Wij gaan beginnen! Heb je nog vragen na dit alles aarzel zeker niet om ze te stellen. We zullen ze graag beantwoorden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wij gaan beginnen! Heb je nog vragen na dit alles aarzel zeker niet om ze te stellen. We zullen ze graag beantwoorden."

Transcriptie

1 Beste ouders, Leden en sympathisanten We staan weer aan het begin van een nieuw KSJ jaar. En het beloofd weer een te zijn die vol staat van de toffe activiteiten. Om alles duidelijk te maken overloop ik graag voor jullie nog eens enkele fomraliteiten. Net als de voorbije jaren hebben we ook dit jaar afscheid genomen van enkele Leidsters en een Leider. Hannah, Claudia en Junior ruilen hun zondagen op de KSJ in voor toffe zaken thuis. Maar we mogen ook veel nieuwe Leidsters verwelkomen: Nikita, Jafna, Allison, Lisa, Imke en Dorien staan te popelen om de starten. En daar zijn we blij om. In totaal staat er een ploeg van 20 enthousiaste leiding klaar om te beginnen. Zoals jullie misschien al hebben mogen merken zijn er grote veranderingen bezig op de Mariakring, we zijn gestart met de verbouwingen. Dit zal er voor zorgen dat het soms wat passen en meten is om ons materiaal op orde te brengen maar geen nood want we hopen dat we het nieuwe jaar 2012 kunnen starten met vernieuwde lokalen. Die ruim genoeg zijn om iedereen comfortabel een plaats te geven. Meer info hierover zal zeker nog volgen in de volgende klapbanden. Aan het begin van elk jaar moet ook het lidgeld terug betaald worden. Doordat de verzekering terug omhoog gegaan is, zijn wij verplicht dit ook te volgen in de prijs van ons lidgeld. Voor een heel jaar speelplezier betaal je nu 30 euro. (Hiervan gaat 19 euro naar de verzekering, met de 11 euro die overblijft kopen we dan materiaal aan en krijgen jullie maandelijks ook een boekje.) Voor alle ouders met kinderen tot 12 jaar zijn alle kosten voor KSJ (inschrijvingsgeld, weekends en kampen) ook fiscaal aftrekbaar. Vraag naar de formulieren bij Leider Yanick. Voor ouders met kinderen ouder dan 12 jaar komt het ziekenfonds vaak nog eens tussen. (ook kinderen jonger dan 12 jaar genieten hier van.) Vraag de juiste formulieren aan bij je ziekenfonds en wij vullen ze graag voor jou in. Zo is het grootste deel van de kosten die je maakt voor KSJ terugbetaald. Daarnaast is er nog een kleine verandering in de functie van de hoofdleiding gekomen die misschien ook handig is voor jullie om te weten. De hoofdleiding zal dit jaar geen vaste groep hebben om leiding aan te geven. Op deze manier willen wij ook meer en meer open staan naar ouder om eens een babbel te doen, vragen te beantwoorden, inschrijvingen te regelen, formulieren in te vullen. Andere jaren moest dit vaak snel gaan, en we hopen op deze manier een aangename relatie met de ouders op te bouwen. Heb je nog vragen na dit alles aarzel zeker niet om ze te stellen. We zullen ze graag beantwoorden. Aarzel ook niet om mij te contacteren bij problemen. Deze zijn er steeds om op te lossen. De leidingsploeg is er klaar voor en wij hopen jullie ook. Yanick Hoofdleiding Wij gaan beginnen!

2 Jaarthema Dit jaar maakt het niet uit of je jouw hart verloren hebt aan KSJ-KSA-VKSJ, tijdens het weekend te vinden bent bij het Jeugd Rode Kruis of op een bijeenkomst van Wel Jong Niet Hetero. Van op het Chiroplein tot in het KLJ-lokaal, tijdens de wekelijkse activiteit van Scouts en Gidsen Vlaanderen of FOS Open Scouting, bij elke jeugdbeweging in Vlaanderen staat dit jaar één thema centraal: Armoede is een onrecht! Maak er spel van! Maak er spel van! Je zult maar het geluk hebben om in België geboren te worden. Een land waar er voedsel genoeg is, waar je ziekenhuizen hebt in elke stad, waar er scholen zijn in elk dorp. Geen kinderen met opgezwollen buikjes in onze straten, geen hutjes van golfplaten in onze steden. En toch groeit bijna één kind op vijf in België op in armoede. Soms zichtbaar, maar vaak verborgen achter muren en deuren, ook in onze eigen straat. Met dit jaarthema willen we heel duidelijk maken dat we het een schande vinden dat één op vijf van alle Belgische kinderen en jongeren in armoede leeft. In een rijk land zoals het onze is dat onaanvaardbaar. Armoede is een onrecht! En dat laten we niet zomaar gebeuren:we maken er spel van! Als jeugdbeweging zijn we een deel van de samenleving. Samen zijn we met meer dan kinderen en jongeren. We dromen van een samenleving zonder armoede en uitsluiting en zullen dit luidkeels verkondigen tot iedereen ons hoort. Ouders, buren, pers en politici: iedereen zal weten dat we vinden dat het armoedeprobleem structureel moet aangepakt worden. We gaan voor maatregelen die armoede echt oplossen, geen doekjes voor het bloeden! Maar wie de wereld wil veranderen, begint altijd best bij zichzelf. Want eerlijk: kennen we de armoedeproblematiek allemaal wel zo goed? Betrappen we onszelf al niet eens op een vooroordeel hier en daar? Ook bij ons is er dus werk aan de winkel. En dat doen we op onze eigen typische jeugdbewegingsmanier: we maken er een spel van. Niet van de armoede zelf natuurlijk, maar we proberen door informatieve spelen en speelse actie onszelf en onze leden meer bewust te maken van de armoedeproblematiek. We moeten ook toegeven dat we als jeugdbewegingen uitsluiting soms mee in stand houden. Ook wij slagen er (nog) niet in kinderen en jongeren in armoede talrijk in onze jeugdbeweging te betrekken. We maken er ook voor hun spel van. Laat ons eens kritisch naar onszelf kijken. Welke drempels houden wij mee in stand? Wat kunnen we hier aan doen? Dat doen we beter niet alleen. Samen staan we sterker. We doen het samen, over de koepels van de jeugdbewegingen heen en met partnerorganisaties uit de armoedesector. We maken er ons spel van.

3 Programma September Zondag 4 september: KSJ van 12u00 tot 17u00 We starten met een gezamelijke picknick waarna de allereerste activiteit per leeftijdsgroep zal plaatsvinden! Meebrengen: Lunchpakket, hemd en/of sjaaltje, goed humeur, de zon! Zondag 11 september: KSJ van 14u00 tot 17u00 Nog even melden: om 14u00 stipt start het gelid. Alle kindjes zijn welkom vanaf 13u30-13u45 op de ksj! Zondag 18 september: KSJ van 14u00 tot 17u00 Zondag 25 september: KSJ van 14u00 tot 17u00 Zaterdag 24 tot zondag 25 september: Trapsgewijs voor Sjo'ers info zie verder in klapband Vrijdagavond 30 september: Dia-avond!! Drankjes Elke zondagnamiddag kunnen alle leden een drankje kopen voor een democratische prijs van 0,50. Waneer je graag op voorhand al betaald om enkele zondagen toe te komen, geef je het geld aan de leiding en zij trekken dan streepjes hoeveel keer je zoon/dochter een drankje kan drinken!

4 Zin om nog eens herinneringen op te halen aan het supertoffe kamp????? Zin om te lachen met rare foto s van jezelf of anderen???? Of heb je gewoon zin om nog eens gezellig samen te zijn met andere kindjes of ouders???? Kom dan zeker naar onze fantastische diavoorstelling met special acts!! Voor de eerste keer kan je ook een heerlijke spaghetti eten in afwachting van de dia-voorstelling. De spetterende show begint om 20 uur! Met Special Act : THE B-BOYS Ben je zelf niet meegeweest op kamp? Dat maakt voor ons niets uit, kom gewoon meegenieten, nuttig een drankje, eet een spaghetti en lach mee Iedereen is welkom in het parochiezaaltje van Lutterzele. (aan de kerk), op 30 september. Dit is in de Spoorwegstraat te Sint-Gillis-Dendermonde Hopelijk tot dan!!!!

5 T'internet enzo Jullie kunnen nog steeds terecht op onze website: Hier vind je: Al het nieuws over de leiding. Foto s van het kamp en andere activiteiten of weekends. Wanneer je je klapband kwijt bent kan je ook hier terecht voor het programma. Hier kan je ook speciale data vinden die je zeker moet vrijhouden! Je kan een berichtje nalaten in ons gastenboek. Voor specifieke vragen kan je contact opnemen met de leiding. Daarnaast kan je ons ook op facebook vinden als je gewoon: KSJ dendermonde, intypt en je vriend wordt! Surfse groeten!! Hup Hup, allen naar de KSJ Winkel! Ook dit jaar is er weer de mogelijkheid om verschillende zaken aan te kopen. Om bestellingen te plaatsen mag je altijd bij Leider Yanick gaan. Deze zal deze opschrijven en doorgeven aan de winkel. Wij zorgen er dan voor dat deze zo snel mogelijk bij jullie geraken. Wij vragen wel om steeds op voorhand te betalen. Op deze manier moet er niet op factuur gewerkt worden en moet de KSJ niet eerst voorschieten. Is het nu zo dat er een artikel niet meer te verkrijgen is dan zal je u geld ook terug krijgen. Voor de jongste groep verplichten wij nog niet om een blauw hemd aan te kopen. Vanaf de Rikkies vragen wij dit wel om de herkenbaarheid te vergroten. Sloebers hebben voldoende aan een oranje das. Uitverkoop!!!! KSJ Dendermonde T-shirts: 3/stuk!!!!!!

6 Medische fishes Beste ouders, Ook dit jaar moeten er weer enkele gegevens verzameld worden. Bij de inschrijving of het huisbezoek zal er gevraagd worden om een nieuwe medische fiche in te vullen. Mogen wij vragen om zo volledig mogelijk te zijn. Bij nood kunnen wij dan onmiddellijk de juiste eerste zorgen toedienen en kunnen spoeddiensten op een correcte manier werken met de correcte gegevens. Groeten De Leiding

7 Beste Sjo ers! We vliegen er al meteen in want ook dit jaar staat er weer een uitstekende Trapsgewijs op het programma! Wij vertrekken op zaterdagmorgen 24 september en wij komen weer aan in Dendermonde op zondagavond 25 september. Voor het juiste uur van vertrek moeten ook wij nog even afwachten. Om even uit te zoeken wat ons precies te wachten staat ging ik op onderzoek bij de organisatoren van Trapsgewijs zelf! Ziehier, mijn interview met hen! KSJ: Wat is Trapsgewijs nu juist? De organisatoren: Wel, Trapsgewijs is dus een fietstocht voor jeugdbewegingen uit Dendermonde en omstreken. Twee dagen lang gaan we op zwier doorheen berg en dal, op zoek naar de magische, zelfs mythische plaats T. Waar T precies ligt, dat is een groot geheim, waarvan steeds maar enkele mensen op de hoogte zijn. KSJ: En hoe geraken wij daar? De organisatoren: Ach, 't is eigenlijk simpel. De deelnemers volgen een paar doodeenvoudige tochttechnieken, en komen als vanzelf aan waar ze moeten zijn. Wie een kwart pond brein heeft, kan daar geen problemen mee hebben... KSJ: Wat moeten we doen om mee te mogen? De organisatoren: Wel, je geeft dit inschrijvingsstrookje samen met (nog geen info over) inschrijvingsgeld af aan leidster Chana en zij zorgt voor de verdere administratieve taken. Dit kan op zondag 4 en 11 september voor of na de ksj en anders persoonlijk bij haar thuis of telefonisch. Alle gegevens kan je achteraan in de klapband vinden Ik. (naam) schrijf mijn spruit (naam) in voor Trapsgewijs en betaal... aan leidster Chana. Handtekening

8 Onze nieuwe leiding!! Jafna De Wilde Lisa Colman Bijnaam/roepnaam geen bijnaam Verjaardag 18 april Aantal jaren bij de KSJ al gast 2 Studies/Werk Sociale en technische wetenschappen + Mc Donalds 5 woorden die mij perfect samenvatten Koppig, fantasierijk, sociaal, vrolijk, dromer Huisdier geen Mijn tofste kamp Theux Harry Potter Hobby's Af en toe eens sporten Met wie zou je wel eens een dag/nacht willen doorbrengen? Ann Lemmens Vrijgezel/verliefd/verloofd/getrouwd/...? Verliefd Favoriete vakantiebestemming? Spanje Ik haat... sneeuw Het meest beschamende momen van mijn leven is... In het midden van het stad vallen met mijn fiets, door de sneeuw. Meest belachelijke moment ooit! Ik supporter voor... Mezelf Mijn stopwoordje Eh Mijn lijfspreuk: Alles wat je zelf doet, doe je meestal beter! Heb je nog iets interessant te vertellen? Nee, of toch: Kom allemaal naar de KSJ!!! Allen daarheen! Bijnaam/roepnaam Lisa Verjaardag 11 juli Aantal jaren bij de KSJ als gast 3 Studies/werk 6 de middelbaar gezondheid en welzijnswetenschappen 5 woorden die mij perfect samenvatten Sociaal Creatief Lachen Blond Behulpzaam Huisdier(en) 2 poezen en een hamster Mijn tofste kamp kamp 2009 Hobby s aerobic (buiten KSJ) Met wie zou je wel eens een dag/nacht willen doorbrengen? Met jou Vrijgezel/verliefd/verloofd/getrouwd/ Verliefd Favoriete vakantiebestemming Lacanau Ik haat... Gemene mensen Het meest beschamende moment van mijn leven?? Ik supporter voor de winnende ploeg Mijn stopwoord Stop Mijn lijfspreuk See the care Heb je nog iets interessant te vertellen? tralllllalalalalalla

9 Allison Annerel Nikita Van Gheem Bijnaam/roepnaam Allison Verjaardag 7 januari Aantal jaren bij de KSJ al gast 12 jaar Studies/Werk Gezondheid-en welzijnswetenschappen 5 woorden die mij perfect samenvatten Luisteren, lachen, positief, creatief Huisdier schildpad, vogel, kat Mijn tofste kamp Tarzan (tentenkamp) Hobby's geen (buiten KSJ) Met wie zou je wel eens een dag/nacht willen doorbrengen? Een hele knappe man in een wit pak op een zwart paard Vrijgezel/verliefd/verloofd/getrouwd/...? Verliefd Favoriete vakantiebestemming? Tenerife Ik haat... ruzie Het meest beschamende momen van mijn leven is... ik schaam er mij nog altijd wat over moest ik het vertellen Ik supporter voor... de beste Mijn stopwoordje Euh Mijn lijfspreuk: lachen is gezond Heb je nog iets interessant te vertellen? KSJ is super leuk! Bijnaam/roepnaam Kita Verjaardag 1 augustus Aantal jaren bij de KSJ als gast 11 jaar Aantal jaren bij de KSJ als leiding Dit jaar is mijn eerste jaar Studies/werk Ik volg Gezondheid- en welzijnswetenschappen 5 woorden die mij perfect samenvatten Lachbekje, eerlijk, betrouwbaar, sociaal en zeer intelligent Huisdier(en) Jammer genoeg geen enkele Mijn tofste kamp Het tentenkamp Tarzan Hobby s (buiten KSJ) Afspreken met vrienden Met wie zou je wel eens een dag/nacht willen doorbrengen? Met Tayler Lautner Vrijgezel/verliefd/verloofd/getrouwd/ Ik ben vrijgezel Favoriete vakantiebestemming Cala Pi in Mallorca Ik haat... Mensen die niet eerlijk zijn. Het meest beschamende moment van mijn leven De 4-daagse staptocht joepie-organisators omwisselen met de redacteur van het jeugdboekje Joepie. Ik supporter voor Anderlecht Mijn stopwoord Ui Mijn lijfspreuk Blijven zwemmen, blijven zwemmen! Heb je nog iets interessant te vertellen? Dat er een nieuw KSJ-jaar opkomst is met een super leuke nieuwe leidster!!!! Er zijn nog 2 nieuwe leiding: Dorien en Imke. Volgende editie (Okotber), zullen jullie hun geheimen kunnen ontdekken!!

10 Er was eens, niet zo lang geleden, een klein meisje. Het meisje had geen broertjes of zusjes en verveelde zich thuis. Op een dag had ze er genoeg van en zei tegen haar ouder: Mama, papa, ik verveel mij! Ik wil iets doen! Ik wil spelen met andere kindjes en niet een hele dag huiswerk maken! Het meisje ging verdrietig naar haar kamer. Haar ouders waren ook verdrietig omdat het meisje zo verdrietig was. Toevallig was het die dag zondag. De ouders van het meisje gingen naar de kerk. Ze brandden daar een kaarsje voor hun dochter en ze hoopten dat ze minder verdrietig zou zijn. Toen ze de kerk buiten wandelden, zagen ze plots veel lachende kindjes met een blauw hemd. Wat zijn jullie aan het doen? vroeg de papa van het meisje. Wij zijn aan het spelen, antwoordde een jongen. En waarom dragen jullie een blauw hemd? vroeg de mama. Omdat wij bij de KSJ zitten! antwoordde een meisje. Dit is de oplossing! zeiden de ouders tegen elkaar. Snel liepen ze naar huis en vertelden hun dochter wat ze gezien hadden. Wil jij naar de KSJ? vroeg de papa. Heel graag! zei het meisje. En sinds die dag gaat het meisje, elke zondag, in blauw hemd naar de Ksj waar ze zich geweldig amuseert! Hopelijk amuseren wij ons ook een heel jaar door! Groetjes, De nieuwe Sloeberleiding.

11 Beste rikkies Julie beginnen aan een volledig nieuw ksj jaar en wij de nieuwe leiding kijken er naar uit om de nieuwe leiding van de rikkies te zijn. Voor enkele kindjes is rikkies zijn iets totaal nieuw maar er staat een super cool jaar te wachten met julie nieuwe leiding! We gaan er gewoon samen een mega tof jaar van maken dat jullie nooit zullen vergeten. De nieuwe leiding hoopt dat elke rikkie er elke zondag gaat zijn om deel te nemen aan alle super toffe activiteiten die de leiding voor jouw in elkaar gestoken heeft. Maar de vraag die de meeste zich stellen is : Wie is onze nieuwe leiding ni toch?. Dat is waarschijnlijk de vraag waar elke rikkie graag een antwoord op wil weten natuurlijk. We zullen jullie is een tip geven. Jullie zullen onder de indruk zijn van de nieuwe leiding die jullie krijgen. Jullie dachten toch niet echt dat wij alles zouden prijs geven ;) Als jullie echt willen weten wie de nieuwe leiding zal zijn dan zal je aanwezig moeten zijn op de eerste dag ksj want op dat moment zal het grote mysterie onthult worden. Hopelijk tot dan en dan zal de nieuwe leiding je hartelijk welkom heten =) Groetjes van de nieuwe rikkie leiding

12

13 HO HO HO Kerry Mistcrass! Weer staat er een nieuw jaar voor de deur. Heb je hem? He? Kerry Mistcrass en nieuw-jaar (tong uit de mond). Maar aangezien we geen bel hebben op de KSJ,( heb je hem terug? He? nieuw jaar voor de deur, geen bel (tong uit de mond)) zal dit nieuwe jaar moeten kloppen aan de deur, en aangezien iedereen er maar is op 4 september zullen we ze dan maar pas kunnen open doen! En zo zei het, zei het zo, hier spreekt jullie nieuwe leiding, wij kijken er ook naar uit om de deur te mogen open doen! Elk jaar weer een spannend moment waarop jullie allemaal bruisend zitten te wachten, op het puntje van jullie grassprietje, jullie tong uit de mond, jullie hoog adrenalinepeil, jullie ogen wagenwijd open, alleen gefocust op wat er vooraan gezegd wordt, en dan JA, JA, JA, JA maar neen, jullie moeten wachten tot 4 september. Of misschien? Neen misschien toch niet. Of toch wel? Neen toch maar beter niet.. Of jawel! We zullen onze namen in een zin achter elkaar schrijven in een geheim schrift. Hier gaan we: Voila aan jullie om het te raden Dit jaar beloofd weer een suuuuuuper tof knimmerjaar te worden! Met niet alleen maar mega toffe activiteiten (dit kan ook niet anders met jullie nieuwe leiding) maar ook meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeegaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa toffe activiteiten (dit kan zeker niet anders met jullie nieuwe super toffe leiding)!!!!!!! Normaalgezien moeten wij ons afvragen of we er klaar voor zijn jullie aan te kunnen, met allemaal zo n beiren en beirinnen bij de knimmers, maar ik denk dat jullie jezelf beter eerst afvragen of jullie wel klaar zijn om ONS aan te kunnen (knipoog). We weten dat jullie eerst nog een paar dagen mogen beginnen met de spik splinternieuwe schoolbanken te verslijten, en voor degenen die al werken, al op de zenuwen van hun baas moeten gaan werken (knipoog). Maar niet getreurd, jullie moeten gewoon aan de eerste zondag denken van september en die eerste 2 schooldagen zullen voorbij vliegen! (Ook voor school werken hé) Ook weten we dat sommigen onder jullie voor het eerst naar de secundaire school gaan, en aangezien wij (jullie nieuwe super fantastische leiding) dit ook al meegemaakt hebben kunnen we zeggen dat jullie daar een mooie tijd zullen meemaken! HEEEEEEEL BELANGRIJK!!!!!! BRENG DE EERSTE ZONDAG ALVAST JULLIE ZWEMGERIEF MEE (voor de zekerheid)! Omdat de pagina bijna vol is moeten we stoppen met schrijven, spaar jullie wilde vakantieverhalen al zeker voor de eerste KSJ-dag! Tot dan, Jullie nieuwe leiding: De knappe prins, Aladin, De gelaarsde kat en Mega Roodkapje

14 Dag liefste sjo ertjes! Wij schrijven dit briefje om jullie zowel goed als slecht nieuws te brengen. Het slechte nieuws is dat het schooljaar weer voor de deur staat. Het goede nieuws is dat jullie bijna weer naar de ksj mogen komen! Jajaa, 4 september is het weer zo ver, dan begint de ksj eindelijk terug na het lange gemis sinds het kamp. Hopelijk hebben jullie evenveel zin als ons om te beginnen aan dit jaar waarin we ons te pletter gaan amuseren. We starten op 4 september naar jaarlijkse traditie met onze picknick. Daarna komt het spannende moment waar velen van jullie waarschijnlijk al naar verlangen. Dan komen jullie te weten wie jullie leiding is. Maar anders zullen we dat nu misschien al vertellen. Wel, ik ben dus Ah nee dat mag nog niet zeker. We kunnen wel al vertellen dat één van jullie leiding blauwe ogen heeft of toch ook niet :p (Jaah, tis vandaag zondag en zondag is dag van de mopjes hee!) Maar niet getreurd, op 4 september komen jullie het echt te weten en dan kan je zelf zien of er iemand is met blauwe ogen of niet. En nadat jullie weten wie jullie leiding is, beginnen we er aan! We vliegen erin met de leukste activiteiten! En zo gaat dat een hele maand door! Op het einde van de maand september hebben we voor jullie ook al een specialleke (met curryketchup en verse ajuin) want we gaan op TRAPSGEWIIIIIJJJJJJJSSSSSSSS!!!!!!!!! Ergens hier in het boekje dat je nu aan het lezen bent vind je daar nog meer uitleg over. Vergeet dus zeker niet in te schrijven want we gaan ons daar supergoed amuseren! En omdat wij nu niet meer weten wat schrijven hebben we voor jullie nog wat raadseltjes! (Om de gedachten te verzetten en niet altijd te denken aan wie jullie leiding is) Waarom draagt een non nooit een bh? Welk beroep hebben de volgende personen? Lotte Suron - Parijs Roger Drazaj Beveren Chris Teipe Aalst En er kwam een varkentje met een lange snuit en ons briefje is af, ah nee, uit! Groetjes, Uw supermegacoole leiding!!!

15 Leidingsgegevens HOOFDLEIDING: Yanick De Wilde: Leopold 2 laan 38, Dendermonde; 0479/ Sloeber leiding Jana sarens: Frans Vertongenstraat 11, Oudegem; 0484/ Hanke Sarens: Frans Vertongenstraat 11, Oudegem; 0484/ Allison Annerel: Dammenlaan 131, Dendermonde; 0472/ Lisa Colman: Ringstraat 35, Grembergen; Rikkie leiding Laura Pinnoo: Gentsesteenweg 35, Dendermonde; 0471/ Michaël Uytersprot: Oude Vest 75 B3, Dendermonde ; 0479/ Dorien De Herde: Sint-Rochusstraat 27, Dendermonde; 0470/ Imke De Smedt: Sint Jorisgilde 29.2, Dendermonde; 0471/ Joro leiding Aaron Van Damme: Emiel van Winckellaan 53, Dendermonde, 0498/ Aron De Wilde: Leopold 2 laan 38, Dendermonde; 0479/ Nikita Van Gheem: Leopold 2 laan 28, Dendermonde; 0479/ Jafna De Wilde: Bakkerstraat 109, Grembergen; 0477/ Knimmer leiding Brian Annerel: De Dammelaan 136, Dendermonde; 0473/ Dorel Van Lier: Sint Jorisgilde 29 B 7, Dendermonde; 0484/ Els De Geyter: Gentsteenweg 49, Dendermonde; 0495/ Sjo'er leiding Chana De Wilde Leopold 2 laan 38, Dendermonde; 0479/ Elke Van Steertegem: Blauwe Steenstraat 11, Dendermonde; 0485/ Michiel Van Couwenberghe: Baljuwstraat 28, Moerzeke; 0472/ Website:

Welkomstwoord. Oidskipoidski lieve kindjes van de KSJ, ouders en sympathisanten!

Welkomstwoord. Oidskipoidski lieve kindjes van de KSJ, ouders en sympathisanten! Kalender september Zondag 2 september: KSJ van 12u 17u. We verzamelen om 12 uur op de Mariakring om het nieuwe werkjaar met z n allen te starten. Breng zeker je lunchpakket mee! Kan je er niet bij zijn

Nadere informatie

Programma. September

Programma. September Februari Programma Zaterdag 4 februari: September Dropping-zoektocht vanaf 19 uur op de mariakring (meer info zie verder) Zondag 5 februari: KSJ van 14u tot 17u Zondag 12 februari: KSJ van 14u tot 17u

Nadere informatie

Jullie gaan natuurlijk niet alleen op wereldreis, jullie zullen samen de wereld rondreizen met 3 leuke leiders. We stellen ons kort even voor:

Jullie gaan natuurlijk niet alleen op wereldreis, jullie zullen samen de wereld rondreizen met 3 leuke leiders. We stellen ons kort even voor: Dag allerliefste Dolfijntjes Na een lange periode zonder KSA is het gelukkig weer tijd om aan een nieuw KSA-jaar te beginnen. Jullie speelkleren kunnen jullie alvast mooi klaarleggen want dit is het eerste

Nadere informatie

MAANDLIJST. Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI

MAANDLIJST. Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI MAANDLIJST Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI Algemene informatie vrij! Ons kamp zal dit jaar doorgaan in Aarschot van 2 tot 11 augustus dus hou deze data zeker Heb je nog geen sjaaltje, t-shirt

Nadere informatie

Beste leden, ouders en sympathisanten van Chiro Sus

Beste leden, ouders en sympathisanten van Chiro Sus Beste leden, ouders en sympathisanten van Chiro Sus De laatste maand van het Chirojaar is aangebroken. Het was leuk, het ging te snel en we beleefden avonturen die we ons hele leven zullen herinneren.

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Groepspraatje. Beste leden, ouders en symphatisanten

Groepspraatje. Beste leden, ouders en symphatisanten Groepspraatje Beste leden, ouders en symphatisanten Eerst en vooral wilt heel de leidingsploeg van Mooibos- Lievens U een fantastsich en spetterend 2012 wensen en dat u goed gevierd heeft. Ik kan u al

Nadere informatie

Ons voorwoord. Dag lieve roodkapkes, Lieve mama s en papa s!

Ons voorwoord. Dag lieve roodkapkes, Lieve mama s en papa s! INFORMATIE KAPKE Ons voorwoord Dag lieve roodkapkes, Lieve mama s en papa s! Voor ons lijkt het of we nog maar net op kamp waren en hier zijn we al met ons informatie Kapke van het nieuwe werkjaar. Als

Nadere informatie

FEBRUARI. Hello, Liefs, de groepsleiding Feebe Flore Lisa Margo

FEBRUARI. Hello, Liefs, de groepsleiding Feebe Flore Lisa Margo FEBRUARI Hello, Wij zijn het. Na al die avondvergaderingen is het weer tijd voor zondagvertier! Geniet er deze maand extra hard van om gewoon eens heel scoutesk uwen beir uit te laten want maart zit vol

Nadere informatie

Inleiding. Inleefdag. Actie melk. Juni = examenmaand

Inleiding. Inleefdag. Actie melk. Juni = examenmaand MEI - JUNI Inleiding Jammer, maar helaas.. We zijn aan het laatste boekje van het jaar. Wel volgt er binnenkort nog een superzalig kampboekje met alle informative die jullie nodig hebben om op kamp te

Nadere informatie

Er is toch niemand die jou aardig vindt. SUKKEL.

Er is toch niemand die jou aardig vindt. SUKKEL. Liefde Ik laat je nooit in de steek. Ik zal je helpen. Jij bent mijn beste vriendin. Het mooiste wat ik heb, geef ik aan jou. Ik ben verliefd... Ik heb alles voor je over. IK HOU VAN JOU! Ik bid voor je.

Nadere informatie

de 4de editie spuugt vuur!

de 4de editie spuugt vuur! de 4de editie spuugt vuur! Nu kan je je afvragen wat ik hier eigenlijk doe. Heb je beslist, vriend? Jullie hangen hier al bijna 3 uur rond. Ooo kijk deze! Die is echt super cool, K. Ja. Cool. Zeker. Eerlijk

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Gekrabbeld. We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe. grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we

Gekrabbeld. We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe. grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we ! 2 Gekrabbeld Hallo chirowieten en ouders We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we mochten weer tal van nieuwe leden verwelkomen. Hopelijk

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s!

t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s! Maandblad Scouts en Gidsen Mgr. Bermijn Sint-Pauwels Jaargang 37, Nummer 1 t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s! De maand oktober belooft een drukke maand te worden! We beginnen zoals jullie weten

Nadere informatie

Trimester programma 2: Reis rond de wereld Overzicht 30 januari een doodgewoon twee- tot- viertje 6 februari geen vergadering 13 februari valentijn

Trimester programma 2: Reis rond de wereld Overzicht 30 januari een doodgewoon twee- tot- viertje 6 februari geen vergadering 13 februari valentijn Trimester programma 2: Reis rond de wereld Overzicht 30 januari een doodgewoon twee- tot- viertje 6 februari geen vergadering 13 februari valentijn vergadering 20 februari sport vergadering 27 februari

Nadere informatie

Beste Vincies, ouders en sympathisanten,

Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Na te bekomen van schitterende kampen waar groot en klein van konden genieten, zijn we met een nieuwe leidingsploeg klaar om aan het nieuwe scoutsjaar te beginnen!

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste ouders, leden en sympathisanten, De maand februari was een groot succes want begin februari hadden we nog een deeltje van het fantastische techniekenweekend.

Nadere informatie

Zondag 6 Mei: 10-17u ->kapoenendag

Zondag 6 Mei: 10-17u ->kapoenendag Nadat er weer 2 superleuke maanden voorbij zijn gegaan, is het nu jammer genoeg tijd voor onze laatste 2 maanden. maar niet getreurd deze 2 maanden worden maanden om nooit meer te vergeten. Er wacht jullie

Nadere informatie

C T I V O J U N I S C O U T S W V B WWW.SCOUTSWVB.BE

C T I V O J U N I S C O U T S W V B WWW.SCOUTSWVB.BE A C T I V O J U N I S C O U T S W V B WWW.SCOUTSWVB.BE Omdat het bijna vakantie is, hier alvast een leuke woordzoeker voor jullie! Kunnen jullie hierin Wally vinden? :D Omdat we bijna gaan zwemmen, hier

Nadere informatie

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd ProJOP jeugdwerk VPKB 40 Days stilstaan in de 40 dagentijd Hey! Voor je ligt 40 Days. De veertigdagentijd is de periode waarin we uitkijken naar Pasen, het feest van Jezus opstanding. Onderweg lezen we

Nadere informatie

mijn agenda tweede graad naam: klas: nr.:

mijn agenda tweede graad naam: klas: nr.: naam: mijn agenda klas: nr.: tweede graad Dit ben ik Ik ben Mijn adres is Ik ben geboren op / / Tel./gsm: E-mail: Mijn mama/papa is Tel./gsm: E-mail: Mijn mama/papa is Tel./gsm: E-mail: Mijn tweede adres

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Paretter oktober Beste leden en ouders, Ons groepskamp is achter de rug en de volledige leidingsploeg en fourageteam hebben zich enorm geamuseerd, hopelijk was dit voor de kinderen een even leuke ervaring!

Nadere informatie

Beste ouders en leden,

Beste ouders en leden, Beste ouders en leden, Het nieuwe jaar start eindelijk weer.=) De leiding zat al lang ongeduldig te wachten om alle leden weer terug te zien. We hopen dat jullie er allemaal even veel zin in hebben als

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Beste ouders en leden,

Beste ouders en leden, t Patotterke Beste ouders en leden, Hier is dan ons laatste patotterke van het jaar. Je kan hier weer alle info in terug vinden die je nodig hebt. Indien je nog vragen hebt over iets dan kan je ons zeker

Nadere informatie

Mijn Hummelboekje. HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis

Mijn Hummelboekje. HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis Mijn Hummelboekje HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis Dit is Hummeltje. Hummeltje kan eventjes niet bij zijn mama en papa wonen, omdat zij nu niet voor hem kunnen zorgen. Daarom komt Hummeltje naar t Hummelhuis.

Nadere informatie

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!!

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!! Liefste leden en ouders, Een nieuw scoutsjaar staat weer voor de deur. Wellicht is er enorm genoten van een verlof met temperatuurstijgingen en -dalingen, maar de leden hebben vooral genoten van het fantastische

Nadere informatie

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg 7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag kei hard buiten spelen want het is sport en spel! Jippie!! Alle kapoentjes worden om 2 uur aan het lokaal verwacht om de allerleukste spelletjes te spelen.

Nadere informatie

Beste leden, ouders en sympathisanten

Beste leden, ouders en sympathisanten Beste leden, ouders en sympathisanten 2018 is van start gegaan, en ook dit jaar staat de volledige leidingsploeg weer helemaal klaar om het beste van zichzelf te geven! Dit kan natuurlijk niet als er weinig

Nadere informatie

April. Clorisse. Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!!

April. Clorisse. Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!! Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!! Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs April Xaverius-St.Rita A21/46G April

Nadere informatie

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober Belangrijke data: 20 september: OVERGANG September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2015 De zomervakantie is weer bijna voorbij, september staat voor

Nadere informatie

Kajogi Kabouters SEPTEMBER

Kajogi Kabouters SEPTEMBER Kajogi Kabouters SEPTEMBER Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Na te bekomen van schitterende kampen waar groot en klein van konden genieten, zijn we met een nieuwe leidingsploeg klaar om aan het

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Dag lieve Roodkapkes, mama s en papa s,

Dag lieve Roodkapkes, mama s en papa s, INFORMATIE KAPKE 2018-2019 Dag lieve Roodkapkes, mama s en papa s, Het kamp is helaas al enkele maanden voorbij, maar geen nood hier zijn we weer met ons eerste kapke! Dit is ons informatie kapke waarin

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts.

Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts. Thema 5 Les 1: De angst: Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts. De schrik: Als iemand ineens achter je staat, dan schrik je. Je bent dan ineens

Nadere informatie

Kabouters 3 februari 11 mei

Kabouters 3 februari 11 mei Kabouters Dag kabouterouders en kaboutertjes, We zitten al voorbij de helft van het KSA-jaar. Wat gaat de tijd ontzettend snel! Jullie dochter/zoon is al een half jaartje ouder en reeds een echte KSA er

Nadere informatie

HEB JE HUISWERK VANDAAG?

HEB JE HUISWERK VANDAAG? BLAD 1 HEB JE HUISWERK VANDAAG? Je kind moet thuis werken voor school. In de agenda kan je kijken wat je kind moet doen. Wat moet je doen? 1 Maak oefening 1 op blad 2: Wat doet je kind na de school? 2

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Gevoelens... 4 Hoofdstuk 2 Ontmoeten... 6 Hoofdstuk 3 Verliefd... 8 Hoofdstuk 4 Date... 10 Hoofdstuk 5 Verkering... 12 Hoofdstuk 6 Intimiteit... 14 Hoofdstuk 7 Seks...

Nadere informatie

STELLING HET SOCIALE LEVEN VAN JONGEREN ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE JEZELF OP MSN TE ZETTEN.

STELLING HET SOCIALE LEVEN VAN JONGEREN ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE JEZELF OP MSN TE ZETTEN. HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE EMAILADRES DOOR TE GEVEN. ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER JEZELF OP MSN TE ZETTEN. IK ZOU, NAAST MIJN NAAM OOK DE STRAAT WAAR IK WOON DOORGEVEN. DAT IS GEEN GEHEIM! IK VIND

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Online Titel Competentie Groepsfase Lesdoel Kwink van de Week

Online Titel Competentie Groepsfase Lesdoel Kwink van de Week onderbouw Les 1 Online Dit ben ik! Besef van jezelf Forming Ik kan mezelf voorstellen aan een ander. Ken je iemand nog niet? Vertel hoe je heet. Les 2 Online Hoe spreken we dit af? Keuzes maken Norming

Nadere informatie

Lieve broer! Je liefste zus!!! Camille Vandenbussche. 12-19 oktober

Lieve broer! Je liefste zus!!! Camille Vandenbussche. 12-19 oktober Lieve broer! 12-19 oktober Je bent nog maar 1 week weg, en ik mis je al! Hopelijk zie ik je nog terug! Ik heb gehoord dat er al heel wat mannen zijn gestorven! Jij nog niet,gelukkig! En,papa, alles goed

Nadere informatie

Wie zijn jouw vrienden? Opdracht:

Wie zijn jouw vrienden? Opdracht: Wie zijn jouw vrienden? Opdracht: 1. Maak een spinnenweb van jouw belangrijkste vrienden. 2. Schrijf er telkens bij waar je die vriend hebt leren kennen. 3. Schrijf de meest positieve eigenschap als vriend

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk

Thema Op zoek naar werk Thema Op zoek naar werk Lesbrief 8. Praten en bellen over een baantje Inleiding Deze les gaat verder over het zoeken naar werk. De vrouw,, gaat weer naar de winkel om over werk te praten. Ze wil de manager

Nadere informatie

V.U.: Elien Bellon, Kleine Keiberg 45, 3080 Vossem

V.U.: Elien Bellon, Kleine Keiberg 45, 3080 Vossem Tijdschrift van Gidsen Tervuren Nr 3 MAART - ARPIL 2013 V.U.: Elien Bellon, Kleine Keiberg 45, 3080 Vossem Aandacht! Aandacht! Aandacht! o Ouders voor ouders Als jullie uniformen hebben liggen die te klein

Nadere informatie

DAN MOET NATUURLIJK HET LEUKSTE NOG KOMEN

DAN MOET NATUURLIJK HET LEUKSTE NOG KOMEN SCOUTSENGIDSENBEERSE JUNI 1 juni KAPOENEN JUNI 2013 Nu het eindelijk lekker warm gaat worden, wordt het is dringend tijd voor alle Kapoentjes om nog eens kennis te maken met een groot estafette spel!!

Nadere informatie

Beste leden, ouders en sympathisanten

Beste leden, ouders en sympathisanten Beste leden, ouders en sympathisanten Met nu ook het eetfestijn, de ledenuitstap en al 2 weekends achter de rug komt het einde van het jaar al bijna in zicht. De Knim, PieKrie en SJO kunnen nog aftellen

Nadere informatie

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari februari

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari februari Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari februari Activiteiten -12 Zondag 4 Januari 2015 Activiteit van 14u tot 17u.= Nieuwjaarsactiviteit! Een nieuw jaar een nieuwe activiteit.

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Les 3 Integratie Leestekst: Een contact-advertentie. Introductiefase

Les 3 Integratie Leestekst: Een contact-advertentie. Introductiefase Les 3 Integratie Leestekst: Een contact-advertentie "Welkom:... " Introductiefase 1. "In de vorige twee lessen hebben we met de kaart gewerkt, waarop alle vragen stonden die we gebruikt hebben om de tekst

Nadere informatie

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI. V.U. Ward Sels

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI. V.U. Ward Sels Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI V.U. Ward Sels Voorwoord Hallo allemaal Het einde van het scoutsjaar is weer in zicht, nog twee maanden te gaan. Zoals

Nadere informatie

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven.

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. Beginsituatie: De lln doen als inleiding op het project rond geloven en de kerkwandeling, een filosofisch gesprek. Er komen verschillende

Nadere informatie

DE WEKROEP VNJ MORTSEL JANUARI

DE WEKROEP VNJ MORTSEL JANUARI DE WEKROEP VNJ MORTSEL JANUARI 2011 Inhoud 1. gele lintjes 2. rode lintjes 3. groene lintjes 4. speelplezier 5. knappe foto s 6. periodethema 7. kalender 8. nieuwtjes Beste VNJ-ers en ouders, Voorwoord

Nadere informatie

Jongknapen. Vele groeten Peter- Jan

Jongknapen. Vele groeten Peter- Jan Jongknapen Dag gekke jongknapen We zijn alweer aan het tweede boekje toe. De tijd gaat snel als je je amuseert! Dat wil ook zeggen dat we al halfweg het jaar zijn, maar ook dat we nog superveel leuke activiteiten

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Akabe Funk. Fascinerend unieke start! Een antwoord op al je vragen.

Akabe Funk. Fascinerend unieke start! Een antwoord op al je vragen. Akabe Funk Fascinerend unieke start! Een antwoord op al je vragen. 1 Korte inhoud Inhoud Korte inhoud... 2 Inhoud... 2 Wat is Akabe Funk?... 3 Hoe werken wij?... 4 Algemeen... 4 Verdeling in takken...

Nadere informatie

4 Denken. in het park een keer gebeten door een hond. Als Kim een hond ziet wil ze hem graag aaien. Als

4 Denken. in het park een keer gebeten door een hond. Als Kim een hond ziet wil ze hem graag aaien. Als 4 Denken In dit hoofdstuk vertellen we hoe jij om kan gaan met je gedachten. Veel gedachten maak je zelf. Ze bepalen hoe jij je voelt. We geven tips hoe jij jouw gedachten en gevoelens zelf kunt sturen.

Nadere informatie

Maandlijst April - Mei - Juni

Maandlijst April - Mei - Juni Maandlijst April - Mei - Juni Algemene informatie Aangezien dat iedereen in juni moet studeren, gaan er die maand minder activiteiten doorgaan. Geen nood, op kamp wordt dit zeker ingehaald Elke activiteit

Nadere informatie

Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera!

Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera! Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera! Zoals jullie allen wel zullen weten betekend dat dit jaar we met de verkenners naar het buitenland trekken. Naar waar? Voor jullie alvast nog een groot

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

jaargang september

jaargang september Belgie - Belgique P.B. 2560 Nijlen 1 P708748 1 SPARTIKIJN jaargang 2017-2018 september www.scoutsnijlen.be v.u. : vzw Spartikijn Broechemsesteenweg 219a, 2560 Nijlen Kapoenen Zondag 3 september Helaas

Nadere informatie

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 6 Zacheüs (1) Het is erg druk in de stad vandaag. Iedereen loopt op straat. Zacheüs wurmt zich

Nadere informatie

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten,

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, KAJOGI SEPTEMBER Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, Joepie joepie joepie! Er staat een nieuw scoutsjaar voor de deur! We hebben een nieuwe leidingsploeg, die helemaal klaar is om er een stevige

Nadere informatie

P.B. P.P BC8116

P.B. P.P BC8116 België - Belgique P.B. P.P. 3200 Aarschot 1 BC8116 Braggel Erkenningsnr. P3A9031 V.U.: KSA Aarschot Bekaflaan 65 31ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus Redactioneel Hallowkes

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

Kabouters. Liefste kabouters, mama s en papa s

Kabouters. Liefste kabouters, mama s en papa s Kabouters Liefste kabouters, mama s en papa s Bij het lezen van deze welkomstwoorden, kan je terugblikken op een zalig KSA- jaar. Alle supervette activiteiten, het winterweekend maar vooral het fantastische

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

KAPOENEN. Niet getreurd kapoenio s want volgende week halen we alle verloren pret in hoor. Lees hieronder maar!

KAPOENEN. Niet getreurd kapoenio s want volgende week halen we alle verloren pret in hoor. Lees hieronder maar! KAPOENEN Nu dat die lieve goed Sint jammer genoeg weer naar Spanje is vertrokken, gaan wij gewoon lekker door. Piraten, sneeuw, dieren, noem maar op, we gaan het allemaal zien! Er hangt misschien wel wat

Nadere informatie

Traditiegetrouw organiseren wij op vrijdag 7 oktober onze spetterende fuif Waksation als evenement van ons Waksationweekend. Om de 800 feestgangers

Traditiegetrouw organiseren wij op vrijdag 7 oktober onze spetterende fuif Waksation als evenement van ons Waksationweekend. Om de 800 feestgangers Start van het nieuwe chirojaar 2016-2017 September 2016 Traditiegetrouw organiseren wij op vrijdag 7 oktober onze spetterende fuif Waksation als evenement van ons Waksationweekend. Om de 800 feestgangers

Nadere informatie

Inhoudstafel Luistermoment La J Kinderen Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doel van de activiteit... 2 Overzicht... 2 Praktische voorbereiding...

Inhoudstafel Luistermoment La J Kinderen Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doel van de activiteit... 2 Overzicht... 2 Praktische voorbereiding... Inhoudstafel Luistermoment La J Kinderen Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doel van de activiteit... 2 Overzicht... 2 Praktische voorbereiding... 2 Voorbereiding... 2 Locatie... 2 Materiaal... 2 Veel

Nadere informatie

2- maandelijks tijdschrift. Editie September-Oktober België-Belgique P.B Dilbeek 1 BC 9404

2- maandelijks tijdschrift. Editie September-Oktober België-Belgique P.B Dilbeek 1 BC 9404 2- maandelijks tijdschrift Editie September-Oktober 2018 België-Belgique P.B. 1700 Dilbeek 1 BC 9404 Kalender 16 September Eerste Chirozondag + Foto s 23 September Vriendjesdag 30 September Chiro 7 Oktober

Nadere informatie

Refrein: Als het regent in jouw hart en je kunt alleen maar huilen, kom dan bij me, hou me vast, in mijn armen mag je schuilen.

Refrein: Als het regent in jouw hart en je kunt alleen maar huilen, kom dan bij me, hou me vast, in mijn armen mag je schuilen. Ellen en Patrick Nooit meer je stem, nooit meer je lach, Alles gaat terug, naar die éne dag. De pijn vanbinnen, het doet zo n zeer, Ze zeggen dat het mindert, maar wanneer... Intredelied: M n oma is gestorven

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

Kabouters. Als laatste maar zeker niet te min, mag je zeker niet vergeten om iedere zaterdag opnieuw je uniform aan te trekken!

Kabouters. Als laatste maar zeker niet te min, mag je zeker niet vergeten om iedere zaterdag opnieuw je uniform aan te trekken! 16 Kabouters Lieve kaboutervriendjes, mama s en papa s, Na al die toffe zaterdagen die we al samen hebben beleefd, komen er nog enkele, hele zotte, toffe en nooit te vergeten zaterdagen bij. De leiders

Nadere informatie

Kampboekje Jongwelpen 2014

Kampboekje Jongwelpen 2014 Kampboekje Jongwelpen 2014 Oedelem Tofste Jongwelpen, Hier zijn we weer, het leukste moment van het jaar is aangebroken! Het is weer tijd voor ons zomerkamp Jullie leiding is dolenthousiast om er in te

Nadere informatie

Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit!

Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit! enthousiast oktober Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit! Zaterdag 10 oktober kan je op de Chiro lekkere kip eten

Nadere informatie

DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei. ZWEMMEN Zaterdag 18 Zwembad van Geel INSCHRIJVEN KAMP. Jongste Lilse Bergen Oudste Leuven

DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei. ZWEMMEN Zaterdag 18 Zwembad van Geel INSCHRIJVEN KAMP. Jongste Lilse Bergen Oudste Leuven DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei Jongste takken @ Lilse Bergen Oudste takken @ Leuven ZWEMMEN Zaterdag 18 mei @ Zwembad van Geel 38 ste jaargang: 2018-2019 Maand: mei 2019 Nummer: 9 P409906 Afzendadres en VU

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

Enthousiast Mei en Juni

Enthousiast Mei en Juni Enthousiast Mei en Juni We zijn jammer genoeg aan de laatste maanden gekomen van het fantastisch leuk chirojaar, maaaaaar... het leukste moet nog komen! En dat is dat we in Julisamen 10 dagen lang jaja

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN

SOCIALE VAARDIGHEDEN RAPPORT SOCIALE VAARDIGHEDEN SCHOOLJAAR 2009-2010 NAAM: KLAS: Inleidend woord Dit is het nieuwe rapport sociale vaardigheden. Het sociaal functioneren op school vinden wij uitermate belangrijk. We willen

Nadere informatie

Weer of geen weer, de scouts gaat er steeds voor!!

Weer of geen weer, de scouts gaat er steeds voor!! Dag liefste scoutsvrienden! De maand februari gaat gepaard met enkele typische weerspreuken. We sommen ze graag even op: Al is de sprokkel nog zo fel, ze heeft vijf schone dagen wel. Is februari nat en

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten,

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten, Groepspraatje Dag ouders en sympathisanten, Het scoutsjaar is nu wel echt begonnen, november is al de derde maand. Dit wil zeggen dan de leiding helemaal gerodeerd is, zowat alle leden ingeschreven zijn,

Nadere informatie

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT 1 Dries BOSMANS jeugddienst Dirk SMITS schepen van jeugd Ann SCHRIJVERS schepen van sport Gudrun NIJS sportdienst Wim GORISSEN jeugd- en sportdienst Zet je

Nadere informatie

Kinderen zonder papieren

Kinderen zonder papieren VPM VPM Kinderen zonder papieren Je ziet het bijna elke dag op de tv of in de krant: beelden van landen in oorlog, mensen in armoede. Op zoek naar een betere plaats om te leven, slaan ze op de vlucht.

Nadere informatie

GAVE Kerk: werkblad Bijbelklassen en Spoorzoekers

GAVE Kerk: werkblad Bijbelklassen en Spoorzoekers Onze gemeentevisie GAVE Kerk: werkblad Bijbelklassen en Spoorzoekers Wij zijn gemeente van Jezus Christus die hem leren kennen, volgen en verkondigen. G K V - V Thematekst met gebaren: Sleutelvers: God

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Vrienden kun je leren

Vrienden kun je leren Vrienden kun je leren Hallo! Wij zijn Reinder en Berber, en wij hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om dit boekje te maken, speciaal voor jongeren met het syndroom van Asperger. Hieronder vind je

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 8. Praten en bellen over een baantje

Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 8. Praten en bellen over een baantje Thema Op zoek naar werk Lesbrief 8. Praten en bellen over een baantje Inleiding Deze les gaat verder over het zoeken naar werk. De vrouw,, gaat weer naar de winkel om over werk te praten. Ze wil de manager

Nadere informatie

Goedendag! Ik, ik ben. Ben jij? En jij? Jij bent! nee. één. twee. drie. vier. vijf. zes. zeven. acht. negen. tien. Gaat het? Het gaat goed.

Goedendag! Ik, ik ben. Ben jij? En jij? Jij bent! nee. één. twee. drie. vier. vijf. zes. zeven. acht. negen. tien. Gaat het? Het gaat goed. Vocabulaire En Action 5 : Nederlans naar Frans Unité 1 Goedendag! Ik ben Ik, ik ben ja Ben jij? En jij? Jij bent! nee één twee drie vier vijf zes zeven acht negen tien Unité 2 Gaat het? Het gaat goed.

Nadere informatie

Stevige linker. De organisatie. Zaterdag 9 januari 2016. Agenda: 20/02: Ardennentocht

Stevige linker. De organisatie. Zaterdag 9 januari 2016. Agenda: 20/02: Ardennentocht Agenda: 20/02: Ardennentocht Tak van dienst: 09/01: M&M (Gidsen doen de opening) 16/01: Kapoenen (Verkenners doen de opening) 23/01: Kabouters (JIN doen de opening) Het Schilderhofke Jaargang: 2015-2016

Nadere informatie

Vergadering: Die gaat door op zondag van 14u tot 17u30 tenzij anders vermeld in de trimesterplanning. Op tijd komen is een must!

Vergadering: Die gaat door op zondag van 14u tot 17u30 tenzij anders vermeld in de trimesterplanning. Op tijd komen is een must! Beste Verkenners, Het scoutsjaar is weer van start gegaan en daar hoort uiteraard een trimesterplanning bij. De leiding heeft er alvast veel zin in en we hopen jullie ook want er staan ons een heleboel

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie