Alleenstaande mama uit OCMWwoonst geknikkerd voor vluchtelingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Alleenstaande mama uit OCMWwoonst geknikkerd voor vluchtelingen"

Transcriptie

1 Alleenstaande mama uit OCMWwoonst geknikkerd voor vluchtelingen In de Antwerpse Kempen huist blijkbaar een volkje van lafaards en collaborateurs. De OCMW-voorzitter van Malle: Toen Fedasil ons vroeg die woning weer te activeren voor asielzoekers, moesten we daar meteen op ingaan. Waar is de gemeentelijke autonomie? Waar is de rechtvaardigheid? Waar is de billijkheid? Waar is de rechtsstaat? Kent die man het woord onmogelijk niet? Wat een hemeltergende schande! De kracht van verandering zit daar mee aan her roer in Malle. Befehl ist Befehl! Waarschijnlijk is die ocmw-voorzitter een NBA-er zonder trots, zonder ballen en zonder respect voor zijn eigen medeburgers. Afzetten bij de eerste gelegenheid en met pek en veren getooid bekogelen met rotte eieren zo n gespuis! Lees verder>>>

2 De Europaten zijn werkelijk het Noorden kwijt Nadat de ex-stasi Merkel zich verslikte in het foert van de Grieken, komt het islamofiele drankorgel uit Lëtzebuerg met een nog debieler voorstel af!

3

4

5 Vanda

6 ag in CO2 uitstoot, morgen in islamitisch sadisme. De Europaten zijn werkelijk het noorden kwijt. Compleet van de dictatoriale pot gerukt! Vluchtelingen? Zonder woorden! We worden belazerd en bedrogen!

7

8 Als dit vluchtelingen zijn is mijn kat een hond!

9 EU immigratie politiek is een complete ontkenning van de realiteit En intussen wordt ons eigen grondgebied op dit eigenste moment gekoloniseerd door roofmoordenaars! Hijrah, of jihad door emigratie is, overeenkomstig de islamitische traditie, de migratie of reis van Mohammed en zijn volgelingen van Mekka naar Yathrib, later in het jaar 622 door hem omgedoopt tot Medina. Het was achter deze hijrah dat Mohammed voor het eerst niet gewoon een prediker van religieuze ideeën werd, maar een politieke en militaire leider. N.v.d.r.: Politieke en militaire leider van een bende rovers, moordenaars, pedofielen, slavendrijvers en liefhebbers van seks met dieren. Wees dus niet verbaasd als morgen blijkt dat het enige motief van uw zo teer gekoesterde vluchteling gewoon jihadistisch is: door immigratie! Naar schatting zijn er al moslimbeesten van ISIS zo Europa binnen geslopen. En onze Theo F. van de NbA doet zijn uiterste best om die moslimbeesten allemaal in de watten te leggen in de B&B Vlaanderen. Op uw kosten, niet op

10 de zijne, en al zeker niet op kosten van de Soennieten op het Arabisch schiereiland of op kosten van de francofonie! Hoe dom kan je zijn? Lees verder>>>> De Titanic vaart zich te pletter. De officieren staan machteloos Nog maar net plaatste ik een een artikel met een Duits onderzoeksfilmpje naar de uitkeringsfraude door moslim-immigranten, en hup daar verschijnt al de bevestiging door justitie dat het hier al even erg of waarschijnlijk erger gesteld is. Er zouden voorlopig al misbruiken door 78 Syriëstrijders zijn vastgesteld. Dat zijn slechts diegenen die gerechtelijk voor hun voeten liepen, niet diegenen die ze hadden kunnen vinden. Er zijn er natuurlijk veel meer dan de 78 Syriëstrijders waarvan de de gerechtelijke politie de uitkeringsfraude ontdekte. De OCMW s weigeren justitie om mee te werken in het stopzetten van die uitkeringen, in het verstrekken van informatie en belemmeren zo alle juridisch onderzoek.

11 We weten dat vooral de socialisten en al veel allochtonen in Brussel en andere grote steden de kassa s bedienen van de OCMW s. Dat precies daar de stemmen worden gekocht, het islamisme, de jihad, de immigratie en de terreur worden gefinancierd met ons belastinggeld. De procureur generaal klaagt deze toestand aan en maant de regering aan de wet op de OCMW s te veranderen. En daar komt weer de communautaire ijsberg aangedreven waarop de regering haar Titanic zal op zinken. Immers, de sociale wetgeving is een federale materie! Hieraan zullen we niets kunnen veranderen, de OCMW s niets kunnen opleggen. De federale regering en Vlaanderen zullen als een impotent varken weer moeten toezien hoe de Waalse en moslim beren de zeugen bevruchten. De Walen en Brusselaars (met een meerderheid aan allochtonen en moslim(strijders) gaan dat met alle middelen tegenhouden. Ze zitten zeer goed vertegenwoordigd in alle sociale instellingen, en niet weg te branden. (Zeker niet door de bemanning van de Titanic.) Want dat zou ook heel erg diep in hun eigen vel snijden. Zou men bovendien een einde stellen aan de uitkeringsfraude, de OCMW s verplichten om inzage te geven en informatie te verstrekken aan justitie, dan ontploften er tientallen echte bommen, dan zagen we waar het grote deel van de verdwenen wapens naartoe zijn verdwenen. De wetten en de mensenrechten zijn tegen ons gemaakt. En dus moet het veranderen. In afwachting moet het mensenrechtenverdrag het EVRM opgezegd, minstens de betreffende wetten rond asiel, migratie, jurisdictie en

12 soevereiniteit worden gewijzigd, en pas goedgekeurd na een referendum. Ja ik ontplof ook. Bijna alle dagen. Van woede, en zonder bommengordel. Helaas voor mij als atheïst geen 72 maagden. Ik zou trouwens niet weten waar we die hier zouden moeten vinden. OCMW s willen niet meewerken aan onderzoek sociale fraude door Syriëstrijders 01/09/15 Procureur-generaal Johan Delmulle toont zich onstemd over het gebrek aan medewerking van de Brusselse OCMW s aan het onderzoek naar sociale fraude door Syriëstrijders.

13 Johan Delmulle Belga Sinds oktober 2014 heeft de Brusselse federale gerechtelijke politie 78 Syriëstrijders onder de loep genomen en evenveel processen-verbaal opgesteld voor sociale fraude. Veertien personen zouden onterecht voor ,83 euro aan uitkeringen van de RVA ontvangen hebben en 18 personen zouden voor ,21 euro aan kinderbijslag ontvangen hebben waar ze geen recht op hadden. Dat heeft Brussels procureur-generaal Johan Delmulle gemeld in zijn mercuriale. Vorig jaar kondigde de procureur-generaal in zijn mercuriale het BELFI-project aan, in het kader van hetwelk de Brusselse federale gerechtelijke politie (FGP) zou nagaan welke Belgische onderdanen die naar Syrië getrokken zijn, hier nog werkloosheids-, OCMW- of ziekteuitkeringen of kindergeld genoten. Terzelfdertijd zouden ook een aantal vzw s die een rol zouden gespeeld hebben bij het ronselen van Syriëstrijders, onder de loep genomen worden. Uitkeringen intrekken Het project is in oktober 2014 van start gegaan, zei de procureur-generaal, en tot nu toe zijn er al 78 Syriëstrijders onderzocht, van de 130 die verondersteld worden in Syrië te verblijven en de 78 die na een verblijf in Syrië zouden zijn teruggekeerd. Dat heeft aanleiding gegeven tot 78 processen-verbaal die overgemaakt werden aan de betrokken arbeidsauditoraten zodat die op hun beurt de betrokken sociale organismen konden verwittigen. Die kunnen dan niet alleen de uitkeringen intrekken maar ook de reeds gestorte sommen terugvorderen. Veertien personen zouden onterecht voor ,83 euro aan uitkeringen van de RVA ontvangen hebben en 18 personen zouden voor ,21 euro aan kinderbijslag ontvangen hebben waar ze geen recht op hadden.

