1. MATERIELE EN ADMINISTRATIEVE ORGANISATIE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. MATERIELE EN ADMINISTRATIEVE ORGANISATIE"

Transcriptie

1 Verslag voltallige zitting van 30 januari 1995 Doc 185 1/11 GEWESTELIJKE ONTWIKKELINGSCOMMISSIE WERKINGSVERSLAG VOOR 1994 I. INLEIDING De werkzaamheden van de Gewestelijke Ontwikkelingscommissie geven aanleiding tot een aantal algemene bedenkingen 1. MATERIELE EN ADMINISTRATIEVE ORGANISATIE 1.1. Lokalen De Commissie betreurt de talrijke moeilijkheden die ze heeft gehad om te kunnen beschikken over een permanente zaal voor haar werkvergaderingen en voltallige zittingen. De organisatie van haar werkzaamheden werd hierdoor bemoeilijkt Materiële middelen Het secretariaat kreeg de middelen nodig voor communicatie en verdeling van de documenten, studies, verslagen,... ter beschikking en gebruikte de bestaande infrastructuur van het Bestuur voor Ruimtelijke Ordening en Huisvesting (fotocopie, telefoon, fax,) Medewerkers De is van oordeel dat het secretariaat goed gefunctioneerd heeft: de leden van de Commissie hebben eraan gehouden het secretariaat te danken voor het gedane werk en de beschikbaarheid. Het kon beschikken over een efficiënte doch niet permanente juridische bijstand. In de toekomst moet men de mogelijkheid van dergelijke bijstand waarborgen hetzij binnen of buiten het Bestuur voor Ruimtelijke Ordening en Huisvesting. Vooral moet men de aanwezigheid van een jurist verzekeren op alle vergaderingen van de. Anderzijds kwam, in het kader van de werkzaamheden van de over het ontwerp van GewOP en het daaropvolgend openbaar onderzoek, het voorstel tot medewerking van de administraties en pararegionalen te laat. Hierdoor was het materieel onmogelijk om hun hulp in te roepen om bepaalde technische en meer sectoriële aspecten van het debat te verhelderen. Het zou nuttig zijn om in de toekomst een meer systhematische en actieve medewerking van bepaalde diensten in het vooruitzicht te stellen.

2 Verslag voltallige zitting van 30 januari 1995 Doc 185 2/11 2. WERKZAAMHEDEN INZAKE HET ONTWERP VAN GEWOP 2.1. Uitwerkingsprocedure van het ontwerp van GewOP Zoals reeds vermeld in het advies van de Commissie, betreurt de dat de Regering geen breed overleg organiseerde met alle partijen geïnteresseerd in de gewestelijke ontwikkeling, voorafgaand aan de vaststelling van het ontwerp van GewOP. Het onderzoek van de voorafgaande studies liet toe een gemeenschappelijk informatie en analysefonds samen te stellen. De betreurde nochtans bepaalde gebreken of tekortkomingen en de soms opduikende discrepantie tussen deze studies en de werkzaamheden en het ontwerp van GewOP. De belastte bepaalde leden met de functie van verslaggever inzake de thematische luiken van de studies van het GewOP. Men heeft het zeer ongelijk succes van deze formule moeten vaststellen. Het zou wenselijk zijn na te denken over de middelen die dienen ingeschakeld te worden om dit systeem operationeel te maken wanneer dit nodig blijkt, namelijk in het vooruitzicht van de besprekingen over het ontwerp van GBP Openbaar onderzoek Niettegenstaande de Regering alle nodige middelen ter beschikking stelde voor de geïnformatiseerde verwerking van het openbaar onderzoek, bleek het onderzoek van de bezwaren zeer moeilijk, door de afwezigheid van een bestaande feitelijke toestand en een rechtstoestand en waren soms langdradige opzoekingen noodzakelijk Opstellen van het advies De heef t de uitdaging aanvaard om haar opdracht te vervullen welke erin bestond een advies te geven over het ontwerp van GewOP, zoals de ordonnantie houdende organisatie van de planning en de stedebouw het voorschrijft. De termijn die haar daarvoor toegekend werd, bleek echter zeer kort : in het bijzonder de termijn van 6O dagen voor het behandelen van de bezwaarschriften zou op 90 dagen gebracht moeten worden. De Commissie werd onderworpen aan een koortsachtig vergaderritme. Zonder de goede wil en de toewijding van meerdere leden van de Commissie, zou het analysewerk en de redactie van het advies niet mogelijk geweest zijn Aanwezigheid van de leden De Commissie mag tevreden zijn dat zij het quorum steeds bereikte, ondanks de zeer gevulde agenda. Een analyse van de aanwezigheidslijst wijst evenwel op een systematische

3 Verslag voltallige zitting van 30 januari 1995 Doc 185 3/11 afwezigheid van bepaalde leden. Il. A L G E M E E N H E D E N In bijlage vindt men : - de lijst van de aanwezigheden op de vergaderingen de lijst van de overgemaakte documenten de verslagen van de vergaderingen zijn gedetailleerd en vermelden alle interventies van de leden. III OVERZICHT VAN DE WERKZAAMHEDEN De werkvergaderingen werden gehouden in voltallige zitting, in gespecialiseerde secties of in thematische werkgroepen. De Commissie vertrouwde de voorbereiding van de adviezen toe aan twee van haar gespecialiseerde secties: de sectie BBP (bijzonder bestemmingsplan) en de sectie GewOP. Verder werden 4 thematische werkgroepen opgericht voor een eerste analyse en lezing van het GewOP. Het gaat on de groepen Huisvesting, Leefmilieu Patrimonium, Verplaatsingen en Economie. De gewestelijke Commissie hield 24 voltallige zittingen tijdens het jaar 1994; de gespecialiseerde secties BBP en GewOP vergaderden elk 18 keer. De inhoud van iedere vergadering wordt hieronder weergegeven. De verslagen liggen ter inzage op het secretariaat van de Commissie. 03 februari 1994 : Gespecialiseerde sectie BBP. Onderzoek van het basisdossier BBP Louiza te Brussel: - hoorzitting met de verantwoordelijken van de gemeenten en de auteurs van het ontwerp; - debat over de samenstelling van een basisdossier; - debat over de inhoud van de afwijkingen. 10 februari 1994 : Gespecialiseerde sectie BBP. Onderzoek van het basisdossier Louizawijk te Brussel. - onderzoek van het antwoord van het College -opstellen van een lijst van de vereiste documenten om het dossier te vervolledigen - studie van een analyserooster van de documenten - algemeen debat over de doelstellingen van het BBP Louiza - opstellen van het advies dat zal voorgelegd worden in voltallige zitting.

4 Verslag voltallige zitting van 30 januari 1995 Doc 185 4/11 17 februari 1994 : Voltallige zitting. - Goedkeuring van de verslagen nrs.: 12 van 9 december 1993 en 13 van 16 december 1993 (off icië1e voorstelling van het GewOP) - Ontslag en toetreding van nieuwe leden. - Wijziging van het huishoudelijk reglement. - Basisdossier van het BBP Louizalaan : verslag van de gespecialiseerde sectie. Er is geen ontwerpadvies aangezien het College van de Stad Brussel beslist heeft de neerlegging van het basisdossier te annuleren. - Documenten GewOP, stand van zaken. - Voorstel inzake organisatie van de werkzaamheden: - werking van de Gespecialiseerde secties - samenstelling van thematische subgroepen. Kalender van de vergaderingen van de Commissie Procedures voor de behandeling van de klachten ingevolge het openbaar onderzoek. 03 maart 1994 :Voltallige zitting. - Goedkeuring van het Verslag nr. 14 van 17/08/94 - BBP, basisdossier BBP Louizawijk ; debat over de opmerkingen en voorstellen van de Commissie aan de Regering. - Gespecialiseerde sectie BBP voorstel om aan de sectie een denkoefening toe te vertrouwen over het probleem van het verband tussen de gewijzigde BBP s en het GewOP (o.a. de verhouding 0,1 in de perimeters voor bescherming van de huisvesting). - Gespecialiseerde sectie GewOP : - organisatie van de Gespecialiseerde sectie en de thematische groepen + kalender van de werkzaamheden. - bevestiging van de beslissing genomen ter zitting van 17/02/1994 inzake het uitnodigen van experten bij de thematische groepen. - Voorstelling voor codificatie van de bezwaren. - Secretariaat : technische middelen en personeel. 10 maart 1994 : Gespecialiseerde sectie BBP. Basisdossier van het BBP Hospitaal Schaarbeek : - hoorzitting met de vertegenwoordigers van de gemeente Schaarbeek en de auteurs van het ontwerp. - Analyse van het basisdossier. - Bedenking over het probleem van het respecteren van de coëfficiënt 0,1 in de perimeter van bescherming van de huisvesting. 24 maart 1994 : Voltallige zitting. - Goedkeuring van het verslag nr. 16 van 29/03/ Basisdossier van het BBP - Hospitaal Schaarbeek : - hoorzitting met de vertegenwoordigers van de gemeente en de auteurs van het project; - advies van de Commissie over het basisdossier; - Toestand van de thematische groepen 31 maart 1994 : Gespecialiseerde sectie BBP. - Vervolg van de bedenking over het probleem van het verband tussen de gewijzigde BBP s en het GewOP (o.a. de verhouding 0,1 in de perimeters voor bescherming van de huisvesting).

5 Verslag voltallige zitting van 30 januari 1995 Doc 185 5/11 21 april 1994 : Voltallige zitting. - Goedkeuring van het verslag nr. 16 van de vergadering van 29/03/ Debat over de reglementaire aspecten van het GewOP met de heer Jacques VAN GRIMBERGEN, adjunct-kabinetsdirecteur van het Kabinet van de Minister-Voorzitter Charles PICQUE. -Voorstellen van de ontwerprapporten van de thematische groepen Verplaatsingen en Milieu Erfgoed. - Gespecialiseerde sectie BBP over de regel van de coëfficiënt V/T 0,1 (kantoorconcentratie). - Verslag van het bezoek aan de tentoonstelling VILLE, ART & ARCHITECTURE EN EUROPE, in Parijs. - Bevestiging van het programma en agenda van de werkzaamheden. 28 april 1994 : Voltallige zitting. - Analyse van de juridische kwesties. - Vervolg van de voorstelling van de ontwerprapporten van de thematische groepen Huisvesting en Leefmilieu erfgoed. 05 mei 1994 : Gespecialiseerde sectie GewOP. - Voorbereiding van de vragen voor de hoorzitting met de auteurs van het ontwerpplan. - Debat over de werkwijze en organisatie van de sectie. 19 mei 1994 :Voltallige zitting. - Goedkeuring van de verslagen nrs. 17 van 21 april 1994 en 18 van 28 april Ontwerp van BBP nr. 2C Brugmannwijk te Ukkel advies van de ; - Hoorzitting met de auteurs van het ontwerp van GewOP over de essentiële vragen. 02 juni 1994 : Voltallige zitting. - Goedkeuring van verslag nr. 19 van 19/05/ Samenstelling van een juridische Commissie. Hoorzitting met de auteurs van het project (vervolg) over de thema s verplaatsingen en huisvesting. 13 juni 1994 : Gespecialiseerde secties BBP en GewOP. - Vergadering van de experten & voorzitters van de Gespecialiseerde secties en de vier thematische groepen; - Bespreken van de structuur en de inhoud van het ontwerprapport van de over haar standpunt over het ontwerp van GewOP. 16 juni 1994 : Gespecialiseerde sectie GewOP. - Balans van de werkzaamheden van de thematische groepen synthese van de ontwerprapporten. - Opstellen van de vragen van de groep Economie voor de hoorzitting met de auteurs van het GewOP 23 juni 1994 : Gespecialiseerde sectie GewOP. Analyse van 5 basisdossiers over bijzondere bestemmingsplannen in de gemeente Koekelberg :

6 Verslag voltallige zitting van 30 januari 1995 Doc 185 6/11 - Leopold II-laan (3 dossiers). - Wijk rond het gemeentehuis. - Wijk van de sportzaal. Hoorzitting met de vertegenwoordigers van de gemeente. 23 juni 1994 : Voltallige zitting. - Goedkeuring van het verslag nr. 20 van 02/06/ Verslag van het secretariaat over de organisatie van de taken. - Hoorzitting met de auteurs van het GewOP over de oriderwerpen: leefmilieu, erfgoed en economie. 30 juni 1994 : Voltallige zitting. - Goedkeuring van verslag nr. 21 van 23.06/ BBP - analyse van 5 basisdossiers van BBP s in de gemeente Koekelberg: Leopold II-laan (3 dossiers), Gemeentehuis, Sportzaal. - Balans van de hoorzittingen met de auteurs van het ontwerp en voorstel van vóór-ontwerp van de (richtlijnen voor advies van de - Doc. nr. 138). 07 juli 1994 : Voltallige zitting. - Goedkeuring van verslag nr. 22 van 30/06/ Voorstel van vóór-ontwerp richtlijnen voor advies van de. 18 augustus 1994 : Gespecialiseerde secties BBP & GewOP. - organisatie van de werkzaamheden. - advies van de gemeenten en raadgevende organen. 25 augustus 1994 : Voltallige zitting. - Toetreding van de heer MOENS ter vervanging van Mev. LEYSEN. - Ontslag van de heer SCHOONBROODT. - Goedkeuring van verslag nr. 23 van 7/07/ Verslag over de behandeling van het openbaar onderzoek. - Synthese van het advies van de commissies en gemeenten. - Organisatie van de werkzaamheden van de. 0l september 1994 : Voltallige zitting. - Goedkeuring van verslag nr. 24 van 25/08/ Organisatie van de werkzaamheden. - Debat over de adininistratieve functie. 08 september 1994 :Voltallige zitting. - Goedkeuring van verslag nr. 25 van 01/09/ Debat over het thema Verplaatsingen : 09 september 1994 : Gespecialiseerde sectie GewOP. - Ontwerpadvies inzake het probleem van de econoinisclie activiteiten te Brussel. - Lokalisatie van de kantoren : - de PGB s. - de Europese Gemeenschap.

7 Verslag voltallige zitting van 30 januari 1995 Doc 185 7/11 - de kleine administratieve ruimten : - V/T 0,1 - kantoren en erfgoed 12 september 1994 :Voltallige zitting. - Debat over de juridische kwesties. - Debat over de volgende thema's : - Cultuur - Uitrustingen - Vorming - Onderzoek. 15 september 1994 :Voltallige zitting. - Goedkeuring van de versiagen nrs. 25 van 01/09/ van 08/09/ Debat over de volgende thema s : - Huisvesting - Leefmilieu/erfgoed. 19 september 1994 : Gespecialiseerde sectie BBP. Debat over de documenten 106, 154, 166, 167, 189 : - Nota over de V/T 0,1 en meer in het bijzonder over het naleven van de perceelsindeling. - Europese dorsaal - TGV/Schaarbeek vormingsstation - Stedebouwkundige lasten - PGB Zuidstation - Dobbelenberg 19 september 1994 : Gespecialiseerde sectie GewOP. - Afwerking van de onderwerpen Economie & Verplaatsingen. - Thema Cultuur - Thema Onderwijs - Opvoeding - Vorming. - Thema Uitrustingen. 22 september 1994 : Gespecialiseerde sectie BBP. - Lezing van de nota van de Gespecialiseerde sectie BBP (doc. 126) en laatste verbeteringen. 22 september 1994 : Gespecialiseerde sectie GewOP. - Thema "Economie debat over de administratieve functie op basis van het doc Ontwerp van deconcentratie van de tertiaire functie in het Brussels gewest". - Debat over de thema : - Leefmilieu/erfgoed. - Huisvesting. 22 september 1994 : Voltallige zitting - Goedkeuring van de verslagen nrs. 27 van 12/09/1994 en 28 van 15/09/ Goedkeuring van een ontwerpadvies van de over de volgende algemene beleidspunten - economische ontwikkeling en vestiging van de administratieve functie; - verplaatsingen - leefmilieu/erfgoed - huisvesting

8 Verslag voltallige zitting van 30 januari 1995 Doc 185 8/11 - andere thema s (uitrustingen, vorming, cultuur). 26 september 1994 : Gespecialiseerde sectie BBP - Debat over de algemene aspecten waaronder het glossarium, filosofie van de vestiging van de Europese Unie. - Analyse van specifieke gevallen op basis van document 156 (vragen en opmerkingen ingevolge het openbaar onderzoek inzake economie). 26 september 1994 : Gespecialiseerde sectie GewOP - Bespreking van het samenvattend document op het vlak van verplaatsingen. - Debat over : - Cultuur. - Onderwijs/Vorming. - Collectieve uitrustingen (doc. 196). 29 september 1994 : Gespecialiseerde sectie GewOP. - Debat over : - Huisvesting. - Leefmilieu/erfgoed. - Cultuur. - Vorming/Onderwijs. - Collectieve uitrustingen. - Juridische aspecten. 29 september 1994 : Voltallige zitting - Goedkeuring van verslag nr. 29 van 22/09/ Debat over de volgende documenten : - juridische aspecten. - behandeling van de bezwaren. - stedebouwkundige lasten. - verplaatsingen. - leefmilieu/erfgoed. - huisvesting. - cultuur. - vorming/onderwijs. - collectieve uitrustingen. 03 oktober 1994 : Gespecialiseerde sectie BBP. - Behandeling van de bezwaren over het thema economie. 03 oktober 1994 : Gespecialiseerde sectie GewOP. - Juridische aspecten. - Huisvesting. - Onderwijs/vorming. - Collectieve uitrustingen. 06 oktober 1994 : Gespecialiseerde sectie GewOP. - Huisvesting - Cultuur - Uitrustingen

9 Verslag voltallige zitting van 30 januari 1995 Doc 185 9/11 - Onderwijs/vorming - Verplaatsingen. 06 oktober 1994 : voltallige zitting. - Goedkeuring van verslag nr. 30 van 29/09/ Definitieve goedkeuring van het advies van de over de volgende aspecten: - Leefmilieu/erfgoed. - Verplaatsingen. - Stedebouwkundige lasten. - Goedkeuring van de verbeterde of gewijzigde teksten door de Gespecialiseerde secties BBP & GewOP. - Stedebouwkundige lasten - aanvullingen - Reglementair karakter van het GewOP en behandeling van de bezwaren. - Debat over de volgende thema s : -Juridische aspecten voorstel van de sectie GewOP op basis van de documenten 191 en 191/3. - Huisvesting. - Cultuur (Doc. 184/2). - Vorming/onderwijs (Doc. 197/4). - Collectieve uitrustingen. - Economie andere thema s (handel,...). - Voorstel van antwoord van de Gespecialiseerde sectie BBP op de vragen gesteld in doc. nr Verdeling van de werkzaamheden voor de behandeling van de bezwaren onder de Gespecialiseerde secties. 10 oktober 1994 : Gespecialiseerde sectie BBP. - Vragen en opmerkingen van het openbaar onderzoek (Doc.156). - PGB s. - Specifieke bezwaren. - BBP s: voorstel tot schorsing. - Huisvesting. 10 oktober 1994 : Gespecialiseerde sectie GewOP. - Collectieve uitrustingen (Doc. 196/1, 196/2) - Cultuur (Doc Onderwijs (Doc. 197/5 + aanvulling) - Economie (Doc. 162, 138, 148, 149) - Juridische aspecten (Doc. 191, 210, 214). 12 oktober 1994 : Gespecialiseerde sectie BBP. idem als 10/10/ oktober 1994 : Gespecialiseerde sectie GewOP. Onderzoek van de bezwaren : vervolg 13 oktober 1994 : voltallige zitting. - Debat en goedkeuring van de volgende teksten : - Collectieve uitrustingen (Doc. 196/2)

10 Verslag voltallige zitting van 30 januari 1995 Doc /11 - Reglementair Karakter (Doc. 210/4) - Onderwijs (Doc. 197/6) - Handel (Doc. 221/1) - Verplaatsingen (Doc. 166/4) - De ondernemingen te Brussel (Doc. 229) - Het grondbeleid (Doc. 223) - Economie (Doc. 224/1). 17 oktober 1994 : Gespecialiseerde sectie BBP. - Onderzoek van de bezwaren, bijzondere opmerkingen : - Economie: - kantoren, PGB s - industrie. - Huisvesting - Groene ruimten/bebouwing. - BBP s aanvraag tot schorsing - Wijziging van de zones en perimeters van bestemmingsplannen. 17 oktober 1994 : Gespecialiseerde sectie GewOP. - Debat over : - Toerisme & Hotelwezen (Doc. 228) - Onderwijs/vorming (Doc. 197/7) - Analyse van de bezwaren inzake de verplaatsingen; - Inleidende tekst over de uitwerkingsprocedure van het ontwerp van GewOP; - Voorstel voor een definitieve vormgeving van het advies van de. 19 oktober 1994 : Gespecialiseerde sectie BBP. - idem als 17/10/ oktober 1994 : Gespecialiseerde sectie GewOP. - Onderzoek van de bezwaren inzake leefmilieu + erfgoed + varia (atypische gevallen zoals reclame). 20 oktober 1994 : Gespecialiseerde sectie GewOP. - Onderzoek van de bezwaren (vervolg). 20 oktober 1994 : voltallige zitting. - Goedkeuring van de verslagen nrs. 31 van 06/1/1994 en 32 van 13/10/ Definitieve goedkeuring van de verbeteringen aan de teksten over de kantoren, het glossarium, de ondernemingen en de verplaatsingen. - Debat en goedkeuring van de teksten over : -Toerisme en hotelwezen - Onderwijs/vorming - Onderzoek van de bezwaren teksten die het resultaat zijn van de werkzaamheden van de Gespecialiseerde secties GewOP & BBP neergelegd ter zitting. - Voorstel inzake de structuur van het eindverslag (+ goedkeuring van de vormgeving van de reeds goedgekeurde teksten door de Commissie). 24 oktober 1994 : Gespecialiseerde sectie BBP. - Schorsing van BBP s. - Wijziging van perimeters. - Specifieke bezwaren inzake kantoren en huisvesting.

11 Verslag voltallige zitting van 30 januari 1995 Doc /11 24 oktober 1994 : voltallige zitting - Goedkeuring van de ontwerpadviezen van de sectie BBP over de schorsingen en opheffingen van BBP s, de wijzigingen van perimeters en de PGB s. - Leefmilieu/erfgoed - Analyse van de specifieke bezwaren. 26 oktober 1994 : Gespecialiseerde sectie BBP. Vervolg van de vergadering van 24/10/ oktober 1994 : Gespecialiseerde sectie GewOP. - Onderzoek van de bezwaren. 27 oktober 1994 : Gespecialiseerde sectie BBP. - Onderzoek van de bezwaren. 27 oktober 1994 : Voltallige zitting. - Lezing en goedkeuring van de documenten opgesteld door de Gespecialiseerde secties. 29 oktober 1994 : Voltallige zitting. - Goedkeuring van het definitief document + vormverbeteringen. - Overhandiging van het advies van de aan de Minister-Voorzitter Ch.Picqué 17 november 1994 : Voltallige zitting. - Debat en goedkeuring van de synthese van het advies van de. 24 november 1994 : Voltallige zitting. Persconferentie.

Gewestelijke Ontwikkelingscommissie ACTIVITEITENVERSLAG VAN HET JAAR 2006

Gewestelijke Ontwikkelingscommissie ACTIVITEITENVERSLAG VAN HET JAAR 2006 Gewestelijke Ontwikkelingscommissie ACTIVITEITENVERSLAG VAN HET JAAR 2006 DE VERGADERINGEN VAN DE GEWESTELIJKE COMMISSIE De Commissie heeft 35 vergaderingen gehouden gedurende het jaar 2006 : - 14 voltallige

Nadere informatie

Gelet op het gewestelijk ontwikkelingsplan, goedgekeurd bij besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 12 september 2002;

Gelet op het gewestelijk ontwikkelingsplan, goedgekeurd bij besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 12 september 2002; 60046 BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST [C 2018/31584] 21 DECEMBER 2017. Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering houdende goedkeuring van de beslissing van de gemeente Molenbeek om het bijzonder

Nadere informatie

CONTROLECOMMISSIE VOOR PRESTATIES VAN BODEMVERONTREINIGINGSDESKUNDIGEN EN BODEMSANERINGSAANNEMERS: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

CONTROLECOMMISSIE VOOR PRESTATIES VAN BODEMVERONTREINIGINGSDESKUNDIGEN EN BODEMSANERINGSAANNEMERS: HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONTROLECOMMISSIE VOOR PRESTATIES VAN BODEMVERONTREINIGINGSDESKUNDIGEN EN BODEMSANERINGSAANNEMERS: HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement wordt opgesteld door de controlecommissie

Nadere informatie

RAAD VOOR HET VERBRUIK ADVIES

RAAD VOOR HET VERBRUIK ADVIES RVV- 509 RAAD VOOR HET VERBRUIK ADVIES Over het ontwerp van koninklijk besluit houdende oprichting van de bijzondere raadgevende commissie Verbruik binnen de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven en tot

Nadere informatie

Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip:

Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip: Adviescommissie kunsten Huishoudelijk Reglement I. Algemene bepalingen Begrippen Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip: Kunstendecreet: het decreet

Nadere informatie

Coordinatie--Rechten--patient--Samenstelling-werking--KB doc

Coordinatie--Rechten--patient--Samenstelling-werking--KB doc 1 APRIL 2003. - Koninklijk besluit tot regeling van de samenstelling en de werking van de Federale Commissie Rechten van de Patiënt ingesteld bij artikel 16 van de wet van 22 augustus 2002 betreffende

Nadere informatie

MINISTERIE VAN HET WAALSE GEWEST

MINISTERIE VAN HET WAALSE GEWEST MINISTERIE VAN HET WAALSE GEWEST 6 MEI 1999. - Decreet houdende wijziging van het decreet van 27 november 1997 tot wijziging van het Waalse Wetboek van Ruimtelijke Ordening, Stedenbouw en Patrimonium gewijzigd

Nadere informatie

Belgisch Staatsblad dd

Belgisch Staatsblad dd VLAAMSE OVERHEID [C 2016/35806] 22 APRIL 2016. Besluit van de Vlaamse Regering houdende de goedkeuring van het huishoudelijk reglement van de Vlaamse Hoge Handhavingsraad voor Ruimte en Milieu, vermeld

Nadere informatie

WERKGROEP REGLEMENT VAN ORDE VAN DE EURO-MEDITERRANE PARLEMENTAIRE VERGADERING

WERKGROEP REGLEMENT VAN ORDE VAN DE EURO-MEDITERRANE PARLEMENTAIRE VERGADERING WERKGROEP REGLEMENT VAN ORDE VAN DE EURO-MEDITERRANE PARLEMENTAIRE VERGADERING Athene, 22 maart 2004 REGLEMENT VAN ORDE VAN DE EURO-MEDITERRANE PARLEMENTAIRE VERGADERING door het medevoorzitterschap van

Nadere informatie

Ontwerp van samenwerkingsakkoord

Ontwerp van samenwerkingsakkoord Ontwerp van samenwerkingsakkoord Tussen: de Franse Gemeenschap Vertegenwoordigd door Mevrouw Fadila LAANAN, Minister van Cultuur, Audiovisuele Zaken, Gezondheid en Gelijkheid van Kansen En: de Vlaamse

Nadere informatie

12 JULI Koninklijk besluit tot goedkeuring van het huishoudelijk reglement van de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling

12 JULI Koninklijk besluit tot goedkeuring van het huishoudelijk reglement van de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling 12 JULI 2016. - Koninklijk besluit tot goedkeuring van het huishoudelijk reglement van de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling FILIP, Koning der Belgen, Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen,

Nadere informatie

Ethische Commissie voor de telecommunicatie

Ethische Commissie voor de telecommunicatie Ethische Commissie voor de telecommunicatie Ellipse Building Gebouw C Koning Albert II-laan 35 1030 BRUSSEL Huishoudelijk Reglement (versie 1) Aangenomen op 27 juni 2011 Goedgekeurd door de Minister op

Nadere informatie

Koninklijk besluit van 10 augustus 1998 tot goedkeuring van het huishoudelijk reglement van de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling

Koninklijk besluit van 10 augustus 1998 tot goedkeuring van het huishoudelijk reglement van de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling INHOUD 1. Definities... 2 2. De Raad... 2 3. Het Bureau... 3 4. Algemene Vergaderingen... 4 5. Werkgroepen... 5 6. Het Permanent Secretariaat... 6 7. Taalgebruik... 6 8. Forumfunctie en openbaarheid van

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 23 februari

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 23 februari A D V I E S Nr. 1.974 ------------------------------- Zitting van dinsdag 23 februari 2016 ------------------------------------------------- Werkgeversgroepering Onderzoek van een aanvraag om toelating

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming

Nadere informatie

SINT LAMBRECHTS-WOLUWE

SINT LAMBRECHTS-WOLUWE SINT LAMBRECHTS-WOLUWE Ontwerp van bestek van het milieueffectenverslag (bestek MEV) van het gemeentelijk ontwikkelingsplan (GemOP) Advies van de Gewestelijke Ontwikkelingscommissie 8 oktober 2009 Gelet

Nadere informatie

VR DOC.0432/1

VR DOC.0432/1 VR 2018 0405 DOC.0432/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED EN DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Definitieve goedkeuring

Nadere informatie

Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen

Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen HOOFDSTUK 1: ALGEMENE UITGANGSPUNTEN Art. 1 De GRO..M is de advies- en participatieraad van de stad Mechelen met betrekking tot ontwikkelingssamenwerking

Nadere informatie

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter.

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 : Doelstelling Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de GECORO zijn bevoegdheid uitoefent overeenkomstig het besluit van de gemeenteraad van 17 december

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VLAAMSE TOEZICHTCOMMISSIE VOOR HET ELEKTRONISCHE BESTUURLIJKE GEGEVENSVERKEER

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VLAAMSE TOEZICHTCOMMISSIE VOOR HET ELEKTRONISCHE BESTUURLIJKE GEGEVENSVERKEER HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VLAAMSE TOEZICHTCOMMISSIE VOOR HET ELEKTRONISCHE BESTUURLIJKE GEGEVENSVERKEER Titel I. ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1. De Vlaamse toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke

Nadere informatie

Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur

Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Artikel 1. Oprichting Het gemeentebestuur richt, op initiatief van de milieuverenigingen van Dilbeek, een gemeentelijke adviesraad voor milieu en

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING. - Ontwerp van decreet houdende het terugkommoment in het kader van de rijopleiding categorie B - Definitieve goedkeuring

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING. - Ontwerp van decreet houdende het terugkommoment in het kader van de rijopleiding categorie B - Definitieve goedkeuring DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van decreet houdende het terugkommoment in het kader van de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van het Comité voor het beheer van het merk INCERT

Huishoudelijk Reglement van het Comité voor het beheer van het merk INCERT Comité Electrotechnique Belge a.s.b.l. Belgisch Elektrotechnisch Comité v.z.w. Diamant Building Bd A. Reyerslaan, 80-1030 Bruxelles/Brussel Tel : 02/706 85 70 - Fax : 02/706 85 80 E-mail: paul.romanus@bec-ceb.be

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Raadszitting van donderdag 2 mei 2002 ----------------------------------------------------------------------------------

Gemeenschappelijke Raadszitting van donderdag 2 mei 2002 ---------------------------------------------------------------------------------- CENTRALE RAAD VOOR HET BEDRIJFSLEVEN NATIONALE ARBEIDSRAAD ADVIES Nr. 1.402 Gemeenschappelijke Raadszitting van donderdag 2 mei 2002 ----------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Hoofdstuk I. Algemene bepalingen. 1 het DABM: het decreet van 5 april 1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid;

Hoofdstuk I. Algemene bepalingen. 1 het DABM: het decreet van 5 april 1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid; / HR Huishoudelijk reglement van de Vlaamse Hoge Handhavingsraad voor Ruimte en Milieu, vermeld in artikel 16.2.9 van het decreet van 5 april 1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid Afdeling

Nadere informatie

Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Huishoudelijk reglement

Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Huishoudelijk reglement Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Huishoudelijk reglement Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 januari 2008 Bekendgemaakt op 31 januari 2008 Artikel 1 Hoofdstuk I Algemene bepaling Onverminderd

Nadere informatie

RAAD VOOR HET VERBRUIK ADVIES

RAAD VOOR HET VERBRUIK ADVIES RVV- 476 RAAD VOOR HET VERBRUIK ADVIES over de integratie van de Raad voor het Verbruik binnen de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven, zoals bepaald in artikel XIII, 17 van het Wetboek Economisch Recht.

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED EN DE VLAAMSE MINISTER VAN BEGROTING, FINANCIËN EN ENERGIE NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Definitieve goedkeuring van het ontwerp

Nadere informatie

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke. Huishoudelijk reglement

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke. Huishoudelijk reglement Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke Huishoudelijk reglement Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: De GECORO stelt een huishoudelijk reglement op met betrekking tot haar

Nadere informatie

Vlaamse Regering.^SLT

Vlaamse Regering.^SLT Vlaamse Regering.^SLT Besluit van de Vlaamse Regering inzake de werking en de samenstelling van de Vlaamse Luchthavencommissie DE VLAAMSE REGERING. Gelet op het decreet van 7 mei 2004 Inzake de Sociaal-Economische

Nadere informatie

Bijlage 1. Model van huishoudelijk reglement van de Gemeentelijke en Intergemeentelijke Begeleidingscommissie als vermeld in artikel 2

Bijlage 1. Model van huishoudelijk reglement van de Gemeentelijke en Intergemeentelijke Begeleidingscommissie als vermeld in artikel 2 Bijlage 1. Model van huishoudelijk reglement van de Gemeentelijke en Intergemeentelijke Begeleidingscommissie als vermeld in artikel 2 Gemeentelijke en Intergemeentelijke Begeleidingscommissie Huishoudelijk

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Verordening adviescommissie bezwaarschriften gemeente Haarlemmermeer 2012.

Verordening adviescommissie bezwaarschriften gemeente Haarlemmermeer 2012. CVDR Officiële uitgave van Haarlemmermeer. Nr. CVDR228414_1 29 november 2016 Verordening adviescommissie bezwaarschriften gemeente Haarlemmermeer 2012 De raad, het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

STATUUT VAN DE HAAGSE CONFERENTIE VOOR INTERNATIONAAL PRIVAATRECHT

STATUUT VAN DE HAAGSE CONFERENTIE VOOR INTERNATIONAAL PRIVAATRECHT STATUUT VAN DE HAAGSE CONFERENTIE VOOR INTERNATIONAAL PRIVAATRECHT De Regeringen van de hierna genoemde landen: De Bondsrepubliek Duitsland, Oostenrijk, België, Denemarken, Spanje, Finland, Frankrijk,

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT

DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW NOTA AAN DE LEDEN VAN DE

Nadere informatie

Vlaamse regering. Besluit van de Vlaamse regering betreffende de bevoegdheid, de samenstelling en de werking van de Vlaamse Havencommissie

Vlaamse regering. Besluit van de Vlaamse regering betreffende de bevoegdheid, de samenstelling en de werking van de Vlaamse Havencommissie Vlaamse regering Besluit van de Vlaamse regering betreffende de bevoegdheid, de samenstelling en de werking van de Vlaamse Havencommissie DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 27 juni 1985 op de

Nadere informatie

DOC herzien NL-7978

DOC herzien NL-7978 0 EUROPESE COMMISSIE DG WERKGELEGENHEID EN SOCIALE ZAKEN Werkgelegenheidsstrategie en Europees Sociaal Fonds - Beleidsontwikkeling en coördinatie ESF, plaatselijke ontwikkeling en sociale economie - ESF-comités

Nadere informatie

1/9. Raadgevend Comité ingesteld bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen. Huishoudelijk reglement

