Handleiding voor snelle installatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding voor snelle installatie"

Transcriptie

1 Handleiding voor snelle installatie

2 ESET Smart Security ESET Smart Security levert geavanceerde bescherming voor uw computer tegen kwaadaardige code. De software is gebaseerd op de ThreatSense scanner, welke voor het eerst werd geïntroduceerd in het bekroonde NOD32 Antivirus systeem. ESET Smart Security biedt ongeëvenaarde bescherming tegen Zero-Day bedreigingen, zonder de directe noodzaak om de database van viruskenmerken elke keer te updaten. De geïntegreerde firewall en antispamfunctie maken van ESET Smart Security een compleet geïntegreerde beveiligingsoplossing. Deze handleiding zal u stap voor stap door de installatie en configuratie van het product leiden. INHOUDSOPGAVE 1. Installatie 2. Trusted zone 3. Starten van ESET Smart Security 4. Invoeren van gebruikersnaam en wachtwoord voor updates 5. Scannen van computer 6. Beveiligingsstatus 7. Probleemoplossing

3 Geïntegreerde onderdelen Detecteert en verwijdert virussen, trojans, wormen, rootkits en andere bedreigingen Bewapent tegen spyware en adware, een groeiende bedreiging voor uw computer Controleert al het verkeer tussen de beschermde computer en andere computers in het netwerk Filtert ongewenste reclameboodschappen via waardoor de beveiliging en gebruiksvriendelijkheid van elektronische communicatie wordt verhoogd.

4 Gebruikers interface Beveiligingsstatus informeert u over het huidige beveiligingsniveau van uw computer Een computerscan is een belangrijk onderdeel van iedere antivirusoplossing. Het wordt gebruikt om bestanden en mappen op uw computerschijven te scannen. Deze sectie bevat belangrijke installatiegegevens over de programma-updates. Het is van groot belang om regelmatig te updaten om een maximale bescherming tegen bedreigingen te hebben. Het ESET Smart Security instellingenmenu stelt u in staat het beveiligingsniveau van uw computer aan te passen. Uitgebreide hulp en ondersteuning voor ESET Smart Security. U kunt vanaf hier ook de technische ondersteuning van ESET bereiken.

5

6 1. Installatie Voordat u begint met de installatie zorgt u ervoor dat alle programma's worden gesloten. Aangezien ESET Smart Security antivirus- en firewall - componenten bevat, raden wij u sterk aan dat u alle andere antivirus- en firewall-programma's verwijderd om conflicten te verwijderen. U hoeft de Windows Firewall in Windows XP of Windows Vista niet uit te schakelen, omdat dit automatisch wordt gedaan tijdens de installatie van ESET Smart Security. Om van alle functies in ESET Smart Security gebruik te kunnen maken heeft u een internetverbinding nodig gedurende het installatieproces. U kunt ESET Smart Security installeren vanaf een cd of via het gedownloade bestand vanaf 1.2 Installatie-wizard opstarten Om de installatie-wizard op te starten, volg een van de onderstaande stappen: Indien u vanaf een cd installeert, plaats de cd in de cd-rom drive. De installatie start automatisch op. Indien u de software heeft gedownload en opgeslagen, dubbelklik op het bestand om de installatie-wizard op te starten. Standaard De meest belangrijke instellingen worden tijdens de installatie geconfigureerd en gezet op de aanbevolen instellingen. De standaard instellingen bieden volledige bescherming en zijn geschikt voor de meeste gebruikers. Aangepast Maakt configuratie van de instellingen tijdens de installatie mogelijk. Nadat u de installatie hebt gestart en voor de licentieovereenkomst akkoord hebt gegeven, kunt u uit twee soorten installaties kiezen: Deze handleiding behandelt de standaard installatie

7 1.3 Gebruikersnaam en wachtwoord voor de programma-updates Het is uiterst belangrijk dat u uw gebruikersnaam en wachtwoord invult om de automatische updates van ESET Smart Security te kunnen ontvangen. Indien u deze parameters later wilt instellen, raden wij u aan dit direct na de installatie te doen om ervoor te zorgen dat uw beveiliging up-to-date is. 1.4 ThreatSense.Net ThreatSense.Net speelt een belangrijke rol in het proactief rapporteren van gedetecteerde malware, waardoor de beveiliging nog verder verbeterd kan worden. Het is daarom aan te bevelen het ThreatSense.Net vroegtijdig waarschuwingssysteem aangevinkt te laten. Klik op Volgende om naar het volgende scherm te gaan. Klik op Volgende om naar het volgende scherm te gaan.

8 1.5 Detectie van mogelijk ongewenste programma s Omdat sommige mogelijk ongewenste programma s legitiem zijn en geen beveiligingsrisico vormen, is de toestemming van de gebruiker nodig om deze te detecteren. Selecteer deze optie als u deze programma s wilt blokkeren. 1.6 Installatie afronden Zodra ESET Smart Security geconfigureerd is, klik op de knop Installeren om de installatie af te ronden. De voortgang van de installatie wordt weergegeven door de voortgangsbalk. Zodra de installatie is voltooid, start ESET Smart Security automatisch op. Het herstarten van de computer is normaal gesproken niet nodig, dus u kunt gewoon doorwerken, terwijl ESET Smart Security op de achtergrond draait en uw computer beschermt tegen malware-bedreigingen. Klik op Volgende om naar het volgende scherm te gaan.

9 2. Trusted Zone Nadat de installatie is voltooid en een netwerk wordt gedetecteerd, zal er een scherm verschijnen om de vertrouwde zone te configureren. Het venster laat uw lokale subnet (lokaal netwerk). Deze opties hebben alleen invloed op de zichtbaarheid van uw computer in het lokale netwerk, niet het internet. Er zijn twee toegangsmogelijkheden beschikbaar: Strikte bescherming Selecteer deze opties als u geen bestanden en mappen wilt delen op uw computer, en u wilt dat uw computer onzichtbaar is voor andere gebruikers op hetzelfde netwerk. Deze optie wordt aangeraden voor gebruikers die hun computer rechtstreeks verbinden met een kabel- of DSL-modem of gebruikmaken van een draadloze verbinding. Delen toestaan Selecteer deze optie als u het delen van bestanden en mappen wilt toestaan op uw computer met gebruikers in hetzelfde netwerk. Deze optie wordt aangeraden voor vertrouwde lokale thuis- of kantoornetwerken.

10 3. Starten van ESET Smart Security ESET Smart Security beschermt uw computer onmiddellijk na installatie. U hoeft het programma dus niet te starten om het te activeren. U kunt op elk gewenst moment het ESET Smart Security menu openen, om uw beveiligingsstatus te controleren of om verscheidene scan- of onderhoudstaken uit te voeren. Om de ESET Smart Security gebruikersinterface te openen, voer een van de volgende stappen uit: Dubbelklik op het ESET Smart Security icoon in de Windows-taakbalk (naast de Windows-klok) Kik op Start op de Windows-taakbalk, > Alle programma s > ESET > ESET Smart Security > ESET Smart Security Indien dit icoon verandert van kleur, kan dit betekenen dat er een probleem is met de ESET Smart Security.

11 4 Gebruikersnaam en wachtwoord invoeren U dient uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren na de installatie indien u uw licentie heeft verlengd en nieuwe gegevens heeft ontvangen of wanneer u deze niet tijdens de installatie heeft ingevuld. U kunt uw gebruikersnaam en wachtwoord invullen als u bij instellingen links in het hoofdmenu klikt en dan in het venster wat rechts verschijnt, op Gebruikersnaam en wachtwoord invoeren klikt. In het volgende venster, kunt u uw gegevens invullen. Klik op OK om het te bevestigen. Uw gebruikersnaam en wachtwoord zijn beide hoofdletter gevoelig. Neem deze gegevens exact over van het licentie certificaat. Wij adviseren dat u de gegevens kopieert en plakt vanuit het licentie certificaat. 4.1 Bijwerken ESET Smart Security wordt standaard automatisch bijgewerkt. Indien u uw gebruikersnaam en wachtwoord tijdens de installatie niet ingevuld heeft, kan het systeem geen automatische updates ontvangen. Om de update handmatig uit te voeren, volg de onderstaande stappen: Selecteer Bijwerken in het menu aan de linkerkant van het hoofdmenu Klik Bijwerken database met viruskenmerken

12 5. Scannen van de computer De update-module maakt via de internetverbinding contact met een beschikbare update-server van ESET en gaat digitaal ondertekende update-bestanden downloaden. Deze bestanden bevatten de meest recente malware-kenmerken en nieuwe definities voor de geavanceerde heuristieken en andere programma-onderdelen. Zodra er een nieuwe update is geïnstalleerd, toont ESET Smart Security in de taakbalk een melding met het nieuwe versienummer van de database met de viruskenmerken. Nadat de installatie en update succesvol zijn afgerond, raden wij u aan een computerscan uit te voeren. Klik op Computerscan in het hoofdmenu en selecteer Standaardscan. Het scannen van alle lokale harde schijven zal starten. Op het beeldscherm zijn zowel de voortgangsbalk van de scan, als de huidige statistieken over de gescande en gevonden geïnfecteerde bestanden zichtbaar. Indien een bedreiging wordt gedetecteerd, zondert ESET Smart Security het af en verschijnt er een alarm in de taakbalk. Tijdens het scannen kunt u uw computer gewoon gebruiken. Let op: u hoeft slechts één keer een update handmatig uit te voeren. ESET Smart Security zal de updates daarna automatisch downloaden.

13 6. Indicatie van de beveiligingsstatus ESET Smart Security informeert u op de volgende manieren over de status van de antivirus-beveiliging: 1. het icoon in de taakbalk laat zien of de real-time bestandsbeveiliging of firewall is in- of uitgeschakeld door middel van verschillende kleuren die bepaald worden door de status 2. een gedetailleerd rapport in het venster van de beveiligingsstatus Indien een bepaalde module is uitgeschakeld zal de naam van deze module en een link om deze weer in te schakelen, zichtbaar zijn in het venster van de beveiligingsstatus. De beveiligingsstatus wordt aangegeven in drie kleuren: 1. Blauw (aanbevolen) Antivirus-beveiliging is volledig functioneel en uw computer is beschermd. In deze status zijn alle modules ingeschakeld en de database met viruskenmerken is up-todate. 2. Geel Real-time bestandsbeveiliging is ingeschakeld, maar de firewall blokkeert al het netwerkverkeer of er kan geen update worden uitgevoerd (bijv. er is geen internetverbinding gedetecteerd, uw licentie is verlopen, ongeldige gebruikersnaam en/of wachtwoord, etc.) 3. Rood Real-time bestandsysteem beveiliging of de firewall is uitgeschakeld. Wij raden u aan de uitgeschakelde module onmiddellijk te activeren!

14 7. Het oplossen van vraagstukken ESET NOD32 Helpdesk staat klaar om uw vraagstukken op te lossen. Indien u echter eerst op onze website bij ondersteuning kijkt of uw vraag voorkomt in onze FAQ (veel gestelde vragen), kunt u wellicht binnen enkele minuten het antwoord op uw vraag vinden. Antwoorden op de meest gestelde vragen en de kennisbank kunt u vinden op Indien u uw vraag naar onze helpdesk wilt en, maak dan gebruik van het aanvraagformulier op 7.1 Het versturen van een helpdesk aanvraag Mocht u een vraag of een probleem hebben, dan kunt u contact opnemen met onze helpdesk via het aanvraagformulier dat geïntegreerd is in het programma. Als u klikt op Help en ondersteuning in het hoofdmenu, kunt u een ondersteuningsverzoek aan de klantenservice van ESET invullen. Wij raden u echter aan, uw verzoek via het hiernaast afgebeelde aanvraagformulier in te dienen, dat u kunt vinden op onze website Vul uw adres en uw naam in de daarvoor bestemde velden in. Geef duidelijk het onderwerp en de categorie aan waartoe uw vraag behoort, zodat uw vraag bij de juiste helpdeskspecialist terechtkomt en wij uw vraag sneller kunnen beantwoorden. Beschrijf uw vraag in detail in het veld Uw vraag. U kunt ook een bijlage toevoegen om uw vraag verder uit te leggen. Klik vervolgens op Verstuur uw vraag. Een helpdeskspecialist zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

15

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding (bedoeld voor productversie 4.2 en hoger) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / 2003 / 2008 Inhoudsopgave 1. ESET Smart Security 4...4 1.1 Nieuwe functies... 4 1.2 Systeemvereisten...

Nadere informatie

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 Gebruikershandleiding (bedoeld voor productversie 6.0 en hoger) Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Klik hier om de recentste versie van dit document te downloaden

Nadere informatie

Belangrijk! Lees in deze gids aandachtig het onderdeel Services activeren. Die informatie is essentieel om uw computer blijvend te beschermen. MEGA DETECTION Snelle opstartgids Windows Vista, XP en 2000

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Geïntegreerde onderdelen: ESET NOD32 Antivirus ESET NOD32 Antispyware ESET Persoonlijke firewall ESET Antispam Nieuwe generatie NOD32-technologie Gebruikershandleiding wij beschermen uw digitale werelden

Nadere informatie

ESET FILE SECURITY. voor Microsoft Windows Server. Installatiehandleiding en Gebruikershandleiding

ESET FILE SECURITY. voor Microsoft Windows Server. Installatiehandleiding en Gebruikershandleiding ESET FILE SECURITY voor Microsoft Windows Server Installatiehandleiding en Gebruikershandleiding Microsoft Windows Server 2000 / 2003 / 2008 / 2008 R2 Klik hier om de recentste versie van dit document

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding i Inhoud McAfee Internet Security 3 McAfee SecurityCenter...5 SecurityCenter-functies...6 SecurityCenter gebruiken...7 Beveiligingsproblemen oplossen of negeren...17 Werken met waarschuwingen...21

Nadere informatie

Avira Antivirus Premium Gebruikershandleiding

Avira Antivirus Premium Gebruikershandleiding Avira Antivirus Premium Gebruikershandleiding Introductie Handelsmerken en Auteursrecht Handelsmerken Windows is een geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding i Inhoud Inleiding 3 McAfee SecurityCenter... 5 SecurityCenter-functies... 6 SecurityCenter gebruiken... 7 SecurityCenter bijwerken... 13 Beveiligingsproblemen oplossen of negeren...

Nadere informatie

ESET ENDPOINT ANTIVIRUS 6

ESET ENDPOINT ANTIVIRUS 6 ESET ENDPOINT ANTIVIRUS 6 Gebruikershandleiding Microsoft Windows 8.1/8/7/Vista/XP x86 SP3/XP x64 SP2 Klik hier om de recentste versie van dit document te downloaden ESET ENDPOINT ANTIVIRUS 6 Copyright

Nadere informatie

Bitdefender Internet Security 2015 Handleiding

Bitdefender Internet Security 2015 Handleiding HANDLEIDING Bitdefender Internet Security 2015 Handleiding Publication date 10/17/2014 Copyright 2014 Bitdefender Wettelijke bepaling Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van dit boek mag worden

Nadere informatie

Inhoud. McAfee Internet Security 3

Inhoud. McAfee Internet Security 3 i Inhoud McAfee Internet Security 3 McAfee SecurityCenter... 5 SecurityCenter-functies... 6 SecurityCenter gebruiken... 7 SecurityCenter bijwerken... 13 Beveiligingsproblemen oplossen of negeren... 17

Nadere informatie

Welkom bij deze Inleidende gids - beveiliging

Welkom bij deze Inleidende gids - beveiliging Welkom bij deze Inleidende gids - beveiliging Inhoud Welkom bij deze snelstartgids - beveiliging... 1 PC Tools Internet Security... 3 Aan de slag met PC Tools Internet Security... 3 Installeren... 3 Aan

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Family Protection Suite Gebruikershandleiding Introductie Handelsmerken en auteursrechten Handelsmerken Windows is een geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere

Nadere informatie

Avira Internet Security Gebruikershandleiding

Avira Internet Security Gebruikershandleiding Avira Internet Security Gebruikershandleiding Introductie Handelsmerken en Auteursrecht Handelsmerken Windows is een geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere

Nadere informatie

Bitdefender Total Security 2015 Handleiding

Bitdefender Total Security 2015 Handleiding HANDLEIDING Bitdefender Total Security 2015 Handleiding Publication date 10/17/2014 Copyright 2014 Bitdefender Wettelijke bepaling Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van dit boek mag worden gereproduceerd

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding i Inhoud McAfee Total Protection 3 McAfee SecurityCenter... 5 SecurityCenter-functies... 6 SecurityCenter gebruiken... 7 SecurityCenter bijwerken... 13 Beveiligingsproblemen oplossen

Nadere informatie

NOD32 Antivirus Systeem Versie 2. Handleiding voor Installatie V1_0606/2003 Copyright 2003 ESET, LLC

NOD32 Antivirus Systeem Versie 2. Handleiding voor Installatie V1_0606/2003 Copyright 2003 ESET, LLC NOD32 Antivirus Systeem Versie 2 Handleiding voor Installatie V1_0606/2003 Copyright 2003 ESET, LLC 2 Inhoud 1. Introductie... 3 2. Installeren van NOD32 versie 2.........4 2.1 Eerste installatie.........4

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Professional Security Gebruikershandleiding Introductie Handelsmerken en auteursrechten Handelsmerken Windows is een geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere

Nadere informatie

Kaspersky PURE Gebruikershandleiding

Kaspersky PURE Gebruikershandleiding Kaspersky PURE Gebruikershandleiding PROGRAMMAVERSIE: 3.0 Geachte gebruiker, Hartelijk dank voor uw keuze van ons product. We hopen dat u deze documentatie nuttig vindt en dat deze u een antwoord biedt

Nadere informatie

AVG AntiVirus 2015. Gebruikershandleiding. Documentrevisie 2015.03 (10/24/2014)

AVG AntiVirus 2015. Gebruikershandleiding. Documentrevisie 2015.03 (10/24/2014) AVG AntiVirus 2015 Gebruikershandleiding Documentrevisie 2015.03 (10/24/2014) C opyright AVG Technologies C Z, s.r.o. Alle rechten voorbehouden. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de respectieve

Nadere informatie

G DATA AntiVirus. Gebruikshandleiding

G DATA AntiVirus. Gebruikshandleiding G DATA AntiVirus Gebruikshandleiding Bijlage Inhoudsopgave XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX Algemeen... 5 G DATA ServiceCenter Tips ter bestrijding van virussen Systeemeisen Installatie... 10 Welkom Licentieovereenkomst

Nadere informatie

Kaspersky Anti-Virus 2010 HANDLEIDING

Kaspersky Anti-Virus 2010 HANDLEIDING Kaspersky Anti-Virus 2010 HANDLEIDING P R O G R A M M A V E R S I E : 9. 0 E S S E N T I Ë L E R E P A R A T I E 2 Geachte gebruiker! Hartelijk dank voor uw keuze van ons product. We hopen dat deze documentatie

Nadere informatie

AVG Internet Security 2012

AVG Internet Security 2012 AVG Internet Security 2012 Gebruikershandleiding Documentrevisie 2012.20 (3/29/2012) Copyright AVG Technologies CZ, s.r.o. Alle rechten voorbehouden. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de

Nadere informatie

Handleiding Migratie. Bronboek Professional

Handleiding Migratie. Bronboek Professional Handleiding Migratie Bronboek Professional Laatste wijziging: 25/02/2015 Inhoudsopgave Controles en acties vooraf pag. 1 Installatie en configuratie Microsoft SQL met de Bronboek Helpdesk Tool pag. 3 Migratie

Nadere informatie

G DATA InternetSecurity. Gebruikshandleiding

G DATA InternetSecurity. Gebruikshandleiding G DATA InternetSecurity Gebruikshandleiding Bijlage Inhoudsopgave XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX Algemeen... 5 G DATA ServiceCenter Tips ter bestrijding van virussen Systeemeisen Installatie... 10 Welkom Licentieovereenkomst

Nadere informatie

G DATA TotalCare. Gebruikshandleiding

G DATA TotalCare. Gebruikshandleiding G DATA TotalCare Gebruikshandleiding Bijlage Inhoudsopgave XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX Algemeen... 7 G DATA ServiceCenter Tips ter bestrijding van virussen Systeemeisen Installatie... 12 Welkom Licentieovereenkomst

Nadere informatie

Handleiding. Copyright 2013 Bitdefender

Handleiding. Copyright 2013 Bitdefender Handleiding Copyright 2013 Bitdefender Bitdefender Total Security Handleiding Publication date 07/04/2013 Copyright 2013 Bitdefender Wettelijke bepaling Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van dit

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Norton 360TM Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk

Nadere informatie

Acronis Internet Security Suite 2010 Handleiding

Acronis Internet Security Suite 2010 Handleiding Handleiding Acronis Internet Security Suite 2010 Handleiding Uitgegeven 2010.05.20 Copyright 2010 Acronis Wettelijke bepaling Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van dit boek mag worden gereproduceerd

Nadere informatie

Norton Security with Backup

Norton Security with Backup TM Norton Security with Backup Producthandleiding Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten

Nadere informatie