Desinstalleer andere programma's Belangrijk! Indien er reeds een antivirusprogramma op uw computer geïnstalleerd is, verwijder dat dan voor u Panda An

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Desinstalleer andere programma's Belangrijk! Indien er reeds een antivirusprogramma op uw computer geïnstalleerd is, verwijder dat dan voor u Panda An"

Transcriptie

1 NIEUW Panda Antivirus 2007 Korte gids voor installatie, registratie en diensten Belangrijk! Lees in deze gids aandachtig het onderdeel over de online registratie. Deze informatie is essentieel om uw computer te beschermen.

2 Desinstalleer andere programma's Belangrijk! Indien er reeds een antivirusprogramma op uw computer geïnstalleerd is, verwijder dat dan voor u Panda Antivirus 2007 installeert. Twee verschillende beveiligingsoplossingen kunnen voor problemen zorgen. Desinstalleer andere programma's Om te desinstalleren, volgt u onderstaande stappen: 1. Klik op de Windows Start knop en open het configuratiescherm (normaal terug te vinden in het onderdeel Instellingen). 2. Klik op Voeg toe of verwijder programma's. 3. Selecteer het programma dat u wilt verwijderen en klik op Verwijder. 4. Volg de stappen in de wizard om te desinstalleren. Panda Software 2006.

3 Desinstalleer andere programma's

4 Installatie Volg de onderstaande stappen voor een correcte installatie. Zo zal uw computer volledig beschermd zijn tegen virussen en andere internetbedreigingen. 1. START INSTALLATIE: Plaats de CD in het CD-station van uw computer. Indien u Panda Antivirus 2007 via internet gedownload heeft, start dan het betreffende bestand op. 2. Panda Antivirus 2007 toont nu de installatie-wizard. Als de optie Automatisch Afspelen op uw computer ingeschakeld is, ga dan naar Stap 3. Installatie Indien u installeert vanop een CD en de optie Automatisch Afspelen is niet ingeschakeld, start de installatie niet automatisch op na het plaatsen van de CD. Volg dan de onderstaande stappen: 2a. Dubbelklik op Deze computer op uw bureaublad. 2b. Gebruik de rechtermuisknop (de tweede knop) om het CD-station aan te klikken. 2c. Klik één keer op Zoeken (met de linkermuisknop). 2d. Dubbelklik vervolgens op het Automatisch Afspelen bestand en de installatie-wizard start op. 3. Klik op het icoon om de installatie te starten. 4. Selecteer de taal waarin u het programma op uw computer wil installeren.

5 Installatie 5. Een welkomstcherm toont componenten van Panda Antivirus 2007 die geïnstalleerd worden. Installatie Klik op Volgende. 6. Nu volgt het scherm met de licentieovereenkomst. Klik op Ja om de voorwaarden te accepteren. Indien u op Nee klikt, wordt het installatieproces stopgezet. 7. Er verschijnt een scherm waarin de directory voor installatie van het programma wordt aangegeven. Klik op Volgende.

6 Installatie 8. Panda Antivirus 2007 scant nu het geheugen om zich ervan te verzekeren dat het programma geïnstalleerd wordt in een virusvrije omgeving. Als deze scan beëindigd is, krijgt u een rapport met alle gedetecteerde kwaadaardige software en met de ondernomen acties. Installatie Klik op OK. Panda Antivirus 2007 start met het kopiëren van bestanden die nodig zijn voor de installatie. 9. Daarna wordt u uitgenodigd om online te registreren. Hoewel het nodig is online te registreren, is het aangeraden de optie Nee, ik ben reeds geregistreerd of registreer later aan te klikken. Dit versoepelt het installatieproces. Maar vergeet niet dat u later moet registreren om te kunnen genieten van alle services. Indien u dat wenst, kan Panda Antivirus 2007 ons anoniem informatie versturen over de bedreigingen die op uw computer gedetecteerd werden. Zo helpt u ons in de wereldwijde strijd tegen computerbedreigingen. Klik op Volgende.

7 Installatie 10. Een scherm geeft aan dat de installatie voltooid is. Neem de cd uit de drive en klik op Beëindig. Installatie

8 Online registratie Het is noodzakelijk uw product te registreren om te genieten van alle services van Panda Antivirus 2007 (automatische dagelijkse updates, online tech support, SOS Virus, enz.). Na het invullen van het registratieformulier op de webpagina van Panda, ontvangt u een met uw klantgegevens (gebruikersnaam, paswoord en klantnummer). Deze identificeren u als een Panda Software gebruiker met licentie. U hoeft het product slechts één keer te registreren. Indien u een product met verschillende licenties hebt gekocht, hoeft u het product ook slechts één keer te registreren. U hoeft zich alleen te registreren als U uw antivirus kocht in een winkele. 2. U een nieuwe computer kocht en Panda Antivirus 2007 deel uitmaakt van de software die bij de computer geleverd werd. Indien dit het geval is, volg dan onderstaande instructies om u te registreren. Online registratie Indien dit niet het geval is en u reeds een ontving met uw klantgegevens, kunt u nu de instellingen van het programma bepalen. Zo wordt uw programma automatisch up-to-date gehouden. Volg de instructies zoals aangegeven in het onderdeel Updates instellen van deze gids. Volg de onderstaande stappen om online te registreren: A) In de Windows takenbalk (naast het klokje) dubbelklikt u op het Pandaicoon. B) In het hoofdscherm van Panda Antivirus 2007 klikt u op het vraagteken (in de rechterbovenhoek van het scherm) en klikt u vervolgens op de optie Online registratie. C) Nu zal uw internetbrowser geopend worden. Volg onderstaande stappen: 1. Selecteer uw land en de betreffende taal. Klik op OK. 2. Geef aan of u uw Panda product wilt verlengen. Indien u Ja hebt geselecteerd, klik dan op Volgende om door te gaan. Hebt u Nee geselecteerd, geef dan aan of u op enig ander moment een Panda Software programma hebt geregistreerd. Selecteer Ja of Nee en klik op Volgende.

9 Online registratie 3. Indien u reeds een Panda product registreerde, krijgt u een scherm waar u uw eerder ontvangen klantnummer en uw adres invoert. Klik dan op Volgende. Indien u nog een Panda-product registreerde, kunt u in een scherm aanduiden of u uw Panda-product al dan niet kocht voor een bedrijf, klik op Ja of Nee en klik op Volgende. 4. Vervolledig het registratieformulier met uw gegevens. De invoervelden die aangeduid zijn met een sterretje zijn verplicht in te vullen. Twee velden zijn uitermate belangrijk: Online registratie adres: Panda Software zendt uw klantgegevens naar dit adres (deze gegevens zijn essentieel om toegang te krijgen tot de updates en tot de andere Panda-services). Dit moet een geldig adres zijn, anders ontvangt u deze belangrijke informatie niet. Activatiecode: Deze code is bevestigd op de productdoos of op de cd-enveloppe. 5. Het scherm met de belangrijke informatie wordt getoond. Print deze informatie uit en/of bewaar ze op een veilige plaats. Het is aangeraden deze informatie hier te noteren: Gebruikersnaam: Paswoord: Klantnummer: OPMERKING: Schrijf deze gegevens op voor u het online registratiescherm afsluit. In het geval van fouten en/of vergissingen, zendt Panda Software deze informatie ook nog naar het opgegeven adres. 6. Zodra u Panda Antivirus 2007 online geregistreerd heeft, is het aangeraden de automatische updates in te stellen. OPMERKING: Indien u zich nu niet kan registreren (bijvoorbeeld, als u nu geen internetverbinding heeft), hoeft u zich geen zorgen te maken. U kan nog registreren op elk ander moment. Het is echter sterk aangeraden de registratie zo snel mogelijk uit te voeren. Zonder registratie is optimale bescherming niet gegarandeerd.

10 Updates instellen Zodra Panda Antivirus 2007 voor de eerste keer een internetverbinding detecteert, wordt het programma automatisch geüpdated. Om in de toekomst dagelijkse updates te laten uitvoeren, moet u de updates instellen. Om dit te doen, volgt u de onderstaande stappen: 1. Zodra Panda Antivirus 2007 geïnstalleerd is, verschijnt een Pandaicoon in de takenbalk (naast het klokje). 2. Het hoofdscherm van Panda Antivirus 2007 verschijnt. De automatische updates zijn standaard ingesteld. Indien dit niet het geval is, volg dan deze stappen om ze in te schakelen: a) Klik op Stel updates in. b) Selecteer de optie Automatisch updates inschakelen. Indien u Panda Antivirus 2007 online registreerde, toonde het finale scherm u uw gebruikersnaam en paswoord (u heeft deze wellicht genoteerd in deze gids). Controleer deze gegevens en voer ze in bij het onderdeel Gebruikers ID. OPMERKING: Indien uw product nog niet geregistreerd is, registreer het dan nu door de aangegeven stappen in het onderdeel Online registratie van deze gids te volgen. Updates instellen Indien u deze gegevens niet genoteerd heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken, want Panda Software heeft ze u ook toegestuurd via . Indien u deze gevonden heeft, print deze dan uit of schrijf de gegevens op en bewaar ze op een veilige plaats. U heeft ze in de toekomst nog nodig.

11 Updates instellen Updates instellen OPMERKING: U kan de optie Controleer gegevens gebruiken om te controleren of uw ingevoerde paswoord en gebruikersnaam correct zijn (hiervoor heeft u een internetverbinding nodig). Indien u Panda Antivirus 2007 recent online registreerde, kan het programma aanduiden dat de gegevens niet correct zijn, hoewel ze dit wel zijn. Als dit bericht getoond wordt, wacht dan enkele minuten en controleer dan opnieuw. Klik op OK om het proces te vervolledigen. Vanaf nu zal Panda Antivirus 2007 automatisch geüpdated worden wanneer dit nodig is en het programma een internetverbinding detecteert.

