Nieuwsbrief. Het afgelopen halfjaar GOLF VOOR GEHANDICAPTEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Het afgelopen halfjaar GOLF VOOR GEHANDICAPTEN"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Het afgelopen halfjaar GOLF VOOR GEHANDICAPTEN

2 In de eerste twee maanden hebben we de contacten die we in het vorig jaar hebben opgedaan verder aangehaald. Onze stichting werd onder andere door het organisatiebureau ALLES OVER GOLF uitgenodigd om aan de golf en lifestyle beurs in Den Bosch deel te nemen. Er zijn gesprekken gevoerd met de BNMO (bond Nederlandse Militaire Oorlogsslachtoffers) en de BASIS zorgaanbieder voor leger, brandweer, ambulance, politie en openbaarvervoer medewerkers in Doorn, waarin we onze visie en plannen hebben uitgelegd. We hebben gesproken met de Haagse Hoge School in combinatie met de Sophia Revalidatie. De HHS heeft een electoraat BEWEGEN MET EEN BEPERKING en onze stichting wil graag met het electoraat de golfsport als revaliderende en therapeutische sport introduceren. Er is opnieuw contact gelegd met MEE Zuid Holland Noord. Stichting Golf Voor Gehandicapten heeft door tussenkomst van zijn ambassadeur Dick Sluimers drie sponsors gevonden die onze stichting een startbedrag hebben geschonken zodat wij nu meerdere projecten kunnen gaan uitvoeren. Bij deze wil ik KPMG, ABN AMRO en AEGON zeer veel dank zeggen voor hun ondersteuning.

3 GOLF EN LIFESTYLE BEURS In begin maart werd in Den Bosch de golf en lifestyle beurs gehouden. Stichting Golf Voor Gehandicapten kreeg daar een stand aangeboden om een gehandicaptengolf plein op te zetten. Jammer genoeg was de tijd te kort om daar goed gestalte aan te geven en zo stonden we als enige gehandicaptengolf vertegenwoordiger op de beurs. In samenwerking met OTTO BOCK BENELUX en WELZORG hebben we voor elkaar gekregen dat er een paragolfer als demonstratiemodel aanwezig was. Deze paragolfer hebben we tijdens de beurs kunnen inzetten om gehandicapten in een rolstoel te laten zien en te laten voelen dat ook zij kunnen golfen. Met onze secretaris en golfprofessional Jose Loomans, hebben een viertal rolstoelers ervaren hoe het is om in een paragolfer in de slag kooi voor het eerst met golf te beginnen. Na instructies van Jose werden de golfballen al snel achter in het net geslagen. Alle vier waren zeer enthousiast na de golflessen van Jose en gaven aan serieus met golf te willen verder gaan omdat ze hebben ervaren dat zij ondanks hun beperking heel goed in staat zijn om deze sport te kunnen beoefenen. Dit heeft er o.a. toe geleid dat een bezoeker, Jan van Rijswijck, door toe doen van onze stichting een maand later een paragolfer demo dag door OTO BOCK kreeg aangeboden. Deze demo dag werd op 26 april gehouden op golfbaan Eykenduyn en Jan heeft de paragolfer uitgebreid kunnen testen. Tijdens de beurs hebben we veel bezoekers duidelijk kunnen maken dat golf bij uitstek geschikt is voor onze gehandicapte medemens.

4 HAAGSE HOGE SCHOOL Enkele maanden geleden kwamen wij in contact met Arend de Kloet, bewegingsfysioloog verbonden aan de Sophia Revalidatie, en Lector Revalidatie meedoen met beperkingen aan de Haagse Hoge School. Wij kwamen in contact omdat onze stichting graag een wetenschappelijk medisch rapport over golf en gehandicapten wil opstellen, want hoe groot de golfsport ook is, er is nergens een wetenschappelijk rapport over de invloed van golf op gehandicapten. Arend is ook initiatiefnemer voor een café voor jeugd met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). Voor deze jeugd heeft de stichting in samenwerking met Arend, de Haagse Hoge School en de Sophia Revalidatie op Golfbaan Leeuwenbergh een clinic georganiseerd. Mede door de hulp van onze tweede ambassadeur John Woof van de John Woof Golf Academy maar ook headpro van Golfclub Leeuwenbergh werd het complex en faciliteiten door het bestuur van de vereniging gratis aangeboden, onze dank daarvoor. Onder leiding van Jose Loomans begonnen 14 deelnemers aan de clinic met de onderdelen, slaan, chippen en putten. Met veel enthousiasme was de jeugd met de verschillende onderdelen bezig en zelfs zo intensief dat de kreet, jeetje, moeten we nu al wisselen bij het doorgaan naar een volgend onderdeel, vaak werd gehoord. Na ruim twee uur clinic werd er door de meisjes en jongens op het terras enthousiaste verhalen verteld en het beleven van de clinic besproken. Meer dan de helft van de deelnemers heeft aan gegeven dat ze hier graag een vervolg aan wilden geven en onze stichting is druk doende om aan de wens van deze jeugdige gehandicapten te voldoen. Hierbij een verslag van één van de deelnemers; Geheel onverwacht heb ik op vrijdag 11 mei heb ik meegedaan met een golfclinic. De golfclinic werd verzorgd door Stichting Golf Voor Gehandicapten op golfvereniging Leeuwenbergh te Den Haag. Zij hebben het Sophia Revalidatie Centrum uitgenodigd om kennis te maken met golfen. De middag was bedoeld om te laten zien dat het hebben van een beperking niets uit maakt bij golfen.

5 De middag begon met het verzamelen in het clubhuis. Het was leuk om weer wat bekende gezichten te zien en lekker bij te kletsen. Zo ben ik weer op de hoogste van hoe het met iedereen gaat. Ook heb ik een hoop nieuwe mensen leren kennen. Een middag als dit is ideaal om nieuwe sociale contacten op te doen en oude te onderhouden. Er werd deze middag natuurlijk niet alleen maar gekletst. Er moest ook wat gedaan worden! Na een uitleg werd de groep in drieën gedeeld en gingen we echt aan de slag. De clinic bestond uit drie onderdelen; chippen, putten en de bal zo ver mogelijk weg rammen! Dat laatste vond iedereen uiteindelijk toch het leukst. Het groepje waar ik in zat begon met het chippen. Er werd goed uitgelegd wat de bedoeling was en wat je moest doen. Wanneer het niet helemaal lukte, kreeg je goede tips wat je anders kon doen en hoe je het aan moest pakken. Ons volgende les onderdeel, was het putten. Dit is echt nog knap lastig! De bal gaat altijd gaat altijd harder dan de bedoeling is. Het meest frustrerende aan dit onderdeel was nog wel dat de bal steeds net over de hole heen ging. Hier was een leuk circuitje opgezet, waarmee je het putten goed kon oefenen. Het was wel jammer dat er niet genoeg tijd was om alle onderdelen van het circuitje af te maken.als laatste mochten wij naar het af slaan. Hier mocht je lekker zo hard al je kan tegen die bal aan slaan. Erg leuk! Mijn armen en handen vonden dit alleen minder. We moesten de club op zo n manier vasthouden, dat we dit voelden in onze armen en handen. De middag eindigde zoals die begonnen was. Gezellig praten met een drankje. Het weer heeft goed meegewerkt en we konden de middag heerlijk afsluiten op het terras. Nu werd er minder bijgepraat en meer nagepraat over hoe het golfen is gegaan en wat iedereen er van vond. Het was zeker een geslaagde middag. Ik heb het gezellig gehad en ook nog eens kennis gemaakt met voor mij een leuke nieuwe sport. Het was fijn om dit samen te ondernemen. Wat mij betreft is het voor herhaling vatbaar. Het lijkt mij leuk om meer van het golfen de leren!

6 BNMO Onze stichting is met BNMO in contact gekomen naar aanleiding van een televisie verslag over een zeildag voor gehandicapte oorlogsveteranen en een brief aan onze bevelhebber Generaal Uhm. Na een positief gesprek met secretaris Luijters werd besloten om een golfclinic te gaan geven voor de afdelingen Overijssel en Drenthe op het Golfcentrum Dutch Golf van Jart Sluiter te Hattem. Na een goede voorbereiding bleek het animo voor de clinic niet al te groot te zijn zodat we gezamenlijk hebben besloten om deze clinic op een later tijdstip te organiseren. Met de BNMO kwamen we in contact met de BASIS. De BASIS Zij zijn de zorgverlener voor militairen, ambulance, brandweer, politie en openbaarvervoer medewerkers. Ons plan en visie wilden zij graag testen tijdens hun Veterans Challenge, waarin cliënten tijdens drie dagen kunnen kiezen uit verschillende sport aanbiedingen. Op zaterdagmiddag 21 april heeft onze stichting een clinic op de Doornse Golfclub gehouden, waarbij ons het complex door het bestuur van de Doornse kosteloos werd aangeboden. Nogmaals onze dank. De 14 deelnemers gingen onder leiding van Jose, Rita van Campen en ondergetekende aan de slag met de onderdelen slaan, chippen en putten. Het weer hielp een goed deel mee om er een mooie dag van te maken en na afloop was de reactie van een paar deelnemers zeer positief. Vooral de reactie van PTSS patiënten die aangaven dat men zich tijdens het golfen geheel vrij ging voelen en dat de innerlijke spanning volledig wegvloeide. Wederom een bevestiging dat golfen therapeutisch werkt. De evaluatie en eindconclusie van de Veterans Challenge waren voor de golfclinic zo positief dat we nu gezamenlijk gaan overleggen hoe we golf in hun zorg en revalidatietraject kunnen implementeren.

7 CEREBRAAL Onze stichting is ook in contact gekomen met Vereniging Cerebraal met zijn secretaris Ramon Ahmad. Vereniging Cerebraal is opgericht voor mensen met niet aangeboren hersenletsel, die door o.a. een ongeluk of hersenbloeding een hersenletsel hebben gekregen waardoor hun hele leven totaal van hun ankers is gerukt. Ramon is bezig om onze visie in de vereniging te verspreiden. MEE Zuid-Holland Noord Met consulente back-office Jolanda Frijsen hebben we een zeer prettig gesprek gehad waarin zij graag via onze stichting een golfclinic voor ouders van gehandicapte kinderen wilde geven zodat deze ouders kunnen ervaren hoe goed golf voor gehandicapten is. Onze stichting vindt dit een goed plan en is doende om zo n clinic te organiseren. Al met al, zijn er door toedoen van onze stichting nu acht gehandicapten aan het golfen en zullen wij geen kans voorbij laten gaan om gehandicapten de weg te wijzen in de golfsport, want er gaan er meer volgen. Met dank aan allen, Namens Stichting Golf Voor Gehandicapten Rolf Esser Opmaak door: Renske van Beek

8

9

10

STICHTING GOLF VOOR GEHANDICAPTEN

STICHTING GOLF VOOR GEHANDICAPTEN Nieuwsbrief 2013 STICHTING GOLF VOOR GEHANDICAPTEN In 2013 hebben we wederom vooruitgang gemaakt met onze stichting. Er is een bestuurswisseling geweest waarbij Diederik Conijn onze nieuwe voorzitter is

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

nieuwsbrief We zullen doorgaan Postbus 3364 3502 GJ Utrecht Telefoon: 030 22 99 922 Maart 2012

nieuwsbrief We zullen doorgaan Postbus 3364 3502 GJ Utrecht Telefoon: 030 22 99 922 Maart 2012 Maart 2012 We zullen doorgaan In deze nieuwsbrief een nieuw gezicht: Diana Davelaar. Diana is de opvolger van Patrick Veenendaal. Patrick moest om gezondheidsredenen stoppen. Diana heeft in oktober het

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de tiende nieuwsbrief van HCOIJ, de laatste van 2013. Boordevol leuke nieuwtjes, foto s, mededelingen

Nadere informatie

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden PiepKey L.C. Februari Nieuwsbrief Februari voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden In dit nummer: Zeelandhallen 1 Verslag verkoping in de Zeelandhallen Op zaterdag 26 februari hebben wij

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrije tijd & Sport

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrije tijd & Sport MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Vrije tijd & Sport Ik wil graag dat mijn kind leert zwemmen, maar hij past niet in zo n grote groep. Kan het ook anders? Er is vast wel een (gezelligheids)

Nadere informatie

Verslag gehandicapten platform.

Verslag gehandicapten platform. Verslag gehandicapten platform. 5 Maart kwamen er gehandicapten mensen bij ons op school. Ze waren niet gehandicapt in hun hoofd en gedrag maar ze waren lichamelijk gehandicapt. We begonnen met een paar

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015

GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015 GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015 Golfpark Weilenseind Inhoud - Strokeplay kampioenschappen - Nieuws van de golfschool Strokeplay kampioenschap In het weekend van 13 en 14 juni werden de strokeplay

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Welkom op de leukste pagina van de hele school!

Welkom op de leukste pagina van de hele school! Welkom op de leukste pagina van de hele school! We hebben weer een heleboel gedaan de afgelopen weken zoals leuke uitstapjes en de avond4daagse. De kinderen krijgen al een beetje het vakantiegevoel te

Nadere informatie

Jij sport toch ook mee met de Buurtsportcoaches van de Pauzesport, Sportbus en BSO sportclinics! Sportweek in de laatste week van de zomervakantie:

Jij sport toch ook mee met de Buurtsportcoaches van de Pauzesport, Sportbus en BSO sportclinics! Sportweek in de laatste week van de zomervakantie: Jij sport toch ook mee met de Buurtsportcoaches van de Pauzesport, Sportbus en BSO sportclinics! Sportweek in de laatste week van de zomervakantie: Maandag 26 t/m vrijdag 30 augustus Sportweek in de laatste

Nadere informatie

52 responses in 260 results

52 responses in 260 results Van: Secretariaat Vrouw&Zorg Onderwerp: Evaluatie CTG Scholingsdag --3 Datum: 3 februari 4 9:5:45 GMT+: EVALUATIE CTG scholingsdag -3 No data to display. Huidige functie 5 responses

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 28 november 2014 Schakelaartje Nr. 306 28 e jaargang week 48 01 december SR/MR 05 december sinterklaasviering en continu dag. Groep 5 t/m 8 14.15 uur vrij. 17 december kerstviering

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 23 oktober 2014 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief! Wat is er een boel gebeurd sinds de start. Inmiddels zijn er al 18 kinderen die gebruik maken van de opvang bij Sinnerakkers. Wij

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sportklas Boermarkeweg

Nieuwsbrief Sportklas Boermarkeweg Sportklas Boermarkeweg Schooljaar 2014-2015 nummer 2, mei 2015 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Hierbij alweer de tweede sportnieuwsbrief van de locatie Boermarkeweg. De afgelopen periode zijn de sportklassen

Nadere informatie

Presentatie Nationaal Golfpaspoort. Toelichting presentatie Nationaal Golf Congres & Beurs 2012

Presentatie Nationaal Golfpaspoort. Toelichting presentatie Nationaal Golf Congres & Beurs 2012 Presentatie Nationaal Golfpaspoort Toelichting presentatie Nationaal Golf Congres & Beurs 2012 Inleiding Hieronder wordt iedere slide van de presentatie over het Nationaal Golfpaspoort die tijdens het

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Voor cliënten Ik red me prima, maar nu mijn zoontje zich niet normaal ontwikkelt weet ik het even niet meer. Mijn beperking vraagt om aanpassingen in huis.

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk Dalfsen ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Dalfsen zijn de afgelopen 2 jaren tevredenheidsonderzoeken

Nadere informatie

Nieuws. KNLTB Eendagstoernooien. Nieuws voor nieuwe leden

Nieuws. KNLTB Eendagstoernooien. Nieuws voor nieuwe leden 1 van 7 06/04/2011 18:46 LTC HARTEN Sportpark Wilhelmina Ginkelseweg Heelsum Introductie Nieuws Kalender Archief AC TC Harten Toernooi Nieuws Bijgewerkt op: 6-04-2011 18:38 Link naar de printversies van

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 1 Januari 2015 Van de redactie Hallo, Een nieuw jaar en ook weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een

Nadere informatie

Kunt u in het kort beschrijven waar uw bedrijf voor staat? Wat verkoopt u? Waarom verkoopt u deze producten/ dienstverleningen? escape DTP is Irma Weima, een éénmansbedrijf en regelt/verzorgt/maakt alles

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OKTOBER Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware.

NIEUWSBRIEF OKTOBER Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware. NIEUWSBRIEF OKTOBER 2017 Club Agenda Di03 Dames 09.00u Di03 Zomeravondcompetitie Finale 15.00u Do05 Senioren 09.00u Vr06 [Business Club Thank Golf it s Friday competitie] 16.00u Za07 Maandbeker 7a Finale

Nadere informatie

RECHT OP ANDERS ZIJN DOELSTELLING

RECHT OP ANDERS ZIJN DOELSTELLING RECHT OP ANDERS ZIJN DOELSTELLING Kinderen leren wat discriminatie inhoudt Discrimineren gebeurt overal ter wereld Iedereen heeft het recht om gelijk behandeld te worden MATERIAAL Spelregels Pionnen (zie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3 augustus 2013

NIEUWSBRIEF 3 augustus 2013 1 De meeste zaken kun je al in deze Nieuwsbrief vinden, maar de website (www.odigym.nl) proberen we helemaal up to date te houden met de actuele status van lessen en ander nieuws. Dus kijk maar snel daar

Nadere informatie

Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012.

Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012. Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012. In totaal legden 42 mensen deze enquête af. Statistieken voor vraag 1 : Heb je dit schooljaar contact gehad met Kans? Ja 90.48% Nee 9.52% Statistieken

Nadere informatie

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor SDWNIEUWS Informatie voor cliënten, ouders en cliëntvertegenwoordigers oktober 2010 BELANGRIJKE Informatie voor jou, lees dit blad goed! Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord > Lees verder op

Nadere informatie

Cursusinformatie 9-stappen-plan

Cursusinformatie 9-stappen-plan Het 9-stappenplan is een golfvaardigheidstraject dat is opgedeeld in negen handicap-categorieën (stappen), waarbij succesbeleving en spelplezier voorop staan. Het begint bij het eerste bezoek op de golfbaan,

Nadere informatie

Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen

Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen 1 Het regionaal platform ervaringskennis Wie zijn wij? Wij zijn mensen uit cliëntenraden in Nijmegen en begonnen in 2013.Wij vinden het belangrijk om wat cliënten

Nadere informatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord. Coach voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord. Coach voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Coach voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord U begint binnenkort met een poliklinisch revalidatietraject.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12. Een spannend weekend met de toekomstige WoonMeerders bij het korps Commando s in Waspik

Nieuwsbrief 12. Een spannend weekend met de toekomstige WoonMeerders bij het korps Commando s in Waspik Stichting WoonMere Nieuwsbrief 12 Het weekendje met de Korps Commando s Wat ik in de vorige nieuwsbrief al vertelde, zijn alle toekomstige bewoners van WoonMere in het weekend van 15, 16 en 17 mei met

Nadere informatie

Evaluatie Collecteweek 2012 Collecte Coördinatoren

Evaluatie Collecteweek 2012 Collecte Coördinatoren Evaluatie Collecteweek 2012 Collecte Coördinatoren Achtergrond De collecte coördinatoren zijn een belangrijke spil in het succesvol laten verlopen van de collecteweek. Het verenigingskantoor biedt de coördinatoren

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

SAMEN DE GRENZEN VERLEGGEN

SAMEN DE GRENZEN VERLEGGEN SAMEN DE GRENZEN VERLEGGEN CLIËNTEN GAAN SURVIVALLEN IN DE ARDENNEN in dit artikel: > rinkelend belletje > weekend Ardennen > stuk sterker geworden > iedereen geweldig bijgedragen Al een aantal jaren worden

Nadere informatie

Opdracht 1. Patiënten beschrijvingen

Opdracht 1. Patiënten beschrijvingen Snuffelstage Rozemarijn van Dinten 12053449 HDT.1-d Dag stage: 22 november 2012 Streutker huid en oedeemtherapie Onze Lieve Vrouwen Gasthuis Amsterdam Oosterpark 9 1091 AC Telefoon (036) 8689681 info@uwhuidonzezorg.nl

Nadere informatie

Q1 Welk cijfer geeft u de conferentie in totaal?

Q1 Welk cijfer geeft u de conferentie in totaal? Q1 Welk cijfer geeft u de conferentie in totaal? 9 10 6 7 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 2,04% 1 26,53% 13 55,10% 27 8,16% 4 2,04% 1 6,12% 3 1 / 7 Q2 De organisatie verliep goed 6,12% 3 93,88% 46 2 / 7 Q3 Het

Nadere informatie

Hoofdstuk 5 Schrijven

Hoofdstuk 5 Schrijven Hoofdstuk 5 Schrijven Een overtuigende tekst schrijven Noordhoff Uitgevers bv 2014 3 vmbo-(b)k 2F Ik vind zakgeldverhoging noodzakelijk, want alles is duurder geworden. Wat is in deze zin de mening? Ik

Nadere informatie

28% 72% 30% 70% Aantal geregistreerde deelnemers : 141 Periode evaluatie : 19 maart 2014 t/m 6 april 2014 Aantal evaluaties : 101

28% 72% 30% 70% Aantal geregistreerde deelnemers : 141 Periode evaluatie : 19 maart 2014 t/m 6 april 2014 Aantal evaluaties : 101 Aantal geregistreerde deelnemers : 11 Periode evaluatie : 19 maart 01 t/m 6 april 01 Aantal evaluaties : 101 8% ingevuld niet ingevuld % 0% anoniem niet anoniem 0% RESULTATEN EVALUATIE ICT-PRAKTIJKDAG

Nadere informatie

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 FLIPPEN Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 Verantwoording: Opleiding: Media Vormgeven School: Media college Amsterdam Jaar: 1 Projectomschrijving: Het maken van

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Voor cliënten Ik red me prima, maar nu mijn zoontje zich niet normaal ontwikkelt weet ik het even niet meer. Mijn beperking vraagt om aanpassingen in huis.

Nadere informatie

DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL

DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL SCHIEHAVEN 11 TEL. 010 476 02 12 3024 EC ROTTERDAM www.c5jazz.nl INTRO NIEUWSBRIEF U ontvangt hier de eerste nieuwsbrief van C5 Jazz. Wij gaan ook moderniseren.

Nadere informatie

Checklist GVB cursus. Samenvatting van de Golfregels

Checklist GVB cursus. Samenvatting van de Golfregels Checklist GVB cursus Samenvatting van de Golfregels Een woord vooraf Ga je een tweedaagse GVB cursus volgen, of ben je je aan het oriënteren? Dan is dit gidsje een ideaal hulpmiddel. Natuurlijk kun je

Nadere informatie

Jeugdproject Geheim van de Ekeko op de Professor Waterinkschool te Amsterdam 1

Jeugdproject Geheim van de Ekeko op de Professor Waterinkschool te Amsterdam 1 Jeugdproject Geheim van de Ekeko op de Professor Waterinkschool te Amsterdam 1 Verslag: Raoul Papavoine, 12 september 2007 School: Professor Waterinkschool, Moreelsestraat 19, 1071 BJ Amsterdam, 020-6798627

Nadere informatie

Meet2learn - regulier ontmoet speciaal onderwijs

Meet2learn - regulier ontmoet speciaal onderwijs VOORWOORD Sinds de start van schooljaar 2012-2013 hebben we met veel plezier gewerkt aan een bijzondere samenwerking tussen de Mytylschool Roosendaal en De Kroevendonk. Een samenwerking tussen regulier

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

DE BESTE START VOOR GOLFERS

DE BESTE START VOOR GOLFERS DE BESTE START VOOR GOLFERS Welkom op Best Golf Best Golf Academy op het golfdomein Best Golf, met een wedstrijdgolfbaan met A-status en uitgebreide oefenfaciliteiten, biedt de beste mogelijkheden om te

Nadere informatie

Meld. seksueel misbruik. aan de commissie-samson

Meld. seksueel misbruik. aan de commissie-samson Meld seksueel misbruik aan de commissie-samson Help ons Mijn naam is Rieke Samson en ik wil je vragen om ons te helpen bij het onderzoek naar seksueel misbruik van kinderen en jongeren. Zelf ben ik voorzitter

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september 2017

NIEUWSBRIEF september 2017 NIEUWSBRIEF september 2017 Inhoud - Finale Matchplay 2017 - Finale uitwisseling Dongen Rijen - Gilze - Jaaruitje appelflappenclub - Regelvraag september - Buurtgolf - Jeugdgolf - Agenda Finale Matchplay

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

Ondersteuning en ondersteuningsplan.

Ondersteuning en ondersteuningsplan. Definitieve versie. Mei 2011. Emoties en hersenletsel horen bij elkaar. Het hebben van niet aangeboren hersenletsel roept emoties op. Emoties als woede, verdriet en angst. Cliënten van de Mantelmeeuw moeten

Nadere informatie

Start met Golfen via Golf 4 All.

Start met Golfen via Golf 4 All. Start met Golfen via Golf 4 All. Golf is Cool Langzaam maar zeker verdwijnt het elitaire karakter van het golfen. Golf is de laatste jaren razend populair. Mede door Wii Sports weet iederen ondertussen

Nadere informatie

Score Nacht van het Condoom

Score Nacht van het Condoom Score Nacht van het Condoom Bij deze de scoren uit: Zeist. In totaal ondervraagde 153 jongeren tussen ( ongeveer )de 15 en 19 jaar Meisjes zonder condoom: 77 Jongens met condoom: 11 Jongens zonder condoom:

Nadere informatie

Samenvatting. Interactie Informatiewaarde Werkrelevantie Totale waardering 8,6 8,7 8,7 8,6

Samenvatting. Interactie Informatiewaarde Werkrelevantie Totale waardering 8,6 8,7 8,7 8,6 Samenvatting Scores Interactie Informatiewaarde Werkrelevantie Totale waardering 8,6 8,7 8,7 8,6 Uit de opmerkingen van de deelnemers blijkt dat zij de training als leerzaam, interactief en praktijkgericht

Nadere informatie

Begin jaren 90 was er een uitwisseling tussen Dart Club Sport en één Engels dartsteam.

Begin jaren 90 was er een uitwisseling tussen Dart Club Sport en één Engels dartsteam. Begin jaren 90 was er een uitwisseling tussen Dart Club Sport en één Engels dartsteam. Gezellig met ongeveer 15 personen naar Engeland om daar een lang weekend tegen elkaar te gaan darten en uiteraard

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

Training. Vergaderen

Training. Vergaderen Training Vergaderen Halide Temel 1-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Opdracht Luciferspel 6 Theorie 7 Opdracht - Vergaderen 12

Nadere informatie

SLB eindverslag. Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12

SLB eindverslag. Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12 SLB eindverslag Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12 Eindverslag De afgelopen periode heb ik een aantal lessen SLB gehad. Hierover ga ik een eindverslag schrijven en vertellen hoe ik de lessen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

MS Vereniging Nederland Regio Brabant West Paganinistraat 11 5144 XN Waalwijk T 0416-333074 www.msvereniging.nl

MS Vereniging Nederland Regio Brabant West Paganinistraat 11 5144 XN Waalwijk T 0416-333074 www.msvereniging.nl November 2009 MS Vereniging Nederland Regio Brabant West Paganinistraat 11 5144 XN Waalwijk T 0416-333074 www.msvereniging.nl Beste Leden, Met deze nieuwsbrief informeren wij u graag over de laatste ontwikkelingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jaargang 15, 2015

Nieuwsbrief Jaargang 15, 2015 Nieuwsbrief Jaargang 15, 2015 VSO Mikado Stiemensweg 44 Terugblik op ouderavond schooltijden Op donderdag 22 januari vond de ouderavond plaats waarin een model werd gepresenteerd voor mogelijke nieuwe

Nadere informatie

Saam bou aan die toekoms

Saam bou aan die toekoms Nieuws over Stichting Table Mountain en onze jubileum reis naar Zuid-Afrika. View this email in your browser Saam bou aan die toekoms Lieve mensen, Over één dag is het zover: op 12 december vliegen we

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon

Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon Op dinsdagnamiddag 2 september 2014 beleefden we samen met onze klas (7CZR) een aangenaam stadspel in Aalst. De zon was van de partij en iedereen

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Woordje voorzitter. Nederland Lacrosse Nieuwsbrief April/Mei 2012. Beste Nederland Lacrosse,

Woordje voorzitter. Nederland Lacrosse Nieuwsbrief April/Mei 2012. Beste Nederland Lacrosse, NederlandLacrosse NieuwsbriefApril/Mei2012 1 Woordjevoorzitter BesteNederlandLacrosse, Hierbij ontvangen jullie de eerste interne nieuwsbrief van Nederland Lacrosse. Waaromisdezenieuwecommunicatievormbelangrijk?Wijmerkenalsbestuurdater

Nadere informatie

WAAROM DIT BOEKJE? VERBODEN

WAAROM DIT BOEKJE? VERBODEN WAAROM DIT BOEKJE? Dit boekje gaat over seksuele intimidatie op het werk. Je hebt te maken met seksuele intimidatie als een collega je steeds aanraakt. Of steeds grapjes maakt over seks. Terwijl je dat

Nadere informatie

Je bent als lid verplicht 4 uur vrijwilligerswerk te doen, maar hebt ook de mogelijkheid dit af te kopen voor 20,-- per jaar

Je bent als lid verplicht 4 uur vrijwilligerswerk te doen, maar hebt ook de mogelijkheid dit af te kopen voor 20,-- per jaar 8--0 Algemeen verslag - Leden enquete november 0 Waarom sport jij (je kinderen bij sprint) van mensen hebben deze vraag beantw oord 7 8 Faciliteiten (bos, baan, kantine, kleedruimtes...) Gezelligheid Voor

Nadere informatie

Ik heb me lang golf verzet

Ik heb me lang golf verzet Tekst Karina van der Velden Fotografie Peter Vincent Sportcommentator en oud-tennisster Marcella Mesker: Ik heb me lang golf verzet Na bijna een decennium weerstand tegen golf, gaf Marcella zich over.

Nadere informatie

Tineke Boudewijns VERSTAG

Tineke Boudewijns VERSTAG Tineke Boudewijns VERSTAG Colofon Eindredactie Joost Pool Redactie Boris Goddijn Vormgeving Pien Vermazeren Fotografie Boris Goddijn Beeldbewerking Pien Vermazeren Copyright en disclaimer Het overnemen

Nadere informatie

GKIJ GKIJ. Jarno. Hilde

GKIJ GKIJ. Jarno. Hilde Er kwamen mensen van ze vertelden hoe het was als je in een rolstoel zat. We hebben veel geleerd. Als je in een rolstoel zit zijn sommige dingen vervelend, maar daar kun je bij geholpen worden. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Nieuwsbrief Joy4Joep Mei 2015

Nieuwsbrief Joy4Joep Mei 2015 Nieuwsbrief Joy4Joep Mei 2015 Hoe is het nu met Lieve mensen, de laatste tijd hebben we veel geleerd over het functioneren van Joep. Tijd om wat informatie te delen door middel van een nieuwsbrief! We

Nadere informatie

Bevriend met Bram of met een autist

Bevriend met Bram of met een autist Bevriend met Bram of met een autist Eerste druk, januari 2010 2010 Nanno Ymus isbn: 978-90-484-0990-7 nur: 283 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl De namen, plaatsen en gebeurtenissen

Nadere informatie

Sinterklaas op bezoek bij TOGB!

Sinterklaas op bezoek bij TOGB! bij Vorige maand beleefden we de primeur van de nieuwsbrief. We hebben leuke reacties mogen ontvangen op de nieuwsbrief en vol goede moed gaan we verder met de maandelijkse uitgave van de nieuwsbrief.

Nadere informatie

Nederrij 133 2200 Herentals t 014 24 61 11. Weg met pijn... Want pijn is niet fijn!!! Informatieboekje voor kinderen en hun ouders

Nederrij 133 2200 Herentals t 014 24 61 11. Weg met pijn... Want pijn is niet fijn!!! Informatieboekje voor kinderen en hun ouders Nederrij 133 2200 Herentals t 014 24 61 11 www.azherentals.be Weg met pijn... Want pijn is niet fijn!!! Informatieboekje voor kinderen en hun ouders Dag Bert, welkom op de kinderafdeling Ik zal je iets

Nadere informatie

Op 5 december gingen we onze chocolade letters versieren met hagelslag, smarties en nog veel meer lekkers. We moesten de letters eerst föhnen zodat

Op 5 december gingen we onze chocolade letters versieren met hagelslag, smarties en nog veel meer lekkers. We moesten de letters eerst föhnen zodat Sinterklaas Wat spannend!!! Op 3 december kregen we hoog bezoek van Sinterklaas. Vol spanning zaten we met alle groepen 3 te wachten of hij niet per ongeluk ons klaslokaal voorbij zou lopen. Gelukkig gebeurde

Nadere informatie

Nieuwsbrief van het Parkinson Café januari 2015.

Nieuwsbrief van het Parkinson Café januari 2015. Nieuwsbrief van het Parkinson Café januari 2015. Parkinson Vereniging regio t Gooi website: www.parkinsoncafelaren.nl Twitter: @parkinsontgooi Email: parkinsoncafelaren@gmail.com Adres Parkinson Café:

Nadere informatie

Baby s van 3 maanden liggen ca. 5 minuten per keer op de buik. De meeste baby s van 6 maanden liggen minstens 5-10 minuten per keer op de buik.

Baby s van 3 maanden liggen ca. 5 minuten per keer op de buik. De meeste baby s van 6 maanden liggen minstens 5-10 minuten per keer op de buik. Resultaten enquête In juni en juli 2012 is een enquête over wakker op de buik liggen afgenomen bij 101 ouders met baby s van 3 maanden én 142 ouders met baby s van 6 maanden. Vérian wil alle ouders die

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 45 december 2014 Nieuwsbrief De Heensche ALV De Heensche 30 oktober 2014. Het is al weer een tijdje geleden, maar op donderdag 30 oktober j.l. werd de algemene ledenvergadering gehouden. Er waren 42

Nadere informatie

een topbaan op een toplocatie!

een topbaan op een toplocatie! Golfbaan Echt-Susteren, een topbaan op een toplocatie! Informatie 201 Overzicht pakketten Basis 75,- p/mnd PRO+ 83,35 p/mnd Alleen mogelijk met PRO 15,85 p/mnd Greenfee 79,00 p/mnd speelrechtcertificaat

Nadere informatie

Theatertijd. Dit was de theatertijd van groep 6b,

Theatertijd. Dit was de theatertijd van groep 6b, Theatertijd Dit was de theatertijd van groep 6b, Het ging over een schrijfster die een brief kreeg en erin stond: Beste mevrouw de sprookjes schrijver wij hebben een nieuwe opdracht voor u maak een boek

Nadere informatie

digitil - oktober 2014

digitil - oktober 2014 digitil - oktober 2014 In deze digitil: Algemene Leden Vergadering Tennis clinic door de nieuwe Trainer LTVB Fotoalbum Oude tennisrackets verzamelen Reacties Algemene Leden Vergadering De Algemene Leden

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrienden & Relaties

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrienden & Relaties MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Vrienden & Relaties s Avonds en in het weekend zit ik vaak alleen thuis. Ik bel dan wel eens met mijn vrienden, maar ze bellen me nooit terug. Ik heb verkering,

Nadere informatie

Stagedag Christiaan Huygens College, Eindhoven Natuurwetenschappelijk onderzoek 2, dd. 8 april 2008

Stagedag Christiaan Huygens College, Eindhoven Natuurwetenschappelijk onderzoek 2, dd. 8 april 2008 Stagedag Christiaan Huygens College, Eindhoven Natuurwetenschappelijk onderzoek 2, dd. 8 april 2008 Plan: Bij het Christiaan Huygens College mogen 4-VWO leerlingen een aantal dagen meelopen bij een bedrijf

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Ronduit goed! Startschot voor een prachtig nieuw golfseizoen. Gaat het goed met de golfclub en de golfbaan?

NIEUWSBRIEF. Ronduit goed! Startschot voor een prachtig nieuw golfseizoen. Gaat het goed met de golfclub en de golfbaan? NIEUWSBRIEF Startschot voor een prachtig nieuw golfseizoen In een vloek en een zucht zijn de eerste twee maanden van 2016 bijna voorbij. Het is ongelofelijk hoe snel dat allemaal gaat! Het goede nieuws

Nadere informatie

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB)

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Wat is Clubhandicap 54 (GVB)? Het golfvaardigheidsbewijs (GVB) is per 1 april 2012 in een nieuw jasje gestoken. Het GVB is vanaf die

Nadere informatie

DAMME GOLF CHARITY CUP 28 & 29 mei 2016

DAMME GOLF CHARITY CUP 28 & 29 mei 2016 Damme Golf & Country Club DAMME GOLF CHARITY CUP 28 & 29 mei 2016 WEBSITE WWW.DAMMEGOLFCHARITYCUP.ORG DGCC - CHARITY HOOFDSPONSORING I. De hoofdsponsor engageert zich tot: Financiële input van minimum

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

HET KLOKHUIS ZOEKT ONTWERPERS

HET KLOKHUIS ZOEKT ONTWERPERS HET KLOKHUIS ZOEKT ONTWERPERS Lesbrief Naam Groep Naam ontwerpteam Iedereen aan tafel Bij jullie thuis staat vast een tafel in de woon- of eetkamer. Ook hebben jullie vast stoelen, bestek en servies. Allemaal

Nadere informatie

Beroepsproduct 4D. Schoolsportclinic. René Rosalina. Groep 3. Groep 5. Groep 5-6

Beroepsproduct 4D. Schoolsportclinic. René Rosalina. Groep 3. Groep 5. Groep 5-6 Beroepsproduct 4D Schoolsportclinic Groep 3 Groep 5 Groep 5-6 Naam: Klas: LBB: Koen de Jong LOBOS 3a René Rosalina 0 Inleiding Samen met Carlos Chala hebben wij een schoolsportclinic georganiseerd voor

Nadere informatie

Wandelen voor Water. 6 Kilometer lopen met 6 liter water op je rug. Net als kinderen in derde wereld landen. Wandelen voor Water

Wandelen voor Water. 6 Kilometer lopen met 6 liter water op je rug. Net als kinderen in derde wereld landen. Wandelen voor Water 6 Kilometer lopen met 6 liter water op je rug. Net als kinderen in derde wereld landen Wandelen voor water 21 Maart 2014 gingen groep 8 en groep 7 van onze school wandelen voor water. Dat hield in dat

Nadere informatie

Workshop Octrooien, uitvindingen, merken en modellen 23 november 2011 HAVO/VWO-4

Workshop Octrooien, uitvindingen, merken en modellen 23 november 2011 HAVO/VWO-4 Workshop Octrooien, uitvindingen, merken en modellen 23 november 2011 HAVO/VWO-4 Evenement Op 23 november brachten 18 leerlingen van 1 school uit de regio een bezoek aan De High Tech Campus en kregen de

Nadere informatie

1. CLINIC met SNAG clubs en doelen. 15 min - Estafette slalom (Spelenderwijs Leren 1: les 01) met Rollerama

1. CLINIC met SNAG clubs en doelen. 15 min - Estafette slalom (Spelenderwijs Leren 1: les 01) met Rollerama Jeugd Clinics Om jeugd te laten kennismaken met golf, zijn verschillende clinics ontwikkeld van een uur. Voornaamste doelen zijn veiligheid en plezier. Er wordt gebruik gemaakt van SNAG materialen (info

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie