LOCATIEGIDS OPLEIDINGEN ICT STOLWIJKSTRAAT 8

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LOCATIEGIDS OPLEIDINGEN ICT STOLWIJKSTRAAT 8"

Transcriptie

1 LOCATIEGIDS OPLEIDINGEN ICT STOLWIJKSTRAAT 8

2 Locatiegegevens Adres Stolwijkstraat DN Rotterdam Telefoon algemeen: (010) Telefoonnummer voor ziek- en afmeldingen: Opleidingen Applicatie- en mediaontwikkelaar (niveau 4) ICT beheerder / Netwerkbeheerder (niveau 4) Medewerker beheer ICT (niveau 3) Medewerker ICT (niveau 2) Structuurklassen (niveau 2 en 3)

3 Locatiegids Deze locatiegids is een jaarlijkse aanvulling op de opleidingswijzer, die bij de start van de opleiding wordt uitgereikt. De opleidingswijzer geldt voor de gehele duur van de opleiding. In het laatste jaar van de opleiding is er een factsheet examinering. Hierin staan de data en procedures van de af te leggen examens. Ook is er elk jaar een leermiddelenlijst, een overzicht van het aan te schaffen studiemateriaal. De genoemde documenten (de opleidingswijzer, de jaarlijkse locatiegids, factsheet examinering en de jaarlijkse leermiddelenlijst) geven de informatie die nodig is voor het goed doorlopen van jouw opleiding. Lees en bewaar deze documenten dus goed. Je kunt deze documenten altijd raadplegen op het studentenportaal van onze locatie.

4 Conciërges Wanneer je de locatie Stolwijkstraat 8 binnenkomt, zie je aan de linkerzijde de loge van de conciërges. De dames A. Quassim en R. Maddoe en de heer B. van Gils, zijn het gezicht van de locatie, al nemen ook regelmatig andere gastheren/vrouwen hun taken waar bij hun afwezigheid. Altijd, maar zeker bij calamiteiten (b.v. brand, uitval stroom, enz.), volgt iedereen hun aanwijzingen zonder commentaar op. B. van Gils R. Maddoe A. Quassim

5 Conciërges (2) Zoek je docenten? In de ruimte van de conciërges treft je ook het bord van aan- en afwezigheid van alle medewerkers van de locatie. Dit is dan ook de plek waar je kan zien of een docent of medewerker van onze locatie aanwezig is. BHV (bedrijfshulpverlening) Alle conciërges kunnen eerste hulp bieden bij ongevallen. In de conciërgeloge is een EHBO-kit en een defibrillator aanwezig.

6 Faciliteiten Lift Alleen het personeel mag de lift gebruiken. Voor studenten die fysieke problemen hebben, kan een zogenaamde liftpas worden aangevraagd door de mentor. Parkeren Fietsen, snorfietsen, brommers en scooters, kunnen worden gestald in de overdekte fietsenstalling van de locatie Haastrechtstraat 3. Het gebruik van deze stalling is voor eigen risico. Op onze locatie zijn geen parkeerplaatsen beschikbaar voor auto s van studenten.

7 Faciliteiten (2) Kantine De kantine voor de studenten bevindt zich op de 2 e etage. Dit is de enige plaats in het gebouw waar studenten mogen eten en drinken. In deze ruimte staan een aantal automaten voor drinken en snoep. Voor een lunch kunnen studenten terecht in de kantine op de 1 e verdieping van de locatie Haastrechtstraat 3. Roken Er mag alleen gerookt worden op de daarvoor aangewezen rookplek buiten het gebouw.

8 Onderwijsteam De leden van het onderwijsteam van de locatie Stolwijkstraat zijn: N. Berg K. Bot N. Bouhanouch W. Dalhuisen docent docent docent onderwijsleider H. van Dijk J. Heijkoop B. van Helden M. Jordan docent docent docent manager IT-Brug B. Keemink R. van der Kraan P. van Loon A. Lugtigheid docent, planner docent, examenleider docent instructeur ICT

9 Onderwijsteam (2) De leden van het onderwijsteam van de locatie Stolwijkstraat zijn: T. Oosterholt C. Plasman vacature J. van Rees @tcrmbo.nl studentenadministratie docent docent docent J. Richardson J. Riedijk P. Schröder R. Smit docent zorgspecialist docent docent J. van der Staaij S. Vaandrager J. Valies G. Verhagen beleidsadviseur studenten- docent docent administratie

10 Onderwijsteam (3) De leden van het onderwijsteam van de locatie Stolwijkstraat zijn: E. Vermaas R. Wigmans Q. Willemen P. de Wit docent docent instructeur ICT docent D. Strik-Wolters R. Zuijderduijn L. Zwaard docent, bpv-coördinator verzuimmedewerker bpv-begeleider

11 Lesrooster Rooster Het lesrooster staat op de site van de moederschool Albeda College: Roosterwijzigingen De roosterwijzigingen vind je op deze website: Lestijden Onze schooldag begint om uur en eindigt uiterlijk om uur. Pauzes: ochtend / lunch / middag uur

12 Jaarplanning 4 perioden Periode 1: tot en met Periode 2: tot en met Periode 3: tot en met Periode 4: tot en met Ouderavonden Donderdag kennismakingsavond 1 e jaars Woensdag ouderavond 1 Dinsdag ouderavond 2

13 Jaarplanning (2) Vakantierooster Studiedagen onderwijsteam Donderdag Dinsdag Woensdag Donderdag Herfstvakantie tot en met Kerstvakantie tot en met Voorjaarsvakantie tot en met e Paasdag Meivakantie en Hemelvaart tot en met e Pinksterdag Zomervakantie tot en met

14 Beroepspraktijkvorming (BPV) Een belangrijk onderdeel van de studie is de beroepspraktijkvorming, afgekort BPV. De omvang van de BPV verschilt per niveau en per studiejaar: Jaar 2 Niveau 2 en 3, 3 dagen per week, van tot en met Jaar 2 Niveau 4, 4 dagen per week, van tot en met Jaar 3 Niveau 4, 5 dagen per week, van tot en met Voor elke BPV-periode wordt een BPV-gids verstrekt, waarin wordt uitgelegd wat van alle betrokkenen wordt verwacht, welke opdrachten moeten worden gedaan en hoe het totaal aan werkzaamheden wordt beoordeeld.

15 Rapporten en overgang In het eerste jaar krijgt de student na elke periode een rapport. In het tweede jaar krijgt de student na 2 perioden een rapport. Overgangsnorm: Aan het einde van het jaar moet elk vakcijfer gemiddeld 5,5 zijn en; - slechts 1 van de cijfers bij de ICT-vakken mag 4,5 zijn. - slechts 1 van de cijfers bij de AVO-vakken mag 4,5 zijn. Als een student een toets of opdracht niet heeft uitgevoerd, zal een 0,1 op de cijferlijst worden genoteerd, zodat zichtbaar wordt dat er een achterstand is. Je hebt recht op één herkansing door zelf een afspraak te maken met de docent. Als je hier geen gebruik van maakt, dan wordt het cijfer 0,1 definitief. Op de memo bij het rapport zal de mentor opvallende zaken als studiehouding en het aanwezigheidspercentage noteren.

16 Aanwezigheid is belangrijk We willen graag dat je tijdig op school bent bij elke les. Ook zijn er landelijke regels waar wij aan moeten voldoen. De mentor zal opvallend verzuimgedrag met de student bespreken en een verslag daarvan opnemen in het dossier. Voor studenten die nog geen 18 jaar zijn, geldt dat na meer dan 16 uren ongeoorloofde afwezigheid, er een melding wordt gedaan bij de leerplichtambtenaar.

17 Aan- en afmelden Kom je te laat, dan haal je een te-laat-brief bij de verzuimmedewerker waarmee je toegang krijgt tot de les. De mentor let op het aantal keer dat je te laat komt en spreekt je daarop aan. Voor een afwezigheidsmelding kan gebeld worden met de verzuimmedewerker op het telefoonnummer Alleen ouders of verzorgers kunnen jou afmelden als je nog geen 18 jaar bent! Ziek- en afmelden kan dagelijks vanaf uur tot uur. Studenten kunnen zich op de locatie alleen afmelden bij de verzuimmedewerker. Ben je na het weekend nog niet hersteld, dan meld jij of je ouders jou opnieuw af op het bovenstaand telefoonnummer.

18 Mentor Elke klas krijgt een mentor toegewezen. Deze collega bespreekt elke periode met de studenten de voortgang. Hij/zij houdt de aanwezigheid in de gaten en neemt waar nodig actie. Daarnaast geeft hij/zij toelichting over de opleiding, organiseert hij/zij gastlessen, en onderhoudt hij/zij het contact met het thuisfront. Ook heeft de mentor een belangrijke rol in de zoektocht naar een BPV-plek voor de volgende onderwijsperiode. Bereikbaarheid Mentoren die veel lessen verzorgen, zijn slecht telefonisch bereikbaar. Het beste kan je hen mailen of (Whats-)appen.

19 Leermiddelen Studenten krijgen tijdig de leermiddelenlijst. Studenten kunnen zo zelf kiezen bij welke leverancier ze de middelen willen aanschaffen. Een aantal leermiddelen wordt door de school met korting ingekocht. Hiervoor ontvangen studenten in de maand oktober een factuur. Wanneer de studenten in de derde lesweek niet beschikken over een gewenst leermiddel, kan in dat geval bij gebrek aan een afdoende verklaring, de toegang tot de les worden ontzegd.

20 Gedragsregels Luister naar de aanwijzingen van alle medewerkers van de locatie. Wees op tijd. Zorg voor je eigen spullen en blijf van de spullen van een ander af. Eet, drink en rook alleen waar en wanneer dat mag. Ga respectvol om met elke mening, keuze, opmerking of zienswijze die je ontmoet, ook al is die anders dan wat je gewoon bent ieder mens is gelijkwaardig. Als een student uit een les wordt gestuurd, dan meld hij/zij zich na afloop van de les bij de betreffende docent. Als het niet lukt om het probleem op te lossen, zal de docent contact zoeken met de mentor van de student.

21 Bindend negatief studieadvies De opleiding kan een bindend negatief studieadvies geven. Er zijn een aantal stappen om te komen tot een bindend negatief studieadvies. Eerste stap: De mentor spreekt je in een gesprek aan als je studieresultaten, beroepshouding of aanwezigheid onvoldoende zijn en er worden afspraken gemaakt over de termijn waarop verbetering plaats moet vinden. Tweede stap: Als blijkt dat je de studieresultaten, beroepshouding of aanwezigheid binnen de voorgeschreven termijn onvoldoende hebt verbeterd, kan de onderwijsleider een eerste negatief studieadvies aan je geven. Derde stap: Wanneer je, ondanks dit negatieve studieadvies, besluit je opleiding voort te zetten, zal een verbeterplan worden opgesteld. Ook kan een houdingscontract worden opgesteld.

22 Bindend negatief studieadvies (2) Vierde stap: Uiterlijk drie maanden na het eerste negatief studieadvies vindt er wederom een gesprek plaats waarin het verbeterplan besproken wordt. Indien er onvoldoende verbetering is opgetreden en de onderwijsleider van mening is dat je de opleiding niet binnen de duur van de (verlengde) onderwijsovereenkomst met goed gevolg zal kunnen afronden, kan de onderwijsleider (in geval van onvoldoende beroepshouding: na overleg met de praktijk biedende organisatie) de hiertoe ingestelde commissie verzoeken schriftelijk een tweede gemotiveerd negatief studieadvies aan je uit te brengen. Dit is het bindend negatief studieadvies. Als succesvolle afronding van de opleiding redelijkerwijs niet meer mogelijk is, zullen we je schriftelijk en gedocumenteerd adviseren om met de opleiding te stoppen. We zullen je dan ondersteunen bij het vinden van een andere, meer geschikte opleiding.

23 Schorsing en verwijdering Wanneer een student overlast bezorgt of de gedragsregels overtreedt, kan worden overgegaan tot schorsen of verwijderen. In dat geval worden de student en indien van toepassing de wettelijke vertegenwoordiger gehoord. Er kan een kortdurende schorsing als ordemaatregel worden opgelegd of een langere schorsing. Deze laatste kan leiden tot verwijdering van de opleiding of van de school. In dat geval wordt ook de onderwijsovereenkomst verbroken. Naast bovengenoemde ordemaatregelen kennen we ook het houdingscontract, waarin afspraken over studievoortgang en gedrag worden vastgelegd. Als je iets doet wat echt niet door de beugel kan, word je in het ergste geval van school gestuurd. Wanneer die maatregel genomen wordt, lees je in het studentenstatuut. Je wordt meestal niet van school gestuurd zonder eerst te gewaarschuwd te zijn. Direct wegsturen gebeurt alleen als je bijvoorbeeld steelt of een wapen bij je draagt.

24 Besluit Deze locatiegids geeft beknopte informatie over de gang van zaken op de locatie Stolwijkstraat 8 te Rotterdam. Voor overige vragen is de mentor het eerste aanspreekpunt. Voor meer informatie over de inhoud van de opleidingen, verwijzen we hierbij naar de opleidingswijzer van jouw opleiding. Versie 4, , wildal

LOCATIEGIDS OPLEIDINGEN ICT STOLWIJKSTRAAT 8

LOCATIEGIDS OPLEIDINGEN ICT STOLWIJKSTRAAT 8 LOCATIEGIDS OPLEIDINGEN ICT STOLWIJKSTRAAT 8 Locatiegegevens Adres: Stolwijkstraat 8 3079 DN Rotterdam Telefoon algemeen: (010) 29 29 029 Ziek- en afmeldingen vanuit huis: 06 46440214 Opleidingen: Applicatie-

Nadere informatie

Locatiegids. Hoefsmidstraat. In dit overzicht: Algemene gegevens Faciliteiten Contactpersonen Ziek melden Specifieke regels

Locatiegids. Hoefsmidstraat. In dit overzicht: Algemene gegevens Faciliteiten Contactpersonen Ziek melden Specifieke regels Locatiegids Hoefsmidstraat In dit overzicht: Algemene gegevens Faciliteiten Contactpersonen Ziek melden Specifieke regels Algemene gegevens Locatie Hoefsmidstraat Postadres Hoefsmidstraat 41 Postcode en

Nadere informatie

Locatiegids Gebruikersgids voor de Eikenlaan 88G Spijkenisse

Locatiegids Gebruikersgids voor de Eikenlaan 88G Spijkenisse Locatiegids 2016-2017 Gebruikersgids voor de Eikenlaan 88G Spijkenisse 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Algemeen 4 Algemene gegevens 4 Openingstijden locatie 4 Bereikbaarheid van de locatie 4 Roosterinformatie

Nadere informatie

School voor ICT en Mediatechnologie

School voor ICT en Mediatechnologie infovoor ouders verzorgers School voor ICT en Mediatechnologie welkom bij de School voor ICT en Mediatechnologie Beste ouder(s)/verzorger(s), Welkom op onze school. We hopen dat uw zoon of dochter een

Nadere informatie

Locatiegids Gebruikersgids voor de Sportlaan 13 Spijkenisse

Locatiegids Gebruikersgids voor de Sportlaan 13 Spijkenisse Locatiegids 2016-2017 Gebruikersgids voor de Sportlaan 13 Spijkenisse 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Algemeen 4 Algemene gegevens 4 Openingstijden locatie 4 Bereikbaarheid van de locatie 4 Roosterinformatie

Nadere informatie

Locatiegids 2015-2016. Gebruikersgids voor de locatie Dakotaweg 71

Locatiegids 2015-2016. Gebruikersgids voor de locatie Dakotaweg 71 Locatiegids 2015-2016 Gebruikersgids voor de locatie Dakotaweg 71 Inhoudsopgave Inleiding 3 Locatiegegevens Dakotaweg 4 Algemene gegevens 4 Openingstijden locatie 4 Roosterinformatie 4 Lestijden en lesroosters

Nadere informatie

Locatiegids Gebruikersgids voor de locatie Aluminiumstraat 25-29

Locatiegids Gebruikersgids voor de locatie Aluminiumstraat 25-29 Locatiegids 2018-2019 Gebruikersgids voor de locatie Aluminiumstraat 25-29 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Algemene gegevens... 4 2.1 Openingstijden locatie... 4 2.2 Belangrijke data en schoolvakanties...

Nadere informatie

School voor Mode en Uiterlijke Verzorging Mode-opleidingen

School voor Mode en Uiterlijke Verzorging Mode-opleidingen infovoor ouders verzorgers School voor Mode en Uiterlijke Verzorging Mode-opleidingen welkom bij de School voor Mode en Uiterlijke Verzorging Mode-opleidingen Beste ouders/verzorgers, Welkom op onze school.

Nadere informatie

School voor Onderwijs en Kinderopvang

School voor Onderwijs en Kinderopvang infovoor ouders verzorgers School voor Onderwijs en Kinderopvang welkom bij de School voor Onderwijs en Kinderopvang Beste ouders/verzorgers, Welkom op onze school. We hopen dat uw zoon of dochter een

Nadere informatie

School voor Kunst, Cultuur & Media

School voor Kunst, Cultuur & Media infovoor ouders verzorgers School voor Kunst, Cultuur & Media welkom bij de School voor Kunst, Cultuur & Media Beste ouders/verzorgers, Welkom op onze school. We hopen dat uw zoon of dochter een prettige

Nadere informatie

School voor Bouwtechniek

School voor Bouwtechniek infovoor ouders verzorgers School voor Bouwtechniek welkom bij de School voor Bouwtechniek Beste ouders/verzorgers, Welkom op onze school. We hopen dat uw zoon of dochter een prettige tijd bij ons heeft,

Nadere informatie

ONDERWIJS- en EXAMENREGELING

ONDERWIJS- en EXAMENREGELING ONDERWIJS- en EXAMENREGELING ADDENDUM Datum van ingang 1 september 2014 ROC MONDRIAAN BRIN nummer: 27GZ Opleiding Sport- en bewegingsbegeleider Niveau 2 Crebonummer 95300 Kwalificatiedossier Sport en Bewegen

Nadere informatie

Bijlagen BPV gids BOL / BBL (Z.W.) KOK

Bijlagen BPV gids BOL / BBL (Z.W.) KOK Bijlagen BPV gids BOL / BBL (Z.W.) KOK Inhoudsopgave - Urenboekje - Jaaragenda (periode 1) - Technieken kok - Technieken ZWkok - Technieken voorbeeld Urenboekje studenten Bakkerij & Horeca Leerjaar 2016-2017

Nadere informatie

Locatiegids Gebruikersgids voor de Sportlaan 15 Spijkenisse

Locatiegids Gebruikersgids voor de Sportlaan 15 Spijkenisse Locatiegids 2016-2017 Gebruikersgids voor de Sportlaan 15 Spijkenisse 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Algemeen 4 Algemene gegevens 4 Openingstijden locatie 4 Bereikbaarheid van de locatie 4 Roosterinformatie

Nadere informatie

Locatiegids

Locatiegids Locatiegids 2016-2017 Gebruikersgids voor de locatie Marconistraat 16 Rotterdam Versie 1.3 Inhoudsopgave Inleiding 3 Algemene gegevens locatie 4 Faciliteiten 5 Contactpersonen 7 Ziek melden 8 3/8 Inleiding

Nadere informatie

Locatiegids 2015-2016. Prins Alexanderlaan 55

Locatiegids 2015-2016. Prins Alexanderlaan 55 Locatiegids 2015-2016 Prins Alexanderlaan 55 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Algemene gegevens locatie 4 Openingstijden locatie 4 Roosterinformatie 4 Lestijden 4 Pauzes 4 Faciliteiten 5 Studentenadministratie/

Nadere informatie

Locatiegids

Locatiegids Locatiegids 2016-2017 Gebruikersgids voor de locatie Posthumalaan 120 Rotterdam Versie 1.3 Inhoudsopgave Inleiding 3 Locatiegegevens Posthumalaan 4 Algemene gegevens 4 Openingstijden locatie 4 Roosterinformatie

Nadere informatie

Locatiegids 2016-2017. Gebruikersgids voor de Marconistraat 16, 3029 AK Rotterdam

Locatiegids 2016-2017. Gebruikersgids voor de Marconistraat 16, 3029 AK Rotterdam Locatiegids 2016-2017 Gebruikersgids voor de Marconistraat 16, 3029 AK Rotterdam Inhoud 1. Inleiding 3 2. Algemene gegevens 4 3. Faciliteiten 5 4. Contactpersonen 6 5. Ziek melden 7 1. Inleiding Dit is

Nadere informatie

Afspraken en informatie schooljaar

Afspraken en informatie schooljaar Afspraken en informatie schooljaar 2016-2017 Aan het begin van het schooljaar is het goed een aantal zaken (weer) op een rijtje te zetten. Waar veel mensen samen zijn is het belangrijk afspraken te maken

Nadere informatie

School voor Sport en Bewegen

School voor Sport en Bewegen infovoor ouders verzorgers School voor Sport en Bewegen welkom bij de School voor Sport en Bewegen Beste ouders/verzorgers, Welkom op onze school. We hopen dat uw zoon of dochter een prettige tijd bij

Nadere informatie

Ouderavond BOC

Ouderavond BOC Ouderavond BOC1 2015-2016 Programma ouderavond Informatie: 19.00-20.00 uur Presentatie is terug te vinden op: www.rijnijssel.nl/cios 2 Inhoud ouderavond 1. Introductie SLB er 2. Opleidingsstructuur CIOS

Nadere informatie

KWALITEITSHANDVEST EDUCATIE 2009-1010

KWALITEITSHANDVEST EDUCATIE 2009-1010 KWALITEITSHANDVEST EDUCATIE 2009-1010 Het Albeda College wil goed onderwijs geven. Om dit te kunnen doen hebben we regels. In dit kwaliteitshandvest lees je wat die regels zijn. Je leest wat de school

Nadere informatie

Locatiegids Zadkine Startcollege. Locatie Dakotaweg, Capelle aan den IJssel

Locatiegids Zadkine Startcollege. Locatie Dakotaweg, Capelle aan den IJssel Locatiegids Zadkine Startcollege Locatie Dakotaweg, Capelle aan den IJssel augustus 2018 Inhoudsopgave LOCATIEGEGEVENS ZADKINE STARTCOLLEGE LOCATIE CAPELLE AAN DEN IJSSEL... 4 Algemene gegevens... 4 Opleidingsmanager...

Nadere informatie

Locatiegids 2014-2015. Gebruikersgids voor de locatie Nikkelstraat 3-9 en 24-40

Locatiegids 2014-2015. Gebruikersgids voor de locatie Nikkelstraat 3-9 en 24-40 Locatiegids 2014-2015 Gebruikersgids voor de locatie Nikkelstraat 3-9 en 24-40 Inhoudsopgave Inleiding 3 Algemene gegevens locatie 4 Openingstijden locatie 4 Roosterinformatie 4 Lestijden 4 Faciliteiten

Nadere informatie

Ouderavond BOC3 Niveau 3. Schooljaar

Ouderavond BOC3 Niveau 3. Schooljaar Ouderavond BOC3 Niveau 3 Schooljaar 2017-2018 Programma ouderavond Informatie en vragen: 19.00-20.00 uur Presentatie te vinden op: http://www.rijnijssel.nl/cios 2 Inhoud ouderavond 1. Introductie SLB 2.

Nadere informatie

Locatiegids Gebruikersgids voor de locatie Dakotaweg 71

Locatiegids Gebruikersgids voor de locatie Dakotaweg 71 Locatiegids 2016-2017 Gebruikersgids voor de locatie Dakotaweg 71. Inhoudsopgave Inleiding 3 Locatiegegevens Dakotaweg 4 Algemene gegevens 4 Openingstijden locatie 4 Roosterinformatie 4 Lestijden en lesroosters

Nadere informatie

Medewerker ICT, niveau 2 Medewerker Beheer ICT, niveau 3 Applicatie ontwikkelaar / ICT beheerder / Netwerkbeheerder, niveau 4 2015-2016

Medewerker ICT, niveau 2 Medewerker Beheer ICT, niveau 3 Applicatie ontwikkelaar / ICT beheerder / Netwerkbeheerder, niveau 4 2015-2016 LOCATIEGIDS Medewerker ICT, niveau 2 Medewerker Beheer ICT, niveau 3 Applicatie ontwikkelaar / ICT beheerder / Netwerkbeheerder, niveau 4 2015-2016 Techniek en ICT ICT-Academie Locatie Stolwijkstraat (STS)

Nadere informatie

Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd. Sector vmbo-pro

Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd. Sector vmbo-pro Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd Sector vmbo-pro Regeling "Melding van ziekte en absentie" Inleiding Verzuim is vaak een symptoom van onderliggende problematiek waarvoor zorg nodig is.

Nadere informatie

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we Entree Schoolafspraken (wat we willen zien) De leerlingen uit de onder- en bovenbouw gebruiken hun eigen fietsenstalling en toiletblokken. Er wordt alleen overgebleven op het schoolterrein. De fietsen

Nadere informatie

ONDERWIJS- en EXAMENREGELING

ONDERWIJS- en EXAMENREGELING ONDERWIJS- en EXAMENREGELING ADDENDUM Datum van ingang 18 september 2012 ROC MONDRIAAN BRIN nummer: 27GZ Domein Opleiding Maatschappelijke Dienstverlening Apothekersassistent Niveau 4 Crebonummer 91300

Nadere informatie

zakboekje Grijpskerk ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar 2015-2016. Handig om te bewaren!

zakboekje Grijpskerk ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar 2015-2016. Handig om te bewaren! zakboekje Grijpskerk schooljaar 2015-2016 ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U Via de mentor Uw zoon of dochter heeft een eigen mentor, die wekelijks contact heeft met uw kind. Als er iets niet goed gaat, helpt

Nadere informatie

Locatiegids

Locatiegids Locatiegids 2015-2016 Gebruikersgids voor de locatie Posthumalaan 120, 3072 AG Rotterdam Let op de algemene Zadkine regels in de schoolgids. Deze is te vinden in de toolbox - https://o365zadkine.sharepoint.com/toolbox/onderwijs/_layouts/15/start.aspx#/sitepages/onderwijs.a

Nadere informatie

Locatiegids Gebruikersgids voor het Startcollege op locatie Frankendaal 70

Locatiegids Gebruikersgids voor het Startcollege op locatie Frankendaal 70 Locatiegids 2016-2017 Gebruikersgids voor het Startcollege op locatie Frankendaal 70 Inhoudsopgave Inleiding 3 Locatiegegevens Frankendaal 4 Algemene gegevens 4 Openingstijden locatie 4 Roosterinformatie

Nadere informatie

over de start in augustus van het cursusjaar voor de BBL studenten van de afdeling Verzorging

over de start in augustus van het cursusjaar voor de BBL studenten van de afdeling Verzorging Informatieboekje over de start in augustus van het cursusjaar 2017-2018 voor de BBL studenten van de afdeling Verzorging locatie Utrecht Utrecht: Vondellaan 174-176 3521 GH Utrecht Tel. 030-7541400 1 INHOUD

Nadere informatie

voor studenten. wegwijs. School voor Commerciële Dienstverlening

voor studenten. wegwijs. School voor Commerciële Dienstverlening 2016-2017 voor studenten wegwijs School voor Commerciële Dienstverlening welkom bij de School voor Commerciële Dienstverlening Beste student, Welkom op onze school. Ik hoop dat je het hier naar je zin

Nadere informatie

Ouderavond BOC1. Dinsdag 30 oktober 2012

Ouderavond BOC1. Dinsdag 30 oktober 2012 Ouderavond BOC1 Dinsdag 30 oktober 2012 Programma ouderavond BOC1 Introductie BOC-teams CIOS Arnhem Lesrooster CIOS Arnhem Onderwijsmodel CIOS Arnhem Leerlijnen Vakken BOC1 Digitale leeromgeving N@tschool

Nadere informatie

wegwijs eerstejaars 2012-2013

wegwijs eerstejaars 2012-2013 informatieboekje wegwijs eerstejaars 2012-2013 Adresgegevens Nimeto Utrecht Smijerslaan 2 3572 LP Utrecht Postbus 13042 3507 LA Utrecht t. 030-271 46 24 f. 030-273 43 97 nimeto@nimeto.nl www.nimeto.nl

Nadere informatie

LEERLINGEN Jaarplanning 2013 2014

LEERLINGEN Jaarplanning 2013 2014 LEERLINGEN Jaarplanning 2013 2014 A = Kalenderweken B = datum op maandag van die week C = Schoolweken = vrije dag voor leerlingen A B C maandag dinsdag woensdag donderdag Vrijdag 34 19-8 1 1 e schooldag

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2014-2015 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2014-2015. Een plezierige en veilige schooltijd is van groot belang. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale

Nadere informatie

Regeling bindend studieadvies

Regeling bindend studieadvies Versie Datum Omschrijving Door 1.0 Jan 2013 31 jan 2013 Aanpassing: BBL/BOL apart beschreven Vaststelling CvB F. Bergmans 2013 Pagina: 2 van 8 Inhoud A: procedure bindend studieadvies BOL pag 4 B: Procedure

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Locatie JdJ

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Locatie JdJ HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2015-2016 Locatie JdJ Wist je dat wij samen de school zijn? Op onze school: Hebben wij samen de regels in het paspoort gemaakt en kennen wij en onze ouders deze regels. Respecteren

Nadere informatie

Informatieboekje. voor de start van het cursusjaar voor studenten Laboratoriumonderwijs

Informatieboekje. voor de start van het cursusjaar voor studenten Laboratoriumonderwijs Informatieboekje voor de start van het cursusjaar 2017-2018 voor studenten Laboratoriumonderwijs INHOUD: pagina 1. Informatie voor alle 1 e jaars studenten 2 Start 2 Boeken- en leermiddelenpakket 2 Laptop

Nadere informatie

Beneden in het Atrium Op het plein van de Unit In de kantine! Dit zijn de plekken waar je mag eten/drinken en je mobiele telefoon mag gebruiken.

Beneden in het Atrium Op het plein van de Unit In de kantine! Dit zijn de plekken waar je mag eten/drinken en je mobiele telefoon mag gebruiken. HUISREGELS In het kort: GOED VOORBEELD: DOET GOED VOLGEN! A: Tijdens de les gaan we op een plezierige manier met elkaar om. Je komt op tijd in de les. Je hebt al je spullen bij je. Je spreekt Nederlands.

Nadere informatie

Gespreksvragen domeinleider met studenten Schilders 2x BOL-1+2x BOL-2,

Gespreksvragen domeinleider met studenten Schilders 2x BOL-1+2x BOL-2, samenhang Vind je dat er een goede balans is tussen theorie en praktijk (verhouding kennis, vaardigheden, houding)? Meer uitleg tijdens de theorie uren, ook vakleer, klassikaal uitleg. Sluit de theorie

Nadere informatie

HUISWERK AGENDA GROEP 7-8

HUISWERK AGENDA GROEP 7-8 Dag Datum Augustus Zaterdag 1 Zondag 2 Maandag 3 Dinsdag 4 Woensdag 5 Donderdag 6 Vrijdag 7 Zaterdag 8 Zondag 9 Maandag 10 Dinsdag 11 Woensdag 12 Donderdag 13 Vrijdag 14 Zaterdag 15 Zondag 16 Maandag 17

Nadere informatie

Ouderavond N2 1 e leerjaar. Schooljaar

Ouderavond N2 1 e leerjaar. Schooljaar Ouderavond N2 1 e leerjaar Schooljaar 2017-2018 Programma ouderavond Inloop Informatie N2 algemeen Klassenbijeenkomst 18:30 uur 19.00-19.45 uur 19.45-20.30 uur Presentatie te vinden op: www.rijnijssel.nl/cios

Nadere informatie

SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST

SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST START SCHOOLJAAR 2018-2019 TWEEDE JAAR NIVEAU 2 MEDEWERKER SPORT EN RECREATIE Beste 2 e jaars student Sportacademie, Gefeliciteerd met je overgang naar het 2 e leerjaar

Nadere informatie

Locatiegids

Locatiegids Locatiegids 2017-2018 Gebruikersgids voor de locatie Posthumalaan 120 Rotterdam Versie Inhoudsopgave 1.3 Inleiding 3 Locatiegegevens Posthumalaan 4 Algemene gegevens 4 Openingstijden locatie 4 Roosterinformatie

Nadere informatie

Ouderavond BOC1. Dinsdag 29 oktober 2013

Ouderavond BOC1. Dinsdag 29 oktober 2013 Ouderavond BOC1 Dinsdag 29 oktober 2013 Programma ouderavond 1. Inloop koffie en thee: vanaf 17.30 uur 2. Plenaire bijeenkomst: BOC-C: 18.00 uur - 19.00 uur BOC-A: 19.00 uur - 20.00 uur BOC-B: 19.00 uur

Nadere informatie

Voortgangssystematiek MZ cohort

Voortgangssystematiek MZ cohort Voortgangssystematiek MZ cohort 2018-2021 Beoordeling van de studievoortgang Binnen de opleiding wordt gewerkt met een studiepuntensysteem. In een studiepuntensysteem wordt op een systematische manier

Nadere informatie

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we Entree Kluisjes Schoolpas Schoolafspraken (wat we willen zien) De leerlingen uit de onder- en bovenbouw gebruiken hun eigen ingang, fietsenstalling, pauzeplaats en toiletblokken. De ruimte bij de ingangen

Nadere informatie

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Medewerker Bloem, groen & styling Cohort: c19 Leerweg: BOL Niveau: 2

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Medewerker Bloem, groen & styling Cohort: c19 Leerweg: BOL Niveau: 2 Studievoortgangsregeling Opleiding: Medewerker Bloem, groen & styling Cohort: c19 Leerweg: BOL Niveau: 2 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 De totstandkoming van het (bindend) studieadvies... 3 Het studieadvies...

Nadere informatie

Zo werken we hier op. Lyceum De Grundel leerlingen

Zo werken we hier op. Lyceum De Grundel leerlingen Zo werken we hier op Lyceum De Grundel 2018-2019 leerlingen Dit boekje is bedoeld om de goede gang van zaken op Lyceum De Grundel te bevorderen. Niet alleen staan hierin de schoolregels, maar ook andere

Nadere informatie

voor studenten. wegwijs. School voor Gezondheidszorg

voor studenten. wegwijs. School voor Gezondheidszorg 2016-2017 voor studenten wegwijs School voor Gezondheidszorg welkom bij de School voor Gezondheidszorg Beste student, Welkom op onze school. Ik hoop dat je het hier naar je zin krijgt en dat je met succes

Nadere informatie

Onderwijsovereenkomst

Onderwijsovereenkomst Onderwijsovereenkomst Algemene Voorwaarden Algemeen - De Studentenraad heeft ingestemd met deze onderwijsovereenkomst; - Op deze overeenkomst is uitsluitend Nederlands recht van toepassing; - In gevallen

Nadere informatie

LEERLINGEN Jaarplanning

LEERLINGEN Jaarplanning LEERLINGEN Jaarplanning 2013 2014 A = Kalenderweken B = datum op maandag van die week C = Schoolweken = vrije dag voor leerlingen = aanpassing A B C maandag dinsdag woensdag donderdag Vrijdag 34 19-8 1

Nadere informatie

ONDERWIJS- en EXAMENREGELING

ONDERWIJS- en EXAMENREGELING ONDERWIJS- en EXAMENREGELING ADDENDUM Datum van ingang 7 september 2012 ROC MONDRIAAN BRIN nummer: 27GZ Domein Opleiding Maatschappelijke Dienstverlening MBO - Verpleegkundige Niveau 4 Crebonummer 93510

Nadere informatie

ONDERWIJS- en EXAMENREGELING

ONDERWIJS- en EXAMENREGELING ONDERWIJS- en EXAMENREGELING ADDENDUM Datum van ingang 7 september 2012 ROC MONDRIAAN BRIN nummer: 27GZ Domein Opleiding Maatschappelijke Dienstverlening MBO - Verpleegkundige Niveau 4 Crebonummer 93510

Nadere informatie

Jaarplanning VSO Brouwerij Oosterbeek

Jaarplanning VSO Brouwerij Oosterbeek 2016-2017 Een Twitter account is aangemaakt om activiteiten, bijzonderheden en/of foto s (zonder herkenbaar de leerlingen erop) te plaatsen. Via onze website is het Twitter account te volgen. http://www.sgmbrouwerij.nl/contact/de+brouwerij%2c+locatie+oosterbeek/

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Patissier Cohort: Start in 2018 Leerweg: BBL Niveau: 4

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Patissier Cohort: Start in 2018 Leerweg: BBL Niveau: 4 Studievoortgangsregeling Opleiding: Patissier Cohort: Start in 2018 Leerweg: BBL Niveau: 4 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 De totstandkoming van het (bindend) studieadvies... 3 Het studieadvies... 4 De

Nadere informatie

Introductiedag 1 e jaars studenten. Dinsdag 9 juni 2015

Introductiedag 1 e jaars studenten. Dinsdag 9 juni 2015 Introductiedag 1 e jaars studenten Dinsdag 9 juni 2015 Welkom! 2 Inhoud presentatie 1. Start schooljaar 15-16 2. Programma schooljaar 15-16 3. Financiën 4. Succes- en risicofactoren 5. Pasdag en bestellen

Nadere informatie

voor studenten. wegwijs. School voor Logistiek en Mobiliteit

voor studenten. wegwijs. School voor Logistiek en Mobiliteit 2016-2017 voor studenten wegwijs School voor Logistiek en Mobiliteit welkom bij de School voor Logistiek en Mobiliteit Beste student, Welkom op onze school. Ik hoop dat je het hier naar je zin krijgt en

Nadere informatie

Studievoortgangsregeling Cingel College

Studievoortgangsregeling Cingel College Studievoortgangsregeling Cingel College Geldend voor alle opleidingen vanaf cohort 2017 Inhoud: Inleiding Het studievoortgangsadvies De beoordeling De secuur van de voortgang Voorbeeld voortgangskaart

Nadere informatie

Op deze plek. Zijn we echt. Zeggen we sorry. Vergeven we elkaar. Geven we complimenten. Vertrouwen we elkaar. Hebben we plezier.

Op deze plek. Zijn we echt. Zeggen we sorry. Vergeven we elkaar. Geven we complimenten. Vertrouwen we elkaar. Hebben we plezier. HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2017-2018 Locatie De Joost Op deze plek Zijn we echt Zeggen we sorry Vergeven we elkaar Geven we complimenten Vertrouwen we elkaar Hebben we plezier Zijn we gelijk Schoolregels

Nadere informatie

Praktische informatie

Praktische informatie Praktische informatie 2016-2017 Nijmegen, juli 2016 Beste ouders, verzorgers, Samen met de schoolgids vormt dit boekje een complete informatiebron voor de ouders van De Windroos, locatie Lindenholt. We

Nadere informatie

Beste student, Bornholmstraat 31, 9723 AW te Groningen Maandag 2 september 2019 om 9.00 uur

Beste student, Bornholmstraat 31, 9723 AW te Groningen Maandag 2 september 2019 om 9.00 uur Aan alle nieuwe BOL-studenten van Noorderpoort (Eerste) Autospuiter en (Eerste) Autoschadehersteller Datum Studentennr. Tel. Onderwerp Informatie 2019-2020 C Beste student, Welkom op het Noorderpoort!

Nadere informatie

Inhoud: Studievoortgangsregeling Cingel College. Geldend voor alle opleidingen vanaf cohort 2017

Inhoud: Studievoortgangsregeling Cingel College. Geldend voor alle opleidingen vanaf cohort 2017 Studievoortgangsregeling Cingel College Geldend voor alle opleidingen vanaf cohort 2017 Inhoud: Inleiding Het studievoortgangsadvies De secuur van de voortgang Moment van studievoortgangsadviezen en niveauadvies

Nadere informatie

BOL studenten van de afdeling Verzorging Maatschappelijke zorg

BOL studenten van de afdeling Verzorging Maatschappelijke zorg Informatieboekje over de start augustus 2016 BOL studenten van de afdeling Verzorging Maatschappelijke zorg 1 Informatie voor de eerstejaars studenten (BOL) Beste student, Wij heten je van harte welkom

Nadere informatie

SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST

SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST START SCHOOLJAAR 2018-2019 TWEEDE JAAR NIVEAU 3 EN 4 SPORT- EN BEWEGINGSLEIDER / COÖRDINATOR Beste 2 de jaars student Sportacademie, Gefeliciteerd met je overgang naar

Nadere informatie

STUDENTENSTATUUT 2015-2016 LEIDSE INSTRUMENTMAKERS SCHOOL

STUDENTENSTATUUT 2015-2016 LEIDSE INSTRUMENTMAKERS SCHOOL STUDENTENSTATUUT 2015-2016 LEIDSE INSTRUMENTMAKERS SCHOOL Leidse instrumentmakers School (LiS) Einsteinweg 61 2333 CC Leiden 071 568 11 68 www.lis.nl Studentenstatuut 2015-2016 1 Studentenstatuut 2015-2016

Nadere informatie

ONDERWIJS- en EXAMENREGELING. ADDENDUM Datum van ingang 18 september 2012 ROC MONDRIAAN. BRIN nummer: 27GZ. Maatschappelijke Dienstverlening

ONDERWIJS- en EXAMENREGELING. ADDENDUM Datum van ingang 18 september 2012 ROC MONDRIAAN. BRIN nummer: 27GZ. Maatschappelijke Dienstverlening ONDERWIJS- en EXAMENREGELING ADDENDUM Datum van ingang 18 september 2012 ROC MONDRIAAN BRIN nummer: 27GZ Domein Opleiding Maatschappelijke Dienstverlening Doktersassistent Niveau 4 Crebonummer 91310 Kwalificatiedossier

Nadere informatie

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Vakbekwaam medewerker paardensport en -houderij Cohort: Start in 2017 Leerweg: BOL Niveau: 3

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Vakbekwaam medewerker paardensport en -houderij Cohort: Start in 2017 Leerweg: BOL Niveau: 3 Studievoortgangsregeling Opleiding: Vakbekwaam medewerker paardensport en -houderij Cohort: Start in 2017 Leerweg: BOL Niveau: 3 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 De totstandkoming van het (bindend) studieadvies...

Nadere informatie

Praktische informatie

Praktische informatie Praktische informatie 2017-2018 Nijmegen, juli 2017 Beste ouders, verzorgers, Samen met de schoolgids vormt dit boekje een complete informatiebron voor de ouders van De Windroos, locatie Lindenholt. We

Nadere informatie

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Vakexpert teelt en groen technologie Cohort: Start in 2018 Leerweg: BBL Niveau: 4

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Vakexpert teelt en groen technologie Cohort: Start in 2018 Leerweg: BBL Niveau: 4 Studievoortgangsregeling Opleiding: Vakexpert teelt en groen technologie Cohort: Start in 2018 Leerweg: BBL Niveau: 4 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 De totstandkoming van het (bindend) studieadvies...

Nadere informatie

Tilburg, 30 juni 2017 Kenmerk: Onderwerp: Einde schooljaar Start schooljaar

Tilburg, 30 juni 2017 Kenmerk: Onderwerp: Einde schooljaar Start schooljaar Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van leerjaar 2 t/m 6 Tilburg, 30 juni 2017 Kenmerk: Onderwerp: Einde schooljaar 2016-2017 Start schooljaar2017-2018 Beste leerlingen, geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

voor studenten. wegwijs. School voor ICT en Mediatechnologie

voor studenten. wegwijs. School voor ICT en Mediatechnologie 2016-2017 voor studenten wegwijs School voor ICT en Mediatechnologie welkom bij de School voor ICT en Mediatechnologie Beste student, Welkom op onze school. Ik hoop dat je het hier naar je zin krijgt en

Nadere informatie

voor studenten. wegwijs. School voor Mode en Uiterlijke Verzorging Mode-opleidingen

voor studenten. wegwijs. School voor Mode en Uiterlijke Verzorging Mode-opleidingen 2016-2017 voor studenten wegwijs School voor Mode en Uiterlijke Verzorging Mode-opleidingen welkom bij de School voor Mode en Uiterlijke Verzorging Mode-opleidingen Beste student, Welkom op onze school.

Nadere informatie

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Opzichter/uitvoerder groene ruimte Cohort: Start in 2016 Leerweg: BOL Niveau: 4

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Opzichter/uitvoerder groene ruimte Cohort: Start in 2016 Leerweg: BOL Niveau: 4 Studievoortgangsregeling Opleiding: Opzichter/uitvoerder groene ruimte Cohort: Start in 2016 Leerweg: BOL Niveau: 4 Inhoudsopgave Inleiding... 3 De totstandkoming van het (bindend) studieadvies... 3 Het

Nadere informatie

Procedure Bindend Studieadvies eerste leerjaar

Procedure Bindend Studieadvies eerste leerjaar Procedure Bindend Studieadvies eerste leerjaar Besluit Raad van Bestuur 12 juni 2018 Studievoortgang en bindend In het eerste studiejaar krijgen alle studenten een. Dit advies is gebaseerd op je studievoortgang.

Nadere informatie

Schoolafspraken

Schoolafspraken Schoolafspraken 2018-2019 Waarom deze presentatie? Het Omnia College vindt ouderbetrokkenheid belangrijk. In de presentatie wordt uitgelegd wat in de eerste schoolweek aan de leerlingen is verteld. Het

Nadere informatie

Leerlingenreglement

Leerlingenreglement Leerlingenreglement 2017-2018 Daaf Gelukschool 1 Op de DG, tel je mee. Dat houdt in dat iedereen zichzelf kan zijn op school. We gaan respectvol met elkaar, de omgeving en met onszelf om. We hebben afspraken

Nadere informatie

Locatiegids 2015-2016

Locatiegids 2015-2016 Locatiegids 2015-2016 Gebruikersgids voor de locatie Nikkelstraat 3-9 en 24-40 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Algemene gegevens locatie 4 Openingstijden locatie 4 Bereikbaarheid van de locatie 4 Roosterinformatie

Nadere informatie

Regeling bindend studieadvies

Regeling bindend studieadvies Versie Datum Omschrijving Door 1.0 2.0 2.1 2.2 Jan 2013 Jun 2014 Jul 2014 Juli 2015 07-01-2016 Aanpassing: BBL/BOL apart beschreven Toevoeging bindend studieadvies Entree opleiding (C) Vaststelling College

Nadere informatie

Ouderavond N2 2 e leerjaar. Schooljaar

Ouderavond N2 2 e leerjaar. Schooljaar Ouderavond N2 2 e leerjaar Schooljaar 2017-2018 Inhoud ouderavond 1. Introductie LBC 2. Nieuwe wetgeving informatiebeveiliging en privacy 3. Opleidingsstructuur CIOS Arnhem 4. RIJk onderwijs (leereenheden

Nadere informatie

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar.

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar. INFO 2015 - Elfde jaargang Kornak Nieuws schooljaar 2015-. Nummer: 0 Datum: 21-08-2015 Beste ouders/verzorgers, Welkom weer in het nieuwe schooljaar. We zijn blij dat iedereen weer veilig en gezond terug

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding Hoofdstuk 1 - Wet- en regelgeving Hoofdstuk 3 - Gevolgen ongeoorloofd verzuim Hoofdstuk 4 - Preventie

Inhoudsopgave Inleiding Hoofdstuk 1 - Wet- en regelgeving Hoofdstuk 3 - Gevolgen ongeoorloofd verzuim Hoofdstuk 4 - Preventie Verzuimprotocol Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Wet- en regelgeving... 3 1.1 - Leerplicht... 3 1.2 - Kwalificatieplicht... 3 1.3-18- tot 23-jarigen zonder startkwalificatie... 3 Hoofdstuk 2

Nadere informatie

Locatie: Arnhem en Wageningen. Afdeling: Facilitaire Dienstverlening 6 en 7 juli augustus rijnijssel.nl

Locatie: Arnhem en Wageningen. Afdeling: Facilitaire Dienstverlening 6 en 7 juli augustus rijnijssel.nl Informatie Pas- en Informatiedag voor aanko- Locatie: Arnhem en Wageningen Afdeling: Facilitaire Dienstverlening 6 en 7 juli 2016 25 augustus 2016 rijnijssel.nl VOORWOORD Beste student, Van harte welkom

Nadere informatie

Studentenreglement Colofon

Studentenreglement Colofon Studentenreglement Colofon Uitgave: Eva s Wedding & Event Planners Academy 1. Inleiding Het college van bestuur van Eva s Wedding & Event Academy heeft in het studentenreglement samengesteld. Dit studentenreglement

Nadere informatie

Welkom op AZS Papilio!

Welkom op AZS Papilio! INFORMATIEBOEKJE Welkom op AZS Papilio! In dit boekje vindt u informatie over AZS Papilio in Burgum. Basisschool Papilio staat op het terrein van het AZC. Op onze website www.obs-papilio.nl vindt u meer

Nadere informatie

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Medewerker veehouderij Cohort: Start in 2018 Leerweg: BOL Niveau: 2

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Medewerker veehouderij Cohort: Start in 2018 Leerweg: BOL Niveau: 2 Studievoortgangsregeling Opleiding: Medewerker veehouderij Cohort: Start in 2018 Leerweg: BOL Niveau: 2 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 De totstandkoming van het (bindend) studieadvies... 3 Het studieadvies...

Nadere informatie

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Vakbekwaam hovenier Cohort: Start in 2017 Leerweg: BBL Niveau: 3

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Vakbekwaam hovenier Cohort: Start in 2017 Leerweg: BBL Niveau: 3 Studievoortgangsregeling Opleiding: Vakbekwaam hovenier Cohort: Start in 2017 Leerweg: BBL Niveau: 3 Inhoudsopgave Inleiding... 3 De totstandkoming van het (bindend) studieadvies... 3 Het studieadvies...

Nadere informatie

Praktische informatie

Praktische informatie Praktische informatie 2018-2019 Nijmegen, juli 2018 Beste ouders, verzorgers, Samen met de schoolgids vormt dit boekje een complete informatiebron voor de ouders van De Windroos Lindenholt. We proberen

Nadere informatie

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Zelfstandig werkend kok Cohort: Start in 2018 Leerweg: BOL Niveau: 3

Studievoortgangsregeling. Opleiding: Zelfstandig werkend kok Cohort: Start in 2018 Leerweg: BOL Niveau: 3 Studievoortgangsregeling Opleiding: Zelfstandig werkend kok Cohort: Start in 2018 Leerweg: BOL Niveau: 3 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 De totstandkoming van het (bindend) studieadvies... 3 Het studieadvies...

Nadere informatie

Augustus 2016 MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG

Augustus 2016 MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG WEEK 35 WEEK 34 WEEK 33 WEEK 32 WEEK 31 Augustus 2016 1 2 3 4 5 6 7 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 8 9 10 11 12 13 14 Zomervakantie Zomervakantie

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEBOUW ZUSTER HENNEKEPLEIN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEBOUW ZUSTER HENNEKEPLEIN HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEBOUW ZUSTER HENNEKEPLEIN Openingstijden schoolgebouw Het schoolgebouw is tijdens lesweken van maandag tot en met vrijdag geopend van 7.00 uur tot 17.30 uur. Schoolpas Een cursist

Nadere informatie

BIJLAGE A. Specifiek voor het Markiezaat College. VERZUIM EN ONGEOORLOOFD GEDRAG STUDENTEN BOL

BIJLAGE A. Specifiek voor het Markiezaat College. VERZUIM EN ONGEOORLOOFD GEDRAG STUDENTEN BOL BIJLAGE A Specifiek voor het Markiezaat College. VERZUIM EN ONGEOORLOOFD GEDRAG STUDENTEN BOL Algemeen Toezicht op verzuim gebeurt door een medewerker die door de afdelingscoördinator met deze taak belast

Nadere informatie

Locatiegids Aluminiumstraat 25-29

Locatiegids Aluminiumstraat 25-29 Locatiegids 2016-2017 Aluminiumstraat 25-29 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Algemene gegevens 4 Openingstijden locatie 4 Roosterinformatie 4 Faciliteiten 5 Studentenadministratie/ Frontoffice 5 EHBO/bedrijfshulpverlening

Nadere informatie