TomTom Navigator Installatiehandleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TomTom Navigator Installatiehandleiding"

Transcriptie

1 Het Installeren van de TomTom Navigator: TomTom Navigator Installatiehandleiding Ad 1. Het Installeren van de Navigator software op uw Toshiba Pocket PC. Ad 2. Het Installeren van de Navigator hardware in uw auto. Ad 3. Het installeren en controleren van de GPS-ontvanger. Ad 4. Het oplossen van eventuele problemen bij het installeren. Ad 1. Het installeren van de Navigator software op uw Toshiba Pocket PC Koppel uw Toshiba Pocket PC met uw PC Zorg dat uw Toshiba Pocket PC via Active Sync kan communiceren met uw PC. Raadpleeg hiervoor de installatiehandleiding Toshiba Pocket PC Pocket PC. Installeer de TomTom Navigator software op uw Toshiba Pocket PC Plaats de CD-ROM met TomTom Navigator software in de CD-ROM drive van uw PC 1. Als de CD-ROM niet automatisch opstart, kunt u deze via setup.exe (in Windows Explorer/verkenner op uw PC) starten. Vervolgens installeert u stap-voor-stap de TomTom Navigator software. U vindt een uitgebreide handleiding met alle uitleg over de TomTom Navigator software in het set up-menu op de CD-ROM. Het installeren doet u in vijf opeenvolgende stappen: Eerst kiest u de door u gewenste taal ( kies een taal in setup- menu); Klik daarna op de pijl naar rechts

2 Lees de voorwaarden in de licentieovereenkomst. Indien u akkoord gaat met de voorwaarden klikt u op de knop "Ik stem toe" Daarna klikt u op de pijl naar rechts De setup wordt gestart

3 1. Vervolgens installeert u de applicaties (basis-programma s). Eerst wordt het TomTom Navigator programma geïnstalleerd. Plaats zo nodig een zwarte stip voor deze optie door hier met de muis op te klikken. Klik daarna op de pijl naar rechts. Klik op de pijl naar rechts. De bovenstaande melding verschijnt in het scherm van uw PC. Daarna verschijnt de onderstaande melding: klik op Ja De installatie begint:

4 Daarna verschijnt er in het scherm van uw PC de volgende mededeling: Zoals de melding ons al aangeeft kijken even op het scherm van de Toshiba Pocket PC: Daar kunt u zien hoever uw Toshiba Pocket PC Is met de daadwerkelijke installatie. Tip: als het onderstaande scherm niet meer op het scherm van de Pocket PC staat is de installatie waarschijnlijk al voltooid. Een en ander verloopt normaliter vrij snel. De tekst in dit scherm kan afwijken. Dit maakt echter geen verschil voor het verloop van de installatie. Wacht zonodig- tot het installatieproces Voltooid is en klik vervolgens - op uw PC op OK : De volgende aanduiding komt even in het scherm

5 De bovenstaande melding verschijnt in het scherm van uw PC. Daarna verschijnt de onderstaande melding: Klik op Ja. Daarna verschijnt er in het scherm van uw PC de volgende mededeling: Zoals de melding ons al aangeeft kijken even op het scherm van de Toshiba Pocket PC: Daar kunt u zien hoever uw Toshiba Pocket PC Is met de daadwerkelijke installatie. Tip: als het onderstaande scherm niet meer op het scherm van de Pocket PC staat is de installatie waarschijnlijk al voltooid. Een en ander verloopt normaliter vrij snel. De tekst in dit scherm kan afwijken. Dit maakt echter geen verschil voor het verloop van de installatie.

6 De volgende aanduiding komt even in het scherm Gevolgd door: klik op Ja De installatie begint: Daarna verschijnt er in het scherm van uw PC de volgende mededeling: Zoals de melding ons al aangeeft kijken even op het scherm van de Toshiba Pocket PC: Daar kunt u zien hoever uw Toshiba Pocket PC Is met de daadwerkelijke installatie. Tip: als het onderstaande scherm niet meer op het scherm van de Pocket PC staat is de installatie waarschijnlijk al voltooid. Een en ander verloopt normaliter vrij snel. De tekst in dit scherm kan afwijken. Dit maakt echter geen verschil voor het verloop van de installatie.

7 Wacht zonodig- tot het installatieproces Voltooid is en klik vervolgens - op uw PC op OK : U komt weer terug in het hoofdmenu. Op uw Pocket PC verschijnt de volgende melding:

8 Tap op OK De Toshiba Pocket PC zal zich vervolgens gaan resetten. Zodra het normale openingsscherm weer verschijnt: Zet u de Pocket PC, die u gewoon in de cradle laat zitten, Uit en vervolgens weer aan. Daarna klikt u - op uw PC op OK : Installatie van de door u gewenste kaart(en). Op uw PC vindt u het volgende menu: Klik op Installeer kaarten en daarna klikt u op de pijl naar rechts.

9 Het volgende menu verschijnt: Kies de juiste Regio, en klik daarna op de pijl naar rechts. Uit het onderstaande menu kiest u de gewenste kaart. De kaart van Nederland kunt u op de standaard Pocket PC installeren. Voor de kaart van de Benelux wordt een optionele geheugenkaart aangeraden. Na voor de juiste kaart gekozen te hebben klikt u op de pijl naar rechts.

10 Het volgende scherm verschijnt: Kies de juiste optie en klik darna op de pijl naar rechts. De installatie begint: Wanneer de kaart geïnstalleerd is verschijnt het keuze scherm weer:

11 Wanneer u de handleiding wilt lezen klikt u op lees handleiding en Daarna op de pijl naar rechts. Wilt u dat echter niet dan klikt u op Einde en daarna op de pijl naar rechts om de installatie te beëindigen. TomTom is nu geïnstalleerd Het volgende scherm verschijnt: Wanneer u TomTom Navigator nu wilt registreren klikt u op de pijl naar rechts. Zoniet dan dient u het vinkje voor Ga online om te registreren te verwijderen Door op het vinkje te klikken. Daarna klikt u op de pijl naar rechts.

12 Ad 2. Het installeren van de hardware in uw auto De Toshiba Pocket PC en Pocket PC-houder Bevestig de Toshiba Pocket PC-houder in uw auto met behulp van de bijgeleverde bevestigingsmogelijkheden. Houd u er rekening mee dat de zuignap bij extreme temperaturen los kan laten van de autoruit. Plaats uw Toshiba Pocket PC in de Pocket PC-houder. Druk de zijkanten stevig aan, let op dat u hierbij uw Toshiba Pocket PC niet beschadigt. De sigarettenaansteker-kabel (de zgn. Y-kabel) Stop de plug van de sigarettenaansteker-kabel in de sigarettenaansteker van uw auto. Het snoer heeft twee uiteinden; één voor verbinding met de GPS-ontvanger en één voor verbinding met uw Toshiba Pocket PC. *2 Deze connector aansluiten op de Toshiba Pocket PC. *1 *3 Aansluiten op sigarettenaanstekeraansluiting in de auto (12 Volt) *1 Bevestig het ronde plugje van de GPS-ontvanger aan het ronde stekkertje van de sigarettenaanstekerkabel. *2 Bevestig uw Toshiba Pocket PC aan het andere uiteinde van de sigarettenaansteker-kabel (het platte stekkertje). *3 Plug de grote spanningsplug in de sigarettenaanstekeraansluiting van de auto. Hiermee zijn uw Toshiba Pocket PC en GPSontvanger verbonden met de stroomvoorziening via de sigarettenaansteker van uw auto. Ad 3. Het installeren en controleren van de GPS-ontvanger De GPS-ontvanger De GPS-ontvanger ontvangt zijn signalen van satellieten die op meer dan kilometer hoogte om de aarde cirkelen. Door middel van deze signalen kunt u met de GPS-ontvanger uw exacte geografische positie bepalen. De GPS-ontvanger ontvangt de satelliet-signalen alleen als hij lucht kan zien. Het signaal van de satellieten kaatst af op ondoorzichtig of geblindeerd materiaal. De GPS-ontvanger kan daarom geen signalen ontvangen in tunnels, binnenshuis, middenin de auto, achter warmtewerende coating van de voorruit of tussen hoge gebouwen. Plaats de GPS-ontvanger onder uw voorruit, achterruit of bijvoorbeeld op het dak van uw auto. Checken GPS-ontvangst op uw Toshiba Pocket PC Opmerking vooraf: Als u voor de eerste keer een GPS signaal wilt ontvangen kan dit ongeveer 30 minuten duren. Dit kan ook het geval zijn wanneer u uw GPS-ontvanger langere tijd niet gebruikt heeft. Hoe gaat u verder met de installatie van TomTom Navigator: U heeft uw Toshiba Pocket PC in de houder in uw auto geplaatst; De GPS- ontvanger bevindt zich op een plek in/op uw auto waar hij lucht kan zien ; Toshiba Pocket PC en GPS-ontvanger zijn verbonden met de stroomvoorziening via de sigarettenaansteker van uw auto; Vervolgens start u het Navigator programma op uw Toshiba Pocket PC. U gaat dan naar Start op de Toshiba en u klikt op TomTom Navigator. ; In het menu onderaan het beeldscherm klikt u op Archief, vervolgens op GPS status en tenslotte op het tabblad Status.

13 U krijgt dan het volgende scherm te zien: Coördinaten Sterkte signaal per satelliet (hier 4 satellieten stuks) Status tabblad Positie pijl, rijrichting plus exacte lokatie. Bewegende puntjes geven aan dat de GPS verbonden is met uw Toshiba Pocket PC Afbeelding 1. Screenshot Status tabblad GPS tabblad, zie afbeelding 5 Het GPS tabblad dient er na opstarten als hieronder uit te zien. Verander hierin niets. Vinkje aan=gps aan Vinkje uit=gps uit Soort GPS ontvanger: SIRF Soort GPS snoer: COM1: Afbeelding 2. Screenshot GPS tabblad Soort GPS ontvanger en snoer. In het TomTom GPS programma kunt u een selectie maken uit meerdere GPS ontvangers en COM poorten. Deze keuze is afhankelijk van uw configuratie en versie GPS software. Wij raden u ook aan om bij de laatste versie GPS software te downloaden en deze te installeren op uw Pocket PC. In onderstaande tabel treft u de mogelijke configuraties aan. Ga voor uw eigen configuratie na welke instelling voor u een werkende situatie oplevert. Pocket PC COM Poort GPS instelling Toshiba e3xx Com 1 Sirf of NMEA of NMEA 4800 Toshiba e740 Com 1 Sirf of NMEA of NMEA 4800 Toshiba e750 Com 2 Sirf of NMEA of NMEA 4800 U kunt vervolgens, na het plannen van een route, ook op uw Navigatiescherm (zie hieronder op afbeelding 3) zien of de GPS werkt. Dit scherm geeft rechtsonder het aantal satellieten aan en de sterkte van de signalen. Er zijn minimaal 3 satellieten nodig om uw positie te bepalen: dit ziet u aan het aantal blokjes rechtsonder in het scherm en het getal dat daaronder vermeld wordt. GPS pijl dient in het scherm te staan Signaal sterkte satellieten Aantal satellieten waarvan signalen worden ontvangen Afbeelding 3. Screenshot Navigatiescherm

14 Zodra de GPS-ontvanger werkt, kunt u het TomTom Navigator programma gebruiken. Alle informatie over het verdere gebruik van de software kunt u vinden op de TomTom Navigator CD-ROM. Wanneer u uw Toshiba Pocket PC loskoppelt van de GPS-ontvanger, dan werken GPS en stemondersteuning niet meer. U kunt het programma vervolgens als electronische kaart gebruiken om uw route buiten de auto te vervolgen tot aan uw bestemming. Ad 4. Het oplossen van eventuele problemen bij het installeren TomTom Navigator Probleem Na een reset van de Toshiba Pocket PC krijg ik geen verbinding meer met de GPS. De GPS verbinding werkt niet meer na het uit doen De TomTom Navigator CD-ROM start niet op of het installatieprogramma werkt niet. De TomTom Navigator CD-ROM start niet automatisch op. Tijdens installatie verschijnt Error 193 op uw PC-scherm. GPS-ontvangst valt weg. Uw Navigator scherm toont het volgende: Aantal satellieten is minder dan 3 De signaalstreepjes vallen weg De GPS pijl verandert in een lege cirkel U ziet de tekst GPS onbetrouwbaar Datum en klokje in het GPS-Status scherm zijn niet zichtbaar (zie 2.) Oplossing U dient het volgende te doen: 1) Verwijder de GPS van de Pocket PC 2) Voer een zachte reset uit op uw Pocket PC (knop op de achterzijde van de Pocket PC) 3) Sluit de GPS weer aan op uw Pocket PC 4) Start TomTom Navigator op uw Pocket PC 5) Ga naar het menu Archief GPS status 6) Selecteer de tab GPS en zet een vinkje in het vakje om de GPS aan te zetten. Doe uw Toshiba Pocket PC uit en dan weer aan. Probeer opnieuw op een andere PC voorzien van ActiveSync. NB. TomTom Navigator software is niet te installeren vanaf een Macintosh computer. Start de CD-ROM op via "setup.exe" via de Windows Explorer op uw PC. Verwijder AcitveSync van uw PC. Herstart uw PC vervolgens en installeer ActiveSync opnieuw. Installeer vervolgens TomTom Navigator op uw Toshiba Pocket PC. 1. Rijdt u door een tunnel, gebruikt uw GPS binnenshuis, is uw GPS achter een gecoate voorruit geplaatst of rijdt u tussen hoge gebouwen? 2. Uw GPS-ontvanger kan geen satellietsignalen ontvangen als u zich in deze situaties bevindt. Zodra de GPS-ontvanger weer 'lucht kan zien' kunt u de signalen weer ontvangen. 3. De bewegende puntjes in het GPS-Status scherm zijn niet zichtbaar. Er is geen contact tussen GPS en Toshiba Pocket PC : Controleer alle stekkers. Doe uw Toshiba uit en weer aan. 4. Ga naar de GPS-Status pagina van het Navigator programma en verplaats uw GPS-receiver totdat u weer voldoende signalen ontvangt. Linksonder in het Navigator scherm van uw Toshiba Pocket PC verschijnt een stekkersymbooltje en bovenop de sigarettenaansteker-plug brandt geen lichtje. De stroomvoorziening is onderbroken. Duw de stekker goed aan in de sigaretten-aansteker van uw auto totdat het lichtje op de sigarettenaanstekerplug gaat branden en het stekkersymbooltje uit uw beeldscherm verdwijnt. Er verschijnt een speakertje in het Navigator scherm van uw Toshiba Pocket PC. U heeft geen geluid. Via het Navigator menu kunt u het geluid aan-of uitzetten. Als het geluid aan staat verdwijnt het speakertje uit uw scherm. Mocht u na het lezen van de schriftelijke en electronische handleiding nog vragen hebben over TomTom Navigator, dan kunt u surfen naar de support webpages van TomTom ( of een sturen aan: support@tomtom.com. Wij zullen u zo snel mogelijk behulpzaam zijn bij het oplossen van vragen met betrekking tot de TomTom Navigator software. Als u geen toegang heeft tot internet, of daar geen gebruik van wilt maken, kunt u ook bellen naar Meldt hier dat u een vraag heeft over de TomTom software, een specialist van TomTom belt u dan zo snel mogelijk terug.

15 Wij wensen u vele zorgeloze trips met TomTom Navigator toe! Tenslotte willen we u graag wijzen op het volgende: Het gebruik van auto-navigatiesystemen is voor de verantwoordelijkheid van de gebruiker. TomTom Navigator is zodanig ingericht dat u het systeem tijdens het rijden niet hoeft te bedienen. Bedien het apparaat alleen als u stilstaat. Zorg bij het plaatsen in de auto dat dit product het vrije zicht op de weg niet belemmert. Palmtop BV en Palmtop s leveranciers aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor het gebruik van dit systeem. In de handleiding van de Pocket PC wordt gesproken over het niet gebruiken van de Pocket PC in de auto, hiermee wordt bedoeld het bedienen van de Pocket PC als de auto niet stilstaat! Het Global Positioning System wordt beheerd door de Amerikaanse overheid. Palmtop BV kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de beschikbaarheid en accuratesse van het GPS systeem zelf. Aan de samenstelling van deze handleiding is de grootse zorg besteed. Door voortdurende productontwikkeling kan het zijn dat bepaalde informatie niet volledig up to date is. Aan deze handleiding kunnen geen rechten worden ontleend. Copyright 2002 Palmtop BV Copyright 2002 Tele Atlas NV Digital Mapping Pocket PC en het Pocket PC logo zijn eigendom van de Microsoft Corporation Alle andere genoemde merken zijn eigendom van de verschillende eigenaren. De gebruikte kaarten in TomTom Navigator zijn van zeer hoge kwaliteit. Toch kan het voorkomen dat de informatie van de kaart afwijkt van de situatie ter plaatse. Palmtop BV en Tele Atlas NV aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor onjuistheden op in de kaart.

TomTom Navigator Installatiehandleiding

TomTom Navigator Installatiehandleiding Het Installeren van de TomTom Navigator: TomTom Navigator Installatiehandleiding Ad 1. Het Installeren van de Navigator software op uw Toshiba e330. Ad 2. Het Installeren van de Navigator hardware in uw

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

Verkorte handleiding UMTS-breedband USB-modem

Verkorte handleiding UMTS-breedband USB-modem Verkorte handleiding UMTS-breedband USB-modem Designed for Vodafone VMC Dut U.indd 1 5/10/06 15:17:24 VMC Dut U.indd 2 5/10/06 15:17:24 Gefeliciteerd met de aanschaf van uw nieuwe USB-modem. In deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Verlofregistratie. Installatie

Verlofregistratie. Installatie Easy Template Gulperberg 63 3453 RW De Meern Tel: 030-232 1092 Fax: 030-2321013 E-mail: info@easytemplate.nl Website: www.easytemplate.nl ABN-AMRO 55 70 72 441 IBAN: NL75ABNA0557072441 BIC: ABNANL2A KVK

Nadere informatie

Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42

Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42 Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42 9234594 Nummer 2 Nokia, Nokia Connecting People en Pop-Port zijn gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Copyright 2005 Nokia. Alle rechten

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Stand-alone / Netwerkversie Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Wij willen u er op wijzen dat ons systeem FWG3.0 Cd-rom versie dit

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype Handleiding voor het installeren van en werken met Skype 1 Inhoudsopgave: Wat is Skype?... 3 Systeem-eisen Skype... 3 Skype installeren... 4 Skype account aanmaken... 7 Werken met Skype... 10 Skype verwijderen...

Nadere informatie

Korte installatiehandleiding voor de datakabel DKU-5

Korte installatiehandleiding voor de datakabel DKU-5 Elektronische handleiding als uitgave bij "Nokia Handleidingen - Voorwaarden en bepalingen, 7 juni 1998" ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) Korte installatiehandleiding voor de

Nadere informatie

BAT BA A T VUS DIGIT A ALE FIETS VUS DIGIT A ALE FIETS TL A AS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13

BAT BA A T VUS DIGIT A ALE FIETS VUS DIGIT A ALE FIETS TL A AS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13 BATAVUS DIGITALE FIETSATLAS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13 Powered by: Inhoudsopgave Welkom 1. Installeer de BATAVUS DIGITALE FIETSATLAS op uw navigatiesysteem 3. Het

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc

Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc Heeft U een nieuwe laptop of pc gekocht/gekregen en wilt U Compustam overzetten van Uw oude laptop-pc naar Uw nieuwe laptop -pc Ik ga in

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 11.0 Versiedatum: 27 juli 2015 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921p Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - Gehele document herzien; - Afbeeldingen

Nadere informatie

tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit)

tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit) tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit) Installatie van PC Software Volg de onderstaande stappen: 25.05.2011 1. Plaats de cd-rom die

Nadere informatie

Sharpdesk V3.3. Installatiehandleiding Versie 3.3.07

Sharpdesk V3.3. Installatiehandleiding Versie 3.3.07 Sharpdesk V3.3 Installatiehandleiding Versie 3.3.07 Copyright 2000-2009 SHARP CORPORATION. Alle rechten voorbehouden. Het reproduceren, aanpassen of vertalen van deze publicatie zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

voor Windows Installatiehandleiding eid middleware v2.5 voor Windows

voor Windows Installatiehandleiding eid middleware v2.5 voor Windows Installatiehandleiding voor Windows 2006 Zetes NV pagina 1 van 11 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stap 1: installatie van de de kaartlezer... 4 Instructies Vista... 4 Instructies 98/ME/2000/XP... 4 Controle

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING

INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLATIEHANDLEIDING Update van uw Mamut programma EEN GEDETAILLEERDE STAP-VOOR-STAP BESCHRIJVING VAN HOE U EEN UPDATE KUNT MAKEN VAN UW MAMUT BUSINESS SOFTWARE PROGRAMMA (VAN VERSIE 9.0 OF NIEUWER).

Nadere informatie

UNIFORM-Pocket PC Handleiding

UNIFORM-Pocket PC Handleiding UNIFORM-Pocket PC Handleiding Inhoud 1. Installatie UNIFORM Pocket PC... 3 2. Handleiding UNIFORM Pocket PC... 5 2.1 Attentielijst... 5 2.2 Dierkaart... 7 2.3 Registraties... 10 2.4 Synchroniseren... 10

Nadere informatie

AZO@Home installatie

AZO@Home installatie AZO@Home installatie OPGELET Deze nieuwe technologie kan enkel gebruikt worden op de door Microsoft courant ondersteunde versies van Windows. Momenteel is dit: Windows 7, Windows 8 en 8.1 0. Registratie

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING VOOR "MultiDiag for DiagBox"

INSTALLATIEHANDLEIDING VOOR MultiDiag for DiagBox INSTALLATIEHANDLEIDING VOOR "MultiDiag for DiagBox" INHOUDSOPGAVE VOORBEREIDING - Voorbereiding van DiagBox - Updaten van de softwareversie van DiagBox - Activeren van Bluetooth (alleen X200/X201) - Bijwerken

Nadere informatie

Firmware Upgrade. Upgrade Utility (Router Tools)

Firmware Upgrade. Upgrade Utility (Router Tools) Firmware Upgrade Upgrade Utility (Router Tools) Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Voorbereiding 3 Modem/router resetten naar fabrieksinstellingen 3 Computer configuratie in Windows 8/8.1 4 Computer configuratie

Nadere informatie

Instructie. Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. BICS Installatie. BICS Installatie

Instructie. Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. BICS Installatie. BICS Installatie Instructie Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. 1 Instructie Voor BICS dient u te beschikken over een werkende internetverbinding en dient het TCP/IP Netwerkprotocol is geïnstalleerd te zijn. U dient

Nadere informatie

Stel de Trevler module niet bloot aan water of andere vloeibare substanties om gevaar voor u en schade aan het apparaat te voorkomen.

Stel de Trevler module niet bloot aan water of andere vloeibare substanties om gevaar voor u en schade aan het apparaat te voorkomen. Handleiding WAARSCHUWING Stel de Trevler module niet bloot aan water of andere vloeibare substanties om gevaar voor u en schade aan het apparaat te voorkomen. Open de behuizing van uw Trevler nooit, om

Nadere informatie

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Versie 1.4 Datum 11 januari 2011 Status definitief Inhoud 1 Downloaden installatiebestand 3 2 SafeSign installeren 4 3 Certificaten toevoegen aan de

Nadere informatie

DuboCalc 4.0. Installatie instructie

DuboCalc 4.0. Installatie instructie DuboCalc 4.0 Installatie instructie Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Verwijderen bestaande installaties... 3 3 Installatie DuboCalc Project... 4 4 Foutmeldingen... 8 1 DuboCalc Project 2.2 Installatie

Nadere informatie

Knowledge Article 6.2.0.4. Titel: CITO 6.2.0.4 : Nederlandse Windows 7 & 8 64bit installatiehandleiding

Knowledge Article 6.2.0.4. Titel: CITO 6.2.0.4 : Nederlandse Windows 7 & 8 64bit installatiehandleiding Knowledge Article REQUEST NO. 00139 Nederlandse versie: Gerard Baegen Product: CITO Afdeling: Engineering Onderdeelnummer: Vertouwelijk: J Bij J alleen intern gebruik Versie: 6.2.0.4 Gemaakt: 05/02/2014

Nadere informatie

T-MOBILE CLOUD Windows Installatiehandleiding. Private Planet, Ltd.

T-MOBILE CLOUD Windows Installatiehandleiding. Private Planet, Ltd. T-MOBILE CLOUD Windows Installatiehandleiding Private Planet, Ltd. Copyright 2013 Private Planet Ltd. Sommige applicaties zijn niet beschikbaar in alle gebieden. De beschikbaarheid van de applicatie varieert.

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software Installatiehandleiding voor e.dentifier software De e.dentifier is los en gekoppeld aan de pc met een USB-kabel te gebruiken. Voor gekoppeld gebruik is installatie van software voorwaardelijk. Met het

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

Snel aan de slag met de Mini Squirrel datalogger

Snel aan de slag met de Mini Squirrel datalogger Snel aan de slag met de Mini Squirrel datalogger Datalogger type: MS47 MS47 Mini Squirrel datalogger is een datalogger voor het controleren van het binnenklimaat op de volgende parameters: Relatieve vochtigheid,

Nadere informatie

Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner

Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner Documentversie: 1 Installatiehandleiding Vóór ingebruikname 1. Controleer of u installatierechten heeft op uw Windows-computer. Macintosh wordt

Nadere informatie

Handleiding. Certificaat installeren

Handleiding. Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 3 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 3 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

Installatie Mplus Touch Screen Kassa

Installatie Mplus Touch Screen Kassa Installatie Mplus Touch Screen Kassa Deze handleiding beschrijft de installatie van Mplus Touch Screen Kassa en de installatie van Mplus Touch Screen Kassa Update. Index Hoofdstuk 1 - Downloaden van de

Nadere informatie

TRUST AMI MOUSE WIRELESS 300

TRUST AMI MOUSE WIRELESS 300 TRUST AMI MOUSE WIRELESS 300 Snelle installatie handleiding Versie 1.0 1 1. Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor gebruikers van de Trust Ami Mouse Wireless 300 waarmee u kunt scrollen in al uw favoriete

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

U krijgt nu opnieuw beide bestanden op uw scherm : README Setup_ASR_Antenna_Tool_1.0.1 (maar met het logo SR Mecatronic vooraf)

U krijgt nu opnieuw beide bestanden op uw scherm : README Setup_ASR_Antenna_Tool_1.0.1 (maar met het logo SR Mecatronic vooraf) Installeren van de applicatie ASR Antenna Tool 1.0.1 op uw computer (Hiervoor heeft u internet nodig) Installeer bij voorkeur de applicatie op een Laptop. Ga na onze website : www.srmecatronic.com Kies

Nadere informatie

Bryton Bridge. Handleiding

Bryton Bridge. Handleiding Bryton Bridge Handleiding Inhoudsopgave SOFTWARE-OVERZICHT... 3 1.1 EERSTE INSTELLING... 3 1.2 EEN ACCOUNT REGISTREREN... 5 COLLECTIE BEHEREN... 6 2.1 UW COLLECTIE BEHEREN OP UW RIDER 50... 6 2.2 UW COLLECTIE

Nadere informatie

Installatiehandleiding Easy-Car

Installatiehandleiding Easy-Car Installatiehandleiding Easy-Car 1. Na het downloaden van het Easy-Car Setup programma voert u deze Setup uit (uitvoeren = dubbelklikken op de icoon). 2. Indien blijkt dat de versie van Microsoft.NET Framework

Nadere informatie

Verkorte handleiding Vodafone Mobile Connect USB-stick

Verkorte handleiding Vodafone Mobile Connect USB-stick Verkorte handleiding Vodafone Mobile Connect USB-stick Gefeliciteerd met de aanschaf van uw nieuwe USB-stick*. In deze verkorte handleiding vertellen wij u hoe u snel aan de slag kunt met het modem en

Nadere informatie

1 Extra bestanden installeren t.b.v. een 64-bits besturingssysteem:

1 Extra bestanden installeren t.b.v. een 64-bits besturingssysteem: Installatiehandleiding Fiscaalbox Software Ritregistratiesystemen Voertuigvolgsystemen Blackboxen Om de fiscaalboxsoftware (opnieuw) te installeren kunt U de bijgeleverde CD-Rom gebruiken of de software

Nadere informatie

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Handleiding IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Toevoeging aansluiten USB Lite Base Station 1213 2 Inhoud Inhoud... 3 Het Lite Base Station aansluiten op de USB-poort... 4 Voorgeïnstalleerde

Nadere informatie

Firmware Upgrade Utility

Firmware Upgrade Utility Firmware Upgrade Utility Inhoudsopgave Firmware Upgrade Procedure Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inhoudsopgave 2 Voorbereiding 3 Modem/router resetten naar fabrieksinstellingen 3 Computer configuratie

Nadere informatie

Vodafone Mobile Connect Card

Vodafone Mobile Connect Card Vodafone Mobile Connect Card documentversie 1.0 beta Installatiehandleiding Vodafone Mobile Connect Dashboard 9.1 voor Windows Vista (volledige installatie) Deze handleiding is op het volgende van toepassing:

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van software 4 2.3 Installeren van de software

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware installatie. LC201 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware installatie. LC201 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps LC201 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps Inleiding Stel de Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het product niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

Installatie Loon 2015

Installatie Loon 2015 Installatie Loon 2015 Inhoud Loon 2015 downloaden van MijnLoon.nl...1 Nooit eerder met Loon gewerkt?...1 Onbekende uitgever...2 Windows 8: Onbekende app...2 Installatieschermen...3 Windows Start, Alle

Nadere informatie

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie Inhoud Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.2.5... 2 Voor deelname aan GfK Digital Trends voor pc is het volgende nodig... 2 Deel 1 Installatie voor alle Windows versies... 3 Stap 1 Downloaden...

Nadere informatie

GO x40, GO x30, GO x20, GO x10, GO,XXL IQ Routes, XL IQ Routes, XL,ONE, ONE 2nd edition, Urban Rider, Rider Pro

GO x40, GO x30, GO x20, GO x10, GO,XXL IQ Routes, XL IQ Routes, XL,ONE, ONE 2nd edition, Urban Rider, Rider Pro Ritten rijden met de TomTom 1. Is uw TomTom geschikt om ritten te rijden? Met ritten bedoelen we routes, langs meerdere zogenaamde routepunten, uitgezet door iemand en opgeslagen als een geschikt digitaal

Nadere informatie

Windows 10 melding verwijderen uit een Windows 7 PC

Windows 10 melding verwijderen uit een Windows 7 PC Windows 10 W020 Windows 10 melding verwijderen uit een Windows 7 PC Dit document beschrijft hoe U het Windows 10 notificatie-pictogram, rechts onderaan op de taakbalk van een Windows 7 computer kunt verwijderen

Nadere informatie

Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup

Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup Copyright 2013 DigiAad, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van DigiAad is het niet toegestaan om informatie,

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 9.0 Versiedatum: 13 maart 2014 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921m Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - url vermelding naar bestandsuitwisseling

Nadere informatie

Installatie- / Gebruikershandleiding BaseCamp (i.c.m. GPS Garmin GPS60CX)

Installatie- / Gebruikershandleiding BaseCamp (i.c.m. GPS Garmin GPS60CX) Installatie- / Gebruikershandleiding BaseCamp (i.c.m. GPS Garmin GPS60CX) door Bas Clasquin 2015-08-27 Bas Clasquin 1-17 Deze handleiding beschrijft kort de stappen die doorlopen moeten worden om informatie

Nadere informatie

Op weg naar de nieuwe generatie ActivExpression

Op weg naar de nieuwe generatie ActivExpression Op weg naar de nieuwe generatie ActivExpression De zelfstudie module in ActivExpression levert directe terugkoppeling. Vraag na vraag, voor elke leerling. Je maakt een set vragen aan en stuurt deze naar

Nadere informatie

knfbreader Mobile kreader Mobile

knfbreader Mobile kreader Mobile knfbreader Mobile kreader Mobile Instructies voor installatie Copyright 2009 knfb Reading Technology, Inc. www.knfbreader.eu Alle rechten voorbehouden. Andere in dit document genoemde product- of bedrijfsnamen

Nadere informatie

Handleiding Certificaat installeren

Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 4 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 5 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Samsung Auto Backup Snelle gebruikershandleiding

Samsung Auto Backup Snelle gebruikershandleiding Samsung Auto Backup Snelle gebruikershandleiding De manual is ontworpen als korte opstarthandleiding. Raadpleeg de Samsung Auto Backup gebruikershandleiding voor uitgebreidere informatie. In elke sectie

Nadere informatie

Stap 1: de computer voorbereiden.

Stap 1: de computer voorbereiden. In dit stappenplan wordt beschreven hoe het Detacom systeem op een computer kan worden geïnstalleerd. Wij gaan er hierbij vanuit dat de computer voldoet aan de vereisten, en dus geschikt is. Wanneer er

Nadere informatie

Webhosting Online Beginnen met Joomla v1.0

Webhosting Online Beginnen met Joomla v1.0 Webhosting Online Beginnen met Joomla v1.0 1 Inleiding KPN stelt met een abonnement op Webhosting Online Linux gratis het content management systeem Joomla voor u beschikbaar. Dit populaire programma om

Nadere informatie

Handleiding harde schijf wissen:

Handleiding harde schijf wissen: Tim de Hoog www.timdehoog.nl v1 Handleiding harde schijf wissen: Tijdens het gebruik van een pc worden er veel gegevens opgeslagen op de harde schijf. Te denken valt aan foto s, documenten, e-mails, films

Nadere informatie

Installatie Datum: Versie: Informant Software

Installatie Datum: Versie: Informant Software Installatie 7.47 Datum: 19-12-2016 Versie: 7.47 Informant Software www.informant.nl support@informant.nl 1 Waar is deze handleiding voor bedoeld? De installatie van de update van Informant is op een dusdanige

Nadere informatie

HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA

HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA WELKOM BIJ CAIWAY! In deze handleiding wordt het installeren van het Webstar modem voor gebruik op het internet met Windows XP en Windows Vista behandeld. Heeft u

Nadere informatie

Installatie. NB: de software wordt in principe altijd lokaal geïnstalleerd.

Installatie. NB: de software wordt in principe altijd lokaal geïnstalleerd. Installatie VR-plus bestaat eigenlijk uit twee gedeelten: 1. de database: deze bevat de vestigingsgegevens. 2. de software: dit programma is de schil om de database heen en stelt de gebruiker in staat

Nadere informatie

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1 Inhoud Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1... 2 Voor deelname aan GfK Digital Trends voor pc is het volgende nodig... 2 Deel 1 Installatie voor alle Windows versies... 3 Stap 1 Downloaden...

Nadere informatie

Tetra Portaal Handleiding

Tetra Portaal Handleiding Tetra Portaal Handleiding Release Tetra B.V. 18-03-2015 Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 1.1 Algemeen............................................... 3 1.2 Inloggen via Bricks Huisarts.....................................

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

Installatie handleiding Telefoon Assistent lite v0.1

Installatie handleiding Telefoon Assistent lite v0.1 Installatie handleiding Telefoon Assistent lite v0.1 Inhoudsopgave Voorbereiding Pagina 3. Installatie Pagina 4. Configuratie Pagina 9. - 2 - Voorbereiding Bedankt dat u heeft gekozen voor de Telefoon

Nadere informatie

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger.

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger. Aan de slag Deze snelgids omschrijft hoe de ClickToPhone software moet worden geïnstalleerd, de Bluetooth hardware met de telefoon moet worden gekoppeld en hoe een gebruikersniveau moet worden gekozen.

Nadere informatie

Sharpdesk V3.5. Installatiehandleiding Versie 3.5.01

Sharpdesk V3.5. Installatiehandleiding Versie 3.5.01 Sharpdesk V3.5 Installatiehandleiding Versie 3.5.01 Copyright 2000-2015 SHARP CORPORATION. Alle rechten voorbehouden. Het reproduceren, aanpassen of vertalen van deze publicatie zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware installatie. LC202 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware installatie. LC202 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps LC202 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps Inleiding Stel de Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het product niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Handleiding

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Handleiding WBelectronics Infinity USB Phoenix - Handleiding Introductie Dank u voor de aanschaf van de Infinity USB Phoenix van WB Electronics! Het installeren van de Infinity USB Phoenix geschiedt in 3 eenvoudige

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding ICY1801TP Thermostat Programmer Installatiehandleiding en gebruiksaanwijzing I.C.Y. B.V. Introductie De Thermostat Programmer vergemakkelijkt het programmeren van de Timer-Thermostaat, doordat u één keer

Nadere informatie

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express!

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Welkom, Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Onze dienst Cloud24You Express is speciaal ontwikkeld voor klanten die wél kiezen voor een hoge kwaliteit en beschikbaarheid,

Nadere informatie

Handleiding snelbestellen via barcodescanner

Handleiding snelbestellen via barcodescanner Online uw bestelling plaatsen met de Opticon OPN 2001 1 INHOUD Hoofdstuk Pagina Installatie 3 Installatie 2 6 De scanner 8 Het programma 9 Afronden op de website 14 Tip: meerdere scanners in één keer uitlezen

Nadere informatie

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=2693a6d2-a94f-47d5-97a3-10f68e5aee64&displaylang=nl

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=2693a6d2-a94f-47d5-97a3-10f68e5aee64&displaylang=nl Handleiding Radio software update MDA Vario Deze handleiding helpt u om de radio software te updaten voor de MDA Vario naar versie 02.71.11. Voorwaarde daarbij is dat uw MDA Vario momenteel beschikt over

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Systeemeisen... 3 2 Installatie... 4 3 Back-up Online configureren...

Nadere informatie

Handleiding De Biedwedstrijd

Handleiding De Biedwedstrijd Handleiding De Biedwedstrijd Auteur: Marcel Hofstede Versie: 2.1 Handleiding Biedwedstrijd (V2.1) Blz. 1 van 11 INHOUDSOPGAVE Programma Biedwedstrijd...3 1. Installatie en opstarten van het programma...3

Nadere informatie

Boutronic Dongle driver installeren

Boutronic Dongle driver installeren Boutronic Dongle driver installeren Wanneer u de Boutronic USB Dongle aansluit op uw computer, zal de computer proberen deze automatisch te herkennen. Wanneer uw computer de Boutronic USB Dongle herkent,

Nadere informatie

Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M

Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M Installatiehandleiding Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M Softwareprogramma 98646-003-14 Inhoud Gebruiksdoel................. 3 Systeemvereisten.............. 3 Kenmerken................... 3

Nadere informatie

DATACARD Firmware Update Instructie

DATACARD Firmware Update Instructie DATACARD Firmware Update Instructie Firmware Update Applicatie voor Windows Besturingssystemen Inhoud Wat u nodig heeft Update uw firmware met behulp van de Go Green Upgrade CD-ROM Update uw firmware met

Nadere informatie

activboard bijwerken Betreft: bijwerken software, drivers en firmware van Activ producten

activboard bijwerken Betreft: bijwerken software, drivers en firmware van Activ producten activboard bijwerken Betreft: bijwerken software, drivers en firmware van Activ producten Het bijwerken van software en drivers is gewenst om zo de nieuwste functies te kunnen gebruiken en om probleemloos

Nadere informatie

Installatie en Gebruik Barcode Scanner

Installatie en Gebruik Barcode Scanner Installatie en Gebruik Barcode Scanner Efficiënt Inkopen Een kleine en handzame scanner heeft het bestellen aanzienlijk makkelijker gemaakt. Samen met software zal deze scanner trouwe klanten ter beschikking

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

BASIS HANDLEIDING CLOUD ASSISTENT

BASIS HANDLEIDING CLOUD ASSISTENT BASIS HANDLEIDING CLOUD ASSISTENT 2018 web2work Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. Instellingen... 5 3. Problemen/oplossingen... 7 2018 web2work Pagina 2 van 8 1. Installatie In dit hoofdstuk

Nadere informatie

Handleiding Online Boekhouden

Handleiding Online Boekhouden Handleiding Online Boekhouden Het online boekhoudprogramma kan gestart worden op de site van Horeca Boekhouden.nl (http://www.horecaboekhouden.nl/fin_administratie.php). Om verbinding te maken, moet op

Nadere informatie

Voordat u begint, controleert u alstublieft de volgende zaken:

Voordat u begint, controleert u alstublieft de volgende zaken: Lees dit goed door! Middels dit stappenplan zullen wij u stap voor stap uitleggen hoe een flashcard geïnstalleerd dient te worden. Wij kiezen ervoor op een universele handleiding aan te bieden, maar elke

Nadere informatie

Installatie VTP. versie

Installatie VTP. versie Pagina 1 van 15 Installatie VTP versie 2.1108 afdeling pagina Voor u begint. 1 Stap 1: Installeren VTP 2 t/m 5 Stap 2: Instellen VTP 6 t/m 11 Stap 3: Instellen automatische taak 12 t/m 17 Voor u begint:

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb.

KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb. KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb.nl email account Revisie: 07-04-2010 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Mozilla Thunderbird

Nadere informatie

Bulthuis barcode scan oplossing handleiding

Bulthuis barcode scan oplossing handleiding Bulthuis barcode scan oplossing handleiding Bulthuis Truck en Traileronderdelen Versie 1.0 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave......2 Barcode oplossing Bulthuis...3 Hoe installeer ik de Bulthuis barcode scan

Nadere informatie

Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af.

Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af. Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af. Let op! Als u nog offertes hebt opgeslagen in CBS 14.2, kunt u deze alleen

Nadere informatie

USB Buitenantenne. Installatie Handleiding. Versie 1.1

USB Buitenantenne. Installatie Handleiding. Versie 1.1 USB Buitenantenne Installatie Handleiding Versie 1.1 BELANGRIJK: Monteer om te beginnen de bijgeleverde antenne op de WIFI adapter. Wanneer u de WIFI adapter gebruikt zonder antenne kan deze zijn vermogen

Nadere informatie

Vigor V2.0. Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl

Vigor V2.0. Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl Vigor Firm w are Upgrade Procedure V2.0 Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl Inhoudsopgave FIRMWARE UPGRADE PROCEDURE...1 INHOUDSOPGAVE...1 VOORBEREIDING...2

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R 2 0 1 6 0 8 2 4 INHOUDSOPGAVE 1. Software in 3 stappen geïnstalleerd...1 Stap 1: Downloaden van de software...1 Stap 2: Starten met de installatie...2

Nadere informatie