Voor meer informatie: Herrie Film & TV Voor materialen: Filmdepot en

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voor meer informatie: Herrie Film & TV Voor materialen: Filmdepot en"

Transcriptie

1

2 PERS Wereldpremière: zondag 19 november IDFA - geselecteerd voor IDFA Internationale en Nederlandse competitie 2017 Release: donderdag 23 november Distributie: Mokum Filmdistributie Boekingen: Cinema Delicatessen Publiciteit: Herrie Film & TV derodeziel.nl facebook.com/derodeziel Logline Hoe komt het dat er nog zoveel Russen zijn die Stalin blijven verdedigen als held. De Rode Ziel legt de psyche bloot van de hedendaagse Rus en laat een wereld zien vol tegenstrijdigheden.

3 Korte synopsis In het land waar nagenoeg geen enkele familie gevrijwaard is gebleven van Stalins terreur van honger, angst en geweld, is nooit iemand veroordeeld voor de misdaden begaan onder zijn bewind. Is Stalin een held die de Sovjet-Unie naar de overwinning heeft geleid? Of kan hij verantwoordelijk worden gesteld voor de miljoenen slachtoffers die onder zijn regime zijn gevallen? Tot op de dag van vandaag, meer dan 50 jaar na de dood van Jozef Stalin, zijn de inwoners van het huidige Rusland diep verdeeld over hoe om te gaan met pijnlijke herinneringen uit dit verleden. In een mozaïek van intieme portretten spreken gewone hedendaagse Russen over hun trauma s, geworteld in een gewelddadig verleden. Verhalen van trots en pijn wisselen elkaar af. Nostalgische verhalen over hoe het land onder het communistisch ideaal floreerde, staan lijnrecht tegenover pijnlijke herinneringen aan honger, geweld en verraad. Niet zelden hebben deze tegenstrijdige zienswijzen zich verenigd in één persoon. Gaandeweg laat deze indringende film zien hoe het Sovjetverleden doorleeft in de huidige generaties en daarmee het Rusland van nu nog steeds bepaalt. Jessica Gorter

4 Lange synopsis In het land waar nagenoeg geen enkele familie gevrijwaard is gebleven van Stalins terreur, is nooit iemand veroordeeld voor de misdaden begaan onder zijn bewind. Hoe kan het dat Stalin anno 2017 nog steeds vereerd wordt als een held die met zijn daadkracht de Sovjet-Unie industrialiseerde, de Nazi s versloeg en het Rode Rijk tot een wereldmacht maakte? Terwijl hij toch ook te boek staat als een tiran die zijn eigen bevolking als slaven inzette en miljoenen onschuldige slachtoffers de dood in joeg? Op het Rode Plein in hartje Moskou legt Igor (45) op de geboortedag van Jozef Stalin rode anjers bij zijn graf. Zijn leiderschap staat voor hem symbool voor orde en rust. De zoon van deze vriendelijke freelancefotograaf stierf aan de gevolgen van drugsgebruik en Igor heeft de perestrojka als een ontgoocheling ervaren: in het nieuwe kapitalistische tijdperk werden de naïeve Sovjetburgers voer voor 'de haaien en alles wat er goed was aan de Sovjet-Unie en bewaard had kunnen blijven, ging verloren. Hoog in het Noorden van Rusland, diep in de bossen verscholen, graaft Galina (75) botten op van anonieme doden die door erosie boven de grond komen. In de afgelopen 20 jaar heeft zij slechts 83 namen weten te achterhalen van de meer dan mensen die hier in een massagraf liggen. Een handvol vrijwilligers is nog op zoek naar het lot van de mensen die werden verbannen, geëxecuteerd of verdwenen in Stalin s Goelag. Het initiële enthousiasme van de Russen over de vrijheid die de perestrojka bracht, en daarmee de behoefte om het jarenlang verzwegen verleden te onderzoeken, lijkt definitief voorbij. De schok van het ineenstorten van het Rode Rijk was voor velen te groot. Wat moesten ze aan met de nieuwverworven vrijheid, waar chaos en maffiapraktijken de overhand kregen? Na de roerige jaren 90, waar menig Rus in armoede en onzekerheid over de toekomst leefde, is nu vooral behoefte aan orde en rust. Ouderen willen terugkijken op een verleden waar ze trots op kunnen zijn, en jongeren willen uitkijken naar een toekomst waar ze hun hoop op kunnen vestigen. De rode ziel toont een wereld vol tegenstrijdigheden. In een zorgvuldig opgebouwd mozaïek van intieme en openhartige portretten van gewone Russen, jong en oud, wisselen trots, pijn en schaamte elkaar af. Nostalgische verhalen over hoe het land onder het communistisch ideaal floreerde, staan lijnrecht tegenover pijnlijke herinneringen aan honger, geweld en verraad en een diepgewortelde angst van burgers om hun vaderland in een negatief daglicht te stellen.

5 Worstelingen met het verleden vormen een schril contrast met het heldhaftige beeld van een land vol overwinnaars dat wordt uitgedragen door de huidige staat. Niet zelden blijken deze paradoxale zienswijzen zich genesteld te hebben in één persoon. Jessica Gorter probeert vanuit dit complexe perspectief geen moreel standpunt in te nemen, maar zoekt juist de verbanden tussen angsten en wreedheden enerzijds en trots en idealen anderzijds. Gaandeweg ontvouwt zich een beeld van mensen in een land in verwarring, waar men de jeugd houvast lijkt te willen bieden met de lezing dat trots belangrijker is dan herinnering. Het Rode rijk bestaat niet meer, de Rode mens nog wel. Die duurt voort. Svetlana Alexijevitsj (Nobelprijswinnaar Literatuur 2015)

6 Igor Sergeev Director s statement Dat er niet één eenduidige waarheid bestaat fascineert me al mijn hele leven. Voor mij als filmmaker is het een uitdaging om parallelle werelden, waarin verschillende waarheden naast elkaar leven, bloot te leggen, zodat de complexiteit van dit thema zichtbaar wordt. In de winter van 1990, kort na de val van de Berlijnse muur, reisde ik voor het eerst naar St. Petersburg, toen nog Leningrad geheten. Ik werd gegrepen door de stille revolutie die zich daar voltrok en ben de ontwikkelingen van Rusland en haar inwoners op de voet blijven volgen. Het raakt mij hoe Russen met hun uiterst pijnlijke collectieve verleden omgaan. Hoe rijm je in je hoofd dat de man waar je al je hoop op hebt gevestigd om je naar een stralende toekomst te leiden ook degene is die zijn eigen volk laat barsten en willekeurig ombrengen. Het kan toch niet anders dan dat deze gewelddadige geschiedenis die plaats vond onder Stalins regime, waarin in bijna elke familie wel iemand is vermoord, in de huidige levens van Russen diepe sporen heeft nagelaten. Waaróm lijkt deze geschiedenis dan geen issue in het huidige Rusland? Net als voor mijn eerdere film 900 Dagen, over de mythe en werkelijkheid van het Beleg van Leningrad, sprak ik voor deze film met gewone Russen ; jong, oud, uit verschillende lagen van de bevolking, uit de stad en van het platteland. In De rode ziel tonen zij, hoe moeilijk, kwetsbaar en pijnlijk het verleden voor hen is; hoe zij omgaan met dit uiterst gewelddadige verleden, welke plaats het inneemt in hun levens en hoe verschillend hun perspectieven zijn op deze geschiedenis. Het uitroeien van zelfstandige boeren om het communistisch ideaal van collectivisatie te kunnen verwezenlijken, Stalins terreur en daarbovenop nog de Tweede Wereldoorlog, waarbij miljoenen slachtoffers vielen, heeft geen enkele Rus onberoerd gelaten. Deze opeenvolgende reeks van wrede wendingen vond plaats zonder dat er ooit een langere periode van rust en economische stabiliteit volgde. De chaotische jaren 90 die volgde op het opheffen van de Sovjet-Unie bleek voor veel Russen opnieuw een traumatische ervaring. De beloofde vrijheid ging hand in hand met een keihard kapitalistisch stelsel, waarbij velen hun hoofd niet boven water konden houden. Laat staan dat er tijd en ruimte was voor bezinning en verwerking van wat er in het verleden had plaatsgevonden.

7 Jessica Gorter In De rode ziel laat ik niet alleen zien hoe de eerste generatie omgaat met de trauma s, maar ook welke invloed deze trauma s hebben op de volgende generaties en hoe zich dit in het huidige Rusland manifesteert. De door de Russen verschillend geschetste werkelijkheden van hun geschiedenis botsen vaak met mijn visie; mijn westerse perspectief waarin schuld en boete een logisch gevolg zijn van elkaar. Om iets van het huidige Rusland te begrijpen, waarin Stalin opnieuw op een voetstuk lijkt te worden geplaatst, is het van belang deze verschillende, paradoxale en naast elkaar bestaande interpretaties van de Sovjetgeschiedenis serieus te nemen en niet vast te houden aan één enkele zienswijze. Het zijn de persoonlijke verhalen die ons het dichtst bij de mens brengen en ons inzicht geven in de grote geschiedenis. Verschillende perspectieven bij elkaar bieden een minstens zo interessante kijk op de geschiedenis als één, officieel verhaal. Het grootste inzicht dat ik wellicht gekregen heb tijdens het maken van deze film is dat verdringing een noodzakelijke overlevingsstrategie kan zijn. Als die perspectieven, in dit geval werkelijkheden, dan ook nog naast elkaar binnen families of zelfs personen zelf bestaan, wordt de geschiedenis er misschien niet eenvoudiger, maar wel interessanter door.

8 Biografie Jessica Gorter Jessica Gorter studeerde regie-documentaire en montage aan de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam. Sindsdien werkt ze als zelfstandig filmmaakster. Kort nadat de Sovjet-Unie uit elkaar viel reisde ze naar St. Petersburg. Zij werd gegrepen door de stille revolutie die zich daar voltrok en is de ontwikkelingen van het land en haar inwoners op de voet blijven volgen. Hieruit kwam o.a. haar eerste lange documentaire Piter voort, omschreven door Variety als 'an absorbing look at seven residents of St. Petersburg and their conflicted relationship to both past and future'. In 900 Dagen toont ze de worsteling van de laatste overlevenden van het beleg van Leningrad met de gruwelijke werkelijkheid waar ze al die jaren niet over mochten spreken en de heldenmythe die er door de autoriteiten van gemaakt is. De film is meermalen bekroond en won o.a. de prijs voor beste Nederlandse documentaire op IDFA, de Prix Interreligieux op Visions du Réel in Nyon en de speciale juryprijs voor lange documentaire op het ArtDocFest in Moskou. In De rode ziel onderzoekt Jessica hoe het komt dat er nog zoveel Russen in Stalin geloven. Hoe klinken de trauma's, opgedaan in het gewelddadige verleden, door in de huidige generaties en wat zegt dat over het Rusland van nu? In 2014 ontving Jessica het Documentaire Stipendium van het Prins Bernhard Cultuurfonds voor de de kundige en doorwrochte wijze waarop ze research verricht en haar rake en gelaagde aanpak van de thematiek. Haar films worden veelvuldig in binnen- en buitenland op filmfestivals en televisie vertoond en zijn uitgebracht in de bioscoop. Ook werkte zij als regisseur, cameravrouw en editor voor documentaire programma s van de Human, VPRO en NTR. Filmografie 2017 De rode ziel Dagen Quarantaine 2004 Piter 2002 No Goods Today 1998 Ferryman across the Volga 1994 Heilige Weg 1993 Gold and Blue Jochem Jurgens

9 Producent ZEPPERS FILM is een onafhankelijke productiemaatschappij, gevestigd in Amsterdam. Onder leiding van Frank van den Engel zijn de afgelopen 20 jaar meer dan 100 films geproduceerd, in het bijzonder creatieve documentaires in coproductie met Nederlandse en internationale publieke omroepen. Vele van deze films reizen de wereld over naar internationale festivals en arthouse theaters en sommigen hebben prijzen gewonnen op diverse festivals, bijvoorbeeld IDFA's awards voor beste lange documentaire en beste mid-length documentaire, de Jury Prijs op het Tribeca Film Festival en het Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival. Voor een compleet overzicht van de producties van Zeppers Film: Credits Regie: Jessica Gorter Scenario: Jessica Gorter, Marieke van der Winden Camera: Sander Snoep nsc Geluid: Mark Wessner Montage: Danniel Danniel, Bobbie Roelofs Geluidsontwerp en -mix: Tom Bijnen Muziek: Rutger Zuydervelt Productie Rusland: Oksana Maksimchuk Uitvoerend producent: Judith Vreriks Eindredacteur IKONdocs: Margje de Koning Producent: Frank van den Engel Zeppers Film BV Internationale sales: Heino Deckert Deckert Distribution Distributie: Rieks Hadders Mokum Film, in samenwerking met Cinema Delicatessen (boekingen) en Herrie Film & TV (marketing en PR). Deze productie is tot stand gekomen met steun van CoBO, Het Nederlands Filmfonds, Filmfonds Incentive, het Mediafonds en het WE Jansenfonds. Met dank aan het Abraham Tuschinski Fonds. Een productie van Zeppers Film in coproductie met IKONdocs.

You are my Friend. L&F Producties presenteert in coproductie met KRO-NCRV een film van Petra Lataster-Czisch & Peter Lataster

You are my Friend. L&F Producties presenteert in coproductie met KRO-NCRV een film van Petra Lataster-Czisch & Peter Lataster L&F Producties presenteert in coproductie met KRO-NCRV een film van Petra Lataster-Czisch & Peter Lataster You are my Friend montage Mario Steenbergen Camera Peter Lataster geluid Gertjan Miedema uitvoerend

Nadere informatie

PERSMAP. Vanaf 24 november 2016 in de bioscoop en via Filmthuis

PERSMAP. Vanaf 24 november 2016 in de bioscoop en via Filmthuis PERSMAP Vanaf 24 november 2016 in de bioscoop en via Filmthuis Distributie: Mokum Filmdistributie Marketing & PR: Herrie Film & TV Boekingen: Cinema Delicatessen dekinderenvanjufkiet.nl facebook.com/dekinderenvanjufkiet

Nadere informatie

How to Meet a Mermaid

How to Meet a Mermaid How to Meet a Mermaid een film van Coco Schrijber Vanaf 5 januari 2017 in de bioscoop (Mokum Filmdistributie) www.howtomeetamermaid.nl Zeppers Film in coproductie met VPRO, DRK Off World België, House

Nadere informatie

een film van Coco Schrijber Vanaf 5 januari 2017 in de filmtheaters en via Filmthuis (Mokum Filmdistributie)

een film van Coco Schrijber Vanaf 5 januari 2017 in de filmtheaters en via Filmthuis (Mokum Filmdistributie) een film van Coco Schrijber Vanaf 5 januari 2017 in de filmtheaters en via Filmthuis (Mokum Filmdistributie) www.howtomeetamermaid.nl Zeppers Film in coproductie met VPRO, Off World België, House of Real

Nadere informatie

Een film van Guido Hendrikx. Producent: Zeppers Film in coproductie met VPRO. Een documentaire over de machtsverhouding tussen Europa en migranten.

Een film van Guido Hendrikx. Producent: Zeppers Film in coproductie met VPRO. Een documentaire over de machtsverhouding tussen Europa en migranten. Een film van Guido Hendrikx Producent: Zeppers Film in coproductie met VPRO Een documentaire over de machtsverhouding tussen Europa en migranten. Stranger in Paradise In een klaslokaal in Sicilië, vlak

Nadere informatie

De cyclus van het leven. DeFietserFilm.nl

De cyclus van het leven. DeFietserFilm.nl Een film van Kees Hin DE FIETSER De cyclus van het leven Ets: Aat Veldhoen DeFietserFilm.nl Distributeur Mokum Filmdistributie van der Hoop Filmproducties 2018 Regie Kees Hin Scenario Sandra van Beek Camera

Nadere informatie

Bijlage bij Reglement inschrijving Gouden Kalf Competitie 2019

Bijlage bij Reglement inschrijving Gouden Kalf Competitie 2019 Bijlage bij Reglement inschrijving Gouden Kalf Competitie 2019 7 maart 2019 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2 2. Academysysteem (speelfilm, lange documentaire) 2 2.1 Bepaling 2 2.2 Prijzen 3 2.3 Stemgerechtigden

Nadere informatie

900 DAGEN Mythe en werkelijkheid van het Beleg van Leningrad

900 DAGEN Mythe en werkelijkheid van het Beleg van Leningrad PERSMAP 900 DAGEN Mythe en werkelijkheid van het Beleg van Leningrad a haunting film, that is not about heroes but about victims,... a film that peels the crust of propaganda from around the naked body

Nadere informatie

PERSMAP. een film van Jaap van Hoewijk. Zeppers Film in coproductie met VPRO

PERSMAP. een film van Jaap van Hoewijk. Zeppers Film in coproductie met VPRO PERSMAP een film van Jaap van Hoewijk Zeppers Film in coproductie met VPRO PRODUCTIEGEGEVENS Originele titel Lengte Taal Jaar Genre Formaat Nederlandse première: Nederlandse TV- uitzending Research, regie

Nadere informatie

FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES

FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES 40 jaar Onafhankelijke Cinema REGLEMENT INSCHRIJVINGEN FILMS Uiterste datum om een film in te schrijven: 15 augustus 2015 Het Internationaal Filmfestival van

Nadere informatie

Impulspremie (op basis van buitenlandse artistieke erkenning) en promotiepremie

Impulspremie (op basis van buitenlandse artistieke erkenning) en promotiepremie Impulspremie (op basis van buitenlandse artistieke erkenning) en promotiepremie Ondergaand vindt u de lijst van festivals en internationale evenementen die recht geven op een impulspremie en een promotiepremie.

Nadere informatie

FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES

FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES 40 jaar Onafhankelijke Cinema REGLEMENT INSCHRIJVINGEN FILMS Uiterste datum om een film in te schrijven: 15 augustus 2015 Het Festival International du Film

Nadere informatie

PROTOCOL TELEDOC ALGEMENE VOORWAARDEN CRITERIA AANVRAGERS: CRITERIA FILMPLAN:

PROTOCOL TELEDOC ALGEMENE VOORWAARDEN CRITERIA AANVRAGERS: CRITERIA FILMPLAN: PROTOCOL TELEDOC Een Teledoc is een documentaire met een eigentijds Nederlands onderwerp of duidelijk Nederlandse connectie, zich afspelend in het heden, toegankelijk, prikkelend, verhalend, cinematografisch

Nadere informatie

CTM DOCS, THANKEVE PRODUCTIONS EN IKONdocs PRESENTEREN. Wereldpremière:19 maart 2016, 14:00 Theater aan het Spui, Den Haag tijdens

CTM DOCS, THANKEVE PRODUCTIONS EN IKONdocs PRESENTEREN. Wereldpremière:19 maart 2016, 14:00 Theater aan het Spui, Den Haag tijdens CTM DOCS, THANKEVE PRODUCTIONS EN IKONdocs PRESENTEREN FORGET ME NOT VERGEET MIJ NIET EEN FILM VAN JAN JAAP KUIPER 2016 80 MINUTEN NEDERLAND NEDERLANDS, ARABISCH GESPROKEN ENGELSE ONDERTITELING Wereldpremière:19

Nadere informatie

PERSMAP. Vanaf 9 mei in de filmtheaters. Distributie: Mokum Filmdistributie Marketing & PR: Herrie Film & TV Boekingen: Amstel Film

PERSMAP. Vanaf 9 mei in de filmtheaters. Distributie: Mokum Filmdistributie Marketing & PR: Herrie Film & TV Boekingen: Amstel Film PERSMAP Vanaf 9 mei in de filmtheaters Distributie: Mokum Filmdistributie Marketing & PR: Herrie Film & TV Boekingen: Amstel Film Persvoorstelling: 24 april 12:30 Het Ketelhuis DAYMOHK Het land van de

Nadere informatie

Feest van de heilige Familie en Oudjaar. viering zondag 20 dec jaar c. Antonius van Padua..

Feest van de heilige Familie en Oudjaar. viering zondag 20 dec jaar c. Antonius van Padua.. Feest van de heilige Familie en Oudjaar. viering zondag 20 dec. 2018 jaar c. Antonius van Padua.. Genade, vrede en verbondenheid, in de naam van de Vader, Zoon en Heilige Geest. Welkom U allen op deze

Nadere informatie

MAARTEN DE KROON EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

MAARTEN DE KROON EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague MAARTEN DE KROON THE HAGUE ARTISTS "De films die ik maak beginnen, heel kort samengevat, bij het stellen van vragen.vervolgens begint het zoeken

Nadere informatie

Vanaf 24 mei in de bioscoop en op

Vanaf 24 mei in de bioscoop en op NEDERLAND 2018 75 MINUTEN NEDERLANDS/FRIES GESPROKEN NEDERLANDS ONDERTITELD De film wordt uitgebracht door: Public Film Donker Curtiusstraat 1251051 MC Amsterdam + 31 (0)20 4 21 0606 rudolf@pvhfilm.nl

Nadere informatie

7,5. Samenvatting door Lisette 1239 woorden 18 april keer beoordeeld. Geschiedenis. Russische Revolutie

7,5. Samenvatting door Lisette 1239 woorden 18 april keer beoordeeld. Geschiedenis. Russische Revolutie Samenvatting door Lisette 1239 woorden 18 april 2017 7,5 7 keer beoordeeld Vak Geschiedenis Russische Revolutie Meeste mensen zijn boeren/boerinnen in Rusland Ze waren straatarm, ze wisten niks en ze gingen

Nadere informatie

Союз СоветскихСоциалистических Республик

Союз СоветскихСоциалистических Республик Союз СоветскихСоциалистических Республик SojoezSovjetskichSotsialistitsjeskichRespoeblik http://www.youtube.com/watch?v=hle4inigsee&feature=related De Romanovs De Romanov familie komt in 16313 aan de macht

Nadere informatie

CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar gegevens NPO-fonds (met uitzondering van de talentontwikkelingstrajecten bij drama, documentaire en radio)

CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar gegevens NPO-fonds (met uitzondering van de talentontwikkelingstrajecten bij drama, documentaire en radio) CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar gegevens NPO-fonds (met uitzondering van de talentontwikkelingstrajecten bij drama, documentaire en radio) 1 ALGEMEEN 2 Hoeveel aanvragen zijn er in totaal bij het NPO-fonds

Nadere informatie

Dodenherdenking. Beuningen, 4 mei 2017

Dodenherdenking. Beuningen, 4 mei 2017 Dodenherdenking Beuningen, 4 mei 2017 Zolang de mens bestaat, staat hij zijn naaste ook naar het leven. Het is een vreemde soort paradox: de ene mens kan niet leven zonder de ander terwijl diezelfde mens

Nadere informatie

PERSMAP DADDY DOLL. Een Doc25 documentaire van Kasper Verkaik. Zeppers Film in coproductie met VPRO

PERSMAP DADDY DOLL. Een Doc25 documentaire van Kasper Verkaik. Zeppers Film in coproductie met VPRO PERSMAP DADDY DOLL Een Doc25 documentaire van Kasper Verkaik Zeppers Film in coproductie met VPRO 2013 DADDY DOLL PRODUCTIE GEGEVENS Originele titel: Lengte: Taal: Jaar: Genre: Formaat: Nederlandse première:

Nadere informatie

old cats release: 15 december 2011 ABC Cinemien

old cats release: 15 december 2011 ABC Cinemien old cats release: 15 december 2011 ABC Cinemien old cats synopsis Isadora (Belgica Castro, de grand dame van de Chileense cinema) en Enrique (Alejandro Sievking) leven een comfortabel leven. Ze hebben

Nadere informatie

Toespraak burgemeester Heijmans, 4 mei 2016, nationale dodenherdenking, Weert

Toespraak burgemeester Heijmans, 4 mei 2016, nationale dodenherdenking, Weert Toespraak burgemeester Heijmans, 4 mei 2016, nationale dodenherdenking, Weert "Als de vrijheid op de proef wordt gesteld moeten we haar steviger omarmen. Dat is niet altijd even makkelijk." Dit zijn woorden

Nadere informatie

3. Een film positioneren

3. Een film positioneren 3. Een film positioneren Voor iedere nieuwe film moet de distributeur een beslissing nemen over de wijze en het moment waarop de film wordt uitgebracht. Het is daarbij uiteraard de bedoeling optimale omstandigheden

Nadere informatie

'De dialoog met Rusland herstellen is broodnodig: net dat ontbrak 100 jaar geleden'

'De dialoog met Rusland herstellen is broodnodig: net dat ontbrak 100 jaar geleden' 'De dialoog met Rusland herstellen is broodnodig: net dat ontbrak 100 jaar geleden' Dirk Rochtus www.knack.be 13/08/2014 Glijden we in 2014 af in een oorlog met Rusland, net zoals honderd jaar geleden?

Nadere informatie

Reglement inschrijving Nederlands Film Festival 2018

Reglement inschrijving Nederlands Film Festival 2018 Reglement inschrijving Nederlands Film Festival 2018 Dit reglement heeft betrekking op de inschrijving van producties voor het Nederlands Film Festival (NFF) 2018. Met de term productie(s) wordt in dit

Nadere informatie

Releasedatum 8 september 2016 Distributie: Mokum Filmdistributie Winnaar Fipresci Award, IFFR 2016 www.facebook.com/bodkinrasthefilm BODKIN RAS Kaweh Modiri 79 minuten 2016 Nederlands ondertiteld Trailer:

Nadere informatie

DIE VIJF DAGEN IN MEI

DIE VIJF DAGEN IN MEI DIE VIJF DAGEN IN MEI 1940 Op initiatief van Martin Lagestee maakte Lagestee Film BV in samenwerking met acht regionale omroepen en in coproductie met NTR en VPRO vijf documentaires met als onderwerp de

Nadere informatie

Kruis de onderdelen aan waar je wenst aan deel te nemen: Opname in de catalogus (indien niet geselecteerd voor de pitch)

Kruis de onderdelen aan waar je wenst aan deel te nemen: Opname in de catalogus (indien niet geselecteerd voor de pitch) Inschrijvingsformulier GOOD MOOOV Naam: Ellen Vermeulen Titel Project: Het dubbelleven van Marie-Louise Bedrijfsnaam: Associate Directors Kruis de onderdelen aan waar je wenst aan deel te nemen: Pitch

Nadere informatie

Liefde is aardappelen

Liefde is aardappelen Liefde is aardappelen Een film van ALIONA VAN DER HORST Nederland 2017 90 min Russisch Nederlandse ondertiteling De film wordt uitgebracht door: PERISCOOP FILM Arie Biemondstraat 111 1054 PD AMSTERDAM

Nadere informatie

IF THE SUN EXPLODES. Een film van Hanna van Niekerk. Vanaf 23 februari in de filmtheaters en via Filmthuis (Mokum Filmdistributie)

IF THE SUN EXPLODES. Een film van Hanna van Niekerk. Vanaf 23 februari in de filmtheaters en via Filmthuis (Mokum Filmdistributie) IF THE SUN EXPLODES Een film van Hanna van Niekerk Vanaf 23 februari in de filmtheaters en via Filmthuis (Mokum Filmdistributie) Winnaar Wildcard Nederlands Filmfonds Première Nederlands Film Festival

Nadere informatie

Eén Korea, twee landen

Eén Korea, twee landen 1 Doelgroep De lesbrief is bedoeld voor leerlingen in de onderbouw vmbo, havo en vwo. Het uitwerken van de opdrachten kost de leerling ongeveer een tot anderhalf lesuur (van 50 minuten). De onderzoeksvragen

Nadere informatie

IEDEREEN WIL OUD WORDEN MAAR NIEMAND WIL OUD ZIJN EEUWIG JONG PUBLICITEITSRESULTATEN

IEDEREEN WIL OUD WORDEN MAAR NIEMAND WIL OUD ZIJN EEUWIG JONG PUBLICITEITSRESULTATEN IEDEREEN WIL OUD WORDEN MAAR NIEMAND WIL OUD ZIJN EEUWIG JONG Een vierdelige documentaireserie PUBLICITEITSRESULTATEN Bijgevoegd een document met de internetvermeldingen van de film Aangevuld met de artikelen

Nadere informatie

Zondag 23 november gedachteniszondag

Zondag 23 november gedachteniszondag Zondag 23 november gedachteniszondag Op deze morgen, eind november is het de laatste zondag van ons kerkelijk jaar. Vanaf volgende week breekt de Adventsperiode aan en richten we ons op de komst van het

Nadere informatie

Winnaar VPRO Big Screen Award IFFR 2015 Genomineerd BAFTA Film Award Wereldpremière - Toronto International Filmfestival

Winnaar VPRO Big Screen Award IFFR 2015 Genomineerd BAFTA Film Award Wereldpremière - Toronto International Filmfestival Releasedatum 7 april Distributie: Herrie Film & TV, Full Color Entertainment, IFFR Winnaar VPRO Big Screen Award IFFR 2015 Genomineerd BAFTA Film Award Wereldpremière - Toronto International Filmfestival

Nadere informatie

Intake. Audiovisuele productie. D te Nuijl, communicatie adviezen film en tv producties

Intake. Audiovisuele productie. D te Nuijl, communicatie adviezen film en tv producties Intake Audiovisuele productie D te Nuijl, communicatie adviezen film en tv producties 1 Productietraject van een AV - programma Fase 1 algemene fase 1 Opdrachtgever komt met een; Idee - research Doelstelling

Nadere informatie

Toespraak Gerdi Verbeet. Congres Vergeten slachtoffers tijdens WOII in de GGz De Basis Doorn, 10 juni Geachte aanwezigen,

Toespraak Gerdi Verbeet. Congres Vergeten slachtoffers tijdens WOII in de GGz De Basis Doorn, 10 juni Geachte aanwezigen, Toespraak Gerdi Verbeet Congres Vergeten slachtoffers tijdens WOII in de GGz De Basis Doorn, 10 juni 2016 Geachte aanwezigen, Dank voor de uitnodiging om hier te komen spreken in Doorn, dichtbij Den Dolder

Nadere informatie

Turken in Kreuzberg. Bram Vrielink en Jens Barendsen (2de)

Turken in Kreuzberg. Bram Vrielink en Jens Barendsen (2de) Turken in Kreuzberg Bram Vrielink en Jens Barendsen (2de) 1 OPDRACHT 1 Waarom werd de Berlijnse muur opgericht? Na de 2 e Wereldoorlog werd Duitsland in 2 gedeeltes opgesplitst, te weten West-Duitsland

Nadere informatie

Talentontwikkeling in de Nederlandse film en televisie-industrie. productie: Sevilla

Talentontwikkeling in de Nederlandse film en televisie-industrie. productie: Sevilla Talent Telt! Talentontwikkeling in de Nederlandse film en televisie-industrie productie: Sevilla Talent Telt! Nieuwe talenten met frisse ideeën en visie zijn vitaal voor een gezonde audiovisuele industrie,

Nadere informatie

EINDHOVENS FILM FESTIVAL 28 + 29 + 30 NOVEMBER 2014 INSCHRIJFFORMULIER

EINDHOVENS FILM FESTIVAL 28 + 29 + 30 NOVEMBER 2014 INSCHRIJFFORMULIER EINDHOVENS FILM FESTIVAL 28 + 29 + 30 NOVEMBER 2014 INSCHRIJFFORMULIER DEADLINE: vóór 1 september 2014 Rechthebbende filmmaker: Leeftijd: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoonnummer: E-mail: Stuurt voor

Nadere informatie

De Schepping. Levenslessen

De Schepping. Levenslessen De Schepping Levenslessen Gods verlangen is: Gods Wil Dat we Hem kennen met ons hele hart, je hele ziel, met heel uw kracht en met heel uw verstand. Heb je naaste lief als uzelf ttz jezelf en je naaste

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Life After War voor 2015 en 2016

Beleidsplan Stichting Life After War voor 2015 en 2016 1. Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Life After War. In dit plan worden doelstelling, werkwijze en activiteiten van de Stichting uiteengezet. Life After War is een nog jonge Stichting.

Nadere informatie

Jagers & boeren Waarvan leefden de jagers-verzamelaars? Jagers & boeren Waarvan leefden de boeren? Van de jacht en van vruchten en planten

Jagers & boeren Waarvan leefden de jagers-verzamelaars? Jagers & boeren Waarvan leefden de boeren? Van de jacht en van vruchten en planten Jagers & boeren Waarvan leefden de jagers-verzamelaars? Jagers & boeren Waarvan leefden de boeren? Van de jacht en van vruchten en planten Van de oogst van hun land en van hun dieren Jagers & boeren Wat

Nadere informatie

Reglement inschrijving Nederlands Film Festival 2019

Reglement inschrijving Nederlands Film Festival 2019 Reglement inschrijving Nederlands Film Festival 2019 7 maart 2019 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2 1.1 Festivalperiode 2 1.2 Deadline 2 1.3 Kosten 2 1.4 Inschrijven door rechthebbende(n) 2 1.5 Benodigdheden

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

Zondag Trinitatis 15 juni Lezingen: Exodus 34: 4-9 en Mattheüs 28 : 16-20

Zondag Trinitatis 15 juni Lezingen: Exodus 34: 4-9 en Mattheüs 28 : 16-20 Zondag Trinitatis 15 juni 2014 Lezingen: Exodus 34: 4-9 en Mattheüs 28 : 16-20 Ik weet niet hoe het u vergaat, maar ik had wel de neiging om af te haken, om het leesrooster voor deze zondag maar terzijde

Nadere informatie

6. Film en televisie. 6.1 Nederlands Filmfonds

6. Film en televisie. 6.1 Nederlands Filmfonds 6. Film en televisie 6.1 Nederlands Filmfonds Het Nederlands Filmfonds stimuleert de filmproductie in Nederland. Verder bevordert het fonds een goed klimaat voor de Nederlandse filmcultuur en biedt filmmakers

Nadere informatie

T4 Oefen SED Geschiedenis Module 6

T4 Oefen SED Geschiedenis Module 6 T4 Oefen SED Geschiedenis Module 6 1. Bekijk bron 1. De titel van de onderstaande Russische cartoon is: De Amerikaanse stemmachine. De Verenigde Staten drukken op het knopje voor, dat naast het knopje

Nadere informatie

Jaarplan 2014 Filmhuis De Keizer

Jaarplan 2014 Filmhuis De Keizer Jaarplan 2014 Filmhuis De Keizer INLEIDING Stichting filmhuis De Keizer stelt zich ten doel films te vertonen die cinematografisch, kunstzinnig, inhoudelijk of anderszins meer te bieden hebben, voor een

Nadere informatie

OLEG KLIMOV: Brieven aan Jezelf

OLEG KLIMOV: Brieven aan Jezelf PERSMAP OLEG KLIMOV: Brieven aan Jezelf Producent Zeppers Film Contact: Judith Vreriks Joh. Verhulststraat 174 1075 HC Amsterdam, the Netherlands T: +31 (0)20-6758594 E: judith@zeppers.nl www.zeppers.nl

Nadere informatie

Reglement inschrijving Nederlands Film Festival 2016

Reglement inschrijving Nederlands Film Festival 2016 Reglement inschrijving Nederlands Film Festival 2016 1. Algemeen 2. Selectieprocedure en competities 3. Voorwaarden en richtlijnen voor inschrijving 4. Geselecteerde films 5. Conclusie 1. Algemeen 1.1

Nadere informatie

Geachte burgemeester, dames en heren, beste jongens en meisjes,

Geachte burgemeester, dames en heren, beste jongens en meisjes, Toespraak Gerdi Verbeet Onthulling vernieuwd monument Voorhout, 3 mei 2017 Geachte burgemeester, dames en heren, beste jongens en meisjes, Hartelijk dank dat u mij vandaag de gelegenheid geeft iets te

Nadere informatie

Hoe begin je een toespraak over een wereld in complete verdeeldheid? Dat was het eerste wat in me opkwam: de zichtbare verdeeldheid.

Hoe begin je een toespraak over een wereld in complete verdeeldheid? Dat was het eerste wat in me opkwam: de zichtbare verdeeldheid. 4 mei 2016, Hoe begin je een toespraak over een wereld in complete verdeeldheid? Dat was het eerste wat in me opkwam: de zichtbare verdeeldheid. We kennen allemaal de beelden van televisie. Huilende kinderen

Nadere informatie

Opleiding Regie Documentaire

Opleiding Regie Documentaire Opleiding Regie Documentaire Welkom bij de opleiding Regie Documentaire aan de Amsterdam Film School! In dit document vind je meer informatie over wat je kunt verwachten m.b.t. de modules die gegeven worden,

Nadere informatie

Creative Europe Programma en Europe For Citizens Calls en deadlines 2014

Creative Europe Programma en Europe For Citizens Calls en deadlines 2014 Creative Europe Programma en Europe For Citizens Calls en deadlines 2014 Calls subprogramma MEDIA Korte omschrijving Deadline Support for the development of Single Projects and Slate Funding Steun voor

Nadere informatie

Samenvatting Geschiedenis Koude oorlog h1 en h2

Samenvatting Geschiedenis Koude oorlog h1 en h2 Samenvatting Geschiedenis Koude oorlog h1 en h2 Samenvatting door een scholier 568 woorden 9 juni 2016 7,3 15 keer beoordeeld Vak Methode Geschiedenis Feniks Kapitalisme-Communisme: Kapitalisme: West -landen:

Nadere informatie

Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard

Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard De Heilige Teresia van Lisieux, wier feest gevierd wordt op 1 oktober, zei eens: "Al had ik alle mogelijke zonden

Nadere informatie

Examenopgaven VMBO-KB 2004

Examenopgaven VMBO-KB 2004 Examenopgaven VMBO-KB 2004 tijdvak 1 dinsdag 25 mei 9.00 11.00 uur GESCHIEDENIS EN STAATSINRICHTING CSE KB GESCHIEDENIS EN STAATSINRICHTING VBO-MAVO-C Gebruik het bronnenboekje. Dit examen bestaat uit

Nadere informatie

Beurzenprogramma najaar 2018

Beurzenprogramma najaar 2018 Beurzenprogramma najaar 2018 Audiovisueel Fictie Documentaire Animatie Bioscoop Televisie Podiumkunsten Circus Choreografie Theater Straattheater Scènemuziek Literatuur / Strip & Illustratie Literatuur

Nadere informatie

Welke angst leefde bij de broers van Jozef na het overlijden van hun vader?

Welke angst leefde bij de broers van Jozef na het overlijden van hun vader? Wat hield Jozef zijn hele leven in Egypte voor ogen? Welke angst leefde bij de broers van Jozef na het overlijden van hun vader? Genesis 50:15, 17 15 Toen de broers van Jozef zagen dat hun vader dood was,

Nadere informatie

Zondag 3 januari Op weg naar de andere Koning. Evangelie-lezing: Mattheüs 2 : 1 12

Zondag 3 januari Op weg naar de andere Koning. Evangelie-lezing: Mattheüs 2 : 1 12 Zondag 3 januari Op weg naar de andere Koning Evangelie-lezing: Mattheüs 2 : 1 12 Eigenlijk staan ze niet eens zo ver van ons af, de magiërs, denk ik. Het zijn mensen als wij, op zoek naar houvast, naar

Nadere informatie

Openbaring 6 over rampen

Openbaring 6 over rampen Openbaring 6 over rampen We kijken terug op een week waarin het nieuws voor een groot deel werd beheerst door de gruwelijke ramp met vlucht MH 17 van Malaysia Airlines op donderdag 17 juli jl. 298 mensen

Nadere informatie

A STRANGER CAME TO TOWN

A STRANGER CAME TO TOWN PERSMAP A STRANGER CAME TO TOWN EEN FILM VAN THOMAS VROEGE SYNOPSIS Een complexe realiteit kan nooit vereenvoudigd worden tot een simpel verhaal van goed en kwaad. Dat geldt zeker in het geval van het

Nadere informatie

Jozef. maar God heeft dit ten goede gedacht

Jozef. maar God heeft dit ten goede gedacht Jozef maar God heeft dit ten goede gedacht Liturgie van de themazondagdienst kerk en school op zondag 31 januari 2016 in de Oude Kerk om 9.00 uur samen met de Willem van Oranjeschool. De voorganger is

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten Generaal - Woordvoerders voor Cultuur en Media

Tweede Kamer der Staten Generaal - Woordvoerders voor Cultuur en Media Tweede Kamer der Staten Generaal - Woordvoerders voor Cultuur en Media Betreft: Input Nederlandse audiovisuele producenten cultuur- en mediabegroting 2019 Amsterdam, 15 november 2018 Geachte leden van

Nadere informatie

DE L CKER ZELFVERTROUWEN NA PESTEN

DE L CKER ZELFVERTROUWEN NA PESTEN ZELFVERTROUWEN NA PESTEN DOCENTENHANDLEIDING DE L CKER Leeftijd: 13-15 jaar, 16-18 jaar Geschikt voor: vmbo, havo en vwo vanaf de eerste klas Vakgebied en kerndoelen: Deze les vindt aansluiting bij vakken

Nadere informatie

Markeer de verzen eventueel met eerdergenoemde kleuren. (Bij mij is het een mix van oranje, blauw, bruin/grijs en paars.)

Markeer de verzen eventueel met eerdergenoemde kleuren. (Bij mij is het een mix van oranje, blauw, bruin/grijs en paars.) Dag 7: de ijdelheid van wijsheid Laten we beginnen met gebed. Lees langzaam Prediker 1 vers 12 t/m 18. Markeer de verzen eventueel met eerdergenoemde kleuren. (Bij mij is het een mix van oranje, blauw,

Nadere informatie

Zo hebben de eerste zondagen na het kerstfeest nog de feestelijke witte kleur.

Zo hebben de eerste zondagen na het kerstfeest nog de feestelijke witte kleur. Zondag 10 januari 2016 Verschijnt God ook bij ons? Lezing: Lucas 3 : 1-3, 10-22 Officieel heet deze zondag de 1 e zondag na Epifanie. Vorig week hebben we de epifanie de verschijning van Jezus in onze

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT VOOR DEELNAME AAN HET NEDERLANDS FILM FESTIVAL 2011

ALGEMEEN REGLEMENT VOOR DEELNAME AAN HET NEDERLANDS FILM FESTIVAL 2011 ALGEMEEN REGLEMENT VOOR DEELNAME AAN HET NEDERLANDS FILM FESTIVAL 2011 Hoofdpunten uit het Algemeen Reglement voor Deelname Inschrijven kan uiterlijk tot en met 15 juni 2011. Elke filmproductie dient voor

Nadere informatie

Dames en heren, Verhalen zijn ook een belangrijk onderdeel van het werk van de Nederlandse Publieke Omroep. Wij willen onze rol blijven spelen in het

Dames en heren, Verhalen zijn ook een belangrijk onderdeel van het werk van de Nederlandse Publieke Omroep. Wij willen onze rol blijven spelen in het Speech Shula Rijxman NFF 1 okt 2015 Dames en heren, Ik ben opgegroeid met verhalen. Mijn familie bestaat uit fantastische verhalenvertellers. Dat is een groot rijkdom. Als wij elkaar zien, is het nooit

Nadere informatie

De Koude Oorlog: het begin (les 10 6des) Geschiedenis 6MEVO-6EM-6EI-6IW VTI Kontich

De Koude Oorlog: het begin (les 10 6des) Geschiedenis 6MEVO-6EM-6EI-6IW VTI Kontich (les 10 6des) Geschiedenis 6MEVO-6EM-6EI-6IW --- www.degeschiedenisles.com --- VTI Kontich 1. Samenwerking slaat om in wantrouwen in 1945 => Tijdens WO 2: USSR en VSA werken samen tegen Duitsland => In

Nadere informatie

Filmvertoning Voortgezet Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING ADIOS AMIGOS ... NFF Educatie. Lesmateriaal. Gedrag in de bioscoop

Filmvertoning Voortgezet Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING ADIOS AMIGOS ... NFF Educatie. Lesmateriaal. Gedrag in de bioscoop NFF DOCENTENHANDLEIDING ADIOS AMIGOS. Filmvertoning Voortgezet Onderwijs NFF Educatie Van 20 tot en met 29 september 2017 vindt het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht plaats. Het NFF ziet filmeducatie

Nadere informatie

Toespraak door Kamervoorzitter Arib bij de herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederlands Indië, in Den Haag op 14 augustus.

Toespraak door Kamervoorzitter Arib bij de herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederlands Indië, in Den Haag op 14 augustus. Toespraak door Kamervoorzitter Arib bij de herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederlands Indië, in Den Haag op 14 augustus. Dames en heren, In de eerste jaren na de Tweede Wereldoorlog

Nadere informatie

Preek op 5 januari 2014 Driekoningen

Preek op 5 januari 2014 Driekoningen Preek op 5 januari 2014 Driekoningen Sommige bijbelverhalen hebben volop de verbeelding van mensen in gang gezet. De Driekoningen tekst uit Mattheüs is zo n verhaal. De sobere vertelling van de evangelist

Nadere informatie

CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar feitelijke gegevens NPO-fonds. (met uitzondering van de diverse talentontwikkelingstrajecten)

CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar feitelijke gegevens NPO-fonds. (met uitzondering van de diverse talentontwikkelingstrajecten) CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar feitelijke gegevens NPO-fonds (met uitzondering van de diverse talentontwikkelingstrajecten) 1 ALGEMEEN 2 Hoeveel aanvragen zijn er in totaal bij het NPO-fonds ingediend en

Nadere informatie

Zondag 26 november 2017 gedachteniszondag

Zondag 26 november 2017 gedachteniszondag Zondag 26 november 2017 gedachteniszondag Lezingen: Romeinen 8 : 31 39 Mattheüs 24 : 29 35 Op deze morgen, eind november is het de laatste zondag van ons kerkelijk jaar. Vanaf volgende week breekt de Adventsperiode

Nadere informatie

25 november 2018 Gedachteniszondag. Lezingen: Openbaring 7 : 9-17 en Marcus 13 : 24 32

25 november 2018 Gedachteniszondag. Lezingen: Openbaring 7 : 9-17 en Marcus 13 : 24 32 25 november 2018 Gedachteniszondag Lezingen: Openbaring 7 : 9-17 en Marcus 13 : 24 32 Op deze morgen, eind november is het de laatste zondag van ons kerkelijk jaar. Vanaf volgende week breekt de Adventsperiode

Nadere informatie

Thema: Een kantelende tijd, vernieuwing of verloedering?

Thema: Een kantelende tijd, vernieuwing of verloedering? Zondag 5 maart 2017 Tekst: Johannes 13: 1 17 Thema: Een kantelende tijd, vernieuwing of verloedering? Dia 1 Drie boeken die ieder voor zich een zekere verbrokkeling weergeven binnen onze samenleving: Hoe

Nadere informatie

Dodenherdenking. Beuningen, 4 mei 2015

Dodenherdenking. Beuningen, 4 mei 2015 Dodenherdenking Beuningen, 4 mei 2015 Voor het eerst in mijn leven bezocht ik twee weken geleden Auschwitz en Birkenau. Twee plekken in het zuiden van Polen waar de inktzwarte geschiedenis van Europa je

Nadere informatie

PERSMAP PLAZA MAN. IDFA Competition for Mid-Length Documentary. Een documentaire van Kasper Verkaik Zeppers Film in coproductie met IKON 2014

PERSMAP PLAZA MAN. IDFA Competition for Mid-Length Documentary. Een documentaire van Kasper Verkaik Zeppers Film in coproductie met IKON 2014 PERSMAP PLAZA MAN IDFA Competition for Mid-Length Documentary Een documentaire van Kasper Verkaik Zeppers Film in coproductie met IKON 2014 PLAZA MAN PRODUCTIE GEGEVENS Originele titel: Lengte: Taal: Jaar:

Nadere informatie

Zondag 17 februari Ester 4

Zondag 17 februari Ester 4 Zondag 17 februari 2019 - Ester 4 We vallen vandaag middenin het verhaal van Ester. Een Bijbelboek waarover is gediscussieerd of het wel in de canon opgenomen moest worden, want in al die tien hoofdstukken

Nadere informatie

Werkstuk Geschiedenis Communistisch Rusland

Werkstuk Geschiedenis Communistisch Rusland Werkstuk Geschiedenis Communistisch Rusland Werkstuk door een scholier 2369 woorden 11 oktober 2001 6,2 229 keer beoordeeld Vak Geschiedenis Inleiding. In dit verslag gaan we het hebben over het communisme

Nadere informatie

Collecten: 1. Evangelisatie 2. Bijzonder doel: Stichting Mirre

Collecten: 1. Evangelisatie 2. Bijzonder doel: Stichting Mirre 30 oktober 10.00 uur ds A. de Snoo orgel Harry Kroeske schriftlezing Anny Runhaar Begroeting Gez.1: 1a, 2v, 3m, 4v, 5m, 6a Lezen van de wet Ps.105:3,5,6 Gebed Schriftlezing: Genesis 50:15-26 Ps.103:6,7

Nadere informatie

De eerste basisangst angst voor. Armoede

De eerste basisangst angst voor. Armoede De eerste basisangst angst voor Armoede Angst is een gedachte. Alles begint met een gedachte. Alles wat nu in je leven is, was ooit een gedachte. Jij bent de bedenker van je leven. Controle over je gedachten

Nadere informatie

Welkomstwoord commissaris van de koningin Max van den Berg viering Russisch Nieuwjaar, 13 januari 2013, provinciehuis Groningen

Welkomstwoord commissaris van de koningin Max van den Berg viering Russisch Nieuwjaar, 13 januari 2013, provinciehuis Groningen Welkomstwoord commissaris van de koningin Max van den Berg viering Russisch Nieuwjaar, 13 januari 2013, provinciehuis Groningen Namens de stuurgroep Noord Nederland Rusland 2013 wil ik graag met u het

Nadere informatie

Vrijheid daar strijd je voor Symposium 21 Mei 2015 Van 14.00 17.00 uur Bredero College Amsterdam

Vrijheid daar strijd je voor Symposium 21 Mei 2015 Van 14.00 17.00 uur Bredero College Amsterdam Vrijheid daar strijd je voor Symposium 21 Mei 2015 Van 14.00 17.00 uur Bredero College Amsterdam Beste mensen, Uitnodiging Stichting Spanje 1936-1939 nodigt u uit om op donderdag 21 mei a.s. het Symposium

Nadere informatie

"een subtiele metafoor voor het hedendaagse Palestina" Filmkrant.nl

een subtiele metafoor voor het hedendaagse Palestina Filmkrant.nl "een subtiele metafoor voor het hedendaagse Palestina" Filmkrant.nl PRODUCENT VOLYA FILMS CO-PRODUCENT CASSETTE FOR TIMESCAPES CASSETTE FOR TIMESCAPES * SCHUURSTRAAT 39, B-9040 GENT * MAGALIE@TIMESCAPES.BE

Nadere informatie

MIDDAGGEBED bij de KRUISWEGSTATIES. met orgelimprovisaties door Geerten van de Wetering

MIDDAGGEBED bij de KRUISWEGSTATIES. met orgelimprovisaties door Geerten van de Wetering MIDDAGGEBED bij de KRUISWEGSTATIES met orgels door Geerten van de Wetering KLOOSTERKERK GOEDE VRIJDAG 19 april 2019 12.30u VOORGANGER: ds. Rienk Lanooy ORGANIST: Geerten van de Wetering - 3 - DREMPELGEBED:

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Handelingen 2, 42 Ochtenddienst H. Avondmaal

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Handelingen 2, 42 Ochtenddienst H. Avondmaal Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Handelingen 2, 42 Ochtenddienst H. Avondmaal Na votum en zegengroet zullen we voor de Here jubelen in ons lied door met elkaar van Psalm 81 de verzen 1 en 2 te zingen.

Nadere informatie

PROTOCOL TELEDOC CAMPUS ALGEMEEN MAKERS PLANNEN

PROTOCOL TELEDOC CAMPUS ALGEMEEN MAKERS PLANNEN PROTOCOL TELEDOC CAMPUS De NPO, NPO-fonds, CoBO en het Nederlands Filmfonds maken zich sterk voor de ontwikkeling van documentaire talent. Hiervoor is een samenwerkingsproject ontwikkeld: Teledoc Campus.

Nadere informatie

INTRO. Laat je door de Heer helpen om van Hem te houden en om net zo vast te houden aan het geloof als Christus. (2 Tessalonicenzen 3:5)

INTRO. Laat je door de Heer helpen om van Hem te houden en om net zo vast te houden aan het geloof als Christus. (2 Tessalonicenzen 3:5) WEEK 2 INTRO Welkom bij week 2 van de Focus 21 days Challenge. We deelden het vorige week al, maar we zeggen het nogmaals: we leven in een tijd waarin afleiding één van de grootste obstakels is in het

Nadere informatie

Ik ben Mirjam Krieg. Ik ben in 1933 geboren in Amsterdam. Eerder dat jaar waren mijn ouders met mijn zus Duitsland

Ik ben Mirjam Krieg. Ik ben in 1933 geboren in Amsterdam. Eerder dat jaar waren mijn ouders met mijn zus Duitsland Ik ben Mirjam Krieg. Ik ben in 1933 geboren in Amsterdam. Eerder dat jaar waren mijn ouders met mijn zus Duitsland ontvlucht. De nazi-praktijken reisden hen echter achterna. Zo mocht ik als Joods meisje

Nadere informatie

VAF/MEDIAFONDS. Dit overzicht vervangt niet het integrale reglement!

VAF/MEDIAFONDS. Dit overzicht vervangt niet het integrale reglement! VAF/MEDIAFONDS Dit overzicht vervangt niet het integrale reglement! CREATIE/PRODUCTIE Fictiereeksen (dotatie 3.000.000 EUR totaalbudget ong. 3.685.000 EUR) Scenariosteun van 25.000 EUR naar 50.000 EUR

Nadere informatie

Mens en maatschappij (aardrijkskunde, economie, geschiedenis, godsdienst)

Mens en maatschappij (aardrijkskunde, economie, geschiedenis, godsdienst) Mens en maatschappij (aardrijkskunde, economie, geschiedenis, godsdienst) Kerndoelen 36. De leerling leert betekenisvolle vragen te stellen over maatschappelijke kwesties en verschijnselen, daarover een

Nadere informatie

Filmvertoning Primair Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING KAMPIOENEN VAN AMSTERDAM ... NFF Educatie ... Lesmateriaal ...

Filmvertoning Primair Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING KAMPIOENEN VAN AMSTERDAM ... NFF Educatie ... Lesmateriaal ... NFF DOCENTENHANDLEIDING KAMPIOENEN VAN AMSTERDAM NFF Educatie Van 20 tot en met 29 september 2017 vindt het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht plaats. Het NFF ziet filmeducatie als een belangrijke

Nadere informatie

DE L CKER. Het project is een samenwerking tussen Human, NPO 3Lab en NPO3Extra.

DE L CKER. Het project is een samenwerking tussen Human, NPO 3Lab en NPO3Extra. VLUCHTELING IN NEDERLAND DOCENTENHANDLEIDING DE L CKER Leeftijd: 13-15 jaar, 16-18 jaar Geschikt voor: vmbo, havo en vwo vanaf de eerste klas. Vakgebied en kerndoelen: Deze les vindt aansluiting bij vakken

Nadere informatie

Para is een oefening in luisteren naar wat niemand zegt MO*

Para is een oefening in luisteren naar wat niemand zegt MO* Para is een oefening in luisteren naar wat niemand zegt MO* Luisteren doen we tegenwoordig enkel nog naar meningen, liefst geroepen in een microfoon of in hoofdletters op een facebookpagina getypt, en

Nadere informatie

Liturgie zondag uur leesdienst br J. Mostert. Liturgie zondag uur samen met NGK M.W. van der Veen (kandidaat)

Liturgie zondag uur leesdienst br J. Mostert. Liturgie zondag uur samen met NGK M.W. van der Veen (kandidaat) Liturgie zondag 07-07-2019 09.30 uur leesdienst br J. Mostert Liturgie zondag 07-07-2019 16.30 uur samen met NGK M.W. van der Veen (kandidaat) Welkom en mededelingen Votum en vredegroet van God Zingen:

Nadere informatie