12 Zelfdiagnose en scanning Nu is het tijd om een zelfdiagnose (een analyse van de programmastatus) uit te voeren. Deze diagnose geeft de status van uw computerbeveiliging weer. Om dit te doen, volgt u de volgende stappen: 1. Klik met de rechtermuisknop op het Panda-icoon in de takenbalk (naast het klokje). 2. In het menu dat getoond wordt, klikt u (met de linkermuisknop) op Start zelfdiagnose. Een pop-up met de status van uw computerbeveiliging verschijnt. Deze waarschuwing ziet er zo uit: OPMERKING: Een hoog beschermingsniveau duidt erop dat uw computer voldoende beveiligd is. U kunt nu best een volledige scan van uw computer uitvoeren. Om dit te doen, volgt u deze stappen: 1. Dubbelklik op het Panda-icoon in de takenbalk (naast het klokje). Het hoofdscherm van Panda Antivirus 2007 wordt geopend. Zelfdiagnose en scanning

13 Zelfdiagnose en scanning Zelfdiagnose en scanning 2. Selecteer Scannen. 3. Klik op Scan Deze computer. De scan begint. Zodra de scan uitgevoerd is, is uw computer beveiligd en vrij van alle gekende kwaadaardige software, indringers en andere internetbedreigingen.

14 Overzicht Panda Antivirus 2007 is een complete beveiligingstoepassing, die geïntegreerde beveiliging met een hele reeks aanvullende functies voor uw pc biedt. Als u dubbelklikt op het Pandaicoon in de takenbalk (naast het klokje), opent het hoofdscherm van het programma. Hier kan u de status van de verschillende beveiligingsfuncties zien. Onderaan vindt u een korte omschrijving van elk van deze functies. Meer informatie vindt u onder Help (zie het onderdeel Help in deze gids). Updates De automatische updates van Panda Antivirus 2007 worden dagelijks uitgevoerd. Deze updates betreffen het virus en malware signature bestand. Dit bestand zorgt ervoor dat het programma alle bestaande virussen en internetbedreigingen herkent en hiertegen bescherming biedt. U kan handmatige updates van het programma uitvoeren, de automatische updates in- of uitschakelen en de karakteristieken van beide soorten updates instellen. Bescherming tegen gekende bedreigingen Panda Antivirus 2007 detecteert en verwijdert automatisch alle soorten gekende kwaadaardige software die uw computer binnendringen of verlaten via alle soorten kanalen ( , internet downloads, bestandsdeling, enz.). Bescherming tegen fraude Panda Antivirus 2007 beveiligt u tegen toegang tot webpagina's die beheerd worden door fraudeurs. Help In de rechterbovenhoek van het hoofdscherm van het programma is er een vraagteken. Als u hierop klikt en vervolgens nogmaals klikt op de optie Panda Antivirus Help, krijgt u toegang tot een uitgebreide en gedetailleerde helpfunctie over alle aspecten van het programma. Overzicht

15 Overzicht Veel voorkomende vragen (FAQ's) In het helpbestand van het programma zal u een onderdeel vinden met de meest voorkomende vragen van andere gebruikers en de antwoorden hierop. Panda Software services Indien u klikt op de Services knop in het hoofdscherm van het programma, ziet u de Beschikbare services voor geregistreerde gebruikers. Mijn downloads area Door te klikken op deze optie komt u terecht op de downloads area van de website van Panda Software. Hier kan u de meest recente versie van Panda Antivirus 2007 downloaden zolang uw services lopen. Online up-to-date informatie In de downloads area op de website van Panda Software ( kan u alle informatie met betrekking tot het product downloaden. Internet Tech Support Om een antwoord te vinden op de meest voorkomende vragen over Panda Antivirus 2007, is er een speciale tech support area. ( Tech support via Indien u het antwoord op uw vraag niet kan vinden op de website, staan onze technici ter uwer beschikking. Zend een naar antivirus.techsupport.netherlands@pandasoftware.com en we formuleren zo snel mogelijk een antwoord op uw vraag. OPMERKING: Indien u tech support van buiten Nederland of België wil bereiken, kan u het adres opzoeken in de Panda Worldwide lijst of op Suggesties box Uw mening is heel belangrijk voor ons! Deze service laat u toe Panda Software rechtstreeks te contacteren, ideeën toe te zenden, opmerkingen te maken of suggesties te doen om Panda Antivirus 2007 of de Panda services te verbeteren. Overzicht Panda nieuwsbrieven Door op deze optie te klikken, wordt een scherm getoond dat u de mogelijkheid geeft u in te schrijven voor de IT-security nieuwsbrieven. U krijgt ook toegang tot de archieven van de nieuwsbrieven, waar u al het eerder gepubliceerde nieuws terugvindt.

16 Overzicht Zend verdachte bestanden naar PandaLabs Indien de scan verdachte bestanden detecteert, kunnen ze geïnfecteerd zijn door een nieuw virus of bedreiging. In dit geval kan u de bestanden naar ons zenden. Zo kunnen wij u snel en gratis een oplossing terugsturen of u ervan verzekeren dat de bestanden niet geïnfecteerd zijn. Lijst van detecteerbare virussen en bedreigingen Deze optie geeft u de mogelijkheid gedetailleerde informatie te krijgen over virussen en andere internetbedreigingen. Beveiligingsinfo Wanneer u op deze link klikt, ontvangt u real-time informatie om uit de buurt te blijven van virussen en andere internetbedreigingen: Global Virus Observatory, Virusometer, herstelfaciliteiten, enz. Service vernieuwing Indien uw services afgelopen zijn, kan u deze eenvoudig en snel verlengen op onze webpagina U kunt ook uw services verlengen door het product in de winkel aan te kopen. Geef dan aan dat het om een verlenging gaat in stap 2 van het online registratieproces. Sites wereldwijd Krijg toegang tot de lokale Panda websites met gelokaliseerde informatie voor elk land op: Overzicht

