KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND"

Transcriptie

1 KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND

2 KORTE KRONIEK Jan Dr. D. Timmermans, arts te Oestgeest, op 65-jarigen leeftijd overleden. Dr. Mr. N. G. Veldhoen, Ned. Herv. pred. te Voorburg, tevoren te Alphen a. d. Rijn, op 50-jarigen leeftijd Herdenking v. h. 350-jarig bestaan van het H.G.- of Arme Wees- en aan de Hooglandsche Kerkgraoht. J. Mansvelt, oud-wethouder van Wassenaar, op 72-jarigen leeftijd overleden. Afscheid van Ds. P. Zwier, pred. bij de Gereformeerde Gemeente te Alphen Rijn, beroepen te Afscheid van Ds. H. C. Touw van de Ned. Herv. Gemeente te De Kaag. Intrede van Ds. Th. J. H. Steenbeek bij de Ned. Herv. Gemeente te Valkenburg. bestaan van de Fa. Wed. P. de Wilde en Zonen. J. Romanesko, van den markt- en havendienst op 74-jarigen leeftijd overleden.

3 14 Jan. Cornelis Ouwehand, te Katwijk aan Zee, op leeftijd overleden. Intrede van Dr. Ds. Bouman bij de Geref. Gemeente te Noordwijk aan Zee. Febr. Prof. Dr. H. A. Kramers tot hoogleeraar in de natuurkunde en de mechanica. 3 Mej. A. Zuiderbaan, onderwijzeres te op leeftijd overleden. Gouden jubileum van den heer A. Meyer, Magazijnmeester bij de firma Tieleman en Dros. Schenking van Mevr. dr. A. Weber-van Bossen te van een zeer belangrijke collectie aan het herbarium alhier. Aanbieding huldeblijk (geschilderd portret) aan den heer Colijn, oud-burgemeester van Boskoop, thans burgemeester van Alphen, door de burgerij van Boskoop. Gouden doctoraat van mr. H. A. Mees te R dam, oud-voorzitter van Het portret van Prof. Dr. H. en van Prof. Dr. A. aan den Senaat der Rijksuniv. ter plaatsing in de Senaatskamer aangeboden.

4 11 Febr. 4 Mrt. 5 Afscheid van Dr. Tjalsma als pred. bij de Rem. Geref. Gemeente. Bevestiging en intrede van ds. E. molts, van Scherpenzeel, te Katwijk Rijn. Dr. Murk Jansen benoemd tot eerelid van de van orthopaedisohe chirurgen in Mevr. wed. Prof. Mr. J. E. heeft aan Senaat der Rijksuniversiteit het portret van wijlen haar echtgenoot, geschilderd door J. L. Kleintjes, aangeboden. Prof. Dr. W. J. de Haas benoemd tot der in de orde van den Ned. Leeuw. Afscheid van den Heer P. H. Snijders als hoofd der R.K. aan het Rapenburg. Intrede van ds. W. Hendriksen als pred. bij de Chr. Geref. Gemeente te Hillegom. Ds. R. J. v. d. tot 30 April 1933 pred. bij de Geref. Gemeente te den, op 35-jarigen leeftijd overleden. Inaugureele rede van Dr. G. G. Kloeke in de faculteit der letteren en wijsbegeerte. 50-jarig jubileum van Mej. Th. van als leidster van het Kerstfeest van de

5 Zondagschool v. d. Ned. Protestantenbond. 16 Mrt. Gouden iubileum der Chr. Eendracht te Katwijk aan Zee. Prof. Mr. A. J. Blok, oud-hoogleeraar in het strafrecht en de op 66-jarigen leeftijd overleden. Opening van de nieuwe Geref. Kerk te Lisse. jubileum van den heer A. van der Vlist bij de N.V. Dakpannen en warenfabriek v.h. D. van Oordt en Co. te De heer H. F. Noordman, wethouder van op 50-jarigen leeftijd overleden. Afscheid van den heer P. A. Hibma als der Openbare Jongensschool voor U.L.O. aan de Afscheid van Dr. A. H. Oort als eerste geneesheer van Rhijngeest. April. Opheffing van de O.L. school aan den Morsch, waardoor de heer J. van Noord als gepensioneerd wordt. 5 De heer B. Broers, havenrechercheur, op leeftijd overleden.

6 9 April 14 Mei. Prof. Dr. hoogleeraar in de macographie, de galenische pharmacie en receptuur, op 61-jarigen leeftijd overleden. De heer N. Veldhuyzen van Zanten, wethouder, ambtenaar van den Burgerlijken Stand van Hillegom, en oud-lid der Prov. Staten, op leeftijd overle den. De heer D. Parlevliet, domeinopziener, op leeftijd te Katwijk aan Zee overleden. Afscheid van Kolonel J. J. G. Baron van Voorst tot Voorst als van het 4e Regiment Infanterie te van den heer van der Meulen als burgemeester van Hazerswoude. Afscheid van den heer H. van der Schaft als brigadier van Gouden jubileum van den heer J. H. van Egmond, meesterknecht bij de firma A. P. waskaarsenfabriek te mond. Afscheid van den heer Frankhuyzen als onderwijzer der opgeheven 0. L. school te Hoogmade. De heer C. van Leeuwen Jz., Directeur der Coöp. te Lisse, op jarigen overleden.

7 12 Mei bestaan van de Maatschappij tot bevordering der Toonkunst, het Toonkunstkoor. In gebruikneming van de nieuwe te Alphen. De nieuwe Spanjaardsbrug voor het verkeer Overdracht van de B. F. Krantz-bank aan het Bestuur van den Leidschen Hout. In gebruikneming van de Geref. Kerk te Boskoop. Inaugureele rede van Prof. Dr. F. A. F. C. Went, als bijzonder hoogleeraar in de De heer J. A. van Hamel 50 jaar Commissaris der Leïdsche Mej. M. C. de Bruyn overleden. Installatie van heer A. Warnaar Jzn. als burgemeester te Hazerswoude. De heer C. J. Eggink, der Ned. Herv. Kerk, op 77-jarigen leeftijd overleden. 15 Juli. Tentoonstelling in de Lakenhal van photo s en voorstellende vóór 50 jaren.

8 31 Mei 31 1 Juni. 5 5 Afscheidscollege van Prof. Dr. N. Ph. Tendeloo, hoogleeraar in de dige kunde gerechtelijke geneeskunde. Deken J. C. F. Jansen te op leeftijd. Inaugureele rede van Prof. Dr. J. N. huizen van den Brink als hoogleeraar in de geschiedenis van het Christendom en van de leerstellingen van den Chr. godsdienst. De Leidsche Studenten-Roeivereeniging bestaat 60 jaar. 50-jarig der Kerk te Noorden. Bevestiging van ds. C. M. van der Loo van Appelscha als bij de Geref. Kerk te Rijnsburg. Inaugureele rede van Prof. Dr. G. G. Kloeke als in de Taalkunde. Afscheid van Mej. Dr. W. C. de Baat als leerares de scheikunde aan de school,,mathesis Scientiarum Genetrix. Toekenning van den Prix-Janssen met medaille aan Prof. Dr. W. de Sitter door de Société doctoraat van Prof. Dr. J. W. Muller Sr.

9 22 Juni 25 5 Juli. 7 Aan Prof. Dr. H. Boschma is opgedragen het onderwijs in de systematische zoölogie; hij wordt tevens benoemd tot directeur van het Rijksmuseum v. Nat. Historie. De heer C. Eggink Sr., sedert 1925 wethouder der gemeente Voorschoten, op 77-jarigen leeftijd overleden. Koninklijk besluit, waarbij Mr. J. J. en Mr. F. belast worden met het geven van resp. in het staats- en recht van N.I., en in het adatrecht van N.I. aan de Rijksuniversiteit alhier, beiden als buitengewoon hoogleeraar, ter vervulling der vacature Prof. Mr. van Vollenhove. Afscheid van Mej. A. C. als directrice der Leeszaal Reuvens. De heer treedt af als raadslid, na 19 jaar lang zitting te hebben gehad. Afscheid van Prof. Dr. F. A. H. makers als hoogleeraar in de anorganische chemie. van heer L. als bij de fa. Tieleman en Dros. Laatste in de Mon Kerk, wegens samenvoeging met de St. Josephparochie.

10 12 Juli Opening van de Kooikapel, gelegen aan den Driftstraat-Ambonstraat. Dr. W. T. M. Weebers, vroeger arts te Leiden, te op 70-jarigen leeftijd overleden. 24 Prof. Dr. W. J. de Haas en Dr. P. C. Wiersma hebben langs magnetischen weg 0.03 boven het A.N. bereikt. Aug. jubileum van den heer 0. C. van te Woubrugge als ambtenaar dezer gemeente. De heer C. W. Ch. Th. Visser, oud-burgemeester van Alphen a. d. Rijn, te s-gravenhage overleden op leeftijd. De heer A. A. Lukassen, tot 1928 rechercheur te Soesterberg op gen leeftijd overleden. jubileum van den heer J. Klinkhamer, spinner bij de N.V. v.h. J. C. en Zn. 24 jubileum der N.V. Gebrs. v. Hoekens Houthandel. 6 Sept. Intrede van Ds. H. Lichtenberg bij de Geref. Gemeente te Lisse. Opening der nieuwe Geref. Kerk aan de Mauritslaan te Oestgeest.

11 9 Sept. 6 Oct. 7 Intrede van Ds. A. als predikant bij de Ned. Herv. Gemeente te De Kaag. De heer Johannes Adam de Best, wethouder te aan Zee, op jarigen leeftijd Installatie van Pater Smitz in de brugskerk als pastoor der parochie. Opening van het nieuwe pompstation te Hazerswoude. rede van Prof. Dr. H. A. Kramers, in de faculteit der wis- en natuurkunde. De heer Jac. van Leeuwen van op 49-jarigen leeftijd Zuster J. Th. van der Hoeven, directrice van Huize overleden. Gouden jubileum van B. A. Starre als bij de N.V. v.h. E. J. Brill. De heer C. Peltenburg Pzn., oud-directeur van de fa. op Bl-jarigen leeftijd overleden. Afscheid van Ds. A. de Bondt als predikant bij de Geref. Kerk. opening van nieuwe school der Mij. voor Toonkunst aan den Nieuwen Rijn nr. 19.

12 xxx 18 Oct. Raadslid C. Langeveld te Lisse op 57- jarigen leeftijd Crematie van Ir. W. E. Kruytbosah, secretaris van den Protestantenbond, astronoom, te Wassenaar. 23 Afscheidspredikatie van ds. N. de Jong, predikant bij de Chr. Geref. Gemeente te Rijnsburg, wegens zijn vertrek naar s-gravenhage. van Prof. Dr. A. E. van als in de Dr. F. Sohreuder Sr. tot 1924 te op 70-jarigen leeftijd overleden. Herdenking van het 300-jarig van het Seminarium der Remonstranten in de Universiteit, onthulling van een gedenksteen in de en tentoonstelling in de Lakenhal betreffende de geschiedenis der Remonstrantsche broederschap. Afscheid van den heer G. B. Werther als gemeente-ontvanger te Katwijk. 2 Nov. Afscheid van den heer P. als brandweercommandant. 3 Aan Prof. Dr. W. J. de Haas is door de Royal Society te Londen de medaille

13 3 Nov. In de gewone maandelijksche van de Mij. der Nederlandsche Letterkunde van 2 Nov. is door dr. C. J. Wijnaendts een prijs ingesteld, groot welke om de 2 jaren toegekend aan een uitverkoren voortreffelijk werk, afwisselend op het gebied van biografie en cultuurgeschiedenis en dat van essays en litteraire 3 De heer A. M. Vink, secretaris der Burgerwacht, secretaris van Kring streek v. d. Bond van Burgerwachten enz., te Bodegraven, bij een brand op de boerderij en Dam om het leven gekomen. Prof. Dr. W. de Sitter, in de en directeur van de wacht, op leeftijd overleden. 27 Dr. Holwerda, directeur v. h. Museum voor Oudheden, benoemd tot directeur van het Museum Kam te Nijmegen, Dec. Afscheid van den heer W. v. d. Laan als Openbare Opleidingsschool voor U.L.O. aan den Maresingel. 7 Mr. H. A. Sypkens, rentmeester van het Hoogheemraadschap van Rijnland, op leeftijd te overleden.

14 9 Dec. Ingebruikneming van den nieuwen watermolen van den onder Woubrugge. De heer D. Beuth, oud-mede-directeur van de dekenfabriek der firma R. M. Beuth en Zonen, op leeftijd overleden. van J. E. Boddens Hosang te

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK, 1 Jan. De heer J. G. M. van Griethuyzen, Burgemeester van Oestgeest en Voorhout, op 77-jarigen leeftijd overleden. 6 Jan. Herdenkingsplechtigheid Willem

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND 1943. JANUARI. Van heden af wordt geen tolgeld meer geheven bij de Leiderdorpsche brug, welke tol sedert 1542 bestaan heeft. 4

Nadere informatie

Herdenkingsalbum der N.V. Gebrs. van Hoeken s Houthandel, Leiden, uitgegeven ter gelegenheid van het bestaan S r i g a r (W. J. P.

Herdenkingsalbum der N.V. Gebrs. van Hoeken s Houthandel, Leiden, uitgegeven ter gelegenheid van het bestaan S r i g a r (W. J. P. Lijst van werken, betrekking hebbende OP Leiden en Omgeving, verschenen in 1934, ten Gemeente-Archieve aanwezig. Jaarverslagen, catalogi, dag- en weekbladen, periodieken, programma s en rantenartikelen

Nadere informatie

omtrent enkele openbare inrichtingen en besturen.

omtrent enkele openbare inrichtingen en besturen. omtrent enkele openbare inrichtingen en besturen. LEIDEN. Burgemeester: Jhr. Mr. Dr. N. C. de Wethouders: J. A van Hamel, Mr. J. C. van der Lip, J. A. Bots, H. W. Secretaris: Mr. Dr. C. E. van Ontvanger:

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND 1942. 7 Jan. De Heer A. D. Vijgh, oudste der notarissen, op leeftijd overleden. De Heer P. G. C. van Doorn, sedert 1908 arts te

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KRONIEK 1932 1 Jan. 3 Eervol ontslag wegens het bereiken van de leeftijdsgrens aan Dr. J. W. C. Goethart als directeur van het Rijksherbarium en lector in de systematische

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. 1 Jan. KORTE KRONIEK. 1930. Firma J. en A. le Poole bestaat 250 jaar. 40 jarig ambtsjubileum van J.W. Broekhuizen, van het gemeentelijk museum de Lakenhal. Opening

Nadere informatie

VAN LEIDEN EN RIJNLAND 1941.")

VAN LEIDEN EN RIJNLAND 1941.) KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND 1941.") 16 Jan. Ds. R. Blommaert uit Middelburg neemt het beroep naar de Waalsche Gemeente alhier aan, waardoor voorzien is in de vacature van wijlen ds. L. G. M. Bresson.

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK.*) 13 Febr. Overlijden van Prof. G. P. J. hoogleeraar der wijsbegeerte. 18 Mrt. De telefooncentrale wordt overgebracht van de Papengracht naar het kantoor.

Nadere informatie

VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. JAN 1911. 1 4 10 Zestigjarig bestaan der Yrukkcrij der firma. een prooi der vlammen. van den heer H. Visser tent-resident Biliton. F. Engels jaar lid Collectnntcn

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK. 1940. 2 Jan. 3 300 jarige herdenking van het Salvatorshof in de Steenstraat. Gouden jubileum van den heer 3. Kikkert als assistent aan het Woordenboek

Nadere informatie

Inlichtingen omtreut enkele openbare inrichtingen en besturen.

Inlichtingen omtreut enkele openbare inrichtingen en besturen. Inlichtingen omtreut enkele openbare inrichtingen en besturen. LEIDEN. Burgemeester: Jhr. Mr. Dr. N. C. de Gijselaar. Wethouders : J. A. van Harnel, J. Korevaar Mr. L. M. J. H. Kerstens, Mr. J. C. van

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KRONIEK 1935 2 Jan. 24 De Heer G. S. de Haan, chef van de kamer bij den dienst van Gemeentewerken, op 42-jarigen leeftijd overleden. Afscheid van hoofdagent J. Nieuwkoop

Nadere informatie

KORTE KRONIEK LEIDEN EN RIJNLAND

KORTE KRONIEK LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK V A N LEIDEN EN RIJNLAND Jan. 5 6-8 25 KRONIEK 1936 De Haarlemmermeerlijnen, dorp, Haarlem-Aalsmeer en Hoofddorp, zijn opgeheven. Spoorlijn Alphen-Uithoorn opgeheven. Afscheid van Ds. Nauta

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN EN RIJNLAND.

KORTE KRONIEK VAN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK.*) 2 Jan. A. W. Sijthoff s Uitgevers-Mij. herdenkt haar 75-jarig bestaan. Overlijden van notaris J. C. Spruyt te Alphen aan den Rijn. 4 Overlijden te Utrecht

Nadere informatie

VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK. 1939. 1 Jan. Gouden jubileum van de N.V. Boek- en Steendrukkerij Eduard Benoemd tot directeur van het Instituut Wullings te Voorschoten Jhr. G. M. E.

Nadere informatie

Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen.

Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen. Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen. LEIDEN. Burgemeester: Jhr. Mr. Dr. N. C. de Gijselaar. Wethouders: Mr. J. C. van der Lip, J. A. Bots, Mr. C. W. van der Pot Bzn., W. Pera.

Nadere informatie

GESCHIEDENISENOUDHEIDKUNDE VAN LEIDEN EN RIJNLAND TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN 1934-1935 (ZEVEN-EN-TWINTIGSTE

GESCHIEDENISENOUDHEIDKUNDE VAN LEIDEN EN RIJNLAND TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN 1934-1935 (ZEVEN-EN-TWINTIGSTE JAARBOEKJE JAARBOEKJE VOOR GESCHIEDENISENOUDHEIDKUNDE VAN LEIDEN EN RIJNLAND TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN 1934-1935 (ZEVEN-EN-TWINTIGSTE DEEL) LEIDEN - P. J. MULDER & ZOON EEN WOORD VOORAF.

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. 1 Jan. 3 9 KORTE KRONIEK.*) 1928. De hortulanus E. Th. Witte is 40 j. verbonden aan- den Hortus Botanicus. De Leidsche herdenkt haar 40-jarig bestaan met een gecostumeerd

Nadere informatie

Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen.

Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen. Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen. LEIDEN. Burgemeester: Mr. de Ridder. Wethouders: H. C. Juta, J. A. van Hamel, J. vaar Mr. L. M. J. H. Kerstens. Secretaris: Mr. M. C. de Vries

Nadere informatie

VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. 1 Jan. 3 3 7 15 KORTE KRONIEK. 1931. Dr. IJ. van der Meulen benoemd tot conservator in de tandheelkunde aan de Leidsche Universiteit. De heer Ch. van treedt af als

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND JANUARI 1912. H. bcnocmd tot conservator bij Rijks treedt, ruim dienst, hoofd Chr. School D e op. de a l s herdenkt den dag dat hij de door B. bcnocmd dor gemeente-belastingen.

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK. 1937. 4 Jan. Juliana-eik door den burgemeester in den Leidschen Hout geplant. 7 Prof. Dr. J. Huizinga treedt op als getuige bij het van Prinses Juliana

Nadere informatie

omtrent openbare personen en lichamen.

omtrent openbare personen en lichamen. omtrent openbare personen en lichamen. LEIDEN. Burgemeester: Jhr. Mr. Dr. N. C. de Wethouders: Mr. C. van A. Bots, J de Lange, W. Pera. Secretaris: Mr. Dr. C. E. van Strijen. Ontvanger: G. H. Kokxhoorn.

Nadere informatie

VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. JANUARI 1918. 1 5 13 15 17 19 21 25 28 Januari Dr. J. G. van der herdenkt den dag dat hij vóór jaren promoveerde tot Doctor in de Medicijnen. Opening der tweede R.

Nadere informatie

REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN GEMEENTE VOORSCHOTEN

REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN GEMEENTE VOORSCHOTEN REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN GEMEENTE VOORSCHOTEN Voorschoten werkt met veel gemeenten en andere organisaties samen. In sommige gevallen worden afspraken over deze samenwerking vastgelegd in

Nadere informatie

1 JULI OCTOBER 1936

1 JULI OCTOBER 1936 189 KAMPER KRONIEK 1 JULI 1935-1 OCTOBER 1936 13 Juli Onthulling van de W. Meijer-bank te IJsselmuiden.,19 Juli De zwemvereeniging "De Waterrotten" herdacht heden haar 10-jarig bestaan. 19 [uli Hedenmorgen

Nadere informatie

Eenheid Den Haag. Reactietijden politie spoedmeldingen

Eenheid Den Haag. Reactietijden politie spoedmeldingen Eenheid Den Haag Reactietijden politie Eenheid Den Haag Alphen aan den Rijn Bodegraven-Reeuwijk Delft Gouda Hillegom Kaag en Braassem Katwijk Krimpenerwaard Leiden Leiderdorp Leidschendam-Voorburg Lisse

Nadere informatie

REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN GEMEENTE VOORSCHOTEN

REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN GEMEENTE VOORSCHOTEN REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN GEMEENTE VOORSCHOTEN Gemeenschappelijke regelingen gemeente Voorschoten Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Openbaar Lichaam Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland

Nadere informatie

voor vrouwen en het Huis van Bewaring, de commissie van oppertoezicht en beheer van de Kweekschool voor zeevaart, de Hulpbank, de commissie voor de

voor vrouwen en het Huis van Bewaring, de commissie van oppertoezicht en beheer van de Kweekschool voor zeevaart, de Hulpbank, de commissie voor de IN MEMORIAM, P. Lm. PIETER geboren te Amsterdam in 1837, vestigde zich in 1879 te Leiden. Van dit jaar tot 1893 was hij lid der firma W. HOOGENSTRAATEN Co., fabrikanten van verduurzaamde levensmiddelen

Nadere informatie

Calcar (Prof. R. P. van); Bezuiniging of... Open brief aan Prof. Dr. Slotemaker de en

Calcar (Prof. R. P. van); Bezuiniging of... Open brief aan Prof. Dr. Slotemaker de en Lijst van werken, betrekking hebbende op Leiden en Omgeving, verschenen in 1935, ten gemeente-archieve aanwezig. Jaarverslagen, catalogi, dag- en weekbladen, periodieken, programma s en courantenartikelen

Nadere informatie

Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen.

Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen. Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen. LEIDEN. Burgemeester: Jhr. Mr. Dr. N. C. de Gijselaar. Wethouders: J. A. van Hamel, Mr. C. van der Lip, A. Bots, H. W. Fischer. Secretaris:

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK.") 1924. 3 Jan. 5 Invoering van den op de tramlijn Leiden-Oegstgeest. Huldiging van Prof. Dr. S. G. de Vries bij zijn aftreden als directeur der Universiteitsbibliotheek.

Nadere informatie

GELDIG VANAF 9 DECEMBER 2012 HAARLEM DE ZILK HILLEGOM NIEUW-VENNEP LEIDERDORP HOOGMADE WOUBRUGGE ROELOFARENDSVEEN KOUDEKERK A/D RIJN

GELDIG VANAF 9 DECEMBER 2012 HAARLEM DE ZILK HILLEGOM NIEUW-VENNEP LEIDERDORP HOOGMADE WOUBRUGGE ROELOFARENDSVEEN KOUDEKERK A/D RIJN Lijnfolder 2013 LEIDEN GELDIG VANAF 9 DECEMBER 2012 HAARLEM SCHIPHOL DE ZILK HILLEGOM NOORDWIJKERHOUT LISSE NIEUW-VENNEP KATWIJK WASSENAAR NOORDWIJK RIJNSBURG OEGSTGEEST VOORSCHOTEN VOORHOUT ZOETERWOUDE

Nadere informatie

GELDIG VANAF 9 DECEMBER 2012 HAARLEM DE ZILK HILLEGOM NIEUW-VENNEP LEIDERDORP HOOGMADE WOUBRUGGE ROELOFARENDSVEEN KOUDEKERK A/D RIJN

GELDIG VANAF 9 DECEMBER 2012 HAARLEM DE ZILK HILLEGOM NIEUW-VENNEP LEIDERDORP HOOGMADE WOUBRUGGE ROELOFARENDSVEEN KOUDEKERK A/D RIJN Lijnfolder 2013 LEIDEN, ZOETERMEER, DEN HAAG GELDIG VANAF 9 DECEMBER 2012 HAARLEM SCHIPHOL DE ZILK HILLEGOM NOORDWIJKERHOUT LISSE NIEUW-VENNEP KATWIJK WASSENAAR NOORDWIJK RIJNSBURG OEGSTGEEST VOORSCHOTEN

Nadere informatie

Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen.

Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen. Inlichtingen omtrent enkele besturen en openbare inrichtingen. LEIDEN. Burgemeester: Jhr. Mr. Dr. N. C. de Gijselaar. Wethouders: A. van Hamel, Mr. J. C. van der Lip, J. A. Bots, H. W. Fischer. Secretaris:

Nadere informatie

MEMORIAM Prof. Dr T. HOEKSTRA. I

MEMORIAM Prof. Dr T. HOEKSTRA. I 99 lin MEMORIAM Prof. Dr T. HOEKSTRA. I Onder de Kamper ingezetenen, die in het jaar 1936 door den dood zijn weggenomen, is ook te noemen Prof. Dr Tjeerd Hoekstra. Een groot en belangrijk deel van zijn

Nadere informatie

Wettelijk register gemeenschappelijke regelingen

Wettelijk register gemeenschappelijke regelingen Wettelijk register gemeenschappelijke regelingen Stellers Eigenaar Zaaknummer : M.P.C. van Hal : Bestuurszaken Z/16/015870 Maart 2016 WETTELIJK REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN (ART. 27 WGR) Nr.

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. NOVEMBER 1904. Oprichtingsdag van,,oud-leiden 9 Opening van de Leidsche Arbeidersbeurs, uitgaande van den Chr. Bestuurdersbond. Gekozen tot lid van den gemeenteraad

Nadere informatie

JAARBOEKJE LEIDEN EN RIJNLAND 1935-1936 GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN (ACHT-EN-TWINTIGSTE

JAARBOEKJE LEIDEN EN RIJNLAND 1935-1936 GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN (ACHT-EN-TWINTIGSTE JAARBOEKJE JAARBOEKJE VOOR GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE VAN LEIDEN EN RIJNLAND TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN 1935-1936 (ACHT-EN-TWINTIGSTE DEEL) LEIDEN - P. J. MULDER di ZOON EEN WOORD

Nadere informatie

Lijst van werken, betrekking hebbende op Leiden en omgeving, verkregen in 1940 door het Gemeente-Archief.

Lijst van werken, betrekking hebbende op Leiden en omgeving, verkregen in 1940 door het Gemeente-Archief. Lijst van werken, betrekking hebbende op Leiden en omgeving, verkregen in 1940 door het Gemeente-Archief. C h u d e n (Christianus Fredericus) Dissertatio inauguralis de doloribus post partum etc. Batavorum,

Nadere informatie

Archief van de Universiteit van Amsterdam; Commissie Wetenschappelijke Staf

Archief van de Universiteit van Amsterdam; Commissie Wetenschappelijke Staf Archief van de Universiteit van Amsterdam; Commissie Wetenschappelijke Staf Algemene kenmerken Toegangsnummer: 570 Periode: 1948-1965 Archiefvormer Universiteit van Amsterdam; commissie van indeling van

Nadere informatie

VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. JANUARI 1915. 2 4 7 Januari 1915. De Heer Tit jaren kerkvoogd en de Heer T. Kulk 40 jaren voorzanger bij de Ned. Herv. Gem. te Abbenes. Herdenking van den geboortedag

Nadere informatie

HISTORISCHE WERKGROEP ZWAMMERDAM

HISTORISCHE WERKGROEP ZWAMMERDAM HISTORISCHE WERKGROEP ZWAMMERDAM Secretariaat: Historische Werkgroep Zwammerdam Grutto 55 2411LR Bodegraven Telefoon : 0172-612280 E-mail : HistorischeWerkgroepZwammerdam@gmail.com Bank : NL91ABNA0538428171

Nadere informatie

Verslag over het jaar 1906.

Verslag over het jaar 1906. Vereeniging,,Oud-Leiden. Verslag over het jaar 1906. Het Bestuur heeft de eer den leden het gebruikelijke jaarverslag aan te bieden. Een tweetal lezingen werden gehouden. Op 21 December verplichte de Heer

Nadere informatie

Verslag over de jaren en

Verslag over de jaren en VEREENIGING,,OUD-LEIDEN". Verslag over de jaren en Hierbij geeft ons Bestuur wederom de gebruikelijke mededeelingen over de twee laatste vereenigingsjaren. Het steeg niet onbelangrijk, aangezien vele studenten

Nadere informatie

o JAARBOEKJE : VOOR GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE VAN LEIDEN EN RIJNLAND. TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,, OUD-LEIDEN (ELFDE JAARGANG)

o JAARBOEKJE : VOOR GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE VAN LEIDEN EN RIJNLAND. TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,, OUD-LEIDEN (ELFDE JAARGANG) JAARBOEKJE. o JAARBOEKJE : VOOR GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE VAN LEIDEN EN RIJNLAND. TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,, OUD-LEIDEN 1914 (ELFDE JAARGANG) LEIDEN - G. F. THl?ONVILLE. EEN WOORD VOORAF.

Nadere informatie

Regeling tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer en tegemoetkoming kosten van verhuizing Universiteit Leiden VERVALLEN

Regeling tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer en tegemoetkoming kosten van verhuizing Universiteit Leiden VERVALLEN Regeling tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer en tegemoetkoming kosten van verhuizing Universiteit Leiden Regeling. Paragraaf 1 Algemene bepalingen Paragraaf 2 Tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN VAN

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN VAN KRONIEK KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN VAN JANUARI 8 Molentocht, uitgeschreven door het Hollands district van de g Intrede Ds. J. PLOMP als predikant bij de Gereformeerde Gemeente te Leiden, vroeger

Nadere informatie

JAARBOEKJE LEIDEN EN RIJNLAND GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN (ZES-EN-TWINTIGSTE

JAARBOEKJE LEIDEN EN RIJNLAND GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN (ZES-EN-TWINTIGSTE JAARBOEKJE JAARBOEKJE VOOR GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE VAN LEIDEN EN RIJNLAND TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN 19334934 (ZES-EN-TWINTIGSTE DEEL) LEIDEN - P. J. MULDER & ZOON EEN WOORD VOORAF.

Nadere informatie

1945; 1945; 1944; mei 1941-okt. okt juli mei 1942-dec ; ; ; ; ; ; ; feb.

1945; 1945; 1944; mei 1941-okt. okt juli mei 1942-dec ; ; ; ; ; ; ; feb. Plaatsingslijst van het archief afkomstig van ds. J. Haitsma (1863) 1941-2006 "Jacob (Jaap) Haitsma werd geboren in 1913 in Hindehopen. Na de lagere school en het Willem Lodewijk gymnasium in Groningen,

Nadere informatie

BESLUITEN. De notitie inzake gemeentelijke en koninklijke onderscheidingen voor kennisgeving aan te nemen.

BESLUITEN. De notitie inzake gemeentelijke en koninklijke onderscheidingen voor kennisgeving aan te nemen. Behoudens advies van de commissie Burg. B&W- nr.: 05.0335 d.d. 08-03-2005 Onderwerp Overzicht onderscheidingen. BESLUITEN De notitie inzake gemeentelijke en koninklijke onderscheidingen voor kennisgeving

Nadere informatie

Plaatsingslijst van de collectie Gemeentecommissie van de Hervormde gemeente te Leiden

Plaatsingslijst van de collectie Gemeentecommissie van de Hervormde gemeente te Leiden Plaatsingslijst van de collectie Gemeentecommissie van de Hervormde gemeente te Leiden Stukken verzameld door A. Rutgers (1849-1875) 205 Samengesteld door P. Hoekstra e.a. Historisch Documentatiecentrum

Nadere informatie

bron Burgerlijke stand - overlijden Koudekerk aan den Rijn toegangsnummer inventarisnummer 60 aktenummer 24 naam

bron Burgerlijke stand - overlijden Koudekerk aan den Rijn toegangsnummer inventarisnummer 60 aktenummer 24 naam Hazerswoude Doopboek Gereformeerd p.25 dd.14-10-64: den 14.Octob[er] (kind) Gerrit (ouders) Klaas Roest en Aaltje Jansz Verganst (getuige) Neeltje Weselenburg. (Aantekening bij de datum:) te Boskoop gedoopt.

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN VAN

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN VAN KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN VAN JANUARI Overleden te Hazerswoude-Rijndijk J. D. DE KORT, correspondent aldaar van de Vereniging Oud-Leiden, die vooral ook in het kerkelijke leven een belangrijke

Nadere informatie

Plaatsingslijst van het archief van H.C. Touw

Plaatsingslijst van het archief van H.C. Touw Plaatsingslijst van het archief van H.C. Touw (1928-1968) 602 Samengesteld door Rijk Vriesinga Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (1800-heden) Vrije Universiteit Amsterdam

Nadere informatie

Gegevens gemeente woonplaats Alblasserdam Alblasserdam Totaal Alblasserdam

Gegevens gemeente woonplaats Alblasserdam Alblasserdam Totaal Alblasserdam provincie Zuid Holland Gegevens gemeente woonplaats 2016 2015 Alblasserdam Alblasserdam 1.581 1.778 Totaal Alblasserdam 1.581 1.778 Albrandswaard Poortugaal 1.954 2.793 Totaal Albrandswaard 1.954 2.793

Nadere informatie

Verslag over de jaren 1928 en 1929.

Verslag over de jaren 1928 en 1929. VEREENIGING,,OUD-LEIDEN. Verslag over de jaren 1928 en 1929. Omtrent de werkzaamheden onzer Vereeniging gedurende dit tweejarig tijdvak en hetgeen onzen leden geboden kon worden, zij het volgende vermeld.

Nadere informatie

Vervangingsbeleid Liander

Vervangingsbeleid Liander Vervangingsbeleid Liander Elektriciteit Ben van der Kolk Aanleg uitvoering Inhoud Bedrijfsinleiding Aanleiding voor vervanging Criteria voor vervanging Toegevoegde waarde vervangingsbeleid Gezamenlijke

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2007:BA8151

ECLI:NL:RVS:2007:BA8151 ECLI:NL:RVS:2007:BA8151 Instantie Raad van State Datum uitspraak 27-06-2007 Datum publicatie 27-06-2007 Zaaknummer 200607820/1 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

Parenteel van Willem Cornelis Mees [R 11-15]

Parenteel van Willem Cornelis Mees [R 11-15] Parenteel van Willem Cornelis Mees [R 11-15] 1 Willem Cornelis. 2 3 Willem en Dina als jong paar 4 Promotiediner 1906. 3e van 3e van rechts vader Adriaan W I Willem Cornelis Mees [R 11-15] (afb. 1 t/m

Nadere informatie

Katwijk GELDIG VANAF 11 DECEMBER 2016 HAARLEM SCHIPHOL NIEUW-VENNEP UITHOORN VOORHOUT SASSENHEIM LEIDERDORP HOOGMADE WOUBRUGGE TER AAR

Katwijk GELDIG VANAF 11 DECEMBER 2016 HAARLEM SCHIPHOL NIEUW-VENNEP UITHOORN VOORHOUT SASSENHEIM LEIDERDORP HOOGMADE WOUBRUGGE TER AAR Lijnfolder 2017 Katwijk GELDIG VANAF 11 DECEMBER 2016 HAARLEM SCHIPHOL DE ZILK HILLEGOM NOORDWIJKERHOUT LISSE NIEUW-VENNEP NOORDWIJK UITHOORN VOORHOUT LEIMUIDEN SASSENHEIM RIJNSBURG KATWIJK ROELOFARENDSVEEN

Nadere informatie

Tiemen Hooiberg (1809-1897) zandgraf 92, vak E Onderwijzer, tekenaar, lithograaf en amanuensis

Tiemen Hooiberg (1809-1897) zandgraf 92, vak E Onderwijzer, tekenaar, lithograaf en amanuensis Tiemen Hooiberg (1809-1897) zandgraf 92, vak E Onderwijzer, tekenaar, lithograaf en amanuensis Personalia Geboren: 4 oktober 1809 te Harderwijk Zoon van: Cornelis Hooiberg en Grietjen Steppers Gehuwd met

Nadere informatie

VEREENIGING LEIDEN. Verslag over het jaar 1934.

VEREENIGING LEIDEN. Verslag over het jaar 1934. VEREENIGING LEIDEN. Verslag over het jaar 1934. De eerste bijeenkomst voor de leden had plaats op 15 Januari, toen Mr. S. J. Fockema Andreae een lezing hield over Middeleeuwsch Oegstgeest. Den 16en Maart

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN 1964

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN 1964 KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN OMSTREKEN 1964 JANUARI 2 J. J. van Ees, chef van de afd. personeelszaken, veertig jaar werkzaam bij A. W. Sijthoff s Uitgeversmij. N.V. 5 Bevestiging en intrede van drs. M.

Nadere informatie

Commissie Straatnamen

Commissie Straatnamen Onderwerp: Advies inzake afwijzing benoeming plantsoen- of straatnaam naar A.J. van Hintum Datum: 12 januari 2017 Opsteller: van de te Berghem Status: Voorstel Versie: 3 Bijlage(n): 6 (in totaal 8 bladen)

Nadere informatie

0 JAARBOEKJE 0 LEIDEN EN RIJNLAND. GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN (DERTIENDE JAARGANG).

0 JAARBOEKJE 0 LEIDEN EN RIJNLAND. GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN (DERTIENDE JAARGANG). JAARBOEKJE. 0 JAARBOEKJE 0 VOOR GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE VAN LEIDEN EN RIJNLAND. TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN 1916 (DERTIENDE JAARGANG). LEIDEN - G. F. THÉONVILLE. EEN WOORD VOORAF.

Nadere informatie

INLICHTINGEN OMTRENT ENKELE INSTELLIN- GEN TOT BEVORDERING VAN WETENSCHAP EN KUNST

INLICHTINGEN OMTRENT ENKELE INSTELLIN- GEN TOT BEVORDERING VAN WETENSCHAP EN KUNST INLICHTINGEN OMTRENT ENKELE INSTELLIN- GEN TOT BEVORDERING VAN WETENSCHAP EN KUNST ARCHIEF Het Archief der Gemeente is gevestigd in het gebouw aan de Mathenesserlaan 315 en geopend op werkdagen van half

Nadere informatie

Vereeniging,,Oud-Leiden.

Vereeniging,,Oud-Leiden. Vereeniging,,Oud-Leiden. VERSLAG OVER HET JAAR -1905. Het is het Bestuur aangenaam hiernavolgens in herinnering en ter kennis te brengen, wat in het jaar door Oud-Leiden verricht is. Op 7 December 1904

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. Jan. KRONIEK 1938. Gouden jubileum van A. P. Tolk, hoofdcommies ter Gemeentesecretarie te Alphen a. d. Rijn. van Jan als kruier bij de Spoorwegen te Leiden. Overleden

Nadere informatie

UITSLAG FONDCLUB DE GLAZEN STAD A24 VANUIT ST.VINCENT TYRO MET 845 DUIVEN OP LOS UUR.

UITSLAG FONDCLUB DE GLAZEN STAD A24 VANUIT ST.VINCENT TYRO MET 845 DUIVEN OP LOS UUR. UITSLAG FONDCLUB DE GLAZEN STAD A24 VANUIT ST.VINCENT TYRO MET 845 DUIVEN OP 18-06-2011 LOS 13.30 UUR. PLC NAAM PLAATS VER. RINGNUMM AD/PR GET AFSTAND ZUIV.TYD MET/MIN PUNTEN BEDRAG 1 A. van de Berg Spijkenisse

Nadere informatie

Beslispunten de vijfde wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling Holland Rijnland vast te stellen.

Beslispunten de vijfde wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling Holland Rijnland vast te stellen. OPENBAAR Adviseur: H.E. Meijer (BBO, tst. 776) Portefeuillehouder: E. van Oortmerssen - Schutte 10.08209 1 ADVIESNOTA Politieke Ronde d.d. n.v.t. Raadsvergadering d.d. 30 september 2010 Voorstel nr. Programma

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2016. Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum

Beleidsplan 2013-2016. Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Beleidsplan 2013-2016 Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Beleidsplan Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Inleiding... 3 Activiteiten... 3 Organisatie en financiën...

Nadere informatie

UITSLAG FONDCLUB DE GLAZEN STAD A30 VANUIT CAHORS MET 1642 DUIVEN OP LOS UUR.

UITSLAG FONDCLUB DE GLAZEN STAD A30 VANUIT CAHORS MET 1642 DUIVEN OP LOS UUR. 1 Comb W&R van Winden Schipluiden 1558 8-1473582 10/9 2 894,447 08.27.34 1232,757 1000,0 2 N. Rimmelzwaan Alphen a/d Rijn 1710 9-1185389 19/9 16 916,131 13.01.06 916,949 997,6 3 Vincent Vork Noorden 1752

Nadere informatie

LEIDS JAARBOEKJE 1948

LEIDS JAARBOEKJE 1948 LEIDS JAARBOEKJE 1948 HET RAPENBURG IN 1884 (Zie blz. 140 e.v.) Poto P. Illìngmrth JAARBOEKJE VOOR GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE VAN LEIDEN EN OMSTREKEN 1948 VEERTIGSTE DEEL GEDRUKT VOOR DE VERENIGING,,OUD-LEIDEN

Nadere informatie

Plaatsingslijst van het archief van H. Hoekstra

Plaatsingslijst van het archief van H. Hoekstra Plaatsingslijst van het archief van H. Hoekstra (1878-1915 (1917)) 460 Samengesteld door J.F. Seijlhouwer en F. de Vries Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (1800-heden) Vrije

Nadere informatie

JAARBOEKJE LEIDEN EN RIJNLAND GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN LEIDEN - P. J. MULDER & ZOON VOOR VAN

JAARBOEKJE LEIDEN EN RIJNLAND GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN LEIDEN - P. J. MULDER & ZOON VOOR VAN JAARBOEKJE JAARBOEKJE VOOR GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE VAN LEIDEN EN RIJNLAND TEVENS ORGAAN VAN DE VEREENIGING,,OUD-LEIDEN 1938 (DERTIGSTE DEEL) LEIDEN - P. J. MULDER & ZOON EEN WOORD VOORAF. Waar in

Nadere informatie

van DEN HAAG naar LEIDEN via WASSENAAR lijnnummer 43 43 91 43 91 43 91 43 91 43 plaats en halte ritnr. 1 3 1 5 3 7 5 9 7 11

van DEN HAAG naar LEIDEN via WASSENAAR lijnnummer 43 43 91 43 91 43 91 43 91 43 plaats en halte ritnr. 1 3 1 5 3 7 5 9 7 11 van DEN HAAG naar LEIDEN via WASSENAAR van DEN HAAG naar WASSENAAR 43 a 9 a lijnnummer 43 43 9 43 9 43 9 43 9 43 plaats en halte ritnr. 3 5 3 7 5 9 7 Den Haag, Centraal Station V 5 57 6 7 6 4 6 57 7 06

Nadere informatie

G. van Roekel Januari 2018; versie april 2018

G. van Roekel Januari 2018; versie april 2018 389 Inventaris van de Collectie Willemien Blaauwendraad te Maarn-Maarsbergen 1903-2010 G. van Roekel Januari 2018; versie april 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Aanwijzingen voor de gebruiker...3 Inventaris...4

Nadere informatie

Plaatsingslijst van het archief van de Zondagschoolvereniging Het mosterdzaadje te Hilversum

Plaatsingslijst van het archief van de Zondagschoolvereniging Het mosterdzaadje te Hilversum Plaatsingslijst van het archief van de Zondagschoolvereniging Het mosterdzaadje te Hilversum (1898-1967) 781 Samengesteld door Jac Verbree Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme

Nadere informatie

Lijst van werken, betrekking hebbende op Leiden en Omgeving, verschenen in 1930, 1931 en 1932, ten Gemeente-Archíeve aanwezig.

Lijst van werken, betrekking hebbende op Leiden en Omgeving, verschenen in 1930, 1931 en 1932, ten Gemeente-Archíeve aanwezig. Lijst van werken, betrekking hebbende op Leiden en Omgeving, verschenen in 1930, 1931 en 1932, ten Gemeente-Archíeve aanwezig. Jaarverslagen, catalogi, dag- en weekbladen, periodieken, programma s en rantenartikelen

Nadere informatie

Werkzaamheden aan het Steenschuur. Foto C. Klarenberg. (N.L.C.)

Werkzaamheden aan het Steenschuur. Foto C. Klarenberg. (N.L.C.) LEIDS JAARBOEKJE 1965 Frontispiece Werkzaamheden aan het Steenschuur. Foto C. Klarenberg. (N.L.C.) JAARBOEKJE VOOR GESCHIEDENIS EN OUDHEIDKUNDE VAN LEIDEN EN OMSTREKEN 1965 ZEVEN EN VIJFTIGSTE DEEL GEDRUKT

Nadere informatie

GRATIS probeerkaarten. Mogen wij u een heel voordelig abonnement aanbieden? ARRIVA.NL/LUMC

GRATIS probeerkaarten. Mogen wij u een heel voordelig abonnement aanbieden? ARRIVA.NL/LUMC GRATIS probeerkaarten Mogen wij u een heel voordelig abonnement aanbieden? ARRIVA.NL/LUMC Een groen alternatief voor de auto Heeft u weleens overwogen met de bus naar uw werk te gaan? Die stopt waarschijnlijk

Nadere informatie

Jaarboekje VOOR. Geschiedenïs en Oudheidkunde VAN. LEIDEN en RIJNLAND. TEVENS. Orgaan der Vereeniging,,Oud-Leiden. 1906. LEIDEN. - A. W. SIJTHOFF.

Jaarboekje VOOR. Geschiedenïs en Oudheidkunde VAN. LEIDEN en RIJNLAND. TEVENS. Orgaan der Vereeniging,,Oud-Leiden. 1906. LEIDEN. - A. W. SIJTHOFF. JAARBOEKJE. Jaarboekje VOOR Geschiedenïs en Oudheidkunde VAN LEIDEN en RIJNLAND. TEVENS Orgaan der Vereeniging,,Oud-Leiden. 1906. (Derde Jaargang). LEIDEN. - A. W. SIJTHOFF. 1906. EEN WOORD VOORAF. 190ö:

Nadere informatie

Vergaderingen van aandeelhouders, bestuur en commissarissen

Vergaderingen van aandeelhouders, bestuur en commissarissen Vergaderingen van aandeelhouders, bestuur en commissarissen Inhoudsopgave Vergaderingen van aandeelhouders, bestuur en commissarissen...1 tot en met 1859...1 1860 tot en met 1869...1 1870 tot en met 1879...2

Nadere informatie

Archief A.A. van Sandick

Archief A.A. van Sandick Archief A.A. van Sandick 1926-1953 Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis Cruquiusweg 31 1019 AT Amsterdam Nederland hdl:10622/arch02951 IISG Amsterdam 2015 Inhoudsopgave Archief A.A. van Sandick...3

Nadere informatie

Naam Stichting Fellowships Scheepvaartmuseum Amsterdam. RSIN-nummer Niet van toepassing.

Naam Stichting Fellowships Scheepvaartmuseum Amsterdam. RSIN-nummer Niet van toepassing. Naam Stichting Fellowships Scheepvaartmuseum Amsterdam RSIN-nummer Niet van toepassing. Overige gegevens KvK Amsterdam 34259272 IBAN NL09ABNA0560749929 BIC ABNANL2A Contactgegevens Kattenburgerplein 1

Nadere informatie

ZUID-HOLLAND NOORD e 5,-

ZUID-HOLLAND NOORD e 5,- B u s b o e k 2014 GELDIG ZUID-HOLLAND NOORD e 5,- VANAF 15 DECEMBER 2013 HAARLEM SCHIPHOL DE DE ZILK ZILK HILLEGOM NOORDWIJKERHOUT LISSE LISSE NIEUW-VENNEP NOORDWIJK UITHOORN VOORHOUT SASSENHEIM LEIMUIDEN

Nadere informatie

VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. November 1907. 5 10 Oprichtingsdag van (1902). Jacobus Devilee 50 jaar in dienst bij de heer burg (sigarenhandel) Nieuwe Rijn. Afscheidsrede van ds. W. te Oude- Wetering.

Nadere informatie

Kerncijfers Holland Rijnland

Kerncijfers Holland Rijnland 2012 Kerncijfers 2013 Inhoud Voorwoord 3 Technische toelichting 5 1. Benchmark 6 2. Kerncijfers per gemeente 10 3. Oppervlakte en bodemgebruik 26 4. Bevolking 28 5. Wonen 36 6. Economie & toerisme 39 7.

Nadere informatie

KERKDIENSTEN GEREFORMEERDE KERKEN ENSCHEDE NOORD, OOST, WEST en ZUID 2014. WEST Immanuelkerk Wicher Nijkampstraat 95 9.30 u en 16.

KERKDIENSTEN GEREFORMEERDE KERKEN ENSCHEDE NOORD, OOST, WEST en ZUID 2014. WEST Immanuelkerk Wicher Nijkampstraat 95 9.30 u en 16. KERKDIENSTEN GEREFORMEERDE KERKEN ENSCHEDE NOORD, OOST, WEST en ZUID 204 204 NOORD Lasondersingel 8 9.30 u en 6.30 u OOST Wilhelminastraat 8 9.30 u en 6.30 u WEST Immanuelkerk Wicher Nijkampstraat 95 9.30

Nadere informatie

Mannencongregatie, Rotterdam

Mannencongregatie, Rotterdam Plaatsingslijst Archief Mannencongregatie, Rotterdam Archiefnummer: 483 Archiefnaam: MACR Sector: Kerkelijk en godsdienstig leven Soort archief: Instellingsarchief Datering: 1803-1977 Katholiek Documentatie

Nadere informatie

VAN LEIDEN EN RIJNLAND.

VAN LEIDEN EN RIJNLAND. KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND. JANUARI 1917. Januari 1917. Mr. Ph. B. Libourel, privaat-docent aan de Universiteit, benoemd tot notaris te Delft. Overlijden van den Heer J. Groebe, commissaris,

Nadere informatie

Archief van de Drukkerij De Industrie en Verwante Bedrijven

Archief van de Drukkerij De Industrie en Verwante Bedrijven Archief van de Drukkerij De Industrie en Verwante Bedrijven Algemene kenmerken Toegangsnummer: 587 Periode: 1907-1941 Archiefvormers Drukkerij De Industrie, N.V. : 1, 2 Rechtszekerheid, tot het voeren

Nadere informatie

UITSLAG FONDCLUB DE GLAZEN STAD Z96 VANUIT MARSEILLE ZLU MET 454 DUIVEN OP LOS UUR.

UITSLAG FONDCLUB DE GLAZEN STAD Z96 VANUIT MARSEILLE ZLU MET 454 DUIVEN OP LOS UUR. UITSLAG FONDCLUB DE GLAZEN STAD Z96 VANUIT MARSEILLE ZLU MET 454 DUIVEN OP 18-07-2014 LOS 06.45 UUR. PLC NAAM PLAATS VER. RINGNUMM V AD/PR GET AFSTAND ZUIV.TYD MET/MIN PUNTEN BEDRAG 1 J.C. Polder Middelharnis

Nadere informatie

OUD-LEIDEN. Verslag over de jaren 1926 en

OUD-LEIDEN. Verslag over de jaren 1926 en OUD-LEIDEN. Verslag over de jaren 1926 en Zooals de gewoonte is, worden hierbij wederom de lotgevallen Vereeniging vastgelegd in haar orgaan. Hetgeen te berichten is, bestaat ditmaal alleen uit eene opsomming

Nadere informatie

Alfabetische inhoudsopgave archief R.K.. Parochie H. Joannes de Doper te Katwijk dd. 21-03-2008 Pag. 1 van 5

Alfabetische inhoudsopgave archief R.K.. Parochie H. Joannes de Doper te Katwijk dd. 21-03-2008 Pag. 1 van 5 Aanbesteding kerkgebouw 1911 Ds 1.1 Afleesboek 1847 t/m 1851 Ds 8.1 Akte van benoemingen Ds 11.1 Armenbestuur Valkenburg 1882 t/m 1921 Ds 17.1 Armenboek voor de beide CATWIJKEN 1818 t/m 1852 Ds 15.5 Begrotingen

Nadere informatie

Telefoonverkeer. In de Leidse Regio, Rijnstreek, Duin- en Bollenstreek en Regio Gouda

Telefoonverkeer. In de Leidse Regio, Rijnstreek, Duin- en Bollenstreek en Regio Gouda Telefoonverkeer In de Leidse Regio, Rijnstreek, Duin- en Bollenstreek en Regio Gouda Colofon Serie Statistiek 2004/08 Gemeente Leiden Concernstaf BOA (Beleidsinformatie, Onderzoek en Advies) Postadres

Nadere informatie

Bossche Liturgische Vereniging

Bossche Liturgische Vereniging Plaatsingslijst Archief Bossche Liturgische Vereniging Archiefnummer: 318 Archiefnaam: BLV Sector: Kerkelijk en godsdienstig leven Soort archief: Instellingsarchief Datering: 1939-1944 Katholiek Documentatie

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN KORTE KRONIEK LEIDEN EN VAN NOVEMBER 1909. 11 inwijding van de nieuwe Parochiale school Aan den heer W. hoofd der klasse te Leiden, op zijn eervolle wijze ontslag uit op de verleend. 17 19 Te bij lid

Nadere informatie