In deze donkere dagen van Allerheiligen en Allerzielen hou ik eraan even bij jullie langs te komen en u allen veel sterkte en moed toe te wensen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In deze donkere dagen van Allerheiligen en Allerzielen hou ik eraan even bij jullie langs te komen en u allen veel sterkte en moed toe te wensen."

Transcriptie

1 Week 43 ( nummer van 22 oktober ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord (HER)ABONNEER NU VOOR 2015 Je bent een trouwe lezer van KERK&leven en wil je abonnement vernieuwen. We kunnen jou meedelen dat we er voor dit jaar in geslaagd zijn om de abonnementsprijs niet te verhogen! Hij blijft 33,00 euro voor 48 nummers! Opnieuw abonneren doe je als volgt: Ofwel schrijf je 33 euro over naar rekeningnummer BE van Parochieblad, Federatie Tongeren Noord, Sint-Geertruistraat 22, 3700 Tongeren, met vermelding : Abonn K+L 2015 en je naam en adres. ofwel steek je 33 euro in een omslag, samen met een briefje met je naam en adres. Dat bezorg je dan bij één van de parochiale contactpersonen (zie volgende bladzijde), of in de sacristie of op het parochiaal secretariaat. Om geen enkel nummer van Kerk&Leven te missen moet je de (her)abonnering in orde brengen vóór 30 november Goede vrienden, In deze donkere dagen van Allerheiligen en Allerzielen hou ik eraan even bij jullie langs te komen en u allen veel sterkte en moed toe te wensen. In het verleden of het afgelopen jaar hebben wij samen een intense tijd meegemaakt naar aanleiding van het sterven van een van uw dierbaren. Dit verlies heeft ongetwijfeld uw leven veranderd. Wellicht is de pijn en het leed omwille van dit verlies en gemis nog niet geleden. Het is minstens zo, denk ik dat er zeker een vol jaar dient overheen te gaan vooraleer mensen wat tot aanvaarding kunnen komen. Het gemis gaat echter nooit weg en daarom is het goed dat we elkaar steunen in zo n momenten. Samen met ons federatieteam en onze ganse parochiegemeenschap wens ik deze dagen zeer dicht bij jullie aanwezig te zijn. Daartoe verzeker ik u onze sympathie en steun maar tevens nodigen wij u allen uit op de vieringen die rond deze dagen in onze kerken gebeuren: 1 november : Eucharistie in Henis ( uur) Vesperdienst in Berg en Henis ( uur) Vesperdienst in Riksingen en Ketsingen ( uur)

2 Vesperdienst in Overrepen en Neerrepen ( uur) Eucharistie in Berg Stedelijk Kerkhof ( uur) 2 november : Eucharistie in Riksingen ( uur) 3 november : Eucharistie in Ketsingen ( uur) Tijdens de vesperdiensten worden ook de kruisjes, die een jaar lang in onze kerken hebben gehangen uitgereikt. Deze kruisjes zijn aanwezig in de kerk waarin de uitvaart heeft plaatsgevonden. Bijzonder graag nodigen wij U allen uit om deze momenten van troost met ons mee te maken. Steeds blijf ik, ook in deze dagen tot uw dienst, Sterk verbonden in uw leed, Met al mijn sympathie en genegenheid, Namens het federatieteam, Pastoor Johnny De Man Einde groot artikel UITVAART IN DE KERK In de loop van deze weken wordt in alle brievenbussen van Groot-Tongeren een informatiefolder bezorgd betreffende De katholieke uitvaart in de kerk. Daar willen we nog het volgende aan toevoegen. Het is zeker niet waar dat er vanaf 1 januari 2015 geen uitvaartdiensten in de kerk meer mogen doorgaan. Wie dat rondstrooit vertelt een grove leugen. Wél is waar dat vanaf 1 januari 2015 de uitvaart in de kerk in principe gebeurt met een gebedsdienst. Zo wordt het mogelijk gemaakt dat ook een diaken, een parochieassistent of een daartoe door de bisschop gemandateerde leek kan voorgaan in de uitvaartliturgie. Dat is een maatregel met het oog op de toekomst nu er steeds minder priesters beschikbaar zijn. Trouwens in ons omringende landen is dit al lang de gewoonte. De verbondenheid met de Eucharistie zal uitgedrukt worden door een bijzondere herdenking van de overledenen tijdens de zondagsviering kort na de uitvaartdienst.via de voorbede is dit ook nu reeds het geval. Het belangrijkste zal de keuze zijn die mensen maken : wat willen ze fundamenteel blijft een goede manier van afscheid nemen, los laten vanuit een dankbaarheid en in vertrowen dat het goede bewaard blijft Informatievergaderingen

3 In de folder zat trouwens ook een uitnodiging voor een informatievergadering waar meer uitleg zal gegeven worden en waar ook vragen kunnen gesteld worden. Wij vermeldden de data en de plaatsen van die informatievergaderingen al in Kerk&Leven van vorige week. Infovergadering gaat door in het cafetaria van De Piepel, Dijkstraat, op donderdag 23 oktober om u Begin kader DE KATHOLIEKE UITVAART IN DE PAROCHIEKERK VANAF 1 JANUARI 2015 INFO-MOMENT Donderdag 23 oktober 2014 om uur in het cafetaria van seniorencentrum DE PIEPEL Dijk 120, Tongeren Programma * Uitvaartliturgie met gebedsdienst vanaf 1 januari 2015 * Getuigenis : Carina Duijsters pastor A.Z. Vesalius * Korte film : Nooit meer 'gewoon' * Ziekenzalving/ -zegening * Wilsbeschikking Toegang: GRATIS, IEDEREEN WELKOM Einde kader Begin kader Fakkeltocht Voor jongeren vanaf 12 jaar en vormelingen "Zalig" 28 november 2014.

4 19.00 u. TONGEREN Voor de 20ste editie van de fakkeltocht voor jongeren bij de aanvang van de advent komt men dit jaar naar TONGEREN. Een unieke kans dus voor onze vormelingen! Jij bent er toch ook bij?! Als vormeling, catechist, jongere. Schrijf je tijdig in dan wordt het heel goedkoop. Programma: u. verzamelen op het Vrijthof u. opening op het Stadhuisplein u. kijken - luisteren - zingen - bidden - fakkeltocht u. slotmoment met warme soep u. einde en wel thuis. Deelnameprijs: Normaal 10 euro, voor wie snel is 6 euro. Voor onze vormelingen: slechts 2 euro. Als dat geen korting is. (Wij passen de rest bij). Wel inschrijven en betalen (2 euro) bij de vormselverantwoordelijke VOOR 15 november: Marie-Louise Dieu 012/26 21 Onze catechisten begeleiden onze groepjes. Denk aan aangepaste kleding en doe zeker niet je laatste nieuwe jas aan Einde kader Wie plaatselijk inschrijft betaalt 10 euro. KRONING 2016 Groepsleidingen vergaderden Vorig jaar vond op 3 oktober de 1 e vergadering met de Groepsleidingen Kroning 2016 plaats en op 8 oktober 2014 ging de 2 e bijeenkomst door. Aan de ingang werden latjes, stickers, kalenders, gebedskaartjes en meer kroningsmateriaal uitgedeeld. De bijeenkomst werd gestart met een bezinning en het verzoek om in de groepen eens stil te staan bij de betekenis van hun groep. Welk moment uit het leven van Maria beelden ze uit in de processie? Het kroningscomité Het kroningscomité heeft uitgelegd wat ze al allemaal hebben bereikt sinds de 1 e vergadering en welke nieuwigheden er bijgekomen zijn.

