Algemene toelichting SchapenNET

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemene toelichting SchapenNET"

Transcriptie

1 Algemene toelichting SchapenNET Welkom op SchapenNET, het eigentijdse kennisnetwerk voor de schapenhouder. Op SchapenNET vindt u naast specifieke kennis over de sector ook informatie uit andere agrarische sectoren. Kortom, SchapenNET staat in open verbinding met de andere sectoren. Als gebruiker kunt u nu dus heel eenvoudig netwerken met ondernemers uit andere sectoren. Het enige wat u hoeft te doen is uw voorkeuren aangeven en de mogelijkheden van dit sector overschrijdende netwerk te ontdekken! In deze gebruikershandleiding staat uitgelegd welke functionaliteiten SchapenNET heeft en hoe deze functionaliteiten gebruikt kunnen worden. Zo wordt een toelichting gegeven op de inrichting van een uw eigen startpagina en wordt er aangegeven hoe u zelf uw voorkeuren kunt instellen ten aanzien van nieuws, kennis, informatie en netwerken. Deze gebruikershandleiding kan als handreiking dienen voor de gebruiker van SchapenNET. Lees de gebruikershandleiding vooraf goed door en ontdek de eigentijdse mogelijkheden van dit nieuwe kennisnetwerk voor de schapenhouderij. Indien u verder nog vragen heeft over deze gebruiksaanwijzing of over SchapenNET kunt u contact opnemen met de netwerkbeheerder. Veel succes toegewenst! Projectgroep SchapenNET Februari

2 Gebruikershandleiding voor deelnemers aan SchapenNET Registreren Wanneer u SchapenNET wilt gaan gebruiken dient u zich eerst te registreren. Dit doet u door te kikken op aanmelden of nieuw account aanmaken. Voer vervolgens de volgende gegevens naar waarheid in: Gebruikersnaam (is uw eigen voornaam of voornaam + achternaam)* 1 adres (werkend adres) Voor een eigen gekozen wachtwoord in en bevestig dit wachtwoord nogmaals * 2 Voer uw lidmaatschapnummer van LTO Noord in (operationeel) Kies een hoofdsector. (SchapenNET) Kies overige sectoren waarvan u op de hoogte wilt blijven Lees voorwaarden en ga akkoord. Sla de gegevens op. * 1. De gebruikersnaam kan na registratie niet meer worden aangepast. (Nicknames / zelfgekozen bijnaam worden niet geaccepteerd!) * 2 Wachtwoord en andere gegevens kunt na inloggen te allen tijde aanpassen in mijn gegevens

3 Inloggen Indien de bovenstaande gegevens zijn ingevoerd en er akkoord is gegaan met de algemene voorwaarden kan u zich inloggen op SchapenNET met uw gebruikersnaam en uw eigen gekozen wachtwoord. Gegevens aanpassen Na aanmelden en inloggen kunt u uw persoonlijke gegevens aanvullen en wijzigen. Indien u op wijzig gegevens klikt kunt u uw account, wachtwoord, contactgegevens en interesses bewerken. Ook kunt u bij afbeelding, een afbeelding toevoegen van uw virtuele gezicht.

4 Startpagina inrichten Na het inloggen komt u op een eigen startpagina, welke is ingedeeld met een aantal blokken voor SchapenNET, zoals met laatste reacties, SchapenNET- nieuws en buienradar. Deze blokken zijn alvast voor u aangemaakt. De startpagina kunt u nu zelf verder inrichten met gewenste informatie. Stap 1: Kies blokken Stap 2 : Vink naar keuze de gewenste blokken aan en sla de voorkeuren op. Blokken op startpagina verwijderen of zichtbaarheid verkleinen. Wilt u overbodige of niet gewenste blokken verwijderen dan kunt u de volgende acties toepassen. Klik rechtsboven in het blok op het kruisje of op het minteken. Indien u op het blok van uw persoonlijke startpagina wilt verwijderen klikt u op het x. Klik op het teken als u blok wel wilt behouden maar het blok wilt verkleinen op uw persoonlijke startpagina. Acties ongedaan maken? Indien u per ongeluk een blok heeft verwijderd kunt u opnieuw in het menu blokken kiezen uw keuze ongedaan maken en het desbetreffende blok aanvinken. Idem dito geldt dit voor het verwijderen van blokken. Dan haalt u het vinkje weg en slaat u de gegevens opnieuw op. Blokken verplaatsen Het is ook mogelijk blokken te verplaatsen. Houdt met de linkermuisknop het blok in het gekleurde gedeelte vast en versleep het naar de plek van uw voorkeur.

5 Nieuwe Oogst voorkeuren instellen Nieuwe Oogst voorziet SchapenNET van actueel nieuws door middel van RSS feeds. Het is mogelijk om uw voorkeur voor thema s/nieuws in te stellen. Klik hiervoor op het tandwielicoontje. Er komt een lijst zichtbaar met groepen nieuws. U kunt hier aanvinken welk nieuws u graag wilt ontvangen op u eigen startpagina. Zo blijft u altijd op de hoogte van al het actuele nieuws van uw voorkeuren! Om u keuze op te slaan klikt u weer op het tandwielicoontje. (de voorkeuren kunnen te allen tijde worden aangepast) Stap 1 Stap 2 Klik op het tandwielicoontje Bepaal uw voorkeur en sla instellingen op.

6 Functionaliteiten SchapenNET Vanuit uw eigen startpagina kunt u naar SchapenNET. Binnen het blok sectoren staan diverse sectoren genoemd die een website hebben. Tussen het rijtje staat ook SchapenNET genoemd. Klik deze aan en wordt dan rechtstreeks doorgelinkt naar SchapenNET. U hoeft zich hiervoor niet nog een keer aan te melden. Als u zich op de pagina van SchapenNET bevind, ziet u een aantal blokken en andere functionaliteiten. Hieronder zal uitgelegd wat de betekenis van functionaliteiten is en hoe de functionaliteiten ingezet kunnen worden. Uitgelicht Geeft een weergave van de laatste actualiteiten van SchapenNET of sectoraal nieuws.

7 Nieuws Algemeen recent geplaatst nieuws door SchapenNET en / of gebruikers wordt hier zichtbaar gemaakt. Het is mogelijk om als gebruiker op nieuwsberichten te reageren of zelf een nieuwsitem toe te voegen. U kunt verder ook zien wie het bericht heeft geplaatst en wanneer. Zelf nieuws toevoegen Heeft u zelf echter nieuws en wilt u dit delen met alle gebruikers van SchapenNET, voeg dan zelf een eigen nieuwsitem toe. Dit kunt u als volgt doen: Klik rechtsboven in het groene blok op: nieuwsitem toevoegen en vul de gegevens op het blad in. Vul titel van het nieuwsbericht in. Indien u een foto of plaatje heeft van het nieuwsitem, voeg deze toe Vul in het lege vlak het nieuws in (eventueel met hyperlink voor meer info) Ter aanvulling kan een bestand worden toegevoegd Geef aan of gebruikers op het nieuwsbericht mogen reageren (open of gesloten) Sla gegevens op.

8 Agenda-item toevoegen Tevens is het mogelijk een agenda-item toe te voegen op de startpagina van SchapenNET. Op deze manier kunt u uw collega s op de hoogte van belangrijke bijeenkomsten, open dagen, vergaderingen etc. Het toevoegen van een agenda-item kan heel simpel. U klikt rechtsboven in het groene blok op agenda-item toevoegen en vult de gegevens van dit formulier in. - Geef een titel op - Geef datum van activiteit aan - Geef locatie op (plaats + adres) - Eventueel een afbeelding invoegen - In de open ruimte kan nog een toelichting worden gegeven op het agenda-item - Bepaal of gebruikers op het agenda-item mogen reageren. - Sla gegevens op. Thema s = Netwerken!! Binnen SchapenNET zijn er een aantal netwerkthema s aangemaakt. Deze netwerkthema s zijn te vinden onder thema s. De verschillende thema s zijn: - Diergezondheid en Welzijn - Fokkerij - Kennis en innovatie - Markt & Kwaliteit - Milieu en omgevingsbeleid - Ondernemerschap - Vakgroep Schapenhouderij Netwerken Onder al deze thema s kunnen verschillende netwerken worden aangemaakt. Zo kan er een netwerk worden gestart over ervaringen met I&R registratie (ondernemerschap), of een netwerk over bijvoorbeeld vruchtbaarheidsproblemen bij fokkerij. Heeft u interessant thema en wilt u hierover een netwerk starten? Dat is mogelijk! U kunt heel eenvoudig zelf een netwerk aanmaken. Let wel, het moeten interessante onderwerpen zijn waar mensen op samenkomen om er gezamenlijk over te praten c.q. te discussiëren. De netwerkgroepen kunnen open of gesloten zijn voor andere gebruikers. Dit kunt u zelf aangeven. Indien u als gebruiker zelf een netwerk onder een thema aanmaakt wordt u tevens netwerkbeheerder van dit netwerk. Dit houdt in dat u als eigenaar van het netwerk over een aantal extra mogelijkheden beschikt. Zo heeft de netwerkbeheerder de mogelijkheid om: - Zelf de beschrijving van het netwerk aanpassen - Het netwerk te verwijderen. - Het beheer te voeren over de gebruikers in een netwerk - De rol als netwerkbeheerder over te dragen.

9 Aanmelden voor een netwerk Het hangt van de toegankelijkheid van een netwerk af of u kunt meedoen aan het netwerk. Is een netwerk open ( te herkennen aan een groen open slotje), dan kunt u gewoon zonder toegang te vragen intreden in het netwerk. Heeft het netwerk een oranje of rood slotje kunt u niet zomaar het netwerk betreden. U dient hiervoor eerst contact op te nemen met netwerkbeheerder. Hij/zij beslist of u wordt toegelaten tot het netwerk. Toetreding tot een gesloten netwerk (rood slotje) is slechts alleen mogelijk na uitnodiging van de beheerder. De netwerken zijn te herkennen aan de volgende symbolen: Indien u lid wordt van een netwerk heeft u de mogelijkheid tot meelezen, meepraten, mee-discussiëren, berichten plaatsen, documenten plaatsen en agenda s plaatsen over het desbetreffende onderwerp. Verder ziet u op uw eigen startpagina de laatste reacties en nieuws terug van recent geplaatste stukken in het netwerk waarvan u lid bent. Wanneer er nieuwe reacties / nieuws wordt geplaatst in het netwerk waarvan u lid bent krijgt u hierover per mail een berichtje. Tevens is na aanmelding te zien hoeveel nieuwe berichten zijn geplaatst in de netwerk(en) waarvan u lid bent. Betekenis meldingen op SchapenNET Nieuwe berichten die geplaatst zijn. Mijn agenda Nieuw geplaatste reacties Functionaliteiten binnen een netwerk Binnen de netwerken zijn vrijwel dezelfde functionaliteiten beschikbaar als op de startpagina van SchapenNET. Echter zijn deze functionaliteiten nu netwerkspecifiek. Dus in het netwerk wordt geen algemeen nieuws geplaatst, maar nieuws met betrekking tot het thema waaronder het netwerk valt. Eveneens geldt dit voor agenda-items, documenten etc. De netwerkbeheerder en gebruikers kunnen zelf bepalen hoe ze het netwerk qua informatie en nieuws verder in willen richten.

10 Zelf netwerk aanmaken Het is mogelijk een eigen netwerk aan te maken op een specifiek thema. Dit kunt u doen door een gemotiveerde toelichting te sturen naar de beheerder van de website. In samenspraak kan een nieuw netwerk worden opgestart. Video Bij video kunnen filmpjes bekeken en geüpload worden. Weblog Ook is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een weblog, een interactieve functie waar gebruikers discussies en andere interessante weetjes en feiten kunnen plaatsen. Andere gebruikers hebben de mogelijkheid om hierop te reageren. De nieuwste berichten komen bovenaan de pagina te staan. Weblog aanmaken Het aanmaken van een weblog is heel eenvoudig. - Geef de titel van de discussie of blog - Upload een foto, indien u daarover beschikt - Geef een zo concreet mogelijke en korte omschrijving bij de titel - Voeg eventueel nog een bestand toe - Zet de reactie-instellingen op open (reacties toegestaan) of gesloten (reacties niet toegestaan) - Sla gegevens op - Weblog aangemaakt! - Indien gebruikers reageren op uw weblog ontvangt u per mail hiervan een melding en kunt u de reacties terug lezen en reageren. Kennisloket Het kennisloket is een vraagbaakfunctie. Kortom, in het groene kennisloket kunt u vragen stellen, maar ook vragen van andere gebruikers beantwoorden. Daarnaast kunt u vragen & antwoorden gemakkelijk opzoeken via de zoekfunctie. Hoe een vraag stellen? 1. Kies: vraag stellen 2. Kies een categorie voor de vraag 3. Typ uw vraag 4. Geef een nadere toelichting op de vraag (= verplicht) 5. Geef aan wat een verwachte antwoordtijd voor deze vraag zal zijn 6. Geef aan of deze vraag zichtbaar of onzichtbaar moet zijn voor gebruikers, of dat de vraag alleen is bedoeld voor experts (besloten vraag) 7. Geef eventuele anonimiteit aan. (besloten vragen kunnen niet anoniem gesteld worden) 8. Klik vervolgens op vraag stellen. 9. Uw vraag is ingediend. Als er reacties op uw vraag zijn, krijgt u hiervan via de door u opgegeven een melding.

11 Documenten Documenten is het informatiedossier van SchapenNET. In documenten vind u een aantal categorieën waaronder informatie geplaatst kan worden. Iedere gebruiker heeft de mogelijkheid om informatie te plaatsen onder het de diverse categorieën. Aanmaken van een document 1. Kies documenten 2. Kies document toevoegen (in groen blok) 3. Kies titel 4. Geef toelichting op titel of onderwerp 5. Voeg bij voorkeur nog een bestand toe. 6. Indien bestand wordt toegevoegd kies op bladeren, haal het bestand op uit computer en kies vervolgens uploaden. Er verschijnt nu een lege balk waarin een naam kan worden ingevoerd voor het bijgevoegde document. 7. Geef categorie aan (bekijk daarvoor de categorieën of kies een andere categorie) 8. Kies of reacties wel of niet zijn toegestaan 9. Sla de gegevens op 10. Document is nu aangemaakt onder de categorie van voorkeur. Zichtbaarheid documenten Categorie Titel 1 bestand toegevoegd Naam bijgevoegd bestand

12 Overige functionaliteiten op SchapenNET Zoekfunctie Er is een zoekfunctie aanwezig op SchapenNET, waar op drie verschillende niveaus kan worden gezocht. Zo kan er gezocht worden op de website naar informatie, onderwerpen etc. Daarnaast kan er gezocht worden op gebruikers en in de bibliotheek Zoeken op website Via het zoeken op website kunnen gebruikers van SchapenNET worden gevonden alsook inhoudelijk gepubliceerde informatie op SchapenNET worden opgezocht. Zoeken op gebruikers: Via het aanvinken van gebruikers kunnen alle gebruikers van alle sectorale NETTEN, via naam of achternaam worden opgezocht. Zoeken in bibliotheek

13 De bibliotheek bevat informatie uit Groene Kennisnet van de Wageningen Universiteit. Gebruikers hebben de mogelijkheid om via deze zoekmachine onbeperkt informatie op te zoeken. Dossiers Dossiers bevatten sectoroverschrijdende informatie. Dit houdt in dat de informatie voor alle sectoren beschikbaar is, daardoor kunt u interessante dossiers van andere sectoren raadplegen, maar kunnen andere sectoren ook dossiers van SchapenNET raadplegen. Te denken valt aan dossiers over subsidies, nieuwe mestwetgeving etc. Links toevoegen aan berichten/reacties Ook is het mogelijk om aan een bericht of reactie een link te maken naar een andere locatie op het internet. Dit doet u als volgt: Overzicht functies in tekstvlak Er zijn een aantal functionaliteiten mogelijk binnen het tekstvlak: 1: Tekst vet maken 2: Tekst cursief (schuin) maken 3: Tekst doorstrepen 4: Genummerde lijst 5: Opsomming 6: Afbeelding toevoegen via URL 7: Link toevoegen 8: Link verwijderen 9: Tekst knippen (weghalen) 10: Tekst kopiëren 11: Tekst plakken 12: Opmaak verwijderen (alles verwijderen) Link toevoegen aan tekst U kunt gemakkelijk een link aan een tekst toevoegen om te verwijzen naar een andere locatie op het internet. Dit doet u als volgt: 1. Kopieer de URL van de desbetreffende website (selecteer de URL in de balk en klik via rechtermuisknop op kopiëren. Kopiëren kan ook door de knoppen Ctrl + C tegelijkertijd in te drukken. 2. Klik op het icoontje (nr. 7): Link toevoegen 3. Ga op URL staan: rechtermuisknop: plakken of via de knop Ctrl + V of vul de link in van de website in waarnaar de link moet verwijzen. De URL staat er nu in. 4. Klik op OK. 5. De link is aan het bericht toegevoegd en is te herkennen aan de paarse kleur. 6. Het is mogelijk de link nog een andere benaming te geven. Ga in het midden van de link staan en typ bijvoorbeeld KLIK HIER, nu verwijderd u voorzichtig de overige tekst door deze te deleten of met Backspace te verwijderen. ( de link zit dan onzichtbaar verborgen onder een tekst. Zie voor weergave stap 6. Stap 1: link selecteren

14 Stap 2: Linkicoontje aanvinken Stap 3: Plaats de gekopieerde of desbetreffende URL in het vak en klik op OK Stap 6: Bij voorkeur kan benaming link worden aangepast. Huidige naam link Plaats tekst in midden van link Verwijder de tekst eromheen

Op dit moment zijn er vier agrarische ondernemers netwerken operationeel. Er zullen er nog meer volgen. De bestaande vier zijn:

Op dit moment zijn er vier agrarische ondernemers netwerken operationeel. Er zullen er nog meer volgen. De bestaande vier zijn: Hoe werkt het? Op deze website vind je kennis en informatie uit verschillende agrarische sectoren en je kunt netwerken met collega s, adviseurs en onderzoekers. Je kunt je eigen startpagina opbouwen. Zo

Nadere informatie

Op dit moment zijn er drie agrarische ondernemers netwerken operationeel. Er zullen er nog meer volgen. De bestaande drie zijn:

Op dit moment zijn er drie agrarische ondernemers netwerken operationeel. Er zullen er nog meer volgen. De bestaande drie zijn: Hoe werkt het? Welkom op deze website, voor ondernemersnetwerken in agrarisch Nederland. Je vindt hier kennis en informatie uit verschillende agrarische sectoren en je kunt netwerken met collega s, adviseurs

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Inhoud

Veelgestelde vragen. Inhoud Veelgestelde vragen Het gebruik van de mogelijkheden van deze (vernieuwde ) websites zal wellicht vragen oproepen. Met een overzicht van veelgestelde vragen hopen we je op weg te helpen. Staat jouw vraag

Nadere informatie

Handleiding Melkvee Connect

Handleiding Melkvee Connect Handleiding Melkvee Connect Inhoudsopgave 1. Wat kun je ermee en hoe werkt het?... 1 2. Je eigen account bewerken... 2 3. Deelnemen aan een netwerk... 4 4. Een netwerk starten... 6 5. Nieuwsberichten plaatsen...

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Handleiding Speakap. Deze handleiding bestaat uit drie delen: 1. de quickguide 2. account registeren 3. Speakap gebruiken

Handleiding Speakap. Deze handleiding bestaat uit drie delen: 1. de quickguide 2. account registeren 3. Speakap gebruiken Handleiding Speakap De VVCZ maakt gebruik van een netwerk van Speakap om informatie en ervaringen te delen. Met Speakap kunt u: nieuwsberichten van de VVCZ ontvangen in groepen specifieke onderwerpen bespreken

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen - Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen Registreren (1) Ga naar het inlogscherm aan de linkerkant Klik op Registreer Registreren (2) Vul de velden in zoals aangegeven. Druk op de

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Augustus 2012 Inleiding De website van voetbalvereniging Lemelerveld draait op het content managementsysteem (CMS)

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

Hoe werkt het en wat kunt je ermee?

Hoe werkt het en wat kunt je ermee? Hoe werkt het en wat kunt je ermee? Inhoud Starten met Smart Workspaces Registreren met een foto en profiel Een groep beginnen Berichten en e-mails sturen. Nieuwsberichten plaatsen, documenten en afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten)

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Basisschoolnet Apeldoorn Inhoudsopgave: Aanmelden (voor ouders) pag. 2 Profiel pag. 9 Groepen pag. 14 Contacten pag. 20 Berichten pag. 23 Foto

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: de handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor cliënten.

Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: de handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor cliënten. Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: de handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor cliënten. Stap 1: DigiD met sms functie Stap 2: Inloggen en profiel aanmaken op MijnZorgnet Stap 3: De onderdelen in

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor NWA organisatiemanagers

Gebruikershandleiding voor NWA organisatiemanagers Gebruikershandleiding voor NWA organisatiemanagers Inhoud Inleiding... 3 NWA organisatiemanager account... 3 Account aanvraag... 3 Wachtwoord wijzigen... 4 Agendabeheer... 4 Toevoegen van nieuwe agenda

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple 1 Inhoud Inhoud 2 Inleiding 3 Inloggen in het CMS 3 Teksten plaatsen/aanpassen 4 Een link aanmaken 4 Gebruikers toevoegen/ verwijderen 5 Werken

Nadere informatie

Bestanden bewaren met SkyDrive

Bestanden bewaren met SkyDrive Bestanden bewaren met SkyDrive Wat is SkyDrive? Met SkyDrive (www.skydrive.live.com) kun je bestanden opslaan op een beveiligde, gratis website. De bestanden kun je overal ter wereld weer downloaden. De

Nadere informatie

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv Handleiding Berichtensysteem Multitask ICT bv Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 2 Berichten 4 2.1 Berichten bekijken 5 2.1.1 Ongelezen berichten 5 2.1.2 Zoeken 5 2.1.3 Berichten accorderen 5 2.1.4 Bericht gelezen

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders.

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. Stappenplan Website de Palster Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. 1 Inhoudsopgave: Titel bladzijde Aanmelden op de website 3 Foto s in het fotoboek

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor zorgverleners

Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor zorgverleners Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor zorgverleners Stap 1: Inloggen en profiel aanmaken op MijnZorgnet Stap 2: De onderdelen in uw zorgverlenerprofiel Stap

Nadere informatie

Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde).

Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Handleiding website. Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802

Handleiding website. Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802 Handleiding website Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802 In deze handleiding website wordt stapsgewijs uitgelegd hoe u als lid kunt inloggen op de website van Sociëteit De Witte alsmede

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers.

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. De contactpersoon bij uw organisatie, meldt u aan in het systeem van NS door het invullen van uw persoonlijke gegevens en email-adres. Op dit email

Nadere informatie

2. Blokjes maken op de voorpagina, over ons en commissies. 5. Rechtstreeks een link maken voor, mail, nieuwsbrief, verslag of fotoalbum

2. Blokjes maken op de voorpagina, over ons en commissies. 5. Rechtstreeks een link maken voor, mail, nieuwsbrief, verslag of fotoalbum Voor vragen over de website mail naar: vrouwenvannuwebdrenthe@gmail.com Gebruiksaanwijzingen website Vrouwen van Nu 1. Agenda maken 2. Blokjes maken op de voorpagina, over ons en commissies 3. Sorteren

Nadere informatie

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen Gemaakt door : Marcel van Vuuren Bijgewerkt op : vrijdag 24 juli 2015 Versie : 24072015_v3.0 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Plaatsen van een artikel...

Nadere informatie

Starten Login. Simply SEO WEB APP Linie 552-1 7325 DZ Apeldoorn NEDERLAND. T: 055 843 79 48 E: info@simply-web.nl

Starten Login. Simply SEO WEB APP Linie 552-1 7325 DZ Apeldoorn NEDERLAND. T: 055 843 79 48 E: info@simply-web.nl Starten Login Om uw website te beheren moet u eerst inloggen op WordPress. Ga naar uw website en typ achter www.simply-web.nl de link /beheer http://www.praktijkvoorkindensport.nl/beheer U krijgt in het

Nadere informatie

Kaderledenwebsite gebruikershandleiding

Kaderledenwebsite gebruikershandleiding Kaderledenwebsite gebruikershandleiding In deze handleiding wordt uitgelegd op welke manier kaderleden gebruik kunnen maken van de kaderwebsite van FNV Bouw. Inleiding Door in de webbrowser naar https://kaderleden.fnvbouw.nl

Nadere informatie

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 Pagina 1 van 27 Inhoud Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 1. Beheerpagina... 3 2. Invoeren of aanpassen van gegevens op de website... 4 2.1 Inloggen... 4 2.2 Help... 4 3. Hoofdmenu... 5 4.

Nadere informatie

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren OZO Handleiding 2 Voor organisatoren Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als organisator gebruik kunt maken van de functies die u alleen als organisator hebt. Wilt u als organisator voor uzelf

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Inhoud INLOGGEN EN REGISTREREN... 2 PROFIEL INSTELLINGEN... 2 PAGINA S... 4 AGENDA... 5 BEHEER MENU... 6 AANMAKEN OPENBAAR EVENEMENT...

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

EEN WEBLOG MAKEN MET BLOGGER

EEN WEBLOG MAKEN MET BLOGGER EEN WEBLOG MAKEN MET BLOGGER John Valk 2012, 1e versie 1 EEN WEBLOG MAKEN MET BLOGGER.COM Meld je aan Ga naar internet naar de site: www.blogger.com Het onderstaande venster verschijnt. Meld je aan met

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Handleiding Versie: maart 2008

Handleiding Versie: maart 2008 Handleiding Versie: maart 2008 Gebruikersnaam Wachtwoord : : Inhoud Inloggen Beheerscherm 3 Opties in het menu 3 Instellingen 4 Groepen 5 Toevoegen 6 Aanpassen 6 Verwijderen 7 Abonnees 8 Toevoegen 9 Aanpassen

Nadere informatie

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Werkbalk Tekst blz 6. Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Externe link invoeren blz 9

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Werkbalk Tekst blz 6. Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Externe link invoeren blz 9 Inhoud: Inloggen blz 3 Artikel invoeren blz 4 Werkbalk Tekst blz 6 Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu Externe link invoeren blz 9 Afbeelding invoeren blz 10 - uit de map Mijn afbeeldingen

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Infogids. SBSO Rumbeke - CampusTer Sterre Passendaalsestraat 26 8890 Moorslede 051 77 77 75 - www.tersterre.be - tersterre.moorslede@g-o.

Infogids. SBSO Rumbeke - CampusTer Sterre Passendaalsestraat 26 8890 Moorslede 051 77 77 75 - www.tersterre.be - tersterre.moorslede@g-o. Infogids SBSO Rumbeke - CampusTer Sterre Passendaalsestraat 26 8890 Moorslede 051 77 77 75 - www.tersterre.be - tersterre.moorslede@g-o.be INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 3 Inloggen op smartschool... 5

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME

Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME Inloggen schoolstart.online. Via de website http://schoolstart.online is het voor leerkrachten mogelijk om in te loggen op de start.me omgeving van de eigen school.

Nadere informatie

Algemene basis instructies

Algemene basis instructies Inhoud: Algemene basis instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 3 Navigeren (bladeren)... 3 Gegevens filteren... 4 Getoonde gegevens... 5 Archief... 5 Album... 5 Tabbladen en velden...

Nadere informatie

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Wat is Facebook? 2 Registreren bij Facebook en een account aanmaken 3 Foto s toevoegen in een album 4 Een omslag foto toevoegen

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Datum uitgave: 27-01-2009 Deze handleiding is specifiek geschreven voor de verkoop afdeling. Gebruikers handleiding Project

Nadere informatie

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress All rights reserved, HKBO 2015 Basishandleiding WordPress Basishandleiding Wordpress Het kan Beter Online 1. Inloggen in het Wordpress Dashboard U kunt inloggen in het dashboard door achter uw domeinnaam

Nadere informatie

Inhoudsopgave V2.02 2

Inhoudsopgave V2.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBSITE BEHEER

HANDLEIDING WEBSITE BEHEER HANDLEIDING WEBSITE BEHEER Handleiding website beheer Simply Inhoudsopgave Starten... 3 Login... 3 Dashboard... 4 Tekst editor... 4 Media toevoegen... 5 Pagina s... 5 Pagina s aanmaken... 6 Toevoegen aan

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris

Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris 8 februari 2011 Versie 4.0 Multitask ICT bv, Den Haag, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4

Nadere informatie

Introductiehandleiding Website Dussense Boys

Introductiehandleiding Website Dussense Boys Introductiehandleiding Website Dussense Boys Versie: 1.0 Naam: E-mail: H.A.P.P. Ribbers e.ribbers@dussenseboys.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Account... 3 Inloggen met uw gebruikersaccount... 3 Uitloggen

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Typo3

Gebruikershandleiding Typo3 Gebruikershandleiding Typo3 Inhoudsopgave: 1. Inhoudsopgave 2. Inloggen op de backend 3. Tekst aanpassen 4. Afbeeldingen toevoegen. a. Een afbeelding toevoegen in de teksteditor. b. Een afbeelding toevoegen

Nadere informatie

Handleiding. Online IDC-leden account www.industrialdesigncenter.nl. [ versie 1.0 ]

Handleiding. Online IDC-leden account www.industrialdesigncenter.nl. [ versie 1.0 ] Handleiding Online IDC-leden account www.industrialdesigncenter.nl [ versie 1.0 ] 2 Handleiding Online IDC-leden account INHOUD 1. Start...4 2. Dashboard...6 3. Uw profiel...7 4. Profiel aanpassen...8

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Versie 1 september 2016 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op Cliëntportaal TMZ... 4 3. Voorbeeld Cliëntportaal TMZ... 7 4. Mijn afspraken... 8 5. Mijn Dossier...

Nadere informatie

Account registratie en aanvraag

Account registratie en aanvraag Account registratie en aanvraag 1 Surf naar www.shopenbeleef.be en klik rechtsboven op Login handelaars. Klik op Nieuwe account aanmaken en vul alle velden in. Gegevens categorie Categorie: Logo: Alternatieve

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Aan de slag met jouw teamsite!

Aan de slag met jouw teamsite! Aan de slag met jouw teamsite! Toegang tot een teamsite Maak een teamsite aan Gebruikers uitnodigen voor mijn teamsite Een document uploaden Meerdere documenten tegelijk uploaden Toegang tot een teamsite

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken.

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken. Een webshop vullen Voor een artikel verkocht kan worden moet deze eerst in een webshop geplaatst worden. Hiervoor moeten een aantal stappen worden doorlopen. Ga naar http://webshop.geuzencollege- sw.nl

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 Handleiding website Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 april 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 6 Mijn afspraken 7 Mijn dossier

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

Gebruikersaccount en Profielpagina aanmaken

Gebruikersaccount en Profielpagina aanmaken (Versie 17-3-2015) Gebruikersaccount en Profielpagina aanmaken Om een activiteit/bericht of cursus te plaatsen op www.maastrichtnet.nl zul je eerst een profielpagina moeten aanmaken. Op deze profielpagina

Nadere informatie

InLeIDInG. account aanmaken

InLeIDInG. account aanmaken InLeIDInG Je staat op het punt aan de slag te gaan met jouw persoonlijke stukje op onze website: een virtuele plek om met vrijwilligers in contact te komen, je organisatie te promoten, kennis te delen,

Nadere informatie

Hoe kun je gebruiken?

Hoe kun je  gebruiken? Hoe kun je www.sportdevelopment.org gebruiken? Sportdevelopment.org is een kennisbank waar je heel veel nieuws, informatie en achtergronden kunt vinden, die wij in de loop der jaren hebben verzameld. Ook

Nadere informatie

Infogids. SBSO Rumbeke Campus Ter Sterre Passendaalsestraat 26 8890 Moorslede 051 77 77 75 - www.tersterre.be - tersterre.moorslede@g-o.

Infogids. SBSO Rumbeke Campus Ter Sterre Passendaalsestraat 26 8890 Moorslede 051 77 77 75 - www.tersterre.be - tersterre.moorslede@g-o. Infogids SBSO Rumbeke Campus Ter Sterre Passendaalsestraat 26 8890 Moorslede 051 77 77 75 - www.tersterre.be - tersterre.moorslede@g-o.be INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 3 Inloggen op smartschool... 5

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Oktober 2015 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blog template stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij

Nadere informatie

Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer

Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer AANMELDEN Alle tuinders waarvan het e- mailadres bekend is, ontvangen als het systeem helemaal klaar is om te gaan

Nadere informatie

Stappenplan bij de werkvorm tijdbalk maken. Werken met TimeRime.com

Stappenplan bij de werkvorm tijdbalk maken. Werken met TimeRime.com Werken met TimeRime.com TimeRime.com is een website waar je een tijdbalk kunt maken. Het invoeren van een gebeurtenis met de bijbehorende datum is voldoende. Het programma maakt er een nette presentatie

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Juli 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account registreren

Nadere informatie

Inhoudsopgave V1.02 2

Inhoudsopgave V1.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie