Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download ""

Transcriptie

1 Belangrijk! Lees in deze gids aandachtig het onderdeel Services activeren. Die informatie is essentieel om uw computer blijvend te beschermen. MEGA DETECTION Snelle opstartgids Windows Vista, XP en 2000

2 > Desinstalleer andere programma's Belangrijk! Als op uw computer reeds een antivirusprogramma geïnstalleerd is, verwijder dat dan voor u Panda Antivirus 2008 installeert. Desinstalleer andere programma's Om te desinstalleren, volgt u onderstaande stappen: 1. Klik op de Windows Start knop en open het configuratiescherm. 2. Klik op Voeg toe of verwijder programma's (Programma s en functies bij gebruik van Windows Vista). 3. Selecteer het programma dat u wilt verwijderen en klik op Verwijder. (Maak de installatie ongedaan bij gebruik van Windows Vista). 4. Volg de stappen in de wizard om te desinstalleren.

3 Desinstalleer andere programma's Snelle opstartgids

4 > Installatie Volg de onderstaande stappen voor een correcte installatie. Zo zal uw computer volledig beschermd zijn tegen virussen en andere internetbedreigingen. 1. Start installatie: Plaats de CD in het CD-station van uw computer. Als u Panda Antivirus 2008 via internet gedownload heeft, start dan het betreffende bestand op en ga naar stap 4. Installatie 2. Panda Antivirus 2008 toont nu de installatie-wizard. Als de optie Automatisch Afspelen op uw computer ingeschakeld is, ga dan naar Stap 3. Als u installeert vanop een CD en de optie Automatisch Afspelen is niet ingeschakeld, start de installatie niet automatisch op na het plaatsen van de CD. Volg dan de onderstaande stappen: 2a. Dubbelklik op Deze computer op uw bureaublad. 2b. Gebruik de rechtermuisknop (de tweede knop) om het CD-of DVD-station aan te klikken waar u de schijf geplaatst heeft. 2c. Klik één keer op Zoeken (met de linkermuisknop). 2d. Dubbelklik op het Automatisch Afspelen bestand en de installatie-wizard start op. 3. Klik op het icoon om de installatie te starten. 4. Selecteer de taal waarin u het programma op uw computer wil installeren en klik op OK. 5. Een welkomstscherm toont componenten van Panda Antivirus 2008 die geïnstalleerd worden. Klik op Volgende.

5 Snelle opstartgids Installatie 6. Nu volgt het scherm met de licentie-overeenkomst. Klik op Ja om de voorwaarden te accepteren. Als u op Nee klikt, wordt het installatieproces stopgezet. Installatie 7. Er verschijnt een scherm waarin de directory voor installatie van het programma wordt aangegeven. Klik op Volgende. 8. Panda Antivirus 2008 scant nu het geheugen om zich ervan te verzekeren dat het programma geïnstalleerd wordt in een virusvrije omgeving. Als deze scan beëindigd is, krijgt u een rapport met alle gedetecteerde kwaadaardige software en met de ondernomen acties. Klik op OK. Panda Antivirus 2008 start met het kopiëren van bestanden die nodig zijn voor de installatie.

6 Snelle opstartgids Installatie 9. Zodra de bestanden gekopieerd zijn, verschijnt een samenwerkingsovereenkomst. U kunt toelaten dat er informatie over op uw computer gedetecteerde bedreigingen anoniem naar ons wordt verzonden. Zo helpt u ons om informatie over de verspreiding en impact van virussen up-to-date te houden. Installatie Klik op Volgende om verder te gaan. 10. Er verschijnt een venster dat u verzoekt de productservices op de website te activeren. Wij adviseren u de productservices nu te installeren, zodat u vanaf het begin profiteert van de updates en de rest van de services. Doe hiertoe het volgende: schakel de optie Activeer de services op de website in (deze is standaard ingeschakeld) en klik op Volgende. Nadat u het internetformulier heeft ingevuld, ontvangt u de informatie die u nodig heeft voor het configureren van de automatische updates en voor de toegang tot de rest van de services. 11. Een scherm vertelt dat de installatie voltooid is. Neem de cd uit de drive en klik op Beëindig.

7 Installatie Snelle opstartgids

8 > Services activeren U moet voor de volgende mogelijkheden de productservices activeren: 1. Profiteren van de dagelijkse automatische updates (zolang de productservices niet verlopen zijn). 2. Gebruik van technische ondersteuning en SOS Virus, de service die een snelle reactie biedt op aanvallen van onbekende virussen. 3. Toegang tot uw persoonlijke downloadgebied, waar u de laatst beschikbare productversies en -documentatie kunt downloaden. U hoeft de productservices alleen in de volgende gevallen te activeren: 1. U hebt het product in een winkel gekocht. 2. U hebt een nieuwe computer gekocht en Panda Antivirus 2008 behoorde tot de software die met de computer werd meegeleverd. Als dit voor u het geval, volg dan de onderstaande instructies om de services te activeren. Als dit niet het geval is, en u hebt geen ontvangen met uw klantgegevens, dan kunt u nu het programma configureren zodat het automatisch bijgewerkt wordt. Volg hiertoe de instructies in het gedeelte Update-instellingen. Services activeren OPMERKING: Zelfs als uw product meerdere licenties heeft, hoeft u de services slechts één keer te activeren. U kunt updates op de verschillende computers configureren met dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord. Volg deze stappen om de services te activeren: A Dubbelklik op het programmapictogram in de Windows-taakbalk (naast de systeemklok). B Klik in het hoofdvenster van Panda Antivirus 2008 op het vraagteken (in de rechterbovenhoek) en klik vervolgens op Activeren (Web). C Uw Internet-browser wordt nu geopend. Volg deze stappen: 1. Selecteer het land waar u zich bevindt, en een taal.

9 Snelle opstartgids Services activeren 2. Als u al eerder de services voor een van onze producten hebt geactiveerd, geef dan aan of u deze wilt verlengen en klik op Volgende. Voer uw klantennummer en adres in. Klik op Volgende. OPMERKING: Als u uw klantennummer niet meer weet, klik dan op de optie die onder in het venster verschijnt. Wij sturen u dan een met uw gegevens. Als u nog niet eerder de services voor een van onze producten hebt geactiveerd, moet u opgeven of u het product voor zakelijk gebruik hebt gekocht. Selecteer Ja of Nee en klik op Volgende. Services activeren 3. Vul uw gegevens in in het formulier. Om door te kunnen gaan, moet u alle velden invullen waarbij een sterretje staat. Twee velden zijn bijzonder belangrijk: adres: Uw klantgegevens (essentieel om de updates te configureren) worden naar dat adres gestuurd. Dit moet een geldig adres zijn. Geeft u dit niet, dan zult u geen belangrijke informatie kunnen ontvangen. Activeringscode: U vindt deze code in de productverpakking, op de CD geplakt. 4. Er verschijnt een scherm met belangrijke informatie. Druk deze informatie af en/of bewaar deze op een veilige plaats. OPMERKING: Noteer deze informatie voordat u het laatste venster sluit dat u tijdens het activeren van de services te zien krijgt. Voor de zekerheid sturen wij u deze informatie per naar het in het formulier ingevulde adres. Als u de services op dit moment niet kunt activeren (omdat u bijvoorbeeld niet met het Internet bent verbonden), maakt u zich dan geen zorgen: u kunt het nog doen wanneer u wilt. Wel bevelen wij ten strengste aan dat u uw productservices zo snel mogelijk activeert. Het is niet mogelijk optimale bescherming te garanderen als de productservices niet zijn geactiveerd. Ook zal het product na enkele dagen niet meer worden bijgewerkt. Zodra u de services van Panda Antivirus 2008 op de webpagina hebt geactiveerd, moet u de automatische updates configureren.

10 > Updates instellen Zodra Panda Antivirus 2008 voor de eerste keer een internetverbinding detecteert, wordt het programma automatisch geüpdated. Echter, om in de toekomst updates te laten uitvoeren, moet u de automatische updates configureren. Volg onderstaande stappen om de configuratie als zodanig in te stellen: 1. Dubbelklik op het programmapictogram in de Windows-taakbalk (naast de systeemklok). 2. Controleer of de automatische updates zijn ingeschakeld door de volgende stappen te volgen. a) Klik op Update-instellingen. b) Controleer of het selectievakje Automatisch updates inschakelen is ingeschakeld. 3. Voer in het gedeelte Gebruikers ID de gebruikersnaam en het wachtwoord in die u bij het activeren van de productservices hebt ontvangen. OPMERKING: Als u uw productservices nog niet heeft geactiveerd, doe dat dan nu door de instructies in het onderdeel Services activeren van deze gids te volgen. Updates instellen Als u deze gegevens niet genoteerd heeft ten tijde van het activeren van de services, hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij hebben ze u toegestuurd via . Print de bewaar hem op een veilige plaats. U heeft ze in de toekomst misschien nog nodig. Nadat u uw naam en wachtwoord heeft ingevoerd, klik op Controleer gegevens om te controleren of ze correct zijn. Hier heeft u een internetverbinding voor nodig. OPMERKING: In sommige gevallen, in het bijzonder wanneer u de services net heeft geactiveerd, kan het programma aangeven dat de ingevoerde gegevens onjuist zijn, ook als ze wel juist zijn. Probeer het in dit geval later nog eens.

11 Snelle opstartgids Updates instellen Klik op OK om het proces te beëindigen. Vanaf nu zal Panda Antivirus 2008 automatisch geüpdated worden wanneer dit nodig is en het programma een internetverbinding detecteert. Updates instellen

12 > Zelfdiagnose en scanning Nu is het tijd om een zelfdiagnose (een analyse van de programmastatus) uit te voeren. Deze diagnose geeft u de status van uw computerbeveiliging. Om dit te doen, volgt u de volgende stappen: 1. Klik met de rechtermuisknop op het Panda-icoon in de takenbalk (naast het klokje). 2. In het menu dat getoond wordt, klikt u (met de linkermuisknop) op Start zelfdiagnose. Een pop-up met de status van uw computerbeveiliging verschijnt. Deze waarschuwing ziet er zo uit: OPMERKING: Een hoog beschermingsniveau duidt erop dat uw computer voldoende beveiligd is. Als de zelfdiagnosewaarschuwing aangeeft dat het beschermingsniveau normaal of laag is, bestaat de kans dat het programma nog niet is geüpdated. Hoewel Panda Antivirus 2008 automatisch wordt bijgewerkt wanneer uw pc met het internet is verbonden, kunt u het programma ook bijwerken wanneer u maar wilt door het volgen van de volgende stappen: 1. Klik met de rechtermuisknop op het beerpictogram in de Windowstaakbalk (naast de systeemklok). 2. In het menu dat verschijnt, klik op Update om het proces te starten. OPMERKING: Houd er rekening mee dat uw pc verbonden moet zijn met internet om het programma te kunnen updaten. Zelfdiagnose en scanning Wanneer de update voltooid is, kunt u een zelfdiagnose uitvoeren om te controleren of het beschermingsniveau juist is.

13 Snelle opstartgids Zelfdiagnose en scanning U kunt nu best een volledige scan van uw computer uitvoeren. Om dit te doen, volgt u deze stappen: 1. Dubbelklik op het Panda-icoon in de takenbalk (naast het klokje). Het hoofdscherm van Panda Antivirus 2008 wordt geopend. 2. Selecteer Scannen. 3. Klik op Scan Deze computer. De scan begint. Zodra de scan uitgevoerd is, is uw computer beveiligd en vrij van alle kwaadaardige software, indringers en andere internetbedreigingen. Zelfdiagnose en scanning

14 Panda Antivirus 2008 is een complete beveiligingstoepassing, die geïntegreerde beveiliging met een hele reeks aanvullende functies voor uw pc biedt. Als u dubbelklikt op het Pandaicoon in de takenbalk (naast het klokje), opent het hoofdscherm van het programma. > Overzicht Hier kan u de status van de verschillende beveiligingsfuncties zien. Onderaan vindt u een korte omschrijving van elk van deze functies. Meer informatie vindt u onder Help (zie het onderdeel Help in deze gids). Updates De automatische updates van Panda Antivirus 2008 worden dagelijks uitgevoerd. Deze updates betreffen het virus en malware signature bestand. Dit bestand zorgt ervoor dat het programma alle bekende bedreigingen herkent en hiertegen bescherming biedt. U kan handmatige updates van het programma uitvoeren en automatische updates in- of uitschakelen. Bescherming tegen gekende bedreigingen Panda Antivirus 2008 detecteert en verwijdert alle soorten gekende kwaadaardige software die uw computer binnendringen of verlaten via alle soorten kanalen ( , internet downloads, bestandsdeling, enz.). Bescherming tegen fraude Panda Antivirus 2008 beveiligt u tegen toegang tot webpagina's die beheerd worden door fraudeurs. Help In de rechterbovenhoek van het hoofdscherm van het programma is er een vraagteken. Als u hierop klikt en vervolgens nogmaals klikt op de optie Panda AV 2008 Help, krijgt u toegang tot een uitgebreide en gedetailleerde help over alle aspecten van het programma. Overzicht

15 Snelle opstartgids Overzicht Veel voorkomende vragen (FAQ's) In het helpbestand van het programma zal u een onderdeel vinden met de meest voorkomende vragen van andere gebruikers en de antwoorden hierop. Panda Security services Klik op de Services knop in het hoofdscherm van het programma om de Beschikbare services voor geregistreerde gebruikers te zien. Mijn downloads area In dit gebied kan u bijvoorbeeld de meest recente versie van Panda Antivirus 2008 downloaden zolang uw services lopen. ( Online up-to-date informatie In de downloads area op de website van Panda Security ( kan u alle informatie met betrekking tot het product downloaden. Internet Tech support Voor een antwoord op de meest voorkomende vragen, ga naar het onderdeel Technische ondersteuning op de website van Panda Security ( Tech support via Als u het antwoord op uw vraag niet kan vinden op de website, staan onze technici ter uwer beschikking. Zend een naar en we formuleren zo snel mogelijk een antwoord op uw vraag. OPMERKING: Als u tech support van buiten Nederland of België wil bereiken, kan u het adres opzoeken in de Panda Security Worldwide lijst of op Suggesties box Uw mening is heel belangrijk voor ons! Stuur ons uw ideeën, opmerkingen of suggesties om Panda Antivirus 2008, de Panda Security services of andere dingen te verbeteren. Overzicht Panda Security nieuwsbrieven Door op deze optie te klikken, wordt een scherm getoond dat u de mogelijkheid geeft u in te schrijven voor de IT security nieuwsbrieven. U krijgt ook toegang tot de archieven van de Panda Security nieuwsbrieven, waar u al het eerder gepubliceerde nieuws terugvindt.

16 Snelle opstartgids Overzicht Zend verdachte bestanden naar PandaLabs Als de scan verdachte bestanden detecteert, kunnen ze geïnfecteerd zijn door een nieuw virus of bedreiging. In dit geval kan u de bestanden naar ons zenden. Zo kunnen wij u snel en gratis een oplossing terugsturen of u ervan verzekeren dat de bestanden niet geïnfecteerd zijn. Lijst van detecteerbare virussen en bedreigingen Deze optie geeft u de mogelijkheid gedetailleerde informatie te krijgen over virussen en andere internetbedreigingen. Beveiligingsinfo Als u op deze link klikt, ontvangt u real-time informatie om uit de buurt te blijven van virussen en andere internetbedreigingen: Global Malware Observatory, Global ThreatWatch, herstelfaciliteiten, enz. Service vernieuwing Als uw services afgelopen zijn, kan u deze eenvoudig en snel verlengen op onze webpagina U kunt ook uw services verlengen door het product in de winkel aan te schaffen. Geef dan aan dat het om een verlenging gaat in stap 2 van het online registratieproces. Sites wereldwijd Krijg toegang tot de lokale Panda Security websites met gelokaliseerde informatie voor elk land op: Overzicht

17 Overzicht Snelle opstartgids

18 MEGADETECTIE: HET BEVEILIGINGSMODEL VAN PANDA Het beveiligingsmodel van Panda Security rust op vier pijlers die detectie garanderen van meer dan een miljoen virussen en andere bedreigingen. Het beschermingsniveau is daarmee veel hoger dan dat van andere beveiligingsoplossingen PERMANENTE BESCHERMING Dagelijkse automatische updates en voortdurende productverbeteringen bieden permanente beveiliging tegen Internetbedreigingen PROACTIEVE BESCHERMING TruPrevent Technologies detecteren en blokkeren onbekende bedreigingen door slim te scannen op potentieel gevaarlijk gedrag van programma s.* DIEP ONLINE SCANNEN De exclusieve technologieën van Panda TotalScan Pro hebben de mogelijkheid tot deepscanning om de meest geavanceerde bedreigingen, die traditionele bescherming kunnen passeren, te detecteren en te verwijderen u-365d TECHNISCHE SUPPORT Gespecialiseerde technische services, 24u-365d, via of op * Technologieën opgenomen in Antivirus + Firewall en Internet Security Panda L08GR-HO-01

Belangrijk! Lees in deze gids aandachtig het onderdeel Services activeren. Die informatie is essentieel om uw computer blijvend te beschermen. MEGA DETECTION Snelle opstartgids Windows Vista, XP en 2000

Nadere informatie

Belangrijk! Lees in deze gids aandachtig het onderdeel Services activeren. Die informatie is essentieel om uw computer blijvend te beschermen. MEGA DETECTION Snelle opstartgids Windows Vista, XP en 2000

Nadere informatie

Desinstalleer andere programma's Belangrijk! Indien er reeds een antivirusprogramma op uw computer geïnstalleerd is, verwijder dat dan voor u Panda An

Desinstalleer andere programma's Belangrijk! Indien er reeds een antivirusprogramma op uw computer geïnstalleerd is, verwijder dat dan voor u Panda An NIEUW Panda Antivirus 2007 Korte gids voor installatie, registratie en diensten Belangrijk! Lees in deze gids aandachtig het onderdeel over de online registratie. Deze informatie is essentieel om uw computer

Nadere informatie

Snelstartgids Internet Security 2009 Belangrijk Lees de sectie over Productactivering in deze gids aandachtig. De informatie in deze sectie is essentieel voor de bescherming van uw pc. Het gebruik van

Nadere informatie

Handleiding voor snelle installatie

Handleiding voor snelle installatie Handleiding voor snelle installatie ESET NOD32 Antivirus v3.0 ESET NOD32 Antivirus biedt de beste beveiliging voor uw computer tegen kwaadaardige code. Gebouwd met de ThreatSense scanmachine, die geïntroduceerd

Nadere informatie

Handleiding voor snelle installatie

Handleiding voor snelle installatie Handleiding voor snelle installatie ESET Smart Security ESET Smart Security levert geavanceerde bescherming voor uw computer tegen kwaadaardige code. De software is gebaseerd op de ThreatSense scanner,

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Windows Mobile smartphones Mobiel IVP Windows Mobile Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 Inleiding... 3 1 Installatie...

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Android smartphones en tablets Mobiel IVP Android Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 1 Inleiding... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

ESET NOD32 Antivirus 4 voor Linux Desktop. Aan de slag

ESET NOD32 Antivirus 4 voor Linux Desktop. Aan de slag ESET NOD32 Antivirus 4 voor Linux Desktop Aan de slag ESET NOD32 Antivirus 4 biedt geavanceerde beveiliging van uw computer tegen schadelijke code. Op basis van de ThreatSense -scanengine die voor het

Nadere informatie

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 2 Inhoud F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 Inhoud Hoofdstuk 1: Aan de slag...3 1.1 Abonnement beheren...4 1.2 Hoe zorg ik ervoor dat mijn computer goed is beveiligd?...4

Nadere informatie

Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids

Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids Snelle gebruikersgids Norman Ad-Aware 1 2 augustus 2005 Inhoudsopgave: Gebruikersgids Norman Ad-Aware SE Plus... 3 Introductie... 3 Installeren

Nadere informatie

Installatiehulp (Dutch) De eerste stappen

Installatiehulp (Dutch) De eerste stappen De eerste stappen Installatiehulp (Dutch) Het doet ons genoegen dat u voor ons product hebt gekozen en wij hopen dat u tevreden bent over uw nieuwe G DATA software. Als iets niet meteen duidelijk is, kan

Nadere informatie

voor Mac Handleiding Aan de slag

voor Mac Handleiding Aan de slag voor Mac Handleiding Aan de slag ESET Cybersecurity biedt geavanceerde beveiliging van uw computer tegen schadelijke code. Op basis van de ThreatSense -scanengine die voor het eerst werd geïntroduceerd

Nadere informatie

Voorbereidende maatregelen: schakel alle beveiligingsprogramma s uit die je geïnstalleerd hebt zoals antivirussoftware, firewall,

Voorbereidende maatregelen: schakel alle beveiligingsprogramma s uit die je geïnstalleerd hebt zoals antivirussoftware, firewall, Service Pack 2 Sinds begin september heeft Microsoft het tweede Service Pack (SP2) voor Windows XP op de markt gebracht. Het hoofddoel van dit servicepack is de veiligheid van computers met Windows XP

Nadere informatie

Handleiding ICT. McAfee Antivirus

Handleiding ICT. McAfee Antivirus Handleiding ICT Inleiding SDW biedt medewerkers de mogelijkheid om op hun privé laptop of computer, antivirus software te installeren. De antivirus software geleverd door McAfee zorgt ervoor dat uw laptop