5 De feestelijkheden rond 50 jaar bisdom Hasselt starten in 2016 in Tongeren met de Kroningsfeesten en eindigen in Hasselt in Er is veel materiaal ontwikkeld om naar scholen toe te stappen en de leerlingen enthousiast te maken om mee te gaan met de processie of eventueel op een andere manier bij te dragen aan deze feesten. De nieuwe affiches en de grote roll-up stonden voor in de zaal, deze laatste is bestemd om in alle kerken van het dekenaat Tongeren te plaatsen. Ook de Bjètels zijn weer bereid gevonden om hun steentje bij te dragen aan de sponsoring. Op 27 februari 2015 geven zij de voorstelling Zingen veur de Kroning. Pieter Wirix wist te melden dat er op het gebied van verzekeringen veel is bereikt, want de groepen kunnen voor diverse formules kiezen, voor de deelnemers, voor het bestuur en voor de vrijwilligers die zich inzetten bij allerlei karweitjes. Met trots werd een fotowedstrijd aangekondigd die loopt van januari 2015 tot januari Het is de bedoeling dat men een beeld van geluk vastlegt met echte mensen en situaties uit het gewone leven. Stijn Duchateau demonstreerde al enkele pagina s uit de totaal vernieuwde en erg mooie website. Het is de bedoeling dat deze zo snel mogelijk de lucht in gaat en dat de groepen hiervoor hun mooiste materiaal aanleveren. De groepsleidingen En dan was het de beurt aan de groepen zelf: meestal werd het aantal deelnemers genoemd en de status van de muzikale begeleiding. Ook de activiteiten om geld in te zamelen kwamen aan de beurt; in Tongeren zal er de komende tijd geen gebrek zijn aan spaghetti- en kienavonden. Bij veel groepen werd met trots aangekondigd dat ze een naaister hadden gevonden, sommigen zelfs wel twee en dan merk je dat het toch allemaal vrijwilligers zijn die zich belangeloos inzetten en er heel veel tijd insteken. Op het eind van de avond heeft Georges Willemaers iedereen ook uitvoerig bedankt voor zijn inzet en aangestipt dat er vaak wordt opgemerkt: Hoe krijgen ze het in Tongeren toch weer altijd voor mekaar? ZIEKENZORG RI/HE/VR 15 december : KERSTFEEST voor alle senioren een viering in zaal De Meir in Henis nadien een koffietafel en ontspanning aanvang 14 h ZIEKENZORG OVERREPEN/NEERREPEN 22 oktober 2014 : ziekenzalving in Neerrepen 20 FAKKELTOCHT VOOR JONGEREN VAN HET BISDOM HASSELT Op vrijdag 28 november 2014 om 19u00 zal in Tongeren de 20 ste IJD- Fakkeltocht voor jongeren van ons bisdom Hasselt doorgaan. Er worden een 1000-tal jongeren met hun begeleiders verwacht die avond. Zij verzamelen op het Stadhuisplein waarna men zich in twee groepen zal splitsen. De avond is verdeeld in 3 delen: - deel 1: groep A gaat op tocht en groep B zal een jongerenviering bijwonen in de basiliek - deel 2: groep B gaat op tocht en groep A zal dan de viering in de basiliek bijwonen

6 - deel 3: gezamenlijk slotmoment op het Stadhuisplein Voor deze organisatie zijn heelwat vrijwilligers nodig om dit evenement in goede banen te leiden: parkingwachters, onthaal, tochtbegeleiders, vuurploeg, soepbedelers, onthaal in de kerk, opruiming. Indien u zich voor één of andere taak wenst in te zetten, gelieve dan contact te nemen bij Albert Boulet, Paul Gielen, Marleen Driesen, Marie-Louise Dieu, Anneleen Boulet, leiding van Juniper, deken Rik Palmans. KRONING 2016 : PINKSTERGROEP Van tot 10/07/16 is het weer feest in Tongeren. De zevenjaarlijkse kroningsprocessie zal weer door onze straten trekken. Vorige editie viel de Pinkstergroep op door haar mooie choreografie en zang. Iedereen was het erover eens. Pinksteren behoorde zeker tot de mooiste en stijlvolste groepen. Ook voor 2016 willen we opnieuw tekenen voor een prachtige uitvoering. Dit kan alleen maar als zoveel mogelijk mensen meedoen. Heb je interesse? Wil je bijkomende info? Meld je dan aan op Pinkstergroep2016@gmail.com of Misschien ben je wel een creatieveling of ben je muziekaal aangelegd. Kun je goed overweg met P.C. enz Je kan altijd de handen mee uit de mouwen steken. Iedereen is welkom. Beste mensen, we kijken er alvast naar uit om samen met u Kroning 2016 tot een succes te maken. Mogen we rekenen op uw enthousiasme en medewerking MISINTENTIES Het blijft een zinvolle zaak te bidden voor onze overledenen en er samen met de gemeenschap rond samen te komen; In die zin een warme oproep om, zeker in deze dagen vieringen in familieverband te organiseren voor onze dierbaren. Gelieve deze echter tijdig aan te vragen en jammer genoeg staat ook hier een prijs op : 15 euro. Meer info bij de pastoor, bij Marie-Louise of bij Mevr. Myriam de Mahieu. Mogen wij u vragen tijdelijk, minstens veertien dagen op voorhand uw misintenties door te geven aan de pastoor of aan de contactpersonen van de parochies zodat de opmaak van Kerk en Leven niet in gedrang komt. Ook de verantwoordelijke voorzitter of secretaris van de plaatselijke verenigingen vraag ik om tijdig hun jaarprogramma door te geven, zodat wekelijks de activiteit in de spotlights kan gezet worden. Wij houden eraan alle intenties te laten verschijnen zodat het ook voor de boekhouders een duidelijke zaak kan zijn. CONCORDIA We geven u twee data mee om in te schrijven in de agenda en om misschien al te boeken. Op zaterdag 25 oktober brengt de koninklijke harmonie Concordia in dit jaar van de honderdjarige herdenking van de eerste wereldoorlog, een ode aan de gesneuvelden. Het wordt een muzikaal oorlogsverhaal met drama, spanning en romantiek. Zaal

7 concordia, 20 uur. Toegangsprijzen: 10 aan de kassa voorverkoop en leden 8 onder de achttien jaar gratis. Reserveren kan nu al op of via kon.harm.concordia@telenet.be Op 8 november is er de tweede editie van de Spaghetti-avond van uur tot uur. Daarover berichten we later meer. INFO KERK EN LEVEN Misschien hadden jullie ook graag de informatie over jullie vereniging in dit blad gezien. Dit kan zonder enige probleem, alleen had ik deze informatie dan graag toegezonden gekregen via mail zodat ik het kan overnemen. Bezorg het wel tijdig, aub!!!! KRONINGSFEESTEN 2016 Wil je de organisatie van de Kroningsfeesten steunen, dan kan je altijd je bijdrage storten op rekening BE van Kroningsfeesten vzw Corverstraat 20 H. RITA In samenspraak met bedevaarders uit Bilzen en Tongeren willen wij maandelijks eucharistie vieren bij de gedachtenis van de H. Rita. Van harte nodigen wij jullie uit om iedere eerste maandag van de maand samen eucharistie te vieren. Deze viering gaat door uiteraard in de kerk van de H. Rita, Sint-Jozef om uur. KINDEREN SPELEN CIRCUS Vanuit De Papschool en Lagere School Sint-Jan ontvingen we volgend bericht: Met veel enthousiasme nodigen wij u uit op onze voorstelling van CIRCUS- PAPOLJANO. De Papschool en Lagere School Sint-Jan slaan de handen in elkaar om alle leerlingen een onvergetelijke belevenis te laten meemaken. Al jonglerend, met diabolo s en nog zoveel meer ervaren onze kinderen het circusleven, terwijl ze in de klas alles leren over het leven in een circus. De leerlingen werden vorige weken ondergedompeld in allerhande circustechnieken met als apotheose 6 heuse voorstellingen in de piste van de tent. Jullie zullen verrast zijn door het ongekende talent van alle kinderen! Wanneer? Onze kinderen treden op voor u op zaterdag 18, zondag 19 en woensdag 22 oktober 2014 in de circustent op de speelplaats van de lagere school. Iedere voorstelling duurt ongeveer 1,5 uur, waarna u in onze cateringtent nog kan napraten bij een drankje en een hapje. Kaarten voor ongenummerde zitplaatsen ( 7,5) zijn te bekomen in school. Er zijn 400 kaarten per voorstelling beschikbaar. In de Papschool kan u kaarten bestellen vanaf maandag 29 september In de Lagere School Sint-Jan kan u kaarten bekomen via het secretariaat KERKFABRIEKEN De kerkfabrieken zijn helemaal geen fabrieken maar groepen van een zestal mensen die zich engageren om de werking van de eredienst mogelijk te

8 maken door te zorgen voor het kerkgebouw en al het andere dat nodig is. Er is één kerkfabriek per parochie. In ons dekenaat zijn er dat 23 (22 in Tongeren)! De kerkfabrieken werken met inkosten van pachten, collecten, misintenties, kaarsen. Wat tekort is wordt bijgelegd door de Stad. Natuurlijk zijn daar voorwaarden aan verbonden en soms moet er serieus over onderhandeld worden; wat normaal is want het gaat om het geld van belastingbetalers, dus geld van ons allemaal. Onderhandelen met 22 kerkfabrieken is voor de Stad niet doenbaar. Daarom worden de kerkfabrieken vertegenwoordigd door een Centraal Kerkbestuur (CKB) dat gekozen wordt uit de leden van alle kerkfabrieken. De verkiezing van een nieuw CKB gaat door op donderdag 23 oktober om uur in de parochiezaal van St.-Jan. DOOPSELS BINNEN DE FEDERATIE Graag delen we de data mee van de doopvieringen in de verschillende kerken. Het doopsel vindt altijd plaats in één van de zes parochiekerken op de tweede zondag van de maand om uur, en verder om het half uur.ik had het graag anders gezien maar zelfs ik dien me neer te leggen bij de realiteit. Voor de eerst helft van 2015 voorzien we volgende data : zondag 18 januari, zondag 8 februari, zondag 8 maart, zondag 12 april, zondag 10 mei en zondag 14 juni. KVLV HENIS Op14 en 28 okt bebben we breien in De Meir om 19,30 uur Kookles ( spanje en portugal ) door Hilde Jammaers om 19 uur De Meir COMMUNIE AAN HUIS In de federatie zijn er verschillende mensen die graag de communie aan huis brengen. Zij doen dit op een vaste dag, de laatste woensdag van de maand.indien je graag heb dat ze bij u langs komen graag een seintje.voor Neerrepen en Overrepen: Konings - Rochus 012/ voor s Herenelderen en Berg: Mariette Peuskens, 0474/321312, voor Riksingen en Henis: Dieu M.L. 012/ of bij E.H. J.De Man 012/ Dit kan tevens aan de pastoor gevraagd worden voor ZIEKENZALVING!!!! Neem, indien nodig aub kontact op. KVLV NEERREPN Dag kvlv-dames Neerrepen. Na een welverdiende vakantie starten we vol nieuwe energie met de volgende aktiviteiten: Oktober woensdag 15/10: koken, Spanje en Portugal woensdag 29/10: bloemschikken, Allerheiligen November woensdag 12/11: tafelschikken les 2 woensdag 26/11: bloemschikken Advent We hopen jullie op deze aktiviteiten te mogen begroeten.

9 KVLV OVERREPEN KVLV-Overrepen zet het werkjaar 2014 verder met de volgende activiteiten : oktober : do 02 : bezoek zorgwinkel CM Hasselt do 09 : kookles (pompoen en courgette) wo 15 en wo 22 : hippe rokjes naaien met naaimachine do 30 : sjaals in de knoop Tot ziens op onze samenkomsten! Geven en delen is plezant, het maakt mensen gelukkig en het stimuleert ons om op een andere manier met onze overvloed om te gaan. Wil je het ook proberen? Kom dan naar onze boekenruilbeurs op zondag 19oktober van 13u30 tot 17u00 in het schutterslokaal te Overrepen. Op onze KVLV-ShareFair Boekenruilbeurs staan eerlijk delen en geven centraal en dit in een leuke, gezellige sfeer. Krijgen, delen en geven: Je kunt je boeken die je niet meer nodig hebt weggeven. Je kunt je boeken ruilen. Je kunt boeken meenemen die je interessant vindt, zonder er zelf te geven. Gezellig samenzijn: Voor de kleinsten: een knus speel- en leeshoekje. Voor iedereen: taart en koffie aan scherpe prijzen. Voor de lekkerbekken: heerlijke smoutebollen en appelbeignets. En achteraf... Alle boeken die zondag niet zijn meegenomen, worden bewaard in een kast aan de kleuterschool te Overrepen. Dagelijks kunnen er boeken gebracht en geruild worden WERELDMISSIEHULP Een jas, een jurk, een paar schoenen, je maakt er mensen gelukkig mee, je maakt er nieuwe maten mee!! Wereld Missie Hulp zamelt over heel Vlaanderen in via rode kledingdepotbakken, via 300 grotere depots en via inzamelacties. De hulpgoederen worden voor een deel naar het sorteercentrum in Boechout gebracht. Personeel en vrijwilligers sorteren de ingezamelde goederen in zomer- en winterkleding. Daarna wordt de gesorteerde kleding in balen van 80 kilo geperst, zodat er een grotere hoeveelheid in een container kan. Een ander deel van de ingezamelde goederen wordt aan sorteerbedrijven verkocht. Omdat Wereld Missie Hulp niet systematisch aan fondsenwerving doet, is het de opbrengst daarvan die het mogelijk maakt de werking te financieren en ook steun toe te kennen aan projecten.

10 Reeds 27 jaar is Wereld Missie Hulp gespecialiseerd in het verzenden van hulpgoederen voor de kleinschalige projecten van lokale gemeenschappen en missionarissen in de Derde Wereld en Oost-Europa. Wereld Missie Hulp stuurt goederen naar 41 landen in Oost-Europa, Afrika, Azië en Oost-Europa. Naast het verzenden van goederen is het ondersteunen van projecten in de Derde Wereld een tweede, en steeds belangrijker wordende doelstelling van Wereld Missie Hulp. Afgelopen jaar heeft Wereld Missie Hulp voor Euro projecten financiële steun verleend. Meer info hierover en over de werking van Wereld Missie Hulp kan u vinden op onze website: De eenvoudigste manier waarop U Wereld-Missiehulp Kan helpen is door het schenken van (bruikbare) kledij.u kan daarvoor terecht in één van de rode kledingdepotbakken die over heel Vlaanderen verspreid zijn. De lijst van alle kledingdepotbakken vindt U eveneens op onze website. U kan onze projecten steunen met uw gift op rekeningnummer Voor meer uitleg kan u ook altijd terecht bij uw lokale regioverantwoordelijke, Johan Schoenaers 0474/ De Rode kledingdepotbakken in uw federatie vindt U op volgende plaatsen: - Riksingen: aan het buurthuis - Henis: op de parking De Meir - Ketsingen : aan de kapel in de Noenselderenstraat LECTOREN s HERENELDEREN 25 oktober : Raymonde 1 november : Josette 8 november :Lieke 17 uur 22 november : Bob Vanaken 17 uur 13 december : Marleen 17 uur 24 december : Alle lectoren 21 uur IN DE HEER OVERLEDEN Op dinsdag 7 oktober, feest van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans, overleed in het ziekenhuis E. H. Paul Kuypers. Mede dank zij de meer dan vijftig jaar goede zorgen van Lutgart mocht hij 92 jaar oud worden. De uitvaartliturgie had plaats in de basiliek op zaterdag 11 oktober. We staan even stil bij zijn rijk gevuld leven. Paul Kuypers werd geboren in Opoeteren op 12 mei Na zijn seminarieopleiding in Sint Truiden en Luik werd hij priester gewijd in de kathedraal van Luik op 29 juni Limburg behoorde toen nog bij het

11 bisdom Luik en vele jonggewijde Limburgers werden toen naar Luikse parochies gezonden. Paul kwam terecht in Bressoux. Op zijn ziekbed getuigde hij nog kort voor zijn dood dat dit eigenlijk zijn allermooiste tijd was geweest maar voegde hij er snel aan toe ik ben overal waar ik geweest ben heel graag geweest. In 1952 wordt hij kapelaan benoemd in Tongeren. Vele Tongenaren kennen hem nog als de man die, fietsend door de stad, iedereen hartelijk groette. Hij zocht en vond veelvuldig contact met de mensen en vooral de Chiro lag hem na aan het hart. In 1965 wordt hij tot pastoor benoemd in Alken en in 1980 wordt hij benoemd tot pastoor deken van Herk-de-Stad. Overal waar hij werkzaam was kwam de mens op de eerste plaats. Hij was niet de man van de grootse pastorale plannen en massieve bouwwerken. Zijn eerste zorg ging uit naar de kleinen en de zwakken van zijn respectievelijke parochies. Zijn herderlijke zorg werd heel sterk ondersteund door een intens gebedsleven: de sacramenten met de dagelijkse eucharistie op de eerste plaats, het rozenhoedje en zijn breviergebed. Zijn brevier was werkelijk kapot gebeden als men dat zo mag zeggen van een boek dat dreigt helemaal uiteen te vallen. Ook werd hij gedragen door een grote liefde voor Onze Lieve Vrouw. We mogen zonder overdrijving zeggen dat hij Jezus in alles trouw heeft gevolgd en dat hij het evangelie van de Heer niet alleen in woorden maar ook met heel zijn leven heeft verkondigd. In 1990 gaat hij op pensioen en keert terug naar Tongeren waar hij nog overal waar het kon en zo lang het kon goede diensten bewees. Want priester ben je in eeuwigheid. Het viel hem zwaar niet meer actief te kunnen deelnemen aan de pastoraal en de priesterbijeenkomsten. Gelukkig werd hij uitstekend verzorgd en kon hij met grote vreugde bezoekers thuis ontvangen. Gelovend in de verrijzenis en het eeuwig leven weten we dat God voor hem een plaats heeft bereid in zijn huis waar het goed is om wonen en waar we allen eenmaal verwacht zijn om voor altijd oneindig gelukkig te zijn. Op zondag 12 oktober overleed te Hasselt mevrouw Armande Cuyx, echtg. van Jozef Leonaers in de leeftijd van 74 jaar. Op donderdag 16 oktober werd zij vanuit de parochiekerk te Overrepen ten grave gedragen. Aan de familie onze oprechte deelneming en de verzekering van ons gebed en onze sympathie. Echtscheiding.Hoe diept raakt het jou??? Mijn goede vrienden, Terwijl in Rome de synode afgerond wordt en ik op dit ogenblik nog niet weet wat in het einddocument zal staan wil ik toch een paar overwegingen maken over het thema waartoe men in Europa deze gezins-synode heeft verengt men doet alsof de communie van de echtgescheidenen! het enige probleem van ons geweten en onze kerk is hierbij een bescheiden poging om er even over na te denken Zonder pretentie maar wel gemeend.

12 Echtscheiding. Twee van de drie getrouwde koppels ervaren deze pijn binnen hun leven we kunnen en mogen er dus wellicht niet over zwijgen. Zolang we buitenstaanders blijven hebben we ons oordeel snel klaar, en meestal is dit een oordeel in zwart wit stijl. Betreft het iemand van onze familie dan verandert onze houding en zeggen we meestal : we moeten het toch begrijpen. Buitenstaanders houden zich bezig met de schuldvraag, binnenstaanders meestal met de hulpvraag. In alle bescheidenheid wil ik vandaag pogen een paar bemerkingen te maken bij dit maatschappelijk gegeven waaraan geen enkele familie ontsnapt. Vooreerst mogen we als kristenen niet vragen naar de vraag van schuld. Laten we het oordeel maar over aan god. In plaats van te veroordelen is het onze plicht te bemoedigen en te helpen. De kerk dient naar het voorbeeld van Jezus vooreerst een barmhartige kerk zijn. Een herbergzame kerk, een asielplaats voor mensen die niet weten waar naartoe. Toch kan het ons al kristen een probleem geven : enerzijds het woord van Jezus Je zult niet scheiden en anderzijds de eis barmhartig te zijn. Zouden we niet kunnen uitgaan van het gegeven dat het huwelijk een liefdesgemeenschap is. Maar als de liefde dood is, wat blijft er dan nog van het huwelijk over??de kerk begrijpt dat een huwelijk kan eindigen als er geen toekomstperspectief mee is. Komen we onvermijdelijk bij de volgende vraag terecht : Kan me in geweten nog een andere relatie aangaan?? Ik denk persoonlijk dat er drie voorwaarden nodig zijn om in eer en geweten een nieuwe realtie aan te gaan : Hij of zij moet van haar/zijn kant alles gedaan hebben om het eerste huwelijk te redden. Hij /Zij moet alle verplichtingen nakomen die uit een vorig huwelijk voorkomen : elkander rechtvaardig behandelen, zorgen voor kinderen, enz. Hij/Zij moet een tweede huwelijk als gelovige beleven. Door te scheiden blijft men gelovige, met rechten en plichten. Mag zo iemand te communie gaan?? volgens mij mag ieder mens die in vrede met god leeft, te communie gaan, deelnemen aan de volheid van de eucharistie. Hier speelt het persoonlijk geweten, waar alleen God kan binnentreden. De vraag naar een tweede kerkelijk huwelijk is een vraag die duidelijk kan opgelost worden. Als er geen kerlijk scheiding kan uitgesproken worden, kan men met zijn nieuwe relatie voor God treden en Gods zegen afsmeken over dit nieuwe woord van trouw. Uit respecht voor de onverbreekbaarheid van het kerkelijk huwelijk spreekt men hier beter niet over een huwelijkssluiting maar over een dankviering. Mijn goede vrienden, Mag ik tot alle gehuwden zeggen : leg elkaar maar goed in de watten en wees lief voor elkaar. Maak jullie huwelijk tot een gesloten plaats van liefde en onverbreekbare trouw. De liefde is zo kwetsbaar en daarom moeten we daar

13 met zoveel respect omgaan. Laten we God danken voor elke dag die we in liefde kunnen en mogen doorbrengen. Laten we tevens hen die niet geslaagd zijn in de liefde met onze zorg en barmhartigheid omgeven. Pastoor Johnny De Man DEKENAAL NIEUWS WACHTDIENSTEN Apotheker van wacht: Dokter van wacht: 070/ Tandarts van wacht: 0903 / FEDERATIETEAM Pastoor Johnny De Man, moderator Sint- Geertruistraat / / Marie-Louise Dieu, parochie-assistente Schabotstraat / Jozef Vanherf Godesteenstraat 7 012/ Raymonde Stas Baversstraat / Cecile Slegers Boeberg / Chantal van Eyll

14 Binkelstraat 3 012/ Marleen Meersman Eldersbroek / Mariette Peuskens Noenelderen / BESTELLEN MISSEN Myriam de Mahieu Dashovenstraat / KONTACTPERSONEN Gilberte Kersten Hasseltsesteenweg / Willy Reynders Gravierstraat / Josée Mentior Merebeemd /

ZIEKENZORG OVERREPEN/NEERREPEN 20 september of 27 september 2014 : Vorming voor onze zieken. 22 oktober 2014 : ziekenzalving in Neerrepen

ZIEKENZORG OVERREPEN/NEERREPEN 20 september of 27 september 2014 : Vorming voor onze zieken. 22 oktober 2014 : ziekenzalving in Neerrepen Week 37 ( nummer van 10 september ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ZIEKENZORG RI/HE/VR 13 oktober : NATIONALE ZIEKENDAG voor alle senioren een viering met ZIEKENZALVING in buurthuis

Nadere informatie

Week 49( nummer van 3 december ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord

Week 49( nummer van 3 december ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Week 49( nummer van 3 december ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord KERSTVIERINGEN 2014 Nu we de Advent zijn binnengegaan, is het wellicht zinvol de uren en plaatsen voor onze kerstvieringen

Nadere informatie

Week 39 ( nummer van 24 september ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord

Week 39 ( nummer van 24 september ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Week 39 ( nummer van 24 september ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord KALENDER CATECHESE 2014 2015 Start zondag 5 oktober Kennis maken met elkaar 9 uur. Kerk van Riksingen. We maken kennis

Nadere informatie

(HER)ABONNEER NU VOOR

(HER)ABONNEER NU VOOR Week 45 ( nummer van 5 november ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord (HER)ABONNEER NU VOOR 2015 Je bent een trouwe lezer van KERK&leven en wil je abonnement vernieuwen. We kunnen jou meedelen

Nadere informatie

DE KATHOLIEKE UITVAART IN DE PAROCHIEKERK VANAF 1 JANUARI 2015 INFO-MOMENT

DE KATHOLIEKE UITVAART IN DE PAROCHIEKERK VANAF 1 JANUARI 2015 INFO-MOMENT Week 42 ( nummer van 15 oktober ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord UITVAART IN DE KERK In de loop van deze weken wordt in alle brievenbussen van Groot-Tongeren een informatiefolder bezorgd

Nadere informatie

Fakkeltocht Voor jongeren vanaf 12 jaar en vormelingen

Fakkeltocht Voor jongeren vanaf 12 jaar en vormelingen Week 40 ( nummer van 1 oktober ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Fakkeltocht Voor jongeren vanaf 12 jaar en vormelingen "Zalig" 28 november 2014. 19.00 u. TONGEREN Voor de 20ste editie

Nadere informatie

ZIEKENZORG OVERREPEN/NEERREPEN 20 september of 27 september 2014 : Vorming voor onze zieken. 22 oktober 2014 : ziekenzalving in Neerrepen

ZIEKENZORG OVERREPEN/NEERREPEN 20 september of 27 september 2014 : Vorming voor onze zieken. 22 oktober 2014 : ziekenzalving in Neerrepen Week 38 ( nummer van 17 september ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ZIEKENZORG RI/HE/VR 13 oktober : NATIONALE ZIEKENDAG voor alle senioren een viering met ZIEKENZALVING in buurthuis

Nadere informatie

AANPASSINGEN ZIELENDIENSTEN

AANPASSINGEN ZIELENDIENSTEN Week 39 ( nummer van 30 september ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord MISINTENTIES Het blijft een zinvolle zaak te bidden voor onze overledenen en er samen met de gemeenschap rond samen

Nadere informatie

(HER)ABONNEER NU VOOR

(HER)ABONNEER NU VOOR Week 41( nummer van 14 oktober ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord EVEN RUSTIG AAN Met bijzonder veel spijt dien ik jullie mee te delen dat door geneeskundige problemen ik niet in de

Nadere informatie

In deze donkere dagen van Allerheiligen en Allerzielen hou ik eraan even bij jullie langs te komen en u allen veel sterkte en moed toe te wensen.

In deze donkere dagen van Allerheiligen en Allerzielen hou ik eraan even bij jullie langs te komen en u allen veel sterkte en moed toe te wensen. Week 43 ( nummer van 29 oktober ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord (HER)ABONNEER NU VOOR 2015 Je bent een trouwe lezer van KERK&leven en wil je abonnement vernieuwen. We kunnen jou meedelen

Nadere informatie

Fakkeltocht Voor jongeren vanaf 12 jaar en vormelingen

Fakkeltocht Voor jongeren vanaf 12 jaar en vormelingen Week 41 ( nummer van 9 oktober ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Fakkeltocht Voor jongeren vanaf 12 jaar en vormelingen "Zalig" 28 november 2014. 19.00 u. TONGEREN Voor de 20ste editie

Nadere informatie

AANPASSINGEN ZIELENDIENSTEN

AANPASSINGEN ZIELENDIENSTEN Week 37 ( nummer van 16 september ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord MISINTENTIES Het blijft een zinvolle zaak te bidden voor onze overledenen en er samen met de gemeenschap rond samen

Nadere informatie

TIJDELIJKE SLUITING KERK OVERREPEN

TIJDELIJKE SLUITING KERK OVERREPEN Week 29 ( nummer van 22 juli ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ---------------- Aandachtstrekkend ---------------- TIJDELIJKE SLUITING KERK OVERREPEN In overleg met het kerkbestuur

Nadere informatie

Brief bij gelegenheid van Allerheiligen Allerzielen

Brief bij gelegenheid van Allerheiligen Allerzielen Week 43 ( nummer van 26 oktober ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- ---------------------------------------------------------- Op de eerste bladzijde. Grote titel ----------------------------------------------------------

Nadere informatie

STEUNMOMENT KRONINGSHOEKJES

STEUNMOMENT KRONINGSHOEKJES Week 45 ( nummer van 11 november ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord STEUNMOMENT KRONINGSHOEKJES 2016 Tot grote verbazing hebben wij op 29 oktober voor onze brunch op 11 november 34 inschrijvingen.

Nadere informatie

Week 1 ( nummer van 7 januari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord

Week 1 ( nummer van 7 januari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Week 1 ( nummer van 7 januari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Eerste parochieblad 2015 Je hebt nu nr. 1 in handen van Kerk&Leven/Parochieblad 2015. Als je tijdig het abonnement vernieuwde

Nadere informatie

AANPASSINGEN ZIELENDIENSTEN

AANPASSINGEN ZIELENDIENSTEN Week 36 ( nummer van 9 september ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord MISINTENTIES Het blijft een zinvolle zaak te bidden voor onze overledenen en er samen met de gemeenschap rond samen

Nadere informatie

TIJDELIJKE SLUITING KERK OVERREPEN

TIJDELIJKE SLUITING KERK OVERREPEN Week 26 ( nummer van 1 juli ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ---------------- Aandachtstrekkend ---------------- TIJDELIJKE SLUITING KERK OVERREPEN In overleg met het kerkbestuur van

Nadere informatie

Week 52 ( nummer van 24 december ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord

Week 52 ( nummer van 24 december ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Week 52 ( nummer van 24 december ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord KERSTWENS Met het komende kerstfeest in het vooruitzicht wensen wij u allen een vreugdevol Kerstmis toe. Moge de blijdschap

Nadere informatie

MISINTENTIES VOOR DE VAKANTIEPERIODE

MISINTENTIES VOOR DE VAKANTIEPERIODE Week 23( nummer van 10 juni ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord MISINTENTIES VOOR DE VAKANTIEPERIODE De vakantieperiode begint stilaan te naderen en daarom is het goed om even uw aandacht

Nadere informatie

MEET AND GREET STEUN EN DANK BBQ 29 JUNI 2014

MEET AND GREET STEUN EN DANK BBQ 29 JUNI 2014 Week 29 ( nummer van 16 juli ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord MEET AND GREET STEUN EN DANK BBQ 29 JUNI 2014 Van harte dank voor jullie aanwezigheid. Meer dan 130 mensen gingen op onze

Nadere informatie

AANPASSINGEN ZIELENDIENSTEN

AANPASSINGEN ZIELENDIENSTEN Week 33 ( nummer van 19 augustus ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ---------------- Aandachtstrekkend ---------------- MISINTENTIES Het blijft een zinvolle zaak te bidden voor onze

Nadere informatie

(HER)ABONNEER PAROCHIEBLAD 2016 LAATSTE OPROEP!!!!!

(HER)ABONNEER PAROCHIEBLAD 2016 LAATSTE OPROEP!!!!! Week 47 ( nummer van 25 november ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord HELPENDE HANDEN We dromen ervan met velen te bouwen aan een hartelijke gemeenschap daartoe zijn vele helpende handen

Nadere informatie

Brief bij gelegenheid van Allerheiligen Allerzielen

Brief bij gelegenheid van Allerheiligen Allerzielen Week 44 ( nummer van 2 november ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- ---------------------------------------------------------- Op de eerste bladzijde. Grote titel ----------------------------------------------------------

Nadere informatie

Heb je nog vragen, of wil je meedoen, neem dan contact op met Marie-Louise Dieu, of tel. 012/262195

Heb je nog vragen, of wil je meedoen, neem dan contact op met Marie-Louise Dieu, of tel. 012/262195 Week 36 ( nummer van 7 september) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- ------ Opvallend ------ START CATECHESEJAAR Vormselcatechese 2016-2017 Jongeren die dit jaar 12 worden, of in

Nadere informatie

AANPASSINGEN ZIELENDIENSTEN

AANPASSINGEN ZIELENDIENSTEN Week 35 ( nummer van 2 september ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ---------------- Aandachtstrekkend ---------------- MISINTENTIES Het blijft een zinvolle zaak te bidden voor onze

Nadere informatie

SOLIDARITEITSBRUNCH BROEDERLIJK DELEN.

SOLIDARITEITSBRUNCH BROEDERLIJK DELEN. Week 12 ( nummer van 25 maart ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord SOLIDARITEITSBRUNCH BROEDERLIJK DELEN. Dank je wel!! Op Zondag 1 maart 2015 mochten we op onze jaarlijkse brunch ten

Nadere informatie

BRUNCH 14 FEBRUARI 2016

BRUNCH 14 FEBRUARI 2016 Week 3 ( nummer van 20 januari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- Federatie TONGEREN-NOORD BRUNCH 14 FEBRUARI 2016 Broederlijk Delen ondersteunt de plannen van mensen in het Zuiden.

Nadere informatie

VIERINGEN TWEEDE HELFT

VIERINGEN TWEEDE HELFT Week 24 ( nummer van 17 juni ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord VIERINGEN TWEEDE HELFT 2015 Hierbij de vieringen zoals voorzien voor de tweede helft van het lopende jaar. Gelukkig is

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

ALS EEN DIERBARE STERFT...

ALS EEN DIERBARE STERFT... ALS EEN DIERBARE STERFT... DE KATHOLIEKE UITVAART IN DE KERK INFORMATIEFOLDER VOOR ALLE PAROCHIES VAN HET DEKENAAT TONGEREN Vanaf ons doopsel worden wij in de kring van gelovigen opgenomen. Het sacrament

Nadere informatie

VIERINGEN IN DE KERSTTIJD

VIERINGEN IN DE KERSTTIJD Week 49 ( nummer van 9 december ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ---------- VIERINGEN IN DE KERSTTIJD Vanharte nodigen wij jullie uit om in de komende kersttijd de vieringen in onze

Nadere informatie

BRUNCH 14 FEBRUARI 2016

BRUNCH 14 FEBRUARI 2016 Week 4 ( nummer van 27 januari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- Federatie TONGEREN-NOORD BRUNCH 14 FEBRUARI 2016 Broederlijk Delen ondersteunt de plannen van mensen in het Zuiden.

Nadere informatie

VIERINGEN IN DE KERSTTIJD

VIERINGEN IN DE KERSTTIJD Week 51 ( nummer van 23 december ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ---------- VIERINGEN IN DE KERSTTIJD Vanharte nodigen wij jullie uit om in de komende kersttijd de vieringen in onze

Nadere informatie

BRUNCH 14 FEBRUARI 2016

BRUNCH 14 FEBRUARI 2016 Week 5 ( nummer van 3 februari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- Federatie TONGEREN-NOORD BRUNCH 14 FEBRUARI 2016 Broederlijk Delen ondersteunt de plannen van mensen in het Zuiden.

Nadere informatie

Week 1 ( nummer van 6 januari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord

Week 1 ( nummer van 6 januari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Week 1 ( nummer van 6 januari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ---------- HELPENDE HANDEN We dromen ervan met velen te bouwen aan een hartelijke gemeenschap daartoe zijn vele helpende

Nadere informatie

BRUNCH 14 FEBRUARI 2016

BRUNCH 14 FEBRUARI 2016 Week 6 ( nummer van 10 februari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- Federatie TONGEREN-NOORD BRUNCH 14 FEBRUARI 2016 Broederlijk Delen ondersteunt de plannen van mensen in het Zuiden.

Nadere informatie

Januari Vrijdag 1 januari: uur Riksingen Zaterdag 2 januari: uur Berg uur Overrepen Zondag 3 januari: 10.

Januari Vrijdag 1 januari: uur Riksingen Zaterdag 2 januari: uur Berg uur Overrepen Zondag 3 januari: 10. Week 48 ( nummer van 2 december ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Januari 2016 Vrijdag 1 januari: 10.30 uur Riksingen Zaterdag 2 januari: 17.00 uur Berg 18.00 uur Overrepen Zondag 3

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

---------------- Aandachtstrekkend/kader ---------------- Echte liefde blijft altijd..

---------------- Aandachtstrekkend/kader ---------------- Echte liefde blijft altijd.. Week 43( nummer van 28 oktober ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ---------------- Aandachtstrekkend/kader ---------------- Echte liefde blijft altijd.. Mijn goede vrienden, Het afgelopen

Nadere informatie

VIERINGEN IN DE MEIMAAND

VIERINGEN IN DE MEIMAAND Week 19 ( nummer van 13 mei ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Gezocht: flapjes melkactie Joyvalle en Appelsientje voor KLJ Riksingen, tel: 012/26.40.25 Wij doen dit jaar met KLJ Riksingen

Nadere informatie

Week 22 ( nummer van 1 juni ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord

Week 22 ( nummer van 1 juni ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Week 22 ( nummer van 1 juni ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord BEELD VAN GELUK In de drukte van de voorbereiding dreigen we soms het kroningsthema Beeld van geluk te vergeten. We dachten

Nadere informatie

Heb je nog vragen, of wil je meedoen, neem dan contact op met Marie-Louise Dieu, of tel. 012/262195

Heb je nog vragen, of wil je meedoen, neem dan contact op met Marie-Louise Dieu, of tel. 012/262195 Week 35 ( nummer van 31 augustus) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord START CATECHESEJAAR Vormselcatechese 2016-2017 Jongeren die dit jaar 12 worden, of in het 6 de jaar leerjaar zitten,

Nadere informatie

Solidariteits-Brunch op zondag 1 maart

Solidariteits-Brunch op zondag 1 maart Week 6 ( nummer van 11 februari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord SOLIDARITEITSMAALTIJD Om de werking van Broederlijk Delen te ondersteunen zorgen we in onze federatie voor een Solidariteits-Brunch

Nadere informatie

TIJDELIJKE SLUITING KERK OVERREPEN

TIJDELIJKE SLUITING KERK OVERREPEN Week 25 ( nummer van 24 juni ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord TIJDELIJKE SLUITING KERK OVERREPEN In overleg met het kerkbestuur van Overrepen hebben we moeten besluiten tot een tijdelijke

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

Inschrijven vóór 7 juli bij de verantwoordelijke van uw parochie.

Inschrijven vóór 7 juli bij de verantwoordelijke van uw parochie. Week 22 ( nummer van 3 juni ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord MISINTENTIES VOOR DE VAKANTIEPERIODE De vakantieperiode begint stilaan te naderen en daarom is het goed om even uw aandacht

Nadere informatie

Week 52 ( nummer van 30 december ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Mijn nieuwjaarswensen..

Week 52 ( nummer van 30 december ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Mijn nieuwjaarswensen.. Week 52 ( nummer van 30 december ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ---------- Mijn nieuwjaarswensen.. Mijn goede vrienden, Nieuwjaar is sinds mensenheugenis een dag waarop mensen elkaar

Nadere informatie

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Wat fijn dat uw zoon/dochter dit jaar de Eerste Communie doet in de Heilige Martinusparochie. Dit boekje bevat informatie over de

Nadere informatie

VIERINGEN IN DE MEIMAAND

VIERINGEN IN DE MEIMAAND Week 20 ( nummer van 20 mei ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Gezocht: flapjes melkactie Joyvalle en Appelsientje voor KLJ Riksingen, tel: 012/26.40.25 Wij doen dit jaar met KLJ Riksingen

Nadere informatie

Week 7 ( nummer van 17 februari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Rondgang van het Mariabeeld De wereldtentoonstelling van

Week 7 ( nummer van 17 februari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Rondgang van het Mariabeeld De wereldtentoonstelling van Week 7 ( nummer van 17 februari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- Rondgang van het Mariabeeld De wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel kan voor ons wel als ijkpunt beschouwd

Nadere informatie

VIERINGEN IN DE MEIMAAND

VIERINGEN IN DE MEIMAAND Week 21 ( nummer van 27 mei ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Gezocht: flapjes melkactie Joyvalle en Appelsientje voor KLJ Riksingen, tel: 012/26.40.25 Wij doen dit jaar met KLJ Riksingen

Nadere informatie

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen In de brochure Pastoraal bij het vormsel. Catechese en gemeenschap, wordt de eerste zondag van de advent gesuggereerd als een geschikt moment

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

Week 34 ( nummer van 24 augustus) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord EEN NIEUW SCHOOLJAAR Een nieuw schooljaar Hoe snel gaat

Week 34 ( nummer van 24 augustus) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord EEN NIEUW SCHOOLJAAR Een nieuw schooljaar Hoe snel gaat Week 34 ( nummer van 24 augustus) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- EEN NIEUW SCHOOLJAAR Een nieuw schooljaar Hoe snel gaat het toch allemaal! Toen de grote vakantie begon stonden

Nadere informatie

Samana 2016: teksten kersttijd en advent

Samana 2016: teksten kersttijd en advent Nota Datum: 30/10/2016 Voor: Werkgroep Zingeving Volg nr.: IH Samana 2016: teksten kersttijd en advent Teksten als bouwstenen voor een bezinning, gebedsdienst of eucharistie Verwachtingen advent gebeurt

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

Een nieuw begin voor Jezus

Een nieuw begin voor Jezus Week 12 ( nummer van 23 maart ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- Pasen 2016 Geen einde De liturgie van Goede Vrijdag eindigt met deze aanwijzingen in het altaarmissaal: Priester

Nadere informatie

DANK SACRAMENTEN VANDAAG (1) Doopsel en Vormsel Eerste Communie

DANK SACRAMENTEN VANDAAG (1) Doopsel en Vormsel Eerste Communie Week 16 ( nummer van 19 april ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- DANK Vanharte dank voor het gebeuren van de solidariteitsmaaltijd op zondag 26 maart. Het was een mooi gebaar van

Nadere informatie

Week 26 ( nummer van 29 juni ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Het is zo ver!

Week 26 ( nummer van 29 juni ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Het is zo ver! Week 26 ( nummer van 29 juni ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- Het is zo ver! Beste lezer, We zijn op enkele dagen van de kroningsweek. Het zal weer een groots gebeuren worden

Nadere informatie

Uw Kerkelijke Uitvaart

Uw Kerkelijke Uitvaart Uw Kerkelijke Uitvaart 2 Adressen Pastor T.F. Buitendijk OCarm Westelijk Halfrond 1 1183 HN Amstelveen tel. 020 641 63 01 e-mail: tom.buitendijk@hetnet.nl Pastor Ph. Kint Ronde Hoep Oost 31 1191 KC Ouderkerk

Nadere informatie

Perspectieven op geluk

Perspectieven op geluk Week 9 ( nummer van 4 maart ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Perspectieven op geluk Het Kroningsthema voor 2016 is Beeld van geluk. Om dit thema uit te diepen heeft het kroningscomité

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

Parochie nodig. Pagina 1

Parochie nodig. Pagina 1 Parochie nodig Katholiek worden Wanneer u als volwassene er over nadenkt om katholiek te worden willen wij u daar graag bij begeleiden. Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden dan kunt u contact

Nadere informatie

VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden.

VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden. VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden. Adventactie. In de voorbereidingsweken op het feest van kerstmis willen de geloofsgemeenschappen

Nadere informatie

AANPASSING VIERINGEN VANAF 1 APRIL

AANPASSING VIERINGEN VANAF 1 APRIL Week 49 ( nummer van 7 december ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord PAROCHIEBLAD 2017 (Her) abonneer nu voor 2017 Je bent een trouwe lezer van KERK&lEVEN en wil je abonnement vernieuwen.

Nadere informatie

HET WAREN MOOIE, ZINVOLLE JAREN! Beste parochianen van het dekenaat Dendermonde

HET WAREN MOOIE, ZINVOLLE JAREN! Beste parochianen van het dekenaat Dendermonde AFSCHEID DEKEN PAUL DE BAERE Nu zondag 2 oktober neemt E.H. Paul De Baere afscheid van het dekenaat Dendermonde. Dit zal gebeuren tijdens een feestelijke viering in de dekenale kerk om 11 uur. Na de viering

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Parochie Lommel-Barrier Werkgroep Eerste Communie VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Vooraf: Klaarzetten: micro voor de kinderen, doopregister, water (vijvertje). Ook de witte (kiezel)steentjes waarop

Nadere informatie

Elke Purnal Omnia Travel - 016/

Elke Purnal Omnia Travel - 016/ Week 3 ( nummer van 21 januari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord TERUGKOMDAG BEDEVAARTEN Misschien nog aan het zoeken voor een mooie bestemming voor een vakantie/bedevaart in het nieuwe

Nadere informatie

PAROCHIEBLAD 2017 TE LAAT!!!!!!

PAROCHIEBLAD 2017 TE LAAT!!!!!! Week 01 ( nummer van 4 januari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- PAROCHIEBLAD 2017 TE LAAT!!!!!! (Her) abonneer nu voor 2017 Je bent een trouwe lezer van KERK&lEVEN en wil je

Nadere informatie

VIERENDE GEMEENSCHAP...

VIERENDE GEMEENSCHAP... ... IN EEN BIDDENDE EN VIERENDE GEMEENSCHAP... KEN JIJ DE EN? 7 is al eeuwenlang een heilig getal. De zevende dag bijvoorbeeld is een rustdag. Zo zijn er ook zeven sacramenten, zeven belangrijke momenten

Nadere informatie

Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat.

Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. Hartelijk welkom Laat het feest zijn in de huizen Opwekking 553 Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. In de bergen,

Nadere informatie

GOEDE AFSPRAKEN MAKEN GOEDE VRIENDEN

GOEDE AFSPRAKEN MAKEN GOEDE VRIENDEN Week 16 ( nummer van 22 april ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord Gezocht: flapjes melkactie Joyvalle en Appelsientje voor KLJ Riksingen, tel: 012/26.40.25 Wij doen dit jaar met KLJ Riksingen

Nadere informatie

Het sacrament van de ziekenzalving.

Het sacrament van de ziekenzalving. Het sacrament van de ziekenzalving. Vooraf rustige muziek. 1. Kruisteken en vredeswens door pater Gerard. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen Vrede zij u allen en allen die u lief

Nadere informatie

Maart e jaargang #3. Van de redactie

Maart e jaargang #3. Van de redactie Van de redactie Op weg naar Pasen is er zoveel te delen dat we nog een vervolg op de vorige nieuwsbrief ontvangt. De inmiddels vaste rubriek uit het domineeslaantje. Uitnodiging avonden over Pasen door

Nadere informatie

EUCHARISTIEVIERING GOUDEN JUBILEUM OKRA 27 APRIL 2010

EUCHARISTIEVIERING GOUDEN JUBILEUM OKRA 27 APRIL 2010 TREFPUNT WATOU EUCHARISTIEVIERING GOUDEN JUBILEUM OKRA 27 APRIL 2010 Orgelspel Verwelkoming: Hartelijk welkom allemaal. Okra Watou bestaat dit jaar 50 jaar. Vandaag willen we dit gouden jubileum samen

Nadere informatie

SOLIDARITEITSMAAL BROEDERLIJK DELEN VAN HARTE DANK!!!!

SOLIDARITEITSMAAL BROEDERLIJK DELEN VAN HARTE DANK!!!! Week 13 ( nummer van 30 maart ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- SOLIDARITEITSMAAL BROEDERLIJK DELEN VAN HARTE DANK!!!! Broederlijk Delen ondersteunt de plannen van mensen in het

Nadere informatie

GEDEELTELIJKE VERNIEUWING VAN DE KERKRAAD

GEDEELTELIJKE VERNIEUWING VAN DE KERKRAAD Week 05 ( nucmmer van 1 februari ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- GEDEELTELIJKE VERNIEUWING VAN DE KERKRAAD Zoals voorheen worden de mandaten van de vijf leden in de kerkraden

Nadere informatie

Dekenale werkvergadering

Dekenale werkvergadering Datum: 18/09/2014 Aanwezig: Geert Leenknegt, Herman Cooreman, François Van Puyvelde, Myriam Stevens, Daniël Herinckx, Chris Cooreman, Linda Van de Winkel, Christophe Arnould Gebedsmoment: De dekenale werkvergadering

Nadere informatie

Week 29 ( nummer van 20 juli ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord TESEUM

Week 29 ( nummer van 20 juli ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord TESEUM Week 29 ( nummer van 20 juli ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord ----- TESEUM De zoektocht naar de naam voor het nieuw schatkamer-museum in onze basilieksite leverde de naam T-seum op.

Nadere informatie

EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE COMENIUSSCHOOL ZEIST

EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE COMENIUSSCHOOL ZEIST EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE COMENIUSSCHOOL ZEIST HOSIANNADIENST 1 ADVENT 2014 2 Welkom Advent is kijken naar wat komt, hoewel er weinig zicht is. Je steekt een kaars aan in de nacht, omdat je iets van

Nadere informatie

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015 Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes Jaarkalender 2015 JANUARI donderdag 1 januari Feest van de Heilige Moeder Gods 10u00: Plechtige Hoogmis De basiliek wordt gesloten om

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie 1 van 8 26-1-2016 11:59 Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over uw ervaringen met de Thomas a Kempisparochie. Ons doel is beter in beeld te krijgen waar

Nadere informatie

bij avondwake en kerkelijke uitvaart

bij avondwake en kerkelijke uitvaart Informatie bij avondwake en kerkelijke uitvaart Rooms-katholieke parochies van de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin Maasdijk - Poeldijk Heenweg - s Gravenzande Kwintsheul - De Lier

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK 1 ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK I. Orde van dienst bij de opname tijdens de eucharistieviering (in voorbereiding van de eerste communie)

Nadere informatie

Perspectieven op geluk

Perspectieven op geluk Week 11 ( nummer van 18 maart ) Editie: 3602 Kerk en Leven Federatie Tongeren-Noord PAASVIERINGEN IN DE FEDERATIE Van harte nodigen wij jullie uit om, samen met ons het Paasgebeuren te vieren. * Dinsdag

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie KERK & leven Hoboken. LERARENGEBED / t WEGELTJE DE WEGEL- HEILIG HART

LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie KERK & leven Hoboken. LERARENGEBED / t WEGELTJE DE WEGEL- HEILIG HART LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie 0341 - KERK & leven Hoboken DE WEGEL- HEILIG HART Zaterdag 28 septemer 18.00 u. Viering in de Wegelkapel Lector: Gaby De Swaene Zondag 29 september

Nadere informatie

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN Drie-en-dertigste zondag door het jaar, 13 november 2016 Nederlandse vertaling: NRL, 2015

Nadere informatie

21 februari 2012 mochten we samen vieren in de Basiliek van Sint Pieter

21 februari 2012 mochten we samen vieren in de Basiliek van Sint Pieter 3de aanzet Toen Jezus op zekere dag aan zijn leerlingen vroeg maar gij, wie zegt gij dat Ik ben?, was het Petrus die namens allen antwoordde: Gij zijt de Christus, de Zoon van de Levende God. Petrus sprak

Nadere informatie

RK Federatie Vlietstreek

RK Federatie Vlietstreek RK Federatie Vlietstreek UITVAARTFOLDER Als een dierbare komt te overlijden, komen er vele vragen op de nabestaanden af. Diepere vragen over het mysterie van het leven en de dood, maar ook veel praktische

Nadere informatie

tussen haakjes voor bezinning en gebed Allerheiligen/Allerzielen 2010

tussen haakjes voor bezinning en gebed Allerheiligen/Allerzielen 2010 tussen haakjes voor bezinning en gebed Allerheiligen/Allerzielen 2010 Welkom en inleiding 1 Goede mensen, van harte welkom in deze gebedsviering naar aanleiding van het feest van Allerheiligen en Allerzielen.

Nadere informatie

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen)

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen) Dag van het Woord OPNAME IN DE KERKGEMEENSCHAP & overhandiging Evangelie/ Woord van God Opname in de Kerkgemeenschap Catechumenen of geloofsleerlingen zijn volwassenen die een lange weg afleggen om christen

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen zijn,

Nadere informatie

PELGRIMAGE NAAR MARIA

PELGRIMAGE NAAR MARIA PELGRIMAGE NAAR MARIA PELGRIMSDAG TONGEREN ZATERDAG 25 MEI 2019 DEKENAAT TONGEREN De Oorzaak Onzer Blijdschap De devotie tot Onze-Lieve-Vrouw loopt als een rode draad doorheen de Tongerse geschiedenis.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 15 dd 13-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 17 april: Vierde paaszondag: Ik geef eeuwig leven aan mijn schapen (Joh.10, 27-30) (roepingenzondag).

Nadere informatie

opleidingsinstituut voor geloofsverdieping, catechese en pastoraal

opleidingsinstituut voor geloofsverdieping, catechese en pastoraal opleidingsinstituut voor geloofsverdieping, catechese en pastoraal Allemaal zoeken we naar een zinvol leven. Gelovigen hebben in die zoektocht eigen ankerpunten om met die grote en kleine vragen die het

Nadere informatie

AGENDA STUURGROEP 19/12/2016

AGENDA STUURGROEP 19/12/2016 AGENDA STUURGROEP 19/12/2016 1. Welkom 2. Overlopen verslag 3. Herziening missie 3 4. Doelstellingen 5. Voorbereiding toetsingsmoment (28/01) 6. Planning agenda begin 2017 WELKOM Verwelkoming met gebed

Nadere informatie

Huissprokkels. Welkom mei. Huissprokkels maandelijks. Nieuw Nieuw Nieuw!!!

Huissprokkels. Welkom mei. Huissprokkels maandelijks. Nieuw Nieuw Nieuw!!! Nieuwsbrief bewoners mei 2018 Huissprokkels Welkom mei Huissprokkels maandelijks Vanaf nu verschijnt de bewonerskrant huissprokkels maandelijks om je nog beter te informeren over het leven in ons huis.

Nadere informatie