GEMEENTE TIEL ONTEIGENINGSPLAN NIEUWE LOCATIE BRANDSTOFVERKOOPPUNT INDUSTRIEWEG ZAKELIJKE BESCHRIJVING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTE TIEL ONTEIGENINGSPLAN NIEUWE LOCATIE BRANDSTOFVERKOOPPUNT INDUSTRIEWEG ZAKELIJKE BESCHRIJVING"

Transcriptie

1 ZB/j GEMEENTE TIEL ONTEIGENINGSPLAN NIEUWE LOCATIE BRANDSTOFVERKOOPPUNT INDUSTRIEWEG ZAKELIJKE BESCHRIJVING 1. Algemeen Aan de rand van het centrum van Tiel is op de hoek van de Havendijk-Echteldsedijk momenteel nog het TOTAL-tankstation Havendijk 13, eigendom van Olie en Benzine H. van Dijkhuizen Tiel B.V. (hierna: Van Dijkhuizen), gevestigd. Omdat dit verkooppunt voor motorbrandstoffen met bijbehorend LPG-vulpunt op (te) korte afstand van de omliggende woningen is gelegen en voorts afbreuk doet aan de gewenste stedenbouwkundige en functionele kwaliteiten en ontwikkelingsmogelijkheden van dit deel van de gemeente is naar de mogelijkheid gezocht om het tankstation in zijn geheel op te heffen en te verplaatsen naar een meer geschikte locatie in de gemeente Tiel. Vooruitlopend op de volledige beëindiging van de exploitatie van dit tankstation is in het inmiddels voor dit gebied geldende bestemmingsplan Binnenstad het bestaande tankstation in zijn geheel wegbestemd. De gemeente Tiel en Van Dijkhuizen hebben op 19 maart 2002 een intentieovereenkomst gesloten waarin partijen afspraken hebben vastgelegd, gericht op de opheffing en verplaatsing van de bedrijfsactiviteiten van Van Dijkhuizen in het centrum van Tiel. Tevens zijn er afspraken vastgelegd over de schadeloosstelling. Dit is vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst welke beide partijen op 11 september 2008 te Tiel hebben ondertekend. Op 30 oktober 2013 is door beide partijen een vaststellingsovereenkomst gesloten waarin overeenstemming is bereikt over het beëindigen van de bedrijfsactiviteiten van Van Dijkhuizen aan de Echteldsedijjk 2 en 4/Havendijk 13 en 14 en van de bedrijfsactiviteiten aan de Nieuweweg 29. De vaststellingsovereenkomst van 30 oktober 2013 vervangt de voorgaande overeenkomsten, met in acht name van artikel 7, vijfde lid. Partijen hebben hierin overeenstemming bereikt over de verplaatsing van de bedrijfsactiviteiten met betrekking tot het brandstofverkooppunt naar de hoek Industrieweg Staarsestraat en over het oprichten van een nieuw kantoor op de hoek Industrieweg Kellenseweg. De gemeente heeft toegezegd medewerking te verlenen voor het opstellen en in procedure brengen van een nieuw bestemmingsplan en het voeren van een eventuele onteigeningsprocedure teneinde de oprichting van een brandstoffenverkooppunt mogelijk te maken. De kosten voor het voeren van een onteigeningsprocedure en de daaruit voor vloeiende kosten van de onteigening en de schadeloosstelling komen volledig voor rekening van Van Dijkhuizen.

2 De gemeente Tiel en Van Dijkhuizen hebben gezamenlijk gezocht naar een geschikt vestigingspunt voor een nieuw te bouwen tankstation annex shop, wasplaats en LPGpomp. Daarbij is het gebied, gelegen direct ten zuid-westen van de kruising van de Industrieweg (N835) met de Rivierenlandlaan als de meest geschikte vestigingsplaats naar voren gekomen. Het nieuw in te richten tankstation zal daarbij evenwijdig aan de Industrieweg worden gesitueerd, waarbij het in- en uitkomend verkeer naar en van het station, via de aan de zuidzijde van dit gebiedsdeel gelegen Staartsestraat zal worden afgewikkeld. De bestaande aansluiting van de Staartsestraat op de Industrieweg is voorzien van een verkeersregelinstallatie (VRI), hetgeen voorkomt, dat er op deze kruising gevaarlijke situaties zouden kunnen ontstaan. In de bij het bestemmingsplan Buitengebied Industrieweg, brandstofverkooppunt behorende regels is vastgelegd, dat de verkoopactiviteiten van het brandstofverkooppunt aan de Havendijk nr. 13 te Tiel in zijn geheel dienen te zijn beëindigd uiterlijk binnen 1 week nadat de verkoopactiviteiten van het brandstofverkooppunt aan de Industrieweg te Tiel zijn aangevangen. (artikel Verplaatsing brandstofverkooppunt). De vestiging van een tankstation aan de westzijde van de Industrieweg, tussen de Rivieren-landlaan en de Staartsestraat, is op basis van het ter plaatse geldende bestemmingsplan niet mogelijk. In verband hiermede is het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied Industrieweg, brandstofverkooppunt opgesteld. Dit ontwerp bestemmingsplan heeft met ingang van 24 november 2016 gedurende een periode van zes weken ter inzage gelegen. In zijn vergadering van mei 2017 heeft de gemeenteraad van Tiel het bestemmingsplan Buitengebied Industrieweg, brandstofverkooppunt vastgesteld. Op dit moment zijn ondanks minnelijke pogingen daartoe nog niet alle benodigde gronden in eigendom van de gemeente Tiel. Teneinde er verzekerd van te zijn dat over de benodigde gronden kan worden beschikt, is besloten om bij de Kroon een verzoek tot aanwijzing ter onteigening in te dienen. Deze zakelijke beschrijving maakt onderdeel uit van de stukken, die aan de Kroon dienen te worden overgelegd. 2. Grondslag te maken werk / onteigening Het bestemmingsplan Buitengebied Industrieweg, brandstofverkooppunt is in mei 2017 door de gemeenteraad van Tiel vastgesteld. Dit bestemmingsplan heeft ten doel om aan de westzijde van de Industrieweg, tussen de Rivierenlandlaan en de Staartsestraat, een tankstation annex shop, wasplaats en LPG-pomp op te richten.

3 3. Ligging en begrenzing Het plangebied is gelegen ten noorden van de A15 en ten westen van de N835 (Industrieweg). Aan de noordzijde wordt het plangebied begrensd door de Rivierenlandlaan, aan de oostzijde door de Industrieweg, aan de zuidzijde door de Staartsestraat en aan de westzijde door aangrenzend bouw - en weiland Planologisch beleid Het bestemmingsplan Buitengebied Industrieweg, brandstofverkooppunt is in overeenstemming met rijks- en provinciaal beleid en dient ter uitvoering van het gemeentelijk beleid, zoals dit door de gemeente Tiel wordt voorgestaan. Rijksbeleid Op 13 maart 2012 is de Structuurvisie Infrastructuur en Ruimte (SVIR) in werking getreden. De Structuurvisie heeft als doel dat Nederland in 2040 concurrerend, bereikbaar, leefbaar en veilig is. Met de Structuurvisie brengt het Rijk de ruimtelijke ordening zo dicht mogelijk bij burgers en bedrijven en laat het meer over aan gemeenten en provincies. In het voorliggende plan is sprake van een beperkte wijziging in de bestaande ruimtelijke structuur van de gemeente Tiel. Met de beoogde ontwikkeling zijn geen nationale belangen in het geding. In het kader van de voorgenomen verplaatsing van het bestaande tankstation aan de Havendijk 13 naar de daartoe geschikt geachte locatie ter hoogte van de Industrieweg is conform de Ladder voor duurzame verstedelijking (artikel 3.1.6, lid 2 Bro) een toets uitgevoerd. Uit deze toets, verwerkt in het advies van HaskoningDHV Nederland B.V., d.d. 8 juni 2016 (zie bijlage 1 bij het bestemmingsplan Buitengebied Industrieweg, benzineverkooppunt ) blijkt dat de geplande ontwikkeling voorziet in een actuele regionale behoefte, die alleen buiten bestaand stedelijk gebied kan worden gerealiseerd. Uit de uitgevoerde toets komt naar voren, dat gezien de aard van de te realiseren voorziening de beoogde locatie aan de westzijde van de Industrieweg het meest geschikt is voor de geplande ontwikkeling. Het plan voldoet aan de vereisten van de Ladder voor duurzame verstedelijking. Provinciaal beleid Het ruimtelijk beleid van de Provincie Gelderland is vastgelegd in de op 9 juli 2014 door Provinciale Staten vastgestelde Omgevingsvisie Gelderland. Het versterken van de economische kracht en uitstraling van de in Gelderland gelegen steden vormt een belangrijke provinciale ambitie door (onder andere) het versterken van de regionale centrumfunctie van Tiel en de extra aandacht voor de overgangsgebieden tussen stad en land, door ruimte te laten voor een creatieve en kwalitatief hoogwaardige invulling van deze standsrandzones. Met de voorgenomen verplaatsing van het huidige (lpg)tankstation wordt een knelpunt op het gebied van ontwikkelingsmogelijkheden, omgevingskwaliteit en veiligheid in het centrum van Tiel weggenomen.