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Aan de slag...3

Hoofdstuk 1: Aan de slag...3 F-Secure Anti-Virus for Mac 2014 Inhoud 2 Inhoud Hoofdstuk 1: Aan de slag...3 1.1 Wat moet er na de installatie gebeuren?...4 1.1.1 Abonnement beheren...4 1.1.2 Het product openen...4 1.2 Hoe zorg ik ervoor

Nadere informatie

ESET NOD32 ANTIVIRUS 7

ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Aan de slag Klik hier om de meest recente versie van dit document te downloaden ESET NOD32 Antivirus

Nadere informatie

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Aan de slag Klik hier om de meest recente versie van dit document te downloaden ESET NOD32 Antivirus biedt geavanceerde beveiliging

Nadere informatie

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Handleiding Aan de slag

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Handleiding Aan de slag Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Handleiding Aan de slag ESET NOD32 Antivirus biedt geavanceerde beveiliging van uw computer tegen schadelijke code. Op basis van de ThreatSense

Nadere informatie

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding mobile PhoneTools Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Vereisten...2 Voorafgaand aan de installatie...3 mobile PhoneTools installeren...4 Installatie en configuratie mobiele telefoon...5 On line registratie...7

Nadere informatie

F-Secure Mobile Security for S60

F-Secure Mobile Security for S60 F-Secure Mobile Security for S60 1. Installeren en activeren Vorige versie Installatie U hoeft de vorige versie van F-Secure Mobile Anti-Virus niet te verwijderen. Controleer de instellingen van F-Secure

Nadere informatie

2. Installatie Welp op een PC met internet verbinding

2. Installatie Welp op een PC met internet verbinding 1. Welp installeren Welp wordt vanaf internet geïnstalleerd op een PC met een van de volgende besturingssystemen: Windows XP, Windows Vista, Windows 7 of Windows 8. Welp kun je installeren vanaf de NJBB

Nadere informatie

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Bestellen van het Internet Veiligheidspakket 4 Hoofdstuk 3. Installatie 9 3.1

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Inleiding... 4 1. Installatie Windows XP/Vista/7/2000/2003 of 2008... 5 2. Backupset maken... 11 3. Extra Backupset

Nadere informatie

Installatiehandleiding Kaspersky Anti-Virus7.0

Installatiehandleiding Kaspersky Anti-Virus7.0 Installatiehandleiding Kaspersky Anti-Virus7.0 Volg de stappen op deze pagina om de downloadversie van Kaspersky Anti-Virus (KAV) te installeren. Tip: print dit document uit als u begint met installeren.

Nadere informatie

Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1

Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1 Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1 4 september 2012 Voor vragen of problemen kunt u contact opnemen via telefoonnummer 030-2729976. Of e-mail naar support@powerproject.nl.

Nadere informatie

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server. Handleiding Aan de slag

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server. Handleiding Aan de slag Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server Handleiding Aan de slag ESET Smart Security biedt geavanceerde beveiliging van uw computer tegen schadelijke code. Op basis van de ThreatSense -scanengine

Nadere informatie

Snelstartgids. PC, Mac, Android & ios

Snelstartgids. PC, Mac, Android & ios Snelstartgids PC, Mac, Android & ios Installeren voor PC Raadpleeg de Trend Micro-website voor uitgebreide systeemvereisten. Als u het installatieprogramma wilt downloaden, opent u de Downloadkoppeling

Nadere informatie

ESET SMART SECURITY 6

ESET SMART SECURITY 6 ESET SMART SECURITY 6 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Aan de slag Klik hier om de meest recente versie van dit document te downloaden ESET Smart Security biedt geavanceerde beveiliging

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://nl.yourpdfguides.com/dref/2859493

Uw gebruiksaanwijzing. F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://nl.yourpdfguides.com/dref/2859493 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de F-SECURE MOBILE SECURITY

Nadere informatie

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken.

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken. Installatie De client software van Backup+ kan worden gedownload op de Internet Limburg website. Kijk hiervoor op http://www.ilimburg.nl/downloads. Na het downloaden en openen van het backup+.exe bestand

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

Aan de slag met System Mechanic

Aan de slag met System Mechanic Aan de slag met System Mechanic Hartelijk dank voor uw aanschaf van System Mechanic Sinds 1998 wijdt iolo zich aan één doel: ervoor zorgen dat uw PC zo goed als nieuw presteert. Het doet ons een genoegen

Nadere informatie

Handleiding. Mobiel Internet Veiligheidspakket Versie Maart 2015

Handleiding. Mobiel Internet Veiligheidspakket Versie Maart 2015 Handleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket Versie Maart 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Bestellen van het Internet Veiligheidspakket 4 2.1 Eerste gebruik 4 2.2 Tweede en volgende

Nadere informatie

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet Dit document beschrijft hoe u de software of content van uw navigatiesysteem kunt bijwerken. De screenshots die in deze

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING

INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLATIEHANDLEIDING Update van uw Mamut programma EEN GEDETAILLEERDE STAP-VOOR-STAP BESCHRIJVING VAN HOE U EEN UPDATE KUNT MAKEN VAN UW MAMUT BUSINESS SOFTWARE PROGRAMMA (VAN VERSIE 9.0 OF NIEUWER).

