Wat houdt natuurbegraven in? Respect voor overledene en natuur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat houdt natuurbegraven in? Respect voor overledene en natuur"

Transcriptie

1 Wat houdt natuurbegraven in? Respect voor overledene en natuur 3 Natuurbegraven is de oudste en meest natuurlijke manier om een overledene te begraven. Een manier om het lichaam terug te geven aan de natuur. Respect voor de overledene gaat hand in hand met respect voor natuur en milieu. Dat is waarom steeds meer mensen kiezen voor deze vorm van begraven. Nederland kent nog maar weinig natuurbegraafplaatsen. Hillig Meer biedt u als nabestaande een bijzondere plaats om uw naaste te begraven, ruimtelijk en midden in het bos. Een troostrijke omgeving om dierbaren te gedenken en waar u naar terug kunt gaan op momenten dat u daarvoor kiest. De kist of urn waarvoor u kiest is daarom volledig gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal. Dit materiaal is vergankelijk en wordt snel opgenomen door de natuur. Ook gedenktekens en grafaanduidingen zijn natuurlijk aanwezig, zoals een boom of een Drentse zwerfkei met inscriptie. Bijzondere laatste rustplaats Een natuurbegraafplaats is een laatste rustplaats voor iedereen, ongeacht geloof of afkomst. Met de vrijheid om de ceremonie persoonlijk in te vullen. Wie op Hillig Meer een laatste rustplaats zoekt, mag zelf een plaats uitkiezen. Graven krijgen hier alle ruimte. Het graf wordt niet geruimd, het grafrecht is eeuwig. Steeds meer mensen hebben behoefte aan een andere manier van gedenken Door een graf te reserveren op Natuurbegraafplaats Hillig Meer draagt u direct bij aan het in stand houden van natuur voor toekomstige generaties. In harmonie met natuur en milieu Op een natuurbegraafplaats begraaft u uw naaste in harmonie met de natuur. Dat betekent dat de begraafplaats het milieu zo min mogelijk belast en past binnen het bestaande bosbeheer. De cirkel van leven en dood Afscheid nemen van een dierbare ontsluit het besef over leven en dood. Het is fijn als je je dan verbonden voelt met de natuur. Een ceremonie en gedenkplaats in de natuur geven ruimte aan rouw, verdriet en het laatste afscheid. Aan gedachten over de eindigheid van een mensenleven en over de eeuwige cirkel van leven en dood.

2 Over Hillig Meer Eeuwenoude grafcultuur 5 Natuurbegraafplaats Hillig Meer ligt in het prachtige bosgebied van de Drentse Hondsrug, vlakbij Assen. Het maakt deel uit van Landgoed Heidehof. Het is met 33 hectare de grootste natuurbegraafplaats van Nederland. Een bijzondere, oude gedenkplek met een eeuwenoude grafcultuur. Het idee om van dit gebied een natuurbegraafplaats te maken, is ontstaan toen in één van de grafheuvels een dubbelgraf werd ontdekt van een jonge moeder en haar kind van vier, die daar in foetushouding waren begraven. Deze voorhistorische vondst is te zien in het Drents museum in Assen. Heilige plek Hillig Meer, oftewel Heilig Meer, is de naam van het ven dat ligt op de natuurbegraafplaats en verwijst naar een heilige plek. Op het landgoed bevindt zich een aantal van dit soort pingoruïnes, overblijfselen van de laatste ijstijd. In dit Drentse veengebied werden in 1957 de resten van het tempeltje van Barger-Oosterveld gevonden, een sierlijk eikenhouten gebouwtje uit 1470 voor Christus. Aangenomen wordt dat het tempeltje gebruikt werd voor ceremonies en rituelen. Aan de gewijde rust in dit gebied is nog niets veranderd in de loop der eeuwen. Hier ervaart u hoe de cyclus van leven en dood zich oneindig herhaalt. We komen voort uit de natuur en keren er weer naar terug. Voor veel mensen is dat een troostrijke gedachte die helpt bij het verwerken van het verdriet dat verlies met zich meebrengt. Een gedachte die ook meespeelt bij het uitzoeken van een geschikte plek en het voorbereiden en uitvoeren van een passende afscheidsceremonie. Landgoed Heidehof Landgoed Heidehof is een natuurgebied van 155 hectare. Het eigentijdse landhuis werd ecologisch gebouwd op de ruïnes van landhuis Heidehof uit Een nieuw aangeplante beukenlaan verbindt op karakteristieke wijze het landgoed en de natuurbegraafplaats. Bij het landhuis is een mooie wilde tuin. Het landgoed bestaat uit heide en verschillende soorten jong en oud bos. Er zijn vennen, onder meer een hoogveenven, en een aantal pingoruïnes. Er is een groot soortenrijkdom van planten en bijzondere dieren.

3 Verantwoord groene uitvaart De natuur on ermt zich over het graf Een uitvaart op Natuurbegraafplaats Hillig Meer is in alle opzichten een groene uitvaart. Gebruikte materialen moeten daarom gemakkelijk weer kunnen worden opgenomen door de natuur. Na de begrafenis ontfermt de natuur zich over het graf, zodat dit na verloop van tijd weer één wordt met de omgeving. Als nabestaande kunt u het graf altijd terugvinden; we meten de ligging nauwkeurig in en u krijgt de exacte gegevens. Gedenkteken en grafaanduiding Het is geheel aan u of u een gedenkteken of grafaanduiding wilt. U mag daarvoor gebruikmaken van een Drentse zwerfkei met inscriptie. In het jonge bos kunt u ook een boom laten planten op of naast het graf. Op traditionele begraafplaatsen kiezen mensen gewoonlijk voor een grafmonument. Dat is op Hillig Meer niet mogelijk, omdat dit oorspronkelijk niet in de natuur aanwezig is. 9 Kist of urn De kist, urn of mand waarvoor u kiest bestaat volledig uit biologisch afbreekbaar materiaal. Bijvoorbeeld een eenvoudige kist gemaakt van hout uit het bos van Landgoed Heidehof. Maar u kunt ook kiezen voor bamboe of karton. Een eventuele lijkwade en de kleding van de overledene zijn ook van natuurlijk afbreekbaar materiaal, zoals linnen of wol. Stichting Landgoed Heidehof Stichting Landgoed Heidehof bewaakt het duurzame beheer van de natuur op het landgoed waarvan de natuurbegraafplaats onderdeel is. Wij besteden elke dag veel zorg en aandacht aan natuurbehoud. We hechten groot belang aan een goede relatie tussen mens en natuur en dragen bij aan hogere maatschappelijke en politieke waardering van natuur. Het verstrooien van as is niet toegestaan op Hillig Meer, omdat dit schadelijk is voor natuur. U kunt as wel uitstrooien in een graf of in een urn begraven. Een deel van de betaling voor grafrechten wordt gereserveerd voor natuur- en bosbeheer. Hiermee stellen we ook de toekomst van het bos veilig. En als nabestaanden behoudt u hierdoor een bijzondere plek waar u altijd naar kunt terugkeren. Als nabestaande behoudt u een bijzondere plek waar u altijd naar kunt terugkeren

4 Persoonlijke wensen Le erlijk en figuurlijk alle ruimte U heeft op Natuurbegraafplaats Hillig Meer letterlijk en figuurlijk veel vrijheid om een persoonlijke invulling te geven aan de laatste rustplaats en de uitvaartceremonie. Kindergraf In het jonge bos, hebben wij een speciaal gedeelte ingericht om overleden kinderen te begraven. Ouders en Ceremonie Een betekenisvolle, passende afscheidsceremonie is een belangrijk begin van het rouwproces. Dat kan op veel Bij ons zijn mensen met elke levensbeschouwing, geloofsovertuiging en culturele achtergrond welkom. Er is alle ruimte en tijd voor uw wensen, zolang respect voor de overledene en de natuur maar voorop staan. nabestaanden die er behoefte aan hebben, kunnen zo lotgenoten ontmoeten en hun ervaringen en gevoelens met elkaar delen. Ouders kunnen een plek bij het graf van hun kind reserveren, zodat zij naast hun kind begraven kunnen worden. manieren. Bij ons kunt u dit laatste afscheid op uw eigen manier vormgeven. Op de natuurbegraafplaats staat een karakteristieke boskapel die u mag gebruiken. Veel ceremonies bestaan uit tijd voor sprekers, rituele 11 Een plek kiezen Een wandeling door het gebied is de beste manier om de plek voor een laatste rustplaats uit te kiezen. Voor uzelf of uw dierbare. Het is uiteraard zeer persoonlijk wat bepaalt welke plek dat voor u is. Een type landschap kan belangrijk zijn, een gevoel, herkenning in iets wat u ziet, hoort of ervaart, iets dat u raakt. Eeuwigdurende grafrust Op Natuurbegraafplaats Hillig Meer heeft u eeuwige grafrust. Elk graf blijf intact en wordt nooit geruimd. Deze laatste rustplaats reserveert u dus letterlijk voor onbepaalde tijd. Dit past bij de gedachte om de natuur zo min mogelijk te verstoren. handelingen, zoals het uitblazen van een kaars, stiltemomenten en muziek. Akoestische muziek heeft de voorkeur, omdat we vinden dat dit het best past bij onze zorg voor de natuur. Het ontvangsthuis heeft een prachtige akoestiek. Uw uitvaartbegeleider Wat uw wensen voor de ceremonie ook zijn, uw In principe mag u overal een plek reserveren, zolang die nog vrij is. Sommige plekken zijn door archeologische of ecologische waarde uitgesloten voor graven. Op een traditionele begraafplaats gaat de termijn van een grafrecht in zodra u reserveert en deze verloopt na een aantal jaren. Op Hillig Meer hoeft u zich geen zorgen te maken over verlenging van grafrechten. U kunt uitvaartbegeleider kan u desgewenst begeleiden bij het vormgeven en uitvoeren ervan. Wij brengen u graag in contact met betrokken en vakkundige uitvaart- en ritueelbegeleiders. dus met een gerust hart nu al een graf reserveren. En Het is mogelijk een enkel graf, een familiegraf of meerdere plekken naast elkaar te kiezen. Een herbegrafenis van een naaste die elders is begraven, is ook mogelijk op Hillig Meer. nabestaanden blijft een moeilijke beslissing in de toekomst bespaard.

5 Vijf unieke aspecten op een rij De voordelen van natuurbegraven op Hillig Meer 19 Wat maakt natuurbegraven op Hillig Meer zo uniek? We hebben het voor u samengevat in vijf aspecten. 1) U draagt bij aan natuurbehoud en ontwikkeling van nieuwe natuur Natuurbegraven is een mooie en duurzame manier van begraven. Op Natuurbegraafplaats Hillig Meer besteden we veel zorg en aandacht aan behoud van oorspronkelijke flora en fauna. Er staat oud en jong bos en er wordt steeds nieuwe natuur ontwikkeld. Door een graf te reserveren op Hillig Meer draagt u direct bij aan het in stand houden van natuur voor toekomstige generaties. 2) Eenmalig laag tarief U betaalt eenmalig voor een plek met eeuwig grafrecht. Een graf is gesitueerd op een ruim stuk grond van tenminste 25 vierkante meter. Reserveert u een plek voor uzelf, dan kunt u het begraaftarief optioneel van tevoren betalen, zodat nabestaanden hier geen omkijken naar hebben. De uiteindelijke kosten (voor de plek en het begraven) zijn aanzienlijk lager dan bij een traditionele begraafplaats. 3) Prettig geregeld voor nabestaanden Als nabestaande heeft u een bijzondere plek in een prachtige omgeving met een eeuwenoude graftraditie. Hier kunt u uw dierbaren gedenken en ervaart u de troostende kracht van natuur op de manier en momenten dat u dat wilt. U hoeft zich geen zorgen te maken over het onderhoud van het graf en het verlopen van grafrecht; dat is op Hillig Meer goed geregeld en voor onbepaalde tijd. 4) Alle ruimte voor persoonlijke invulling U kiest zelf de plek die het beste bij u past. En voor de uitvaartceremonie is alle ruimte voor persoonlijke invulling, zolang respect voor de overledene en de natuur maar voorop staan. 5) Praktische voorzieningen en uitstekende faciliteiten U kunt gebruikmaken van praktische voorzieningen en uitstekende faciliteiten, zoals het sfeervolle ontvangsthuis, de karakteristieke boskapel en catering.

Een eeuwigdurende rustplaats midden in de natuur

Een eeuwigdurende rustplaats midden in de natuur Een eeuwigdurende rustplaats midden in de natuur Inhoud 4 Wat houdt natuurbegraven in? 5 Over Hillig Meer Misschien heeft u net een dierbare verloren. Dan komt er veel op u af. Uw verdriet en herinneringen

Nadere informatie

Een eeuwigdurende rustplaats midden in de natuur

Een eeuwigdurende rustplaats midden in de natuur Een eeuwigdurende rustplaats midden in de natuur Inhoud 4 Wat houdt natuurbegraven in? Dolf van der Weij 5 Over Hillig Meer Misschien heeft u net een dierbare verloren. Dan komt er veel op u af. Uw verdriet

Nadere informatie

rust en ruimte één met de natuur begraafplaats Oostwolderweg 3a 9672 VB Winschoten postadres Oostereinde TB Winschoten

rust en ruimte één met de natuur begraafplaats Oostwolderweg 3a 9672 VB Winschoten postadres Oostereinde TB Winschoten Deze brochure is gedrukt op 100% gerecycled papier. rust en ruimte één met de natuur begraafplaats Oostwolderweg 3a 9672 VB Winschoten postadres Oostereinde 13 9672 TB Winschoten Tel. 06 409 97 008 natuurbegraven.nl

Nadere informatie

Begraafplaats Oud-Kralingen

Begraafplaats Oud-Kralingen Begraafplaats Oud-Kralingen Vanaf het einde van de 20e eeuw zien we een herwaardering van lang bestaande waarden, een nieuwe bezinning ook op het thema van de dood en de beleving daarvan door de nabestaanden.

Nadere informatie

Respect voor de natuur

Respect voor de natuur Respect voor de natuur Natuurlijk begraven op begraafplaats en crematorium Hofwijk Natuurgedeelte begraafplaats en crematorium Hofwijk Wat bieden wij? Voor de mensen bij wie de natuur een speciale plek

Nadere informatie

Als de dood in het leven komt.. Een mooie locatie voor een waardig afscheid.

Als de dood in het leven komt.. Een mooie locatie voor een waardig afscheid. Begraafplaats Maastricht Als de dood in het leven komt.. Een mooie locatie voor een waardig afscheid. De gemeentelijke begraafplaats in Maastricht. In Maastricht kunnen overledenen begraven worden op een

Nadere informatie

Zwolse Natuurbegraafplaats

Zwolse Natuurbegraafplaats Eerste natuurbegraafplaats Overijssel biedt méér keuze én voegt natuur toe Zwolse Natuurbegraafplaats op Kranenburg Zwolse Natuurbegraafplaats KranenB urg ergklooster Zwolse Natuurbegraafplaats op Kranenburg

Nadere informatie

Open dag. zaterdag 16 september. van tot uur

Open dag. zaterdag 16 september. van tot uur Open dag zaterdag 16 september van 10.00 tot 17.00 uur Welkom Van harte welkom op natuurbegraafplaats Heidepol, aan de rand van de Veluwe. Voor velen inmiddels een vertrouwde omgeving. Wij hopen dat u

Nadere informatie

Inzicht in de mogelijkheden die de gemeente Oud-Beijerland biedt op de algemene begraafplaats. BEGRAVEN

Inzicht in de mogelijkheden die de gemeente Oud-Beijerland biedt op de algemene begraafplaats. BEGRAVEN Inzicht in de mogelijkheden die de gemeente Oud-Beijerland biedt op de algemene begraafplaats. BEGRAVEN Inleiding Begraven, het is geen alledaags onderwerp. Toch kunt u er geheel onverwachts mee te maken

Nadere informatie

Uitvaarten en rouwbezoek. Algemene informatie. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis

Uitvaarten en rouwbezoek. Algemene informatie. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Uitvaarten en rouwbezoek Algemene informatie Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis In Maassluis zijn twee gemeentelijke begraafplaatsen waarvan één met crematorium. Bij een overlijden heeft u de keuze

Nadere informatie

Open dag. zaterdag 23 september. van tot uur

Open dag. zaterdag 23 september. van tot uur Open dag zaterdag 23 september van 10.00 tot 17.00 uur Welkom Van harte welkom op natuurbegraafplaats Schoorsveld, in de buurt van Strabrechtse Heide. Wij hopen dat u vandaag op een plezierige manier kennis

Nadere informatie

Begraafplaatsen in Zwijndrecht

Begraafplaatsen in Zwijndrecht Begraafplaatsen in Zwijndrecht Begraafplaatsen in Zwijndrecht Inleiding Aan het einde van een mensenleven wacht onvoorwaardelijk de dood. Bij het eind van een leven hoort ook het proces van afscheid nemen.

Nadere informatie

Begraven en asbestemming

Begraven en asbestemming Begraven en asbestemming In deze folder geven wij u algemene informatie die u helpt bij het maken van een keuze voor een laatste rustplaats op een gemeentelijke begraafplaats. De gemeente Meppel beschikt

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 2. De gemeentelijke begraafplaats 2. De aula Rond-om 3. Soorten graven 4. Urnen en as 5. Soorten urnen graven 6

Inhoudsopgave. Inleiding 2. De gemeentelijke begraafplaats 2. De aula Rond-om 3. Soorten graven 4. Urnen en as 5. Soorten urnen graven 6 Inhoudsopgave Inleiding 2 De gemeentelijke begraafplaats 2 De aula Rond-om 3 Soorten graven 4 Urnen en as 5 Soorten urnen graven 6 Aankleding van het graf 7 Het ruimen van graven 7 Tarieven 8 Overige begraafplaatsen

Nadere informatie

EEN BIJZONDERE BEGRAAFPLAATS

EEN BIJZONDERE BEGRAAFPLAATS EEN BIJZONDERE BEGRAAFPLAATS MET EEN NATUURBEGRAAFPLAATS VOLGEN WE EEN LANDELIJKE TREND OVER PARKSTAD LIMBURG De regio, de oostelijke mijnstreek, is door de mijnindustrie een verweven stedelijk gebied

Nadere informatie

Wat zijn de kosten voor een begrafenis op R.-K. Begraafplaats Buitenveldert?

Wat zijn de kosten voor een begrafenis op R.-K. Begraafplaats Buitenveldert? Kostenoverzicht 2012 Wat zijn de kosten voor een begrafenis op R.-K. Begraafplaats Buitenveldert? Hieronder vindt u uitleg over een aantal mogelijkheden en de te verwachten kosten voor het begraven op

Nadere informatie

Reglement voor bezoekers en gebruikers

Reglement voor bezoekers en gebruikers Reglement voor bezoekers en gebruikers 1 Algemeen Reglement voor bezoekers en gebruikers van Natuurbegraafplaats Weverslo 1. Natuurbegraafplaats Weverslo onderscheidt zich door de unieke sfeer waar cultuur,

Nadere informatie

RUST, RUIMTE EN NATUUR

RUST, RUIMTE EN NATUUR BEGRAAFPLAATSEN De gemeentelijke begraafplaatsen in Utrechtse Heuvelrug zijn een oase van rust, ruimte en natuur. De bomen, de vogels die u hoort en de rust om u heen zorgen voor een mooie en stemmige

Nadere informatie

Gemeentelijke begraafplaats. Een mensenleven is niet meer dan een hartslag op de eeuwigheid

Gemeentelijke begraafplaats. Een mensenleven is niet meer dan een hartslag op de eeuwigheid Gemeentelijke begraafplaats Een mensenleven is niet meer dan een hartslag op de eeuwigheid Afscheid is de eerste stap tot het weerzien Colofon Tekst Gemeente Borne Vormgeving TerZake reclame communicatie

Nadere informatie

Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede. Begraven of cremeren?

Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede. Begraven of cremeren? Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede Begraven of cremeren? Inleiding Als er iemand is overleden valt er, tussen alle emoties door, veel te regelen. Vaak weten we niet hoe, op zo

Nadere informatie

Begraven in de gemeente Oldebroek

Begraven in de gemeente Oldebroek Begraven in de gemeente Oldebroek De laatste rustplaats Niemand staat graag stil bij een onderwerp als begraven. Toch komt er een moment dat u er over moet nadenken. Omdat u een naaste hebt verloren bijvoorbeeld.

Nadere informatie

Als er iemand overlijdt. Begraven en cremeren in de gemeente Hoogeveen

Als er iemand overlijdt. Begraven en cremeren in de gemeente Hoogeveen Als er iemand overlijdt Begraven en cremeren in de gemeente Hoogeveen 1 2 Inhoud 1 Wat moet u regelen als een naaste overlijdt? 4 2 Begraven 7 2.1 Nieuw eigen graf 7 2.2 Bijzetting in een bestaand graf

Nadere informatie

Wie je lief is, laat je niet onverzorgd achter

Wie je lief is, laat je niet onverzorgd achter Wie je lief is, laat je niet onverzorgd achter AEGON UitvaartMeter Wat kosten uw persoonlijke wensen Een uitvaart is het allerlaatste afscheid. Daarom zijn niet alleen uw persoonlijke wensen belangrijk,

Nadere informatie

Gemeentelijke begraafplaatsen in Voorst

Gemeentelijke begraafplaatsen in Voorst Gemeentelijke begraafplaatsen in Voorst Twello Gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Voorst Inleiding Dat u deze brochure aan het lezen bent, betekent waarschijnlijk dat u aan het nadenken bent

Nadere informatie

Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg

Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg Pagina 1 Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg Als iemand overlijdt, dan hebben de nabestaanden meestal de emotionele

Nadere informatie

Begraven in Rotterdam

Begraven in Rotterdam Begraven in Rotterdam Tarieven 2010 Gemeentelijke begraafplaatsen Rotterdam De gemeentelijke begraafplaatsen liggen verspreid over Rotterdam. Elke begraafplaats heeft zijn eigen sfeer en uitstraling. De

Nadere informatie

Asbestemmingen. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis

Asbestemmingen. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Asbestemmingen Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Op de Gemeentelijke Begraafplaatsen Maassluis zijn vele mogelijkheden op het gebied van asbestemmingen. U kunt as (laten) verstrooien of bijzetten

Nadere informatie

Als ik later dood ben...

Als ik later dood ben... Als ik later dood ben... Veel mensen praten niet graag over de dood en over wat er daarna gaat gebeuren. Alleen het idee al vinden ze eng, griezelig of zelfs luguber. Maar waarom eigenlijk? De dood hoort

Nadere informatie

TARIEVEN BEGRAAFPLAATS "DE BOSKAMP" 2014

TARIEVEN BEGRAAFPLAATS DE BOSKAMP 2014 TARIEVEN BEGRAAFPLAATS "DE BOSKAMP" 2014 Graf: Uitgifte grafrechten voor 20 jaar 1.197,00 Bijdrage onderhoudskosten begraafplaats voor 20 jaar 2.275,00 Totaal 4.264,00 Begrafenis van een overledene van

Nadere informatie

mijn afscheid mijn afscheid wensen rondom mijn uitvaart wensen rondom mijn uitvaart

mijn afscheid mijn afscheid wensen rondom mijn uitvaart wensen rondom mijn uitvaart mijn afscheid wensen rondom mijn uitvaart mijn afscheid wensen rondom mijn uitvaart MIJN PERSOONLIJKE GEGEVENS Aantal kinderen: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon: Geboortedatum: Geboorteplaats:

Nadere informatie

Voorwaarden en reglement van Natuurbegraafplaats De Velden

Voorwaarden en reglement van Natuurbegraafplaats De Velden Voorwaarden en reglement van Natuurbegraafplaats De Velden - 2019 Artikel 1. Begripsbepalingen In deze akte wordt verstaan onder: a. Begraafplaats: Natuurbegraafplaats De Velden; b. Graf: brinkgraf, bosgraf,

Nadere informatie

Asbestemming ROUWCENTRUM & CREMATORIUM DE BOSKAMP ROUWCENTRUM & CREMATORIUM DE BOSKAMP

Asbestemming ROUWCENTRUM & CREMATORIUM DE BOSKAMP ROUWCENTRUM & CREMATORIUM DE BOSKAMP OPENINGSTIJDEN Openingstijden kantoor maandag t/m vrijdag: 8.30-16.00 uur Openingstijden columbarium maandag t/m zondag: 9.00-20.00 uur Openingstijden herinneringsruimte 9.00-19.30 uur op afspraak ROUWCENTRUM

Nadere informatie

Particuliere graven. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis

Particuliere graven. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Particuliere graven Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Een particulier graf op een van twee gemeentelijke begraafplaatsen verkrijgt u door een recht tot begraven te kopen. Dit betekent dat u het

Nadere informatie

Mijn uitvaart goed geregeld

Mijn uitvaart goed geregeld Mijn uitvaart goed geregeld April 2011 1 Algemeen Rondom een uitvaart moet altijd heel veel worden geregeld. U kunt zelf diverse voorzorgsmaatregelen treffen, zodat na uw overlijden alles zo verloopt zoals

Nadere informatie

Begraven en asbestemming. Gemeente De Marne Afdeling Burgerzaken Postbus 11 9965 ZG Leens

Begraven en asbestemming. Gemeente De Marne Afdeling Burgerzaken Postbus 11 9965 ZG Leens Begraven en asbestemming Gemeente De Marne Afdeling Burgerzaken Postbus 11 9965 ZG Leens 1 De laatste rustplaats in de Gemeente De Marne Na het overlijden De keuze voor een laatste rustplaats is belangrijk,

Nadere informatie

2. reglement: Traditionele grafmonumenten of religieuze graftekens, zoals kruisen of Boeddhabeelden zijn niet toegestaan In de natuur mogen geen graft

2. reglement: Traditionele grafmonumenten of religieuze graftekens, zoals kruisen of Boeddhabeelden zijn niet toegestaan In de natuur mogen geen graft COLUMN 44 - NATUURBEGRAAFPLAATSEN: DE DOOD VOOR ONS FUNERAIR ERFGOED? 1. reglement: Het graf moet opgaan in de natuur Er is een trend gaande richting natuurbegraafplaatsen. Opeens lijkt het een hype te

Nadere informatie

Tarieven 2008 begraven in Leerdam

Tarieven 2008 begraven in Leerdam Tarieven 2008 begraven in Leerdam Begrippenlijst Zandgraf met bekisting en looproosters Begraaftoestel Baarwagen Rechthebbende : Zandgraf: Keldergraf: Algemeen graf: Familiegraf: Kindergraf: 1e bijzetting:

Nadere informatie

Cremeren of begraven?

Cremeren of begraven? Cremeren of begraven? Voor sommige mensen is het glashelder hoe hun laatste afscheid eruit moet zien. Zonder twijfel kiezen zij voor cremeren of begraven. Voor de meeste nabestaanden is zo n duidelijke,

Nadere informatie

Een prachtig park om te gedenken

Een prachtig park om te gedenken asbestemming Crematorium Dieren Een prachtig park om te gedenken In het park van het crematorium ruikt u de boslucht. De Veluwe. Vogels zingen. U ademt hier rust en ruimte. In de natuur verspreid liggen

Nadere informatie

Als er iemand overlijdt

Als er iemand overlijdt Als er iemand overlijdt Begraven en cremeren in de gemeente Lingewaard 1 Wat moet u regelen als een naaste overlijdt? INHOUD 1 Wat moet u regelen als een naaste overlijdt? 2 Begraafplaatsen 3 Wie is er

Nadere informatie

Toelichting en tarieven. begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg

Toelichting en tarieven. begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg Toelichting en tarieven begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg 1 Regelgeving die van toepassing is - Wet op de lijkbezorging - Verordening op de heffing en de invordering van lijkbezorgingsrechten 2015

Nadere informatie

Het verstrooien van de as in de vrije natuur als persoonlijke wens.

Het verstrooien van de as in de vrije natuur als persoonlijke wens. Het verstrooien van de as in de vrije natuur als persoonlijke wens. De vrije natuur als bewuste keuze voor het verstrooien van as. Over de dood, rouwen en herdenken wordt tegenwoordig anders gedacht dan

Nadere informatie

MIJN UITVAART GOED GEREGELD

MIJN UITVAART GOED GEREGELD MIJN UITVAART GOED GEREGELD Mijn uitvaart goed geregeld Bijgewerkt op datum: 12-03-2008 pagina 1 Algemeen Rondom de uitvaart moet altijd heel veel worden geregeld. U kunt zelf diverse voorzorgsmaatregelen

Nadere informatie

Begraafplaatsen. Algemene informatie over de begraafplaatsen in de Gemeente Medemblik

Begraafplaatsen. Algemene informatie over de begraafplaatsen in de Gemeente Medemblik Begraafplaatsen Algemene informatie over de begraafplaatsen in de Gemeente Medemblik Niemand staat graag stil bij de dood. Toch krijgt iedereen ermee te maken. Bijvoorbeeld wanneer u een dierbare verliest

Nadere informatie

Mies Schoneveld uitvaartbegeleiding. Wilsbeschikking. www.miesschoneveld.nl

Mies Schoneveld uitvaartbegeleiding. Wilsbeschikking. www.miesschoneveld.nl Mies Schoneveld uitvaartbegeleiding Wilsbeschikking www.miesschoneveld.nl WENSEN VOOR MIJN UITVAART "HET LEVEN IS LOUTER GELUID, TUSSEN TWEE ONDOORGRONDELIJKE STILTES" Wensen voor mijn uitvaart. Over mijn

Nadere informatie

Stichting Heidehof Provincialeweg TK, Eext RSIN: KVK: ANBI gegevens Stichting Heidehof

Stichting Heidehof Provincialeweg TK, Eext RSIN: KVK: ANBI gegevens Stichting Heidehof Stichting Heidehof Provincialeweg 2 9463 TK, Eext RSIN: 816089516 KVK: 04060250 ANBI gegevens Stichting Heidehof Stichting Heidehof Stichting Heidehof bewaakt het duurzame beheer van bos en natuur op het

Nadere informatie

persoonlijk wensenlijstje

persoonlijk wensenlijstje persoonlijk wensenlijstje In dit persoonlijke document kunt u aangeven wat uw wensen rond en na uw overlijden zijn. U kunt aangeven hoe u bepaalde zaken geregeld wilt hebben en waar uw voorkeuren liggen.

Nadere informatie

begraafplaatsen in neder-betuwe

begraafplaatsen in neder-betuwe begraafplaatsen in neder-betuwe Begraafplaatsen in Neder-Betuwe InleIdIng Gedurende ons leven worden we allemaal eens geconfronteerd met het nemen van afscheid van een overleden dierbare. Wie op dat moment

Nadere informatie

Tarieven Algemene begraafplaatsen

Tarieven Algemene begraafplaatsen Tarieven Algemene begraafplaatsen 2019 Inhoudsopgave 1 Tarieven voor begraven... 3 1.1 Particulier graf met drie grafruimtes... 3 1.2 Particulier graf met twee grafruimtes... 3 1.3 Particulier kindergraf

Nadere informatie

NATUURLIJKE RUST NOORDERLAND

NATUURLIJKE RUST NOORDERLAND 10 NOORDERLAND Iedereen is gelijk op Hillig Meer, zeker in de dood VERSTILD TUSSEN EEUWIG GROEN Gekromde berken lijken te kreunen in de ijskoude lucht. Aan hun voeten ritselt het zachtjes; op de bodem

Nadere informatie

Natuurbegraven in het Gooi

Natuurbegraven in het Gooi Natuurbegraven in het Gooi Voorwoord Ook als je dood bent nog iets goed doen voor de natuur. Zo wordt natuurbegraven in de markt gezet. Eind 2013 kwam het onderwerp in het Gooi voor het eerst op de agenda.

Nadere informatie

Kindergraven. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis

Kindergraven. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Kindergraven Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis De Algemene Begraafplaats aan de Willem de Zwijgerstraat 36 heeft een speciale plek voor kindergraven: Kinderhof Vlinder. Hier heerst een besloten

Nadere informatie

plaats in Poortugaal zijn de graven op volgorde uitgegeven. De rechten van een algemeen graf blijven bij de beheerder van de begraaf-

plaats in Poortugaal zijn de graven op volgorde uitgegeven. De rechten van een algemeen graf blijven bij de beheerder van de begraaf- INFO Begraven in Albrandswaard Begraven of cremeren plaats in Poortugaal zijn de graven Als een naaste van u overlijdt, kunt één diep. U kunt hier ook kiezen voor u hem of haar laten begraven op een een

Nadere informatie

plaats in Poortugaal zijn de graven op volgorde uitgegeven. De rechten van een algemeen graf blijven bij de beheerder van de begraaf-

plaats in Poortugaal zijn de graven op volgorde uitgegeven. De rechten van een algemeen graf blijven bij de beheerder van de begraaf- INFO Begraven in Albrandswaard Begraven of cremeren plaats in Poortugaal zijn de graven Als een naaste van u overlijdt, kunt één diep. U kunt hier ook kiezen voor u hem of haar laten begraven op een een

Nadere informatie

Als ik later dood ben...

Als ik later dood ben... Als ik later dood ben... Veel mensen praten niet graag over de dood en over wat er daarna gaat gebeuren. Alleen het idee al vinden ze eng, griezelig of zelfs luguber. Maar waarom eigenlijk? De dood hoort

Nadere informatie

COLUMN 45 ONSTERFELIJK MOOI. NATUUR OP BEGRAAFPLAATSEN

COLUMN 45 ONSTERFELIJK MOOI. NATUUR OP BEGRAAFPLAATSEN COLUMN 45 ONSTERFELIJK MOOI. NATUUR OP BEGRAAFPLAATSEN Voordat ik een volgende column mijn mening ga ventileren over lyofilisatie en resomeren, wil ik het toch eerst nog eens hebben over natuurbegraafplaatsen.

Nadere informatie

WENSEN VOOR MIJN UITVAART

WENSEN VOOR MIJN UITVAART WENSEN VOOR MIJN UITVAART Omdat een uitvaart meer is dan afscheid alleen Stichting Uitvaartverzorging Barbara Noordwijk Gooweg 37 2201 AX Noordwijk 071 3646006 www.barbaranoordwijk.nl Wilsbeschikking.

Nadere informatie

De begraafplaatsen zijn voor een ieder dagelijks toegankelijk van s morgens 08.00 uur tot een half uur na zonsondergang.

De begraafplaatsen zijn voor een ieder dagelijks toegankelijk van s morgens 08.00 uur tot een half uur na zonsondergang. Begraven in Vianen In deze folder geeft de gemeente een overzicht van de mogelijkheden van de Viaanse begraafplaatsen en een korte toelichting. Meer informatie over verordeningen en tarieven die gelden

Nadere informatie

Ter inleiding. Persoonlijke wensen

Ter inleiding. Persoonlijke wensen 06-534 321 44 Ter inleiding Wanneer er een familielid overlijdt, wordt u met diep verdriet geconfronteerd en moet er in een korte tijd veel geregeld worden. Wij willen u bij deze wilsbeschikking informatie

Nadere informatie

wensen met het oog op de uitvaart van

wensen met het oog op de uitvaart van - 1 - wensen met het oog op de uitvaart van Dit wensenformulier wordt u aangeboden door Andas uitvaartbegeleiding. U kunt te allen tijde een beroep op ons doen om vrijblijvend en kosteloos - dit wensenformulier

Nadere informatie

U staat er niet alleen voor

U staat er niet alleen voor Mijn Uitvaartwensen U staat er niet alleen voor Uitvaartzorg Memoria Jolanda Dam & Sandra Antonides 2 U staat er niet alleen voor Met respect voor uw wensen Wat zijn uw uitvaartwensen? We staan er liever

Nadere informatie

6. Tarieven behorend bij de Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten voor de Boskamp 2015

6. Tarieven behorend bij de Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten voor de Boskamp 2015 6. Tarieven behorend bij de Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten voor de Boskamp 2015 Hoofdstuk 6.1. Het verlenen van rechten 6.1. Het tarief bedraagt voor: a. het verlenen

Nadere informatie

0341-415098 (dag en nacht)

0341-415098 (dag en nacht) Inleiding Veel belangrijke gebeurtenissen in een mensenleven worden vastgelegd, georganiseerd en geregeld, dat vinden wij heel gewoon. Wensen rondom een overlijden worden steeds vaker bespreekbaar gemaakt

Nadere informatie

Wensenformulier voor mijn uitvaart

Wensenformulier voor mijn uitvaart Wensenformulier voor mijn uitvaart Naam:... Achternaam:... Geboortedatum:... Contactpersoon familie:... Telefoonnummer contactpersoon:... Handtekening Plaats Datum......... 1 Begraven of cremeren Ik wens

Nadere informatie

Begraafplaats Rustoord Mogelijkheden en tarieven 2018

Begraafplaats Rustoord Mogelijkheden en tarieven 2018 Begraafplaats Rustoord Mogelijkheden en tarieven 2018 Begraafplaats Rustoord vindt dat de laatste rustplaats een hele speciale plek moet zijn. Onze begraafplaats is dan ook een van de mooiste en meest

Nadere informatie

begraafpark HEILIG LAND STICHTING

begraafpark HEILIG LAND STICHTING begraafpark HEILIG LAND STICHTING begraafpark HEILIG LAND STICHTING Ga nu maar liggen, liefste in de tuin de lege plekken in het hoge gras, ik heb altijd gewild dat ik dat was, een lege plek voor iemand,

Nadere informatie

Wensenlijst. Naam: Datum: Handtekening:

Wensenlijst. Naam: Datum: Handtekening: Wensenlijst Naam: Datum: Handtekening: T 06 47 64 39 99 W www.osiris-uitvaart.nl Verdriet is de keerzijde van liefde Manu Keirse Osiris Uitvaart herkent deze uitspraak goed, in verlies is de liefde voelbaar.

Nadere informatie

Asbestemming. rouwcentrum. Rouwcentrum & Crematorium. de boskamp. Openingstijden Openingstijden kantoor maandag t/m vrijdag: 8.30-16.

Asbestemming. rouwcentrum. Rouwcentrum & Crematorium. de boskamp. Openingstijden Openingstijden kantoor maandag t/m vrijdag: 8.30-16. Openingstijden Openingstijden kantoor maandag t/m vrijdag: 8.30-16.00 uur Openingstijden columbarium maandag t/m zondag: 9.00-20.00 uur Openingstijden herinneringsruimte 9.00-19.30 uur op afspraak Rouwcentrum

Nadere informatie

1. Begraafplaats Berkhouterweg Begraven volwassenen Begraven kinderen Urnenbewaarplaatsen Verlengen grafrechten 7

1. Begraafplaats Berkhouterweg Begraven volwassenen Begraven kinderen Urnenbewaarplaatsen Verlengen grafrechten 7 1. Begraafplaats Berkhouterweg 3 1.1 Begraven volwassenen 3 1.2 Begraven kinderen 4 1.3 Urnenbewaarplaatsen 6 1.4 Verlengen grafrechten 7 2. Begraafplaats Zuiderveld 9 2.1 Begraven volwassenen 9 2.2 Begraven

Nadere informatie

Cremeren, en dan? Wij geven u de aandacht die u verdient.

Cremeren, en dan? Wij geven u de aandacht die u verdient. Cremeren, en dan? Wij geven u de aandacht die u verdient. G. van Leeuwe b.v. Nijmegen 2 G. van Leeuwe b.v. Natuursteenbedrijf G. van Leeuwe b.v., sinds 1926 Wij zijn een familiebedrijf dat persoonlijke

Nadere informatie

Laatste Wensen Formulier

Laatste Wensen Formulier tel. : 0900-5555560 (meldnummer bij overlijden) mobiel : 06-52 67 6220 e-mail : info@holtlanduitvaartzorg.nl internet : www.holtlanduitvaartzorg.nl Laatste Wensen Formulier Mijn eigen wensen voor mijn

Nadere informatie

1. Begraafplaats Berkhouterweg 3 1.1 Begraven volwassenen 3 1.2 Begraven kinderen 4 1.3 Urnenbewaarplaatsen 5

1. Begraafplaats Berkhouterweg 3 1.1 Begraven volwassenen 3 1.2 Begraven kinderen 4 1.3 Urnenbewaarplaatsen 5 1. Begraafplaats Berkhouterweg 3 1.1 Begraven volwassenen 3 1.2 Begraven kinderen 4 1.3 Urnenbewaarplaatsen 5 2. Begraafplaats Zwaag 6 2.1 Begraven volwassenen 6 2.2 Begraven kinderen 7 3. Begraafplaats

Nadere informatie

Begraafplaats Rustoord Mogelijkheden en tarieven 2017

Begraafplaats Rustoord Mogelijkheden en tarieven 2017 Begraafplaats Rustoord Mogelijkheden en tarieven 2017 Begraafplaats Rustoord Mogelijkheden en tarieven 2017 Begraafplaats Rustoord vindt dat de laatste rustplaats een hele speciale plek moet zijn. Onze

Nadere informatie

Regels van de natuurbegraafplaats Den en Rust

Regels van de natuurbegraafplaats Den en Rust Regels van de natuurbegraafplaats Den en Rust Op natuurbegraafplaats Den en Rust geldt een aantal regels. Deze regels helpen ons om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Heeft u vragen over deze

Nadere informatie

Begraafplaats Rustoord Mogelijkheden en tarieven 2017

Begraafplaats Rustoord Mogelijkheden en tarieven 2017 Begraafplaats Rustoord Mogelijkheden en tarieven 2017 Begraafplaats Rustoord vindt dat de laatste rustplaats een hele speciale plek moet zijn. Onze begraafplaats is dan ook een van de mooiste en meest

Nadere informatie

Tarieven cremeren 2015

Tarieven cremeren 2015 Tarieven cremeren 2015 Crematie inclusief gebruik van de accomodatie * Volwassene (ouder dan 12 jaar) 965,00 * Kinderen 1-12 jaar 605,00 * Kinderen jonger dan 1 jaar 450,00 * Foetus jonger dan 24 weken

Nadere informatie

Geboortedatum. Handtekening. Het versturen van rouwkaarten voor de uitvaart na de uitvaart geen rouwkaarten laat ik mijn nabestaanden bepalen

Geboortedatum. Handtekening. Het versturen van rouwkaarten voor de uitvaart na de uitvaart geen rouwkaarten laat ik mijn nabestaanden bepalen [mooi] afscheid voor een mooi en persoonlijk afscheid... zoals de dag uit de nacht treedt treedt het leven uit de dood er is liefde die niet sterft Toon Hermans mijn uitvaart In mijn uitvaart heb ik aangegeven

Nadere informatie

Toelichting op de tarieventabel behorende bij de verordening lijkbezorgingsrechten 2006

Toelichting op de tarieventabel behorende bij de verordening lijkbezorgingsrechten 2006 Toelichting op de tarieventabel behorende bij de verordening lijkbezorgingsrechten 2006 Toellichting op de tarieven (lijkbezorgingsrechten) per 1 januari 2006 Hoofdstuk 1 NIEUWE EIGEN GRAVEN EN EIGEN URNENGRAF

Nadere informatie

Klankbordgroep Begraven in Veendam. 1. Begraafplaatsen 1.1 Begraafplaats Buitenwoelhof 1.2 Begraafplaats Dalweg 36

Klankbordgroep Begraven in Veendam. 1. Begraafplaatsen 1.1 Begraafplaats Buitenwoelhof 1.2 Begraafplaats Dalweg 36 Begraven in Veendam Inhoudsopgave Inleiding Klankbordgroep Begraven in Veendam 1. Begraafplaatsen 1.1 Begraafplaats Buitenwoelhof 1.2 Begraafplaats Dalweg 36 2. Grafsoorten 2.1 Algemene graven 2.2 Particuliere

Nadere informatie

Natasja Huting Uitvaartbegeleiding

Natasja Huting Uitvaartbegeleiding WENSENFORMULIER Het wensenformulier heeft verschillende functies. Voor uzelf en voor uw naasten. Het geeft een overzicht van keuzemogelijkheden. Daarmee biedt het formulier een leidraad voor het vormgeven

Nadere informatie

BEGRAAFPLAATS HELLEVOETSLUIS. Soorten graven en asbestemmingen op de begraafplaats Stoofweg

BEGRAAFPLAATS HELLEVOETSLUIS. Soorten graven en asbestemmingen op de begraafplaats Stoofweg BEGRAAFPLAATS HELLEVOETSLUIS Soorten graven en asbestemmingen op de begraafplaats Stoofweg Hellevoetsluis heeft drie begraafplaatsen. Alleen op de begraafplaats aan de Stoofweg worden nieuwe graven uitgegeven.

Nadere informatie

Wensen voor mijn uitvaart

Wensen voor mijn uitvaart Wensen voor mijn uitvaart In dit document leg ik mijn wensen ten aanzien van mijn uitvaart vast. Ik vraag mijn nabestaanden om rekening te houden met onderstaande wensen na mijn overlijden. www.de-essentie.nu

Nadere informatie

Asbestemming CREMATORIUM DIEREN

Asbestemming CREMATORIUM DIEREN Asbestemming CREMATORIUM DIEREN Verscholen tussen bomen en weelderig groen ligt Crematorium Dieren. Het crematorium ligt middenin de Veluwe en dat is te zien: slingerende bospaadjes, uitbundig groen en

Nadere informatie

Algemene begraafplaatsen Gemeente Stein

Algemene begraafplaatsen Gemeente Stein Algemene begraafplaatsen Gemeente Stein Niemand staat graag stil bij de dood Toch krijgt iedereen ermee te maken. Bijvoorbeeld wanneer u een dierbare verliest of als u uw eigen uitvaart wilt regelen. Uitvaarten

Nadere informatie

Begraafplaats Rustoord Mogelijkheden en tarieven 2015

Begraafplaats Rustoord Mogelijkheden en tarieven 2015 Begraafplaats Rustoord Mogelijkheden en tarieven 2015 Begraafplaats Rustoord vindt dat de laatste rustplaats een hele speciale plek moet zijn. Onze begraafplaats is dan ook een van de mooiste en meest

Nadere informatie

1. Begraafplaats Berkhouterweg Begraven volwassenen Begraven kinderen Urnenbewaarplaatsen Verlengen grafrechten 7

1. Begraafplaats Berkhouterweg Begraven volwassenen Begraven kinderen Urnenbewaarplaatsen Verlengen grafrechten 7 1. Begraafplaats Berkhouterweg 3 1.1 Begraven volwassenen 3 1.2 Begraven kinderen 4 1.3 Urnenbewaarplaatsen 6 1.4 Verlengen grafrechten 7 2. Begraafplaats Zuiderveld 9 2.1 Begraven volwassenen 9 2.2 Begraven

Nadere informatie

mijn afscheid wensen rondom mijn uitvaart

mijn afscheid wensen rondom mijn uitvaart mijn afscheid wensen rondom mijn uitvaart MIJN WENSEN Omdat iedereen eigen ideeën heeft over de uitvoering van haar of zijn uitvaart, kunt u deze noteren in dit wensenboekje. Dit boekje kan uw nabestaanden

Nadere informatie

TARIEVENTABEL AANGAANDE DE BEGRAAFPLAATSEN IN HENDRIK-IDO-AMBACHT Voor het verlenen van het uitsluitend recht op een particulier 1.

TARIEVENTABEL AANGAANDE DE BEGRAAFPLAATSEN IN HENDRIK-IDO-AMBACHT Voor het verlenen van het uitsluitend recht op een particulier 1. TARIEVENTABEL AANGAANDE DE BEGRAAFPLAATSEN IN HENDRIK-IDO-AMBACHT 2019 Hoofdstuk 1 Verlenen van rechten 1.1 Voor het verlenen van het uitsluitend recht op een particulier 1.179,00 graf wordt geheven voor

Nadere informatie

Regels van begraafplaats Hilvarenbeek

Regels van begraafplaats Hilvarenbeek Regels van begraafplaats Hilvarenbeek Op begraafplaats Hilvarenbeek geldt een aantal regels. Deze regels helpen ons om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Heeft u vragen over deze regels? We

Nadere informatie

Asbestemming BEGRAAFPLAATS & CREMATORIUM MOSCOWA

Asbestemming BEGRAAFPLAATS & CREMATORIUM MOSCOWA Asbestemming BEGRAAFPLAATS & CREMATORIUM MOSCOWA Begraafplaats & Crematorium Moscowa Ten noorden van Arnhem, tegen de bossen van de Waterberg, ligt Begraafplaats & Crematorium Moscowa. Deze monumentale

Nadere informatie

Codicil Mijn laatste wens

Codicil Mijn laatste wens Adiós con Amor Uitvaart organisatie & begeleiding Jet van der Heijden NIE ES X6207607E www.adiosconamor.com 03730 Jávea (Alicante) Tel.(+34) 661100390 info@adiosconamor.com Codicil Mijn laatste wens Steeds

Nadere informatie

Bij melding van overlijden 24 uur bereikbaar. persoonlijke uitvaartverzorging en grafonderhoud Tel

Bij melding van overlijden 24 uur bereikbaar. persoonlijke uitvaartverzorging en grafonderhoud Tel Bij melding van overlijden 24 uur bereikbaar. persoonlijke uitvaartverzorging en grafonderhoud Tel. 06 5478 3435 Met welke kosten moet u rekening houden bij een uitvaart. We krijgen regelmatig de vraag

Nadere informatie

Begraven en asbestemming

Begraven en asbestemming Begraven en asbestemming De laatste rustplaats in de gemeente Aa en Hunze Mogelijkheden per begraafplaats Begraven Cremeren Algemeen graf Particulier graf Kindergraf Islamitisch graf Urnen-nis Urnengraf

Nadere informatie

1. Begraafplaats Berkhouterweg 3 1.1 Begraven volwassenen 3 1.2 Begraven kinderen 4 1.3 Urnenbewaarplaatsen 5

1. Begraafplaats Berkhouterweg 3 1.1 Begraven volwassenen 3 1.2 Begraven kinderen 4 1.3 Urnenbewaarplaatsen 5 1. Begraafplaats Berkhouterweg 3 1.1 Begraven volwassenen 3 1.2 Begraven kinderen 4 1.3 Urnenbewaarplaatsen 5 2. Begraafplaats Zwaag 6 2.1 Begraven volwassenen 6 2.2 Begraven kinderen 7 3. Begraafplaats

Nadere informatie

Maar zeg het aan geen mens. Ze zouden niet geloven. Ze zouden niet willen geloven dat een mens een mens zo lief had als ik jou.

Maar zeg het aan geen mens. Ze zouden niet geloven. Ze zouden niet willen geloven dat een mens een mens zo lief had als ik jou. MEMENTUM Voor de dag van morgen Wanneer ik morgen dood ga, vertel dan aan de bomen hoeveel ik van je hield. Vertel het aan de wind, die in de bomen klimt of uit de takken valt, hoeveel ik van je hield.

Nadere informatie

Algemene begraafplaatsen gemeente Hoorn Tarieven 2017

Algemene begraafplaatsen gemeente Hoorn Tarieven 2017 1. Begraafplaats Berkhouterweg 3 1.1 Begraven volwassenen 3 1.2 Begraven kinderen 4 1.3 Urnenbewaarplaatsen 6 1.4 Verlengen grafrechten 7 2. Begraafplaats Zuiderveld 9 2.1 Begraven volwassenen 9 2.2 Begraven

Nadere informatie

Inleidende woorden. De inhoud van dit boekje is vooral bestemd voor uzelf en voor uw nabestaanden.

Inleidende woorden. De inhoud van dit boekje is vooral bestemd voor uzelf en voor uw nabestaanden. Inleidende woorden De inhoud van dit boekje is vooral bestemd voor uzelf en voor uw nabestaanden. Veel belangrijke gebeurtenissen in een mensenleven worden vastgelegd, dat vinden wij de normaalste zaak

Nadere informatie

begraafplaats eikenhof

begraafplaats eikenhof gemeentehuis: Maerten van Heemskerckplein 1 postadres: Postbus 1 1960 AA Heemskerk telefoon: 14 0251 e-mail: post@heemskerk.nl website: www.heemskerk.nl begraafplaats eikenhof Een uitvaart is eenmalig

Nadere informatie

Begraven in Groningen

Begraven in Groningen Begraven in Groningen algemene informatiebrochure Selwerderhof Hoogkerk Esserveld Noorddijk Zuiderbegraafplaats Noorderbegraafplaats Leegkerk Oud Hoogkerk Klein Selwerderhof I en II Begraven in Groningen

Nadere informatie

zijn begraven. Wilt u dit niet dan kan er gekozen worden voor een particulier graf.

zijn begraven. Wilt u dit niet dan kan er gekozen worden voor een particulier graf. GEMEENTEBARENDRECHT INFO Binnenhof 1, 2991 AA Barendrecht Postbus 501, 2990 EA Barendrecht Telefoonnummer: 14 0180 www.barendrecht.nl Begraven in Barendrecht Begraven is geen alledaags onderwerp. Toch

Nadere informatie