Nieuwsbrief voor ouders september 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief voor ouders september 2016"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief voor ouders september 2016 Beste ouders, Het schooljaar is van start gegaan! Alle kinderen zijn inmiddels alweer een beetje gewend aan hun nieuwe groep en/of lokaal en hebben alweer een paar dagen hard werken achter de rug. Laten we er samen weer een mooi schooljaar van maken! Een schooljaar waarin we voor het laatst met de clustergroepen werken, zoals we ze nu kennen. Dit schooljaar gaan we met het team werken aan het starten met de vier combinatiegroepen van volgend schooljaar en alles wat we daarbinnen willen realiseren. Op de ouderavond in juni hebben we hier ook uw mening over gehoord. Hier hebben we in de vorige nieuwsbrief op terug geblikt; ouders willen o.a. graag nog meer informatie over wat hun kind leert op school. Met het team hebben we hierover gesproken en we begrijpen deze wens van ouders. Vanaf dit schooljaar zal er regelmatig per mail nieuws vanuit de groepen komen met wat er op dat moment speelt in de groep en/of het lesaanbod. Op de kennismakingsavond van dinsdag 13 september zult u hier meer informatie over krijgen van de leerkrachten. We hopen u allemaal te zien op de kennismakingsavond volgende week dinsdag! u Onderbouw (groep 1 2 3) u Middenbouw (groep 4 5) u Bovenbouw (groep 6 7 8) Een fijn schooljaar gewenst! Met vriendelijke groet namens team basisschool Sint Jozef, Lieke Roof Nieuw MR lid: even voorstellen We zijn heel blij om te kunnen melden dat we een nieuw lid hebben voor onze medezeggenschapsraad! Hieronder stelt Jane van Sonsbeek zich aan u voor: Beste ouders, Graag stel ik me aan jullie voor als nieuw lid van de medezeggenschapsraad.

2 Mijn naam is Jane van Sonsbeek, ik ben getrouwd met Mark van den Braak en sinds anderhalf jaar wonen wij in Lithoijen (Teeffelen). Samen hebben wij twee dochtertjes, Silver (groep 1) en Summer (2 jaar). Ik werk binnen het onderwijs, als leerkracht in groep 4 en als bouwcoördinator op basisschool De Hoogakker te Nuland.Ik ben geïnteresseerd in organisatorische en beleidsmatige onderwerpen binnen een school. Met veel plezier zal ik deelnemen in de MR en ik hoop de bijdrage te kunnen leveren die ouders van mij mogen verwachten. Spreek me gerust aan als er zaken zijn die volgens u belangrijk zijn om te behandelen binnen de MR! Groetjes, Jane van Sonsbeek Gezocht: ouder voor de GMR In de GMR zit vanuit elke MR van de 15 scholen binnen stichting Filios Scholengroep een afgevaardigde, die vooral bovenschoolse ontwikkelingen bespreken en doorgeven aan de MR van de school. Vanuit sommige scholen is een leerkracht vertegenwoordigd en vanuit andere scholen een ouder. Dit wisselt om een aantal jaar. Wij zijn nog steeds aan de beurt om een ouder te leveren, maar door het vertrek van Marleen als voorzitter van de MR en lid van de GMR, is er nu niemand afgevaardigd. De huidige MR leden kunnen de GMR er niet bij gaan doen. Het is heel belangrijk dat onze school door een ouder vertegenwoordigd wordt en zo gehoord wordt bij thema s als onderwijskwaliteit, personeelsbeleid, financiën en huisvesting op stichtingsniveau. De vergaderingen vinden altijd plaats op maandagavond op het bestuurskantoor van Filios Scholengroep in Geffen. De data voor aankomend schooljaar zijn al bekend: 19 september, 31 oktober, 12 december, 30 januari, 20 maart, 10 april en 12 juni. We hopen snel een moeder of vader bereid te vinden om deze taak op te pakken! U kunt zich aanmelden bij Lieke via liekeroof.stjozef@filiosscholengroep.nl Medisch handelingsprotocol Binnen de stichting hebben we opnieuw gekeken naar het medisch handelen van leerkrachten en eventuele medicijnverstrekking. Hiervoor hebben we een protocol opgesteld en dit kunt u vinden op website van de stichting: onder het kopje Documenten en vervolgens gezamenlijke documenten. Op school wordt door de leerkrachten geen medicatie verstrekt als hier geen schriftelijke toestemming van ouders onder ligt. Ook is het nadrukkelijk niet de bedoeling dat de kinderen zelf paracetamol meenemen naar school en dit innemen

3 onder schooltijd. Ouders van kinderen die medicatie moeten innemen onder schooltijd, worden door de leerkracht benaderd voor een schriftelijke toestemming. Jantje Beton Actie Onze school doet van 14 t/m 28 september 2016 mee aan de Jantje Beton Loterij. De opbrengst van deze loterij willen we gaan besteden aan het vernieuwen en opknappen van het voetbalveldje. Buiten spelen is heel belangrijk en ondenkbaar voor de sociale ontwikkeling van onze kinderen. Want van buitenspelen worden kinderen socialer, slimmer en gezonder. Ook heeft buitenspelen een positief effect op het concentratievermogen. Kinderen die veel (buiten)spelen hebben een betere hersenontwikkeling en leervermogen dan kinderen die weinig en / of binnen spelen. Er wordt tijdens en buiten schooltijd gelukkig heel veel gebruik gemaakt van het voetbalveldje door onze kinderen, maar helaas niet zonder gevaar. Het veld is versleten met kapotte armen en knieën tot gevolg en de slechte staat van de omheining zorgen voor de nodige gevaarlijke expedities in de rattensloot, op het dak van de school of in de wei bij de stier van de familie Eijsvogels. Er is echter onvoldoende geld beschikbaar om de kosten voor een nieuw veldje met goede omheining te betalen en door de verkoop van deze loten hopen we een mooie bijdrage in deze kosten te kunnen doen. De helft van de opbrengst uit de lotenverkoop mag namelijk besteed worden aan ons eigen doel. De andere helft van de opbrengst gaat naar buitenspeelprojecten van Jantje Beton. Uitleg over de lotenverkoop aan de leerlingen vindt plaats op school. Ouders ontvangen via de school een ouder infoblad. Wij realiseren ons, dat de verkoop van loten moeilijker te realiseren is door kinderen uit de onderbouw, vandaar dat we besloten hebben om vooral de middenbouw en de bovenbouw bij dit project te betrekken. Ouders van kinderen uit de onderbouw mogen uiteraard altijd vrijwillig een lotenpakketje (10 loten a 3, ) met nadere info ophalen bij de juffen van de onderbouw. Meer informatie over de Jantje Beton Loterij vindt u op Tip: bekijk het instructiefilmpje. Heeft u nog vragen over de loterij? Neem dan contact op met Marlou Jansen ( ) of ga naar de informatiepagina voor ouders op U vindt daar ook de antwoorden op de meest gestelde vragen over deze actie.

4 Krentenbaard Helaas heerst er krentenbaard. Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over krentenbaard: Wat is krentenbaard? Krentenbaard is een ontsteking van de huid. Mensen krijgen deze ontsteking door een bacterie. Krentenbaard is besmettelijk. Krentenbaard komt vooral voor bij jonge kinderen. Wat zijn de klachten bij krentenbaard? Er komen rode vlekken of bultjes in het gezicht, vooral bij de neus en de mond. De plekken kunnen ook op andere delen van het lichaam zitten. De ontsteking begint soms op een plaats waar al een wondje zit. De bultjes worden blaasjes met vocht erin. Als de blaasjes open gaan, worden het natte plekjes met gele korstjes. De plekken met blaasjes en korstjes kunnen snel groter worden. De plekken kunnen pijn doen en jeuken. De tijd tussen besmet raken en het krijgen van bultjes en blaasjes is 4 tot 14 dagen. Hoe kunt u krentenbaard krijgen? De bacterie die krentenbaard veroorzaakt, zit in de neus en keel. Veel mensen dragen de bacterie bij zich zonder dat zij zelf klachten krijgen. Door hoesten, niezen en praten, komen kleine druppeltjes met de bacterie in de lucht. Mensen kunnen deze druppeltjes inademen en besmet raken. Het vocht dat in de blaasjes zit, is erg besmettelijk. Door aan de plekken te zitten komt de bacterie op de handen. Zo kunt u uzelf op andere plekken op uw lichaam besmetten. Ook kan het op bijvoorbeeld speelgoed en andere spullen terechtkomen. Hierdoor kan iemand anders besmet raken. Wat kunt u doen om krentenbaard te voorkomen? Bij hoesten en niezen: Gebruik een papieren zakdoekje. Heeft u geen papieren zakdoekje bij de hand? Houd dan uw hand voor de neus en mond. U kunt ook in de plooi van de elleboog hoesten en niezen. Gooi het zakdoekje na gebruik weg. Leer kinderen ook netjes te hoesten en te niezen. Was regelmatig de handen met zeep, zeker na een flinke hoest en niesbui. Houd de nagels kort. Plak geen pleisters op de plekken. Dat kan de plekken juist groter maken. Probeer de plekken zoveel mogelijk te bedekken met kleding. Dat ziet er minder erg uit en kinderen krabben dan minder. Is krentenbaard te behandelen? Als u denkt dat u of uw kind krentenbaard heeft, overleg dan met de huisarts. Met een goede behandeling geneest krentenbaard snel. Dit kan een zalf zijn of tabletten die een dokter voorschrijft.

5 Krentenbaard is niet meer besmettelijk: Als de blaasjes droog zijn 2 dagen na het begin van een behandeling met tabletten of zalf (door een arts voorgeschreven) Kan iemand met krentenbaard naar een kindercentrum, school of werk? Voelt een kind met krentenbaard zich goed? Dan kan het gewoon naar een kindercentrum of school. Informeer wel de leiding of de leerkracht. Zij kunnen in overleg met de GGD andere ouders informeren. Ouders kunnen dan letten op de klachten van krentenbaard bij hun kind. Wie oh wie? In onze teamkamer liggen rollen van verschillende diktes papier. We weten niet wie ze er heeft neergelegd. We kunnen er een deel van gebruiken, maar ook een deel niet. Wie weet waar ze vandaan komen? Graag even een berichtje. Na deze week gooien we weg wat we niet kunnen gebruiken. Ouder informatieavond Peuteropvang De Blokkendoos Peuteropvang De Blokkendoos nodigt u graag uit voor een informatieavond over de volgende onderwerpen: Uk & Puk Wat houd de methode Uk en Puk in? Hoe ziet een thema eruit, welke activiteiten worden er gedaan? Hoe behandelen we een thema? Ouderbetrokkenheid Hoe kunt u thuis als ouder aansluiten bij het thema? En vooral waarom is dit zo ontzettend belangrijk? Het observatiesysteem KIJK Uitleg over KIJK, hoe werkt het? Overdracht naar school Wanneer: 19 september 2016 van uur Locatie: Kinderopvang de Blokkendoos, Lithoijen. U kunt zich voor deze avond aanmelden via onze website of bij Anke Kocken, via: info.speelblokje@gmail.com

Info /2017. Datum: Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, HOERA DALTONDAG!!

Info /2017. Datum: Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, HOERA DALTONDAG!! Info 1 2016/2017 Datum: 09-09-2016 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Ik heb de start van dit schooljaar als heel goed ervaren. Ik heb de afgelopen week bij het rondlopen op school

Nadere informatie

b ronnieuws AGENDA Kerstfeest 2015

b ronnieuws AGENDA Kerstfeest 2015 INFORMATIEBRON VOOR DE OUDERS/VERZORGERS VAN ONZE LEERLINGEN 8 8 7 8 9 18 december 2015 17 AGENDA Kerstfeest 2015 19 december 2015 tot en met 3 januari 201 kerstvakantie donderdag 7 januari 201 informatie-avond

Nadere informatie

01 februari. 05 februari 06 februari. 07 februari

01 februari. 05 februari 06 februari. 07 februari Jaargang 28, nummer 5. Datum: 11-01-2018 Belangrijke data (ook zichtbaar in ons ouderportaal) 08 januari 15-16-17 januari 18 januari 22 januari 22 en 23 januari 25 januari 26 januari 30 januari 31 januari

Nadere informatie

Paulo Freire NIEUWS brief

Paulo Freire NIEUWS brief Paulo Freire NIEUWS brief 6 januari 2016 schooljaar 2015-2016 Week 1 Nummer 16 NIEUWJAAR Het team wenst alle kinderen en ouders een geweldig 2016 toe. We hopen dat het voor iedereen een gezellig en succesvol

Nadere informatie

22 juni Studiedag, kinderen vrij. 9 juni Theaterworkshop 8a en 8b, Theaterhotel. Beste abonnees, Krentenbaard. Het nieuwe schooljaar

22 juni Studiedag, kinderen vrij. 9 juni Theaterworkshop 8a en 8b, Theaterhotel. Beste abonnees, Krentenbaard. Het nieuwe schooljaar 22 juni Studiedag, kinderen vrij 9 juni Theaterworkshop 8a en 8b, Theaterhotel Beste abonnees, De jaarlijkse kermis is weer achter de rug. We hopen dat u genoten hee. Het is mooi om te horen dat de wandeldriedaagse

Nadere informatie

Parmentierweg 49 Postbus 121 2316 ZV Leiden www.ggdhm.nl 2300 AC Leiden. De GGD Hollands Midden is onderdeel van de RDOG Hollands Midden

Parmentierweg 49 Postbus 121 2316 ZV Leiden www.ggdhm.nl 2300 AC Leiden. De GGD Hollands Midden is onderdeel van de RDOG Hollands Midden Wat is waterpokken? Waterpokken is een ziekte die wordt veroorzaakt door het varicellazostervirus. De meeste mensen krijgen waterpokken als kind, meer dan 93% van in Nederland opgegroeide kinderen heeft

Nadere informatie

Schooljaar NIEUWSBRIEF 18 november 2016

Schooljaar NIEUWSBRIEF 18 november 2016 Schoolstraat 32 7694 AX Kloosterhaar tel. 0523-241473 e-mail: directie@cantecleerkloosterhaar.nl Schooljaar 2015-2016 NIEUWSBRIEF 18 november 2016 woensdag = gezonddag Uitslag ballonnenwedstrijd Oranjecomité

Nadere informatie

DE ELS. Hardenberg, vrijdag 30 juni 2017 Jaargang 40, Nr. 18

DE ELS. Hardenberg, vrijdag 30 juni 2017 Jaargang 40, Nr. 18 CBS D E E L Z E N H O F Ondermaat 13, 7772 JA Hardenberg Tel. 0523-271574 e-mail: info@cbselzenhof.nl DE ELS Hardenberg, vrijdag 30 juni 2017 Jaargang 40, Nr. 18 Godsdienstonderwijs, Goede Doelen geld

Nadere informatie

Hulpouders Schoolfruitproject

Hulpouders Schoolfruitproject R.K. BASISSCHOOL OP T HWAGVELD Proost de Beaufortstraat 45 6231 EB MEERSSEN Telefoon 043 3642813 info.hwagveld@innovo.nl Dinsdag 11 april 2017 Beste ouders, Ook dit jaar heeft onze school weer gebruik

Nadere informatie

23 september Nieuws uit groep 7 Geslaagde excursie naar Boerderij Buitenverwachting

23 september Nieuws uit groep 7 Geslaagde excursie naar Boerderij Buitenverwachting 23 september 2015 www.esselyckerwoude.nl Nieuws uit groep 7 Geslaagde excursie naar Boerderij Buitenverwachting esselyckerwijs@gmail.com Kinderboekenweek Dit jaar vindt alweer de 61 e Kinderboekenweek

Nadere informatie

Regel van de maand: Pesten is altijd gemeen, vaak velen tegen één. Help de gepeste kinderen mee, zeg tegen de pester NEE

Regel van de maand: Pesten is altijd gemeen, vaak velen tegen één. Help de gepeste kinderen mee, zeg tegen de pester NEE Kalender Kalender 1 t/m 5 februari Gekke Week Gr. 1 t/m 8 5 februari Carnavalsfeest Gr. 1 t/m 8 8 t/m 12 februari Carnavalsvakantie Gr. 1 t/m 8 15 februari Studiedag Gr. 1 en 2 Emailadressen Regel van

Nadere informatie

Informatiebrief Hand-, voet- en mondziekte

Informatiebrief Hand-, voet- en mondziekte Informatiebrief Hand-, voet- en mondziekte Wat is hand-, voet- en mondziekte? Hand-, voet- en mondziekte is een besmettelijke ziekte. Mensen krijgen het door een virus. De ziekte is meestal niet ernstig

Nadere informatie

ALGEMEEN NIEUWS: Maria Uyttewaal, directeur

ALGEMEEN NIEUWS: Maria Uyttewaal, directeur Periode vrijdag 1 juni t/m vrijdag 8 juni 39 e jaargang nr. 35 ALGEMEEN NIEUWS: Jubileumschoolreis De Vosseschans: Op donderdag 7 juni a.s. gaan wij met de hele Vosseschans op schoolreis vanwege het 45

Nadere informatie

Nieuwsbrief 27-08-2015

Nieuwsbrief 27-08-2015 Nieuwsbrief 27-08-2015 AGENDA Dinsdag 1 september: 14.30 17.00 uur verkoop spullen CBS Bierum voor alleen ex-ouders van de school. 19.00 uur Informatieavond Maandag 7 september: 8.30 uur Koffie uurtje

Nadere informatie

Waterpokken. Maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen

Waterpokken. Maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen Waterpokken Maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen Inleiding U heeft van uw arts gehoord dat bij u of uw kind (mogelijk) het waterpokkenvirus aanwezig is. Net als alle andere Nederlandse

Nadere informatie

Jaargang 8 21 september 2011, nummer 2

Jaargang 8 21 september 2011, nummer 2 OBS Kloosterveen, Dalton-onderwijs De Boomgaard 5, 9408 JA Assen Telefoon: 0592 39 87 56 Email: post@obs-kloosterveen-assen.nl Website: www.obs-kloosterveen-assen.nl Jaargang 8 21 september 2011, nummer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Schooljaar sept 2018 GROEPSACTIVITEITEN

Nieuwsbrief 3. Schooljaar sept 2018 GROEPSACTIVITEITEN Nieuwsbrief 3 Schooljaar 18-19 20 sept 2018 GROEPSACTIVITEITEN Schrijversbezoek groepen 6/7 Maandag 1 oktober gaan de groepen 6/7 naar de bibliotheek voor een bezoek aan Emiel de Wild. Emiel de Wild debuteerde

Nadere informatie

22 september 2016 Schoolstraat XV - Donkerbroek

22 september 2016 Schoolstraat XV - Donkerbroek 4 22 september 2016 Schoolstraat 15 8435 XV - Donkerbroek 23 september s ochtends groep 4 t/m 8 survival Ontwijk 26 en 28 oudergesprekken september Huldiging Tristan Bangma. Zaterdag 24 september om 16.00

Nadere informatie

Belangrijke data Op de website staan belangrijke data ook vernoemd in de jaarkalender.

Belangrijke data Op de website staan belangrijke data ook vernoemd in de jaarkalender. PC Basisschool Matzer Molenstraat 31 8131 BH Wijhe Tel: 0570-521342 E-mail: matzer@mijnplein.nl www.matzer.nl Nieuwsbrief 2015 Jaargang 26 nr.2 Belangrijke data Op de website staan belangrijke data ook

Nadere informatie

Kinderdagverblijf, peuterschool en BSO ZieZaZo

Kinderdagverblijf, peuterschool en BSO ZieZaZo Kinderdagverblijf, peuterschool en BSO ZieZaZo Nieuwsbrief mei 2017 Hierbij ontvangen jullie de derde nieuwsbrief van dit jaar! In deze nieuwsbrief: Terugblik Voor in de agenda Fotograaf Modderdag Personeelsnieuws

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 NIEUWSBRIEF Nummer 7. 2 oktober 2015

Schooljaar 2015-2016 NIEUWSBRIEF Nummer 7. 2 oktober 2015 Schoolstraat 32 7694 AX Kloosterhaar tel. 0523-241473 e-mail: directie@cantecleerkloosterhaar.nl Schooljaar 2015-2016 NIEUWSBRIEF Nummer 7. 2 oktober 2015 woensdag = gezonddag Leerlingenraad De leerlingenraad

Nadere informatie

Schoolreisjes. Agenda. Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. Vrijdag. 7 juli 2017

Schoolreisjes. Agenda. Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. Vrijdag. 7 juli 2017 Schoolreisjes 7 juli 2017 Deze week zijn er veel groepen op schoolreis geweest. De groepen 1, 2 en 3 gingen naar de Drentse Koe, groep 4 naar het Kameleondorp en de groepen 5 en 6 naar Duinenzathe. Het

Nadere informatie

Mocht u vragen hebben dan kunt u terecht bij de leidinggevende van uw locatie.

Mocht u vragen hebben dan kunt u terecht bij de leidinggevende van uw locatie. Informatie aan ouders over zieke kinderen Voorwoord Uitgaande van de richtlijnen van de GGD heeft onze organisatie een beleid ontwikkeld dat handvatten geeft bij eventuele ziekte van uw kind(eren). Dit

Nadere informatie

openbare basisschool Wynwizer jaargang 11, nr 9; 18 februari 2011 Fabeltjes dit schooljaar Fabeltjes vorig schooljaar Contact

openbare basisschool Wynwizer jaargang 11, nr 9; 18 februari 2011 Fabeltjes dit schooljaar Fabeltjes vorig schooljaar Contact pagina 1 van 5 openbare basisschool Wynwizer Fabeltjeskrant jaargang 11, nr 9; 18 februari 2011 Fabeltjes dit schooljaar Fabeltjes vorig schooljaar Contact INHOUD: print deze Fabeltjeskrant Data om te

Nadere informatie

Nr. 6 06 november 2015

Nr. 6 06 november 2015 Nr. 6 06 november 2015 Er bestaan geen korte wegen naar een plaats die de moeite waard is om naar toe te gaan (Beverly Sills) De afgelopen jaren hebben we ons als school ontwikkeld in aandacht voor talentvolle

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Maandopening. Kinderboekenweek 2014

KlimtorenNieuws. Maandopening. Kinderboekenweek 2014 KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 03 30-09-2014 Informatieavond en inloop In dit nummer: Informatieavond

Nadere informatie

Nummer 3 6 september 2013

Nummer 3 6 september 2013 Nummer 3 6 september 2013 Agenda 9 september Informatieavond 19.00 uur groep 7 20.00 uur groep 6 10 september 19.00 uur groep 3 19.30 uur Plusklas groepen 4 t/m 8 20.30 uur groep 5 11 september Informatieavond

Nadere informatie

Wat doet de GGD? Bij meerdere gevallen van bof kan de GGD onderzoek doen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de GGD.

Wat doet de GGD? Bij meerdere gevallen van bof kan de GGD onderzoek doen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de GGD. Wat is bof? Bof is een besmettelijke ziekte waarbij de speekselklier bij het oor ontstoken is. Bof wordt veroorzaakt door het bofvirus. Bof komt regelmatig voor in Nederland. De meeste kinderen in Nederland

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Week 37 11-09-2015. www.wicherzitsema.nl. directie.wicherzitsema@ noordkwartier.nl 0595-551646 06-29116188. Ruimte om te groeien

Nieuwsbrief 2. Week 37 11-09-2015. www.wicherzitsema.nl. directie.wicherzitsema@ noordkwartier.nl 0595-551646 06-29116188. Ruimte om te groeien Nieuwsbrief 2 Week 37 11-09-2015 www.wicherzitsema.nl Ruimte om te groeien directie.wicherzitsema@ noordkwartier.nl 0595-551646 06-29116188 Agenda september/oktober 25-09 Nieuwsbrief 3 25-09 8.45 uur Maandsluiting

Nadere informatie

Protocol: Zieke kinderen en medicijnen.

Protocol: Zieke kinderen en medicijnen. Protocol: Zieke kinderen en medicijnen. Deurne, juni 2015 PROTOCOL ZIEKE KINDEREN EN MEDICIJNEN Inleiding Als ouder kies je o.a. voor een buitenschoolse opvang omdat de opvang voor je kind gegarandeerd

Nadere informatie

Inleiding. Wat te doen bij zieke kinderen

Inleiding. Wat te doen bij zieke kinderen Inleiding De kinderdagverblijven van Medisch Centrum Haaglanden bieden kinderopvang voor gezonde kinderen. Zieke kinderen vragen andere aandacht en verzorging dan gezonde kinderen. Deze aandacht en verzorging

Nadere informatie

Nieuwsbrief JUNI Het einde van het schooljaar nadert... Groepsverdeling, groepsbezetting en lokaalindeling

Nieuwsbrief JUNI Het einde van het schooljaar nadert... Groepsverdeling, groepsbezetting en lokaalindeling Het einde van het schooljaar nadert... Beste ouder(s)/verzorger(s), We zitten aan het einde van het schooljaar en tellen af naar de zomervakantie. In deze nieuwsbrief treft u het vakantierooster voor het

Nadere informatie

Wiekendje. Vanuit het MT. Ter info: Het Wiekendje zal voortaan op donderdag uitkomen! In dit nummer: 10 september 2015 2015-2016

Wiekendje. Vanuit het MT. Ter info: Het Wiekendje zal voortaan op donderdag uitkomen! In dit nummer: 10 september 2015 2015-2016 Basisschool Het Molenven Wiekendje Koninginnelaan 1c 5263 DP Vught info@molenven.nl jaarboekmolenven@hotmail.nl 10 september 2015 2015-2016 Ter info: Het Wiekendje zal voortaan op donderdag uitkomen! Interessante

Nadere informatie

Als uw kind ziek is. Inleiding. Wat te doen bij zieke kinderen

Als uw kind ziek is. Inleiding. Wat te doen bij zieke kinderen Als uw kind ziek is Inleiding Het kinderdagverblijf van Medisch Centrum Haaglanden biedt kinderopvang voor gezonde kinderen. Zieke kinderen vragen andere aandacht en verzorging dan gezonde kinderen. Deze

Nadere informatie

DE ELS. Hardenberg, woensdag 9 september 2015 Jaargang 39, No. 2

DE ELS. Hardenberg, woensdag 9 september 2015 Jaargang 39, No. 2 CBS D E E L Z E N H O F Ondermaat 13, 7772 JA Hardenberg Tel. 0523-271574 e-mail: info@cbselzenhof.nl DE ELS Hardenberg, woensdag 9 september 2015 Jaargang 39, No. 2 1. Hartelijke groeten aan (Deze rubriek

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 juli 2017

Nieuwsbrief 7 juli 2017 Nieuwsbrief 7 juli 2017 Krentenbaard Klaar-overs Zomervakantieweken: een idee? Judo Bouw Kronstadtbrug & gevolgen voor de school (5) Aanbod Aslan 2017 2018 Belangrijke data Krentenbaard (Impetigo) Er heerst

Nadere informatie

BIJSLUITER. TETRACYCLINE 3% crème en zalf

BIJSLUITER. TETRACYCLINE 3% crème en zalf BIJSLUITER TETRACYCLINE 3% crème en zalf Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

De Kan Z PROTOCOL GEZONDHEIDSRISICO S

De Kan Z PROTOCOL GEZONDHEIDSRISICO S De Kan Z PROTOCOL GEZONDHEIDSRISICO S ALGEMENE REGEL: Als een kind ziek is;last heeft van het ziek zijn of zich niet lekker voelt en het kind het gewone programma van een dag niet aan kan, dan moet een

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Kinderziekten met vlekjes. Informatie voor ouders / verzorgers

Kinderziekten met vlekjes. Informatie voor ouders / verzorgers Kinderziekten met vlekjes Informatie voor ouders / verzorgers Bijna ieder kind krijgt wel eens een ziekte die vlekjes of blaasjes op de huid geeft. Meestal gaat het om waterpokken, om de vijfde ziekte,

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Denkt u aan het milieu voordat u deze nieuwsbrief print

Denkt u aan het milieu voordat u deze nieuwsbrief print Sportlaan 85 Postbus 68 7833 CH Nieuw-Amsterdam 7833 ZH Nieuw-Amsterdam Tel: 0591-552042 www.obs-bascule.nl Jaargang 12 nummer 4 vrijdag 11 september 2015 Denkt u aan het milieu voordat u deze nieuwsbrief

Nadere informatie

t PLANKIERTJE Schooljaar 2015 2016 Nummer 2 8 september 2015 Wedekindzijde 1-3 2725 PG Zoetermeer telefoon:079-3460047 MEDEDELINGEN DIRECTIE

t PLANKIERTJE Schooljaar 2015 2016 Nummer 2 8 september 2015 Wedekindzijde 1-3 2725 PG Zoetermeer telefoon:079-3460047 MEDEDELINGEN DIRECTIE t PLANKIERTJE Schooljaar 2015 2016 Nummer 2 8 september 2015 Wedekindzijde 1-3 2725 PG Zoetermeer telefoon:079-3460047 KALENDER: Informatieavond 08/09/15 Start Kinderboekenweek 07/10/15 Slot Kinderboekenweek

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. Duckie. Ziektebeleid

Kinderdagverblijf. Duckie. Ziektebeleid Kinderdagverblijf Duckie Ziektebeleid Ziektebeleid Kinderdagverblijf Duckie is niet berekend op de opvang van zieke kinderen. Ziekte is echter een nogal rekbaar begrip. Er ontstaat daardoor voor de ouders

Nadere informatie

TBC. Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op

TBC. Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op TBC Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U heeft van uw arts gehoord dat er bij u tuberculose is vastgesteld of dat er een verdenking op is. Net als alle andere

Nadere informatie

BIJSLUITER. TETRACYCLINE 3% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème en zalf

BIJSLUITER. TETRACYCLINE 3% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème en zalf BIJSLUITER TETRACYCLINE 3% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème en zalf Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze

Nadere informatie

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 )

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 ) Hallo Nummer 1 (schooljaar 2018-2019, 2 september 2018 ) Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze Hallo o.a. : Start schooljaar 2018-2019 Ouderavond donderdag 6 september Schoolfotograaf Jaarkalender Inschrijfmiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 10, 27 januari 2016 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633

Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 10, 27 januari 2016 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633 Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 10, 27 januari 2016 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633 Om te onthouden - 1 t/m 5 februari: ouders op bezoek -

Nadere informatie

Schooljaar 16/ november 2016 Nr. 11

Schooljaar 16/ november 2016 Nr. 11 Schooljaar 16/ 17 24 november 2016 Nr. 11 Van KDV De Sprong en PSZ De Sprong Ter info op kinderdagverblijf De Sprong en peuterspeelzaal De Sprong heerst hand-, voet- en mondziekte. Hieronder kunt u lezen

Nadere informatie

Protocol zieke kinderen

Protocol zieke kinderen Protocol zieke kinderen Doel: Zo zorgvuldig mogelijk omgaan met zieke kinderen en verdere besmetting zo veel mogelijk proberen te voorkomen. Duidelijkheid naar ouders toe over zieke kinderen. Waarom: Onze

Nadere informatie

INFO. Jaargang 24, Nummer 1, Maandag 04 september Eerste schooldag. Woensdag 06 september Donderdag 07 september Directie aanwezig

INFO. Jaargang 24, Nummer 1, Maandag 04 september Eerste schooldag. Woensdag 06 september Donderdag 07 september Directie aanwezig INFO Jaargang 24, Nummer 1, 5-9-2017 Maandag 04 september Eerste schooldag Dinsdag 05 september Woensdag 06 september Donderdag 07 september Directie aanwezig Vrijdag 08 september Maandag 11 september

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Openbare Basisschool

Nieuwsbrief van Openbare Basisschool Welkom! De eerste schoolweek zit er weer op. Na een lange vakantie is iedereen weer fris aan een nieuw schooljaar begonnen. Voor veel kinderen was het wel even wennen: een nieuwe leerkracht, voor het eerst

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Kerstdiner op donderdag 18 december. o.a. in dit nummer: Op donderdag 18 december zijn alle kinderen vanaf 12.00 uur vrij.

Uiltje gemist? kalender. Kerstdiner op donderdag 18 december. o.a. in dit nummer: Op donderdag 18 december zijn alle kinderen vanaf 12.00 uur vrij. 10 december 2014 kalender Donderdag 11 december Kerstmusical groep 6 Lieke/ Hanneke Dinsdag 16 december Kerstmusical groep 6 Marian/Jorine Vergadering Leerlingenraad Donderdag 18 december Vrije middag

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen Lynn is bij ons op school gekomen. Zij zit in groep 1. We wensen haar een fijne tijd op school!

Nieuwe leerlingen Lynn is bij ons op school gekomen. Zij zit in groep 1. We wensen haar een fijne tijd op school! N i e u w s b r i e f 1 J a a r g a n g 5 s e p t e m b e r 0 1 6 Nieuwe leerlingen Lynn is bij ons op school gekomen. Zij zit in groep 1. We wensen haar een fijne tijd op school! De eerste schoolweek

Nadere informatie

Ziekte Ziekteverschijnselen Incubatietijd Besmettelijk? Wering school * Risicogroepen. Ja, 5 dagen voor tot negen dagen na het begin van de zwelling.

Ziekte Ziekteverschijnselen Incubatietijd Besmettelijk? Wering school * Risicogroepen. Ja, 5 dagen voor tot negen dagen na het begin van de zwelling. Hieronder vindt u een lijst met veel voorkomende kinderziektes op school. Als school hanteren wij de richtlijnen van de GGD. Op de site van de GGD vindt u nog meer informatie over deze kinderziektes en

Nadere informatie

TBC (OF TUBERCULOSE)

TBC (OF TUBERCULOSE) TBC (OF TUBERCULOSE) Wat is TBC of tuberculose? TBC of tuberculose is een besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door de tuberkelbacterie of de bacil van Koch. De meest voorkomende vorm is longtuberculose.

Nadere informatie

Beste ouders, bij deze Info 14. Als bijlagen de huiswerklijn van De Vliet en een flyer van RHO Toneel. De Vliet dubbel in de prijzen

Beste ouders, bij deze Info 14. Als bijlagen de huiswerklijn van De Vliet en een flyer van RHO Toneel. De Vliet dubbel in de prijzen Info Nr. 14 Dinsdag 6 maart 2018 Beste ouders, bij deze Info 14. Als bijlagen de huiswerklijn van De Vliet en een flyer van RHO Toneel. De Vliet dubbel in de prijzen Gisteren viel ons een mooie verrassing

Nadere informatie

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 27-9-2016 Vierde nieuwsbrief Honden op het plein. Bij het halen en brengen van de kinderen naar school komen regelmatig honden mee. Terwijl de kinderen

Nadere informatie

Infobulletin. September 2013. 14.30u. studiemiddag team: Woordenschatonderwijs

Infobulletin. September 2013. 14.30u. studiemiddag team: Woordenschatonderwijs Infobulletin September 2013 Kalender Zondag 1 september juf Irma Jansen jarig Dinsdag 3 september 14.30u. studiemiddag team: Woordenschatonderwijs Woensdag 4 september juf Irma Groothuis jarig Donderdag

Nadere informatie

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Dinsdag 16-2 Woensdag 17-2 Donderdag 18-2

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Dinsdag 16-2 Woensdag 17-2 Donderdag 18-2 Info Bron Amersfoort-Vathorst 11 februari 2016 Uitgave 24, jaargang 8 Colofon: Redactie: MT, Catherine van Dord en Astrid Vianen Redactieadres: Infobron@obsatlantis.nl InfoBron is een informatiebulletin

Nadere informatie

I n f o b r i e f. Maart Infobrief voor alle ouder(s) of verzorger(s), (alle data Deo Volente)

I n f o b r i e f. Maart Infobrief voor alle ouder(s) of verzorger(s), (alle data Deo Volente) Infobrief voor alle ouder(s) of verzorger(s), (alle data Deo Volente) MR zaken Binnenkort vergadert de medezeggenschapsraad. Het eerste deel van de vergadering is voor ouders en personeel toegankelijk.

Nadere informatie

Vandaag zijn alle kinderen op school bezig met het maken van een Palm Pasen stok. In een mooie optocht zullen zij vanmiddag langs zieke en/of oudere

Vandaag zijn alle kinderen op school bezig met het maken van een Palm Pasen stok. In een mooie optocht zullen zij vanmiddag langs zieke en/of oudere Deze week was de week van de BMS. We zijn gestart met een prachtige viering op maandag. Tijdens de viering is er verteld over kinderen die op de vlucht zijn onder andere in Syrië, Libanon, Turkije, Jordanië

Nadere informatie

Het Toermalijntje /2018 nummer 18

Het Toermalijntje /2018 nummer 18 Het Toermalijntje 13-07-2018 2017/2018 nummer 18 AGENDA Dinsdag 17 juli, 19.45 uur afscheid groep 8, locatie hoofd: alleen voor genodigden. Dinsdag 17 juli, 15.15 uur afscheid Albert locatie hoofd. Dinsdag

Nadere informatie

ja, tot diarree over is (nee bij toxine) uren tot enkele weken 1 tot 4 dagen van 1 dag vóór tot 6 dagen na het begin van de ziekteverschijnselen

ja, tot diarree over is (nee bij toxine) uren tot enkele weken 1 tot 4 dagen van 1 dag vóór tot 6 dagen na het begin van de ziekteverschijnselen INFECTIEZIEKTESCHEMA VOOR OUDERS Algemeen: een kind dat zich ziek voelt (koorts, hangerig, geen eetlust) behoort thuis te blijven Ziekte Ziekteverschijnselen Incubatietijd Besmettelijk? Wering school Risicogroepen

Nadere informatie

[ T KWEBBELHOLT 6 Jaargang 28 nr.1

[ T KWEBBELHOLT 6 Jaargang 28 nr.1 8 september 2018 [ T KWEBBELHOLT 2018-2019 ] 6 Jaargang 28 nr.1 Afgelopen maandag zijn we begonnen aan het nieuwe schooljaar en we kunnen terugkijken op een geslaagde eerste week. De opening van de Gouden

Nadere informatie

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website.

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website. Bijbelverhalen Week 35; maandag 29 augustus vrijdag 2 september Weekthema: Ontdekken Verhalen: Exodus 2; Mozes Lied: Mijn God is zo groot Week 36; maandag 5 september vrijdag 9 september Weekthema: Een

Nadere informatie

Datum: 21 augustus 2015 Jaargang: 26 Nummer: start Bran-dingen @pcbdebranding

Datum: 21 augustus 2015 Jaargang: 26 Nummer: start Bran-dingen @pcbdebranding Datum: 21 augustus 2015 Jaargang: 26 Nummer: start Bran-dingen @pcbdebranding 26 augustus Luizencontrole 26 Startdienst, 19.00 uur in De Hoeksteen 31 Gebedsgroep 31 Rots en Water informatieavond voor ouders

Nadere informatie

Informatie van de werkgroep, Onderzoek naar andere schooltijden.

Informatie van de werkgroep, Onderzoek naar andere schooltijden. Betreft: Informatie van de werkgroep, Onderzoek naar andere schooltijden. Beste ouders/ verzorgers en leerkrachten van de Boeier, Dinsdag 14 maart hebben we een ouderavond georganiseerd over het onderzoek

Nadere informatie

Kwekkeveld nieuws. Beste ouder(s), verzorger(s),

Kwekkeveld nieuws. Beste ouder(s), verzorger(s), Kwekkeveld nieuws Beste ouder(s), verzorger(s), De start van het schooljaar is weer een feit. Na bijna 2 weken school lijkt het alsof we niet op vakantie geweest zijn. Alle zaken zijn zo n beetje opgestart

Nadere informatie

Brede school Blitterswijck Schooljaar 2009-2010 Nr. 1

Brede school Blitterswijck Schooljaar 2009-2010 Nr. 1 Brede school Blitterswijck Schooljaar 2009-2010 Nr. 1-7 september 2009 Blitsgids Start nieuwe schooljaar De vakantie zit er op. Vandaag zijn we weer fris van start gegaan. Hopelijk heeft iedereen er weer

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 06. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam

ICBS De Windroos WEEKINFO 06. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam WEEKINFO 06 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 17-10-2017 Jaarvergadering OR Beste ouders/verzorgers, In deze info: Aanmelden voor Gras Jaarvergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Huisregels zieke kinderen Peuterspeelzaal Tamarinde

Huisregels zieke kinderen Peuterspeelzaal Tamarinde Huisregels zieke kinderen Peuterspeelzaal Tamarinde 2016 2017 Huisregels zieke kinderen Peuterspeelzaal Tamarinde is niet berekend op de opvang van zieke kinderen. Ziekte is echter een nogal rekbaar begrip.

Nadere informatie

CBS De Paadwizer. Belangrijke data: Van de directie. Nieuwsbrief nr. 2 oktober oktober Ouderpanel 19.

CBS De Paadwizer. Belangrijke data: Van de directie. Nieuwsbrief nr. 2 oktober oktober Ouderpanel 19. Nieuwsbrief 18-19 nr. 2 oktober 2018 CBS De Paadwizer Willem Kroezestraat 6-B 8434 NN Waskemeer Tel: 0516-421075 Mail: cbsdepaadwizer@tjongerwerven.nl Van de directie Kom erbij! Het thema van de kinderboekenweek

Nadere informatie

PROTOCOL ZIEKE KINDEREN 2014

PROTOCOL ZIEKE KINDEREN 2014 PROTOCOL ZIEKE KINDEREN 2014 Ria Kruiper Inleiding Als ouder kies je o.a. voor een BSO omdat de opvang voor je kind gegarandeerd is. Een uitzondering is echter een ziek kind. Zieke kinderen kunnen de BSO

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 8 september 2016

Nieuwsbrief 2 8 september 2016 Nieuwsbrief 2 8 september 2016 Aan alle ouders / verzorgers, In deze Nieuwsbrief: Algemene ouderinformatieavond Protocol medische handelingen MR-vergadering Nieuw MR lid Even voor stellen: Stefan Bus Batterijen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 1: week 34 - schooljaar 2009-2010

Nieuwsbrief nummer 1: week 34 - schooljaar 2009-2010 Nieuwsbrief nummer 1: week 34 - schooljaar 2009-2010 De kop is eraf!!! Gisteren hebben we een gezellige feestdag gehad met prachtig weer. Samen met de feestcommissie hadden we allerlei activiteiten uitgewerkt

Nadere informatie

Protocol 8: Zieke Kinderen in het Kindercentrum 1 (ZKKC) KDV t Sprookjesland

Protocol 8: Zieke Kinderen in het Kindercentrum 1 (ZKKC) KDV t Sprookjesland Protocol 8: Zieke Kinderen in het Kindercentrum 1 (ZKKC) KDV t Sprookjesland 1 Laatste versie: 27 januari 2014 INHOUD 8.1. Ziek of niet ziek? 8.2. Kan het kind in de groep blijven? 8.3. Wanneer moeten

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, april 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer

Nadere informatie

Het volgende Praatpaaltje verschijnt op ) GOED GEDAAN! SCHOOLKALENDER

Het volgende Praatpaaltje verschijnt op ) GOED GEDAAN! SCHOOLKALENDER Het volgende Praatpaaltje verschijnt op 8-10-2018) Deze keer geen stukje Goed Gedaan! GOED GEDAAN! Klik hier voor de kalender op de website SCHOOLKALENDER WIJZIGING GEGEVENS? Heeft u een wijziging in uw

Nadere informatie

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September Overzicht activiteiten september 2012 De nieuwsbrief van 7 september 2012 Datum Activiteit Voor wie September Di. 11-09 Aangekondigde BHV oefening Gr 1-8 Di. 11-09 Informatie-ochtend Ouders van potentiële

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 mei. Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Nieuwsbrief 10 mei. Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 10 mei Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord Na het goede nieuws

Nadere informatie

Verankering: Pedagogisch beleid/werkplan - beleidsplan veiligheid en gezondheid.

Verankering: Pedagogisch beleid/werkplan - beleidsplan veiligheid en gezondheid. Protocol zieke kinderen Doel: Zo zorgvuldig mogelijk omgaan met zieke kinderen en verdere besmetting zo veel mogelijk proberen te voorkomen. Duidelijkheid naar ouders toe over zieke kinderen. Waarom: Onze

Nadere informatie

September 2018 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

September 2018 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS September 2018 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 10 september Informatieavond Rots en Water voor ouders van kinderen in groep 7/8 13 september Training Rots en

Nadere informatie

Beleid van `t Nieuwendammer Kresje bij zieke kinderen.

Beleid van `t Nieuwendammer Kresje bij zieke kinderen. Beleid van `t Nieuwendammer Kresje bij zieke kinderen. Ziek. En dan? Als een kind ziek wordt tijdens zijn crêche dag, wordt er na overleg met de leiding contact gezocht met de ouders. Er zijn dan twee

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. de Baarzen, nr. 12 22 februari 2013. Rouppe v.d. Voortlaan 1, 5262 HC Vught,

NIEUWSBRIEF. de Baarzen, nr. 12 22 februari 2013. Rouppe v.d. Voortlaan 1, 5262 HC Vught, NIEUWSBRIEF de Baarzen, nr. 12 22 februari 2013 Rouppe v.d. Voortlaan 1, 5262 HC Vught, telefoon: 073-6563920 fax: 073-6568038 e-mail: info@debaarzen.nl website: www.debaarzen.nl redactie nieuwsbrief:

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

Aan het begin van het nieuwe schooljaar is het handig om allerlei belangrijke dingen over groep 1/2 op een rijtje te hebben.

Aan het begin van het nieuwe schooljaar is het handig om allerlei belangrijke dingen over groep 1/2 op een rijtje te hebben. Groep 1/2 2017/2018 Beste ouder(s), Aan het begin van het nieuwe schooljaar is het handig om allerlei belangrijke dingen over groep 1/2 op een rijtje te hebben. Groep 2 Dit schooljaar zitten er 16 leerlingen

Nadere informatie

Ziekte bij Calimero Kinderopvang

Ziekte bij Calimero Kinderopvang Ziekte bij Calimero Kinderopvang 1. Zieke kinderen Als team hebben we er begrip voor, dat het heel lastig kan zijn als uw kind ziek is en u moet werken. Toch is het noodzakelijk dat een kinderdagverblijf

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nachtegaallaan 25 3181 SL Rozenburg Tel: 01818-212248 Perengaarde 1 3181 PV Rozenburg Tel: 0181-212485 www.pcbsderegenboog.vcodekring.nl info@pcbsderegenboog.vcodekring.nl

Nadere informatie

EEN BRANDWOND FRANCISCUS VLIETLAND

EEN BRANDWOND FRANCISCUS VLIETLAND EEN BRANDWOND FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Uw huid kan redelijk goed tegen warmte, zoals van een warm bad. Maar bij echte hitte, bijvoorbeeld in een te heet bad, kan de huid verbranden. De huid doet

Nadere informatie

Basisschool Pius X. Jaargang 19 Nieuwsbrief nr. 7 van 1 december Jordaansingel GP Haaksbergen. Tel

Basisschool Pius X. Jaargang 19 Nieuwsbrief nr. 7 van 1 december Jordaansingel GP Haaksbergen. Tel Jaargang 19 Nieuwsbrief nr. 7 van 1 december 2016 Basisschool Pius X Jordaansingel 20. 7481GP Haaksbergen. Tel. 053-5721396. directie@piusx.eu Sinterklaas Maandagmorgen 5 december zal Sinterklaas een bezoekje

Nadere informatie

Protocol zieke kinderen en medicijnen

Protocol zieke kinderen en medicijnen Protocol zieke kinderen en medicijnen Inleiding Als ouder kies je o.a. voor een kinderdagverblijf omdat de opvang voor je kind gegarandeerd is. Een uitzondering is echter een ziek kind. Zieke kinderen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.:

NIEUWSBRIEF. Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.: NIEUWSBRIEF Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.: obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515 E directie.bijenkorf@oo-h.nl I www.obsbijenkorf.nl Voor de agenda: Dinsdag 5 sept.

Nadere informatie

Protocol Ziekte Protocol ziekte Peuteropvang Calimero versie 0 oktober 2016

Protocol Ziekte Protocol ziekte Peuteropvang Calimero versie 0 oktober 2016 Protocol Ziekte Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Zieke Kinderen... 3 2.1 Wat doen we met zieke kinderen?... 3 2.2 Wanneer kunnen kinderen niet meer op de groep blijven?... 3 2.3 Wanneer wordt de huisarts ingeschakeld?...

Nadere informatie

Informatie betreft een aantal infectieziekten waarbij we het beleid hanteren van het RIVM

Informatie betreft een aantal infectieziekten waarbij we het beleid hanteren van het RIVM Informatie betreft een aantal infectieziekten waarbij we het beleid hanteren van het RIVM HOOFDLUIS Hoofdluizen zijn kleine, grauwe beestjes van twee à drie millimeter lengte. Luizen zitten het liefst

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 6 september 2017

Nieuwsbrief 1 6 september 2017 Nieuwsbrief 1 6 september 2017 Beste kinderen en ouders, De vakantie zit er al weer op en we zijn vorige week gestart met weer een nieuw schooljaar. We zijn op een hele fijne, rustige manier begonnen.

Nadere informatie