Review van de DestinAtor Bluetooth GPS - vrijdag 20 juni 2003

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Review van de DestinAtor Bluetooth GPS - vrijdag 20 juni 2003"

Transcriptie

1 Review van de DestinAtor Bluetooth GPS - vrijdag 20 juni 2003 Van DestinAtor heb ik deze GPS receiver ontvangen om te reviewen. Deze Bluetooth Gps zou een alternatief kunnen zijn voor de Emtac Bluetooth GPS of de TomTom Bluetooth GPS en dus zeker interessant om eens verder te bekijken. Veel autonavigatie gebruikers wensen hun GPS in de auto min of meer weg te werken. Bij de oplossingen waarbij gebruik gemaakt wordt van de bedrade GPS-muizen moet rekening worden gehouden met de diverse kabels, waaronder de voedingskabel en de connectie naar de Pocket PC. Nu hebben diverse Pocket PC's Bluetooth aan boord en wat is nu eenvoudiger dan ook een Bluetooth GPS-ontvanger te gebruiken zodat alleen (eventueel) nog een voedingskabel noodzakelijk is om het geheel aan te sluiten en te kunnen navigeren. De DestinAtor BT GPS Als navigatie-software is o.a. gebruik gemaakt van TomTom Navigator 2 (driver versie 2.05 en de GPS driver versie 2.05) en DestinAtor versie 2 die standaard met de Autosearch de drivers en instellingen voor deze BT GPS vindt op NMEA baud (bij de ipaqs meestal op com-8).

2 Tijdens de review is gelet op gebruiksgemak, stabiliteit, snelheid en flexibiliteit. Specificaties: SiRF Star II/LP high performance en laag verbruik chipset Draadloze GPS met Bluetooth technologie Ingebouwde lithium-ion oplaadbare batterij >8 uur bij permanent gebruik Ingebouwde antenne waar optioneel een externe antenne op is aan te sluiten 12 parallelle kanalen voor GPS ontvangst NMEA 0183 command:gga, GSA, GSV, RMC, GLL, VTG (56000 baud) Egnos/WAAS ondersteuning Gewicht: 102 gram Afmetingen: 84mm x 47mm x 27mm (lengte x breedte x hoogte) Acquisitie tijden (gemiddeld in stilstand bij vrij zicht): Reacquisition: 100ms Hot Start: 8 seconden (gemiddeld) Warm Start: 38 seconden (gemiddeld) Cold Start: 45 seconden (gemiddeld)

3 Features De GPS is in vergelijking iets dikker dan de Emtac Bluetooth GPS. De DestinAtor BT GPS is echter nog steeds klein genoeg om gemakkelijk mee te nemen en op te bergen. De BT GPS is voorzien van een rubberen onderkant die wegschuiven in bijvoorbeeld de auto moet voorkomen, maar heeft geen magnetische voet. Verder is de ontvanger voorzien van een drietal LED s in de behuizing zodat de GPS (groen), BT (blauw) en Accu (geel) status ook op de ontvanger af te lezen is. Verder is er een aan/uit schakelaar aanwezig, een aansluiting voor de 5V DC voeding en een aansluiting voor een externe antenne. Afmetingen De BT GPS is met zijn 84mm x 47mm x 27mm (lengte x breedte x hoogte) klein en handzaam en veel makkelijker te transporteren of op te bergen dan andere GPS oplossingen (denk aan de kabels bij de standaard muizen of de veel grotere Navman sleeve). Vanwege het feit dat Bluetooth aanwezig is hoef je het gebruik van de GPS ook niet te beperken tot de Pocket PC maar kun je ook een laptop of tablet PC gebruiken. Daarnaast is de BT GPS voorzien van een interne Li-ion accu zodat deze niet de voeding van de Pocket PC hoeft te gebruiken zodat je langer kan navigeren.

4 Het pakket Het geleverde pakket is zeer compleet en bestaat uit: de DestinAtor BT GPS ontvanger een CD met handleiding en een tooltje een externe actieve (dak)antenne met magnetische voet 12-volt oplader voor in de auto (sigarettenaanstekerplug) met dubbele jackplugaansluiting, zodat zowel de Pocket PC als de BT GPS kunnen worden opgeladen een klein klemmetje met zuignap om een kabel langs bijvoorbeeld een raam te leiden een 230-volt oplader behoort niet tot de leveringsomvang, hiervoor kun je gewoon de 5-volt lader (met jackplug) van de pda gebruiken indien het eens zou voorkomen dat je niet in de auto kunt laden.

5 Installatie De installatie is gemakkelijk en om het nog gemakkelijker te maken zal ik hier de door te lopen stappen met bijbehorende screenshots bespreken (in combinatie met een ipaq 5450). De eerste handeling is het activeren van de BT GPS en deze neerleggen op een plek met vrij zicht naar boven. Laat de GPS zo zeker minuten liggen (alleen de eerste keer) zodat de satellieten alvast gezocht kunnen worden. Bij het inschakelen van de BT GPS zul je zien dat het blauwe ledje gaat knipperen als teken dat er een Bluetooth signaal wordt uitgezonden en het groene lampje brandt als teken dat er gezocht wordt naar satellieten (als er een fix is gaat dit lampje knipperen). Start nu de Bluetooth manager op en kies Connect om een nieuwe BT verbinding te maken. Kies dan voor Explore a Bluetooth device en tap op Next. In het volgende scherm tap je op het vierkante kader waar staat "no device selected".

6 Nu zal de Bluetooth browser gaan zoeken naar devices en als alles goed gaat wordt ook de BT GPS nu zichtbaar in dit lijstje, bv als BT-GPS-201B82. Tap nu op het gevonden BT GPS (icoontje) en vervolgens zal de Bluetooth Manager naar de aanwezige services gaan zoeken. En na een paar seconden verschijnt als service een "Serial" verbinding. Tap op het icoontje van de gevonden "Serial" verbinding en tap op next. Nu verschijnt het scherm dat er een Shortcut is gemaakt naar deze service.

7 Na het tappen op finish krijgen we een overzicht te zien van alle aanwezigen Bluetooth devices die nu herkend en gebruikt kunnen worden door de ipaq. Nu we dit gedaan hebben starten we met navigeren. Na het opstarten van DestinAtor kiezen we via het Menu -> Gps Status -> Settings. Via de functie Autosearch worden de instellingen gevonden (NMEA baud) met de juiste com-poort (bij de ipaqs meestal com-8). Deze instellingen leggen we vast met Save zodat bij een volgend gebruik DestinAtor direct klaar is om de communicatie met de BT GPS te starten. Om nu te controleren of alles werkt tappen we in het Menu naar GPS Status en bekijken de acties/mededelingen en de rode staafjes die gaan verschijnen. We zijn nu klaar met alle handelingen die nodig zijn om de GPS aan te sluiten en we kunnen gaan navigeren. De Bluetooth manager van de 5450 heeft echter het grote nadeel dat elke keer bij het opstarten de BT manager wordt gestart om jou het juiste device te laten selecteren. Op bijvoorbeeld de 3970 gebeurt dit niet en "weet" de 3970 dat als je met DestinAtor gaat navigeren dat hij de daar reeds eerder gekoppelde BT-GPS voor moet hebben. Test software Met BT GPS wordt ook een CD-Rom geleverd met een driver die je kunt installeren op de Pocket PC om de GPS te testen. Heel belangrijk hierbij is dat je nooit de baudrate en het protocol van de BT GPS tegelijkertijd mag veranderen. Doe je dit toch dan gaat de BT GPS op slot en krijg je geen GPS-ontvangst meer. De oplossing hiervoor is de BT GPS aan laten staan zodat de accu leeg loopt (dus geen lader aan sluiten). Na ongeveer 48 uur leeg geweest te zijn gaan de instellingen weer terug naar fabriek en werkt de BT GPS weer gewoon met NMEA en baud. Ervaringen De BT GPS kan feitelijk overal worden neergelegd, maar mijn ervaring is dat het dashboard kastje of andere afgesloten plekken wel tot resultaat hebben dat je 1-3 satellieten minder ontvangt (dit kan overigens per auto verschillen). De beste locatie is dan toch ook voor het raam of ergens waarbij er redelijk goed zicht is naar de satellieten. Terwijl je de BT GPS gebruikt om te navigeren kan er ook nog steeds een Bluetooth

8 verbinding worden opgezet met bijvoorbeeld een GSM om je mail op te halen. Wel is het zo dat de BT GPS niet beveiligd kan worden dus iedereen zou gebruik kunnen maken van jou BT GPS als je hier geen connectie mee hebt (er is geen bond verplicht door middel van een pincode). Doordat de BT GPS geen kabels heeft zul je wel moeten bekijken hoe je de GPS het beste kan neerleggen. Als je hem gewoon voor je raam legt dan wil deze nog wel eens verschuiven bij een scherpe bocht. Dit hangt natuurlijk ook af van je rijstijl ;-). Een simpele oplossing is om ergens een stukje klittenband te plakken en dat ook aan de onderkant van de BT GPS te doen. De GPS zet je natuurlijk uit om de accu te sparen als je niet navigeert. Hierdoor zul je bij het weer aanzetten wel kort geduld moeten hebben omdat dit na langere tijd een cold start zal zijn en het duurt dan ongeveer 45 seconden voordat je weer een "fix" hebt. Als je de GPS uit zet en vervolgens op een andere locatie weer aanzet dan zal dit nog iets langer gaan duren. Tijdens het navigeren heb ik altijd goede ontvangst gehad waarbij ik soms wel 1 satelliet minder had dan met de Leadtek muis. Maar dit heeft niet geleid tot problemen. Je zou eventueel ook nog de externe actieve (dak)antenne kunnen gebruiken en hiermee voldoet de GPS zeker aan de eisen die je hieraan kan stellen. Voor gebruikers die beschikken over een auto met een metaalgecoate voorruit is de standaard meegeleverde externe antenne een (bijna) noodzakelijk hulpmiddel. Zij kunnen hiermee het GPS gat in de voorruit opzoeken of het GPS signaal van de achterruit betrekken. De kabel is ongeveer 4,5 meter en bereikt dus alle plaatsen in een meer dan modale auto. Accu capaciteit De accu van de GPS gaat langer mee dan de accu van mijn ipaq. Ik heb daarom wat testen gedaan waarbij ik het backlight op vol heb gezet en ben gestart met een opgeladen ipaq en zelfs middels XCPUScalar mijn processor op 472Mhz heb ingesteld. In de test staat de gebruikte navigatietijd (in minuten) met daarachter de resterende batterij capaciteit (in procenten): 45 minuten=80% 90 minuten=60% 120 minuten=40% 150 minuten=20% Bij een accu capaciteit van minder dan 30% wordt het volume steeds zachter. De BT GPS houdt het zonder opgeladen te worden ruim 8 uur vol en dat is een prima resultaat en dit is zelfs 2 uur langer dan de Emtac Bluetooth GPS. De BT GPS heeft ook een aansluiting voor een voedingskabel en er wordt direct al een dubbele 12-volt sigarettenaansteker oplader meegeleverd. Deze beschikt over twee standaard formaat jack plugs, één om de BT GPS mee op te laden en één voor het laden van de Pda. Op deze wijze zou je er dus ook voor kunnen kiezen de BT GPS in de kofferbak aan te sluiten. Op deze wijze hoef je niet allerlei kabels bij het dashboard van de auto weg te werken en heb je daar voor de Pocket PC nog maar 1 (extra) voedingsaansluiting nodig. Bij gebruik van een DestinAtor CarKit voor de Pda is de meegeleverde dubbele autolader NIET geschikt om de Pda te laden via deze CarKit. Je hebt dan nog een autolader-kabelset met een platte stekker nodig. Nauwkeurigheid en fix

9 De BT GPS is tot op 5 meter nauwkeurig. Dit is gemakkelijk te controleren door op een bepaalde locatie te gaan staan en dan te bekijken op de kaart hoever je je van dit punt bevindt. Wat betreft het krijgen van een fix is het aan te raden (zeker als de BT GPS heeft uitgestaan) om dit vanuit stilstand te doen. Als je gaat rijden zal dit namelijk aanzienlijk langer duren. Bluetooth Bluetooth is een individueel, draadloos netwerk (Personal Area Network (Pan)) waarbij één masterstation kan communiceren via radiogolven (in de 2,4 GHz band) met maximaal zeven slavestations binnen een straal van maximaal 10 meter en bij sommmige devices 100 meter. Het tijdelijke netwerk dat op deze manier wordt opgebouwd wordt aangeduid met de term piconet. Indien twee stations (master of slaves) gekoppeld op verscheidene piconetten met elkaar communiceren dan spreekt men van een scatternet. Tijdens het navigeren is het gewoon mogelijk ook nog een verbinding op te zetten met een Bluetooth GSM. Het bereik van deze Bluetooth GPS in combinatie met mijn ipaq 5450 is een meter of 5. In de auto is dit geen probleem om een goede verbinding te krijgen maar als je dus de BT GPS verder weg wilt leggen (maar waarom zou je dat wensen?), dan zal dit moeilijk worden.

10 Conclusie De BT GPS van DestinAtor is een prima Bluetooth GPS oplossing. Hij is wat groter en dikker dan de Emtac Bluetooth GPS maar de prijsstelling is ook veel scherper en de accu houdt het langer vol. Het grote voordeel van een BT GPS is dat je heel flexibel bent met waar je wilt navigeren en de locatie waar je de GPS wilt opbergen. Bijkomend voordeel is dat de BT GPS een eigen accu heeft en je dus alleen de batterij van de ipaq zelf hoeft aan te spreken tijdens het navigeren. Pluspunten Volledig draadloos Redelijk klein en gemakkelijk te transporteren en te gebruiken op diverse locaties 12-Volt voeding (5-Volt output) met 1 Ampere is voor zowel de PDA als GPS te gebruiken De ontvangst is goed Accu met lange gebruiksduur Maakt geen gebruik van het sleeve principe of CF slot indien je PDA voorzien is van ingebouwde Bluetooth functionaliteit Bevestiging is overal mogelijk Je kunt een toetsenbord op COM 1 zonder problemen gebruiken in combinatie met COM 8, zonder reset tussendoor Hetgeen geboden wordt is een compleet pakket zonder noodzaak om (dure) opties aan te schaffen. Verbeterpunten HP 5450 gebruikers moeten elke keer bij het starten van de Navigatiesoftware de BT GPS handmatig in de Bluetooth manager selecteren (dit is een fout van de software van de HP).

INLEIDING INLEIDING GPS01

INLEIDING INLEIDING GPS01 INLEIDING De GPS01 connector is een GPS ontvanger met Bluetooth interface en een erg gevoelige ingebouwde antenne. De GPS01 connector is geschikt voor navigatiesystemen van smart phones of PDA s die uitgerust

Nadere informatie

SiRF STAR III. Bluetooth GPS Ontvanger Qtrek Blue GPS-S3

SiRF STAR III. Bluetooth GPS Ontvanger Qtrek Blue GPS-S3 SiRF STAR III Bluetooth GPS Ontvanger Qtrek Blue GPS-S3 Version: 1.0 Page 1/12 Inhoudsopgave 1. mededeling...3 2. FCC Mededelingen...3 3. Introductie...4 4. Inhoud...4 5. Belangrijkste eigenschappen...5

Nadere informatie

Voordat u de carkit gaat gebruiken, dient u eerste de batterij op te laden en de carkit te paren met uw mobiele telefoon.

Voordat u de carkit gaat gebruiken, dient u eerste de batterij op te laden en de carkit te paren met uw mobiele telefoon. Inleiding: Dank u voor uw belangstelling voor onze Bluetooth carkit. Deze carkit is een draadloze Bluetooth carkit gebaseerd op de Bluetooth technologie die u de mogelijkheid geeft om te bellen zonder

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Axitour AT-900 audio communicatiesysteem

Gebruikershandleiding Axitour AT-900 audio communicatiesysteem Gebruikershandleiding Axitour AT-900 audio communicatiesysteem 1. Algemene informatie 1.1 Introductie Het Axitour AT-900 audio communicatiesysteem is een van de meest geavanceerde rondleidingsystemen op

Nadere informatie

Nederlandse handleiding My GPS inbouw Tracker

Nederlandse handleiding My GPS inbouw Tracker Met de My GPS Tracker raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding My GPS inbouw Tracker www.mygpstracker.nl 1 Welkom bij My GPS Tracker Bedankt voor uw keuze voor My GPS Tracker. In deze handleiding

Nadere informatie

Controleer voor aanvang van de installatie of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de doos dienen de volgende onderdelen aanwezig te zijn:

Controleer voor aanvang van de installatie of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de doos dienen de volgende onderdelen aanwezig te zijn: BT100 - Sweex Bluetooth Class II Adapter USB BT110 - Sweex Bluetooth Class I Adapter USB Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Bluetooth Adapter. Met deze adapter kun je probleemloos

Nadere informatie

NEDERLANDS Copyright 2003 Palmtop B.V. Alle rechten voorbehouden. TomTom is een gedeponeerd handelsmerk van Palmtop B.V., Nederland.

NEDERLANDS Copyright 2003 Palmtop B.V. Alle rechten voorbehouden. TomTom is een gedeponeerd handelsmerk van Palmtop B.V., Nederland. NEDERLANDS Copyright 2003 Palmtop B.V. Alle rechten voorbehouden. TomTom is een gedeponeerd handelsmerk van Palmtop B.V., Nederland. BLUETOOTH is een handelsmerk van Bluetooth SIG, Inc., V.S. en in licentie

Nadere informatie

Nederlandse handleiding Guard 3.1

Nederlandse handleiding Guard 3.1 Met de Sociale Controle raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding Guard 3.1 www.sociale-controle.nl 1 Welkom bij Sociale Controle Bedankt voor uw keuze voor Sociale Controle. In deze handleiding

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Aanvullende specificaties. BT200 - Sweex Bluetooth 2.0 Class II Adapter USB

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Aanvullende specificaties. BT200 - Sweex Bluetooth 2.0 Class II Adapter USB BT200 - Sweex Bluetooth 2.0 Class II Adapter USB Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Bluetooth 2.0 Adapter. Met deze adapter kun je probleemloos verbinding maken met een ander

Nadere informatie

Handleiding GPS tracker.

Handleiding GPS tracker. Handleiding GPS tracker. Hartelijk dank voor het huren van een GPS-tracker voor uw geadopteerde hondje. INHOUD: 1. Wat wordt er allemaal geleverd bij de GPS-Tracker. 2. Opladen van de Batterij. 3. In en

Nadere informatie

LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA

LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA MA_NED_LiveChess_Quick Set-up Caïssa_Rev1509b 1 Inhoud: DGT LiveChess... 2 Caïssa Systeem... 2 DGT Caïssa setup.... 3 BoMo... 3 BoMo batterijen... 3 Aansluiting BoMo naar

Nadere informatie

Voor je aan de installatie van je decoder begint

Voor je aan de installatie van je decoder begint Installatiegids Decoder Stap 1 Voor je aan de installatie van je decoder begint Zorg ervoor dat je modem correct geïnstalleerd is. Mijn modem b-box 3V+ Check of alles in de doos zit. Mijn decoder V6 (4K

Nadere informatie

Handboeak SMARTCD.G2 02.2015

Handboeak SMARTCD.G2 02.2015 02.2015 2 / 14 1 Voorgeschreven gebruik... 3 2 Veiligheidsadviezen... 4 3 Leveromvang... 5 4 Aansluiting op een pc/laptop... 6 5 Opladen van de accu's... 7 6 Inbedrijfstelling... 8 7 Configuratie van de

Nadere informatie

inhoudsopgave Welkom bij MY GPS Tracker

inhoudsopgave Welkom bij MY GPS Tracker inhoudsopgave Welkom bij MY GPS Tracker Bedankt voor uw keuze voor de MY GPS Tracker 3.0. In deze gebruikershandleiding wordt uitgelegd hoe u de tracker kunt activeren, gebruiken en begrijpen. Lees deze

Nadere informatie

Inbouw handleiding Multi-Media Unit Mitsubishi Lancer

Inbouw handleiding Multi-Media Unit Mitsubishi Lancer Inbouw handleiding Multi-Media Unit Mitsubishi Lancer WWW.NAVIGATIEDEAL.nl Thommas de Wit Inhoud Inbouw procedure... 2 Demontage originele radio... 2 Montage Navigatiesysteem... 3 Instellingen... 5 In-leren

Nadere informatie

TomTom Navigator Installatiehandleiding

TomTom Navigator Installatiehandleiding Het Installeren van de TomTom Navigator: TomTom Navigator Installatiehandleiding Ad 1. Het Installeren van de Navigator software op uw Toshiba e330. Ad 2. Het Installeren van de Navigator hardware in uw

Nadere informatie

Installatie & Snelstart Gids iais Wireless(draadloos) AIS Ontvanger en NMEA Server

Installatie & Snelstart Gids iais Wireless(draadloos) AIS Ontvanger en NMEA Server Installatie & Snelstart Gids iais Wireless(draadloos) AIS Ontvanger en NMEA Server SNELSTART GIDS iais VR1.01 1. Introductie Hartelijk dank voor het aanschaffen van de iais Ontvanger. Het is aan te bevelen

Nadere informatie

TomTom Navigator Installatiehandleiding

TomTom Navigator Installatiehandleiding Het Installeren van de TomTom Navigator: TomTom Navigator Installatiehandleiding Ad 1. Het Installeren van de Navigator software op uw Toshiba Pocket PC. Ad 2. Het Installeren van de Navigator hardware

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Drivers en Software. Installatie. BT211 Sweex Bluetooth 2.0 Class 1 Adapter USB

Nederlandse versie. Inleiding. Drivers en Software. Installatie. BT211 Sweex Bluetooth 2.0 Class 1 Adapter USB BT211 Sweex Bluetooth 2.0 Class 1 Adapter USB Inleiding Stel de Sweex Bluetooth 2.0 Class 1 Adapter USB niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

Bluetooth GPS-ontvanger GEBRUIKSAANWIJZING. Dit product is enkel geschikt voor Acer n300.

Bluetooth GPS-ontvanger GEBRUIKSAANWIJZING. Dit product is enkel geschikt voor Acer n300. HOLUX Bluetooth GPS-ontvanger GEBRUIKSAANWIJZING Dit product is enkel geschikt voor Acer n300. HOLUX Technology Inc. 1F, No. 30, R&D Rd. II, HsinChu City 300, Science-based Industrial Park, Taiwan Tel.:

Nadere informatie

Quha Zono. Gebruikershandleiding

Quha Zono. Gebruikershandleiding Quha Zono Gebruikershandleiding 2 Powerknop / Indicatorlampje USB poort Montagebevestiging Welkom bij Quha Zono muis. Deze gebruikershandleiding leidt u door de functies en mogelijkheden van uw apparaat.

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Belangrijk! WC002 Sweex USB Webcam 100K with Microphone

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Belangrijk! WC002 Sweex USB Webcam 100K with Microphone WC002 Sweex USB Webcam 100K with Microphone Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex USB Webcam 100K with Microphone. Met deze webcam kun je gemakkelijk video- en voicechatten

Nadere informatie

WC030 Sweex Webcam 300K with Microphone USB. Mocht één van bovenstaande onderdelen ontbreken, neem dan contact op met je verkooppunt.

WC030 Sweex Webcam 300K with Microphone USB. Mocht één van bovenstaande onderdelen ontbreken, neem dan contact op met je verkooppunt. WC030 Sweex Webcam 300K with Microphone USB Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex USB Webcam 300K with Microphone. Met deze webcam kun je gemakkelijk video- en voicechatten

Nadere informatie

KBS-61502G wireless 2.4 GHz toetsenbord en muis set

KBS-61502G wireless 2.4 GHz toetsenbord en muis set KBS-61502G wireless 2.4 GHz toetsenbord en muis set Disclaimer Geen moeite is gespaard om ervoor te zorgen dat de informatie in deze handleiding correct en compleet is. Er wordt echter geen aansprakelijkheid

Nadere informatie

inhoudsopgave Welkom bij MY GPS Tracker

inhoudsopgave Welkom bij MY GPS Tracker inhoudsopgave Welkom bij MY GPS Tracker Bedankt voor uw keuze voor de MY GPS Tracker Bolt. In deze gebruikshandleiding wordt uitgelegd hoe u de tracker kunt activeren, gebruiken en begrijpen. Lees deze

Nadere informatie

Nederlands. BT-02N Gebruikershandleiding

Nederlands. BT-02N Gebruikershandleiding BT-02N Gebruikershandleiding 1 Index 1. Overzicht.....3 2. Aan de slag....5 3. Uw Bluetooth hoofdtelefoon aansluiten...5 4. Het gebruik van uw Bluetooth hoofdtelefoon..... 9 5. Technische specificaties

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware installatie. LC201 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware installatie. LC201 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps LC201 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps Inleiding Stel de Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het product niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

Nederlands. Copyright 2005 TomTom B.V. Alle rechten voorbehouden. TomTom is een gedeponeerd handelsmerk van TomTom B.V., Nederland. Editie: rev. 1.

Nederlands. Copyright 2005 TomTom B.V. Alle rechten voorbehouden. TomTom is een gedeponeerd handelsmerk van TomTom B.V., Nederland. Editie: rev. 1. Nederlands Copyright 2005 TomTom B.V. Alle rechten voorbehouden. TomTom is een gedeponeerd handelsmerk van TomTom B.V., Nederland. BLUETOOTH is een handelsmerk van Bluetooth SIG, Inc., VS en in licentie

Nadere informatie

Nederlandse handleiding Follow 3.0

Nederlandse handleiding Follow 3.0 Met de Follow 3.0 raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding Follow 3.0 www.sociale-controle.nl 1 Welkom bij Sociale Controle Bedankt voor uw keuze voor Sociale Controle. In deze handleiding

Nadere informatie

Nederlandse handleiding My GPS Tracker 3.0

Nederlandse handleiding My GPS Tracker 3.0 Met de My GPS Tracker raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding My GPS Tracker 3.0 www.mygpstracker.nl 1 Welkom bij My GPS Tracker Bedankt voor uw keuze voor My GPS Tracker. In deze handleiding

Nadere informatie

Inbouw handleiding Multi-Media Unit Mitsubishi Outlander

Inbouw handleiding Multi-Media Unit Mitsubishi Outlander Inbouw handleiding Multi-Media Unit Mitsubishi Outlander WWW.NAVIGATIEDEAL.nl Thommas de Wit Inhoud Inbouw procedure... 2 Demontage originele radio... 2 Montage Navigatiesysteem... 2 Instellingen... 4

Nadere informatie

Copyright Informatie. Gebruikers Handleiding innoxplore ix-g78 21

Copyright Informatie. Gebruikers Handleiding innoxplore ix-g78 21 Copyright Informatie Alle rechten voorbehouden. Deze publicatie of delen hiervan mogen niet zonder toestemming van onze firma mogen worden gereproduceerd, uitgezonden, of opgeslagen in een opvraagbaar

Nadere informatie

Installatiehulp. Handleiding voor het installeren van uw nieuwe personal computer

Installatiehulp. Handleiding voor het installeren van uw nieuwe personal computer Installatiehulp Handleiding voor het installeren van uw nieuwe personal computer Gefeliciteerd U heeft een nieuwe personal computer (pc) aangeschaft bij wehkamp.nl of u bent dit binnenkort van plan. In

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. PU052 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. PU052 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card PU052 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card. Met deze kaart kun je gemakkelijk twee

Nadere informatie

Nederlandse handleiding Follow 2.0

Nederlandse handleiding Follow 2.0 Met Sociale Controle raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding Follow 2.0 www.sociale-controle.nl 1 Welkom bij Sociale Controle Bedankt voor uw keuze voor Sociale Controle. In deze handleiding

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing GPS car cam

Gebruiksaanwijzing GPS car cam Gebruiksaanwijzing GPS car cam productomschrijving Dit product is ontwikkeld met de nieuwste wetenschap en technologie om een high- definition camcorder te ontwerpen. Het wordt niet alleen gebruikt als

Nadere informatie

Locobuffer Handleiding

Locobuffer Handleiding Locobuffer Handleiding HDM09 Disclaimer van Aansprakelijkheid: Het gebruik van alle items die kunnen worden gekocht en alle installatie-instructies die kunnen worden gevonden op deze site is op eigen risico.

Nadere informatie

Het kiezen van een kleur of veranderen daarvan gaat eenvoudig door het swipen met een vinger op de toets van een afstandbediening.

Het kiezen van een kleur of veranderen daarvan gaat eenvoudig door het swipen met een vinger op de toets van een afstandbediening. Handleiding voor RGBWW 2.4G RF: Uitleg: RGBWW zijn de multifunctionele LED verlichting welke dimbaar is, de verzadiging is te wijzigen, alle kleuren van de regenboog en nog vele meer zijn te kiezen en

Nadere informatie

Veel gestelde vragen:

Veel gestelde vragen: Veel gestelde vragen: Welke functies heeft het apparaat? 5 functies in 1: te gebruiken als auto starthulp, LED lamp, oplader voor diverse apparaten zoals mobiele telefoons, laptops, PSP, MP3/MP4. Hoe kan

Nadere informatie

Wat zit er in de doos?

Wat zit er in de doos? Snelstartgids SE888 Wat zit er in de doos? Handset * Basisstation Oplader * Netspanningsadapter * Telefoonsnoer ** CD-ROM Snelstartgids Garantiebewijs Opmerking * In verpakkingen met meerdere handsets

Nadere informatie

MM002 Sweex USB DVB-T Dongle. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex USB DVB-T Dongle wordt aangesloten.

MM002 Sweex USB DVB-T Dongle. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex USB DVB-T Dongle wordt aangesloten. MM002 Sweex USB DVB-T Dongle Inleiding Stel de Sweex USB DVB-T Dongle niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van verwarmingselementen.

Nadere informatie

GPS repeater. Inleiding

GPS repeater. Inleiding NASA GPS repeater Inleiding De Clipper GPS repeater wordt geleverd met 10 meter kabel, een 9 pins RS 232 connector en een 12 Volt voedingkabel. Het apparaat neemt gegevens over zoals verzonden door een

Nadere informatie

Introductie. Driver Installatie

Introductie. Driver Installatie Product Beschrijving : ATS1235 en TX-9001-03-1 : Diagnose en programmering van de draadloze ontvanger en repeater Introductie Met de 868Gen2 Diagnostics Tool is het mogelijk een diagnose te maken van de

Nadere informatie

RGB DUAL. 2.4 GHz MODE USE ILLUMINATION

RGB DUAL. 2.4 GHz MODE USE ILLUMINATION RGB ILLUMINATION 2.4 GHz DUAL MODE USE KLEURVARIANTEN SGM3 WHITE SGM3 GREEN SGM3 BLACK SGM3 GREY TOPEIGENSCHAPPEN DPI-SCHAKELAAR 2,4 GHz AAN-UITSCHAKELAAR SCROLLWIEL USB-NANO- ONTVANGER DUIMKNOPPEN EIGENSCHAPPEN

Nadere informatie

Inbouw handleiding Multi-Media Unit Mitsubishi ASX

Inbouw handleiding Multi-Media Unit Mitsubishi ASX Inbouw handleiding Multi-Media Unit Mitsubishi ASX WWW.NAVIGATIEDEAL.nl Thommas de Wit Inhoud Inbouw procedure... 2 Demontage originele radio... 2 Montage Navigatiesysteem... 2 Instellingen... 4 In-leren

Nadere informatie

1. PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG: 3

1. PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG: 3 GEBRUIKSAANWIJZING INHOUDSOPGAVE 1. PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG: 3 2.HET MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 4 2.1 Deurbel krijgt spanning via batterijen 4 2.2 Deurbel krijgt spanning via

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. celexon Laser-Presenter Expert LP250

Gebruiksaanwijzing. celexon Laser-Presenter Expert LP250 Gebruiksaanwijzing celexon Laser-Presenter Expert LP250 Hartelijk dank voor de aanschaf van een kwaliteitsproduct van celexon Lees voordat u de preseneter gebruikt deze aanwijzing aandachtig door en bewaar

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Activity Tracker. MyFit

Gebruikershandleiding Activity Tracker. MyFit Gebruikershandleiding Activity Tracker MyFit V1.2 juni 2017 Starten Inhoud van de doos: - J-Style MyFit activity tracker - USB kabel - Polsband - Riemclip - Gebruiksaanwijzing Om de batterij te sparen,

Nadere informatie

aan de slag hp ipaq Pocket PC h5500 Series

aan de slag hp ipaq Pocket PC h5500 Series 304921-331 Getting Started.book Page i Tuesday, May 27, 2003 5:13 PM aan de slag hp ipaq Pocket PC h5500 Series Artikelnummer: 304921-331 Mei 2003 304921-331 Getting Started.book Page ii Tuesday, May 27,

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware Installatie. PU013 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware Installatie. PU013 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card PU013 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card Inleiding Stel de PU013 niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van verwarmingselementen.

Nadere informatie

Protocol Actigraph (wgt3x+)

Protocol Actigraph (wgt3x+) Protocol Actigraph (wgt3x+) De wgt3x+ is een draadloze triaxiale accelerometer voor het monitoren van dagelijkse activiteiten. De gemeten activiteiten kunnen op 3 assen geanalyseerd worden en bepalen daarnaast

Nadere informatie

De Roger Pen in een pennenstreek

De Roger Pen in een pennenstreek De Roger Pen in een pennenstreek Proficiat met uw keuze voor de Roger Pen! U heeft gekozen voor de Roger Pen, het Zwitserse kwaliteitsproduct dat met de grootste zorg is ontwikkeld om de slechthorende

Nadere informatie

TREVLER AIR Model GL300

TREVLER AIR Model GL300 HANDLEIDING TREVLER AIR Model GL300 WAARSCHUWING: Stel de Trevler niet bloot aan: - water - andere vloeibare substanties - extreme hitte of kou Open de behuizing van de Trevler nooit, om gevaar voor elektrische

Nadere informatie

Installatiehandleiding CT-1024/1029 Extended powerful wifi Antenne voorzien van Alfa AWUS036NEH wifi-adapter

Installatiehandleiding CT-1024/1029 Extended powerful wifi Antenne voorzien van Alfa AWUS036NEH wifi-adapter Uitleg overzicht gevonden netwerken de volgorde van gevonden netwerken kan worden weergegeven op volgorde van: - naam (klik op groene bol "SSID") - kanaal (Channel) - Signal (ontvangststerkte) bij iedere

Nadere informatie

PlayNow Box. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5.

PlayNow Box. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5. Pagina 1 van 24 PlayNow Box 1. Uitpakken en aansluiten 2. Afstandsbediening leren kennen 3. Opstarten 4. Internet instellen 5. In gebruik nemen 6. Een film of serie aanzetten 7. PlayNow Box besturen met

Nadere informatie

GPS halsband. Inhoudsopgave. 1. Specificaties

GPS halsband. Inhoudsopgave. 1. Specificaties GPS halsband Inhoudsopgave 1. Specificaties 2. Installatie Sim kaart 3. Status LED lampje 4. Instellen functies 5. Aanzetten GPRS 6. Online 7. Mogelijke problemen en oplossingen 1. Specificaties Afmetingen

Nadere informatie

Trevler AIR handleiding. Opmerkingen

Trevler AIR handleiding. Opmerkingen AIR Handleiding WAARSCHUWING Stel de Trevler module niet bloot aan water of andere vloeibare substanties om gevaar voor u en schade aan het apparaat te voorkomen. Open de behuizing van uw Trevler nooit,

Nadere informatie

De TRUST 2 PORT USB 2.0 PCI CARD werkt niet op MAC.

De TRUST 2 PORT USB 2.0 PCI CARD werkt niet op MAC. Werkwijze eerste gebruik Hoofdstuk 1. Aansluitingen (3.1) 2. De-installeren oude stuurprogramma s en producten (3.2) 3. Stuurprogramma Windows 98 /98SE /Me /2000 /XP (3.3) 4. USB-kaart inbouwen (3.4) 5.

Nadere informatie

Deze instructie moet gezien worden als een toevoeging op de bijgevoegde Engelstalige Quick Guide.

Deze instructie moet gezien worden als een toevoeging op de bijgevoegde Engelstalige Quick Guide. Eerste gebruik van de Huawei E5220 Introductie: De Huawei E5220 mobiele wireless 3G router is de opvolger van de E5331 router en behoort tot de kleinste pocket routers van dit moment in zijn soort. Met

Nadere informatie

Inleiding. Belangrijke veiligheidsinstructies. Nederlandse versie. LD000020 Sweex Powerline USB Adapter

Inleiding. Belangrijke veiligheidsinstructies. Nederlandse versie. LD000020 Sweex Powerline USB Adapter LD000020 Sweex Powerline USB Adapter Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Powerline adapter. Met behulp van deze Powerline adapter kan snel en eenvoudig een netwerk worden gecreëerd

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING CREATING TOMORROW

GEBRUIKSAANWIJZING CREATING TOMORROW GEBRUIKSAANWIJZING CREATING TOMORROW 3 Inhoud 1. Onderdelen 5 2. Opladen 5 3. Installeren persoonlijke Fitbit (op een smartphone) 8 4. Hoeveel stappen heb ik al gezet? (synchroniseren) 16 5. Moet ik mijn

Nadere informatie

LINKS. 2. EasyTRX² verbeteringen 2012. NIEUW in 2012

LINKS. 2. EasyTRX² verbeteringen 2012. NIEUW in 2012 Holland Marine Hardware Nieuwsbrief maart 2012 1.Introductie nieuwe producten Tijdens de Hiswa Amsterdam introduceren wij een aantal nieuwe producten. Het betreft AIS ontvangers en transponders met WIFI.

Nadere informatie

The Nike+ SportWatch GPS Powered by TomTom

The Nike+ SportWatch GPS Powered by TomTom The Nike+ SportWatch GPS Powered by TomTom Overzicht Welkom bij de Nike+ SportWatch GPS ontworpen in samenwerking met TomTom. Het horloge werkt met GPS en een Nike+ Sensor om afstand, snelheid, verstreken

Nadere informatie

HP luidsprekertelefoon. Gebruikershandleiding

HP luidsprekertelefoon. Gebruikershandleiding HP luidsprekertelefoon Gebruikershandleiding Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth is een handelsmerk van de desbetreffende eigenaar en wordt door Hewlett-Packard Company onder

Nadere informatie

1. Prestigio MultiPad 2. Voedingsadapter 3. Draaghoes 4. USB-kabel 5. Snelstartgids 6. Garantiekaart 7. Wettelijke en veiligheidsinformatie

1. Prestigio MultiPad 2. Voedingsadapter 3. Draaghoes 4. USB-kabel 5. Snelstartgids 6. Garantiekaart 7. Wettelijke en veiligheidsinformatie 1. Inhoud van de verpakking 1. 2. Voedingsadapter 3. Draaghoes 4. USB-kabel 5. 6. Garantiekaart 7. Wettelijke en veiligheidsinformatie 2. Overzicht van het apparaat 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware Installatie. PU011 Sweex 1 Port Parallel PCI Express Card

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware Installatie. PU011 Sweex 1 Port Parallel PCI Express Card PU011 Sweex 1 Port Parallel PCI Express Card Inleiding Stel de PU011 niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van verwarmingselementen.

Nadere informatie

INLEIDING VOLG DEZE STAPPEN WANNEER U DE BLUE ALERT VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT: Plaats de batterij. Laad de batterij op. Zet het toestel aan.

INLEIDING VOLG DEZE STAPPEN WANNEER U DE BLUE ALERT VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT: Plaats de batterij. Laad de batterij op. Zet het toestel aan. IEIDING De mr Handsfree Blue Alert Gold is een uniek 2-in-1 toestel dat een handenvrije carkit combineert met een legaal GPS snelheid en camera waarschuwingssysteem. HANDSFREE CALLING VOLG DEZE STAPPEN

Nadere informatie

Watcheye AIS op ipad

Watcheye AIS op ipad Watcheye AIS op ipad Deel uw NMEA / AIS informatie met uw ipad met tussenkomst van uw PC/Laptop. Het is mogelijk om de Watcheye AIS applicatie op uw ipad te koppelen met uw AIS, door de NMEA data die de

Nadere informatie

BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER

BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER Snel installatiegids DA-30501 Inhoud Vóór gebruik... 2 1. Informatie over de DA-30501... 2 2. Systeemeisen... 2 3. Overzicht... 2 Aan de slag... 3 1. De batterij van de

Nadere informatie

PU054 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card

PU054 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card PU054 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card. Met deze kaart kun je gemakkelijk twee

Nadere informatie

1. PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG: 3

1. PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG: 3 GEBRUIKSAANWIJZING INHOUDSOPGAVE 1. PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG: 3 2.HET MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 4 2.1 Deurbel krijgt spanning via batterijen 4 2.2 Deurbel krijgt spanning via

Nadere informatie

R10 instellen via de Web Interface

R10 instellen via de Web Interface R10 instellen via de Web Interface Een beschrijving van hoe er verbinding kan worden gemaakt met de Web Interface van een R10 en een overzicht van veel voorkomende instellingen die gemaakt kunnen worden

Nadere informatie

Installatie & Snel Start Gids AISnet Internet Basis Station AIS Ontvanger

Installatie & Snel Start Gids AISnet Internet Basis Station AIS Ontvanger Installatie & Snel Start Gids AISnet Internet Basis Station AIS Ontvanger SNEL START GIDS AISnet VR1 1. Introductie Hartelijk dank voor het aanschaffen van de AISnet Internet Basis Station AIS Ontvanger.

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware installatie. LC202 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware installatie. LC202 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps LC202 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps Inleiding Stel de Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het product niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware Installatie. Installatie Windows 2000 en XP. PU007V2 Sweex PCI-kaart met 1 parallelle & 2 seriële poorten

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware Installatie. Installatie Windows 2000 en XP. PU007V2 Sweex PCI-kaart met 1 parallelle & 2 seriële poorten PU007V2 Sweex PCI-kaart met 1 parallelle & 2 seriële poorten Inleiding Stel de PU007V2 niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van verwarmingselementen.

Nadere informatie

Electronische loep "One"

Electronische loep One Electronische loep "One" Eenvoudige, betaalbare, elektronische loep voor mensen met visuele beperkingen Deze draagbare elektronische loep geeft een scherp beeld en hoog contrast met een vergroting van

Nadere informatie

WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0

WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0 WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0 Inleiding Stel de Sweex Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0 niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

Bewaar exemplaar. Roger Pen & Roger EasyPen Uitlevering aan cliënt

Bewaar exemplaar. Roger Pen & Roger EasyPen Uitlevering aan cliënt Bewaar exemplaar Roger Pen & Roger EasyPen Uitlevering aan cliënt maart 2015 Verstaan in gezelschap was nog nooit zo eenvoudig 2 Stap 1 (OPTIONEEL): Roger Pen toevoegen in Target module Selecteer de Roger

Nadere informatie

In de Doos. AFK-BOX Afstandsbediening (optioneel) HDMI kabel Voedingsadapter

In de Doos. AFK-BOX Afstandsbediening (optioneel) HDMI kabel Voedingsadapter Welkom! U heeft een goede keuze gemaakt met uw nieuwe AFK-Box, Wij wensen u alvast veel kijk plezier. In deze handleiding leggen wij u stap voor stap uit hoe u alles aansluit, instellingen veranderd en

Nadere informatie

LC Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps. Mocht één van bovenstaande onderdelen ontbreken neem dan contact op met de leverancier.

LC Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps. Mocht één van bovenstaande onderdelen ontbreken neem dan contact op met de leverancier. LC500070 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van deze Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps. Met deze PC kaart kan je snel en eenvoudige een draadloos netwerk

Nadere informatie

Long Range b/g/n USB TurboWifi adapter voor het gebruik buiten. Handleiding Herziening 1.1

Long Range b/g/n USB TurboWifi adapter voor het gebruik buiten. Handleiding Herziening 1.1 Long Range 802.11b/g/n USB TurboWifi adapter voor het gebruik buiten Handleiding Herziening 1.1 Zorg ervoor dat er een antenne geïnstalleerd is op het apparaat, anders wordt de zendontvanger beschadigd

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Aanvullende specificaties MO128 SWEEX ISDN MODEM 128K PCI

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Aanvullende specificaties MO128 SWEEX ISDN MODEM 128K PCI MO128 SWEEX ISDN MODEM 128K PCI Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex ISDN PCI adapter. Voor een juiste werking van dit product raden wij aan deze handleiding eerst aandachtig

Nadere informatie

Samen zorgen we voor een soepele installatie. Wifiversterker in 4 stappen

Samen zorgen we voor een soepele installatie. Wifiversterker in 4 stappen Samen zorgen we voor een soepele installatie Wifiversterker in 4 stappen Nog even en je hebt overal in huis wifi. Met deze handleiding helpen we je in 4 stappen met de installatie. Samen zorgen we voor

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BT TRANSPONDER

Gebruikershandleiding BT TRANSPONDER Gebruikershandleiding BT TRANSPONDER Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de MOPAS BT Transponder. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie en het device ontwikkeld om personen in staat

Nadere informatie

WC004 - Nightvision Chatcam. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex Nightvision Chatcam wordt aangesloten!

WC004 - Nightvision Chatcam. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex Nightvision Chatcam wordt aangesloten! WC004 - Nightvision Chatcam Inleiding Stel de Sweex Nightvision Chatcam niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van verwarmingselementen.

Nadere informatie

1. Algemene informatie

1. Algemene informatie FD-10 HANDSFREE MULTI-USER COMMUNICATIE APPARATUUR 1. Algemene informatie 1.1 Introductie De FD-10 is het meest geoptimaliseerde Full-Duplex communicatieapparaat waarmee u handsfree gesprekken kunt voeren.

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware Installatie. Installatie Windows 2000 en XP. PU006V2 Sweex 2 Port Serial PCI Card

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware Installatie. Installatie Windows 2000 en XP. PU006V2 Sweex 2 Port Serial PCI Card PU006V2 Sweex 2 Port Serial PCI Card Inleiding Stel de PU006V2 niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van verwarmingselementen. Gebruik

Nadere informatie

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit Welkom bij payleven Samen met onze gratis app en uw eigen smartphone of tablet bent u nu klaar om pin- en creditcardbetalingen te accepteren. Hier volgt een uitleg van de verschillende mogelijkheden en

Nadere informatie

1.QUICKSTART GUIDE 3 2.PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 5 4.HET SCHERM IN GEBRUIK NEMEN 8

1.QUICKSTART GUIDE 3 2.PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 5 4.HET SCHERM IN GEBRUIK NEMEN 8 GEBRUIKSAANWIJZING 2 INHOUDSOPGAVE 1.QUICKSTART GUIDE 3 2.PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 5 4.HET SCHERM IN GEBRUIK NEMEN 8 5.HET SCHERM NEERZETTEN EN OPLADEN

Nadere informatie

JABRA SPEAK 510. Handleiding. jabra.com/speak510

JABRA SPEAK 510. Handleiding. jabra.com/speak510 JABRA SPEAK 510 Handleiding jabra.com/speak510 2015 GN Netcom A/S. Alle rechten voorbehouden. Jabra is een geregistreerd handelsmerk van GN Netcom A/S. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke

Nadere informatie

Verbinding SPS651 met de Workabout Pro G2

Verbinding SPS651 met de Workabout Pro G2 Verbinding SPS651 met de Workabout Pro G2 Deze handleiding beschrijft hoe de SPS651 met de Workabout Pro G2 te koppelen is. Voor het gebruik van de SPS651 icm met de Workabout Pro G2 is het van belang

Nadere informatie

Opladen Opmerkingen Vragen?... 11

Opladen Opmerkingen Vragen?... 11 Aanwezigheidsregistratie Release 1 2018 1 e kwartaal Model: X-9200B Inhoudsopgave Activiteiten aanmaken... 2 Hoe werkt het registratieproces?... 4 Aan de slag: Draadloos scannen met een smartphone, tablet

Nadere informatie

Gebruikershandleiding AT-500T/R. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen.

Gebruikershandleiding AT-500T/R. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Gebruikershandleiding AT-500T/R 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Introductie: Bedankt voor het aanschaffen van dit 40 kanaals communicatiesysteem, AT-500T/R. Deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding TS Connect

Handleiding TS Connect Handleiding LoRa module met w w w.top.systems www.top.systems INHOUD 1 Introductie 2 2 Functionele eigenschappen 4 Software 4 Geolocatie services (optioneel) 4 3 Spreading factor 6 4 Aansluitschema 7 5

Nadere informatie

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen.

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Introductie: Bedankt voor het aanschaffen van deze UHF- PLL 40 kanaals rondleidingsysteem en draadloze

Nadere informatie

Handleiding GPS kaart tracker

Handleiding GPS kaart tracker Handleiding GPS kaart tracker Inhoudsopgave: 1. Specificaties 2. SIM kaart installatie 3. Personaliseren GPS tracker 4. Opladen 5. Functies knoppen 6. Status LED lampjes 7. SOS nummers 8. Familie nummers

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. PU003 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. PU003 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card PU003 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card. Met deze kaart kunnen gemakkelijk twee

Nadere informatie

WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen

WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen Bewaar deze gebruiksaanwijzing voor toekomstig gebruik. Easi-Scope 2 bevat een ingebouwde oplaadbare

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Monty Alarmzender

Gebruikershandleiding Monty Alarmzender Gebruikershandleiding Monty Alarmzender Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Monty alarmzender. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie en het device ontwikkeld, om u in staat te stellen

Nadere informatie

Welkom! In de Doos. AFK-BOX Afstandsbediening HDMI kabel Voedingsadapter Handleiding

Welkom! In de Doos. AFK-BOX Afstandsbediening HDMI kabel Voedingsadapter Handleiding Welkom! U heeft een goede keuze gemaakt met uw nieuwe AFK-Box, Wij wensen u alvast veel kijk plezier. In deze handleiding leggen wij u stap voor stap uit hoe u alles aansluit, instellingen veranderd en

Nadere informatie