De meest gestelde vragen over Permanente make-up

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De meest gestelde vragen over Permanente make-up"

Transcriptie

1 De meest gestelde vragen over Permanente make-up De behandeling Voor wie is permanente make-up geschikt?: In principe is PMU voor iedereen geschikt, voor dames en heren, voor jong en voor oud, mits de gezondheid het toelaat. - Indien u zwaar diabetes patiënt bent is het af te raden, wegens grotere kans op infecties - En als u last heeft van keloïd vorming is PMU geen geschikte behandeling voor u. Doet het pijn?: De behandeling is niet pijnloos, maar wordt over het algemeen niet als zeer pijnlijk ervaren. U kunt bij de huisarts een recept aanvragen voor de Emla crème die u een uur voor de behandeling aan kunt brengen en die licht verdovend werkt. Hoe wordt er verdoofd?: Er kan verdoofd worden met een crème (Emla), die u zelf moet vragen aan uw huisarts en die u meeneemt met doosje waar uw gegevens op staan. Dit is voor als de GGD komt keuren. Bij wenkbrauwen mag u 1 uur voordat u komt de crème aanbrengen en na een half uurtje herhalen. Voor de ogen mag u een half uur eerder naar de salon komen zodat wij de verdoving hier kunnen aanbrengen. Hoe lang blijft permanente make-up zitten?: Uw permanente make-up zal in de loop van de tijd vervagen. Dit komt door de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en de invloed van Uv-licht. Over het algemeen blijft permanente make-up 1 tot 3 jaar mooi, afhankelijk van de

2 kleur, plaats en leeftijd. U kunt het beste een nabehandeling nemen als de kleur in zoverre is vervaagd dat u weer wilt gaan tekenen. Wat is het verschil tussen permanente make-up en een tatoeage?: Het verschil zit hem in de naalden en er worden andere pigmenten gebruikt. De naalden van permanente make-up zijn korter en pigmenteren vindt in de lederhuid plaats. Bij een tatoeage wordt een langere naald gebruikt die in de diepere huidlagen terecht komt, namelijk het onderhuids vetweefsel. Doordat het pigment ingekapseld wordt door vetcellen zal het pigment dan ook niet vervagen. Wat is een informed consent?: Een informed consent is een intake gesprek met een vragenlijst, waar een aantal medische vragen en medicijngebruik aan bod komt. Wij nemen tevens alle contra-indicaties met u door, dit omdat permanente make-up in combinatie met een aantal medicijnen of ziekten niet aan te raden is. Hoe lang duurt de behandeling?: De eerste behandeling duurt 1,5 tot 2 uur. De behandeling bestaat uit een intake, voortekenen, pigmenteren. De nabehandeling duurt uur tot 1 uur. Hoeveel weken zitten er tussen de behandeling en de nabehandeling?: De huid heeft even de tijd nodig om zich helemaal te repareren, de nabehandeling vindt plaats na 4 weken. Waar moet ik op letten voor de behandeling?: - Eet goed van te voren, dan voorkom je dat je licht in je hoofd wordt vanwege de spanning. - Minimaal 24 uur van te voren geen alcohol gebruiken. Alcohol maakt het bloed dunner, waardoor het pigment minder goed zal hechten. - Ruim 24 uur voor de behandeling geen bloedverdunnende medicatie in nemen ( bijv: aspirine, aspegic, sedergine) Pijnstillers met paracetamol is toegestaan (dafalgin, Panadol, perdolan) - Drink liefst 1 uur van te voren minstens 1 glas appelsap om het bloed iets dikker te maken, zodat er weinig bloedverlies optreedt die pigmenten uit de huid zullen drukken. Zijn de naalden hygiënisch?: Bij elke behandeling wordt een nieuwe steriele naald gebruikt. De naald wordt in het bijzijn van de klant uit de verpakking gehaald, welke na gebruik in de naalden container wordt gedeponeerd. Hygiëne staat bij ons hoog in het vaandel. Hoe gaat de behandeling in zijn werk?: Wij beginnen eerst met een korte intake, aan de hand daarvan gaan wij samen met u de kleur, vorm en stijl bespreken. De vorm wordt voorgetekend, we kijken samen met u in de spiegel en corrigeren indien nodig tot het voor u perfect is. Als laatste beginnen we met pigmenteren. De kleur zal de eerste 8 tot 10 dagen donkerder zijn dan het uiteindelijke resultaat, dit komt omdat de huid zich eerst zal moet herstellen. Waarom moet ik een nabehandeling laten doen?:

3 U komt voor een nabehandeling om een mooier en kleurvaster resultaat te verkrijgen. Hoe verloopt de nabehandeling?: We kijken samen naar het resultaat, heeft het pigment overal even goed gepakt is de vorm helemaal naar wens of moet er nog iets gecorrigeerd worden. We kunnen bij de 1 ste behandeling beter voorzichtig zijn en het met de nabehandeling perfect maken, want pigment in de huid is gemakkelijker dan eruit. Wat moet ik thuis doen na de behandeling?: Tijdens de intake nemen we samen het nazorg formulier door, dit krijgt u van mij ook mee naar huis. Ook krijgt u van mij een nabehandelingscrème mee naar huis, als u zich aan de nazorg houdt zal u vrijwel geen hinder ondervinden en zal uw huid zich probleemloos herstellen. Ik ben nogal allergisch. Moet ik getest worden voordat ik aan een behandeling begin?: Voor bruin- en zwart tinten hoeft u eigenlijk geen test te doen. Allergieën komen gelukkig bijna niet voor. Vragen over Wenkbrauwen Moet ik mijn wenkbrauwen scheren voor de behandeling?: Het antwoordt is nee! Laat u alstublieft zoveel mogelijk haartjes zitten. Hoe meer haartjes op de uiteindelijke vorm, hoe natuurlijker het resultaat. Ik heb een litteken in mijn wenkbrauw, kan ik dit laten corrigeren met PMU?: Ja. Het litteken kan ingetekend worden met bijvoorbeeld een paar haartjes. Zo valt het litteken veel minder op. Welke technieken zijn er voor wenkbrauwen?: De hairstrokes (haartjestechniek), is de meest natuurlijke techniek, er worden als het ware haartjes gepigmenteerd. Er kan gewerkt worden met één kleur of twee kleuren voor meer dimensie. Ik mis bij mijn wenkbrauw het uiteinde, kan ik alleen dit deel laten pigmenteren?: Ja, maar soms is het mooier om het begin van de wenkbrauw iets mee te pigmenteren. De kleur van de wenkbrauw loopt dan geleidelijk over naar het einde van de wenkbrauw. Het zal dan meer 1 geheel lijken. Vragen over Eyeliner Hoe kan een eyeliner gezet worden?: Om de ogen te accentueren kunnen we gaan van subtiele stipjes in de haarinplant tot een echte eyeliner. De bedoeling is het oog te laten spreken. Kan ik contactlenzen dragen na de eyelinerbehandeling?: Indien u contactlenzen draagt breng u bril dan mee de dag van de behandeling.

4 Uw contactlenzen kunt u weer in, zodra er geen korstjes mee zijn. Gaat de huid zwellen na de behandeling?: Zwelling verschilt per persoon en per plaats. De ogen zijn wat gevoeliger voor zwelling, maar u kunt gewoon auto rijden en uw dagelijkse activiteiten verder voortzetten. Ik traan erg, is dit vervelend voor de behandeling?: De tranen spoelen het oog schoon en houden het oog vochtig, wat alleen maar goed is. Mijn haar is nu grijs, wordt een eyeliner niet te hard?: Bij het ouder worden verliezen we pigment. Zowel in ons haar als in onze huid en ogen. Daarmee verliezen wij ook enige uitdrukking. Het is mooi uw ogen iets te accentueren. De huid van mijn bovenooglid is heel slap. Kun je daar een strak lijntje op maken? Het voordeel van PMU is dat het met een naaldje gebeurt. De specialiste spant de huid en met het naaldje kan een mooi strak lijntje worden gemaakt. De strakke lijn zal uw ogen jonger doen lijken. Kan ik een ontsteking krijgen na een PMU behandeling?: De specialiste hanteert een goede hygiëne en als u de nabehandelingsadviezen goed in acht neemt, krijgt u over het algemeen geen ontstekingen na de behandeling. Weet u van uzelf dat u heel gevoelige ogen heeft, dan kunt u uw ogen een week voor de behandeling met Arnica druppeltjes voorbehandelen. Een eyeliner lang uit te laten lopen aan de buitenooghoek, kan dat?: Er zijn 2 redenen om op te passen hoe ver u de eyeliner laat uitlopen aan de buitenkant. - De structuur van de huid is in de buitenooghoek heel anders. Het risico is groter dat het pigment daar uitloopt en te zien is als een bloeduitstorting. - Als de huid verslapt, zal deze lijn meezakken en krijgt u een hangend lijntje. Vragen lichamelijke conditie Gebruikt u medicijnen?: Medicijnen kunnen van invloed zijn op de behandeling en het eindresultaat. Medicijnen voor acne (Bijv.: Roaccutane) of eczeem maken de huid dunner, eerst de kuur afmaken en dan pas pigmenteren. Door medicijnen met bloedverdunners zal het pigment minder goed in de huid worden vastgehouden. U wordt geadviseerd om ruim 24 uur voor de behandeling en tot 4 uur na de behandeling geen bloedverdunners en (bijv.: aspirine, aspegic, sedergine) in te nemen. Pijnstillers met paracetamol is toegestaan ( dafalgin, perdolan, Panadol)

5 Heeft u diabetes?: Bij diabetes / suikerziekte is permanente make-up afgeraden vanwege een minder goede wondgenezing. Hierdoor treden er vaak kleurverschillen in het pigment op en is het resultaat niet mooi. Bent u zwanger of geeft u borstvoeding?: De gebruikte producten zijn in principe niet schadelijk voor uw baby, maar wij raden het toch af om tijdens de zwangerschap een pigmentatie te laten doen. Reden hiervoor is dat uw lichaam tijdens deze periode van zwangerschap een verhoogde staat van alertheid heeft. Het lichaam doet elke keer een poging om een vreemde stof uit het lichaam te krijgen, vandaar dat het moeilijk is om het pigment in de huid te houden. Ik ben MRI patiënt, mag ik permanente make-up laten zetten?: Er zitten kleine metaalspoortjes in kleuren die bij MRI-scans lokaal tot een warmere of roodachtige huid kunnen leiden. Er kunnen soms ook lichte verbrandingen ontstaan. Bij twijfel raadpleeg uw arts. Ik heb Alopecia Areata. Is PMU wat voor mij?: Jazeker. Juist voor mensen met Alopecia Areata is PMU een uitkomst. U kunt zowel wenkbrauwen als eyeliner laten doen. Bij een eyeliner is het meestal mooier om niet een heel dun streepje te nemen, hiermee accentueer je juist het ontbreken van de haartjes.

Eyeliner. Absolute Beauty and Image. Absolute Beauty and Image. Absolute Beauty and Image. Absolute Beauty and Image

Eyeliner. Absolute Beauty and Image. Absolute Beauty and Image. Absolute Beauty and Image. Absolute Beauty and Image Eyeliner Enkel onder Enkel boven Enkel boven Enkel boven, enkel onder Dubbel boven, enkel onder Enkel boven, enkel onder Wenkbrauwen Wenkbrauw: 3D techniek / Eye-liner: boven & onder Wenkbrauwen 2D techniek

Nadere informatie

Ebook Mooi met. Eigendom van Nancy s BeautySalon Niets mag gekopieerd worden zonder toestemming.

Ebook Mooi met. Eigendom van Nancy s BeautySalon Niets mag gekopieerd worden zonder toestemming. 1 Ebook Mooi met Permanente Make-Up 2 Inhoud 1. Mooi met Permanente make-up 2. Wie ben ik? 3. Wat is Permanente make-up? 4. Hoe wordt Permanente make-up aangebracht? 5. Hoe zit het met de hygiëne? 6. Hoe

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Welkom tekst. Do s & Don ts voor en na de behandeling. Gezondheid. Diabetes bloedverdunners. De voorbehandeling.

Inhoudsopgave. Welkom tekst. Do s & Don ts voor en na de behandeling. Gezondheid. Diabetes bloedverdunners. De voorbehandeling. INFORMATIE BROCHURE Inhoudsopgave Welkom tekst Do s & Don ts voor en na de behandeling Gezondheid Diabetes bloedverdunners De voorbehandeling Het pigmenteren Bijwerken Nazorg Consult Hairstrokes Welkom

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Welkom tekst. Do s & Don ts voor en na de behandeling. Gezondheid. Diabetes bloedverdunners. De voorbehandeling.

Inhoudsopgave. Welkom tekst. Do s & Don ts voor en na de behandeling. Gezondheid. Diabetes bloedverdunners. De voorbehandeling. Inhoudsopgave Welkom tekst Do s & Don ts voor en na de behandeling Gezondheid Diabetes bloedverdunners De voorbehandeling Het pigmenteren Bijwerken Nazorg Consult Welkom De opleiding tot cosmetisch- medisch

Nadere informatie

Permanent make-up brochure

Permanent make-up brochure Permanent make-up brochure Voor- direct na de behandeling - genezen. Wenkbrauw herstel d.m.v. hairstrokes. Inhoudsopgave Welkom tekst Do s & Don ts voor en na de behandeling Gezondheid Diabetes bloedverdunners

Nadere informatie

WAT IS PERMANENT MAKE-UP?

WAT IS PERMANENT MAKE-UP? WAT IS PERMANENT MAKE-UP? Permanent make-up is de manier om je wenkbrauwen, eye-liner of lipcontouren altijd perfect bijgewerkt te hebben, je hoeft ze nooit meer bij te kleuren met een potlood. Perfect

Nadere informatie

Samen kijken we naar de vorm van uw gelaat en tekenen dan de vorm van uw wenkbrauwen.en kiezen de kleur

Samen kijken we naar de vorm van uw gelaat en tekenen dan de vorm van uw wenkbrauwen.en kiezen de kleur Permanent make-up Permanent make-up komt oorspronkelijk uit China Ogen worden sprekender gemaakt door een lijntje, Je wenkbrauwen krijgen meer uitdrukking door wat extra kleur Permanent make-up wordt om

Nadere informatie

Irma Hulscher. Handboek voor Medische Pigmentatie en Corrigeren Foutieve PMU. Handboek voor. Irma Hulscher is sinds 1990 gespecialiseerd in permanente

Irma Hulscher. Handboek voor Medische Pigmentatie en Corrigeren Foutieve PMU. Handboek voor. Irma Hulscher is sinds 1990 gespecialiseerd in permanente Dit tweede handboek gaat over het toepassen van medische pigmentaties en het corrigeren van foutieve permanente make-up. Het boek wordt als vakboek bij de opleiding gebruikt, het is echter ook een mooi

Nadere informatie

INFORMED CONSENT 2014. Naam Adres PC Woonplaats Telefoon Mobiel Geboortedatum

INFORMED CONSENT 2014. Naam Adres PC Woonplaats Telefoon Mobiel Geboortedatum INFORMED CONSENT 2014 Naam Adres PC Woonplaats Telefoon Mobiel Geboortedatum Omcirkelen wat van toepassing is De nu volgende aandoeningen zijn een contra- indicatie voor PMU 1.Ik lijd aan hemofilie. Er

Nadere informatie

U kunt bij Flawless Visagie terecht voor permanente make-up. Visagiste Vanessa Swart-Felter is speciaal opgeleid om deze behandelingen uit te voeren.

U kunt bij Flawless Visagie terecht voor permanente make-up. Visagiste Vanessa Swart-Felter is speciaal opgeleid om deze behandelingen uit te voeren. Permanente Make-up Permanente Make-up Risico s U kunt bij Flawless Visagie terecht voor permanente make-up. Visagiste Vanessa Swart-Felter is speciaal opgeleid om deze behandelingen uit te voeren. Heeft

Nadere informatie

TOESTEMMINGSFORMULIER model

TOESTEMMINGSFORMULIER model TOESTEMMINGSFORMULIER model Ondergetekende, Voornaam :----------------------------------------------------------------------------------- Achternaam :----------------------------------------Geboortedatum-----------------------

Nadere informatie

Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid Hygiënerichtlijn voor permanente make-up Juni 2014, met wijzigingen mei 2016

Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid Hygiënerichtlijn voor permanente make-up Juni 2014, met wijzigingen mei 2016 Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid Hygiënerichtlijn voor permanente make-up Juni 2014, met wijzigingen mei 2016 WWW.DEPERMANENTMAKEUPSTUDIO.NL 8 Informatie voor de klant In dit hoofdstuk vindt u informatie

Nadere informatie

Cliënt Informatie. Toestemmingsformulier behandeling

Cliënt Informatie. Toestemmingsformulier behandeling Cliënt Informatie Naam: Geboortedatum: / / Adres: Telefoonnummer: Emailadres: PMU behandeling: PMU behandelprijs: Euro Toestemmingsformulier behandeling De werking en methode van de voorgestelde Permanente

Nadere informatie

Poliklinische operaties. Plastische Chirurgie

Poliklinische operaties. Plastische Chirurgie Poliklinische operaties Plastische Chirurgie Inleiding U heeft een afspraak voor een poliklinische operatie op de polikliniek Plastische Chirurgie op: dag om uur bij dr.. locatie Dordwijk locatie Sliedrecht

Nadere informatie

BLEFAROPLASTIE INFORMATIEBROCHURE OOGLIDCORRECTIE

BLEFAROPLASTIE INFORMATIEBROCHURE OOGLIDCORRECTIE BLEFAROPLASTIE INFORMATIEBROCHURE OOGLIDCORRECTIE U ondergaat binnenkort een heelkundige correctie van de oogleden of blefaroplastie. Deze brochure dient als aanvulling op de uitleg die u tijdens de raadpleging

Nadere informatie

KLANTEN INTAKEFORMULIER

KLANTEN INTAKEFORMULIER KLANTEN INTAKEFORMULIER Wanneer u als cliënt bij ons komt, is een intake gesprek altijd nodig. Tijdens deze intake wordt u uitgebreid geïnformeerd over de uitvoering en werking van de behandeling met Epilfree.

Nadere informatie

Kleine dermatologische operatie

Kleine dermatologische operatie Kleine dermatologische operatie H14.024-01 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoe bereidt u zich voor?... 2 Wat moet u de arts vertellen?... 2 Mag u voor de operatie eten en drinken?... 2

Nadere informatie

Permanente make-up. Wenkbrauwen schaduw of full 150,00. Wenkbrauwen schaduw & stroke 250,00. Wenbrauwen stroke 200,00. Lipliner dun 150,00

Permanente make-up. Wenkbrauwen schaduw of full 150,00. Wenkbrauwen schaduw & stroke 250,00. Wenbrauwen stroke 200,00. Lipliner dun 150,00 Permanente make-up Wenkbrauwen schaduw of full 150,00 Wenkbrauwen schaduw & stroke 250,00 Wenbrauwen stroke 200,00 Lipliner dun 150,00 Lipliner dik 200,00 Oogliner onder of boven dun 100,00 1 / 6 Oogliner

Nadere informatie

Informatie over Permanent Make Up

Informatie over Permanent Make Up Gratis Ebook Informatie over Permanent Make Up Permanent Make Up EXPERT Permanente Make Up is dé manier om wenkbrauwen, eyeliner of lipcontour altijd perfect op orde te hebben. Nooit meer bijwerken met

Nadere informatie

Implantaten (kunstwortels) in een tandenloze kaak

Implantaten (kunstwortels) in een tandenloze kaak Implantaten (kunstwortels) in een tandenloze kaak 1 Ik word binnenkort behandeld in Meander. De kaakchirurg heeft samen met u een behandelplan opgesteld voor het plaatsen van implantaten (kunstwortels).

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Wenkbrauwlift. Polikliniek Plastische Chirurgie

PATIËNTEN INFORMATIE. Wenkbrauwlift. Polikliniek Plastische Chirurgie PATIËNTEN INFORMATIE Wenkbrauwlift Polikliniek Plastische Chirurgie 2 PATIËNTENINFORMATIE Door middel van deze informatiefolder wil de polikliniek Plastische Chirurgie van het Maasstad Ziekenhuis u informeren

Nadere informatie

Operatie van de onderoogleden

Operatie van de onderoogleden Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Operatie van de onderoogleden entropion en ectropion z Afwijkingen van de oogleden 1 Afwijkingen van de oogleden Het functioneren

Nadere informatie

Micrografische chirurgie (Tübinger Torte)

Micrografische chirurgie (Tübinger Torte) Micrografische chirurgie (Tübinger Torte) 1 e behandeling 2 e behandeling 3 e behandeling 4 e behandeling Inleiding In overleg met uw behandeld dermatoloog is besloten dat u behandeld wordt volgens de

Nadere informatie

Oorcorrectie. Eerste consult oorcorrectie

Oorcorrectie. Eerste consult oorcorrectie Oorcorrectie Een afwijkende vorm en stand van de oorschelpen kan veel invloed hebben op uw zelfbeeld en zelfvertrouwen. Zoals afstaande oren (flaporen) of uitgerekte oorlellen. Met een oorcorrectie kunt

Nadere informatie

Littekencorrectie. Eerste consult

Littekencorrectie. Eerste consult Littekencorrectie Littekens als gevolg van een flinke operatie, ongeval of (brand-)wond kunnen uw lichaam soms ontsieren. Ze zijn nooit te maskeren. Een plastisch chirurg kan een litteken wél mooier en

Nadere informatie

Ooglidoperatie: hangende bovenoogleden

Ooglidoperatie: hangende bovenoogleden Ooglidoperatie: hangende bovenoogleden In overleg met uw u behandelend oogarts heeft u besloten tot een ooglidoperatie onder plaatselijke verdoving in verband met hangende bovenoogleden.. In deze folder

Nadere informatie

Carpaal tunnelsyndroom Behandeling door de plastisch chirurg

Carpaal tunnelsyndroom Behandeling door de plastisch chirurg Carpaal tunnelsyndroom Behandeling door de plastisch chirurg Albert Schweitzer ziekenhuis november 2013 pavo 0695 Wat is het carpaal tunnelsyndroom? Het carpaal tunnelsyndroom is een aandoening waarbij

Nadere informatie

verjonging van Het uiterlijk met draadlifts patiënteninformatie

verjonging van Het uiterlijk met draadlifts patiënteninformatie verjonging van Het uiterlijk met draadlifts patiënteninformatie 1 ouder worden en uw uiterlijk? de tijd stilzetten kan niet. de klok terugdraaien wel! Rond ons 30e levensjaar beginnen we zichtbaar ouder

Nadere informatie

MEDISCHE PIGMENTATIE EEN ZORG MINDER..

MEDISCHE PIGMENTATIE EEN ZORG MINDER.. MEDISCHE PIGMENTATIE EEN ZORG MINDER.. Inleiding Littekens na ongevallen, operaties of brandwonden vallen altijd op. Het is mogelijk om littekens minder in het oog te laten springen. Medische pigmentatie

Nadere informatie

Poliklinische operaties Plastische Chirurgie

Poliklinische operaties Plastische Chirurgie Poliklinische operaties Plastische Chirurgie Albert Schweitzer ziekenhuis Afdeling Plastische Chirurgie december 2013 pavo 1005 U heeft een afspraak voor een poliklinische operatie op de polikliniek Plastische

Nadere informatie

Hangend bovenooglid, Ptosis

Hangend bovenooglid, Ptosis Hangend bovenooglid, Ptosis U heeft een hangend bovenooglid dat geleidelijk is ontstaan, zonder dat er sprake is van spierziekten of neurologische afwijkingen. Deze folder informeert u over de aandoening,

Nadere informatie

Lokale wenkbrauwlift

Lokale wenkbrauwlift Lokale wenkbrauwlift Bij iedereen wordt de huid in de loop der tijd slapper door natuurlijk verlies van elasticiteit van de huid. Dat verschilt per persoon en wordt mede beïnvloed door onder andere lichaamsbouw,

Nadere informatie

De consument vindt op de website www.nsgp.nl de namen van de specialistes die zijn aangesloten.

De consument vindt op de website www.nsgp.nl de namen van de specialistes die zijn aangesloten. Doel De NSGP (Nederlandse Stichting voor Geregistreerde PMU-Specialisten) is opgericht om de consument beter te informeren over de mogelijkheden van permanente make-up (PMU) en medische pigmentatie (MP)

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Labiacorrectie. (Schaamlipcorrectie) Polikliniek Plastische Chirurgie

PATIËNTEN INFORMATIE. Labiacorrectie. (Schaamlipcorrectie) Polikliniek Plastische Chirurgie PATIËNTEN INFORMATIE Labiacorrectie (Schaamlipcorrectie) Polikliniek Plastische Chirurgie Door middel van deze informatiefolder wil de polikliniek Plastische Chirurgie van het Maasstad Ziekenhuis u informeren

Nadere informatie

Bovenooglidcorrectie. Behandeling door de plastisch chirurg

Bovenooglidcorrectie. Behandeling door de plastisch chirurg Bovenooglidcorrectie Behandeling door de plastisch chirurg Inleiding De plastisch chirurg heeft met u besproken dat er een reden is om uw bovenoogleden te laten corrigeren. In deze folder informeren wij

Nadere informatie

Cosmetische Dermatologie Slingeland. Patiënteninformatie. Ontharen met laser. Slingeland Ziekenhuis

Cosmetische Dermatologie Slingeland. Patiënteninformatie. Ontharen met laser. Slingeland Ziekenhuis Cosmetische Dermatologie Slingeland Ontharen met laser i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Met een laserbehandeling is het mogelijk ongewenste haren langdurig tot definitief te verwijderen.

Nadere informatie

Cosmetische tatoeage/ permanente make-up

Cosmetische tatoeage/ permanente make-up Cosmetische tatoeage/ permanente make-up U wilt een cosmetische tatoeage of permanente make-up laten aanbrengen. In deze brochure informeren wij u over beide ingrepen. Daarnaast krijgt u adviezen voor

Nadere informatie

Lipofilling. Ziekenhuislocatie Scheper

Lipofilling. Ziekenhuislocatie Scheper Lipofilling Ziekenhuislocatie Scheper In overleg met uw plastisch chirurg bespreekt u of u in aanmerking komt voor lipofilling. In deze folder vindt u uitleg over deze behandeling. Wat is lipofilling?

Nadere informatie

DERMATOLOGISCHE EXCISIE FRANCISCUS GASTHUIS

DERMATOLOGISCHE EXCISIE FRANCISCUS GASTHUIS DERMATOLOGISCHE EXCISIE FRANCISCUS GASTHUIS Inleiding Binnenkort snijdt uw dermatoloog een kleine huidafwijking bij u weg op de polikliniek Dermatologie & Flebologisch Centrum van Franciscus Gasthuis.

Nadere informatie

De ziekte van Dupuytren

De ziekte van Dupuytren De ziekte van Dupuytren Wat is de ziekte van Dupuytren? De ziekte van Dupuytren is een abnormale verdikking in de handpalm. De verdikking beperkt het strekken van de vinger(s). Ook knobbels in de handpalm,

Nadere informatie

Besnijdenis.

Besnijdenis. Besnijdenis www.urologischcentrum.be Geachte mevrouw, geachte heer, In overleg met uw arts zal er bij uw zoon of bij u een besnijdenis of circumcisie verricht worden. Bij een circumcisie wordt de voorhuid

Nadere informatie

Verslag bij Make-Over, Make-Under of Make-Up

Verslag bij Make-Over, Make-Under of Make-Up Verslag bij Make-Over, Make-Under of Make-Up Voorbereiding Er wordt te allen tijde gestart met een inspectie en palpatie om de huid te leren kennen. Een goede voorbereiding is belangrijk om de make-up

Nadere informatie

BIJSLUITER. TRETINOÏNE 0,1% crème

BIJSLUITER. TRETINOÏNE 0,1% crème BIJSLUITER TRETINOÏNE 0,1% crème Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem later

Nadere informatie

Gebruik van een poortkatheter

Gebruik van een poortkatheter Gebruik van een poortkatheter Inhoud 1. Waarom heb ik een poortkatheter nodig? 2. Wat is een poortkatheter? 3. Hoe gebeurt de plaatsing van een poortkatheter? 4. Het gebruik van een poortkatheter 4.1.

Nadere informatie

SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS. Volledig implanteerbare poortkatheter

SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS. Volledig implanteerbare poortkatheter SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS Volledig implanteerbare poortkatheter Inleiding Waarom heb ik een port nodig? Uw arts heeft besloten dat u geholpen zou zijn met een implanteerbare port. In eerste instantie

Nadere informatie

Ooglidcorrectie. Oogheelkunde. Algemeen. Inleiding

Ooglidcorrectie. Oogheelkunde. Algemeen. Inleiding Oogheelkunde Ooglidcorrectie Algemeen De oogarts heeft met u gesproken over te gaan tot een ooglidcorrectie. De ooglidcorrectie wordt meestal onder plaatselijke verdoving uitgevoerd; u kunt dan op dezelfde

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Dogear correctie. Polikliniek Plastische Chirurgie

PATIËNTEN INFORMATIE. Dogear correctie. Polikliniek Plastische Chirurgie PATIËNTEN INFORMATIE Dogear correctie Polikliniek Plastische Chirurgie 2 PATIËNTENINFORMATIE Door middel van deze informatiefolder wil de polikliniek Plastische Chirurgie van het Maasstad Ziekenhuis u

Nadere informatie

Operatie van de bovenoogleden

Operatie van de bovenoogleden Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Operatie van de bovenoogleden dermatochalasis z Afwijkingen van de oogleden 1 Afwijkingen van de oogleden Het functioneren van

Nadere informatie

Medische tatoeage en permanente make-up)

Medische tatoeage en permanente make-up) Medische tatoeage en permanente make-up) Dermatografie is het medisch tatoeëren van de huid. Met kleine naaldjes brengen we kleurpigmenten in de opperhuid aan voor een levensecht resultaat. Er zijn heel

Nadere informatie

Barbotage (needling) behandeling in de schouder

Barbotage (needling) behandeling in de schouder Barbotage (needling) behandeling in de schouder Inleiding en afspraak In samenspraak met uw orthopeed heeft u besloten een barbotage behandeling te ondergaan. Tijdens deze behandeling worden de kalkafzettingen

Nadere informatie

www.azstlucas.be > CO2-laser Dienst huidziekten

www.azstlucas.be > CO2-laser Dienst huidziekten www.azstlucas.be > CO2 Dienst huidziekten CO2 2 Wat is gefractioneerde CO2behandeling? 3 Beperkingen vóór of na de behandeling 4 Verloop van de behandeling 5 Na de behandeling 6 Goed om weten 7 Contact

Nadere informatie

BORSTVERKLEINING PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE

BORSTVERKLEINING PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE BORSTVERKLEINING PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE 17802 Inleiding Veel vrouwen hebben last van te zware en/of hangende borsten. Door het gewicht en het te laag hangen van de borsten

Nadere informatie

Plastische chirurgie. Neuscorrectie.

Plastische chirurgie. Neuscorrectie. Plastische chirurgie Neuscorrectie www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud Vóórbereiding op de operatie... 3 De operatie?... 4 Na de operatie... 4 Mogelijke complicaties en risico s... 6 Wanneer neemt u direct

Nadere informatie

patiënteninformatie anesthesie www.sanavisie.nl

patiënteninformatie anesthesie www.sanavisie.nl patiënteninformatie anesthesie www.sanavisie.nl patiënteninformatie anesthesie De anesthesioloog Voorafgaand aan de operatie maakt u kennis met de anesthesioloog. Dit is een arts die gespecialiseerd is

Nadere informatie

BOVENOOGLIDCORRECTIE PLASTISCHE CHIRURGIE, RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE

BOVENOOGLIDCORRECTIE PLASTISCHE CHIRURGIE, RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE BOVENOOGLIDCORRECTIE PLASTISCHE CHIRURGIE, RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE 17842 Inleiding Aan de bovenoogleden kunnen afwijkingen ontstaan die vermoeidheid of voortijdige veroudering suggereren.

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Stereotactische vacuüm-geassisteerde biopsie van de borst

Patiënteninformatie. Stereotactische vacuüm-geassisteerde biopsie van de borst Patiënteninformatie Stereotactische vacuüm-geassisteerde biopsie van de borst 2 Inhoud Inleiding... 4 Praktische informatie... 4 Omschrijving en doel van het onderzoek... 5 Voorbereiding op het onderzoek...

Nadere informatie

Met een tepelcorrectie kunnen we de vorm en grootte van het tepelhof en een ingetrokken of juist uitstekende tepel veranderen.

Met een tepelcorrectie kunnen we de vorm en grootte van het tepelhof en een ingetrokken of juist uitstekende tepel veranderen. Tepelcorrectie Met een tepelcorrectie kunnen we de vorm en grootte van het tepelhof en een ingetrokken of juist uitstekende tepel veranderen. Het is zelfs mogelijk een hele nieuwe tepel te maken. Dit komt

Nadere informatie

Epiduroscopie. Centrum voor Pijngeneeskunde. Centrumlocatie. Doel van de behandeling

Epiduroscopie. Centrum voor Pijngeneeskunde. Centrumlocatie. Doel van de behandeling Centrumlocatie De anesthesioloog heeft met u besproken dat de oorzaak van uw pijnklachten beoordeeld en mogelijk ook behandeld gaan worden middels een epiduroscopie. In deze folder willen wij u informeren

Nadere informatie

Informatiebrochure voor patiënten Chordotomie

Informatiebrochure voor patiënten Chordotomie Informatiebrochure voor patiënten Chordotomie Er is met u besproken om een chordotomie uit te voeren. De behandeling wordt door een anesthesioloog/pijnspecialist uitgevoerd. Hier leest u wat de behandeling

Nadere informatie

Voorbereiding bij kinderen tot 16 jaar

Voorbereiding bij kinderen tot 16 jaar Circumcisie Inleiding In overleg met uw arts zal er bij u of uw zoon een circumcisie worden verricht. In deze folder vindt u informatie over hoe u zichzelf of uw kind op de ingreep kunt voorbereiden, de

Nadere informatie

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. Besnijdenis (circumcisie) rkz.nl

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. Besnijdenis (circumcisie) rkz.nl Patiënteninformatie Besnijdenis (circumcisie) rkz.nl Inleiding In overleg met uw arts zal er bij u een circumcisie worden verricht. Bij een circumcisie ofwel besnijdenis wordt een gedeelte of de gehele

Nadere informatie

Correctie van de onderoogleden

Correctie van de onderoogleden Correctie van de onderoogleden Inhoudsopgave Inleiding 2 Vóór de operatie 2 Aandachtspunten vóór de operatie 3 Wat gebeurt er bij de operatie? 3 Na de operatie 4 Leefregels na de operatie 4 Mogelijke complicaties

Nadere informatie

Oogheelkunde. Patiënteninformatie. Een hangend ooglid. Ptosis. Slingeland Ziekenhuis

Oogheelkunde. Patiënteninformatie. Een hangend ooglid. Ptosis. Slingeland Ziekenhuis Oogheelkunde Een hangend ooglid i Patiënteninformatie Ptosis Slingeland Ziekenhuis Algemeen In deze folder treft u informatie aan over een hangend bovenooglid dat op volwassen leeftijd ontstaat. Hangend

Nadere informatie

Epidurale infiltratie. Pijnpoli

Epidurale infiltratie. Pijnpoli 00 Epidurale infiltratie Pijnpoli 1 Wat is epidurale infiltratie? De epidurale infiltratie is een soort ruggenprik waarbij een inspuiting tussen de wervels wordt toegediend. Hierbij wordt met een lange,

Nadere informatie

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 2% oplossing

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 2% oplossing BIJSLUITER TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 2% oplossing Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Permanente make-up en nazorg

Permanente make-up en nazorg Permanente make-up en nazorg Inhoud Toestemming... 3 Risico s van permanente make-up (PMU)... 3 Geen permanente make-up... 3 Het zetten van de permanente make-up... 4 Nazorg... 4 Nazorginstructie... 4

Nadere informatie

Zweetklieroperatie. Albert Schweitzer ziekenhuis Afdeling Chirurgie maart 2015 pavo 0315

Zweetklieroperatie. Albert Schweitzer ziekenhuis Afdeling Chirurgie maart 2015 pavo 0315 Zweetklieroperatie Albert Schweitzer ziekenhuis Afdeling Chirurgie maart 2015 pavo 0315 Inleiding U heeft een afspraak op de polikliniek Chirurgie omdat u een zweetklierontsteking heeft. In deze folder

Nadere informatie

Urologie. Besnijdenis. Circumcisie

Urologie. Besnijdenis. Circumcisie Urologie Besnijdenis Circumcisie Inleiding In overleg met uw arts zal bij u / uw zoontje een circumcisie worden verricht. Bij een circumcisie ofwel besnijdenis wordt de gehele voorhuid van de penis operatief

Nadere informatie

Plastische chirurgie. Lasertherapie. www.catharinaziekenhuis.nl

Plastische chirurgie. Lasertherapie. www.catharinaziekenhuis.nl Plastische chirurgie Lasertherapie www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud Wat is lasertherapie... 3 Vóór de behandeling... 3 Wat gebeurt er bij de behandeling?... 4 Na de behandeling... 4 Mogelijke complicaties

Nadere informatie

FACE-LIFT. Een patiënt vóór de operatie met diepe rimpels in de wang en loshangende huid aan de voor- en zijkanten van de nek.

FACE-LIFT. Een patiënt vóór de operatie met diepe rimpels in de wang en loshangende huid aan de voor- en zijkanten van de nek. Plastische Chirurgie Dr. Lommen FACE-LIFT WANNEER EEN FACE-LIFT? Met het verstrijken van de jaren verliest de huid haar elasticiteit, wordt droger, dunner en gerimpelder. De huid van de hals is een goede

Nadere informatie

Poliklinische operatie dermatologie

Poliklinische operatie dermatologie Poliklinische operatie dermatologie 2 Voorbereiding en nazorg bij poliklinische operaties onder plaatselijke verdoving door de afdeling dermatologie. In overleg met uw behandelend arts is er een afspraak

Nadere informatie

Circumcisie of besnijdenis. Afdeling Urologie

Circumcisie of besnijdenis. Afdeling Urologie Circumcisie of besnijdenis Afdeling Urologie Inleiding In overleg met uw behandelend uroloog zal er bij u of uw zoon(tje) een circumcisie worden verricht. Bij een circumcisie ofwel besnijdenis wordt een

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Afstaande oren. Polikliniek Plastische Chirurgie

PATIËNTEN INFORMATIE. Afstaande oren. Polikliniek Plastische Chirurgie PATIËNTEN INFORMATIE Afstaande oren Polikliniek Plastische Chirurgie Door middel van deze informatiefolder wil de polikliniek Plastische Chirurgie van het Maasstad Ziekenhuis u informeren over de correctie

Nadere informatie

Poliklinische operatie dermatologie

Poliklinische operatie dermatologie Poliklinische operatie dermatologie 2 Voorbereiding en nazorg bij poliklinische operaties onder plaatselijke verdoving door de afdeling dermatologie. In overleg met uw behandelend arts is er een afspraak

Nadere informatie

Inleiding. Vóór de operatie

Inleiding. Vóór de operatie Neuscorrectie Inhoudsopgave Inleiding 3 Vóór de operatie 3 De opname 4 Wat gebeurt er bij de operatie 4 Na de operatie 5 Leefregels na de operatie 5 Mogelijke complicaties en risico s 6 Wanneer neemt u

Nadere informatie

ontharen met de Lightsheer laser

ontharen met de Lightsheer laser Huidcentrum ZorgSaam focus op schoonheid... ontharen met de Lightsheer laser 1 2 Ontharen met de Lightsheer laser Wilt u uw ongewenste haargroei verwijderen met behulp van een doeltreffende methode? De

Nadere informatie

Ethanol-ablatie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Ethanol-ablatie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Ethanol-ablatie In overleg met uw arts heeft u besloten dat u binnenkort een behandeling zult ondergaan om een cyste (een met vocht gevulde ruimte) in de schildklier te verwijderen. In deze folder leest

Nadere informatie

Circumcisie of besnijdenis. Afdeling Urologie

Circumcisie of besnijdenis. Afdeling Urologie Circumcisie of besnijdenis Afdeling Urologie Inleiding In overleg met uw behandelend uroloog zal er bij u of uw zoon(tje) een circumcisie worden verricht. Bij een circumcisie ofwel besnijdenis wordt een

Nadere informatie

Implantaten voor kroon / brug. Kaakchirurgie

Implantaten voor kroon / brug. Kaakchirurgie Implantaten voor kroon / brug Kaakchirurgie Inhoudsopgave Inleiding 5 Voorafgaand aan de behandeling 6 Plaatsen van het implantaat 11 Controle afspraak bij mondhygiëniste 14 Controle afspraak bij kaakchirurg

Nadere informatie

65 Mooi 35 MOOI Gezicht

65 Mooi 35 MOOI Gezicht MOOI Gezicht Stralend en zelfverzekerd met een mooi uiterlijk Elk gezicht is uniek. Ook dat van u. Kleine oneffenheden maken u juist bijzonder maar ze kunnen soms ook uw zelfbeeld beïnvloeden. Zijn er

Nadere informatie

Haarnestcyste of sinus pilonidalis

Haarnestcyste of sinus pilonidalis Centrum voor Algemene Heelkunde Dr. Tom Feryn www.dokterferyn.be Haarnestcyste of sinus pilonidalis www.proctologiekliniek.be www.facebook.com/doktertomferyn www.youtube.com/doktertomferyn Wat is een haarnestcyste

Nadere informatie

Besnijdenis. Informatie voor patiënten. F december Medisch Centrum Haaglanden

Besnijdenis. Informatie voor patiënten. F december Medisch Centrum Haaglanden Besnijdenis Informatie voor patiënten F0308-3415 december 2010 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK Leidschendam 070 357 44 44

Nadere informatie

Oogheelkunde Ooglidoperatie Blefaroplastiek

Oogheelkunde Ooglidoperatie Blefaroplastiek Oogheelkunde Ooglidoperatie Blefaroplastiek 2 Dermatochalasis: teveel huid boven de ogen Teveel huid boven de ogen ontstaat door de leeftijd: met de jaren zakken de huid van het voorhoofd en de wenkbrauwen

Nadere informatie

Voorbereiding bij kinderen tot 16 jaar

Voorbereiding bij kinderen tot 16 jaar Circumcisie In overleg met uw arts wordt bij u of uw zoon een circumcisie verricht. In deze folder leest u hoe u zichzelf of uw kind kunt voorbereiden op de ingreep, over de ingreep zelf, de nazorg en

Nadere informatie

Aangezichtspijn (trigeminus neuralgie)

Aangezichtspijn (trigeminus neuralgie) Centrumlocatie De behandelend arts van het Centrum voor Pijngeneeskunde heeft met u besproken dat de pijnklachten van de aangezichtszenuw (nervus trigeminus) behandeld gaan worden met een zenuwblokkade.

Nadere informatie

Implantaten in tandenloze kaak. Kaakchirurgie

Implantaten in tandenloze kaak. Kaakchirurgie Implantaten in tandenloze kaak Kaakchirurgie Inhoudsopgave Inleiding 5 Voorafgaand aan de behandeling 5 Plaatsen van de implantaten 9 Controle afspraak mondhygiëniste 12 Controle afspraak kaakchirurg

Nadere informatie

IDET discus behandeling. Centrum voor Pijngeneeskunde. Centrumlocatie. Doel van de behandeling. Afspraak voor behandeling

IDET discus behandeling. Centrum voor Pijngeneeskunde. Centrumlocatie. Doel van de behandeling. Afspraak voor behandeling Centrumlocatie De anesthesioloog heeft met u besproken dat uw pijnklachten behandeld gaan worden met een warmtebehandeling van de tussenwervelschijf. In deze folder willen wij u informeren over deze behandeling.

Nadere informatie

BORSTVERKLEINING Plastische en Reconstructieve Chirurgie en Handchirurgie

BORSTVERKLEINING Plastische en Reconstructieve Chirurgie en Handchirurgie BORSTVERKLEINING Plastische en Reconstructieve Chirurgie en Handchirurgie 17802 Inleiding Veel vrouwen hebben last van te zware en/of hangende borsten. Door het gewicht en het te laag hangen van de borsten

Nadere informatie

Littekencorrectie. Het verbeteren van littekens door de plastisch chirurg

Littekencorrectie. Het verbeteren van littekens door de plastisch chirurg Littekencorrectie Het verbeteren van littekens door de plastisch chirurg 2 Bij beschadiging van de huid als gevolg van een operatieve behandeling, een ongeval of een brandwond treedt littekenvorming op.

Nadere informatie

Ooglidcorrectie (Blefaroplastie)

Ooglidcorrectie (Blefaroplastie) Ooglidcorrectie (Blefaroplastie) T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André

Nadere informatie

B. Braun Access Port Systems Celsite implanteerbare poortkatheters

B. Braun Access Port Systems Celsite implanteerbare poortkatheters B. Braun Access Port Systems Celsite implanteerbare poortkatheters Informatieboekje voor patiënten Inhoudsopgave Inhoudsopgave Gegevens over mijn implanteerbare poortkatheter 3 Inleiding 4 - Verklarende

Nadere informatie

Informatie over de risico s geassocieerd met tatoeages

Informatie over de risico s geassocieerd met tatoeages Informatie over de risico s geassocieerd met tatoeages Het aanbrengen van tatoeages brengt risico s met zich mee. Zorg er daarom voor dat je goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Stel de tatoeëerder

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Laseren. Poli Plastische Chirurgie

PATIËNTEN INFORMATIE. Laseren. Poli Plastische Chirurgie PATIËNTEN INFORMATIE Laseren Poli Plastische Chirurgie 2 PATIËNTENINFORMATIE Door middel van deze informatiefolder wil de polikliniek Plastische Chirurgie van het Maasstad Ziekenhuis u informeren over

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Beauty Care Nederland. Micro Pigmentatie & laser treatment

Algemene voorwaarden. Beauty Care Nederland. Micro Pigmentatie & laser treatment Algemene voorwaarden Beauty Care Nederland Micro Pigmentatie & laser treatment Algemene voorwaarden Beauty Care Nederland Beauty Care Nederland hanteert onderstaande algemene voorwaarden. Deze informatie

Nadere informatie

Plaatsen gebitsprothese Direct na het verwijderen van tanden en/of kiezen

Plaatsen gebitsprothese Direct na het verwijderen van tanden en/of kiezen KAAKCHIRURGIE Plaatsen gebitsprothese Direct na het verwijderen van tanden en/of kiezen Gebitsprothese Van eigen tanden en kiezen naar een kunstgebit Ten gevolge van een ongeluk of tandbederf worden uw

Nadere informatie

Voorbereiding Voor dit onderzoek is een goede voorbereiding nodig; er zijn een aantal zaken die van te voren besproken moeten zijn:

Voorbereiding Voor dit onderzoek is een goede voorbereiding nodig; er zijn een aantal zaken die van te voren besproken moeten zijn: Levercyste drainage Introductie Onlangs heeft u met uw behandelend arts besproken dat u binnenkort een levercyste drainage krijgt bij de afdeling Interventieradiologie van het UMC St Radboud. In deze folder

Nadere informatie

Te doen: -Tandvleesbloedingen. -Neusbloedingen

Te doen: -Tandvleesbloedingen. -Neusbloedingen Patiëntenfolder 1. Inleiding Dit boekje is bedoeld voor patiënten die antistollingsmiddelen (zogenaamde bloedverdunners ) zoals Sintrom, Marevan of Marcoumar nemen. Het tracht een aantal veel voorkomende

Nadere informatie

Blefaroplastie (ooglidcorrectie)

Blefaroplastie (ooglidcorrectie) Blefaroplastie (ooglidcorrectie) T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André

Nadere informatie

Besnijdenis bij volwassenen Circumcisie

Besnijdenis bij volwassenen Circumcisie Urologie en Operatief Dagbehandelingcentrum Besnijdenis bij volwassenen Circumcisie Inleiding Kosten In overleg met de uroloog heeft u besloten een besnijdenis (circumcisie) te laten doen. Bij een besnijdenis

Nadere informatie