Statuten van de Buitenlandse Persvereniging in Nederland en Huishoudelijk Regelement

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Statuten van de Buitenlandse Persvereniging in Nederland en Huishoudelijk Regelement"

Transcriptie

1 1 Statuten van de Buitenlandse Persvereniging in Nederland en Huishoudelijk Regelement

2 2 Statuten van de Buitenlandse Persvereniging in Nederland Statuten van de Buitenlandse Persv reniging in Nederland zoals goedgekeurd bij koninklijke besluiten van 13 maart 1 926, 17 januari 1936 en 3 januari 1953, en opnieuw vastgesteld in een buitengewone algemene ledenvergadering van 25 juni 1996, en ingaande 1 januari Naam, zetel en duur Artikel 1 De vereniging draagt de naam van Buitenlandse Persvereniging in Nederland en is gevestigd te 's Gravenhage. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Doel en middelen Artikel 2 Het doel van de vereniging is het behartigen der journalistieke belangen van haar leden en het vergemakkelijkenvan hun beroepsbezigheden, welk doel zij tracht te bereiken langs wettige weg en wel door: a. overleg met de daarvoor in aanmerking komende autoriteiten, personen en organisaties; b. bemiddelend en regelend optreden bij gelegenheden, waarbij de belangen van de buitenlandse pers betrokken zijn; c. samenwerking met verenigingen van vakgenoten; d. het beleggen van bijeenkomsten; e. alle overige wettelijke middelen, die aan het doel bevorderlijk kunnen zijn. Groepen van leden Artikel 3 De vereniging bestaat uit: a. gewone leden; b. buitengewone leden; c. leden voor het leven; d. ereleden; e. tv-camerareman/vrouw of fotograaf; f. Benelux-leden.

3 3 a. Gewone leden zijn bonafide beroepsjournalisten, die in Nederland gevestigd zijn en als vast en geregeld correspondent werkzaam zijn voor buiten Nederland verschijnende dagbladen of weekbladen of buitenlandse persagentschappen, alle van genoegzame betekenis,of die in Nederland gevestigd zijn en vast en geregeld journalistieke televisie en radio-uitzendingen van genoegzame betekenis naar het buitenland verzorgen. Toelating kan pas geschieden nadat zijn ten minste 12 maanden als zodanig in Nederland werkzaam zijn geweest, doch van deze bepaling kan het bestuur ontheffing verlenen, zulks bij gebleken overeenstemming met de commissie inzake de toelating van leden (de zgn. ballotage-comissie). b. Buitengewone leden zijn in Nederland gevestigde bonafide geregelde journalistieke medewerkers aan buiten Nederland verschijnende dagbladen of periodieken of buitenlandse persagentschappen, of in Nederland gevestigde bonafide medewerkers aan journalistieke televisie en radio-uitzendingen naar het buitenland. Toelating kan pas geschieden, nadat zij ten minste 12 maanden als zodanig in Nederland werkzaam zijn geweest, doch van deze bepaling kan het bestuur ontheffing verlenen, op analoge wijze als voor gewone leden bepaald. c. Leden voor het leven zijn personen,die als gewoon lid dusdanige diensten aan de vereniging hebben bewezen, dat zij voor een lidmaatschap voor het leven in aanmerking komen. (Waar hierna over gewone leden wordt gesproken, zullen hieronder, tenzij anders bepaald, ook leden voor het leven worden verstaan). Zij zijn niet noodzakelijk beroeps journalisten. d. Ereleden zijn personen, die zich jegens de vereniging of jegens de buitenlandse pers in het algemeen bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. e. Zij die als tv-cameraman/ vrouw of als fotograaf aan een buitenlands tv-station of persagentschap zijn verbonden kunnen eveneens tot de vereniging worden toegelaten als buitengewoon lid, zoals onder de vereisten gesteld sub b. f. Benelux leden zijn beroeps journalisten, die in Nederland, België, Luxemburg gevestigd zijn en vast en geregeld correspondent verantwoordelijk zijn voor de berichtgeving uit en over alle Benelux landen ten behoeve van buiten die landen verschijnende dag-of weekbladen, periodieken, televisie en radio organisaties en persbureaix. Benelux-leden worden geacht normaal contributie te betalen aan de Buitenlandse Persvereniging in Nederland, of zij kantoor houden in Nederland, België dan wel Luxemburg. Donateurs Artikel 4 Donateurs zijn zij, die belang stellen in en sympathie hebben voor het streven en het belang van de vereniging. Toelating van leden Artikel 5 Een verzoek om toelating tot het lidmaatschap moet vergezeld gaan van een schriftelijke aanbeveling van twee gewone leden en van de nodige bescheiden, w.o. een door de desbetreffende directie of hoofdredactie getekende verklaring, waaruit blijkt dat de aanvrager voldoet aan de in artikel 3 gestelde eisen. De schriftelijke aanbeveling kan

4 4 in zeer uitzonderlijke gevallen achterwege blijven, maar uitsluitend als het Bestuur dit billijkt, ondersteund door de Commissie van Toelating (Ballotage-commissie). Een verzoek tot toelating wordt altijd in handen gesteld van de Commissie inzake toelating van leden, die op grondige wijze de nodige gegevens omtrent de candidaat inwint en verifieert en daaromtrent aan het Bestuur advies uitbrengt, onder de mededeling of de candidaat, indien zij tot toelating adviseert, tot de gewone of buitengewone leden dient te behoren. Een candidaat die niet is toegelaten, kan eerst na verloop van een jaar een nieuwe aanvraag tot toelating indienen. De samenstelling van de commissie inzake de toelating van leden wordt bij huishoudelijk reglement geregeld. Leden voor het leven en ereleden Artikel 6 Leden voor het leven en ereleden worden benoemd door de algemene vergadering op voordracht van het Bestuur of van minstens tien gewone leden, met ten minste tweederde van de uitgebrachte stemmen. Contributie Artikel 7 De vaststelleng van de contributie van gewone en buitengewone leden en van de bijdragen der donateurs geschiedt bij huishoudelijk reglement. Het bestuur is bevoegd een lid voor het leven vrij te stellen van contributie. Ereleden zijn geen contributie of bijdrage verschuldigd. Vervallenverklaring of schorsing van lidmaatschap Artikel 8 Een lid kan door het Bestuur als zodanig worden geroyeerd wegens wanbetaling der contributie. Voorts kan een lid door het Bestuur worden geroyeerd of voor ten hoogste één jaar worden geschorst, of een schriftelijke waarschuwing van het bestuur krijgen, wanneer hij/zij naar de mening van het Bestuur of van ten minste tien leden, een daad heeft gepleegd in strijd met de waardigheid van het beroep, in strijd met de belangen of schadelijk voor de goede naam van de vereniging. Vooraf wordt hij/zij ten volle in de gelegenheid gesteld zich voor het Bestuur te verdedigen. Voor Beneluxleden geldt dezelfde procedure. Van de uitspraak van het Bestuur is binnen 14 dagen beroep mogelijk. De algemene vergadering beslist over dit beroep. Tot die tijd blijft het besluit van het Bestuur van kracht. Een lid voor het leven of een erelid kan op voorstel van het Bestuur of van ten minste tien leden, met ten minste tweelderde van de uitgebrachte stemmen, door de algemene ledenvergadering van het lidmaatschap vervallen worden verklaard. Wanneer het Bestuur de overtuiging mocht krijgen, dat er aanleiding bestaat een donateur niet langer als zodanig te handhaven, is het gemachtigd hem van de lijst van donateurs af te voeren.

5 5 Bestuur Artikel 9 Het Bestuur bestaat uit ten minste vijf en ten hoogste zeven gewone leden, door de algemene ledenvergadering te kiezen. Men moet ten minste één jaar gewoon lid zijn geweest, alvorens voor een bestuursfunctie in aanmerking te komen. Voorzitter, vice-voorzitter, secretaris en penningmeester, die het dagelijks bestuur vormen, worden in functie gekozen. De bestuursleden treden elk jaar af en zijn terstond herkiesbaar. Vertegenwoordiging Artikel 10 Het Bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechten. Het is behoudens zijn verantwoordelijkheid tegenover de algemene vergadering bevoegd zelfstandig op te treden ter behartiging van de belangen der leden. Het zal de vereniging vertegenwoordigen of doen vertegenwoordigen, en in dit geval alleen door gewone leden, waar en wanneer dat nodig mocht zijn. Algemene vergaderingen Artikel 11 Het Bestuur schrijft ten minste één algemene ledenvergadering per jaar uit. Het is verplicht een algemene vergadering uit te schrijven, wanneer ten minste tien gewone leden dit, met opgaaf van redenen, wensen. Geeft het Bestuur binnen 14 dagen aan het verzoek van deze leden geen gevolg, dan zijn deze zelf bevoegd tot de oproeping van de verzochte vergadering over te gaan. Gewone en ereleden zijn stemgerechtigd, buitengewone leden hebben alleen een raadgevende stem. Wijziging en ontbinding Artikel 12 Tot wijziging van de statuten of ontbinding der vereniging is het besluit nodig van een op de gewone wijze bijgeroepen vergadering, welk besluit moet zijn genomen met ten minste tweelderde van de uitgebrachte stemmen. Daartoe strekkende voorstellen kunnen echter niet staande de vergadering aan de orde worden gesteld. In geval van ontbinding wordt, na kwijting van alle schulden, het overschot van de kas bestemd voor een doel dat aan de vereniging is verwant.

6 Overgangsbepalingen 6 Artikel 13 Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten in strijd met deze statuten. Artikel 14 Deze statuten tereden in werking op 1 januari 1998.

7 HUISHOUDELIJK REGELEMENT 7 Artikel 1 Een gewoon, buitengewoon lid of Benelux-lid, dat niet of niet meer voldoet aan de vereisten, gesteld in artikel 3 van de statuten, kan door het Bestuur worden overgebracht naar de buitengewone resp. gewone leden. Het betrokken lid heeft binnen 14 dagen recht van beroep. De algemene vergadering beslist over dit beroep. Artikel 2 Het lid, dat van het lidmaatschap is vervallen verklaard, kan niet dan na drie jaar opnieuw als lid worden toegelaten, tenzij inmiddels de ongegrondheid is gebleken van de motieven en redenen, waarop de desbetreffende uitspraak berustte. Artikel 3 De commissie inzake de toelating van leden bestaat uit drie gewone leden, van wie ten minste één bestuurslid. Zij worden telkens voor een jaar door de jaarvergadering gekozen, doch zijn terstond herkiesbaar. Artikel 4 De ledenlijst wordt ten minste telkens voor één jaar vastgesteld en gedrukt rondgezonden. Contributie Artikel 5 De jaarlijkse contributie wordt door de Algemene Ledenvergadering vast gesteld, op voorstel van het Bestuur. Hetzelfde geldt voor een eventuele verhoging. Dit geldt ook voor Benelux-leden. Het Bestuur kan wegens bijzondere omstandigheden een lid, telkens voor niet langer dan een half jaar, ontheffing van contributie verlenen. De jaarlijkse minimum bijdrage van donateurs wordt door de algemene ledenvergadering vastgesteld. Het Bestuur en zijn werkzaamheden Artikel 6 De voorzitter heeft de leiding van Ieden-en bestuursvergaderingen. Bij onstentenis wordt hij vervangen door de vice-voorzitter en bij diens onstentenis door de secretaris. De secretaris voert de correspondentie, houdt de notulen bij en brengt in de jaarvergadering het jaarverslag uit. De penningmeester voert het financieel beheer en is verplicht aan elk der bestuursleden op verlangen opening der boeken te doen. Hij/zij dient de fondsen der vereniging overeenkomstig de aanwijzingen van het bestuur te beleggen. Geen buitengewone uitgaven mogen door hem/haar worden gedaan dan met machtiging van de meerderheid der bestuursleden. Ter jaarvergadering doet hij/zij rekening en verantwoording van het financiele beheer over het afgelopen jaar. Hij/zij wordt gedéchargeerd door de jaarvergadering op advies van de commissie tot het nazien van de rekening en verantwoording.

8 Artikel 7 8 De commissie tot het nazien van de rekening en verantwoording van de penningmeester bestaat uit drie gewone leden (geen bestuursleden). De leden van deze commissie zijn niet terstond herkiesbaar. Artikel 8 Elk bestuurslid kan te allen tijde ontslag nemen, maar hij/zij blijft in functie tot zijn opvolger is gekozen. Elk bestuurslid is afzetbaar bij besluit van een daartoe uitgeschreven algemene ledenvergadering. Artikel 9 Het Bestuur vergadert ten minste zes maal per jaar en overigens wanneer de voorzitter of minstens twee bestuursleden dat noodzakelijk achten. Besluiten mogen niet worden genomen, tenzij ten minste de meerderheid der bestuursleden aanwezig is. Artikel 10 Over zaken wordt mondeling gestemd; bij staking van de stemmen beslist de voorzitter. Over personen wordt schriftelijk gestemd. Artikel 11 In alle zaken waarin het dagelijks bestuur van mening is, dat bijeenroeping van het bestuur belemmerend zou werken op afdoening van een spoedeisende zaak, neemt het de maatregelen, die het nodig acht. Het dagelijks bestuur stelt in die gevallen zo spoedig mogelijk de overige bestuursleden op de hoogte van zijn handelen. Artikel 12 Aangelegenheden die daartoe in de termen vallen, kunnen door het bestuur in handen van een commissie worden gesteld. Dit gescheidt met omschrijving van de aan de commissie verleende opdracht. Een dergelijke commissie is verplicht aan het bestuur verslag van zijn activiteiten uit brengen. Artikel 13 De jaarverslagen van secretaris en penningmeester aan de algemene Iedenvergadering dienen vooraf ter kennis van het bestuur worden gebracht. en goedgekeurd. Artikel 14 De bestuursleden brengen hun ten behoeve van de vereniging gemaakte onkosten in rekening aan de verenigingskas. Ook de door commissies, ingesteld door bestuur enlof algemene vergadering, gemaakte kosten ten behoeve van de vereiging worden aan de kas van de vereniging in rekening gebracht.

9 Algemene vergaderingen 9 Artikel 15 Een algemene vergadering wordt,behoudens de vergadering bedoeld in artikel 11 der statuten, gehouden, zo vaak het bestuur of de voorzitter zulks noodzakelijk achten, of wanneer ten minste tien leden daartoe een schriftelijk verzoek met opgaaf van redenen indienen.8 Artikel 16 Alleen onderwerpen,die op de agenda voor een algemene vergadering ver~ meld worden, kunnen aan de orde komen. Over andere onderwerpen, dan op de agenda medegedeeld, kunnen geen besluiten worden genomen, tenzij de vergadering bij meerderheid van ten minste tweelderde der uitgebrachte geldige stemmen de behandeling van een onderwerp spoedeisend verklaart. Artikel 17 Besluiten worden, tenzij in statuten of huishoudelijk reglement anders bepaald, bij meerderheid van stemmen genomen. Over zaken wordt bij opsteking van handen gestemd. Bij staking van stemmen wordt in een volgende vergadering een tweede stemming gehouden. Staken de stemmen nogmaals, dan wordt het voorstel geacht verworpen te zijn. Artikel 18 Over personen wordt schriftelijk gestemd. Indien over personen de stemmen staken, wordt terstond een tweede stemming gehouden. Staken de stemmen dan nogmaals dank brengt het bestuur advies uit. De beslissingen door een algemene vergadering te nemen in het geval van beroep, voorzien in artikel 1 van dit reglement, worden beschouwd als te lopern over zaken. Artikel 19 leder voorstel, amendement of motie behoeft om in behandeling te komen de ondersteuning van ten minste twee gewone leden. Over een motie tot sluiting van het debat wordt niet beraadsklaagd, zodat deze terstond in stemming komt. Artikel 20 In de jaarvergadering, bedoeld in artikel 11 van de statuten, worden de j aarverslagen van secretaris en penningmeester behandeld en hebben de nodige verkiezingen plaats. Slotbepalingen Artikel 21 In gevallen waarin statuten en reglementen niet voorziet, beslist het Bestuur. Artikel 22

10 10 Dit reglement kan worden herzien op voorstel van het Bestuur of van tenminste tien gewone leden.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT Lidmaatschap Art.1 Art. 2 De namen der leden, jeugdleden en donateurs worden door publikatie in het orgaan van de vereniging bekend gemaakt. Een lid, jeugdlid, of donateur wordt als zodanig toegelaten

Nadere informatie

Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede

Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede Naam, zetel, duur Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Aziatische Sporten Arashi, en is gevestigd te Enschede. 2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM

STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM Algemene bepalingen: Artikel 1. In deze statuten wordt verstaan onder de vereniging: Watersportvereniging Onderdendam. de statuten: de Statuten van de Vereniging;

Nadere informatie

STATUTEN. Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest.

STATUTEN. Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest. BRIDGECLUB UITGEEST. STATUTEN Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest. Doel Art. 2. De vereniging heeft ten doel de beoefening

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement pagina 1 Huishoudelijk Reglement Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging "DAVO '77". Zij is gevestigd in Dalem (toenmalige gemeente Vuren) en opgericht op 7 november 1977.

Nadere informatie

STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER

STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Naam en zetel 1. De vereniging draagt de naam Fotoclub Westerkwartier. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Leek. Artikel 2 Duur

Nadere informatie

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur.

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur. Statuten Spoorweg Sportvereniging Venlo (Notarieel bekrachtigd op 9 juni 1999) (artikel 01 t/m 19) 1 e wijziging art. 11 met ingang van 25 maart 2011. 2 e wijziging art. 5+6+7 met ingang van 30 maart 2012.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

5. Het bestuur kan, wanneer dit naar zijn oordeel redelijk is, in speciale gevallen besluiten dat het door een lid verschuldigde, geheel of

5. Het bestuur kan, wanneer dit naar zijn oordeel redelijk is, in speciale gevallen besluiten dat het door een lid verschuldigde, geheel of Doorlopende tekst van de statuten van de Ter Aar, gemeente Nieuwkoop, gevestigde vereniging: Surfclub Ter Aar, zoals de zijn komen te luiden na de statutenwijziging geconstateerd bij akte op twaalf juni

Nadere informatie

Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel.

Artikel 1: de vereniging draagt de naam Bridge Veghel '77 en is gevestigd te Veghel. STATUTEN VAN "BRIDGE VEGHEL '77". OPRICHTING. Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel. Artikel 2: de vereniging is opgericht op 26 mei 1977. Artikel 3: zij

Nadere informatie

STATUTEN BVA. Statuten BVA

STATUTEN BVA. Statuten BVA STATUTEN BVA Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: BVA bond van adverteerders. Verkorte naam: BVA. 2. De vereniging is gevestigd te Amsterdam. Duur Artikel 2 De vereniging, welke is

Nadere informatie

STATUTEN. van de HELLEVOETSLUIS

STATUTEN. van de HELLEVOETSLUIS STATUTEN van de HELLEVOETSLUIS Statuten muziekvereniging Sempre Crescendo Hellevoetsluis 1 / 6 Statuten van de muziekvereniging Sempre-Crescendo te Hellevoetsluis Naam en zetel Artikel 1 De vereniging

Nadere informatie

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen Statuten voor Ondernemersvereniging MKB Wijchen Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen 1.2. De vereniging is gevestigd te Postbus 262, 6600 AG Wijchen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet zoals gewijzigd per 1 juni Artikel 1 - Zetel van de Orde

Huishoudelijk reglement. bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet zoals gewijzigd per 1 juni Artikel 1 - Zetel van de Orde Huishoudelijk reglement bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet 1995 zoals gewijzigd per 1 juni 2014 Artikel 1 - Zetel van de Orde De Orde van Octrooigemachtigden is gevestigd te Den Haag. Artikel

Nadere informatie

De leden zijn verplicht adresveranderingen ten spoedigste aan de secretaris op te geven.

De leden zijn verplicht adresveranderingen ten spoedigste aan de secretaris op te geven. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1: De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest.

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. STATUTEN Naam en Zetel: Artikel 1. 1. De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. Duur: Artikel 2. 1. De vereniging is opgericht te OEGSTGEEST op 1 september

Nadere informatie

Statuten van vereniging Fotoclub Twente datum:

Statuten van vereniging Fotoclub Twente datum: HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Naam en zetel 1. De vereniging draagt de naam Fotoclub Twente hierna kortweg te noemen De vereniging. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Enschede (Overijssel)

Nadere informatie

Statuten Soerens Belang

Statuten Soerens Belang Statuten Soerens Belang NAAM ZETEL EN DUUR Artikel 1 De vereniging draagt de naam "SOEREN`S BELANG" en is gevestigd te Laag-Soeren, gemeente Rheden. Artikel 2 De vereniging is aangegaan voor onbepaalde

Nadere informatie

Voorlopige Statuten van fotovereniging: Foto Flash Vianen datum:

Voorlopige Statuten van fotovereniging: Foto Flash Vianen datum: -------------------------------------------------------------- HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Naam en zetel 1. De vereniging draagt de naam Foto Flash Vianen hierna kortweg te noemen De vereniging.

Nadere informatie

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Honk- & Softbalvereniging Uvv. Zij is gevestigd te Utrecht. Duur Artikel 2 1. De vereniging is opgericht te Utrecht op

Nadere informatie

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen Artikel 1. Naam en zetel De vereniging, opgericht op 29 april 1929 en gewoon lid van de Centrale Organisatie van Voetbalscheidsrechters (C.O.V.S.), draagt de naam: "C.O.V.S.-Groep Leiden en Omstreken"

Nadere informatie

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 NAAM, ZETEL EN DUUR STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 Artikel 1. 1.1. De naam van de vereniging is Federatie van Assurantieclubs. In deze

Nadere informatie

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap STATUTEN Naam en zetel Art. 1 1. De vereniging is genaamd Buitenveldertse Bridge Club, hierna te noemen de vereniging. Zij heeft haar zetel in de gemeente Amsterdam. 2. De vereniging bezit volledige rechtsbevoegdheid.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERNEMERSVERENIGING HOEKSCHE WAARD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERNEMERSVERENIGING HOEKSCHE WAARD HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERNEMERSVERENIGING HOEKSCHE WAARD Lidmaatschap Artikel 1 1.1 Een ieder die lid wenst te worden kan daartoe een schriftelijk verzoek indienen bij het bestuur, dat in beginsel

Nadere informatie

Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo.

Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo. 1 Doorlopende tekst van de statuten van Volleybalvereniging Gemini Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo. www.berkelstede.nl Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt

Nadere informatie

Fotoclub Oldenzaal Opgericht 1992

Fotoclub Oldenzaal Opgericht 1992 STATUTEN Artikel 1: Naam, zetel en duur De vereniging draagt de naam Fotoclub Oldenzaal en is gevestigd in Oldenzaal. Zij wordt aangegaan voor onbepaalde tijd. Artikel 2: Doel De vereniging stelt zich

Nadere informatie

Statuten Soerens Belang

Statuten Soerens Belang BIJLAGE 6 HUIDIGE STATUTEN VAN DE VERENIGING SOERENS BELANG Statuten Soerens Belang NAAM ZETEL EN DUUR Artikel 1 De vereniging draagt de naam "SOEREN`S BELANG" en is gevestigd te Laag Soeren, gemeente

Nadere informatie

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Artikel 1 Naam en zetel 1.1. De naam van de vereniging is Den Haag Roller Derby League The Parliament of Pain. 1.2. De vereniging is gevestigd in de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH LEDEN Artikel 1 De aanmelding als senior of juniorlid der vereniging dient te geschieden volgens artikel 6 der statuten. Artikel 2 1. Alle leden erkennen door toetreding tot de vereniging kennis te dragen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE VERENIGING ARUBA TRIATLON ASSOCIATION NAAM, ZETEL EN DUUR, Artikel 1

STATUTEN VAN DE VERENIGING ARUBA TRIATLON ASSOCIATION NAAM, ZETEL EN DUUR, Artikel 1 STATUTEN VAN DE VERENIGING ARUBA TRIATLON ASSOCIATION NAAM, ZETEL EN DUUR, Artikel 1 1. De vereniging is genaamd: Aruba Triatlon Association. De Aruba Triatlon Association wordt kortheidshalve aangeduid

Nadere informatie

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement.

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. DE VERENIGING Art.1 De vereniging draagt de naam, Eibergs Mannenkoor en is gevestigd te Eibergen. GRONDSLAG Art.2 De vereniging is gebaseerd op een algemene

Nadere informatie

STATUTEN 04 10 04 / MW

STATUTEN 04 10 04 / MW 1 Doorlopende tekst voor de vereniging: Vereniging Overleg van Certificatie- Instellingen, gevestigd te Driebergen-Rijsenburg, laatstelijk gewijzigd bij akte de dato zevenentwintig september tweeduizend

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK (goedgekeurd in de Algemene Leden Vergadering van 9 december 2009) Algemeen Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het door het bestuur

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Door Eendracht Sterk" (D.E.S.), zij wordt echter aangeduid met "v.v.zuidland";

Nadere informatie

Schiedamse TennisClub Spieringshoek Huishoudelijk Reglement

Schiedamse TennisClub Spieringshoek Huishoudelijk Reglement opgericht 20 september 1968 goedgekeurd bij Koninklijk Besluit d.d. 17 juni 1975 nr. 109 Leden Artikel 1 Het maximum aantal leden, voor het zomer- en winterseizoen, wordt jaarlijks vastgesteld door de

Nadere informatie

ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3

ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3 REGLEMENT van de personeelsvereniging PEVAD van: Inbev Nederland N.V. vestiging Dommelen Benamingen ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: Bedrijf: Inbev Nederland N.V. vestiging Dommelen Vereniging:

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE BEVELANDSE BILJART COMBINATIE SENIOREN

STATUTEN VAN DE BEVELANDSE BILJART COMBINATIE SENIOREN STATUTEN VAN DE BEVELANDSE BILJART COMBINATIE SENIOREN NAAM ZETEL EN DOEL ARTIKEL 1 1. De vereniging draagt de naam: Bevelandse Biljart Combinatie Senioren. Afgekort: BBCS 2. Zij is gevestigd in de gemeente

Nadere informatie

INTERNE SPELREGELS STATUTEN

INTERNE SPELREGELS STATUTEN Vervangt: Versie 1 INTERNE SPELREGELS Vervangen door: Grondslag: Bestuurs- en Algemene Leden Vergadering Doc./Versie-nr.: 3.1.1/2 STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging is genaamd: NEDERLANDSE

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK Artikel 1. Algemene bepalingen Dit Huishoudelijk Reglement is een reglement op basis van de artikelen 7 en 19 van de Statuten van de Vereniging VERENIGDE

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE HISTORISCHE VERENIGING HARDENBERG E.O.

STATUTEN VAN DE HISTORISCHE VERENIGING HARDENBERG E.O. STATUTEN VAN DE HISTORISCHE VERENIGING HARDENBERG E.O. De statuten zijn op 19 september 2003 notarieel vastgelegd voor notaris mr. H.H. Bulthuis. Art. 1. Naam en zetel. De vereniging draagt de naam Historische

Nadere informatie

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen.

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen. STATUTEN BUDO VERENIGING ASAHI NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam en is gevestigd te Assen. DUUR Artikel 2 De vereniging is opgericht op negen september negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

Ontwerp-akte van wijziging van de statuten van Ondernemersvereniging MKB Duiven

Ontwerp-akte van wijziging van de statuten van Ondernemersvereniging MKB Duiven Ontwerp-akte van wijziging van de statuten van Ondernemersvereniging MKB Duiven Vandaag, tweeduizendelf, verscheen voor mij, Mr. Hendrikus Aalbert van Ramshorst, notaris te Duiven: * De verschenen persoon

Nadere informatie

STATUTEN LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING

STATUTEN LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING STATUTEN LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING Artikel 1. Naam en Zetel De vereniging draagt de naam: Leidse Amateur Fotografen Vereniging. Zij is gevestigd te Leiden. Artikel 2. Doel 1. De vereniging heeft

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het is een lid niet toegestaan tegelijkertijd lid te zijn of te worden van een vereniging om daarin dezelfde sport te beoefenen als bij Sportvereniging Phoenix, behoudens schriftelijke

Nadere informatie

De algemene vergadering gehouden het navolgende Huishoudelijk Reglement van toepassing verklaard.

De algemene vergadering gehouden het navolgende Huishoudelijk Reglement van toepassing verklaard. (Huishoudelijk) Reglement De algemene vergadering gehouden 11-02-2008 het navolgende Huishoudelijk Reglement van toepassing verklaard. Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 Gepaste tenniskleding

Nadere informatie

Artikel 3 De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en promoten van de volleybalsport zodat men in teamverband tot samenwerking kan komen.

Artikel 3 De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en promoten van de volleybalsport zodat men in teamverband tot samenwerking kan komen. Statuten Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam V.C. t Aogje Zij is gevestigd te Breda. Duur Artikel 2 Doel 1. De vereniging is opgericht te Breda op 1 november 2012 en is aangegaan voor

Nadere informatie

Statuten van Volleybalvereniging PQV

Statuten van Volleybalvereniging PQV Statuten van Volleybalvereniging PQV Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Volleybalvereniging PQV. De naam is afgeleid van Pijlslag, Quintus en Vollier. Zij is gevestigd In de gemeente

Nadere informatie

Statuten Schaakbond Overijssel

Statuten Schaakbond Overijssel Statuten Schaakbond Overijssel Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam "Schaakbond Overijssel", hierna te noemen SBO, en is gevestigd te Enschede. De SBO is onder de toenmalige naam Twentsche

Nadere informatie

Leiderdorpse Bridge Club HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Leiderdorpse Bridge Club HUISHOUDELIJK REGLEMENT Leiderdorpse Bridge Club HUISHOUDELIJK REGLEMENT ALGEMEEN Artikel 1 In dit reglement wordt de Leiderdorpse Bridge Club L.B.C. aangeduid als de vereniging. Artikel 2 De vereniging is lid van het district

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG

STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG NAAM EN ZETEL, Artikel 1: De vereniging draagt de naam oudervereniging van de katholieke basisschool School op de Berg en

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT. Oktober 2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT. Oktober 2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT Oktober 2016 Artikel 1. De vereniging draagt de naam Volleybal Club Volt (afgekort VC Volt). Zij is gevestigd te Cuijk (NB) en is opgericht op 14 juli 2016 als voortvloeisel

Nadere informatie

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgave 27 maart 2015, opgemaakt te Papendrecht. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het houden of doen houden van het lidmaatschap, wordt

Nadere informatie

Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden

Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden Naam, Zetel en Doel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam: 'Broederschap der Notariële Studenten te Leiden' en is opgericht op twintig

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING BRIDGEDISTRICT NOORD-HOLLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING BRIDGEDISTRICT NOORD-HOLLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING BRIDGEDISTRICT NOORD-HOLLAND Artikel 1 Toepassingsgebied 1. Dit Huishoudelijk Reglement is ingesteld krachtens artikel 23 van de statuten. 2. In dit reglement

Nadere informatie

Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies

Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies Algemene bepalingen Artikel 1. - Naam De vereniging draagt de naam: Bachelor Students of International Studies (afgekort

Nadere informatie

Statuten Vogelwacht Utrecht

Statuten Vogelwacht Utrecht Naam en zetel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam VOGELWACHT UTRECHT. Zij is gevestigd te Utrecht. Doel. Artikel 2. Het doel van de vereniging is de bescherming en verbetering van de levensvoorwaarden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING WARMENHUIZEN =====================================================

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING WARMENHUIZEN ===================================================== HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING WARMENHUIZEN ===================================================== Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1. De leden zijn verplicht zich strikt te houden

Nadere informatie

STATUTEN NAAM, ZETEL EN DUUR

STATUTEN NAAM, ZETEL EN DUUR STATUTEN NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Fotokring De Liemers. 2. Zij heeft haar zetel in Zevenaar. 3. De vereniging is opgericht op acht februari negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

STATUTEN SGS Naam, zetel en duur

STATUTEN SGS Naam, zetel en duur STATUTEN SGS - 1 - STATUTEN SGS Naam, zetel en duur Artikel 1 De vereniging is opgericht op twee en twintig augustus negentienhonderd één en dertig en draagt de naam Stichts-Gooise Schaakbond en is gevestigd

Nadere informatie

STATUTEN NEDERLANDS INSTITUUT VOOR BIOLOGIE

STATUTEN NEDERLANDS INSTITUUT VOOR BIOLOGIE STATUTEN NEDERLANDS INSTITUUT VOOR BIOLOGIE NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Nederlands Instituut voor Biologie (bij afkorting: NIBI), 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Utrecht.

Nadere informatie

Statuten tuinvereniging Kringloop

Statuten tuinvereniging Kringloop Statuten tuinvereniging Kringloop UITTREKSEL UIT DE STATUTEN Naam, duur en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Vereniging Gifloos Tuinieren en Schone Energie-opwekking 'Kringloop Dordrecht'.

Nadere informatie

1.1 De vereniging draagt de naam Schaakvereniging Erasmus en is gevestigd in Rotterdam.

1.1 De vereniging draagt de naam Schaakvereniging Erasmus en is gevestigd in Rotterdam. STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1.1 De vereniging draagt de naam Schaakvereniging Erasmus en is gevestigd in Rotterdam. Doel en middelen 1.2 Zij is sedert 5 september 2005 een voortzetting van de Schaakvereniging

Nadere informatie

MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ============================= Rechten en verplichtingen der leden

MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ============================= Rechten en verplichtingen der leden MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ============================= Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1. De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan

Nadere informatie

STATUTEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

STATUTEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT NEDERLANDSE VERENIGING VOOR KOELTECHNIEK GEVESTIGD TE LEIDEN OPGERICHT 23 SEPTEMBER 1908 STATUTEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT STATUTEN VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VOOR KOELTECHNIEK Artikel 1. De Nederlandse

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGELEMENT

HUISHOUDELIJK REGELEMENT HUISHOUDELIJK REGELEMENT E.H.B.O. vereniging Cuijk Cuijk, 7 juli 2003. Pagina 1 Doel en middelen: ARTIKEL 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN

STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: ''VERENIGING NEDERLAND - NOORWEGEN". 2. Zij is gevestigd te Utrecht. DUUR Artikel 2 De vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Aanmelding en toelating Artikel 1 1. Nieuwe leden dienen zich aan te melden door middel van het aanmeldingsformulier. 2. Op het aanmeldingsformulier dienen

Nadere informatie

STATUTEN NEDERLANDSE ORCHIDEEËN VERENIGING zoals notarieel vastgelegd bij statutenwijziging de dato 6 augustus 2008

STATUTEN NEDERLANDSE ORCHIDEEËN VERENIGING zoals notarieel vastgelegd bij statutenwijziging de dato 6 augustus 2008 1 STATUTEN NEDERLANDSE ORCHIDEEËN VERENIGING zoals notarieel vastgelegd bij statutenwijziging de dato 6 augustus 2008 Naam, zetel en duur Artikel 1 De vereniging draagt de naam NEDERLANDSE ORCHIDEEËN VERENIGING,

Nadere informatie

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7 Pagina 1/7 Pagina 2/7 Inhoudsopgave Algemene bepalingen 3 Artikel 1. Definities en afkortingen 3 Artikel 1. Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Artikel 2. Aanstelling 3 Artikel 3. Taak voorzitter en vice-voorzitter

Nadere informatie

-2- De vereniging stelt zich ten doel het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de leden, allen bewoners van een huis in Kethel-Oost 1.

-2- De vereniging stelt zich ten doel het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de leden, allen bewoners van een huis in Kethel-Oost 1. STATUTEN -2- Statuten Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Bewonersvereniging Kethel-Oost en is gevestigd te Schiedam-Kethel. De vereniging wordt in de statuten, het huishoudelijk reglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Tennisclub Ommen. November 2008

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Tennisclub Ommen. November 2008 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Tennisclub Ommen November 2008 Art 2 aangepast in maart 2019 Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden

Nadere informatie

Historische Vereniging Den Dolder

Historische Vereniging Den Dolder Historische Vereniging Den Dolder STATUTEN HISTORISCHE VERENIGING NAAM, ZETEL EN DUUR. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam Historische Vereniging Den Dolder, en is opgericht op negen april negentienhonderdzevenennegentig.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Apothekersvereniging Midden-Nederland

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Apothekersvereniging Midden-Nederland Ref: EK (26 januari 2018.4) Dos: 2018.0086.01 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Apothekersvereniging Midden-Nederland (vastgesteld door de algemene ledenvergadering d.d. 27 maart 1996, gewijzigd d.d. 11 mei

Nadere informatie

MIDDELEN Artikel 3 De vereniging tracht haar doel ondermeer te bereiken door: a. het houden van vergaderingen en studiedagen;

MIDDELEN Artikel 3 De vereniging tracht haar doel ondermeer te bereiken door: a. het houden van vergaderingen en studiedagen; STATUTEN 1/8 STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: NESTORES. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Utrecht. DOEL Artikel 2 De vereniging stelt zich ten doel: a. het bevorderen

Nadere informatie

LAWN TENNISCLUB B.R.Z. BEEK

LAWN TENNISCLUB B.R.Z. BEEK Huishoudelijk reglement van de tennisvereniging Beeker Racket Zwaaiers zoals vastgesteld op de algemene ledenvergadering op 18 januari 1981 en ten laatste gewijzigd op de algemene ledenvergadering 25 januari

Nadere informatie

STATUTEN Naam en zetel en rechtsbevoegdheid Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: VOLLEYBALVERENIGING SUDOSA-DESTO. Zij heeft haar zetel in de

STATUTEN Naam en zetel en rechtsbevoegdheid Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: VOLLEYBALVERENIGING SUDOSA-DESTO. Zij heeft haar zetel in de STATUTEN Naam en zetel en rechtsbevoegdheid Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: VOLLEYBALVERENIGING SUDOSA-DESTO. Zij heeft haar zetel in de gemeente Assen. 2. De vereniging bezit volledige rechtsbevoegdheid.

Nadere informatie

VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemene bepalingen In dit reglement kunnen verwijzingen staan in de mannelijke persoonsvorm, maar hier dient men ook de vrouwelijke

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT WORKING EQUITATION HOLLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT WORKING EQUITATION HOLLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT WORKING EQUITATION HOLLAND Artikel 1. 1. Het huishoudelijk reglement neemt de terminologie over van de statuten en de andere reglementen van de "Vereniging Working Equitation Holland"

Nadere informatie

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld.

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld. 1. Inleiding 1. De vereniging Contactgroep Postactieven regio Soesterberg is gevestigd op de vliegbasis Soesterberg, gemeente Soest. De vereniging heeft notarieel vastgelegde statuten en is ingeschreven

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

Bijvoegsel van de Nederlandse Staatscourant van vrijdag 11 augustus 1967, nr Nr. 798

Bijvoegsel van de Nederlandse Staatscourant van vrijdag 11 augustus 1967, nr Nr. 798 Bijvoegsel van de Nederlandse Staatscourant van vrijdag 11 augustus 1967, nr. 155. Nr. 798 VERENIGING: Watersportvereniging De Snap te Hardinxveld-Giessendam. Statuten Naam en zetel. Artikel 1. De vereniging

Nadere informatie

1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT.

1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT. Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT. De verkorte naam is: VSPVU. 2. De vereniging heeft haar zetel in Amsterdam. 3.

Nadere informatie

Statuten buurtvereniging Oprichting en statuten van Buurtvereniging Molenhoek

Statuten buurtvereniging Oprichting en statuten van Buurtvereniging Molenhoek Statuten buurtvereniging Oprichting en statuten van Buurtvereniging Molenhoek De vereniging heeft de navolgende statuten. Artikel 1: Naam De vereniging draagt de naam Buurtvereniging Molenhoek en is opgericht

Nadere informatie

STATUTEN. van de vereniging HET NATUURKUNDIG GEZELSCHAP. opgericht te Middelburg anno 1780

STATUTEN. van de vereniging HET NATUURKUNDIG GEZELSCHAP. opgericht te Middelburg anno 1780 DE VERENIGING STATUTEN van de vereniging HET NATUURKUNDIG GEZELSCHAP opgericht te Middelburg anno 1780 vastgesteld door de algemene ledenvergadering d.d. 23 april 2004. Art 1. De vereniging is genaamd:

Nadere informatie

/KM HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de: Katholieke vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken St. Nicolaas, gevestigd te Valkenswaard

/KM HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de: Katholieke vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken St. Nicolaas, gevestigd te Valkenswaard 2000188401/KM - 8 - HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de: Katholieke vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken St. Nicolaas, gevestigd te Valkenswaard Doel en middelen: ARTIKEL 1. De Organisatie van cursussen

Nadere informatie

S T A T U T E N Naam Artikel 1 Artikel 2 DOEL EN MIDDELEN Artikel 3 Artikel 4 LEDEN Artikel 5

S T A T U T E N Naam Artikel 1 Artikel 2 DOEL EN MIDDELEN Artikel 3 Artikel 4 LEDEN Artikel 5 S T A T U T E N Naam Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Nederlandse Vereniging van Poststukken- en Poststempelverzamelaars, bij afkorting genaamd: Po & Po. De vereniging is gevestigd te Amsterdam.

Nadere informatie

Bijvoegsel van de Nederlandse Staatscourant van vrijdag 2 juni 1967, nr. 105

Bijvoegsel van de Nederlandse Staatscourant van vrijdag 2 juni 1967, nr. 105 Pagina 1 V E R E N I G I N G: Kampeervereniging "De Golfbreker", te Koog aan de Zaan. Naam, plaats van vestiging en duur Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Kampeervereniging,,De Golfbreker", en is

Nadere informatie

Vereniging Gild Fryske Mounders STATUTEN. (geldende vanaf 14 februari 1980, laatstelijk gewijzigd 07 november 2003) Naam en zetel.

Vereniging Gild Fryske Mounders STATUTEN. (geldende vanaf 14 februari 1980, laatstelijk gewijzigd 07 november 2003) Naam en zetel. Vereniging Gild Fryske Mounders STATUTEN (geldende vanaf 14 februari 1980, laatstelijk gewijzigd 07 november 2003) Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Gild Fryske Mounders en is gevestigd

Nadere informatie

STATUTEN VELO VOLLEYBAL

STATUTEN VELO VOLLEYBAL Naam en Zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Volleybal Vereniging VELO. Zij is gevestigd te Wateringen. Duur Artikel 2 1. De vereniging is opgericht te Wateringen op 22 maart 1972; is aangegaan

Nadere informatie

Nederlandse DFKPclub

Nederlandse DFKPclub 1 Nederlandse DFKPclub Opgericht 2 maart 2002 Statuten en Huishoudelijk reglement 2 3 Wanneer een vereniging wordt opgericht, heeft dat een doel en horen daar vanzelfsprekend een aantal spelregels bij.

Nadere informatie

1. De vereniging draagt de naam Fotoclub Spijkenisse, hierna kortweg te noemen: FCS. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Spijkenisse.

1. De vereniging draagt de naam Fotoclub Spijkenisse, hierna kortweg te noemen: FCS. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Spijkenisse. STATUTEN van FOTOCLUB SPIJKENISSE HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Naam en zetel 1. De vereniging draagt de naam Fotoclub Spijkenisse, hierna kortweg te noemen: FCS. 2. Zij is gevestigd in de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Verenigingsinformatie afdeling Juridische Zaken BIJLAGE MODEL V Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende

Nadere informatie

a. Het lidmaatschap wordt aangegaan als bepaald in artikel 5 van de statuten.

a. Het lidmaatschap wordt aangegaan als bepaald in artikel 5 van de statuten. Huishoudelijk reglement van de bridgeclub "Sans Atout" te Barendrecht Artikel 1 - Begrippen In dit huishoudelijk reglement worden verder aangeduid: a. De Bridgeclub "Sans Atout" als "SA" b. Het Bestuur

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Versie 2.0 augustus 2009 Huishoudelijk Reglement Schaakclub "De Uil" Pagina 2 van 6 Algemeen. Artikel 1. In het huishoudelijk reglement van de vereniging worden al die aangelegenheden

Nadere informatie

Dossiernummer:

Dossiernummer: Dossiernummer: 116434.01 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ALGEMEEN SCHADEPREVENTIE OVERLEG (ASPO) VIGNET Artikel 1 1. De vereniging heeft een vignet, voorstellende de tekst ASPO in lettertype

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

Huishoudelijkreglement WSV De Kievit

Huishoudelijkreglement WSV De Kievit Huishoudelijkreglement WSV De Kievit Algemene Bepalingen. Artikel 1. De vereniging draagt de naam Watersportvereniging De Kievit. Zij is gevestigd te Dordrecht. Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Vogelvreugd

Huishoudelijk reglement Vogelvreugd Huishoudelijk reglement Vogelvreugd Artikel 1. De rechten en plichten van de leden, voor zover in dit reglement niet nader omschreven, worden door het bestuur vastgesteld. Artikel 2. Royement van het lidmaatschap

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vereniging

Huishoudelijk reglement vereniging Huishoudelijk reglement vereniging EHBO vereniging Sint Christophorus Heemskerk Naam en plaats De vereniging draagt de naam: E.H.B.O. vereniging Sint Christophorus, opgericht 18 februari 1954 te Heemskerk

Nadere informatie