4 Niet alleen het vestigingsklimaat in dit gedeelte van het centrum van Tiel zal hierdoor naar verwachting een belangrijke impuls krijgen, maar ook de directe woon- en leefomgeving zullen bij de uitvoering van de voorgenomen plannen baat hebben. Overeenkomstig de hoofddoeleinden van de Omgevingsvisie zal de centrumfunctie van Tiel verder worden versterkt. Bij de situering van het nieuw op te richten tankstation aan de westzijde van de Industrieweg is extra aandacht besteed aan de ligging van het tankstation in een overgangsgebied tussen het open dal, behorende bij de Doode Linge, en het aan de oostzijde van de Industrieweg gelegen bedrijventerrein Kellen. Het plangebied maakt namelijk deel uit van het Nationaal Landschap Rivierengebied (Rivierenland). Krachtens de Omgevingsverordening Gelderland geldt hier een zogenaamd ja-mits -principe, hetgeen inhoudt dat alleen (nieuwe) bestemmingen mogelijk gemaakt mogen worden die de kernkwaliteiten van het Nationaal Landschap niet aantasten of versterken, tenzij er geen reële alternatieven zijn, er sprake is van redenen van groot openbaar belang dan wel compenserende maatregelen worden getroffen ter waarborging van de aanwezige kernkwaliteiten. De kernkwaliteiten van het Nationaal Landschap Rivierengebied zijn vastgelegd in de Uitwerking Omgevingsvisie 2013, Kernkwaliteiten Gelderse Nationale Landschappen. Het plangebied is opgenomen in het deelgebied Buren-Kerk-Avezaath. Het plangebied ligt precies op de overgang van de open onbebouwde uiterwaarden langs de Doode Linge naar het bestaande bedrijventerrein Kellen. Door de situering van het tankstation in dit gebied zal deze overgang een klein stukje verschuiven, maar de karakteristiek van het landschap zal hierdoor niet wezenlijk worden aangetast. De kwaliteit van de bestaande landschappelijke overgang wordt gewaarborgd door het tankstation aan de zijde van het dal van de Doode Linge te voorzien van een opgaande beplanting, waarmede niet alleen het tankstation vanaf deze zijde aan het oog wordt onttrokken, maar ook een deel van de bestaande agrarische bedrijfsbebouwing op het perceel Staartsestraat 18a. Van betekenis hierbij is ook dat met de beoogde verplaatsing van het tankstation een zeer ongewenste situatie in bestaand stedelijk gebied wordt beëindigd. Gemeentelijk beleid De Structuurvisie Tiel 2030 bevat een visie op het ruimtelijk beleid van de gemeente Tiel voor de periode tot De visie biedt het ruimtelijk kader voor de toekomstige ontwikkeling van de gemeente en vormt het toetsingskader voor toekomstige bestemmingsplannen. De sanering van het bestaande tankstation aan de Havendijk maakt de ontwikkeling van stedelijke functies (wonen) ter plaatse van deze nieuw in te richten inbreidingslocatie mogelijk. Hiermede wordt een opwaardering van het gebied bereikt, dat past in het karakter van de stad. Op deze wijze draagt de verplaatsing van het tankstation bij aan de doelstellingen van de Structuurvisie.

5 Door middel van een landschappelijke inpassing van het nieuw in te richten tankstation aansluitend bij het oorspronkelijke kleinschalige agrarische landschap wordt bijgedragen aan de actieve landschapsontwikkeling die in de structuurvisie voor dit gebied is voorzien. In het Groenstructuurplan (maart 2006) wordt het gebied tussen de Industrieweg en de Doode Linge getypeerd als te ontwikkelen parkgebied met de benaming Bufferzone Doode Linge. Deze zone moet volgens het Groenstructuurplan een milieubuffer vormen, richting de op het bedrijventerrein Kellen gevestigde bedrijven. De bestaande bomen langs de industrieweg en de Staartsestraat dienen te worden behouden. Door aan de westzijde van het plangebied het nieuw in te richten tankstation van een camouflerende 10 meter brede groenzone te voorzien wordt recht gedaan aan het geldende Groenstructuurplan. 4. Bestaande toestand Het plangebied ligt in het oorspronkelijke kleinschalig agrarisch gebied tussen de Industrieweg en de Doode Linge en is momenteel in gebruik als wei- en bouwland. Ten westen van het plangebied staan langs de Doode Linge enkele boomgaarden. Ten zuiden van het plangebied, aan de Staartsestraat, is een agrarisch bedrijf (paardenhouderij) gevestigd. Iets verder zuidelijk ligt een aardgasreduceer-station en bevindt zich de betonnen geluidwering van de Betuweroute. 5. Inrichting plangebied Het nieuw te bouwen tankstation bestaat uit een compact (rond) bouwvolume, waarin een ruime shop/verkoopruimte annex balie, een kantoortje, magazijn en toilet zijn opgenomen. Aan de noordzijde sluit een autowasplaats op het hoofdgebouw aan terwijl aan de zuidzijde een overkapping is voorzien met daaronder de pompeilanden. De ondergrondse LPG-tank en het bijbehorende vulpunt zijn - op enige afstand van het tankstation langs de Rivierenlandlaan gesitueerd. Daarmede is voldoende afstand tot de reeds in de omgeving aanwezige bebouwing gegarandeerd. Rondom het tankstation zijn voldoende parkeerplaatsen voor personen- en vrachtwagens geprojecteerd. Het terrein zal verder worden aangekleed met de nodige groenvoorzieningen en reclame-uitingen. Het nieuw te bouwen tankstation wordt ontsloten via de Staartsestraat. Deze (toegangs)weg zal daartoe worden uitgebreid met een extra opstelstrook voor de aansluiting op de Industrieweg. Ten behoeve van het vullen van de LPG-tank wordt ter hoogte van het vulpunt een verharde opstelstrook voor een tankauto aangelegd, die vanaf de Rivierenlaan is te bereiken.

6 Het tankstation zal op verantwoorde manier in het omringende landschap worden ingepast. Daartoe is door bureau SAB een landschapsinpassingsplan (Landschappelijke inpassing tankstation Industrieweg, d.d. 23 juni 2016) opgesteld, dat als bijlage 3 deel uitmaakt van het bestemmingsplan Buitengebied Industrieweg, brandstofverkooppunt. Aan de hand van de landschappelijke kenmerken en waarden van het plangebied en zijn omgeving is gekozen voor een zorgvuldige inpassing middels de aanleg van een gebiedseigen beplanting. Het tankstation zal vanaf de doorgaande wegen c.q. aanwezige kruisingen goed zichtbaar zijn. Het waardevolle agrarische landschap ter hoogte van de Doode Linge wordt middels een gesloten singelbeplanting van het tankstation afgeschermd. De bestaande sloot aan de zijde van de Industrieweg/Rivierenlandlaan wordt gehandhaafd en wordt daarbij deels vergroot ten behoeve van de benodigde waterberging. Daarbij wordt langs een deel van de verbrede waterpartij een natuurvriendelijke oever gerealiseerd. 6. Omgevingsaspecten Bodem Als onderdeel van het verkennend bodemonderzoek is een historisch bodemonderzoek (voor-onderzoek) uitgevoerd. Uit dit onderzoek is gebleken dat er geen aanwijzingen zijn voor de aanwezigheid van (voormalige) bodembedreigende activiteiten in het onderzoeksgebied. Ook de omliggende percelen hebben naar verwachting geen negatieve invloed op de bodemkwaliteit in het onderzoeksgebied. Ter plaatse van het westelijke deel van het plangebied is in 2011 een verkennend bodemonderzoek uitgevoerd. Ondanks het feit, dat de bovengrond c.q. het grondwater licht verontreinigd zijn geven de onderzoeksresultaten geen aanleiding tot het uitvoeren van een vervolgonderzoek of sanerende maatregelen omdat de gemeten concentraties kleiner zijn dan de betreffende tussen- en interventiewaarden. De resultaten vormen geen milieuhygiënische belemmering voor de voorgenomen plannen. Geluid In de omgeving van het nieuw te bouwen tankstation bevindt zich één geluidsgevoelige bestemming, te weten de woning Staartsestraat 18. Uit het uitgevoerde akoestisch onderzoek (Notitie wegverkeerslawaai tankstation Dijkhuizen, Staartsestraat Tiel, Omgevingsdienst Rivierenland, d.d. 20 oktober 2015) blijkt dat de geluidsbelasting van de woning Staartsestraat db bedraagt en daarmede ruim onder de voorkeursgrenswaarde van 48 db ligt. Milieuzonering / Geur Het plangebied is gelegen in een zogenaamd gemengd gebied. Op grond van de VNGuitgave Bedrijven en Milieuzonering betekent dit onder meer dat tussen het nieuw te bouwen tankstation en zogenaamde gevoelige bestemmingen een afstand van minimaal 30 meter moet worden aangehouden.

7 De afstand van het tankstation tot de meest dichtbij gelegen woning (Staartsestraat 18) bedraagt meer dan 30 meter. Het aan de overzijde van de Industrieweg gelegen kantoorgebouw staat op ruim 50 meter afstand. Aan de geldende richtafstand van minimaal 30 meter wordt derhalve voldaan. De zich ten zuiden van het plangebied bevindende paardenhouderij (Staartsestraat 18) bevindt zich op een afstand van meer dan 50 meter van het plangebied. Hiermede wordt aan het gestelde in de Wet geurhinder en veehouderij voldaan, namelijk dat zich binnen een afstand van 50 meter tot een paardenhouderij geen gebouwen mogen bevinden waar personen kunnen verblijven. Luchtkwaliteit Uit de Notitie Luchtkwaliteitsonderzoek bestemmingsplan Industrieweg-tankstation d.d. 1 februari 201, gemeente Tiel, blijkt dat de ter plaatse heersende concentraties stikstofdioxide en fijnstof zo laag zijn dat met zekerheid kan worden geconcludeerd dat de vestiging van het tankstation niet tot een overschrijding van de grenswaarden leidt Water Het plangebied is thans geheel onverhard. Langs de noord- en oostrand van het plangebied is een C-waterloop gelegen. De bij het tankstation behorende bebouwing wordt aangesloten op het bestaande gemeentelijke riool. De hemelwaterafvoer vindt plaats in de bodem en/of via het aangrenzende oppervlaktewater. Door de bouw van het tankstation met overkapping en de aanleg van de nodige verharding vindt een toename van verhard oppervlak plaats met circa m 2. Door de bestaande waterloop aan de oostzijde van het plangebied te vergroten, wordt een noodzakelijke retentievoorziening met een totale oppervlakte van 830 m 2 gerealiseerd. Omdat een bestaande waterloop wordt ingezet voor de compensatie van verhard oppervlak dient deze waterloop een B-status te krijgen, hetgeen onder andere inhoudt dat de oever aan de te verbreden zijde van de waterloop een talud van 1:2 dient te krijgen Cultuurhistorie en archeologie In zowel het plangebied als de directe omgeving bevinden zich geen bijzondere cultuurhistorische elementen. In de gemeente Tiel is het geldende archeologische beleid vastgelegd in het Paraplubestemmingsplan Archeologie. Afhankelijk van de verwachte kans op archeologische vondsten is de archeologische verwachtingswaarde vertaald in dubbelbestemmingen, waarin voor verstoringen in een bepaald gebied een ondergrens qua oppervlakte en diepte in de regels is opgenomen. In het Paraplu-bestemmingsplan Archeologie hebben de in het plangebied gelegen gronden deels de dubbelbestemming `Waarde archeologie 5, deels de dubbelbestemming Waarde archeologie 4.

8 Deze twee dubbelbestemmingen zijn in het bestemmingsplan Buitengebied - Industrieweg, brandstofverkooppunt ongewijzigd overgenomen. Bij ingrepen, waarbij de ondergrond wordt geroerd en de ondergrens bij verstoringen, zoals die is vermeld in de ter plaatse geldende dubbelbestemming, wordt overschreden, dient bij het aanvragen van een omgevingsvergunning te worden aangetoond, dat de eventueel aanwezige archeologische waarden niet worden aangetast. Op deze wijze is de bescherming van eventueel voorkomende archeologische waarden gewaarborgd Ecologie en gebiedsbescherming Recentelijk is door Adviesbureau Tauw een uitgebreide natuurtoets Natuurtoets brandstof-verkooppunt Industrieweg in Tiel, d.d. 4 mei naar de huidige natuurwaarden in het plangebied uitgevoerd. In zijn rapportage geeft Tauw aan, dat negatieve effecten op beschermde planten en deren, vermeld in de Flora- en faunawet zijn uitgesloten. Ook de Wet natuurbescherming zal naar verwachting geen belemmering vormen voor de uitvoering van het voorliggende bestemmingsplan. Het plangebied vormt geen onderdeel van een speciale beschermingszone. Negatieve effecten op de ten westen van het plangebied gelegen gronden (Doode Linge c.a., onderdeel van het Natuurnetwerk Nederland) zijn op voorhand uitgesloten. Ook zijn er gezien de maximaal berekende stikstofdepositie geen negatieve effecten te verwachten op het dichtstbij gelegen Natura-2000 gebied Rijntakken Verkeer en parkeren. Het tankstation wordt ontsloten via de Staartsestraat. Ter voorkoming van gevaarlijke verkeerssituaties is ter plaatse van de aansluiting van de Staartsestraat op de Industrieweg reeds een verkeersregelinstallatie (VRI) aanwezig. Door zowel voor het uitkomende verkeer in de Staartsestraat als voor het verkeer, dat vanaf de Industrieweg de Staartsestraat inrijdt, een extra opstelstrook aan te leggen, is de doorstroming van het verkeer gewaarborgd, hetgeen de verkeersveiligheid ten goede komt. Bij het LPG-vulpunt bij de Rivierenlandlaan wordt een opstelplaats voor de LPG-tankauto gerealiseerd. De op- en afrit van deze opstelplaats wordt zodanig vormgegeven dat deze aan alle gestelde verkeersveiligheidseisen voldoet. Gezien de primaire functie van het nieuw te bouwen tankstation dienen alleen parkeerplaatsen voor het personeel en voor beperkt bezoekend verkeer beschikbaar te zijn. Een minimaal aantal parkeerplaatsen van in totaal 5 volstaat, eventueel aangevuld met 1 à 2 parkeerplaatsen voor vrachtwagens. 7. Nut, noodzaak en urgentie De onteigening geschiedt ter realisering van de bestemming Bedrijf Verkooppunt motorbrandstoffen, met functie- en bouwaanduidingen vulpunt lpg en opslag, en de dubbelbestemmingen Waarde Archeologie 5 en Waarde Archeologie 4. Voornoemde bestemmingen krijgen uitwerking in het bestemmingsplan Buitengebied Industrieweg, brandstofverkooppunt.

9 Door het bestaande TOTAL-tankstation Havendijk 13, gelegen aan de rand van het centrum van Tiel, in zijn geheel op te heffen en te verplaatsen naar het gebied, dat is gelegen direct ten zuid-westen van de kruising Industrieweg(N835) / Rivierenlandlaan, wordt een belangrijke verbetering van de ruimtelijke structuur van dit gedeelte van de bebouwde kom van Tiel bewerkstelligd. De voorgenomen inrichting van een compleet nieuw te bouwen tankstation ter hoogte van de Industrieweg (N835) past in het streven om de exploitatie van een dergelijke voorziening zo dicht mogelijk bij de huidige weggebruikers te situeren. De planning is er op gericht om een start te maken met de bouw van het tankstation zodra de grond in eigendom is. Volledigheidshalve wordt hierbij nogmaals aangetekend, dat in de bij het bestemmingsplan Buitengebied Industrieweg, brandstofverkooppunt behorende regels is vastgelegd, dat de verkoopactiviteiten van het brandstofverkooppunt aan de Havendijk nr. 13 te Tiel in zijn geheel dienen te zijn beëindigd uiterlijk binnen 1 week nadat de verkoopactiviteiten van het brandstofverkooppunt aan de Industrieweg te Tiel zijn aangevangen. Om een tijdige verwezenlijking van het plangebied zeker te stellen, acht de gemeenteraad het gerechtvaardigd om te verzoeken om de administratieve onteigeningsfase in te zetten daar de minnelijke onderhandelingen tot dusver vruchteloos zijn gebleven en niet tot eigendomsverkrijging hebben geleid. Het ziet er thans niet naar uit dat minnelijke overeenstemming wordt verkregen. De desbetreffende percelen/perceelsgedeelten zijn opgenomen in de Lijst van de te onteigenen percelen en aangeduid op de grondplantekening, welke als onderdeel aan het onteigeningsplan Brandstofverkooppunt Industrieweg zijn toegevoegd. 8. Ligging in de gemeente De ter onteigening aan te wijzen gronden zijn gelegen in de gemeente Tiel. 9. Tenaamstelling onteigening De onteigening geschiedt ten name van de gemeente Tiel. Als regisseur van de ruimtelijke ordening heeft de gemeente Tiel het bestemmingsplan Buitengebied Industrieweg, brandstofverkooppunt opgesteld. De gemeente is in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de realisatie van dit bestemmingsplan en is bovendien een samenwerking aangegaan met Van Dijkhuizen. De grondverwerving wordt ook in samenwerking met de gemeente begeleid. Om die redenen is de gemeente Tiel aan te merken als meest gerede partij om tot onteigening te verzoeken.

Bestemmingsplan Buitengebied Industrieweg, brandstofverkooppunt

Bestemmingsplan Buitengebied Industrieweg, brandstofverkooppunt Bestemmingsplan Buitengebied Industrieweg, brandstofverkooppunt status: ontwerp idn: NL.IMRO.0281.BP00030-on01 gemeente Tiel datum: september 2016 Bestemmingsplan Buitengebied Industrieweg, brandstofverkooppunt

Nadere informatie

: van Dijkhuizen Tiel : Verplaatsing tankstation i.r.t. artikel lid 2 Bro

: van Dijkhuizen Tiel : Verplaatsing tankstation i.r.t. artikel lid 2 Bro HaskoningDHV Nederland B.V. NoLogo ADVIES Aan : Gemeente Tiel Van : Annette Zebel-Vaudo, Bart Muskens Kopie : Dossier : BE5135-101-100 Project : van Dijkhuizen Tiel Betreft : Verplaatsing tankstation i.r.t.

Nadere informatie

GEMEENTE BUREN. Ruimtelijke onderbouwing Hendriklaan 15 16, Beusichem

GEMEENTE BUREN. Ruimtelijke onderbouwing Hendriklaan 15 16, Beusichem GEMEENTE BUREN Ruimtelijke onderbouwing Hendriklaan 15 16, Beusichem Projectnr. 061-076 / 27 januari 2016 INHOUD BLZ 1 INLEIDING... 3 1.1 Aanleiding en doelstelling... 3 1.2 Plangebied... 4 1.3 Geldend

Nadere informatie

Burg. J.G. Legroweg 98 te Eelde

Burg. J.G. Legroweg 98 te Eelde Burg. J.G. Legroweg 98 te Eelde Projectgebied 2 Inhoudsopgave 2.1 Beschrijving van het projectgebied, huidige situatie... 4 2.2 Geldende planologische situatie... 5 De overkapping is zowel in strijd met

Nadere informatie

BIJLAGE 2: VERANTWOORDING UITBREIDING BOOMSWEG

BIJLAGE 2: VERANTWOORDING UITBREIDING BOOMSWEG BIJLAGE 2: VERANTWOORDING UITBREIDING BOOMSWEG 1 Algemeen De uitbreiding van het plangebied met de locatie Boomsweg omvat deels een nieuwe ontwikkelingslocatie, Boomsweg 12, en deels het overnemen van

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING. Oprichten aanduidingsmast McDonald s Vlietweg 16 te Santpoort-Noord

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING. Oprichten aanduidingsmast McDonald s Vlietweg 16 te Santpoort-Noord RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Oprichten aanduidingsmast McDonald s Vlietweg 16 te Santpoort-Noord Ruimtelijke onderbouwing project Vlietweg 16 te Santpoort-Noord W12/000758/ OLO271413 INHOUD 1 Beschrijving

Nadere informatie

Wijzigingsplan Zandertje 17 te Breskens. Vastgesteld door Gedeputeerde Staten van Zeeland d.d. 24 september 2013 (NL.IMRO.9929.WBZandertje17-VA01)

Wijzigingsplan Zandertje 17 te Breskens. Vastgesteld door Gedeputeerde Staten van Zeeland d.d. 24 september 2013 (NL.IMRO.9929.WBZandertje17-VA01) Wijzigingsplan Zandertje 17 te Breskens Vastgesteld door Gedeputeerde Staten van Zeeland d.d. 24 september 2013 (NL.IMRO.9929.WBZandertje17-VA01) 1 1. Planbeschrijving 1.1 Beschrijving project Provincie

Nadere informatie

2 e Plan van wijziging Globaal Bestemmingsplan Houten Vinex. Houtensewetering naast 45

2 e Plan van wijziging Globaal Bestemmingsplan Houten Vinex. Houtensewetering naast 45 2 e Plan van wijziging Globaal Bestemmingsplan Houten Vinex Houtensewetering naast 45 2 Toelichting 1 Inleiding 1.1 Aanleiding 1.2 Vigerend bestemmingsplan 1.3 Bestemmingsplan 2 Gebieds- en projectbeschrijving

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Realisatie groepsaccommodatie voormalig ligboxstal Manjepetswei 19 Oudega

Ruimtelijke onderbouwing. Realisatie groepsaccommodatie voormalig ligboxstal Manjepetswei 19 Oudega Ruimtelijke onderbouwing Realisatie groepsaccommodatie voormalig ligboxstal Manjepetswei 19 Oudega Realisatie groepsaccommodatie voormalig ligboxstal Manjepetswei 19 Oudega Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding voor het projectbesluit Op 15 januari 2010 is er een

Nadere informatie

RO Wielemakersbaan 6 Ride by the Sea

RO Wielemakersbaan 6 Ride by the Sea RO Wielemakersbaan 6 Ride by the Sea 2 Inhoudsopgave Ruimtelijke Onderbouwing 3 Hoofdstuk 1 Inleiding 5 1.1. Aanleiding en doel 1.2. Ligging plangebied 1.3. Geldend bestemmingsplan 1.4. Leeswijzer Hoofdstuk

Nadere informatie

Aanleg paardenbak Het Zuid 34 Drachten

Aanleg paardenbak Het Zuid 34 Drachten Ruimtelijke onderbouwing Aanleg paardenbak Het Zuid 34 Drachten Ruimtelijke onderbouwing voor de aanleg van een paardenbak Het Zuid 34 te Drachten 1 Ruimtelijke onderbouwing voor de aanleg van een paardenbak

Nadere informatie

Bouwplan voor het realiseren van een werktuigenberging

Bouwplan voor het realiseren van een werktuigenberging Ruimtelijke Onderbouwing Bouwplan voor het realiseren van een werktuigenberging Gemeente Tynaarlo September 2012 NL.IMRO.1730.ABYdermade3depunt-0301 Inhoudsopgave 2.1 Beschrijving van het projectgebied,

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing speelterrein Netersel

Ruimtelijke onderbouwing speelterrein Netersel Ruimtelijke onderbouwing speelterrein Netersel Inleiding en planbeschrijving In Netersel is in de huidige situatie een speelterrein gelegen (zie figuur 1). Dat speelterrein is deels binnen het plangebied

Nadere informatie

Blad 2. Beoordeling verzoek

Blad 2. Beoordeling verzoek Ruimtelijke onderbouwing voor het afwijken van het bestemmingsplan ten behoeve van het dempen van een kadesloot en verbreden van watergangen in de Wergeastermarpolder Door het Wetterskip Fryslân is een

Nadere informatie

COMPENSATIEMAATREGELEN UITBREIDING BEDRIJVENTERREIN KOLKSLUIS TE T ZAND

COMPENSATIEMAATREGELEN UITBREIDING BEDRIJVENTERREIN KOLKSLUIS TE T ZAND COMPENSATIEMAATREGELEN UITBREIDING BEDRIJVENTERREIN KOLKSLUIS TE T ZAND 1. INLEIDING Aanleiding De gemeente Schagen is voornemens om het bedrijventerrein Kolksluis langs de Koning Willem II-weg in t Zand

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN NATUURONTWIKKELING BOSRAND 25 EN OMGEVING, LIESHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 30 augustus 2016 vastgesteld

WIJZIGINGSPLAN NATUURONTWIKKELING BOSRAND 25 EN OMGEVING, LIESHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 30 augustus 2016 vastgesteld WIJZIGINGSPLAN NATUURONTWIKKELING BOSRAND 25 EN OMGEVING, LIESHOUT 30 augustus 2016 vastgesteld 52-027 GEMEENTE LAARBEEK 2 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 5 1.1 Algemeen... 5 1.2 Aanleiding en doel... 5 1.3

Nadere informatie

Nr Casenr Harderwijkerweg 138. Ruimtelijke onderbouwing. gemeente Ermelo Harderwijkerweg 138

Nr Casenr Harderwijkerweg 138. Ruimtelijke onderbouwing. gemeente Ermelo Harderwijkerweg 138 Nr. 14032525 Casenr. 2014-07033 Harderwijkerweg 138 Ruimtelijke onderbouwing pagina 2 van 6 Inleiding Achter op het perceel aan de Harderwijkerweg 138 is een verzoek ingediend om een bedrijfshal en een

Nadere informatie

bijlagen bij de Toelichting

bijlagen bij de Toelichting bijlagen bij de Toelichting 51 Bijlage 1 Hoge Duvekotsweg 8 Oostkapelle Rho adviseurs voor leefruimte 0717.20170873 52 Rho adviseurs voor leefruimte 0717.20170873 53 Bijlage 2 Wielemakersbaan

Nadere informatie

Ruimtelijke Onderbouwing voor de herbouw van een schuur ten behoeve van bouwbedrijf Been, Kommisjewei 28 te Opeinde. Bestaande situatie

Ruimtelijke Onderbouwing voor de herbouw van een schuur ten behoeve van bouwbedrijf Been, Kommisjewei 28 te Opeinde. Bestaande situatie Ruimtelijke Onderbouwing voor de herbouw van een schuur ten behoeve van bouwbedrijf Been, Kommisjewei 28 te Opeinde 28 26 Bestaande situatie 1. Aanleiding Directe aanleiding is het verzoek d.d. 18 november

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Leveroyseweg 14, Heythuysen

Ruimtelijke onderbouwing Leveroyseweg 14, Heythuysen Ruimtelijke onderbouwing Leveroyseweg 14, Heythuysen Inleiding Initiatiefnemer heeft een agrarisch bouwvlak aan Leveroyseweg 14 te Heythuysen. Op deze locatie worden varkens gehouden op extensieve wijze.

Nadere informatie

3. Gewenste ontwikkeling Milieu Planbeschrijving Inspraak Voorschriften 7

3. Gewenste ontwikkeling Milieu Planbeschrijving Inspraak Voorschriften 7 TOELICHTING INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Bestaande situatie 3 2.1 Plangebied 3 2.2 Vigerende bestemmingsplan 3 2.3 bestaande situatie 4 3. Gewenste ontwikkeling 4 4. Milieu 4 5. Planbeschrijving 6 6.

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Aanleg carpoolvoorziening Noorderhogeweg Drachten

Ruimtelijke onderbouwing. Aanleg carpoolvoorziening Noorderhogeweg Drachten Ruimtelijke onderbouwing Aanleg carpoolvoorziening Noorderhogeweg Drachten 1. Inleiding 1.1. Aanleiding Op 2 september 2013 is een omgevingsvergunning aangevraagd door de provincie Fryslân voor de aanleg

Nadere informatie

Verlengen stal op het perceel Dorpsstraat 74 te Zuidlaarderveen

Verlengen stal op het perceel Dorpsstraat 74 te Zuidlaarderveen Verlengen stal op het perceel Dorpsstraat 74 te Zuidlaarderveen NL.IMRO.1730.ABdorpsstr74zuidlv-0301 Projectgebied Situatie Dorpsstraat 74 Zuidlaarderveen 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Huidige en beoogde

Nadere informatie

Westvoorne. Vogelwerende voorziening Trafostation Ommeloopweg Tinte. Ruimtelijke onderbouwing. 101502.17477.00 31-10-2012 definitief

Westvoorne. Vogelwerende voorziening Trafostation Ommeloopweg Tinte. Ruimtelijke onderbouwing. 101502.17477.00 31-10-2012 definitief Westvoorne Vogelwerende voorziening Trafostation Ommeloopweg Tinte Ruimtelijke onderbouwing identificatie planstatus projectnummer: datum: status: 101502.17477.00 31-10-2012 definitief projectleider: opdrachtgever:

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. ten behoeve van aanvraag omgevingsvergunning herinrichten tankstation de Zuidpunt

Ruimtelijke onderbouwing. ten behoeve van aanvraag omgevingsvergunning herinrichten tankstation de Zuidpunt Ruimtelijke onderbouwing ten behoeve van aanvraag omgevingsvergunning herinrichten tankstation de Zuidpunt Dordrecht, 10 september 2012 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding Op het perceel aan de Rijksstraatweg

Nadere informatie

Nr Casenr Fazantlaan 4. Ruimtelijke onderbouwing. gemeente Ermelo Fazantlaan 4

Nr Casenr Fazantlaan 4. Ruimtelijke onderbouwing. gemeente Ermelo Fazantlaan 4 Nr. 14031673 Casenr. 2014-07033 Fazantlaan 4 Ruimtelijke onderbouwing pagina 2 van 5 Inleiding Initiatiefnemer wil de camping en het parkeerterrein van het recreatiepark De Haeghehorst uitbreiden. Deze

Nadere informatie

Jachtlustweg 4 te Wijckel

Jachtlustweg 4 te Wijckel 35 e wijzigingsplan ex artikel 3.6 lid 1 onder a Wro van het Bestemmingsplan Buitengebied 2004 van de gemeente Gaasterlân-Sleat Jachtlustweg 4 te Wijckel Inhoudsopgave 0. Inhoudsopgave... 1 1. Inleiding...

Nadere informatie

Wijzigingsplan Wyldpaed West 3 te Twijzelerheide ONTWERP

Wijzigingsplan Wyldpaed West 3 te Twijzelerheide ONTWERP Wijzigingsplan Wyldpaed West 3 te Twijzelerheide ONTWERP 1 INHOUDSOPGAVE Toelichting 3 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Begrenzing plangebied 3 1.3 Geldende bestemmingsplan / moederplan 4 1.4 Bestaande

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Schakerpad 5 in Twello

Ruimtelijke onderbouwing Schakerpad 5 in Twello Ruimtelijke onderbouwing Schakerpad 5 in Twello Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding Op 2 november 2010 is door het college van burgemeester en wethouders het principebesluit genomen om medewerking te

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing De Kouwe Noord 3, Geffen Gemeente Oss Raadhuislaan 2 5341 GM Oss T: 14 0412 F: 0412 642605 www.oss.nl RUIMTELIJKE ONDERBOUWING De Kouwe Noord 3 te Geffen Februari maart 2016 1

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Plattelandswoning Eilandseweg 18 a, Nederhorst den Berg

Ruimtelijke onderbouwing. Plattelandswoning Eilandseweg 18 a, Nederhorst den Berg Ruimtelijke onderbouwing Plattelandswoning Eilandseweg 18 a, Nederhorst den Berg In opdracht van G.C. Nagel december 2013 Ruimtelijke onderbouwing Plattelandswoning Eilandseweg 18 a Nederhorst den Berg

Nadere informatie

Bedrijventerrein Oost II, wijzigingsplan Einsteinstraat

Bedrijventerrein Oost II, wijzigingsplan Einsteinstraat Wijzigingsplan Bedrijventerrein Oost II, wijzigingsplan Einsteinstraat Gemeente Gorinchem Datum: 10 april 2013 Projectnummer: 120675 ID: NL.IMRO.0512.BP2012133-4001 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Zorghotel Schipholweg. Haarlem

Ruimtelijke onderbouwing. Zorghotel Schipholweg. Haarlem Ruimtelijke onderbouwing Zorghotel Schipholweg Haarlem 1 1. Welke vrijstellingsbevoegdheid en waarom Het project betreft de bouw van een gebouw met gezondheidszorgfunctie ( zorghotel ) met bijbehorende

Nadere informatie

Oude Badweg 1 Eelderwolde

Oude Badweg 1 Eelderwolde Oude Badweg 1 Eelderwolde Projectgebied 2 Inhoudsopgave 2.1 Beschrijving van het projectgebied, huidige situatie... 4 2.2 Geldende planologische situatie... 5 Het bouwen van recreatiewoningen past niet

Nadere informatie

Middelburg Loods Muidenweg. Wijzigingsplan

Middelburg Loods Muidenweg. Wijzigingsplan Middelburg Loods Muidenweg Wijzigingsplan Wijzigingsplan Loods Muidenweg Middelburg identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0687.BPWBGMMUI ON01 23 02 2015 ontwerp projectnummer:

Nadere informatie

Wijzigingsplan De Wedze 22c te Twijzel

Wijzigingsplan De Wedze 22c te Twijzel Wijzigingsplan De Wedze 22c te Twijzel 1 INHOUDSOPGAVE 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Bestemmingsplan 3 1.3 Planologische beoordeling 4 1.4 Toelichting bestemmingsplan Buitengebied 7 1.5 Zienswijzen 8 Bijlage:

Nadere informatie

Gemeente. Schijndel. Beleidsnotitie indieningsvereisten. Voor aanvragen omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a.

Gemeente. Schijndel. Beleidsnotitie indieningsvereisten. Voor aanvragen omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a. Gemeente Schijndel Voor aanvragen omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a., sub 2 Wabo 2 3 bij verzoeken om afwijken van het bestemmingsplan Inleiding Op 24 september 2014 is het

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing kleinschalige uitbreiding olfantenstal Heiderschoor 24 te Mierlo Luchtfoto perceel Heiderschoor 24

Ruimtelijke onderbouwing kleinschalige uitbreiding olfantenstal Heiderschoor 24 te Mierlo Luchtfoto perceel Heiderschoor 24 Pagina 1 van 5 Ruimtelijke onderbouwing kleinschalige uitbreiding olfantenstal Heiderschoor 24 te Mierlo Luchtfoto perceel Heiderschoor 24 Pagina 2 van 5 Inleiding Op donderdag 3 april 2014 is door Dierenrijk

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Wijziging gebruik van loods voor opslag op het perceel Rinkesfort 13 te Maasbree

Ruimtelijke onderbouwing. Wijziging gebruik van loods voor opslag op het perceel Rinkesfort 13 te Maasbree Ruimtelijke onderbouwing Wijziging gebruik van loods voor opslag op het perceel Rinkesfort 13 te Maasbree 16-08-2011 1. Inleiding Algemeen De heer Wijnen heeft het verzoek gedaan om een loods op het perceel

Nadere informatie

B&W-voorstel. Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1. 1) Status

B&W-voorstel. Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1. 1) Status B&W-voorstel Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1 1) Status Het voorstel heeft betrekking op het uitoefenen van de collegebevoegdheden ter voorbereiding van een omgevingsvergunning,

Nadere informatie

Wijzigingsplan It Oast 2 Augustinusga. Ontwerp

Wijzigingsplan It Oast 2 Augustinusga. Ontwerp Wijzigingsplan It Oast 2 Augustinusga Ontwerp Toelichting Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Begrenzing plangebied 3 1.3 Geldende bestemmingsplan/moederplan 3 1.4 Bestaande en toekomstige

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 2 februari 2016 vastgesteld

WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 2 februari 2016 vastgesteld WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT 2 februari 2016 vastgesteld 52-007 GEMEENTE LAARBEEK 2 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 5 1.1 Algemeen... 5 1.2 Aanleiding en doel... 5 1.3 Plangebied... 6 1.4

Nadere informatie

BYPASS ROTONDE NAALDWIJKSEWEG HEENWEG. wijzigingsplan NL.IMRO.1783.ONWDIJCKERWLf2w02-VA01 vastgesteld

BYPASS ROTONDE NAALDWIJKSEWEG HEENWEG. wijzigingsplan NL.IMRO.1783.ONWDIJCKERWLf2w02-VA01 vastgesteld BYPASS ROTONDE NAALDWIJKSEWEG HEENWEG wijzigingsplan NL.IMRO.1783.ONWDIJCKERWLf2w02-VA01 vastgesteld Toelichting 3 4 Inhoudsopgave Toelichting Hoofdstuk 1 3 Inleiding 6 1.1 Aanleiding 6 1.2 Ligging plangebied

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Burgemeester van Erpstraat 63a, Berghem 2017, pag. 1 van 12 Ruimtelijke onderbouwing Burgemeester van Erpstraat 63a, Berghem 2017 Gemeente Oss, oktober 2017 Ruimtelijke onderbouwing

Nadere informatie

Oude Tempel Soesterberg Milieukundige onderzoeken luchtkwaliteit en bedrijven en milieuzonering

Oude Tempel Soesterberg Milieukundige onderzoeken luchtkwaliteit en bedrijven en milieuzonering Notitie Project: Oude Tempel Soesterberg Onderwerp: Milieukundige onderzoeken luchtkwaliteit en bedrijven en milieuzonering Referentie: 16M8024 Datum: 18 juli 2016 Auteur: Mevrouw ing. N.J.W. Pirovano

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN BUITENGEBIED

WIJZIGINGSPLAN BUITENGEBIED WIJZIGINGSPLAN BUITENGEBIED Bouwplan Rammekensweg 5 Gemeente Vlissingen Ontwerp: 18 april 2018 Vastgesteld: 4 juni 2108 INHOUD TOELICHTING 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding 1.2 Ligging plangebied 2. PLANBESCHRIJVING

Nadere informatie

Omgevingsdienst West Holland DEFINITIEF 6 mei 2013

Omgevingsdienst West Holland DEFINITIEF 6 mei 2013 Projectnaam 1) Kenmerken van het project Omvang van het project (relatie met drempel D lijst) Bestemmingsplan Kern Nieuwkoop Hoewel het bestemmingsplan voor een groot deel conserverend van aard is wordt

Nadere informatie

Ruimtelijke Onderbouwing vestiging Adriaans Veeg- en Rioolbedrijf op een perceel aan de Tramweg (De Smaale Mierlo).

Ruimtelijke Onderbouwing vestiging Adriaans Veeg- en Rioolbedrijf op een perceel aan de Tramweg (De Smaale Mierlo). Ruimtelijke Onderbouwing vestiging Adriaans Veeg- en Rioolbedrijf op een perceel aan de Tramweg (De Smaale Mierlo). Doel en aanleiding Verzoek Adriaans voor vestiging Adriaans heeft gevraagd om zich op

Nadere informatie

Notitie. Milieu Drielanden-West

Notitie. Milieu Drielanden-West Notitie Contactpersoon Martijn Gerritsen Datum 20 januari 2011 Kenmerk N001-4748116EMG-evp-V01-NL Inleiding Deze notitie beschrijft de wijze waarop milieu onderdeel uit kan maken van de nota van uitgangspunten

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING. Realisatie kunstwerk Bestemming Drachten Markeringspunt Noord

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING. Realisatie kunstwerk Bestemming Drachten Markeringspunt Noord RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Realisatie kunstwerk Bestemming Drachten Markeringspunt Noord 1. Inleiding 1.1 Aanleiding Er is een aanvraag om omgevingsvergunning ingediend voor de realisatie van een kunstwerk

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Clermontstraat 10 te Margraten. Gemeente Eijsden-Margraten

Ruimtelijke onderbouwing Clermontstraat 10 te Margraten. Gemeente Eijsden-Margraten Ruimtelijke onderbouwing Clermontstraat 10 te Margraten Ruimtelijke onderbouwing Clermontstraat 10 te Margraten Datum: 7 april 2014 Projectgegevens: ROB01-0252620-01B TEK01-0252620-01A Identificatienummer:

Nadere informatie

AANMELDNOTITIE MER RIVIERENLAAN 281, PURMEREND

AANMELDNOTITIE MER RIVIERENLAAN 281, PURMEREND AANMELDNOTITIE MER RIVIERENLAAN 281, PURMEREND Inhoud 1. Inleiding... 2 1.1 Aanleiding en doel... 2 1.2 Beoordelingskader... 2 1.3 Procedure... 2 1.4 Vormvrije m.e.r.-beoordeling... 2 1.5 Opzet van de

Nadere informatie

Nota van zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied: Loswal Schellevis Beton

Nota van zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied: Loswal Schellevis Beton Nota van zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied: Loswal Schellevis Beton 1 2 1. Inleiding Toelichting Vanaf 7 december 2012 heeft het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Schellevis Beton gedurende

Nadere informatie

Wijzigingsplan Grootweg 13a, Berkhout Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning

Wijzigingsplan Grootweg 13a, Berkhout Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning Wijzigingsplan Grootweg 13a, Berkhout Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Beschrijving initiatief

Nadere informatie

Oude Badweg 60 Eelderwolde

Oude Badweg 60 Eelderwolde Oude Badweg 60 Eelderwolde Projectgebied 2 Inhoudsopgave 2.1 Beschrijving van het projectgebied, huidige situatie... 4 Op het perceel is reeds een recreatiewoning met bijgebouwen aanwezig. De bestaande

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing nieuwbouw havenkantoor naast Botterwerf. Behorende bij omgevingsvergunning nieuwbouw havenkantoor

Ruimtelijke onderbouwing nieuwbouw havenkantoor naast Botterwerf. Behorende bij omgevingsvergunning nieuwbouw havenkantoor Ruimtelijke onderbouwing nieuwbouw havenkantoor naast Botterwerf Behorende bij omgevingsvergunning nieuwbouw havenkantoor Februari 2017 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 1.1 Ligging plangebied... 4 1.2

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING. Herinrichting parkeerterrein sportpark Rooswijk Rooswijklaan 4 te Velsen-Noord

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING. Herinrichting parkeerterrein sportpark Rooswijk Rooswijklaan 4 te Velsen-Noord RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Herinrichting parkeerterrein sportpark Rooswijk Rooswijklaan 4 te Velsen-Noord 28 februari 2013 INHOUD 1 Beschrijving project en locatie...3 2 Planologisch kader...4 2.1 Vigerend

Nadere informatie

Toelichting 1 Inleiding 2 Beleidskader 3 Beoordeling

Toelichting 1 Inleiding 2 Beleidskader 3 Beoordeling Toelichting Wijzigingsplan i.c. bestemmingsplan Buitengebied Sanjesreed 8c Oentsjerk (dagbesteding Bûtenút) 1 Inleiding Werk- en dagbesteding Bûtenút is gevestigd op een deel van de voormalige PTC+ locatie

Nadere informatie

Ruimtelijke Onderbouwing verbinding Tramweg-Industrieweg, bedrijventerrein De Smaale (deelproject 2).

Ruimtelijke Onderbouwing verbinding Tramweg-Industrieweg, bedrijventerrein De Smaale (deelproject 2). Ruimtelijke Onderbouwing verbinding Tramweg-Industrieweg, bedrijventerrein De Smaale (deelproject 2). Doel en aanleiding Masterplan en Beeldkwaliteitplan Belangrijk brondocument van deze omgevingsvergunning

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Huiskes Kokkeler

Ruimtelijke onderbouwing Huiskes Kokkeler Ruimtelijke onderbouwing Huiskes Kokkeler 1. Inleiding 1.1 Aanleiding 1.2 Ligging en begrenzing plangebied 1.3 Vigerend bestemmingsplan 1.4 Artikel 19 lid 1 WRO procedure 1.5 Beschrijving van het bouwplan

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Schalkwijkseweg 22

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Schalkwijkseweg 22 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Schalkwijkseweg 22 2 10 COLOFON TITEL: Ruimtelijke Onderbouwing Schalkwijkseweg 22 STATUS: Definitief PROJECTNUMMER: NL.IMRO.0321.0012PBSCHLKWSWG22 DATUM: 11 februari 2010 AUTEUR:

Nadere informatie

Gemeente Lingewaard. Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness Centre Huissen

Gemeente Lingewaard. Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness Centre Huissen Gemeente Lingewaard Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness Centre Huissen Juli 2011 Gemeente Lingewaard Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness

Nadere informatie

Landelijk gebied, percelen rond Kiebergerweg 2

Landelijk gebied, percelen rond Kiebergerweg 2 Landelijk gebied, percelen rond Kiebergerweg 2 NL.IMRO.0037.BP1303-vs01 25 augustus 2014 blz. 2 Gemeente Stadskanaal Inhoudsopgave Toelichting 3 Hoofdstuk 1 Inleiding 5 1.1 Aanleiding 5 1.2 Plangebied

Nadere informatie

Gasthuisbergweg 18 te Wijchen

Gasthuisbergweg 18 te Wijchen Ruimtelijke onderbouwing Auteur E.C. Philips-Jackson MSc Verificatie ing. M. Pleijsier Versie 2 Bestand Document1 Graafsebaan 67, 5248 JT Rosmalen Postbus 37, 5240 AA Rosmalen Nederland Telefoon +31 (0)73

Nadere informatie

Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde

Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde Gemeente Tynaarlo Oktober 2011 NL.IMRO.1730.PBWatermolendijk3-0401 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Huidige en beoogde situatie... 5 2.1 Beschrijving

Nadere informatie

bestemmingsplan Ammerzoden herziening 2013, Hoge Heiligenweg 12 datum: 5 september 2013 projectnummer: R.2011 gemeente Maasdriel

bestemmingsplan Ammerzoden herziening 2013, Hoge Heiligenweg 12 datum: 5 september 2013 projectnummer: R.2011 gemeente Maasdriel bestemmingsplan Ammerzoden herziening 2013, Hoge Heiligenweg 12 status: vastgesteld datum: 5 september 2013 projectnummer: 202360R.2011 adviseurs: Jke / Wle gemeente Maasdriel Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

VASTGESTELD Wijzigingsplan bestemmingsplan Halfweg Hee Hoofdweg, ten westen van de Richel

VASTGESTELD Wijzigingsplan bestemmingsplan Halfweg Hee Hoofdweg, ten westen van de Richel VASTGESTELD Wijzigingsplan bestemmingsplan Halfweg Hee Hoofdweg, ten westen van de Richel Ontwerp: 14 februari 2013 Inzage: 6 weken start: 22 februari 2013 einde: 4 april 2013 Vastgesteld: 23 april 2013

Nadere informatie

Wijzigingsplan Baarsdorpermeer 4, Zuidermeer Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning

Wijzigingsplan Baarsdorpermeer 4, Zuidermeer Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning Wijzigingsplan Baarsdorpermeer 4, Zuidermeer Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning *D14.001905* D14.001905 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Omgevingsvergunning Hollewandsweg 28

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Omgevingsvergunning Hollewandsweg 28 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Omgevingsvergunning Hollewandsweg 28 2/11 Inhoudsopgave RUIMTELIJKE ONDERBOUWING 5 Hoofdstuk 1 Inleiding 5 Hoofdstuk 2 Aanvraag omgevingsvergunning 5 Hoofdstuk 3 Geldende planologische

Nadere informatie

(ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Asserstraat 31 Vries

(ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Asserstraat 31 Vries (ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Asserstraat 31 Vries Gemeente Tynaarlo November 2011 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Huidige en beoogde situatie... 5 2.1 Beschrijving van

Nadere informatie

3. Toekomstige situatie Milieuaspecten Planbeschrijving Inspraak Voorschriften 7

3. Toekomstige situatie Milieuaspecten Planbeschrijving Inspraak Voorschriften 7 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Bestaande situatie 3 2.1 Plangebied 3 2.2 Vigerende bestemmingsplan 3 2.3 bestaande situatie 4 3. Toekomstige situatie 4 4. Milieuaspecten 4 5. Planbeschrijving 4 6. Inspraak

Nadere informatie

TOELICHTING BESTEMMINGSPLAN RANDWEG WEST

TOELICHTING BESTEMMINGSPLAN RANDWEG WEST TOELICHTING BESTEMMINGSPLAN RANDWEG WEST GEMEENTE BLADEL In opdracht van Opgesteld door Auteur STRI-nummer Projectnummer Datum Status Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 2. Beleidskader... 4 3. Huidige en

Nadere informatie

Betreft: Waterland Bp. Buitengebied Waterland 2013, uw nummer 201304565/1/R1

Betreft: Waterland Bp. Buitengebied Waterland 2013, uw nummer 201304565/1/R1 C.G.M. Neppelenbroek Overlekergouw 3 1151 CX Broek in Waterland Aangetekend Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State Postbus 20019 2500 EA Den Haag Broek in Waterland, 25 juli 2013 Betreft: Waterland

Nadere informatie

B&W-voorstel. 1) Status

B&W-voorstel. 1) Status B&W-voorstel Onderwerp: Ruimtelijke motivering voor transformatie voormalig kantoor Brabants Dagblad aan het Emmaplein naar 56 woonstudio s en 550 m2 kantoorruimte. 1) Status Het voorstel heeft betrekking

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing voor 4 parkeerplaatsen t.b.v. Medisch Maatschappelijk Centrum, grenzend aan de Schoolstraat 23 te Nieuw-Vennep

Ruimtelijke onderbouwing voor 4 parkeerplaatsen t.b.v. Medisch Maatschappelijk Centrum, grenzend aan de Schoolstraat 23 te Nieuw-Vennep Ruimtelijke onderbouwing voor 4 parkeerplaatsen t.b.v. Medisch Maatschappelijk Centrum, grenzend aan de Schoolstraat 23 te Nieuw-Vennep projectnummer 17008 Opdrachtgever: Gemeente Haarlemmermeer Versienummer:

Nadere informatie

Skuniadyk 14 te Bakhuizen

Skuniadyk 14 te Bakhuizen 28 e Ontwerp-wijzigingsplan ex artikel 3.6 lid 1 onder a Wro van het Bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Gaasterlân-Sleat Skuniadyk 14 te Bakhuizen G E M E E N T E G A A S T E R L Â N - S L E

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET BOUWEN VAN EEN LOODS AAN DE WESTHOFSEZANDWEG 9 TE S- HEER ARENDSKERKE

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET BOUWEN VAN EEN LOODS AAN DE WESTHOFSEZANDWEG 9 TE S- HEER ARENDSKERKE RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET BOUWEN VAN EEN LOODS AAN DE WESTHOFSEZANDWEG 9 TE S- HEER ARENDSKERKE Versie 2, d.d. 6 oktober 2011 Afdeling Stadsontwikkeling M. Jonker 1 Inhoud Hoofdstuk 1. Inleiding

Nadere informatie

Ruimtelijke Onderbouwing. t.b.v. het realiseren van twee lichtmasten, Flevostraat 251 Purmerend (Sportcomplex De Munnik)

Ruimtelijke Onderbouwing. t.b.v. het realiseren van twee lichtmasten, Flevostraat 251 Purmerend (Sportcomplex De Munnik) Ruimtelijke Onderbouwing t.b.v. het realiseren van twee lichtmasten, Flevostraat 251 Purmerend (Sportcomplex De Munnik) Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1. Aanleiding Stichting Spurd heeft een aanvraag om omgevingsvergunning

Nadere informatie

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 Ordito b.v. Postbus 94 5126 ZH Gilze E info@ordito.nl T 0161 801 022 I www.ordito.nl KVK 54 811 554 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Ligging en begrenzing

Nadere informatie

Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen ontwerpbestemmingsplan Molenblok Varik 2014 Gemeente Neerijnen

Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen ontwerpbestemmingsplan Molenblok Varik 2014 Gemeente Neerijnen Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen ontwerpbestemmingsplan Molenblok Varik 2014 Gemeente Neerijnen Colofon Datum : Oktober 2014 Versie : 1 Document : 14-18137 / 3760_3 Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

Bedrijven- en milieuzonering gebiedsontwikkeling Schokkerhoek in Urk

Bedrijven- en milieuzonering gebiedsontwikkeling Schokkerhoek in Urk Notitie Contactpersoon Suzanne Swenne Datum 1 maart 2016 Kenmerk N001-1235703SBO-wga-V01-NL Bedrijven- en milieuzonering gebiedsontwikkeling Schokkerhoek in Urk 1 Aanleiding De gemeente Urk is momenteel

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Hollandseweg 19, Someren. Gemeente Someren

Ruimtelijke onderbouwing Hollandseweg 19, Someren. Gemeente Someren Ruimtelijke onderbouwing Hollandseweg 19, Someren Gemeente Someren Opdrachtgever: Projectlocatie: Dhr. N.H.L. Michiels Hollandseweg 19 5712RM Someren Hollandseweg 19, Someren Projectnummer: 16418-001 Datum:

Nadere informatie

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan 'Kemperbergerweg 723A'

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan 'Kemperbergerweg 723A' Aan de gemeenteraad Zaaknummer 117260 ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan 'Kemperbergerweg 723A' Voorstel 1. In te stemmen met het ongewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan 'Kemperbergerweg 723A',

Nadere informatie

Toelichting 'Wijzigingsplan Eerste Weg 4' te Nieuw- en Sint Joosland

Toelichting 'Wijzigingsplan Eerste Weg 4' te Nieuw- en Sint Joosland Toelichting 'Wijzigingsplan Eerste Weg 4' te Nieuw- en Sint Joosland Identificatie Planstatus identificatiecode datum: status: NL.IMRO.0687.BPWBGMEERST-VG98 19 augustus 2011 vastgesteld HOOFDSTUK 1 Doel

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Uitbreiding ligboxenstal Drachtster Heawei 30 De Veenhoop Ruimtelijke onderbouwing voor uitbreiding ligboxenstal Drachtster Heawei 30 De Veenhoop 1 Ruimtelijke onderbouwing voor

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing bij projectbesluit ten behoeve van Sport & Science, Hoeflingweg 20 te Lochem

Ruimtelijke onderbouwing bij projectbesluit ten behoeve van Sport & Science, Hoeflingweg 20 te Lochem Ruimtelijke onderbouwing bij projectbesluit ten behoeve van Sport & Science, Hoeflingweg 20 te Lochem Inleiding Bij besluit van 28 juli 2010 hebben burgemeester en wethouders van Lochem aan Sport & Science

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Buitengebied Noord, deelplan Noorderhoofddiep in Nieuweroord Vastgesteld bij collegebesluit d.d. 17 juni 2008

INHOUDSOPGAVE Buitengebied Noord, deelplan Noorderhoofddiep in Nieuweroord Vastgesteld bij collegebesluit d.d. 17 juni 2008 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding...3 2. Bestaande situatie...3 3. Gewenste ontwikkeling...5 4. Ruimtelijke en landschappelijke kwaliteit...5 5. Milieu...5 6. Economische uitvoerbaarheid...7 7. Planbeschrijving...8

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied Zundert, vormverandering agrarisch bouwblok Hazeldonksestraat 2B, Rijsbergen. Toelichting/ ruimtelijke onderbouwing

Bestemmingsplan Buitengebied Zundert, vormverandering agrarisch bouwblok Hazeldonksestraat 2B, Rijsbergen. Toelichting/ ruimtelijke onderbouwing vormverandering agrarisch bouwblok Hazeldonksestraat 2B, Rijsbergen. Toelichting/ ruimtelijke onderbouwing Opgesteld door: Provincie Noord-Brabant 19-05-2016 S.M.Verhaart- Menken Versie: 3_19-05-2016 Inhoud

Nadere informatie

Wijzigingsplan It West 2a Augustinusga

Wijzigingsplan It West 2a Augustinusga Wijzigingsplan It West 2a Augustinusga TOELICHTING 1 TOELICHTING Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Begrenzing en ligging plangebied 3 1.3 Geldende bestemmingsplan / moederplan 4 1.4 Bestaande

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Vijf onderkomens voor recreatieve overnachtingen bij camping aan Drachtster Heawei 38 De Veenhoop 1 2 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING VIJF RECREATIEVE ONDERKOMENS DRACHTSTER HEAWEI 38

Nadere informatie

Stedenbouw/welstandsrichtlijnen Aangezien er enkel een interne verbouwing zal plaatsvinden, zal de uiterlijke verschijningsvorm niet wijzigen.

Stedenbouw/welstandsrichtlijnen Aangezien er enkel een interne verbouwing zal plaatsvinden, zal de uiterlijke verschijningsvorm niet wijzigen. Ruimtelijke onderbouwing voor het afwijken van bestemmingsplan ten behoeve van dagactiviteiten voor jong dementerenden op het perceel Griende Dyk 2 te Wirdum Zorggroep Noorderbreedte heeft een aanvraag

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw van een woning aan Laurens Stommespad 2 te Middelburg

Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw van een woning aan Laurens Stommespad 2 te Middelburg Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw van een woning aan Laurens Stommespad 2 te Middelburg Middelburg, 8 januari 2014 Inhoud 1. Inleiding 2. Locatie en project 2.1 Ligging plangebied 2.2 Geldend bestemmingsplan

Nadere informatie

Onderwerp : Verklaring van geen Bedenkingen: bouwen loods aan de Middendijk 7 te Usquert

Onderwerp : Verklaring van geen Bedenkingen: bouwen loods aan de Middendijk 7 te Usquert Nummer : 11-03.2015 Onderwerp : Verklaring van geen Bedenkingen: bouwen loods aan de Middendijk 7 te Usquert Korte inhoud : Er is een omgevingsvergunning aangevraagd om een opslagloods bij een agrarisch

Nadere informatie

Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20

Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20 Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20 Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Planbeschrijving Hoofdstuk 3 Beleidskader Hoofdstuk 4 Landschappelijke inpasbaarheid Hoofdstuk 5 Omgevingsaspecten Hoofdstuk

Nadere informatie

TOELICHTING. op het wijzigingsplan Dwarsweg 17, behorende bij het bestemmingsplan Horstermeer van de gemeente Wijdemeren

TOELICHTING. op het wijzigingsplan Dwarsweg 17, behorende bij het bestemmingsplan Horstermeer van de gemeente Wijdemeren TOELICHTING op het wijzigingsplan Dwarsweg 17, behorende bij het bestemmingsplan Horstermeer van de gemeente Wijdemeren Inleiding Door de raad van de toenmalige gemeente Nederhorst den Berg, welke tegenwoordig

Nadere informatie

Wijzigingsplan. Leliëndaalseweg 7 Middelburg. ontwerp vastgesteld. 14 maart mei 2013 NUMRO.0687.BPWBGMLEL-ON99 NL.IMRO.0687.

Wijzigingsplan. Leliëndaalseweg 7 Middelburg. ontwerp vastgesteld. 14 maart mei 2013 NUMRO.0687.BPWBGMLEL-ON99 NL.IMRO.0687. Wijzigingsplan Leliëndaalseweg 7 Middelburg NUMRO.0687.BPWBGMLEL-ON99 NL.IMRO.0687.BPWBGMLEL-VG99 14 maart 2013 14 mei 2013 ontwerp vastgesteld Inhoudsopgave I. Toelichting II. Regels III. Verbeelding

Nadere informatie

Reactienota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Klaver 6a

Reactienota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Klaver 6a Reactienota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Klaver 6a Gemeente Horst aan de Maas Datum: 26 januari 2015 ACHTERGROND Beoogde ontwikkeling Op het bedrijventerrein TradePortWest zijn verschillende bedrijven

Nadere informatie

ONTWERPBESCHIKKING D.D. 26 NOVEMBER 2012 NR. 2012-014986 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESCHIKKING D.D. 26 NOVEMBER 2012 NR. 2012-014986 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESCHIKKING D.D. 26 NOVEMBER 2012 NR. 2012-014986 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Wet geluidhinder Aanleg weg en reconstructie van de kruisende wegen 1 INLEIDING De provincie Gelderland is

Nadere informatie

Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas

Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas 1. Inhoud 1. Aanvraag... 3 2. Voorgenomen ontwikkeling... 3 3. Juridisch planologisch kader... 5 4. Motivering... 6 1. Aanvraag Ontwikkelaar

Nadere informatie