DE LANGE WEG VAN OBJECT TOT 3D-MODEL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE LANGE WEG VAN OBJECT TOT 3D-MODEL"

Transcriptie

1 DE LANGE WEG VAN OBJECT TOT 3D-MODEL Twee methodes Een bruikbaar 3D-model kan op twee manieren tot stand komen. Beide methodes kunnen echter ook gecombineerd worden. Bij een eerste methode wordt een model handmatig getekend. Dit kan gebeuren naar een reëel model of vanuit een verbeelding. De werkwijze volgt hetzelfde principe als het tekenen met pen op papier, alleen worden punten, lijnen, vlakken en volumes vastgelegd en bewerkt in een virtueel coördinatenstelsel. Het voordeel van deze methode is dat het relatief snel en betrouwbaar kan gebeuren, op voorwaarde dat het om een eerder beperkt aantal eenvoudige objecten gaat. Als nadeel geldt dat het bij een complexe modellen en grote aantallen objecten een erg arbeidsintensief proces is. Het houdt immers in dat de dimensies van objecten eerst worden opgetekend en vervolgens handmatig tot een puntenwolk worden omgezet. Gelukkig bestaan er enkele methodes om dit te omzeilen: De techniek van het Photomodelling (ook wel photomatching) maakt het mogelijk om een bestaande foto de vorm en afmetingen van objecten, gebouwen en andere omgevingselementen af te leiden. Het gaat hier altijd om benadering van posities, afstanden en volumes. Dankzij speciale plug-ins is het mogelijk om gegevens uit te wisselen tussen rekenbladen en 3Dtekenprogramma s. Zo kunnen de opgemeten dimensies (enkel hoogte, breedte en lengte) van een groot aantal objecten worden ingegeven in en rekenblad en automatisch worden omgezet in 3D-modellen. De tweede methode houdt in dat je een object of een omgeving scant. De computer genereert dan automatisch een puntenwolk die vervolgens bewerkt kan worden. Ten aanzien van het handmatig tekenen biedt dit enkele belangrijke voordelen. Voor een waarheidsgetrouw vastleggen van complexe en gedetailleerde voorwerpen biedt dit een snelle en nauwkeurige oplossing. We bekijken hier stap voor stap de weg van scan tot 3D-model. Stap voor stap Er is een hele weg te gaan tussen het vastleggen van een puntenwolk en een bruikbaar 3D-model. Hier speelt vaak een groot verschil tussen de dure commerciële software en de gratis open-source programma s. Terwijl die eersten het traject in een keer mogelijk maken is de tweede enkel in staat om slechts een deel van de klus te klaren en is een complexer parcours nodig.

2 Stap 1: Van object tot puntenwolk In een eerste stap wordt informatie verzameld over het object. Daarmee wordt een puntenwolk gecreëerd. Er zijn ruwweg twee verschillende manieren om dit te doen: Scanning van het object vanuit verschillende invalshoeken. Dit gebeurt bijvoorbeeld met behulp van een speciale laserscanner. De puntenwolk die deze oplevert is uiterst gedetailleerd en nauwkeurig. Scannen kan op verschillende wijzen gebeuren: - Manuele meting; - Tactiele meting met een coördinatenmeetmachine; - Fotogrammetrie, waarbij foto s vanuit diverse standpunten worden gemaakt en samengevoegd; - Witlichtscanning, en meer recent blauwlichtscanning; - Laserscanning; - CT-scanning met röntgenstralen (niet geschikt voor elk materiaal); - Massaspectrometrie, om materialen te onderscheiden. Er zijn verschillende toestellen om object te scannen, waaronder: - Handscanner; - Scanner met vaste meetarm; - Traditionele meter en schuifmaat; - Fototoestel. De verkregen informatie over het gescande object wordt door middel van softwareprogramma s weergegeven als een puntenwolk. 3D-laserscanneraan het werk in Roterij, vlassite D'Hondt Fotogrammetrie of Dense Image Matching (DIM): Dit is niet te verwarren met de eerder genoemde photomodelling/photomatching, dat een handmatige proces is.

3 Bij Dense Image Matching wordt de beeldinformatie van twee of meerdere foto s van eenzelfde object of locatie vergeleken. Aan de hand van overeenkomsten en verschillen tussen de foto s wordt ruimtelijke informatie afgeleid. Dit is het principe van stereoscopische beeldvorming, waarmee ook de mens in staat is om diepte waar te nemen in zijn gezichtsveld. Fotogrammetrie kan worden toegepast met een eenvoudig digitaal fototoestel zijn waarmee je systematisch verschillende zijden van een voorwerp fotografeert. Die beelden worden dan door specifieke software verwerkt tot een puntenwolk. Je kan verschillende manieren: - Een stand-alone programma dat de hele verwerking op je computer uitvoert. - De verwerking uitbesteden aan een externe server. Je laadt foto s en krijgt een puntenwolk aangeleverd. De interactie met die server gebeurt ofwel online ofwel via een kleine applicatie die op je pc downloadt. DIM levert in de praktijk vaak gaten in de puntenwolk. Het resultaat is eerder hoekig en wazig. Foto s met hoge resolutie kunnen wel een goed beeld geven van de kleur en bijgevolg de textuur van het object. Textured mesh met Agisoft Photoscan van een hopplukmachine (Hopmuseum Poperingen) Stap 2: Connecting dots. Van puntenwolk tot mesh Een puntenwolk bevat op zichzelf geen informatie over de structuur en samenhang van een object. Hiervoor moeten de punten onderling verbonden worden tot lijnen, vlakken en tenslotte ook volumes. Vergelijk dit met de zogenaamde verbind-de-punten-tekening. Hierbij verschijnt ook slechts een tekening wanneer de juiste punten op de juiste manier worden moeten verbonden. Het creëren van een mesh is in grote mate een geautomatiseerd proces.

4 Puntenwolk met ruis van spinmachine Mule Jenny (MIAT) Stap 3: Opschonen van een mesh Een ruwe mesh is zelden of nooit het eindproduct. Een mesh moet in veel gevallen nog worden gecorrigeerd. Dat is veelal expertenwerk. Er zijn verschillende fouten die moeten worden weggewerkt: Ruis: Dit is overtollige informatie die aanwezig is in het object, maar te wijten is aan de informatieoverdracht vastleggen van de puntenwolk. Vergelijk het met ruis op een televisiescherm. Overtollige informatie: Dit kan te wijten zijn aan verschillende factoren: - Je scant immers niet enkel het object, maar meteen ook de omgeving van het object. Dit is vaak overbodige informatie die extra rekenkracht vereist. - Het herkennen van een mesh in een puntenwolk is een geautomatiseerd proces. De computer meent vormen te herkennen, maar dit komt niet altijd overeen met de realiteit. Dit leidt tot overbodige verbindingen en herhalingen van verbindingen. Onvolmaaktheden en lacunes: Er wordt niet alleen te veel informatie vastgelegd. Vaak wordt er te weinig data geregistreerd. Dit heeft tot resultaat dat er verkeerde of onvolmaakte verbindingen worden gelegd tussen punten. In sommige gevallen worden er geen verbindingen gelegd, hoewel die er in het object wel zijn. Dit resulteert in gaten in het 3Dmodel, die gedicht kunnen worden. Stap 4: Van een mesh tot model De mesh kan vervolgens worden gemanipuleerd. De puntenwolk kan worden aangepast. Punten kunnen worden weggelaten maar ook aangevuld. Wat voorheen een verzameling punten was die enkel ruimtelijke informatie omvatte kan er aan het model een betekenisvolle structuur en onderverdeling worden toegekend. Een object kan in verschillende onderdelen opgedeeld worden die dan elk verder bewerkt kunnen worden. In bepaalde gevallen wordt een model afgeleid van een mesh. Een model wordt dan als het ware overgetekend van het mesh. Het dergelijk afleiden van een model uit een mesh kan handmatig gebeuren maar kan ook gedeeltelijk automatische gegenereerd worden. Sommige software is immers in staat om

5 zelfs in gebrekkige meshes bepaalde vormen te herkennen. Stap 5. Betekenis toevoegen aan een 3D-model Uit de voorgaande stappen blijkt dat een 3D-model nooit zomaar een vastleggen is van een object, gebouw of omgeving an sich. Het gaat altijd gepaard met interpretaties, van vorm, van structuren, samenhang... Het is dus het resultaat van keuzes die betekenis geven. Het proces waarbij ruimtelijke informatie gecombineerd wordt met bijkomende gegevens, zoals materiaaltypes en lichtinval, heet rendering. Dit kan bijzonder fotorealistische afbeeldingen opleveren, maar die vergroten wel de rekenkracht die noodzakelijk is. Voor bewerkingen is een ruw-model praktischer, voor presentatie- of controledoeleinden kan een driedimensionaal model wel met de volledige mogelijkheden getoond worden. Dankzij ontwikkelingen in software kan dit proces van betekenis geven in grote mate geautomatiseerd worden. Volgende zaken kunnen het model meer betekenis geven: Onderscheiden van object en omgeving; Onderscheiden en/of groeperen van onderdelen van een model; Toekennen kleur, textuur en materiaaleigenschappen; Opleggen van gedragsregels (bouwfysica en fysica) en simuleren van gedragingen; Metadata aan de tekening meegeven, zoals het koppelen van objecten, het toevoegen van beschrijvingen, relaties vastleggen tussen voorwerpen Hierdoor scheppen we zelf een virtuele realiteit. Er is dus een grote vrijheid om te experimenteren met vormen en structuren. Stap 6: Back to reality: 3D-printing. Hoewel de technologie van het 3D-printen al even bestaat, was het aanvankelijk een duur. Het werd ingezet in prototypes voor auto- en vliegtuigindustrie, medische toepassingen intussen is de technologie ook voor een groot publiek beschikbaar. Printers zijn in een kleiner formaat en aan een relatief goedkope kostprijs te verkrijgen. 3D-printing is eigenlijk een verzamelnaam voor nu al zo n 15 technieken. Een betere term is misschien wel layer manufacturing. Dankzij 3D-printing kunnen virtuele modellen van erfgoedobjecten, of specifieke onderdelen daarvan, worden uitgeprint. De printmethodes zijn erg uiteenlopend, elk met hun verdiensten en hun tekortkomingen. Het principe is steeds hetzelfde: virtuele modellen worden in haarfijne laagjes ingedeeld en vervolgens laag per laag geprint. De ontwikkeling staat niet stil. Daarbij zit de grote evolutie vooral in de update van software, eerder dan in de printmachines zelf. De software wordt steeds toegankelijker en biedt steeds meer functionaliteiten. Daarnaast neemt het aantal printbare materialen toe. De kwaliteit wordt over het algemeen steeds beter al kan het resultaat toch verschillen door een aantal factoren: De resolutie : - de dikte van de printlagen (hoe dunner, hoe beter) - De dikte van de printpen. De kwaliteit materiaal waarmee geprint kan worden De mogelijkheid om meer kleuren te printen

Tunnelmetingen De Laserscanning benadering

Tunnelmetingen De Laserscanning benadering Tunnelmetingen De Laserscanning benadering M25-tunnels Bell Common en Hatfield (Verenigd Koninkrijk) Opdrachtgever: Highways Agency Uitvoerders: TerraImaging en Mason Land Surveys De vraag naar meet-informatie

Nadere informatie

PRINTING ARCHITECTURE INHOUDSOPGAVE. Onderzoek naar het gebruik van 3D-printen binnen de architectuurwereld

PRINTING ARCHITECTURE INHOUDSOPGAVE. Onderzoek naar het gebruik van 3D-printen binnen de architectuurwereld PRINTING ARCHITECTURE INHOUDSOPGAVE Onderzoek naar het gebruik van 3D-printen binnen de architectuurwereld 1. 3D-PRINTEN ALS TOEKOMSTIGE SLEUTEL ELEMENT 2.... 3.... Najib Amali 7X660 Product Presentation

Nadere informatie

De fotogrammetrie bij het NGI

De fotogrammetrie bij het NGI De fotogrammetrie bij het NGI 1. Inleiding De fotogrammetrie is de techniek die toelaat metingen te verrichten vanaf foto s (of volgens de ontwikkelingen gedurende de laatste jaren metingen te verrichten

Nadere informatie

Activiteiten in het klaslokaal met de HP Sprout Pro PC

Activiteiten in het klaslokaal met de HP Sprout Pro PC HP Sprout Pro - Lesmateriaal Activiteiten in het klaslokaal met de HP Sprout Pro PC De HP Sprout Pro is een compleet nieuwe all-in-one PC die zowel docenten als leerlingen in staat stelt de wereld om hun

Nadere informatie

1. Belang van degelijke as-built / as-is geometrie 2. Soorten 3D opmetingstechnieken 3. Case studie en voorbeelden

1. Belang van degelijke as-built / as-is geometrie 2. Soorten 3D opmetingstechnieken 3. Case studie en voorbeelden 1. Belang van degelijke as-built / as-is geometrie 2. Soorten 3D opmetingstechnieken 3. Case studie en voorbeelden Betrouwbare geometrische informatie Ontwerpen bouwproject Verbouwingen renovatie - restauratie

Nadere informatie

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Printen en Scannen Als een nieuwe printer wordt gekocht en onder Windows XP aangesloten zal Windows deze nieuwe

Nadere informatie

Het digitaal samenstellen en uniformeren van projectdocumentatie.

Het digitaal samenstellen en uniformeren van projectdocumentatie. Het digitaal samenstellen en uniformeren van projectdocumentatie. As-Built Documentatie digitaal op orde Als uw bedrijf actief is in de Marine, Off-Shore, energie of chemische industrie, dan heeft u voor

Nadere informatie

LearnOSM. Onderzoek met behulp van veldformulieren. Overzicht van veldformulieren

LearnOSM. Onderzoek met behulp van veldformulieren. Overzicht van veldformulieren LearnOSM Onderzoek met behulp van veldformulieren Bijgewerkt op 2015-08-22 In dit hoofdstuk zullen we zien hoe we de coördinaten van plaatsen kunnen opnemen zonder een GPS. We zullen gereedschap gebruiken,

Nadere informatie

Scann3rD. Kayle Knops en Gijs Creugers

Scann3rD. Kayle Knops en Gijs Creugers Scann3rD 1 2 Scann3rD Kayle Knops en Gijs Creugers 3 Schrijvers: Kayle Knops en Gijs Creugers 2014 Gijs Creugers en Kayle Knops ISBN: 9789402116625 Gijs Creugers Kayle Knops gijscreugers@gmail.com kayle.knops@gmail.com

Nadere informatie

Océ TCS500. Tijd is kostbaar. Grootformaat. kleurenprint-, kopieer- en. scansysteem

Océ TCS500. Tijd is kostbaar. Grootformaat. kleurenprint-, kopieer- en. scansysteem Océ TCS500 Tijd is kostbaar Grootformaat kleurenprint-, kopieer- en scansysteem Klaar voor elke klus: hoge Prestaties waarop u kunt productiviteit rekenen Hoge capaciteit in kleur en Volledig te configureren

Nadere informatie

TrackJack RFID Functionaliteit. Zo gebruik je de berijdersidentificatie

TrackJack RFID Functionaliteit. Zo gebruik je de berijdersidentificatie Functionaliteit 2015-2016 Inhoud 1. Wat is berijdersidentificatie?... 3 2. Wat u nodig heeft voor berijdersidentificatie... 3 3. Inbouw... 3 4. Instellen... 3 5. In gebruik nemen... 4 6. Gegevens van bestuurder

Nadere informatie

Workflow Inkoopfacturen

Workflow Inkoopfacturen Workflow Inkoopfacturen Met de Add-on Workflow Inkoopfacturen is het mogelijk om vanuit Microsoft Dynamics AX de inkomende inkoopfacturen te scannen. Vervolgens kunnen de gescande inkoopfacturen (elektronische

Nadere informatie

IK MAAK FOTO S, MAAR WAT KOMT ER BIJ KIJKEN?

IK MAAK FOTO S, MAAR WAT KOMT ER BIJ KIJKEN? IK MAAK FOTO S, MAAR WAT KOMT ER BIJ KIJKEN? Wat je moet weten om foto s te maken en te bewaren Objectief, vereniging voor vrijetijdsfotografie 5 september 2017, Paul van der Zwan INHOUD Opslag foto s

Nadere informatie

HP-L-8.9 LASERSCANNER

HP-L-8.9 LASERSCANNER PRODUCT BROCHURE HP-L-8.9 LASERSCANNER Kostenefficiënte laserscanner voor de ROMER Absolute Arm LASERSCANNEN TOEGANKELIJK MAKEN VOOR IEDEREEN De HP-L-8.9 is een betaalbare 3D laserscanoplossing die de

Nadere informatie

Effectief opslaan en terugvinden van informatie OFFICE FILING

Effectief opslaan en terugvinden van informatie OFFICE FILING Effectief opslaan en terugvinden van informatie OFFICE FILING Snelle toegang tot uw dossiers optimaliseert uw productiviteit Informatie vormt de levenslijn binnen uw onderneming de basis van effectieve

Nadere informatie

s Werelds nummer 1 in micrografie Postadres Muller Technical Support Karn 81 1141 JT Monnickendam

s Werelds nummer 1 in micrografie Postadres Muller Technical Support Karn 81 1141 JT Monnickendam s Werelds nummer 1 in micrografie Postadres Muller Technical Support Karn 81 1141 JT Monnickendam Showroom en Technische dienst Schipholweg 337D 1171 PL Badhoevedorp T: 0299 657 185 F: 0299 657 187 E:

Nadere informatie

by Group Joos Ongezien! AR you ready? Call-to-action Producten in 3D COVER! ar+ technology by group joos - magazine 01 Augmented Reality INTERACTIEVE

by Group Joos Ongezien! AR you ready? Call-to-action Producten in 3D COVER! ar+ technology by group joos - magazine 01 Augmented Reality INTERACTIEVE AR by Group Joos ar+ technology by group joos - magazine 01 augmented reality AR by Group Joos Ongezien! Augmented Reality luidt een nieuw tijdperk in. Check it out! AR you ready? Met VEEEW is iedereen

Nadere informatie

SIMPLIFYSCAN. A sharp choice in intelligent scanning

SIMPLIFYSCAN. A sharp choice in intelligent scanning SIMPLIFYSCAN A sharp choice in intelligent scanning SIMPLIFYSCAN: A SHARP CHOICE IN INTELLIGENT SCANNING SimplifyScan maakt het voor gebruikers mogelijk om documenten op een eenvoudige wijze te scannen

Nadere informatie

Nu nog beter... Toegepaste kunst Kunst BV

Nu nog beter... Toegepaste kunst Kunst BV Nu nog beter... Toegepaste kunst Kunst BV H4 ~ periode B Toegepaste vormgeving Autonome kunst Inleiding INLEIDING In de eerste periode ben je vooral bezig geweest met het onderzoeken van vormen, materialen

Nadere informatie

Handleiding Module Magazijn

Handleiding Module Magazijn Handleiding Module Magazijn Brondocument D:\WebServer\Handleiding\WTell\F1543_Magazijn\Magazijn.odt Versiebeheer Versie Datum Uitleg 1.0.v 23-06-14 Versie met de totstandkoming van de module 1.1v 15-12-15

Nadere informatie

Release notes:

Release notes: Module: Centix4 Office - één gelijktijdige gebruiker 49749 Foutmelding bij het veranderen van de relatie die gekoppeld zit aan een persoon Gecorrigeerde functionaliteit Als men het detail van een persoon

Nadere informatie

3D-printen. van idee tot tastbaar model. 3D-printen

3D-printen. van idee tot tastbaar model. 3D-printen van idee tot tastbaar model 3D prints zijn gemakkelijk te transporteren en nemen weinig ruimte in beslag, terwijl het detailniveau verrassend hoog is. Voor een chique presentatie worden de modellen vaak

Nadere informatie

EINDRAPPORT K.ERF. Groep 26. Mathias Gabriels Diewe Ooms Sander Broeckx Wouter Eskens Tim Swaenen

EINDRAPPORT K.ERF. Groep 26. Mathias Gabriels Diewe Ooms Sander Broeckx Wouter Eskens Tim Swaenen EINDRAPPORT K.ERF Groep 26 Mathias Gabriels Diewe Ooms Sander Broeckx Wouter Eskens Tim Swaenen 1. DE OPDRACHTGEVER K.ERF k.erf, kempisch erfgoed, is een intergemeentelijk samenwerkingsverband rond cultureel

Nadere informatie

Net2 kaarten bedrukken

Net2 kaarten bedrukken kaarten bedrukken kaarten bedrukken - Welke methode? Er bevinden zich twee pakketen om kaarten te bedrukken in de software. Een basis vast formaat dat al aanwezig is in de software sinds 2003 (V3.16) en

Nadere informatie

presenteert Industriële en agrarische machines in 3D

presenteert Industriële en agrarische machines in 3D i.s.m. presenteert Industriële en agrarische machines in 3D ? A B A B A B C A B A B A B C A B A B Archief Vooraleer je scholen, bedrijven en vrijwilligers contacteert om de machine in 3D te zetten, is

Nadere informatie

SNELLER. FLEXIBELER. FUNCTIONELER.

SNELLER. FLEXIBELER. FUNCTIONELER. SNELLER. FLEXIBELER. FUNCTIONELER. MET ÉÉN DRUK OP DE KNOP MEERDERE DOCUMENTEN SCANNEN TIJDBESPAREND, PRODUCTIEF SCANNEN VOOR ELKE RUIMTE OP ZOEK NAAR HOGE PRESTATIES OP EEN KLEIN OPPERVLAK? WILT U DE

Nadere informatie

Uitgebreid eindwerkvoorstel Lokaliseren van personen en objecten met behulp van camera s

Uitgebreid eindwerkvoorstel Lokaliseren van personen en objecten met behulp van camera s Uitgebreid eindwerkvoorstel Lokaliseren van personen en objecten met behulp van camera s Sofie De Cooman 21 December 2006 Stagebedrijf: Interne begeleider: Externe begeleider: BarcoView Koen Van De Wiele

Nadere informatie

Het gebruik van de QuickScan knop

Het gebruik van de QuickScan knop QuickScan on-line help Het gebruik van de QuickScan knop QuickScan setting Voorkeursinstellingen Het gebruik van de QuickScan knop Doormiddel van de QuickScan knop kunt u snel beelden scannen en automatisch

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Voortaan kunt u in Intramed OnLine gebruik maken van uw scanner U kunt van deze functionaliteit gebruik maken als u een Basic of Dynamisch account heeft,

Nadere informatie

AN1034-NL Net2 kaarten bedrukken

AN1034-NL Net2 kaarten bedrukken n A kaarten bedrukken - Welke methode? 26/11/2007 Er bevinden zich twee pakketen om kaarten te bedrukken in de software. Een basis vast formaat dat al aanwezig is in de software sinds 2003 (V3.16) en een

Nadere informatie

HDS7000 Laserscanner Ultra-High Speed met vergoot bereik

HDS7000 Laserscanner Ultra-High Speed met vergoot bereik > 1miljoen punten / sec HDS7000 Laserscanner Ultra-High Speed met vergoot bereik > 180m bereik HDS7000 Ultra-high Speed Laserscannen voor veeleisende professionals Binnen het toepassingsgebied van 3D laserscanners

Nadere informatie

Figuratief. Een figuratieve afbeelding vertoont duidelijke overeenkomsten met de werkelijkheid. Het is afgebeeld zoals het is.

Figuratief. Een figuratieve afbeelding vertoont duidelijke overeenkomsten met de werkelijkheid. Het is afgebeeld zoals het is. Figuratief Een figuratieve afbeelding vertoont duidelijke overeenkomsten met de werkelijkheid. Het is afgebeeld zoals het is. Realistisch Manier van werken waarbij de werkelijkheid zo nauwkeurig mogelijk

Nadere informatie

Plagiocephalometrie (PCM)

Plagiocephalometrie (PCM) Plagiocephalometrie (PCM) Inhoud Inleiding... 1 PCM-meting in FysioRoadmap... 2 Voorbereiding... 2 De meting activeren... 2 Vanuit een zorgplan... 2 Vanuit de anamnesekaart... 3 Vanuit een bezoek... 4

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken op de Fiery-server en de printer beheren vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

Designing Digital Dimensions

Designing Digital Dimensions Mindscape3D is gespecialiseerd in interactieve 3D visualisaties en multimedia oplossingen voor creatieve sectoren zoals architectuur, interieur- en tuinontwerp, promotionele games en infotainment, de educatieve

Nadere informatie

SCANNEN MET DE HARTSLAG VAN UW BEDRIJF DE NETWERKSCANNER DIE PAST BIJ DE MANIER WAAROP U WERKT

SCANNEN MET DE HARTSLAG VAN UW BEDRIJF DE NETWERKSCANNER DIE PAST BIJ DE MANIER WAAROP U WERKT KV-N1058X Documentscanner SCANNEN MET DE HARTSLAG VAN UW BEDRIJF DE NETWERKSCANNER DIE PAST BIJ DE MANIER WAAROP U WERKT Altijd naar het juiste doel scannen Kantooromgevingen, werkplekken en bedrijfsprocessen

Nadere informatie

Pixels Het verschil tussen pixels en pixels!

Pixels Het verschil tussen pixels en pixels! Pixels Het verschil tussen pixels en pixels! Er zijn verschillende camera soorten, met verschillende aantal megapixels, maar ook met verschillende verhoudingen van sensor, zoals 3:2 en 4:3. Dit zijn de

Nadere informatie

2014 9 Knots Solutions BV

2014 9 Knots Solutions BV FinMaster FinMaster is een online applicatie speciaal ontwikkeld voor u: de ondernemer. Het biedt u de mogelijkheid om uw financiële- en verkoopadministratie te registreren en te beheren. FinMaster bevat

Nadere informatie

Scan-evolutie. KV-S2087 A4-scanner voor meerdere documenten

Scan-evolutie. KV-S2087 A4-scanner voor meerdere documenten Scan-evolutie KV-S2087 A4-scanner voor meerdere documenten Buitengewone mogelijkheden, buitengewone waarde Wilt u de flexibiliteit hebben om meerdere formaten en materialen tegelijk te kunnen scannen?

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Autodesk RECAP - pointclouds

Autodesk RECAP - pointclouds Autodesk RECAP - pointclouds 1 e kennismaking - Basis principes Datum rapport : s-hertogenbosch April 2015 PelserHartman B.V. Veemarktkade 8 5222AE s-hertogenbosch PelserHartman B.V. Veemarktkade 8 5222

Nadere informatie

Maak nu zelf uw prototypes

Maak nu zelf uw prototypes Maak nu zelf uw prototypes In-house productie van prototypes is nu sneller, eenvoudiger en preciezer Prototyping is een essentiële fase in de ontwikkeling van een product. Prototypes geven ontwerpers de

Nadere informatie

EINDRAPPORT K.ERF. Groep 26. Mathias Gabriels Diewe Ooms Sander Broeckx Wouter Eskens Tim Swaenen

EINDRAPPORT K.ERF. Groep 26. Mathias Gabriels Diewe Ooms Sander Broeckx Wouter Eskens Tim Swaenen EINDRAPPORT K.ERF Groep 26 Mathias Gabriels Diewe Ooms Sander Broeckx Wouter Eskens Tim Swaenen 1. ANALYSE 1.1. Situering In dit onderdeel van het adviesrapport vindt u de analyse terug van de huidige

Nadere informatie

Wat gaan we bespreken

Wat gaan we bespreken Wat zijn sceneries? Wat gaan we bespreken Uitleg over diverse sceneries, Onderdelen van de scenery Waar staan ze in de simulator, Hoe kun je ze installeren / de-installeren Scenery library gebruiken en

Nadere informatie

Net2 kaarten bedrukken

Net2 kaarten bedrukken kaarten bedrukken kaarten bedrukken - Welke methode? Er bevinden zich twee pakketen om kaarten te bedrukken in de software. Een basis vast formaat dat al aanwezig is in de software sinds 2003 (V3.16) en

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Verbinden met Fiery servers. Verbinding maken met een Fiery server bij het eerste gebruik

Fiery Remote Scan. Verbinden met Fiery servers. Verbinding maken met een Fiery server bij het eerste gebruik Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken beheren op de Fiery server en de printer vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

Importeren vanuit je scanner

Importeren vanuit je scanner Importeren vanuit je scanner Fabrikanten van printers en scanners (vaak gecombineerd) hebben er alles aan gedaan om het moeilijk te maken, maar als je even een (oude) foto wilt scannen en opslaan kan dat

Nadere informatie

Fuel3D scanner Quickstart Guide

Fuel3D scanner Quickstart Guide Fuel3D scanner Quickstart Guide Inhoud Voor je begint... 2 Inleiding... 2 Opgelet... 2 Hardware aansluiten... 2 Uitpakken en controleren... 2 Reinigen van de lens... 2 Software downloaden en installeren...

Nadere informatie

Microsoft PowerPoint. Sjablonen & macro s. Versie 1.3

Microsoft PowerPoint. Sjablonen & macro s. Versie 1.3 Microsoft PowerPoint Sjablonen & macro s Huisstijl in Microsoft PowerPoint Met PowerPoint sjablonen zorgt u ervoor dat u op een eenvoudige manier presentaties kunt maken volgens uw huisstijl. Voordelen

Nadere informatie

Cursus RegCleaner 4.3.0.780 <freeware>

Cursus RegCleaner 4.3.0.780 <freeware> Cursus RegCleaner 4.3.0.780 Gebruik voor eigen risico. A.J. van Hummel Maak je Register schoon! RegCleaner is dus een programma dat je Windows-register helpt te onderhouden. Na een paar maanden

Nadere informatie

Scannen met de kopieertoestellen

Scannen met de kopieertoestellen Scannen met de kopieertoestellen Met sommige toestellen kan je ook scannen Welke en waar: elk kleurenkopieertoestel (mediatheek blok R, blok P, AD, OLB, hemelrijk + secretariaat hemelrijk +AD de 3165 met

Nadere informatie

CLOUDPLANNING UW ONLINE PLANNING OPLOSSING..

CLOUDPLANNING UW ONLINE PLANNING OPLOSSING.. CLOUDPLANNING UW ONLINE PLANNING OPLOSSING.. Hogere productiviteit: Optimale inzet van uw medewerkers. Snel en online inzicht in de planning en voortgang van activiteiten. Deze eventueel gekoppeld aan

Nadere informatie

INNOVATIES & FUNCTIONEEL BEHEER. Bij welke innovaties heeft Functioneel Beheer een rol?

INNOVATIES & FUNCTIONEEL BEHEER. Bij welke innovaties heeft Functioneel Beheer een rol? INNOVATIES & FUNCTIONEEL BEHEER Bij welke innovaties heeft Functioneel Beheer een rol? ROBOTICA Robotica is de tak van de mechatronica die zich bezighoudt met theoretische implicaties en praktische toepassingen

Nadere informatie

PHOTOSHOP KLEURENBEELDEN OMZETTEN NAAR ZWART WIT ARTISTIEKE OPLEIDING > OSTYN G

PHOTOSHOP KLEURENBEELDEN OMZETTEN NAAR ZWART WIT ARTISTIEKE OPLEIDING > OSTYN G KLEUR NAAR ZWART WIT! Naast analoge zwart wit fotografie kan je je digitale fototoestel dwingen in zwart wit te fotograferen. Sommigen beweren zelfs dat een zwart wit foto met zijn vele tussentinten meer

Nadere informatie

i l i s open van maandag tot vrijdag van 9u. tot 12u.30 & 13u. 30 tot 17 u. PLANAFDRUK & PLOTSERVICE

i l i s open van maandag tot vrijdag van 9u. tot 12u.30 & 13u. 30 tot 17 u. PLANAFDRUK & PLOTSERVICE G PLANAFDRUK & PLOTSERVICE i l i s e-mail: planafdruk@pandora.be http://users.pandora.be/planafdruk Tel.: 016.29.13.67 open van maandag tot vrijdag van 9u. tot 12u.30 & 13u. 30 tot 17 u. Enkele tips voor

Nadere informatie

Photomodeler Scanner: Workflow

Photomodeler Scanner: Workflow KAHO St-Lieven GENT Thomas More MECHELEN 3D PHOTOGRAMMETRY FOR SURVEYING ENGINEERING IWT TETRA project Photomodeler Scanner: Workflow Inhoud 01. Importeren foto s en automatische oriëntatie 02. geometrie

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties 2 Supportdesk Pro Introductie Inhoudsopgave I Supportdesk Pro 3 1 Inleiding... 3 2 Werkwijze... 3 II Zaken 4 1 Introductie... 4 2 Zaken beheren... 4 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 4 Verwerken...

Nadere informatie

In deze handleiding kunt je de stappen vinden die je kunt uitvoeren om de foto s in Sportlink te zetten.

In deze handleiding kunt je de stappen vinden die je kunt uitvoeren om de foto s in Sportlink te zetten. Handleiding toevoegen foto bij het lid t.b.v. lidmaatschapskaart NHV. In deze handleiding kunt je de stappen vinden die je kunt uitvoeren om de foto s in Sportlink te zetten. Het is belangrijk dat de pasfoto

Nadere informatie

Scannen van foto's met Picasa

Scannen van foto's met Picasa Scannen van foto's met Picasa. Fabrikanten van printers en scanners (vaak gecombineerd) hebben er alles aan gedaan om het moeilijk te maken, maar als je even een (oude) foto wilt scannen en opslaan kan

Nadere informatie

AR Technology by VEEEW - Magazine 01

AR Technology by VEEEW - Magazine 01 AR Technology by VEEEW - Magazine 01 Augmented Reality Maak drukwerk nu wel heel eenvoudig interactief met VEEEW. 3D effecten! VEEEW biedt een unieke klantbeleving met 3D effecten. Check it out! AR you

Nadere informatie

Afloop & Marges Hoe zit dat nu precies?

Afloop & Marges Hoe zit dat nu precies? Afloop & Marges Hoe zit dat nu precies? 2 Hier word m.b.v. een illustratie uitgelegd hoe je jouw bestand van afloop kunt voorzien en waar je rekening mee dient te houden zodat jouw bestand op correcte

Nadere informatie

Architectuur. Naam: Klas:

Architectuur. Naam: Klas: Naam: Klas: inhoud Inhoud Planning Blz. 1 Opdracht 1 - Een eigen huis Blz. 2 Opdracht 2 - Schetsen Blz. 3 Opdracht 3-3D ontwerpen Blz. 4 informatie - Aan de slag met Cura Blz. 5 Opdracht 4 - Dossier &

Nadere informatie

CARGO DATA SYSTEMS BV

CARGO DATA SYSTEMS BV CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING Document Manager Document Manager Dit Document beschrijft de werking van de Document manager en wat de mogelijkheden

Nadere informatie

CaseMaster Finance. 2013 9 Knots Solutions BV

CaseMaster Finance. 2013 9 Knots Solutions BV CaseMaster Finance CaseMaster Finance CaseMaster Finance is een online applicatie speciaal ontwikkeld voor u: de ondernemer. Het biedt u de mogelijkheid om uw financiële- en verkoopadministratie te registreren

Nadere informatie

Plotten & Printen met Autocad:

Plotten & Printen met Autocad: Plotten & Printen met Autocad: 1. Plotten vanuit AutoCAD naar PDF - DWG To PDF.PC3 - A4 2. Een PDF uitprinten op A4 3. Batch-plotten in AutoCAD op A4 of A3 4. Plotten vanuit AutoCAD naar PDF - DWG To PDF.PC3

Nadere informatie

Omzeil het gebruik van mappen en bestanden over Wiki s en het werken in de 21 e eeuw

Omzeil het gebruik van mappen en bestanden over Wiki s en het werken in de 21 e eeuw Omzeil het gebruik van mappen en bestanden over Wiki s en het werken in de 21 e eeuw In de whitepaper waarom u eigen documenten niet langer nodig heeft schreven we dat het rondmailen van documenten geen