1/9. Raadgevend Comité ingesteld bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen. Huishoudelijk reglement 1/9 Raadgevend Comité ingesteld bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Huishoudelijk reglement Definities Artikel 1. Voor een goed begrip van dit huishoudelijk reglement wordt

Nadere informatie

0296/05/N en 0302/05/N Tuchtcommissie van 13 juni 2006 (tussenbeslissing; beroep aangetekend)

0296/05/N en 0302/05/N Tuchtcommissie van 13 juni 2006 (tussenbeslissing; beroep aangetekend) 0296/05/N en 0302/05/N Tuchtcommissie van 13 juni 2006 (tussenbeslissing; beroep aangetekend) Tekortkomingen aan de beroepsverplichtingen die ten grondslag liggen aan de uitoefening van het beroep onafhankelijkheid

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING. Nr. GO/2009/3. Inzake: De heer, wonende te,, bijgestaan door mevrouw, juriste,

KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING. Nr. GO/2009/3. Inzake: De heer, wonende te,, bijgestaan door mevrouw, juriste, 1 KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING Nr. GO/2009/3 Inzake: De heer, wonende te,, bijgestaan door mevrouw, juriste, Verzoekende partij Tegen: Scholengroep, vertegenwoordigd door de heer,

Nadere informatie

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district.

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district. STATUTEN SENIORENRAAD BERCHEM ************************************* Opgesteld, rekening houdend met het Werkkader adviesraden en inspraak. Goedgekeurd door de seniorenraad tijdens de algemene vergadering

Nadere informatie

Gemeente Den Haag BSD/ RIS

Gemeente Den Haag BSD/ RIS Gemeente Den Haag BSD/2015.92 RIS 280743 Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg, en het college

Nadere informatie

(Mededelingen) EUROPEES PARLEMENT

(Mededelingen) EUROPEES PARLEMENT 4.8.2011 Publicatieblad van de Europese Unie C 229/1 II (Mededelingen) MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES VAN DE EUROPESE UNIE EUROPEES PARLEMENT Reglement van de Conferentie van de

Nadere informatie

VR DOC.0332/2BIS

VR DOC.0332/2BIS VR 2017 3103 DOC.0332/2BIS Voorontwerp van decreet tot oprichting van het Overlegcomité Welzijn, Volksgezondheid en Gezin DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid

Nadere informatie

A. Artikel 31 van de ordonnantie van 29 augustus 1991 houdende organisatie van de planning en de stedenbouw

A. Artikel 31 van de ordonnantie van 29 augustus 1991 houdende organisatie van de planning en de stedenbouw MINISTERIE VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST 1 OKTOBER 1998. - Omzendbrief nr. 13 betreffende de toepassing van artikel 31 van de ordonnantie van 29 augustus 1991 houdende organisatie van de planning

Nadere informatie

Functie en bevoegdheden Sociale raad

Functie en bevoegdheden Sociale raad Functie en bevoegdheden Sociale raad De statuten van de Sociale Raad van Zaventem worden als volgt vastgesteld : OPDRACHT EN BEVOEGDHEID Artikel 1 : De Sociale Raad heeft als opdracht : 1. het verstrekken

Nadere informatie

RAAD VOOR HET VERBRUIK HUISHOUDELIJK REGLEMENT

RAAD VOOR HET VERBRUIK HUISHOUDELIJK REGLEMENT RAAD VOOR HET VERBRUIK HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gelet op het koninklijk besluit van 20 februari 1964 houdende instelling van de Raad voor het Verbruik gewijzigd bij de K.B. van 2 juli 1964, 27 maart 1969,

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET Stuk 431 (2000-2001) Nr. 1 VLAAMS PARLEMENT Zitting 2000-2001 23 oktober 2000 ONTWERP VAN DECREET houdende goedkeuring van het protocol bij de overeenkomst tot instelling van samenwerking en een douane-unie

Nadere informatie

5 JULI Koninklijk besluit tot oprichting van een nationale raad voor dringende geneeskundige hulpverlening.

5 JULI Koninklijk besluit tot oprichting van een nationale raad voor dringende geneeskundige hulpverlening. 5 JULI 1994. - Koninklijk besluit tot oprichting van een nationale raad voor dringende geneeskundige hulpverlening. BS : 16-09-1994 in voege 16/09/1994 (art. 11) Gewijzigd door: KB BS in voege blz 04/07/2004

Nadere informatie

De Brusselse Hoofdstedelijke Regering,

De Brusselse Hoofdstedelijke Regering, 38436 MONITEUR BELGE 15.04.2019 BELGISCH STAATSBLAD BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST [C 2019/11650] 4 APRIL 2019. Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering tot bepaling van het formulier bij te voegen

Nadere informatie

voor de vaststelling van ruimtelijke uitvoeringsplannen, vermeld in artikel 3, de toepasselijke procedureregels van de Vlaamse Codex Ruimtelijke

voor de vaststelling van ruimtelijke uitvoeringsplannen, vermeld in artikel 3, de toepasselijke procedureregels van de Vlaamse Codex Ruimtelijke 25 APRIL 2014. - Decreet houdende het rechtsherstel van ruimtelijke uitvoeringsplannen waarvan de planmilieueffectrapportage werd opgesteld met toepassing van het besluit van de Vlaamse Regering van 18

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Gemeentelijke en Intergemeentelijke Begeleidingscommissie

Huishoudelijk Reglement Gemeentelijke en Intergemeentelijke Begeleidingscommissie Huishoudelijk Reglement Gemeentelijke en Intergemeentelijke Begeleidingscommissie Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 juni 2013 Bekendgemaakt op 27 juni 2013 1. Juridisch kader Het decreet van 20 maart

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SARO

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SARO HUISHOUDELIJK REGLEMENT SARO Gelet op het decreet van 18 juli 2003 tot regeling van de strategische adviesraden; Gelet op het decreet van 10 maart 2006 houdende de oprichting van de strategische adviesraad

Nadere informatie

Nationaal Actie Plan d A ction N ational HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NAPAN TASK FORCE

Nationaal Actie Plan d A ction N ational HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NAPAN TASK FORCE Nationaal Actie Plan d A ction N ational - NAPAN Task Force HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NAPAN TASK FORCE VERSIE 2.0 GOED GEKEURD DOOR DE NTF OP 02/04/2015 Artikel 1. Definities Er wordt verstaan onder

Nadere informatie

ADVIES. Voorontwerp van ordonnantie houdende de oprichting van een «stedelijke vrijhandelszone» 17 april 2013

ADVIES. Voorontwerp van ordonnantie houdende de oprichting van een «stedelijke vrijhandelszone» 17 april 2013 ADVIES Voorontwerp van ordonnantie houdende de oprichting van een «stedelijke vrijhandelszone» 17 april 2013 Economische en Sociale Raad voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Bischoffsheimlaan 26 1000

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD (deelraad van de schoolraad) BINNEN HET NEDERLANDSTALIG GEMEENTELIJK ONDERWIJS GOEDGEKEURD BIJ BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van het archiefbeheer (gecoördineerde versie, 07/01/2016) DE VLAAMSE REGERING,

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van het archiefbeheer (gecoördineerde versie, 07/01/2016) DE VLAAMSE REGERING, Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van het archiefbeheer (gecoördineerde versie, 07/01/2016) DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het Archiefdecreet van 9 juli 2010, artikel 5, 7, 10 en 11; Gelet op

Nadere informatie

HOOFDSTUK I Algemeen. Artikel 1 Dit decreet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 107quater van de Grondwet.

HOOFDSTUK I Algemeen. Artikel 1 Dit decreet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 107quater van de Grondwet. Decreet tot instelling van een Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen en tot vaststelling van de algemene regelen inzake de erkenning en de subsidiëring van de milieu- en natuurverenigingen HOOFDSTUK I Algemeen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Pathologie Sectie Klinische Pathologie

Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Pathologie Sectie Klinische Pathologie Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Pathologie Sectie Klinische Pathologie Inhoudsopgave Pagina Inwerkingtreding 2 Begripsbepaling 2 Artikel 1 Lidmaatschap 2 Artikel 2 Geldmiddelen 3 Artikel

Nadere informatie

in te stellen een Stedelijk Adviesorgaan Interculturalisatie onder de navolgende bepalingen:

in te stellen een Stedelijk Adviesorgaan Interculturalisatie onder de navolgende bepalingen: Instellingsbesluit Stedelijk Adviesorgaan Interculturalisatie Burgemeester en wethouders besluiten: in te stellen een Stedelijk Adviesorgaan Interculturalisatie onder de navolgende bepalingen: Waar in

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING STAD NIEUWPOORT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING STAD NIEUWPOORT HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING STAD NIEUWPOORT Zoals aanvaard door de GECORO in zitting van 3 december 2013 en goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) van de stad Antwerpen

Huishoudelijk reglement van de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) van de stad Antwerpen Huishoudelijk reglement van de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) van de stad Antwerpen Hoofdstuk 1: Doelstelling, samenstelling en taken, openbaarheid en aanwezigheid Juridische

Nadere informatie

CULTUURRAAD NEDERLANDSE CULTUURGEMEENSCHAP

CULTUURRAAD NEDERLANDSE CULTUURGEMEENSCHAP 79 (1972-1973) - N 1 CULTUURRAAD VOOR DE NEDERLANDSE CULTUURGEMEENSCHAP ZITTING 1972-1973 1 MAART 1973 VOORSTEL VAN DECREET houdende inrichting en werking van de gemeentelijke culturele raden TOELICHTING

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement GECORO (Gemeentelijk commissie voor ruimtelijke ordening)

Huishoudelijk reglement GECORO (Gemeentelijk commissie voor ruimtelijke ordening) Huishoudelijk reglement GECORO (Gemeentelijk commissie voor ruimtelijke ordening) Gelet op het gemeentedecreet, Artikel 200; Gelet op Artikel s 1.3.3. en 1.3.4. van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

RAAD VOOR HET VERBRUIK ADVIES

RAAD VOOR HET VERBRUIK ADVIES RVV- 502 RAAD VOOR HET VERBRUIK ADVIES Over een ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 27 mei 2014 betreffende het op de markt brengen van stoffen geproduceerd in nanoparticulaire

Nadere informatie

STATUTEN MONDIALE RAAD MECHELEN 1

STATUTEN MONDIALE RAAD MECHELEN 1 STATUTEN MONDIALE RAAD MECHELEN 1 HOOFDSTUK 1: ALGEMENE UITGANGSPUNTEN Art. 1 De Mondiale Raad is de advies- en participatieraad van de stad Mechelen met betrekking tot ontwikkelingssamenwerking en Noord-Zuidbeleid

Nadere informatie

HOUDENDE ORGANISATIE VAN DE STEDELIJKE HERWAARDERING.

HOUDENDE ORGANISATIE VAN DE STEDELIJKE HERWAARDERING. ADVIES VAN DE ADVIESRAAD VOOR HUISVESTING EN VOOR STADSVERNIEUWING VAN 21 OKTOBER 2016 MET BETREKKING TOT: - HET VOORONTWERP VAN BESLUIT BETREFFENDE HET STADSBELEID TOT UITVOERING VAN DE ORDONNANTIE HOUDENDE

Nadere informatie

MINISTERIE VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

MINISTERIE VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST MINISTERIE VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST 3 MAART 2011. - Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering tot uitvoering van de ordonnantie van 4 september 2008 ter bevordering van diversiteit

Nadere informatie

Août - Augustus 2008. Phases2-3 Fasen2-3. CONTRAT DE QUARTIER Navez - portaels WIJKCONTRACT navez - portaels

Août - Augustus 2008. Phases2-3 Fasen2-3. CONTRAT DE QUARTIER Navez - portaels WIJKCONTRACT navez - portaels Phases2-3 Fasen2-3 CONTRAT DE QUARTIER Navez - portaels WIJKCONTRACT navez - portaels Demandeur - Opdrachtgever: Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofstedelijk Gewest Commune de Schaerbeek - Gemeente

Nadere informatie

BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK PARLEMENT

BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK PARLEMENT BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK PARLEMENT AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERING VAN VRIJDAG 14 JUNI 2013 om 9.30 uur en om 14.30 uur ZAAL VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Lombardstraat 69 1.- INOVERWEGINGNEMINGEN VOORSTEL

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER ARREST nr. S/2013/0153 van 4 juni 2013 in de zaak 1213/0289/SA/3/0268 In zake: 1. de heer Freddy VANDENBRUWANE, wonende te 8820 Torhout,

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 25 september

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 25 september A D V I E S Nr. 2.096 ------------------------------ Zitting van dinsdag 25 september 2018 ------------------------------------------------------ Elektronische ecocheques Follow-up en monitoring x x x

Nadere informatie

Advies Alternatieve brandstoffen

Advies Alternatieve brandstoffen Advies Alternatieve brandstoffen Brussel 27/09/2018 CRB 2018-2488 FRDO 2018a09 2 Centrale Raad voor het Bedrijfsleven De Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB) werd opgericht door de wet van 20 september

Nadere informatie

RAAD VOOR HET VERBRUIK ADVIES

RAAD VOOR HET VERBRUIK ADVIES RvV 506 RAAD VOOR HET VERBRUIK ADVIES Over een voorontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 8 mei 2014 betreffende het op de markt aanbieden en het gebruiken van biociden

Nadere informatie

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP STAD BRUGGE MAATSCHAPPELIJKE BEGELEIDING STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP ARTIKEL 1: De Stedelijke Raad voor Personen met een Handicap heeft als doel: 1. A. op te treden als volwaardig

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEOORDELINGSPOOL

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEOORDELINGSPOOL / reglement HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEOORDELINGSPOOL Decreet van 15 juni 2018 betreffende de Bovenlokale Cultuurwerking / 4.06.2019 cjm.vlaanderen.be INHOUD 1 Algemene bepalingen... 3 1.1 Definities 3

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Definitieve goedkeuring van het ontwerp van decreet houdende instemming met het protocol, ondertekend

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 23 mei

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 23 mei A D V I E S Nr. 2.036 ------------------------------ Zitting van dinsdag 23 mei 2017 ------------------------------------------ Activerend beleid bij herstructureringen Wijziging van het KB van 9 maart

Nadere informatie

HOOFDSTUK I ALGEMEEN HOOFDSTUK II GEZAMENLIJKE BEPALINGEN VOOR ALLE OPENBARE ONDERZOEKEN

HOOFDSTUK I ALGEMEEN HOOFDSTUK II GEZAMENLIJKE BEPALINGEN VOOR ALLE OPENBARE ONDERZOEKEN BESLUIT VAN DE BRUSSELSE HOOFDSTEDELIJKE REGERING van 23 NOVEMBER 1993 betreffende de openbare onderzoeken en de speciale regelen van openbaarmaking inzake stedebouw en leefmilieu (B.S. 30.XI.1993) Referenties

Nadere informatie

EUROPESE COMMISSIE TEGEN RACISME EN INTOLERANTIE

EUROPESE COMMISSIE TEGEN RACISME EN INTOLERANTIE CRI(97)36 Version néerlandaise Dutch version EUROPESE COMMISSIE TEGEN RACISME EN INTOLERANTIE TWEEDE ALGEMENE BELEIDSAANBEVELING VAN DE ECRI: SPECIALE ORGANEN OP NATIONAAL NIVEAU GERICHT OP DE BESTRIJDING

Nadere informatie

Art. 3. Het voorzitterschap van het Comité wordt waargenomen door een ambtenaar van het federale departement van Leefmilieu.