17 Panda Software L07GR-HO-02

Belangrijk! Lees in deze gids aandachtig het onderdeel Services activeren. Die informatie is essentieel om uw computer blijvend te beschermen. MEGA DETECTION Snelle opstartgids Windows Vista, XP en 2000

Nadere informatie

Belangrijk! Lees in deze gids aandachtig het onderdeel Services activeren. Die informatie is essentieel om uw computer blijvend te beschermen. MEGA DETECTION Snelle opstartgids Windows Vista, XP en 2000

Nadere informatie

Belangrijk! Lees in deze gids aandachtig het onderdeel Services activeren. Die informatie is essentieel om uw computer blijvend te beschermen. MEGA DETECTION Snelle opstartgids Windows Vista, XP en 2000

Nadere informatie

Snelstartgids Internet Security 2009 Belangrijk Lees de sectie over Productactivering in deze gids aandachtig. De informatie in deze sectie is essentieel voor de bescherming van uw pc. Het gebruik van

Nadere informatie

Handleiding voor snelle installatie

Handleiding voor snelle installatie Handleiding voor snelle installatie ESET NOD32 Antivirus v3.0 ESET NOD32 Antivirus biedt de beste beveiliging voor uw computer tegen kwaadaardige code. Gebouwd met de ThreatSense scanmachine, die geïntroduceerd

Nadere informatie

Handleiding ICT. McAfee Antivirus

Handleiding ICT. McAfee Antivirus Handleiding ICT Inleiding SDW biedt medewerkers de mogelijkheid om op hun privé laptop of computer, antivirus software te installeren. De antivirus software geleverd door McAfee zorgt ervoor dat uw laptop

Nadere informatie

Handleiding voor snelle installatie

Handleiding voor snelle installatie Handleiding voor snelle installatie ESET Smart Security ESET Smart Security levert geavanceerde bescherming voor uw computer tegen kwaadaardige code. De software is gebaseerd op de ThreatSense scanner,

Nadere informatie

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 2 Inhoud F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 Inhoud Hoofdstuk 1: Aan de slag...3 1.1 Abonnement beheren...4 1.2 Hoe zorg ik ervoor dat mijn computer goed is beveiligd?...4

Nadere informatie

Installatiehulp (Dutch) De eerste stappen

Installatiehulp (Dutch) De eerste stappen De eerste stappen Installatiehulp (Dutch) Het doet ons genoegen dat u voor ons product hebt gekozen en wij hopen dat u tevreden bent over uw nieuwe G DATA software. Als iets niet meteen duidelijk is, kan

Nadere informatie

ASI. BeAnywhere. Remote Access. Quick Start

ASI. BeAnywhere. Remote Access. Quick Start ASI BeAnywhere Remote Access Quick Start Inhoud Registratie van BeAnywhere 3 Installatie van BeAnywhere-server 6 Aanmelden bij BeAnywhere & remote toegang 10 Opmerking: BeAnywhere Drive controleert automatisch

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Windows Mobile smartphones Mobiel IVP Windows Mobile Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 Inleiding... 3 1 Installatie...

Nadere informatie

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet Dit document beschrijft hoe u de software of content van uw navigatiesysteem kunt bijwerken. De screenshots die in deze

Nadere informatie

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken.

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken. Installatie De client software van Backup+ kan worden gedownload op de Internet Limburg website. Kijk hiervoor op http://www.ilimburg.nl/downloads. Na het downloaden en openen van het backup+.exe bestand

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Aan de slag...3

Hoofdstuk 1: Aan de slag...3 F-Secure Anti-Virus for Mac 2014 Inhoud 2 Inhoud Hoofdstuk 1: Aan de slag...3 1.1 Wat moet er na de installatie gebeuren?...4 1.1.1 Abonnement beheren...4 1.1.2 Het product openen...4 1.2 Hoe zorg ik ervoor

Nadere informatie

Zeg gewoon JA. Lees verder.

Zeg gewoon JA. Lees verder. Zeg gewoon JA PartSmart Internet Updating Service is Sneller dan Ooit We zijn verheugd bekend te kunnen maken, dat de PartSmart Internet Updating Service vanaf nu beschikbaar is. Het PartSmart-team heeft

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids

Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids Snelle gebruikersgids Norman Ad-Aware 1 2 augustus 2005 Inhoudsopgave: Gebruikersgids Norman Ad-Aware SE Plus... 3 Introductie... 3 Installeren

Nadere informatie

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Inleiding... 4 1. Installatie Windows XP/Vista/7/2000/2003 of 2008... 5 2. Backupset maken... 11 3. Extra Backupset

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Android smartphones en tablets Mobiel IVP Android Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 1 Inleiding... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

Mamut Business Software

Mamut Business Software Mamut Business Software Eenvoudige installatiehandleiding Inhoud Voor de installatie 3 Over het programma 3 Over de installatie 3 Tijdens de installatie 5 Voorwaarden voor installatie 5 Zo installeert

