Perspectieven op geluk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Perspectieven op geluk"

Transcriptie

1 Week 9 ( nummer van 4 maart ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Perspectieven op geluk Het Kroningsthema voor 2016 is Beeld van geluk. Om dit thema uit te diepen heeft het kroningscomité EEN CONFERENTIEREEKS opgezet van 5 avonden tussen 19 maart 2015 en 21 januari Ieder van de gerenommeerde sprekers zal vanuit zijn/haar discipline kijken naar het menselijk geluk. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk deelnemers aan de kroningsprocessie maar ook vele anderen het kroningsthema mee opnemen in de beleving van de kroningsweek. En wie wil er nu niet wat meer geluk in het leven? Deze sprekers wijzen ons wondere wegen om geluk te zoeken en te maken waar we het meestal niet vermoeden. Even paniek Aanvankelijk was onze kardinaal Danneels aangezocht om de reeks te openen. Dat had hij ook aanvaard. Maar tot onze grote verwondering en teleurstelling laat hij eind januari weten niet te kunnen komen. Ondertussen waren reeds honderden folders verspreid met het programma. En wie zouden we binnen dit korte tijdsbestek nog kunnen strikken? Bellen, schrijven, e- mailen, sms en leverde uiteindelijk half februari een waardige vervanger. De eerste conferentie zal dus wel degelijk doorgaan op donderdag 19 maart om 20 uur in zaal Concordia. Hulpbisschop Monseigneur Leon Lemmens Monseigneur Leon Lemmens was bereid ons uit de nood te helpen. Hij is hulpbisschop van het aartsbisdom Mechelen-Brussel met bijzondere zorg voor het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen. Hij is een Limburger, geboren in Boorsem, priester gewijd in Boorsem op Hij studeerde aan de K. U. Leuven en in Rome en behaalde het doctoraat in de theologie. Hij werd achtereenvolgens kapelaan in Genk, professor aan het Grootseminarie in Hasselt, vicaris van het bisdom Hasselt en president van het Grootseminarie in Hasselt. Vervolgens werd hij rector van het Roemeens college in Rome en stafmedewerker bij de congregatie voor de Oosterse kerken. Op 22 februari 2011 werd hij door de paus benoemd tot hulpbisschop van Mechelen-Brussel. Dat is een heel gevulde loopbaan. Processie minded Dat de hulpbisschop een groot hart heeft voor processies mochten enkele leden van ons kroningscomité anderhalf jaar geleden ondervinden. Naar aanleiding van de Hanswijkfeesten had hij een studiedag opgezet rond De blijvende kracht van processies waar enkele van onze comitéleden mochten getuigen over de kroningsprocessie in Tongeren. Daar bleek duidelijk welk belang hij hecht aan de volkse devotie van processies. Het juiste thema van zijn conferentie is ons nog niet bekend. De gevraagde documentatie is hem sinds enkele dagen opgestuurd (we schrijven dit op 19

2 februari, dag op dag één maand voor de conferentie). Hij is een vlotte en boeiende spreker, zoveel is zeker. Dus: eerste conferentie in de reeks Perspectieven op geluk op donderdag 19 maart om 20 uur in zaal Concordia door Mgr. Leon Lemmens. Volgende week hopen we nog wat meer info te kunnen geven. VASTEN Een tijd van voorbereiding Op Veertig dagen zijn ons gegeven om onszelf en onze christelijke gemeenschappen weer voor te bereiden op het paasfeest. De liturgie in het B- Jaar nodigt ons bij uitstek uit de Heer te ontmoeten in de paradox van zijn Paasmysterie: de afgebroken en heropgebouwde tempel van zijn Lichaam, de Mensenzoon omhoog geheven aan het kruis, de graankorrel die sterft en vrucht draagt. Onze voorbereidingsweg voert ons naar de hernieuwing van de doopbeloften en de viering van Pasen. Zo kunnen we ons, met de oproep van paus Franciscus mee, opnieuw bewust worden van onze zending als missionaire leerlingen. Vuurplekken Zoals vorig jaar kunnen wij ons biddend bezinnen bij onze opdracht als christen: Jezus beter leren kennen en ontmoeten als bron van een blij leven; en dat naar buiten brengen. Vijf dinsdagavonden in de vasten komen we daarvoor gedurende een half uur samen, telkens om uur en telkens in een andere kerk. * 40 dagen rond 3 thema s : vasten solidariteit bidden * Evangelie van de woensdag op de vooravond * half uurtje * 24 februari : Overrepen open uw hart * 3 maart : Berg - lijden * 10 maart : Neerrepen - trouw * 17 maart : s Herenelderen - barmhartigheid * 24 maart : Riksingen Maria, boodschap * 31 maart : Henis biecht met gezellig samenzijn Van harte welkom om van de komende tijd iets te maken!!! U wordt uitgenodigd om mee te wandelen van kerk tot kerk en alle avonden bij te wonen, dus niet alleen in uw eigen parochie. Verzoening In zijn brief De vreugde van het evangelie spoort paus Franciscus elke christen aan om zijn persoonlijke ontmoeting met Jezus Christus te hernieuwen, want niemand is uitgesloten van de vreugde die de Heer brengt. Wanneer iemand een kleine stap in de richting van Jezus zet, ontdekt hij dat Jezus al op hem wachtte, met open armen. Het sacrament van de biecht is een goed moment om ons naar Jezus te keren en van Hem vergiffenis te ontvangen: een nieuwe start voor ons leven. Op de donderdagen 12, 19 en 26 maart 2015 is er gelegenheid tot biechten in de basiliek van 10 uur tot uur. En wij zijn ook allemaal uitgenodigd op de decanale biechtviering van maandag 30 maart 2015 om uur in de Basiliek.

3 Broederlijk Delen De vasten is ook de tijd van Broederlijk Delen. Deze keer gaan we op stap met Marco Duenas Guamanti (25), een boer uit Ccoyani, Peru. Marco is een boer en wil dat blijven. Dat is het thema van Broederlijk Delen dit jaar. In de gemeenschap waar Marco woont, op 3.980m hoogte, is de klimaatsverandering al enkele jaren voelbaar. De ijzige koude komt heel wat vroeger, de regen komt later. Leven van landbouw was voor Marco jarenlang niet makkelijk, maar er kwam beterschap. In 2011 werd er een irrigatiesysteem aangelegd. Nu teelt Marco verschillende gewassen en komt hij net rond. Na al zijn harde werk wil hij zijn plannen niet opgeven. Want er is iets dat zijn hele bestaan bedreigt. Een boer heeft land nodig én water. Die toegang tot water komt in het gedrang. De berg waar Marco op woont, is rijk aan grondstoffen. Een mijnbouwbedrijf is geïnteresseerd in het ontginnen ervan. Als ze dat doen, graven ze de grond af om mineralen te zoeken. Nadien blijft een verwoest landschap over. Het water wordt vervuild. Het is een ramp voor Marco, als de mijn er komt. Mens en dier kunnen dan niet langer zonder gevaar van het water drinken. Wat als de koeien vervuilde melk geven? Dan kan hij zijn plannen voor een melkverwerkingsbedrijfje wel definitief opbergen. Net die droom sterkt hem om strijdvaardig op te treden tegen het mijnbouwbedrijf. OMHALING EBOLA Lieve mensen, Dankuwel om naar het ebola-verhaal te luisteren en dankuwel voor uw milde gift, die voor 100 % naar de actie preventie ebola gaat. Dit is het resultaat van de omhaling in de verschillende parochies: Berg: 85 Overrepen: 95,62 Riksingen: 310,77 s Herenelderen: 70,05 Neerrepen: 70,80 Henis: 76, 70 Het mooie eindtotaal bedraagt 709 euro. Met dit geld kan men in Senegal 50 religieuze leiders (priesters en imans) opleiden zodat zij de bevolking kunnen sensibiliseren en na de viering voordoen hoe je de handen moet wassen met zeep en javel na contact met anderen die mogelijk besmet zijn. Javel is niet duur, je kan het in Senegal overal kopen en het doodt het ebolavirus. Namens de bevolking van de regio Kolda in Senegal, grensgebied met Guinée; en namens de vzw DATS: dankuwel! Dany KRONING 2016 : PINKSTERGROEP Van tot 10/07/16 is het weer feest in Tongeren. De zevenjaarlijkse kroningsprocessie zal weer door onze straten trekken. Vorige editie viel de Pinkstergroep op door haar mooie choreografie en zang.

4 Iedereen was het erover eens. Pinksteren behoorde zeker tot de mooiste en stijlvolste groepen. Ook voor 2016 willen we opnieuw tekenen voor een prachtige uitvoering. Dit kan alleen maar als zoveel mogelijk mensen meedoen. Heb je interesse? Wil je bijkomende info? Meld je dan aan op of Misschien ben je wel een creatieveling of ben je muziekaal aangelegd. Kun je goed overweg met P.C. enz Je kan altijd de handen mee uit de mouwen steken. Iedereen is welkom. Beste mensen, we kijken er alvast naar uit om samen met u Kroning 2016 tot een succes te maken. Mogen we rekenen op uw enthousiasme en medewerking ZIEKENZORG RI/HE/VR 14 maart : Iedereen welkom : KAAS en BREUGHELAVOND buurthuis Riksingen vanaf 18 h 30 maart : PAASFEEST voor alle senioren met een viering, middagmaal, koffie en ontspanning in buurthuis Sint-Gertrudis in Riksingen ander aanvangsuur : aanvang 12 h 20 augustus : DAGUITSTAP voor alle senioren 12 oktober : NATIONALE ZIEKENDAG voor alle senioren een viering met ZIEKENZALVING in zaal De Meir in Henis, gevolgd door een koffietafel en ontspanning aanvang 14 h 14 december : KERSTFEEST voor alle senioren met een viering, middagmaal, koffie en ontspanning in buurthuis Sint-Gertrudis in Riksingen aanvang 12 h ZIEKENZORG OVERREPEN/NEERREPEN - Zaterdag 14 maart Lentefeestje met eucharistieviering - Zaterdag 11 april Paasfeest met eucharistieviering - Zaterdag 16 mei Activiteit - Zaterdag 20 juni Etentje - Zaterdag 19 september Vormingsactiviteit - Woensdag 14 oktober Pastorale viering met ziekenzalving (in de kerk te Neerrepen) FOTOWEDSTRIJD KRONING BEELD VAN GELUK Ben jij gelukkig? Is de paradox van onze samenleving dat welvaart stijgt terwijl welzijn daalt? Waarom zijn veel mensen niet echt gelukkig? Blijven zij surplacen in de vind ik leuk beweging? Vragen waarover wij in de aanloop naar de Kroningsfeesten 2016 willen nadenken. Beeld van Geluk is dan ook ons thema van de Kroningsfeesten. De queeste naar geluk is eigen aan de mens van deze tijd. Niet enkel de leukerigheid of het kortstondige zich goed voelen, maar de zoektocht naar dieper geluk. Voor ieder mens is dit geluk anders, waardoor er vele BEELDEN VAN GELUK bestaan. Deze beelden van geluk willen wij terugvinden in deze fotowedstrijd. Inspirerend, herkenbaar, ontroerend, verrassend, maar bovenal beeld van geluk.

5 DOE MEE! Het reglement is te vinden op een folder die verspreid wordt in alle kerken. De deelnemende foto s moeten ten laatste op 28 februari ingediend worden. MISINTENTIES Het blijft een zinvolle zaak te bidden voor onze overledenen en er samen met de gemeenschap rond samen te komen; In die zin een warme oproep om, zeker in deze dagen vieringen in familieverband te organiseren voor onze dierbaren. Gelieve deze echter tijdig aan te vragen en jammer genoeg staat ook hier een prijs op : 15 euro. Meer info bij de pastoor, bij Marie-Louise of bij Mevr. Myriam de Mahieu. Mogen wij u vragen tijdelijk, minstens veertien dagen op voorhand uw misintenties door te geven aan de pastoor of aan de contactpersonen van de parochies zodat de opmaak van Kerk en Leven niet in gedrang komt. Ook de verantwoordelijke voorzitter of secretaris van de plaatselijke verenigingen vraag ik om tijdig hun jaarprogramma door te geven, zodat wekelijks de activiteit in de spotlights kan gezet worden. Wij houden eraan alle intenties te laten verschijnen zodat het ook voor de boekhouders een duidelijke zaak kan zijn. INFO KERK EN LEVEN Misschien hadden jullie ook graag de informatie over jullie vereniging in dit blad gezien. Dit kan zonder enige probleem, alleen had ik deze informatie dan graag toegezonden gekregen via mail zodat ik het kan overnemen. Bezorg het wel tijdig, aub!!!! KRONINGSFEESTEN 2016 Wil je de organisatie van de Kroningsfeesten steunen, dan kan je altijd je bijdrage storten op rekening BE van Kroningsfeesten vzw Corverstraat 20 H. RITA In samenspraak met bedevaarders uit Bilzen en Tongeren willen wij maandelijks eucharistie vieren bij de gedachtenis van de H. Rita. Van harte nodigen wij jullie uit om iedere eerste maandag van de maand samen eucharistie te vieren. Deze viering gaat door uiteraard in de kerk van de H. Rita, Sint-Jozef om uur. NOVEEN HEILIGE RITA Het feest van de heilige Rita van 22 mei lijkt nog veraf maar in de kerk van Nieuw Tongeren beginnen ze er vroeg en serieus aan. Met een noveen, niet van 9 weken maar van 15 (vijftien!) weken. Op donderdag 12 februari starten ze. Elke donderdag een eucharistieviering om 8.00 u. voor de vroege vogels; en ook een eucharistieviering te u., iets plechtiger. Elke dag wordt een aspect van het leven van de heilige Rita belicht. De heilige Rita beter leren kennen is ook een beter mens worden. Kom meevieren! BEDEVAART NAAR H. RITA CASCIA

6 Stilaan worden de plannen voor het volgende jaar wat duidelijker Hierbij een eerste aanbod van 19 tot 23 mei naar Assisi en Cascia ( de woonplaats van Sancta Rita) Peijs 695 euro Meer info bij G. Wagemans, Tongershuisstraat 8 in Tongeren of 09/ Dag 1 : België Perugia Assisi Middagvlucht (12u25) Charleroi-Perugia, per autocar naar centrum PERUGIA bezoek aan de hoofdstad Umbrië gelegen op een heuvel boven het dal van de Tiber, verder tot ASSISI, avondmaal in ons hotel, sfeervolle avondwandeling in Assisi. Dag 2 : Assisi Cascia Voormiddag : bezoek ASSISI boven- en benedenkerk, basiliek H.Clara, Crypte met graf,piazza del Comune met middeleeuwse stadskern. Namiddag : we verlaten het oude Assisi en rijden via San Damiano ( Klooster H. Clara) naar San Maria Degli Angeli, waar H.Franciscus is overleden. Verder tot CASCIA voor avondmaal en overnachting. Dag 3 : Cascia Roccaporena Voormiddag bezoek CASCIA, Basiliek, Crypte, Klooster. Namiddag : ROCCAPORENA, Kruisweg, Rozentuintje Dag 4 : Cascia Feestdag Unieke ervaring om de Feestelijkheden mee te maken, Processie, Rozenwijding. s Avonds gezamelijke afscheidsviering. Dag 5 : Cascia België Na een vroeg ontbijt vertrek naar Perugia voor terugvlucht (09u30) naar Charleroi (11u25) AANPASSING UUR TWEEDE VIERING OP ZATERDAG We gaan in op de vraag vanvelen om vanaf Allerheiligen tot Pasen de tweede viering op zaterdag te verplaatsen van uur naar uur Hopelijk levert dit ook resultaat op. DE BJETELS Opnieuw op vrijdag 10 april, ook om u. en ook in De Velinx. De prijs van een ticket is niet veranderd: 10 in voorverkoop; 12 aan de kassa. Kaarten te bekomen in de Velinx, bij Huis Boulet, St.-Truiderstraat 1 en in de Press Shop, Maastrichterstraat 75. Haast u: ze gaan snel de deur uit! EEN VASTENTOCHT Pelgrimeren is bidden met de benen. Daartoe krijg je een uitgelezen kans nu zaterdag 7 maart. We vertrekken om uur aan de parochiezaal van St.-Gillis, Fonteindreef 2,. Van daar stappen we zo n 10 à 12km richting Piringen en omgeving. We brengen onze picknick mee. Terugkeer aan de parochiezaal van St.-Gillis rond uur. We nodigen je graag uit om zo n tocht helemaal of gedeeltelijk mee te maken. Hoe gedeeltelijk? Ofwel stap je mee van de zaal van Sint Gillis tot aan de kerk van Piringen (prachtige landschappen!) ofwel sluit je op de middag aan vanaf Piringen tot terug naar Sint Gillis.

7 Er is alle kans tot bezinning, gebed of een goede babbel over geloven en andere serieuze dingen. En het is een goede voorbereiding op de pelgrimage naar Onze Lieve-Vrouw van Tongeren op 30 mei. Doen! BIECHTGELEGENHEID We hebben het al eerder aangekondigd maar herhaling is altijd nuttig.op maandag 30 maart om uur kan men deelnemen aan de decanale biechtviering in de Basiliek en links en rechts zijn er in de Goede week elders ook nog biechtvieringen. Maar voor een persoonlijke biecht kun je op drie opeenvolgende donderdagen ook terecht in de Basiliek van tot uur en dat op 12, 19 en 26 maart. SINT-JOZEF LEUVEN Ook dit jaar willen wij in maand maart op bedevaart gaan naar het heiligdom van Sint-Jozef te Leuven. Op dinsdag 24 maart trekken we met diverse parochies uit het decanaat naar Leuven. Om half twaalf worden wij er verwacht voor de eucharistieviering. Na de eucharistieviering is iedereen vrij voor het middagmaal. Er is ook de mogelijk om mee te gaan naar de Lunchgarden van Heverlee om daar iets te gaan eten. De bus zal onmiddellijk na de viering vertrekken op de plaats waar ze ons ook heeft laten uitstappen. Iedereen is natuurlijk vrij om mee te gaan of niet. Om half drie is er een korte gebedsstonde in de kerk van Sint-Jozef en daarna vertrekken we voor een kort bezoek aan Scherpenheuvel. De prijs voor bus en gebedsboekje is 16 euro. Inschrijvingen zijn pas geldig na betaling! Men kan zich voor de verschillende parochies uit federaties Tongerencentrum, Tongeren-West of Tongeren-Noord liefst voor 14 maart aangeven bijt: Vanvinckenroye-Delbrouck, Jaminéstraat 44 bus 6; tel.: 0483/ NIET meer in de winkel a.u.b. Opstapplaatsen worden bij inschrijving medegedeeld. INFONAMIDDAG OPLEIDING TOT DIAKEN OF PAROCHIEASSISTENT(E) Op zaterdag 21 maart 2015 organiseren de Diakencommissie en de Commissie Parochieassistenten een informatienamiddag over de opleiding tot diaken resp. parochieassistent(e). Deze informatienamiddag zal plaatsvinden in het Pastoraal Centrum Seminarie, Tulpinstraat 75, Hasselt (Kiewit). Wij beginnen om 14 u en het einde is voorzien om 17 u. Graag maken wij deze infonamiddag aan een breed publiek bekend, o.a. aan de deelnemers van Groeien in geloof, Opnieuw beginnen, Basisvorming Theologie. zodat personen die voor deze opleidingen in aanmerking komen en mogelijk interesse hebben op de hoogte zijn van deze infonamiddag. Programma

8 Het programma van de informatienamiddag ziet er als volgt uit: Ontvangst Gebed. Informa1e over het gewijde ambt en lekenambten. Getuigenissen. Informatie over de opleiding. Mogelijkheid tot het maken van een afspraak voor een persoonlijk gesprek. Gebed in de kapel. Bijkomende inlichtingen Voor bijkomende inlichtingen kan men terecht bij de volgende verantwoordelijken: E.H. Karel D Huys, vicaris-generaal, vicaris voor de parochies en verantwoordelijke Parochie-assistenten; tel ; karel.dhuys@bisdomhasselt.be E.H. Herman Moors, bisschoppelijk afgevaardigde voor het Diaconaat; tel ; herman.moors@bisdomhasselt.be De informatienamiddag gaat uitsluitend over de opleiding tot diaken resp. tot parochieassistent(e). Voor informatie over de vorming tot priester of over andere vormingen wordt verwezen naar de betrokken verantwoordelijken (zie website in het menu links klikken op Priesteropleiding resp. op Opleidingen ). KRUISJE VOOR DE FAMILIE VAN DE OVERLEDENEN Vanaf januari 2015 wordt de uitvaart van een overledene op een andere manier opgevat in de kerk. Het is een vorm in drievoud: ten eerste is er de gebedswake op de vooravond of het vooravondgebed; ten tweede volgt de uitvaart de dag zelf; ten derde wordt de familie uitgenodigd om later in de zondagsmis de overledene te gedenken. Bij het vooravondgebed wordt een kruisje met de naam van de overledene opgehangen aan de Paaskaars als teken dat het leven sterker is dan de dood. Op de dag van de uitvaart wordt dat kruisje aangebracht op het herdenkingsbord achteraan in de kerk. Bij de derde stap krijgt de familie het kruisje mee naar huis om het daar een plaats te geven. Achteraan in de kerk blijft dan een kadertje met de naam van de overledene aanwezig. Deze nieuwe vorm wordt in onze federatie vanaf nu toegepast. OP DE WEBSITE Heel wat vragen van praktische aard aangaande onze federatie, vieringen en activiteiten zijn op te lossen door even de website te raadplegen. Wij kunnen het alleen maar aanraden en warm aanbevelen. Hierbij het adres : We zijn benieuwd voor de reactie. Hieraan gekoppeld adres : info@johnnydeman.be Een nieuwe bron van informatie is zeker ook te vinden op Kwestie van op de hoogte te blijven. Ook het decanaat Tongeren heeft een website : DOOPSELS BINNEN DE FEDERATIE Graag delen we de data mee van de doopvieringen in de verschillende kerken. Het doopsel vindt altijd plaats in één van de zes parochiekerken op de tweede zondag van de maand om uur, en verder om het half uur.ik

9 had het graag anders gezien maar zelfs ik dien me neer te leggen bij de realiteit. Voor de eerst helft van 2015 voorzien we volgende data : zondag 12 april, zondag 10 mei en zondag 14 juni. COMMUNIE AAN HUIS In de federatie zijn er verschillende mensen die graag de communie aan huis brengen. Zij doen dit op een vaste dag, de laatste woensdag van de maand.indien je graag heb dat ze bij u langs komen graag een seintje.voor Neerrepen en Overrepen: Konings - Rochus 012/ voor s Herenelderen en Berg: Mariette Peuskens, 0474/321312, voor Riksingen en Henis: Dieu M.L. 012/ of bij E.H. J.De Man 012/ Dit kan tevens aan de pastoor gevraagd worden voor ZIEKENZALVING!!!! Neem, indien nodig aub kontact op. LECTOREN S HERENELDEREN 14 maart: Raymonde 28 maart : Lieke 5 april : Marleen en Josette 11 april : Bob 25 april: Raymonde 9 mei : Lieke KVLV HENIS Op19 februai om 19,30 uur"cocolade proeverij" in de meir Op 5 maart kookles "feestmenu"door Hilde Jammaers om 19 uur in de meir, en op 10 maart " breiles" in de meir ook om 19 uur IN DE HEER OVERLEDEN Op 17 februari overleed in Woonzorgcentrum te Millen mevrouw Agnes Thijssen, echtg. van Jozef Jacobs in de leeftijd van 85 jaar. Op zaterdag 21 februari namen we van haar afscheid vanuit de parochiekerk van Riksingen. Op 19 februari overleed in het AZ Vesalius de Heer Emile Martin, echtg. van Anna Essers in de leeftijd van 86 jaar. Op donderdag 26 februari namen we van hem afscheid vanuit de kapel van Ketsingen. Aan eze families in rouw bieden wij onze oprecht deelneming aan en de verzekering van ons gebed en onze sympathie. Moge de goede herinneringen aan onze dierbaren ons helpen om hun gedachtenis te bewaren. KVLV OVERREPEN KVLV-Overrepen zet haar werkjaar verder met de volgende activiteiten : maart : do 05 : bezoek GRM in Tongeren (Vikingen) do 19 : bloemschikken do 26 : kookles (feestmenu) ma 30 : vorming (goed geslapen?) april : wo 08 : naaiatelier di 14 : kidsparty wo 15 : naaiatelier wo 22 : naaiatelier do 23 : crea (rups met powertex)

10 wo 29 : lentefeest Tot ziens! Het bestuur KVLV NEERREPEN Hallo KVLV Dames, Het bestuur wens jullie een gezond en gelukkug nieuwjaar. Nu de drukte van de feestdagen achter de rug is, wordt het weer tijd om onze aktiviteiten te hervatten. 18/02 Kookles : stoofpotjes en ovenschotels 25/02 Workshop : in balance forever (Aloë Vera) door Mishe Van der Goten. Zaterdag 28/02 Kaas en breughel avond in samenwerking met de Wijkraad. Woendag 11/03 Bloemschikken lente 18/03 Koken : pizza, zoveel meer. Ziezo dames, dit zijn onze eerste aktiviteiten, wij hopen van ganser harte dat we jullie mogen begroeten op onze samenkomsten. Tot dan, het bestuur BEDEVAARTEN 2015 Nu het nieuwe jaar gestart is, kunnen we ook beginnen aan de promotie voor de reizen Vooreerst even meedelen dat er een TERUGKOMDAG voorzien is op zondag 25 januari met de gekende onderdelen. Eucharistie in Henis, nadien lekker tafelen in De Kleine Graaf met promotie naar de bedevaarten toe voor Inschrijven kan enkel en alleen via de pastoor. Dit via overschrijving van15 op BE van Pastoor Johnny De Man te Tongeren. Naar 2015 toe kunnen we toch verschillende mooie zaken aanbieden. Vooreerst zijn er de bedevaarten naar Lourdes : van 29 mei tot 1 juni, van 21 augustus tot 24 augustus en op 17 september. Deze bedevaarten zijn verzorgd van a tot z, steeds met het vliegtuig. Verder is er de bedevaart aar Rome, van 13 juli tot 17 juli. Ook hier een mooi verzorgde bedevaart met het vliegtuig. Het neusje van de zalm is ongetwijfeld de bedevaart/reis naar drie ongekende landen Lithouwen, Letland en Estland ( Balticum). Een reis naar ongekende schatten in de voetsporen van Johannes-Paulus II. Deze reis gaat door van 3 tot 11 augustus. Ten zeerste aan te raden en zeker onvergetelijk. Meer info en infobrochure zijn te verkrijgen bij de pastoor of via Omnia Elke Purnal ( 016/ ) of elke.purnal@omniatravel.be. Tevens bevelen we de bedevaart naar de H. Rita ook bijzonder aan. Toch wel een aangrijpend moment om de feestdag van Sancta Rita mee te maken in haar geboorteplaats. Van 19 tot 23 mei zijn we in Casia, met tevens aandacht voor Assisi. Wellicht aanbod genoeg en wees ervan overtuigd dat we jullie met hart en ziel begeleiden Begin opvallende tekst

11 OP ZOEK NAAR DE ZIN VAN HET LEVEN WEES REIN. Mijn goede vrienden, Lezend in de Schrift kwam ik deze avond tot een gekke bedenking : Jezus wordt zlleen kwaad als Hij zich richt tegen de misbruiken inzake vroomheid. Hij wordt niet boos op zondaars of op publieke vrouwen, wel op de schijnheilige en zelfvoldane vromen, omdat deze rechtstreeks de eer van God aantasten. Zij zetten God naar hun hand, zoeken met God hun eigen voordeel te doen. Ze schenden het heilige: "Maak van het huis van mijn Vader geen markthal.' Dat kan zijn verterende ijver voor de zaak van God niet verdragen. Godsdienst is geen handel met God, zeker geen koehandel, kopen en betalen... Ik onderhoud zijn geboden en dus moet God mij beschermen en als er fouten zijn zal ik die door offers wel af kopen'. Met zo heftig te reageren tegen uiterlijke eredienst die het gedrag van de mens niet raakt en vaak nog tegenspreekt, staat Jezus helemaal in de lijn van de profeten. Zo zegt de profeet Amos: "Ik verfoei uw feesten en ik walg van uw gaven. Weg met dat lawaai, ik wil niet luisteren naar uw gezangen. Laat liever het recht als water golven en de gerechtigheid als een neervloeiende beek. Jesaja laat het volk aan God vragen: "Waarom ziet Ge niet dat we vasten?" God antwoordt: "op uw vastendag zoekt gij uw voordeel en beult gij uw arbeiders af. Gij vast onder kijven en twisten. Is dat soms de vasten die Mij aangenaam is? In zak en as gaan liggen, is dat vasten? Is dit niet het vasten zoals Ik dat wil: zondige boeien slaken, knellende boeien ontbinden, aan verdrukten de vrijheid geven, ieder juk verbreken? Is het vasten niet dit: de hongerigen brood reiken, arme zwervers in uw huis opnemen, de naakten kleden die je ziet en je niet onttrekken aan de zorg van uw broeders?" Zo ook Jezus. Hij leert dat de ware godsdienst altijd een dienst is van de bevrijding van de mens. Hij reageert tegen een godsdienst die verstard is tot een instituut, tot wetten en gewoonten, waarin niet alleen de mens maar ook God gevangen wordt. Wij mogen God niet opsluiten in een kerkgebouw of binnen de kaders van een strakke, zielloze liturgie. Breek die tempel maar af, zou Jezus zeggen, die tempel waar godsdienst en leven elkaar niet meer dragen. Breek die tempel maar af, als wij s zondags liturgie vieren en s maandags geen frank over hebben voor broederlijk delen. Breek die tempel maar af, als je het huis van God bezoekt, maar geen vreemdeling in uw huis binnenlaat. Breek die tempel maar af, waar je het Onze Vader bidt, maar uw naaste niet wil vergeven... waar je het Brood breekt met andere vromen, maar het niet wil delen met de armsten van de wereld. Als dat zo is, zegt Jezus, walg Ik van je wierook, Ik wil je gezangen niet horen zolang je me alleen eert met de lippen, maar in je hart ver van Mij af bent.

12 Sinds de komst van Jezus heeft de tempel een andere betekenis gekregen en wordt God gediend in het hart van elke christen. Jezus zelf is de woonplaats van God en elke christen die bidt in geest en waarheid is een verblijfplaats van God. Godsdienst wordt niet gebonden aan een bepaalde plaats of een speciaal ritueel. Ware godsdienst betekent dat men een samenleving opbouwt naar Gods hart, vol gerechtigheid en vrede, binnen de heilige ruimte van ons dagelijks bestaan. Deze middag hoorde ik onze Paus zeggen : Veertigdagentijd is terug Jezus op het spoor komen in je leven. Misschien vraagt dit van ons ook een tempelreiniging. Ons hart en heel de christelijke gemeenschap moeten wij reinigen van hebzucht, eerzucht en heerszucht. Wij mogen het beeld worden van Gods aanwezigheid in deze wereld door ons in te zetten voor de armen, de zwakken en de verdrukten. Dan wordt heel de wereld een levende tempel van de Allerhoogste. Lieve vrienden, ik wens u en ook mezelf een verdere deugddoende vasten toe. Pastoor Johnny De Man Einde opvallende tekst DEKENAAL NIEUWS WACHTDIENSTEN Apotheker van wacht: Dokter van wacht: 070/ Tandarts van wacht: 0903 / FEDERATIETEAM Pastoor Johnny De Man, moderator Sint- Geertruistraat / / Marie-Louise Dieu, parochie-assistente Schabotstraat /

13 Jozef Vanherf Godesteenstraat 7 012/ Raymonde Stas Baversstraat / Cecile Slegers Boeberg / Chantal van Eyll Binkelstraat 3 012/ Marleen Meersman Eldersbroek / Mariette Peuskens Noenelderen / BESTELLEN MISSEN Myriam de Mahieu Dashovenstraat / KONTACTPERSONEN Gilberte Kersten Hasseltsesteenweg / Willy Reynders

14 Gravierstraat / Josée Mentior Merebeemd /

Week 1 ( nummer van 7 januari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord

Week 1 ( nummer van 7 januari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Week 1 ( nummer van 7 januari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Eerste parochieblad 2015 Je hebt nu nr. 1 in handen van Kerk&Leven/Parochieblad 2015. Als je tijdig het abonnement vernieuwde

Nadere informatie

SOLIDARITEITSBRUNCH BROEDERLIJK DELEN.

SOLIDARITEITSBRUNCH BROEDERLIJK DELEN. Week 12 ( nummer van 25 maart ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord SOLIDARITEITSBRUNCH BROEDERLIJK DELEN. Dank je wel!! Op Zondag 1 maart 2015 mochten we op onze jaarlijkse brunch ten

Nadere informatie

ZIEKENZORG OVERREPEN/NEERREPEN 20 september of 27 september 2014 : Vorming voor onze zieken. 22 oktober 2014 : ziekenzalving in Neerrepen

ZIEKENZORG OVERREPEN/NEERREPEN 20 september of 27 september 2014 : Vorming voor onze zieken. 22 oktober 2014 : ziekenzalving in Neerrepen Week 37 ( nummer van 10 september ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ZIEKENZORG RI/HE/VR 13 oktober : NATIONALE ZIEKENDAG voor alle senioren een viering met ZIEKENZALVING in buurthuis

Nadere informatie

AANPASSINGEN ZIELENDIENSTEN

AANPASSINGEN ZIELENDIENSTEN Week 39 ( nummer van 30 september ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord MISINTENTIES Het blijft een zinvolle zaak te bidden voor onze overledenen en er samen met de gemeenschap rond samen

Nadere informatie

Perspectieven op geluk

Perspectieven op geluk Week 11 ( nummer van 18 maart ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord PAASVIERINGEN IN DE FEDERATIE Van harte nodigen wij jullie uit om, samen met ons het Paasgebeuren te vieren. * Dinsdag

Nadere informatie

AANPASSINGEN ZIELENDIENSTEN

AANPASSINGEN ZIELENDIENSTEN Week 37 ( nummer van 16 september ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord MISINTENTIES Het blijft een zinvolle zaak te bidden voor onze overledenen en er samen met de gemeenschap rond samen

Nadere informatie

Solidariteits-Brunch op zondag 1 maart

Solidariteits-Brunch op zondag 1 maart Week 6 ( nummer van 11 februari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord SOLIDARITEITSMAALTIJD Om de werking van Broederlijk Delen te ondersteunen zorgen we in onze federatie voor een Solidariteits-Brunch

Nadere informatie

(HER)ABONNEER NU VOOR

(HER)ABONNEER NU VOOR Week 41( nummer van 14 oktober ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord EVEN RUSTIG AAN Met bijzonder veel spijt dien ik jullie mee te delen dat door geneeskundige problemen ik niet in de

Nadere informatie

Week 52 ( nummer van 24 december ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord

Week 52 ( nummer van 24 december ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Week 52 ( nummer van 24 december ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord KERSTWENS Met het komende kerstfeest in het vooruitzicht wensen wij u allen een vreugdevol Kerstmis toe. Moge de blijdschap

Nadere informatie

TIJDELIJKE SLUITING KERK OVERREPEN

TIJDELIJKE SLUITING KERK OVERREPEN Week 29 ( nummer van 22 juli ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ---------------- Aandachtstrekkend ---------------- TIJDELIJKE SLUITING KERK OVERREPEN In overleg met het kerkbestuur

Nadere informatie

TIJDELIJKE SLUITING KERK OVERREPEN

TIJDELIJKE SLUITING KERK OVERREPEN Week 26 ( nummer van 1 juli ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ---------------- Aandachtstrekkend ---------------- TIJDELIJKE SLUITING KERK OVERREPEN In overleg met het kerkbestuur van

Nadere informatie

AANPASSINGEN ZIELENDIENSTEN

AANPASSINGEN ZIELENDIENSTEN Week 36 ( nummer van 9 september ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord MISINTENTIES Het blijft een zinvolle zaak te bidden voor onze overledenen en er samen met de gemeenschap rond samen

Nadere informatie

Brief bij gelegenheid van Allerheiligen Allerzielen

Brief bij gelegenheid van Allerheiligen Allerzielen Week 43 ( nummer van 26 oktober ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- ---------------------------------------------------------- Op de eerste bladzijde. Grote titel ----------------------------------------------------------

Nadere informatie

STEUNMOMENT KRONINGSHOEKJES

STEUNMOMENT KRONINGSHOEKJES Week 45 ( nummer van 11 november ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord STEUNMOMENT KRONINGSHOEKJES 2016 Tot grote verbazing hebben wij op 29 oktober voor onze brunch op 11 november 34 inschrijvingen.

Nadere informatie

ZIEKENZORG OVERREPEN/NEERREPEN 20 september of 27 september 2014 : Vorming voor onze zieken. 22 oktober 2014 : ziekenzalving in Neerrepen

ZIEKENZORG OVERREPEN/NEERREPEN 20 september of 27 september 2014 : Vorming voor onze zieken. 22 oktober 2014 : ziekenzalving in Neerrepen Week 38 ( nummer van 17 september ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ZIEKENZORG RI/HE/VR 13 oktober : NATIONALE ZIEKENDAG voor alle senioren een viering met ZIEKENZALVING in buurthuis

Nadere informatie

Week 49( nummer van 3 december ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord

Week 49( nummer van 3 december ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Week 49( nummer van 3 december ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord KERSTVIERINGEN 2014 Nu we de Advent zijn binnengegaan, is het wellicht zinvol de uren en plaatsen voor onze kerstvieringen

Nadere informatie

VIERINGEN IN DE MEIMAAND

VIERINGEN IN DE MEIMAAND Week 19 ( nummer van 13 mei ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Gezocht: flapjes melkactie Joyvalle en Appelsientje voor KLJ Riksingen, tel: 012/26.40.25 Wij doen dit jaar met KLJ Riksingen

Nadere informatie

Elke Purnal Omnia Travel - 016/

Elke Purnal Omnia Travel - 016/ Week 3 ( nummer van 21 januari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord TERUGKOMDAG BEDEVAARTEN Misschien nog aan het zoeken voor een mooie bestemming voor een vakantie/bedevaart in het nieuwe

Nadere informatie

Week 39 ( nummer van 24 september ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord

Week 39 ( nummer van 24 september ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Week 39 ( nummer van 24 september ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord KALENDER CATECHESE 2014 2015 Start zondag 5 oktober Kennis maken met elkaar 9 uur. Kerk van Riksingen. We maken kennis

Nadere informatie

(HER)ABONNEER NU VOOR

(HER)ABONNEER NU VOOR Week 45 ( nummer van 5 november ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord (HER)ABONNEER NU VOOR 2015 Je bent een trouwe lezer van KERK&leven en wil je abonnement vernieuwen. We kunnen jou meedelen

Nadere informatie

MISINTENTIES VOOR DE VAKANTIEPERIODE

MISINTENTIES VOOR DE VAKANTIEPERIODE Week 23( nummer van 10 juni ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord MISINTENTIES VOOR DE VAKANTIEPERIODE De vakantieperiode begint stilaan te naderen en daarom is het goed om even uw aandacht

Nadere informatie

Fakkeltocht Voor jongeren vanaf 12 jaar en vormelingen

Fakkeltocht Voor jongeren vanaf 12 jaar en vormelingen Week 40 ( nummer van 1 oktober ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Fakkeltocht Voor jongeren vanaf 12 jaar en vormelingen "Zalig" 28 november 2014. 19.00 u. TONGEREN Voor de 20ste editie

Nadere informatie

Elke Purnal Omnia Travel - 016/ 24 38 37 - elke.purnal@omniatravel.be.

Elke Purnal Omnia Travel - 016/ 24 38 37 - elke.purnal@omniatravel.be. Week 2 ( nummer van 14 januari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord TERUGKOMDAG BEDEVAARTEN Misschien nog aan het zoeken voor een mooie bestemming voor een vakantie/bedevaart in het nieuwe

Nadere informatie

GOEDE AFSPRAKEN MAKEN GOEDE VRIENDEN

GOEDE AFSPRAKEN MAKEN GOEDE VRIENDEN Week 16 ( nummer van 22 april ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Gezocht: flapjes melkactie Joyvalle en Appelsientje voor KLJ Riksingen, tel: 012/26.40.25 Wij doen dit jaar met KLJ Riksingen

Nadere informatie

AANPASSINGEN ZIELENDIENSTEN

AANPASSINGEN ZIELENDIENSTEN Week 33 ( nummer van 19 augustus ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ---------------- Aandachtstrekkend ---------------- MISINTENTIES Het blijft een zinvolle zaak te bidden voor onze

Nadere informatie

Heb je nog vragen, of wil je meedoen, neem dan contact op met Marie-Louise Dieu, of tel. 012/262195

Heb je nog vragen, of wil je meedoen, neem dan contact op met Marie-Louise Dieu, of tel. 012/262195 Week 36 ( nummer van 7 september) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- ------ Opvallend ------ START CATECHESEJAAR Vormselcatechese 2016-2017 Jongeren die dit jaar 12 worden, of in

Nadere informatie

(HER)ABONNEER PAROCHIEBLAD 2016 LAATSTE OPROEP!!!!!

(HER)ABONNEER PAROCHIEBLAD 2016 LAATSTE OPROEP!!!!! Week 47 ( nummer van 25 november ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord HELPENDE HANDEN We dromen ervan met velen te bouwen aan een hartelijke gemeenschap daartoe zijn vele helpende handen

Nadere informatie

BRUNCH 14 FEBRUARI 2016

BRUNCH 14 FEBRUARI 2016 Week 5 ( nummer van 3 februari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- Federatie TONGEREN-NOORD BRUNCH 14 FEBRUARI 2016 Broederlijk Delen ondersteunt de plannen van mensen in het Zuiden.

Nadere informatie

BRUNCH 14 FEBRUARI 2016

BRUNCH 14 FEBRUARI 2016 Week 6 ( nummer van 10 februari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- Federatie TONGEREN-NOORD BRUNCH 14 FEBRUARI 2016 Broederlijk Delen ondersteunt de plannen van mensen in het Zuiden.

Nadere informatie

DE KATHOLIEKE UITVAART IN DE PAROCHIEKERK VANAF 1 JANUARI 2015 INFO-MOMENT

DE KATHOLIEKE UITVAART IN DE PAROCHIEKERK VANAF 1 JANUARI 2015 INFO-MOMENT Week 42 ( nummer van 15 oktober ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord UITVAART IN DE KERK In de loop van deze weken wordt in alle brievenbussen van Groot-Tongeren een informatiefolder bezorgd

Nadere informatie

BRUNCH 14 FEBRUARI 2016

BRUNCH 14 FEBRUARI 2016 Week 3 ( nummer van 20 januari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- Federatie TONGEREN-NOORD BRUNCH 14 FEBRUARI 2016 Broederlijk Delen ondersteunt de plannen van mensen in het Zuiden.

Nadere informatie

Fakkeltocht Voor jongeren vanaf 12 jaar en vormelingen

Fakkeltocht Voor jongeren vanaf 12 jaar en vormelingen Week 41 ( nummer van 9 oktober ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Fakkeltocht Voor jongeren vanaf 12 jaar en vormelingen "Zalig" 28 november 2014. 19.00 u. TONGEREN Voor de 20ste editie

Nadere informatie

BRUNCH 14 FEBRUARI 2016

BRUNCH 14 FEBRUARI 2016 Week 4 ( nummer van 27 januari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- Federatie TONGEREN-NOORD BRUNCH 14 FEBRUARI 2016 Broederlijk Delen ondersteunt de plannen van mensen in het Zuiden.

Nadere informatie

AANPASSINGEN ZIELENDIENSTEN

AANPASSINGEN ZIELENDIENSTEN Week 35 ( nummer van 2 september ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ---------------- Aandachtstrekkend ---------------- MISINTENTIES Het blijft een zinvolle zaak te bidden voor onze

Nadere informatie

In deze donkere dagen van Allerheiligen en Allerzielen hou ik eraan even bij jullie langs te komen en u allen veel sterkte en moed toe te wensen.

In deze donkere dagen van Allerheiligen en Allerzielen hou ik eraan even bij jullie langs te komen en u allen veel sterkte en moed toe te wensen. Week 43 ( nummer van 29 oktober ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord (HER)ABONNEER NU VOOR 2015 Je bent een trouwe lezer van KERK&leven en wil je abonnement vernieuwen. We kunnen jou meedelen

Nadere informatie

VIERINGEN IN DE KERSTTIJD

VIERINGEN IN DE KERSTTIJD Week 49 ( nummer van 9 december ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ---------- VIERINGEN IN DE KERSTTIJD Vanharte nodigen wij jullie uit om in de komende kersttijd de vieringen in onze

Nadere informatie

VIERINGEN TWEEDE HELFT

VIERINGEN TWEEDE HELFT Week 24 ( nummer van 17 juni ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord VIERINGEN TWEEDE HELFT 2015 Hierbij de vieringen zoals voorzien voor de tweede helft van het lopende jaar. Gelukkig is

Nadere informatie

Heb je nog vragen, of wil je meedoen, neem dan contact op met Marie-Louise Dieu, of tel. 012/262195

Heb je nog vragen, of wil je meedoen, neem dan contact op met Marie-Louise Dieu, of tel. 012/262195 Week 35 ( nummer van 31 augustus) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord START CATECHESEJAAR Vormselcatechese 2016-2017 Jongeren die dit jaar 12 worden, of in het 6 de jaar leerjaar zitten,

Nadere informatie

MEET AND GREET STEUN EN DANK BBQ 29 JUNI 2014

MEET AND GREET STEUN EN DANK BBQ 29 JUNI 2014 Week 29 ( nummer van 16 juli ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord MEET AND GREET STEUN EN DANK BBQ 29 JUNI 2014 Van harte dank voor jullie aanwezigheid. Meer dan 130 mensen gingen op onze

Nadere informatie

Brief bij gelegenheid van Allerheiligen Allerzielen

Brief bij gelegenheid van Allerheiligen Allerzielen Week 44 ( nummer van 2 november ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- ---------------------------------------------------------- Op de eerste bladzijde. Grote titel ----------------------------------------------------------

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

Week 7 ( nummer van 17 februari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Rondgang van het Mariabeeld De wereldtentoonstelling van

Week 7 ( nummer van 17 februari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Rondgang van het Mariabeeld De wereldtentoonstelling van Week 7 ( nummer van 17 februari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- Rondgang van het Mariabeeld De wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel kan voor ons wel als ijkpunt beschouwd

Nadere informatie

Week 34 ( nummer van 24 augustus) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord EEN NIEUW SCHOOLJAAR Een nieuw schooljaar Hoe snel gaat

Week 34 ( nummer van 24 augustus) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord EEN NIEUW SCHOOLJAAR Een nieuw schooljaar Hoe snel gaat Week 34 ( nummer van 24 augustus) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- EEN NIEUW SCHOOLJAAR Een nieuw schooljaar Hoe snel gaat het toch allemaal! Toen de grote vakantie begon stonden

Nadere informatie

Week 22 ( nummer van 1 juni ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord

Week 22 ( nummer van 1 juni ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Week 22 ( nummer van 1 juni ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord BEELD VAN GELUK In de drukte van de voorbereiding dreigen we soms het kroningsthema Beeld van geluk te vergeten. We dachten

Nadere informatie

VIERENDE GEMEENSCHAP...

VIERENDE GEMEENSCHAP... ... IN EEN BIDDENDE EN VIERENDE GEMEENSCHAP... KEN JIJ DE EN? 7 is al eeuwenlang een heilig getal. De zevende dag bijvoorbeeld is een rustdag. Zo zijn er ook zeven sacramenten, zeven belangrijke momenten

Nadere informatie

Week 1 ( nummer van 6 januari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord

Week 1 ( nummer van 6 januari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Week 1 ( nummer van 6 januari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ---------- HELPENDE HANDEN We dromen ervan met velen te bouwen aan een hartelijke gemeenschap daartoe zijn vele helpende

Nadere informatie

Week 26 ( nummer van 29 juni ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Het is zo ver!

Week 26 ( nummer van 29 juni ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Het is zo ver! Week 26 ( nummer van 29 juni ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- Het is zo ver! Beste lezer, We zijn op enkele dagen van de kroningsweek. Het zal weer een groots gebeuren worden

Nadere informatie

VIERINGEN IN DE KERSTTIJD

VIERINGEN IN DE KERSTTIJD Week 51 ( nummer van 23 december ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ---------- VIERINGEN IN DE KERSTTIJD Vanharte nodigen wij jullie uit om in de komende kersttijd de vieringen in onze

Nadere informatie

Januari Vrijdag 1 januari: uur Riksingen Zaterdag 2 januari: uur Berg uur Overrepen Zondag 3 januari: 10.

Januari Vrijdag 1 januari: uur Riksingen Zaterdag 2 januari: uur Berg uur Overrepen Zondag 3 januari: 10. Week 48 ( nummer van 2 december ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Januari 2016 Vrijdag 1 januari: 10.30 uur Riksingen Zaterdag 2 januari: 17.00 uur Berg 18.00 uur Overrepen Zondag 3

Nadere informatie

TIJDELIJKE SLUITING KERK OVERREPEN

TIJDELIJKE SLUITING KERK OVERREPEN Week 25 ( nummer van 24 juni ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord TIJDELIJKE SLUITING KERK OVERREPEN In overleg met het kerkbestuur van Overrepen hebben we moeten besluiten tot een tijdelijke

Nadere informatie

DANK SACRAMENTEN VANDAAG (1) Doopsel en Vormsel Eerste Communie

DANK SACRAMENTEN VANDAAG (1) Doopsel en Vormsel Eerste Communie Week 16 ( nummer van 19 april ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- DANK Vanharte dank voor het gebeuren van de solidariteitsmaaltijd op zondag 26 maart. Het was een mooi gebaar van

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

VIERINGEN IN DE MEIMAAND

VIERINGEN IN DE MEIMAAND Week 20 ( nummer van 20 mei ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Gezocht: flapjes melkactie Joyvalle en Appelsientje voor KLJ Riksingen, tel: 012/26.40.25 Wij doen dit jaar met KLJ Riksingen

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

In deze donkere dagen van Allerheiligen en Allerzielen hou ik eraan even bij jullie langs te komen en u allen veel sterkte en moed toe te wensen.

In deze donkere dagen van Allerheiligen en Allerzielen hou ik eraan even bij jullie langs te komen en u allen veel sterkte en moed toe te wensen. Week 43 ( nummer van 22 oktober ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord (HER)ABONNEER NU VOOR 2015 Je bent een trouwe lezer van KERK&leven en wil je abonnement vernieuwen. We kunnen jou meedelen

Nadere informatie

Week 29 ( nummer van 20 juli ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord TESEUM

Week 29 ( nummer van 20 juli ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord TESEUM Week 29 ( nummer van 20 juli ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- TESEUM De zoektocht naar de naam voor het nieuw schatkamer-museum in onze basilieksite leverde de naam T-seum op.

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

Week 52 ( nummer van 30 december ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Mijn nieuwjaarswensen..

Week 52 ( nummer van 30 december ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Mijn nieuwjaarswensen.. Week 52 ( nummer van 30 december ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ---------- Mijn nieuwjaarswensen.. Mijn goede vrienden, Nieuwjaar is sinds mensenheugenis een dag waarop mensen elkaar

Nadere informatie

Inschrijven vóór 7 juli bij de verantwoordelijke van uw parochie.

Inschrijven vóór 7 juli bij de verantwoordelijke van uw parochie. Week 22 ( nummer van 3 juni ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord MISINTENTIES VOOR DE VAKANTIEPERIODE De vakantieperiode begint stilaan te naderen en daarom is het goed om even uw aandacht

Nadere informatie

Een nieuw begin voor Jezus

Een nieuw begin voor Jezus Week 12 ( nummer van 23 maart ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- Pasen 2016 Geen einde De liturgie van Goede Vrijdag eindigt met deze aanwijzingen in het altaarmissaal: Priester

Nadere informatie

Stilteviering zondag 9 november Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Huis van God

Stilteviering zondag 9 november Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Huis van God Stilteviering zondag 9 november 2014 Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne Huis van God Opening Welkom allemaal in deze stilteviering. Een moment van gebed en bezinning. Moge Gods vrede rusten op ons samenzijn,

Nadere informatie

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Doopviering Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Welkom Beste, Wij zijn hier samengekomen om de geboorte te vieren van dit nieuwe leven. Dagelijks worden er kinderen geboren,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

GEDEELTELIJKE VERNIEUWING VAN DE KERKRAAD

GEDEELTELIJKE VERNIEUWING VAN DE KERKRAAD Week 05 ( nucmmer van 1 februari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- GEDEELTELIJKE VERNIEUWING VAN DE KERKRAAD Zoals voorheen worden de mandaten van de vijf leden in de kerkraden

Nadere informatie

Welkom door de priester-moderator en/of leider van de avond

Welkom door de priester-moderator en/of leider van de avond Welkom door de priester-moderator en/of leider van de avond 1 Zie dia 2 Maria is de patrones van ons bisdom, Een patroonheilige, zo leert ons de kerkgeschiedenis, is een heilige die ons tot voorbeeld is

Nadere informatie

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij:

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij: 2 Papa Mama Peter Meter.... Pastoor Reneerkens De volgende mensen zijn er ook bij: 3 BEGROETING EN WELKOMSTWOORD Alles went, zeggen we wel eens, zelfs het wonder wat altijd weer opnieuw gebeurt, wordt

Nadere informatie

WEEK VAN DE EENHEID Eenheid van de christenen Het gebed van Jezus Dwalingen en schisma s Weg naar verzoening

WEEK VAN DE EENHEID Eenheid van de christenen Het gebed van Jezus Dwalingen en schisma s Weg naar verzoening Week 03 ( nummer van 18 januari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- WEEK VAN DE EENHEID Eenheid van de christenen Elk jaar wordt van 18 tot 25 januari bijzonder gebeden voor de

Nadere informatie

Suggesties voor liederen uit Gezangen voor Liturgie (GVL): 416, 419, 421, 432, 433, 438, 490, 517, 519, 538, 559, 564, 586, 625, 626

Suggesties voor liederen uit Gezangen voor Liturgie (GVL): 416, 419, 421, 432, 433, 438, 490, 517, 519, 538, 559, 564, 586, 625, 626 VIERING VAN DE HEILIGE DOOP IN DE SINT MICHAËLKERK OPENING Suggesties voor liederen uit Gezangen voor Liturgie (GVL): 416, 419, 421, 432, 433, 438, 490, 517, 519, 538, 559, 564, 586, 625, 626 Begroeting

Nadere informatie

VIERINGEN IN DE MEIMAAND

VIERINGEN IN DE MEIMAAND Week 21 ( nummer van 27 mei ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Gezocht: flapjes melkactie Joyvalle en Appelsientje voor KLJ Riksingen, tel: 012/26.40.25 Wij doen dit jaar met KLJ Riksingen

Nadere informatie

Viering voor de derde zondag van de missiemaand

Viering voor de derde zondag van de missiemaand Viering voor de derde zondag van de missiemaand 15 oktober 2017 28 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 735 Zomaar een dak Begroeting P. Vandaag

Nadere informatie

---------------- Aandachtstrekkend/kader ---------------- Echte liefde blijft altijd..

---------------- Aandachtstrekkend/kader ---------------- Echte liefde blijft altijd.. Week 43( nummer van 28 oktober ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ---------------- Aandachtstrekkend/kader ---------------- Echte liefde blijft altijd.. Mijn goede vrienden, Het afgelopen

Nadere informatie

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds herhaald wordt. Zo is er ook een gebed met herhaling:

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen In de brochure Pastoraal bij het vormsel. Catechese en gemeenschap, wordt de eerste zondag van de advent gesuggereerd als een geschikt moment

Nadere informatie

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Beloftevol land! Tijdens het openingslied en de intredeprocessie draagt de lector een hak mee en plaatst deze voor de lezenaar.

Nadere informatie

Maria verscheen in Lourdes aan een meisje. Wat was haar naam? Op wat voor plaats verscheen Maria aan Bernadette?

Maria verscheen in Lourdes aan een meisje. Wat was haar naam? Op wat voor plaats verscheen Maria aan Bernadette? Maria verscheen in Lourdes aan een meisje. Wat was haar naam? Op wat voor plaats verscheen Maria aan Bernadette? Waarmee vullen bedevaarders hun flessen aan de grot van Lourdes? Welke twee gebeden bid

Nadere informatie

Aan alle jongeren in België

Aan alle jongeren in België Aan alle jongeren in België Beste jongeren, De paus roept regelmatig elke twee of drie jaar bisschoppen van de hele wereld bijeen, om samen na te denken over belangrijke thema s uit het leven van de Kerk

Nadere informatie

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal?

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wanneer herdenken we de kruisiging en dood van Jezus? Welke liturgische

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Openingslied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting en kruisteken P. Vakantietijd, een stille tijd, een tijd om op bezoek

Nadere informatie

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand Viering voor de eerste zondag van de missiemaand 1 oktober 2017 26 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 527 Bekleedt u met de nieuwe mens Begroeting

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

GODSDIENST: Processie en schrijn

GODSDIENST: Processie en schrijn Naam: Klas: Klasnummer: Een processie godsdienstige gelovigen in is een optocht een bedevaartsplaats als groepsgewijze, van religieuzen parochie of herinnering en in een aan een goddelijk wonder of ter

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg Eredienst 06 mei 2018 10:00 Voorganger: ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Psalm 65 : 1 (NPB) Wet Psalm 65 : 2 (NPB) Gebed Johannes 13 : 31 38 Gezang 61 : 1, 2, 3 Tekst: 1 Korintiërs 13 :

Nadere informatie

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN Drie-en-dertigste zondag door het jaar, 13 november 2016 Nederlandse vertaling: NRL, 2015

Nadere informatie

SOLIDARITEITSMAAL BROEDERLIJK DELEN VAN HARTE DANK!!!!

SOLIDARITEITSMAAL BROEDERLIJK DELEN VAN HARTE DANK!!!! Week 13 ( nummer van 30 maart ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- SOLIDARITEITSMAAL BROEDERLIJK DELEN VAN HARTE DANK!!!! Broederlijk Delen ondersteunt de plannen van mensen in het

Nadere informatie

Samen Eucharistie vieren

Samen Eucharistie vieren Samen Eucharistie vieren Presentatie 23 november 2017 Methode OPSTAP 1 Situatieschets catechese 2 Omvorming De Kerk die erop uitgaat is de gemeenschap van missionaire leerlingen die initiatief nemen, die

Nadere informatie

ALS EEN DIERBARE STERFT...

ALS EEN DIERBARE STERFT... ALS EEN DIERBARE STERFT... DE KATHOLIEKE UITVAART IN DE KERK INFORMATIEFOLDER VOOR ALLE PAROCHIES VAN HET DEKENAAT TONGEREN Vanaf ons doopsel worden wij in de kring van gelovigen opgenomen. Het sacrament

Nadere informatie

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren. Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds weer herhaald wordt. Zo is er ook een gebed

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12-

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Voorganger: ds W.G. Teeuwissen Samen in de naam van Jezus 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 18 dd 06-05-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 10 mei: Zesde paaszondag: Dat mijn vreugde in u moge zijn en uw vreugde volkomen wordt (Joh. 15, 09-17).

Nadere informatie

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten

Het sacrament van. Het huwelijk. Sacramenten Het sacrament van Het huwelijk Sacramenten Sacramenten IIn de Bijbel Deze geloofsboekjes gaan over de In het evangelie willen Farizeeën Jezus op de proef stellen zeven sacramenten. Sacramenten met een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD VAN KRUIS NAAR OPSTANDING April 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 1 april ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 2 april 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs Intredelied: Ga je mee Ga je mee? Zeg niet nee, maar sta op en doe mee. Zet je voetstappen in die van mij. Volg het

Nadere informatie

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 7 september 2014 23ste zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 527: Bekleedt u met de nieuwe mens. Begroeting en inleiding P. De genade van God, de liefde van zijn Zoon, Jezus

Nadere informatie

Analyse visieteksten vijf bisdommen

Analyse visieteksten vijf bisdommen Analyse visieteksten vijf bisdommen 5 visieteksten van de 5 bisdommen De kracht van het Evangelie. IJkpunten voor de pastorale zones. Mgr. Leon Lemmens, 2013. Blikopener. Christelijke gemeenschappen in

Nadere informatie

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C)

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Openingslied (koor) P. Vooreerst voor ieder van u een zalig Nieuwjaar. Moge het u allen in het komende jaar goed gaan onder de milde zegen

Nadere informatie