Art. 3. Het voorzitterschap van het Comité wordt waargenomen door een ambtenaar van het federale departement van Leefmilieu. Samenwerkingsakkoord van 5 april 1995 tussen de Federale Staat, het Vlaamse Gewest, het Waalse Gewest en het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest met betrekking tot het internationaal milieubeleid (B.S. 13

Nadere informatie

3) onderzoek verrichten naar de culturele behoeften in het werkingsgebied en documentatie en informatie verzamelen over het cultureel leven;

3) onderzoek verrichten naar de culturele behoeften in het werkingsgebied en documentatie en informatie verzamelen over het cultureel leven; GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID 8755 RUISELEDE Huishoudelijk reglement: In Ruiselede wordt een gemeentelijke raad voor cultuurbeleid opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende

Nadere informatie

ADVIES. 20 maart 2014

ADVIES. 20 maart 2014 ADVIES Ontwerpbesluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering tot wijziging van het besluit van 8 maart 2012 houdende uitvoering van de ordonnantie van 27 november 2008 betreffende de ondersteuning van

Nadere informatie

protocol nr Over

protocol nr Over Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 273.900 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 20 APRIL 2009 DIE GEVOERD WERDEN

Nadere informatie

GEDEELTELIJKE WIJZIGING VAN HET GBP GGB 15 HEIZEL ONTWERP LASTENBOEK BETREFFENDE DE UITWERKING VAN EEN AANVULLING VOOR HET MILIEUEFFECTENRAPPORT

GEDEELTELIJKE WIJZIGING VAN HET GBP GGB 15 HEIZEL ONTWERP LASTENBOEK BETREFFENDE DE UITWERKING VAN EEN AANVULLING VOOR HET MILIEUEFFECTENRAPPORT BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST REGION DE BRUXELLES-CAPITALE DE GEWESTELIJKE LA COMMISSION ONTWIKKELINGSCOMMISSIE REGIONALE DE DEVELOPPEMENT CRD-GOC GEDEELTELIJKE WIJZIGING VAN HET GBP GGB 15 HEIZEL ONTWERP

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) Gelet op artikel 4 van de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de gemeente over het gemeentelijke milieu en natuurbeleid,

Nadere informatie

Reglement van orde van de Raad voor Cultuur 2014

Reglement van orde van de Raad voor Cultuur 2014 Reglement van orde van de Raad voor Cultuur 2014 De Raad voor Cultuur, Gelet op: artikel 21 van de Kaderwet adviescolleges, Overwegende: dat dat het wenselijk is dat in een Reglement van orde nadere voorschriften

Nadere informatie

GECORO WAREGEM Huishoudelijk reglement

GECORO WAREGEM Huishoudelijk reglement GECORO huishoudelijk reglement 2014 blz. 1van 5 GR 04 maart 2014 GECORO WAREGEM Huishoudelijk reglement 1. Doelstellingen van de Gecoro Artikel 1 : De Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening,

Nadere informatie

1 raadgevende comités : de raadgevende comités bij de intern verzelfstandigde agentschappen van het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin;

1 raadgevende comités : de raadgevende comités bij de intern verzelfstandigde agentschappen van het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin; BESLUIT van de VLAAMSE REGERING van 19 juli 2007 houdende samenstelling en werking van de raadgevende comités bij de intern verzelfstandigde agentschappen van het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER TUSSENARREST nr. S/2015/0029 van 24 maart 2015 in de zaak 1213/0772/SA/3/0732 In zake: 1. de stad TIELT, vertegenwoordigd door het college

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - ontwerp van decreet houdende de wijziging van het decreet van 30 april 2009 betreffende de organisatie

Nadere informatie

KLeIn erfgoed SUBSIDIEAANVRAAG VOOR DE INSTANDHOUDINGSWERKEN AAN HET. Bestuur Ruimtelijke Ordening en Huisvesting Directie Monumenten en Landschappen

KLeIn erfgoed SUBSIDIEAANVRAAG VOOR DE INSTANDHOUDINGSWERKEN AAN HET. Bestuur Ruimtelijke Ordening en Huisvesting Directie Monumenten en Landschappen BrUsseLs HooFDsteDeLIJK GeWest Bestuur Ruimtelijke Ordening en Huisvesting Directie Monumenten en Landschappen SUBSIDIEAANVRAAG VOOR DE INSTANDHOUDINGSWERKEN AAN HET KLeIn erfgoed (Besluit van de Brusselse

Nadere informatie

TUCHTREGLEMENT VOOR STUDENTEN

TUCHTREGLEMENT VOOR STUDENTEN TUCHTREGLEMENT VOOR STUDENTEN Goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de UHasselt op 14.12.2010 2. Dit tuchtreglement is toepasselijk op alle studenten van de Universiteit Hasselt en tul-studenten met

Nadere informatie

ADVIES. Ontwerpbesluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering betreffende de vestigingssteun in de Zones van Economische Uitbouw in de Stad

ADVIES. Ontwerpbesluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering betreffende de vestigingssteun in de Zones van Economische Uitbouw in de Stad ADVIES Ontwerpbesluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering betreffende de vestigingssteun in de Zones van Economische Uitbouw in de Stad 28 maart 2019 Economische en Sociale Raad voor het Brussels

Nadere informatie

BESLUIT van de VLAAMSE REGERING van 15 SEPTEMBER 1998 betreffende de adviserende beroepscommissie inzake gezins- en welzijnsaangelegenheden

BESLUIT van de VLAAMSE REGERING van 15 SEPTEMBER 1998 betreffende de adviserende beroepscommissie inzake gezins- en welzijnsaangelegenheden BESLUIT van de VLAAMSE REGERING van 15 SEPTEMBER 1998 betreffende de adviserende beroepscommissie inzake gezins- en welzijnsaangelegenheden (B.S. 19.II.1999) Art. 1. HOOFDSTUK I. DEFINITIES Voor de toepassing

Nadere informatie

RAAD VOOR HET VERBRUIK ADVIES

RAAD VOOR HET VERBRUIK ADVIES RVV 389 RAAD VOOR HET VERBRUIK ADVIES over het verzoekschrift met het oog op het bekomen van de bescherming van de beroepstitel van "conservatorrestaurateur van kunstvoorwerpen en cultureel erfgoed" Brussel,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 mei 20 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/3 Vaststellen beleidsdomeinen en beleidsvelden vanaf

Nadere informatie