Inleiding. Voor meer informatie: Westblaak 7-E, het kantoor van VONQ.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inleiding. Voor meer informatie: www.pressurecooker.nu. Westblaak 7-E, het kantoor van VONQ."

Transcriptie

1 15 Dec. 2009

2 Inleiding Dinsdag 15 december is een koude dag. Het kantoor van VONQ op de Westblaak is warm. De uitstraling van het bedrijf is jong en creatief en dat zie je ook terug in het lichte interieur. Tussen en uur komen de deelnemers van de Pressure Cooker brainstorm binnen. Ze worden hartelijk ontvangen door de mensen van VONQ en de organisatoren van Pressure Cooker. Iedere deelnemer krijgt een warme beker koffie of thee. De verse kerststol ligt gesneden op een grote tafel. Rond deze tafel ontstaan de eerste kennismakingsgesprekken. De sfeer is ontspannen. De druk moet nog opgevoerd worden. Tijdens de Pressure Cooker zal een groep jonge (of jongvoelende) creatieven oplossingen creëren voor een case van een bedrijf, op deze avond VONQ. In korte tijd zullen de deelnemers volop brainstormen en werken naar presenteerbare resultaten. Voor meer informatie: Westblaak 7-E, het kantoor van VONQ.

3 Draaiboek Datum: Tijd: Locatie: Adres: Dinsdag 15 december Kantoor VONQ Westblaak 7-E te Rotterdam Pressure Cooker organisatie De 3 oprichters van VONQ. Projectleider: Larry Köster Facilitator: Maaike Slingerland Facilitator: Berny de Vries Facilitator: Nils Hilbers Afsluiting: Johannes Steendam larry.koster@welcome-net.nl info@maaikeslingerland.nl bernydevries@gmail.com nils@lichting98.nl johansteendam@gmail.com VONQ organisatie Wouter Goedhart Tycho van Paassen Remy Verhoeven Steven Koopmans Partner VONQ Partner VONQ Partner VONQ Adviseur Online Recruitement Klaar voor de Pressure Cooker brainstorm.

4 Overige Aanwezigen Nieuwe Garde Kim van t Sant Inspirator Marko Hol Catering Stefano Campailla Schrijver Laura van der Zande Fotograaf Kim van t Sant & Larry Köster Voorzitter Nieuwe Garde R dam kims@nieuwegarde.nl FellowsGroup marko@fellowsgroup.nl CAC info@caculturale.org lazande@hotmail.com Brainstorm Deelnemers Team Blauw: Facilitator: Maaike Slingerland Floor Borgonjen - Ontwerpen floor@borgonjen.com Michel van Adrichem - Denken michel@occupyingspace.com Gerard van Groeningen - Managementadvies info@werklust.eu Claudia Borges - Media Design Merel van der Sar - Oplossingen Lucia Hogervorst - Tekst Team Geel: Yahay Alabdeli - Creative thinking John Tilleman - Industrieel design Pim Schaaf - Conceptontwikkeling Annette van Soest - Journalist Vera Roos - HR claudia.borges@xs4all.nl merelvandersar@gmail.com luciahogervorst@planet.nl Facilitator: Berny de Vries yahay.eu@gmail.com john.tillema@gmail.com pimschaaf@gmail.com vansoest@gmail.com veraroos@hotmail.com Team Rood: Roger Heijsters - Brainstormen Maarten Visser - Animatie Elske Fontein - Interactieve media Suhad Alfartousi - Concept creator Kasper Dado - Copywriter Facilitator: Nils Hilbers roger@braineo.nl maarten@cuebit.nl elske.fontein@gmail.com info@happybrains.eu kasper@kasperdado.nl Wouter Goedhart van VONQ.

5 Het programma Om uur opent Larry Köster van Pressure Cooker de avond. Hij vertelt met een glimlach dat Pressure Cooker nu al is uitgelopen. Zo vlak voor de feestdagen is de groep wat kleiner dan normaal, maar dat zal geen effect hebben op de te behalen resultaten. Kim van t Sant, voorzitter van het bestuur van de Nieuwe Garde Rotterdam heet iedereen van harte welkom. Ze bedankt VONQ en de deelnemers aan de derde en laatste Pressure Cooker van In 2010 zal dit evenement van de Nieuwe Garde Rotterdam opnieuw plaatsvinden. Ook de andere projecten; onder andere 8 Uur Overwerken ( 60 Minute Magazine ( en de Tostitreffer (www. tostitreffer.nl) zullen weer van start gaan. Johannes Steendam, Larry Köster en Kim van t Sant. Wie leuke ideeën heeft voor nieuwe projecten, mag ze altijd doorgeven. Kim sluit af met de veelzeggende woorden Start cooking en geeft het woord aan Wouter Goedhart van VONQ. Wouter Goedhart en Marko Hol. Luisteren naar de introductie.

6 VONQ Wouter Goedhart is een van de oprichters van VONQ. Hij vertelt ons meer over hoe VONQ ontstaan is en wat VONQ doet. Het bedrijf is in drie jaar tijd enorm gegroeid. Twee jaar geleden is een filiaal in Londen geopend en VONQ is ook actief in Duitsland en België. VONQ adviseert in online arbeidsmarktcommunicatie. Het bedrijf meet alle vacatures door en gebruikt de gegevens om te kunnen benchmarken. VONQ plaatst vacatures online en biedt partners ontzettend veel websites voordelig aan. Het doel is om vacatures zo succesvol mogelijk in te vullen. De middelen om dit te bereiken zijn: vacaturesites, targeted s, banners, social media en zoekmachines. De klanten van VONQ zijn divers: van grote, zakelijke klanten tot de kleine ondernemer. In 2010 wil VONQ zich manifesteren als expert en partner op het gebied van online arbeidsmarktcommunicatie. Ten slotte vertelt inspirator Marko Hol van FellowsGroup ons over zijn werk als recruitment specialist. Hij legt uit waar VONQ hem en andere HR- professionals bij kan helpen. Hij weet goed te vertellen waar de kracht van VONQ zit. VONQ blinkt uit door creativiteit en betrokkenheid. De deelnemers stellen voordat ze aan de brainstormronde beginnen een aantal kritische vragen over VONQ. Ze willen precies weten wat het bedrijf doet, zodat ze goed voorbereid aan de slag kunnen gaan. Wouter laat ons een speelse promotiefilm zien. Loes Luca spreekt het filmpje in en we zien hoe de Q-man een chef helpt bij het vinden van dé kandidaat. Hierna presenteert Wouter de case waarmee de deelnemers de komende uren aan de slag zullen gaan: Bedenk een inspirerend en creatief communicatieconcept waarmee VONQ zich in 2010 beter kan positioneren als partner van de HR- professional evenals expert van de online arbeidsmarkt. Wouter Goedhart geeft het woord aan Marko Hol.

7 De Brainstorm: 1e fase; Divergeren Er zijn vanavond drie groepen: blauw, geel en rood. De eerste ronde duurt een uur en het doel is divergeren. De deelnemers mogen zoveel mogelijk ideeën op tafel leggen. Op de tafels staan Red Bull, frisdrank, water, veel snoep en gezonde druiven. De teams zullen tijdens het brainstormen niets te kort komen. Snel gaat iedereen aan het werk. De drie teamleiders Maaike Slingerland, Berny de Vries en Nils Hilbers leiden de input van de deelnemers in goede banen. De mensen van VONQ lopen geïnteresseerd rond om te kijken hoe de groepen zich over de case buigen. Het blauwe team schiet Wouter Goedhart aan om te vragen waarom het bedrijf VONQ heet. Wouter vertelt dat hij als puber al gefascineerd was door de naam Monk (van Thelonious Monk). Helaas was de domeinnaam Monk al bezet toen hij met zijn bedrijf startte. Monk werd veranderd in Vonk, maar ook deze domeinnaam bestond al. De stap naar VONQ was snel gezet. Het leuke is dat de naam juist door het veranderen van de K in een Q een speels karakter heeft. Team Rood. Team Blauw.

8 Team Geel. Team Geel. Team Blauw. Team Rood.

9 De verschillende deelnemers van het blauwe team brengen in hoog tempo steekwoorden, ideeën en associaties naar voren. Ze zijn druk bezig met het volschrijven van memoblaadjes en hevige discussies ontstaan al tijdens het eerste kwartiertje brainstormen. Terwijl het blauwe team de muur volplakt, zit het gele team netjes rond een tafel. Ze praten over de positionering van het bedrijf en Berny noteert alles overzichtelijk op grote vellen papier. De deelnemers zijn het erover eens dat de uitstraling van VONQ ( gave naam! ) jong en creatief is en dat VONQ vooral door kennis van waarde is voor een bedrijf. Ook Steven Koopmans van VONQ denkt mee met het team. Een journalist weet dat hij op Villamedia vacatures kan vinden. Maar weet de recruiter van een groot bedrijf als ING dat hij een vacature op Villamedia moet plaatsen wanneer hij een journalist zoekt? Het team gaat de diepte in, maar verliest het doel niet uit het oog. Al snel wordt besproken hoe een boodschap overgedragen kan worden. Het rode team heeft memo s schematisch op een wit vel gehangen. Inspirator Marko Hol brengt ze op weg door zich te buigen over de vraag waar de HR-sector behoefte aan heeft en in welke richting VONQ zich kan ontwikkelen. De groep zal een keuze moeten maken uit het uitwerken van concrete acties of het ontwikkelen van een visie op de uitstraling. De ideeën van het rode team zijn zeer uiteenlopend, maar de deelnemers weten elkaar goed feedback te geven. Vooral het idee van VONQ als de ultieme troubleshooter vindt veel bijstand. De gong gaat: het is etenstijd. De teams werken stiekem nog een paar minuutjes extra aan de eerste ronde. Ze zijn zeer gemotiveerd, maar het vullen van de maag is ook belangrijk. De borden vullen zich met de Italiaanse lekkernijen van CAC. ( Aan tafel doen de deelnemers hun best om nog geen ideeën prijs te geven. De gesprekken gaan vooral over wat de creatieven in het dagelijks leven doen. Vanavond zijn mensen uit verschillende richtingen samengebracht. Iedereen is nieuwsgierig naar elkaars achtergrond. Na een half uur zijn de borden leeg en gaat de tweede ronde vlot van start.

10 Diner foto s

11

12 Brainstormronde 2; Convergeren. Het blauwe team gaat gedreven aan de slag in ronde twee. Het wordt duidelijk dat er in deze ronde meer in stilte gewerkt zal worden aan het bundelen en uitwerken van ideeën. De associaties met betrekking tot de positionering van VONQ lopen uiteen van een trolley met kaas tot een hengel met veel haken. De tafel van het gele team ligt vol met roze memo s. De boodschap van VONQ staat hun al helder voor ogen. Nu moeten nog de juiste kanalen ingezet worden. Het team wordt opgesplitst in een uitvoerend deel en een creatief deel. De deur naar de kamer waar het rode team zit is dicht. Op de deur hangt een bordje met de tekst Do not disturb. De verslaggever heeft net een hilarisch moment gemist. Er wordt luid gelachen om de kreet: Het zijn mijn ontsluitingsweken. Volgens het rode team maakt de HR-manager zijn personeel het liefste zelf. Opvallend is de dynamiek die in korte tijd binnen de groepen tot stand is gekomen. Iedere persoon levert duidelijk zijn of haar bijdrage en binnen de groepen is een unieke wisselwerking ontstaan. De druk is hoog, maar de sfeer blijft gemoedelijk. Creatieve ideeën worden in hoog tempo vormgegeven. Wanneer Larry Köster langskomt en meldt dat over een kwartier de ronde afgelopen is, focussen de deelnemers zich op de presentatie. De teams gaan verschillend met de tijdsdruk om. Het ene team werkt koelbloedig door tot de laatste minuut, terwijl een deelnemer van een ander team uitroept: We zijn op een dieptepunt beland, we zullen alles moeten inzetten wat we hebben. Dat er ondanks de stress mooie uitkomsten zijn, zal blijken tijdens de presentaties.

13 Team Blauw. Nog snel even wat notities. Team Geel. Presentatieblad van Team Geel.

14 De presentaties Vol verwachting zitten de juryleden Wouter Goedhart, Remy Verhoeven en Tycho Paassen achter hun tafel. De deelnemers zitten op witte stoelen en luisteren aandachtig naar wat iedere groep heeft in te brengen. De klok loopt. De VONQ jury. De presentatiezaal.

15 Team Blauw: Facilitator: Maaike Slingerland Deze inhoud is nog niet openbaar. Luisteren naar de presentatie van Team Blauw.

16 Reactie VONQ: Team Blauw Vragen/reacties VONQ-jury: Deze inhoud is nog niet openbaar. De jury van VONQ. Reacties uit de zaal.

17 Team Geel Facilitator: Berny de Vries Deze inhoud is nog niet openbaar. Team geel.

18 Reactie VONQ: Team Geel Vragen/reacties VONQ-jury: Deze inhoud is nog niet openbaar. Presentatie Team Geel. De jury van VONQ. Reactie van Berny de Vries.

19 Team Rood Facilitator: Nils Hilbers Deze inhoud is nog niet openbaar. Presentatie Team Rood. Uitleg Team Rood.

20 Reactie VONQ: Team Rood Vragen/reacties VONQ-jury: Deze inhoud is nog niet openbaar. Reacties op de presentatie van Team Rood. De jury van VONQ.

21 Eindoordeel van VONQ Er zijn heel veel ideeën die goed met elkaar te combineren zijn. VONQ heeft nu genoeg voedingsbodem om verder te denken. De exclusiviteit die het gele team benadrukt is bijvoorbeeld goed te combineren met een community. De ideeën die uit deze brainstorm naar voren zijn gekomen sluiten goed aan bij VONQ, vooral de exclusiviteit en het bieden van een podium. In iedere presentatie was wel een eye-opener. Afsluiting door Johannes Steendam. De reacties van VONQ. Luisteren naar afsluiting.

22 Afsluiting De Pressure Cooker brainstorm wordt afgesloten. Het doel van Pressure Cooker is dat creatieve mensen contact leggen met elkaar en contact leggen met het bedrijfsleven. Dit is vanavond gelukt. Johannes Steendam spoort de deelnemers aan om ook individueel contact met VONQ te blijven houden. Het is ook bij VONQ een echte feestmaand. Pressure Cooker geeft de deelnemers een zakje met handgemaakt snoep van Papabubble mee en VONQ geeft de deelnemers een spel (LOVE. check) en een cd (The Story of Bobo) van de WEB.foundation. De WEB.foundation probeert met deze producten een bijdrage te leveren aan de preventie van hiv/aids. Kinderen uit derdewereldlanden leren met het spel en de animatie om open over hiv/aids te communiceren. Handgemaakt snoep van Papabubble. Voordat iedereen huiswaarts keert is er een gezellige borrel. Onder het genot van een drankje ontstaan leuke gesprekken en kaartjes worden uitgewisseld. Niemand gaat met lege handen naar huis. Spel LOVE.check & Cd-rom The Story of Bobo.

23 Borrel foto s

24 Verslag Pressure Cooker Tekst: Foto s: Design: Laura van der Zande Kim van t Sant + Larry Köster Nils Hilbers 2009 Pressure Cooker Rotterdam - Pressure Cooker is een project van Nieuwe Garde, en erop gericht om jonge creatieven in contact te brengen met commerciële partijen. Kijk voor meer informatie over Nieuwe Garde op

Inleiding. Voor meer informatie: www.pressurecooker.nu of www.nieuwegarde.nl. Wallgallery in The Red Apple Rotterdam.

Inleiding. Voor meer informatie: www.pressurecooker.nu of www.nieuwegarde.nl. Wallgallery in The Red Apple Rotterdam. + 22 Sept. 2010 Inleiding Op woensdag 22 september wordt Pressure Cooker gehouden in de Wallgallery. Deze bijzondere galerie is gevestigd in The Red Apple op de 37ste verdieping. Vanaf 17.00u stromen de

Nadere informatie

Creatief. brainstorm sessie draaiboek. Facilitators Gideon Swart Amy Brekelmans Marion Venmans Lisa van de Sande

Creatief. brainstorm sessie draaiboek. Facilitators Gideon Swart Amy Brekelmans Marion Venmans Lisa van de Sande Creatief brainstorm sessie draaiboek Facilitators Gideon Swart Amy Brekelmans Marion Venmans Lisa van de Sande Voorbereiding De voorbereiding van de workshop bestaat uit acht stappen 1. Formuleer een vraagstelling

Nadere informatie

Jouw Training Online. Wiepke de Jong. Online Business Trainer Online Training Websites

Jouw Training Online. Wiepke de Jong. Online Business Trainer Online Training Websites Jouw Training Online Wiepke de Jong Online Business Trainer Online Training Websites INLEIDING BEDRIJFSLEVEN DIENST INNOVATIE MARKETING PROCES VERBETERING INTERNET MOGELIJKHEDEN JOUW TRAINING ONLINE INTERNET

Nadere informatie

Inleiding. De deelnemers zullen op 11 augustus volop brainstormen en werken naar een presentatie van de uitkomsten.

Inleiding. De deelnemers zullen op 11 augustus volop brainstormen en werken naar een presentatie van de uitkomsten. 11 Aug 2010 Inleiding In de aankondiging op internet stond: Woensdag 11 augustus een warme zomerdag? Houd je hoofd koel tijdens Pressure Cooker bij de SKVR. Gelukkig is het woensdag 11 augustus niet te

Nadere informatie

Red met jouw klas de wereld! Handleiding van het digitale educatiepakket bij de voorstelling: Wij redden de wereld

Red met jouw klas de wereld! Handleiding van het digitale educatiepakket bij de voorstelling: Wij redden de wereld Red met jouw klas de wereld! Handleiding van het digitale educatiepakket bij de voorstelling: Wij redden de wereld Kom op, trek je jas aan. 't Is tijd dat er een stap wordt gezet. In regen en zonnestralen.

Nadere informatie

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI H.A.N.G. PLEKKEN Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI Binnenkort ga je met je klas op bezoek bij het Nederlands Architectuur instituut (NAi). Daar zal je het programma H.A.N.G. plekken volgen.

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

28 feb. 2008 Rabobank Rotterdam

28 feb. 2008 Rabobank Rotterdam 28 feb. 2008 Rabobank Rotterdam Verslag Pressure Cooker # 2 Inleiding Een kantoortoren in Rotterdam op donderdag 28 februari 2008: 25 creatieve geesten uit alle hoeken en gaten, met uiteenlopende achtergronden

Nadere informatie

2. Inleiding. Wij wensen u veel plezier met het lezen van onderstaand concept.

2. Inleiding. Wij wensen u veel plezier met het lezen van onderstaand concept. 1. Inhoudsopgave 2. Inleiding Naar aanleiding van het kennismakingsgesprek met Pim Dopheide op dinsdag 25 maart 2014, presenteert de projectgroep van GECKO Unlimited u onderstaand voorstel betreffende

Nadere informatie

DE TOEKOMST VAN KATWIJK. Verslag Meet-up #4. Burgt Rijnsburg. detoekomstvankatwijk.nl

DE TOEKOMST VAN KATWIJK. Verslag Meet-up #4. Burgt Rijnsburg. detoekomstvankatwijk.nl Verslag Meet-up #4 19-februari 2019 @de Burgt Rijnsburg detoekomstvankatwijk.nl Meet-up #4 Dit was alweer de vierde meet-up van de Toekomst van Katwijk! Deze keer waren alle inwoners, ondernemers en organisaties

Nadere informatie

geen dag zonder een goed CV Pitchvideo

geen dag zonder een goed CV Pitchvideo Pitchvideo Een pitchvideo is een korte kernachtige videoboodschap waarin je je van je beste kant laat zien en aantoont wat jouw toegevoegde waarde is voor een toekomstige werkgever of klant Voor wie is

Nadere informatie

Inspire. Eindborrel. Presentaties

Inspire. Eindborrel. Presentaties 1 Inspire Inspire is een interactieve fysieke ruimte. In het concept inspire is het belangrijk om mensen te inspireren en te enthousiasmeren. per kwartaal komen er experts, passiedragers en ideedragers

Nadere informatie

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30 Workshops! Meer creativiteit in je werk Interactieve bijeenkomsten vormgeven Ideeën voor promotie van jouw onderneming Nieuwe producten voor jouw bedrijf Creatieve werkvormen (serie van 4 workshops) Wegens

Nadere informatie

BOUWPLAN Cocreatie sessie oktober 2012

BOUWPLAN Cocreatie sessie oktober 2012 BOUWPLAN Cocreatie sessie 1.0 3 oktober 2012 Bouwplan Co- creatiesessie 1.0 Team 1 Margo Bazuin Maarten Förster Leah van Adelberg Koen Klever De sessie De sessie gaat plaatsvinden op woensdagavond 3 oktober

Nadere informatie

Training. Vergaderen

Training. Vergaderen Training Vergaderen Halide Temel 1-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Opdracht Luciferspel 6 Theorie 7 Opdracht - Vergaderen 12

Nadere informatie

Overtuigend en Ontspannen Presenteren

Overtuigend en Ontspannen Presenteren Overtuigend en Ontspannen Presenteren voor technische professionals 20 juni 2013 Jullie doelen? Workshop Presenteren Minder zenuwen bij presentaties Makkelijker contact met het publiek Wat wél en beter

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Talentrapportage 2 Inleiding De wereld en de arbeidsmarkt zijn constant in beweging. Maar waarheen? Niemand weet exact hoe het werkveld er

Nadere informatie

EEN BRIEFING SCHRIJVEN DIE OOK ECHT CREATIVITEIT OPLEVERT?

EEN BRIEFING SCHRIJVEN DIE OOK ECHT CREATIVITEIT OPLEVERT? EEN BRIEFING SCHRIJVEN DIE OOK ECHT CREATIVITEIT OPLEVERT? Strategie Concept Creatie 10 handige stappen waar je elke conceptklus mee kunt starten! Hoe goed, scherp en speels een creatief van je afdeling

Nadere informatie

Doel. Vertrekpunt: Santé! De beste gesprekken voer je... op café

Doel. Vertrekpunt: Santé! De beste gesprekken voer je... op café Doel Geanimeerde gesprekken voeren over belangrijke vragen of thema s in verschillende rondes. Elke deelnemer komt aan het woord. Een worldcafé kan je gebruiken om informatie te verzamelen binnen één thema

Nadere informatie

Workshop Overtuigend en Ontspannen Presenteren. Voor technische professionals. Donderdag 20 juni 2013

Workshop Overtuigend en Ontspannen Presenteren. Voor technische professionals. Donderdag 20 juni 2013 Workshop Overtuigend en Ontspannen Presenteren Voor technische professionals Donderdag 20 juni 2013 Programma We behandelen achtereenvolgens de volgende thema's: 0. Kwaliteiten en presenteren 1. Omgaan

Nadere informatie

Ben jij Vindingrijk? Kolom

Ben jij Vindingrijk? Kolom Ben jij Vindingrijk? Hoe vind jij het om: met je eigen fantasie, op je eigen manier, en door uit te proberen of te onderzoeken nieuwe ideeën, oplossingen, of dingen te bedenken of te maken? Aan welke les,

Nadere informatie

10 Tips voor je LinkedIn-profiel

10 Tips voor je LinkedIn-profiel 10 Tips voor je LinkedIn-profiel LinkedIn is nog altijd dé netwerksite voor professionals. Behalve een netwerkfunctie, heeft LinkedIn ook steeds meer de functie van sollicitatiesite. Recruiters, headhunters

Nadere informatie

Communiceren met de achterban

Communiceren met de achterban 1 Communiceren met de achterban Je wilt weten hoe je het beste communiceert met de achterban. Je wilt direct aan de slag en snel resultaten. Je hebt een hoe-vraag. Zoals iedereen. Maar als je werkelijk

Nadere informatie

Hoe stevig is uw fundament?

Hoe stevig is uw fundament? Hoe stevig is uw fundament? Foto van de Vijverhoeve Uitnodiging Masterclass Succesvol Ondernemen Landgoed de Vijverhoeve 18 januari 2011 Bent u een leider, die een nieuwe stap gaat zetten in uw carrière?

Nadere informatie

Samenwerken in de wijk

Samenwerken in de wijk Meer lezen? Download de publicatie Samenwerken in de wijk met achtergronden over de 10 meest genoemde vragen en dillemma s bij samenwerken. Draaiboek voor bijeenkomst Samenwerken in de wijk 1 Introductie

Nadere informatie

TOOLKIT voor co-creatie. Download Acrobat Reader voor tablet / computer / etc om deze interactieve pdf te gebruiken.

TOOLKIT voor co-creatie. Download Acrobat Reader voor tablet / computer / etc om deze interactieve pdf te gebruiken. Download Acrobat Reader voor tablet / computer / etc om deze interactieve pdf te gebruiken. welkom Binnen een co-creatie ontwikkel je samen met een leerkracht een antwoord op de vraag van de school vanuit

Nadere informatie

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen!

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Introductie In een wereld die op alle vlakken steeds meer digitaal verbonden raakt,

Nadere informatie

Agenda van vanavond!

Agenda van vanavond! 1 Agenda van vanavond! Welkom + Statusoverzicht! Communicatie: RTL Nieuws Weekblad van Dongen Persoonlijke ervaringen: John de Jager Uitkomsten enquête + uitwerken thema s (werkgroepen) Dialoog + terugkoppeling

Nadere informatie

nieuwe media battle succes op social media tlekkerst restauratief

nieuwe media battle succes op social media tlekkerst restauratief 48 Sushi nieuwe media battle succes op social media tlekkerst restauratief 49 Een rood-actie, een sushibattle - zomaar enkele succesvolle socialmedia-acties van Japas in Ermelo. De tijd van strooien met

Nadere informatie

2.9 Lesplan opzet workshop 8 Lesformulier

2.9 Lesplan opzet workshop 8 Lesformulier 2.9 Lesplan opzet workshop 8 Lesformulier Naam docent: Onderwerp van de les/training/ workshop: Aantal deelnemende studenten: Datum: Presenteren Beginsituatie: Groep kent elkaar nu al redelijk goed. Er

Nadere informatie

BUSINESS WRITER BIJ TOP OF MINDS DIGITAL EXECUTIVES #VACATURE

BUSINESS WRITER BIJ TOP OF MINDS DIGITAL EXECUTIVES #VACATURE #VACATURE BIJ DIGITAL EXECUTIVES BUSINESS WRITER Bedrijven concurreren meer dan ooit om schaars talent. Employer marketing is de doorslaggevende factor in die race. Het bedrijf dat haar employer story

Nadere informatie

Offerte cultuur historisch diner Eventum 1

Offerte cultuur historisch diner Eventum 1 Offerte cultuur historisch diner Eventum 1 Inhoudsopgave Kerngegevens...3 Inleiding...4 Doelstelling & Doelgroep...5 Project inhoud...6 Praktische informatie...7 Teaser & relatiegeschenk...10 Offerte cultuur

Nadere informatie

Kindervergadering Zo gaat het bij ons!

Kindervergadering Zo gaat het bij ons! Pedagogisch kader kindercentra 4 13 jaar Kindervergadering Zo gaat het bij ons! Introductie voor de groepsleiding Is kinderinspraak belangrijk? Denken vanuit de groep is logisch en praktisch, maar toch

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

New Penguins Talent. De brug tussen de dynamische arbeidsmarkt en talent!

New Penguins Talent. De brug tussen de dynamische arbeidsmarkt en talent! New Penguins Talent De brug tussen de dynamische arbeidsmarkt en talent! Over New Penguins New Penguins realiseert en detacheert op het gebied van marketing, design en development. Dit betekent zowel het

Nadere informatie

Herinrichting Schoolplein mavo 3

Herinrichting Schoolplein mavo 3 Herinrichting Schoolplein mavo 3 Pagina 1 van 7 Inleiding Binnenkort ga je aan de slag met het project Herinrichting van het schoolplein. Alle leerlingen van het derde leerjaar gaan ervoor zorgen dat ons

Nadere informatie

TRAINING 1. Tijd: Onderwerp: Waarom Resultaat Werkvorm Materiaal

TRAINING 1. Tijd: Onderwerp: Waarom Resultaat Werkvorm Materiaal DRAAIBOEK TRAINING 1, 2,3,4,5 REALISTEN ROADMOVIE De prezi presentatie voor de trainingsbijeenkomsten vindt u via de onderstaande link. https://prezi.com/0txqqdqmauta/training-realisten-roadmovie-5-bijeenkomsten/

Nadere informatie

Dag 15 - natuurlijk speechen met mind mapping

Dag 15 - natuurlijk speechen met mind mapping Dag 15 - natuurlijk speechen met mind mapping Zodra je er op gaat letten zie je dat veel toespraken eigenlijk heel onnatuurlijk overkomen. De spreker staat kaarsrecht achter zijn spreekgestoelte. Hij duikt

Nadere informatie

Bewijs Reflectie Formulier

Bewijs Reflectie Formulier Bewijs Reflectie Formulier Naam: Student nummer: 2034865 Marina Hoogeveen Docent: Blokonderdeel: Competentie raakvlakken: Activiteit: Bestandsnaam Bewijzen: Lara de Hoogd Creative School Creatief denken

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

Thema 4 Communicatie. Taalhulp Telefoneren. Informele situaties - opbellen en opnemen. Hoi, Diana. Hallo, Diana van Someren. Hi, met. Hé, met John.

Thema 4 Communicatie. Taalhulp Telefoneren. Informele situaties - opbellen en opnemen. Hoi, Diana. Hallo, Diana van Someren. Hi, met. Hé, met John. Thema 4 Communicatie Taalhulp Telefoneren Informele situaties - opbellen en opnemen Hoi, Diana. Hallo, Diana van Someren. Hi, met. Hé, met John. Met Diana. Met Diana van Someren. Is John ook? Is Diana

Nadere informatie

Uitnodiging. Agrarische vrouwenavond. www.abfryslan.nl

Uitnodiging. Agrarische vrouwenavond. www.abfryslan.nl Uitnodiging Agrarische vrouwenavond www.abfryslan.nl Uitnodiging Als vrouw moet je alles kunnen, maar je wilt ook vaak van alles. Je wilt je huis gezellig en opgeruimd hebben, met aan de muur een mooie

Nadere informatie

Overtuigend en Ontspannen Presenteren

Overtuigend en Ontspannen Presenteren Overtuigend en Ontspannen Presenteren 24 november2015 Jullie doelen? Training Presenteren Minder zenuwen bij presentaties Makkelijker contact met het publiek Wat wél en beter niet te zeggen Meer JA s van

Nadere informatie

Sponsorpakketten PFCongres 2013. 13 en 14 september 2013, Utrecht http://www.pfcongres.nl/

Sponsorpakketten PFCongres 2013. 13 en 14 september 2013, Utrecht http://www.pfcongres.nl/ Sponsorpakketten PFCongres 2013 13 en 14 september 2013, Utrecht http://www.pfcongres.nl/ Over PFCongres PFCongres is een jaarlijks evenement georganiseerd door de vereniging achter PFZ.nl, de grootste

Nadere informatie

Les 1 Kikker en de Vreemdeling

Les 1 Kikker en de Vreemdeling Les 1 Kikker en de Vreemdeling Benodigdheden: - Kikker en de Vreemdeling voorleesboek - Kaartje met groene en rode stip - Rode en groene kaartjes Algemene beschrijving: Deze les is een inleiding op de

Nadere informatie

MR: MeeR InZicht. Beste ouders/verzorgers,

MR: MeeR InZicht. Beste ouders/verzorgers, MR: MeeR InZicht Beste ouders/verzorgers, Op uitnodiging van de school en de Medezeggenschapsraad kwam op 17 maart een grote groep ouders bijeen om met elkaar van gedachten te wisselen over welke vaardigheden

Nadere informatie

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken Welkom GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken 1 weten SOCIAL MEDIA 2 vraag zaal Steekwoorden SOCIAL MEDIA Roep steekwoorden die bij je opkomen over SocialMedia 3 weten Programma Wat zijn Social

Nadere informatie

Reflectieverslag Project Nieuwe Dingen Doen JDE-CTDESA.3V-12. Robin Leenders

Reflectieverslag Project Nieuwe Dingen Doen JDE-CTDESA.3V-12. Robin Leenders Reflectieverslag Project Nieuwe Dingen Doen JDE-CTDESA.3V-12 Robin Leenders 1594657 1 Leerdoelen Ik heb voor mijzelf drie leerdoelen opgesteld. Op de volgende pagina s noem ik ze onder elkaar en laat ik

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

WERKBOEK CORIEN OENEMA

WERKBOEK CORIEN OENEMA WERKBOEK CORIEN OENEMA WELKOM BIJ DE BUSINESS REBEL BOOTCAMP Heel hartelijk welkom bij de Business Rebel Bootcamp. Ik ben blij dat je hier bent. Mijn naam is Corien Oenema. Ik ben de businessrebel, blogger,

Nadere informatie

en zelfbeeld Lichamelijke ontwikkeling Lesdoelen: Werkvormen: Benodigdheden: Kinderboeken: Les 1: Wie ben ik Lesoverzicht

en zelfbeeld Lichamelijke ontwikkeling Lesdoelen: Werkvormen: Benodigdheden: Kinderboeken: Les 1: Wie ben ik Lesoverzicht I Lichamelijke ontwikkeling en zelfbeeld Les 1: Wie ben ik Lesoverzicht Lesdoelen: Kinderen worden zich meer bewust van eigen talenten en eigenschappen en ontwikkelen een positief zelfbeeld. Kinderen kunnen

Nadere informatie

Presentatoren en dagvoorzitters

Presentatoren en dagvoorzitters Presentatoren en dagvoorzitters Het aan elkaar praten van een programma wordt vaak onderschat. Het inhuren van een professionele presentator of dagvoorzitter is van onschatbare waarde voor de structuur

Nadere informatie

Aanjagers 1 december 2015 Ctylab

Aanjagers 1 december 2015 Ctylab Ctylab zoekt aanjager(s) Je hebt misschien al eens van ons gehoord. Een online platform voor klein nieuws en frisse ideeën uit je eigen omgeving. Nu doen we dat nog op Facebook met een kleine groep. Maar

Nadere informatie

Business Lounge: uw klant aan de bestuurstafel!

Business Lounge: uw klant aan de bestuurstafel! Gaby Remmers: senior onderzoeker Blauw Research Drijfveer: organisaties helpen inzicht te krijgen in de kansen op een nog klantgerichtere dienstverlening Andre Heeling: onderzoeker Blauw Research Drijfveer:

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT SEM CHONG M2D

ONDERZOEKSRAPPORT SEM CHONG M2D ONDERZOEKSRAPPORT SEM CHONG M2D 75897 WEEK 1 WELKE BANEN ZIJN ER IN DE CREATIVE SECTOR Drukzo is in minder dan twee jaar uitgegroeid tot een top- 3 speler in de hypercompetitieve Nederlandse online drukwerk

Nadere informatie

Oriëntatie: Samen Scholen Beeldende Kunsteducatie. Helma Molenaars en Grada Buren.

Oriëntatie: Samen Scholen Beeldende Kunsteducatie. Helma Molenaars en Grada Buren. Oriëntatie: Het doel van deze lessenserie is: bestaande foto s zoeken met een eigen verhaal erbij. Dan gaan jullie mensen deze fotoserie voorleggen en vragen welk verhaal zij erin zien. Tot slot gaan jullie

Nadere informatie

Uitnodiging #AMC, werken- bij websites, video s, Layar; Relevante Tips & Meer Sessie

Uitnodiging #AMC, werken- bij websites, video s, Layar; Relevante Tips & Meer Sessie Uitnodiging #AMC, werken- bij websites, video s, Layar; Relevante Tips & Meer Sessie Doelgroep: ArbeidsmarktcommunicaFe professionals, HR- professionals verantwoordelijk voor W&S, (MarkeFng)communicaFeprofessionals

Nadere informatie

Ook Coevorden. Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren. Project Datum Versie Status. Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0.

Ook Coevorden. Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren. Project Datum Versie Status. Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0. Ook Coevorden Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren Project Datum Versie Status Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0.4 Concept 1. Visie Achtergrond: van twitter via verbinding naar

Nadere informatie

De logo s heb ik zelf gemaakt.

De logo s heb ik zelf gemaakt. Voorwoord: Mijn tijdschrift gaat vooral over YouTube, want dat is een van mijn grootste hobby s. Ook zit er veel van mijn persoonlijkheid in. Voor deze opdracht heb ik vooral naar mezelf gekeken en het

Nadere informatie

Bereik de ideale kandidaat!

Bereik de ideale kandidaat! Bereik de ideale kandidaat! Even voorstellen... Richard Pérez van Hijum Consultant Recruitment Marketing Richard@vonq.com 06-5454374 9 jaar recruitment ervaring 5 jaar online marketing ervaring 2 jaar

Nadere informatie

Korenbeursplein 2a Korenbeursplein

Korenbeursplein 2a Korenbeursplein Korenbeursplein 2a info@bijcasper.com 0344 62 79 59 Korenbeursplein 2 info@debeurstiel.nl 0344 62 79 59 Korenbeursplein 4 info@olijftiel.nl 0344 62 79 59 Welkom op het Korenbeursplein. Sinds maart 2012

Nadere informatie

Enquête 43ste Reuvensdagen Groningen, 15 en 16 november 2013

Enquête 43ste Reuvensdagen Groningen, 15 en 16 november 2013 Enquête 43ste Reuvensdagen Groningen, 15 en 16 november 213 1. U heeft de 43ste Reuvensdagen bezocht. Hoe is uw algemene oordeel over het congres? N.v.t. 119 88 11 1 2. Er volgen nu enkele vragen over

Nadere informatie

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125 verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode 68 blauwe 62 foyer 75-150 café 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink Podium voor ontmoeting evenementenlocatie centrum apeldoorn Ieder

Nadere informatie

Beurstips 3. Standbemanning

Beurstips 3. Standbemanning Beurstips 3 Standbemanning 2 NL EXPO, laat zien wie U bent! Hollandse nuchterheid & creativiteit in combinatie met jarenlange ervaring in presentatieoplossingen. Met een frisse blik helpen wij u uw bedrijf

Nadere informatie

E-sessions Breda woensdag 9 november. 1 jaar Social Media @Roompot

E-sessions Breda woensdag 9 november. 1 jaar Social Media @Roompot E-sessions Breda woensdag 9 november 1 jaar Social Media @Roompot Wie ben ik? Jesper Stoel, 25 jaar Internet Marketeer bij Roompot Vakanties, verantwoordelijk voor alles rondom Social Media! Volg mij via

Nadere informatie

China Pagina 1. - Wie nodig jij uit voor een Chinese maaltijd? -

China Pagina 1. - Wie nodig jij uit voor een Chinese maaltijd? - China Pagina 1 Colofon Uitnodiging voor maaltijd in Chinees Les voor groep 6-8 150-180 minuten Handvaardigheid Let op! In deze les opzet werken leerlingen in tweetallen, en maken samen 1 werkstuk, maar

Nadere informatie

Week 1 twee weken voorafgaand aan het Voorleesontbijt. Bijeenkomst 1. Materiaal

Week 1 twee weken voorafgaand aan het Voorleesontbijt. Bijeenkomst 1. Materiaal Introductie Deze lesmodule is geschreven voor een project van 5 bijeenkomsten van elk 60 minuten, waarvan de laatste bijeenkomst het werkelijke Voorleesontbijt is. Het aantal, de duur en inhoud van de

Nadere informatie

Algemene inleiding. Maak het onbespreekbare bespreekbaar met Jouw Stad in de Klas

Algemene inleiding. Maak het onbespreekbare bespreekbaar met Jouw Stad in de Klas Thema Overgewicht 1 Algemene inleiding Maak het onbespreekbare bespreekbaar met Jouw Stad in de Klas Het lespakket 'Overgewicht' bestaat uit 4 lessen en iedere les duurt ongeveer een uur. Het doel is om

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Persoonlijk ontwikkelingsplan Persoonlijk ontwikkelingsplan Naam Danny Yang Studienummer 14131889 Datum 29-01-2015 Coach Van Tiel 1. Reflectie Wie ben ik? Persoon Ik ben Danny Yang geboren op 26-02-1996. Ik heb een havo diploma op

Nadere informatie

zoekt gepassioneerde creatieve geesten en bedrijven Ben jij erbij?

zoekt gepassioneerde creatieve geesten en bedrijven Ben jij erbij? zoekt gepassioneerde creatieve geesten en bedrijven Ben jij erbij? De nieuwe Creative Cube. Beste vriend en/of relatie, Na 5 jaar met zeer veel plezier gewerkt te hebben in Creative Cube aan de Delftsestraat

Nadere informatie

Productontwikkeling 2.0

Productontwikkeling 2.0 Productontwikkeling 2.0 De klant centraal zetten Lastig om out of the box te denken Loeff s Patent leerde weer vanuit de klant naar de eigen archiefproducten te kijken. Het bedrijf weet eigentijdse en

Nadere informatie

De Grote (kleine) voicemail-poll

De Grote (kleine) voicemail-poll De Grote (kleine) voicemail-poll De Grote (kleine) voicemail-poll Maken mensen tegenwoordig nog gebruik van voicemail? En hoe staat men tegenover het gebruik van voicemails in het zakelijk verkeer? Mensen

Nadere informatie

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee?

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee? Inhoud Inleiding Voor Wie is ZEEF? Wat kan ik op ZEEF vinden? Hoe werkt ZEEF voor een bezoeker? Hoe werkt ZEEF voor een expert? Voordelen ZEEF Nadelen ZEEF Conclusie ZEEF Eigen ervaringen met ZEEF Bronnen

Nadere informatie

DE PRAKTIJK: DO S & DON TS

DE PRAKTIJK: DO S & DON TS INLEIDING Het huidige beeld dat jongeren hebben van ict is gebaseerd op een stereotype ict er en staat ver af van de werkelijkheid. Een gevolg is dat steeds minder jongeren kiezen voor een opleiding of

Nadere informatie

TRAINING COMMUNICATIE VAARDIGHEDEN DOOR SASKIA KETTELERIJ & GEORGIOS LAZAKIS

TRAINING COMMUNICATIE VAARDIGHEDEN DOOR SASKIA KETTELERIJ & GEORGIOS LAZAKIS TRAINING COMMUNICATIE VAARDIGHEDEN DOOR SASKIA KETTELERIJ & GEORGIOS LAZAKIS 31/10/ 13 INTRODUCTIE Welkom! Vandaag gaan we gezamenlijk ervaringen delen over de vorige bijeenkomst. Jullie hebben in groepjes

Nadere informatie

De DISC marketing leefstijl segmentatie

De DISC marketing leefstijl segmentatie De DISC marketing leefstijl segmentatie Gebaseerd op een verkorte module van de DISC test en daardoor geschikt voor het beschrijven van de acht hoofdsegmenten of grotere groepen (consumenten onderzoek)

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Nationale theedrinkdag 2013

Nationale theedrinkdag 2013 Nationale theedrinkdag 2013 Stefan van de Weijer Samengewerkt met: Sharon van Besouw Reclamebureau Weijer en Besouw, bestaat uit Stefan van de Weijer en Sharon van Besouw. Wij zijn een ontwerpteam wat

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Stap 1: Bepaal waar je over wilt bloggen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

Move Your Skills Draaiboek Hotshop

Move Your Skills Draaiboek Hotshop Move Your Skills Draaiboek Hotshop Versie mei 2012 Pagina 1 van 8 Hotshop ondernemingsplan wat, waarom, hoe? Hotshop is de plek voor studenten die er over denken zelfstandig ondernemer te worden. Ze leren

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Persoonlijk opleiding plan

Persoonlijk opleiding plan Persoonlijk opleiding plan Een opdrachtgever adviseren Hem vertellen wat jou de beste optie lijkt. Het klopt dat ik deze competenties zo had ingevuld. Ik heb hiermee ervaring doordat ik vaak op forums

Nadere informatie

Ontwikkellijn 1: Ik zorg ervoor dat ik aan het werk ga en blijf!

Ontwikkellijn 1: Ik zorg ervoor dat ik aan het werk ga en blijf! Ontwikkellijn 1: Ik zorg ervoor dat ik aan het werk ga en blijf! Het gaat erom dat je laat merken dat jij zélf verantwoordelijk bent voor het leren: jij kiest de opdrachten, workshops en klussen zélf,

Nadere informatie

het starters lab het Starters Lab starters4communities werkt met jong talent aan maatschappelijke innovatie.

het starters lab het Starters Lab starters4communities werkt met jong talent aan maatschappelijke innovatie. het starters lab In het Starters Lab bouwen jonge talenten in teams sociale ondernemingen. Samen sterker! Jij bent: starters4communities werkt met jong talent aan starters4communities presenteert het Starters

Nadere informatie

Verslag Regioconferentie Groningen

Verslag Regioconferentie Groningen Verslag Regioconferentie Groningen 51% van de vrouwen in Nederland is niet financieel onafhankelijk en dat zorgt voor financiële kwetsbaarheid. Niet werken is voor een deel van hen geen vrije of bewuste

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

MEDMEC01 Q1 JAAR 1. THEMA: het creatieve proces MODULEWIJZER Mediaencreativiteit.pbwiki.com VAKGROEP MEDIA EN CREATIVITEIT

MEDMEC01 Q1 JAAR 1. THEMA: het creatieve proces MODULEWIJZER Mediaencreativiteit.pbwiki.com VAKGROEP MEDIA EN CREATIVITEIT MEDMEC01 Q1 JAAR 1 THEMA: het creatieve proces MODULEWIJZER Mediaencreativiteit.pbwiki.com VAKGROEP MEDIA EN CREATIVITEIT Vandaag Wat is er in het nieuws? Dummy: show us what you got! Convergerende technieken

Nadere informatie

Vanuit het perspectief van de leerling bestaat VAL junior uit 12 stappen die zich in meerdere leercycli herhalen.

Vanuit het perspectief van de leerling bestaat VAL junior uit 12 stappen die zich in meerdere leercycli herhalen. Lotte in VAL junior Vanuit het perspectief van de leerling bestaat VAL junior uit 12 stappen die zich in meerdere leercycli herhalen. De leerprocessen van leerlingen die een VAL junior module volgen zijn

Nadere informatie

MEDMEC01 Q1 JAAR 1. THEMA: het creatieve proces MODULEWIJZER Mediaencreativiteit.pbwiki.com VAKGROEP MEDIA EN CREATIVITEIT

MEDMEC01 Q1 JAAR 1. THEMA: het creatieve proces MODULEWIJZER Mediaencreativiteit.pbwiki.com VAKGROEP MEDIA EN CREATIVITEIT MEDMEC01 Q1 JAAR 1 THEMA: het creatieve proces MODULEWIJZER Mediaencreativiteit.pbwiki.com VAKGROEP MEDIA EN CREATIVITEIT Vandaag Wat is er in het nieuws? Dummy: show us what you got! Convergerende technieken

Nadere informatie

VERGADER TIPS VOOR TEAM MEETINGS VERSIE /09/2018 SAM VERHOEVE

VERGADER TIPS VOOR TEAM MEETINGS VERSIE /09/2018 SAM VERHOEVE VERGADER TIPS VOOR TEAM MEETINGS VERSIE 3.1 23/09/2018 SAM VERHOEVE Inhoud Dé 10 tips die vergaderen simpeler maken.... 2 Gebruik 4 vaste onderwerpen: cijfers, klanten, medewerkers & werking.... 3 Cijfers...

Nadere informatie

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016 ASSET MARKETING Asset Marketing is een studievereniging van de Universiteit van Tilburg die zich richt op studenten en alumni met een interesse in marketing, marktonderzoek of communicatie. Met een ledenbestand

Nadere informatie

Inspiration, Business & Innovation. Each of us can change your world

Inspiration, Business & Innovation. Each of us can change your world Inspiration, Business & Innovation Each of us can change your world Optimism Welkom, leuk dat je de tijd neemt om dit even te lezen. Wij zijn Gotogrow en succesvol in commerciële dienstverlening. Wat wij

Nadere informatie

Designing human-centred organizations. Erik Roscam Abbing en Christine De Lille

Designing human-centred organizations. Erik Roscam Abbing en Christine De Lille Designing human-centred organizations Erik Roscam Abbing en Christine De Lille Design your Innovation Flanders In Shape 29 juni 2012 voor we beginnen... GSM cursus voor ouderen Wat is het echte probleem?

Nadere informatie

Design Pressure Cooker. motor voor innovatie

Design Pressure Cooker. motor voor innovatie Design Pressure Cooker motor voor innovatie Design Pressure Cooker motor voor innovatie Inhoud: 2. Voorwoord 3. Onderzoek naar werking DPC 4. Wat is een Design Pressure Cooker 5. Design als motor voor

Nadere informatie

Stap 1 Voorafgaand aan het bestuderen van een nieuw onderwerp vatten leerlingen in kleine groepjes samen wat ze al van het onderwerp weten.

Stap 1 Voorafgaand aan het bestuderen van een nieuw onderwerp vatten leerlingen in kleine groepjes samen wat ze al van het onderwerp weten. Werkvorm 1 Stap 1 Voorafgaand aan het bestuderen van een nieuw onderwerp vatten leerlingen in kleine groepjes samen wat ze al van het onderwerp weten. Stap 2 Vervolgens formuleren ze vragen over wat ze

Nadere informatie