i l i s open van maandag tot vrijdag van 9u. tot 12u.30 & 13u. 30 tot 17 u. PLANAFDRUK & PLOTSERVICE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "i l i s open van maandag tot vrijdag van 9u. tot 12u.30 & 13u. 30 tot 17 u. PLANAFDRUK & PLOTSERVICE"

Transcriptie

1 G PLANAFDRUK & PLOTSERVICE i l i s planafdruk@pandora.be Tel.: open van maandag tot vrijdag van 9u. tot 12u.30 & 13u. 30 tot 17 u.

2 Enkele tips voor het afdrukken van uw documenten A4 en A3 in zwart-wit en kleur. Afdrukken van A4 en A3 plannen en andere documenten gebeurt op de HP color laserjet 5500 printer. Deze printer kan niet tot op de rand printen. (0,5 cm van de rand) Er kan afgedrukt worden op papier van 80,100 of 200g HP color laserjet 5500 printerdriver gebruiken voor het aanmaken van printbestanden Afdrukken op groot formaat Teken steeds rond uw tekening een snijkader ofwel op de snijrand ofwel op 0,5 cm, 1of 2 cm van de snijrand. Hou bij het aanmaken van uw titelpagina rekening met het plooien van het plan. De vouw komt op 21 cm van de rand (korte zijde) 21 cm plooilijn De maximale rolbreedte is 914 mm. Er kan niet tot op de rand worden afgedrukt.

3 Plotten of Printen? Bij ons CAD-systeem worden deze twee termen veelal door elkaar gebruikt, maar het is soms onduidelijk of we nu moeten spreken over plotten of printen. Vanuit Word en Excel wordt nooit geplot, terwijl we vanuit AutoCAD meestal plotten naar printers. We spraken vroeger over penplotters, maar de term penprinters hebben we nooit in de mond genomen. Waar ligt nu het verschil? Bij het plotten bedoeld men meestal een vectoriele aansturing, terwijl het printen zelf nu bijna altijd met rasterapparaten gebeurt. Bij dit plotproces wordt de vectoriele AutoCAD DWG naar een rastergebaseerde (puntjes-) printer omgezet (klein- of groot-formaat, maakt niet uit). Bij dit plot-proces zit dus de conversie via de CTB- of STB-styles ingebakken, waarbij lijnen (vectoren) omgezet worden naar een bepaald (puntjes- of raster-) effect op de printer. De goede aansturing van de apparatuur, via de geschikte én goed ingestelde drivers, is hierbij van cruciaal belang, en precies dit laatste aspect speelt veel gebruikers wel eens parten. Daarom willen we hier een korte handleiding geven Wat is een driver? Drivers zijn kleine programma s die het mogelijk maken om vanop een computer een specifieke printer aan te sturen vanuit een applicatie. Zij zijn de cruciale link tussen populaire programma s zoals Word of Excel, of CAD-applicaties zoals AutoCAD, en de printer. Printer drivers zijn als het ware het venster waardoor een gebruiker kan zien en bepalen hoe zijn document op papier zal komen. Daarom moeten ze snel en eenvoudig in het gebruik zijn, een goede output kwaliteit genereren, en beantwoorden aan de noden van de gebruiker om zijn dagelijks printwerk optimaal te kunnen vervullen. Ze laten de gebruiker toe de opties die eigen zijn aan zijn specifieke printer aan te spreken. Denk hierbij maar aan recto-verso, verschillende papierlades, rollen, online vouwapparatuur enz... Type drivers De meeste Windows-applicaties gebruiken een Windows driver, maar software-producenten zoals Autodesk voorzien zelf in specifieke plotterdrivers die samen met de fabrikant van de printer wordt ontwikkeld. Voor Autocad is dit de ADI/HDI-driver. Een tendens in de markt is alvast dat steeds meer applicaties zich gaan enten op de Windowsdriver omdat de ontwikkeling van zo n specifieke driver uiteraard nogal wat extra kosten met zich meebrengt. Bij AutoCAD kan u reeds lang kiezen tussen de ADI / HDI driver of de zogenaamde Windows Systemprinter. Sommige printers kunnen bovendien gebruik maken van speciale drivers zoals PostScript, een printertaal eigen aan de grafische wereld. PostScript is veelal een optie in een printer omdat de printerfabrikant rechten dient te betalen aan Adobe om deze interface in te bouwen in een printer.

4 KIP 2000 plotter (zwart-wit plotter) Indien u uw tekening wil laten afdrukken op de KIP 2000 plotter ( zwart-wit ) gebruik dan best geen lijndiktes dunner dan 0.1 ( dunnere lijndiktes worden flauw afgedrukt). Gebruik ook geen grijsschalen voor tekst (grijsschalen worden weergegeven door een puntraster) Deze printer kan niet gebruikt worden voor documenten korter dan 42 cm Tiff en Pdf bestanden kunnen rechtstreeks naar de printer gestuurd worden. Voor deze bestanden dient er niet vooraf een plotbestand aangemaakt te worden. Vector Works bestanden en fotobestanden kunnen met onze eigen printsoftware naar de plotter gestuurd worden. Voor de meeste andere bestanden (autocad) dienen vooraf eerst plotbestanden aangemaakt te worden. Gebruik voor het aanmaken van de plotbestanden de aangepaste driver - windowsdriver voor alle tekenpaketten die met windows werken - autocad beschikt over een eigen driver (HDI driver) - postscriptdriver voor MAC omgeving HP Designjet 1050c (Kleurenplotter) Deze printer biedt tal van mogelijkheden. Er kan afgedrukt worden in kleur en zwartwit op rol of aparte vellen. Er kan tevens afgedrukt worden op verschillende soorten papier (papier 90g posterjet 120g glossy paper 190g). De maximale rolbreedte is 914 mm. Voor het afdrukken op deze printer vragen we om uw bestanden op te slaan als jpg of tiff bestand. Voor het afdrukken van andere bestanden dienen printfiles aangemaakt te worden. Gebruik voor het aanmaken van plotbestanden de aangepaste driver: HP Designjet HP- GL/2 driver Er is een aangepaste driver voor elk type besturingssysteem. HP Color Laserjet 5500 (A4-A3 kleurenprinter) Op deze printer kunnen alle bestanden worden afgedrukt op A3 of A4 zowel in kleur als in zwart-wit. Bestanden in pdf, jpg, tiff,...kunnen worden afgedrukt. Om veranderingen in lay-out en lettertype te vermijden is het best om printbestanden aan te maken. Gebruik hiervoor de aangepaste driver.

5 KIP 2050 image scanner (groot formaat scanner zwart-wit) Deze machine laat u toe documenten met een maximale breedte van 91 cm te digitaliseren. De scan van uw documenten kan worden opgeslagen als tiff of pdf bestand en op cd worden gebrand. De scanner laat u toe documenten te kopiëren, te verkleinen of te vergroten. HP Designjet scanner 4200 (groot formaat kleurenscanner) Deze machine laat toe documenten met een maximale breedte van 105 cm te digitaliseren. De scan van uw documenten in kleur kan worden opgeslagen als tiff, jpg of pdf bestand en op cd worden gebrand. De resolutie kan voor elke scan worden aangepast; De scanner laat u toe documenten in kleur te kopiëren, te verkleinen of te vergroten.

6 Een handleiding voor het aanmaken van plotbestanden vanuit AUTOCAD 2000/2002/2004/2005/2006/LT Waarom een dient er een plotfile aangeleverd te worden? Het maken van een plotfile is noodzakelijk om een goede afdruk te krijgen van de Autocad tekening. De standaardformaten, DWG en DXF leveren namelijk niet het gewenste resultaat op. Hierbij wijkt de uiteindelijke schaal af en ontbreken vaak fonts. Het maken van een plotfile bestaat uit drie stappen. Stap 1 is het toevoegen van de plotterdriver binnen autocad. Stap 2 is het instellen van de juiste pentabel zodat de lijnen op de plot de gewenste dikte hebben. Stap 3 is het afdrukken van de autocadfile naar een plotbestand. Deze stappen worden in deze handleiding uitgelegd. De drivers om af te drukken in onze plotservice bevinden zich op de CD bijgeleverd bij deze brochure en op onze webpagina ( Na het maken van de plotfile kan deze naar onze plotservice worden g d. Het adres is: planafdruk@telenet.be. Het is verstandig om eerst een testplot te sturen om op deze manier vast te stellen of alle lijndiktes, grijswaarden etc. goed zijn overgekomen. Stap 1. Plotter driver toevoegen Zwart-wit plotter KIP2000 Open uw autocadversie U gaat naar file U kiest plotter manager U klikt op Add-a-plotter wizard Volgende My computer Volgende In het dialoogvenster Manufacturers kies Have Disk Blader op de CD naar de gewenste HDI driver afhankelijk van de autocadversie Open de Autocad Heidi Device Interface File In de lijst van de Manufacturers kies nu KIP Bij Models kies KIP2000 Volgende Kleurenplotter HP designjet 1050c Installeer de HP designjet 1050c HPGL/2 driver op uw PC. Er is geen specifieke driver voor autocad. Kleurenprinter HP color laserjet 5500 Installeer de HP color laserjet 5500 driver op uw PC. Er is geen scecifieke driver voor autocad.

7 Stap 2. Pendiktes en kleuren instellen Autocad biedt de mogelijkheid om op 2 manieren pendiktes en kleuren in te stellen. Dit kan door aan een bepaalde layer van de tekening een pendikte en kleur mee te geven, ofwel door een Color-Dependent Plot Style Table te maken. Stap 3. Plotfile maken Open de te plotten autocadtekening U gaat naar File U kiest 'plot' In de menu 'Plot Device' stelt u de juiste printer in, stelt u een plotstyle table in, vinkt u het vakje plot to file aan, je stelt een file name en path in. In de menu Plot Settings doet u eveneens de nodige instellingen (papier formaat, schaal enz.). Eigen papier formaten kunnen ingesteld worden door in de 'plot device menu' naast de printer op 'properties' te klikken en in de 'device and document settings' menu 'costum paper sizes aan te duiden en vervolgens op add te klikken. Vooraleer op 'OK' te klikken kan u een plotpreview bekijken Als u hier bent geraakt is uw plotbestand klaar en kan het plotbestand naar onze plotservice worden gestuurd om afgedrukt te worden. Plotbestanden aanmaken vanuit andere tekenpaketten Stap 1. Plotter driver toevoegen Installeer de driver van de printer aangepast aan uw besturingssysteem op uw PC KIP2003 EO voor zwart-wit HP Designjet 1050 c HPGL/2 driver voor kleur HP color laserjet 5500 driver voor zwart-wit en kleur op A4 en A3 Stel bij het instellen van de printerpoort de driver in zodat een printbestand wordt aangemaakt. Stap 2. Plotfile maken

8 Een wereld in kleur gaat open... Nieuw Groot formaat scannen nu ook voor kleur. naar TIFF, JPG of PDF Archiveren, bewerken en opnieuw printen in een handomdraai. Kleurenkopie groot formaat. Kopies van uw plannen in kleur, verkleiningen, vergroten van foto tot poster,...

Installeren en configureren Océ printers in AutoCAD 2000

Installeren en configureren Océ printers in AutoCAD 2000 Installeren en configureren Océ printers in AutoCAD 2000 Met de komst van AutoCAD 2000 is het installeren en configureren van een Océ printer binnen AutoCAD drastisch veranderd. Om de driver juist te installeren

Nadere informatie

Plotten & Printen met Autocad:

Plotten & Printen met Autocad: Plotten & Printen met Autocad: 1. Plotten vanuit AutoCAD naar PDF - DWG To PDF.PC3 - A4 2. Een PDF uitprinten op A4 3. Batch-plotten in AutoCAD op A4 of A3 4. Plotten vanuit AutoCAD naar PDF - DWG To PDF.PC3

Nadere informatie

AutoCAD Support Bulletin

AutoCAD Support Bulletin AutoCAD Support Bulletin Autocad driver installatie, lay-out, pen informatie, etc Plotten vanuit AutoCAD Printfiles maken vanuit AutoCAD was nooit zo simpel als nu. Met de introductie van AutoCAD 2000

Nadere informatie

Afdrukken van documenten naar PDF

Afdrukken van documenten naar PDF Afdrukken van documenten naar PDF Inhoudsopgave: 1 WAT ZIJN PDF-BESTANDEN? 2 2 HOE MAAK JE PDF-BESTANDEN? 2 3 GRATIS PROGRAMMA PDFCREATOR 2 3.1 Inleiding 2 3.2 Installeren van het programma 3 3.3 Gebruik

Nadere informatie

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Printen en Scannen Als een nieuwe printer wordt gekocht en onder Windows XP aangesloten zal Windows deze nieuwe

Nadere informatie

januari 2008, versie 1.1 Aanleverspecificaties Digitale bestanden

januari 2008, versie 1.1 Aanleverspecificaties Digitale bestanden Aanleverspecificaties Digitale bestanden Digitaal aanleveren bij Drukkerij Loor B.V. Bijgaand geven wij u wat tips en adviezen om zoveel mogelijk problemen te voorkomen bij de aanlevering van digitale

Nadere informatie

CAD Standaard Plottool Gebruikershandleiding

CAD Standaard Plottool Gebruikershandleiding CAD Standaard Plottool Gebruikershandleiding Januari 2006 Versie 3.02 Inhoudsopgave............................................................................................. Inhoudsopgave 2 1 CAD Standard

Nadere informatie

i nfo Printen documenten - zwartwit en kleur WINDOWS Veel gestelde vragen

i nfo Printen documenten - zwartwit en kleur WINDOWS Veel gestelde vragen i nfo Inleiding Voor het printen van documenten in kleur of zwartwit bent u bij Lifoka aan het juiste adres. Snel, betrouwbaar en dat in grote of kleine oplagen. Niet alleen het printen, maar ook het afwerken

Nadere informatie

KI 0831 Multifunctional gebruikershandleiding basisfuncties KI 0831 Kennisitem

KI 0831 Multifunctional gebruikershandleiding basisfuncties KI 0831 Kennisitem KI 0831 Multifunctional gebruikershandleiding basisfuncties KI 0831 Kennisitem Kennisgegevens Naam Multifunctional gebruikershandleiding basisfuncties Omschrijving Deze handleiding omschrijft het gebruik

Nadere informatie

September 2013, versie 1.5. Aanleverspecificaties Digitale bestanden

September 2013, versie 1.5. Aanleverspecificaties Digitale bestanden Aanleverspecificaties Digitale bestanden Digitaal aanleveren bij Drukkerij Loor B.V. Bijgaand geven wij u wat tips en adviezen om zoveel mogelijk problemen te voorkomen bij de aanlevering van digitale

Nadere informatie

PDF aanmaken met Acrobat Professional

PDF aanmaken met Acrobat Professional PDF aanmaken met Acrobat Professional Stap 1: benodigheden downloaden van onze ftp-server Open je webbrowser (internet explorer, firefox, google chrome, safari, camino,...) In de adresbalk typ je: ftp://www.provo.be

Nadere informatie

Gebruik van het Brother SmartUI Control Center op basis van Windows voor PaperPort 8.0 en Windows XP

Gebruik van het Brother SmartUI Control Center op basis van Windows voor PaperPort 8.0 en Windows XP Gebruik van het Brother SmartUI Control Center op basis van Windows voor PaperPort 8.0 en Windows XP Brother SmartUI Control Center Het Control Center van Brother is een hulpprogramma waarmee u gemakkelijk

Nadere informatie

Repro Desk 4.1. Kan ik ook tekeningen in kleur afdrukken? Nee, met Repro Desk kunt u alleen in zwartwit afdrukken.

Repro Desk 4.1. Kan ik ook tekeningen in kleur afdrukken? Nee, met Repro Desk kunt u alleen in zwartwit afdrukken. Repro Desk 4.1 Inleiding Met dit programma stelt Lifoka u in staat om uw tekeningen te bekijken, te printen, plotinstellingen te wijzigen en te verzenden. Hierdoor bent u in staat om uw plotopdracht perfect

Nadere informatie

Afdrukken naar Canon-printer vanaf Mac

Afdrukken naar Canon-printer vanaf Mac Afdrukken naar Canon-printer vanaf Mac Deze Quick Reference helpt u op weg met gebruiken van een Canon printer vanaf uw Mac. Daarnaast bespreken we enkele veelgebruikte instellingen en leggen uit hoe u

Nadere informatie

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Voor Windows Vista 1 Voordat u begint met de installatie: 1 Controleer eerst welk type bonprinter u heeft. Het type bonprinter vindt u achter

Nadere informatie

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Voor Windows XP 1 Voordat u begint met de installatie: 1 Controleer eerst welk type bonprinter u heeft. Het type bonprinter vindt u achter op

Nadere informatie

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3 Badge it voor Windows 95/98/NT/2000/XP Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. Start... 4 2.1. Nieuwe database maken... 5 2.2. De geselecteerde database openen... 5 2.3. De naam van de geselecteerde database

Nadere informatie

ScanSnap 1. ScanSnap: installatie en instellingen. 1.2 Instellingen van de ScanSnap manager. 1.1 Installatie van de meegeleverde software

ScanSnap 1. ScanSnap: installatie en instellingen. 1.2 Instellingen van de ScanSnap manager. 1.1 Installatie van de meegeleverde software ScanSnap 1 ScanSnap: installatie en instellingen Het inscannen van een document kan vergeleken worden met het maken van een foto van een document. Een document dat ingescand wordt zonder dat er tekstherkenning

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Voortaan kunt u in Intramed OnLine gebruik maken van uw scanner U kunt van deze functionaliteit gebruik maken als u een Basic of Dynamisch account heeft,

Nadere informatie

Documenten scannen met OCR

Documenten scannen met OCR Documenten scannen met OCR Wat betekent OCR eigenlijk? OCR staat voor: "Optical Character Recognition" in het Nederlands optische tekenherkenning. Je kunt er papieren documenten mee scannen, die dan niet

Nadere informatie

Driver installatie en configuratie.

Driver installatie en configuratie. Een publicatie van Canon Nederland N.V. Driver installatie en configuratie. Betreft: ir-adv C20XX(i) ir-adv C70XX(i) ir-adv 40XX(i) Nummer : gi_2012_0018_00 ir-adv C22XX(i) ir-adv C72XX(i) ir-adv 60XX(i)

Nadere informatie

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking september 2015 Concept Carol Esmeijer

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking september 2015 Concept Carol Esmeijer Sato CG4 Labelprinter Sato CG4 koppelen Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 22 september 2015 Concept Carol Esmeijer Inleiding U kunt Compad Bakkerij koppelen aan de onder meer

Nadere informatie

ScanSnap S510 1. ScanSnap: installatie en instellingen. 1.1 Installatie van de meegeleverde software. 1.2 Instellingen van de ScanSnap manager

ScanSnap S510 1. ScanSnap: installatie en instellingen. 1.1 Installatie van de meegeleverde software. 1.2 Instellingen van de ScanSnap manager ScanSnap S510 1 ScanSnap: installatie en instellingen Het inscannen van een document kan vergeleken worden met het maken van een foto van een document. Een document dat ingescand wordt zonder dat er tekstherkenning

Nadere informatie

PDF-WORKFLOW. Hogeschool Gent 2e kan grafische en reclame vormgeving Departement KASK academiejaar 2002-2003

PDF-WORKFLOW. Hogeschool Gent 2e kan grafische en reclame vormgeving Departement KASK academiejaar 2002-2003 PDF-WORKFLOW Hogeschool Gent 2e kan grafische en reclame vormgeving Departement KASK academiejaar 2002-2003 1.0 Wat is PDF? Portable Document Format Is het standaard formaat voor het uitwisselen van belangrijke

Nadere informatie

CAD Standaard Plottool Installatiehandleiding

CAD Standaard Plottool Installatiehandleiding CAD Standaard Plottool Installatiehandleiding Januari 2006 Versie 3.02 Installatiehandleiding CAD Standaard Plottool 1 Inhoudsopgave.............................................................................................

Nadere informatie

Welk programma gebruiken we? Om onze foto s te verkleinen gebruiken we het programma IrfanView. Het icoontje van IrfanView ziet er als volgt uit:

Welk programma gebruiken we? Om onze foto s te verkleinen gebruiken we het programma IrfanView. Het icoontje van IrfanView ziet er als volgt uit: Inleiding Om het laden op de website vlot te laten verlopen zijn er enkele afspraken gemaakt m.b.t. tot het formaat van een foto. Het formaat van een foto gaan we MAXIMUM instellen op 640 * 480 pixels.

Nadere informatie

P5C-emulatiekit Gebruikershandleiding

P5C-emulatiekit Gebruikershandleiding P5C-emulatiekit Gebruikershandleiding NPD1636-00 Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden gemaakt, in enige vorm of op enige

Nadere informatie

Kopiëren via de glasplaat. 1 Plaats het originele document met de bedrukte zijde naar beneden in de linkerbovenhoek van de glasplaat.

Kopiëren via de glasplaat. 1 Plaats het originele document met de bedrukte zijde naar beneden in de linkerbovenhoek van de glasplaat. Naslagkaart Wordt gekopieerd Kopieën maken Snel kopiëren 3 Druk op het bedieningspaneel van de printer op. 4 Als u het document op de glasplaat hebt gelegd, raakt u Finish the Job (Taak voltooien) aan

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MFP kleur systemen. Aanteken vel. infotec kenniscentrum. Infotec gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding MFP kleur systemen. Aanteken vel. infotec kenniscentrum. Infotec gebruikershandleiding Gebruikershandleiding MFP kleur systemen Aanteken vel Het Bedieningspaneel Functie paneel Functietoetsen Geeft de keuze om te wisselen tussen de functies: Kopiëren - Doc. Server Faxen - Printen - Scannen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Opmerking: het is aanbevolen de verschillende onderdelen te installeren in de volgorde waarin ze op het scherm verschijnen.

Inhoudsopgave. Opmerking: het is aanbevolen de verschillende onderdelen te installeren in de volgorde waarin ze op het scherm verschijnen. Deze Beknopte Gebruiksaanwijzing helpt u bij de installatie en het gebruik van IRIScan Express 3. De meegeleverde software is Readiris Pro 12. Voor gedetailleerde informatie over alle mogelijkheden van

Nadere informatie

PDF-instructies. Opmaakinstructies Proefschriften. Geachte promovendus,

PDF-instructies. Opmaakinstructies Proefschriften. Geachte promovendus, Opmaakinstructies Proefschriften Geachte promovendus, Het door u in te leveren bestand van uw proefschrift moet voldoen aan technische eisen en het bij AUP gangbare formaat. Voor de technische verwerking

Nadere informatie

Plotten. technisch tekenwerk AUTOCAD 2000

Plotten. technisch tekenwerk AUTOCAD 2000 Inleiding Voor het plotten van uw bent u bij Lifoka aan het juiste adres. Snel, betrouwbaar en dat in grote of kleine oplagen. Niet alleen het plotten, maar ook vergaren en verzenden kan Lifoka voor u

Nadere informatie

DE NETWERKPRINTER INSTALLEREN

DE NETWERKPRINTER INSTALLEREN DE NETWERKPRINTER INSTALLEREN MTSO-INFO-EXTRA 4 VAKGROEP MTSO 2001 Faculteit PSW Universiteit Antwerpen Contact: prof. dr. Dimitri Mortelmans (dimitri.mortelmans@ua.ac.be) Tel : +32 (03) 820.28.53 - Fax

Nadere informatie

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 16 november 2015 Inhoud 3 Inhoud Fiery Driver Configurator...5 Systeemvereisten...5

Nadere informatie

Verkleinen- en uploaden van beelden

Verkleinen- en uploaden van beelden Verkleinen- en uploaden van beelden Deze handleiding is opgebouwd rond eenvoudig te gebruiken programma s die verkrijgbaar zijn in het Nederlands en te installeren zijn onder Windows XP, Vista en Windows

Nadere informatie

MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP. Handleiding Slagersplein

MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP. Handleiding Slagersplein MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP Handleiding Slagersplein Inhoudsopgave Pagina - Uitleg beginscherm 3 - Aanmaken Profiel 5 - Maak Printmateriaal: Stap 1, kies doel 8 - Maak printmateriaal: Stap 2, kies

Nadere informatie

Handleiding microfiche- en microfilmapparaat

Handleiding microfiche- en microfilmapparaat Handleiding microfiche- en microfilmapparaat Inhoudsopgave Zelf meenemen p. 2 Apparatuur aanzetten p. 2 Microfilm plaatsen en bekijken p. 4 Microfiche plaatsen en bekijken p. 6 Printen of scannen van film

Nadere informatie

Evaluatie adviesgesprek

Evaluatie adviesgesprek Evaluatie adviesgesprek Het verkrijgen van de uitnodigingen. Opzet De enquêtes worden uitgevoerd m.b.v. de online mogelijkheden op tevreden.nl. Elke apotheek heeft hier zijn eigen account en kan ook zelf

Nadere informatie

Roosters en planningen printen

Roosters en planningen printen Roosters en planningen printen Op verschillende plekken kunnen roosters en planningen geprint worden. Dit kan in verschillende situaties nuttig zijn. Er moet echter wel rekening gehouden worden met het

Nadere informatie

11) Aanmaken Muziek Bibliotheek

11) Aanmaken Muziek Bibliotheek Pagina 1 van 6 ) Aanmaken Muziek Bibliotheek Deze uitleg is alleen nodig als u een muziek bibliotheek wenst te maken met de Windows MediaPlayer zoals besproken in hoofdstuk 9 voor het delen en aansturen

Nadere informatie

Swhite bvba Frankrijklei 104 bus 3.1 2000 Antwerpen. support@flux.be flux.be. Flux webdesign. Versie 1.0.2

Swhite bvba Frankrijklei 104 bus 3.1 2000 Antwerpen. support@flux.be flux.be. Flux webdesign. Versie 1.0.2 Swhite bvba Frankrijklei 104 bus 3.1 2000 Antwerpen support@flux.be flux.be Flux webdesign Versie 1.0.2 Inhoudstafel 1. Inleiding... 3 2. Starten... 3 3. Menu... 4 4. Pagina s... 5 4.1. Bewerk de pagina...5

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken op de Fiery-server en de printer beheren vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

CURSUS DIGITAAL ATELIER Photoshop/ Illustrator/ Indesign

CURSUS DIGITAAL ATELIER Photoshop/ Illustrator/ Indesign CURSUS DIGITAAL ATELIER Photoshop/ Illustrator/ Indesign EEN DOCUMENT DRUKKLAAR MAKEN A. Waar moet ik absoluut op letten? B. Hoe doe ik dit? 3. Een preflight pakket maken in Indesign 4. Drukklare PDF maken

Nadere informatie

Voor gebruikers met netwerkverbindingen via Windows

Voor gebruikers met netwerkverbindingen via Windows Voor gebruikers met netwerkverbindingen via Windows Als de server en de client een verschillend besturingssysteem of verschillende architectuur hebben, is het mogelijk dat de verbinding niet goed werkt

Nadere informatie

Etiketten maken van een adreslijst

Etiketten maken van een adreslijst Etiketten maken van een adreslijst Maak in Word etiketten aan de hand van een adreslijst in Excel. Dat bespaart u een hoop typewerk! Inleiding Adressenlijsten worden veel gebruikt om etiketten mee te bedrukken.

Nadere informatie

Handleiding Opdrachtkaarten maken.

Handleiding Opdrachtkaarten maken. Handleiding Opdrachtkaarten maken. Met de schaakapplicatie op Schaakelaar.nl kun je eenvoudig opdrachten maken, beheren en afdrukken. Er is keuze uit verschillende lay-outs. Zo zou je voor opdrachten die

Nadere informatie

6 Foto s afdrukken en e-mailen

6 Foto s afdrukken en e-mailen Vroeger gingen mensen met een fotorolletje naar de winkel. Alle 24 of 36 foto s werden ontwikkeld en afgedrukt. Het was altijd spannend om de foto s op te halen en voor de eerste keer te bekijken. Sommige

Nadere informatie

Een afdruk maken met een plotmodel in MicroStation V8i

Een afdruk maken met een plotmodel in MicroStation V8i Een afdruk maken met een plotmodel in MicroStation V8i Je kunt met MicroStation op verschillende manieren een afdruk maken. Deze omschrijving gaat alleen over het maken van een afdruk met behulp van plotmodels.

Nadere informatie

Webservices gebruiken om op het netwerk te scannen (Windows Vista SP2 of recenter, Windows 7 en Windows 8)

Webservices gebruiken om op het netwerk te scannen (Windows Vista SP2 of recenter, Windows 7 en Windows 8) Webservices gebruiken om op het netwerk te scannen (Windows Vista SP2 of recenter, Windows 7 en Windows 8) Met het Webservices-protocol kunnen gebruikers van Windows Vista (SP2 of recenter), Windows 7

Nadere informatie

A2: Pool B2: van der C2: Joost D2: Langeweg E2: 77

A2: Pool B2: van der C2: Joost D2: Langeweg E2: 77 Adreslijst maken en etiketten printen Als eerst moet Libre Office Calculator openen. Daar kunt uw gegevens voor de etiketten invoeren. Op de eerste regel kunt u de onderwerpen opschrijven. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista BEKNOPTE HANDLEIDING voor Windows Vista INHOUD Hoofdstuk 1: SYSTEEMVEREISTEN...1 Hoofdstuk 2: PRINTERSOFTWARE INSTALLEREN ONDER WINDOWS...2 Software installeren om af te drukken op een lokale printer...

Nadere informatie

DURAPRINT ONLINE HELP

DURAPRINT ONLINE HELP DURAPRINT ONLINE HELP U MAAKT GEBRUIK VAN EEN DATABASE Ga verder naar pagina 4 als u geen gebruik maakt van een database 1. Start Duraprint 2. Selecteer nieuw document Klik om DURAPRINT te starten Klik

Nadere informatie

PHOTOSHOP CS2 EEN LABO-PROFIEL GEBRUIKEN IN ADOBE PHOTOSHOP CS2

PHOTOSHOP CS2 EEN LABO-PROFIEL GEBRUIKEN IN ADOBE PHOTOSHOP CS2 EEN LABO-PROFIEL GEBRUIKEN IN ADOBE PHOTOSHOP CS2 We gaan van de veronderstelling uit dat je al enige kennis hebt van kleurbeheer en dat je beeldscherm op de juiste wijze gecalibreerd werd Hoewel de schermafbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding scanning inkoopfacturen

Handleiding scanning inkoopfacturen Handleiding scanning inkoopfacturen Inleiding Binnen MijnABAB is het mogelijk om uw inkoopfacturen digitaal aan te bieden. In deze handleiding wordt beschreven hoe het digitaal aanbieden van inkoopfacturen

Nadere informatie

Handleiding : Regletten in Pharmawin

Handleiding : Regletten in Pharmawin Handleiding : Regletten in Pharmawin Februari 2007 Corilus Hogenakkerhoek 5 9150 Kruibeke Tel. 03/253.20.20 Fax 03/253.20.40 pharma@corilus.be www.corilus.be 1. ALGEMEEN De module regletten of etiketten

Nadere informatie

Handleiding voor installatie en gebruik van

Handleiding voor installatie en gebruik van Handleiding voor installatie en gebruik van Opticon OPN-2001 Data Collector Inhoud pakket: - OPN-2001 - USB Communicatie kabel - Neckstrap Voordat u kunt communiceren met de OPN-2001 dient u de volgende

Nadere informatie

Ingeborg Hoogenberg The People Group

Ingeborg Hoogenberg The People Group Ingeborg Hoogenberg The People Group Inhoud Printen of plotten? Printen vanuit je designmodel Printen vanuit een sheetmodel Printen met de tools van Optimize NLCS Printen of plotten? Printer/plotter PDF

Nadere informatie

De Budelse digitaal. digitaal_aanleveren2016_db 3 februari 2016, 15:47

De Budelse digitaal. digitaal_aanleveren2016_db 3 februari 2016, 15:47 De Budelse digitaal In deze handleiding vindt u informatie betreffende het aanleveren van digitale bestanden. Door CTP enerzijds en digitaal drukken anderzijds beschikt De Budelse over een volledig digitale

Nadere informatie

Prijslijst Januari 2014

Prijslijst Januari 2014 Prijslijst Januari 2014 Genoemde prijzen zijn Inclusief 21% BTW Openingstijden Maandag 9.30 uur - 12.00 uur / 13.00 17.30 Dinsdag 9.30 uur - 12.00 uur / 13.00 17.30 Woensdag 9.30 uur - 12.00 uur / 13.00

Nadere informatie

Posters maken in PowerPoint

Posters maken in PowerPoint Posters maken in PowerPoint Een mini handleiding Nieuwe Media Dienst 2005 http://www.ua.ac.be/icnmd 1. Algemeen Het printen van grote posters is een kostbare zaak en duurt lang. Om mislukkingen te vermijden

Nadere informatie

bron: windows.microsoft.com Dubbelzijdig of enkelzijdig. Grijstinten of kleur. Liggend of staand.

bron: windows.microsoft.com Dubbelzijdig of enkelzijdig. Grijstinten of kleur. Liggend of staand. maandag, 12 juli 2010 13:25 Laatst aangepast vrijdag, 16 juli 2010 bron: windows.microsoft.com Dubbelzijdig of enkelzijdig. Grijstinten of kleur. Liggend of staand. Dit zijn slechts enkele opties die u

Nadere informatie

Instructietekst printen en plotten van inspectietekeningen

Instructietekst printen en plotten van inspectietekeningen Instructietekst printen en plotten van inspectietekeningen De CAD Factory Eerste Tuinsingel 37 3112 ER SCHIEDAM Tel. 010-2467518 Blad 2 Datum 15-Okt-2013 Inhoud Page Setup... 4 De Stufit Page Setup importeren...

Nadere informatie

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding Spirometry PC Software Gebruikshandleiding Inhoud Welkom... 5 Systeemvereisten... 5 1. PC vereisten... 5 2. Vereisten besturingssysteem... 6 Installatie Spirometry PC Software... 6 Instellingen Spirometry

Nadere informatie

Handleiding AVANCE Service desk. (ticketing portal)

Handleiding AVANCE Service desk. (ticketing portal) Handleiding AVANCE Service desk (ticketing portal) 1 Inleiding 1 De Avance service desk is beschikbaar voor het verhelpen van storingen, het dagelijks beheer en ondersteuning bij het gebruik van computers.

Nadere informatie

Posters maken in PowerPoint

Posters maken in PowerPoint Posters maken in PowerPoint Een mini handleiding Nieuwe Media Dienst 2009 http://www.ua.ac.be/icnmd 1. Algemeen Het printen van grote posters is een kostbare zaak en duurt lang. Om mislukkingen te vermijden

Nadere informatie

Printer delen in een thuisnetwerk. Onsma. Printers kunnen op verschillende manieren met een computer worden verbonden.

Printer delen in een thuisnetwerk. Onsma. Printers kunnen op verschillende manieren met een computer worden verbonden. Handleiding door XP Printer delen in een thuisnetwerk. VISTA Printers kunnen op verschillende manieren met een computer worden verbonden. 1. Directe communicatie Om te kunnen printen moet de computer kunnen

Nadere informatie

Handleiding muziek spelen van een tablet.

Handleiding muziek spelen van een tablet. Handleiding muziek spelen van een tablet. Wat heb je nodig: een tablet minimum 8.4 groot (8.4, 9.7, 10.1, 105, 11.6, 12.2 13.3 zijn geschikt) Wanneer je die nog moet aanschaffen kan ik wel raad geven na

Nadere informatie

Afdrukken vanaf Windowswerkstations

Afdrukken vanaf Windowswerkstations 14 Afdrukken vanaf Windowswerkstations Aan de hand van de volgende instructies kunt u afdrukopties instellen en afdrukken vanaf computers die draaien onder een van de volgende besturingssystemen: Windows

Nadere informatie

Getting Started Guide Nederlands

Getting Started Guide Nederlands Getting Started Guide Nederlands Inhoud De technologie van PrintShop Mail... 2 Systeemvereisten voor PrintShop Mail... 4 Inhoud van de cd-rom... 5 PrintShop Mail installeren (Windows)... 6 PrintShop Mail

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren In dit Leesmij-bestand wordt beschreven hoe u het Custom PostScript-printerstuurprogramma of het PCLprinterstuurprogramma op een Windows-systeem

Nadere informatie

Printen met de NAS-server (PO50696)

Printen met de NAS-server (PO50696) Printen met de NAS-server (PO50696) Attentie : De Nas-server accepteert enkel gewone USB printers; multifunctionele printers worden niet ondersteund. Printen vanuit Windows 2000 is ook niet ondersteund.

Nadere informatie

Afdrukken vanaf Macintosh OSwerkstations

Afdrukken vanaf Macintosh OSwerkstations 15 Afdrukken vanaf Macintosh OSwerkstations U kunt naar de DocuColor 2006 afdrukken zoals u naar elke andere printer vanuit eender welke applicatie zou doen, namelijk door de DocuColor 2006 te selecteren

Nadere informatie

Geavanceerde opties. Afdrukken op deelpagina's. Phaser 5500-laserprinter. In dit onderwerp wordt het volgende besproken:

Geavanceerde opties. Afdrukken op deelpagina's. Phaser 5500-laserprinter. In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Geavanceerde opties In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Afdrukken op deelpagina's" op pagina 2-68 "Meerdere pagina's op één vel papier afdrukken (X op één)" op pagina 2-69 "Brochures afdrukken"

Nadere informatie

Secure File Sync - Quick Start Guide

Secure File Sync - Quick Start Guide Secure File Sync - Quick Start Guide Secure File Sync Quick Start Guide 1. Installatie van de applicatie op een computer; 2. Gebruik van de applicatie; 3. Bestanden delen vanuit de applicatie; 4. Gebruik

Nadere informatie

Van harte welkom. Koen Vermeylen Customer Trainer. Canon Belgium nv/sa

Van harte welkom. Koen Vermeylen Customer Trainer. Canon Belgium nv/sa Van harte welkom Koen Vermeylen Customer Trainer Canon Belgium nv/sa 1 Basis toestellen kopie, Scan, Print E-Maintenance Agenda Afwerkeenheden Nieten, Perforeren, Boekjes functie Papier lades Paper deck,

Nadere informatie

Delen van een Arrangement

Delen van een Arrangement Delen van een Arrangement Optie 1: Mail met bijlage. De makkelijkste methode is uiteraard het document te downloaden en vervolgens in zijn geheel als bijlage door te sturen naar andere koorleden. Afhankelijk

Nadere informatie

Tomra 820 InTouch. Promotie film maken Donatie ontvanger aanmaken

Tomra 820 InTouch. Promotie film maken Donatie ontvanger aanmaken Tomra 820 InTouch Promotie film maken Donatie ontvanger aanmaken Tomra Systems Apeldoorn 09.05.2012 2 Tomra 820 InTouch Promotie film maken Donatie ontvanger aanmaken Er is gebruik gemaakt van freeware

Nadere informatie

pixelpad

pixelpad Printen van een testkaart voor een ICCkleurprofiel met Photoshop CS (Windows) Kleurinstellingen Kies uit het menu voor Bewerken > Kleurinstellingen. Klik op de knop Meer opties. Kies achter Instellingen

Nadere informatie

Google cloud print handleiding

Google cloud print handleiding Google cloud print handleiding Versie 0 DUT Definitie van opmerkingen In deze gebruikershandleiding wordt de volgende aanduiding gebruikt: Opmerkingen leggen uit wat u in een bepaalde situatie moet doen

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Verbinden met Fiery servers. Verbinding maken met een Fiery server bij het eerste gebruik

Fiery Remote Scan. Verbinden met Fiery servers. Verbinding maken met een Fiery server bij het eerste gebruik Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken beheren op de Fiery server en de printer vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

2. Uw digitale fotocamera en de computer

2. Uw digitale fotocamera en de computer 67 2. Uw digitale fotocamera en de computer Fotograferen met een digitale fotocamera is vandaag de dag erg populair. Het voordeel van een digitale camera is dat u de foto s direct kunt bekijken op uw camera.

Nadere informatie

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Naslaggids M570

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Naslaggids M570 LASERJET PRO 500 COLOR MFP Naslaggids M570 Direct afdrukken via USB 1. Plaats het USB-flashstation in de USB-poort aan de voorzijde van het apparaat. 2. Het menu USB-flashdrive wordt geopend. Raak de pijknoppen

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Voorwoord Wij danken u voor de aanschaf van SignLab 9. Met behulp van deze Installatie Handleiding wordt u stap voor stap geholpen met de installatie van SignLab 9, waardoor u verzekerd

Nadere informatie

Ontwikkeld in opdracht van de Stichting Geïntegreerd Bouwen door CAData systems te Gorinchem.

Ontwikkeld in opdracht van de Stichting Geïntegreerd Bouwen door CAData systems te Gorinchem. GB CAD afsprakenstelsel 4.0 Ontwikkeld in opdracht van de Stichting Geïntegreerd Bouwen door CAData systems te Gorinchem. Distributie en beheer Stichting STABU Postbus 36 6710 BA Ede Telefoon: 0318-633026

Nadere informatie

Het werken met het nieuwe netwerk zal even wennen zijn, het grootste deel van de programma s waarmee je werkt blijven echter hetzelfde.

Het werken met het nieuwe netwerk zal even wennen zijn, het grootste deel van de programma s waarmee je werkt blijven echter hetzelfde. Introductie De Gemiva-SVG Groep krijgt een nieuw netwerk. Het doel van het nieuwe netwerk is een hogere beschikbaarheid te behalen en mee te kunnen groeien met nieuwe ontwikkelingen. Over dat laatste informeren

Nadere informatie

AFDRUKKEN OP DE RICOH MULTIFUNCTIONAL

AFDRUKKEN OP DE RICOH MULTIFUNCTIONAL AFDRUKKEN OP DE RICOH MULTIFUNCTIONAL - UGENT VAKGROEP GEOGRAFIE Versie van 16/10/2018 Vooraf Het afdrukken op de Ricoh Multifunctional van de vakgroep gebeurt centraal en is account gebonden. Dit betekent

Nadere informatie

Prijslijst Januari 2008 Genoemde prijzen zijn Inclusief 19% BTW

Prijslijst Januari 2008 Genoemde prijzen zijn Inclusief 19% BTW REPRO & DESIGN Prijslijst Januari 2008 Genoemde prijzen zijn Inclusief 19% BTW Openingstijden Maandag 9.30 uur - 17.30 uur Dinsdag 9.30 uur - 17.30 uur Woensdag 9.30 uur - 17.30 uur Donderdag 9.30 uur

Nadere informatie

Aanleveren losse bestanden

Aanleveren losse bestanden Aanleveren losse bestanden Levert u kopij en losse afbeeldingen aan? Wanneer u tekstbestanden maakt en hiervan de lay-out door ons laat verzorgen, kunt u om zo efficiënt mogelijk te werken met enkele zaken

Nadere informatie

Leerling gegevens printen op de antwoordformulieren van de NSCCT

Leerling gegevens printen op de antwoordformulieren van de NSCCT Leerling gegevens printen op de antwoordformulieren van de NSCCT Handleiding voor de groepen 4 t/m 8 Peter Albronda & Theo van Batenburg In deze handleiding wordt beschreven hoe U per klas de leerling

Nadere informatie

Handleiding om rapporten en printers in te stellen

Handleiding om rapporten en printers in te stellen Handleiding om rapporten en printers in te stellen (versie april-2012, auteur JL/PtK, revisie PtK) Het instellen en gebruik van rapporten Om te kunnen printen vanuit OmniHisScipio is het nodig om: 1. een

Nadere informatie

Handleiding Auxil Zebra LabelWriter Koppeling App

Handleiding Auxil Zebra LabelWriter Koppeling App Handleiding Auxil Zebra LabelWriter Koppeling App Versie Opmerkingen Datum 1.0 Eerste concept af van de handleiding 27-02-2017 1.1 Zebra Designer download link geupdate 03-03-2017 Handleiding Auxil ZEBRA

Nadere informatie

2. Pagina-instellingen

2. Pagina-instellingen 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Pagina-instellingen... 4 3. Inloggen... 5 4. Zendingen aanmaken... 7 5. Verzendlabels printen... 8 6. Pickupaanvraag... 9 7. Instellingen Dymo 4XL Laberprinter (PostNL labels)...

Nadere informatie

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Toshiba Viewer V2 installatie

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Toshiba Viewer V2 installatie MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN Toshiba Viewer V2 installatie Versie: Augustus 2010 Toshiba Viewer V2 (v1.03) Met de Toshiba Viewer is het mogelijk te printen en scannen met de vermelde Toshiba apparaten.

Nadere informatie

Dia, een programma voor het maken van diagrammen

Dia, een programma voor het maken van diagrammen LinuxFocus article number 344 http://linuxfocus.org Dia, een programma voor het maken van diagrammen door Katja Socher Over de auteur: Katja is de Duitse redacteur van LinuxFocus.

Nadere informatie

Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen

Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen Een foto, ergens op uw computer Open een de map van bestanden voor de website, of maak deze eerst aan. Open de te gebruiken foto met het volgende

Nadere informatie

D4600 Duplex Photo Printer

D4600 Duplex Photo Printer KODAK D4000 Duplex Photo Printer D4600 Duplex Photo Printer Handleiding printerstuurprogramma januari 2015 TM/MC/MR-licentie van Eastman Kodak Company: Kodak Kodak Alaris Inc. 2400 Mount Read Blvd., Rochester,

Nadere informatie