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

cprotect BESCHERM HET ONVERVANGBARE VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cprotect BESCHERM HET ONVERVANGBARE VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cprotect BESCHERM HET ONVERVANGBARE VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cprotect: Bescherm het onvervangbare! cprotect is een applicatie die u eenvoudig op uw (Android)

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype Handleiding voor het installeren van en werken met Skype 1 Inhoudsopgave: Wat is Skype?... 3 Systeem-eisen Skype... 3 Skype installeren... 4 Skype account aanmaken... 7 Werken met Skype... 10 Skype verwijderen...

Nadere informatie

Welkom bij deze Inleidende gids - beveiliging

Welkom bij deze Inleidende gids - beveiliging Welkom bij deze Inleidende gids - beveiliging Inhoud Welkom bij deze snelstartgids - beveiliging... 1 PC Tools Internet Security... 3 Aan de slag met PC Tools Internet Security... 3 Installeren... 3 Aan

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

ESET SMART SECURITY 7

ESET SMART SECURITY 7 ESET SMART SECURITY 7 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Aan de slag Klik hier om de meest recente versie van dit document te downloaden ESET Smart Security

Nadere informatie

Aan de slag met Search and Recover

Aan de slag met Search and Recover Aan de slag met Search and Recover Deze handleiding behandelt het volgende: 1. Systeemeisen 2. Installatie van de downloadversie 3. Licentie- en installatieproblemen oplossen 4. Aan de slag met Search

Nadere informatie

Deze handleiding legt uit hoe u de volgende instellingen kunt wijzigen:

Deze handleiding legt uit hoe u de volgende instellingen kunt wijzigen: Instellen van de browser instellingen Internet Explorer 8 Nederlands Inleiding Voor de juiste werking van ZorgDomein is het noodzakelijk dat de browserinstellingen van Internet Explorer op de juiste wijze

Nadere informatie

1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6. 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7

1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6. 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7 NEDERLANDS...5 nl 2 OVERZICHT nl 1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7 3 BLUETOOTH VOORZIENINGEN...8 4 SOFTWARE INSTALLATIE...9 4.1 Voorbereidingen...10

Nadere informatie

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 5.0 activeren... 2 Automatisch activeren via

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton 360 Online Gebruikershandleiding Documentatieversie 1.0 Copyright 2007 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De gelicentieerde Software en Documentatie worden geacht

Nadere informatie

1. Installatie van Het RekenProgramma

1. Installatie van Het RekenProgramma 1. Installatie van Het RekenProgramma 1. Nadat u de software heeft gedownload kunt u de installatie als volgt starten: Voor Windows XP gebruikers: U dient als beheerder op uw computer te zijn aangemeld.

Nadere informatie

Firmware Upgrade Utility

Firmware Upgrade Utility Firmware Upgrade Utility Inhoudsopgave Firmware Upgrade Procedure Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inhoudsopgave 2 Voorbereiding 3 Modem/router resetten naar fabrieksinstellingen 3 Computer configuratie

Nadere informatie

Installeer de C54PSERVU in Windows Vista

Installeer de C54PSERVU in Windows Vista Installeer de C54PSERVU in Windows Vista In dit document wordt beschreven hoe u uw printer in combinatie met de Conceptronic C54PSERVU kan installeren in Windows Vista. 1. Printer installeren Voordat u

Nadere informatie

Gratis virusscanner AVG installeren en afstellen

Gratis virusscanner AVG installeren en afstellen Gratis virusscanner AVG installeren en afstellen AVG Anti-Virus Free Edition (inmiddels is ook een Nederlandstalige versie beschikbaar) is een voor thuisgebruik gratis virusscanner en anti-spyware tool,

Nadere informatie

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Home Inhoudsopgave Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Automatisch activeren via internet Automatisch opnieuw activeren via internet Licenties beheren en licentiebestand downloaden

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten

Nadere informatie

ESET SMART SECURITY 9

ESET SMART SECURITY 9 ESET SMART SECURITY 9 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP Aan de slag Klik hier om de meest recente versie van dit document te downloaden ESET Smart Security is alles-in-een software die beveiliging

Nadere informatie

8.13 Windows Hulp op afstand

8.13 Windows Hulp op afstand 1 8.13 Windows Hulp op afstand Misschien heeft u een probleem dat u zelf niet kunt oplossen, maar is één van uw (klein)kinderen of kennissen erg handig met computers. Dan kunt u natuurlijk telefonisch

Nadere informatie

Klik op OK om verder te gaan. U ziet het volgende scherm verschijnen:

Klik op OK om verder te gaan. U ziet het volgende scherm verschijnen: Installatie van de Online Bijbel Studie DVD (editie 11-01) Datum: 26 januari 2011 Laatste revisie: Versie: 1.0 Voordat u begint Deze instructie behandeld de te volgen stappen om de Online Bijbel Studie

Nadere informatie

Vigor V2.0. Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl

Vigor V2.0. Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl Vigor Firm w are Upgrade Procedure V2.0 Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl Inhoudsopgave FIRMWARE UPGRADE PROCEDURE...1 INHOUDSOPGAVE...1 VOORBEREIDING...2

Nadere informatie

Oplossen van problemen na een foutieve update van Panda

Oplossen van problemen na een foutieve update van Panda Oplossen van problemen na een foutieve update van Panda Dit document beschrijft het oplossen van problemen na een foutieve update van de detectie in Panda Antivirus beveiliging op 11 maart 2015. Oorzaak

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Systeemeisen... 3 2 Installatie... 4 3 Back-up Online configureren...

Nadere informatie

voor Windows Installatiehandleiding eid middleware v2.5 voor Windows

voor Windows Installatiehandleiding eid middleware v2.5 voor Windows Installatiehandleiding voor Windows 2006 Zetes NV pagina 1 van 11 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stap 1: installatie van de de kaartlezer... 4 Instructies Vista... 4 Instructies 98/ME/2000/XP... 4 Controle

Nadere informatie

Snelstartgids. PC, Mac, ios en Android

Snelstartgids. PC, Mac, ios en Android Snelstartgids PC, Mac, ios en Android Installeren voor PC Raadpleeg het Leesmij-bestand op de installatie-cd of de Trend Micro-website voor uitgebreide systeemvereisten. Als u problemen ondervindt bij

Nadere informatie

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u:

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u: 7 Windows Defender Veel internetgebruikers downloaden wel eens een gratis programma van internet. Vaak realiseren zij zich niet dat sommige programma s onderdelen bevatten die informatie over de gebruikers

Nadere informatie

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren.

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. HELP BIJ HET RAADPLEGEN VAN HET PORTAAL HDP Hoe internet-cookies aanvaarden? U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. Internet Explorer

Nadere informatie

Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1

Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1 Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1 22 oktober 2015 Voor vragen of problemen kunt u contact opnemen via: telefoonnummer 030-2729976. Of e-mail naar support@powerproject.nl.

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7

INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7 PROGRAMMA : VERSIES : CIEL EN WINDOWS VISTA/7 ALLE DATUM : 23 JULI 2010 INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7 Belangrijk: Indien uw computer deel uitmaakt van een domein moet u ervoor zorgen

Nadere informatie

Norman Personal Firewall Versie 1.42 Snelle gebruikersgids

Norman Personal Firewall Versie 1.42 Snelle gebruikersgids Norman Personal Firewall Versie 1.42 Snelle gebruikersgids Norman Personal Firewall Introductie Met NPF controleert u op uw computer verbindingen die aangegaan worden vanuit en met andere computers, met

Nadere informatie

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content MEDIA NAV Handleiding voor het online downloaden van content In deze handleiding leest u hoe u software- en contentupdates voor het navigatiesysteem kunt uitvoeren. Hoewel de schermafbeeldingen nog niet

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Geavanceerde internet- en antivirusbescherming voor alles wat je online doet, waar je ook bent.

Geavanceerde internet- en antivirusbescherming voor alles wat je online doet, waar je ook bent. Talen Nederlands Deutsch English Français Korte Activatiecode voor Symantec Internet Security voor 3 pc's voor 1 jaar. omschrijving Omschrijving Norton Internet Security Geavanceerde internet- en antivirusbescherming

Nadere informatie

ISA, Veilig Online. downloaden & installeren. Handleiding. Windows solcon.nl

ISA, Veilig Online. downloaden & installeren. Handleiding. Windows solcon.nl ISA, Veilig Online downloaden & installeren Windows 7-8-10 Handleiding solcon.nl 2 INHOUD Downloaden en installeren van ISA, Veilig Online voor Windows 7 pag. 4 Downloaden en installeren van ISA, Veilig

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. ESET MOBILE ANTIVIRUS http://nl.yourpdfguides.com/dref/3823104

Uw gebruiksaanwijzing. ESET MOBILE ANTIVIRUS http://nl.yourpdfguides.com/dref/3823104 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

cprotect BESCHERM HET ONVERVANGBARE VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cprotect BESCHERM HET ONVERVANGBARE VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cprotect BESCHERM HET ONVERVANGBARE VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cprotect: Bescherm het onvervangbare! cprotect is een applicatie die u eenvoudig op uw (Android)

Nadere informatie

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren In dit Leesmij-bestand wordt beschreven hoe u het Custom PostScript-printerstuurprogramma of het PCLprinterstuurprogramma op een Windows-systeem

Nadere informatie

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie)

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Als u geen upgrade kunt uitvoeren voor uw computer met Windows Vista naar Windows 7 voert u een aangepaste installatie uit.

Nadere informatie

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl AAN DE SLAG AAN DE SLAG Aan de slag met Communicate Symwriter Symwriter, schrijven met symbolen, is een eenvoudige tekstverwerker, voor kinderen die beginnen met leren lezen en schrijven. De symbolen verschijnen

Nadere informatie

NOD32 Antivirus Systeem Versie 2. Handleiding voor Installatie V1_0606/2003 Copyright 2003 ESET, LLC

NOD32 Antivirus Systeem Versie 2. Handleiding voor Installatie V1_0606/2003 Copyright 2003 ESET, LLC NOD32 Antivirus Systeem Versie 2 Handleiding voor Installatie V1_0606/2003 Copyright 2003 ESET, LLC 2 Inhoud 1. Introductie... 3 2. Installeren van NOD32 versie 2.........4 2.1 Eerste installatie.........4

Nadere informatie

Snelstartgids PC, Mac en Android

Snelstartgids PC, Mac en Android Snelstartgids PC, Mac en Android Installeren voor pc Raadpleeg het leesmij-bestand op de installatie-cd of de Trend Micro-website voor uitgebreide systeemvereisten. U kunt het installatieprogramma ook

Nadere informatie

Installatie Remote Backup

Installatie Remote Backup Juni 2015 Versie 1.2 Auteur : E.C.A. Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave BusinessConnect Remote Backup... 3 Kenmerken... 3 Beperkingen... 3 Gebruik op meerdere systemen... 3 Systeemeisen... 4 Support... 4 Installatie...

Nadere informatie

Gdata Internet Security & Upgraden naar Windows 10

Gdata Internet Security & Upgraden naar Windows 10 Gdata Internet Security & Upgraden naar Windows 10 Dit document geeft uitleg hoe U uw computer door Gdata kunt laten scannen op virussen, hoe U de gebruikersnaam en wachtwoord van uw huidige geldige Gdata

Nadere informatie

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015 Handleiding Opslag Online Client voor Windows Versie maart 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van de software 4 2.3 Installeren van

Nadere informatie

Zakelijk Veiligheidspakket van InterNLnet Handleiding voor de installatie van Windows besturingssystemen.

Zakelijk Veiligheidspakket van InterNLnet Handleiding voor de installatie van Windows besturingssystemen. Zakelijk Veiligheidspakket van InterNLnet Handleiding voor de installatie van Windows besturingssystemen. 1 INHOUD: Inleiding blz 3 a) Installatie van het Zakelijk Veiligheidspakket voor de eerste keer.

Nadere informatie

Online overstappen van Isabel Business Suite 5.0 naar Isabel 6. Versie 2.2

Online overstappen van Isabel Business Suite 5.0 naar Isabel 6. Versie 2.2 Online overstappen van Isabel Business Suite 5.0 naar Isabel 6 Versie 2.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Isabel 6 bestellen... 3 2.1 Wat hebt u nodig?... 3 2.2 Bestellen... 4 3 Isabel 6 Secure Signing

Nadere informatie

Nero AG SecurDisc Viewer

Nero AG SecurDisc Viewer Handleiding SecurDisc Nero AG SecurDisc Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van

Nadere informatie

Zeg gewoon JA. Lees verder.

Zeg gewoon JA. Lees verder. Zeg gewoon JA PartSmart Internet Updating Service is Sneller dan Ooit We zijn verheugd bekend te kunnen maken, dat de PartSmart Internet Updating Service vanaf nu beschikbaar is. Het PartSmart-team heeft

Nadere informatie

Handleiding voor het downloaden en installeren van

Handleiding voor het downloaden en installeren van Handleiding voor het downloaden en installeren van i-link Software Handleiding software i-link ver-1.0 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1 Downloaden van i-link Software met Windows XP of Windows Vista pagina 3

Nadere informatie

Dell SupportAssist voor pc's en tablets Gebruikshandleiding

Dell SupportAssist voor pc's en tablets Gebruikshandleiding Dell SupportAssist voor pc's en tablets Gebruikshandleiding Opmerkingen, voorzorgsmaatregelen,en waarschuwingen OPMERKING: Een OPMERKING duidt belangrijke informatie aan voor een beter gebruik van de computer.

Nadere informatie

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Handleiding IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Toevoeging aansluiten USB Lite Base Station 1213 2 Inhoud Inhoud... 3 Het Lite Base Station aansluiten op de USB-poort... 4 Voorgeïnstalleerde

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 bevat Fiery-toepassingen voor het uitvoeren van taken die zijn toegewezen aan

Nadere informatie

Norton Internet Security

Norton Internet Security TM Norton Internet Security Online Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd

Nadere informatie

Installatie Handleiding TechControl

Installatie Handleiding TechControl Installatie Handleiding TechControl Maneffic Solutions Vincent Schuurhuis Versie 1.01 Plaats de CD in het CD-Rom station van de computer, de installatie zal automatisch gestart worden. Indien u de installatie

Nadere informatie

Les 3 De basis (deel 2)

Les 3 De basis (deel 2) Les 3 De basis (deel 2) 3.1 Een Backup maken Uw computer kost je honderden, misschien wel duizenden Euro's, maar toch is dit niet het belangrijkste onderdeel. Je gegevens op je harde schijf zijn dat wel.

Nadere informatie

Problemen met HASP oplossen

Problemen met HASP oplossen Problemen met HASP oplossen Hoofdvestiging: Trimble Geospatial Division 10368 Westmoor Drive Westminster, CO 80021 USA www.trimble.com Copyright en handelsmerken: 2005-2013, Trimble Navigation Limited.

Nadere informatie

1. Installatie nieuwe plug-in

1. Installatie nieuwe plug-in stappenplan irekeningen iregistratie - iboekhouding: Spoon opstartproblemen oplossen g e b r u i k e r s aug. 2015 De modules irekeningen, iregistratie en iboekhouding maken gebruik van een plug-in om

Nadere informatie

// Mamut Business Software

// Mamut Business Software // Mamut Business Software Eenvoudige installatiehandleiding Inhoud Voor de installatie 3 Over het programma 3 Over de installatie 4 Tijdens de installatie 5 Voorwaarden voor installatie 5 Zo installeert

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding

Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Installatie Mobiel Internet Veiligheidspakket voor de UIQ3... 6. Installeren en activeren... 6.2 Scannen op virussen... 7.3 Ongeautoriseerd

Nadere informatie

In deze instructie staat beschreven hoe u een update kunt uitvoeren.

In deze instructie staat beschreven hoe u een update kunt uitvoeren. Algemeen Update installeren CashflowPro is een programma dat op uw computer geïnstalleerd staat. Dat betekent dat u zelf verantwoordelijk bent voor het uitvoeren van updates om de software up-to-date te

Nadere informatie

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden.

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden. GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows XP, Vista, 7 & 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem: Windows

Nadere informatie