Nieuwsbrief nr. 8, augustus 2017, De Kruisboog is live!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief nr. 8, augustus 2017, De Kruisboog is live!"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief nr. 8, augustus 2017, De Kruisboog is live! Beste leden en geïnteresseerden van de energiecoöperatie Opgewekt Houten, Belangrijk nieuws: Ons eerste zonnedak op De Kruisboog is in productie gegaan! Btw-teruggave: de belastingdienst heeft eenduidig vastgesteld dat onze leden geen btw over hun participaties in project De Kruisboog hoeven te betalen. Wij staan dit jaar weer met onze stand op de Activiteitenmarkt in Houten. Opgewekt Houten zaterdag 2 september present op Activiteitenmarkt Net als vorig jaar staan wij ook nu weer op de Activiteitenmarkt in Houten. Kom met uw vrienden en kennissen onze stand bezoeken! Wij staan daar klaar om je vragen te beantwoorden over duurzaamheid in het algemeen en meer specifiek over het opwekken van groene energie in Houten. Heb je ideeën om onze droom om zonnepanelen op Houtense daken te leggen waar te maken? Kom met ons praten! Onze stand is er op zaterdag 2 september a.s. tussen 10:00 en 16:00 uur op t Rond vlak bij eetcafé Gewoon anders. Opening De Kruisboog groot succes Samen met installatiebedrijf New Solar realiseerden wij ons eerste zonnedak op sporthal De Kruisboog. Daar liggen nu 366 panelen van elk 270 Watt piek (Wp). Zevenenzeventig leden van Opgewekt Houten investeren in dit zonnedak, profiteren lang van de opbrengsten en dragen bij aan een schoner milieu! Het zonnedak is op 20 juni j.l. in bedrijf gesteld. Op 21 juni j.l. -de langste dag van dit jaar- hebben wij de opening van het zonnedak feestelijk gevierd in Tauruscafé De Toreador. Het evenement kon rekenen op een warme belangstelling. Het café zat boordevol met onze leden, met vertegenwoordigers van de gemeente Houten en van verscheidene organisaties, die actief zijn op het gebied van duurzaamheid. Een volle zaal

2 Na een kopje koffie/thee heette onze voorzitter Wilko Kistemaker allen welkom. Wijnand Jonkers van de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) wees op de noodzaak om met fossiele brandstof te stoppen en plaatste het werk van Opgewekt Houten daarbij in een breder perspectief. Daarna sprak wethouder Michiel van Liere namens de gemeente Houten enthousiast over dit burgerinitiatief. Hij roemde het werk van Opgewekt Houten om lokaal duurzame energie op te wekken en spoorde iedereen aan om daaraan mee te werken. Als officiële openingshandeling staken vertegenwoordigers van Opgewekt Houten, de gemeente Houten en enkele maatschappelijke organisaties stekkers in de groene elektrische verdeeldoos. Daarna werd het filmpje over de zon als bron van energie en over De Kuisboog getoond. De openingshandeling Johan Overvest van NewSolar liet zien hoeveel elektrische energie ons zonnedak op de eerste dag produceerde, te weten 653 KWh. Energieproductie op 21 juni 2017 Alle reden om het glas te heffen! Proost!

3 Opbrengst zonnedak Kruisboog in detail In de eerste twee maanden heeft ons zonnedak op De Kruisboog meer dan kwh aan elektrische energie geproduceerd. Dat is ondanks wat minder zonne-uren dan gemiddeld- conform verwachting. Gemiddeld levert een zonnedak in de maanden mei tot en met augustus ca. 50% van de totale jaarproductie. 17 Juli was beste dag in deze periode (693 KWh), 8 augustus de minste (134 KWh). Energieproductie De Kruisboog 21 juni t.e.m. 21 augustus 2017 Financiële Meevaller Het was lang onduidelijk of wij btw verschuldigd waren over de aankoop van de installatie op De Kruisboog. Belastinginspecteurs interpreteerden de belastingwet op verschillende manieren. Voor de zekerheid zijn wij er altijd van uitgegaan dat wij btw moeten afdragen. Daar is ook in de prijs van de participaties rekening mee gehouden. In juli van dit jaar, na kamervragen, is de finale en eenduidige beslissing gevallen: wij hoeven geen BTW af te dragen. Dat geldt voor de bijdragen van onze leden aan project De Kruisboog en voor volgende postcoderoos projecten. Dit betekent een flinke financiële meevaller! Nu rijst de vraag wat wij met deze meevaller gaan doen. Financieren wij volgende projecten? Meer ruimte voor advertenties en ledenwerving, zodat wij sneller kunnen doorpakken in het duurzaam maken van Houten (immers onze doelstelling)? Participeren wij bij Greencrowd om Eneco in publieke handen te houden? Of valt de meevaller ten goede komen aan de leden die in De Kruisboog hebben geïnvesteerd? Of wordt het een combinatie van bestedingen? Kortom, veel mogelijkheden om het geld te besteden. Maar over wat het gaat worden, beslissen onze leden. Dit is een agendapunt voor op de volgende ALV en het bestuur zal dan een aantal scenario s aan de leden voorleggen. Volgende daken van Opgewekt Houten En nu ons volgende dak! Wij zijn nu druk bezig om het succes van De Kruisboog te continueren. Omdat er meer vraag naar participaties is dan wij met het zonnedak op De Kruisboog konden bieden, is er nu een flinke wachtlijst. Wij hadden vorig jaar een aantal mogelijkheden voor nieuwe zonnedaken in het vizier: sporthal Molenwiek, een bedrijfspand in Nieuwegein en het dak van zorgcentrum De Molenzoom. Deze planning moeten wij bijstellen. Het dak van sporthal Molenwiek krijgt volgend jaar groot onderhoud. Dit dak van de gemeente Houten houden wij op onze verlanglijst. En samen met de gemeente blijven wij uitkijken naar nieuwe mogelijkheden op gemeentelijk vastgoed. Wij denken dat er veel meer zonnedaken op de gebouwen van de gemeente kunnen komen. Het dak op het bedrijfspand in Nieuwegein is geen optie meer. Wij konden, druk met De Kruisboog zijnde, niet snel genoeg reageren en de eigenaar heeft inmiddels zelf zijn dak van panelen laten voorzien.

