wegwijs eerstejaars

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "wegwijs eerstejaars 2012-2013"

Transcriptie

1 informatieboekje wegwijs eerstejaars

2 Adresgegevens Nimeto Utrecht Smijerslaan LP Utrecht Postbus LA Utrecht t f nimeto@nimeto.nl ING Bank

3 00 Welkom bij Nimeto Utrecht. In dit informatieboekje Wegwijs Eerstejaars vind je handige informatie over de school. Dit boekje is bedoeld om je op weg te helpen in het gebouw, kennis te laten maken met de faciliteiten en informatie te geven over omgangsvormen, aanwezigheid en verzuim. Nimeto Utrecht is een school waar samenleven, samenwerken, wederzijds respect en waardering leiden tot een goed klimaat, waarin iedereen tot maximale ontplooiing kan komen. We wensen je een heel goed en succesvol eerste schooljaar toe.

4 00 Inhoud 1. Omgangsvormen Gedragscode Aanwezigheid en verzuim Veiligheid en gezondheid Schone school Faciliteiten Nimeto pas Kluisjes Winkeltje Kantine Open Leercentrum Front Office Magister Nimeto mail Servicedesk Beeldmonitoren Intranet 14

5 00 3. Studentenbegeleiding Mentor Zorgteam Vertrouwenspersonen Studentenraad JOB Jaarplanning Openingstijden en lestijden Rooster Vakantieoverzicht Plattegrond van de school 26

6 1 1 omgangsvormen

7

8 03 1. Omgangsvormen 1.1 Gedragscode Nimeto Utrecht is een professionele en leuke vakschool. Studenten en personeel gaan op een plezierige manier met elkaar om. Samenleven, samenwerken, wederzijds respect en waardering leiden tot een sociaal en veilig schoolklimaat. Ter bevordering en instandhouding van dit klimaat gelden binnen de school de volgende gedragscodes: Iedereen dient zich te onthouden van discriminerend gedrag, seksueel intimiderend gedrag en overig ongewenst gedrag zoals pesten, schelden, diefstal en bedreiging. Drugs- en alcoholgebruik en het aanrichten van materiële of psychische schade worden niet getolereerd. 1.2 Aanwezigheid en verzuim Het missen van lessen en toetsen is direct merkbaar in je studieresultaten en bepalend voor een goed verloop van je opleiding. Met het ondertekenen van de onderwijsovereenkomst heb je verklaard je te houden aan de verplichting de betreffende opleidingsactiviteiten volgens het voor jou geldende rooster te volgen. De school is door wetgeving verplicht je aanwezigheid te registreren. Wanneer je onvoldoende onderwijstijd op school doorbrengt komt je studiefinanciering in gevaar.

9 04 Bij minder dan 80% aanwezigheid aan het einde van het schooljaar moet je van school af. Het is je eigen verantwoordelijkheid je te houden aan de richtlijnen van de aanwezigheidsregistratie. Informatie over geoorloofd en ongeoorloofd verzuim vind je op het intranet. Lees in paragraaf 2.11 op pag.14 meer over het intranet van Nimeto Utrecht. Te Te laat laat komen Te laat komen wordt geregistreerd. Bij zeer slechte reismogelijkheden kan vooraf toestemming worden verleend om te laat te komen. Ziek- en en Betermelding betermelding Wanneer je wegens ziekte niet op school kan komen, meld je jezelf (of je ouder/ verzorger) telefonisch vóór uur ziek op telefoonnummer Zit je in R1 dan dien je je rechtstreeks ziek te melden bij je teamleider. Wanneer je ziek de school wilt verlaten meld je dit bij je mentor. De eerste dag dat je weer op school bent meld je je vóór uur beter bij de Front Office. Uit Uit de de les les verwijderd Wanneer je uit de les wordt verwijderd meld je dit direct bij je teamleider of coördinator.

10 Veiligheid en gezondheid Bij calamiteiten zoals brand gaat een noodsignaal af. Je volgt dan de instructies van getrainde Bedrijfhulpverleners (BHV ers) zonder uitstel op. In ieder lokaal hangt naast de deur een plattegrond met vluchtroutes. Bij ongevallen zoals lichamelijk letsel wordt een Eerstehulpverlener (EHV er) te hulp geroepen. Dit zijn medewerkers die gediplomeerd zijn. De EHV er zal eerste hulp verlenen en indien nodig met je naar het ziekenhuis gaan. Er is een EHBO ruimte in de school aanwezig. Deze vind je op de begane grond in lokaal A2 (Zie plattegrond pag.27). 1.4 Schone school Nimeto Utrecht is een school met een mooi en goed verzorgd gebouw. Dat willen we graag zo houden. We maken per slot van rekening mooie dingen die mooi moeten blijven. Dit houdt in dat je meehelpt het gebouw netjes te houden door de volgende gedragscodes te hanteren: Het is niet toegestaan voor de ingang van de school te roken. Je mag alleen roken in het rokersgedeelte aan de tuinzijde naast de kantine. Het is niet toegestaan te eten en te drinken in de gangen en lokalen. Je mag dit alleen in de kantine en aan de tuinzijde buiten de kantine.

11 06 Voor de lokalen gelden een aantal aanvullende, specifieke regels: Veiligheidsvoorschriften opvolgen Alleen na toestemming van docent of instructeur gebruik maken van machines of apparaten Op aangeven van docent dragen van werkkleding en/ of stevig schoeisel Tafels en werkplekken opruimen Stoelen aanschuiven of op tafel zetten als de docent dat aangeeft bij vertrek Geen tassen op tafel Per toerbeurt vegen Gereedschappen en figuren opbergen of terugzetten Studenten mogen alleen onder toezicht in lokalen werken (als de docent of instructeur vertrekt gaat het lokaal op slot)

12 faciliteiten

13

14 09 2. Faciliteiten 2.1 Nimeto pas Je krijgt aan het begin van je opleiding een Nimeto pas waarop je geld (contant, chip, pin) kan zetten met het opwaardeerapparaat in de kantine. Je hebt je Nimeto pas altijd bij je en gebruikt deze: Als legitimatie Om te betalen in de kantine en het winkeltje Bij printen en kopiëren Voor het lenen van boeken en gereedschappen Daarnaast kun je korting krijgen bij musea en evenementen buiten school 2.2 Kluisjes Tegen een vergoeding kun je bij de conciërges een eigen kluisje met slot huren. Je blijft wel verantwoordelijk voor privé-eigendommen.

15 Winkeltje In het winkeltje (zie plattegrond pag.27) kun je met korting (les)materialen kopen en elektrisch handgereedschap lenen. De openingstijden van het winkeltje zijn: tot uur tot uur tot uur tot uur 2.4 Kantine In de kantine kun je tussen en uur pauzeren, eten en consumpties kopen. Consumpties kun je alleen met je Nimeto pas betalen.

16 Open Leercentrum In het Open Leercentrum (OLC) kun je zelfstandig werken aan je schoolopdrachten, informatie in de bibliotheek opzoeken en werken op de computer. Ook kun je er bijvoorbeeld fotocamera s en boeken lenen. Studenten van IDE kunnen terecht in OLC A (zie plattegrond pag.28). Studenten van RPC kunnen terecht in OLC B (zie plattegrond pag.27). Studenten van niveau 2 kunnen van beide OLC s gebruik maken. De OLC s zijn iedere dag open van tot uur. 2.6 Front Office Bij de Front Office in de centrale hal kun je terecht voor: Ziek- en betermeldingen Verlof- en verzuimaanvragen Incidentenformulier Klachtenformulier Verhuisberichten Een defecte Nimeto pas Gevonden voorwerpen Het melden van een storing Alle stukken van het studentendossier Vragen over het kluisje

17 Magister Magister is het administratieprogramma waarin je je eigen gegevens en je actuele rooster kunt opvragen. Aan het begin van de opleiding ontvang je een brief met je persoonlijke inloggegevens. Via kun je inloggen op Magister. Ben je nog geen 18 jaar, dan mogen ook je ouders/ verzorgers jouw gegevens raadplegen. Zij krijgen een eigen inlogaccount. Deze vervalt op de dag dat jij 18 jaar wordt. Je kunt zelf instellen of je ouders/ verzorgers jouw gegevens daarna mogen blijven zien. Een handleiding over Magister kun je vinden op het intranet (zie paragraaf 2.11 pag.14). Alle vragen over Magister kun je mailen naar Voor het gebruik van Magister op je smartphone kun je een meta app downloaden. Voor Iphone in de Appstore, voor Android in de Playstore. 2.8 Nimeto mail Je Nimeto mailadres is het belangrijkste communicatiemiddel tussen jou en de school.

18 Servicedesk Voor alle problemen met computers en printers kun je terecht bij de servicedesk. Deze bestaat uit de OLC beheerders Ed Kimeney en Rosali La (OLC A en OLC B) en Ria Reuvers en Rob Baar (kamer A1.18, zie plattegrond pag.28). Wat te doen bij ICT problemen? Zoek je probleem op in de ICT handleiding op het intranet. Mocht je daar niet uitkomen, leg je probleem dan voor aan de OLC beheerders of je docent. Problemen met een printer? Bel 333 vanaf een vast telefoontoestel. Deze hangen bij de printers in de school. Mocht het probleem minder dringend zijn dan kun je altijd een mailtje sturen naar servicedesk@nimeto.nl. Een uitgebreide ICT handleiding vind je op het intranet Beeldmonitoren Belangrijke en bijzondere mededelingen worden weergegeven op de beeldmonitoren in de hal en de kantine.

19 Intranet Via de website van Nimeto Utrecht ( kun je inloggen op het intranet. Dit kan zowel op school als thuis. Op het intranet vind je informatie over o.a. het norm- en studieadvies document, de klachtenregeling en over geoorloofd en ongeoorloofd verzuim. Je kunt er ook handleidingen downloaden, bijvoorbeeld voor laptopgebruik en Magister. Op het intranet vind je ook een foto-overzicht van alle medewerkers. Inloggen op intranet gaat als volgt: Open het intranet via de homepage of open in je browser. Log in met je magisteraccount en wachtwoord.

20 3 3 studentenbegeleiding 3 3

21

22 17 3. Studentenbegeleiding 3.1 Mentor Iedere klas heeft een eigen mentor. De mentor begeleidt je bij je studie, bespreekt de studievoortgang en onderhoudt het contact met je ouders/ verzorgers. 3.2 Zorgteam Het zorgteam bestaat uit een schoolmaatschappelijkwerker en een studiebegeleider. Je kunt bij het zorgteam terecht met vragen en problemen rond je studie en persoonlijke en/ of thuissituatie, maar ook met vragen over bijvoorbeeld Leerling Gebonden Financiering, WaJong-uitkering, dyslexie en dyscalculie of de IB-groep (studiefinanciering). Je vindt het zorgteam op de eerste verdieping in kamer C1.14 (zie plattegrond pag.32). 3.3 Vertrouwenspersonen Voor het bespreken van vertrouwelijke situaties kun je terecht bij onze vertrouwenspersonen Willem van den Berg ( ) en Machteld Fischer ( ). Er is ook een vertrouwensinspecteur bij de onderwijsinspectie werkzaam, bereikbaar op tel op werkdagen van uur.

23 Studentenraad Nimeto Utrecht heeft een officiële studentenraad. De studentenraad is het medezeggenschapsorgaan voor en door studenten en adviseert het College van Bestuur (de directie) over het onderwijs. De studentenraad is er voor jouw belangen. Heb je klachten of suggesties over het onderwijs, de school of de studentenfaciliteiten? Laat je horen en mail naar: (zie plattegrond pag.32). De studentenraad vergadert in lokaal C JOB De Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs (JOB) is een belangenbehartiger voor studenten van mbo instellingen in Nederland. Informatie over de JOB kun je vinden op

24 4 jaarplanning

25

26 21 4. Jaarplanning 4.1 Openingstijden en lestijden Het schoolgebouw is tijdens lesweken geopend van maandag tot en met vrijdag van tot uur. Iedere dag worden lessen tussen en uur gegeven. De lessen worden per half uur geroosterd, dit noemen we contacteenheid (CE*). Je volgt maximaal 3 uur achterelkaar een les, meestal gevolgd door een pauze van een half uur. Op de meeste lesdagen heb je wel 2 pauzes.

27 22 Voor alle blokken en projecten van alle opleidingen gelden de volgende lestijden: CE s* Lestijd *CE = contacteenheid

28 Rooster Het lesrooster krijg je van je mentor. Een roosterwijziging krijg je meestal van je teamleider en via de mail. In Magister worden de roosters elke vrijdagmiddag voor de week daarop bekend gemaakt. Bij ziekte of afwezigheid van een docent worden de lessen bijna altijd vervangen. De wijziging wordt door een docent bekend gemaakt en in Magister vermeld.

29 Vakantieoverzicht In de schoolvakanties gelden aangepaste openingstijden of is het gebouw gesloten. Herfstvakantie maandag 15 oktober 2012 tot en met vrijdag 19 oktober 2012 Kerstvakantie maandag 24 december 2012 tot en met vrijdag 4 januari 2013 Voorjaarsvakantie maandag 18 februari 2013 tot en met vrijdag 22 februari 2013 Pasen maandag 2 april 2013 Meivakantie maandag 29 april 2013 tot en met vrijdag 3 mei 2013 Hemelvaartsdag donderdag 9 mei 2013 Pinksteren maandag 20 mei 2013 Zomervakantie maandag 15 juli 2013 tot en met vrijdag 30 augustus 2013

30 5 5 plattegrond van de school 5 5 5

31

32 27 begane grond gebouw A en B B B4 OLC B B6 A16 B3 B2 B1 conciërge A15 A14 A11 A17 A A2 A3 A4 A5 A6 A8 A9 B1 A winkeltje front office entree kantine ehbo toilet heren toilet dames lokaal nummers gebouw letters

33 28 1e etage gebouw A en B B1.4 B1.5 B1.6 B B1.3 B1.2 B1.1 A1.15 A1.1 A1.2 A1.3 A1.4 brug naar gebouw C A1.18 A1.14 A1.10 A1.9 A1.6 A1.13 A A1.12 A1.7 A1.11 A1.8 OLC A A1.11 A servicedesk toilet heren toilet dames lokaal nummers gebouw letters

34 29 2e etage gebouw B B2.8 B2.9 B2.10 B B2.12 B2.12 B2.7 B2.14 B2.6 B2.5 B2.3 B2.1 B2.15 docentenkamer docenten werkplek docentenkamer B2.1 B toilet heren toilet dames lokaal nummers gebouw letters

35 30 kelder gebouw A en B B0.3 B0.2 B B0.1 A A0.14 A0.3 museum A0.7 A0.4 A0.3 A lokaal nummers gebouw letters

36 31 begane grond gebouw C C1 C2 C5 C3 C C4 C8 C9 NAAR FIETSENSTALLING C10 fietsenstalling C4 C toilet heren toilet dames lokaal nummers gebouw letters

37 32 1e etage gebouw C C1.1 C1.2 C1.12 brug naar gebouw A en B C C1.9 C1.14 C1.15 C1.16 C1.20 C1.17 C1.18 ICT examenbureau BPV buro administratie financiën communicatie zorgteam C1.1 C toilet heren toilet dames lokaal nummers gebouw letters

38 33 kelder gebouw C C NAAR FIETSENSTALLING magazijn MP fietsenstalling C gebouw letters

39 Colofon Dit is een uitgave van: Nimeto Utrecht Fotografie Rob Baar Elly Colen Marisca van Velzen Drukwerk Ron Kalkhoven Rob Lobregt Ontwerp en productie Jim Houtkamp Augustus 2012

40 topvakschool 2012 nimeto utrecht smijerslaan lp utrecht postbus la utrecht t f

Locatiegids. Hoefsmidstraat. In dit overzicht: Algemene gegevens Faciliteiten Contactpersonen Ziek melden Specifieke regels

Locatiegids. Hoefsmidstraat. In dit overzicht: Algemene gegevens Faciliteiten Contactpersonen Ziek melden Specifieke regels Locatiegids Hoefsmidstraat In dit overzicht: Algemene gegevens Faciliteiten Contactpersonen Ziek melden Specifieke regels Algemene gegevens Locatie Hoefsmidstraat Postadres Hoefsmidstraat 41 Postcode en

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2015-2016 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2015-2016. Een plezierige en veilige schooltijd is van groot belang. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale

Nadere informatie

Locatiegids 2016-2017. Gebruikersgids voor de Marconistraat 16, 3029 AK Rotterdam

Locatiegids 2016-2017. Gebruikersgids voor de Marconistraat 16, 3029 AK Rotterdam Locatiegids 2016-2017 Gebruikersgids voor de Marconistraat 16, 3029 AK Rotterdam Inhoud 1. Inleiding 3 2. Algemene gegevens 4 3. Faciliteiten 5 4. Contactpersonen 6 5. Ziek melden 7 1. Inleiding Dit is

Nadere informatie

Locatiegids 2015-2016. Gebruikersgids voor de locatie Dakotaweg 71

Locatiegids 2015-2016. Gebruikersgids voor de locatie Dakotaweg 71 Locatiegids 2015-2016 Gebruikersgids voor de locatie Dakotaweg 71 Inhoudsopgave Inleiding 3 Locatiegegevens Dakotaweg 4 Algemene gegevens 4 Openingstijden locatie 4 Roosterinformatie 4 Lestijden en lesroosters

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2014-2015 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2014-2015. Een plezierige en veilige schooltijd is van groot belang. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale

Nadere informatie

Beste leerlingen, ouders en verzorgers,

Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Mini-gids 2015-2016 Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Vanaf schooljaar 2015-2016 mag ik meedenken en meebouwen aan de ontwikkeling van het Hyperion Lyceum. Ik heb daar heel veel zin in. Het Hyperion

Nadere informatie

voor studenten. wegwijs. School voor Logistiek en Mobiliteit

voor studenten. wegwijs. School voor Logistiek en Mobiliteit 2016-2017 voor studenten wegwijs School voor Logistiek en Mobiliteit welkom bij de School voor Logistiek en Mobiliteit Beste student, Welkom op onze school. Ik hoop dat je het hier naar je zin krijgt en

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2016-2017 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2016-2017. Een plezierige en veilige schooltijd is van groot belang. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. verkort lesrooster

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. verkort lesrooster Mini-gids 2015-2016 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school. Voor onze eerste klassers en zij-instromers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten waarschijnlijk de laatste

Nadere informatie

voor studenten. wegwijs. School voor Mode en Uiterlijke Verzorging Mode-opleidingen

voor studenten. wegwijs. School voor Mode en Uiterlijke Verzorging Mode-opleidingen 2016-2017 voor studenten wegwijs School voor Mode en Uiterlijke Verzorging Mode-opleidingen welkom bij de School voor Mode en Uiterlijke Verzorging Mode-opleidingen Beste student, Welkom op onze school.

Nadere informatie

Locatiegids Gebruikersgids voor de Eikenlaan 88G Spijkenisse

Locatiegids Gebruikersgids voor de Eikenlaan 88G Spijkenisse Locatiegids 2016-2017 Gebruikersgids voor de Eikenlaan 88G Spijkenisse 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Algemeen 4 Algemene gegevens 4 Openingstijden locatie 4 Bereikbaarheid van de locatie 4 Roosterinformatie

Nadere informatie

voor studenten. wegwijs. School voor Commerciële Dienstverlening

voor studenten. wegwijs. School voor Commerciële Dienstverlening 2016-2017 voor studenten wegwijs School voor Commerciële Dienstverlening welkom bij de School voor Commerciële Dienstverlening Beste student, Welkom op onze school. Ik hoop dat je het hier naar je zin

Nadere informatie

Zo werken we hier op. Lyceum De Grundel leerlingen

Zo werken we hier op. Lyceum De Grundel leerlingen Zo werken we hier op Lyceum De Grundel 2018-2019 leerlingen Dit boekje is bedoeld om de goede gang van zaken op Lyceum De Grundel te bevorderen. Niet alleen staan hierin de schoolregels, maar ook andere

Nadere informatie

voor studenten. wegwijs. School voor Sport en Bewegen

voor studenten. wegwijs. School voor Sport en Bewegen 2016-2017 voor studenten wegwijs School voor Sport en Bewegen welkom bij de School voor Sport en Bewegen Beste student, Welkom op onze school. Ik hoop dat je het hier naar je zin krijgt en dat je met succes

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor

Welkom. Naam Klas Mentor Mini-gids 2014-2015 Welkom Naam Klas Mentor Beste deelnemers, welkom bij ROC Op Maat! Als je een opleiding gaat doen, heb je veel informatie nodig. Wat moet ik doen als ik ziek ben? Wanneer heb ik vakantie?

Nadere informatie

Beste leerlingen, ouders en verzorgers,

Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Mini-gids 2016-2017 Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Het wordt een bijzonder schooljaar 2016-2017 want de eerste lichting 6 vwo leerlingen doet eindexamen. Dat is best spannend. Wij hebben er vertrouwen

Nadere informatie

voor studenten. wegwijs. School voor ICT en Mediatechnologie

voor studenten. wegwijs. School voor ICT en Mediatechnologie 2016-2017 voor studenten wegwijs School voor ICT en Mediatechnologie welkom bij de School voor ICT en Mediatechnologie Beste student, Welkom op onze school. Ik hoop dat je het hier naar je zin krijgt en

Nadere informatie

Beste leerlingen, ouders en verzorgers,

Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Mini-gids 2017-2018 Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Opnieuw gaan we een bijzonder schooljaar tegemoet. Dat komt omdat we in de zomer van 2018 zullen verhuizen naar de nieuwbouw op Overhoeks. We

Nadere informatie

Locatiegids

Locatiegids Locatiegids 2016-2017 Gebruikersgids voor de locatie Marconistraat 16 Rotterdam Versie 1.3 Inhoudsopgave Inleiding 3 Algemene gegevens locatie 4 Faciliteiten 5 Contactpersonen 7 Ziek melden 8 3/8 Inleiding

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. leerjaar 1 en 2 leerjaar 3 en 4

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. leerjaar 1 en 2 leerjaar 3 en 4 Mini-gids 2014-2015 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2014-2015. Voor onze brugklassers en zij-instromers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten

Nadere informatie

zakboekje Grijpskerk ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar 2015-2016. Handig om te bewaren!

zakboekje Grijpskerk ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar 2015-2016. Handig om te bewaren! zakboekje Grijpskerk schooljaar 2015-2016 ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U Via de mentor Uw zoon of dochter heeft een eigen mentor, die wekelijks contact heeft met uw kind. Als er iets niet goed gaat, helpt

Nadere informatie

Afspraken en informatie schooljaar

Afspraken en informatie schooljaar Afspraken en informatie schooljaar 2016-2017 Aan het begin van het schooljaar is het goed een aantal zaken (weer) op een rijtje te zetten. Waar veel mensen samen zijn is het belangrijk afspraken te maken

Nadere informatie

voor studenten. wegwijs. School voor Orde en Veiligheid

voor studenten. wegwijs. School voor Orde en Veiligheid 2016-2017 voor studenten wegwijs School voor Orde en Veiligheid welkom bij de School voor Orde en Veiligheid Beste student, Welkom op onze school. Ik hoop dat je het naar je zin krijgt en dat je met succes

Nadere informatie

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we Entree Schoolafspraken (wat we willen zien) De leerlingen uit de onder- en bovenbouw gebruiken hun eigen fietsenstalling en toiletblokken. Er wordt alleen overgebleven op het schoolterrein. De fietsen

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. leerjaar 1 en 2 leerjaar 3 en 4

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. leerjaar 1 en 2 leerjaar 3 en 4 Mini-gids 2015-2016 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2015-2016. Voor onze brugklassers en zij-instromers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor

Welkom. Naam Klas Mentor Mini-gids 2014-2015 Welkom Naam Klas Mentor Beste deelnemers, welkom bij ROC Op Maat! Als je een opleiding gaat doen, heb je veel informatie nodig. Wat moet ik doen als ik ziek ben? Wanneer heb ik vakantie?

Nadere informatie

Locatiegids Gebruikersgids voor de locatie Dakotaweg 71

Locatiegids Gebruikersgids voor de locatie Dakotaweg 71 Locatiegids 2016-2017 Gebruikersgids voor de locatie Dakotaweg 71. Inhoudsopgave Inleiding 3 Locatiegegevens Dakotaweg 4 Algemene gegevens 4 Openingstijden locatie 4 Roosterinformatie 4 Lestijden en lesroosters

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. verkort lesrooster. 1e lesuur 2e lesuur 3e lesuur

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. verkort lesrooster. 1e lesuur 2e lesuur 3e lesuur Mini-gids 2017-2018 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school. Voor onze eersteklassers en zij-instromers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten waarschijnlijk de laatste

Nadere informatie

voor studenten. wegwijs. School voor Gezondheidszorg

voor studenten. wegwijs. School voor Gezondheidszorg 2016-2017 voor studenten wegwijs School voor Gezondheidszorg welkom bij de School voor Gezondheidszorg Beste student, Welkom op onze school. Ik hoop dat je het hier naar je zin krijgt en dat je met succes

Nadere informatie

over de start in augustus van het cursusjaar voor de BBL studenten van de afdeling Verzorging

over de start in augustus van het cursusjaar voor de BBL studenten van de afdeling Verzorging Informatieboekje over de start in augustus van het cursusjaar 2017-2018 voor de BBL studenten van de afdeling Verzorging locatie Utrecht Utrecht: Vondellaan 174-176 3521 GH Utrecht Tel. 030-7541400 1 INHOUD

Nadere informatie

Waarom dit boekje? Namens de mentoren van klas 1, Dhr. F. Boode Teamleider klas 1

Waarom dit boekje? Namens de mentoren van klas 1, Dhr. F. Boode Teamleider klas 1 Schooljaar 2018-2019 Waarom dit boekje? Dit boekje is bestemd voor alle leerlingen van de Burgemeester Harmsma School. In dit boekje staan allerlei dingen, die je moet weten als je op de B.H.S. zit. Zo

Nadere informatie

Informatieboekje

Informatieboekje m ISK Locatie 1: Maria Duystlaan 4 2612 SR DELFT Telefoon: 015 800 00 80 Locatie 2: Krakeelpolderweg 1 2613 NV DELFT Telefoon: 015 800 00 80 Voor beide locaties geldt: Postbus 470 2600 AL DELFT www.grotiuscollege.nl

Nadere informatie

KWALITEITSHANDVEST EDUCATIE 2009-1010

KWALITEITSHANDVEST EDUCATIE 2009-1010 KWALITEITSHANDVEST EDUCATIE 2009-1010 Het Albeda College wil goed onderwijs geven. Om dit te kunnen doen hebben we regels. In dit kwaliteitshandvest lees je wat die regels zijn. Je leest wat de school

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. leerjaar 1, 2 en 3 leerjaar 4

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. leerjaar 1, 2 en 3 leerjaar 4 Mini-gids 2013-2014 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2013-2014. Voor onze brugklassers en zij-instromers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten

Nadere informatie

Zo doen wij het hier.

Zo doen wij het hier. Zo doen wij het hier. Afspraken ISW Lage Woerd Hieronder vind je een aantal afspraken, die wij met elkaar maken om alles in en rond de school zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij willen graag dat er

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEBOUW ZUSTER HENNEKEPLEIN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEBOUW ZUSTER HENNEKEPLEIN HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEBOUW ZUSTER HENNEKEPLEIN Openingstijden schoolgebouw Het schoolgebouw is tijdens lesweken van maandag tot en met vrijdag geopend van 7.00 uur tot 17.30 uur. Schoolpas Een cursist

Nadere informatie

Locatiegids Gebruikersgids voor de Sportlaan 13 Spijkenisse

Locatiegids Gebruikersgids voor de Sportlaan 13 Spijkenisse Locatiegids 2016-2017 Gebruikersgids voor de Sportlaan 13 Spijkenisse 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Algemeen 4 Algemene gegevens 4 Openingstijden locatie 4 Bereikbaarheid van de locatie 4 Roosterinformatie

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. Normaal Verkort lesrooster lesrooster

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. Normaal Verkort lesrooster lesrooster Mini-gids 2014-2015 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2014-2015. Deze minigids is bedoeld voor iedereen die dagelijks met onze school te maken heeft: als leerling, ouder of

Nadere informatie

Hardenberg. Schitteren in Zijn licht. Vooraf gids

Hardenberg. Schitteren in Zijn licht. Vooraf gids Hardenberg Schitteren in Zijn licht Vooraf gids Cursusjaar 2014-2015 1 Inhoud Vooraf 1 1. Opening van het schooljaar en het ophalen van je rooster 2 2. Lestijden 2 3. Wat we op school verwachten van elkaar

Nadere informatie

Locatiegids Gebruikersgids voor de locatie Aluminiumstraat 25-29

Locatiegids Gebruikersgids voor de locatie Aluminiumstraat 25-29 Locatiegids 2018-2019 Gebruikersgids voor de locatie Aluminiumstraat 25-29 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Algemene gegevens... 4 2.1 Openingstijden locatie... 4 2.2 Belangrijke data en schoolvakanties...

Nadere informatie

Beste leerlingen, ouders, verzorgers,

Beste leerlingen, ouders, verzorgers, Mini-gids 2013-2014 Beste leerlingen, ouders, verzorgers, In juni 2011 startte het Hyperion Lyceum met veertig leerlingen die een jaar lang les kregen in het schoolgebouw van het Bredero Lyceum aan de

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2017-2018 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2017-2018. Een plezierige en veilige schooltijd is van groot belang. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale

Nadere informatie

voor studenten. wegwijs. School voor Mode en Uiterlijke Verzorging Kappersopleidingen

voor studenten. wegwijs. School voor Mode en Uiterlijke Verzorging Kappersopleidingen 2016-2017 voor studenten wegwijs School voor Mode en Uiterlijke Verzorging Kappersopleidingen welkom bij de School voor Mode en Uiterlijke Verzorging Kappersopleidingen Beste student, Welkom op onze school.

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. 1e lesuur 2e lesuur 3e lesuur

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. 1e lesuur 2e lesuur 3e lesuur Mini-gids 2014-2015 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school. Voor onze eerste klassers en zij-instromers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten waarschijnlijk de laatste

Nadere informatie

Locatiegids 2014-2015. Gebruikersgids voor de locatie Nikkelstraat 3-9 en 24-40

Locatiegids 2014-2015. Gebruikersgids voor de locatie Nikkelstraat 3-9 en 24-40 Locatiegids 2014-2015 Gebruikersgids voor de locatie Nikkelstraat 3-9 en 24-40 Inhoudsopgave Inleiding 3 Algemene gegevens locatie 4 Openingstijden locatie 4 Roosterinformatie 4 Lestijden 4 Faciliteiten

Nadere informatie

Beste leerlingen, ouders, verzorgers,

Beste leerlingen, ouders, verzorgers, Mini-gids 2014-2015 Beste leerlingen, ouders, verzorgers, Komend schooljaar heeft onze school rond de 500 leerlingen en krijgen we alweer de tweede uitbouw van ons eigen schoolgebouw op Overhoeks. Er is

Nadere informatie

LOCATIEGIDS OPLEIDINGEN ICT STOLWIJKSTRAAT 8

LOCATIEGIDS OPLEIDINGEN ICT STOLWIJKSTRAAT 8 LOCATIEGIDS OPLEIDINGEN ICT STOLWIJKSTRAAT 8 Locatiegegevens Adres: Stolwijkstraat 8 3079 DN Rotterdam Telefoon algemeen: (010) 29 29 029 Ziek- en afmeldingen vanuit huis: 06 46440214 Opleidingen: Applicatie-

Nadere informatie

LOCATIEGIDS OPLEIDINGEN ICT STOLWIJKSTRAAT 8

LOCATIEGIDS OPLEIDINGEN ICT STOLWIJKSTRAAT 8 LOCATIEGIDS OPLEIDINGEN ICT STOLWIJKSTRAAT 8 Locatiegegevens Adres Stolwijkstraat 8 3079 DN Rotterdam Telefoon algemeen: (010) 29 29 029 Telefoonnummer voor ziek- en afmeldingen: 06 46440214 Opleidingen

Nadere informatie

Bredero Mavo. Brugklas informatieboekje 2015-2016

Bredero Mavo. Brugklas informatieboekje 2015-2016 Bredero Mavo Brugklas informatieboekje 2015-2016 bbbbbbbbrbbbbbbrugklad informatieboekje 2015-2016 Voorwoord Welkom nieuwe leerling! Eindelijk is dan zover: je gaat naar de middelbare school. En nog wel

Nadere informatie

De nieuwe Havo. Het boekje met praktische info

De nieuwe Havo. Het boekje met praktische info De nieuwe Havo Het boekje met praktische info 2018-2019 Versie 2 In geel gearceerd zijn de wijzigingen ten opzichte van de versie die op papier is uitgedeeld aan de leerlingen. Welkom! Na een heel warme

Nadere informatie

Huisregels voor leerlingen Samen gaat het beter

Huisregels voor leerlingen Samen gaat het beter Jouw wereld Huisregels voor leerlingen Samen gaat het beter Dagelijks gebruiken we ons Heister- en Essenpasgebouw met verschillende mensen. Om dit drukke verkeer op een goede manier te laten verlopen,

Nadere informatie

Beste leerling, ouder/verzorger,

Beste leerling, ouder/verzorger, Mini-gids 2018-2019 Beste leerling, ouder/verzorger, Het is zo ver, we zijn verhuisd naar ons nieuwe schoolgebouw. Met een prachtige verhuisparade en een symbolische sleuteloverdracht is de overstap naar

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2014-2015 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2014-2015. Het belang van een goede schooltijd is groot. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale vaardigheden,

Nadere informatie

Algemene schoolregels PrO Assen

Algemene schoolregels PrO Assen PrO Assen, School voor Praktijkonderwijs, Zwartwatersweg 202, 9406 NN Assen, 0592-340973, stage@proassen.nl Algemene schoolregels PrO Assen Om het klimaat dat wij op onze school nastreven te waarborgen,

Nadere informatie

Kijk rond in de buurt van de school. Onderzoek het schoolregelement.

Kijk rond in de buurt van de school. Onderzoek het schoolregelement. Kijk rond in de buurt van de school. * Onze school staat in een middenklas woonwijk met ook andere scholen rond om ons heen. Relatief wonen er weinig kinderen in deze buurt, degene die er wonen zijn nog

Nadere informatie

voor studenten. wegwijs. School voor Administratieve en Juridische Dienstverlening

voor studenten. wegwijs. School voor Administratieve en Juridische Dienstverlening 2016-2017 voor studenten wegwijs School voor Administratieve en Juridische Dienstverlening welkom bij de School voor Administratieve en Juridische Dienstverlening Beste student, Welkom op onze school.

Nadere informatie

Informatieboekje voor leerlingen. Het Lingewaal College VSO. Informatieboekje voor leerlingen van het Lingewaal College

Informatieboekje voor leerlingen. Het Lingewaal College VSO. Informatieboekje voor leerlingen van het Lingewaal College Informatieboekje voor leerlingen Het Lingewaal College VSO 1 Beste leerling, Dit is het informatieboekje voor leerlingen van het Lingewaal College. In dit boekje vind je allerlei informatie die met school

Nadere informatie

1. Leefregels 14-15 VOORWOORD INHOUD. Beste leerling, collega en ouder/verzorger,

1. Leefregels 14-15 VOORWOORD INHOUD. Beste leerling, collega en ouder/verzorger, 1. Leefregels 14-15 VOORWOORD Beste leerling, collega en ouder/verzorger, Op de voorkant van dit boekje staat LEEFREGELS. Deze regels gelden ook voor alle buitenschoolse activiteiten. Deze regels zijn

Nadere informatie

Handleiding Webportal. Schooljaar 2014-2015

Handleiding Webportal. Schooljaar 2014-2015 Handleiding Webportal Schooljaar 2014-2015 1 Inhoud Inleiding... 3 Stap 1: Inloggen op webportal... 4 Stap 2: het vandaag-scherm... 5 Stap 3: de agenda... 5 Stap 4: Cijfers... 7 Stap 5: Aanwezigheid...

Nadere informatie

zakboekje Kollum ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar Handig om te bewaren!

zakboekje Kollum ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar Handig om te bewaren! zakboekje Kollum schooljaar 2015-2016 ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U Via de mentor Uw zoon of dochter heeft een eigen mentor, die wekelijks contact heeft met uw kind. Als er iets niet goed gaat, helpt de

Nadere informatie

Beste jongens en meisjes,

Beste jongens en meisjes, blad 1 van 13 Beste jongens en meisjes, Hartelijk welkom op Calvijn, vestiging Meerpaal. Na de zomervakantie is het zover, je gaat naar een nieuwe school!!! Best wel spannend en een beetje eng. Je bent

Nadere informatie

Locatiegids 2014-2015. Gebruikersgids voor de locatie Prins Constantijnweg

Locatiegids 2014-2015. Gebruikersgids voor de locatie Prins Constantijnweg Locatiegids 2014-2015 Gebruikersgids voor de locatie Prins Constantijnweg Inhoudsopgave Inleiding 3 Algemene gegevens locatie 4 Openingstijden locatie 4 Roosterinformatie 4 Lestijden 4 Faciliteiten 5 Studentenadministratie

Nadere informatie

lauwers college zakboekje voor jou

lauwers college zakboekje voor jou lauwers college zakboekje voor jou Het Lauwers College VOOR JOU Op onze school is iedereen van harte welkom. We helpen je te ontdekken waar jij in uitblinkt en helpen je op pad om je dromen waar te maken.

Nadere informatie

DE GOUDEN GEDRAGSREGELS

DE GOUDEN GEDRAGSREGELS Regels 1. GEDRAGSREGELS... 2 DE GOUDEN GEDRAGSREGELS... 2 2. AANVULLENDE REGELS... 2 VERLIES EN DIEFSTAL, AANSPRAKELIJKHEID... 2 VERNIELING/ BESCHADIGING... 2 VERZEKERING... 2 VERWIJDERING UIT DE LES...

Nadere informatie

School voor ICT en Mediatechnologie

School voor ICT en Mediatechnologie infovoor ouders verzorgers School voor ICT en Mediatechnologie welkom bij de School voor ICT en Mediatechnologie Beste ouder(s)/verzorger(s), Welkom op onze school. We hopen dat uw zoon of dochter een

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2018-2019 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2018-2019. Een plezierige en veilige schooltijd is van groot belang. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS SCHOOL 23 2015-2016. Entree. Bezoekadres: Van Vorststraat 50 5622 CX Eindhoven. Postadres: Postbus 6101 5600 HC Eindhoven

INFORMATIEGIDS SCHOOL 23 2015-2016. Entree. Bezoekadres: Van Vorststraat 50 5622 CX Eindhoven. Postadres: Postbus 6101 5600 HC Eindhoven INFORMATIEGIDS SCHOOL 23 2015-2016 Entree Bezoekadres: Van Vorststraat 50 5622 CX Eindhoven Postadres: Postbus 6101 5600 HC Eindhoven Telefoonnummer: 040-2695950 E-mailadres: School23@summacollege.nl INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

lauwers college zakboekje voor jou

lauwers college zakboekje voor jou lauwers college zakboekje voor jou Het Lauwers College VOOR JOU Op onze school is iedereen van harte welkom. We helpen je te ontdekken waar jij in uitblinkt en helpen je op pad om je dromen waar te maken.

Nadere informatie

Groenewald. Welkom op

Groenewald. Welkom op Praktische gids Welkom op Groenewald Een school met respect voor een rijke traditie en een vooruitziende blik op de toekomst. Dit boekje is een beknopte versie van de schoolgids van Groenewald met vooral

Nadere informatie

Studiegids. Praktijkroutes Praktijkgestuurd leren binnen bedrijven. Maatwerk Geef je eigen opleiding vorm

Studiegids. Praktijkroutes Praktijkgestuurd leren binnen bedrijven. Maatwerk Geef je eigen opleiding vorm Studiegids Praktijkroutes Praktijkgestuurd leren binnen bedrijven Maatwerk Geef je eigen opleiding vorm Persoonlijke + Meer dan alleen beroepsgericht Studiegids Praktijkroutes 2015-2016 Friesland College

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. Normaal Verkort lesrooster lesrooster

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. Normaal Verkort lesrooster lesrooster Mini-gids 2015-2016 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2015-2016. Deze minigids is bedoeld voor iedereen die dagelijks met onze school te maken heeft: als leerling, ouder of

Nadere informatie

Locatiegids 2015-2016. Prins Alexanderlaan 55

Locatiegids 2015-2016. Prins Alexanderlaan 55 Locatiegids 2015-2016 Prins Alexanderlaan 55 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Algemene gegevens locatie 4 Openingstijden locatie 4 Roosterinformatie 4 Lestijden 4 Pauzes 4 Faciliteiten 5 Studentenadministratie/

Nadere informatie

informatieboekje schooljaar

informatieboekje schooljaar informatieboekje schooljaar 2016-2017 1 In dit boekje staat belangrijke informatie en de agenda voor de eerste schoolweken. Lees het boekje door en bewaar het goed. Namens het hele team wens ik jullie

Nadere informatie

Esdal College Boermarkeweg. woordzoeker.

Esdal College Boermarkeweg. woordzoeker. woordzoeker Www.esdalcollege.nl 1 Beste jongens en meisjes, Welkom! Het schooljaar in groep 8 is bijna voorbij en de zomervakantie komt eraan. Toch kijken we even vooruit naar het nieuwe schooljaar. De

Nadere informatie

LEEFREGELS EIJKHAGEN 2015 2016

LEEFREGELS EIJKHAGEN 2015 2016 LEEFREGELS EIJKHAGEN 2015 2016 1. Leefregels 15 16 VOORWOORD Beste leerling, collega en ouder/verzorger, Daar waar veel mensen bij elkaar komen zullen afspraken gemaakt moeten worden hoe we met elkaar

Nadere informatie

over de start in januari 2018 van het cursusjaar voor de BBL studenten van de afdeling Verzorging

over de start in januari 2018 van het cursusjaar voor de BBL studenten van de afdeling Verzorging Informatieboekje over de start in januari 2018 van het cursusjaar 2017-2018 voor de BBL studenten van de afdeling Verzorging locatie Utrecht Utrecht: Vondellaan 174-176 3521 GH Utrecht Tel. 030-7541400

Nadere informatie

wat zijn de regels over school _ kosten in het mbo?

wat zijn de regels over school _ kosten in het mbo? wat zijn de regels over school _ kosten in het mbo? OkTOBER 2012 Deze brochure is bedoeld voor mbostudenten Er bestaat soms onduidelijkheid over welke kosten de school bij jou in rekening mag brengen.

Nadere informatie

Locatiegids Zadkine Startcollege. Locatie Dakotaweg, Capelle aan den IJssel

Locatiegids Zadkine Startcollege. Locatie Dakotaweg, Capelle aan den IJssel Locatiegids Zadkine Startcollege Locatie Dakotaweg, Capelle aan den IJssel augustus 2018 Inhoudsopgave LOCATIEGEGEVENS ZADKINE STARTCOLLEGE LOCATIE CAPELLE AAN DEN IJSSEL... 4 Algemene gegevens... 4 Opleidingsmanager...

Nadere informatie

Afsprakenboekje De Diken. Samenwerkende scholen voor praktijkonderwijs Sneek

Afsprakenboekje De Diken. Samenwerkende scholen voor praktijkonderwijs Sneek Afsprakenboekje De Diken Samenwerkende scholen voor praktijkonderwijs Sneek 2015-2016 Doel Afsprakenboekje In dit boekje zijn de afspraken op de school De Diken beschreven. Op school zijn we samen verantwoordelijk

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. verkort lesrooster

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. verkort lesrooster Mini-gids 2016-2017 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school. Voor onze eerste klassers en zij-instromers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten waarschijnlijk de laatste

Nadere informatie

wat zijn de regels over school _ kosten in het mbo? juli 2012

wat zijn de regels over school _ kosten in het mbo? juli 2012 wat zijn de regels over school _ kosten in het mbo? juli 2012 Deze brochure is bedoeld voor mbostudenten Er bestaat soms onduidelijkheid over welke kosten de school bij jou in rekening mag brengen. Daarom

Nadere informatie

Beneden in het Atrium Op het plein van de Unit In de kantine! Dit zijn de plekken waar je mag eten/drinken en je mobiele telefoon mag gebruiken.

Beneden in het Atrium Op het plein van de Unit In de kantine! Dit zijn de plekken waar je mag eten/drinken en je mobiele telefoon mag gebruiken. HUISREGELS In het kort: GOED VOORBEELD: DOET GOED VOLGEN! A: Tijdens de les gaan we op een plezierige manier met elkaar om. Je komt op tijd in de les. Je hebt al je spullen bij je. Je spreekt Nederlands.

Nadere informatie

Verzuimregeling studenten

Verzuimregeling studenten Verzuimregeling studenten Inhoud 1. Inleiding 3 2. Algemeen 4 3. Wetgeving 5 3.1 Leerplichtwet 1969 5 3.2 RMC-wet 5 4. Verzuimsoorten en de bijbehorende acties 6 4.1 Absoluut verzuim 6 4.2 Relatief verzuim

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. Normaal Verkort lesrooster lesrooster

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. Normaal Verkort lesrooster lesrooster Mini-gids 2013-2014 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2013-2014. Deze minigids is bedoeld voor iedereen die dagelijks met onze school te maken heeft: als leerling, ouder of

Nadere informatie

Wegwijzer. Schooljaar 2014-2015

Wegwijzer. Schooljaar 2014-2015 Wegwijzer Schooljaar 2014-2015 Welkom in het nieuwe schooljaar 2014-2015 Wij heten uw zoon of dochter en u van harte welkom in het nieuwe schooljaar op Rijnmond. In deze handige wegwijzer vindt u allerlei

Nadere informatie

Magister. Handleiding voor leerlingen. Nijmeegse Scholengemeenschap Groenewoud. Inhoud:

Magister. Handleiding voor leerlingen. Nijmeegse Scholengemeenschap Groenewoud. Inhoud: Magister Handleiding voor leerlingen Nijmeegse Scholengemeenschap Groenewoud Inhoud: 1. Wat is Magister?... 2 2. Inloggen en starten.. 2 3. Het Vandaagscherm 3 4. Agenda. 4 5. Cijfers. 6 6. Aanwezigheid

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Locatie JdJ

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Locatie JdJ HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2015-2016 Locatie JdJ Wist je dat wij samen de school zijn? Op onze school: Hebben wij samen de regels in het paspoort gemaakt en kennen wij en onze ouders deze regels. Respecteren

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. leerjaar 1 en 2 leerjaar 3 en 4

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. leerjaar 1 en 2 leerjaar 3 en 4 Mini-gids 2016-2017 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2016-2017. Voor onze brugklassers en zij-instromers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten

Nadere informatie

Spelregels 2015-2016. VMBO Ermelo. Groevenbeek-Spelregels 2015-2016 (VMBO Ermelo) (A5)_DEF.indd 1

Spelregels 2015-2016. VMBO Ermelo. Groevenbeek-Spelregels 2015-2016 (VMBO Ermelo) (A5)_DEF.indd 1 Spelregels 2015-2016 VMBO Ermelo Groevenbeek-Spelregels 2015-2016 (VMBO Ermelo) (A5)_DEF.indd 1 Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op school.

Nadere informatie

Locatiegids Gebruikersgids voor de locatie Sportlaan 13

Locatiegids Gebruikersgids voor de locatie Sportlaan 13 Locatiegids 2018-2019 Gebruikersgids voor de locatie Sportlaan 13 1 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. ALGEMEEN... 4 2.1 OPENINGSTIJDEN LOCATIE... 4 2.2 BEREIKBAARHEID VAN DE LOCATIE... 4 2.3 LESTIJDEN

Nadere informatie

Locatiegids Gebruikersgids voor de Sportlaan 15 Spijkenisse

Locatiegids Gebruikersgids voor de Sportlaan 15 Spijkenisse Locatiegids 2016-2017 Gebruikersgids voor de Sportlaan 15 Spijkenisse 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Algemeen 4 Algemene gegevens 4 Openingstijden locatie 4 Bereikbaarheid van de locatie 4 Roosterinformatie

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

Locatie: Arnhem en Wageningen. Afdeling: Facilitaire Dienstverlening 6 en 7 juli augustus rijnijssel.nl

Locatie: Arnhem en Wageningen. Afdeling: Facilitaire Dienstverlening 6 en 7 juli augustus rijnijssel.nl Informatie Pas- en Informatiedag voor aanko- Locatie: Arnhem en Wageningen Afdeling: Facilitaire Dienstverlening 6 en 7 juli 2016 25 augustus 2016 rijnijssel.nl VOORWOORD Beste student, Van harte welkom

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2015-2016 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2015-2016. Het belang van een goede schooltijd is groot. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale vaardigheden,

Nadere informatie

BOL studenten van de afdeling Verzorging Maatschappelijke zorg

BOL studenten van de afdeling Verzorging Maatschappelijke zorg Informatieboekje over de start augustus 2016 BOL studenten van de afdeling Verzorging Maatschappelijke zorg 1 Informatie voor de eerstejaars studenten (BOL) Beste student, Wij heten je van harte welkom

Nadere informatie

Locatiegids

Locatiegids Locatiegids 2017-2018 Gebruikersgids voor de locatie RDM-Kade 59, 3089 JR Rotterdam Versie 1.4 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Algemene gegevens locatie... 4 Openingstijden locatie... 4 Bereikbaarheid van

Nadere informatie

Introductiedag 1 e jaars studenten. Dinsdag 9 juni 2015

Introductiedag 1 e jaars studenten. Dinsdag 9 juni 2015 Introductiedag 1 e jaars studenten Dinsdag 9 juni 2015 Welkom! 2 Inhoud presentatie 1. Start schooljaar 15-16 2. Programma schooljaar 15-16 3. Financiën 4. Succes- en risicofactoren 5. Pasdag en bestellen

Nadere informatie

DE ZORG OP HET NIEUWE EEMLAND

DE ZORG OP HET NIEUWE EEMLAND DE ZORG OP HET NIEUWE EEMLAND 2011-2012 1 Voorwoord Op Het Nieuwe Eemland willen wij dat je je prettig en veilig voelt. Uiteraard gaat het er om dat je goede resultaten behaalt, maar ook dat je plezier

Nadere informatie

een boekje over huisregels, pesten, veiligheid en hoe wij met elkaar omgaan

een boekje over huisregels, pesten, veiligheid en hoe wij met elkaar omgaan een boekje over huisregels, pesten, veiligheid en hoe wij met elkaar omgaan Inhoudsopgave Huisregels blz. 2 Voordat de les begint 2 Het rooster en dagrooster / Kom je te laat 3 Absentie en verlof 4 Tijdens

Nadere informatie