Nadere informatie

Lumify. Verkorte handleiding

Lumify. Verkorte handleiding Lumify Verkorte handleiding Starten met drie simpele stappen Starten met scannen 1 2 3 Download Connect Scan Download Lumify app Verbind Lumify transducer Scan direct met Philips technologie Presets Transducers

Nadere informatie

De nieuwe dimensie in meten ZO EXACT WAS HET NOG NOOIT

De nieuwe dimensie in meten ZO EXACT WAS HET NOG NOOIT De nieuwe dimensie in meten ZO EXACT WAS HET NOG NOOIT ONZE THUISMARKTEN: BOUW & VASTGOED CIVIELE TECHNIEK & INFRASTRUCTUUR TELECOM STEDEN & GEMEENTEN SPOORWEGEN ONDERGRONDSE INFRASTRUCTUUR ARCHEOLOGIE

Nadere informatie

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Voor de iphone SHARP CORPORATION April 27, 2012 1 Inhoudsopgave 1 Overzicht... 3 2 Ondersteunde besturingssystemen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 3 Installatie

Nadere informatie

Kosten: 0-500 stuks per maand: 1,20 euro per poststuk 501 1000 stuks per maand 0,78 euro 1001+ stuks per maand 0,56 euro

Kosten: 0-500 stuks per maand: 1,20 euro per poststuk 501 1000 stuks per maand 0,78 euro 1001+ stuks per maand 0,56 euro Perrit scant uw inkomende poststukken Post doorsturen naar PerPage Scanfaciliteit Openen, scanklaar maken en scannen van de bedrijfspost in een beveiligde omgeving door gescreende medewerkers. Post wordt

Nadere informatie

References. Handleiding. Intelly B.V. En nu verder (documentmanager)

References. Handleiding. Intelly B.V. En nu verder (documentmanager) Intelly B.V. Handleiding En nu verder (documentmanager) References Project : 17V12303 v1.0 Intelly B.V. Datum : 31 juli 2017 Laagveld 1 Auteur : Jenna Geraets 6014 DD ITTERVOORT Organisatie : Intelly B.V.

Nadere informatie

CCV SalesPoint update

CCV SalesPoint update CCV SalesPoint update Er staat een nieuwe versie van de CCV SalesPoint app voor u klaar in de appstore (versie 1.0.63). De belangrijkste wijzigingen in deze nieuwe versie van de app en op de online omgeving

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

SCANNEN VOLGENS DE HARTSLAG VAN UW BEDRIJF NETWERKSCANNERS DIE PASSEN BIJ DE MANIER WAAROP U WERKT

SCANNEN VOLGENS DE HARTSLAG VAN UW BEDRIJF NETWERKSCANNERS DIE PASSEN BIJ DE MANIER WAAROP U WERKT KV-S1058Y / KV-S1028Y Documentscanners SCANNEN VOLGENS DE HARTSLAG VAN UW BEDRIJF NETWERKSCANNERS DIE PASSEN BIJ DE MANIER WAAROP U WERKT Altijd scannen naar de kern van de zaak Kantooromgevingen, werkplekken

Nadere informatie

Figuur 1: Kiezen van het Template in sketchup

Figuur 1: Kiezen van het Template in sketchup Tutorial : Tekenen van een Vernier lichtsensorhouder met sketchup. We willen zeer graag de lichtsensor uit deze link (http://www.rhombus.be/contents/nl/d156.html) gebruiken voor het meten van de lichtsterkte

Nadere informatie

Is het website niet beschikbaar, dan is op de methodewebsite de datasheet te vinden van de twee appliances:

Is het website niet beschikbaar, dan is op de methodewebsite de datasheet te vinden van de twee appliances: Korte omschrijving van dit practicum Aan de hand van werkblad 2 gaan we op internet enkele appliances zoeken en analyseren. We proberen de voornaamste voor- en nadelen te vinden. Verder zoeken we appliances

Nadere informatie

AMR Verwijder-tools Agics Mallware Verwijdertool Door Agics V.O.F.

AMR Verwijder-tools Agics Mallware Verwijdertool Door Agics V.O.F. AMR Verwijder-tools Agics Mallware Verwijdertool Door Agics V.O.F. 1 Inhoud Inhoud...2 Inleiding...2 Licentie...2 Systeem eisen...3 Gebruik AMR...3 Scannen op mallware... 3 Geen mallware aangetroffen...

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie

Handleiding RemoteScan + VANAD Comvio SBC Windows

Handleiding RemoteScan + VANAD Comvio SBC Windows Handleiding RemoteScan + VANAD Comvio SBC Windows Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u de printer software moet installeren om te kunnen printen vanuit VANAD Comvio SBC. Bestemming Dit

Nadere informatie

Faststone enkele tips. Fotoclub Positief 25 augustus 2015

Faststone enkele tips. Fotoclub Positief 25 augustus 2015 Faststone enkele tips Fotoclub Positief 25 augustus 2015 Waarom deze uitleg? omdat we foto s van elkaar willen bespreken omdat we die dan digitaal aangeleverd willen hebben in een bepaald pixelformaat

Nadere informatie

Deel 1. Wat is HDR fotografie?.

Deel 1. Wat is HDR fotografie?. Deel 1. Wat is HDR fotografie?. Inleiding. Met het intrede van de digitale fotografie is ook de beeldbewerkingsoftware in een stroomversnelling geraakt. Eén van de meest recente ontwikkelingen is de High

Nadere informatie

Compacte zwart-wit laserprinters

Compacte zwart-wit laserprinters Compacte zwart-wit laserprinters De nieuwe mono laser reeks van Brother is betrouwbaarder, compacter en stiller dan ooit. www.brother.be Snelle, stille en compacte netwerkprinter inclusief inbox toner

Nadere informatie

ViSoft Premium. Nieuw in Update 2011-2 1 NIEUWE FUNCTIES. worden dan automatisch alle profielen vervangen en in 3D getoond.

ViSoft Premium. Nieuw in Update 2011-2 1 NIEUWE FUNCTIES. worden dan automatisch alle profielen vervangen en in 3D getoond. ViSoft Premium Nieuw in Update 2011-2 1 NIEUWE FUNCTIES 1.1 SCHLÜTER PROFIEL-VARIATIES worden dan automatisch alle profielen vervangen en in 3D getoond. De verbeterde manier om profielen te selecteren

Nadere informatie

ABSOLUTE! AOS! DIGIMATIC SCHUIFMAAT

ABSOLUTE! AOS! DIGIMATIC SCHUIFMAAT ABSOLUTE! AOS! DIGIMATIC SCHUIFMAAT UITGERUST MET AOS (ADVANCED ONSITE SENSOR) INDUCTIEVE ENCODER HANDMEETGEREEDSCHAP EN GEGEVENSVERWERKING Nieuw! ABSOLUTE AOS DIGIMATIC schuifmaat Een nieuwe serie prijsgunstige

Nadere informatie

Aanleveren losse bestanden

Aanleveren losse bestanden Aanleverspecificaties Aanleveren losse bestanden Wil je kopij en losse afbeeldingen aanleveren? Dan vind je hieronder wat handige tips in het geval je tekstbestanden maakt en de lay-out door ons laat verzorgen.

Nadere informatie

Afbeeldingen verkleinen compacte handleiding

Afbeeldingen verkleinen compacte handleiding Afbeeldingen verkleinen compacte handleiding Hoe zie je de afmeting van een afbeelding en hoe pas je deze aan? Je kunt de afmeting direct zien in de Eigenschappen, en vervolgens Details van een afbeelding.

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR MAKERBOT REPLICATOR MINI. Print voorbereiden. Bij problemen: raadpleeg je docent!

HANDLEIDING VOOR MAKERBOT REPLICATOR MINI. Print voorbereiden. Bij problemen: raadpleeg je docent! HANDLEIDING VOOR MAKERBOT REPLICATOR MINI Print voorbereiden Bij problemen: raadpleeg je docent! De positie van je 3D ontwerp Het programma Makerbot Desktop wordt specifiek gebruikt voor Makerbot printers.

Nadere informatie

Factsheet 3D-Voxelmodellering

Factsheet 3D-Voxelmodellering Factsheet 3D-Voxelmodellering Inhoudsopgave Waarderen op basis van gebruiksoppervlakte... 1 3D-Voxelmodellering... 1 Hoogtegegevens... 1 Techniek... 2 3D-metingen... 3 Kwaliteitscontrole WOZ en BAG...

Nadere informatie

Foto s afdrukken met je eigen printer

Foto s afdrukken met je eigen printer Foto s afdrukken met je eigen printer De veranderingen in Picasa 3.6 en 3.8 spelen voor dit onderwerp geen rol - hoogstens zijn er kleine verschillen in de schermafbeeldingen. Zie Intro Picasa 3.6NL en

Nadere informatie

Handleiding scanning inkoopfacturen

Handleiding scanning inkoopfacturen Handleiding scanning inkoopfacturen Inleiding Binnen MijnABAB is het mogelijk om uw inkoopfacturen digitaal aan te bieden. In deze handleiding wordt beschreven hoe het digitaal aanbieden van inkoopfacturen

Nadere informatie

Elektronische verwerking van inkomende facturen in de BBCboekhouding

Elektronische verwerking van inkomende facturen in de BBCboekhouding Elektronische verwerking van inkomende facturen in de BBCboekhouding Dirk Van den Bossche (Cevi NV) PDF-invoice E-invoice VRS CAAS Kofax Preregistratie SAAS Isabel Certipost Basware DOMA Arco Timestamp

Nadere informatie

droomkeukens in 3D Goossens Keukens

droomkeukens in 3D Goossens Keukens Design Express Benelux Vectorworks & CINEMA 4D ontwikkeling verkoop training support droomkeukens in 3D Goossens Keukens handige CAD-software voor keukenontwerp Dankzij Vectorworks interiorcad kan Goossens

Nadere informatie

Tekenen met Floorplanner

Tekenen met Floorplanner Overzicht Het scherm 1. Zoom 2. Opslaan 3. Verdieping tab 4. Undo / Redo 5. Constructiemenu 6. Bibliotheek 7. Tekenvlak Eigenschappenmenu s De plattegrond wordt opgebouw uit verschillende elementen: ruimtes,

Nadere informatie

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Toshiba Viewer V2 installatie

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Toshiba Viewer V2 installatie MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN Toshiba Viewer V2 installatie Versie: Augustus 2010 Toshiba Viewer V2 (v1.03) Met de Toshiba Viewer is het mogelijk te printen en scannen met de vermelde Toshiba apparaten.

Nadere informatie

Tonerbased productieprintsystemen

Tonerbased productieprintsystemen DIGITAL PRINTING Tonerbased productieprintsystemen De huidige trend van kleine oplages, korte leveringstermijnen en bestellingen via internet vormt een hele uitdaging voor de klassieke offsetdrukkerij.

Nadere informatie

3DPro Printservice De Chamotte 2 4191 GT Geldermalsen Tel 085-4872150 Email info@kisprint.nl

3DPro Printservice De Chamotte 2 4191 GT Geldermalsen Tel 085-4872150 Email info@kisprint.nl Full Color 3D printing en 3Dpro Printservice is een toonaangevend leverancier van 3D-content-to-print oplossingen. Voor professionals en consumenten met materialen zoals kunststoffen, metalen en keramiek.

Nadere informatie

Hoe maken we InteriCAD-vriendelijke SketchUp-modellen?

Hoe maken we InteriCAD-vriendelijke SketchUp-modellen? Hoe maken we InteriCAD-vriendelijke SketchUp-modellen? 1. Waarom we SketchUp-modellen importeren in InteriCAD? InteriCAD is een professioneel software pakket voor interieur designers. Om designers te helpen

Nadere informatie

Bonnen Print App CCV Shop Instructies 1.0

Bonnen Print App CCV Shop Instructies 1.0 Werking van de Bonnen Print app voor CCV Shop. De CCV Bonnen Print app kan automatisch orderbonnen printen op Google Cloud gekoppelde printers. Dit proces verloopt bij klassieke printers via uw PC (Chrome

Nadere informatie