Inleiding. Voor meer informatie: of

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inleiding. Voor meer informatie: www.pressurecooker.nu of www.nieuwegarde.nl"

Transcriptie

1 Sideways 17 April 2008

2 Inleiding De derde Pressure Cooker staat voor de deur en ditmaal de deur van The Hub, op de Heemraadssingel in Rotterdam. Daar wordt men vlak voor zessen vriendelijk ontvangen door de Pressure Cooker Crew en medewerkers van Sideways News (Sideways), voorheen aangekondigd als Sideways. Pressure Cooker is erop gericht om jonge creatieven en het bedrijfsleven bij elkaar te brengen. Een avond lang gaan 25 jonge creatieven aan de slag met een case waar het bedrijf zelf niet uitkomt. In 5 gemixte groepen gaan de creatieven uiteen om onder hoge tijdsdruk te brainstormen. Door de diverse disciplines van de creatieven in de groep wordt de case vanuit verschillende hoeken benaderd, wat verrassende uitkomsten geeft. Aan het eind van de avond heeft het bedrijf 5 onverwachte oplossingen voor zijn case, en hebben de jonge creatieven een ervaring met het bedrijfsleven erbij. Ruimte voor netwerken staat bij het event voorop. De bedoeling van deze Pressure Cooker is om in de geplande avond uren tot zoveel mogelijk briljante ideeën te komen voor de lancering van een website en het daarbij behorende magazine. Sideways News zal van start gaan in Groot Brittanië en vervolgens overwaaien naar Nederland. Pressure Cooker is een van de initiatieven die Nieuwe Garde neemt om het klimaat voor jonge creatieven te verbeteren. Zo slaat Pressure Cooker een brug tussen het bedrijfsleven en de jonge creatieven in de stad. Voor meer informatie: of

3 Draaiboek Datum: Tijd: Locatie: Adres: 17 april The Hub Rotterdam Heemraadssingel 219, te Rotterdam Pressure Cooker organisatie projectleider Willemijn Phielix Nils Hilbers Berny de Vries Larry Köster Sander Westerduin Sideways News organisatie oprichter Emiel van Melis Swier Miedema Frits Buijs Dirk Ryvers

4 Overige Aanwezigen Inspirator Marco Tieleman fotograaf Ridzert Ingenegeren schrijver Sander Westerduin vormgever Nils Hilbers Introductie door Nils.

5 Brainstorm Deelnemers Team Rood: Viral Marketing Grietje Bruijntjes, ideeën en concepten Ruurd Heijting, grafisch vormgeven Irene van Ophoven, evenementen Eelke Dekker, video en animatie begeleider: Kim van t Sant gbruijntjes@hotmail.com ruurdheijting@gmail.com irene@vanophoven.net eelkedekker@gmail.com Team Blauw: Online Marketing begeleider: Larry Köster Gerben van Diggelen, ICT toepassingen g.vandiggelen@wvdmedia.nl Marloes van Luijk, teksten en webdesign marloesvl@gmail.com Maarten Zinkstok, strategie mzinkstok@hotmail.com Kimberley Gomes, fotografie info@kimberleygomes.nl Team Groen: Public Relations begeleider: Bertil Beekmans Merel van der Sar, concepten merelvandersar@gmail.com Lucia Hogervorst, tentoonstellingen luciahogervorst@planet.nl Chris Karthaus, interactie ontwerper chriskarthaus@gmail.com Myriam Abbaszadegan, design & styling info@farsidesign.nl Team Geel: Promotion begeleider: Berny de Vries Steven Koopmans, fixer steven@lievereenorigineeladvies.nl Rosanne van der Meer, beeldende kunst roosjevdmeer@hotmail.com Pascalle Karthaus, ontwerpen p.karthaus@gmail.com Team Oranje: Advertising begeleider: Henrikjan Haarink Kristian Esser, conceptontwikkeling kristian@misterharder.com Willem Lysen, industrieel ontwerpen w.w.lysen@student.tudelft.nl Mirjam van den Berg, journalistiek mirjam@journalist.com Eunice Frijde, concept ontwikkeling eunice@sawini.org

6 Het programma Terwijl de avondspits in volle gang is, stroomt The Hub langzaam vol met deelnemers. Desondanks een in brand gevlogen trein bij station Rijswijk komen de meeste jonge creatieven toch op tijd aan. Vanaf 18:00 uur is het woord aan Nils Hilbers, de presentator van de Pressure Cooker avond. Vol enthousiasme legt Nils de creatievelingen het doel uit van deze avond. Vervolgens is het woord aan Emiel van Melis die allereerst, om maar even met de deur in huis te vallen, een video toont met de titel Awareness Test. Voor diegenen die de jonglerende beer nog niet hadden gezien was dit dan ook een eye opener en een goede start van de avond. Nadat Emiel de case en achtergronden heeft uitgelegd is het aan Marco Tieleman om de deelnemers te inspireren. Hij warmt de creatieven op met een flinke dosis enthousiasme en plezier door een goede energieboost. Uitleg van Emiel.

7 Inspirator Geen Pressure Cooker zonder chefkok; Marco Tieleman, coach, trainer en adviseur heeft ditmaal de eer om het gezelschap een inspirerend woord toe te werpen. Marco vertelt eerst iets over de locatie zelf. Aan de muur hangen enkele foto s waarvan hij er een toelicht, een jongen in een roze t-shirt. Hij golft, top 25 van de wereld, maar één punt is lastig. Hij is blind. Denk de andere kant op dan dat je normaal doet, dat is wat Marco Tieleman zegt en gooit vervolgens allerlei rinkelende paaseitjes de zaal in. Wat voor merk wil je dat Sideways wordt? vraagt Marco. Toen hij over Sideways hoorde smeerde hij net een boterham. Voor Marco is Sideways gelinkt aan zijn boterham smeren. Want Sideways kwam in zijn leven toen hij zijn boterham aan het smeren was. Warmingup van Marco.

8 Als ik zeg Ruud dan zeggen jullie allemaal Gullit. Of denken jullie misschien wel aan Big Brother? Hoe komt het dat als ik JP zeg dat iedereen weet waar het overgaat?. Bij het gooien van de eitjes, ving iedereen braaf een eitje, maar waarom? daagt Marco de creatieven uit...en jawel, Marco wordt vervolgens bedolven onder de rinkelende eitjes. Dan vraagt Marco iedereen de tafels en spullen aan de kant te zetten voor een echte praktijk training en warmloopsessie. Na veel gelach en gebrul mogen de creatieven aan de slag en worden de groepen op kleur ingedeeld en begeleid naar de ingerichte ruimtes. De kring met Marco.

9

10 Brainstormronde 1. In teams van ongeveer 5 personen vertrekken de creatieven richting de verschillende ruimtes. Elk team heeft een kleur met een daarbij behorende vergaderruimte tot zijn beschikking met flipovers, stiften en post-its. Aan de nodige hoeveelheid koffie, thee, chocolade en fruit is geen gebrek. Na een korte voorstelronde waarin iedereen zijn expertise kenbaar maakt, gaan de teams voortvarend aan de slag. Volgens het top of mind principe worden zoveel mogelijk ideeën verzameld om invulling te geven aan de case van Sideways. De leden van Pressure Cooker en Nieuwe Garde staan de teams bij, ook lopen de heren van Sideways en Marco Tieleman rond om zodanig hulp en ondersteuning te bieden.

11 De groepen zijn onderverdeeld in vijf categoriën: Er wordt onder andere gedacht aan: - virale campagnes met humor, een spel of iets wat je tot nadenken zet - promotionele campagnes met competitie, spelelementen en winacties - online marketing met bijvoorbeeld ambassadeurs, social networks en blogs - public relations met free publicity, interviews, press release, ambassadeurs, off-line and on-line - advertising en affiliate marketing met gebruik van netwerken van bedrijven, mogelijk barter deals of pay per click Alle groepen hielden rekening met de positie van Sideways en het specifiek bedenken voor Sideways wat hoe het zich zou moeten onderscheiden van de rest. Er werd gelet op kost efficiënte oplossingen die eventueel ook ná de launch vervolg zouden kunnen krijgen.

12 Na een uur zit de eerste ronde erop. Om uur staat er een uitgebreid Chinees-Indisch buffet klaar voor de hongerige brainstormers. Ook dat gaat under pressure, want er is slechts een half uur om te eten alvorens Marco Tieleman de groep naar buiten escorteert om ons warm te stomen voor de volgende brainstormronde.

13

14 Het warme buffet. Eten in de presentatieruimte.

15 Op de bank. Wie doet de afwas?

16 Brainstormronde 2. Terwijl de duisternis langzaam zijn intrede doet gaan de deelnemers met onverminderd enthousiasme verder. Dat wil zeggen: orde scheppen in de chaos. Denk aan een ontelbaar aantal post-its op de wanden en kleurige mindmaps op de tafels of op de muur als groot inspirerend behang. Het doel van de tweede ronde is om een keuze te maken tussen alle geopperde ideeën en die verder uit te werken. Op basis daarvan worden realistische en heldere voorstellen gemaakt waar Sideways mee verder kan.

17 Sommige ideeën zijn vergezocht, andere verrassend simpel en gedetailleerd. Maar nu moet er geconvergeerd worden want ook voor de tweede ronde staat slechts een uur ter beschikking voordat de presentaties volgen. De Pressure Cooker maakt zijn naam waar; de pan kookt over en het is nu echt de hoogste tijd om de ketel van het vuur te halen. De creatieven leggen nog een laatste hand aan hun plannen en schetsen nog wat ter verduidelijking. Er wordt nagedacht, gediscussieerd, gelachen, getwijfeld, geschreven, getekend en de laatste knopen doorgehakt.

18 Brainstorm foto s

19

20

21

22 De presentaties Het is al enkele minuten over half tien en nu moet er toch echt gepresenteerd worden. Onder veel pressure worden de tekeningen afgemaakt en de punten op de i gezet, de creatieven spoeden zich naar de begane grond. Daar wachten de Sideways leden en de andere groepen en als iedereen zit, geeft presentator Nils de teams één voor één het podium om hun ideeën te presenteren. Klaar voor de presentaties.

23 De bar. De presentatieruimte van The Hub.

24 Team Geel: Promotion Begeleider: Berny de Vries De kick off wordt gegeven door team geel, die met de promotie aan de slag was. De ideeën zijn gericht de vergroting van het blikveld van de doelgroep. Door middel van een levensgrote kijkdoos op festivals bijvoorbeeld; bij de ingang wordt het publiek gemanipuleerd door een liefelijk plaatje van een schaap, en bij de uitgang volgt de clue door vanaf een andere kant tegen dezelfde afbeelding aan te kijken. Het publiek zien dan hoe het er echt aan toegaat bij het slachten. Soms lijken dingen niet zoals ze zijn; Think Sideways. Een promotie actie in de bioscopen behoort ook tot een van de mogelijkheden. Vlak voor de film begint worden er reclames getoond. Een daarvan is van Sideways; in een reclamefilmpje vertelt persoon een hoop onzin, totdat iemand uit het publiek(acteur) opstaat en hier tegenin gaat. De persoon uit het filmpje reageert direct hierop, er is een interactie tussen de persoon in het filmpje en degene uit het publiek, wat voor verwarring zorgt in de rest van het publiek. De boodschap: Sideways biedt een ander perspectief en durft daarvoor te staan...

25 Team Geel. Presentatie: Promotion.

26 Team Oranje: Advertising Begeleider: Henrikjan Haarink Sideways moet uitblinken door de inzet van ambassadeurs en subambassadeurs, dat is wat team oranje na de brainstorm concludeert. In elke grote stad is namelijk wel een ambassadeur te vinden. Deze ambassadeurs kunnen artikelen schrijven voor op de websites en in ruil daarvoor krijgen zij exposure op de site, wat zorgt voor enige competitie. Bewijzen dus, niet promoten. Deze ambassadeurs zou je eigenlijk helden kunnen noemen, omdat zij staan voor een bewust leven. Deze helden kunnen ook andere mensen als ambassadeur aanstellen en daarmee ook een held maken. De groep die zij voor ogen hebben moet het met elkaar kunnen vinden en iets gemeen hebben, om deze ambassadeurs te vinden heeft team oranje een propositie voor een campagne opgezet. Zo kan men denken aan exclusiviteit voor de ambassadeurs door middel van eet deals en een bepaalde vorm van affiliatie (die zij ontwikkelen door o.a. exposure), de input van de ambassadeur is daarbij heel belangrijk. De doelgroep schrijft niet alleen maar moet ook betrokken zijn bij het proces. De helden moeten een goede plek worden gegeven door middel van acties die tezamen met de doelgroep kan worden gecreëerd, dit schept dan meteen ook een band. Zo kan men niet alleen advertenties sideways lezen, maar ook slapen, je tanden poetsen, alles kan Sideways.

27 Team Oranje. Presentatie: Advertising.

28 Team Rood: Viral Marketing Begeleider: Kim van t Sant Team rood viral marketing, laat bij de presentatie een tekst zien die 90 graden gedraaid is waardoor het publiek automatisch de hoofden kantelt, en dat is nou precies wat ze willen; verdraaid goed nieuws! Het idee is om mensen met hun hoofd gedraaid te laten kijken en dit te exploiteren, waardoor men nieuwsgierig wordt, vervolgens wordt er geattendeerd dat het nieuws verdraaid wordt. Dit doen zij volgens het Sideways effect; - Stap 1: overal zijn mensen zichtbaar die met hun hoofd gedraaid kijken, middels reclame op tv, youtube en abri s - Stap 2: posters en filmpjes met gedraaid nieuws en deze linken aan Sideways - Stap 3: Sideways laten zien Ook kan de campagne uitgebreid worden met een aantal ludieke acties; - het nieuws letterlijk kantelen - een sticker met this side up die overdwars geplakt wordt - een dwarse foto op community sites - een Sideways-day waarbij zoveel mogelijk voorwerpen op hun zijkant worden gekeerd.

29 Team Rood. Presentatie: Viral Marketing.

30 Team Groen: Public Relations Begeleider: Bertil Beekman Het idee van team groen bestaat uit een aantal ludieke acties. Een spraakmakend en onverklaarbare actie, waardoor het logo wereldwijd op duikt. Denk aan de graancirkels (een buitenaardse boodschap), flessen die aanspoelen met een onverklaarbare boodschap, de middenstip van Wembly, de Mount Everest, Graffiti, laserpointers, stunts tijdens de Olympische spelen; bijvoorbeeld een sporter zover krijgen dat hij zijwaarts de marathon loopt met sponsor kleding. Een ander idee is op actuele persconferenties (of live shows), het logo door middel van een laser (op het voorhoofd van een beroemd iemand bijvoorbeeld) te projecteren. Of een rookprojectie. Of het manipuleren van Sideways een sideways vliegend dier ontdekt! Of in de diepste holtes van een tempel in Egypte waar Toetanchamon wordt afgestoft, wordt wonderbaarlijk het logo van Sideways gevonden! Enkele voorbeelden van ludieke acties om de aandacht van de pers te trekken en de daarbij behorende doelgroep. Oja, hebben jullie al gehoord van de Sideways handshake?

31 Team Groen. Presentatie: Public Relations.

32 Team Blauw: Online Marketing Begeleider: Larry Köster Team Blauw heeft een model voor Sideways gecreëerd om online vertrouwen te winnen, dit is namelijk het belangrijkste aspect wat Sideways zou moeten gaan beheren. Dit model is gebaseerd op drie peilers: - de opinion makers - het keurmerk - merken profielen Voor Sideways is het essentieel dat zij online vertrouwen krijgen. Nieuws is alleen geloofwaardig als de bron te vertrouwen is, dit om Sideways net als Google, een big sister te laten worden. Waar vroeger Google werd gezien als een gevaar als in big brother is watching you, is dat tegenwoordig veranderd in een big sister waarbij de nadruk ligt op kennis delen. Sideways zal op deze verandering inspelen. De opinion makers zijn op zoek naar bloggers, met een goede staat van dienst. Deze bloggers hebben een eigen publiek en een hoge Google score. Deze bloggers moeten het publiek leren kennen en ook kunnen publiceren op Sideways; de bloggers zorgen voor de inhoud, het vertrouwen wegens gerenommeerdheid, zichtbaarheid in Google. Deze bloggers moeten individueel in staat zijn een Buzz opgang te krijgen door dogma s of stigma s onderuit te halen (denk aan de zogenaamd ecologische koffiebekers). Deze interessante Bloggers die een grote groep aanspreken linken door naar Sideways door middel van een keurmerk, wat ook nog eens de vindbaarheid Google vergroot.

33 Een keurmerk? Ja, de opinion makers moeten ook een Sideways keurmerk uit kunnen geven, en kunnen uitdelen als ambassadeur zelf. Het keurmerk kan via 2 manieren verkregen worden. Op een blog, of reactie daarop of op de website van een product zelf (bijv. Max Havelaar). Zo kunnen bedrijven die een wit voetje willen halen, de cultural creatives benaderen als sponsor, ofwel een aanvraag indienen op het zogenaamde keurmerk. Er zullen verschillende merkenprofielen op de site vindbaar zijn. Zo kunje gebruik maken van bestaande, al duurzame merken, maar ook gebruik maken van merken die graag duurzaam zouden willen zijn. Sideways zou deze merken door middel van het keurmerk een podium kunnen bieden aan de doelgroep die het merk zal afnemen. Voor bedrijven is dit een interessante plek om hun promotie te voeren. Presentatie: Online Marketing.

34 Afsluiting De heren van Sideways danken alle aanwezigen voor hun inzet, de fotograaf en de leden van Pressure Cooker en Nieuwe Garde. Er wordt afgesloten met dankzegging aan de initiatiefnemers. Zij gaan aan de slag met de resultaten van deze avond en laten weten wat de uitkomsten zijn. De leden van Sideways zijn tevreden met het resultaat en enthousiast over alle ideeën die er zijn voortgekomen uit de brainstormsessies. Na afloop gaat de druk van de ketel en wordt er verder gepraat met een glaasje van het een of ander. Emiel bedankt iedereen voor de vruchtbare avond.

35 Willemijn bedankt Emiel. Tijd voor de borrel.

36 Verslag Pressure Cooker Tekst: Foto s: Design: Sander Westerduin Ridzert Ingenegeren Nils Hilbers 2008 Pressure Cooker Rotterdam - Pressure Cooker is een project van Nieuwe Garde, en erop gericht om jonge creatieven in contact te brengen met commerciële partijen. Kijk voor meer informatie over Nieuwe Garde op

28 feb. 2008 Rabobank Rotterdam

28 feb. 2008 Rabobank Rotterdam 28 feb. 2008 Rabobank Rotterdam Verslag Pressure Cooker # 2 Inleiding Een kantoortoren in Rotterdam op donderdag 28 februari 2008: 25 creatieve geesten uit alle hoeken en gaten, met uiteenlopende achtergronden

Nadere informatie

Inleiding. Voor meer informatie: www.pressurecooker.nu. Westblaak 7-E, het kantoor van VONQ.

Inleiding. Voor meer informatie: www.pressurecooker.nu. Westblaak 7-E, het kantoor van VONQ. 15 Dec. 2009 Inleiding Dinsdag 15 december is een koude dag. Het kantoor van VONQ op de Westblaak is warm. De uitstraling van het bedrijf is jong en creatief en dat zie je ook terug in het lichte interieur.

Nadere informatie

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Inhoud Ik heb geen tijd om een ebook te schrijven!... 3 Waarom heb ik het recht om je dit te vertellen?... 4 Template voor schrijven

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

TRAINING 1. Tijd: Onderwerp: Waarom Resultaat Werkvorm Materiaal

TRAINING 1. Tijd: Onderwerp: Waarom Resultaat Werkvorm Materiaal DRAAIBOEK TRAINING 1, 2,3,4,5 REALISTEN ROADMOVIE De prezi presentatie voor de trainingsbijeenkomsten vindt u via de onderstaande link. https://prezi.com/0txqqdqmauta/training-realisten-roadmovie-5-bijeenkomsten/

Nadere informatie

Inspire. Eindborrel. Presentaties

Inspire. Eindborrel. Presentaties 1 Inspire Inspire is een interactieve fysieke ruimte. In het concept inspire is het belangrijk om mensen te inspireren en te enthousiasmeren. per kwartaal komen er experts, passiedragers en ideedragers

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Praktische tips voor ondernemers Enschede 7-11-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede website?

Nadere informatie

Kop. Romp. Lesbrief Zoekgedrag Leerjaar 1-Profiel 1,2,3

Kop. Romp. Lesbrief Zoekgedrag Leerjaar 1-Profiel 1,2,3 Lesbrief Zoekgedrag Leerjaar 1-Profiel 1,2,3 Tijd: 45 50 minuten Kop Introductie Introduceer de opdracht kort: Informatie opzoeken op internet gaat snel en is gemakkelijk toegankelijk. Soms is het niet

Nadere informatie

Stop Motion- THE MOVIE

Stop Motion- THE MOVIE Stop Motion- THE MOVIE Script / storyboard / productie. Nu we weten welke technieken er binnen Stop Motion animatie zijn en hoe deze worden uitgevoerd, kunnen we aan de slag met een langere film. Wanneer

Nadere informatie

lesmateriaal Taalkrant

lesmateriaal Taalkrant lesmateriaal Taalkrant Toelichting Navolgend vindt u een plan van aanpak en 12 werkbladen voor het maken van de Taalkrant in de klas, behorende bij het project Taalplezier van Stichting Wereldleren. De

Nadere informatie

Reclameproject 2010. Maandag 25 januari t/m 29 januari 2010. Van 09.00 uur tot 14.00 uur. Cypressehout 100. EINDOPDRACHT RECLAMEPROJECT 2009-2010

Reclameproject 2010. Maandag 25 januari t/m 29 januari 2010. Van 09.00 uur tot 14.00 uur. Cypressehout 100. EINDOPDRACHT RECLAMEPROJECT 2009-2010 1 Pagina 1 Maandag 25 januari t/m 29 januari 2010. Van 09.00 uur tot 14.00 uur. Cypressehout 100. EINDOPDRACHT RECLAMEPROJECT 2009-2010 MBO ECONOMIE BRIEFING: Elke groep maakt een reclamecampagne voor

Nadere informatie

PROMOTIEPLAN. The Bounty Hunter. Groep 13 Abyian Zimmerman, Daphne van Schie, Lisanne Niessen, Tim van Dam, Cardy Wirosono

PROMOTIEPLAN. The Bounty Hunter. Groep 13 Abyian Zimmerman, Daphne van Schie, Lisanne Niessen, Tim van Dam, Cardy Wirosono PROMOTIEPLAN The Bounty Hunter Groep 13 Abyian Zimmerman, Daphne van Schie, Lisanne Niessen, Tim van Dam, Cardy Wirosono Opdracht Wij gaan een eigen filmproject opzetten de bedoeling is dat we zelf gaan

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Creatief. brainstorm sessie draaiboek. Facilitators Gideon Swart Amy Brekelmans Marion Venmans Lisa van de Sande

Creatief. brainstorm sessie draaiboek. Facilitators Gideon Swart Amy Brekelmans Marion Venmans Lisa van de Sande Creatief brainstorm sessie draaiboek Facilitators Gideon Swart Amy Brekelmans Marion Venmans Lisa van de Sande Voorbereiding De voorbereiding van de workshop bestaat uit acht stappen 1. Formuleer een vraagstelling

Nadere informatie

PORTFOLIO Zuid NL Communicatie

PORTFOLIO Zuid NL Communicatie PORTFOLIO Zuid NL Communicatie www.zuidnl.nl Oktober 2014 Zorghuisgroep Deurne Opdracht: Schrijven van een communicatieplan, waarmee alle betrokken doelgroepen bereikt worden ten behoeve van de transformatie

Nadere informatie

ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE

ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE DUIZENDPOOT IN ONLINE MEDIA LAND... 23 april Niels de Keizer - Freelance Creative Flash Developer ACHTERGROND Hij was vroeger Autonoom ontwerper student op de Mode academie

Nadere informatie

Portfolio Fiona Roos. Interaction / Usability / Mindmapping / Webdesign / Concepts / Photography / Visual. Tel.: +31(0)6-52683273

Portfolio Fiona Roos. Interaction / Usability / Mindmapping / Webdesign / Concepts / Photography / Visual. Tel.: +31(0)6-52683273 Portfolio Fiona Roos Interaction / Usability / Mindmapping / Webdesign / Concepts / Photography / Visual Portfolio site: www.fi-design.nl E-mail: info@fi-design.nl Tel.: +31(0)6-52683273 Websites (2006

Nadere informatie

Creative Marketing 3 8 mei 2014 Karen Sikkema karen@olivgames.nl

Creative Marketing 3 8 mei 2014 Karen Sikkema karen@olivgames.nl Creative Marketing 3 8 mei 2014 Karen Sikkema karen@olivgames.nl Creative Marketing 1 Introductie wat is marketing? 2 Ken je klant wie is je klant en wat denkt/voelt/wil hij/zij? 3 Creative marketing kan

Nadere informatie

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ Opname hulp Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen B B Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ BoekenBabbels DOEL Door het opnemen en plaatsen van korte

Nadere informatie

fotowerkgroep Ommoord Introductieboekje

fotowerkgroep Ommoord Introductieboekje fotowerkgroep Ommoord Introductieboekje COLOFON FOTO WERKGROEP OMMOORD Opgericht: 5 februari 1974 Clubavond: Donderdag van 20.00 tot 22.30 uur Zaal open om 19.30 uur Contactgegevens: Joliottoren (nabij

Nadere informatie

Red met jouw klas de wereld! Handleiding van het digitale educatiepakket bij de voorstelling: Wij redden de wereld

Red met jouw klas de wereld! Handleiding van het digitale educatiepakket bij de voorstelling: Wij redden de wereld Red met jouw klas de wereld! Handleiding van het digitale educatiepakket bij de voorstelling: Wij redden de wereld Kom op, trek je jas aan. 't Is tijd dat er een stap wordt gezet. In regen en zonnestralen.

Nadere informatie

Perspectief 3 e editie 3 hv Project duurzaamheid

Perspectief 3 e editie 3 hv Project duurzaamheid Perspectief 3 e editie 3 hv Project duurzaamheid 1. Start Duurzaam leven is belangrijk. Als we dat niet doen, is de aarde in de toekomst niet meer leefbaar. De gevolgen van onze leefstijl zijn nu al te

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Gratis workshop voor Ondernemend Roombeek Enschede 24-4-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede

Nadere informatie

Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek

Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Welkom in de bibliotheek. Je gaat op ontdekking in de bibliotheek. Hierbij doe je een onderzoek naar verschillende soorten media; zoals

Nadere informatie

De logo s heb ik zelf gemaakt.

De logo s heb ik zelf gemaakt. Voorwoord: Mijn tijdschrift gaat vooral over YouTube, want dat is een van mijn grootste hobby s. Ook zit er veel van mijn persoonlijkheid in. Voor deze opdracht heb ik vooral naar mezelf gekeken en het

Nadere informatie

Media & het Medium Lessenserie Mag ik even uw aandacht?

Media & het Medium Lessenserie Mag ik even uw aandacht? Media & het Medium Lessenserie Mag ik even uw aandacht? Docentenhandleiding doelgroep duur 4 havo, vwo 7-8 klokuren Inleiding Reclameposters en billboards schreeuwen om de aandacht op straat. Op de tv

Nadere informatie

Opdrachten productie:

Opdrachten productie: Opdrachten productie: Productie: welke andere mediamerken denken jullie dat er nog meer in de top 25 staan? 1. Nos 2. radio 3fm 3. rtl 4 4. rtl 7 5. radio 538 6. sbs6 7. mtv 8. sky radio 9. radio 1 10.

Nadere informatie

Heb je een vraag over

Heb je een vraag over Heb je een vraag over Promoten van mijn boek Een business bouwen rond mijn boek Ik wil weten hoe ik mijn boek kan laten bijdragen aan het succes van mijn bedrijf Ik wil mijn boek beter verkopen Ik wil

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent? Workshop Handleiding Verhalen schrijven wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen stelt zich kort voor en vertelt

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Ik ben Alice - docenten

Ik ben Alice - docenten Doelgroep: voortgezet onderwijs, middenbouw havo en vwo Voor u ligt de lesbrief die hoort bij een bezoek aan het wetenschapsfilmfestival InScience. Tijdens het festivalbezoek gaan leerlingen de documentaire

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22 LIVE PERFORMANCE Bijlage Onderzoek Social Media Sander van de Rijt PTTM22 Inhoudsopgave Social Media onderzoek Heesakkers & Daniels bestrating 3 Wat is social media? 3 Voor- en nadelen social media 3 Voordelen

Nadere informatie

over deze vragen praten. Laat de tweetallen hun antwoorden opschrijven. Sluit dit onderdeel plenair af: wie wil hier iets over zeggen?

over deze vragen praten. Laat de tweetallen hun antwoorden opschrijven. Sluit dit onderdeel plenair af: wie wil hier iets over zeggen? Omgaan met tijd Matrix Tijdmanagement (groepsactiviteit) Omgaan met tijd is een aansprekend thema voor veel vrouwelijke ondernemers. Het runnen van een eigen onderneming, zonder dat dit ten koste gaat

Nadere informatie

Recruitment viral: documentatie

Recruitment viral: documentatie Silvy Alblas CMD - 0774079 Major: DesignThis! Recruitment viral: documentatie 15 jan 09 INHOUDSOPGAVE: 1. Onderzoek 2. Concept 3. Schetsen 4. Definitief concept ontwerp 5. Bronnen Major: DesignThis! 1

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 1 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI H.A.N.G. PLEKKEN Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI Binnenkort ga je met je klas op bezoek bij het Nederlands Architectuur instituut (NAi). Daar zal je het programma H.A.N.G. plekken volgen.

Nadere informatie

Oriëntatie: Samen Scholen Beeldende Kunsteducatie. Helma Molenaars en Grada Buren.

Oriëntatie: Samen Scholen Beeldende Kunsteducatie. Helma Molenaars en Grada Buren. Oriëntatie: Het doel van deze lessenserie is: bestaande foto s zoeken met een eigen verhaal erbij. Dan gaan jullie mensen deze fotoserie voorleggen en vragen welk verhaal zij erin zien. Tot slot gaan jullie

Nadere informatie

*Ook met het programma Paint van Windows kunnen foto s bewerkt worden

*Ook met het programma Paint van Windows kunnen foto s bewerkt worden Lesbrief Online pesten Leerjaar 1-Profiel1,2,3 Tijd: 50 55 minuten Voorbereiding: op http://mediawijsheid.nl/onlinepesten staan allerlei filmpjes, informatie en artikelen over online pesten, bruikbaar

Nadere informatie

Tijdens de training gaan we op de volgende vragen in:

Tijdens de training gaan we op de volgende vragen in: Wat is een campagne? Tijdens de training gaan we op de volgende vragen in: 0 Wat is een campagne? 0 Hoe geef je een campagne vorm? 0 Hoe pitch je je initiatief? Campagnes zijn er allerlei soorten en maten.

Nadere informatie

Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands. Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1

Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands. Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1 Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Het concept...4 Beschrijving

Nadere informatie

Promotieplanning Darren Arendse

Promotieplanning Darren Arendse Promotieplanning Darren Arendse 1 Inhoudsopgave Inleiding Blz. 3 Hoofdstuk 1 Onderzoek Blz. 4,5,6 Hoofdstuk 2 Strokenplanning ZIE EXCEL BESTAND Hoofdstuk 3 Uitvoering ZIE EXCEL BESTAND, 7,8,9 Hoofdstuk

Nadere informatie

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee?

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee? Inhoud Inleiding Voor Wie is ZEEF? Wat kan ik op ZEEF vinden? Hoe werkt ZEEF voor een bezoeker? Hoe werkt ZEEF voor een expert? Voordelen ZEEF Nadelen ZEEF Conclusie ZEEF Eigen ervaringen met ZEEF Bronnen

Nadere informatie

Kindervergadering Zo gaat het bij ons!

Kindervergadering Zo gaat het bij ons! Pedagogisch kader kindercentra 4 13 jaar Kindervergadering Zo gaat het bij ons! Introductie voor de groepsleiding Is kinderinspraak belangrijk? Denken vanuit de groep is logisch en praktisch, maar toch

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

Hoe profileer je jezelf met behulp van sociale media? Juliette van der Wurff @juulvdwurff

Hoe profileer je jezelf met behulp van sociale media? Juliette van der Wurff @juulvdwurff Hoe profileer je jezelf met behulp van sociale media? Door: Juliette van der Wurff @juulvdwurff Juliëtte van der Wurff @juulvdwurff HBO MWD Hogeschool de Horst Zuwe Maatschappelijk Werker, trainer en Projectleider

Nadere informatie

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat Hot Pink Media blijft zich als online blogger/influencers netwerk met een bereik van 8,6 miljoen per maand continue ontwikkelen. Met de lancering van het mannenlabel & ons travel channel verbreed Hot Pink

Nadere informatie

Project Interactieve multimedia

Project Interactieve multimedia Project Interactieve multimedia Jerney van Schagen Inleiding: Het eerste idee van het project bij mij was dat het een vrij breed project zou worden, maar in een van de eerste colleges kwam ik er al gauw

Nadere informatie

Oekaki = Japans voor tekenen. Eigen online tekentools, paintchat, animatie. Niet-commerciëel, afhankelijk van donaties.

Oekaki = Japans voor tekenen. Eigen online tekentools, paintchat, animatie. Niet-commerciëel, afhankelijk van donaties. Oekaki.nl - Online tekenen Oekaki = Japans voor tekenen Eigen online tekentools, paintchat, animatie Niet-commerciëel, afhankelijk van donaties Kleine community Wens = meer actieve tekenaars Oekaki.nl

Nadere informatie

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom Eerste overleg, 22 oktober 2014 Welkom Introductie Uit welke personen bestaat het feestweek comité? Hans Wind, Alex Mollema, Esther Ottens, Luit Oomkes, Paul Witkamp Doel van deze avond? Toelichting geven

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2. 3. 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

Hét full service internet bureau van Nederland. PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers

Hét full service internet bureau van Nederland. PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers Hét full service internet bureau van Nederland PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers Doelstelling voor vandaag Synergie tussen on- en offline communicatie Doelgroep bepalen die aanwezig

Nadere informatie

Introductie tot Wereld van Nestor Lancering 4 oktober 2012, VVSG-ouderendag (Leuven)

Introductie tot Wereld van Nestor Lancering 4 oktober 2012, VVSG-ouderendag (Leuven) Introductie tot Wereld van Nestor Lancering 4 oktober 2012, VVSG-ouderendag (Leuven) Inhoud > Introductie > Wat is Wereld van Nestor? > Hoe werd het ontwikkeld? > Hoe ziet het er uit? > Wanneer te gebruiken?

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 van 11

Inhoudsopgave. 1 van 11 Inhoudsopgave Leerlingen werven was nog nooit zo makkelijk... 2 Hoe komen we aan meer leerlingen? 2 Door wie wordt de schoolkeuze beïnvloed?. 2 Door wat wordt de schoolkeuze beïnvloed?...2 Hoe komen ouders

Nadere informatie

FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU

FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU EEN BUREAU MET EEN DUIDELIJK DOEL Adson is een full service reclame- en designbureau, met als doel merken te voorzien van een eigen identiteit en deze bekend te maken.

Nadere informatie

Je imago is hoe anderen je zien

Je imago is hoe anderen je zien Identity matters Je imago is hoe anderen je zien What you see, is what you get ART= ontwerp- en reclameburo creëert sinds 1997 merken, huisstijlen en bedrijfsstijlen. Ook al zien anderen je soms anders,

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Een steengoede weggever maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Een "weggever" of gratis aanbod kan ongelooflijk veel

Nadere informatie

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016 ASSET MARKETING Asset Marketing is een studievereniging van de Universiteit van Tilburg die zich richt op studenten en alumni met een interesse in marketing, marktonderzoek of communicatie. Met een ledenbestand

Nadere informatie

Analyse HTC Dean Schoemaker CMD4 18-10-2010

Analyse HTC Dean Schoemaker CMD4 18-10-2010 Analyse HTC Dean Schoemaker CMD4 18-10-2010 Inhoud HTC... 3 Doelgroep... 3 Doel:... 3 Boodschap:... 3 Strategie:... 3 Positionering... 3 Touchpointanalyse HTC... 4 Offline:... 5 De telecomaanbieders...

Nadere informatie

HIDDEN TREASURES. Patronen zichtbaar maken. Naam: Klas:

HIDDEN TREASURES. Patronen zichtbaar maken. Naam: Klas: Patronen zichtbaar maken Naam: Klas: Kunst en media: Zoek een verborgen patroon op het internet en maak hier een artistiek product van Consulate of Google Jeroen van Loon Kill Your Darlings In deze lessenserie

Nadere informatie

Bekijk deze e-mail in je browser

Bekijk deze e-mail in je browser Update SHC Bekijk deze e-mail in je browser Inhoudsopgave Inschrijvingen Kick-Off open! Programma Kick-Off SHC-Traject Nieuwe ambassadeurs Partnerblog Holtrop Ravesloot Beste lezer, Allereerst natuurlijk

Nadere informatie

Presenteert de workshop Social Media

Presenteert de workshop Social Media Presenteert de workshop Social Media Juice BV Canadabaan 18 5388 RT NISTELRODE 0412-611453 info@juicebv.nl www.facebook.com/juicebv www.twitter.com/juicebv Wat doen wij? Onze klanten 1 Onze klanten Onze

Nadere informatie

Zoekmachinegericht schrijven Advanced Bas van den Beld Rijksinspec8es 21/04/2011

Zoekmachinegericht schrijven Advanced Bas van den Beld Rijksinspec8es 21/04/2011 Zoekmachinegericht schrijven Advanced Bas van den Beld Rijksinspec8es 21/04/2011 Programma Wie ben ik? Opbouw van een site Zoekwoorden Links en linksculp8ng AFeeldingen Universal search Huishoudelijk Vragen

Nadere informatie

Inhoud. Ontwerpdocument 18 juni 2007

Inhoud. Ontwerpdocument 18 juni 2007 Inhoud Inleiding... 2 Concept... 3 Doelstelling... 3 Concept beschrijving... 3 Visualisatie... 4 Doelgroep... 5 Usercase scenario... 5 Storyboard... 7 Bekijken van de informatie... 7 Praten (Met hetzelfde

Nadere informatie

Analytics rapport: AmbiSphere

Analytics rapport: AmbiSphere www.vanhaelewyn.be/webdesign Industrieweg 3 marketing@vanhaelewyn.be B-3001 HAASRODE (op afspraak) +32 (0) 495 61 58 05 Analytics rapport: AmbiSphere 1 november 2008 30 november 2008 V = vaststelling V

Nadere informatie

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool Spreekbeurt voor een huis Leuk dat je dit pakketje van onze website hebt gedownload! Ga je een spreekbeurt houden over het werk van Wereldfoundation?

Nadere informatie

Eric Sleeuwits en Chantal van der Wijk

Eric Sleeuwits en Chantal van der Wijk Dankwoord Allereerst wil ik alle mensen bedanken die mij hebben geholpen bij het schrijven van dit boek en de mensen die mij in de tussentijd gesteund hebben. Zoals mijn collega s, ouders en vriendin.

Nadere informatie

Social media tools voor het onderwijs

Social media tools voor het onderwijs Social media tools voor het onderwijs Op deze pagina vindt u voorbeelden van sites en online tools die u met de kinderen kunt gebruiken in de mediaweek. Onderstaande tools en sites komen ook terug in het

Nadere informatie

E-sessions Breda woensdag 9 november. 1 jaar Social Media @Roompot

E-sessions Breda woensdag 9 november. 1 jaar Social Media @Roompot E-sessions Breda woensdag 9 november 1 jaar Social Media @Roompot Wie ben ik? Jesper Stoel, 25 jaar Internet Marketeer bij Roompot Vakanties, verantwoordelijk voor alles rondom Social Media! Volg mij via

Nadere informatie

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs Wat is marketing Marketing is het proces die je moet doorgaan om de behoeften van uw klanten te bevredigen. Eerst werd marketing gezien als het geheel van activiteiten die de ruil van producten of diensten

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Stars for Europe Once Upon a Star

Stars for Europe Once Upon a Star Stars for Europe Once Upon a Star 2014 The Netherlands Once Upon a Star in Nederland Het thema is gefocust op drie sprookjes: Sneeuwwitje Roodkapje Doornroosje Persactiviteiten 2014 Onderzoek naar najaar-

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

The NN gadget, your chance to catch it!

The NN gadget, your chance to catch it! Concept Hoe kan Nationale-Nederlanden jongeren triggeren om over later en hun pensioen na te denken? Mijn oplossing om jongeren hiervoor te triggeren is om ze hun toekomst te visualiseren en dit ervaren.

Nadere informatie

Opening Bierkade - 2009 Joris Komen Fotografie

Opening Bierkade - 2009 Joris Komen Fotografie Workshop Fotografie Opening Bierkade - 2009 Joris Komen Fotografie Alles over perspectief, standpunt en compositie Belangrijk voor het maken van een goede foto is de keuze van je perspectief. Welk standpunt

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken Pen en papier? Marketing technieken Er bestaan heel veel verschillende soorten marketing technieken In deze

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekreclame

Uitleg boekverslag en boekreclame Uitleg boekverslag en boekreclame groep 7 schooljaar 2015-2016 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave Stap 4: Inhoud boekverslag

Nadere informatie

d e s i g n d o c u m e n t MELK

d e s i g n d o c u m e n t MELK designdocument MELK melk moet een identiteit krijgen zowel inhoudelijk als visueel in dit document is het ontstaan van het visuele gedeelte weergegeven Dit is een inhoudsopgave 4-19... logo 20-34... website

Nadere informatie

De wereld van pr!! Les 7! 3 maart 2017!!

De wereld van pr!! Les 7! 3 maart 2017!! De wereld van pr!! Les 7! 3 maart 2017!! Programma! Het pr-plan: de opdracht! De onderdelen van een plan! Uitleg aan de hand van voorbeeld! The Big Idea! Opdracht! Het pr-plan: de opdracht nog een keer

Nadere informatie

Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek

Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek KIEZEN Een goed begin is het kiezen van het juiste boek. Er zijn zo veel mooie verhalen waardoor het soms lastig is om een goede keuze

Nadere informatie

Introductie. Lesinstructie. Lesinstructie. Leerdoelen. Introductie. Opzet. Bronnen

Introductie. Lesinstructie. Lesinstructie. Leerdoelen. Introductie. Opzet. Bronnen Introductie Introductie Gamen, Hyven, informatie zoeken, filmpjes kijken, muziek luisteren, spullen kopen of verkopen. Internetten doen we allemaal. Soms voor de lol, soms serieus, soms thuis, soms op

Nadere informatie

Promotie Mamaplaats.nl

Promotie Mamaplaats.nl Mamaplaats.nl: vóór en dóór moeders Wat is Mamaplaats.nl Mamaplaats.nl is dé blog en shop site vóór en dóór moeders. Vele moeders bezoeken Mamaplaats.nl om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen

Nadere informatie

LANG LEVE DE VERENIGING Scholen in de Kunst + Citymarketing Amersfoort + L5 communicatie + design april 2016

LANG LEVE DE VERENIGING Scholen in de Kunst + Citymarketing Amersfoort + L5 communicatie + design april 2016 LANG LEVE DE VERENIGING Scholen in de Kunst + Citymarketing Amersfoort + L5 communicatie + design april 2016 LANG LEVE DE VERENIGING Scholen in de Kunst + Citymarketing Amersfoort + L5 communicatie + design

Nadere informatie

CASE 2.1 - Campagne Stad Genk

CASE 2.1 - Campagne Stad Genk CASE 2.1 - Campagne Stad Genk 1 2 Samen met Henk naar een groener Genk! marketingplan BRIEFING - OPDRACHT VAN STAD GENK De probleemstelling Mensen die een kapvergunning aanvragen en dus weinig belang hechten

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

Verslag werkbijeenkomst (Online) Academy 25 juni 2013

Verslag werkbijeenkomst (Online) Academy 25 juni 2013 Verslag werkbijeenkomst (Online) Academy 25 juni 2013 Vanaf 9.15 werd het druk bij Cubiss in Tilburg. Zo n 45 co-creanten verzamelden zich in de vergaderruimte om mee te denken over de Online Academy,

Nadere informatie

Concurrentieanalyse. Kim Lokhorst MM3A Mediamanager Stage Nl Film

Concurrentieanalyse. Kim Lokhorst MM3A Mediamanager Stage Nl Film Concurrentieanalyse Kim Lokhorst MM3A Mediamanager Stage Nl Film Inleiding De concurrenten van NL film zijn alle andere bedrijven in Nederland die films en/of series maken voor de Nederlandse televisie

Nadere informatie

Introductie: Brom en Bram

Introductie: Brom en Bram ! Activiteit 43 Brom, Bram en Brim Ontwikkelingsaspecten De kleuters doen ervaringen op met het onderscheiden van klanken (auditieve discriminatie). Materiaal kopies van de tekeningen van Brom en Bram

Nadere informatie

What s up Zuiderzeeland? maatschappijleer/geschiedenis praktische opdracht

What s up Zuiderzeeland? maatschappijleer/geschiedenis praktische opdracht What s up Zuiderzeeland? Maatschappijleer/ geschiedenis praktische opdracht, 4hv Naam: Klas: Geschiedenis Chronologie In dit onderdeel ga je zelf met je groepje op onderzoek. Je hebt geleerd dat de geschiedenis

Nadere informatie

Het online platform voor de promotie van vakantie- en tweede woningen. Januari 2013 - Homesforleisure.com

Het online platform voor de promotie van vakantie- en tweede woningen. Januari 2013 - Homesforleisure.com Het online platform voor de promotie van vakantie- en tweede woningen Januari 2013 - Homesforleisure.com Introductie Duizenden mensen zijn dagelijks via het internet op zoek naar een tweede huis. Er zijn

Nadere informatie

MUSEUMLES IN HET VAN ABBEMUSEUM Groep 7 en 8

MUSEUMLES IN HET VAN ABBEMUSEUM Groep 7 en 8 MUSEUMLES IN HET VAN ABBEMUSEUM Groep 7 en 8 Inleiding In groep 7 of 8 komen leerlingen vaak voor de tweede keer met hun klas naar het van Abbemuseum. Bij het eerste bezoek, in groep 5 of 6, hebben ze

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Kom ook naar het Internet Marketing Summit op 10 & 11 Maart a.s. in Maarssen!

Kom ook naar het Internet Marketing Summit op 10 & 11 Maart a.s. in Maarssen! Kom ook naar het Internet Marketing Summit op 10 & 11 Maart a.s. in Maarssen! In 1 weekend ontdek je de nieuwste ontwikkelingen en strategieën op het gebied van Internet Marketing en Business Building.

Nadere informatie

ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT

ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT Een vereniging biedt kansen voor bedrijven. Uiteraard in het ledenbestand, maar ook in het zakelijk netwerk dat achter de verenging schuilgaat. Veel clubs organiseren

Nadere informatie

Plan van aanpak Pressure cooker ICT & Media Design

Plan van aanpak Pressure cooker ICT & Media Design ver ew Onze 4 pijlers Als communicatiewarenhuis streven we ernaar om onze relaties op het gehele communicatietraject te ontzorgen. De bewijsvoering ligt dan ook - misschien wel vanzelfsprekend in ons ruime

Nadere informatie