Nieuwsbrief : augustus 2010 A.B.S.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief : augustus 2010 A.B.S."

Transcriptie

1 Nieuwsbrief : augustus 2010 A.B.S. Algemene Belangenvereniging Schinkeleilanden Detail van een kaart van de Haarlemmermeer omstreeks 1740 gemaakt door Melchior Bolstra. Onbenoemd zijn het Kleine Loopveld (Kalfjeslaan) lopende tussen Polder en Amstel en de Boerenwetering, de lange verticale lijn die het Kleine Loopveld in het midden kruist. Op deze kaart sluit de Boerenwetering niet aan op de Singelgracht, en dat was wel het geval. Vanaf de middeleeuwen kende Amsterdam slechts twee uitvalswegen naar het zuiden : de Amsteldijk en de Amstelveenseweg. Pas in onze tijd zou er een derde bijkomen (Buitenveldertselaan / Beneluxbaan). Uit het boekje bij de historische wandeling van 4 juli 2010.

2 1 Geslaagde wandeling langs oude gebouwen rond Schinkeleilanden. In samenwerking met het Platform de Groene Schinkeloevers hebben wij op 4 juli een wandeling rond de Schinkeleilanden georganiseerd. Doelstelling was het onder de aandacht brengen van de bijzondere oude gebouwen rond de Schinkeleilanden, het behoud daarvan en andere bijzonderheden zoals de flora en fauna rond de eilanden, want er bestaan nog heel wat oude en unieke verhalen rond de Schinkeleilanden. Maar ook de nog te bouwen kinderboerderij was een onderwerp van deze wandeling. Meer dan 40 wandelaars meldden zich aan voor deze wandeling en wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagde tocht die wat langer duurde dan was gepland. Ook het boekje Waar Schinkel en Amstelveenseweg samenkomen met vele historische verhalen werd goed ontvangen en hopelijk zal er een deel twee uitkomen. Speciale dank gaat uit naar Karin Buis en Cor van Wieringen die het boekje vorm gaven. In dit nummer een een aantal illustraties uit dit boekje. Maar ook Anna Kamp van het wijkopbouw orgaan Zuid West en Coen Tasman willen wij graag bedanken voor hun hulp. Hopelijk gaan wij, bij belangstelling in september weer aan de wandel en u kunt zich aanmelden bij het wijkopbouw orgaan Zuid West, Achillesstraat 85, 1076 XP Amsterdam of via telefoonnummer van J.P.Jongkind. Zie ook het onlangs opnieuw verschenen boekje van Arjen Looyenga, Kijken naar gebouwen in Amsterdam Zuid. Dit boekje is voor 17,50 te bestellen bij het wijkopbouw orgaan Zuid West. 2 Streekmarkt op het Stadionplein. Op de derde zaterdag van september -dus 18 september- komt er weer een jaarlijkse streekmarkt. Deze markt staat in het teken van o.a. biologische buurtproducten, maar ook zijn er diverse groene organisaties aanwezig om hun groene en duurzame gedachten uit te dragen. Deze bijzondere streekmarkt is al vijf jaar een groot succes. Vorig jaar opende minister Verburg deze markt. 18 September dus wel even in uw agenda zetten!!!

3 Boven : De R.K. kerk De Buitenveldert met de pastorie (1902) met daar achter de kerk. Onder : Drie boerderijen ten noorden van de kerk De Buitenveldert passeerde men een van de tollen van het heemraadschap van de Amstel en Nieuwer-Amstel. Het tolgeld was bestemd voor het onderhoud van de wegen. Aangezien de opbrengst meestal ontoereikend was, wekt het geen verwondering dat er nogal eens klachten waren over de toestand der wegen.

4 3 Nieuw Stadsdeelkantoor Tripolis slecht bereikbaar voor invaliden. Op een website van ziezozuid is te lezen dat de bereikbaarheid van het Stadsdeelkantoor Zuid, gevestigd in het Tripolis voor invaliden nog onder de maat is. Ook het parkeren rond dit gebouw is een probleem voor bezoekers uit Zuid. Tevens is de huur van het gebouw erg hoog. Dit zal ook gevolgen hebben voor de bewoners van Zuid, zeker nu de broekriem van de gemeente moet worden aangehaald... 4 Overlast op Schinkeleilanden en inbraken bij onze woonboten. Diverse mensen hebben ons gemeld dat er veel lawaaioverlast is, met name in de avonden op de Schinkeleilanden. Wij hebben dit al een keer gemeld aan onze wijkagent, maar zullen het weer bij hem opbrengen. Ook het inbreken in onze buurt (5 keer in twee maanden tijd!) is punt van zorg. Een oplettende buurtbewoner heeft in ieder geval een verdacht persoon aangemeld bij de politie en deze heeft de verdachte gelijk meegenomen. Neem dus uw alarmmaatregelen als u bv. op vakantie gaat en/of meldt verdachte personen bij de politie. 5 Parkeervakken zijpad IJsbaanpad. Wij hebben een aantal buurtbewoners gevraagd wat zij van parkeervakken zouden vinden op het zijpad IJsbaanpad. De meeste ondervraagde bewoners zijn voor parkeervakken. Daarom zullen wij een verzoek doen om de vakken te laten aanbrengen, in de hoop dat wij het breed parkeren en dus verlies aan parkeerplaatsen zoveel als mogelijk kunnen beperken. 6 Uitspraak Raad van State m.b.t. bestemmingsplan groengebied Schinkel ten aanzien van Jachthaven Olympia en andere woonbootbewoner aan het IJsbaanpad. Een van de doelstellingen waarvoor de ABS is opgericht, was het steunen van het behoud van Jachtwerf Olympia, te meer daar een andere vereniging zich toen had uitgesproken tegen de voortzetting van Jachtwerf Olympia te zijn. Op de open dag in juni 2008 (mede door ons ondersteund) bleek dat veel buurtbewoners tegen de sluiting van de jachtwerf waren. Zij begrepen immers dat ook hun bijbootje toch een keer uit het water zal moeten. 4 Juni jl. ontving Eddy de uitspraak van de Raad van State. In deze uitspraak werd Eddy in het gelijk gesteld en dus blijft Jachtwerf Olympia gewoon bestaan. Ook een bewoner van ons pad wendde zich tot de Raad van State

5 m.b.t. haar problemen met het bestemmingsplan. Ook deze bewoner werd in het gelijk gesteld en mag haar drijvende terrassen gewoon laten drijven. Wij feliciteren Eddy en onze medebewoner aan ons pad van harte met deze uitspraak! Tevens vinden wij, dat de uitspraken een bewijs zijn, dat het bestemmingsplan een aantal beperkingen en fouten heeft. De tijd zal leren hoe ons Stadsdeel hiermee om zal gaan. Wel jammer dat andere bewoners uiteindelijk niet naar de Raad van State zijn gegaan. Wij denken dat zij ongetwijfeld een goede kans hadden om hun zaak ook te winnen. 7 Kinderboerderij: stand van zaken. Feitelijk is er alleen te melden dat ons Stadsdeel opnieuw onderzoek gaat doen om een goede kandidaat te vinden die de kinderboerderij wil gaan exploiteren. Wij gaan samen met de vrienden voor de kinderboerderij verder om steun te zoeken om de kinderboerderij helpen te realiseren. En natuurlijk kunt u zich aanmelden als vriend voor de kinderboerderij. Zie ook 8 Nieuwe Kantine Arsenal 28 augustus officieel open. Inmiddels is kantine Arsenal voor 95% klaar en deze zal eind augustus worden geopend. De kantine is veel groter geworden dan in het eerste plan stond. Wij zijn trots dat wij altijd gepleit hebben voor behoud van deze voetbalclub met grote kantine en dat wij onder de aandacht brachten dat deze kantine een belangrijke buurtrol zou kunnen gaan spelen. Wij hopen dat de geplande naschoolse sportopvang ook daadwerkelijk tot stand zal komen. Wij wensen Voetbalclub Arsenal heel veel voetbalsucces en een gezonde toekomst toe. 9 Fietspad weer stukje veiliger. Mede door ons werd de onveilige oversteek IJsbaanpad/fietspad weer een stukje verbeterd. Er werden voorrangsborden en haaientanden op het fietspad geplaatst en iedereen weet nu waar hij tijdens de oversteek aan toe is. 10 Jaarlijkse marathon op 17 oktober a.s. Op 17 oktober zal de Amsterdamse marathon worden gehouden en wij gaan er weer voor zorgen dat het parkeren in onze buurt net als de afgelopen jaren goed geregeld zal worden.

6 11 Bomenkap IJsbaanpad. In het vorige nieuwsbulletin meldden wij al dat er een mooie Atlas ceder (de boom van Jopie) gekapt zou worden. Na bestudering van de kapvergunning blijkt dat het om 7 gezonde bomen gaat. Ons is gebleken dat een aantal buurtbewoners al jaren probeert enkele bomen weg te krijgen en dat betreuren wij zeer, omdat de bomen grote bijdrage leveren aan een gezonde woonomgeving. Een boom vangt immers per jaar ongeveer 45 vuilniszakken fijnstof op en levert voor ongeveer 7 personen zuurstof. Bovendien bieden de bomen onderkomen aan verschillende soorten dieren, waardoor zij een enorme bijdrage leveren aan de biodiversiteit in onze woonomgeving. Co heeft daarom bezwaar aangetekend om het buurtbelang onder de aandacht te brengen. Zie ook de website van de bomenstichting. Wij zijn benieuwd hoe ons nieuwe Stadsdeel met dit bezwaar zal omgaan. 12 Hard varen op de schinkel. Het is de afgelopen maanden gebleken, dat wanneer de politie controleert, er keurig gevaren wordt. Maar als de politie niet aanwezig is, wordt er heel vaak veel te hard gevaren. Een bewoner is hierover zo kwaad geworden dat hij overweegt om een waterkanon aan te schaffen. Ook hebben wij gezien dat de politie in de Nieuwe Meersluis een aantal grote controles heeft uitgevoerd. Men controleert op vaarbewijs, brandblusser, zwemvesten per persoon, alcohol en of de naam van de boot aan twee kanten aanwezig is. Ook in de avond controleert men m.n. de verlichting van de boot. Ook op de Nieuwe Meer controleert men streng en als je niet aan de voorwaarde voldoet kan je gaan peddelen of een sleepboot bestellen. 13 Onkruid en overvolle vuilnisbakken in onze buurt. Wij hebben bij ons stadsdeel een melding gedaan over het slecht legen van de vuilnisbakken en het hoge onkruid bij het Jan Meefout monument, mede omdat dit zo langzamerhand een openbare plasplaats wordt. Hierop hebben wij nog geen antwoord ontvangen. 14 Opengescheurde vuilniszakken etc. Bezuinigingen bij ons stadsdeel hebben er o.a. toe geleid dat de vuilniswagenmensen die de vuilniszakken op halen bij grote rommel in de straat (veroorzaakt door vogels, katten en ochtendsterren) het aanwezige losse straatvuil gelijk opvegen. Vrijdag heb ik dit op de foto vast gelegd. en levert het voordeel op dat er geen extra ploeg de straten moet navegen.

7

8 15 Slechte post- en krantbezorging in onze buurt. Regelmatig ontvangen wij de post van andere bewoners. Ook hebben wij meldingen van andere bewoners gekregen, dat post vaak niet goed bezorgd wordt. Ook ontvangen wij al vele maanden geen Stadsblad en/of andere gratis bladen meer. ABS zal dit onderwerp op de volgende wijkraadsvergadering melden en wij zullen de diverse postbedrijven aanschrijven over ons postprobleem. 16 Schenking aan de vereniging ABS. Dankzij hulp van een paar ABS-leden hebben wij weer twee donaties ontvangen! Wij zijn deze leden zeer erkentelijk voor hun hulp. Hierdoor hoeven wij dit jaar wederom geen contributie te heffen. Mocht u dus nog een beetje roodkoper, Aluminium en of ijzer willen weggooien, niet doen!!! Wij komen het graag (en gratis!) bij u ophalen. Tevens willen wij de Vrije Woonbootmakelaar Peter Dietz en André Ravenberg van Dre Facility Services bedanken voor hun hulp aan onze vereniging. Hebt u nog vragen en/of wilt u lid van de groene ABS worden? Dan kunt U terecht bij Marti van Nunen, Annika Ultee, Co Jongkind of Martin van der Wal. Zie ook www. schinkeleilanden.nl Huis te Vraag in 1770 (Hendrik Keun) Links de molen en bijgebouwen van de katoendrukkerij. Het enige dat nu nog bestaat is de later aangelegde begraafplaats. In volgende Nieuwsbrieven zullen wij meer historische plaatjes uit het boekje bij de wandeling van 4 juli j.l. plaatsen.

Nieuwsbrief : mei 2010 A.B.S. Algemene Belangenvereniging Schinkeleilanden. Dankzij Waternet wordt deze boom nu met de dood bedreigd

Nieuwsbrief : mei 2010 A.B.S. Algemene Belangenvereniging Schinkeleilanden. Dankzij Waternet wordt deze boom nu met de dood bedreigd Nieuwsbrief : mei 2010 A.B.S. Algemene Belangenvereniging Schinkeleilanden Dankzij Waternet wordt deze boom nu met de dood bedreigd 1. Wandeling langs oude gebouwen rond Schinkeleilanden. In samenwerking

Nadere informatie

Nieuwsbrief : augustus 2012 A.B.S.

Nieuwsbrief : augustus 2012 A.B.S. Nieuwsbrief : augustus 2012 A.B.S. Wij krijgen kippen In het kader van het projekt Wij krijgen kippen kreeg onze buurt een prijs die Burgemeester van der Laan persoonlijk kwam uitreiken. En hij kwam niet

Nadere informatie

Weyknieuws. Agenda: Algemene Ledenvergadering. Buurtcarrousel

Weyknieuws. Agenda: Algemene Ledenvergadering. Buurtcarrousel Weyknieuws 6E JAARGANG, NO.1, MAART 2009 NIEUWSBRIEF VAN DE WASSENAARSE BUURTVERENIGING BURGWEY HANDIGE ADRESSEN: Secretariaat: Prinsenweg 64 2242 EJ Wassenaar 070 5146492 info@burgwey.nl Contributie:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

4. Daarnaast is er een themabijeenkomst Met de inbreker geweest. Daarover meer onder het kopje Themabijeenkomst Inbraakpreventie.

4. Daarnaast is er een themabijeenkomst Met de inbreker geweest. Daarover meer onder het kopje Themabijeenkomst Inbraakpreventie. Beste bewoner, Zoals u van ons gewend bent, houden we u regelmatig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw buurt. Ook in deze nieuwsbrief leest u alles over het laatste nieuws. Verbeteringen in

Nadere informatie

Uitslagen Groene Peiler Natuur in de buurt van de stad? Ingevuld door 206 respondenten

Uitslagen Groene Peiler Natuur in de buurt van de stad? Ingevuld door 206 respondenten Uitslagen Groene Peiler Natuur in de buurt van de stad? Ingevuld door 206 respondenten 1) Hieronder staan een viertal stellingen over het belang van natuur in gebieden rond de stad. Kunt u aangeven in

Nadere informatie

Opmerking Daar waar de informatie op de avond wat onduidelijk is geweest of waar nadere aanvulling nodig is hebben we dit in het verslag opgenomen

Opmerking Daar waar de informatie op de avond wat onduidelijk is geweest of waar nadere aanvulling nodig is hebben we dit in het verslag opgenomen Verslag bewonersinformatieavond Reimerswaalbuurt Osdorp 17 april 2012, eerste bijeenkomst Aanwezig: - Circa 200 bewoners - Jan Voskamp, regiodirecteur Ymere - Kenneth Edam, gebiedsmanager Ymere - Steven

Nadere informatie

Concept-verkiezingsprogramma 2014-2018 PvdA Amsterdam Zuid. Amendementen en preadviezen

Concept-verkiezingsprogramma 2014-2018 PvdA Amsterdam Zuid. Amendementen en preadviezen Concept-verkiezingsprogramma 2014-2018 PvdA Amsterdam Zuid Amendementen en preadviezen Donderdag 12 december stelt de ALV het verkiezingsprogramma van de PvdA Amsterdam-Zuid vast. In dit document treft

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F N A J A A R

N I E U W S B R I E F N A J A A R Tuinpark Nieuw-Vredelust - Buitensingel 4-1099 CH Duivendrecht N I E U W S B R I E F N A J A A R 2 0 1 3 AGENDA Bladharkbeurten: Zaterdag 9 en 16 november. Achterstallige werkbeurten mogen op deze dagen

Nadere informatie

Upload foto. Nieuwsflits Wildeman- en Blomwijckerbuurt. tip: vul eerst het titelvlak voordat je de foto toevoegt. December

Upload foto. Nieuwsflits Wildeman- en Blomwijckerbuurt. tip: vul eerst het titelvlak voordat je de foto toevoegt. December Upload foto tip: vul eerst het titelvlak voordat je de foto toevoegt. Nieuwsflits Wildeman- en Blomwijckerbuurt December 2018 www.amsterdam.nl Nieuwsflits Wildeman- en Blomwijckerbuurt We vertellen u in

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

dat wonen veiliger maakt

dat wonen veiliger maakt PKVW Het keurmerk dat wonen veiliger maakt Een veilige woonomgeving verhoogt de sociale kwaliteit en gaat de verloedering van wijken tegen. Gemeenten en corporaties zijn bovendien minder tijd kwijt aan

Nadere informatie

Ruimtelijke Onderbouwing bedrijfswoonark Superlas

Ruimtelijke Onderbouwing bedrijfswoonark Superlas Ruimtelijke Onderbouwing bedrijfswoonark Superlas Aanleiding De eigenaar van Superlas, Martin Schoen heeft in 1985 de leiding van het bedrijf van zijn vader overgenomen en toen ook de naam Superlas aan

Nadere informatie

Bomenkap seizoen Stand van zaken en extra bomenkap

Bomenkap seizoen Stand van zaken en extra bomenkap Bomenkap seizoen 2018-2019 Stand van zaken en extra bomenkap Karen van Zwam omgevingscoördinator ZuidPlus Bert van Adrichem adviseur Ecologie ZuidPlus Amsterdam 10 oktober 2018 1 Introductie ZuidPlus Amsterdam

Nadere informatie

Buurtenquête De Posten - Oosterveld

Buurtenquête De Posten - Oosterveld Buurtenquête De Posten - Oosterveld Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in

Nadere informatie

Beste lezer, Status van de bouw:

Beste lezer, Status van de bouw: Brief nummer 2 oktober 2015 Beste lezer, Inhoud van deze nieuwsbrief: Status van de bouw pag.1 Voorbeeld van een appartement pag.2 Informatieavonden buurtbewoners pag.3/4 Informatieavond kandidaat-bewoners

Nadere informatie

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad Geslaagde stadsdialoog Zwolle Armoedevrij! Zwolle is een stad zijn waarin iedere inwoner meetelt en meedoet, wat je inkomen ook is. Dat is het

Nadere informatie

Appendix 1, Items in experiment 1

Appendix 1, Items in experiment 1 Appendix 1, Items in experiment 1 Experimental items The items are presented in the following order 1. Gain-implicit 2. Gain-explicit 3. Loss-implicit 4. Loss-explicit The original tweets are marked with

Nadere informatie

Klachtbehandeling inzage bibliotheek

Klachtbehandeling inzage bibliotheek Rapport Gemeentelijke Ombudsman Klachtbehandeling inzage bibliotheek Gemeente Amsterdam Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer 3 december 2008 RA0832127 Samenvatting Een inwoner van het stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer

Nadere informatie

Resultaten gemeentebeleidsmonitor Veiligheid en leefbaarheid

Resultaten gemeentebeleidsmonitor Veiligheid en leefbaarheid Resultaten gemeentebeleidsmonitor 217 Veiligheid en leefbaarheid 1. Inleiding Om de twee jaar wordt er een onderzoek, de zogeheten gemeentebeleidsmonitor, uitgevoerd onder de inwoners naar verschillende

Nadere informatie

Roermond, 12 februari 2015 Tegelarijeveld, Roermond

Roermond, 12 februari 2015 Tegelarijeveld, Roermond Roermond, 12 februari 2015 Agenda Planning en fasering Tijdsduur per fase omgeving Betrokken personen realisatie Gemeente Roermond: - Projectleider Rob Rosenboom - Toezichthouder Jean Heffels Strabag Infra

Nadere informatie

Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat

Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat SP Afdeling Nijmegen juli 2015 SP afdeling Nijmegen, Molenweg 95, 6543 VA Nijmegen T (024) 322 93 88 F (024) 322 93 88 E nijmegen@sp.nl I www.nijmegen.sp.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bewonersoverleg Batadorp: Nr. 18 December 2005

Nieuwsbrief Bewonersoverleg Batadorp: Nr. 18 December 2005 INHOUDSOPGAVE: Kerstgroet. Vuurwerk. Bedankt. Leefbaarheidactie. Bedrijven Batadorp. Inspraakmoment. Wat in de buurt is opgevallen. Volgende vergadering en oproep. Contactpersonen. Uit de oude doos. Kerstgroet:

Nadere informatie

Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 20 oktober 2015

Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 20 oktober 2015 Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 20 oktober 2015 Aanvang: 19.30 uur Plaats: raadzaal DEEL A: VASTSTELLING AGENDA EN VERSLAGEN 1. BI.0150434 Definitieve raadsagenda 2. BI.0150435 Notulen van de raadsvergadering

Nadere informatie

Aan het Dagelijks Bestuur, Amsterdam, 20 februari 2012 Stadsdeel Zuid Postbus 74019, 1070 BA Amsterdam. Zienswijze/ inspraakreactie Drie bladzijden

Aan het Dagelijks Bestuur, Amsterdam, 20 februari 2012 Stadsdeel Zuid Postbus 74019, 1070 BA Amsterdam. Zienswijze/ inspraakreactie Drie bladzijden Aan het Dagelijks Bestuur, Amsterdam, 20 februari 2012 Stadsdeel Zuid Postbus 74019, 1070 BA Amsterdam. Zienswijze/ inspraakreactie Drie bladzijden De volgende bijlagen zijn bijgesloten: 01. Nederland

Nadere informatie

Buurtenquête Horstlanden-Veldkamp

Buurtenquête Horstlanden-Veldkamp Buurtenquête Horstlanden-Veldkamp Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Hoofdstuk 29. Meeuwenoverlast

Hoofdstuk 29. Meeuwenoverlast Hoofdstuk 29. Meeuwenover Samenvatting Bijna de helft van de Leidenaren ondervindt over van meeuwen bij hen in de buurt, waarbij drie op de tien aangeeft veel over te ondervinden. De over bestaat met name

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Italiaanse buurt

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Italiaanse buurt RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK Italiaanse buurt Doel van het onderzoek was een peiling hoe de buurt door de bewoners wordt beleefd, welke contacten men heeft, en wat men graag verbeterd wil zien. In

Nadere informatie

Programma zomervakantie

Programma zomervakantie Programma zomervakantie In de zomervakantie organiseert Praktijk de Regenboog opnieuw een vakantieprogramma. Het programma is bedoeld voor kinderen met een beperking en kinderen die extra aandacht en begeleiding

Nadere informatie

BUURTPREVENTIE TEAM EFFEN - LIESBOS

BUURTPREVENTIE TEAM EFFEN - LIESBOS BUURTPREVENTIE TEAM EFFEN - LIESBOS 4E JAARGANG. DECEMBER 2014. Email adres: Buurtpreventieeffen@ziggo.nl Telefoonnr : 076-5153309 b.g.g. 076-5146337. BUURTPREVENTIE EFFEN LIESBOS Buurtpreventie Team Effen

Nadere informatie

Wijkschouw Bothoven deel D

Wijkschouw Bothoven deel D Wijkschouw Bothoven deel D Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Chronologisch overzicht van de activiteiten rond de houtwallen. Aanleiding

Chronologisch overzicht van de activiteiten rond de houtwallen. Aanleiding Chronologisch overzicht van de activiteiten rond de houtwallen Aanleiding In 2006 kochten De Blécourt en Van Rootselaar twee bospercelen, waarover vele recreanten dagelijks wandelden. Om te voorkomen dat

Nadere informatie

Upload foto. tip: vul eerst het titelvlak voordat je de foto toevoegt. Nieuwsflits Wildeman- en Blomwijckerbuurt

Upload foto. tip: vul eerst het titelvlak voordat je de foto toevoegt. Nieuwsflits Wildeman- en Blomwijckerbuurt Upload foto tip: vul eerst het titelvlak voordat je de foto toevoegt. Nieuwsflits Wildeman- en Blomwijckerbuurt September/oktober 2018 Zo gaat het Broekmanhuis eruit zien. Wat gebeurt er in uw buurt? We

Nadere informatie

Buurtpreventie gemeente Bladel

Buurtpreventie gemeente Bladel Buurtpreventie gemeente Bladel Versie 2019 1 Inhoudsopgave 1. Wat is buurtpreventie? 3 Wat is buurtpreventie niet? 2. Wie vervult welke rol? 4 De rol van de gemeente De rol van de politie 3. Waarom buurtpreventie?

Nadere informatie

Wijkrapport Gesworen Hoek 2014 Wijkbezoek SP Tilburg November-December 2014

Wijkrapport Gesworen Hoek 2014 Wijkbezoek SP Tilburg November-December 2014 Wijkrapport Gesworen Hoek 2014 Wijkbezoek SP Tilburg November-December 2014 1 SP Wijkrapport Gesworen Hoek Inleiding De SP is in november de Gesworen Hoek in geweest om in gesprek te komen met de bewoners.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5. Vrijdag 3 november 2017

Nieuwsbrief 5. Vrijdag 3 november 2017 Nieuwsbrief 5 Vrijdag 3 november 2017 AGENDA 7 november Infotour peuterouders Bieb groepen 1/2 A+B+C 9 november Bieb groepen 5-6 10 november Manjefieke middag 17 november Leerlingenraad NB 6 18 november

Nadere informatie

Volksbelang: Midden tussen haar klanten

Volksbelang: Midden tussen haar klanten Zorgeloos tuinieren Volksbelang: Midden tussen haar klanten Zorgeloos huren en wonen, dat is waar Volksbelang voor staat. Als sociale organisatie die midden tussen haar klanten staat, vindt Volksbelang

Nadere informatie

VTV De Tochten Nieuwsbrief 04 3 oktober 2015

VTV De Tochten Nieuwsbrief 04 3 oktober 2015 VTV De Tochten Nieuwsbrief 04 3 oktober 2015 Inhoud 1. Noteert u vast! 2. IJzerbak op het milieupark 3. Het complex 4. Activiteitenkalender: 3 oktober 2015 t/m 31 maart 2016 5. Mededelingen bestuur 6.

Nadere informatie

Enquête herinrichting Botenbuurt 2016

Enquête herinrichting Botenbuurt 2016 Enquête herinrichting Botenbuurt 2016 December 2016 Kenniscentrum MVS Gemeente Schiedam E n q u ê t e h e r i n r i c h t i n g B o t e n b u u r t P a g i n a 1 Inleiding De gemeente Schiedam voert in

Nadere informatie

t Talent Nieuwsbrief Nieuws van de Ouderraad Vervolg 10 minuutjes Maart 2019

t Talent Nieuwsbrief Nieuws van de Ouderraad Vervolg 10 minuutjes Maart 2019 t Talent Maart 2019 Nieuwsbrief Nieuws van de Ouderraad Vervolg 10 minuutjes Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s), Via deze weg wil ik (Maikel) u informeren dat ik volgend schooljaar een nieuwe baan heb.

Nadere informatie

WEGWIJZER REIGERSBOS 3. Bewonerscommissie Eigen Haard Reigersbos 3 November 2010

WEGWIJZER REIGERSBOS 3. Bewonerscommissie Eigen Haard Reigersbos 3 November 2010 WEGWIJZER REIGERSBOS 3 Bewonerscommissie Eigen Haard Reigersbos 3 November 2010 Stadsdeel Zuidoost www.zuidoost.amsterdam.nl Stadsdeelkantoor: 020 2525000 Meldpunt Openbare Ruimte: 020 2525222 Meldpunt

Nadere informatie

Denk mee. over uw eigen buurt! Manifestatie Stadsdeelplan 2012-2015

Denk mee. over uw eigen buurt! Manifestatie Stadsdeelplan 2012-2015 WalBoDuin Wijk: WALDECK, BOHEMEN, KIJKDUIN Verkeerssituatie verbeteren bij International School Betere oversteekplekken op straathoeken voor minder-validen Graffiti verwijderen Aanzien gesloten winkelpinten

Nadere informatie

Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord

Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord Zaterdag 6 mei 2017 1 Algemeen Op zaterdag 6 mei heeft de Dorpsraad een bezoek gebracht aan het centrumnoord, het gebied is begrensd door de Hoofdweg,

Nadere informatie

Betreft: veiligheid woonbootbew/oners aan de Ringvaart-Nieuwemeerdijl< Badhoevedorp, voorheen het Zwarte pad Amsterdam

Betreft: veiligheid woonbootbew/oners aan de Ringvaart-Nieuwemeerdijl< Badhoevedorp, voorheen het Zwarte pad Amsterdam Postbus 195 1170 AD Badhoevedorp E-mail: woosbestuur@live.nl Rekeningnr: ING: 8039478 t.n.v.woos Vereniging Woonschepen Overleg Osdorp Slotervaart O Of(T 2012 AANTEKENEN Aan het Dagelijks Bestuur en de

Nadere informatie

Bewonersenquête veiligheid Almere Poort

Bewonersenquête veiligheid Almere Poort Bewonersenquête veiligheid Almere Poort Het zou fijn zijn als de gemeente Almere Poort gaat zien als het visitekaartje van Almere. Daar kom je de stad binnen. Laat ze er iets moois van maken. [Geef tekst

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Wijkraad in 2006 De wijkraadsvergaderingen 7 Wijkraadsverslag 8 Samenstelling wijkraad per 28 december 2006 13

Inhoudsopgave. Wijkraad in 2006 De wijkraadsvergaderingen 7 Wijkraadsverslag 8 Samenstelling wijkraad per 28 december 2006 13 Jaarverslag 2006 Wijkopbouworgaan Zuid-West 2 Inhoudsopgave Voorwoord 5 Wijkraad in 2006 De wijkraadsvergaderingen 7 Wijkraadsverslag 8 Samenstelling wijkraad per 28 december 2006 13 Werkgroepen 1. Dodenherdenking

Nadere informatie

Werkzaamheden in afrondende fase De werkzaamheden op Sporenburg lopen ten einde. Volgende week verschijnt de laatste nieuwsbrief.

Werkzaamheden in afrondende fase De werkzaamheden op Sporenburg lopen ten einde. Volgende week verschijnt de laatste nieuwsbrief. Aan de bewoners van Sporenburg Waarom deze nieuwsbrief? Op 16 april is Heijmans gestart met werkzaamheden op Sporenburg en met name in het Keesje Brijdeplantsoen. Dit heeft veel impact op de direct omwonenden,

Nadere informatie

AanpakVerkeersdrukAmbacht N516 Thorbeckeweg. 15 januari2019

AanpakVerkeersdrukAmbacht N516 Thorbeckeweg. 15 januari2019 4e klankbordgroepavant AanpakVerkeersdrukAmbacht N516 Thorbeckeweg 15 januari2019 Agenda Opening & medelingen 19.00 19.10u Verslag vorige keer 27 november 2018 19.10 19.20u Animatie & communicatie 19.20

Nadere informatie

Brief over nieuwbouw Aldlanstâte naar Gemeenteraad Leeuwarden

Brief over nieuwbouw Aldlanstâte naar Gemeenteraad Leeuwarden Brief over nieuwbouw Aldlanstâte naar Gemeenteraad Leeuwarden Van: Belangenbehartiging Pieter Christiaanpark Verzonden: zondag 20 augustus 2017 11:31 Aan: raadsleden@leeuwarden.nl

Nadere informatie

Wijkschouw Helmerhoek-Noord

Wijkschouw Helmerhoek-Noord Wijkschouw Helmerhoek-Noord Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

Veiligheid en overlast in Oud-West

Veiligheid en overlast in Oud-West Veiligheid en overlast in Oud-West In april 2009 is aan de panelleden van stadsdeel Oud-West gevraagd hoe zij de veiligheid in hun buurt ervaren en of er sprake is van overlast. Ook is nagegaan in hoeverre

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2015

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2015 Terugblik: Stadswandeling door Haastrecht Terugblik Exposi e Die schöne Müllerin Architectuurroute Workshop Column schrijven Agenda 2015/2016 Samen met de Historische Vereniging Haastrecht organiseerde

Nadere informatie

Stand van zaken werkzaamheden

Stand van zaken werkzaamheden Nummer 22 - april 2014 Met de nieuwsbrief Kersenbaan houden wij u op de hoogte over de aanleg van de Kersenbaan. In deze editie leest u meer over de stand van zaken van de werkzaamheden, de bouwvergunningaanvraag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor het groot onderhoud van Lelystad Haven. Op de informatiebijeenkomsten

Nadere informatie

Herinrichting De Horsten Welkom bewoners

Herinrichting De Horsten Welkom bewoners Herinrichting De Horsten Welkom bewoners 29 maart 2016 Even voorstellen Cees van Walsem projectleider gemeente Wesley Ploeg regisseur openbare ruimte gemeente Marika Kerstens regisseur groen gemeente Patrick

Nadere informatie

Veiligheidsmonitor 2010 Gemeente Leiden

Veiligheidsmonitor 2010 Gemeente Leiden Veiligheidsmonitor Gemeente Leiden Resultaten per stadsdeel en in de tijd Mediad Rotterdam, maart 2011 Veiligheidsmonitor, Gemeente Leiden 1 In dit overzicht worden de uitkomsten van de Veiligheidsmonitor

Nadere informatie

Deze Nieuwsbrief bevat informatie over :

Deze Nieuwsbrief bevat informatie over : Editie 7 april 2016 Beste buurtbewoners, Deze Nieuwsbrief bevat informatie over : 1. Samen een insectenhotel maken op 23 april 2. Buurtpreventie app in gebruik 3. Algemene Ledenvergadering op 9 mei 4.

Nadere informatie

Zuiderzeemuseum te Enkhuizen

Zuiderzeemuseum te Enkhuizen Organiseert in samenwerking met Werkgroep DigiFoto Apeldoorn wederom een gezamenlijke FOTO-EXCURSIE naar het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen Zaterdag 10 mei 2014 Naar het Zuiderzeemuseum. De jaarlijkse excursie

Nadere informatie

Een warm hart voor een veilig thuis? Word vriend van Hadassa

Een warm hart voor een veilig thuis? Word vriend van Hadassa Een warm hart voor een veilig thuis? Word vriend van Hadassa hoeve Hadassa hoeve biedt een unieke woonplek aan jonge meiden tussen de 16 en 23 jaar, die niet in staat zijn zelfstandig te functioneren.

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief oktober 2018 Nieuwsbrief oktober 2018 Van het bestuur: Beste KDO-ers, het bestuur ziet zich genoodzaakt wederom een bijzondere Algemene Ledenvergadering uit te schrijven op 15 november 2018. Onderwerp is ook dit keer

Nadere informatie

Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer 112 gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 39

Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer 112 gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 39 NOODNUMMER Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 9 De volgende vragen gaan over de LAATSTE keer dat u belde om de

Nadere informatie

Buurtpreventie en sociale veiligheid in Nederlandse buurten Naar onderzoek in opdracht van buurtapp Nextdoor, juni 2017

Buurtpreventie en sociale veiligheid in Nederlandse buurten Naar onderzoek in opdracht van buurtapp Nextdoor, juni 2017 Buurtpreventie en sociale veiligheid in Nederlandse buurten Naar onderzoek in opdracht van buurtapp Nextdoor, juni 2017 Buurtpreventie en veiligheid in de Nederlandse buurten Digitale buurtpreventie neemt

Nadere informatie

Verkeersbesluit herinrichting De Lairessestraat en de Cornelis Krusemanstraat tussen het Concertgebouwplein en de Amstelveenseweg te Amsterdam-Zuid.

Verkeersbesluit herinrichting De Lairessestraat en de Cornelis Krusemanstraat tussen het Concertgebouwplein en de Amstelveenseweg te Amsterdam-Zuid. STAATSCOURANT 14 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 72662 december 2017 Verkeersbesluit herinrichting De Lairessestraat en de Cornelis Krusemanstraat tussen het Concertgebouwplein

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2018. Behoud de natuur en de recreatie. Vereniging De Oeverlanden Blijven!

Beleidsplan 2015-2018. Behoud de natuur en de recreatie. Vereniging De Oeverlanden Blijven! Beleidsplan 2015-2018 Behoud de natuur en de recreatie Vereniging De Oeverlanden Blijven! Maart 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Beschrijving van de vereniging...3 2.1 Historie...3 2.2 De vereniging

Nadere informatie

Woon- en leefregels Eengezinswoningen

Woon- en leefregels Eengezinswoningen Woon- en leefregels Eengezinswoningen Woon- en leefregels Eengezinswoningen Inleiding Prettig wonen wordt nog plezieriger, als iedereen zijn steentje bijdraagt: de Woningcorporatie, de Gemeente en de bewoners

Nadere informatie

Lesbrief Planologie van een wijk Waarom is mijn wijk zo ingericht? En hoe zou ik zelf een eigen wijk inrichten?

Lesbrief Planologie van een wijk Waarom is mijn wijk zo ingericht? En hoe zou ik zelf een eigen wijk inrichten? Lesbrief Planologie van een wijk Waarom is mijn wijk zo ingericht? En hoe zou ik zelf een eigen wijk inrichten? Doelstelling: de leerlingen enthousiast maken voor hun omgeving en ze laten ontdekken dat

Nadere informatie

Welkom op onze activiteiten

Welkom op onze activiteiten - NIEUWSBRIEF APRIL 2015 - Welkom op onze activiteiten Vrijdag 17 april 2015 om 14.00 uur Geocachetocht Wil je op zoek naar schatten in de natuur? Kom dan zeker naar onze geocachezoektocht. Rond de Katershoeve

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief maart 2018 Nieuwsbrief maart 2018 10 jaar Futur We zijn alweer 10 jaar met de stichting Futur bezig om kansarme kinderen in noord Bali te helpen naar school te gaan. Terugkijkend hebben we dankzij uw donaties veel

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnummer: Met deze enquête stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven van 1 (zeer negatief) tot 10 (zeer

Nadere informatie

Artikel 38 VRAGEN. Dit alles leidt tot de volgende vragen van de Partij voor de Dieren aan het College:

Artikel 38 VRAGEN. Dit alles leidt tot de volgende vragen van de Partij voor de Dieren aan het College: Artikel 38 VRAGEN Datum: 28 januari 2016 Onderwerp: Gekapte bomen op perceel Tweede Moordrechtse Tiendeweg. INLEIDING In een uitspraak van de Raad van State is het college en de Bestuursrechter in het

Nadere informatie

Uit het Convenant bouwen aan de stad II, peroide

Uit het Convenant bouwen aan de stad II, peroide Uit het Convenant bouwen aan de stad II, peroide 2014-2020 Uit het Convenant verkoop sociale huurwoningen 2007-2014 Het achterste 2 e flatgebouw wil Rochdale verkopen aan de particuliere markt. De Boelelaan

Nadere informatie

U en uw woonomgeving. Samen maken we er iets moois van

U en uw woonomgeving. Samen maken we er iets moois van U en uw woonomgeving Samen maken we er iets moois van Wonen doe je niet alleen. U heeft altijd te maken met uw woonomgeving. Rekening houden met elkaar en begrip tonen zijn daarbij erg belangrijk. Leystromen

Nadere informatie

Amsterdam 5 april Beste supporters van Westerpark Groen,

Amsterdam 5 april Beste supporters van Westerpark Groen, Amsterdam 5 april 2019 Beste supporters van Westerpark Groen, De afgelopen periode hebben we overleg gehad met Pinnacle en de gemeente. Hieronder lezen jullie over de laatste stand van zaken t.a.v. Westerpark

Nadere informatie

Resultaten andere onderwerpen bewonerspanel Oud-West 2005

Resultaten andere onderwerpen bewonerspanel Oud-West 2005 Resultaten andere onderwerpen bewonerspanel Oud-West 2005 Project: 4273 In opdracht van stadsdeel Oud-West drs. Karin Klein Wolt dr. Esther Jakobs Weesperstraat 79 Postbus 658 1018 VN Amsterdam 1000 AR

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), 7 september 2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), De eerste week zit er inmiddels weer op! Natuurlijk zijn wij als team alweer even bezig om het schooljaar goed en gezellig met elkaar te kunnen starten. Dit

Nadere informatie

Stellingenspel: Het bos door de bomen zien!

Stellingenspel: Het bos door de bomen zien! VELDWERK BOS Stellingenspel: Het bos door de bomen zien! STELLINGENSPEL - Leg op enige afstand van elkaar de + en de - op de grond of bevestig die ergens. - Vervolgens wordt er één van de volgende stellingen

Nadere informatie

STADIONPLEIN AMSTERDAM-ZUID TE HUUR

STADIONPLEIN AMSTERDAM-ZUID TE HUUR STADIONPLEIN AMSTERDAM-ZUID TE HUUR Winkelruimte aan het Stadionplein in het Noordblok EEN COMPLEET NIEUW STADIONPLEIN Het Stadionplein in Amsterdam transformeert van leeg plein tot een dynamische plek

Nadere informatie

Even voorstellen: Sinds enkele weken werkt er een nieuwe leerkracht in groep 7/8 op donderdag en vrijdag. Hieronder stelt zij zich voor.

Even voorstellen: Sinds enkele weken werkt er een nieuwe leerkracht in groep 7/8 op donderdag en vrijdag. Hieronder stelt zij zich voor. Wiek-2-Date nieuwsbrief 9 De nieuwsbrief verschijnt gemiddeld eens per 3 weken. Op onze site wordt u doorlopend op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en van de activiteiten in de groepen. Agenda

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F V O O R J A A R

N I E U W S B R I E F V O O R J A A R TUINPARK NIEUW VREDELUST Buitensingel 4-1114 BE Duivendrecht BANKNUMMER : NL34 INGB 0004873173 info@tuinparknieuwvredelust.nl www.tuinparknieuwvredelust.nl N I E U W S B R I E F V O O R J A A R 2 0 1 4

Nadere informatie

Bewoners Commissie Sparrendal

Bewoners Commissie Sparrendal Bewoners Commissie Sparrendal Jaarverslag 2018 1 De BCS maakt 3 of 4 nieuwsbrieven per jaar. Hierin staan onderwerpen die belangrijk zijn of gewoon even onder de aandacht moeten worden gebracht. In het

Nadere informatie

Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 6 mei inzake. klager. tegen. Stichting Wonen Zuidwest Friesland gevestigd te Balk

Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 6 mei inzake. klager. tegen. Stichting Wonen Zuidwest Friesland gevestigd te Balk Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 6 mei 2015 inzake klager tegen Stichting Wonen Zuidwest Friesland gevestigd te Balk Partijen worden hierna aangeduid als klager en WZF. Verloop van de procedure Klager

Nadere informatie

Nieuws 7. De informatie met een blauw blok is specifieke Zijlwijkschool informatie. De informatie met een groen blok is specifieke Kompas informatie

Nieuws 7. De informatie met een blauw blok is specifieke Zijlwijkschool informatie. De informatie met een groen blok is specifieke Kompas informatie De Zijlwijkschool Mijn school Nieuws is het gezamenlijk informatiebulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool. De informatie met een blauw blok is specifieke Zijlwijkschool informatie. De informatie met

Nadere informatie

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Programma 1. Het project 2. Voorlopig plan 3. Van der Duyn van Maasdamstraat 4. Van Hogendorpstraat en plein 5. Van Limburg Stirumstraat 6. Werkzaamheden

Nadere informatie

Schendelsinfo 21 e jaargang; nr. 2 Oktober 2015

Schendelsinfo 21 e jaargang; nr. 2 Oktober 2015 Schendelsinfo 21 e jaargang; nr. 2 Oktober 2015 Gemert, 10 oktober 2015 Hallo allemaal, Hierbij ontvangen jullie de tweede Schendelsinfo van 2015. In deze versie staan leuke foto s en verslagen van de

Nadere informatie

Persnota Stad Kortrijk

Persnota Stad Kortrijk Persnota Stad Kortrijk Persnota maandag 31 oktober 2016 Hondenbaasjes vormen Kortrijks veiligheidsteam Meer dan 100 deelnemers Horen, zien en melden, wordt een Kortrijks devies. ( ) We ondernemen actie

Nadere informatie

Helen Parkhurst Ouder Info

Helen Parkhurst Ouder Info Helen Parkhurst Ouder Info Schooljaar 2012-2013 Nummer 01 Datum: 15 augustus 2012 Agenda augustus 2012 13 t/m 17 augustus: verkeersactie de scholen zijn weer begonnen 20 augustus: 19.30-20.30 uur OAK algemene

Nadere informatie

. Door een aanpassing in de manier van testen zijn er in de Wisselstraat geen werkzaamheden. Bewoners zijn hierover per / brief geïnformeerd.

. Door een aanpassing in de manier van testen zijn er in de Wisselstraat geen werkzaamheden. Bewoners zijn hierover per  / brief geïnformeerd. Aan de bewoners van Sporenburg Waarom deze nieuwsbrief? Op 16 april is Heijmans gestart met werkzaamheden op Sporenburg en met name in het Keesje Brijdeplantsoen. Dit heeft veel impact op de direct omwonenden,

Nadere informatie

HONDENKAART. schone stad iedereen uitgelaten!

HONDENKAART. schone stad iedereen uitgelaten! HONDENKAART Uitgave 2009 schone stad iedereen uitgelaten! Honden horen erbij in Den Haag! Opruimmiddelen voor hondenpoep Honden spelen al eeuwen een belangrijke rol in onze samenleving. Vooral als gezelschapsdier,

Nadere informatie

Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus

Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus In november en december vindt in Oosterhout voor het eerst de cursus Politiek Actief plaats. Inwoners die geïnteresseerd zijn in hoe de lokale

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Wilhelminaplein d.d. 12 november 2015. 9 initiatiefnemers van evenementen, waarvan 7 vrijwilligers en 2 professionals

Informatiebijeenkomst Wilhelminaplein d.d. 12 november 2015. 9 initiatiefnemers van evenementen, waarvan 7 vrijwilligers en 2 professionals Gemeente Westland, Communicatie afdeling Planontwikkeling Informatiebijeenkomst Wilhelminaplein d.d. 12 november 2015 Bijeenkomst 17.30 uur Aanwezig: Astrid Feiter, procesbegeleider Anjalie Kishoen-Misier,

Nadere informatie

Sport Medisch Centrum Amsterdam - Almere

Sport Medisch Centrum Amsterdam - Almere Sport Medisch Centrum Amsterdam - Almere Olympiaplein 74 A 1076 AG Amsterdam Telefoon: 020 6627244 Fax: 020 6757073 E-Mail: info@smcamsterdam.nl Web: www.smcamsterdam.nl Vanuit Zaanstad. 1. Vertrek vanaf

Nadere informatie

De ringslang een bijzondere bewoner van Gouda

De ringslang een bijzondere bewoner van Gouda De ringslang een bijzondere bewoner van Gouda Uit de serie Natuur in Gouda 10 2 colofon tekst: Cyclus, gemeente Gouda en RAVON lay-out: Steenbergen Ontwerp Studio foto s: André van Kleinwee en Richard

Nadere informatie

Bundel van de Vragenuur van 22 december 2016

Bundel van de Vragenuur van 22 december 2016 Bundel van de Vragenuur van 22 december 2016 1 Opening 2 Mondelinge vragen nr. 1 van de heer van der Zweth (PvdA) inzake een Toegankelijk Utrecht CS mv 1 Een toegankelijk Utrecht CS 3 Mondelinge vragen

Nadere informatie

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.)

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.) Insolventienummer: Toezichtzaaknummer: Datum uitspraak: Curator: R-C: F.01/16/192 NL:TZ:0000005365:F001 12-04-2016 mr. C.A.M. de Bruijn mr. S.J.O. de Vries Algemeen Gegevens onderneming Euro Aktief Zuid

Nadere informatie

Resultaten andere onderwerpen bewonerspanel Oud-West 2006

Resultaten andere onderwerpen bewonerspanel Oud-West 2006 Resultaten andere onderwerpen bewonerspanel Oud-West 2006 Project: 6083 In opdracht van stadsdeel Oud-West drs. Karin Klein Wolt dr. Esther Jakobs drs. Elise Bos Eyssen Weesperstraat 79 Postbus 658 1018

Nadere informatie

Dagelijks een ronde lopen door bewoners in gesprek gaan met voetballende jongeren, eventueel melding maken naar politie en wijkmanager

Dagelijks een ronde lopen door bewoners in gesprek gaan met voetballende jongeren, eventueel melding maken naar politie en wijkmanager J A A R P L A N 2 0 1 3 2 0 1 4 Thema Jongeren Vermindering overlast voetbalveld Frankenskamp Werkgroep Jeugd: Delia Brouwer Verantwoordelijke Vermindering overlast Vervangen van de metalen omheiningen

Nadere informatie

VERSLAG VAN EESTERENGESPREK #16 TUINEN VAN WEST BRENGT STAD EN LAND DICHTER BIJ ELKAAR

VERSLAG VAN EESTERENGESPREK #16 TUINEN VAN WEST BRENGT STAD EN LAND DICHTER BIJ ELKAAR VERSLAG VAN EESTERENGESPREK #16 TUINEN VAN WEST BRENGT STAD EN LAND DICHTER BIJ ELKAAR In 2012 stond het eerste drieluik Van Eesterengesprekken, met bijbehorende excursies, in het teken van openbaar groen,

Nadere informatie

Parkeer vergunningen in Haarlem

Parkeer vergunningen in Haarlem Reageren antwoord@haarlem.nl Meer informatie www.haarlem.nl Vragen 023 511 51 15 Gemeente Haarlem Parkeer vergunningen in Haarlem Parkeervergunningen in Haarlem Parkeerruimte in Haarlem is schaars. De

Nadere informatie

De boerderij wordt gerenoveerd en is daarmee weer een lust voor het oog. Voor zowel voorbijgangers als buurtbewoners.

De boerderij wordt gerenoveerd en is daarmee weer een lust voor het oog. Voor zowel voorbijgangers als buurtbewoners. Erve Oostermaet. Niet voor niets een gemeentelijk monument. Jarenlang al bepaalt de boerderij het beeld van deze prachtige omgeving. Drie partijen gaan Erve Oostermaet in ere herstellen. Maar wel met een

Nadere informatie