Nadere informatie

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding mobile PhoneTools Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Vereisten...2 Voorafgaand aan de installatie...3 mobile PhoneTools installeren...4 Installatie en configuratie mobiele telefoon...5 On line registratie...7

Nadere informatie

Snelstartgids. PC, Mac, ios en Android

Snelstartgids. PC, Mac, ios en Android Snelstartgids PC, Mac, ios en Android Installeren voor PC Raadpleeg het Leesmij-bestand op de installatie-cd of de Trend Micro-website voor uitgebreide systeemvereisten. Als u problemen ondervindt bij

Nadere informatie

Installatiehandleiding Kaspersky Anti-Virus7.0

Installatiehandleiding Kaspersky Anti-Virus7.0 Installatiehandleiding Kaspersky Anti-Virus7.0 Volg de stappen op deze pagina om de downloadversie van Kaspersky Anti-Virus (KAV) te installeren. Tip: print dit document uit als u begint met installeren.

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7

INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7 PROGRAMMA : VERSIES : CIEL EN WINDOWS VISTA/7 ALLE DATUM : 23 JULI 2010 INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7 Belangrijk: Indien uw computer deel uitmaakt van een domein moet u ervoor zorgen

Nadere informatie

1. Installatie van Het RekenProgramma

1. Installatie van Het RekenProgramma 1. Installatie van Het RekenProgramma 1. Nadat u de software heeft gedownload kunt u de installatie als volgt starten: Voor Windows XP gebruikers: U dient als beheerder op uw computer te zijn aangemeld.

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype Handleiding voor het installeren van en werken met Skype 1 Inhoudsopgave: Wat is Skype?... 3 Systeem-eisen Skype... 3 Skype installeren... 4 Skype account aanmaken... 7 Werken met Skype... 10 Skype verwijderen...

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content MEDIA NAV Handleiding voor het online downloaden van content In deze handleiding leest u hoe u software- en contentupdates voor het navigatiesysteem kunt uitvoeren. Hoewel de schermafbeeldingen nog niet

Nadere informatie

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 5.0 activeren... 2 Automatisch activeren via

Nadere informatie

Installatie Handleiding TechControl

Installatie Handleiding TechControl Installatie Handleiding TechControl Maneffic Solutions Vincent Schuurhuis Versie 1.01 Plaats de CD in het CD-Rom station van de computer, de installatie zal automatisch gestart worden. Indien u de installatie

Nadere informatie

2. Installatie Welp op een PC met internet verbinding

2. Installatie Welp op een PC met internet verbinding 1. Welp installeren Welp wordt vanaf internet geïnstalleerd op een PC met een van de volgende besturingssystemen: Windows XP, Windows Vista, Windows 7of later. Welp kun je installeren vanaf de NJBB website

Nadere informatie

2. Installatie Welp op een PC met internet verbinding

2. Installatie Welp op een PC met internet verbinding 1. Welp installeren Welp wordt vanaf internet geïnstalleerd op een PC met een van de volgende besturingssystemen: Windows XP, Windows Vista, Windows 7 of Windows 8. Welp kun je installeren vanaf de NJBB

Nadere informatie

Les 3 De basis (deel 2)

Les 3 De basis (deel 2) Les 3 De basis (deel 2) 3.1 Een Backup maken Uw computer kost je honderden, misschien wel duizenden Euro's, maar toch is dit niet het belangrijkste onderdeel. Je gegevens op je harde schijf zijn dat wel.

Nadere informatie

Aan de slag met Search and Recover

Aan de slag met Search and Recover Aan de slag met Search and Recover Deze handleiding behandelt het volgende: 1. Systeemeisen 2. Installatie van de downloadversie 3. Licentie- en installatieproblemen oplossen 4. Aan de slag met Search

Nadere informatie

Installeer de C54PSERVU in Windows Vista

Installeer de C54PSERVU in Windows Vista Installeer de C54PSERVU in Windows Vista In dit document wordt beschreven hoe u uw printer in combinatie met de Conceptronic C54PSERVU kan installeren in Windows Vista. 1. Printer installeren Voordat u

Nadere informatie

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY DOWNLOADER Versie 1.1 GEBRUIKSAANWIJZING Inleiding Deze software Kan controleren of er nieuwe versies zijn van de gebruikte software. Indien er een nieuwe versie is,

Nadere informatie

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Home Inhoudsopgave Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Automatisch activeren via internet Automatisch opnieuw activeren via internet Licenties beheren en licentiebestand downloaden

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

ESET NOD32 Antivirus 4 voor Linux Desktop. Aan de slag

ESET NOD32 Antivirus 4 voor Linux Desktop. Aan de slag ESET NOD32 Antivirus 4 voor Linux Desktop Aan de slag ESET NOD32 Antivirus 4 biedt geavanceerde beveiliging van uw computer tegen schadelijke code. Op basis van de ThreatSense -scanengine die voor het

Nadere informatie

Snelstartgids. PC, Mac, ios en Android

Snelstartgids. PC, Mac, ios en Android Snelstartgids PC, Mac, ios en Android Installeren voor PC Raadpleeg de Trend Micro-website voor uitgebreide systeemvereisten. Als u problemen ondervindt bij het installeren of activeren van deze software,

Nadere informatie

Nieuwe versie! BullGuard. Backup

Nieuwe versie! BullGuard. Backup 8.0 Nieuwe versie! BullGuard Backup 0GB 1 2 INSTALLATIEHANDLEIDING WINDOWS VISTA, XP & 2000 (BULLGUARD 8.0) 1 Sluit alle geopende toepassingen, met uitzondering van Windows. 2 3 Volg de aanwijzingen op

Nadere informatie

Installatie Remote Backup

Installatie Remote Backup Juni 2015 Versie 1.2 Auteur : E.C.A. Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave BusinessConnect Remote Backup... 3 Kenmerken... 3 Beperkingen... 3 Gebruik op meerdere systemen... 3 Systeemeisen... 4 Support... 4 Installatie...

Nadere informatie

Snelstartgids. PC, Mac, Android & ios

Snelstartgids. PC, Mac, Android & ios Snelstartgids PC, Mac, Android & ios Installeren voor PC Raadpleeg de Trend Micro-website voor uitgebreide systeemvereisten. Als u het installatieprogramma wilt downloaden, opent u de Downloadkoppeling

Nadere informatie

Voorbereidende maatregelen: schakel alle beveiligingsprogramma s uit die je geïnstalleerd hebt zoals antivirussoftware, firewall,

Voorbereidende maatregelen: schakel alle beveiligingsprogramma s uit die je geïnstalleerd hebt zoals antivirussoftware, firewall, Service Pack 2 Sinds begin september heeft Microsoft het tweede Service Pack (SP2) voor Windows XP op de markt gebracht. Het hoofddoel van dit servicepack is de veiligheid van computers met Windows XP

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave. Legal Insolve Update handleiding 1. Licentiebestand... vernieuwen 2008 KSU

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave. Legal Insolve Update handleiding 1. Licentiebestand... vernieuwen 2008 KSU Inhoudsopgave I Inhoudsopgave Legal Insolve Update handleiding 1 Voordat u begint... 1 Update downloaden... 1 Update installeren... 3 Update herstellen... 5 Licentiebestand... vernieuwen 7 Licentie activeren...

Nadere informatie

AZO@Home installatie

AZO@Home installatie AZO@Home installatie OPGELET Deze nieuwe technologie kan enkel gebruikt worden op de door Microsoft courant ondersteunde versies van Windows. Momenteel is dit: Windows 7, Windows 8 en 8.1 0. Registratie

Nadere informatie

Handleiding Standalone-installatie NIEUWE DIAS-VERSIES OP WINDOWS PC

Handleiding Standalone-installatie NIEUWE DIAS-VERSIES OP WINDOWS PC Handleiding Standalone-installatie NIEUWE DIAS-VERSIES OP WINDOWS PC Oktober 2015 Hoofdstuk 1, Standalone-installatie nieuwe Dias versie op Windows PC Inhoud 1 Standalone-installatie nieuwe Dias versie

Nadere informatie

Installatiehandleiding: Kaspersky Anti-Virus 2012

Installatiehandleiding: Kaspersky Anti-Virus 2012 Installatiehandleiding: Kaspersky Anti-Virus 2012 Deze handleiding behandelt het volgende: 1. Oudere versie Kaspersky Anti-Virus verwijderen 2. Installatie 3. Klaarmaken voor gebruik Duur installatie:

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid

De controlekaart volledige werkloosheid De controlekaart volledige werkloosheid Mobiele Versie Gebruikershandleiding Inhoudstafel Toegang 4 Algemene beschrijving 6 Bovenaan 7 Het logo van de uitbetalingsinstelling 7 De PDF downloaden 7 Instellingen

Nadere informatie

Gebruikersregistratie

Gebruikersregistratie Handleiding voor gebruikers 8 januari 2018 Versie 2.1 INHOUDSOPGAVE 1. Over deze handleiding 4 1.1 Voor wie 4 1.2 Gebruik iconen 4 2. Aan de slag met 5 3. Gebruikersprofiel zoeken 6 3.1 Zoeken 6 3.2 Zoekresultaten

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice ICT-diensten... 4 2.2

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Systeemeisen... 3 2 Installatie... 4 3 Back-up Online configureren...

Nadere informatie

Capture Pro Software. Handleiding. A-61640_nl

Capture Pro Software. Handleiding. A-61640_nl Capture Pro Software Handleiding A-61640_nl Aan de slag met Kodak Capture Pro Software Deze gids bevat simpele procedures waarmee u snel aan de slag kunt, onder meer voor het installeren en starten van

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING

INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLATIEHANDLEIDING Update van uw Mamut programma EEN GEDETAILLEERDE STAP-VOOR-STAP BESCHRIJVING VAN HOE U EEN UPDATE KUNT MAKEN VAN UW MAMUT BUSINESS SOFTWARE PROGRAMMA (VAN VERSIE 9.0 OF NIEUWER).

Nadere informatie

AS/Web. Installatiehandleiding

AS/Web. Installatiehandleiding AS/Web Installatiehandleiding Inhoudstafel Herinnering: vereisten... 1 Installatie...2 Bijstand...7 1. Herinnering: vereisten Dit document beschrijft de verschillende stappen om zelf AS/Web correct te

Nadere informatie

VPN opzetten naar Auroraa (Global VPN Client)

VPN opzetten naar Auroraa (Global VPN Client) VPN opzetten naar Auroraa (Global VPN Client) Hieronder is uitgelegd hoe u thuis of vanaf een laptop een beveiligde verbinding kan opzetten naar uw werkomgeving binnen Auroraa. De VPN software installeren:

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Microsoft Windows 7: Handleiding Aan de slag

Microsoft Windows 7: Handleiding Aan de slag Microsoft Windows 7: Handleiding Aan de slag Windows 7 installeren Op uw Dell-computer is vooraf het besturingssysteem Microsoft Windows 7 geïnstalleerd, als u dit bij de aankoop hebt geselecteerd. Volg

Nadere informatie

Problemen met HASP oplossen

Problemen met HASP oplossen Problemen met HASP oplossen Hoofdvestiging: Trimble Geospatial Division 10368 Westmoor Drive Westminster, CO 80021 USA www.trimble.com Copyright en handelsmerken: 2005-2013, Trimble Navigation Limited.

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Installatiehandleiding Belfius Cardreader Connector

Installatiehandleiding Belfius Cardreader Connector Installatiehandleiding Belfius Cardreader Connector ALGEMENE INFO OVER HET GEBRUIK VAN DE BELFIUS CARDREADER CONNECTOR... 2 NIEUWE GEBRUIKER BELFIUS CARD READER CONNECTOR... 3 Download van de BelfiusWeb

Nadere informatie

Installatiehandleiding My Conferencing Outlook Add-In

Installatiehandleiding My Conferencing Outlook Add-In Installatiehandleiding My Conferencing Outlook Add-In V2.0 mei 2017 Inhoudsopgave 1. INLEIDING OP DE INSTALLATIE... 3 2. WAT IS MY CONFERENCING OUTLOOK ADD-IN?... 3 3. EISEN EN BEPERKINGEN... 3 4. WAT

Nadere informatie

OpenVPN voor Windows XP en Windows Vista

OpenVPN voor Windows XP en Windows Vista OpenVPN voor Windows XP en Windows Vista Een VPN (Virtual Private Network) biedt de mogelijkheid om bestanden op de schoolserver via een beveiligde verbinding over het Internet te benaderen. Voorbereiding

Nadere informatie

Windows Live OneCare downloaden en installeren

Windows Live OneCare downloaden en installeren 1 Windows Live OneCare downloaden en installeren Als u geen antivirusprogramma op uw computer heeft geïnstalleerd, is uw computer in gevaar. Ook als de licentie van uw huidige antivirusprogramma verlopen

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows DUO 137/Versie 1.7 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 DOWNLOADEN MET INTERNET

Nadere informatie

Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10

Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10 Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10 Geachte klant, In dit document wordt uitgelegd hoe u bepaalde TOSHIBA Windows-pc's of tablets waarop Windows 7 of 8.1 vooraf is geïnstalleerd kunt

Nadere informatie

Voeler ingang van de ilog recorder. Stop de temperatuurvoeler

Voeler ingang van de ilog recorder. Stop de temperatuurvoeler 1) Standaard interface (EA-INT) Oud model. 2) Universele interface (EA-INT-U) Nieuw model. Beide interfaces hebben een DB9 (9 pins) connector en uw PC heeft een RS232 seriële poort nodig. Escort ilog Dataloggers

Nadere informatie

Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner

Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner Documentversie: 1 Installatiehandleiding Vóór ingebruikname 1. Controleer of u installatierechten heeft op uw Windows-computer. Macintosh wordt

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen 2005 NCS Commissie Wedstrijdzwemmen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING HANDLEIDING INDIEN U ZICH REEDS HEEFT AANGEMELD EN OVER EEN LOGIN BESCHIKT, KUNT U DIRECT NAAR HOOFDSTUK 2 1. Aanmelden en Registreren U kunt zich aanmelden en registreren voor pcon.update middels onze

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van software 4 2.3 Installeren van de software

Nadere informatie

KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven

KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven Kiwa-NCP Gebruikershandleiding CertIS Pagina 1 van 21 Document geschiedenis versie Datum Omschrijving Auteur 1.0 2011-06-20 Vertaling Nearshoring Solutions

Nadere informatie

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc Inleiding Memeo Instant Backup is een eenvoudige oplossing voor een complexe digitale wereld. De Memeo Instant Backup maakt automatisch en continu back-ups van uw waardevolle bestanden op de vaste schijf

Nadere informatie

Handleiding Virtru. VIRTRU installeren KLIK HIER

Handleiding Virtru. VIRTRU installeren KLIK HIER Handleiding Virtru Wat is Virtru? Virtru is een gratis plug-in voor het beveiligd versturen van e-mails. Het e-mailbericht en zijn bijlagen worden op die manier versleuteld verstuurd, de inhoud hiervan

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding Urenregistratie MKB Installatiehandleiding Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Easy

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://nl.yourpdfguides.com/dref/2859493

Uw gebruiksaanwijzing. F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://nl.yourpdfguides.com/dref/2859493 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de F-SECURE MOBILE SECURITY

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding H e t g e m a k v a n I n t r a m e d Inleiding Welkom bij Intramed. Met dit softwarepakket kunt u uw complete praktijkadministratie op eenvoudige en efficiënte wijze automatiseren.

Nadere informatie

Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1

Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1 Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1 4 september 2012 Voor vragen of problemen kunt u contact opnemen via telefoonnummer 030-2729976. Of e-mail naar support@powerproject.nl.

Nadere informatie

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden.

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden. GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows XP, Vista, 7 & 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem: Windows

Nadere informatie

Windows 98 en Windows ME

Windows 98 en Windows ME Windows 98 en Windows ME In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Voorbereidende stappen op pagina 3-29 Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom op pagina 3-30 Andere installatiemethoden op pagina

Nadere informatie

voor Mac Handleiding Aan de slag

voor Mac Handleiding Aan de slag voor Mac Handleiding Aan de slag ESET Cybersecurity biedt geavanceerde beveiliging van uw computer tegen schadelijke code. Op basis van de ThreatSense -scanengine die voor het eerst werd geïntroduceerd

Nadere informatie

8.13 Windows Hulp op afstand

8.13 Windows Hulp op afstand 1 8.13 Windows Hulp op afstand Misschien heeft u een probleem dat u zelf niet kunt oplossen, maar is één van uw (klein)kinderen of kennissen erg handig met computers. Dan kunt u natuurlijk telefonisch

Nadere informatie

Avast een goede gratis virusscanner.

Avast een goede gratis virusscanner. Avast een goede gratis virusscanner. Handleiding van Auteur: profpc September 2007 handleiding: Avast een goede gratis virusscanner. Tegenwoordig is een virusscanner onmisbaar als je het internet op gaat.

Nadere informatie

Aan de slag met System Mechanic

Aan de slag met System Mechanic Aan de slag met System Mechanic Hartelijk dank voor uw aanschaf van System Mechanic Sinds 1998 wijdt iolo zich aan één doel: ervoor zorgen dat uw PC zo goed als nieuw presteert. Het doet ons een genoegen

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. VIRUSSCANNER 2 Tijdelijk uitschakelen 2 Configuratie virusscanner 2

INHOUDSOPGAVE. VIRUSSCANNER 2 Tijdelijk uitschakelen 2 Configuratie virusscanner 2 INHOUDSOPGAVE VIRUSSCANNER 2 Tijdelijk uitschakelen 2 Configuratie virusscanner 2 LOKALE INSTALLATIE 3 imuis installeren via download 3 imuis voor de eerste keer starten 8 HELPFUNCTIE EN SCHRIFTELIJKE

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Fleet Pack Scan2FleetPack

Fleet Pack Scan2FleetPack Fleet Pack Scan2FleetPack Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 1 WAAROM SCAN2FLEETPACK?... 1 INSTALLATIE... 2 DOWNLOADEN... 2 CONFIGURATIE... 4 GEBRUIK... 5 Het programma openen... 5 Inscannen en uploaden...

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 11.0 Versiedatum: 27 juli 2015 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921p Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - Gehele document herzien; - Afbeeldingen

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Fiery Extended Applications Fiery Extended Applications (FEA) 4.1 is een pakket met de volgende toepassingen voor gebruik met

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 9.0 Versiedatum: 13 maart 2014 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921m Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - url vermelding naar bestandsuitwisseling

Nadere informatie

Klik op OK om verder te gaan. U ziet het volgende scherm verschijnen:

Klik op OK om verder te gaan. U ziet het volgende scherm verschijnen: Installatie van de Online Bijbel Studie DVD (editie 11-01) Datum: 26 januari 2011 Laatste revisie: Versie: 1.0 Voordat u begint Deze instructie behandeld de te volgen stappen om de Online Bijbel Studie

Nadere informatie

Welkom bij Isabel Offline Reporting. Doel: Meer informatie: Welkom Downloaden Installatie wizard Welkom wizard Opstarten Afsluiten

Welkom bij Isabel Offline Reporting. Doel: Meer informatie: Welkom Downloaden Installatie wizard Welkom wizard Opstarten Afsluiten Isabel Offline Reporting voorbereiden - v3.x - 36774 - bij Isabel Offline Reporting bij Isabel Offline Reporting ID: 36774 Versie: 7 Doel: Met Isabel Offline Reporting (IOR) beschikt u in uw onderneming

Nadere informatie

cprotect BESCHERM HET ONVERVANGBARE VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cprotect BESCHERM HET ONVERVANGBARE VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cprotect BESCHERM HET ONVERVANGBARE VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cprotect: Bescherm het onvervangbare! cprotect is een applicatie die u eenvoudig op uw (Android)

Nadere informatie

Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt

Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt Pagina 1 van 56 Inhoud van deze help 1. Algemeen 1.1 Inhoud van deze box. 1.2 Minimum systeemvereisten 2.

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl AAN DE SLAG AAN DE SLAG Aan de slag met Communicate Symwriter Symwriter, schrijven met symbolen, is een eenvoudige tekstverwerker, voor kinderen die beginnen met leren lezen en schrijven. De symbolen verschijnen

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie