dat wonen veiliger maakt

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "dat wonen veiliger maakt"

Transcriptie

1 PKVW

2 Het keurmerk dat wonen veiliger maakt Een veilige woonomgeving verhoogt de sociale kwaliteit en gaat de verloedering van wijken tegen. Gemeenten en corporaties zijn bovendien minder tijd kwijt aan de verwerking van inbraken en aan herstelwerkzaamheden. Om de veiligheid van woningen, wooncomplexen en buurten en wijken te stimuleren is het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) in het leven geroepen. Uit onderzoek blijkt dat woningen met dit certificaat tot 90% minder kans hebben op een geslaagde inbraak. Effectieve preventie Het PKVW stelt specifieke eisen aan het ontwerp en de uitvoering van woningen, wooncomplexen en woonomgevingen. Ook voorlichting aan de bewoners maakt deel uit van het keurmerk. Denk bijvoorbeeld aan s nachts de deuren op slot doen, zorgvuldig omgaan met de sleutels, afspraken maken met de buren, enzovoort. Met dit pakket aan maatregelen worden goede resultaten bereikt. Het is bewezen dat het PKVW een sterke preventieve werking heeft tegen woninginbraak, overlast, vandalisme en criminaliteit op straat. Burgers van der Wal en PKVW Burgers van der Wal is een PKVW-erkend bedrijf. Dit betekent dat we voldoen aan zeer strenge voorwaarden op het gebied van veiligheidskennis, vakbekwaamheid en betrouwbaarheid. Deze eisen zijn vastgelegd in de PKVW-kwaliteitsregeling. Als erkend bedrijf zijn we bevoegd om het PKVW- certificaat voor u te verzorgen.

3 Het PKVW-keurmerk maakt onderscheid tussen nieuwbouw en bestaande bouw. Burgers van der Wal richt zich op certificering van de bestaande bouw, op het niveau van woningen en wooncomplexen. Voor de certificaten Veilige Woning en Veilig Complex zijn specifieke eisen vastgelegd. Voor woningen hebben deze onder meer betrekking op het hang- en sluitwerk, de verlichting bij buitendeuren (zien én gezien worden) en maatregelen voor de brandveiligheid. Bij een complex, bijvoorbeeld een flat, moeten ook onderdelen zoals de centrale entree, liften, galerijen en losstaande bijgebouwen voldoen aan een aantal eisen. Daarnaast wordt kritisch gekeken naar de directe woonomgeving. Erkende preventieadviseurs De erkende preventieadviseurs van Burgers van der Wal hebben een professionele opleiding gehad. Zij beschikken over de vereiste kennis op het gebied van woningveiligheid, kunnen u prima adviseren en zijn vertrouwd met de voorlichting en ondersteuning van bewoners. Burgers van der Wal adviseert, monteert, controleert Wat doen we als PKVW-bedrijf? Inspecteren of woningen in aanmerking komen voor het certificaat Veilige Woning. Adviseren over de beveiligingsmaatregelen om dit certificaat te verkrijgen. Deze maatregelen uitvoeren en zorgen voor de benodigde materialen. U of uw bewoners kunnen de maatregelen ook zelf aanbrengen, waarna wij controleren of de woningen voldoen aan de eisen. Als wordt voldaan aan de eisen van het keurmerk, overhandigen wij u het certificaat Veilige Woning c.q. Veilig Complex.

4 Voor bewoners: Tot 90% minder kans op inbraak Veilig verplaatsen in de wijk Minder fietsendiefstallen, autodiefstallen en vernielingen Korting op de inboedelverzekering Voor corporaties: Erkende en bewezen methodiek Meer tevreden bewoners Minder tijd kwijt aan inbraken en herstelwerkzaamheden Minder verloedering in de wijk Goed imago van PKVW werkt positief op imago corporatie Voor VVE s: Tot 90% minder kans op inbraak Meer veiligheid in en rondom het complex Minder diefstallen uit bergingen en bijgebouwen Minder vandalisme en vernielingen Korting op de inboedelverzekering De voordelen van het PKVW op een rij

5 BURGERS VAN DER WAL Fabriekstraat 17b 7005 AP Doetinchem T: OOG VOOR DE TOEKOMST