14 Ook werden al 17 vzw s onder de loep genomen, van wie er verschillende niet in orde waren. Zo lopen er bij het Brusselse parket dossiers tegen zeven vzw s voor sociale en fiscale fraude. Volgens de procureur-generaal beantwoordt het project aan de verwachtingen en zal het verdergezet worden. OCMW s De hoge magistraat toonde zich wel onstemd over het gebrek aan medewerking van Brusselse OCMW s aan het project. De samenwerking tussen de federale politie, de gerechtelijke autoriteiten, de RVA, de sociale inspectie en Famifed is uitstekend, klonk het. Dat is echter niet het geval wat de samenwerking met bepaalde belangrijke OCMW s in Brussel betreft. Sommige OCMW s verlenen geen medewerking en wisselen geen informatie uit. Dat maakt een multidisciplinaire aanpak van de problematiek zeer moeilijk. Zo is het onmogelijk te achterhalen welke bedragen ze hebben uitgekeerd en welke maatregelen ze genomen hebben om onrechtmatige uitbetalingen stop te zetten of terug te vorderen, aldus de procureur-generaal. Volgens de magistraat antwoorden sommige OCMW s niet en verschuilen anderen zich achter hun beroepsgeheim en moet het parlement daarom de wetgeving aanpassen. Ik ben van mening dat OCMW s zich niet op hun beroepsgeheim zouden mogen beroepen als het openbaar ministerie hun medewerking vordert, zei procureur-generaal Delmulle. Het valt moeilijk te begrijpen dat op vordering van het parket een bank wel verplicht is rekeningnummers, bankkluizen, bankverrichtingen en andere gegevens van de rekeninghouder mee te delen maar dat het OCMW aan geen enkele medewerkingsplicht zou onderworpen zijn. (Belga/TE)

15 Als een goede moslim polynationaal en polygaam van alle walletjes eten. In aansluiting op het vorige artikel met de getuigenis van een ervaringsdeskundige, plaats ik hier een video gemaakt door een Duitse onderzoeksjournalist die de hemeltergende waarheid over misbruik bloot legde. Veel mensen kennen al zo n toestanden als ambtenaar, als gewone getuige, als hulpverlener, als onderwijzer of werkgever. De mate dat er van ons geprofiteerd en er gefraudeerd wordt is hier niet anders dan in Duitsland. Ze kennen onze zwakke punten en schakels. De zwakke toegefelijke, naïeve en te empathische schakels moeten we uit de keten van hulpverlening verwijderen. Veel meer moet gedaan worden om die profiteurs aan te pakken en ze te verwijderen uit ons land, en Europa. Heel die familie moet maar opkrassen! Dieven die kunnen we missen als de pest. De wet verbiedt toch polygamie? Waarom is er dan nog niet ingegrepen? De wet verbiedt ook de fraude die daarmee gepleegd wordt. Moeilijk te vinden beste opsporingsdiensten? Organiseer daar eens een kliklijn voor zoals voor zwartwerk in de bouw of de horeca, en de burger zal wel een oogje in t

16 zeil houden en graag meewerken. Burgerzin en burgerplicht zorgen er dan voor dat onze eigen oude mensen niet van armoede doodvriezen en verhongeren in hun soms bouwvallige kille huizen, en vaker een propere pamper krijgen in de rusthuizen. Mensenrechten hoor ik ergens al klinken? Wiens mensenrechten, en wat met de onze? Onze goedheid wordt tegen ons gebruikt. Is ons enige mensenrecht geworden: het mogen houden van onze mond? De échte schuldigen en het échte probleem!! Wij doen dit echt niet graag, maar deze keer heeft het Vlaams Belang (voor de zoveelste keer) gelijk. Open grenzen en de islam zijn INDERDAAD het probleem. Alle politiek correcte prietpraat linkse leugens en islamofiele nonsens richten ONHERSTELBARE SCHADE aan. Op elk gebied gebied: sociaal, economisch, financieel, cultureel enz. Kortom in alle aspecten van onze tot vandaag redelijk welvarende samenleving.

17 Je raadt nooit wie de rekening uiteindelijk zal moeten betalen! De Vlaamse werkende mens. De gemiddelde Vlaming! Niet de pakbonden, niet de coburgs, niet de zogenaamd christelijke of socialistische mutualiteiten. U en niemand anders! Gooi die verraders de volgende keer buiten! Besef! Kom tot uw zinnen en bij verstand! Een beetje gezond verstand is toch niet te veel gevraagd? Een vrouw wordt mooier als ze boos is. Nadat ik een paar dagen geleden reageerde op het artikel De instroom van vluchtelingen bedreigt de toekomst van onze sociale zekerheid niet in De Morgen, vervolgde nu ook Knack de uitgekiende mediacampagne met een gelijkaardig opiniestuk van Ewald Pironet, getiteld:

18 Vluchtelingen ondergraven onze sociale zekerheid niet, dat doen we zelf ze-sociale-zekerheid-niet-dat-doen-we-zelf/articleopinion html Het gebeurt helaas niet vaak genoeg dat mensen de toestanden aanklagen die ze zelf ontdekken en meemaken. Geheimhoudingsplichten en wetten allerlei moeten ervoor zorgen dat mensen hun mond houden over misbruiken en misdrijven. De klokkenluiders kunnen ja zelfs gestraft worden, niet enkel door de rechtbanken, maar ook door broodroof, het wapen van de vernedering, en door de doorgedreven terreur van diegenen die werden aangeklaagd. Ik ben dus blij (niet echt het juiste woord), dat ik vandaag weer zo n getuigenverslag van een ervaringsdeskundige kan plaatsen. Hiermee mag het nogmaals duidelijk zijn dat de waarheid niet in de kranten en boekjes staat, niet op TV komt, maar op het internet. Ik doe bij deze een oproep aan mensen om hun wedervaren en ervaringen te vertellen en te delen. Wij zijn bereid het hier te plaatsen en te delen, indien gewenst onder een schuilnaam, en met de garantie van totale geheimhouding van uw identiteit/de bron. Wij verzorgen de eindredactie, timing en lay-out. . Zwijgen deed u immers al lang genoeg! Stuurt u ons in dat geval uw En hier dan de reactie van Carine Van Hout op het opinieartikel in Knack. Bravo Carine Van Hout!

19 HIER MOET IK OP REAGEREN!!! Wij ondergraven ZELF onze sociale zekerheid door overconsumptie van de gezondheidszorg en door sociale fraude??? WIE IS DIE WIJ??? De autochtone Belg??? Ik dacht het niet!!! Ik heb jaren op de sociale dienst van UZ gewerkt en laat het nu juist daar zijn dat mijn kritische houding t.o.v. van vreemdelingen is ontstaan en lees maar gerust vnl moslims! Zij kennen onze sociale zekerheid beter dan eender welke autochtone belg! Zij weten perfect op wat ze allemaal recht hebben zonder dat iemand het hen verteld en zij weten dus ook perfect hoe ze het spel van misbruik moeten spelen! Het was 20 jaar geleden al ongelooflijk voor welk bedragen het OCMW moest tussenkomen voor de (overdreven) gezondheidszorg van die mensen, de verliezen die het ziekenhuis leed om gezondheidszorg te verrichten zonder vergoed te worden omdat we verplicht zijn om medisch bijstand te verlenen! Ik heb ooit geweten dat een Marokkaan in 3 verschillende OCMW s was ingeschreven en van alle 3 leefgeld ontving, meer dan BF/maand terwijl dat ik kwam werken voor BF/maand!!! Ooit geweten, een Marokkaan met 4 vrouwen, elk op een apart adres natuurlijk, met een totaal aan 27 kinderen!!!! Maandelijks inkomen BF!!! En ik kan zo eindeloos doorgaan!!! Inderdaad de overconsumptie van onze gezondheidszorg en de sociale fraude ondermijnt onze sociale zekerheid al meer dan 20 jaar maar met de komst van WIE???? Wat een fantast die dichter! Hij wijst met een beschuldigende vinger naar de autochtone belg terwijl alles op diens rug verdient is wat ook maar met sociale zekerheid te maken heeft en alles zomaar wordt weggegeven aan hen die er nooit één rotte voor betaald hebben!!! Kijk naar de rusthuizen! De mensen die daar zitten, die de oorlogen hebben meegemaakt,

20 die de sociale zekerheid tot stand hebben gebracht, DIE ZITTEN NU IN RUSTHUIZEN EN MOETEN DAAR MONSTERPRIJZEN BETALEN!!! VOOR HUN GEEN TUSSENKOMST OF ZO GOED ALS NIKS!! Kunnen ze het niet betalen worden hun eigendommen aangesproken of gaat men bij de kinderen aankloppen, een zwarte die krijgt alles voor niks!!!die bejaarden moesten daar gratis kunnen zitten en omringt worden met de grootste kwaliteitszorg die er is. ipv dat die achterlijke politiekers zich zorgen maken over integratie van vluchtelingen zouden ze daar beter bij stilstaan!!! Onze bejaarden moeten terug betalen voor het openbaar vervoer, die vreemdelingen rijden gratis met het openbaar vervoer, maken gratis gebruik van kinderopvang, maken gratis gebruik van gezondheidszorg, maken gratis gebruik van onderwijs, krijgen voorrang op sociale woningen!!!! Probeer dat als belg eens klaar te spelen, als alleenstaande ouder, alleenstaande bejaarde Dégoutant is het, en dan zeggen dat wij onze sociale zekerheid ondermijnen. Ik geef toe, er zijn ook belgen die misbruik maken van ons sociaal systeem maar die zijn echt geen bedreiging in vergelijking met het aantal van de vreemdelingengroep. Als wij moeten opdraaien voor kost en inwoon van elke oorlogsvluchteling dan stel ik voor dat men zo snel mogelijk wereldwijd een sociaal kas opstelt waar elk land en elke burger een bijdrage in levert, iedereen evenveel in verhouding tot zijn inkomen en dat ze dan maar eerst gaan aankloppen in de rijke Arabische wereld!!! Pfff, de toon van de dag is weer gezet..

21 De natte droom van de EUSSR - leiders Voorlopig, nog niet weggelegd voor de EUSSR - leiders, maar ze werken er hard aan. Ziehier s werelds meest geliefde leider! Misschien is het nieuwe, massaal geïmporteerde volk straks wel bereid de grote leiders toe te juichen? Het oude Europese volk was te duur, werd te slim en kloeg te veel. Het moest dus worden vervangen. Voor hun straf, wegens insubordinatie, majesteitsschennis en blasfemie, mogen ze weldra gaan werken in een kamp. De rechters en de politieleiding hebben zich al bereid verklaard te helpen de orde te handhaven zoals hen dat is aangeleerd. Taalkundig racisme! De arrogantie van vreemd gespuis neemt langzamerhand extreme vormen aan.

22 Vroeger moesten we niet op de flikken rekenen toen Franstaligen in Vlaanderen aan loketten het recht opeisten om in het Frans te woord gestaan te worden door hun onderdanige slaven, de Vlamingen. Vandaag komt aangespoeld vreemd gespuis in Wallonië het recht opeisen om te woord gestaan te worden in het Engels. Frans is blijkbaar voor dit vreemd gespuis geen wereldtaal en hun arrogantie laat vermoeden dat het hier ongetwijfeld over moslims gaat en niet over frietchinezen. Dus eisen ze privileges van de Waalse kuffar en als de beklagenswaardige Waalse ambtenaar hun arrogantie moe wordt en de flikken er bij laat roepen om die ambetanterikken met hun arrogant en provocerend gedrag te laten stoppen, blijft het vreemd gespuis maar doordrammen. Moesten het Vlamingen zijn dan werden ze gegarandeerd afgetoekt en een nachtje opgesloten op een plank zonder sanitair. Niet zo met het hedendaags aangespoeld gespuis. Die neemt met een dure gsm stiekem een filmpje op en zet dat dan op de sociale media met de boodschap dat onze Franstalige landgenoten in het zuiden van dit onland zich schuldig maken aan taalkundig racisme. Dat wij daar zelf niet eerder aan gedacht hebben! Als ze geen leefloon of zakgeld krijgen gaan

23 ze nog botweg beweren dat ze het slachtoffer zijn van financieel racisme! En dan vergeten we nog dat het de Vlamingen zijn die voor àlles en nog wat opdraaien in dit onland. Ook voor het leefloon en zakgeld van de Franstaligen vermeerderd met het leefloon en zakgeld van alle arrogante aangespoelde vreemdelingen. Bekijk op Clint de video en bemerk, helemaal op het einde, de kopvodden! Alleen de linkse goedmensen en hypocrieten doen vandaag nog beter dan het aangespoeld gespuis! Ze zijn verontwaardigd over een cartoon en eisen dat er broodroof gepleegd wordt op de tekenaar. Persoonlijk vind ik Canary Pete een cartoonist die zijn werd uitstekend doet. Hij herinnert er de politiek correcte idioten en andere even hypocriete tjeven er aan dat als ze niet goed oppassen zulke moslimmekes binnen een vijftiental jaar écht zal komen met een écht mes en hun écht idiote politiek correcte kop er écht onverdoofd écht mee zal afsnijden. Ze hebben immers nog een jaar of zestien om te oefenen nadat ze westerse meisjes beestachtig verkracht hebben en westerse vrouwen in elkaar geslagen en beroofd. Maar daar zal de brave Canary Pete ondertussen wel geen cartoon over kunnen geplaatst krijgen!

24 Het logo bovenaan deze bijdrage is een ludieke verwijzing over de sleeplift van Strépy. Alleen het gespuis wordt naar boven gesleept. De Vlaming blijft verweesd, uitgescholden en belasterd achter. Met leeg geroofde zakken en verplicht om te zwijgen want anders gaan Mohammed, Ali, Achmed, Boeba en Aischa van hun oren maken tegen de racisten! De kracht van verandering in volle actie!

De Titanic vaart zich te pletter. De officieren staan machteloos

De Titanic vaart zich te pletter. De officieren staan machteloos De Titanic vaart zich te pletter. De officieren staan machteloos Nog maar net plaatste ik een een artikel met een Duits onderzoeksfilmpje naar de uitkeringsfraude door moslim-immigranten, en hup daar verschijnt

Nadere informatie

Hadden we in Vlaanderen ook maar zo n grootste partij en zo n voorzitter!

Hadden we in Vlaanderen ook maar zo n grootste partij en zo n voorzitter! Hadden we in Vlaanderen ook maar zo n grootste partij en zo n voorzitter! Luister vooral naar het hypocriete kereltje Pechtold. Een leugenaar en verrader die beweert dat Allahoe Akhbar (Allah is de grootste)

Nadere informatie

De geschiedenis van Jihad

De geschiedenis van Jihad De geschiedenis van Jihad Het is opvallend dat de supporters van islam zowel in de reguliere media als op de sociale media zich in alle mogelijke bochten wringen om toch maar hun islamofiele illusies overeind

Nadere informatie

Crimigratie < &> Eigen Volk Eerst is een natuurwet

Crimigratie < &> Eigen Volk Eerst is een natuurwet Crimigratie < &> Eigen Volk Eerst is een natuurwet Ik heb ondertussen weet van zoveel mensen, van kinderen tot bejaarden, die zijn beroofd en mishandeld. Ook van kinderen die worden gepest, geslagen, uitgesloten.

Nadere informatie

U bent gedagvaard. >voor de politierechtbank >voor de correctionele rechtbank. Wegwijs in justitie. In de hoofdrol bij justitie.

U bent gedagvaard. >voor de politierechtbank >voor de correctionele rechtbank. Wegwijs in justitie. In de hoofdrol bij justitie. Wegwijs in justitie In de hoofdrol bij justitie De instellingen Meer informatie Justitie in de praktijk Federale Overheidsdienst Justitie U bent gedagvaard >voor de politierechtbank >voor de correctionele

Nadere informatie

Scholengroep Amnesty International Nijmegen WERKBLADEN - 2

Scholengroep Amnesty International Nijmegen WERKBLADEN - 2 VREEMDELINGEN IN NEDERLAND ONDERBOUW VOORTGEZET ONDERWIJS VREEMDELINGEN Waaraan denken we bij het woord vreemdeling? We beginnen deze les direct met een opdracht. 1. We schrijven op het bord in een grote

Nadere informatie

Voorstel van resolutie. betreffende een meer doeltreffende preventie van vrouwelijke genitale verminking in Vlaanderen

Voorstel van resolutie. betreffende een meer doeltreffende preventie van vrouwelijke genitale verminking in Vlaanderen stuk ingediend op 1680 (2011-2012) Nr. 1 19 juni 2012 (2011-2012) Voorstel van resolutie van de dames Marijke Dillen, Gerda Van Steenberge en Linda Vissers en de heren Frank Creyelman, Filip Dewinter,

Nadere informatie

Migratie en Sociale Zekerheid

Migratie en Sociale Zekerheid Migratie en Sociale Zekerheid 19 oktober 2010 Geschiedenis v/d Sociale Zekerheid Sociale Zekerheid = Securité Sociale = Sociale Veiligheid SZ = Solidariteit Werkende en werklozen Jongeren en ouderen Gezonde

Nadere informatie

De vluchtelingencrisis: oplossingen en inzichten van kinderen

De vluchtelingencrisis: oplossingen en inzichten van kinderen Door rechtopmigratie op 8 oktober, 2015-00:00 foto, school in Nederland uit 1937 De aanslepende vluchtelingencrisis en de daar bijhorende verklaringen van bepaalde politici heeft niemand onberoerd gelaten.

Nadere informatie

6,4. Antwoorden door een scholier 1268 woorden 14 januari keer beoordeeld. Maatschappijleer

6,4. Antwoorden door een scholier 1268 woorden 14 januari keer beoordeeld. Maatschappijleer Antwoorden door een scholier 1268 woorden 14 januari 2004 6,4 39 keer beoordeeld Vak Methode Maatschappijleer Delphi Maatschappijleer hoofdstuk 4 een multiculturele samenleving Opdracht 1 a) Aardappelen

Nadere informatie

Gezocht: minister van Preventie

Gezocht: minister van Preventie 1 van 5 22/03/2016 18:50 O P I N I E Joël De Ceulaer Gezocht: minister van Preventie Joël De Ceulaer, senior writer van De Morgen, pleit voor dwarse nuchterheid in bange tijden. 22 maart 2016 Joël De Ceulaer

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG TE GENT 7 NOVEMBER 2017

RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG TE GENT 7 NOVEMBER 2017 RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG TE GENT 7 NOVEMBER 2017 In de zaak van het openbaar ministerie tegen: S. V. G., zonder gekend beroep, geboren te Gent op ( ), wonende te ( ) beklaagd van: A. Hetzij door daden,

Nadere informatie

Domiciliefraude. Arbeidsauditoraat Gent 11 mei 2017

Domiciliefraude. Arbeidsauditoraat Gent 11 mei 2017 Domiciliefraude Arbeidsauditoraat Gent 11 mei 2017 Omzendbrief Omzendbrief College Procureurs generaal betreffende de strijd tegen de sociale fraude ten gevolge van fictieve domiciliëringen (COL 17/2013)

Nadere informatie

De islam begrijpen. (5)

De islam begrijpen. (5) De islam begrijpen. (5) Er zal een voordien zijn en een nadien bij de misdaden in januari en november 2015 gepleegd in Parijs door de islamitische moordenaars die, ironisch genoeg, islamisten worden genoemd.

Nadere informatie

waardigheid participatie gelijke rechten solidariteit individuele vrijheid

waardigheid participatie gelijke rechten solidariteit individuele vrijheid individuele vrijheid participatie gelijke rechten solidariteit waardigheid Basisrechten Santé België is een rechtsstaat en een democratie die ieders mensenrechten e De Staat garandeert de naleving van

Nadere informatie

REACTIEPLAN LOKAAL NIVEAU. groen geel rood zwart Inschatten mate van ernst bij vermoeden, onthulling of vaststelling

REACTIEPLAN LOKAAL NIVEAU. groen geel rood zwart Inschatten mate van ernst bij vermoeden, onthulling of vaststelling WAT? Dit plan beschrijft de stappen die een lokale groep kan zetten bij een vermoeden, onthulling of vaststelling van seksueel (grensoverschrijdend) gedrag of seksueel misbruik t.a.v. de leden. Het is

Nadere informatie

Ondernemerschapsblokkades

Ondernemerschapsblokkades Ondernemerschapsblokkades Wat houdt je tegen om je droom werkelijkheid te laten worden? En hoe los je dat op? 7 tips om in actie te komen! Samengesteld door Willemijn Lau Hoi toekomstig professional, Wat

Nadere informatie

4. Wat zijn de rechten en plichten van een asielzoeker in België?

4. Wat zijn de rechten en plichten van een asielzoeker in België? 4. Wat zijn de rechten en plichten van een asielzoeker in België? Sinds 12 januari 2007 is in België de 'opvangwet' van kracht. Dit is een bundel van bepalingen die de asielopvang regelen. De opvangwet

Nadere informatie

Dringende Medische Hulpverlening

Dringende Medische Hulpverlening Versie nr: 1 Laatste wijziging: 30-06-2007 1. Waartoe dient deze fiche? 2. Wat is dringende medische hulp? 3. Wie heeft recht op dringende medische hulp? 4. Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om aanspraak

Nadere informatie

Een nieuwe sociale garantie voor de nieuwe kwetsbaarheid. Beste vrienden, Kameraden, Socialisten, Welkom op de vooravond van de eerste mei.

Een nieuwe sociale garantie voor de nieuwe kwetsbaarheid. Beste vrienden, Kameraden, Socialisten, Welkom op de vooravond van de eerste mei. 1 Een nieuwe sociale garantie voor de nieuwe kwetsbaarheid Beste vrienden, Kameraden, Socialisten, Welkom op de vooravond van de eerste mei. Feest van de Arbeid. De dag waarop wij, socialisten, tonen,

Nadere informatie

toespraken door wethouder Joost Eerdmans bij de Dag Herdenken Geweldslachtoffers, op 23 september 2017

toespraken door wethouder Joost Eerdmans bij de Dag Herdenken Geweldslachtoffers, op 23 september 2017 toespraken door wethouder Joost Eerdmans bij de Dag Herdenken Geweldslachtoffers, op 23 september 2017 Het gesproken woord geldt (mogelijk zijn de toespraken in de praktijk anders uitgesproken). 1) WELKOMSTWOORD

Nadere informatie

maatschappijwetenschappen pilot vwo 2017-I

maatschappijwetenschappen pilot vwo 2017-I Opgave 2 De Europese Unie en het vluchtelingenvraagstuk Bij deze opgave horen tekst 2, tekst 3 en tabel 2. Inleiding Deze opgave gaat over de reactie van de Europese Unie, van de EU-lidstaten en van burgers

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Laat je niks wijsmaken, er is wél een andere keuze

Laat je niks wijsmaken, er is wél een andere keuze Laat je niks wijsmaken, er is wél een andere keuze Vrienden, Kameraden, Socialisten, Laat mij beginnen met jullie allemaal een gelukkig en gezond 2017 te wensen. Vandaag zijn we hier niet toevallig in

Nadere informatie

t Zitemzo met het beroepsgeheim Nele Desmet Kinderrechtswinkel vzw 02/12/ 16

t Zitemzo met het beroepsgeheim Nele Desmet Kinderrechtswinkel vzw 02/12/ 16 t Zitemzo met het beroepsgeheim Nele Desmet Kinderrechtswinkel vzw 02/12/ 16 Beroepsgeheim Opgenomen in 1867 in het Strafwetboek (art. 458 Sw.) => Omwille van maatschappelijk belang Beroepsgeheim dekt

Nadere informatie

Voorzitter, Een aanslag op de redactie van het satirische blad Charlie Hebdo en vervolgens op een Joodse supermarkt.

Voorzitter, Een aanslag op de redactie van het satirische blad Charlie Hebdo en vervolgens op een Joodse supermarkt. Een aanslag op de redactie van het satirische blad Charlie Hebdo en vervolgens op een Joodse supermarkt. Afschuwelijke misdrijven. Aanslagen waar alleen, maar alleen, de terroristen zelf verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Kinderen zonder papieren

Kinderen zonder papieren VPM VPM Kinderen zonder papieren Je ziet het bijna elke dag op de tv of in de krant: beelden van landen in oorlog, mensen in armoede. Op zoek naar een betere plaats om te leven, slaan ze op de vlucht.

Nadere informatie

houdende invoering van een recht op kinderbijslag naar Deens model

houdende invoering van een recht op kinderbijslag naar Deens model ingediend op 542 (2015-2016) Nr. 1 26 oktober 2015 (2015-2016) Voorstel van decreet van Chris Janssens, Stefaan Sintobin, Guy D haeseleer, Ortwin Depoortere, Tom Van Grieken en Anke Van dermeersch houdende

Nadere informatie

Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus

Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint toe.

Nadere informatie

Aanvraag om gewaarborgde gezinsbijslag

Aanvraag om gewaarborgde gezinsbijslag Correspondentieadres: FAMIFED Trierstraat 9 B-1000 Brussel Onthaal: B- van 9 tot 16.30 uur Telefoon: dagelijks van 8 tot 16.30 uur (dinsdag van 8 tot 12 uur) Afzender FAMIFED Trierstraat 9 B-1000 Brussel

Nadere informatie

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het Maar het duurt maar heel even dat op de kop staan De wereld

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Kinrooi Breeërsesteenweg 146 Postcode en plaats Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Kinrooi/W65B-SFGE/2016 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Reality Reeks Verwerkingsopdrachten. Mooi meisje Verliefd op een loverboy

Reality Reeks Verwerkingsopdrachten. Mooi meisje Verliefd op een loverboy Reality Reeks Verwerkingsopdrachten Mooi meisje Verliefd op een loverboy Lees blz. 3. Woont Laura in de stad of op het platteland? Hoe weet je dat? Lees blz. 5 en 7. Woont Laura s oma al lang op de boerderij?

Nadere informatie

Vlamingen en Walen vmbo-kgt34. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Vlamingen en Walen vmbo-kgt34. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. Auteur VO-content Laatst gewijzigd Licentie Webadres 21 October 2016 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/82637 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs Maken van Kennisnet.

Nadere informatie

Resultaten & conclusies onderzoek:

Resultaten & conclusies onderzoek: Resultaten & conclusies onderzoek: Kinderen over armoede en vluchtelingen door Kinderen Goedgekeurd! Er hebben in totaal 50 scholen deelgenomen aan deze enquête. Dit gaat om een 3000-tal leerlingen. 1.

Nadere informatie

Dringende medische hulpverlening

Dringende medische hulpverlening Dringende medische hulpverlening Versie nr: 2 Laatste wijziging: 8-2018 1. Waartoe dient deze fiche? 2. Wat is dringende medische hulp? 3. Wie heeft recht op dringende medische hulp? 4. Aan welke voorwaarden

Nadere informatie

Het is niet voor het eerst dat Europa door extreem terreurgeweld wordt geraakt.

Het is niet voor het eerst dat Europa door extreem terreurgeweld wordt geraakt. MdV, De terreur in Parijs heeft in heel Europa afschuw gewekt. Nietsontziende moslimradicalen hebben met hun aanslagen op Charlie Hebdo en op de Joodse supermarkt onze westerse samenleving in het hart

Nadere informatie

"Problematiek terreur"

Problematiek terreur "Problematiek terreur" Iedereen weet hoe slecht het gaat met het bestrijden van terreur. Het wordt steeds erger vertelt Bart De Wever in een interview.. De Antwerpse burgemeester Bart De Wever van NVA

Nadere informatie

Je bent niet van ons - Ga toch naar je eigen land terug. Opzet

Je bent niet van ons - Ga toch naar je eigen land terug. Opzet Je bent niet van ons - Ga toch naar je eigen land terug NRV 9 november 2011 Opzet 1. migratiecijfers; migratiedoelen 2. spanning mensenrechten en eigenbelang 3. vluchtelingen en vluchtelingenbeleid 4.

Nadere informatie

Strafrechtelijke reactie Vraag en antwoord

Strafrechtelijke reactie Vraag en antwoord Strafrechtelijke reactie Vraag en antwoord De Leerplichtwet Ieder kind heeft recht op onderwijs. Het biedt hen de kans om hun eigen mogelijkheden te ontdekken, te ontwikkelen en te gebruiken. Een goede

Nadere informatie

een als misdrijf omschreven feit proces-verbaal procureur des Konings parket of van het Openbaar Ministerie

een als misdrijf omschreven feit proces-verbaal procureur des Konings parket of van het Openbaar Ministerie uitgave juni 2015 Minderjarigen kunnen volgens de Belgische wet geen misdrijven plegen. Wanneer je als jongere iets ernstigs mispeutert, iets wat illegaal is, pleeg je een als misdrijf omschreven feit

Nadere informatie

Cijfers en wegwijzers Armoede in Vlaanderen en Brussel. ChanceArt 10 december 2009

Cijfers en wegwijzers Armoede in Vlaanderen en Brussel. ChanceArt 10 december 2009 Cijfers en wegwijzers Armoede in Vlaanderen en Brussel ChanceArt 10 december 2009 Inhoud 1. De naakte cijfers 2. Decenniumdoelstellingen 3. Armoedebarometers 4. Armoede en cultuurparticipatie 5. Pleidooi

Nadere informatie

HET HOF VAN BEROEP TE ANTWERPEN VAN 4 DECEMBER e kamer

HET HOF VAN BEROEP TE ANTWERPEN VAN 4 DECEMBER e kamer Nr. 811 P 2007 HET HOF VAN BEROEP TE ANTWERPEN VAN 4 DECEMBER 2008 13e kamer Inzake van het O. M. en: L. Kouri wonende te 3600 Genk, ( ) burgerlijke partij vertegenwoordigd door Meester Jean-Paul Lavigne,

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Kaprijke Lembeke-Dorp 43 9970 Lembeke Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Kaprijke/ RMIB-SFGE/2017 Aantal 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Valkeniers: "Ze moeten weer bang van ons worden"

Valkeniers: Ze moeten weer bang van ons worden Valkeniers: "Ze moeten weer bang van ons worden" De schrik van het Belgische establishment "Stel dat de staatshervorming niet lukt, dan zijn het verkiezingen op ons terrein. Dan zullen ze opnieuw bang

Nadere informatie

Islam en slavernij Hfdst 4

Islam en slavernij Hfdst 4 Islam en slavernij Hfdst 4 Slavernij is vrijheid! Hoofdstuk 4 (Vrouwen) bevat een nogal dwangmatig schurkengedrag. Slechts 30% van soera predikt haat en geweld tegen de ongelovige. Een groot deel van de

Nadere informatie

Steven Dewulf Studiecentrum voor militair recht en oorlogsrecht KMS 15 mei 2013

Steven Dewulf Studiecentrum voor militair recht en oorlogsrecht KMS 15 mei 2013 Steven Dewulf Studiecentrum voor militair recht en oorlogsrecht KMS 15 mei 2013 Rechtsmachtrecht Misdrijven op Belgisch grondgebied gepleegd Misdrijven buiten het grondgebied van het Rijk gepleegd Territorialiteitsbeginsel

Nadere informatie

Feiten of. fictie. Feiten. fictie. Migranten, de sociale zekerheid en het OCMW. Nima Nilian Boosheri

Feiten of. fictie. Feiten. fictie. Migranten, de sociale zekerheid en het OCMW. Nima Nilian Boosheri Feiten of of fictie Feiten fictie Nima Nilian Boosheri Migranten, de sociale zekerheid en het OCMW 2 Ze werken niet maar doppen liever Als je wil doppen moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: voldoende

Nadere informatie

Conclusies: enquête Kinderen Goedgekeurd (armoede en vluchtelingen)

Conclusies: enquête Kinderen Goedgekeurd (armoede en vluchtelingen) Conclusies: enquête Kinderen Goedgekeurd (armoede en vluchtelingen) Er hebben in totaal 50 scholen deelgenomen aan deze enquête. Dit gaat om een 3000tal leerlingen. 1. Kennis van het woord vluchteling:

Nadere informatie

Lieve Marianne, Ik mis je, Papa. Gezocht: Kinderrechten. Groep 2: Lieve Marianne. Lieve papa,

Lieve Marianne, Ik mis je, Papa. Gezocht: Kinderrechten. Groep 2: Lieve Marianne. Lieve papa, Gezocht: Kinderrechten Groep 2: Lieve Lieve papa, Mama zei dat ik je een brief kon schrijven. Ik vond het een goed idee. Ik heb ook een tekening gemaakt, die staat op de achterkant. Hoe is het in de gevangenis?

Nadere informatie

Invloed van armoede op welzijn op het werk. m_campaign=share&utm_medium=c opy&rc=ex0share

Invloed van armoede op welzijn op het werk.  m_campaign=share&utm_medium=c opy&rc=ex0share Invloed van armoede op welzijn op het werk http://prezi.com/s23rn5rmwv5n/?ut m_campaign=share&utm_medium=c opy&rc=ex0share Wat is arm zijn, armoede Armoede is een netwerk van sociale uitsluitingen dat

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over de regionale politie-eenheid Oost-Brabant. Datum: 16 augustus Rapportnummer: 2013/101

Rapport. Rapport over een klacht over de regionale politie-eenheid Oost-Brabant. Datum: 16 augustus Rapportnummer: 2013/101 Rapport Rapport over een klacht over de regionale politie-eenheid Oost-Brabant. Datum: 16 augustus 2013 Rapportnummer: 2013/101 2 Klacht Verzoekers klagen erover dat een politieambtenaar van de regionale

Nadere informatie

Doorbreek het taboe Els Messelis Hogere Leergangen voor Fiscale en Sociale Wetenschappen -HuBrussel 18 december Els Messelis

Doorbreek het taboe Els Messelis Hogere Leergangen voor Fiscale en Sociale Wetenschappen -HuBrussel 18 december Els Messelis Doorbreek het taboe Hogere Leergangen voor Fiscale en Sociale Wetenschappen -HuBrussel 18 december 2012 Breaking the Taboo II Daphne project (Europese Commissie) Belgische partner: in samenwerking met

Nadere informatie

VERKIEZINGEN EUROPEES PARLEMENT Donderdag 23 mei 2019 BEPAAL MEE WIE IN DE EUROPESE UNIE BESLISSINGEN GAAN NEMEN. Den Haag

VERKIEZINGEN EUROPEES PARLEMENT Donderdag 23 mei 2019 BEPAAL MEE WIE IN DE EUROPESE UNIE BESLISSINGEN GAAN NEMEN. Den Haag VERKIEZINGEN EUROPEES PARLEMENT Donderdag 23 mei 2019 BEPAAL MEE WIE IN DE EUROPESE UNIE BESLISSINGEN GAAN NEMEN. Den Haag WAT DOET DE EUROPESE UNIE? Nederland is lid van de Europese Unie (EU). In de EU

Nadere informatie

Richard Anthone Dialogisch gesprek met Sociaal werkers

Richard Anthone Dialogisch gesprek met Sociaal werkers Dilemma-café Richard Anthone Dialogisch gesprek met Sociaal werkers 25 April 2019 Dilemma-café Mensen komen samen om zelf-ingebrachte dilemma s te bespreken Dilemma-café Volgens methodiek van moreel beraad:

Nadere informatie

Origine: personen van Noord-Afrikaanse of Turkse origine die zich als gelovig omschrijven en zich het meest verwant voelen met de Islam

Origine: personen van Noord-Afrikaanse of Turkse origine die zich als gelovig omschrijven en zich het meest verwant voelen met de Islam Toelichting Dit rapport geeft een overzicht van de onderzoeksresultaten van de Islamenquête editie 2016, in opdracht van HUMO en VTM Nieuws uitgevoerd door ivox Voor dit onderzoek werden 500 respondenten

Nadere informatie

Vergoeding kosten van de bank bij conservatoir beslag

Vergoeding kosten van de bank bij conservatoir beslag RAPPORT Vergoeding kosten van de bank bij conservatoir beslag Een onderzoek naar een afwijzing van het Openbaar Ministerie in Den Haag om kosten na vrijspraak te vergoeden. Oordeel Op basis van het onderzoek

Nadere informatie

Betoog Nederlands Het weren van kansarmen in Rotterdam

Betoog Nederlands Het weren van kansarmen in Rotterdam Betoog Nederlands Het weren van kansarmen in Rotterdam Betoog door een scholier 2499 woorden 19 januari 2004 8,1 29 keer beoordeeld Vak Nederlands Het weren van kansarmen in Rotterdam Stellingen: -Rotterdam

Nadere informatie

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGE 1 A4 BLADEN THEMA S BIJLAGE 2 DOMINO EMOTIES BIJLAGE 3 MATCHING OEFENING GEVOELENS BIJLAGE 4 VRAGENLIJST FILM BIJLAGE 5 VRAGENSTROOKJES HOEKENWERK BIJLAGE 6 ANTWOORDENBLAD

Nadere informatie

Oorspronkelijk tekst: "So, What about the familie" door: Yahiya Emerick Vertaald door: Team Moslima

Oorspronkelijk tekst: So, What about the familie door: Yahiya Emerick Vertaald door: Team Moslima En, hoe zit het met de familie? Oorspronkelijk tekst: "So, What about the familie" door: Yahiya Emerick Vertaald door: Team Moslima Islam betekent familie, en familie blijft bij elkaar en je kunt geen

Nadere informatie

22 januari 2015. Onderzoek: Jouw vrijheid, mijn vrijheid

22 januari 2015. Onderzoek: Jouw vrijheid, mijn vrijheid 22 januari 2015 Onderzoek: Jouw vrijheid, mijn vrijheid 1 Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 45.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online

Nadere informatie

Rapport. Datum: 2 maart 2004 Rapportnummer: 2004/068

Rapport. Datum: 2 maart 2004 Rapportnummer: 2004/068 Rapport Datum: 2 maart 2004 Rapportnummer: 2004/068 2 Klacht Verzoeker, slachtoffer van poging doodslag gepleegd door zijn ex-vriendin op 10 december 1999, klaagt erover dat het arrondissementsparket te

Nadere informatie

vergadering C99 zittingsjaar Woordelijk Verslag Commissievergadering Commissie voor Brussel en de Vlaamse Rand

vergadering C99 zittingsjaar Woordelijk Verslag Commissievergadering Commissie voor Brussel en de Vlaamse Rand vergadering C99 zittingsjaar 2016-2017 Woordelijk Verslag Commissievergadering Commissie voor Brussel en de Vlaamse Rand van 18 januari 2017 2 Commissievergadering nr. C99 (2016-2017) 18 januari 2017 INHOUD

Nadere informatie

Praktische opdracht Maatschappijleer Asielbeleid

Praktische opdracht Maatschappijleer Asielbeleid Praktische opdracht Maatschappijleer Asielbeleid Praktische-opdracht door een scholier 2035 woorden 28 januari 2002 7,1 133 keer beoordeeld Vak Maatschappijleer Analyse-schema Asielbeleid Wat is het probleem?

Nadere informatie

*Netwerkdag erkende vluchtelingen en huisvesting

*Netwerkdag erkende vluchtelingen en huisvesting 23 juni 2016 Netwerkdag Organisatie: Vluchtelingenwerk Vlaanderen Praktijkvoorbeeld: Solidair Wonen - Sint-Niklaas *Netwerkdag erkende vluchtelingen en huisvesting * VLOS: Vluchtelingen Ondersteuning Sint-Niklaas

Nadere informatie

Zeg ik het of zeg ik het niet?

Zeg ik het of zeg ik het niet? Zeg ik het of zeg ik het niet? De praktijk van het beroepsgeheim Vijand of bondgenoot van de triade? Prof. Frank Hutsebaut Ter inleiding Kernvraag: hoe zorgvuldig communiceren in het kader van de triade

Nadere informatie

Stichting Pandora GEDWONGEN OPNAME. Stichting Pandora, februari 2003 1/8

Stichting Pandora GEDWONGEN OPNAME. Stichting Pandora, februari 2003 1/8 Stichting Pandora, februari 2003 1/8 GEDWONGEN OPNAME Stichting Pandora Stichting Pandora, februari 2003 2/8 Gedwongen opname Niemand wil tegen z'n zin in een psychiatrisch ziekenhuis terechtkomen. Dat

Nadere informatie

Vrienden, kameraden, Eén van de fundamenten van onze samenleving is vrijheid. De vrijheid om te verschillen van mening met wie het bewind voert.

Vrienden, kameraden, Eén van de fundamenten van onze samenleving is vrijheid. De vrijheid om te verschillen van mening met wie het bewind voert. Vrienden, kameraden, Eén van de fundamenten van onze samenleving is vrijheid. De vrijheid om te verschillen van mening met wie het bewind voert. Hier staan vandaag zonder het te hebben over wat in Turkije

Nadere informatie

Hierbij vindt u het verslag van de inspectie die plaatsvond in uw centrum op 12/1/2018.

Hierbij vindt u het verslag van de inspectie die plaatsvond in uw centrum op 12/1/2018. Aan de Voorzitter van het OCMW van Ganshoren Hervormingslaan 63 1083 Ganshoren Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Ganshoren/KNI-/2018 1 Betreft: Inspectieverslag knipperlichten

Nadere informatie

Eindexamen vmbo gl/tl geschiedenis en staatsinrichting II

Eindexamen vmbo gl/tl geschiedenis en staatsinrichting II Meerkeuzevragen Schrijf alleen de hoofdletter van het goede antwoord op. Staatsinrichting van Nederland 1p 1 De nieuwe grondwet van 1848 zorgde voor een verandering in het kiessysteem. De leden van de

Nadere informatie

WWW.HOPE-XXL.COM. Mede mogelijk gemaakt door de Iona Stichting en Vos/Abb

WWW.HOPE-XXL.COM. Mede mogelijk gemaakt door de Iona Stichting en Vos/Abb De meeste mensen in Nederland hebben het goed voor elkaar. We hebben genoeg eten, we hoeven niet bang te zijn voor oorlog en we zijn dan ook tevreden met ons leven. Maar dat is niet overal op de wereld

Nadere informatie

De door exoten meest bedreigde diersoort

De door exoten meest bedreigde diersoort De door exoten meest bedreigde diersoort De door exoten meest bedreigde diersoort Jaren hebben wij gestreden voor Vlaanderen, de Vlaamse taal, taalwetten, Vlaamse scholen en universiteiten. Hebben we grenzen

Nadere informatie

Een oplossing voor de Splitsing van het Gerechtelijk Arrondissement Brussel 4 oktober 2011

Een oplossing voor de Splitsing van het Gerechtelijk Arrondissement Brussel 4 oktober 2011 Een oplossing voor de Splitsing van het Gerechtelijk Arrondissement Brussel 4 oktober 2011 1. Hebben de Franstaligen uit Halle-Vilvoorde het automatisch recht op een Franstalige rechter? Uitgangspunt De

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding...4 Hoofdstuk 1 Het ontstaan van mensenrechten...6 Hoofdstuk 2 Dertig mensenrechten...14

Inhoud. Inleiding...4 Hoofdstuk 1 Het ontstaan van mensenrechten...6 Hoofdstuk 2 Dertig mensenrechten...14 Inhoud Inleiding...4 Hoofdstuk 1 Het ontstaan van mensenrechten...6 Hoofdstuk 2 Dertig mensenrechten...14 Inleiding Je hoort of leest vaak over mensenrechten. Maar kun je ook een paar mensenrechten opnoemen?

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/18/049 BERAADSLAGING NR. 18/030 VAN 6 MAART 2018 OVER DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS UIT DE PERSOONSGEGEVENSBANK

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DE RECHTSSTAAT

AAN DE SLAG MET DE RECHTSSTAAT OKTOBER 2018 AAN DE SLAG MET #3 WAT HEB JE NODIG? PowerPoint Per groepje twee werkbladen met opdrachten van verschillende landen DE WERKVORM IN HET KORT Eerst leg je aan de hand van een PowerPointdia uit

Nadere informatie

Deze brochure 3. Dagvaarding 3. Bezwaarschrift 3. Rechtsbijstand 4. Slachtoffer 4. Inzage in uw dossier 4. Getuigen en deskundigen 5.

Deze brochure 3. Dagvaarding 3. Bezwaarschrift 3. Rechtsbijstand 4. Slachtoffer 4. Inzage in uw dossier 4. Getuigen en deskundigen 5. U MOET TERECHTSTAAN INHOUD Deze brochure 3 Dagvaarding 3 Bezwaarschrift 3 Rechtsbijstand 4 Slachtoffer 4 Inzage in uw dossier 4 Getuigen en deskundigen 5 Uitstel 5 Aanwezigheid op de terechtzitting 6 Verstek

Nadere informatie

Preek 10jan2016, Opstandingskerk Tilburg - Licht in onze ogen. Gemeente van onze Heer Jezus Christus

Preek 10jan2016, Opstandingskerk Tilburg - Licht in onze ogen. Gemeente van onze Heer Jezus Christus Preek 10jan2016, Opstandingskerk Tilburg - Licht in onze ogen Gemeente van onze Heer Jezus Christus - Drie wijzen uit het Oosten komen om Jezus te aanbidden. - Drie vreemdelingen, uit een andere cultuur,

Nadere informatie

Embargo tot de datum waarop deze toespraak wordt gehouden / toetsen aan deze datum

Embargo tot de datum waarop deze toespraak wordt gehouden / toetsen aan deze datum Bouwen aan de democratische veiligheid in Europa Ontwerptoespraak van de secretaris-generaal Brussel, woensdag 12 november 2014 Embargo tot de datum waarop deze toespraak wordt gehouden / toetsen aan deze

Nadere informatie

HOE TOEKOMSTPROOF BEN JIJ?

HOE TOEKOMSTPROOF BEN JIJ? HOE TOEKOMSTPROOF BEN JIJ? Hoe zie jij jezelf in 2020? Hoe zi et jouw leven er uit i n 2020? Ben j e da n vaardi g gen oeg om a ll e ver an d er i ngen bij te benen? Je ei gen keuzes d aar in te m aken

Nadere informatie

DIT BOEKJE IS VAN DOODGEWONE HELDEN

DIT BOEKJE IS VAN DOODGEWONE HELDEN DIT BOEKJE IS VAN DOODGEWONE HELDEN ECHTE HELDEN! JE KENT ZE MISSCHIEN WEL VAN TV. ZE KUNNEN VLIEGEN, ZE KUNNEN MENSEN REDDEN UIT BRANDENDE GEBOUWEN EN ZE VECHTEN TEGEN SLECHTERIKEN. IEDEREEN HEEFT ZO

Nadere informatie

De nieuwe buurt Niet welkom met een hoofddoek?

De nieuwe buurt Niet welkom met een hoofddoek? Reality Reeks - Verwerkingsopdrachten De nieuwe buurt Niet welkom met een hoofddoek? marian hoefnagel De nieuwe buurt niet welkom met een hoofddoek? Verwerkingsmateriaal bij De nieuwe buurt Lees blz. 1,2,3,4,5,6,7,8,

Nadere informatie

LEVENSKWALITEIT. Groen! sp.a CD&V N-VA Spirit VLD Vl. Blok Vivant

LEVENSKWALITEIT. Groen! sp.a CD&V N-VA Spirit VLD Vl. Blok Vivant LEVENSKWALITEIT Naar een containerpark moet je gratis alle afval kunnen brengen akkoord 1,77 1,19 0,00 0,55 1,50 0,00 0,89 0,80 niet akkoord 0,00 0,00 1,00 0,00 0,00 0,52 0,00 0,00 De maximumsnelheid op

Nadere informatie

Toespraak van commissaris van de Koning Max van den Berg, Bevrijdingsdag, 5 mei 2014, Delfzijl

Toespraak van commissaris van de Koning Max van den Berg, Bevrijdingsdag, 5 mei 2014, Delfzijl Toespraak van commissaris van de Koning Max van den Berg, Bevrijdingsdag, 5 mei 2014, Delfzijl Dames en heren, Oorlog. Dat lijkt iets van generaals. Van presidenten en wereldleiders. Van Napoleon, Hitler

Nadere informatie

Bestolen, bedrogen en veroverd. En de politici bedachten het, stonden het toe, lieten begaan,

Bestolen, bedrogen en veroverd. En de politici bedachten het, stonden het toe, lieten begaan, Bestolen, bedrogen en veroverd. En de politici bedachten het, stonden het toe, lieten begaan, Er raakte bekend dat niettegenstaande er in belgië een verbod geldt op polygamie, er toch 700 vrouwen zijn

Nadere informatie

1 Maleachi was een profeet. Hij moest een boodschap van de Heer doorgeven aan Israël. Hier volgen de woorden van Maleachi.

1 Maleachi was een profeet. Hij moest een boodschap van de Heer doorgeven aan Israël. Hier volgen de woorden van Maleachi. Maleachi 1 1 Maleachi was een profeet. Hij moest een boodschap van de Heer doorgeven aan Israël. Hier volgen de woorden van Maleachi. De liefde van de Heer 2-3 De Heer zegt: Ik houd van jullie, Israëlieten!

Nadere informatie

WEGWIJS IN. medische hulp. Versie januari 2017 Medische hulp

WEGWIJS IN. medische hulp. Versie januari 2017 Medische hulp WEGWIJS IN medische hulp Versie januari 2017 Medische hulp WEGWIJS IN DE (DRINGENDE) MEDISCHE HULP in zes stappen... Wat is medische hulp? Is de medische hulp afhankelijk van mijn verblijfsituatie? Hoe

Nadere informatie

Datum: 24/05/1994 B.S.: 21/07/1994

Datum: 24/05/1994 B.S.: 21/07/1994 Datum: 24/05/1994 B.S.: 21/07/1994 24 MEI 1994. - Wet tot oprichting van een wachtregister voor vreemdelingen die zich vluchteling verklaren of die vragen om als vluchteling te worden erkend. ALBERT ll,

Nadere informatie

De Steenkool, een beetje Limburg is hem niet vreemd. En hij is niet zo goed in Engels.

De Steenkool, een beetje Limburg is hem niet vreemd. En hij is niet zo goed in Engels. ENERGIE Ik ben Steenkool! De Steenkool, een beetje Limburg is hem niet vreemd. En hij is niet zo goed in Engels. Aangeboden door Dit verhaal is onderdeel van de Europese Verhalenkoffer. www.eu.nl -> onderwijs

Nadere informatie

Samenvatting Geschiedenis Hoofdstuk 2

Samenvatting Geschiedenis Hoofdstuk 2 Samenvatting Geschiedenis Hoofdstuk 2 Samenvatting door D. 971 woorden 31 mei 2013 5,7 2 keer beoordeeld Vak Methode Geschiedenis Memo 1848 Censuskiesrecht Grondrechten Ministeriele verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Majesteit, De stroom van vluchtelingen is de grootste sinds de

Majesteit, De stroom van vluchtelingen is de grootste sinds de 1 Toespraak tijdens de Nieuwjaarsontvangst van Zijne Majesteit de Koning in het Koninklijk Paleis te Amsterdam op 12 januari 2015 door de Voorzitter van de Eerste Kamer, Mr. A. Broekers-Knol Majesteit,

Nadere informatie

20 miljard euro : Vlamingen = ± euro per Vlaming per jaar = ± 269 euro per Vlaming per maand.

20 miljard euro : Vlamingen = ± euro per Vlaming per jaar = ± 269 euro per Vlaming per maand. Vuye en De Wever Ondertussen worden de Vlamingen en Vlaanderen verder leeggeroofd, we spreken hier over een bedrag van ± 20 miljard euro PER JAAR en dat om wat waardeloze leeglopers die wij absoluut niet

Nadere informatie

gemakkelijk heeft om een sluitende begroting voor te leggen. Zijn voorzitter,

gemakkelijk heeft om een sluitende begroting voor te leggen. Zijn voorzitter, 1 De begrotingstekorten liggen in Wallonië en Brussel Dus moeten ze daar opgelost worden Waarom die domme uitdagingen? In Knack van 24 augustus 2011 zei Guy Vanhengel (open-vld), minister van uit de hand

Nadere informatie

Aangifte van ongeval KLEEF HIER GELE KLEVER. Ruimte voorbehouden voor het ziekenfonds. Type: GR A INT. I Identificatiegegevens van het slachtoffer

Aangifte van ongeval KLEEF HIER GELE KLEVER. Ruimte voorbehouden voor het ziekenfonds. Type: GR A INT. I Identificatiegegevens van het slachtoffer Aangifte van ongeval CHRISTELIJKE MUTUALITEIT Ruimte voorbehouden voor het ziekenfonds dossiernummer: Type: GR A INT I Identificatiegegevens van het slachtoffer 1. Naam en voornaam... Straat... nummer/bus...

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

Uw rechten en plichten als 18-jarige

Uw rechten en plichten als 18-jarige Uw rechten en plichten als 18-jarige Hoofdstuk 5 Een 18 de verjaardag is vaak een mijlpaal waarop men zelfstandiger en onafhankelijker wordt, maar het is ook het moment van wettelijke meerderjarigheid.

Nadere informatie

Gemeente van Jezus Christus,

Gemeente van Jezus Christus, Gemeente van Jezus Christus, Ik heb geen bedelaar in mijn kennissenkring. Wat zegt dat van mij? Maar ik heb er natuurlijk wel eens een gezien. In Utrecht, in Amsterdam, in steden in het buitenland Als

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via Aan de Voorzitter van het OCMW van Diksmuide Ijzerheemplein 4 8600 Diksmuide Inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal 1 OCMW/ RMID/2014 Betreft: Inspectieverslag Geachte Voorzitter, Hierbij

Nadere informatie