MODERNE KUNST - ART MODERNE - MODERN ART

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MODERNE KUNST - ART MODERNE - MODERN ART"

Transcriptie

1 MODERNE KUNST - ART MODERNE - MODERN ART 60 div. schilderijen, etsen, lithografieën en sculpturen van o.a.: ALECHINSKY, APPEL, CORNEILLE, FABRE, HERMAN BROOD, PANAMARENKO, VENET, etc. Startdatum Tuesday 10 October :00 Bezichtiging Wednesday 11 October 2017 from 14:00 till 16:00 Wednesday 18 October 2017 from 14:00 till 16:00 BE-2630 Aartselaar, Helststraat 47 Einddatum Vrijdag 20 oktober 2017 vanaf 16:00 Afgifte Monday 30 October 2017 from 10:00 till 14:00 BE-2630 Aartselaar, Helststraat 47 Online bidding only! Voor meer informatie en voorwaarden: 09/10/ :01

2 150 CHRISTO - Over the river 450 Project for the Arkansas River, State of Colorado. Driedelige grafische reeks, handtekening Christo 1996 & Christo 1997 meegedrukt. Bijzonder mooi ingelijst waarbij de zijkanten van deze boxen zijn mat geschuurd en melkkleurig worden om zodoende de werken beter te laten uitkomen. Formaat 3 x 77 x 60cm. Christo Javacheff is een wereldberoemd beeldend kunstenaar. Hij werd geboren in Gabrovo in Bulgarije en studeerde kunst in Sofia en Wenen. In Parijs had hij nauwe banden met de nouveau réalistes. Verder dan de kunstenaars die conceptuele kunst brengen waarbij het bij een concept blijft, hebben Christo en Jeanne-Claude hun ideeën werkelijk uitgevoerd. Christo werkte vanuit de Verenigde Staten altijd samen met zijn vrouw Jeanne-Claude Denat de Guillebon. De kunstzinnige strategie van Christo en Jeanne-Claude was om grote opvallende bouwwerken of landschappen met stof tijdelijk aan te kleden. Het inpakken van gebouwen of objecten leidt tot de abstractie van deze onderwerpen. Voorbeelden van dit soort werk zijn de Pont Neuf in Parijs (1985), de Rijksdag in Berlijn (1995). In het Central Park in New York voerden zij een kunstproject uit in De Amerikaanse inpakkunstenaar Christo heeft zijn megaproject "Over the river" in Colorado voorlopig stopgezet uit protest tegen president Donald Trump. "Mijn project op de Arkansas River komt de federale overheid ten goede en de federale overheid heeft een nieuwe landlord, Donald Trump, waar ik niets mee te maken wil hebben", motiveert Christo zijn beslissing. De Amerikaanse inpakkunstenaar Christo (81) werkt al meer dan twintig jaar aan zijn project "Over the river" in Colorado. Christo bedacht het project samen met zijn in 2009 overleden vrouw Jeanne-Claude. Christo investeerde al meer dan 12 miljoen euro in het project in Colorado. Het was de bedoeling om de Arkansas River over een strook van bijna 70 kilometer te bedekken met een zilveren luifel. Het project zou het grootste kunstwerk van Christo ooit in de VS worden en in totaal meer dan 40 miljoen euro kosten.

3 151 CHRISTO - Mastaba 300 Handgesigneerde en sterk gelimiteerd grafisch werk over een nog niet gerealiseerd kunstwerk van Christo. Ontwerp grootste kunstwerk van de wereld. Mooi ingelijst waarbij de zijkanten van deze box zijn mat geschuurd en melkkleurig wordt om zodoende het werk beter te laten uitkomen. Formaat 61x72 cm Ontwerp van het grootste kunstwerk van de wereld. Het betreft hier een gelimiteerde oplage van een handgesigneerde lithografie van de wereldberoemde kunstenaar over het unieke project van Christo in de Verenigde Arabische Emiraten. Het nog niet gerealiseerde project Mastaba wordt een 150 meter hoge piramide, opgebouwd uit zo'n geeloranje olievaten. Het Mastaba-project zal zo n 260 miljoen kosten. Christo financiert het kunstwerk grotendeels zelf door de verkoop van andere kunstwerken. Ook de Verenigde Arabische Emiraten doen een duit in het zakje en hebben ook al toestemming gegeven voor de bouw. Als het kunstwerk ooit gerealiseerd zal worden, zal Christo in één klap twee wereldrecords achter zijn naam hebben staan: De grootste piramide ter wereld (die van Gizeh is slechts 147 meter hoog) en het duurste kunstwerk ooit gemaakt. Zowel Christo als de koninklijke familie van Abu Dhabi verwachten dat Abu Dhabi s piramide jaarlijks twee miljoen bezoekers zal trekken. Christo Javacheff is een wereldberoemd beeldend kunstenaar. Hij werd geboren in Gabrovo in Bulgarije en studeerde kunst in Sofia en Wenen. In Parijs had hij nauwe banden met de nouveau réalistes. Verder dan de kunstenaars die conceptuele kunst brengen waarbij het bij een concept blijft, hebben Christo en zijn echtgenote Jeanne-Claude hun ideeën werkelijk uitgevoerd. Christo werkte vanuit de Verenigde Staten altijd samen met zijn vrouw Jeanne-Claude Denat de Guillebon. De kunstzinnige strategie van Christo en Jeanne-Claude was om grote opvallende bouwwerken of landschappen met stof tijdelijk aan te kleden. Het inpakken van gebouwen of objecten leidt tot de abstractie van deze onderwerpen. Voorbeelden van dit soort werk zijn de Pont Neuf in Parijs (1985), de Rijksdag in Berlijn (1995). In het Central Park in New York voerden zij een kunstproject uit in 2004.

4 152 JAN FABRE 900 Grafische triptiek: Handgesigneerd vooraan en genummerd op de achterzijde op 75 exemplaren. Voorzien van een certificaat van echtheid door de editeur. Deze drie werken zijn nieuw en professioneel ingelijst in zeer mooie plexi boxen. De zijkanten van deze boxen zijn mat geschuurd en zijn melkkleurig om zodoende de werken beter te laten uitkomen. De drie werken zijn in een geheel uitgegeven, zijn elk apart gesigneerd en hebben dezelfde nummering. Formaat: 3 x 51,5cm x 36cm Jan Fabre is momenteel een van de belangrijkste Belgische hedendaagse kunstenaars van zijn generatie met internationale faam en zijn werken staan wereldwijd verspreid in musea. Hij maakte naam als tekenaar, operamaker, theaterregisseur, performancekunstenaar, choreograaf, scenograaf, schilder, beeldhouwer, installatiemaker en filmproducent. In elke specialiteit werkt hij, binnen een grote traditie, grensverleggend en grensoverschrijdend. Zijn artistieke opleiding genoot hij aan het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten (te Antwerpen) en aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (te Gent). Hij is ook de bedenker en uitvoerder van de befaamde kevers aan het plafond en luster in het Koninklijk paleis. 153 JAN DE COCK 180 Fotolitho, handgesigneerd en genummerd op 75 exemplaren op achterzijde. Nieuw en professioneel ingelijst in plexibox met opgeschuurde zijkanten om het werk beter tot zijn recht te laten komen. Formaat: 72x51cm. Jan De Cock (Etterbeek, 2 mei 1976) is een Belgische hedendaagse beeldende kunstenaar met internationale faam die installaties maakt. De Cock volgde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent de afdeling 3D-multimedia. Hij kreeg in 2003 de Prijs Jonge Belgische Schilderkunst. Hij exposeerde ondermeer in 2008 in The Museum of Modern Art (MoMA) in New York.

5 154 GIDEON KIEFER - The Soporific Performance. 240 Zeer mooie collage/gemengde techniek van Gideon Kiefer, handgesigneerd vooraan en genummerd op 75 exemplaren op achterzijde. Nieuw en professioneel ingelijst in plexi box met transparante zijkanten om de collage goed te zien. Formaat: 72x51cm Gideon Kiefer is een Gentse hedendaagse kunstenaar en zit duidelijk goed in de lift. Hij is geïnspireerd door het werk van Michaël Borremans. Vijftien minuten: Langer had Gideon Kiefer (45) niet nodig om zijn tentoonstelling in Antwerpen volledig uit te verkopen. Sterk, zeker omdat de tekenaar uit Sint- Martens-Latem nog maar zes jaar kunstenaar is. 155 NICK ERVINCK 180 Handgesigneerd vooraan en genummerd op 75 exemplaren op achterzijde. Zeer mooie collage van deze jonge Belgische hedendaagse kunstenaar. Professioneel ingelijst in plexibox met transparante zijkanten om de collage goed te zien. Formaat: 71x51cm.

6 156 KOEN VAN MECHELEN 450 Fotolitho - Handgesigneerd en genummerd op 75 exemplaren op de achterzijde. Nieuw en professioneel ingelijst in plexibox met opgeschuurde zijkanten om het werk beter tot zijn recht te laten komen. Formaat: 72x51cm. Koen Vanmechelen (Sint-Truiden, 26 augustus 1965) is een bekende hedendaagse Belgische conceptueel kunstenaar met internationale renommee. Hij begon zijn carrière in de vroege jaren negentig en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest productieve en prominente hedendaagse kunstenaars in België. Zijn veelomvattende en innovatieve werk onderzoekt het thema van bioculturele diversiteit via de Gallus gallus domesticus of kip, en diens voorouder, de bankivahoen. Zijn bekendste project is The Cosmopolitan Chicken Project of CCP, een internationaal gebeuren waarbij hij via de kruising van nationale kippenrassen op zoek gaat naar een hybride of kosmopolitische kip. Deze superbastaard zou uiteindelijk genen van alle kippenrassen ter wereld met zich meedragen. De 17de generatie, de Mechelse Styrian, werd in april 2013 geboren in de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Samen met zijn twee andere kosmopolitische projecten, de CosmoGolem en The Walking Egg, vormt The Cosmopolitan Chicken Research Project de kern van zijn werk, dat de artiest overziet vanuit de Open University of Diversity,[6] in de oude Gelatinefabriek van Hasselt. Vanmechelen's kunstwerken onderzoeken en eren de diversiteit en hybriditeit van het leven: "Elk organisme heeft een ander organisme nodig om te overleven". Bioculturele diversiteit en de daaruit volgende interactie tussen kunst en wetenschap vormen het hoofdthema van zijn oeuvre. Vanmechelen werkt vaak samen met wetenschappers en experts uit allerlei disciplines, zoals Jean-Jacques Cassiman, Rik Pinxten en Marleen Temmerman. Hij gebruikt innovatieve technologie, zoals 3D-scanning, morfometrie, 3D-printen en interactieve visualisatie-technieken. Zijn werk is dan ook inherent crossmediaal en varieert van zeer expressieve schilderijen en tekeningen tot fotografie, video, installaties, glaswerk en zelfs houten beeldhouwwerken. Als rode draad in deze verscheidenheid aan expressiemanieren zien we vaak de kip en het ei terugkomen. Over de jaren heen zijn deze namelijk uitgegroeid tot belangrijke symbolen die de kunstenaar toelaten om een verbinding te maken tussen wetenschappelijke, politieke, filosofische en ethische kwesties, en die vaak het uitgangspunt voor debatten, gesprekken en lezingen vormen.

7 157 KOEN VAN MECHELEN 450 Fotolitho - Handgesigneerd en genummerd op 75 exemplaren op de achterzijde. Nieuw en professioneel ingelijst in plexibox met opgeschuurde zijkanten om het werk beter tot zijn recht te laten komen. Formaat: 72x51cm. Koen Vanmechelen (Sint-Truiden, 26 augustus 1965) is een bekende hedendaagse Belgische conceptueel kunstenaar met internationale renommee. Hij begon zijn carrière in de vroege jaren negentig en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest productieve en prominente hedendaagse kunstenaars in België. Zijn veelomvattende en innovatieve werk onderzoekt het thema van bioculturele diversiteit via de Gallus gallus domesticus of kip, en diens voorouder, de bankivahoen. Zijn bekendste project is The Cosmopolitan Chicken Project of CCP, een internationaal gebeuren waarbij hij via de kruising van nationale kippenrassen op zoek gaat naar een hybride of kosmopolitische kip. Deze superbastaard zou uiteindelijk genen van alle kippenrassen ter wereld met zich meedragen. De 17de generatie, de Mechelse Styrian, werd in april 2013 geboren in de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Samen met zijn twee andere kosmopolitische projecten, de CosmoGolem en The Walking Egg, vormt The Cosmopolitan Chicken Research Project de kern van zijn werk, dat de artiest overziet vanuit de Open University of Diversity,[6] in de oude Gelatinefabriek van Hasselt. Vanmechelen's kunstwerken onderzoeken en eren de diversiteit en hybriditeit van het leven: "Elk organisme heeft een ander organisme nodig om te overleven". Bioculturele diversiteit en de daaruit volgende interactie tussen kunst en wetenschap vormen het hoofdthema van zijn oeuvre. Vanmechelen werkt vaak samen met wetenschappers en experts uit allerlei disciplines, zoals Jean-Jacques Cassiman, Rik Pinxten en Marleen Temmerman. Hij gebruikt innovatieve technologie, zoals 3D-scanning, morfometrie, 3D-printen en interactieve visualisatie-technieken. Zijn werk is dan ook inherent crossmediaal en varieert van zeer expressieve schilderijen en tekeningen tot fotografie, video, installaties, glaswerk en zelfs houten beeldhouwwerken. Als rode draad in deze verscheidenheid aan expressiemanieren zien we vaak de kip en het ei terugkomen. Over de jaren heen zijn deze namelijk uitgegroeid tot belangrijke symbolen die de kunstenaar toelaten om een verbinding te maken tussen wetenschappelijke, politieke, filosofische en ethische kwesties, en die vaak het uitgangspunt voor debatten, gesprekken en lezingen vormen.

8 158 ANN VERONICA JANSSENS 600 Vier fotolitho s van zonne eclips - Handgesigneerd en genummerd op de achterzijde op 75 exemplaren en voorzien van A,B,C en D. Ann Veronica Janssens heeft slechts één exemplaar handgesigneerd om te voorkomen dat de vier werken van elkaar zouden worden gescheiden. Deze vier werken zijn nieuw en professioneel ingelijst in zeer mooie plexi boxen. De zijkanten van deze boxen zijn mat geschuurd en zijn melkkleurig om zodoende de werken beter te laten uitkomen. Formaat: 4 x 51,5cmx36cm Ann Veronica Janssens is een beeldhouwer van het licht, van het geluid en van de ruimte. Ann Veronica Janssens gaat bijna altijd op minimale wijze te werk zonder echt bij de minimal art te horen. Dat haar werk echter wel eens met de minimalistische stroming in verband wordt gebracht komt door de heldere vormgeving en de materiaalkeuze: transparant, glanzend of juist verdicht en schijnbaar ontoegankelijk. 159 ALECHINSKY 1500 Schitterende en unieke collage op Japans handgeschept papier met kleurets en aquatint uit 1973, handgesigneerd en genummerd. Professioneel ingelijst met zuurvrije dubbele passe partout. Formaat: 110 x 86cm. Pierre Alechinsky maakte in 1973 deze serie (5 stuks) en gebruikte daarvoor antieke aandelen. Hierdoor kon hij naar eigen zeggen de aandelen herwaarderen door te integreren in een kunstwerk. Door telkens een ander waardepapier te gebruiken bij het etsen, bekwam hij naast het unieke van een collage ook een multiple original. Dit wil zeggen: Iedere ets is uniek omdat er telkens een ander waardepapier werd gebruikt in de collage. Ondanks de nummering is iedere ets verschillend van de andere. Hierdoor en ook door het feit dat deze werken reeds dateren uit 1973 zijn ze erg gezocht en zeldzaam geworden.

9 160 ALECHINSKY 1500 Schitterende en unieke collage op Japans handgeschept papier met kleurets en aquatint uit 1973, handgesigneerd en genummerd. Professioneel ingelijst met zuurvrije dubbele passe partout. Formaat: 110 x 86cm. Pierre Alechinsky maakte in 1973 deze serie (5 stuks) en gebruikte daarvoor antieke aandelen. Hierdoor kon hij naar eigen zeggen de aandelen herwaarderen door te integreren in een kunstwerk. Door telkens een ander waardepapier te gebruiken bij het etsen, bekwam hij naast het unieke van een collage ook een multiple original. Dit wil zeggen: Iedere ets is uniek omdat er telkens een ander waardepapier werd gebruikt in de collage. Ondanks de nummering is iedere ets verschillend van de andere. Hierdoor en ook door het feit dat deze werken reeds dateren uit 1973 zijn ze erg gezocht en zeldzaam geworden. 161 HERMAN BROOD - broodrooster/toaster 240 Origineel object Broodrooster - toaster, beschilderd door HERMAN BROOD en gesigneerd in Brushpaint. Certificaat van echtheid wordt meegeleverd. Dit certificaat werd opgemaakt door BroodNodig en Coach Art. Het is handgesigneerd door Marcel Brood (zoon van) en vv. droogstempel.

10 162 ARMAN FERNANDEZ - Melody for Strings 2, 1990 Grafisch werk 360 Formaat: 100x70cm Handgesigneerd en genummerd 100/120 in wit krijt op zwarte achtergrond Typisch grafisch werk van deze grootmeester die veel experimenteerde met violen, strijkstokken en andere muziekinstrumenten. Nieuw en professioneel ingelijst in plexibox met zwarte opgeschuurde zijkanten om het werk beter tot zijn recht te laten komen. Arman ( ) was een Frans-Amerikaanse kunstenaar. HIj assisteerde Yves Klein in de jaren vijftig en richtte in 1960 samen met hem en de kunsthistoricus Pierre Restany de kunstbeweging Nouveau Réalistes op. De kunstwerken van Arman bestaan doorgaans uit voorwerpen, die zijn samengebracht in een kastje van plexiglas. Veelal werd hiermee de consumptiemaatschappij bekritiseerd, terwijl het kunstwerk toch zijn poëtische waarde behield. Zijn techniek van het proppen van afval als oude tandwielen of brillen, noemde hij 'accumulatie'. Quote: "Mijn accumulatie-techniek bestond hieruit, dat de objecten die ik gebruikte werd toegestaan zichzelf te componeren. Op de lange duur is niets beter controleerbaar dan het toeval. Toeval is mijn basismateriaal, mijn blanco pagina. µ Zijn beelden kregen in de laatste decennia een steeds monumentaler aanzien. Voor zijn bekendste werk, 'Long term parking' (1982), stapelde hij zestig auto's op elkaar tot een toren van ongeveer twintig meter. Verder creëerde hij voor de Libanese regering in 1995 Hope for Peace in het verscheurde Beiroet. Arman maakte een accumulatie, ter gelegenheid van het vijftigjarige bestaan van de Libanese strijdkrachten, van 32 meter hoog en bestaande uit 83 tanks en andere militaire voertuigen. Verder ook nog de marmeren vlaggen, voor het presidentiële paleis, het in Parijs, een bronzen in stukken gezaagde en gestapelde Ferrari's in Italië, enz. 163 JACQUES VERDUYN 1200 Origineel beeldhouwwerk in terracota, gemonteerd in plexibox Formaat: 71 x 96 x 10,5 cm Het is zelden dat een beeld van Jacques Verduyn in veiling komt. Jacques Verduyn levert vooral hyperrealistisch beeldhouwwerk. Een van zijn werken maakt deel uit van de kunstcollectie van Belfius.

11 164 BOY & ERIK STAPPAERTS 300 Formaat: 72 x 36 cm. Twee grafische werken Conflictpaintings 010 en 005 on two blackboards. Both printed on each side. De werken zijn langs beide zijden geprint en kunnen zowel horizontaal als verticaal worden opghangen, naast of boven elkaar of worden omgedraaid in de plexibox. De werken zijn voorzien van een handgesigneerd en genummerd (75 exemplaren) certifcaat. Boy & Erik Stappaerts is een Antwerpse hedendaagse beeldende kunstenaar, geboren in Hij studeerde aan het St.-Lucasinstituut in Brussel en vervolgde zijn opleiding aan de Rijksacademie in Amsterdam. Zijn werk, dat zich bevindt op de grens tussen beeldhouwkunst en design, biedt een antwoord op onze al te 'grijze' wereld. Glanzend gelakte objecten in vrolijke kleurpaletten wijzen de weg. Een dubbele naam in één persoon verwijst naar twee rollen: Boy staat in voor het artistieke concept, Erik zorgt voor het productionele aspect hiervan. Boy & Erik Stappaerts won in 2005 de Prijs voor Beeldende Kunst van de provincie Antwerpen. 165 CHRISTIAN SILVAIN - Le Secret de Venise 240 Met potlood genummerd 46/99 en gesigneerd Christian Silvain. Afmetingen blad circa 108 x 76 cm. Etsplaat circa 70,5 x 55 cm. Zeer mooie en grote ets uit een vroege periode. Kwalitatief hoogstaand met dikke inktlaag. Nieuw en professioneel ingelijst met zuurvrije passe partout. Formaat kader: 86 x 104 cm. 166 PIERRE-YVES TRÉMOIS 240 Werk op paneel - professioneel ingelijst Formaat: 92x105 cm. Pierre-Yves Trémois werd geboren in Parijs op 8 januari Hij is een Franse schilder, beeldhouwer en illustrator. Trémois studeerde aan de Ecole nationale supérieure des Beaux-Arts in Parijs. Trémois staat bekend om zijn indrukwekkende werken in de stijl het surrealisme en haar extravagante fantasieën in de illustratie van boeken.

12 167 CORNEILLE - Femme et oiseau 600 Grootformaat lithografie - Getekend en een artiestenproef op 13 exemplaren Formaat: 135 x 108 cm. 168 BERNAR VENET - Five indeterminate lines 2160 Reliefdruk met teer , henummerd op 40 exemplaren. Elk werk van Venet is eigenhandig bijgewerkt door de kunstenaar. Formaat: 156 x 100 cm. 169 ANDY WARHOL - Marilyn 180 Kleurenzeefdruk - met stempel op verso Fill in your own signature Formaat: 99 x 98,5 cm. 170 ANDY WARHOL - Campbell's Cream of mushroom soup 180 Kleurenzeefdruk - met stempel op verso Fill in your own signature Formaat: 89 x 123 cm. 171 CHRISTIAN DOTREMONT 330 Offsetlithografie getekend in de plaat en genummerd EA (épreuve d'artiste) "J'ai été " Formaat: 91 x 113 cm. 172 CORNEILLE - Portrait improbable 360 Kleurenlithofrafie , getekend en genummerd 135/200 Formaat: 93,5 x 115 cm.

13 173 KAREL APPEL - Cobra compositie met gezicht EA (épreuve d'artiste) Formaat: 90 x 112 cm. 174 KAREL APPEL - Compositie 480 Getekend en genummerde printersproef. Formaat: 112 x 92 cm. 175 PAUL DELVAUX - Maquette provisoire du projet 840 Ets getekend en genummerd 10/30 Ref Mira Jacob 91 pagina 155 Formaat: 102 x 90 cm. 176 PANAMARENKO - Offsetlithografie uit de reeks Thermo Photovoltaic energy convector 480 Getekende artiestenproef AP Formaat: 71 x 92 cm. 177 PANAMARENKO - Offsetlithografie uit de reeks Thermo Photovoltaic energy convector 480 Getekende artiestenproef AP Formaat: 71 x 92 cm. 178 HERMAN BROOD - Piano man met hoed 420 Zeefdruk op linnen, getekend 4/50 en vv. certificaat. Formaat: 87 x 92,5cm.

14 179 HERMAN BROOD - Zelfportret 420 Zeefdruk op linnen, getekend 1/50 en vv. certificaat Formaat: 83 x 70 cm. 180 ALECHINSKY - Vulcanalise 540 Kleurenlithografie, genummerd op 43/90 Formaat: 81 x 94 cm. 181 ALECHINSKY - Crayon 540 Kleurenlithografie, getekend en genummerd 39/99 Formaat: 67,5 x 79 cm. 182 BERNAR VENET - Combinaison aléatoire de lignes indeterminées 540 Lithografie- 2004, genummerd 11/40 Formaat: 71 x 56 cm. 183 SHEPARD FAIRY - Lifeguard 75 Een van 's wereld meest invloedrijke designers/street artists, verantwoordelijke voor de iconografische werken rond Obama Originele offset edition, gesigneerd en gestempeld afm: 60cm x 91 cm Gallery prijs: 350 link:

15 184 SHEPARD FAIRY - Paradise 75 Een van 's wereld meest invloedrijke designers/street artists, verantwoordelijke voor de iconografische werken rond Obama Originele offset edition, gesigneerd en gestempeld afm: 60cm x 91 cm Gallery prijs: 350 euro link: RICHARD ALLEN - Iconoccross 1 60 Info: Met Bridget Riley, Jeffrey Steele, Michael Kidner en Peter Sedgely was Richard Allen de stamvader van de op-art in de UK. Daarna puurt zijn werk uit naar een witte en abstracte periode. Dit kruis is een standvoorbeeld van zijn latere en immens populaire werk. Internationale Engels Abstracte kunstenaar Afm:50x50cm Gallery prijs: 750 euro 186 ROGER SOMVILLE, Jeune Fille 60 litho, beeld afm:55x72 cm, papier afm:88 x 63 cm, Editie op 106 exemplaren Gallery prijs: 400 euro 187 GAL 240 Drie originele tekeningen (Koning Albert/ Doping Wielrennen/ Koning en Verhofstadt) Gallery prijs: 1100 euro

16 188 Gottfried Honegger - Triptiek 360 Bijzonder ensemble van drie 60 X 60 cm 3D dimensionale werken. Editie op 50 exemplaren prints van deze internationaal gelauwerde Zwitserse kunstenaar. Met Max Bill en Richard Paul Lohse behoorde Honegger tot de belangrijkste Zwitserse vertegenwoordigers van de zogenaamde concrete kunst (Art Concret). Gallery prijs: 2800 euro 189 PJEERO Roobjee 450 gouache, 50x70 cm kader, 50x 35 cm schilderij. Gallery prijs: euro 190 MICHEL SEUPHOR 1200 Originele penteking, Gesigneerd en gedateerd op achterzijde 7 juin 1965, Afm: 65 x 50 cm Gallery prijs: euro 191 Raoul Ubac, EA, 200 litho, 1980, Afm: 64x44 cm 192 Hubert Minnebo, 45 X 96cm, 175 pen op papier, Afm: 45 X 96 cm, Gallery prijs: 650 euro

17 193 FRANCESC GUITART 150 5/60, 90x63 cm, opgehoogde ets, met de hand bewerkt. Info Als leerling van Miro weet Guitart als geen ander de speelsheid van zijn leermeester over te nemen en er zijn eigen zomerse wending aan te geven. Met zijn typische aardse kleuren en vormen schildert Guitart een pallet bijeen dat bijzonder toegankelijk en herkenbaar is. gallery waarde: 1950 euro 194 FRANCESC GUITART 150 5/60, 90x63 cm, opgehoogde ets, met de hand bewerkt. Info Als leerling van Miro weet Guitart als geen ander de speelsheid van zijn leermeester over te nemen en er zijn eigen zomerse wending aan te geven. Met zijn typische aardse kleuren en vormen schildert Guitart een pallet bijeen dat bijzonder toegankelijk en herkenbaar is. gallery waarde: 1950 euro 195 FRANCESC GUITART 150 5/60, 90x63 cm, opgehoogde ets, met de hand bewerkt. Info Als leerling van Miro weet Guitart als geen ander de speelsheid van zijn leermeester over te nemen en er zijn eigen zomerse wending aan te geven. Met zijn typische aardse kleuren en vormen schildert Guitart een pallet bijeen dat bijzonder toegankelijk en herkenbaar is. gallery waarde: 1950 euro 196 FRANCESC GUITART 150 5/60, 90x63 cm, opgehoogde ets, met de hand bewerkt. Info Als leerling van Miro weet Guitart als geen ander de speelsheid van zijn leermeester over te nemen en er zijn eigen zomerse wending aan te geven. Met zijn typische aardse kleuren en vormen schildert Guitart een pallet bijeen dat bijzonder toegankelijk en herkenbaar is. gallery waarde: 1950 euro

18 197 ANTOINE SCHNECK - Mariam Bandé 2700 Foto, Lambda print, Afm: 107 cm x 80 cm, Gallery prijs: euro 198 CAMIEL VAN BREEDAM 250 slikscreen, afm:42x70 cm print, afm: 76x56 cm papier. gesigneerd, Q/Z Gallery prijs: 950 euro 199 ANTON HEYBOER, 2 Cirkels En Drie Figuren, 120 gouache, 78 x 108 cm, origineel, gesigneerd in typische stijl gallery prijs: 450 euro 200 ANTON HEYBOER, Kip 120 gouache, 78 x 108 cm, origineel, gesigneerd in typische stijl gallery prijs: 450 euro 201 ANTON HEYBOER, Vier Dames 120 gouache, 78 x 108 cm, origineel, gesigneerd in typische stijl. Bladstempel gallery prijs: 450 euro 202 ROBERT FILLOU, 300 Zeer exclusieve box-optimist van Belgische Surrealist die vorig jaar nog een soloshow had in het MUKHA. Gallery prijs: 1950 euro

19 203 ROBERT FILLOU, 300 Zeer exclusieve box-optimist van Belgische Surrealist die vorig jaar nog een soloshow had in het MUKHA. Gallery prijs: 1950 euro 204 Terragrafie op doek Corneille "Femme et oiseau" getekend en genummerde artistenproed op 12 exemplaren. Gedateerd Herman Brood. Origineel schilderij acryl op linnen. "Matador" getekend met certificaat van echtheid KAREL APPEL Zeefdruk uit de zeer gezochte reeks "7 Summer Days" getekend en nummerd op 100 exemplaren. Gedateerd Tuymans "Fênetre" pigmentdruk getekend met monogram LT. Zeldzame editie van 50 exemplaren JOHN BRAEKEN, 96x96cm kader, 73x73 papier, gouache op papier Nederlandse post-cobra kunstenaar uit Amsterdam schildert in een heel typerende vurige stijl 200 Afm: 96x96cm kader, 73x73 papier, gouache op papier Gallery waarde: 1120 euro

20 4558 WACKENIER - Sticky Dreams 660 Origineel tweeluik - gesigneerd en gedateerd 27/09/2016. Gebruikte technieken: stenciltechniek, glaceertechniek, gemengde techniek acrylverf, inkt op doek Afmetingen: 2x750xH1150mm WACKENIER - Judgement 90 Origineel werk - gebruikte technieken: stenciltechniek, Inkt, Potlood, aquarel. Gesigneerd en gedateerd op achterzijde van de inlijsting. Afmetingen: 420 x 420 mm 4560 WACKENIER - Duck giving a bath 110 Origineel werk - gebruikte technieken: stenciltechniek, Glaceertechniek, Gemengde techniek Acrylverf, inkt, collage Gesigneerd en gedateerd op achterzijde. Afmetingen: 500 x 700 mm 4561 WACKENIER - Authority is the mask of Violence. 430 Origineel werk - gebruikte technieken: stenciltechniek, Glaceertechniek, Gemengde techniek Acrylverf, inkt, collage Gesigneerd en gedateerd op achterzijde. Afmetingen: 1300 x 1000 mm 4562 WACKENIER - Appartement 1140 Origineel drieluik (triptiek) Gebruikte technieken: stenciltechniek, glaceertechniek, gemengde techniek acrylverf, inkt Afmetingen: 2400x1200mm. Droom tafereel van alleenstaande moeder en kind in een appartement.

MODERNE EN ETNISCHE KUNST EN ANTIEK

MODERNE EN ETNISCHE KUNST EN ANTIEK MODERNE EN ETNISCHE KUNST EN ANTIEK Div. schilderijen, etsen, lithografieën en sculpturen van o.a.: ALECHINSKY, APPEL, CORNEILLE, PANAMARENKO, RAVEEL, VAN SEVEREN, WITTEVRONGEL, etc. Startdatum Tuesday

Nadere informatie

MODERNE KUNST. Einddatum Dinsdag 18 oktober 2016 vanaf 20:00

MODERNE KUNST. Einddatum Dinsdag 18 oktober 2016 vanaf 20:00 MODERNE KUNST Div. schilderijen, etsen, lithografieën en sculpturen van o.a.: PANAMARENKO, CORNEILLE, VAN MECHELEN, FABRE, ALECHINSKY, CHRISTO, APPEL, RAVEEL, etc. Startdatum Tuesday 04 October 2016 10:00

Nadere informatie

- MARCEL WITTE - LIMITED EDITION - DESIGN LIJST - GICLEE LEVENSLANGE GARANTIE CERTIFICAAT VAN ECHTHEID - BESCHIKBARE GICLEES:

- MARCEL WITTE - LIMITED EDITION - DESIGN LIJST - GICLEE LEVENSLANGE GARANTIE CERTIFICAAT VAN ECHTHEID - BESCHIKBARE GICLEES: - MARCEL WITTE - LIMITED EDITION - DESIGN LIJST - GICLEE LEVENSLANGE GARANTIE CERTIFICAAT VAN ECHTHEID - BESCHIKBARE GICLEES: TOGETHER ALONE SURPRISE THINKING OF YOU LACKADAISICAL SHELTER SECOND-HAND BAG

Nadere informatie

Tentoonstelling. Gezondheidscentrum Op 1 Lijn. Halmaheiraplein 7 Dordrecht. van eind november 2011 tot eind januari 2012

Tentoonstelling. Gezondheidscentrum Op 1 Lijn. Halmaheiraplein 7 Dordrecht. van eind november 2011 tot eind januari 2012 Tentoonstelling Gezondheidscentrum Op 1 Lijn Halmaheiraplein 7 Dordrecht van eind november 2011 tot eind januari 2012 Henny van Ham - Werk op papier De tentoonstelling bevat 40 werken, verschillend van

Nadere informatie

Fonds René Carcan. Uitreiking van de Internationale Prijs voor Gravure René Carcan Persdossier. René Carcan

Fonds René Carcan. Uitreiking van de Internationale Prijs voor Gravure René Carcan Persdossier. René Carcan Uitreiking van de Internationale Prijs voor Gravure René Carcan Persdossier René Carcan René Carcan was een Belgische graveur en aquarelschilder die in de jaren 80 internationale faam verwierf. Zijn werken

Nadere informatie

Uitverkoop showroommodellen 13/9/2013 tot en met 21/9/2013

Uitverkoop showroommodellen 13/9/2013 tot en met 21/9/2013 Zwevende inlijsting met een handvergulde zilveren lijst Exterieur kader: 109.5cm B x 44.5cm H 571.45 285.70 Inlijsting met een brede zilveren lijst Exterieur kader: 92cm B x 92cm H 822.25 411.10 Originele

Nadere informatie

ONLINE LESSUGGESTIE PHILIPPE VAN SNICK

ONLINE LESSUGGESTIE PHILIPPE VAN SNICK ONLINE LESSUGGESTIE PHILIPPE VAN SNICK Informatie over de kunstenaar De Belgische kunstenaar Philippe Van Snick (geb. 1946) onderzoekt met minimale middelen de ruimtelijke mogelijkheden van schilderkunst.

Nadere informatie

Kunst van formaat - De collectie XL vanaf de jaren vijftig

Kunst van formaat - De collectie XL vanaf de jaren vijftig Kunst van formaat - De collectie XL vanaf de jaren vijftig Gastconservator Carel Blotkamp selecteert de allergrootste werken uit de collectie Van 10 februari tot en met 29 april 2018 worden in Museum Boijmans

Nadere informatie

RETROSPECTIEVE CHAGALL PERSBEELDEN. De hoge-resolutiebeelden zijn hier beschikbaar: http://down.fine-arts-museum.be/pressimageschagall.

RETROSPECTIEVE CHAGALL PERSBEELDEN. De hoge-resolutiebeelden zijn hier beschikbaar: http://down.fine-arts-museum.be/pressimageschagall. RETROSPECTIEVE CHAGALL PERSBEELDEN De hoge-resolutiebeelden zijn hier beschikbaar: http://down.fine-arts-museum.be/pressimageschagall.zip CAMPAGNEBEELD: Marc Chagall, De wandeling (detail), 1917-1918,

Nadere informatie

ART HISTORY DE TWINTIGSTE EEUW MASSACULTUUR. H5 CKV-profiel Cobra en Karel Appel Moderne Amerikanen in musea

ART HISTORY DE TWINTIGSTE EEUW MASSACULTUUR. H5 CKV-profiel Cobra en Karel Appel Moderne Amerikanen in musea ART HISTORY DE TWINTIGSTE EEUW MASSACULTUUR H5 CKV-profiel Cobra en Karel Appel Moderne Amerikanen in musea Tijdsbeeld tweede helft 20ste eeuw Vrijheid na WOII-Europa ligt in puin.. Koude oorlog: angst

Nadere informatie

SOCIALE MEDIA TIJDENS P.O.

SOCIALE MEDIA TIJDENS P.O. SOCIALE MEDIA TIJDENS P.O. Een handleiding voor het gebruik van Pinterest in de klas Pinterest in de klas In deze handleiding kan U kennismaken met het gebruik van sociale media in de lessen plastische

Nadere informatie

veiling Libbe Venema van werken van 23 februari 2017 vanaf uur Hermesweg 20, 3771 ND Barneveld

veiling Libbe Venema van werken van 23 februari 2017 vanaf uur Hermesweg 20, 3771 ND Barneveld veiling van werken van Libbe Venema 23 februari 2017 vanaf 14.30 uur Hermesweg 20, 3771 ND Barneveld Tijdens deze veiling worden werken van de in 1994 overleden kunstenaar Libbe Venema. In de lijst hieronder

Nadere informatie

Expositiecatalogus Art Laren 2013. new place. art gallery

Expositiecatalogus Art Laren 2013. new place. art gallery Expositiecatalogus Art Laren 2013 new place art gallery Unique art for unique people Gevestigd in het hartje van schitterend s-hertogenbosch, direct naast het Noordbrabants Museum, staat New Place Art

Nadere informatie

Co Westerik - Dagelijkse verwondering

Co Westerik - Dagelijkse verwondering 29 november 2018, 09:10 (CET) Co Westerik - Dagelijkse verwondering 9 februari tot en met 26 mei 2019 Beeldmateriaal In 2019 brengt Museum Boijmans Van Beuningen een hommage aan de onlangs op 94-jarige

Nadere informatie

Artistieke toelatingsproef Omschrijving en praktische informatie. Bacheloropleiding in de Beeldende Kunsten

Artistieke toelatingsproef Omschrijving en praktische informatie. Bacheloropleiding in de Beeldende Kunsten Artistieke toelatingsproef Omschrijving en praktische informatie Bacheloropleiding in de Beeldende Kunsten Data artistieke toelatingsproef 2016: 2 mogelijkheden: 4 en 5 juli 2016 (tweedaagse proef inclusief

Nadere informatie

ZIE DE MENS - KIJKWIJZER

ZIE DE MENS - KIJKWIJZER ZIE DE MENS - KIJKWIJZER HAVO/VWO BOVENBOUW Welkom in Museum de Fundatie bij de tentoonstelling ZIE DE MENS - 100 jaar, 100 gezichten. Het uitgangspunt voor de tentoonstelling is het idee dat juist honderd

Nadere informatie

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x x x x xx x xx xx x xx xxx xx xx xx xxx x xx x xxxx x EEN KNOTSGEKKE xxx x xxxx HICHAM BENOHOUD xxx xxxxx xxxx xxxxx xx Salle de Classe, série 2 KLASFOTO! xxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxx x xxxxx xx x xxxxxx

Nadere informatie

Rembrandt vanaf 9 september te zien in Museum Boijmans Van Beuningen. Virtuositeit en verbeeldingskracht: Rembrandt-etsen uit eigen collectie

Rembrandt vanaf 9 september te zien in Museum Boijmans Van Beuningen. Virtuositeit en verbeeldingskracht: Rembrandt-etsen uit eigen collectie Rembrandt vanaf 9 september te zien in Museum Boijmans Van Beuningen Virtuositeit en verbeeldingskracht: Rembrandt-etsen uit eigen collectie 07 SEPTEMBER 2017 SAMENVATTING Museum Boijmans Van Beuningen

Nadere informatie

JADRANKA NJEGOVAN OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

JADRANKA NJEGOVAN OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag JADRANKA NJEGOVAN HAAGSE KUNSTENAARS Jadranka Njegovan: "Het is een uitdaging voor mij als kunstenaar om te blijven balanceren op een smal gebied

Nadere informatie

Kunst vmbo12. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Kunst vmbo12. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. Auteur VO-content Laatst gewijzigd 21 July 2016 Licentie CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie Webadres http://maken.wikiwijs.nl/77296 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs Maken van Kennisnet.

Nadere informatie

PERSBERICHT. BLACK CUBE CINZENTO Stan Van Steendam. Expositie: 23 Februari > 17 Maart 2018 Vernissage: Donderdag 22 Februari - van 18u tot 21u

PERSBERICHT. BLACK CUBE CINZENTO Stan Van Steendam. Expositie: 23 Februari > 17 Maart 2018 Vernissage: Donderdag 22 Februari - van 18u tot 21u PERSBERICHT BLACK CUBE CINZENTO Stan Van Steendam Expositie: 23 Februari > 17 Maart 2018 Vernissage: Donderdag 22 Februari - van 18u tot 21u OVER DE EXPOSITIE Cinzento, Portugees voor grijs, is een reeks

Nadere informatie

Paul Cezánne, de vader van de moderne kunst.

Paul Cezánne, de vader van de moderne kunst. Paul Cezánne, de vader van de moderne kunst. Post Impressionist, vereenvoudigde onderwerpen tot geometrische vormen, was revolutionair met zijn Nature morte avec pommes et pêches in 1905, Schilderde in

Nadere informatie

programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families

programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families Rondleidingen, ateliers, stages, voordrachten, familie-activiteiten... Hoe maak je van een museumbezoek een inspirerende ervaring?

Nadere informatie

Een werkboek met creatieve ideeën om met kinderen originele portretten en zelfportretten te maken. Voor kinderen van 6 12 jaar

Een werkboek met creatieve ideeën om met kinderen originele portretten en zelfportretten te maken. Voor kinderen van 6 12 jaar Ursula Gareis CREATIEF WERKEN MET PORTRET EN ZELFPORTRET Een werkboek met creatieve ideeën om met kinderen originele portretten en zelfportretten te maken Voor kinderen van 6 12 jaar Elke pagina van dit

Nadere informatie

ON STAGE LENTE EXPOSITIE 24 MAART 22 APRIL

ON STAGE LENTE EXPOSITIE 24 MAART 22 APRIL ON STAGE LENTE EXPOSITIE 24 MAART 2018 22 APRIL TATIANA RIVILIS (schilderes) Geboren 1986 in Moskou. In 2010 afgestudeerd aan de Universiteit van Moskou, in grafisch design en kunsthistorie. In 2012 verhuisde

Nadere informatie

Surrealisme ( )

Surrealisme ( ) Surrealisme (1924 - ) Magritte; Laat je vooral nadenken en je op het verkeerde been zetten. Denk aan beeldmanipulatie. Dali; Vage dromen en beelden. Oppenheim; Vervreemding Nieuwe zakelijkheid (1920 1950)

Nadere informatie

Artistieke toelatingsproef Omschrijving en praktische informatie. Bacheloropleiding in de Beeldende Kunsten

Artistieke toelatingsproef Omschrijving en praktische informatie. Bacheloropleiding in de Beeldende Kunsten Artistieke toelatingsproef Omschrijving en praktische informatie Bacheloropleiding in de Beeldende Kunsten Data artistieke toelatingsproef 2018: 2 mogelijkheden: maandag 2 en dinsdag 3 juli 2018 (tweedaagse

Nadere informatie

persinfo dan van severen collectiepresentatie

persinfo dan van severen collectiepresentatie persinfo dan van severen collectiepresentatie p. 2 Dan Van Severen Collectiepresentatie In t kort Dan Van Severen (1927-2009) woonde en werkte een tiental jaar in Brugge. Zijn oeuvre ontwikkelde zich toen

Nadere informatie

SCHILDERIJEN POP ICONEN EN WOONDECORATIE

SCHILDERIJEN POP ICONEN EN WOONDECORATIE SCHILDERIJEN POP ICONEN EN WOONDECORATIE 48 div. schilderijen van pop iconen, div. meubilair, antiek en decoratie wo.: VITRA, etc. Startdatum Tuesday 25 April 2017 10:00 Bezichtiging Wednesday April 26

Nadere informatie

Benoît Maire The Object of Criticism

Benoît Maire The Object of Criticism PERSMAP Benoît Maire The Object of Criticism 16.01 06.03.2011 1 Index Over de tentoonstelling 3 Beeldmateriaal 4 Andere tentoonstellingen 5 Verwacht 5 Algemene informatie 5-6 2 Over de tentoonstelling

Nadere informatie

Opening van de retrospectieve tentoonstelling Constantin Meunier

Opening van de retrospectieve tentoonstelling Constantin Meunier Persbericht 9 september 2014 Opening van de retrospectieve tentoonstelling Constantin Meunier Op 20 september 2014 opent, in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, de retrospectieve tentoonstelling

Nadere informatie

Artistieke toelatingsproef Omschrijving en praktische informatie. Bacheloropleiding in de Beeldende Kunsten

Artistieke toelatingsproef Omschrijving en praktische informatie. Bacheloropleiding in de Beeldende Kunsten Artistieke toelatingsproef Omschrijving en praktische informatie Bacheloropleiding in de Beeldende Kunsten Data artistieke toelatingsproef 2017: 2 mogelijkheden: 3 en 4 juli 2017 (tweedaagse proef inclusief

Nadere informatie

SPRINGKASTELEN EN OPBLAASBARE ATTRACTIES - CHÂTEAUX ET ATTRACTIONS GONFLABLES - BOUNCY CASTLES AND INFLATABLE ATTRACTIONS

SPRINGKASTELEN EN OPBLAASBARE ATTRACTIES - CHÂTEAUX ET ATTRACTIONS GONFLABLES - BOUNCY CASTLES AND INFLATABLE ATTRACTIONS SPRINGKASTELEN EN OPBLAASBARE ATTRACTIES - CHÂTEAUX ET ATTRACTIONS GONFLABLES - BOUNCY CASTLES AND INFLATABLE ATTRACTIONS 11 div. springkastelen en div. opblaasbare attracties wo bumper balls, bananenboten

Nadere informatie

Bonnefantenmuseum Maastricht +31 (0)43 3290190

Bonnefantenmuseum Maastricht +31 (0)43 3290190 Bonnefantenmuseum Maastricht +31 (0)43 3290190 Betreft voorbereidende les bij het programma Being Baldessari Geachte docent, Ter voorbereiding op de museumles Being Baldessari stuur ik u een map met daarin

Nadere informatie

Olieverf op paneel. Uitzonderlijk gedetailleerd geschilderd

Olieverf op paneel. Uitzonderlijk gedetailleerd geschilderd Kunstenaar: Onbekend Jaartal: Onbekend Olieverf op paneel. Uitzonderlijk gedetailleerd geschilderd Onbekend Afmetingen: l x b: 36 cm x 50 cm Gesigneerd: Nee Nee. Aan het paneel zit ophanghaakje bevestigd.

Nadere informatie

WILLEM DE BONT AMSTERDAM 22.01.2004-29.02.2004. Zes sinasappels en een pompoen, olieverf/paneel, 25x33 cm

WILLEM DE BONT AMSTERDAM 22.01.2004-29.02.2004. Zes sinasappels en een pompoen, olieverf/paneel, 25x33 cm WILLEM DE BONT 22.01.2004-29.02.2004 AMSTERDAM Zes sinasappels en een pompoen, olieverf/paneel, 25x33 cm WILLEM DE BONT 22.01.2004-29.02.2004 AMSTERDAM 1953 Willem de Bont schildert stillevens op stevige,

Nadere informatie

INCERTUS TINUS VERMEERSCH. tekeningen, schilderijen, sculpturen

INCERTUS TINUS VERMEERSCH. tekeningen, schilderijen, sculpturen INCERTUS TINUS VERMEERSCH tekeningen, schilderijen, sculpturen expo van 1 december 2017 / 7 januari 2018 Kortrijk 1976 Werk in collectie van MUzee Oostende, Broelmuseum Kortrijk, MUba Tourcoing (F), Provincie

Nadere informatie

serie 1: werk

serie 1: werk verhuurd Daddy can I turn this? (2005) Materiaal: stof, fotografie, porselein, glas, papier Beeldformaat h 50 x b50 Lijstformaat h 70 x b 70 cm Verkoopprijs 1820,- incl btw le silence (2009) Materiaal:

Nadere informatie

Artistieke Nieuwjaarswensen

Artistieke Nieuwjaarswensen Artistieke Nieuwjaarswensen Zoals ieder jaar wil Ter Palen ook dit jaar afsluiten met een toemaatje voor alle leden als dank voor hun jarenlange trouw. Het is dankzij hen dat onze heemkring kan blijven

Nadere informatie

Hey hoe gaat het? Inleiding

Hey hoe gaat het? Inleiding Hey hoe gaat het? Inleiding Hey hoe gaat het? visie & missie Hey hoe gaat het? ijvert voor preventie van suïcide van jongeren in Vlaanderen. Met ons initiatief willen we het taboe doorbreken dat er heerst

Nadere informatie

MEETJESLANDSE MEESTERS IN MALDEGEM Kunstproject voor en door iedereen die gepassioneerd is door kunst & erfgoed

MEETJESLANDSE MEESTERS IN MALDEGEM Kunstproject voor en door iedereen die gepassioneerd is door kunst & erfgoed MEETJESLANDSE MEESTERS IN MALDEGEM Kunstproject voor en door iedereen die gepassioneerd is door kunst & erfgoed Het project Meetjeslandse Meesters van Comeet zet de beeldende kunstenaars uit de regio in

Nadere informatie

Kunst in de 20 e eeuw

Kunst in de 20 e eeuw Kunst in de 20 e eeuw De onderwerpen: Kubisme 1907-1914 een ander gezichtspunt Surrealisme 1924-1945 leven in een droom Abstract Expressionisme 1943-1970 het grote gebaar Minimalisme 1960-1975 zonder titel

Nadere informatie

Javier Gómez en Arian Winterink exposeert in Museum vd Togt

Javier Gómez en Arian Winterink exposeert in Museum vd Togt Bijgewerkt: 20 oktober 2008 Zoek: ga. Begin: Nieuws Amstelveen Geschiedenis Foto's Gebeurtenissen Monumenten Partnersteden Straten Kerken Exposities Links Sponsoren Over de site Javier Gómez en Arian Winterink

Nadere informatie

TEAK TUINMEUBILAIR (STOCKLIQUIDATIE)

TEAK TUINMEUBILAIR (STOCKLIQUIDATIE) TEAK TUINMEUBILAIR (STOCKLIQUIDATIE) Div. teak en houten tuinmeubilair wo.: loungesets, tafels en stoelen, etc. Startdatum Tuesday 06 June 2017 10:00 Bezichtiging Tuesday, 13 June, 2017 from 14:00 till

Nadere informatie

Autonomie & Abstractie

Autonomie & Abstractie Kunstgeschiedenis Autonomie & Abstractie in de 20ste eeuw In de twintigste eeuw wordt het streven naar autonomie in de kunst steeds belangrijker: een kunstwerk moet helemaal op zichzelf staan, los van

Nadere informatie

LED VERLICHTING (STOCKLIQUIDATIE)

LED VERLICHTING (STOCKLIQUIDATIE) LED VERLICHTING (STOCKLIQUIDATIE) Div. LED-lampen, -spots, -stralers, etc. Startdatum Tuesday 11 April 2017 10:00 Bezichtiging Wednesday, April 12, 2017 from 14:00 till 16:00 Wednesday, April 19, 2017

Nadere informatie

Perstekst expo Lode Laperre Naevus in Galerie 10a Otegem

Perstekst expo Lode Laperre Naevus in Galerie 10a Otegem Perstekst expo Lode Laperre Naevus in Galerie 10a Otegem Contactpersonen : John Vande Wiele: www.galerie10a.be info@galerie10a.be 0495 576031 Lode Laperre: www.lodelaperre.be info@lodelaperre.be 0476 961195

Nadere informatie

JADRANKA NJEGOVAN EDUCATION PROJECTS EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

JADRANKA NJEGOVAN EDUCATION PROJECTS EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague Some information on this page is only available in Dutch THE HAGUE ARTISTS JADRANKA NJEGOVAN Jadranka Njegovan: "Het is een uitdaging voor mij

Nadere informatie

PARTYTENTEN EN SPRINGKASTELEN 24-07-2015

PARTYTENTEN EN SPRINGKASTELEN 24-07-2015 PARTYTENTEN EN SPRINGKASTELEN 24-07-2015 7 div. springkastelen, 39 partytenten en 42 terrasverwarmers Startdatum Friday 10 July 2015 10:00 Bezichtiging Donderdag 16 juli 2015 van 14:00 tot 16:00 BE-2630

Nadere informatie

ERIC HIRDES OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

ERIC HIRDES OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag ERIC HIRDES HAAGSE KUNSTENAARS Mijn schilderijen zijn abstract en zijn opgebouwd uit vorm, lijn, kleur en structuur. Weliswaar met schijnbaar

Nadere informatie

Inventarisatielijst kunstveiling 19 maart 2016, Raadzaal Gemeente Eijsden-Margraten.

Inventarisatielijst kunstveiling 19 maart 2016, Raadzaal Gemeente Eijsden-Margraten. Inventarisatielijst kunstveiling 19 maart 2016, Raadzaal Gemeente Eijsden-Margraten. Kunstwerken worden verkocht in blokken van 40 werken (per uur). Tussen de blokken zit steeds een pauze moment. Kunstwerken

Nadere informatie

VAN GOGH KRIJGT KLEUR NIVEAU ++

VAN GOGH KRIJGT KLEUR NIVEAU ++ NIVEAU ++ 1/5 In 1886 vertrok Van Gogh naar Parijs. Hij maakte daar kennis met twee nieuwe schilderstromingen: het impressionisme en het pointillisme. Onder invloed van deze stromingen gingen de schilderijen

Nadere informatie

VAN GOGH KRIJGT KLEUR NIVEAU ++

VAN GOGH KRIJGT KLEUR NIVEAU ++ NIVEAU ++ 1/5 In 1886 vertrok Van Gogh naar Parijs. Hij maakte daar kennis met twee nieuwe schilderstromingen: het impressionisme en het pointillisme. Onder invloed van deze stromingen gingen de schilderijen

Nadere informatie

Tentoonstellingskalender 2009-2010

Tentoonstellingskalender 2009-2010 PRESS 1 Tentoonstellingskalender 2009-2010 Het Design museum Gent heeft een druk tentoonstellingsprogramma. Het accent ligt ook hier op 20ste-eeuwse vormgeving. Aansluitend bij de collecties varieert het

Nadere informatie

HK-0002 Dolomiti Jan van Heel Vak 17 Olieverf op doek, houten lijst. HK-0008 Parijs 1983 Jan van Heel Vak 25 olieverf, houten lijst, op linnen,

HK-0002 Dolomiti Jan van Heel Vak 17 Olieverf op doek, houten lijst. HK-0008 Parijs 1983 Jan van Heel Vak 25 olieverf, houten lijst, op linnen, afbeelding Code Naam Kunstenaar Toponiem Omschrijving HK-0002 Dolomiti Jan van Heel Vak 17. HK-0003 Spanje 1965 Jan van Heel Vak 01 HK-0004 Stilleven Jan van Heel Vak 17 HK-0007 Huizen in sneeuw, Frankrijk

Nadere informatie

Eindexamen tehatex havo 2005-II

Eindexamen tehatex havo 2005-II Kathedralenbouwers Vragen bij afbeelding 1 en 2. Op afbeelding 1 zie je een Vlaamse miniatuur uit 1447. Het boek waarin deze miniatuur zich bevindt, beschrijft het leven van een vorst die verschillende

Nadere informatie

Expositiecatalogus Art Laren new place. art gallery

Expositiecatalogus Art Laren new place. art gallery Expositiecatalogus Art Laren 2015 new place art gallery We willen onze kennis graag delen V era Khorikova is de motor achter het minicongres en de lezingenreeks die op de Art & Antiques Fair worden gehouden.

Nadere informatie

Op zoek naar balans; Persheng Warzandegan

Op zoek naar balans; Persheng Warzandegan Op zoek naar balans; Persheng Warzandegan Persheng Warzandegan werd in 1958 geboren in Sanadaj, de hoofdstad van Iraans Koerdistan. Haar kunstopleiding vervolgde ze in eerste instantie in haar geboorteplaats,

Nadere informatie

werken Machteld van Buren op amsterdam art fair

werken Machteld van Buren op amsterdam art fair werken Machteld van Buren op amsterdam art fair Onder de titel What does your soul look like laat zij verrassend gelaagd werk zien met een verbluffende dieptewerking. Veelsoortige vormen en technieken

Nadere informatie

beeldende vakken CSE GL en TL

beeldende vakken CSE GL en TL Examen VMBO-GL en TL 2008 tijdvak 2 dinsdag 17 juni 9.00-11.00 uur beeldende vakken CSE GL en TL Bij dit examen hoort een bijlage. Dit examen bestaat uit 34 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 64 punten

Nadere informatie

FRANCESCO CANDELORO OTHER LIGHTS PERSBERICHT VERNISSAGE: ZATERDAG 5 DECEMBER 2015 16:00 / 20:00 TENTOONSTELLING: 5 DECEMBER 2015 25 FEBRUARI 2016

FRANCESCO CANDELORO OTHER LIGHTS PERSBERICHT VERNISSAGE: ZATERDAG 5 DECEMBER 2015 16:00 / 20:00 TENTOONSTELLING: 5 DECEMBER 2015 25 FEBRUARI 2016 PERSBERICHT FRANCESCO CANDELORO OTHER LIGHTS VERNISSAGE: ZATERDAG 5 DECEMBER 2015 16:00 / 20:00 TENTOONSTELLING: 5 DECEMBER 2015 25 FEBRUARI 2016 CURATOR / CRITISCHE TEKST: SONIA ARATA ADRES: RUSLAND 22

Nadere informatie

een duoproject van yves de brabander & dave schweitzer

een duoproject van yves de brabander & dave schweitzer Ecce Homo een duoproject van yves de brabander & dave schweitzer In april presenteert fotograaf Yves De Brabander nieuw werk. Eén praktisch probleem: je moet daarvoor wel naar het Poolse Krakau. Daar vindt

Nadere informatie

programma 2013 >< 2014 educatief aanbod

programma 2013 >< 2014 educatief aanbod programma 2013 >< 2014 educatief aanbod Rondleidingen, ateliers, stages, voordrachten, familie-activiteiten... Hoe maak je van een museumbezoek een inspirerende ervaring? Het antwoord vind je bij Educateam!

Nadere informatie

de GWWD niet voorkomt dat soms dieren bij kunstprojecten in beslag moeten worden genomen;

de GWWD niet voorkomt dat soms dieren bij kunstprojecten in beslag moeten worden genomen; Vergadering Provinciale Staten op 14 januari 2009 Motie (art. 37 RvO) Provinciale Staten van Gelderland, in vergadering bijeen op 14 januari 2009 gehoord de beraadslagingen, constaterende dat met enige

Nadere informatie

LED VERLICHTING (STOCKLIQUIDATIE)

LED VERLICHTING (STOCKLIQUIDATIE) LED VERLICHTING (STOCKLIQUIDATIE) Div. LED-lampen, -spots, -stralers, etc. Startdatum Monday 19 June 2017 10:00 Bezichtiging Wednesday, 21 June, 2017 from 14:00 till 16:00 Wednesday, 28 June, 2017 from

Nadere informatie

kokelarestraat izegem gsm: 0478 l

kokelarestraat izegem gsm: 0478 l kokelarestraat 49 8870 izegem gsm: 0478 l 610599 www.wallart.be E V E R M E U L E N 1 MATHILDESTUDIOS.COM FOR WALLART ever meulen l catalogus 2010-2011 Ever Meulen is al decennia Vlaanderens belangrijkste

Nadere informatie

Werkstuk CKV Karel Appel + Panamarenko

Werkstuk CKV Karel Appel + Panamarenko Werkstuk CKV Karel Appel + Panamarenko Werkstuk door een scholier 1528 woorden 15 april 2003 5,4 104 keer beoordeeld Vak CKV De levensbeschrijving van Karel Appel. Karel Appel werd op 15 april 1921 in

Nadere informatie

1907-1914. Bram Vrielink Jim Bloemen 2de

1907-1914. Bram Vrielink Jim Bloemen 2de Bram Vrielink Jim Bloemen 2de 1907-1914 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 HET KUBISME... 4 KUNSTENAARS KUBISME... 5 L AFICIONADO... 6 PORTRAIT OF PABLO PICASSO... 7 SIMULTANEOUS WINDOWS ON

Nadere informatie

VINCENT DE KOOKER OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN INTERNATIONALE UITWISSELINGEN / ARTIST-IN-RESIDENCIES PROJECTEN HAAGSE KUNSTENAARS

VINCENT DE KOOKER OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN INTERNATIONALE UITWISSELINGEN / ARTIST-IN-RESIDENCIES PROJECTEN HAAGSE KUNSTENAARS haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag VINCENT DE KOOKER HAAGSE KUNSTENAARS Werkt als beeldend kunstenaar autonoom en in opdracht.vaak in samenwerking met podiumkunsten zoals toneel,

Nadere informatie

BASISREADER KG: BEELDEND

BASISREADER KG: BEELDEND BASISREADER KG: BEELDEND Ontwikkelingen in de beeldende kunst in de eerste helft van de twintigste eeuw. HOOFDSTUK: BEELDENDE KUNST - Stromingen in de beeldende kunst vanaf 1900. 2011 -M.T. van de Kamp

Nadere informatie

Mathilde Hatzenberger Gallery. Stelt voor: DESSEINS 23.02 > 16.03.2013

Mathilde Hatzenberger Gallery. Stelt voor: DESSEINS 23.02 > 16.03.2013 Stelt voor: DESSEINS 23.02 > 16.03.2013 Met: Pierre DESSONS Jean-Michel HANNECART Yoshifumi HAYASHI Richard MEITNER Philippe SEGERAL Andrew SEXTON Yoshie SUGITO Mai TABAKIAN Marc VAN CAUWENBERGH Gérald

Nadere informatie

2010 Zelfportret Aquarel 40x30 Omnis Vita Labor

2010 Zelfportret Aquarel 40x30 Omnis Vita Labor 2010 Zelfportret Aquarel 40x30 Omnis Vita Labor 2000 Hokus Opus Object vioolkist, viool, tak The Devil s violin 1960 2005 Territorial illusions Schilderij Olieverf op linnen 150x200 Territorial illusion

Nadere informatie

Schepper, Foto van fotocollage in houten lijst van 121 bij 18 (sorry, ondersteboven)

Schepper, Foto van fotocollage in houten lijst van 121 bij 18 (sorry, ondersteboven) collage van foto's in lijst 130 bij 90. Collage van foto's en deels foto van collage. In lijst, 130 bij 90. Fotocollage geprint, papier op spieraam 55 bij 35 Schepper, Foto van fotocollage in houten lijst

Nadere informatie

KONINKLIJKE MUSEA VOOR SCHONE KUNSTEN

KONINKLIJKE MUSEA VOOR SCHONE KUNSTEN Je bewondert een ruim aanbod van de westerse kunstgeschiedenis, van de 15 e eeuw tot nu. De cursisten gaan aan de slag met portretten. Ze beschrijven in groepjes het uiterlijk van een portret, doen een

Nadere informatie

ICN Onderzoeksagenda

ICN Onderzoeksagenda ICN Onderzoeksagenda Object in context Waarde & waardering Museometrie Collectie risico management Toegankelijkheid Collectiebalans Moderne Kunst Project 2 Project 3 1 Museometrie Kwantiatief/cijfermatig

Nadere informatie

Kennismaken. Marcel Duchamp. Kunstwerken. Kunstbeschouwing. Heb je alle onderwerpen gehad, dan klik je op de gele pijl! Einde

Kennismaken. Marcel Duchamp. Kunstwerken. Kunstbeschouwing. Heb je alle onderwerpen gehad, dan klik je op de gele pijl! Einde 1887-1968 Kennismaken Marcel Duchamp Kunstwerken Kunstbeschouwing Heb je alle onderwerpen gehad, dan klik je op de gele pijl! Einde Marcel Duchamp was een Frans kunstenaar. Eerst werkte hij als kunstschilder

Nadere informatie

Wat heb je nodig? Fotocamera, pen, papier, KIJKWIJZER galerie/ atelier, SPIEKBRIEF: telefoneren, afspraak maken en vragen maken.

Wat heb je nodig? Fotocamera, pen, papier, KIJKWIJZER galerie/ atelier, SPIEKBRIEF: telefoneren, afspraak maken en vragen maken. BEELDENDE KUNST Bezoek aan galerie of atelier Max. 2 personen Wat heb je nodig? Fotocamera, pen, papier, KIJKWIJZER galerie/ atelier, SPIEKBRIEF: telefoneren, afspraak maken en vragen maken. Wat ga je

Nadere informatie

Roberto Santo 11 december 2010 t/m 16 januari 2011

Roberto Santo 11 december 2010 t/m 16 januari 2011 Roberto Santo 11 december 2010 t/m 16 januari 2011 Opening expositie Spring Load zaterdag 11 december 2010 12.00-16.00 uur Geopend: woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Gesloten: 25 & 26 december

Nadere informatie

schilderen in opdracht

schilderen in opdracht schilderen in opdracht schilderen in opdracht Colofon keesvandewetering / schilderen in opdracht Hardcover, 80 pagina s ISBN 978 940 215 159 6 Uitgave: Uitgeverij Brave New Books 2016 Schilderijen, tekst,

Nadere informatie

1. Alfred houdt van kleuren maar is wel een serieus typje

1. Alfred houdt van kleuren maar is wel een serieus typje Exile on Main St. Voor de tentoonstelling Exil on Main St. heeft de directeur van het museum, Alexander van Grevenstein, negen Amerikaanse kunstenaars uitgekozen. Deze negen hebben altijd een beetje in

Nadere informatie

Digitaal en fotoproducten

Digitaal en fotoproducten Studio Bestel Gids Digitaal en fotoproducten Een tastbare geschiedenis De missie van Studio VaVaVonne.nl is dat jouw kindje en jijzelf genieten van blijvende producten. Voor altijd. Met deze optie stel

Nadere informatie

WIM BETTENHAUSEN TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

WIM BETTENHAUSEN TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag WIM BETTENHAUSEN HAAGSE KUNSTENAARS Wim Bettenhausen: "Tegenlicht, lange schaduwen, huizen die de tand des tijds hebben doorstaan, krullen van

Nadere informatie

Veilingcatalogus. Kunst voor Kunst. Veiling van geselecteerde werken uit de collectie van Art interim. Plaats: Kasteel Maurick, Maurick 3, Vught

Veilingcatalogus. Kunst voor Kunst. Veiling van geselecteerde werken uit de collectie van Art interim. Plaats: Kasteel Maurick, Maurick 3, Vught Veilingcatalogus Kunst voor Kunst Veiling van geselecteerde werken uit de collectie van Art interim Plaats: Kasteel Maurick, Maurick 3, Vught Datum: 14 juni 2015 Tijd: 12.00 uur Veilingmeester: Victor

Nadere informatie

GOSSE DE KORT TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

GOSSE DE KORT TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag GOSSE DE KORT HAAGSE KUNSTENAARS Gosse de Kort: "Ik studeerde architectuur aan de TU delft en behaalde in mijn master aan de interfaculteit Artscience

Nadere informatie

geometrische kunst Expositie 2 maart t/m 22 april 2017 Zondag, 5 maart vernissage om uur in aanwezigheid van de kunstenaars.

geometrische kunst Expositie 2 maart t/m 22 april 2017 Zondag, 5 maart vernissage om uur in aanwezigheid van de kunstenaars. geometrische kunst Expositie 2 maart t/m 22 april 2017 17 v i s i e s Ardje de Graaf Eef de Graaf Erik Oldenhof Henk van Putten Cees Post Henk van Trigt anneke klein kranenbarg Ger de Joode Rity Jansen

Nadere informatie

1. Voorwoord. 2. Terugblik

1. Voorwoord. 2. Terugblik v 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Terugblik 3. Bijdrage aan het museum 4. Financiële verslaglegging 5. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord 1. Voorwoord Het afgelopen jaar trok

Nadere informatie

(1969) en het Stedelijk Museum te Zutphen (1970). Vanaf 1970 vestigde de kunstenares zich in een gerestaureerd

(1969) en het Stedelijk Museum te Zutphen (1970). Vanaf 1970 vestigde de kunstenares zich in een gerestaureerd Dit is een impressie van de kunst die op onze veiling wordt aangeboden. Van deze kunstenaars en anderen zijn meer dan 100 werken tijdens de avond te bekijken en voor te dragen voor de veiling. Levenswerk

Nadere informatie

Kunstproject De Cocon

Kunstproject De Cocon Kunstproject De Cocon -Educatief pakketen info over Will Beckers Wat is cradle to cradle? Workshops van kunstenaar Will Beckers Floraliën 2016 1 Wat is Cradle to Cradle? We kennen allemaal het teken Dit

Nadere informatie

FUNDRAISING DINNER 14 JANUARI 2015 VEILINGBOEKJE

FUNDRAISING DINNER 14 JANUARI 2015 VEILINGBOEKJE FUNDRAISING DINNER 14 JANUARI 2015 VEILINGBOEKJE Spelers, staff en de besturen van de Stichting ROB en de Businessclub organiseen op woensdag 14 januari een fundraising dinner en een veiling. In dit boekje

Nadere informatie

PETER VAN LOON TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN PROJECTEN OPDRACHTEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

PETER VAN LOON TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN PROJECTEN OPDRACHTEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag PETER VAN LOON HAAGSE KUNSTENAARS Het moet bewegen, Peter van Loon: "Kenmerkend voor mijn werk is een behoefte aan participatie van de toeschouwer.

Nadere informatie

Grote stockverkoop voor het Kinderkankerfonds : boeken, conferentiemateriaal, kaders, LP s,

Grote stockverkoop voor het Kinderkankerfonds : boeken, conferentiemateriaal, kaders, LP s, Grote stockverkoop voor het Kinderkankerfonds : boeken, conferentiemateriaal, kaders, LP s, Boeken Nr. Foto Bijkomende info Prijs Aantal Beschikbaar in Frans, Engels en Duits 2 Beschikbaar in Frans en

Nadere informatie

ARTE NUOVO FINE ART BY CILO

ARTE NUOVO FINE ART BY CILO ARTE NUOVO FINE ART BY CILO Arte Nuovo fine art presenteert in de prachtige ambiance van CILO een unieke collectie schilderijen, beelden en glasobjecten van zowel nationale- als internationale gerenommeerde

Nadere informatie

24 / HANGAR311 the wood: 02/03-25/03/2012 HANGAR311 THE WOOD: 02/03-25/03/2012 / 25. Wim Janssens

24 / HANGAR311 the wood: 02/03-25/03/2012 HANGAR311 THE WOOD: 02/03-25/03/2012 / 25. Wim Janssens 24 / HANGAR311 the wood: 02/03-25/03/2012 HANGAR311 THE WOOD: 02/03-25/03/2012 / 25 Wim Janssens IN EXPO THE WOOD VAN 02/03/2012 TOT EN MET 25/03/2012 - TELKENS VRIJDAG, ZATERDAG EN ZONDAG VAN 14 TOT 18

Nadere informatie

Het onbewaakte moment #2

Het onbewaakte moment #2 Het onbewaakte moment #2 De gecontroleerde ongecontroleerdheid bij het tekenen De tentoonstelling toont hoe de tekening ook vandaag, in een tijd van hoge technologie, een ideaal medium is om het kantelmoment

Nadere informatie

DE ACADEMIA BELGICA 1939-2009 1

DE ACADEMIA BELGICA 1939-2009 1 171 DE ACADEMIA BELGICA 1939-2009 1 Luc Vandamme In 1939 stichtte de Belgische Staat de Academia Belgica. Aanleiding was het huwelijk van prinses Marie-José met de Italiaanse kroonprins Umberto. Medaille

Nadere informatie

PERSBERICHT DE KERAMISCHE KUNST VAN HENRYK LULA HORTAMUSEUM, BRUSSEL (SINT-GILLIS) VAN 31 MAART TOT 4 JUNI 2017

PERSBERICHT DE KERAMISCHE KUNST VAN HENRYK LULA HORTAMUSEUM, BRUSSEL (SINT-GILLIS) VAN 31 MAART TOT 4 JUNI 2017 PERSBERICHT DE KERAMISCHE KUNST VAN HENRYK LULA HORTAMUSEUM, BRUSSEL (SINT-GILLIS) VAN 31 MAART TOT 4 JUNI 2017 Horta Museum Amerikaansestraat, 27 B-1060 Saint-Gillis België www.hortamuseum.be +32.2.543.04.90

Nadere informatie

Een eigenzinnig instituut in Nederland

Een eigenzinnig instituut in Nederland Een eigenzinnig instituut in Nederland Van hoge kunst tot populaire onderwerpen Het iconische gebouw is in 1992 ontworpen door Nederlands beroemdste architect Rem Koolhaas als een Palais des Festivals

Nadere informatie

Expositie 15 september t/m 31 december 2019.

Expositie 15 september t/m 31 december 2019. Expositie 15 september t/m 31 december 2019. Kunst betekent zingeving. Wat kunsten aars doen, is vertellen hoe je de wereld kunt zien. Een kunstwerk kan daar door een houvast zijn, in de eerste plaats

Nadere informatie

Moeder en zoon schenken portret door Gentse kunstenaar Jos Verdegem aan het MSK Gent

Moeder en zoon schenken portret door Gentse kunstenaar Jos Verdegem aan het MSK Gent Moeder en zoon schenken portret door Gentse kunstenaar Jos Verdegem aan het MSK Gent In 1950 tekende de Gentse kunstenaar Jos Verdegem (1897-1957) een portret van Simonne Marijnissen. Het was een geschenk

Nadere informatie

B Zoekend en intensief lezen Enkele mogelijke moeilijke woorden - certificaat: getuigschrift, bewijs, attest - collaboratie: samenwerking met de vijan

B Zoekend en intensief lezen Enkele mogelijke moeilijke woorden - certificaat: getuigschrift, bewijs, attest - collaboratie: samenwerking met de vijan Naam: Klas: Nr.: Datum: /20 Lezen: Kunstkrakers Voor de oriëntatie krijgen de leerlingen zo n 8 minuten. Ze hebben dan de rest van het lesuur om de andere vragen te beantwoorden. In principe kunt u de

Nadere informatie