4 Opgewekt Houten zet het dak van de Medisch Centrum Molenzoom even in de wacht. Er kan een beperkt aantal panelen worden geïnstalleerd en wij moeten kijken of dat voldoende is. Op dit moment zijn wij in gesprek met de eigenaren van The Dome, het sportcentrum aan de Kruisboog. Wij zien ook mogelijkheden in Schalkwijk, bij de voetbalclub en voor een zonneweide. Ook hebben wij contacten met Rijkswaterstaat om te kijken naar zonnepanelen op geluidsschermen en in oksels van verkeerspleinen. Voldoende mogelijkheden dus en wij laten snel wat van ons horen over wat het gaat worden! Geef je op voor deelname in volgend project Wij kunnen nog veel inschrijvingen voor participaties gebruiken om een dak als van The Dome te kunnen realiseren. En wij kunnen een nieuw project niet echt starten als wij geen zicht hebben op voldoende belangstelling om te participeren. Dak in de aanbieding? Wij zoeken voortdurend naar nieuwe mogelijkheden om duurzame energie op te wekken. Wellicht heb je een idee voor een zonnedak of -weide. Ken je iemand die een dak ter beschikking kan stellen? Of grond beschikbaar heeft voor een zonneweide? Vertel het ons! Een succesvolle suggestie wordt beloond met een prachtige prijs. Door je nu te melden voor ons volgende project, kunnen wij zien of er voldoende interesse is om concrete stappen te zetten naar onze leden, dak-/grondeigenaar en installateur. En hoe hoger je op de wachtlijst staat, hoe groter de kans op deelname in ons volgende project. Dus meld je aan en tip alle vrienden en bekenden om dit ook te doen! Zie onze website om je aan te melden Arjen van Kaam, nieuwe vrijwilliger Sinds kort ben ik actief als vrijwilliger voor de energiecoöperatie Opgewekt Houten. Mijn naam is Arjen van Kaam en had al enige voorgeschiedenis met de opwekking van duurzame energie, voordat ik besloot me aan te melden als vrijwilliger bij Opgewekt Houten. Als bewoner van een appartement heb enige jaren geleden onderzoek gedaan naar de mogelijkheid van het plaatsen van zonnepanelen op het appartementencomplex. Die plaatsing bleek veel complexer dan ik van tevoren had gedacht en is uiteindelijk niet haalbaar gebleken. Toen Opgewekt Houten in beeld kwam als next best thing, was mijn interesse dan ook gelijk gewekt. Ik heb dan ook zelf een paar participaties gekocht, toen de realisatie van het project De Kruisboog in gang gezet werd. Ook werd me tijdens verschillende bijeenkomsten van Opgewekt Houten duidelijk hoeveel werk erin gaat zitten bij het realiseren van zo n project. Vandaar dat ik gereageerd heb op de oproep van de coöperatie om extra vrijwilligers. Tijdens bijeenkomsten van bestuur en vrijwilligers heb ik kennisgemaakt met een enthousiaste en energieke groep mensen die op een ontspannen manier invulling geven aan de doelstellingen van de coöperatie. Kortom een laagdrempelige organisatie. Ik denk daarom ook met plezier een bijdrage te kunnen leveren en hoop dat er nog anderen zijn, die zich ook zullen aansluiten.

5 Wanneer is de volgende ALV? De volgende ALV is nog niet precies gepland. Het zal waarschijnlijk in oktober of november a.s. plaatsvinden. In elk geval ruim voor het eind van het jaar, omdat de ALV onze nieuwe plannen moet goedkeuren. En wij verwachten ook belangstelling voor de financiële afhandeling van De Kruisboog. Wij houden je op de hoogte. Heb je de passie, energie en tijd om onze coöperatie te helpen? Wij nodigen je van harte uit om met ons bestuur een oriënterend gesprek te hebben. Stuur dan een mailtje naar: met je passie en skills of als je vragen hebt. Benieuwd naar onze tweets? Ons adres en website zijn: en Ons correspondentieadres is: Opgewekt Houten, Abrikozengaarde 7, 3992 KT Houten, Nederland. Volg ons op en Copyright 2017 Opgewekt Houten, All rights reserved.

Zon op Heemstede. daar krijg ik energie van. Informatie bijeenkomst 25 september 2014

Zon op Heemstede. daar krijg ik energie van. Informatie bijeenkomst 25 september 2014 Zon op Heemstede daar krijg ik energie van Informatie bijeenkomst 25 september 2014 Wat/Wie is Zon op Heemstede Wij zijn een burgerinitiatief Buurtbewoners kopen samen in een coöperatie - zonnepanelen

Nadere informatie

Energiek Alphen aan den Rijn

Energiek Alphen aan den Rijn Nieuwsbrief Januari 2014 Energiek Alphen aan den Rijn Nieuwsbrief Januari 2014 De items in deze Nieuwsbrief: Eerst Repaircafe geopend! Energiek Alphen aan den Rijn plaatst PV panelen. Korting op BTW tarief

Nadere informatie

Zon op Heerjansdam daar krijgen we energie van! Samenwerkingsverband Wat/Wie Buurtbewoners is kopen van omwonende burgers/ondernemers Zon samen op in een Heerjansdam Op Dit is het het dak tweede van een

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 9, december 2017, Een energievol jaar!

Nieuwsbrief nr. 9, december 2017, Een energievol jaar! Nieuwsbrief nr. 9, december 2017, Een energievol jaar! ALV aankondiging De datum en plaats voor de volgende ALV zijn bekend: woensdagavond 14 februari 2018 in de raadszaal van het gemeentehuis van Houten.

Nadere informatie

Zonnecoöperatie West-Friesland Burgerinitiatief. 1 september 2014

Zonnecoöperatie West-Friesland Burgerinitiatief. 1 september 2014 Zonnecoöperatie West-Friesland Burgerinitiatief 1 september 2014 Programma: Welkom! Wethouders Wijnne en Nootebos aan het woord Werkgroepleden Presentatie plannen Vragen? Afsluiting: circa 21.30 uur Wethouder

Nadere informatie

Deelsessie Zonnepanelen. 26 juni 2019 Wijchen en Druten

Deelsessie Zonnepanelen. 26 juni 2019 Wijchen en Druten Deelsessie Zonnepanelen 26 juni 2019 Wijchen en Druten Programma Hoe werken zonnepanelen? Verrekening Manieren van verdeling Subsidie en financiering Hoe werken zonnepanelen? Zonnepanelen zetten zonne-energie

Nadere informatie

Zonnepanelen op VvE De Albatros. Amsterdam Michiel Buur 12 april 2018

Zonnepanelen op VvE De Albatros. Amsterdam Michiel Buur 12 april 2018 Zonnepanelen op VvE De Albatros Amsterdam Michiel Buur 12 april 2018 We weten waarom we hier zitten Genieten van een winters zonnetje. anp 2017 bij warmste drie jaar: 'Risico's voor leven op aarde' 2017

Nadere informatie

Informatie over het project

Informatie over het project Informatie over het project Op de sporthal Mondriaan in Oss legt Energiecoöperatie Oss een installatie voor het opwekken van elektriciteit uit zonlicht (PV-panelen). Deelnemers kopen er delen van en worden

Nadere informatie

Collectieve opwek van energie

Collectieve opwek van energie Collectieve opwek van energie Het is je waarschijnlijk al wel opgevallen, steeds meer particulieren en bedrijven plaatsen zonnepanelen op hun dak en werken zo mee aan een schonere duurzame leefomgeving.

Nadere informatie

Dit document helpt u de risico s, de kosten, en het rendement van de investering beter te begrijpen.

Dit document helpt u de risico s, de kosten, en het rendement van de investering beter te begrijpen. CONCEPT-CONCEPT-CONCEPT Participaties Molenwiek Coöperatie Opgewekt Houten UA De belangrijkste informatie op een rij Dit document is opgesteld op 20 april 2018 Dit document helpt u de risico s, de kosten,

Nadere informatie

Rev maart 2018

Rev maart 2018 Rev. 05 22 maart 2018 Doel van vanavond: Informeren zonnepark Lutten Levert Aftrap ledenwerving Algemeen: Presentatie wordt geplaatst op www.luttenleeft.nl Stel gerust vragen tijdens de presentatie Achtergrond

Nadere informatie

Agenda Informatieavond Zonnepanelen

Agenda Informatieavond Zonnepanelen Informatieavond Hans Pulles in samenwerking met: Wilko Kistemaker (Groen Zonnig) Pieter Biewenga (NewSolar) 16 mei 2013 19:30 21:45 Agenda Informatieavond Welkom Aanleiding Energiepunt Wonen (Gem. Utrecht)

Nadere informatie

Zon op Zwijndrecht daar krijg ik energie van Wij Buurtbewoners Wat/Wie Op het zijn dak een van burgerinitiatief kopen een samen in een coöperatie -zonnepanelen is openbaar Zon op gebouw Zwijndrecht Eerste

Nadere informatie

Zonnestroom opwekken met de daken van Viveste

Zonnestroom opwekken met de daken van Viveste Zonnestroom opwekken met de daken van Viveste Welkom Waarom zonnestroom opwekken? Koppeling met visie trias energetica 1e stap: beperk verbruik door bv. isolatie, renovaties 2e stap: duurzaam opwekken

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst: 7 Bildtse Zonnedaken

Informatiebijeenkomst: 7 Bildtse Zonnedaken Informatiebijeenkomst: 7 Bildtse Zonnedaken Woensdag 29 juni 2016 Wat gaan we bespreken? Waarom duurzame energie? Wat is Mienskips Energie? Zonnecollectief 7 Bildtse Zonnedaken Vragen? Waarom duurzame

Nadere informatie

UITGANGSPUNTEN, ACHTERGROND EN CONCEPT

UITGANGSPUNTEN, ACHTERGROND EN CONCEPT JOUW ZONNEPANELEN ELDERS OP EEN GROOT DAK UITGANGSPUNTEN, ACHTERGROND EN CONCEPT Coöperatie Zonnecoöperatie West-Friesland (ZCWF) U.A. gaat duurzame energie produceren om mensen die geen geschikt dak hebben

Nadere informatie

postcoderoos Woudrichem

postcoderoos Woudrichem postcoderoos Woudrichem (Werktitel uiteindelijke naam bepalen de leden!) postcoderoos Woudrichem (Werktitel uiteindelijke naam bepalen de leden!) De vesting Woudrichem is beschermd stadsgezicht. Bewoners

Nadere informatie

VAN ONRENDABELE GROND NAAR DUURZAAM RENDEMENT

VAN ONRENDABELE GROND NAAR DUURZAAM RENDEMENT VAN ONRENDABELE GROND NAAR DUURZAAM RENDEMENT De overheid wil duurzame energie stimu leren en innovatie van duurzame energietechnieken bevor deren: meer duurzame energie in de toekomst. Doel is 16% duur

Nadere informatie

Informatieavond Zonnepanelen. Hans Pulles in samenwerking met: Wilko Kistemaker (Groen Zonnig) Pieter Biewenga (NewSolar)

Informatieavond Zonnepanelen. Hans Pulles in samenwerking met: Wilko Kistemaker (Groen Zonnig) Pieter Biewenga (NewSolar) Informatieavond Zonnepanelen Hans Pulles in samenwerking met: Wilko Kistemaker (Groen Zonnig) Pieter Biewenga (NewSolar) 16 mei 2013 Agenda Informatieavond 19:30 Welkom Aanleiding Energiepunt Wonen (Gem.

Nadere informatie

Informatieavond Zonne energie. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar

Informatieavond Zonne energie. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar Informatieavond Zonne energie Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar 28 januari 2015 Informatie Zonne energie Aanleiding Groen Zonnig Wijk bij Duurstede Zonnepanelen:

Nadere informatie

Informatie Zonne energie. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar

Informatie Zonne energie. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar Informatie Zonne energie Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar 18 mei 2015 Informatie Zonnepanelen en -boilers Aanleiding Groen Zonnig Houten Zonnepanelen:

Nadere informatie

Energie besparen en opwekken Westereng en Oostereng Bussum 26-5-2015

Energie besparen en opwekken Westereng en Oostereng Bussum 26-5-2015 Energie besparen en opwekken Westereng en Oostereng Bussum 26-5-2015 Wat kunt u verwachten? Welkom door wethouder Watt Nu: mogelijkheden energie opwekken Hoom: mogelijkheden energie besparen Maatregelen:

Nadere informatie

Delft Energie coöperatie

Delft Energie coöperatie presentatie Delft Energie wie zijn wij presentatie Zonne-Strijp Arthur Hilgersom - Wouter Deen 22 februari 2017 1. Even voorstellen 2. Widar in de Zon 3. Duurzaamheidseducatie 4. Duurzaamheidsadvies 5.

Nadere informatie

Project Deelname Reglement 1. Definities Coöperatie Deelstroom Delft U.A.

Project Deelname Reglement 1. Definities Coöperatie Deelstroom Delft U.A. Project Deelname Reglement 1. Definities Lid een lid van de Coöperatie Deelstroom Delft U.A. De Coöperatie Deelnemer Deelname-overeenkomst Project (Productie-)Installatie ALV PLV Stroomdeel Postcoderoos

Nadere informatie

Mogelijkheden voor energie coöperaties. Jeroen Leclercq jeroen.leclercq@wijkenergie.coop 06-53544195

Mogelijkheden voor energie coöperaties. Jeroen Leclercq jeroen.leclercq@wijkenergie.coop 06-53544195 Mogelijkheden voor energie coöperaties Jeroen Leclercq jeroen.leclercq@wijkenergie.coop 06-53544195 Inhoud Samen sterker Belang van gezamenlijke projecten Variant 1: alles achter de meter Variant 2: korting

Nadere informatie

Raymond Roeffel Directeur Trineco. Regelgeving, Organisatie en beheermodellen rondom Zonne

Raymond Roeffel Directeur Trineco. Regelgeving, Organisatie en beheermodellen rondom Zonne Raymond Roeffel Directeur Trineco Regelgeving, Organisatie en beheermodellen rondom Zonne Agenda Waarom zonnestroom? Wet en regelgeving rondom zonnesystemen Salderingstarieven De meest voorkomende situaties

Nadere informatie

Voorlichtingsavond 17 mei 2018

Voorlichtingsavond 17 mei 2018 Voorlichtingsavond 17 mei 2018 Paneeldelen Inschrijvers Voortgang Inschrijvingen 16-5-2018 6000 400 Totaal Aantal deelnemers 663 5000 350 300 Aantal paneeldelen 8.143 Gemiddeld per inschr. 12,3 4000 250

Nadere informatie

PROJECT SAMEN ZON COLLECTIEF ZONNEDAK Woensdag 25 Januari 2017

PROJECT SAMEN ZON COLLECTIEF ZONNEDAK Woensdag 25 Januari 2017 PROJECT SAMEN ZON COLLECTIEF ZONNEDAK Woensdag 25 Januari 2017 OPBOUW Waarom duurzame energie? MienskipsEnergie Kansen zonnedak Coöperatie Mei-inoar Grien Vragen? AAN DE SLAG MET LOKAAL EN DUURZAME ENERGIE?

Nadere informatie

programma - welkom - ontstaan initiatief - wat is een regeling Verlaagd Tarief (postcoderoos) - hoever zijn we - kosten/opbrengsten - wie doet mee

programma - welkom - ontstaan initiatief - wat is een regeling Verlaagd Tarief (postcoderoos) - hoever zijn we - kosten/opbrengsten - wie doet mee Crowdfunding populair voor zonnepanelen Den Haag - Steeds meer mensen die zelf geen dak hebben, willen wel investeren in zonnepanelen. Projecten waarbij mensen samen investeren in de zonne-energieparken

Nadere informatie

Informatie Zonnepanelen. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest en Pieter Biewenga, NewSolar

Informatie Zonnepanelen. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest en Pieter Biewenga, NewSolar Informatie Zonnepanelen Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest en Pieter Biewenga, NewSolar 10 februari 2014 Informatie Zonnepanelen en -boilers Aanleiding Groen Zonnig Houten Zonnepanelen:

Nadere informatie

Zonnepanelen op Kattenburg: Doet u ook mee?

Zonnepanelen op Kattenburg: Doet u ook mee? Zonnepanelen op Kattenburg: Doet u ook mee? Het is zover, er komen zonnepanelen op Kattenburg! Alle procedures en technische berekeningen zijn positief afgerond, we kunnen nu echt van start. In 2016 waren

Nadere informatie

Stroom van andermans dak. Voorlichtingsbijeenkomst 24 oktober 2018 Auditorium Rabobank te Sittard Gert Kempen

Stroom van andermans dak. Voorlichtingsbijeenkomst 24 oktober 2018 Auditorium Rabobank te Sittard Gert Kempen Stroom van andermans dak Voorlichtingsbijeenkomst 24 oktober 2018 Auditorium Rabobank te Sittard Gert Kempen Welke regelingen voor PV panelen zijn er? 1. Salderingsregeling Kleinverbruikers Eigen verbruik

Nadere informatie

Energie Collectief Ledeacker Informatieavond 27 november 2018

Energie Collectief Ledeacker Informatieavond 27 november 2018 Energie Collectief Ledeacker Informatieavond 27 november 2018 Agenda Welkom Voorstellen werkgroep en Buurkracht Ledeacker Collectief zonnedak Ledeacker Presentatie Energiek Nederland (Henrie van Summeren)

Nadere informatie

ENERGIE VAN DE BOER. Voor inwoners van postcodegebieden 4251, 4255, 4286, 4271, Ook voor ondernemers met een kleinverbruikers aansluiting.

ENERGIE VAN DE BOER. Voor inwoners van postcodegebieden 4251, 4255, 4286, 4271, Ook voor ondernemers met een kleinverbruikers aansluiting. ENERGIE VAN DE BOER U wilt profiteren van zonne-energie, maar u hebt geen geschikt dak? DEcAB regelt het voor u op een boerendak! Energie van de Boer in Hank is een collectieve zonne-energie installatie

Nadere informatie

Samen in de zon. Zonnedaken op onze school en de manege. g

Samen in de zon. Zonnedaken op onze school en de manege.   g Samen in de zon Zonnedaken op onze school en de manege www.meerkracht.org info@meerkracht.or g Wij zijn Meerkracht! Visie Missie In de nabije toekomst is de energievoorziening duurzaam en voor een belangrijk

Nadere informatie

Collectief zonnedak De ZonneVisser

Collectief zonnedak De ZonneVisser Collectief zonnedak De ZonneVisser Inleiding Alle informatie in deze presentatie is gebaseerd: Op de actuele wet- en regelgeving Op verwachtingen, nauwkeurige schattingen (denk o.a. aan de opbrengst per

Nadere informatie

Stichting Duurzaam Lopikerwaard

Stichting Duurzaam Lopikerwaard Stichting Duurzaam Lopikerwaard in samenwerking met Presentatie d.d. 16 januari 2019 te Cabauw Welkom en mededelingen 1) Graag de telefoons op stil of uit. 2) Consumpties zijn na twee keer koffie en thee

Nadere informatie

Voortgang Postcoderoosproject Hoe staat het er voor met de Energiecoöperatie Zeist?

Voortgang Postcoderoosproject Hoe staat het er voor met de Energiecoöperatie Zeist? Voortgang Postcoderoosproject Hoe staat het er voor met de Energiecoöperatie Zeist? Welkom! Wie staan er voor u? Evelien Raap, voorzitter Stichting Energie Zeist Mijn Groene Huis Arnout van Dijk, project

Nadere informatie

Informatieavond Zonnepanelen. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest / NewSolar

Informatieavond Zonnepanelen. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest / NewSolar Informatieavond Zonnepanelen Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest / NewSolar 24 september2013 Agenda Informatieavond Zonnepanelen en -boilers 19:30 Welkom & aanleiding Groen Zonnig Nieuwegein

Nadere informatie

Informatie Zonne energie. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Robin Middelkoop, NewSolar

Informatie Zonne energie. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Robin Middelkoop, NewSolar Informatie Zonne energie Wilko Kistemaker in samenwerking met: Robin Middelkoop, NewSolar 19 Maart 2019 Agenda Aanleiding Uw vragen Groen Zonnig Houten BTW, Saldering Zonnepanelen: wat nodig? Van Maatwerkbezoek

Nadere informatie

Informatie Zonne energie. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar

Informatie Zonne energie. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar Informatie Zonne energie Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar 26 januari 2015 Informatie Zonnepanelen en -boilers Duurzaamheid in Houten Aanleiding Groen Zonnig

Nadere informatie

De Postcoderoos in Berg en Dal

De Postcoderoos in Berg en Dal Energierijck Energiecoöperatie u.a De Postcoderoos in Berg en Dal Samen hernieuwbare zonenergie opwekken op andermans dak. Doet u mee? Jos van der Lint Heilig Landstichting 29-11-2017 Coöperatie Energierijck

Nadere informatie

Werkatelier duurzame energieopwekking

Werkatelier duurzame energieopwekking Werkatelier duurzame energieopwekking Plaats Bodegraven Datum 12 maart 2018 Presentator Jody de Graaf Duurzame energie 12 maart 2018 Pagina 1 Welkom Wethouder Kees Oskam Duurzame energie 12 maart 2018

Nadere informatie

Postcoderoos Hengstdal

Postcoderoos Hengstdal Postcoderoos Hengstdal Zonnepanelen op andermans dak Regeling Verlaagd Tarief HengstdalZON i.s.m Duurzaam Hengstdal 06-06-18 Postcoderoos HengstdalZON 1 Programma 1. Welkom en doel van de avond 2. Kaders

Nadere informatie

19.30 Presentatie van Zonnecollectief Tuindorp Hengelo

19.30 Presentatie van Zonnecollectief Tuindorp Hengelo 28 februari 2017 11 19.30 Presentatie van Zonnecollectief Tuindorp Hengelo 20.15 Presentatie GreenChoice 20.30 Pauze 20.45 Vragen 21.30 Einde 2 Onze wijk Tuindorp valt onder de regels voor een beschermd

Nadere informatie

Coöperatie Zon4Ons. NB: jonge, energieke bestuursleden gezocht!!!

Coöperatie Zon4Ons. NB: jonge, energieke bestuursleden gezocht!!! Zon4Ons Energie-coöperatie voor gezamenlijke productie van zonne-energie door en voor Oldehove, Niehove, Saaksum,Ezinge, Zuurdijk, Den Ham, Lauwerzijl, Houwerzijl, Warfhuizen en Noordhorn Coöperatie Zon4Ons

Nadere informatie

Burgerinitiatief De ZonneVisser Collectief zonnedak Vissers Recycling

Burgerinitiatief De ZonneVisser Collectief zonnedak Vissers Recycling Burgerinitiatief De ZonneVisser Collectief zonnedak Vissers Recycling 852 zonnepanelen Samen iets moois gaan doen Inleiding Alle informatie in deze presentatie is gebaseerd: Op de actuele wet- en regelgeving

Nadere informatie

Purmerend stapt over op Zonnestroom. Een initiatief van Opgewekt in Purmerend

Purmerend stapt over op Zonnestroom. Een initiatief van Opgewekt in Purmerend Purmerend stapt over op Zonnestroom Een initiatief van Opgewekt in Purmerend Wie is Opgewekt In Purmerend (OIP) Stichting die zich inzet voor de bevordering van duurzaamheid in en om Purmerend. Evenementen

Nadere informatie

solar power to the people

solar power to the people solar power to the people zonnepanelen te koop SAMEN DE BAAS Zonstation WESTPOORT KOSTEN Aanschaf De kosten per paneel zijn 690. Je wordt daarbij automatisch lid van Amsterdam Energie. In combinatie met

Nadere informatie

SAMEN IETS MOOIS GAAN DOEN. Postcoderoos Project ECZoR

SAMEN IETS MOOIS GAAN DOEN. Postcoderoos Project ECZoR SAMEN IETS MOOIS GAAN DOEN Postcoderoos Project ECZoR Agenda Opening en welkom; Jan Snelders, vz. ECU Klimaatdoelstellingen gemeente Tilburg; Paul van Dijk Presentatie collectief PV systeem Pauze Vragenronde

Nadere informatie

Vooronderzoek Zonnepanelen VvE Mauritius Augustus Jan Klootsema

Vooronderzoek Zonnepanelen VvE Mauritius Augustus Jan Klootsema Vooronderzoek Zonnepanelen VvE Mauritius Augustus 2012 Jan Klootsema Aanleiding Zonnepanelen Meer en meer VvE s hebben interesse in zonnepanelen. De stroom die wordt opgewerkt wordt gebruikt voor de collectieve

Nadere informatie

Zon op VVE. Wormerveer Eric de Lange 19 mei 2016

Zon op VVE. Wormerveer Eric de Lange 19 mei 2016 Zon op VVE Wormerveer Eric de Lange 19 mei 2016 Waarom doen we dit? Wereldwijde klimaatcrisis Klimaat top Parijs Energie Akkoord Nederland Klimaatzaak Urgenda Maar er gebeurt nog steeds te weinig en te

Nadere informatie

Eemstroom ZonneBerg - Licht op het dak

Eemstroom ZonneBerg - Licht op het dak Eemstroom ZonneBerg - Licht op het dak Globaal denken, lokaal handelen Zonlicht voorziet de aarde van enorm veel energie: duurzame energie. De hoeveelheid zoninstraling en de daaruit te halen energie is

Nadere informatie

Project MienskipsEnergie

Project MienskipsEnergie Project MienskipsEnergie Lokaal en duurzame energie Met draagvlak en zeggenschap van de bewoners Waarbij de baten terugvloeien naar het dorp 10-10-2017 2 Project Collectieve zonnedaken 7 Trynwâldster zonnedaken

Nadere informatie

presentatie over Zonnedak Holthuizen

presentatie over Zonnedak Holthuizen presentatie over Zonnedak Holthuizen 13 maart 2017 1 Zonnedak Holthuizen INHOUD presentatie: 1. introductie (FvH) 2. wat is en wat doet AGEM? (RK) 3. praktijkervaring met zonnedaken (RK) 4. Zonnedak Holthuizen

Nadere informatie

ENERGIE VAN DE BOER. START: Eerste serie is geplaats. Tweede serie: realisatie in 2019.

ENERGIE VAN DE BOER. START: Eerste serie is geplaats. Tweede serie: realisatie in 2019. ENERGIE VAN DE BOER U wilt profiteren van zonne-energie, maar u hebt geen geschikt dak? Altena Nieuwe Energie (voorheen DEcAB) regelt het voor u op een boerendak! Energie van de Boer in Hank is een collectief

Nadere informatie

Solar Green Point. Gemeente Geldermalsen

Solar Green Point. Gemeente Geldermalsen Solar Green Point Gemeente Geldermalsen Coöperatieve vereniging Coöperatieve principes Rochdale nog steeds actueel (1844) Open en vrijwillig lidmaatschap Democratische controle door de leden Economische

Nadere informatie

Pand Fa. Wit, Westerblokker 14-A Blokker

Pand Fa. Wit, Westerblokker 14-A Blokker Pand Fa. Wit, Westerblokker 14-A Blokker JOUW ZONNEPANELEN OP HET DAK IN WESTERBLOKKER UITGANGSPUNTEN, ACHTERGROND EN CONCEPT Coöperatie Zonnecoöperatie West-Friesland (ZCWF) U.A. gaat duurzame energie

Nadere informatie

Zonnestroom voor VvE s. Week van de VvE februari 2019 Amsterdam

Zonnestroom voor VvE s. Week van de VvE februari 2019 Amsterdam Zonnestroom voor VvE s Week van de VvE februari 2019 Amsterdam 1 Even voorstellen Joost de Valk Judith Roodenrijs Zonne-adviseurs coöperatie U.A. advies aan: VvE s, bedrijven, scholen > 160 VvE s in Amsterdam

Nadere informatie

Het eerste Postcoderoosproject in gemeente Roerdalen Zonnedak De Roerparel

Het eerste Postcoderoosproject in gemeente Roerdalen Zonnedak De Roerparel Het eerste Postcoderoosproject in gemeente Roerdalen Zonnedak De Roerparel Opening Voorzitter Duurzaam Roerdalen Agenda Energieverbruik gemeente Roerdalen in beeld Stappenplan energieproject Zonnedak De

Nadere informatie

Wilko Kistemaker & Martin van de Goor i.s.m. A.J. Loots BV Nick Verstappen Informatiesessie Zonnepanelen & Zonneboilers 19 augustus 2013

Wilko Kistemaker & Martin van de Goor i.s.m. A.J. Loots BV Nick Verstappen Informatiesessie Zonnepanelen & Zonneboilers 19 augustus 2013 Welkom Wilko Kistemaker & Martin van de Goor i.s.m. A.J. Loots BV Nick Verstappen Informatiesessie Zonnepanelen & Zonneboilers 19 augustus 2013 19:30 20:30 20:45 21:45 Agenda Informatieavond Zonnepanelen

Nadere informatie

Energievisie Energiecoöperatie Noordseveld

Energievisie Energiecoöperatie Noordseveld Energievisie Energiecoöperatie Noordseveld Opschalen en Opschieten! Concept 5 juli 2017 Energievisie ECN versie 1.2 1 Inhoud 1. Koers Energiecoöperatie Noordseveld 2. Opgave Noordenveld 3. Ruimtelijke

Nadere informatie

Zonnepanelen voor VvE Guirlande

Zonnepanelen voor VvE Guirlande Zonnepanelen voor VvE Guirlande EEN INITIATIEF VAN Jan Cullens 8 september 2018 Even voorstellen Jan Cullens, VvE Zonnecoach 1,5 minuut introductie Zonnecoaches Wat is de VvE Zonnecoach? Een initiatief

Nadere informatie

Stappenplan Zon op Huurwoning Amsterdam

Stappenplan Zon op Huurwoning Amsterdam Context Klimaatprobleem Er is sprake van een wereldwijd klimaatprobleem, waarbij de temperatuur over de afgelopen decennia structureel is opgelopen. Deze trend wordt veroorzaakt door de uitstoot van broeikasgas,

Nadere informatie

BRANDWEERGARAGE STEDE BROEC

BRANDWEERGARAGE STEDE BROEC BRANDWEERGARAGE STEDE BROEC JOUW ZONNEPANELEN OP HET DAK VAN DE BRANDWEER UITGANGSPUNTEN, ACHTERGROND EN CONCEPT Coöperatie Zonnecoöperatie West-Friesland (ZCWF) gaat duurzame energie produceren om mensen

Nadere informatie

Postcoderoosproject Zon op De Kraal Van ZON OP PURMEREND Coöperatie u.a.

Postcoderoosproject Zon op De Kraal Van ZON OP PURMEREND Coöperatie u.a. Belangrijkste informatie over de belegging Postcoderoosproject Zon op De Kraal Van ZON OP PURMEREND Coöperatie u.a. Dit document is opgesteld op 5 december 2018 Dit document help u de risico s, de kosten

Nadere informatie

Mogelijkheden collectieven

Mogelijkheden collectieven Mogelijkheden collectieven Welke mogelijkheden zijn er 23 januari 2914 Roelof Dijkstra Sectorstrategie Inhoud Over Enexis Trias Energetica Standaard situatie Zon-PV op eigen woning Collectieve opwek Waarom

Nadere informatie

Zonnige Bedrijven in Oude IJsselstreek. onderdeel van Zonnige Bedrijven in de Achterhoek

Zonnige Bedrijven in Oude IJsselstreek. onderdeel van Zonnige Bedrijven in de Achterhoek Zonnige Bedrijven in Oude IJsselstreek onderdeel van Zonnige Bedrijven in de Achterhoek Zonnige Bedrijven Zonnige Bedrijven in Oude IJsselstreek maakt onderdeel uit van het programma Zonnige Bedrijven

Nadere informatie

WELKOM! Pak de z n en word er beter van! ZonGemak t Dorpshuis Genderen

WELKOM! Pak de z n en word er beter van!   ZonGemak t Dorpshuis Genderen WELKOM! Pak de z n en word er beter van! www.altenanieuweenergie.nl ZonGemak 06-06 t Dorpshuis Genderen Wie zijn wij? Waarom deze actie? ZonGemak Hoe werkt het? Altena Nieuwe Energie Wie zijn wij? maatschappelijke

Nadere informatie

WELKOM Energiecoöperatie Endura

WELKOM Energiecoöperatie Endura WELKOM Energiecoöperatie Endura Ledenavond Endura Samenvatting activiteiten en plannen Hoe staan we er voor in Harderwijk? Bron : Klimaatmonitor RVO in vergelijking met Ermelo Endura aanpak De drietrapsraket

Nadere informatie

SamenWind. Dorpsmolen

SamenWind. Dorpsmolen SamenWind Dorpsmolen Ook energie opwekken met je dorpsgenoten? De windmolen van E.A.Z. Wind is 15 meter hoog en levert stroom voor 10 huishoudens. Door samen een molen aan te schaffen kan je allemaal profiteren

Nadere informatie

Zon op Northgo. galleryluchtfoto.nl

Zon op Northgo. galleryluchtfoto.nl Zon op Northgo galleryluchtfoto.nl Waarom Zon op Northgo Lokale energie van en voor inwoners: met zicht op het Northgo-dak bedacht als wijkproject In 2017 van start met voorbereidingen Oprichting door

Nadere informatie

Participatie in het project Opgewekt op De Nieuwe Regentes van Coöperatie Haags Opgewekt U.A.

Participatie in het project Opgewekt op De Nieuwe Regentes van Coöperatie Haags Opgewekt U.A. Belangrijkste informatie over de belegging Participatie in het project Opgewekt op De Nieuwe Regentes van Coöperatie Haags Opgewekt U.A. Dit document is opgesteld op 13 april 2018 Dit document helpt u

Nadere informatie

DE POSTCODEREGELING JOUW EIGEN ZONNEPANELEN ELDERS OP EEN GROOT DAK

DE POSTCODEREGELING JOUW EIGEN ZONNEPANELEN ELDERS OP EEN GROOT DAK JOUW EIGEN ZONNEPANELEN ELDERS OP EEN GROOT DAK UITGANGSPUNTEN, ACHTERGROND EN CONCEPT Coöperatie Zonnecoöperatie West-Friesland (ZCWF) U.A. produceert duurzame energie om mensen die geen geschikt dak

Nadere informatie

Informatie Memorandum Postcoderoosproject Zon op ZUIDPLAS. Postcoderoosproject Zon op Zuidplas Van Zon op Zuidplas Coöperatie u.a.

Informatie Memorandum Postcoderoosproject Zon op ZUIDPLAS. Postcoderoosproject Zon op Zuidplas Van Zon op Zuidplas Coöperatie u.a. Belangrijkste informatie over de belegging Postcoderoosproject Zon op Zuidplas Van Zon op Zuidplas Coöperatie u.a. Dit document is opgesteld op 16 oktober 2018 en laatst gewijzigd op 3 augustus 2019. Dit

Nadere informatie

Solar Solutions. Peter Verlinden & Mathijs Leffers - 15 april 2015

Solar Solutions. Peter Verlinden & Mathijs Leffers - 15 april 2015 Solar Solutions Peter Verlinden & Mathijs Leffers - 15 april 2015 1 Wie is Rexel Bewuste woningen Commerciële ondersteuning 2 Wie is Rexel 3 Wereldwijd actief P. 4 Meer dan 100 jaar ervaring in Nederland

Nadere informatie

EnergieRijk Voorst. Presentatie voor ZonRijk Voorst. Twello 2017

EnergieRijk Voorst. Presentatie voor ZonRijk Voorst. Twello 2017 EnergieRijk Voorst Presentatie voor ZonRijk Voorst Twello 2017 Inhoud Welkom SV Twello Introductie EnergieRijk Voorst Duurzaamheid stimuleren: Energie akkoord Organisatorische en financiële aspecten Stappenplan/hoe

Nadere informatie

Presentatie: Collectief zonnedak Coöperatie Pingjum. Dinsdag 1 november 2016 Klaas Bijlsma & Simon Visbeek

Presentatie: Collectief zonnedak Coöperatie Pingjum. Dinsdag 1 november 2016 Klaas Bijlsma & Simon Visbeek Presentatie: Collectief zonnedak Coöperatie Pingjum Dinsdag 1 november 2016 Klaas Bijlsma & Simon Visbeek Opbouw Waarom duurzame energie? Mienskips Energie Kansen zonnedak Coöperatie Pingjum Vragen? Waarom

Nadere informatie

Haal alles uit de zon. Dit vindt u in dit persoonlijk aanbod:

Haal alles uit de zon. Dit vindt u in dit persoonlijk aanbod: Haal alles uit de zon. Dit vindt u in dit persoonlijk aanbod: 1. Uitleg over het zonnepanelen systeem en installatiepakket. 2. Uw persoonlijk advies en de verwachting van uw besparing. 3. Informatie over

Nadere informatie

Voorwoord. ALV 18 februari, save the date. Opbrengst zonnedak De Kruisboog

Voorwoord. ALV 18 februari, save the date. Opbrengst zonnedak De Kruisboog Voorwoord De redactie van de Nieuwsbrief van Coöperatie Opgewekt Houten wenst jou en je dierbaren allereerst een gelukkig, gezond en ontzettend groen 2019. De feestdagen zijn voorbij en het gewone leven

Nadere informatie

ECO Oostermoer in oprichting

ECO Oostermoer in oprichting Samen sterk voor een leefbaar en duurzaam platteland ECO Oostermoer in oprichting Nieuwsbrief 18 juni 2012 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van ECO Oostermoer, waarin wij u nader informeren over de stand

Nadere informatie

Stappenplan voor zon-pv installaties. Informatiebijeenkomst zonnepanelen

Stappenplan voor zon-pv installaties. Informatiebijeenkomst zonnepanelen Stappenplan voor zon-pv installaties Informatiebijeenkomst zonnepanelen Agenda 1. Voorbereidingsfase 2. Subsidies 3. Realisatiefase 4. De eerste stap naar SDE+ 5. Voorbeeld 6. SDE+ tips 7. Dienstverlening

Nadere informatie

documentnr.: INT/G/16/26104 zaaknr.: Z/G/16/33325 Raadsinformatiebrief

documentnr.: INT/G/16/26104 zaaknr.: Z/G/16/33325 Raadsinformatiebrief *Z0177559055* documentnr.: INT/G/16/26104 zaaknr.: Z/G/16/33325 Raadsinformatiebrief Onderwerp : Zonnepanelen op gemeentelijke daken Aard : Motie raad Portefeuillehouder : H.A.W.M. Daandels Datum college

Nadere informatie

Het financiële plaatje. EC Noorddijk. Het verdienmodel

Het financiële plaatje. EC Noorddijk. Het verdienmodel Het financiële plaatje EC Noorddijk Het verdienmodel Onderwerpen Doel Energiecoöperatie Noorddijk Resultaat voor de leden Investeringen Financieringen Energieleverancier Hoever zijn we nu? Samenvatting.

Nadere informatie

Zonnepanelen met burgerparticipatie. 7 mei 2019

Zonnepanelen met burgerparticipatie. 7 mei 2019 Zonnepanelen met burgerparticipatie 7 mei 2019 Inhoud Voorstelling Druifkracht Voorstelling Pajopower / Ecopower Zonneproject Tervuren Hoe participeren? Druifkracht, Pajopower & Ecopower: burgercoöperaties

Nadere informatie

Informatie Memorandum Zonnepanelen Gemeentehuis KB

Informatie Memorandum Zonnepanelen Gemeentehuis KB Belangrijkste informatie over de belegging Zonnepanelen Gemeentehuis KB Van Coöperatieve Energiecoöperatie KBenergie UA Dit document is opgesteld op 3 september 2018 Dit document help u de risico s, de

Nadere informatie

Zon op Uitgeest. Uitgeest Michiel Buur 29 november 2018

Zon op Uitgeest. Uitgeest Michiel Buur 29 november 2018 Zon op Uitgeest Uitgeest Michiel Buur 29 november 2018 Klimaatverandering zet door Er is wel iets aan de hand. Maar we gaan ook een goede kant op! Uit: https://www.hieropgewekt.nl/lokale-energie-monitor

Nadere informatie

Is uw dak geschikt? ing. J.J. (Jacco) van de Sandt. Energie- en bouwkundig adviseur Stichting VvE Belang. Oegstgeest 1 april 2019

Is uw dak geschikt? ing. J.J. (Jacco) van de Sandt. Energie- en bouwkundig adviseur Stichting VvE Belang. Oegstgeest 1 april 2019 Is uw dak geschikt? ing. J.J. (Jacco) van de Sandt Energie- en bouwkundig adviseur Stichting VvE Belang Oegstgeest 1 april 2019 ꓫ Ongeschikt Redenen om het NIET te doen (of uit te stellen) Dak te hoog

Nadere informatie

Prospectus voor de uitgifte van zoncertificaten in coöperatie Zonnedak Zielhorst

Prospectus voor de uitgifte van zoncertificaten in coöperatie Zonnedak Zielhorst Prospectus voor de uitgifte van zoncertificaten in coöperatie Zonnedak Zielhorst Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1 Het wettelijke kader... 4 1.1 Gebruik van het dak sporthal SRO Zielhorst...

Nadere informatie

01 / AANLEIDING 02 / ZON OP BEDRIJFSDAKEN 03 / PROJECTAANPAK 04 / VOORWAARDEN PRESENTATIE 05 / VERVOLGSTAPPEN. Zon op Bedrijfsdaken 06 / VRAGEN

01 / AANLEIDING 02 / ZON OP BEDRIJFSDAKEN 03 / PROJECTAANPAK 04 / VOORWAARDEN PRESENTATIE 05 / VERVOLGSTAPPEN. Zon op Bedrijfsdaken 06 / VRAGEN 01 / AANLEIDING 02 / ZON OP BEDRIJFSDAKEN 03 / PROJECTAANPAK PRESENTATIE Zon op Bedrijfsdaken 04 / VOORWAARDEN 05 / VERVOLGSTAPPEN 06 / VRAGEN AANLEIDING Ambitie Capelle aan den IJssel Energieneutraal

Nadere informatie

VERHUUR JE DAK AAN GREENCROWD

VERHUUR JE DAK AAN GREENCROWD VERHUUR JE DAK AAN GREENCROWD Over Greencrowd Greencrowd structureert en financiert duurzame-energie-projecten. Greencrowd richt zich hierbij op projecten waarbij lokale, duurzame energieproductie wordt

Nadere informatie

Evaluatie Subsidieregeling zonnepanelen

Evaluatie Subsidieregeling zonnepanelen Evaluatie Subsidieregeling zonnepanelen 2011-2013 Opsteller: Jasper Schilling, DSB Den Haag heeft de ambitie om in 2040 een klimaatneutrale stad te zijn. Om dit te bereiken dient de energievoorziening

Nadere informatie

Informatieavond collectieve zonnedaken Vollenhove 25 februari 2019, De Burght. Besparen op uw energienota via andermans dak?

Informatieavond collectieve zonnedaken Vollenhove 25 februari 2019, De Burght. Besparen op uw energienota via andermans dak? Informatieavond collectieve zonnedaken Vollenhove 25 februari 2019, De Burght Besparen op uw energienota via andermans dak? Programma informatieavond Waar staan we? Wat is het rendement? Hoe verder? Jan

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst collectief verduurzamen 25 januari de Torrekoel. EnergieKronenberg ENERGIE NEUTRAAL IN 2030

Informatiebijeenkomst collectief verduurzamen 25 januari de Torrekoel. EnergieKronenberg ENERGIE NEUTRAAL IN 2030 Informatiebijeenkomst collectief verduurzamen 25 januari de Torrekoel Dorpsraad neemt in 2014 initiatief en inventariseert behoefte. Organisatie start bijeenkomsten in 2016 en 2017 en vorming initiatiefgroep

Nadere informatie

Zon op Zoeterwoude. Project Kaasboerderij van Veen. Zoeterwoude 19 februari 2019

Zon op Zoeterwoude. Project Kaasboerderij van Veen. Zoeterwoude 19 februari 2019 Zon op Zoeterwoude Project Kaasboerderij van Veen Zoeterwoude 19 februari 2019 1 Even voorstellen Jos Atteveld Zoeterwoude Duurzaam 2030 Sjaak en Karin van Veen Kaasboerderij van Veen Zon op Zoeterwoude

Nadere informatie

Zon op Heuvelrug Projecten Binder Leersum en Brandweerkazerne Maarn/Maarsbergen

Zon op Heuvelrug Projecten Binder Leersum en Brandweerkazerne Maarn/Maarsbergen Zon op Heuvelrug Projecten Binder Leersum en Brandweerkazerne Maarn/Maarsbergen Leersum/Doorn Pieter Ruigewaard Eric de Lange Harrie Swarte 11/12 maart 2019 Agenda: Voorstellen Initiatiefnemers Waarom

Nadere informatie

De items in deze Nieuwsbrief:

De items in deze Nieuwsbrief: Nieuwsbrief november 2013 View this email in your browser De items in deze Nieuwsbrief: Duurzaamheidsmarkt Alphen aan den Rijn goed bezocht Samenwerking Kringloopwinkel / Repaircafe / Rijndorp / ThermosPower

Nadere informatie

Fruitkwekerij t Keetje

Fruitkwekerij t Keetje Fruitkwekerij t Keetje JOUW ZONNEPANELEN OP HET DAK VAN FRUITKWEKERIJ T KEETJE UITGANGSPUNTEN, ACHTERGROND EN CONCEPT Coöperatie Zonnecoöperatie West-Friesland (ZCWF) U.A. gaat duurzame energie produceren

Nadere informatie

ZON OP SINT-VITUS. Een postcoderoosproject op de Sint-Vitusscholen

ZON OP SINT-VITUS. Een postcoderoosproject op de Sint-Vitusscholen ZON OP SINT-VITUS Een postcoderoosproject op de Sint-Vitusscholen VOORLICHTINGSAVOND Even voorstellen Wat is een postcoderoosproject? Project Sint-Vitus scholen Financiële informatie Voorwaarden om te

Nadere informatie