BORGBRIEF Een nieuwsbrief over de borgen in Groningen Nummer 16 November 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BORGBRIEF Een nieuwsbrief over de borgen in Groningen Nummer 16 November 2010"

Transcriptie

1 BORGBRIEF Een nieuwsbrief over de borgen in Groningen Nummer 16 November 2010 De Fraeylemaborg (foto: Herman Bink) Borgen en tuinenarrangement Het Museumhuis ontplooit diverse initiatieven om de cultuurhistorische rijkom van de provincie Groningen op de kaart te zetten. (zie ook het bericht over de website Waddenland Groningen verderop in deze nieuwsbrief). Eén van die initiatieven is het ontwikkelen van arrangementen. Deze tochten hebben ondermeer tot doel toeristen en bewoners uit te nodigen de provincie te ontdekken. In nauw overleg met de borgen is in samenwerking met de jonge touroperator High Standard Travel een programma samengesteld waarbij voor tuinen als samenbindende factor werd gekozen. Het arrangement bestaat uit: de Fraeylemaborg in Slochteren Ewsum in Middelstum Menkemaborg in Uithuizen Domies Toen in Pieterburen Op 2 juli werd het arrangement getest. De bevindingen van de reizigers, die zij noteerden op de evaluatieformulieren, zijn dusdanig positief dat Museumhuis Groningen en High Standard Travel hebben besloten komend jaar dit arrangement duurzaam te maken en het meerdere keren per jaar aan te bieden. De betrokken borgen/tuinen worden nauw bij de uitvoering betrokken. De bedoeling is dat de eerste reis in het voorjaar op het programma staat. Wij hopen u over niet al te lange tijd hierover te kunnen informeren. Mogelijk worden in de komende tijd meer arrangementen ontwikkeld rond erfgoed en borgen. Herdruk wikkel borgenbrochure In 2007 werd de wikkel van de populaire brochure 16 Groninger Borgen aangepast: de wikkel bevatte vanaf dat moment geen tijdgevoelige informatie zoals openingstijden meer en kan dus langer mee. Omdat wij door de voorraad heen waren is in augustus door vormgever Gerard de Vries uit Groningen een nieuwe uitgave gemaakt. Dit was tevens een goed moment om de informatie door de borgen te laten nakijken op actualiteit. De brochure kost 1,00 per stuk en kan voor 1,50 per stuk worden verkocht. Bestellen kan bij het Museumhuis.

2 Website Waddenland Groningen / Bouwen in baksteen Enkele maanden geleden werd de website gelanceerd, een initiatief van het Museumhuis. De website heet Een landschap vol verhalen, wandelen, varen, smullen, cultuur snuiven. De site is thematisch opgebouwd. Eén van de thema s is Bouwen in baksteen waarbij natuurlijk de borgen prominent aanwezig zijn. Het onderdeel bevat onder andere informatie over de borgen, culinaire mogelijkheden, wandelingen, tentoonstellingen en dergelijke. Kortom informatie die voor de bezoeker interessant kan zijn om Waddenland Groningen te leren ontdekken. De site zal voortdurend worden voorzien van nieuwe thema s en informatie. Omdat de website ook voor de erfgoedinstellingen is, worden wij graag geïnformeerd over de activiteiten van de borgen die opgenomen zouden kunnen worden in de agenda. Behalve baksteencultuur informeert de website ook over Vloot & Visserij en De kracht van water. Voordeelactie Menkemaborg en Openluchtmuseum Het Hoogeland: de resultaten In het vorige nummer van Borgbrief hebt u kunnen lezen dat de Menkemaborg en Openluchtmuseum Het Hoogeland in de maanden juni, juli en augustus een actie hadden waarbij bezoekers met een speciale folder met kortingssticker 50% korting kregen op de entree van het andere museum. De redactie informeerde bij Geert Mertens van de Menkemaborg naar de resultaten van deze actie. Per museum zijn folders met korting meegegeven. De borg ontving 318 bezoekers met een voordeelbon waarvan 31 kinderen. Het Openluchtmuseum begroette 231 bezoekers met een kortingsbon. Mertens verwacht dat de actie volgend jaar een vervolg krijgt.

3 Kerstmarkten in aantocht De maand december, die als feestmaand te boek staat, nadert weer met rasse schreden. Een aantal borgen bereidt een inmiddels al traditionele kerstmarkt voor. Borg Verhildersum Kerstmanifestatie op 23 tot en met 29 december (met uitzondering van 25 december) Verhildersum is in midwinterstijl ingericht met een knipoog naar het Engeland van Dickens. Borg en koetshuis zijn feestelijk versierd met groendecoraties. In de borg staat de kerstboom opgesteld en de eetkamertafel is gedekt. Er wordt muziek gemaakt en er worden verhalen verteld. In het Koetshuis is deze keer een tentoonstelling te zien van kerststallen uit de grote collectie van de Duitse Verein der Krippenfreunde uit Osnabrück Emsland e.v. Voor kinderen is er een stal met levende have. Verschillende zangkoren leveren eveneens een bijdrage. Het publiek kan dit alles meemaken onder het genot van een winterwarm drankje en zelfgemaakt gebak. Ter plaatse zullen er zo nu en dan poffertjes, en op de slotdagen, oliebollen worden gebakken. Fraeylemaborg Zweedse kleinschalige kerstmarkt zaterdag 11 en zondag 12 december 2010 In Restaurant De Boerderij worden stands ondergebracht met onder andere Zweeds handwerk, textiel, reisinfo, een loppis (Zweeds curiosa/tweedehands) en een culinair plein. Het restaurant serveert een kop koffie met Zweedse lekkernijen of een lunch met gerechten in Zweedse sfeer. Lucia en haar gevolg zullen op beide dagen langskomen en Zweedse (kerst)liedjes ten gehore brengen. Op het borgterrein vindt u buitenactiviteiten, (oude) Saabs en Volvo s, een ambachtenpaviljoen met demonstraties, het Koetshuis met een tentoonstelling van de Topstukken uit de collectie en een filmzaaltje waar doorlopend korte Zweedse documentaires te zien zullen zijn voor volwassenen en kinderen. Ook kunt u de Borg zelf bekijken en hier worden op beide dagen lezingen verzorgd over verschillende (Zweedse) onderwerpen. Studenten van TerraNext uit Eelde zorgen voor fraaie en originele kerstdecoraties in de Fraeylemaborg met het thema Zweden. Bezoekers kunnen op het buitenterrein gratis gebruik maken van de mobiele sauna. Alleen even eigen badkleding en handdoek meenemen.

4 Interview met Jan Willem Kok, voorzitter van het bestuur van de Stichting Burcht te Wedde Een toekomst voor de Burcht te Wedde De eeuwenoude burcht in Wedde heeft een roemrucht verleden, niet in de laatste plaats omdat het strategisch lag aan de weg Groningen Duitsland. Krijgshandelingen zijn deze borg niet bespaard. En de burcht was ook getuige van andere gruweldaden. Zo vonden hier in de 16 e eeuw heksenprocessen plaats waarbij zeker 19 vrouwen werden veroordeeld tot de brandstapel. De Addinga s hadden als borgbewoners invloed op het bestuur, spraken recht en speelden dientengevolge een bepalende rol in Westerwolde. Die werd niet altijd door de bevolking in dank afgenomen. Twee leden van het geslacht moesten dit zelfs met de dood bekopen. Alhoewel moord en doodslag voorbij zijn, is er af en toe nog steeds sprake van roerige tijden. Jan Willem Kok, voorzitter van de Burcht te Wedde,schetst een beeld van de afgelopen twintig jaar. Jan Willem, kun je de geschiedenis van de burcht schetsen vanaf de aankoop in 1990 door de gemeente Bellingwedde? In 1990 kocht de gemeente Bellingwedde het huis voor het symbolische bedrag van 1 gulden van het waterschap. Vanaf 1977 had de Streekraad Oost Groningen er een onderkomen gevonden. De Streekraad groeide in taken en in omvang. Daardoor werd begin jaren 90 de behoefte gevoeld aan uitbreiding van kantoorruimte. De zolder werd voor dat doel geschikt gemaakt en de afdeling milieu vond hier domicilie. Toen de laatste bewoners, de familie Koning, in het midden van de jaren vijftig vertrokken, verkochten zij het aan het waterschap, die een grootschalige restauratie liet uitvoeren. Er is toen ook meteen archeologisch onderzoek verricht. Het binnenterrein werd aangepast. De Burcht in de steigers De burcht werd bijna steen voor steen weer opgebouwd. Vanaf 2000 werd het voortbestaan van de Streekraad regelmatig ter discussie gesteld ook omdat de groei ervan tot staan was gekomen. Deze organisatie is toen elders ondergebracht. Inmiddels werden via een informele weg ondernemers aangemoedigd met plannen te komen die de toekomst van de burcht moesten garanderen. Dat was het moment waarop de ondernemers Janson, Kuijer en Ferrari in beeld kwamen. De burcht werd bijna verkocht aan Peter Kuijer, die hierin een horecavoorziening wilde onderbrengen. Frank Ferrari, die het plan had in de Burcht een kinderhotel te vestigen en hierover al vergaande onderhandelingen voerde met de gemeente en bovendien een flink bedrag wilde investeren, kwam hiertegen in het geweer en spande een rechtszaak aan. Een raadslid diende bovendien een klacht in bij de Europese Commissie. Het gevolg was, dat de gemeente de beoogde verkoop stopzette. Dit alles leidde eind 2006 tot een impasse. Hoe nu verder? Uiteindelijk nam horecaondernemer Leo Janson het initiatief en regelde een gesprek met ondernemers en gemeente. De intenties werden in de zomer van 2007 op papier gezet. Er werden afspraken gemaakt over wie welk deel voor zijn rekening zou nemen.

5 Hoe ben je bij de Burcht betrokken geraakt? Er werd een speciale stichting opgericht, bestaande uit de drie ondernemers, een vertegenwoordiger van de dorpsraad en een onafhankelijk voorzitter. Voor die laatste functie werd ik benaderd. Ik was inmiddels niet meer werkzaam voor het waterschap en was ook geen lid meer van de Staten van Groningen en had dus tijd. En je weet hoe dat gaat: om je over te halen wordt er gezegd dat het je echt niet meer tijd kost dan een paar uur en dat er maar eens in de zoveel tijd wordt vergaderd. Ik ben vanaf 2007 voorzitter van de Stichting de Burcht te Wedde. Wat is het doel van de Stichting? Het doel is enerzijds het in stand houden van de Burcht met de tuinen en anderzijds het beheren van een kinderhotel dat wil zeggen het organiseren en verzorgen van korte vakanties voor kwetsbare kinderen. Maar ook het realiseren van een cultureel centrum in Westerwolde door het faciliteren van de openbare functies op de begane grond en de 1 ste verdieping van de Burcht en de tuinen. Zo willen we kunst, theater en muziek evenementen organiseren. Zijn deze doelen in overeenstemming met het gebouw; had een museum bijvoorbeeld niet meer voor de hand gelegen? Ik weet hoe moeizaam het is om als museum de exploitatie rond te krijgen. En bovendien is er al veel op dat gebied in Oost Groningen. We hebben nog wel overwogen een museumpje te realiseren op de parkeerplaats, maar dat is toch te minimaal. De gemeente stelt 1,5 ton beschikbaar voor het achterstallig onderhoud van de tuin en dus niet voor het gebouw. De Burcht wordt semi museaal. Verzamelaars worden uitgenodigd stukken in bruikleen af te staan waarmee we willen proberen een middeleeuwse sfeer in een deel van de Burcht te creëren. Per kamer wordt vastgesteld welk tijdsbeeld bepalend is voor de inrichting. Zo krijgen we ook een Koningskamer geïnspireerd op de 19 de eeuw. We werken met een stel jonge interieurontwerpers, maar onze opdracht is niet gemakkelijk en onze ambities zijn groot. Dat wil zeggen: een modern comfort en inrichting met een vette knipoog naar het verleden. Met de huidige interieurontwerpers gaan we wel verder, maar met een wat aangepaste opdracht. En nu? We zijn nu op zoek naar de spreekwoordelijke schaap met de vijf poten, die met veel deskundigheid, ervaring en creativiteit ons en de interieurontwerpers kan verder helpen in bijzonder bij de semimuseale inrichting van de vele ruimten. De ambtelijke secretaris van het bestuur, Hans Elbersen, is projectleider voor de vele dagelijkse algemene organisatorische zaken, bijvoorbeeld de vele subsidieaanvragen. Zo is hij niet verantwoordelijk voor de bouwplannen van de tuin en burcht. Voor de binnentuin hebben we tuinarchitect Peter Verhoeff van de stichting PHB gevraagd een plan te ontwerpen en OVT architecten in bijzonder Jan Willem Zuidema uit Groningen is verantwoordelijk voor de bouw en installatiekundige zaken. De stichting Landschapsbeheer Groningen helpt ons bij de inrichting en onderhoud van de tuinen.

6 De Burcht uit de steigers Tot slot: wanneer gaat de Burcht open voor het publiek? De restauratie nadert zijn voltooiing. De oplevering verwacht ik rond de kerst, het gebouw is dan klaar. Vervolgens gaan we ons bezighouden met de inrichting, die waarschijnlijk in mei of juni 2011 gereed is. Het is ook de bedoeling om kunst en educatieprojecten in 2011 te gaan uitvoeren, die deels in de tuin worden gerealiseerd. Er is nog veel te doen. We zullen in ieder geval ook een beroep doen op het Museumhuis voor advies en ondersteuning. Reageren? De redactie ontvangt graag uw reacties of kopij. Het adres is: Museumhuis Groningen, Lopende Diep 8, 9712 NW Groningen, t (050) e t.pol@museumhuisgroningen.nl

Nieuwsbrief mei

Nieuwsbrief mei Nieuwsbrief mei 2011 Met de uitgave van een nieuwsbrief zullen we u in de toekomst regelmatig informeren over interessante activiteiten van de Historische Vereniging Den Dolder. Website Historische Vereniging

Nadere informatie

Spreekuur subsidieaanvragen Digitaal Museum NUMMER 130, 3 FEBRUARI Deskundigen op afstand

Spreekuur subsidieaanvragen Digitaal Museum NUMMER 130, 3 FEBRUARI Deskundigen op afstand NUMMER 130, 3 FEBRUARI 2017 IN DIT NUMMER Spreekuur subsidieaanvragen Digitaal Museum - lees verder Kijkje in de keuken lees verder Platforms lees verder Workshop Museum Voor 1 Dag lees verder Groninger

Nadere informatie

Platform educatie NUMMER 116, 8 APRIL 2016. Vanzelfsprekend mooi

Platform educatie NUMMER 116, 8 APRIL 2016. Vanzelfsprekend mooi NUMMER 116, 8 APRIL 2016 IN DIT NUMMER Platform educatie - lees verder Platform borgen - lees verder Kijkje in de keuken - lees verder Subsidies Themafonds Digitalisering Collecties Groningen - lees verder

Nadere informatie

Roeli Broekhuis is directeur van het Museumhuis Groningen/Groninger Molenhuis

Roeli Broekhuis is directeur van het Museumhuis Groningen/Groninger Molenhuis ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 8, 3 augustus 2011 -------------------------------------------------------------------- In deze ERFGOEDLOPER Column Roeli Broekhuis

Nadere informatie

Di. 1 september Boodschappen doen in Borger en bezoek RABO bank

Di. 1 september Boodschappen doen in Borger en bezoek RABO bank Programma Boodschappen PlusBus Borger Odoorn September en oktober 2015 Di. 1 september Boodschappen doen in Borger en bezoek RABO bank Met de mogelijkheid om naast de RABO bank ook de dinsdagmarkt te bezoeken.

Nadere informatie

Kijkje in de keuken NUMMER 114, 11 MAART 2016. Leeg depot, opgeruimd gevoel?

Kijkje in de keuken NUMMER 114, 11 MAART 2016. Leeg depot, opgeruimd gevoel? NUMMER 114, 11 MAART 2016 IN DIT NUMMER Kijkje in de keuken - lees verder Cursus Adlib voor beginners - lees verder Cursus Objecten beschrijven - lees verder Openbare lezing cultuuronderwijs - lees verder

Nadere informatie

Overzicht daguitstappen voor groepen. 2. Dagje Oudenaarde. Bezoek tentoonstelling 'De erfenis van Karel de Grote' Karel de Grote-Menu

Overzicht daguitstappen voor groepen. 2. Dagje Oudenaarde. Bezoek tentoonstelling 'De erfenis van Karel de Grote' Karel de Grote-Menu Overzicht daguitstappen voor groepen 1. Dagje Ename 2. Dagje Oudenaarde 3. Geschiedenis met een natje 4. Voor en achter de schermen Voormiddag Lunch Bezoek tentoonstelling 'De erfenis van Karel de Grote'

Nadere informatie

Kansen te over om een uitnodigend programma samen te stellen dat bij verschillende activiteiten ondergebracht kan worden.

Kansen te over om een uitnodigend programma samen te stellen dat bij verschillende activiteiten ondergebracht kan worden. NUMMER 28, 8 JUNI 2012 IN DIT NUMMER Molenmuis gesignaleerd in Niebert lees verder Tuin en Kunst Tiendaagse 2012 lees verder Groninger Molenweekend: record aantal deelnemers lees verder Kennis en bezieling:

Nadere informatie

Welkom! Inspiratiesessie publieksactiviteiten. Van idee tot.

Welkom! Inspiratiesessie publieksactiviteiten. Van idee tot. Welkom! Inspiratiesessie publieksactiviteiten Van idee tot. Even voorstellen Doelgroep workshop: nieuwe partners die nog niet besloten hebben wat ze willen doen in het kader van het erfgoedfestival Wie

Nadere informatie

BUITENGOED DE PANOVEN Zevenaar Beleef het Nederlands baksteen en dakpanmuseum

BUITENGOED DE PANOVEN Zevenaar Beleef het Nederlands baksteen en dakpanmuseum DE BASTEI Natuurmuseum, Nijmegen Van klei tot baksteen STIENEO Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Geschiedenis ontwikkeling baksteenindustrie in beeld BUITENGOED DE PANOVEN Zevenaar Beleef het Nederlands

Nadere informatie

centree een cultuurplein wordt wakker gekust

centree een cultuurplein wordt wakker gekust centree een cultuurplein wordt wakker gekust Hoe het begon Centree, de Culturele Entree van Schouwen- Duiveland Midden in Zierikzee vinden we rondom de Nieuwe Kerk en de St. Lievensmonstertoren -in de

Nadere informatie

GILDE ROTTERDAM NIEUWSBRIEF

GILDE ROTTERDAM NIEUWSBRIEF December 2018 GILDE ROTTERDAM NIEUWSBRIEF Van de Redactie Inmiddels zijn er twee nieuwsbrieven uitgekomen en had nr. 3 al een tijdje geleden bij de vrijwilligers in de elektronische postbus moeten belanden.

Nadere informatie

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Poortwacht 54 2353 EB Leiderdorp : 071-8870183 «hr_mv» «Voorl» «Voorv» «Naam» «Adres» «Postcode» «woonplaats» Leiderdorp, februari 2012 Nieuwsbrief 2012-1

Nadere informatie

Den Haag Scheveningen Delft

Den Haag Scheveningen Delft Den Haag Scheveningen Delft Zaterdag en zondag 21 en 22 juni 2008 met bezoek aan Mauritshuis Museum Beelden aan zee Vermeercentrum V.V.A. afdeling Brussel G. Gilsonstraat 55, 1090 Brussel tel. 02-479.32.32

Nadere informatie

Welkom in Clarissenhof

Welkom in Clarissenhof 2 Welkom in Clarissenhof Hier komt alles samen. Rust en leven, de stad en groen, jong en oud, historie en moderne 03 architectuur. Gelegen op een minuut lopen van het station en vlak bij het centrum is

Nadere informatie

Hierbij informeren wij u over de stand van zaken met betrekking tot de transitie van het Noordelijk Scheepvaartmuseum naar een historisch museum.

Hierbij informeren wij u over de stand van zaken met betrekking tot de transitie van het Noordelijk Scheepvaartmuseum naar een historisch museum. Stand van zaken transitie Noordelijk Scheepvaartmuseum naar historisch museum M. van der Heide De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN 06 51407779 0 6714400 - Geachte heer, mevrouw,

Nadere informatie

Stichting Koepeltjesfestival. Beleidsplan 2012 2020

Stichting Koepeltjesfestival. Beleidsplan 2012 2020 Stichting Koepeltjesfestival Beleidsplan 2012 2020 Inhoudsopgave 1.Inleiding 2.Doelstelling en ambities Koepeltjesfestival 3. Het bestuur 4. Financiën 1.Inleiding. Het begon vorig jaar als projectonderdeel

Nadere informatie

Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed

Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed Vastgesteld door het bestuur van de heemkundekring op 9 maart 2015. Wat is het Museum Zwaluws Erfgoed? Het museum Zwaluws Erfgoed is een etnografisch

Nadere informatie

Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief 3 24 september 2013

Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief 3 24 september 2013 Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief 3 24 september 2013 "Het is te gezellig in de letteren, dat kan nooit goed zijn. Gerrit Komrij Om te beginnen Nu alle colleges weer volop bezig zijn, is een dag waarop

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op Fietsroute Warffum, Roodeschool en Uithuizen

Vind de mooiste fietsroutes op  Fietsroute Warffum, Roodeschool en Uithuizen Fietsroute 121695 Warffum, Roodeschool en Uithuizen Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats roode til Roode Til 9679 Oldambt Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt roode til Roode Til

Nadere informatie

27 april 2010 Corr.nr , CW Nummer 12/2010 Zaaknr

27 april 2010 Corr.nr , CW Nummer 12/2010 Zaaknr 27 april 2010 Corr.nr. 2010-21061, CW Nummer 12/2010 Zaaknr. 244415 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen voor de herbestemming van het batig saldo van de geliquideerde

Nadere informatie

Liefde voor Rubens brengt België naar Rotterdam: Vlaamse dame e bezoeker Pure Rubens

Liefde voor Rubens brengt België naar Rotterdam: Vlaamse dame e bezoeker Pure Rubens 20 december 2018, 15:07 (CET) Liefde voor Rubens brengt België naar Rotterdam: Vlaamse dame 100.000e bezoeker Pure Rubens Beeldmateriaal Voor de tentoonstelling Pure Rubens in Museum Boijmans Van Beuningen

Nadere informatie

ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 21, 24 februari 2012

ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 21, 24 februari 2012 ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 21, 24 februari 2012 In deze ERFGOEDLOPER Column Roeli Broekhuis Het nieuwe Museumregister: een voorlichtingsbijeenkomst Molenbiotoop

Nadere informatie

MUSEUMnieuws. nummer 36 november Nieuwe binnentuin

MUSEUMnieuws. nummer 36 november Nieuwe binnentuin MUSEUMnieuws nummer 36 november 2018 Nieuwe binnentuin www.stadsmuseumalmelo.nl Waarde vrienden van het Stadsmuseum Almelo Bij het naderen van de eindejaarsperiode kan menigeen de neiging niet onderdrukken

Nadere informatie

levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum Utrecht

levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum Utrecht Voorbeeld Ondernemers van gezocht, een titel over die programma s twee regels en activiteiten Voorbeeld willen van leveren een subtitel voor een levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum

Nadere informatie

. Verzoek om deze nieuwsbrief door te sturen aan andere mogelijk geïnteresseerden.

. Verzoek om deze nieuwsbrief door te sturen aan andere mogelijk geïnteresseerden. Nieuwsbrief 2 Vrienden van La Pasión Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser. Verzoek om deze nieuwsbrief door te sturen aan andere mogelijk geïnteresseerden. Happy New Year! Carolien van Leeuwen, Bea Woldring,

Nadere informatie

Bezoekcijfers 2013 NUMMER 65, 17 JANUARI 2013

Bezoekcijfers 2013 NUMMER 65, 17 JANUARI 2013 NUMMER 65, 17 JANUARI 2013 IN DIT NUMMER Bezoekcijfers 2013 lees verder Cursus Werken met nieuwe media lees verder Cursus Klantgericht denken en handelen lees verder Cursus Molengids, Groninger Molenweekend

Nadere informatie

Donkere dagen. Roeli Broekhuis is directeur van het Museumhuis Groningen/ Groninger Molenhuis

Donkere dagen. Roeli Broekhuis is directeur van het Museumhuis Groningen/ Groninger Molenhuis ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 17, 16 december 2011 In deze ERFGOEDLOPER Column Roeli Broekhuis Veiligheid op molens Vloot en Visserij Museummagazine en toerisme

Nadere informatie

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten Waar verleden en heden elkaar ontmoeten Introductie Graafs Museum Het Graafs Museum is gevestigd in de Hampoort, de laatste overgebleven stadspoort van de vestingstad Grave. Een locatie die mede het verhaal

Nadere informatie

COLUMN ROELI BROEKHUIS. Bewust? NUMMER 24,13 APRIL 2012

COLUMN ROELI BROEKHUIS. Bewust? NUMMER 24,13 APRIL 2012 NUMMER 24,13 APRIL 2012 IN DIT NUMMER Column Roeli Broekhuis Conferentie Maatschappelijke Stage lees verder Kijkje in de keuken: klantvriendelijkheid lees verder Molenadviesraad: verslag bijeenkomst 23

Nadere informatie

Groepsontvangsten. Kasteel Cannenburch.

Groepsontvangsten. Kasteel Cannenburch. Kasteel Cannenburch Groepsontvangsten 2019 www.glk.nl/cannenburch Dé locatie - centraal gelegen tussen Apeldoorn, Zwolle en Deventer - om samen met familie, vrienden, collega s of uw vereniging een onvergetelijke

Nadere informatie

Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus 2018, Doorn

Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus 2018, Doorn Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus 2018, Doorn De gezellige maand december staat alweer voor de deur. Zoals elk jaar organiseert de afdeling Vrije Tijd weer mooie en leuke activiteiten voor de bewoners

Nadere informatie

Op zoek naar een afwisselend aanbod van uitstapjes? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Programma uitstapjes Vivium De Bolder

Op zoek naar een afwisselend aanbod van uitstapjes? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Programma uitstapjes Vivium De Bolder Programma uitstapjes Vivium De Bolder Kies foto 2 Kies foto 1 Kies foto 3 Najaar 2017 Op zoek naar een afwisselend aanbod van uitstapjes? Vivium helpt u verder Uitstapjes Najaar 2017 Gaat u mee? Het Uitbureau

Nadere informatie

Rozentea op 24 juni. Beste belangstellende voor wat zich op Berbice afspeelt,

Rozentea op 24 juni. Beste belangstellende voor wat zich op Berbice afspeelt, Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief rozentea en concert View this email in your browser Beste belangstellende voor wat zich op Berbice afspeelt, Op 7 juni was er een drukbezochte lezingenavond rond

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

1. Voorwoord. 2. Terugblik

1. Voorwoord. 2. Terugblik v 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Terugblik 3. Bijdrage aan het museum 4. Financiële verslaglegging 5. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord 1. Voorwoord Het afgelopen jaar trok

Nadere informatie

Zakelijke ontvangsten

Zakelijke ontvangsten Zakelijke ontvangsten 2015 www.glk.nl Kasteel Cannenburch Zakelijke ontvangsten Kasteel Cannenburch en het naastgelegen Bouwhuis liggen aan de rand van een park en bieden een representatief en stijlvol

Nadere informatie

ZAALVERHUUR VAN BRUILOFT TOT BUSINESS MEETING

ZAALVERHUUR VAN BRUILOFT TOT BUSINESS MEETING ZAALVERHUUR VAN BRUILOFT TOT BUSINESS MEETING Bent u op zoek naar een prachtige en authentieke locatie voor een zakelijk evenement, een culturele bijeenkomst of een feestje? Dan zit u bij Museum Speelklok

Nadere informatie

Nieuwsbrief Drie Gasthuizen

Nieuwsbrief Drie Gasthuizen Nieuwsbrief Drie Gasthuizen Vrijdag 23 september 2016 Geachte bewoners, De derde dinsdag in september is geweest en na een tocht in de glazen koets volgde de Troonrede waarin ons geschetst werd welke ontwikkelingen

Nadere informatie

Groepsontvangsten. Kasteel Cannenburch

Groepsontvangsten.  Kasteel Cannenburch Groepsontvangsten www.glk.nl Kasteel Cannenburch 2017 Groepsontvangsten Dé locatie in de omgeving van Apeldoorn om samen met familie, vrienden, collega s of uw vereniging een onvergetelijke dag door te

Nadere informatie

Romeinse activiteiten rond de limes. Exposities, lezingen, workshops, RoMeincraft en andere leuke activiteiten!

Romeinse activiteiten rond de limes. Exposities, lezingen, workshops, RoMeincraft en andere leuke activiteiten! Romeinse activiteiten rond de limes Exposities, lezingen, workshops, RoMeincraft en andere leuke activiteiten! De Oudste Grens van Gelderland 28 april t/m 31 oktober 2018 De Oudste Grens van Gelderland

Nadere informatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Horeca en Facilitaire dienstverlening 06 Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013 en Facilitaire dienstverlening www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Afsluiting Leergang Cultuuronderwijs 2013 NUMMER 63, 6 DECEMBER 2013

Afsluiting Leergang Cultuuronderwijs 2013 NUMMER 63, 6 DECEMBER 2013 NUMMER 63, 6 DECEMBER 2013 IN DIT NUMMER Afsluiting Leergang Cultuuronderwijs 2013 lees verder Cursus Molengids lees verder Kijkje in de keuken lees verder Eindejaarsactiviteiten lees verder Agenda lees

Nadere informatie

Kennisnemen van Informatie over voortgang proces Oorlogsmuseum Overloon en erfgoed van de Tweede Wereldoorlog

Kennisnemen van Informatie over voortgang proces Oorlogsmuseum Overloon en erfgoed van de Tweede Wereldoorlog Statenmededeling Onderwerp Militair erfgoed Tweede Wereldoorlog en Oorlogsmuseum Overloon Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant, Kennisnemen van Informatie over voortgang proces Oorlogsmuseum Overloon

Nadere informatie

HOF VAN HALENWEG 2-4 LANDGOED HET GROTE ZAND HOOGHALEN

HOF VAN HALENWEG 2-4 LANDGOED HET GROTE ZAND HOOGHALEN HOF VAN HALENWEG 2-4 LANDGOED HET GROTE ZAND HOOGHALEN DE WONING SLIMME INVESTERING Zoekt u een alternatief voor uw spaargeld, zoekt u een plek om lekker zelf van te genieten, die u ook kunt verhuren?

Nadere informatie

Openingstijden Voor meer informatie en/of aanmeldingen ACTIVITEITENPROGAMMA 2019 Januari Gesloten i.v.m. Nieuwjaarsdag Excursie naar de Biesbosch,

Openingstijden Voor meer informatie en/of aanmeldingen ACTIVITEITENPROGAMMA 2019 Januari Gesloten i.v.m. Nieuwjaarsdag Excursie naar de Biesbosch, Openingstijden Dinsdagochtend 09:30 uur - 12:30 uur Donderdagochtend 09:30 uur - 12:30 uur Donderdagmiddag 13:30 uur - 16:30 uur Vrijdagochtend 09:30 uur - 12:30 uur Voor extra openstellingen zie het activiteitenprogamma.

Nadere informatie

Beleidsplan 2015 en volgende jaren

Beleidsplan 2015 en volgende jaren Beleidsplan 2015 en volgende jaren A. Inleiding De Stichting Vrienden van Brabantse Landgoederen is medio 2012 opgericht. Doelstelling van de stichting is het bij een groter publiek onder de aandacht brengen

Nadere informatie

Programma 27, 28 & 29 maart

Programma 27, 28 & 29 maart Programma 27, 28 & 29 maart Tijdens dit weekend staat op Ecodorp Ppauw de bodem centraal. De bodem heeft hier jarenlang begraven gelegen en het wordt hoog tijd de bodem weer wat ruimte en lucht te gunnen.

Nadere informatie

Bestuur: Hans Vermeulen (voorzitter), Remmelt de Jong (penningmeester), Jan-Roel Timmer (secretaris)

Bestuur: Hans Vermeulen (voorzitter), Remmelt de Jong (penningmeester), Jan-Roel Timmer (secretaris) Beleidsplan Stichting de Middendijk 2012-2013 KvK nummer 55726550 / RSIN 851835818 Bestuur: Hans Vermeulen (voorzitter), Remmelt de Jong (penningmeester), Jan-Roel Timmer (secretaris) Doelstelling: Het

Nadere informatie

CURSUSPROGRAMMA 2013-2014

CURSUSPROGRAMMA 2013-2014 CURSUSPROGRAMMA 2013-2014 September --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Workshop Kinderactiviteiten Kinderen zijn een belangrijke doelgroep

Nadere informatie

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING?

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING? STEDELIJK MUSEUM FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D WAT IS BEWEGING? AMSTERDAM WELKOM! Het Stedelijk, Nederlands grootste museum voor moderne en hedendaagse

Nadere informatie

MuseumRijswijk Een toekomstvisie

MuseumRijswijk Een toekomstvisie Museum Een toekomstvisie Toen D66-raadslid Mark Storm in oktober 2014 zijn omgedachte over Museum online * zette, was het museum nog directeurloos. Inmiddels is Ruud Kuper, directeur van de se Schouwburg,

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2013

Nieuwsbrief januari 2013 Nieuwsbrief januari 2013 Algemene Ledenvergadering Het bestuur van de Historische Vereniging Den Dolder nodigt alle leden van onze vereniging uit voor de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering die wij zullen

Nadere informatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Horeca en Facilitaire dienstverlening Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 06 2014-2015 Horeca en Facilitaire dienstverlening www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Sponsorplan 2014 Museum Kennemerland

Sponsorplan 2014 Museum Kennemerland Sponsorplan 2014 Museum Kennemerland Huis van de Geschiedenis in Gemeente Beverwijk Bestuur van Museum Kennemerland, januari 2014 Westerhoutplein 1, 1943 AA Beverwijk, mk@museumkennemerland.nl www.museumkennemerland.nl

Nadere informatie

DAG VAN DE ARNHEMSE GESCHIEDENIS

DAG VAN DE ARNHEMSE GESCHIEDENIS DAG VAN DE ARNHEMSE GESCHIEDENIS 28 OKTOBER 2017 12.00 16.00 UUR PROGRAMMA BOEKJE www.dagvandearnhemsegeschiedenis.nl 2 De Maand van de Geschiedenis is het grootste historische evenement van Nederland

Nadere informatie

Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief lezing en concert. View this in your browser. belangstellende,

Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief lezing en concert. View this  in your browser. belangstellende, Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief lezing en concert View this email in your browser Beste belangstellende, Het evenementenseizoen is weer begonnen! Vorige week hebben we een groep enthousiaste deelnemers

Nadere informatie

Stichting Geloofsgemeenschap Oase

Stichting Geloofsgemeenschap Oase Mededelingenblad nummer 034 Mei 2019 Beste mensen, Pasen is alweer 4 weken voorbij. We hopen dat u mooie vieringen bezocht hebt of Pasen op een andere aansprekende manier hebt beleefd. Langzaam wordt het

Nadere informatie

Programma 27, 28 & 29 maart

Programma 27, 28 & 29 maart Programma 27, 28 & 29 maart Tijdens dit weekend staat op Ecodorp Ppauw de bodem centraal. De bodem heeft hier jarenlang begraven gelegen en het wordt hoog tijd de bodem weer wat ruimte en lucht te gunnen.

Nadere informatie

HOF VAN HALENWEG LANDGOED HET GROTE ZAND HOOGHALEN

HOF VAN HALENWEG LANDGOED HET GROTE ZAND HOOGHALEN HOF VAN HALENWEG 2-221 LANDGOED HET GROTE ZAND HOOGHALEN DE WONING ULTIEM RELAXEN IN HET BOS Na een boswandeling is het heerlijk genieten in deze sfeervolle woning: Hoewel cv-verwarmd, zorgt de gaskachel

Nadere informatie

In de tentoonstelling Kinderstad ontdek je de Brusselse architectuur.

In de tentoonstelling Kinderstad ontdek je de Brusselse architectuur. In de tentoonstelling Kinderstad ontdek je de Brusselse architectuur. De cursisten verkennen de expo door te praten over thema s zoals huizen, het straatbeeld en de stad Brussel vroeger & nu. Je sluit

Nadere informatie

Beste Goese ondernemers, managers, bedrijfsleiders en medewerkers,

Beste Goese ondernemers, managers, bedrijfsleiders en medewerkers, SNELPOST email: info@oogfocus.nl website: www.oogfocus.nl Oktober 2017 In deze snelpost Uitslag Enquête Street Sale Kerstmarkt met extra koopavond Van de voorzitter Halloween Koopzondag Nieuwe leden Wat

Nadere informatie

Zakelijke ontvangsten

Zakelijke ontvangsten Zakelijke ontvangsten 2016 www.glk.nl Kasteel Cannenburch Zakelijke ontvangsten Kasteel Cannenburch en het naastgelegen Bouwhuis liggen aan de rand van een park en bieden een representatief en stijlvol

Nadere informatie

Evaluatieverslag Old Amsterdam Food Tour Cultuurbudget 2014

Evaluatieverslag Old Amsterdam Food Tour Cultuurbudget 2014 Evaluatieverslag Old Amsterdam Food Tour Cultuurbudget 2014 Evaluatieverslag Old Amsterdam Food Tour CITIES Foundation / Cultuurbudget 2014 Achtergrond & Activiteiten In januari 2014 werd CITIES Foundation

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer

Nieuwsbrief nummer Nieuwsbrief nummer 1-2019 De eerste nieuwsbrief van 2019 In de eerste maand van het nieuwe jaar willen we jullie al over een aantal zaken informeren. Afgelopen week hebben we in onze bestuursvergadering

Nadere informatie

programma Landgoeddag Olterterp 29 en 30 augustus 2015

programma Landgoeddag Olterterp 29 en 30 augustus 2015 programma Landgoeddag Olterterp 29 en 30 augustus 2015 Zaterdag 29 augustus 2015 vanaf 12.00u Demonstratie van 5 Kettingzaagkunstenaars Locatie: bospad richting de Groote Vijver en het terrein rond de

Nadere informatie

samen genieten van Addergebroed

samen genieten van Addergebroed m u z i k a l e v o o r s t e l l i n g samen genieten van Addergebroed arrangementen & businessdag voor ondernemers in en om Drenthe Samen genieten van Addergebroed Beste relatie, Sinds het ontstaan van

Nadere informatie

Met je klas naar singer laren

Met je klas naar singer laren Met je klas naar singer laren Wat is Singer laren? Museum Villa De wilde zwanen Theater Beeldentuin Waarom heet het singer laren? Vroeger woonde het echtpaar Anna en William Singer hier. Zij kwamen meer

Nadere informatie

Groepsontvangsten. Kasteel Cannenburch.

Groepsontvangsten. Kasteel Cannenburch. Kasteel Cannenburch Groepsontvangsten 2018 www.glk.nl/cannenburch Dé locatie - centraal gelegen tussen Apeldoorn, Zwolle en Deventer - om samen met familie, vrienden, collega s of uw vereniging een onvergetelijke

Nadere informatie

Zakelijke ontvangsten

Zakelijke ontvangsten Kasteel Cannenburch Zakelijke ontvangsten 2018 www.glk.nl/cannenburch Kasteel Cannenburch en het naastgelegen Bouwhuis - centraal gelegen tussen Apeldoorn, Zwolle en Deventer - bieden een representatief

Nadere informatie

Hotel informatie Groningen

Hotel informatie Groningen Hotel informatie Groningen BUD GETT HOSTELS Bud Gett biedt kamers met gratis WiFi en ligt op slechts 500 meter van de Grote Markt in Groningen. De inrichting van dit budgethostel is geïnspireerd op Mondriaan.

Nadere informatie

Pronkjewailpad Stempelposten

Pronkjewailpad Stempelposten Korte handleiding Pronkjewailpad Stempelposten Zuidroute 2019 I. Wat is het Pronkjewailpad? Het Pronkjewailpad is een langeafstandswandelpad dwars door Groningen, opgedeeld in een Noordroute en een Zuidroute.

Nadere informatie

Bezoekcijfers 2014 erfgoedinstellingen NUMMER 90, 30 JANUARI 2015

Bezoekcijfers 2014 erfgoedinstellingen NUMMER 90, 30 JANUARI 2015 NUMMER 90, 30 JANUARI 2015 Bezoekcijfers 2014 erfgoedinstellingen lees verder Presentatie erfgoed-educatiemap Slochteren lees verder De erfgoededucatietrajecten geëvalueerd lees verder Cursus erfgoedjuf/erfgoedmeester

Nadere informatie

Resultaten openbare marktconsultatie: Verkoop en herontwikkeling gemeentehuis Schijndel

Resultaten openbare marktconsultatie: Verkoop en herontwikkeling gemeentehuis Schijndel Resultaten openbare marktconsultatie: Verkoop en herontwikkeling gemeentehuis Schijndel 1/6 1. Inleiding Algemene introductie Het gemeentehuis van Schijndel is door de fusie beschikbaar gekomen voor een

Nadere informatie

Sponsor-informatiemap. SIVO dans- en muziekfestival Odoorn 30 e Festival 30 juli t/m 3 augustus 2014

Sponsor-informatiemap. SIVO dans- en muziekfestival Odoorn 30 e Festival 30 juli t/m 3 augustus 2014 Sponsor-informatiemap SIVO dans- en muziekfestival Odoorn 30 e Festival 30 juli t/m 3 augustus 2014 Voorwoord van onze voorzitter 30 jaar SIVO SIVO staat voor stichting internationale volksculturen Odoorn.

Nadere informatie

Zorg voor de bewoners van t Huys te Hoecke, De Korenschoof en Hofwijk

Zorg voor de bewoners van t Huys te Hoecke, De Korenschoof en Hofwijk Jaaroverzicht 2015 van Stichting Vrienden van t Huys te Hoecke (SVHH) Zorg voor de bewoners van t Huys te Hoecke, De Korenschoof en Hofwijk Het contactadres van SVHH is: Zorgwaard locatie t Huys te Hoecke,

Nadere informatie

WONEN IN 't Olderloug Slochteren

WONEN IN 't Olderloug Slochteren WONEN IN 't Olderloug Slochteren Natuurlijk wil iedereen zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde woning blijven wonen. Maar ineens kan uw persoonlijke situatie veranderen, waardoor het voor uw gezondheid

Nadere informatie

Daarom Kunst en Cultuur!

Daarom Kunst en Cultuur! Daarom Kunst en Cultuur! 1 2 Wat staat waar? Inhoud 04 Daarom kunst en cultuur! 04 Kunst en cultuur in de gemeente Loppersum 05 Kaders kunst en cultuurnota 2014-2017 07 Doelstellingen 08 Uitvoeringsplan:

Nadere informatie

nieuwsbrief Colofon Webshops in Eerbeek Nummer Maar er is meer nieuws; leest u verder op de volgende pagina s. mei 2016

nieuwsbrief Colofon Webshops in Eerbeek Nummer Maar er is meer nieuws; leest u verder op de volgende pagina s. mei 2016 Nummer 37-2016 nieuwsbrief Colofon mei 2016 info@info-eerbeek.nl www.info-eerbeek.nl Deze nieuwsbrief is een initiatief van Ondernemersvereniging Centrum Stuijvenburchplein Ons centrum is bijna klaar,

Nadere informatie

De nieuwe voorzitter stelt zich voor:

De nieuwe voorzitter stelt zich voor: N I E U W S B R I E F F E B R U A R I 2 0 1 7 Van de Redactie Van de Voorzitter Terugblik Nieuwjaarsconcert Kloosterconcert Herinneringsbank Literaire avond Agenda 2017 Van de redactie 2017 wordt een feestelijk

Nadere informatie

Op weg naar de Waddenwereld. PIETERBUREN Zeehondencentrum

Op weg naar de Waddenwereld. PIETERBUREN Zeehondencentrum Op weg naar de PIETERBUREN Zeehondencentrum 1. Kans voor de Waddenzee De Waddenzee is sinds 2009 UNESCO werelderfgoed en in 2016 uitgeroepen tot mooiste natuurgebied van Nederland. De schoonheid en belang

Nadere informatie

Haags Gemeentearchief CURSUSSEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS

Haags Gemeentearchief CURSUSSEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS 19 Haags Gemeentearchief CURSUSSEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS 2015-2016 32015 22 1843 2014 971 1840 Inhoudsopgave Algemene informatie 4 Cursussen Paleografie 5 Lezingen 8 Workshops 10 Inleiding Bent u geïnteresseerd

Nadere informatie

TOP VAN GRONINGEN DE RIJKDOM VAN RUIMTE

TOP VAN GRONINGEN DE RIJKDOM VAN RUIMTE TOP VAN GRONINGEN DE RIJKDOM VAN RUIMTE 2016 2017 2018 INLEIDING In mei 2016 vond bij Top van Groningen een directiewissel plaats en een half jaar later is ook een nieuwe Raad van Toezicht gestart. Deze

Nadere informatie

Max-huis in Zieuwent Een interessante presentatie tijdens Parochie-jaarvergadering Wat is het Max-huis? Max-huis Heesch

Max-huis in Zieuwent Een interessante presentatie tijdens Parochie-jaarvergadering Wat is het Max-huis? Max-huis Heesch Max-huis in Zieuwent Een interessante presentatie tijdens Parochie-jaarvergadering Na de pauze is er een interessante presentatie door Angela Krabbenborg, bestuurslid Zieuwents Belang en voortrekker van

Nadere informatie

Culinaire Arrangementen 2013/14. Inspiratie voor smakelijke feestdagen!

Culinaire Arrangementen 2013/14. Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Culinaire Arrangementen 2013/14 Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Speciale Kerstarrangementen Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Een onvergetelijke Kerst viert u bij Center Parcs. Ontdek onze

Nadere informatie

een perfect dagje uit in de culturele Hoofdstad

een perfect dagje uit in de culturele Hoofdstad een perfect dagje uit in de culturele Hoofdstad Niets is wat het lijkt Vrijdag 22 & zaterdag 23 juni 2018 Hoofdfoto M.C. Escher s Dag en Nacht the M.C. Escher Company B.V. All rights reserved. www.mcescher.com

Nadere informatie

Groepsontvangsten. Kasteel Cannenburch

Groepsontvangsten.  Kasteel Cannenburch Groepsontvangsten 2016 www.glk.nl Kasteel Cannenburch Groepsontvangsten Dé locatie in de omgeving van Apeldoorn om samen met familie, vrienden, collega s of uw vereniging een onvergetelijke dag door te

Nadere informatie

Veiligheidszorg NUMMER 27, 25 MEI Balans

Veiligheidszorg NUMMER 27, 25 MEI Balans NUMMER 27, 25 MEI 2012 IN DIT NUMMER Veiligheidszorg lees verder Oktobermaand Kindermaand en Maand van de Geschiedenis lees verder Groninger Molenweekend 2012 lees verder vrijwilligersavond lees verder

Nadere informatie

Sterven en begraven in Jever NUMMER 38, 23 NOVEMBER 2012

Sterven en begraven in Jever NUMMER 38, 23 NOVEMBER 2012 NUMMER 38, 23 NOVEMBER 2012 IN DIT NUMMER Sterven en begraven in Jever lees verder Museummagazine 2013-2014 lees verder Veiligheidszorg lees verder BRIM 2013 verschilt van voorgaande jaren lees verder

Nadere informatie

Buitenwacht Kampen. entree tot de stad. w w w. t e k a m p e n. n l. 4 D e c e m b e r

Buitenwacht Kampen. entree tot de stad. w w w. t e k a m p e n. n l. 4 D e c e m b e r Kampen entree tot de stad 4 D e c e m b e r 2 0 1 3 16 j u l i 2010 1 9 N o v e m b e r 2 0 1 3 V i s i e Achtergrond Het vroegere bruggenhoofd, de entrée tot de stad, werd sinds de late 16e eeuw beschermd

Nadere informatie

Crash gaat verhuizen.. Inhoud

Crash gaat verhuizen.. Inhoud Crash 40-45 gaat verhuizen.. Inhoud 1. Projectinformatie 2. Uitwerking opdracht 3. Vaktaalveld 4. Beroep en opleiding 5. Organisatie 6. Afronding project 7. Bijlagen: A. Plan van aanpak B. Persoonlijk

Nadere informatie

--------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------- ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 16, 2 december 2011 In deze ERFGOEDLOPER Column Roeli Broekhuis Tuin en Kunst Tiendaagse 2012 Molenaar worden Cursussen en Kijkje

Nadere informatie

OUDEREN ALS ACTIEVE SCHAKEL VOOR DE BUURT

OUDEREN ALS ACTIEVE SCHAKEL VOOR DE BUURT NIEUWSBRIEF 44 Sedert mei is de gratis shuttlebus terug in het Oudenaarde stadsbeeld verschenen met de verbinding tussen de Meerspoort en de Markt. De organisatie van de gratis pendeldienst in het centrum

Nadere informatie

BRUGGENSINGEL-NOORD BB AMERSFOORT

BRUGGENSINGEL-NOORD BB AMERSFOORT BRUGGENSINGEL-NOORD 29 3823BB AMERSFOORT Bijzondere architectuur, opvallende kenmerken, midden in het groen en over het water gebouwd. DIT IS HET! Deze woning is van bijzondere architectuur met een zeer

Nadere informatie

COLLEGEDAG MAANDAG 5 NOVEMBER 2018 HET EGYPTISCHE GODENRIJK

COLLEGEDAG MAANDAG 5 NOVEMBER 2018 HET EGYPTISCHE GODENRIJK COLLEGEDAG MAANDAG 5 NOVEMBER 2018 HET EGYPTISCHE GODENRIJK PROGRAMMA Ochtend 09.00 09.30 uur: Inloop met koffie/thee 09.30 09.40 uur: Welkomstwoord en inleiding door Annemarie Lavèn, hoofdredacteur Historisch

Nadere informatie

Kijkje in de keuken NUMMER 102, 14 AUGUSTUS 2015

Kijkje in de keuken NUMMER 102, 14 AUGUSTUS 2015 NUMMER 102, 14 AUGUSTUS 2015 IN DIT NUMMER Kijkje in de keuken lees verder Oktobermaand Kindermaand lees verder Maand van de Geschiedenis lees verder Een monnik op Noorderzondag: promotie cultureel erfgoed

Nadere informatie

Uw evenement in Het Grachtenhuis

Uw evenement in Het Grachtenhuis Uw evenement in Museum Het Museum Grachtenhuis De Amsterdamse grachten: een bijzondere plek voor uw evenement U bent op zoek naar een bijzondere locatie voor uw evenement. Een zakelijk diner met een belangrijke

Nadere informatie

Van de Activiteitencommissie

Van de Activiteitencommissie Van de Activiteitencommissie In 2006 is de Activiteiten Commissie in het leven geroepen tijdens een vergadering in het kantoor van het Waterschap in Siddeburen. De belangrijkste reden was 2007 - Het Jaar

Nadere informatie

In samenwerking met Het Spoorwegmuseum blij om jullie te mogen verwelkomen bij de Auti-Doe- Dag waar alles om de treinen draait.

In samenwerking met Het Spoorwegmuseum blij om jullie te mogen verwelkomen bij de Auti-Doe- Dag waar alles om de treinen draait. Voorbereidingskit Auti-Doe-Dag 2014 In samenwerking met Het Spoorwegmuseum blij om jullie te mogen verwelkomen bij de Auti-Doe- Dag waar alles om de treinen draait. Voor je ligt de voorbereidingskit voor

Nadere informatie

Handleiding Reizend Erfgoed. Erfgoed en Zorg

Handleiding Reizend Erfgoed. Erfgoed en Zorg Handleiding Reizend Erfgoed Erfgoed en Zorg Dit is een uitgave van: Erfgoedpartners, Reizend Erfgoed Lopende Diep 8 9712 NW Groningen www.erfgoedpartners.nl Maart 2019 Fotografie: Elmer Spaargaren. Vormgeving:

Nadere informatie