voor overige zaken :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "voor overige zaken :"

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 20 8 november t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, Internet: Aanleveren kopij: via onze website of mail naar : kopij@kleppermenneke.nl voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres Tekening voorkant: Ben Souwen. Tekeningen binnenwerk: kleppermenneke archief

2 Agenda 10 nov Dag van de Mantelzorg 17 nov KPJ Novemberfest 18 nov Intocht Sinterklaas nov MS collecte week 3 dec Liederentafel De Schutterzangers 4 dec Inzamelen plastic verpakkingsmateriaal 14 dec Verkoop bloemen DKV Tuldania 22 dec Kerstconcert kerk Esbeek Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 22 nov. Kopij aanleveren voor zondagavond 18 nov uur. Werkgroep om de kerk De komende tijd zijn aan de beurt: Groep 1 op vrijdag 16 november Walter v.d. Borne Lauwersstraat 10 tel Harry v.d. Bruggen Hoogeindsestraat 7a tel Frans Cattenstart Kerkpad 14 tel Thieu Veron Spaaneindsestraat 17 tel Ad van de Heijning Esbeekseweg 16 tel Groep 2 op vrijdag 30 november Jan Vriens Groenstraat 34 tel Janus Bruurs Spaaneindsestraat 15 tel Cees Wijten Dorpsstraat 28 tel Jan de Laat Tuldensedijk 8 tel Cees Smolders Dorpsstraat 22 tel Henk v.d. Borne Groenstraat 23 tel Te koop tegen elk aannemelijk bod: een Hamas tafelbiljart met 2 keu`s en 3 ballen afmeting 173x94cm. JS van der Straaten tel

3 Felicitaties 08 nov Davy v Roovert 09 nov Paul Broeckx 10 nov Maarten Hesselmans 13 nov Egbert Aiso Stellinga 14 nov Anne v d Heyning 15 nov Teun van Dommelen 15 nov Jeroen van Dommelen 16 nov Chantal v.d. Borne 17 nov Daan Nouwens 18 nov Jorn Wijten 19 nov Lieke Pullens 19 nov Kai van Rooij 20 nov Jodie Gerritsen 20 nov Geert-Jan de Kok 21 nov Joep van Dommelen 21 nov Anouk van Dommelen 21 nov Tessa Moors 21 nov Martin van Dal Van harte gefeliciteerd allemaal!!!

4 Frisse ideeën over nieuwe bestemming van de kerk. Studenten van Avans Hogeschool waren een week te gast bij Coöperatie Esbeek. Steef Luijten legde hiervoor, als vrijwilliger betrokken bij de herbestemming van onze kerk, contact met lectoren van Avans Hogeschool. Zo ontstond het idee om studenten van verschillende opleidingen gedurende een zogenaamde Minorweek bij elkaar te brengen om te brainstormen over de toekomst van het kerkgebouw. De studenten en hun docenten waren een week te gast bij Schuttershof om zich samen, in wisselende werkgroepjes, te buigen over deze opdracht. Uiteraard bezochten ze de kerk. Tevens brachten ze een bezoek aan de basisschool waar ze werden ontvangen door directrice Yvonne Mutsaers. Er waren ook een aantal buitenlandse studenten bij. De lessen en presentaties waren dan ook in het Engels. Vrijdagmiddag presenteerden ze voor een jury, onder toeziend oog van een aantal mensen van de coöperatie, hun ideeën. Deze waren zeer uiteenlopend. Sommige waren zeer innovatief maar weinig praktisch, maar andere gaven een goede basis om op door te borduren. Zo is een dubbel glazen dak energetisch zeer interessant en is een vloer waar je door te dansen energie mee kunt opwekken een fantastisch idee voor carnaval. Op 15 november a.s. komt er een vervolg op deze week, als lectoren van Avans Hogeschool naar Esbeek komen om een aantal geopperde ideeën nader uit te werken en aan te scherpen. Vervolgens is het de bedoeling met meerdere groepen uit Esbeek aan de slag te gaan om tot meer concrete plannen te komen. Op de foto zie je de studenten na afloop van de presentaties. Ieder van hun kreeg van de coöperatie een Certificate of participation. Hopelijk leveren de ideeën een goede basis voor de zoektocht naar een nieuwe bestemming. Esbeek heeft er in ieder geval weer een hele groep jonge ambassadeurs bij.

5 Van de Dorpsondersteuner Beste inwoners van Esbeek, Per 1 oktober jl. ben ik, Miriam Hooijer, begonnen als dorpsondersteuner voor Esbeek. Ik heb er heel veel zin in om dit nieuwe project vorm te gaan geven en ben dan ook volop bezig om me te oriënteren. U hebt hierover misschien al het een en ander gelezen in 't Kleppermenneke en/of in het Brabants Dagblad. Aangezien de zorg erg aan het veranderen is in Nederland vanwege de hoge kosten en de steeds maar meer bezuinigingen, zullen we voor een heel groot deel terug moeten naar vroeger, naar de mantelzorg en buurtzorg. Kortom naar de vrijwillige hulpverlening. Mijn plan is om in de komende weken een start te maken met het bezoeken van de oudere inwoners van Esbeek, te beginnen met de alleroudste, om mezelf voor te stellen. Ik ben in de huiskamer geweest en heb daar al kennis gemaakt met verschillende inwoners. Het was erg gezellig. De komende tijd zal ik me regelmatig laten zien bij diverse activiteiten. Er is een mooie folder gemaakt over de Dorpsondersteuner vanuit de Coöperatie die huis aan huis is of wordt verspreid. Hierin staan in grote lijnen de hulpvragen waarvoor u mij zou kunnen benaderen. Het is natuurlijk ook mogelijk om contact met mij op te nemen als u iets bij een andere dorpsbewoner signaleert. Alles wat mij verteld wordt, wordt met de grootste zorgvuldigheid behandeld en ik zal uw vertrouwen niet beschamen. Ik heb een geheimhoudingsplicht. Graag wil ik het heel laagdrempelig houden, wat wil zeggen dat u mij ook b.v. gewoon op straat kunt aanspreken of mij kunt mailen of bellen. Ik zal dan proberen om zo snel mogelijk een afspraak met u te maken om tot een oplossing te komen van de hulpvraag. Als u niet zeker weet of een vraag bij mij thuis hoort, kunt u die mij toch altijd stellen en kan ik u misschien verder helpen of verder de weg wijzen. Ik zal uitgaan van de zelfredzaamheid van de persoon zelf, wat wil zeggen dat wat iemand nog zelf kan ook nog zelf doet eventueel met de nodige ondersteuning.

6 Als dorpsondersteuner wil ik er graag zijn voor alle inwoners van Esbeek, dus van jong tot oud. Als u ergens mee zit, laat het me weten en ik kan samen met u proberen om een oplossing te vinden. Via de website kunt u op iedere pagina op de rode button in de rechter bovenhoek klikken, waardoor een contactverzoek bij mij binnenkomt. Natuurlijk kan ik het ook niet allemaal alleen! Ik heb ook uw hulp nodig. Dat kan van alles zijn, zoals: - Boodschappen voor iemand doen of samen met diegene de boodschappen doen - Eens binnenlopen voor een gesprekje en een kop koffie - Een tuintje bijhouden - Een klusje opknappen - Formulieren invullen - Iemand met de auto ergens naartoe brengen (b.v. naar de huiskamer of de huisarts) Er zijn nog veel meer dingen op te noemen. Heeft u tijd en zin om eens iets voor een dorpsgenoot te doen, die het niet meer zelf kan of het tijdelijk niet meer zelf kan of om de mantelzorgers eens te ontlasten? Laat het me dan alstublieft weten. U bent nergens aan gebonden en kunt altijd nee zeggen als het u niet uitkomt. U kunt zich structureel opgeven, maar ook incidenteel. Ik wil graag een pool maken van vrijwilligers die ik kan bellen wanneer ik een hulpvraag krijg. Ook u kunt er eens voor komen te staan om bepaalde zaken (tijdelijk) niet meer zelf te kunnen en dan bent u misschien ook blij als een dorpsgenoot het (tijdelijk) voor u kan oplossen. Inwoners van Esbeek, mocht u een hulpvraag hebben of wilt u zich opgeven als vrijwilliger, schroom dan alstublieft niet om bij mij aan te kloppen! Met vriendelijke groet, Miriam.

7 Geeft zich op als vrijwilliger (naam en tel.nr) Wat wilt u doen? Structureel of incidenteel? Welke dagen/dagdelen bent u beschikbaar? Graag uw aanmelding als vrijwilliger: - In de bus doen op Oude Trambaan 8 - Mailen naar: dorpsondersteuneresbeek@mail.com - Bellen naar: of U wordt altijd van tevoren gebeld met de vraag of u beschikbaar bent. Alvast heel hartelijk bedankt! Kerstconcert door Koperensemble Op zaterdagavond 22 december aanstaande organiseert Koper Ensemble Hilvarenbeek een sfeervol kerstconcert in de Kerk in Esbeek. Aanvang 20:00u. Medewerking zal worden verleend door gitarist Emiel van Dijk en sopraan Cécile Creusen en natuurlijk door het koperensemble onder leiding van Jan van den Eijnden.

8 BURGEMEESTER RYAN PALMEN ONTVANGT EERSTE LEDENCERTIFICAAT COOPERATIE HILVERSTROOM & GAS Op woensdag 24 oktober reikte Coöperatie Hilverstroom & Gas haar eerste Ledencertificaat uit aan burgemeester Ryan Palmen. Hij ontving het ledencertificaat uit handen van John Horrevorts, voorzitter van de coöperatie, tijdens een bijeenkomst van een groep deelnemers aan het congres van het Internationale project 'Rural Alliances' in Gasterij Schuttershof in Esbeek. Bij deze bijeenkomst lag de nadruk op de initiatieven die binnen kleine gemeenschappen genomen worden en die door een goede samenwerking van mensen uit alle geledingen van de bevolking tot stand komen. Evenals de Coöperatie Esbeek, waarvan Schuttershof een tastbaar bewijs is, is de Coöperatie Hilverstroom & gas een goed voorbeeld van deze coöperatieve activiteiten. De uitreiking van het eerste Ledencertificaat is de volgende stap van de Coöperatie Hilverstroom & Gas om Hilvarenbeek en omgeving zelfvoorzienend te maken met duurzame energie.

9 Beste Mede-Esbekenaren, In 't Kleppermenneke van 16 augustus 2012 attendeerde ik U op de Nieuwsbrief van de R.K.Parochie H.Norbertus van juli 2012,waarin stond dat het Kerkbestuur half mei had besloten dat met ingang van augustus 2012 het aantal diensten in Esbeek zou worden veranderd,dat er werd uitgegaan van EEN Eucharistieviering en EEN Woord-en Communiedienst per maand en dat er dus om de week geen viering meer zou zijn. In dat Kleppermenneke vermeldde ik ook dat ik had vernomen dat pastoor Barberien inmiddels aan onze Liturgiegroeg had gezegd dat het tijdstip van augustus 2012 werd verschoven naar januari Een bevestiging van een wijziging van het besluit van half mei door het kerkbestuur heeft onze geloofsgemeenschap nooit ontvangen. Heeft het kerkbestuur na die woorden van pastoor Barberien het besluit van half mei gehandhaafd met alleen maar de verschuiving van het tijdstip van ingang? We weten het niet. Toch is het nodig dat op dat punt duidelijkheid ontstaat nu januari 2013 nadert en door ons beslist moet worden over het zonodig ondernemen van actie. Om die duidelijkheid te verkrijgen heb ik onderstaande brief aan het kerkbestuur gezonden. Aan het Kerkbestuur van de R.K. Parochie H. Norbertus te Diessen. Als oud-parochiaan van de R.K. Parochie H. Adrianus van Hilvarenbeek te Esbeek, thans parochiaan van de R.K. Parochie H. Norbertus wend ik mij tot U met het volgende. In Uw Nieuwsbrief van juli 2012 las ik dat U half mei hebt besloten dat met ingang van augustus 2012 het aantal diensten in ondermeer Esbeek zal veranderen, dat wordt uitgegaan van een Eucharistieviering en een Woord-en Communiedienst per maand en dat er dus om de week geen viering meer zal zijn.

10 Ik heb vernomen dat pastoor Barberien inmiddels in een gesprek met onze Ltiturgiegoep heeft verklaard dat het tijdstip augustus 2012 zou worden verschoven naar januari Aan onze geloofsgemeenschap in Esbeek is nimmer bekend gemaakt dat U die verklaring als Uw besluit hebt overgenomen. Ik verzoek U beleefd mij te berichten of Uw besluit van half mei nog steeds van kracht is behoudens dan dat het tijdstip augustus 2012 is vervangen door januari En of dat besluit ook betekent dat om de week op zondagochtend ons kerkgebouw gesloten is ook voor individuele gebedsbezoeken. Om doublures vanuit onze geloofsgemeenschap naar U toe te voorkomen zal ik deze brief aan 't Kleppermenneke ter publicatie aanbieden en ten gerieve van U en mijn mede-esbekenaren zal ik gaarne de moeite nemen Uw reactie eveneens via 't Kleppermenneke bekend te maken. Hoogachtend etc. August Aerden. Esbeek; november Speelgoed- en kinderkledingbeurs Op zondag 11 november a.s. organiseert Zang en Vriendschap uit Diessen een grote speelgoed- en kinderkledingbeurs in Partycentrum Hercules, Rijtseweg 1 te Diessen van uur. Tafels kunnen worden gehuurd á 6,50 per kleine tafel. Het is mogelijk een grote tafel of meerdere kleine tafels te huren. (Liefst per aanmelden). Voor inlichtingen kunt U terecht bij H. van Nieuwkuijk tel of hnieuwkuyk@ziggo.nl De entree bedraagt 2, - per persoon. Kinderen gratis.

11 De Esbeekse blauwe kei bij de Hasenkolk uit 1331 door Jan van Helvoirt Tussen 1300 en 1331 werden in de Meierij van Den Bosch en het gebied ten zuiden daarvan niet minder dan 39 gemeynten uitgegeven. De hertog van Brabant stond de woeste gronden af voor een bepaalde cijns aan de boeren die in de aangrenzende dorpen woonden. Eigenlijk maakten zij al veel langer gebruik van die woeste gronden en heidevelden, maar nu werden de rechten en plichten op papier gezet. Dat was erg belangrijk want alleen op de 'eigen gemeynt' mochten de boeren turf steken, bijen laten azen, vee weiden en schapen laten grazen. De boeren van Tulder mochten dat echter overal op de gemeynt; dit was een oud voorrecht dat ze van de hertog ontvangen hadden. Ook werden de grenzen vast omschreven en werden ze nog duidelijker gemarkeerd met een ven, een put, een groepje bomen, een heuveltje, de bedding van een rivier of een voirde. Zo vormde de Koevoirt een duidelijk grenspunt. Een ander grenspunt aan de zuidkant van Esbeek richting Poppel is Schatputte ('schat' duidt op turfwinning). Ten zuiden van Rovert richting Tulder staat op oude kaarten als grenspaal een berken boompje op een heuveltje getekend: een bercken boom op een hooghte, een grachtien daer om houden de naerburen met Poppel en Weeld voor scheypael. Op Rovert zelf gaven de raderen van de watermolen de grens aan tussen Poppel en Beek. Uiteraard werden ook grote zwerfkeien als grenspaal gebruikt. Soms werden zij nader aangeduid met een kleur: Grijze Steen, Grauwen Pael, Witten Pael en Blauwen Pael. De laatste drie lagen op een rij op de gemeyntscheiding van Poppel/Weelde en Mierde. De zuidoostpunt wordt gevormd door de zogenaamde vijfkei. Vijf voormalige dorpen dorpen kwamen hier bij elkaar: Esbeek, Diessen, Middelbeers, Netersel en Lage Mierde. Het echte grenspunt ligt ongeveer 25 meter ten zuiden van het monumentje met de vijf zitplaatsen en rare kapstokzuil en wordt gevormd door een 'arduinen zwerfsteen'.

12 Heemkundigen rusten in 2005 uit bij het monument van de vijfkei In feite ligt die blauwe kei pal naast de Hasenkolck, de oudst bekende naam (24 augustus 1331) voor dit grenspunt. Zo'n blauwe grenskei of afleiding daarvan vinden we wel meer in Hilvarenbeek. Richting Biest-Houtakker kennen we het Blauwe Kaaienstraatje. Een oud woord voor blauw is 'eisen' of 'ijs'. Denk ook maar eens aan ons prachtig blauw gekleurde ijsvogeltje. Familienamen als Eijsbouts, Eijsebaart, Eysink en Eisenkolb herinneren hier ook nog aan. De Esbeekse IJzenberch of IJzerenberg ligt pal op de oude grens van Esbeek en Diessen. In Beek kennen we richting Rovert het IJzeren Kaaienstraatje. Een Blauwe Pael zou de gerechtsplaats van de gemeenten geweest zijn. De 70-jarige Poppelse vorster Hans Hostels beweerde dat vlakbij Rovert richting Tulder een Blauwe Kei lag. In 1620 getuigde de 80-jarige Peter Everaerts dat hij daar de galge van Weelde gestelt tussen Thulder en Hilvarenbeek heeft zien staen. De reeds genoemde 'witte paal' zou de gerechtssteen van de landvorst geweest zijn. Het element 'roo(de)' betekent bijna altijd grens. De hiernaast genoemde 'rode steen' zou betrekking op de geestelijkheid gehad hebben. Wellicht zijn de drie kleuren grensstenen de basis geweest van onze nationale driekleur: rood, wit en blauw. Dat is iets anders dan ons 'oranje-zwart'!

13 17 November is het weer Novemberfest! Dit jaar is alweer de vijfde keer dat het Esbeekse Novemberfest wordt georganiseerd. Alle krachten worden ingespannen om het dit jaar nòg mooier, muzikaler en gezelliger te maken! De organisatie is erin geslaagd om deze avond twee acts naar Esbeek te halen die ongetwijfeld gaan zorgen voor een knallend feest. Als eerste zullen Die Almraketen hun opwachting maken. We kennen deze drie heren van vorig jaar waar ze een onvergetelijk optreden gaven waar menig bezoeker nu nog over praat. Herinner je je bijvoorbeeld 'Der Alte Dessauer' nog? Het publiek was zo enthousiast dat dit trio dit jaar gewoon weer van de partij is. Nadat Die Almraketen de tent opgewarmd hebben, mogen we gaan genieten van een elfkoppige feestband, de Alpenparty. Deze groep is bekend in de Duitse feestscene en speelt de allertofste nummers uit de Duitse charts, variërend van Duitse schlagers tot Duitse disco. Gezelligheid is gegarandeerd! Net zoals andere jaren vindt het Novemberfest plaats in de verwarmde feesttent aan de Groenstraat die speciaal voor deze avond omgetoverd wordt tot een ware Bierstube. Compleet met lange houten tafels waarop gedanst mag worden, pullen bier en braadworsten zal de Duitse sfeer gevoeld, gehoord en geroken worden. Om te zorgen dat het ook tussen de optredens door blijft knallen, zal het inmiddels fameuze DJ team Rudi und Lustige Heinz de beste polka's en schlagers ten gehore brengen. Ook dit jaar is er weer de mogelijkheid om via SMS verzoeknummertjes aan te vragen. Kaarten zijn o.a. te koop bij Café Schuttershof (Esbeek) en cafetaria de Ridder (Hilvarenbeek). Voor meer informatie, kijk dan op of

14 Door onze correspondent Nelly Wouters-Hamers Esbeek- Harm Soetens (39) gaat per 1 april 2013 stoppen met de exploitatie van Gasterij Schuttershof in Esbeek. Dan heb ik er zes jaar opzitten, zegt Soetens. Vanaf de zomer dubde ik al met deze beslissing en nu is dan eindelijk de kogel de kerk. Niks kalmeert meer dan een genomen besluit. Het is me de laatste tijd duidelijk geworden dat het runnen van dit bedrijf privé en zakelijk te zeer verstrengeld zijn met elkaar. En dat is niet mijn toekomstbeeld. Daarbij wordt het ook steeds drukker. Het is het totaalplaatje. De coöperatie Esbeek, die het pand in 2007 aankocht, startte vol goede moed met Soetens als exploitant. De Esbekenaar is erg te spreken over de samenwerking met de coöperatie. Dat is altijd super geweest. Wij zoeken ook samen naar een oplossing voor een nieuwe invulling. Soetens is trots op de formule waarbij vrijwilligers Schuttershof hebben opgebouwd tot wat het nu is en dat hij daar onderdeel van heeft mogen zijn. De zaal, de uitstraling van het café en de huiskamer, alles is hem even lief. Hij maakte drie grote hectische verbouwingen mee. De betrokkenheid en de warmte van de gemeenschap is uniek te noemen. We zijn alweer bijna vergeten hoe bijzonder dit is. Mensen hebben vrijwillig hun kwaliteiten getoond. Er is strak en degelijk werk geleverd. Alles mag gezien worden tot aan het meterkastje toe. Het was een heel aangaan, maar de missie is geslaagd. De grote bar, gemaakt door twee timmerlieden, is toch wel zijn oogappel. Toekomst gericht schat Soetens in dat Schuttershof nog meer een centralere rol gaat spelen in de dorpsgemeenschap van Esbeek. Wat ik hierna ga doen weet ik echt nog niet. In ieder geval zal het wel iets zijn waarbij ik onder de mensen ben. Ik zal Schuttershof en het personeel absoluut gaan missen, maar het is ook goed geweest. Ik heb mijn uiterste best gedaan. Het is tijd voor wat anders. Over een half jaar hoop ik aan de andere kant van de bar rustig mijn pilske te drinken.

15 Handboog Indoorwedstrijden. De indoorwedstrijden worden geschoten met drie pijlen en op 18 meter. Bij deze wedstrijden moeten stoplichten en een klok aanwezig zijn. De teams bestaan uit 4 schutters waar de beste 3 tellen voor de wedstrijd. Iedere schutter schiet 2 maal 3 proefpijlen daarna 10 maal 3 wedstrijd pijlen. Voor het schieten van de 3 pijlen krijgt men maximaal 2 min. Er word geschoten in 5 klasse bij recurve en 3 bij compound voor de regionale titel. Daarna is de mogelijkheid om in te schrijven voor de rayonkampioenschappen en de bondskampioenschappen. Voor deze wedstrijden plaatst men zich met de resultaten bij de regiowedstrijden. Aan deze wedstrijden neemt onze vereniging met 4 teams deel. 3 Recurve teams en 1 compound team. Het compound team schiet in de A klasse en is goed gestart ze hebben de eerste 4 wedstrijden allemaal gewonnen en staan bovenaan in hun klasse. De schutters van ons eerste recurve team staan in de ereklasse. Na een moeilijke wedstrijd tegen het eerste van Rozenjacht uit Baarschot werd ook alles gewonnen. Het tweede team is een mix van senioren en jeugd en schieten in de B klasse. Dit schijnt een succes volle formule te zijn want zij hebben alles met grote verschil gewonnen en staan ook bovenaan in hun klasse. Het derde recurve team doet niet onder voor de andere teams want ze hebben na 4 wedstrijden in de C klasse, er 3 gewonnen en 1 verloren. De regiowedstrijden gaan over 7 wedstrijden en zijn afgerond voor kerstmis. Het is nog spannend of dit jaar een team regiokampioen wordt.

16 Programma 10 nov. t/m 11 nov. Aanvang Plaats Klimroos A2 - Tuldania A1 16:10 Hapert Nijnsel B1 - Tuldania B1 15:00 Sint-Oedenrode Tuldania C1 - Stormv. C1 14:00 Diessen De Korfrakk.C2 - Tuldania C2 13:45 Erp Tuldania D1 - Springfield D2 13:00 Diessen Tuldania E1 - BMC E1 12:00 Diessen Rietvogels F1 - Tuldania F1 12:35 Riethoven MKV 1 - Tuldania 1 12:00 Bakel Klimroos 4 - Tuldania 2 16:00 Hapert Stormvogels 3 - Tuldania 3 12:00 Luyksgestel Programma 14 nov. t/m 18 nov. Aanvang Plaats Vessem 4 - Tuldania 4 21:30 Knegsel Tuldania B1 - Spoord.G. B1 9:00 Diessen Odisco E1 - Tuldania E1 9:00 St.Oedenrode Tuldania F1 - Rosolo F3 10:00 Esbeek Tuldania A1 - Stormvogels A1 10:05 Diessen Flash C1 - Tuldania C1 11:30 Den Dungen Tuldania C2 - Blauw Wit C1 14:30 Diessen Tuldania 2 - Winty 2 9:30 Diessen Tuldania 3 - Rosolo 7 10:45 Diessen Tuldania 1 - BIO 1 12:00 Diessen!!!! Dringende oproep voor vrijwilligers!!!! Er zijn nog steeds enkele vacatures die we zo snel mogelijk willen invullen. De jeugdcommissie is dringend op zoek naar een nieuw lid. Het bestuur is dringend op zoek naar een wedstrijdsecretaris. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met iemand van het bestuur of de jeugdcommissie of stuur een mailtje naar tuldania.esbeek@knkv.nl.

17 Tuldania heeft goed gevoetbald en hard gewerkt Zo mocht het in de krant. Trainer Fred Smulders zag dat zijn ploeg tegen het hooggeplaatste LEW een puike prestatie leverde. Het werd (net) geen driepunter, als iemand er recht op had dan was het Tuldania maar het applaus van het Esbeekse publiek na afloop van de wedstrijd sprak boekdelen. Goed gedaan! Op voorhand geen makkie natuurlijk. LEW was in de race voor de eerste periodetitel en wilde die met een hoge score op doelsaldo binnenhalen. Maar vanaf het begin liet Tuldania zich niet de kaas van het brood eten. Oranje zwart voetbalde deftig mee en de aanvallen oogden zeker zo gevaarlijk als die van de Eindhovenaren. Zo deftig eigenlijk dat het zelfs op voorsprong kwam. Maar daar waar de scheidrechter in eerste instantie vermeend buitenspel weg wuifde, toe de bal in het net lag bleek hij niet al te dapper en keurde het zuivere doelpunt alsnog af. Ook bij een flinke overtreding in het strafschopgebied was weinig daadkracht te bespeuren. En ineens stond het 0-1. Van dicht bij kopte de spits van LEW goed raak. Toch heerste bij het team dat er iets mogelijk was. En na de rust ging Tuldania op zoek naar de gelijkmaker. Kansen te over maar het was helaas telkens net niet. En of de duvel er mee speelde, 20 minuten voor tijd was het ineens 0-2. Uit de rebound van een schot op de lat scoorde de rechtsbuiten van LEW. Maar Tuldania toonde veerkracht. Met een geweldige rush van Niek Snels die bij voorbaat en onderweg kansloos leek kwam hij via een een-tweetje met Rien van de Wouw vrij voor doel en scoorde zijn eerste doelpunt voor Tuldania 1. Een beauty! De Esbekenaren roken bloed. De verdediging van de tegenstander werd onder druk gezet en met succes. Met daadkrachtig optreden van Ruud van de Wouw kwam hij in balbezit en broer Rien liet zich het buitenkansje niet ontnemen. Tuldania kreeg nog de meeste kansen maar met een superredding in de absolute slotfase van doelman Rob behoedde hij de ploeg toch nog voor een (onverdiende) nederlaag.

18 Nieuwe website Haaikneuters Beste Haaikneuters De "r" is reeds geruime tijd in de maand, de dagen beginnen korter te worden, de eerste groepen zijn al begonnen aan hun creatie voor de optocht en de Raad van Elf gaat op weer een nieuwe Prins kiezen. Kortom het grootste feest van het jaar komt er weer aan! Ook dit jaar beloofd het weer een spektakel te worden. De afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van internet en zijn er veel digitale mogelijkheden bij gekomen. De website van de Haaikneuters is reeds 10 jaar oud! Hij zag er nog goed uit alleen de techniek erachter was dermate achterhaald dat we in het voorjaar hebben besloten een nieuwe te maken. De social media hebben een gedeelte van de taak van een website overgenomen en daarom hebben we goed nagedacht over het doel van de nieuwe site. Resultaat is een schitterend foto en film archief gegoten in een visueel mooie website. In overzichtelijke galerijen kun je heden en verleden terug zien met beeld en geluid. We hebben echter ook uw hulp nog nodig. Sommige galerijen zijn niet compleet omdat we niet het materiaal of de informatie hebben. Hebt u nog aanvullingen of verbeteringen mail deze dan naar nillis@kpnmail.nl Speciale dank gaat uit naar Egbert Stellinga en Theo Oerlemans die samen met Michel en Corné het project tot een goed einde hebben gebracht. De nieuwe website zal vanaf te vinden zijn op het bekende adres: Veel plezier met het surfen op onze nieuwe site. De Raad van Elf.

19 Kerkberichten Zondag 11 november om 10.00u Eucharistieviering. Voorganger is een Priester MSC. Laus Deo zal de zang verzorgen. Acoliet is Ad van de Wouw. Collectant is Ad Versteijnen. De misintenties zijn voor Harry en Cisca Wijten-van Dooren en zoon Wim (jaargetijde Harry); Mart Buijlinckx; Pastoor Weijling: Frans Hesselmans (verjaardag). Zondag 18 november om 10.00u Woord- en Communiedienst onder leiding van enkele leden van de Liturgiegroep. Het dameskoor zal de zang verzorgen. Acoliet is Pieter van Bokhoven. Collectant is Jan Smolders. De misintenties zijn voor de overleden ouders Wilborts- Smolders en dochters Nellie en Toos; Jan en Toos van Gils- Hesselmans; Wout en Tonia van de Sande- van Gestel en dochter Corrie (verjaardag vader).

20 Gemuts (van onder de muts) We leven in een tijd Die bol staat van onzekerheden We hebben niet eens antwoord op de vraag: Wat hebben we volgend jaar nog vrij te besteden? Dat landelijke politieke gekrakeel Waar heel de pers van smult Dat wordt hopelijk realistisch opgelost Al kost het de Nederlander veel geduld. Dichter bij huis blijft er ook onzekerheid: Ook al wordt er serieus over de toekomst van onze kerk gedacht AVANS studenten hebben vorige week Zelfs een heus rapport uitgebracht. De presentatie gebeurde in Esbeeks eigen museum Vol spullen uit ons kunstenaarsatelier Waarbij een heuse prijs werd uitgereikt Aan de bedenkers van het beste herbestemmingsidee. Dan zijn er ook nog verschillende groepen Onzeker over het bedrag van de te winnen prijs Groeperingen met maatschappelijke initiatieven bestrijden elkaar Met het hoogste Hart voor Elkaar-bedrag als winnaarsbewijs. De laatste opmerking in deze rij van onzekerheden Staat het dichtst bij de Esbeekse gemeenschap Harm stopt als kastelein van Schuttershof Wie staat er volgende zomer achter onze tap? Om positief af te sluiten een Esbeekse zekerheid Die bevestigt wat buitenstaanders over Esbeek beweren Ook dit zal weer voor iedereen netjes geregeld worden Door de coöperatiedames en heren. De Muts

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 Oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 Oktober uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 Oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 Oktober uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 18 13 oktober 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 9 26 april 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 20 10 november 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 10 10 mei 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 20 7 november 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr. 14 16 augustus 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

OUD Papier inleveren Zaterdag 8 januari 2011 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek

OUD Papier inleveren Zaterdag 8 januari 2011 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 01 06 jan. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 23 22 december 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 15 11 september 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Bijlagen: 1) Vacature GMR 2) Verslag gezamenlijke bijeenkomst OR / MR / partnerschapscommissie 3) Activiteiten van derden

Bijlagen: 1) Vacature GMR 2) Verslag gezamenlijke bijeenkomst OR / MR / partnerschapscommissie 3) Activiteiten van derden Berg en Dal, 23-10- 15 Betreft: nieuwsbrief 2 Bijlagen: 1) Vacature GMR 2) Verslag gezamenlijke bijeenkomst OR / MR / partnerschapscommissie 3) Activiteiten van derden Beste ouders, De herfstvakantie is

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 13 21 juni 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 1 10 januari 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

9 maart 2018

9 maart 2018 1386 www.clarafabriciusschool.nl 9 maart 2018 5 maart 15 maart Project Water 12, 19 en 26 maart Schooltennis groep 3 en 4 15 maart Afsluiting project 17.00-19.00 uur Milou Hendriksen geboren Zusje van

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 21 22 november 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF HUISKAMER VAN ODIJK

NIEUWSBRIEF HUISKAMER VAN ODIJK 1-2017 Beste dorpsgenoten De lente is al aardig op gang gekomen. De narcissen en tulpen bloeien volop en de vogels zijn al druk in de weer om een nestje te bouwen. Tijd voor de geboorte van een nieuw item,

Nadere informatie

Felicitaties. Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer:

Felicitaties. Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: 15 29 juli. 2010. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2017

Nieuwsbrief december 2017 Nieuwsbrief december 2017 Agenda december 2017 December 5 december Sinterklaas op de Jeanne d Arc. 21 december Kerstviering vanaf 18.30 uur in de Maranathakerk 22 december Gezamenlijke start op het kleuterplein

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 6 15 maart 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuws van de redactie!

Nieuws van de redactie! t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Dinsdag 16-2 Woensdag 17-2 Donderdag 18-2

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Dinsdag 16-2 Woensdag 17-2 Donderdag 18-2 Info Bron Amersfoort-Vathorst 11 februari 2016 Uitgave 24, jaargang 8 Colofon: Redactie: MT, Catherine van Dord en Astrid Vianen Redactieadres: Infobron@obsatlantis.nl InfoBron is een informatiebulletin

Nadere informatie

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND ds Januari 2014 30 Nieuwsbrief www.aquapoldro.nl Bij de afdeling wedstrijdzwemmen van Aquapoldro kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen aan wedstrijden. Of je nu ambities hebt om deel te nemen aan Gelderse

Nadere informatie

SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM

SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM ALGEMEEN - Het bestuur bestond op 1 januari 2013 uit: Rien van Heck, voorzitter Cees Jochems, secretaris Jef Lazaroms, penningmeester Wil

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 21 oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 17 oktober uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 21 oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 17 oktober uur. t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: 18 7 okt. 2010. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Weesp Dementievriendelijk

Weesp Dementievriendelijk Weesp Dementievriendelijk NIEUWSBRIEF, april 2018, jaargang 3 Synagoge Weesp 1. Het Alzheimer café Weesp van 3 mei 2018. Vanavond is het thema: bewegen en dementie. Gastspreekster is Dionne Soesbergen,

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 15 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 11 juli uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 15 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 11 juli uur. t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: 13 1 juli 2010. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 1 Basisschool de Wieling Kolkweg 5 6685 BC Haalderen 0481-462172 wieling@delinge.nl Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 28 29 30 1 2 3 4 Viering

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

Deze school maakt deel uit van Stg. BOOM. De Windmaker

Deze school maakt deel uit van Stg. BOOM. De Windmaker Deze school maakt deel uit van Stg. BOOM De Windmaker jaargang 22 nr. 11 datum 21-02-2019 week 9 Website: www.bsdemolenhoek.nl, e-mail: administratie.demolenhoek@stgboom.nl Agenda 21-02 Windmaker 11 22-02

Nadere informatie

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens Nieuwsflits 15 oktober 2015 Kalender: Agenda: 16 oktober t/m 23 oktober: Herfstvakantie vrijdag 23 oktober: Houtdorp vrijdag 23 oktober: Multisportevent 1 november: Peuter/kleuterkerk Maandag 2 november:

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

September Voor de agenda Vervanging groep 6 en 8 Nieuw personeel stelt zich voor Informatieavonden

September Voor de agenda Vervanging groep 6 en 8 Nieuw personeel stelt zich voor Informatieavonden September 2018 Voor de agenda Vervanging groep 6 en 8 Nieuw personeel stelt zich voor Informatieavonden t koohr en/ of t OOHrkest Overblijf: Een paar keer per jaar? Schoolfotograaf OPA Gezocht: Lid Kascommissie

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

Even voorstellen! 4 februari nr. 8. Voorwoord. Beste ouders/verzorgers,

Even voorstellen! 4 februari nr. 8. Voorwoord. Beste ouders/verzorgers, 4 februari nr. 8 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, We zijn alweer gestart aan de tweede helft van het schooljaar. Er wordt in de klassen hard gewerkt en er gebeuren mooie dingen. Eén van die dingen is

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering Coöperatie Esbeek

Notulen jaarvergadering Coöperatie Esbeek Notulen jaarvergadering Coöperatie Esbeek 31-05-2016 20:00 uur, Schuttershof. 1. Opening Voorzitter Piet Verhoeven heet de aanwezige leden welkom en licht de agenda toe. Teun van Egmond (bestuurslid) heeft

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Mededelingen van het Bestuur Nieuwe trainer herhaalde oproep Na lang zoeken is het ons eindelijk gelukt om een nieuwe trainer te vinden. Voor het seizoen 2013/2014

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 2 19 januari 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Bijeenkomst over de toekomst van de kerk in Esbeek

Bijeenkomst over de toekomst van de kerk in Esbeek t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 16 15 september. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

20 mrt 1 Oefen wandeling Esbeek-Den Bosch 20 mrt Expositie Piet v. Mensvoort en Astrid v. Egmond

20 mrt 1 Oefen wandeling Esbeek-Den Bosch 20 mrt Expositie Piet v. Mensvoort en Astrid v. Egmond t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 06 17 mrt. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Tekstsoortenles Brief niveau B

Tekstsoortenles Brief niveau B Tekstsoortenles Brief niveau B Wat doe je in deze les? Bij de les Andere tekstsoort van Nieuwsbegrip XL lees je allerlei verschillende soorten teksten. Zoals een verslag, een reclametekst, een brief of

Nadere informatie

23 oktober 2015 Nummer 4

23 oktober 2015 Nummer 4 23 oktober 2015 Nummer 4 Inhoud: Deelname Europees schoolfruitprogramma Ingekomen stuk: onthulling jeugdprins Informatieavond groepen 8 verzet Speculaasactie Ingekomen stuk: werkgroep eerste heilige communie

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2014

Nieuwsbrief December 2014 Nieuwsbrief December 2014 Groep 5 t/m 8: vrijdag a.s. continurooster tot 14.00 u. Net als andere jaren hebben we natuurlijk komende vrijdag een continurooster. Excuses voor het feit at we een en ander

Nadere informatie

Nieuwsbrief APRIL 2018

Nieuwsbrief APRIL 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Het voorjaar is begonnen. Afgelopen weekend is de zomertijd ingegaan en hopelijk kunnen we gaan genieten van een prachtig voorjaar en zomer.

Nadere informatie

CARNAVALSVERENIGING. Hallo Timpkes en Timpkerinnekes.

CARNAVALSVERENIGING. Hallo Timpkes en Timpkerinnekes. Hallo Timpkes en Timpkerinnekes. Het zit erop voor een jaar en wij kunnen terug kijken op een geweldige carnaval. Voor ons is het telkens weer een feest om te zien met welk een enthousiasme iedereen bezig

Nadere informatie

Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer:

Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Dancing queens and kings!

NIEUWSBRIEF. Dancing queens and kings! NIEUWSBRIEF Dancing queens and kings! De disco was weer een feestje! Dansen, meezingen, lekker stoer doen of heerlijk kletsen, in polonaise de aula door, bij de DJ s checken of je lievelingsliedje nog

Nadere informatie

De Grote Bornse Carnavalsoptocht

De Grote Bornse Carnavalsoptocht De Grote Bornse Carnavalsoptocht Een van de grootste en bekendste onderdelen van het Bornse Carnaval is wellicht wel de Grote Bornse Carnavalsoptocht. Elk jaar op de carnavalszaterdag trekt deze bonte

Nadere informatie

16 maart 2018

16 maart 2018 1387 www.clarafabriciusschool.nl 16 maart 2018 19 maart 2 e les schooltennis groep 3 en 4 19 maart Juf Berrnarda groep 5/7, juf Anne heeft andere taken 22 maart Juf Anne heeft cursus als er een invaller

Nadere informatie

En KarMaatje wil niets liever dan velen mee laten genieten van lekkere gerechten uit eigen keuken.

En KarMaatje wil niets liever dan velen mee laten genieten van lekkere gerechten uit eigen keuken. December 2014. Lieve Allemaal, Het is alweer eventjes geleden dat wij contact met u hebben gehad middels de nieuwsbrief van KarMaatje. De laatste maand van het jaar 2014 willen wij deze lanceren onder

Nadere informatie

37 e jaargang nr december

37 e jaargang nr december 37 e jaargang nr.14 18 december 2017 www.kvscmh.nl UITSLAGEN: Senioren 1 - Eyckelkorf/omhoog 10 10 Senioren 2 - Oranje Wit 2 10 16 De Corridor 3 - Senioren 4 13 5 Senioren 5 mw - Flamingo s 8 7 Junioren

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 januari 2017

Nieuwsbrief 20 januari 2017 Nieuwsbrief 20 januari 2017 Schoolnieuws Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u de negende nieuwsbrief van het schooljaar 2016-2017. 2016 2017 Inmiddels zijn wij met nieuwe energie en enthousiasme

Nadere informatie

MEI 18, 2018 JAARGANG 1, NUMMER 12

MEI 18, 2018 JAARGANG 1, NUMMER 12 Kansenkrant MEI 18, 2018 JAARGANG 1, NUMMER 12 Vrije dagen In de schoolgids staat dat de kinderen vrij zijn op 12 juni. Dit moet echter zijn: vrij op vrijdag 1 juni. In deze nieuwsbrief: - Vrije dagen

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 10 November. Kopij aanleveren voor zondagavond 6 November 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 10 November. Kopij aanleveren voor zondagavond 6 November 19.00 uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 19 27 okt. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

53e jaargang nr. 20 10 januari 2016

53e jaargang nr. 20 10 januari 2016 53e jaargang nr. 20 10 januari 2016 Van het bestuur Alweer een hele week in het nieuwe jaar voorbij. Alle recepties en nieuwjaarsbijeenkomsten zijn achter de rug. De ene wat drukker bezocht dan de andere.

Nadere informatie

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), Hierbij ontvangt u de zesde nieuwsbrief.

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), Hierbij ontvangt u de zesde nieuwsbrief. +9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), Hierbij ontvangt u de zesde nieuwsbrief. Zorgen Afgelopen week heeft Frank Verkley, de man van juf Tineke Verkley van groep 5, te horen gekregen dat hij darmkanker

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Gelukkig Nieuwjaar

Nieuwsbrief. Gelukkig Nieuwjaar Nieuwsbrief Jaargang 22 - nummer 08 Jan. 2017 Gelukkig Nieuwjaar Op maandag 9 jan. hebben we met alle kinderen en aanwezige ouders het glas geheven op een gelukkig 2017. Het was helemaal fijn dat er zoveel

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Beste kinderen, ouders en leerkrachten, Nog een paar dagen en dan barst het carnavalsfeest weer los. Even een periode lekker uit ons dak gaan en daarna hebben we nog enkele

Nadere informatie

21 mei 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 18

21 mei 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 18 Agenda 21 mei 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 18 mei ma 23-5-16 studiemiddag KIJK groep 1 en 2 vrij wo 25-5-16 Schoolfotograaf do 26-5-16 juffen- en meestersfeest (om 13.00 uit) juni do 2-6-16 kunstroute

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor:

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Terugblik Kinderyoga Rots & Water De Sterrenplukmachine Theaterweek Thema avond (hoog)gevoeligheid

Nadere informatie

WIJKNIEUWS NOORD-OOST WIJKKERK ALLER ERF

WIJKNIEUWS NOORD-OOST WIJKKERK ALLER ERF WIJKNIEUWS NOORD-OOST WIJKKERK ALLER ERF Wijkpredikanten: ds. John Boogaard ds. Leendert Terlouw Inleiding Uitgave Wijkkerk Aller Erf Verschijning Streven 1 x per maand Web publicatie Dik Kleyne Vormgeving

Nadere informatie

U kunt stemmen via deze link:

U kunt stemmen via deze link: Hoi ik ben Amy ik ben 9 jaar en ik zit in groep 6b. Ik schrijf dit omdat ik graag kinderburgemeester van Groningen wil worden. Als kinderburgemeester zou ik graag met de inzet van alle kinderen een nog

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 25 okt no. 418 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 25 okt no. 418 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 25 okt. 2016 no. 418 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK De boekenmarkt was een succes! We kunnen weer lekker lezen. Volgende week woensdag is het dankdag. We gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Herfst. Door Marlijn 7b. De herfst... Klankbordgroep 2-3. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Herfst. Door Marlijn 7b. De herfst... Klankbordgroep 2-3. In dit nummer: Nieuwsbrief Jaargang 18 - nummer 8 - november 2012 De herfst... Herfst De zon komt op, het bos tot leven. Dieren komen uit hun hol, terwijl plujes door de lucht zweven. De planten met hun frse groene kleuren,

Nadere informatie

Volgend jaar hopen wij dat er meer ouders aanwezig zijn, want het is echt de moeite waard. Vraagt u maar eens aan de ouders die erbij waren.

Volgend jaar hopen wij dat er meer ouders aanwezig zijn, want het is echt de moeite waard. Vraagt u maar eens aan de ouders die erbij waren. Jaargang 28 nr. 2 29-09-2017 Van directie Beste ouders/verzorgers, De bladeren van de bomen en vallen geleidelijk op de grond. De regen tikt met meer regelmaat tegen het zolderraam en de paddenstoelen

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019 JO12-3M. jaargang 9 nr In dit nummer o.a.: 1. JO12-3M. 2. Van de voorzitter. 3.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019 JO12-3M. jaargang 9 nr In dit nummer o.a.: 1. JO12-3M. 2. Van de voorzitter. 3. In dit nummer o.a.: 1. JO12-3M 2. Van de voorzitter 3. Nevenactiviteiten 4. Wedstrijdprogramma NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 4 15-11-2018 SEIZOEN 2018/2019 JO12-3M De JO12-3M zijn op 10-11-'18 voorzien van

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni Seizoen 2013-2014 21 e jaargang nr. 17 23 mei 12 juni Agenda 8 juni Deadline aanleveren stukken nieuwsbrief (noviomagazine@gmail.com) 19 juni ALV Algemene Leden Vergadering 26 juni OPA: Hilde Boerboom,

Nadere informatie

Infopunt juni 2016

Infopunt juni 2016 Infopunt 13 28 juni 2016 Nog 2,5 week te gaan en dan gaan wij allemaal genieten van een welverdiende vakantie. Er staan nog leuke activiteiten in de planning o.a. een Annie M.G. Schmidt-dag met juf Rita

Nadere informatie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie 1 van 8 26-1-2016 11:59 Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over uw ervaringen met de Thomas a Kempisparochie. Ons doel is beter in beeld te krijgen waar

Nadere informatie

Met vr. groet, Het team

Met vr. groet, Het team Geachte Ouder(s), Verzorger(s), Botterlaan 1 9934 EW Delfzijl Tel. 0596 612600 Directeur M. Lamain obsjanligthartdelfzijl@marenland.org www.obsjanligthart.nl Nieuwsbrief Jaargang 14 no. 10 21 maart 2017

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

schooljaar aflevering 09 In deze Nieuwsflits:

schooljaar aflevering 09 In deze Nieuwsflits: schooljaar 2017-2018 aflevering 09 In deze Nieuwsflits: Kerstviering Lezen is leuk!! Zeer belangrijke informatieavond Bouw Overblijvers gevraagd! Eerste Heilige Communie Fijne vakantie Korte berichten

Nadere informatie

t BLIK Op donderdagmiddag 29 juni heeft het team hun laatste studiemoment van dit schooljaar. Wie helpt mee de ramen schoonmaken

t BLIK Op donderdagmiddag 29 juni heeft het team hun laatste studiemoment van dit schooljaar. Wie helpt mee de ramen schoonmaken Nieuwsbrief t BLIK 19 juni 2017 29 juni, Studiemiddag Op donderdagmiddag 29 juni heeft het team hun laatste studiemoment van dit schooljaar. Alle kinderen zijn dus donderdagmiddag 29 juni vrij. Wie helpt

Nadere informatie

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019 Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 KBO BRABANT Afdeling Valkenswaard e-mail: kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com website: www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no 5

Nadere informatie

Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer:

Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

23-10 11/03/2016-24/03/2016

23-10 11/03/2016-24/03/2016 23-10 11/03/2016-24/03/2016 AGENDA: Donderdag 10 mrt. Vrijdag 11 mrt. Zaterdag 12 mrt. Zondag 13 mrt. Voorstelling Dansparels t.b.v. groepen 1-2 (volgens planning) 16.00 17.30: OB & BB - overleg ROOSTERVRIJ

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Week van IJsselstein op De Brug. Agenda. Jaargang Vrijdag 31 mei 2019 nummer 11

Nieuwsbrief. Week van IJsselstein op De Brug. Agenda. Jaargang Vrijdag 31 mei 2019 nummer 11 Jaargang 2018-2019 Vrijdag 31 mei 2019 nummer 11 Nieuwsbrief Week van IJsselstein op De Brug De afgelopen weken stond ons mooie stadje IJsselstein centraal in onze school. Dit alles in het kader van ons

Nadere informatie

Studenten feest brochure

Studenten feest brochure Studenten feest brochure Jouw feest bij Piecken! Heb je zin in een knallend feest in een super locatie kom dan naar Piecken. Wij beschikken over een uitgebreide licht en geluid installatie, top barmensen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Mariaschool

Nieuwsbrief van de Mariaschool Nieuwsbrief van de Mariaschool Nieuwsbrief van de Mariaschool Vrijdag 11 december 20 1 5 Jaargang 12, nummer 6 Inhoud Mededelingen vanuit team 1 Oproep decoratiegroep 1 Werkplaats van Wietske 2 Ateliers

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017

Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017 Beste ouders en verzorgers, De eerste maand van het schooljaar zit er al weer op! Wat was het fijn om alle kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.8. SV Aurora Tennis Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora.

Nieuwsbrief nr.8. SV Aurora Tennis  Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora. Nieuwsbrief nr.8 SV Aurora Tennis Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora. De nieuwsbrief verschijnt als er nieuws is. VOOR IN JE AGENDA: Elke dinsdag v.a. 19.30 uur

Nadere informatie

nieuwsbrief Van de directie Schooljaar nummer 5 Kerstmarkt 2 Even voorstellen Nieuwe baan Buitenschoolse opvang Vanuit de MR

nieuwsbrief Van de directie Schooljaar nummer 5 Kerstmarkt 2 Even voorstellen Nieuwe baan Buitenschoolse opvang Vanuit de MR nieuwsbrief Schooljaar 2018 2019 nummer 5 Van de directie Van de directie 1 Kerstmarkt 2 In dit nummer: Nieuwe baan Even voorstellen Buitenschoolse opvang Vanuit de MR Interessante informatie: 3 4 5 4

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2019

Nieuwsbrief april 2019 april 2019 Van de redactie: Beste lezer, De lente is begonnen! De zon schijnt, de laatste wedstrijden van het zaalseizoen worden deze week gespeeld en over een paar weken gaan we weer naar buiten. Dat

Nadere informatie

Bijlagen: - Aanmeldformulier - Flyers: NK schaken, Bike Challange, sportteam SWG, bezoek wedstrijd Nederlands elftal onder 19 jaar en EHBO- cursus.

Bijlagen: - Aanmeldformulier - Flyers: NK schaken, Bike Challange, sportteam SWG, bezoek wedstrijd Nederlands elftal onder 19 jaar en EHBO- cursus. Berg en Dal, 4-3- 16 Betreft: nieuwsbrief 6 Bijlagen: - Aanmeldformulier - Flyers: NK schaken, Bike Challange, sportteam SWG, bezoek wedstrijd Nederlands elftal onder 19 jaar en EHBO- cursus. Beste ouders,

Nadere informatie

OUD (ERS) TEGEN JEUGD C3

OUD (ERS) TEGEN JEUGD C3 OUD (ERS) TEGEN JEUGD C3 Zaterdag 3 december was het zover, de oud (ers) tegen de jeugd JO15-3. Deze wedstrijd is ontstaan door dat veel al ouders het langs de lijn beter weten dan de speler zelf. Hier

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

gedrag vertoont STOP zeggen Een andere leerling helpen vertellen door STOP te zeggen

gedrag vertoont STOP zeggen Een andere leerling helpen vertellen door STOP te zeggen Schoolnieuws 16-12-2016 PBS De afgelopen weken hebben we in alle klassen lessen gegeven rond het thema sociale veiligheid. Het gaat er om dat kinderen zich veilig voelen in de klas en op school, waarbij

Nadere informatie

Reserveer deze data alvast in uw agenda!

Reserveer deze data alvast in uw agenda! Periode vrijdag 16 november t/m vrijdag 23 november 2018 39 e jaargang nr. 11 Studiedag 21 november 2018: Woensdag 21 november gaan de teams van de drie scholen aan de slag om het toekomstig onderwijsconcept

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

Jaargang: 17 Nr

Jaargang: 17 Nr Jaargang: 17 Nr. 4 21-12-2013 NIEUWSBRIEF van Katholieke Basisschool PIROUETTE Eindredactie: Sergio van Dijk, Rienke van den Berg, Ignace Kloet Technische realisatie: Aster Brouwer, ICT-coördinator. AGENDA

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2018-2019 26 november t/m 07 december Agenda: Ma - Groep 1-2 start met het thema: Feest (Sinterklaasfeest) Di - Wo - Actie Happy Kids wordt afgesloten 8 kinderen brengen de dozen naar Manna

Nadere informatie

CARNAVALSVERENIGING. Hallo Timpkes en Timpkerinnekes.

CARNAVALSVERENIGING. Hallo Timpkes en Timpkerinnekes. Hallo Timpkes en Timpkerinnekes. Het zit erop voor een jaar en wij kunnen terug kijken op een geweldige carnaval. Links en rechts werden wij voorzien van positieve en opbouwende kritiek dit zullen wij

Nadere informatie

SEIZOEN : een overzicht

SEIZOEN : een overzicht SEIZOEN 2014-2015: een overzicht Het is weer zover. Het seizoen werd op 1 augustus op gang geblazen. De instrumenten zijn opgepoetst, de pupiters weer opengevouwd en de eerste partituren werden heropgefrist.

Nadere informatie