Rosa Groot Herontwerpt de mobiele website van Milledoni. Eindopdracht M&P V januari 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rosa Groot Herontwerpt de mobiele website van Milledoni. Eindopdracht M&P 500642179 V1-03 30 januari 2014"

Transcriptie

1 Rosa Groot Herontwerpt de mobiele website van Milledoni Eindopdracht M&P V januari 2014

2 2 Versie 1, door Rosa Groot Inhoudsopgave Inleiding Mentaal Model Vraag 1 Vraag 2 Vraag 3 Vraag 4 Vraag 5 Vraag 6 Vraag 7 Wireflow Flowchart A Flowchart B Bronnen

3 Herontwerp mobiele website Milledoni.nl 3 Inleiding Stel je voor dat je een cadeau zoekt voor iemand, maar je oprecht geen idee hebt wat je zult schenken. Ga je dan de stad of juist het internet afstruinen. Als je op het internet naar cadeautjes zoekt, stuit je vast en zeker op Milledoni.nl. Zij genereren leuke en orginele cadeautjes voor alle leeftijden. De website is responsive en werkt daarom ook op een Smart Phone. Toch is de website niet ideaal voor een klein scherm zoals een telefoon. Vandaar dit document: het is tijd voor een herontwerp van de mobiele Milledoni website. Het document bestaat uit een mentaal model, een flowchart en een wireflow. Drie tools om het herontwerp te onderbouwen en tot een zo efficiënt mogelijk herontwerp te komen. Het mentale model is gedaan met Thomas Fibbe, een A/V-student van 19 jaar, wonend in Amsterdam. Daarbij is hij intensief gebruiker van zijn Smart Phone. Tijdens het mentale model maakte we gebruik van een iphone 4.

4 4 Versie 1, door Rosa Groot Vraag 1 Wat is het eerste dat je opvalt als je deze webpagina opent? De tekst Ik zoek een cadeau voor. Ook dat kleine ronde plaatje valt op, omdat het geel is en in het midden van de pagina staat. Ook de groene balk valt op, die vind ik erg hinderlijk. Foodspotting Deze startpagina van een mobiele website laat direct een sfeerbeeld van de website zien. Het doel van de website wordt kort in een paar woorden uitgelicht. Zo is het direct duidelijk voor de gebruiker wat er te doen is op de website. Triplagent Door met een korte Walk-through van één pagina te starten, kan je de gebruiker in snel en duidelijk uitleggen wat de bedoeling is van de website. Maar ook hoe de website gebruikt moet worden. Dit pattern is beter omdat het meer informatie aan de gebruiker geeft in één oogopslag.

5 Herontwerp mobiele website Milledoni.nl 5 Door met iconen gecombineerd met woorden uit te leggen hoe de mobiele website werkt, geef je een volledige weergave van hoe het werkt. De iconen kunnen mogelijk verkeerd opgepikt worden, dit is de reden dat ik deze lo-fi niet heb gekozen. Door met pijlen de drie stappen die een gebruiker doorloopt kort te omschrijven geef je een korte en krachtige uitleg. Een walk-through is alleen begrijpbaar als deze duidelijk en simpel is en daarom heb ik deze lo-fi gekozen. Een gebruiker zal op deze pagina kort de drie stappen lezen en vervolgens op de Start button drukken. Dan betreedt de gebruiker de website in zijn geheel. Dit scherm is er enkel één keer, wanneer iemand op een uniek apparaat de website bezoekt. Daarna zal de gebruiker direct worden doorgelinkt naar het volgende scherm.

6 6 Versie 1, door Rosa Groot Vraag 2 Wat is de eerste stap die je onderneemt als je de website bezoekt? Naar beneden scrollen om de rest van de pagina te bekijken, omdat het nog niet duidelijk is wat ik hier moet doen. Ik heb geen overzicht op het moment. Daarna zou ik pas de zoekvelden in gaan vullen. Vine Door alle belangrijke informatie direct in één oogopslag op je scherm te zien, kan de gebruiker direct starten met het invullen van de zoekvelden. Hier zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen uit hoe veelomvattend je je zoekopdracht wilt gaan maken. Dit pattern laat een goed overzicht zien van de mogelijkheden, vandaar dat het een betere oplossing is. Circle Door alle belangrijke informatie direct in één oogopslag op je scherm te zien, kan de gebruiker direct aan de slag gaan met het invullen van de zoekvelden. Hier start de gebruiker direct met enkele opties en kan telkens extra vragen toevoegen als hij/zij dit relevant vindt.

7 Herontwerp mobiele website Milledoni.nl 7 Het lijkt me onhandig dat de gebruiker telkens tussen twee pagina s aan het navigeren is. Vandaar dat me een pijltje naar rechts niet praktisch lijkt. De onderste knop van het menu is een button die vervolgens de resultaten van de zoekopdracht zal laten zien. Enkele voorbeelden of categorieën laten zien op de eerste pagina is wel een goed idee. Door een kopje als een losse dropdown menu te gebruiken kan er veel informatie op één pagina. De eerste drop-down staat automatisch open. De andere zijn er voor de gebruiker om wellicht te gebruiken. Het is niet verplicht. De zoekopdracht sluit je af met een druk op de Laat zien button. Deze manier van ruimte bestaren is erg efficiënt. Daarom is deze lo-fi het beste. De eerste drop-down staat automatisch open zodat de gebruiker direct kan beginnen met input geven. Onderaan de pagina is er de mogelijkheid om nog meer filters toe te voegen. Daaronder zijn twee knoppen: één om je input te wissen (uit het oude ontwerp) en één om de resultaten van je zoekopdracht te bekijken. Het tabje links wordt later in het doument uitgelegd.

8 8 Versie 1, door Rosa Groot Vraag 3 Vul de eerste vier vraagvelden in, wat verwacht je dat er gebeurt als je dit hebt gedaan? De bekijk resultaten knop kwam plots naar voren, die stond er eerst niet. Toen ik op de knop laat suggesties zien drukte kwamen er afbeeldingen tevoorschijn met cadeautjes die ik zou kunnen kopen voor de desbetreffende ontvanger. Ik had eerst niet door dat er meer dan één resultaat voor me was geselecteerd, omdat een voorbeeld van een cadeau direct de hele pagina vult. Jukely Door onder elkaar de producten in een lijst te laten zien is het mogelijk om meerdere producten op één pagina te laten zien. Dat is erg goed aan dit pattern. Het is belangrijk dat er nog genoeg ruimte is voor enkele informatie over het product. De pijl rechts maakt duidelijk dat daar een gedetailleerd overzicht te vinden is. Ness Door de producten in een zijwaardse lijst te presenteren, kan je een grote foto van het product laten zien. Ook is er genoeg plek voor informatie over het product. Door links en rechts van het gecentreerde product een stukje van een volgend product te laten zien is het duidelijk dat de gebruiker door de resultaten kan swipen.

9 Herontwerp mobiele website Milledoni.nl De zoekresultaten zijn hier weer gegeven in een lijst. Elk item heeft genoeg ruimte gekregen om belangrijke informatie te vertonen. Ook is er een balk die de tags laat zien die bij het product horen, tags zijn er belangrijk bij het generen van zoekresultaten. Daarom is deze lo-fi het beste. Door twee zoekresultaten naast elkaar te laten zien, ziet de gebruiker erg veel producten in één oogopslag, dit is een voordeel. Er is in dit ontwerp geen rekening gehouden met de hoeveelheid informatie die er bij een product hoort. Daarom is dit geen goede oplossing. In dit voorbeeld zie je een duidelijke foto, titel, informatie en tags per product. Ook is er nog een mogelijkheid om het product gedetailleerder te bekijken. Door op het informatieblok te klikken, ga je naar een volgende pagina, waar het product word utigelicht. De gebruiker kan gewoon naar beneden doorscrollen tot alle resultaten zijn bekeken. 9

10 10 Versie 1, door Rosa Groot Vraag 4 Je hebt zojuist besloten om je zoekopdracht toch nog wat specifieker te maken, hoe ga je terug naar de vlakken om de informatie aan de zoekopdracht aan te vullen? Aangezien ik rustig aan naar beneden aan het scrollen was om alle suggesties te bekijken had ik verwacht dat ik vanuit daar verder kon gaan. Er was alleen geen button of iets dergelijks, dus scrolde ik helemaal terug naar boven. Dat vind ik erg onlogisch. Aangezien ik als ik alle cadeautjes heb bekeken en onderaan de pagina ben wil ik daar de keuze krijgen om mijn zoekopdracht te specificeren. Foursquare Door een tablad-navigatie onderaan de pagina te gebruiken, is het altijd duidelijk voor de gebruiker waar hij/zij zich bevind. Drie tabs zouden Zoeken, Resultaten en Profiel kunnen zijn. Zo is het gemakkelijk om van de Resultaten pagina naar de Zoeken pagina te navigeren. M dot Een kleine button aan de rand van de pagina neemt weinig ruimte in. Het beïnvloedt de rest van de indeling van de pagina niet. Toch is het mogelijk om er een dergelijk menu in te verwerken. Eén van de opties in dit menu zal bijvoorbeeld Terug naar de top zijn. Omdat het zo weinig ruimte inneemt lijkt me dit een beter pattern.

11 Herontwerp mobiele website Milledoni.nl Hier zit het tabje links tegen de rand van het scherm aan. Daar zit hij het minst in de weg. Aangezien de gebruiker op dit scherm niet zijwaarts swipet, zal hij niet snel per ongeluk open gaan. Als de gebruiker erop tapt zal er een menu uit komen, zoals je kan zien in de hi-fi rechts op deze pagina. Omdat het tabje links minder in de weg zit heb ik deze lo-fi gekozen. Hier zit het tabje in het midden onderin het scherm. Dat is een redelijk gebruikelijke plek om hem te ontwerpen. Uit ervaring kan ik zeggen dat je het tabje erg vaak per ongeluk opent, dat kan irriterend zijn. Als de gebruiker erop tapt zal er een menu uit komen, zoals je kan zien in de hi-fi rechts op deze pagina. Hier zie je rechtsboven een kleine versie van waar het tabje zich bevindt. De grotere hi-fi laat zien hoe het menu eruit ziet dat zich onder het tabje verschuilt. De content hiervan is van de huidige website gehaald. Ik heb enkel Naar de top toegevoegd, omdat deze knop werd gemist in het huidige ontwerp. 11

12 12 Versie 1, door Rosa Groot Vraag 5 Er zijn drie vlakken waarin je de zoekopdracht kan verfijnen, denk je alle drie de vlakken nodig te hebben om een geschikt cadeau te vinden. Nee, de onderste twee kunnen prima gecombineerd worden. Het vlak Soort cadeau is stukken belangrijker dan het Hij heeft vlak. Drie vlakken is dus redelijk overdreven. Het haalt ook de snelheid voor de gebruiker weg. Skim for iphone Door de website te beginnen met de gebruiker te laten kiezen hoe veelomvattend je de zoekopdracht wilt laten worden, stel je de gebruiker precies genoeg vragen. Omdat hij zelf heeft gekozen wat voor soort vragen hij denkt nodig te hebben bij het genereren van een passend cadeau. Ness Het is ook mogelijk om de zoekopdracht grotendeels open te houden en enkel een dropdown aan te bieden met filteropties. Zo kan de gebruiker zelf aangeven of én hoeveel filters er worden gebruikt. Het gebruik van uitklapbare extra filters bespaart ruimte en geeft toch overzicht, dit lijkt mij een goede oplossing.

13 Herontwerp mobiele website Milledoni.nl 13 In dit ontwerp heb ik enkel twee dropdowns (filters) en één button als interactiepunten voor de gebruiker. Dat is erg weinig. Een dropdown werkt prima op een Smart Phone. Ook de input via het toetsenbord werd niet als hinderlijk ervaren. In dit ontwerp staan erg veel buttons. Eén daarvan: Random Results was een uitprobeelser die ik ondertussen als nutteloos ervaar. Er is geen plek voor nutteloze content op het scherm van een Smart Phone. De Begin opnieuw button is wel erg belangrijk voor een gebruiker. Zodat er in één keer alles gewist kan worden. Hier zie je wat er onder de dropdown Meer Filters vandaan komt. Door de optie aan te bieden om de zoekopdracht te verfijnen, kan de gebruiker zelf bepalen of dit nodig is. het is ook mogelijk om terug naar boven te scrollen of het kopje weer dicht te klappen, dan zal de input niet verloren gaan. De onderste balk zal vast in het scherm staan.

14 14 Versie 1, door Rosa Groot Vraag 6 We gaan nu verder naar het vlak Hij. Vind je het toevoegen van tags een overzichtelijke manier om dit vlak in te vullen. Wanneer ik op het plusje druk vallen de tags buiten het scherm, dan moet ik naar links swipen waardoor de rest van de pagina in zijn geheel buiten beeld valt. Dat is super onpraktisch voor een mobiele website. De kleur verandering van de toegevoegde tags is een pluspunt dat is handig. Jukely Door de tags in een layer-over te laten zien is het mogelijk voor de gebruiker om alles op één scherm te houden. Er moet een duidelijk Gereed knop zijn, zodat de gebruiker weer terug kan keren naar de zoekopdracht. Met deze pattern is het mogelijk veel tags in één oogopslag te laten zien, daarom lijkt mij dit de beste oplossing. LimeLight Een andere mogelijkheid is om de tags in een pop-up in een lijst te laten zien met aan het einde van iederen regel een toevoegen knop. Ook hier moet er een duidelijke Gereed button zijn, zodat de gebruiker makkelijk de weg terug naar de zoekopdracht vind.

15 Herontwerp mobiele website Milledoni.nl 15 Deze lo-fi laat een grote lijst met tags zien. Door ze aan te tappen krijgen ze een andere kleur. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om zelf een tag toe te voegen die er nog niet tussen staat. Deze lo-fi is beter omdat er door de regel-opvulling meerdere tags op één pagina passen. Dit ontwerp laat bij elke tag een boxje zien die de gebruiker aan of uit kan vinken. Zo ziet de gebruiker welke tags er wel of niet bij de zoekopdracht horen. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om zelf een tag toe te voegen die er nog niet tussen staat. Linksboven via het pijlje of met de gereed knop ga je terug naar het invullen van je zoekopdracht. De tags die de gebruiker heeft aangevinkt zijn grijs. Als de gebruiker klaar is met tags toevoegen kan hij/ zij via de Gereed button of via het pijltje linksbovenin (<) terug naar de zoekopdracht en het invullen van de filters verder voortzetten. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid zelf een tag toe te voegen via de Mis je iets button.

16 16 Versie 1, door Rosa Groot Vraag 7 Vind je een invulvak, dropdown, slider of het toevoegen van tags de beste manier om je informatie te verwerken? En waarom? Tags zijn makkelijk en snel. De slider is niet handig, die is niet precies genoeg. Dropdown is wel fijn, dat die zoveel opties geeft, alleen de klikbare knopjes zijn erg klein. Een invulvak kan ook goed en snel werken, het is alleen wel onhandig dat ik het algemene toetsenbord voor me krijg als ik enkel nummers in hoef te vullen. Cloudier Hier zie je een goede oplossing om een slider preciezer te maken: door er fixeer punten aan toe te voegen. Daarnaast zijn de opties op een duidelijke manier verdeeld en kan je door het groeperen zien welke onderdelen bij elkaar horen. Doordat deze pagina erg duidelijk en overzichtelijk is, is dit de beste oplossing. Path De verdeling van de content is in dit pattern erg interessant. Het maakt het mogelijk om verschillende soorten manieren van input op één pagina te zetten. Drie verschillende vlakken om de zoekopdracht te specificeren is zal op deze manier niet meer nodig zijn.

17 Herontwerp mobiele website Milledoni.nl 17 In dit ontwerp heb ik enkel twee dropdowns (filters) en twee buttons als interactiepunten voor de gebruiker. Een dropdown werkt prima op een Smart Phone. Ook de input via het toetsenbord werd niet als hinderlijk ervaren. Verder is er nog de mogelijkheid om tags toe te voegen en om iets te verschuiven op het balkje. In dit ontwerp heb ik uitgeprobeerd hoe het werkt als ik de filters groepeer en dit verschil ook aanduidt met gekleurde vlakken. Ik vind het beeld er rommeliger van worden en zie het dus niet als een efficiënte oplossing. De Opnieuw button en Resultaten button in één lijn is wel een goed idee. Het is in deze filter mogelijk om tags toe te voegen, cijfers in te vullen, boxjes aan te vinken en een schuif-mechanisme op vijf verschillende standen te zetten. Als je alle input wilt wissen gebruik je daar de knop Start opnieuw voor en als je de zoekresultaten wilt bekijken tap je op de knop Bekijk resultaten.

18 18 Versie 1, door Rosa Groot Wireflow A B A B D C D C E avontuur eco E verassing F F

19 Herontwerp mobiele website Milledoni.nl Start button om de mobiele website te betreden. 2. Bekijk resultaten button om naar de resultaten te gaan. 4 3 H I J K L 4 3. Meer filters uitklap-menu om meer filters aan te bieden. 4. Resultaten laat de gegenereerde zoekresultaten zien naar aanleiding van de zoekopdracht. Input A: Voor wie het is Input B: De leeftijd Input C: De gelegenheid Input D: Eigenschap Input E: Het toevoegen van tags Input F: Hebben vs. Doen Input H: Het toevoegen van tags Input I: Prijsindicatie Input J: aanvink boxjes Input K: Expirimenteel vs Behoudend Input L: Houdt van...

20 20 Versie 1, door Rosa Groot Flowchart A Klikt op de button Start 1 B Klikt op de button Bekijk resultaten 2 F Schuif op stand 5? op 4? op 3? op 2? op 1? A Input A ingevuld? Geeft input weer G In totaal > 3 input velden ingevuld? Geeft 4 weer Geeft 3 weer Geeft 2 weer Geeft 1 weer Melding: Vul aub meer info in B Input B ingevuld? Geeft input weer Leest de input en slaat het op als metadata. C Input C ingevuld? Geeft input weer 3 Klik op Meer filters? Ga verder naar Flowchart B D Input D ingevuld? Geeft input weer Genereert zoekresultaten. E Input E ingevuld? Mis je iets? Toetsenbord om een tag te typen. Geeft zoekresultaten weer 4 A

21 Herontwerp mobiele website Milledoni.nl 21 Flowchart B Klikt op de button Bekijk resultaten B H Input H ingevuld? Geeft input weer Leest de input en slaat het op als metadata. I Is er een prijs ingevuld? Geeft input weer Genereert zoekresultaten. J Beide boxjes aagevinkt? Brievenbus aagevinkt? Duurzaam aagevinkt? Geeft zoekresultaten weer 4 Brievenbus checkbox AAN Duurzaam checkbox AAN K Schuif op stand 5? op 4? op 3? op 2? op 1? Geeft 4 weer Geeft 3 weer Geeft 2 weer Geeft 1 weer L Input L ingevuld? Geeft input weer A

22

MILLEDONI.NL OP MOBIEL. Door: Sijmen Vos, 500661784, klas v1-05 Docent: Koop Reynders Datum: 17 februari 2014

MILLEDONI.NL OP MOBIEL. Door: Sijmen Vos, 500661784, klas v1-05 Docent: Koop Reynders Datum: 17 februari 2014 MILLEDONI.NL OP MOBIEL Door: Sijmen Vos, 500661784, klas v1-05 Docent: Koop Reynders Datum: 17 februari 2014 Inhoud Inleiding... 1 Mentale model bij vraag 1 (behavioural)... 2 Mentale model bij vraag 2

Nadere informatie

Milledoni.nl Ontwerpdocument herontwerp zoekfunctie. Models & Processes Sanne Schouten 500664503 Klas: V1-07 Docent: Koop Reynders

Milledoni.nl Ontwerpdocument herontwerp zoekfunctie. Models & Processes Sanne Schouten 500664503 Klas: V1-07 Docent: Koop Reynders Milledoni.nl Ontwerpdocument herontwerp zoekfunctie Models & Processes Sanne Schouten 500664503 Klas: V1-07 Docent: Koop Reynders IHOUDSOPGAVE - Inleiding 3 - Mentaal model vragen 4-9 o Question o Answer

Nadere informatie

Models & Processes Ontwerpdocument Milledoni.nl op mobiel. Laura Mentink 500668667 V-104 30-01-2014

Models & Processes Ontwerpdocument Milledoni.nl op mobiel. Laura Mentink 500668667 V-104 30-01-2014 Models & Processes Ontwerpdocument Milledoni.nl op mobiel Laura Mentink 500668667 V-104 30-01-2014 Debriefing Aanleiding Milledoni.nl op mobiel, dat is de werktitel van dit project. Milledoni is een website,

Nadere informatie

Alexander Zeh Models & Processes 500681085 21 september 2014 Oscar Trapman V1-06

Alexander Zeh Models & Processes 500681085 21 september 2014 Oscar Trapman V1-06 1 2 Job Story 1 pagina 3 Job Story 2 pagina 6 Job Story 3 pagina 9 Job Story 4 pagina 12 In dit document is een ontwerp te vinden van een deel van de BVA web-app. Er zijn vier ontwerpen gemaakt en die

Nadere informatie

Ontwerpdocument BVA app Ontwerpdocument BVA app

Ontwerpdocument BVA app Ontwerpdocument BVA app 1 Inhoudsopgave Inleiding Geinterviewde persoon 1e Ontwerp - Zoeksuggesties Probleem Oplossing 2e Ontwerp - Lijst van producten in Kavel Probleem Oplossing 3e Ontwerp - Opslaan knop Probleem Oplossing

Nadere informatie

Student: Ilayda Kucukosmanoglu 500655851 Klas: V1-07 Docent: Koop Reynders Models & Processes Datum: Versie: 30 januari 2014 1.o

Student: Ilayda Kucukosmanoglu 500655851 Klas: V1-07 Docent: Koop Reynders Models & Processes Datum: Versie: 30 januari 2014 1.o Student: Ilayda Kucukosmanoglu 500655851 Klas: V1-07 Docent: Vak: Koop Reynders Models & Processes Datum: Versie: 30 januari 2014 1.o Inhoudsopgave Debriefing blz. 3 Wireflow blz. 4 Mental Model blz. 9

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

Redesign RTL XL Gemist

Redesign RTL XL Gemist In dit document zijn de funnels, designpatterns, mentale modellen en het ontwerp van de redesign van RTL XL Gemist te vinden. Redesign RTL XL Gemist DFI Models & Processes Miranda Endhoven Inhoudsopgave

Nadere informatie

Ontwerptechnieken. MyTV

Ontwerptechnieken. MyTV Ontwerptechnieken MyTV Naam: Mike Wolffgramm Student: 500608754 Klas: V1CMD06 Vak: Ontwerptechnieken ( Herkansing ) Docent: Sonja Rouwhorst Datum: 17 januari 2012 Inhoudsopgave: - Inleiding pag. 3 - Sitemap

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Bewerk uw eigen Digibordbij boek

Bewerk uw eigen Digibordbij boek Bewerk uw eigen Digibordbij boek Naast de presentatie van schoolboeken in het Digibordbij systeem is het voor leraren ook mogelijk aanpassingen te maken in de digitale boeken. De leraar kan via een aparte

Nadere informatie

Models & Process. Eindopdracht. Rosa Schuurmans V1-08 500692789 5 november Koop Reynders

Models & Process. Eindopdracht. Rosa Schuurmans V1-08 500692789 5 november Koop Reynders Models & Process Eindopdracht Rosa Schuurmans V1-08 500692789 5 november Koop Reynders Wireflow Een flow van het meest gebruikelijke scenario. Het zoeken van een product, een witte BMW, hem vinden, en

Nadere informatie

Kunst kijken met Google Art Project

Kunst kijken met Google Art Project Kunst kijken met Google Art Project Ontdek beroemde kunstwerken, wereldwonderen en historische momenten. Open het Google Cultural Institute, ga naar: https://www.google.com/culturalinstitute/home?hl=nl.

Nadere informatie

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm.

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos. Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Inloggen Op de website van de NX Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Je ziet nu het inlogscherm van Cyclos: Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Hier vul je

Nadere informatie

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Bij het maken van een blog is het belangrijk dat je er inhoud op plaatst. Dit noemen we content. Alles wat je openbaar op je blog

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids?

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? WERKBOEK WIKIKIDS Welkom bij het werkboek van WikiKids. In dit werkboek staan opdrachten waarmee je stap voor stap leert werken met WikiKids. Er staan 15 opdrachten

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Down The Rabbit Hole door: Maria Barmentlo Klas: Paars Versie: 31 mei 2015

Down The Rabbit Hole door: Maria Barmentlo Klas: Paars Versie: 31 mei 2015 Down The Rabbit Hole door: Maria Barmentlo Klas: Paars Versie: mei 05 Inhoudopgave Inleiding De sitemap De jes Avonden overzicht 6 Filteren 7 Avond 8 I Suggest Artiest aandragen 0 Artiest beoordelen Down

Nadere informatie

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders.

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. Stappenplan Website de Palster Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. 1 Inhoudsopgave: Titel bladzijde Aanmelden op de website 3 Foto s in het fotoboek

Nadere informatie

Spottofy.nl. Handleiding deelnemer

Spottofy.nl. Handleiding deelnemer Spottofy.nl Handleiding deelnemer 1 2 Inleiding Aanhetwerk.nu is een online test- en- matchsysteem waarin jouw persoonlijke competenties getest en gematcht worden tegen de bestpassende functie. Deze handleiding

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

Down The Rabbit Hole. Door: Mark van Dijken (500714919) Klas: Koraal Datum: 01-06-2015 Vak: Informatie Architectuur Docent: Harm van Vugt

Down The Rabbit Hole. Door: Mark van Dijken (500714919) Klas: Koraal Datum: 01-06-2015 Vak: Informatie Architectuur Docent: Harm van Vugt Down The Rabbit Hole Door: Mark van Dijken (500714919) Klas: Koraal Datum: 01-06-2015 Vak: Informatie Architectuur Docent: Harm van Vugt Inhoudsopgave 02. Inhoudsopgave & Inleiding 03. Sitemap 04. Home

Nadere informatie

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast OPMAKEN VAN BERICHTEN EN PAGINA S ONE PAGER Berichten en pagina s worden op dezelfde wijze opgemaakt. Voor het opmaken van een bericht ga je in het navigatiemenu (afbeelding rechts) naar BERICHTEN > NIEUW

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER Onderwijs en Vorming Gebruikersbeheer in Web IDM 1. Aanmelden in het gebruikersbeheerplatform Na het voltooien van het aanmeldproces (zie Aanmelden bij Mijn Onderwijs), kom

Nadere informatie

Aan de slag met: eenvoudig zoeken en filteren van zoekresultaten

Aan de slag met: eenvoudig zoeken en filteren van zoekresultaten Aan de slag met: eenvoudig zoeken en filteren van zoekresultaten versie januari 0 Wilt u zoeken zoals u in Google zoekt, dan is de homepage uw startpunt. Tik uw zoekvraag in in het zoekveld. Rechts verschijnen

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Inhoudsopgave 1. Inloggen op het CMS-systeem 2. Artikelen en Categorieën beheren 2.1 Aanmaken en beheren van een artikel 2.2 Verwijderen van een artikel 2.3 Aanmaken van

Nadere informatie

Handleiding Webshop Juni 2015

Handleiding Webshop Juni 2015 Handleiding Webshop Juni 2015 Inhoudsopgave Klant worden?... 2 Inloggen... 2 Mijn orders... 2 Algemene buttons webshop... 3 Toelichting homepage webshop... 3 Product zoeken... 5 Navigeren naar merk...

Nadere informatie

Uitlegdocument Schoudercom. Hierin vindt u alle standaard informatie voor het mailen van documenten.

Uitlegdocument Schoudercom. Hierin vindt u alle standaard informatie voor het mailen van documenten. Uitlegdocument Schoudercom. Hierin vindt u alle standaard informatie voor het mailen van documenten. Inhoud Hoofdstuk 1: Berichten versturen.... 2 1.1 Toelichting... 2 1.1 Hoe werkt berichten versturen?...

Nadere informatie

Installatie van Linux Mint 13 (xfce)

Installatie van Linux Mint 13 (xfce) Installatie van Linux Mint 13 (xfce) Als u eenmaal bent opgestart via een cd/dvd of een USB stick, dan heeft u het volgende scherm voor u. U kunt nu op uw gemak Linux Mint verkennen en start gerust een

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

1. PLANNING INTRODUCTIE NIEUWE INTERFACE DOOR REGAS

1. PLANNING INTRODUCTIE NIEUWE INTERFACE DOOR REGAS Regas handleiding nieuwe interface 25/02/2016 1. PLANNING INTRODUCTIE NIEUWE INTERFACE DOOR REGAS Vanaf eind februari 2016 zal men direct starten op de nieuwe interface. De knop naar oude interface zal

Nadere informatie

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Beginners Handleiding Eerste versie Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Inhoudsopgave: Beginnen en inloggen... 3 Site instellingen wijzigen.... 5 Een thema kiezen.... 6 Tekstblokken toevoegen, wijzigen

Nadere informatie

webarchitects Handleiding Shop2rent dream > explore > create > inspire Date: 02-10-2013 Modified: 02-10-2013

webarchitects Handleiding Shop2rent dream > explore > create > inspire Date: 02-10-2013 Modified: 02-10-2013 Handleiding Shop2rent Author: Serfaas Twilt Date: 02-10-2013 Modified: 02-10-2013 Pagina 1 Index Introductie... 1. Hoe kan ik mijn backoffice benaderen?... 2. Hoe kan ik mij webshop zien?... 5 3. Hoe stel

Nadere informatie

Bronnenpagina Legal Intelligence

Bronnenpagina Legal Intelligence Bronnenpagina Legal Intelligence De bronnenpagina binnen Legal Intelligence is vernieuwd. In deze handleiding staat beschreven wat er is veranderd en hoe u optimaal gebruik kunt maken van de bronnenpagina.

Nadere informatie

Hoofdnavigatie Favoroute App

Hoofdnavigatie Favoroute App Hoofdnavigatie Favoroute App HOME HOME (MENU) FAVO ZOEKEN FAVO AANMAKEN VRIENDEN MIJN PROFIEL Favo Aanmaken - Wireflow Titel invoegen staat standaard geselecteerd en toetsenbord uitgeschoven. HOME LOCATIE

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Handleiding voor de admin van vvstroe.nl

Handleiding voor de admin van vvstroe.nl Handleiding voor de admin van vvstroe.nl Gemaakt door: Bert Verbeek Last updated: 13/08/2004 Handleiding voor de admin van vvstroe.nl 2 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 4 2. Inloggen 5 3. Spelers beheren/toevoegen

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Opdracht 1: iqueen App

Opdracht 1: iqueen App Opdracht : iqueen App a: Flowchart iqeen APP iqueen APP HOME/ NIEUWS topic Evenementen Q-day Jouw planning A dam live chart Info Keuze hulp app Social stuff Evenementen Planning A dam live chart Evenement

Nadere informatie

Snel van start met Facebook?

Snel van start met Facebook? Handleiding Snel van start met Facebook? Facebooken, liken, taggen?!? Deze termen kom je steeds vaker tegen. Interactie via Facebook is razendpopulair. Maar wat is het en hoe werkt het? Deze handleiding

Nadere informatie

Samenvoegen met Word en Excel 2010

Samenvoegen met Word en Excel 2010 Samenvoegen met Word en Excel 2010 Inhoudsopgave Samenvoegen Word-Excel / Mailingen... 2 Tip Samenvoegvelden automatisch markeren... 4 Tip Installeer PDF-creator... 7 Tip Sla het Word-document en Excel-document

Nadere informatie

2 Pagina s binnen TYPO3

2 Pagina s binnen TYPO3 2 Pagina s binnen TYPO3 Als u links onder de module Web klikt op de submodule Pagina krijgt u aan de rechterzijde het volgende scherm: Afbeelding 2.2 (frontend) Afbeelding 2.1 (backend) De gele, blauwe

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Installatie van Linux Mint 13

Installatie van Linux Mint 13 Installatie van Linux Mint 13 De installatie van Linux Mint 13 is zeer eenvoudig. Download de Mint 13 DVD ISO image van http://www.linuxmint.com/download.php en brand deze op een dvd en start uw computer

Nadere informatie

Via www.digitaalveiligheidsplan.nl bent u terechtgekomen bij het Digitaal Veiligheidsplan.

Via www.digitaalveiligheidsplan.nl bent u terechtgekomen bij het Digitaal Veiligheidsplan. Wanneer u wilt werken met het Digitaal Veiligheidsplan kunt u zich intuïtief laten leiden door de tool. Wanneer u er niet helemaal uitkomt vindt u in deze handleiding antwoord op al je vragen. We loodsen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 1.1

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 1.1 Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com Versie 1.1 1. Registratie en inloggen Voor u ligt de handleiding voor de Track & Trace en web boeking omgeving van Van Duuren Districenters.

Nadere informatie

Mijnkmosite Support Guide

Mijnkmosite Support Guide Mijnkmosite Support Guide Mijnkmosite Support Guide 1 Inleiding tot de "Support Guide" 1.1 Doel van de Gids 4 2 Gebruik van de Helpdesk 2.1 2.2 2.3 2.4 Inleiding 6 Hoe tickets te vinden 7 Tickets bewerken

Nadere informatie

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR.

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Inloggen: Als je de site opent dan zie je o.a. bovenstaande afbeelding met het logo van de club en het menu. Om in te loggen klik je helemaal

Nadere informatie

HTML Editor: tabellen en hyperlinks

HTML Editor: tabellen en hyperlinks LES 19 HTML Editor: tabellen en hyperlinks In deze les leert u nog iets meer over HTML en de HTML Editor van OpenOffice.org. U leert hoe u absolute en relatieve hyperlinks maakt. We staan even stil bij

Nadere informatie

Snelstart. Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord

Snelstart. Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord Snelstart Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord 1 2 Selecteer een client (bijvoorbeeld Fabian met als afbeelding een -1-) waar voor u aan de slag wil. 2 3 Ga rechts boven naar

Nadere informatie

Ik heb Nederlandse Bronnen aangevinkt, maar krijg toch nog niet Nederlandse resultaten hoe kan dit?

Ik heb Nederlandse Bronnen aangevinkt, maar krijg toch nog niet Nederlandse resultaten hoe kan dit? Snelgids en tips voor zoeken met GGZoek Instellen van Internet Explorer voor optimaal gebruik van GGZoek. GGZoek Hoe werkt het? Zoeken in Engelse bronnen De zoekresultaten Wat NIET te doen! Hoe werkt het?

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO app 1.8

Gebruikershandleiding GO app 1.8 Gebruikershandleiding GO app 1.8 Voor raad, staten en bestuur GemeenteOplossingen 2012 1 GO app 1.8 Nieuw in deze versie Vanaf versie 1.8 beschikt de GO app over de mogelijkheid om notities te delen met

Nadere informatie

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Versie 1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Yoron Dot Net Stap voor stap Handleiding YORON DOT NET BEHEER V1.X Stap voor stap handleiding YORON Het Wielsem 10 s-hertogenbosch Inhoudsopgave Opstarten Yoron DotNet

Nadere informatie

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER HANDLEIDING REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER BRASS BAND HEIST Versie 1.1 27/08/2015 Inhoud Registreren op de website... 3 Inloggen op de website... 5 Nieuw concert toevoegen... 6 Tonen concertkalender...

Nadere informatie

WordPress Handleiding

WordPress Handleiding Algemene Informatie Disclaimer: Bij het samenstellen van dit boek is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid van de opgenomen informatie. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk gesteld worden

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/.

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Handleiding website In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord en beeld uitgelegd. Inloggen

Nadere informatie

CampusDetacheringOnline. quick guide voor de relatie

CampusDetacheringOnline. quick guide voor de relatie CampusDetacheringOnline quick guide voor de relatie Dashboard Hoofdiconen Actie-icoon Badge Streamregel Stream Streamgroep Figuur 1. Dashboard, stream en andere onderdelen 2 CampusDetacheringOnline - quick

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv Handleiding Berichtensysteem Multitask ICT bv Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 2 Berichten 4 2.1 Berichten bekijken 5 2.1.1 Ongelezen berichten 5 2.1.2 Zoeken 5 2.1.3 Berichten accorderen 5 2.1.4 Bericht gelezen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 2.0

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 2.0 Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com Versie 2.0 1. Registratie en inloggen Voor u ligt de handleiding voor de Track & Trace en web boeking omgeving van Van Duuren Districenters.

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

iphone app - Rapporten

iphone app - Rapporten iphone app - Rapporten Rapporten - iphone App Net2 AN1114-NL Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie

Nadere informatie

FabSheet FabMoment maken

FabSheet FabMoment maken FabSheet FabMoment maken Deze korte handleiding legt uit hoe je goed documenteert wat je gedaan hebt. Zo hoef je niet elke keer opnieuw het wiel uit te vinden wanneer je naar het FabLab komt. Wanneer je

Nadere informatie

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS 01 - WELKOM BIJ QUESTI Welkom bij Questi. Alvorens je opstart, willen we je graag attent maken op enkele zaken. Voor je op de knop inloggen klikt, bekijk je best even de algemene filmpjes onder de knop

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL LOGBOEK (INTERACTIVE JOURNAL) VERSIE BUILDING BLOCK:

HANDLEIDING DIGITAAL LOGBOEK (INTERACTIVE JOURNAL) VERSIE BUILDING BLOCK: HANDLEIDING DIGITAAL LOGBOEK (INTERACTIVE JOURNAL) VERSIE BUILDING BLOCK: 1.1.3695 3 juni 2013 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Proces... 4 Beschikbaar stellen... 4 Hoe... 5 Invullen logboek door student...

Nadere informatie

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Wat is Facebook? 2 Registreren bij Facebook en een account aanmaken 3 Foto s toevoegen in een album 4 Een omslag foto toevoegen

Nadere informatie

Het scherm is verdeeld in enkele blokken.

Het scherm is verdeeld in enkele blokken. Log in op de achterkant van de website door naar http://www.cbs-sjaloomschool.picto.nl/joomla/administrator te gaan. Ingelogd zie je dit controle paneel. Je ziet het hoofdmenu van het beheerdersaccount.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werking programma 4 2.1 Zoeken 4 2.2 Zoektermen combineren 5 3. Menu Bestand 6

Nadere informatie

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten Werkinstructie voor vreemdelingenadvocaten Inhoudsopgave 1 Inloggen op Mijn Rechtspraak... 3 2 Een nieuw verzoek indienen... 7 3 Terugkeren naar startpagina...13 4 Lopende zaken...14 5 Zaak inzien...15

Nadere informatie

Aan de rechterkant is een werkbalk te zien. Onderaan krijg je de instructie: Dubbelklik of sleep een bestand op een plek om iets te plaatsen.

Aan de rechterkant is een werkbalk te zien. Onderaan krijg je de instructie: Dubbelklik of sleep een bestand op een plek om iets te plaatsen. Web 2.0 tools Padlet We geven je een lege muur. Je kunt er van alles opzetten, overal. Eenvoudig, maar toch heel krachtig. Als ik dit lees, ben ik heel erg benieuwd wat er allemaal mogelijk is. Ik ga eens

Nadere informatie

The Social Web Placemat

The Social Web Placemat The Social Web Placemat Naam Randy Huls Sofie van Rooij Docent Alexander Zeh Inleverdatum 20-01- 15 Klas V1-01 Conceptmodel The Social Web Randy Huls & Sofie van Rooij V1-01 Ontwerpdocumentatie Placemat

Nadere informatie

I. Vorming 4-5 (3&10/05/2012)

I. Vorming 4-5 (3&10/05/2012) I. Vorming 4-5 (3&10/05/2012) 1. Windows Live Photo Gallery Om de foto s op onze computer te beheren, hebben we voor de vorming gekozen om met Windows Live Photo Gallery te werken. Photo Gallery biedt

Nadere informatie

Handleiding IBestel. Inloggen. Startpagina

Handleiding IBestel. Inloggen. Startpagina Inhoudsopgave Inloggen... 3 Startpagina... 3 Artikel zoeken... 5 Nieuw Order... 5 Bestelpatronen... 6 Bestelpatronen - invullen... 6 Bestelpatronen - beheer... 6 Bestelpatronen overzicht... 7 Orders...

Nadere informatie

AGENDAMODULE HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

AGENDAMODULE HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology AGENDAMODULE HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.EU 16-8-2017 Versie 2.0 2 INHOUD 1 Over de Agendamodule... 4 1.1 Introductie... 4 1.2 Doel instructie... 4 1.3 Opbouw

Nadere informatie

Symbol for Windows Planner Versie 0.8

Symbol for Windows Planner Versie 0.8 Symbol for Windows Planner Versie 0.8 Inhoud Inleiding... 3 1. Weergaven... 4 2. RealTime modus (de agenda raadplegen)... 6 2.1. Wat is een modus... 6 2.2. Eenvoudigste weergave... 6 2.3. Uitgebreidere

Nadere informatie

Informatiearchitectuur P14-15 Ontwerpspecificaties Rabb-it avonden mobiele applicatie

Informatiearchitectuur P14-15 Ontwerpspecificaties Rabb-it avonden mobiele applicatie Informatiearchitectuur P14-15 Ontwerpspecificaties Rabb-it avonden mobiele applicatie in opdracht van het Down The Rabbit Hole Festival Bart Oude Elferink Studentnummer 500708575 Docent: Koop Reynders

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

HANDLEIDING. Hoe maak je je eigen crowdfunding site VOOR Daan

HANDLEIDING. Hoe maak je je eigen crowdfunding site VOOR Daan HANDLEIDING Hoe maak je je eigen crowdfunding site VOOR Daan 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 Introductie Inloggen Sjabloon importeren Import succesvol? HELP! Waar ben ik? De eerste aanpassing Aanpassingen

Nadere informatie

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Opstarten en inloggen, overzicht startscherm, uitleg symbolen Hoofdstuk 2: aanmaken relaties Hoofdstuk 1: Opstarten

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

GrabIT. www.jritservice.nl Voor meer vragen en uitleg zie onderdeel jritservice. www.jritservice.nl Pagina 1 grabit

GrabIT. www.jritservice.nl Voor meer vragen en uitleg zie onderdeel jritservice. www.jritservice.nl Pagina 1 grabit GrabIT www.jritservice.nl Voor meer vragen en uitleg zie onderdeel jritservice www.jritservice.nl Pagina 1 grabit 1. Inhoudsopgave 1. INHOUDSOPGAVE 2. HOOFDSCHERM 3. CONFIGURATIE 3.1. TABBLAD SERVER 3.2.

Nadere informatie

Medewerkershandleiding. 25-01-2013 Versie 1.1

Medewerkershandleiding. 25-01-2013 Versie 1.1 Medewerkershandleiding 25-01-2013 Versie 1.1 Inhoud 1) Uitgangspunt... 2 2) Startscherm... 3 2.1) Fitheid en speerpunten... 3 2.2) Speerpunten en de benodigde kennis... 4 2.3) Kennisdoelen... 4 3) Uw persoonlijke

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Handleiding website Stadshof t Hemelryck

Handleiding website Stadshof t Hemelryck Handleiding website Stadshof t Hemelryck Ik wil graag: 1. De computer aanzetten p1 2. Op de website inloggen p2 3. Lid worden van de website p3 4. Navigeren op de website p5 5. Een advertentie plaatsen

Nadere informatie

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien?

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien? Wat is Instagram? Instagram is een social netwerk waarbij je voornamelijk communiceert met beelden. Door middel van foto s en video s laat je bijvoorbeeld zien waar je bent, met wie je bent, wat je aan

Nadere informatie

Handleiding Joomla 3.x

Handleiding Joomla 3.x Handleiding Joomla 3.x Hoe maak ik een categorie aan? Geschreven: Sandra van der Heijden (2015) AdviesMies Waarom categorieën aanmaken? Categorieën zijn van belang binnen een website. Met het aanmaken

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie