Nieuwsbrief 20 van het RBIJ bestuur december 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief 20 van het RBIJ bestuur december 2016"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief 20 van het RBIJ bestuur december 2016 Beste leden, ouders/verzorgers en begunstigers, Voor je ligt de nieuwsbrief 20 van het bestuur van Reddingsbrigade IJsselstein. Met deze nieuwsbrief vertelt het bestuur en de leden over onder ander over Sinterklaasintochten, seniorenkamp, de jeugdfilmdag, snorkelaars die duiken, examen zwemdiploma C, wijzigingen EHBO en wat er aan de orde was op de bestuurstafel! En een vraag om hulp bij het onderhoud van de boten! Woord vooraf En dan echt de laatste nieuwsbrief van 2016 de dagen worden korter, Sinterklaas is geweest, de C-tjes zwemmen voor hun diploma en de kersttijd komt er weer aan. Een moment van terugkijken en ook vooruit blikken. Er is in 2016 heel veel gebeurd en als voorzitter ben ik heel trots op al onze actieve leden. Die hebben ervoor gezorgd dat er talloze evenementen georganiseerd zijn: van minikamp, jeugdkamp, seniorenkamp, buitenzwemmen, stranddag, oefening auto te water, duiken met perslucht, wakzwemmen en nog veel meer. Onze leden hebben afgelopen jaar niet alleen maar gezwommen, maar we hebben met elkaar ontdekt dat we leden nog meer kunnen aanbieden. Wat ik ook erg leuk vind, zijn de vele ouders die telkens aanwezig zijn en zelf ook een soort groep aan het vormen zijn. Fijn dat zich ook steeds meer ouders aanmelden om ergens bij te kunnen helpen. Dat kan iets heel kleins zijn als een keer rijden of foto s maken maar we mogen steeds meer ouders verwelkomen die wat grotere klussen mee oppakken. Erg fijn! Samen maken we de RBIJ en creëren we de goede sfeer die er heerst. Op deze manier proberen we het zo leuk mogelijk te maken voor onze leden en willen we meer zijn dan alleen een reddingsbrigade. Dit is ook het moment voor het bestuur om alle leden, ouders, vrijwilligers en actief kader te bedanken voor hun inzet in Zonder jullie allen geen RBIJ, dus hartelijk dank voor jullie aanwezigheid, steun, energie en activiteiten. Vanuit het bestuur wil ik iedereen alvast goede feestdagen en een voorspoedig en sportief 2017 toewensen! Hartelijke groeten, Christa Grootveld voorzitter RBIJ Sinterklaas intochten In november wordt in vele dorpen en steden de komst van Sinterklaas gevierd. RBIJ heeft de drie Sinterklaasintochten in Vreeswijk, Amsterdam en IJsselstein bewaakt. In IJsselstein kwam één van de boeven die de pepernoten wilden stelen, in het water terecht, maar gelukkig waren onze bewakers er snel bij om hem en de pepernoten uit het water te halen. Daarmee waren de pepernoten gered en konden ze aan de kinderen worden uitgedeeld.

2 Voor de Sinterklaasintocht in Amsterdam moesten de bewakers vroeg verzamelen. Rond de klok van 05:00 uur waren zij al op weg. Het was een drukte van belang in onze hoofdstad, maar hierop waren onze bewakers voorbereid. Ze voeren vooraan om de boot met Sint en zijn Pieten veilig te verwelkomen. Eenmaal in de buurt van Theater Carrré gebeurde er iets onverwachts: helaas pech met de Tinn Silver misschien een pepernoot in het schakelmechanisme? Wie zal het zeggen? Binnenkort gaat de Tinn Silver naar IJmuiden voor reparatie. Sinterklaas bij RBIJ Sinterklaas was in november weer in ons land aangekomen en ook dit jaar was hij de Reddingsbrigade niet vergeten. Helaas kon hij zelf niet langs komen, maar hij stuurde op 1 december wel 3 van zijn pieten naar ons toe. Dit pieten-bezoek viel samen met de clubkampioenschappen. Daarin de kinderen moesten allemaal opdrachten doen, waarmee ze punten konden halen en uiteindelijk prijzen konden winnen. Na een late start, kon er gezwommen worden. Per blok werd er steeds in een andere categorie gezwommen en konden weer nieuwe prijzen gewonnen worden. Het was goede strijd, waarin de verschillen klein waren. Uiteindelijk was er per blok een winnaar. Iedere nummer 1 heeft een beker gekregen en de top 3 een medaille. Na al dat zwemmen hadden de kinderen natuurlijk wel trek, gelukkig kwamen de pieten daarvoor precies op tijd aan en hebben ze pepernoten uitgedeeld; ieder kind kon een zakje pepernoten mee naar huis nemen. Al met al een leuke en gezellige avond! Seniorenkamp 2016 In het weekend van 16 tot en met 18 september jl. vond het tweede seniorenkamp voor 18+ leden plaats. Ook dit jaar was de locatie het schitterende recreatiegebied 'de Gouden Ham' in Maasbommel. Dit jaar voor het eerst met alle verschillende onderdelen van de RBIJ! Tijdens dit kamp stonden er een hoop leuke activiteiten op het programma, zoals een stormloop, pubquiz, expeditie proeven en niet te vergeten een opleidingsactiviteit met brancard. Naast het gevulde programma was er voldoende vrije tijd en ruimte om elkaar te leren kennen onder het genot van een drankje bij het kampvuur. Al met al kijken de seniorenkamp-organisatoren terug op een geslaagd seniorenkamp met veel mooie momenten. En hopen we dat jullie allemaal volgend jaar weer meegaan.

3 Filmmiddag en filmavond jeugdleden Met de herfst in volle gang, was het 22 oktober jl. weer tijd voor een filmmiddag en filmavond. Nadat ze eerst lekker buiten gespeeld hebben in het najaarszonnetje, hebben de jongste kids de film Zootroplis gekeken. Hierna heerlijk pannenkoeken gegeten en rond 19:00 uur was het alweer tijd voor hen om naar huis te gaan. Om 19:30 uur kwamen de kids vanaf 12 jaar en onder het genot van wat lekkers hebben ze twee spannende films gekeken en was de avond rond 23:30 uur weer afgelopen. Al met al een zeer geslaagde middag en avond! Snorkelaars die duiken Afgelopen 3 november was de eerste introductieles door de duikers voor de jeugd-snorkelaars. In deze minicursus van 4 avonden wordt gezorgd voor een gevarieerd duiklesaanbod. Daarnaast zorgen de lessen voor een grotere verbinding tussen de onderdelen van de RBIJ. Het geeft de snorkelaars inzicht in een van de mogelijke activiteiten na het behalen van de snorkel diploma's... gaan duiken. Met 18 aanwezige snorkelaars en ouders was er een supergrote opkomst. De duikers gaven een leuke en vooral informatieve introductieles over duiken. Tijdens deze introductieles zijn verschillende aspecten van duiken aan bod gekomen. Zoals wat is een duikuitrusting? Uit welke onderdelen bestaat een duikuitrusting? Maar ook mag iedereen duiken? Tijdens deze interactieve les hebben alle deelnemers veel geleerd over aspecten van het duiken en de veiligheid tijdens het duiken. Met deze informatie op zak, is er op 17 november jl. voor het eerst gedoken! De begeleiding bij de duik werd goed verzorgd door onze duikers. Alle deelnemers zijn minimaal een halfuur onder water geweest en hebben verschillende activiteiten gedaan, zoals onderwaterpuzzels oplossen, onderwater hockey en natuurlijk even op de foto! We hebben nu al super veel zin in de volgende duik! Duikers alvast bedankt voor de leuke lessen. 2e officiële examen zwemdiploma C op 15 december Op 15 december as. wordt voor de 2 e keer het officiële examen gezwommen voor zwemdiploma C. Het zwemdiploma C maakt deel uit van het Zwem-ABC dat inhoudelijk gericht is op jonge kinderen. Er zullen 5 jeugdleden examen zwemmen. Spannend voor hen en spannend voor ons. Vorig jaar hebben we de Licentie Zwem-ABC behaald, dit jaar moeten we laten zien dat we dit examen onder de knie hebben.

4 Jelinka van Huis en Enna Brand hebben op 8 december as. scholing voor het Zwem-ABC gehad. En we krijgen er in januari een nieuw instructeur zwemdiploma C bij: Edwin Sanders, de vader van Emma en Ruben. Hij is jaren actief geweest als instructeur bij een ander reddingsbrigade en pakt nu het lesgeven weer op. Reddingsbrigade IJsselstein is sinds enige weken de enige aanbieder van het zwemdiploma C in IJsselstein. Interessant voor uw zoon of dochter? Bij Reddingsbrigade IJsselstein zijn jullie van harte welkom, wij geven elke donderdag van tot uur zwemles voor het diploma C. Hiermee wordt je ook nog eens lid van één van de leukste verenigingen in IJsselstein. Boordevol activiteiten, leerzaam, sportief, gezellig maar ook nuttig! Aanmelden voor een gratis proefles of informatie over de opleiding is te krijgen bij de TC Zwemmend Redden in het zwembad of via diploma-c@rbij.nl of info@rbij.nl. Wijzigingen in EHBO-land en nieuwe EHBO-ers Per 1 september zijn de Nieuwe Richtlijnen EHBO in Nederland van kracht gegaan. Voor het eerst hebben Het Oranje Kruis, het Nederlandse Rode Kruis en het NIBHV gezamenlijke richtlijnen uitgebracht. In de hulpverlening zal er de komende jaren dus steeds meer continuïteit ontstaan. Voor ons als Reddingsbrigade is dat erg fijn. Want of we nou met EHBO ers met een Oranje Kruis diploma samenwerken of met EHBO ers van het Rode Kruis, iedereen hanteert dezelfde werkwijzen en protocollen. Nieuwe richtlijnen brengen natuurlijk veel veranderingen met zich mee. Een kleine greep uit de Nieuwe Richtlijnen voor jullie: - Bij een gebroken arm wordt geen Mitella meer aangebracht. De driekante doek is volledig uit de boekjes gehaald. Gedachte daarachter is dat het aanbrengen van een Mitella toch onbewust voor beweging kan zorgen. En een gebroken lichaamsdeel moet je zo onbeweeglijk mogelijk houden. In plaats van een Mitella laat je het slachtoffer zijn gebroken arm/ pols gewoon zelf vasthouden en adviseer je om het zo stil mogelijk te houden. Maar door de pijn doet hij dat vast zelf al; - De meldkamercentralist van 112 heeft een hele prominente rol gekregen in de hele keten van hulpverlening. Zodra je vaststelt dat iemand bewusteloos is, bel je gelijk 112. Zet de telefoon op speaker zodat je allebei je handen vrij hebt om het slachtoffer te kunnen helpen. En in samenwerking met de meldkamercentralist help je het slachtoffer verder. Enerzijds is de professionele hulpverlening sneller ter plaatse en anderzijds heb je er steun aan, je staat er niet alleen voor. Op dit moment worden 25 RBIJ ers door Eefje opgeleid tot nieuwe Eerste Hulpverlener. Dat zijn er een heleboel, daarom zijn ze ook in 3 groepen verdeeld. Een van de onderdelen van de lessen is de lotusles, echt briljant en fantastisch, zó leuk om te bedenken en te geven. Lotus Kees speelt daarbij een belangrijke en realistische rol. De nieuwe cursisten hebben alle casussen heel erg goed opgelost. Eind mei 2017 hopen zij allemaal te slagen voor hun Basis EHBO diploma van het Nederlandse Rode Kruis. Succes allemaal! Zet m op! Naast de nieuwe Eerste Hulpverleners volgen zo n 26 RBIJ-ers in een drietal groepen de herhalingslessen bij Jacqueline en Eefje. Ook zij worden bijgeschoold op de Nieuwe Richtlijnen.

5 Onderhoud boten en materiaal vraag om hulp De Tinn Silver gaat dan wel richting IJmuiden voor reparatie, maar ook aan de andere boten en verschillende onderdelen van ons materiaal is onderhoud nodig. We hebben twee klusochtenden gepland voor onderhoud aan het materiaal en waarschijnlijk wat klussen in het botenhuis. Deze ochtenden staan gepland op zaterdag 14 januari en zaterdag 18 februari van 09:00-13:00 uur. Vele handen maken licht werk, dus geef je op voor deze ochtenden bij Richard van der Lee via Uiteraard is hulp op één van de ochtenden of maar een enkel uurtje ook zeer welkom. Ouders van onze jeugdleden zijn ook van harte welkom. Utrechtse Waarden Rabobank Clubkas Campagne UW Rabobank organiseerde voor de derde keer voor verenigingen in de Utrechtse Waarden en Schoonhoven, de UW Rabobank Clubkas Campagne! De basisgedachte van de campagne is dat leden van UW Rabobank hun stem kunnen uitbrengen op de vereniging die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen, des te hoger de financiële bijdrage voor de vereniging. Wij hebben ons ook ingeschreven om mee te doen aan de Rabobank Clubkascampagne Ons doel was een recueboard voor reddingen. Waarvoor een rescueboard: Je ligt op het water en bent dichtbij als iemand in nood raakt. Je bent snel bij de drenkeling en het board is zeer geschikt om een drenkeling naar de kant te brengen. Het is ook een hulpmiddel in de nieuwe opleiding voor lifeguard om te leren beter drenkelingen te redden. Het resultaat van de Clubkas Campagne was dat wij 69 stemmen hebben gehad en daarmee een bedrag van 345 hebben behaald. Te besteden aan het rescueboard. NOC*NSF en Albert Heijn sparen om te sporten De actie waarmee je bij de Albert Heijn kon sparen voor proeflessen bij sportverenigingen in de omgeving heeft voor ons opgeleverd dat er 6 belangstellenden een proefles kwamen duiken en 4 kinderen hebben een proefles zwemmend redden gevolgd. Hulp bij oefening oppervlakte reddingen brandweer In oktober hebben Christa en Jelinka de brandweer van de Veiligheidsregio Utrecht geholpen bij een tweetal oefeningavonden voor oppervlakte reddingen. Eerst een aantal reddingen met klos, touw en werpzak (deze zaken hebben ze in hun brandweerauto dus goed om daarmee te oefenen), daarna met hun pak aan het water in om te ervaring hoe lastig je brandweerpak zwemt en tot slot het redden van een drenkeling die in paniek is en een bewusteloos persoon.

6 Van de bestuurstafel In de bestuursvergadering in oktober heeft het bestuur gesproken over de volgende onderwerpen: De stand van zaken van de actiepunten uit onze Algemene Vergadering van 22 maart jl; Punten die voor ons van belang zijn uit de Algemene Vergadering van de bond (RN); Waterhulpverlening door de bond en het evenementenbeleid dat ontwikkeld is; De ontwikkelingen rond de landelijke Nationale Reddingsvloot (NRV), onze Tinn Silver maakt daar deel van uit; Het nieuw Examen Reglement met eisen voor het zwemmend redden die per ingaan en waar we voor definitief aan moeten voldoen; Stand van zaken m.b.t. onze opleidingen waaronder Lifeguard Pool: aanwijzen tekenbevoegden door bestuur, administratie voortgang lessen, instructeurs inplannen; Het zwemmen voor C-diploma en de introductie van KNZB Superspetters bij IJZ&PC; Het voornemen en aanpak om alle relevante- diploma's van ons kader te verzamelen; De stand van zaken van de Rabobank Clubkas Campagne (zie verder in deze nieuwsbrief); De stand van zaken van het gratis proefsporten van NOC*NSF en AH (zie verder in deze nieuwsbrief); De besteding van de Roest Crollius Fonds donatie van EUR voor nieuwe legertenten; De Hollandse Helden Loterij van de bond; De ontwikkelingen rond de Multifuctionele Accommodatie in de Duitslandstraat (oude Paulusschool); Promotiemateriaal zoals folders, website e.d. En tot slot belangrijke data Kijk op de Agenda op onze website voor alle zwemavonden en activiteiten. Op de website zijn ook alle eerdere nieuwsbrieven te vinden. Op woensdag 14 december wordt voor de 30ste keer Vreeswijk bij Kaarslicht georganiseerd Dit is onze laatste bewaking van dit jaar. Op 1 januari starten we het nieuwe jaar met de bewaking bij de Nieuwjaarsduik bij Klein Scheveningen. Op 15 december is het 2e officiële examen voor zwemdiploma C. Op 17 december bestaan we 43 jaar. En op 22 december is ook de laatste zwemavond van dit jaar. Op 12 januari is de eerste zwemavond van 2017 en is iedereen vanaf uur welkom om vrij te zwemmen. Dus neem je ouders, kinderen, broertjes, zusjes, opa s en oma s mee het water in. In januari of februari houden we in het zwembad een oefening Wakklimmen door de duikers, waar iedereen aan mee kan doen. De datum volgt. Op 28 maart 2017 is de Algemene Vergadering En Mocht je leuke dingen zien of doen met betrekking tot zwemmen, varen, snorkelen, duiken of een andere activiteit en vind je dit leuk om aan anderen te laten zien, stuur je foto's en een stukje tekst naar info@rbij.nl.

7 Het bestuur en de TC s van de Reddingsbrigade IJsselstein wensen jullie fijne feestdagen en een sportief en veilig 2017!.

Nieuwsbrief 17 van het RBIJ bestuur februari 2016

Nieuwsbrief 17 van het RBIJ bestuur februari 2016 Nieuwsbrief 17 van het RBIJ bestuur februari 2016 Beste leden, ouders/verzorgers en begunstigers, Voor je ligt de nieuwsbrief 17 van het bestuur van Reddingsbrigade IJsselstein. Met deze nieuwsbrief vertelt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 van het RBIJ bestuur december 2014

Nieuwsbrief 9 van het RBIJ bestuur december 2014 Nieuwsbrief 9 van het RBIJ bestuur december 2014 Beste leden, ouders/verzorgers en begunstigers, Voor je ligt de laatste nieuwsbrief van 2014 van het bestuur van Reddingsbrigade IJsselstein. Met deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 van het RBIJ bestuur oktober 2014

Nieuwsbrief 8 van het RBIJ bestuur oktober 2014 Nieuwsbrief 8 van het RBIJ bestuur oktober 2014 Beste leden, ouders/verzorgers en begunstigers, Voor je ligt de nieuwsbrief van het bestuur van Reddingsbrigade IJsselstein. Met deze uitgebreide nieuwsbrief

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING 2015 17 MAART 2015 JAARPLAN BESTUUR EN TC s 2015

ALGEMENE VERGADERING 2015 17 MAART 2015 JAARPLAN BESTUUR EN TC s 2015 ALGEMENE VERGADERING 2015 17 MAART 2015 JAARPLAN BESTUUR EN TC s 2015 Bestuur in 2015 Het bestuur heeft in 2014 gewerkt aan het motto terug naar de basis bedenken wat nu echt de prioriteiten zijn van de

Nadere informatie

Woordje van de voorzitter.

Woordje van de voorzitter. Nieuwsbrief 7 van het RBIJ bestuur juli 2014 Beste leden, ouders/verzorgers en begunstigers, Voor je ligt de nieuwsbrief van het bestuur van Reddingsbrigade IJsselstein. Met deze uitgebreide nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 van het RBIJ bestuur december 2013

Nieuwsbrief 6 van het RBIJ bestuur december 2013 Nieuwsbrief 6 van het RBIJ bestuur december 2013 Beste leden, ouders/verzorgers en begunstigers, Voor je ligt de nieuwsbrief van het bestuur van de Reddingsbrigade IJsselstein. Met deze nieuwsbrief wil

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugd November 2016

Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Hallo Allemaal, Inmiddels begint het buiten weer steeds vroeger donker te worden en dat betekent dus dat we ook weer een aantal feestdagen gaan krijgen de komende tijd.

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 20 februari 2019

Algemene Ledenvergadering. 20 februari 2019 Algemene Ledenvergadering 20 februari 2019 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen ALV 2018 4. Jaarverslagen van de secretaris

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 d.d

Nieuwsbrief 17 d.d Belangrijke data Dinsdag 22 mei 2018 Nieuwsbrief 17 Donderdag 24 mei 2018 Dinsdag 29 mei t/m vrijdag 1 juni Schoolfotograaf Avondvierdaagse Nieuwsbrief 17 d.d. 22-05-2018 Woensdag 30 mei Praktisch verkeersexamen

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019.

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019. Nieuwsbrief, Maart 2019 Beste leden, Er is deze week ontzettend hard gewerkt om de banen klaar te krijgen. Hulp van jong en oud hebben er voor gezorgd dat de banen er tip top bij liggen en er vanaf maandag

Nadere informatie

Lesplan Zwemmend Redden: junior redder, zwemmend redder, lifesaver.

Lesplan Zwemmend Redden: junior redder, zwemmend redder, lifesaver. Lesplan Zwemmend Redden: junior redder, zwemmend redder, lifesaver. Commissie: AB Kenmerk: Lesplan zwemmend redden Datum: 2018-07-11 ReddingsBrigade Boxtel is een vrijwilligers organisatie. Naast het opleiden

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Nieuwsbrief december 2015 Openingswoord van de voorzitter Geachte lezer, Hierbij onze 2e nieuwsbrief van de EHBO vereniging Westerbork. In deze nieuwsbrief staan de activiteiten die geweest zijn en die

Nadere informatie

Koningin Beatrixschool

Koningin Beatrixschool Nieuwsbrief 38 3-7-2015 Koningin Beatrixschool De Vissersingel 1, 7942EA Meppel www.beatrixschoolmeppel.nl T: 0522-251716 Geachte ouder(s) verzorger(s) Wat een mooi jaar hebben we achter de rug! In deze

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden!

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden! NIEUWSFLITS Augustus 2015 Beste ouders/verzorgers en leden, Het is alweer augustus 2015, de zomervakantie vliegt voorbij. En wat is er een hoop gebeurd in de afgelopen weken. Wij hebben afscheid genomen

Nadere informatie

Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september Sprookjesfestival

Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september Sprookjesfestival 1 van 5 21-11-2018 13:33 Bekijk deze email in je browser Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september 2018 Welkom bij onze vernieuwde nieuwsbrief! Wijkvereniging inschuytgraaf houdt je graag op

Nadere informatie

goede en frisse moed tegenaan! Voor actuele zaken en de laatste foto s kunt u onze pagina liken op Facebook en Instagram. Team De Zoete Inval

goede en frisse moed tegenaan! Voor actuele zaken en de laatste foto s kunt u onze pagina liken op Facebook en Instagram. Team De Zoete Inval Nieuwsbrief Kinderdagverblijf Kinderd blijf januari 2019 Nr. 36 Inleiding Beste ouders/ verzorgers, We willen jullie allemaal een heel fijn 2019 wensen! De feestdagen zijn inmiddels voorbij en de winter

Nadere informatie

Jaargang 36 nummer 15 5 december 2018 VOORWOORD. Beste ouders en geïnteresseerden!

Jaargang 36 nummer 15 5 december 2018 VOORWOORD. Beste ouders en geïnteresseerden! Jaargang 36 nummer 15 5 december 2018 Beste ouders en geïnteresseerden! een wekelijkse uitgave van Kindcentrum KLEINERF, De Mortel VOORWOORD Inmiddels is het 1 december geweest en dat betekent dat alle

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 oktober Beste ouders en verzorgers,

Nieuwsbrief 14 oktober Beste ouders en verzorgers, Beste ouders en verzorgers, Voordat we jullie en alle kinderen een fijne herfstvakantie toewensen, willen we nog het een en ander met jullie delen. De afgelopen weken hebben we met ons nieuwe team hard

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij!

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij! NIEUWSBRIEF Agenda Basisschool Sint Liborius December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december 19.30 uur Werkgroep Andere Tijden 9 december 19.30 uur VO Voorlichtingsavond groep 8 11 december

Nadere informatie

Kerstfeest Schooljaar 2012-2013. Nummer 5. 29-11-2012 Enkele belangrijke data: Lightwise Groep 1 en 2

Kerstfeest Schooljaar 2012-2013. Nummer 5. 29-11-2012 Enkele belangrijke data: Lightwise Groep 1 en 2 Binnenkort zullen op speelse wijze ook de fietsen van de kleuters en de leerlingen van groep 3-4 getest worden en hopelijk kunnen er ook dan weer volop goedkeuringsstickers worden uitgedeeld, want we gaan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 19 december 2016

Nieuwsbrief 9 19 december 2016 Nieuwsbrief 9 19 december 2016 Nieuws uit het kantoortje. Zo aan het einde van het jaar is het altijd goed om even terug te kijken naar wat er gebeurd is, en vooruit te kijken naar wat er te komen staat.

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 15, blok 2 maandag 25 november 2013

HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 15, blok 2 maandag 25 november 2013 De kijkochtend Afgelopen dinsdag en donderdag waren er op beide locaties de kijkochtenden. Ontzettend veel ouders/verzorgers hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om het werk van de kinderen in te

Nadere informatie

Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard 2015-2016

Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard 2015-2016 Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard 2015-2016 Versie: 1.1 Datum: 23-09-2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 3. Missie... 3 4. Beleid korte termijn... 4 4.1. Vereniging... 4 4.1.1.

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie Meernieuws Mei 2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze nieuwsbrief willen wij u informeren over de volgende onderwerpen: Nieuws van de directie Voetbal Sponsor voetbal Verkeersexamen CITO toetsen Welkom

Nadere informatie

obs De Phoenix Week

obs De Phoenix Week obs De Phoenix Week - 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze nieuwsbrief blikken wij terug op het feestelijke afscheid van juf Elly, de leerkrachtenverjaardag, de regionale zwemkampioenschappen en de

Nadere informatie

De Achtbaan. Nieuwsbrief Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda

De Achtbaan. Nieuwsbrief Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda Nieuwsbrief 7 2018-2019 Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u de 7-de nieuwsbrief van dit schooljaar!

Nadere informatie

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie!

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie! Nieuwsbrief d.d. 17-04-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Pasen 2019 We willen iedereen hele, gezellige

Nadere informatie

Tweede nieuwsbrief december Schoolnieuws. Tweede nieuwsbrief december 2016 obs De Hoge Raven

Tweede nieuwsbrief december Schoolnieuws. Tweede nieuwsbrief december 2016 obs De Hoge Raven Tweede nieuwsbrief december 2016 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws 2016 Kalender Sinterklaas Invallers Wc-actie leerlingenraad Nieuws van de Brede School Presentatieles Brede School Activiteiten Nieuws

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 maart Beste lezers van onze nieuwsbrief,

Nieuwsbrief 14 maart Beste lezers van onze nieuwsbrief, 160314 Nieuwsbrief 14 maart 2016 Beste lezers van onze nieuwsbrief, Afsluiting troubadour project groep 3/4 Afgelopen dinsdag zijn we als afsluiting van ons project naar een echte troubadour gaan kijken

Nadere informatie

Vrijwilligers-krant Midgard Oktober 2016

Vrijwilligers-krant Midgard Oktober 2016 Vrijwilligers-krant Midgard Oktober 2016 De maand oktober is alweer aan zijn laatst stukje begonnen. Komende zondag gaat de tijd alweer een uurtje terug! Wat gaat de tijd toch snel! Ik hoop van harte dat

Nadere informatie

Film première 29 juni!

Film première 29 juni! Nieuwsbrief 10 Jaargang 5 01-05- 2015 www.aventurijn.almere-speciaal.nl De 10e editie van de nieuwsbrief schooljaar 2014-2015 BELANGRIJKE DATA: 15-19 juni oudergesprekken 19 juni sport en vrije tijd 26

Nadere informatie

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk Nummer 7 8 november 2017 17 november: Lootjes trekken (groep 6 t/m 8) 20 t/m 24 november: 10-minutengesprekken met ouder(s)/verzorger(s) (en kind) 22 november: Schoen zetten (groep 1 t/m 8) 22 november:

Nadere informatie

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden Feest van Geven en Ontvangen

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden   Feest van Geven en Ontvangen No.7 8 december 2017 CBS De Schutse 0591-37 18 98 Paardelandsdrift 9 info@cbsdeschutse.nl 7854 PR Aalden www.cbsdeschutse.nl Feest van Geven en Ontvangen Kerstviering De activiteitencommissie en de leerkrachten

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 december 2016

Nieuwsbrief 2 december 2016 Nieuwsbrief 2 december 2016 Schoolnieuws Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u de zevende nieuwsbrief van het schooljaar 2016-2017. Kerstvieringen Samen met de leerlingen werken we toe naar onze

Nadere informatie

ALGEMEEN JAARVERSLAG 2015

ALGEMEEN JAARVERSLAG 2015 ALGEMEEN JAARVERSLAG 2015 TV De Delftse Hout Jaarverslag 2015 pag. 13 januari 2016 Jaarverslag Jeugdcommissie 2015 Het jaar begon met ons jaarlijks bezoek aan de Kidsday van het ABN AMRO Toernooi. Op

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28 april 2016

Nieuwsbrief 28 april 2016 Beste kinderen, ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 28 april 2016 Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met belangrijke informatie over de Blokpoelschool. De nieuwsbrief wordt ook op de website www.blokpoelschool.nl

Nadere informatie

Mescher Mail. Boomplantdag

Mescher Mail. Boomplantdag OBS Mesch Grijzegraaf 12 6245 KG Mesch-Eijsden 15 2016 Nummer 3 Mescher Mail Boomplantdag In het kader van de boomplantdag zijn er verschillende activiteiten op OBS Mesch. Afgelopen vrijdag hebben de kinderen

Nadere informatie

H o n d e n s p o r t v e r e n i g i n g D e V r i j e S p r o n g

H o n d e n s p o r t v e r e n i g i n g D e V r i j e S p r o n g H o n d e n s p o r t v e r e n i g i n g D e V r i j e S p r o n g Van de voorzitter. Beste hondenliefhebber (ster) 1 ste kwartaal 2014 Het nieuwe jaar is alweer 2 maanden oud. De lessen zijn weer in

Nadere informatie

Klas van de week: groep 7

Klas van de week: groep 7 Klas van de week: groep 7 Vrijdag 6 november jl. kwamen er twee voedingscoaches op onze school. In diverse groepen hebben ze iets verteld over gezond eten. In groep 7 ging het over duurzaamheid en biologisch

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16. Algemene informatie. Belangrijke data:

Nieuwsbrief 16. Algemene informatie. Belangrijke data: Nieuwsbrief 16 18 april 2019 Belangrijke data: 22 april t/m 03 mei Meivakantie 08 mei Stripboekenmiddag 15 mei Grote Rekendag 15 mei AC-vergadering 16 en 17 mei Schoolfotograaf 16 mei Nieuwsbrief 17 Algemene

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

MEPPELER HOCKEY VERENIGING

MEPPELER HOCKEY VERENIGING Nieuwsbrief mei Het schiet al weer aardig op met het seizoen. Voor een paar teams (o.a. dames 1) breekt een cruciale fase aan in de competitie. Kampioen of niet?? Natuurlijk kijken we met z n allen ook

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief 14 29 maart 2016 GROEPSACTIVITEITEN Dankzij de inzet van veel ouders, kunnen we terugkijken op een geslaagde pannenkoeken dag. voor de opa s en oma s van onze school. Hartelijk dank voor het

Nadere informatie

Nieuwsbrief W.I.K. Rheden November Tijd om nog even alles op een rijtje te zetten in een WIK nieuwsbrief.

Nieuwsbrief W.I.K. Rheden November Tijd om nog even alles op een rijtje te zetten in een WIK nieuwsbrief. Nieuwsbrief W.I.K. Rheden November 2014. Beste Wikkers, Nog een paar weken te gaan en dan hebben we al weer 2015! Tijd om nog even alles op een rijtje te zetten in een WIK nieuwsbrief. In de vorige nieuwsbrief

Nadere informatie

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers,

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers, Nummer: 8 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Vorige week donderdagavond hebben we een geweldig optreden gehad van alle kleuters. Zij speelden deze avond de musical De kleine Kerstman.

Nadere informatie

schooljaar nieuwsbrief nr

schooljaar nieuwsbrief nr Pasen Gisteren hebben we met de hele school het paasfeest gevierd. We hebben samen heerlijk gegeten en aandacht besteed aan het paasverhaal. Ook hebben we samen paasliedjes gezongen. Fijn dat leerkrachten

Nadere informatie

Koppel kort nummer 5 3 november 2016

Koppel kort nummer 5 3 november 2016 Belangrijke data: maandag 7 t/m vrijdag 11 november: 10 minutengesprekken groep 1 t/m 7 op uitnodiging van de leerkracht maandag 7 en dinsdag 8 november: Drempelonderzoek leerlingen groep 8. woensdag 9

Nadere informatie

Ik vind het heel leuk in groep 4. We rekenen en we doen taal. Zo leuk allemaal. Ik hoop dat ik nog veel leer. Julia

Ik vind het heel leuk in groep 4. We rekenen en we doen taal. Zo leuk allemaal. Ik hoop dat ik nog veel leer. Julia We hebben de afgelopen tijd weer veel leuke activiteiten in de klas gedaan. In november was er een gezellige opa en oma middag. Het is leuk om te zien dat de opa s en oma s en de kinderen samen genieten

Nadere informatie

5 december Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen bij ons op school 6 december speelgoeddag 7 en 14 december gastles korfbal

5 december Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen bij ons op school 6 december speelgoeddag 7 en 14 december gastles korfbal t Driesprongetje Agenda Nieuwsbrief 30-nov-2012 5 december Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen bij ons op school 6 december speelgoeddag 7 en 14 december gastles korfbal Sinterklaas Woensdag is het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Succesvolle 1 e editie Bixie Outdoor Vorstenbosch

NIEUWSBRIEF. Succesvolle 1 e editie Bixie Outdoor Vorstenbosch NIEUWSBRIEF Succesvolle 1 e editie Bixie Outdoor Vorstenbosch De eerste editie van Bixie Outdoor Vorstenbosch was een groot succes. Op een ontspannen en plezierige manier heeft iedereen kunnen genieten

Nadere informatie

o.b.s. De Goudvink - 15 december 2017

o.b.s. De Goudvink - 15 december 2017 o.b.s. De Goudvink - 15 december 2017 Belangrijke data 20 december Trefbaltoernooi groep 7/8 21 december Kerstdiner, 17.00-18.15 uur 22 december 12.00 uur vrij 22 december Start kerstvakantie 5 januari

Nadere informatie

Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: website: 19 december 2018

Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: website:   19 december 2018 Infobulletin Basisschool St. etrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl Agenda 19 december 2018 19 dec. Kerstviering (verplicht) 21 dec. Kerstvakantie vanaf 12.00uur

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

SV DUO is nog steeds dringend op zoek naar een secretaris en een voorzitter! (dit mag ook een combifunctie zijn)

SV DUO is nog steeds dringend op zoek naar een secretaris en een voorzitter! (dit mag ook een combifunctie zijn) Beste leden, Bijgaand treffen jullie weer een nieuwsbrief aan. Veel leesplezier gewenst! SV DUO is nog steeds dringend op zoek naar een secretaris en een voorzitter! (dit mag ook een combifunctie zijn)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 oktober 2018

Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Iets leuks.. groep 6a heeft een gave lipdub gemaakt, Kom Erbij! Deze is te zien in onze app (onder het kopje nieuws) en op facebook. Ga deze zeker kijken! 1 Mededelingen Onze

Nadere informatie

Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard

Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard 2016-2017 Versie: 1.1 Datum: 24-10-2016 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 3. Missie... 3 4. Beleid korte termijn... 4 4.1. Vereniging... 4 4.1.1.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 29 4 JULI

Nieuwsbrief 29 4 JULI Nieuwsbrief 29 4 JULI 2017 www.bcscarabee.nl Hallo beste leden! Hierbij de tweede nieuwsbrief van 2017! In deze editie nog een paar laatste weetjes van dit seizoen. De vakantie staat ook weer voor de deur

Nadere informatie

Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout

Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout www.columbiaan.nl A-, B- en C- diploma s Zwemvaardigheidsdiploma s Wedstrijdzwemmen Volwassenenzwemmen INFORMATIEBOEKJE Geachte lezer, Van harte welkom bij de Zwemvereniging

Nadere informatie

Jaargang 35 nummer 14 3 december 2016

Jaargang 35 nummer 14 3 december 2016 Jaargang 35 nummer 14 3 december 2016 Roerdompplein 19, 2025 CS Haarlem * tel 023-5370413; fax 023-5492405; e-mail: directeur@kon-emmaschool.nl MR VERKIEZINGEN Een aantal weken geleden hebben wij in de

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig.

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig. Nieuwsflits 10 december 2015 Kalender: Agenda: Donderdag 10 december 17.00 uur: sluiting stemmen Rabo Projectenfonds Maandag 14 december: Schoolzwemmen groepen 3a en 3b/4a Dinsdag 15 december: Schoolzwemmen

Nadere informatie

SSS Lopik. Sportnieuws. Algemeen

SSS Lopik. Sportnieuws. Algemeen Algemeen Het is alweer even geleden, maar voor jullie ligt alweer de laatste nieuwsbrief voor dit seizoen. Vol met belangrijke informatie, maar ook leuke verslagen van activiteiten die zijn georganiseerd

Nadere informatie

Agenda. Welkom op school. Nieuws uit groep 1-2. Nieuwsbrief Jaargang 17 / nr. 5. Melissa Toonen

Agenda. Welkom op school. Nieuws uit groep 1-2. Nieuwsbrief Jaargang 17 / nr. 5. Melissa Toonen Nieuwsbrief 12-12-2014 Jaargang 17 / nr. 5 De volgende nieuwsbrief verschijnt op: 16 januari 2015 Agenda 16-12 kerststukjes maken 18-12 groep 3 t/m 8 schaatsen op het marktplein 18-12 s middags vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. December 2016

Nieuwsbrief. December 2016 Nieuwsbrief December 2016 De laatste maand van het jaar is weer aangebroken en we maken ons weer op voor de feestdagen en de afsluiting van (alweer) een bewogen jaar. In de afgelopen maanden zijn weer

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F Belangrijke data: 11 januari Vragen uurtje over andere schooltijden, vanaf 8.30 uur van harte welkom! 11 januari Informatie avond Voortgezet Onderwijs voor ouders groep 8, op obs

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s- Hertogenbosch en omgeving

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s- Hertogenbosch en omgeving Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s- Hertogenbosch en omgeving Uitgave 3 seizoen 2015-2016 Beste vrijwilligers, Het SVG seizoen 2015-2016 is al weer een tijdje afgelopen. Toch nog even een korte nieuwsbrief.

Nadere informatie

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s),

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s), Nieuws brief Nieuws brief December 2015 Beste ouder(s) / verzorger(s), We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en erg gezellige kerstmarkt! Het was erg druk en alle mooi gemaakte knutselstukken zijn

Nadere informatie

KBS de Burchtgaarde, Stoutenburgstraat 26, 4834 LP Breda Nieuwsbrief Kbs De Burchtgaarde nummer /

KBS de Burchtgaarde, Stoutenburgstraat 26, 4834 LP Breda Nieuwsbrief Kbs De Burchtgaarde nummer / KBS de Burchtgaarde, Stoutenburgstraat 26, 4834 LP Breda 076-5650828 kbsdeburchtgaarde_info@inos.nl www.burchtgaarde.nl Nieuwsbrief Kbs De Burchtgaarde nummer 8 2016/2017 09-12-2016 Algemeen Sint op school

Nadere informatie

No Distance. We make the difference. Hallo allemaal, Hartelijke groet, Team No Distance. Nieuwsbrief januari Uitje van de maand januari

No Distance. We make the difference. Hallo allemaal, Hartelijke groet, Team No Distance. Nieuwsbrief januari Uitje van de maand januari Nieuwsbrief januari 2017 Hallo allemaal, In deze nieuwsbrief een terugblik op het uitje van december, maar ook informatie over het uitje van de maand januari. Marianne zal zich voorstellen in deze nieuwsbrief.

Nadere informatie

t Talent Nieuwsbrief december 2018 Groep 7/8 naar Biënnale in Veghel Kleuters aan de slag op het Elde College Groep 5-6 op de schaats

t Talent Nieuwsbrief december 2018 Groep 7/8 naar Biënnale in Veghel Kleuters aan de slag op het Elde College Groep 5-6 op de schaats t Talent december 2018 Nieuwsbrief Groep 7/8 naar Biënnale in Veghel Kleuters aan de slag op het Elde College Groep 5-6 op de schaats Voorwoord Beste Ouder(s)/verzorger(s), 2018 Zit er al weer bijna op.

Nadere informatie

Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005

Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005 Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005 De CEZ ziet er eind 2005 als volgt uit: Sylvia Trijsburg - Verwoerd Voorzitter + leiding zaterdagochtend Jan Boelhouwer

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

Jaargang: 17 Nr

Jaargang: 17 Nr Jaargang: 17 Nr. 4 21-12-2013 NIEUWSBRIEF van Katholieke Basisschool PIROUETTE Eindredactie: Sergio van Dijk, Rienke van den Berg, Ignace Kloet Technische realisatie: Aster Brouwer, ICT-coördinator. AGENDA

Nadere informatie

DECEMBER 7, 2018 JAARGANG 2, NUMMER 5

DECEMBER 7, 2018 JAARGANG 2, NUMMER 5 Kansenkrant DECEMBER 7, 2018 JAARGANG 2, NUMMER 5 In deze nieuwsbrief: - Plusklas - Bezoek van Sint en zijn pieten - Basisschool Uniek gaat kerstgedachte actief uitdragen - Oversteek - Externe begeleiding

Nadere informatie

Naast Facebook en houden wij je door middel van de nieuwsbrief graag uitgebreid op de hoogte.

Naast Facebook en  houden wij je door middel van de nieuwsbrief graag uitgebreid op de hoogte. VOORWOORD Voor jullie ligt nieuwsbrief nr. 2! De afgelopen maanden zijn er weer leuke activiteiten geweest met als hoogtepunten de viering van het 70-jarig jubileum en de JOTA, maar daar lees je op de

Nadere informatie

Hier is die dan de allereerste Nieuwsbrief van 2012!!!

Hier is die dan de allereerste Nieuwsbrief van 2012!!! Nieuwsbrief 2 Hier is die dan de allereerste Nieuwsbrief van 2012!!! De schoolvakanties zijn binnenkort achter de rug. Wij hopen dat jullie een heerlijke vakantie hebben gehad. Wij hebben als brigade niet

Nadere informatie

Winterbraam

Winterbraam Winterbraam 2015 www.bvbramerland.nl Woordje vanuit het bestuur Input Braam Angelique Leenheers Haagakker 7 We zitten aan het einde van het jaar. We hebben er weer een mooi jaar op zitten met de buurtvereniging.

Nadere informatie

Heeft u op dit moment kinderen die op zwemles zitten? Bent u een man of een vrouw? In welk jaar bent u geboren?

Heeft u op dit moment kinderen die op zwemles zitten? Bent u een man of een vrouw? In welk jaar bent u geboren? Zwemles is een oer Hollands product. Nergens ter wereld gaan zoveel kinderen op zwemles. Het kan ook niet anders in zo'n waterrijk land. In Nederland worden jaarlijks zo'n 300.000 zwemdiploma's uitgereikt.

Nadere informatie

Nieuwsbrief VVS'92. Promotie/degradatie wedstrijden. 2e plaats dames 3! www.vvs92.nl

Nieuwsbrief VVS'92. Promotie/degradatie wedstrijden. 2e plaats dames 3! www.vvs92.nl In deze nieuwsbrief Uitslagen, Komende wedstrijden, Eindstand seizoen 2012-2013, 2e plaats dames 3!, Sportweek 2013, Nieuws van de teams, Seizoensafsluiting, Foto's wedstrijden en foto's seizoensafsluiting

Nadere informatie

24 december 2016 nr. 30

24 december 2016 nr. 30 24 december 2016 nr. 30 De feestdagen staan voor de deur en het jaar 2016 loopt ten einde, tijd voor een laatste Nieuwsbrief. Het afgelopen kwartaal waren er diverse activiteiten. In deze Nieuwsbrief een

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

Groep 4 /5. Nieuwe leidster bij de peuterspeelzaal

Groep 4 /5. Nieuwe leidster bij de peuterspeelzaal Nieuwe juf groep 3 Via deze weg wil ik me graag even aan u voorstellen. Mijn naam is Mandy Kauling en ik woon in Haarlem. Sinds vorige week ben ik werkzaam op de Avonturijn in groep drie. De afgelopen

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2018-2019 26 november t/m 07 december Agenda: Ma - Groep 1-2 start met het thema: Feest (Sinterklaasfeest) Di - Wo - Actie Happy Kids wordt afgesloten 8 kinderen brengen de dozen naar Manna

Nadere informatie

Basisschool De Klimophoeve en PSZ Kapoentje. website: Nieuwsbulletin nr: 199.

Basisschool De Klimophoeve en PSZ Kapoentje. website:  Nieuwsbulletin nr: 199. Basisschool De Klimophoeve en PSZ Kapoentje directie@klimophoeve.nl website: www.klimophoeve.nl Nieuwsbulletin nr: 199 januari 2016 Belangrijke data in januari 4 januari Eerste schooldag na de kerstvakantie

Nadere informatie

Maandbrief december Heiloo, 4 december 2017

Maandbrief december Heiloo, 4 december 2017 Maandbrief december Heiloo, 4 december 2017 Aan de ouders, In de maand november zijn we de echte donkere dagen in gegaan. Wij zien in deze periode in ons land het licht van de zon steeds wat korter. Op

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MEI Eerste Leidse Schoolvereniging

NIEUWSBRIEF MEI Eerste Leidse Schoolvereniging NIEUWSBRIEF MEI 2017 Eerste Leidse Schoolvereniging PC Hooftlaan 12 www.eersteleidseschool.nl T: 0715765266 MR vergaderingen 12 juni 4 juli Beste ouders, verzorgers, Nog 6 weken en het schooljaar zit er

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 28

t Informantje schooljaar week 28 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 28 Agenda

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), Beste ouder(s)/verzorger(s), Met veel plezier en trots schrijf ik deze eerste nieuwsbrief in onze prachtige nieuwe school. Ik wil u bedanken voor de vele positieve reacties die we hebben mogen ontvangen.

Nadere informatie