GRENSVERLEGGEND ACTIEF. Zoals bekend is Logisticon. Naast de bekende activiteiten. Logisticon levert niet AAN HET SPOOR VAN DE HSL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GRENSVERLEGGEND ACTIEF. Zoals bekend is Logisticon. Naast de bekende activiteiten. Logisticon levert niet AAN HET SPOOR VAN DE HSL"

Transcriptie

1 GRENSVERLEGGEND ACTIEF Middellandse Zee bent, is het dan ook niet ondenkbaar dat u de grijze installaties van Logisticon tegenkomt. Onlangs zijn er zelfs installaties verscheept naar Brazilië en Guadeloupe, de Franse kolonie in het Caribisch gebied. Colofon LogistiContour is een uitgave van: Logisticon Water Treatment b.v. Energieweg 2, 2964 LE Industrieterrein Gelkenes Postbus 38, 2964 ZG Groot-Ammers, Nederland Telefoon: +31 (0) Telefax: +31 (0) water@logisticon.com Logisticon is echter niet alleen in Nederland bekend. Net als de EU wordt het werkveld van Logisticon steeds groter. Naast veel Belgische klanten zijn er ook diverse Franse, Duitse en Engelse gebruikers van het Logisticon-materieel. Als u tijdens uw vakantie aan de INDUSTRIËLE REINIGING - van de brug tot in het bootje AAN HET SPOOR VAN DE HSL Zoals bekend is Logisticon Verhuur b.v. sinds jaar en dag leverancier van waterbehandelingsapparatuur. Veel Nederlandse bedrijven vinden de weg naar Groot-Ammers vrij gemakkelijk en maken voor het behandelen van water graag gebruik van ons materieel. Logisticon levert niet alleen veel materieel voor grondwatersaneringsprojecten. Tijdens de aanleg van de hogesnelheidslijn (HSL) hebben diverse aannemers (combinaties) gebruikgemaakt van Logisticon-materieel. Naast de bekende activiteiten wordt er ook in andere marktsegmenten aan de weg getimmerd. Zo worden er tijdens industriële reinigingen steeds vaker installaties gebruikt waarmee water kan worden hergebruikt. Onder meer bij het schoonmaken van verbrandingsketels in afvalverwerkingscentrales en het reinigen van schepen wordt het vrijkomende water gezuiverd en opnieuw gebruikt in het reinigingsproces. Bij de bouw van diverse viaducten en tunnels in Brabant en Zuid-Holland en een luchtschacht in de HSL-tunnel in de buurt van Leiden, hebben ontijzeringsinstallaties ervoor gezorgd dat het te lozen water aan de wettelijke eisen voldeed. Ook bij de aanleg van de Betuwelijn en de verbreding van het spoor tussen Utrecht en Amsterdam heeft ons materieel zijn diensten bewezen. Zo levert Logisticon ook hier een belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van grote Nederlandse bouwprojecten. Dankzij dit hergebruik wordt de waterstroom fors beperkt en wordt er flink op de kosten bespaard. Ook bij renovatieprojecten van bruggen en viaducten wordt Logisticon steeds vaker betrokken. Waar tijdens reinigingsprocessen water wordt gebruikt kan Logisticon helpen de kosten te reduceren. Bel ons gerust op, zodat we samen met u de diverse mogelijkheden voor waterbesparing kunnen doorspreken.

2 Roulatielijst 9 I NHOUDSOPGAVE - LOGISTICON BEKENT KLEUR OP AQUATECH - NIEUWE BROCHURES ( WATER) LIJN - NIEUWE INTERNETSITE BOORDEVOL TECHNIEK - RUIMER JASJE AANGEMETEN - Z USJE DICHTBIJ - WATER EN VOCHTIGE TISSUES - KOEL OPPERVLAKTEWATER - H ERGEBRUIK AFVALWATER LOONT - T IJDELIJK DRINKWATER - AN AËROBE REVERSE OSMOSIS OP MAAT - COMPLETE VERVANGING CHEMICALIËNDOSERING - O NTWIKKELING MEMBRAANBIOREACTOR (MBR) EUROPESE PRIMEUR - DECANTER H ERCULES GEMOBILISEERD - ZUIVER BLUSWATER - T- B OX - V ISIE OP BESTURING EN VISUALISATIE - AT YOUR SERVICE - ETEN ONDER DE GROND - EEN OVERHEERLIJKE COCKTAIL VAN ZWARE METALEN EN CYANIDEN - OLIE- EN DIESELVERONTREINIGING AAN HET SPOOR - GRENSVERLEGGEND ACTIEF - AAN HET SPOOR VAN DE HSL - INDUSTRIËLE REINIGING, VAN DE BRUG TOT IN HET BOOTJE NIEUWE BROCHURES (WATER)LIJN De watermarkten waarin Logisticon werkzaam is, hebben niet alleen een eigen kleur, maar ook elk een eigen verhaal. In vier nieuwe brochures, Bedrijfsprofiel, Proceswater, Afvalwater en Milieutechniek, vindt u informatie over het bedrijf, de expertise op het gebied van waterbehandeling en de succesvolle projectaanpak met gedegen en rendabele oplossingen. AFVALWATER PROCESWATER MILIEUTECHNIEK LOGISTICON BEKENT KLEUR OP AQUATECH Dat Logisticon Europa s grootste is op het gebied van milieutechniek en verhuur van waterbehandelingsapparatuur, is wellicht bekend. Minder bekend is echter dat er ook al jaren projecten worden uitgevoerd op het gebied van proceswater- en afvalwaterbehandeling. Logisticon wil die bekendheid graag vergroten. Op de Aquatech zullen we dan ook letterlijk en figuurlijk kleur bekennen. De watermarkten milieutechniek, proceswater en afvalwater, waarin Logisticon al jaren als professional opereert, worden in onze stand gesymboliseerd door respectievelijk de kleuren groen, blauw en oranje. AQUATECH 2004 SPECIAL BEDRIJFSPROFIEL De brochures zijn in het Nederlands en in het Engels beschikbaar. Wilt u een brochure ontvangen, stuur dan de bijgevoegde antwoordkaart retour. In onze nieuwe, kleurige stand zullen we bovendien enkele producten presenteren die een bezoek meer dan waard maken. Graag zouden we u verwelkomen in onze stand, die te vinden is in de Zuidhal. (Hal 2, standnr ). Logisticon: voor een helder advies en een zuiver resultaat.

3 NIEUWE INTERNETSITE BOORDEVOL TECHNIEK... Veel mensen gebruiken tegenwoordig internet om een antwoord te vinden op specifieke vragen. Op het gebied van waterbehandeling neemt Logisticon nu veel antwoorden voor zijn rekening. RUIMER JASJE AANGEMETEN Ondanks de wat lauwe conjunctuur gaat het Logisticon voor de wind. Dat komt vooral door de vele lopende of reeds naar tevredenheid opgeleverde projecten, waardoor de orderportefeuille blijft groeien. Eind 2003 heeft Logisticon de fabriek met 900 m 2 vergroot, waar onder meer het laboratorium en de testruimte, de machinebankwerkerij, de revisiewerkplaatsen en de opslag voor pilotinstallaties zijn ondergebracht. Verder is de site uitgebreid met een nieuwsrubriek, waar recente projecten en technologische ontwikkelingen worden beschreven met een vacatureoverzicht en een contactpagina. Via deze laatste pagina kunt u specifieke vragen direct per aan één van onze specialisten voorleggen. Op elke watervraag krijgt u een helder advies en, bij samenwerking, een zuiver eindresultaat. De website is vernieuwd en voorzien van onder meer beschrijvingen van beschikbare waterbehandelingstechnieken en -producten voor proceswater, afvalwater en milieutechniek. ZUSJE DICHTBIJ L ogisticon werkt al sinds jaar en dag samen met zijn elektrotechnische zusteronderneming Elmon, die is voortgekomen uit de fusie tussen Molenaar Elektra BV en Elektrowaard BV. Naast het ruimere jasje zijn er het afgelopen halfjaar ook 8 nieuwe jassen bij gekomen ter versterking van de engineering, de werkplaats en de uitvoering. Zodoende is Logisticon Water Treatment ook weer een nieuwe klus rijker: De uitbreiding van het kantoorpand! Het bedrijf heeft bovendien een nieuw, ruim pand betrokken, dat precies tussen de twee aandeelhouders Logisticon (50%) en Intertech (50%) in ligt. Elmon heeft met zijn projecten in de utiliteitsbouw en de industrie lekker de vaart erin. Onlangs is bijvoorbeeld via Intertech de besturing geleverd van 20 generatorsets voor de Olympische Spelen. Een ander hoogstandje is het samen met Logisticon ontwikkelde, op internet gebaseerde besturingssysteem voor waterbehandelingsinstallaties. Kortom, een gewaardeerd familielid, waarmee grote projecten hand in hand kunnen worden uitgevoerd.

4 WATER EN VOCHTIGE TISSUES Logisticon heeft in opdracht van Hydron Midden Nederland de watervoorziening geïnstalleerd bij één van zijn zakelijke klanten, Codi International. Bij de uitbreiding van zijn bedrijfsactiviteiten werd Codi geconfronteerd met steeds hogere eisen aan de kwaliteit van het water. Het lag dan ook voor de hand de watervoorziening uit te besteden aan Hydron, teneinde optimale bacteriologische betrouwbaarheid en leveringszekerheid te verkrijgen. Het project omvatte onder meer twee circulatiesystemen: proceswater en demiwater, inclusief de hiervoor benodigde reverse-osmosis-installatie (RO). De bacteriologische kwaliteit van zowel het proceswater- als het demiwatersysteem wordt beheerst door middel van ozondosering in combinatie met UV (ten behoeve van ozondestructie). Het project is in zeer korte tijd voltooid en voldoet aan de hoogste eisen die in deze branche worden gesteld. Omdat Hydron en Codi tevreden zijn, is ook de benodigde capaciteitsuitbreiding van de RO-installatie bij Logisticon ondergebracht. HERGEBRUIK AFVALWATER LOONT Logisticon beschikt tegenwoordig over nieuwe mobiele ultrafiltratie-units (UF), die ingezet kunnen worden in huur- of leaseprojecten. De complete UF-installatie is ingebouwd in een 20-voetscontainer en maakt gebruik van UF-membranen van Hydranautics (de Hydracap). Afhankelijk van het te behandelen water heeft de installatie een capaciteit van tussen de 35 en 50 m 3 /h. Engelhard uit De Meern, producent van katalysatoren, maakt sinds kort gebruik van één van deze mobiele UF-units, die nu wordt toegepast voor de behandeling van het afvalwater (30 tot 40 m 3 /h). Het permeaat van de UF-unit zal na het passeren van een ionenwisselaar hergebruikt worden voor de productie van demiwater (reverse osmosis). Engelhard bevestigt dat dankzij deze UF hergebruik goed mogelijk en lonend is. KOEL OPPERVLAKTEWATER De lucht in de procesgebouwen van Meneba te Weert, waar meelproducten worden geproduceerd, wordt afgezogen en gewassen in een gaswasser. Bij de afvoer van waswater worden de lozingseisen ten aanzien van temperatuur overschreden. Het waswater mag niet op het oppervlaktewater worden geloosd. Dit kan eenvoudig worden opgelost, zo heeft een waterscan van Logisticon aangetoond. Zo heeft Logisticon voor Meneba een koelsysteem ontworpen en gerealiseerd waarbij het ingenomen oppervlaktewater wordt gemengd met koelwater; dit mengwater wordt vervolgens geloosd. Een eenvoudig concept, dat voldoet aan de regelgeving. Een leuk detail hierbij is dat de visliefhebbers in Weert er een nieuwe visstek bij hebben. Vissen houden namelijk wel van een aangename temperatuur.

5 ANAËROBE REVERSE OSMOSIS OP MAAT Op zuiveringsstation Reijerwaard van waterleidingbedrijf Hydron Zuid-Holland blijkt het gehalte aan chloride in het grondwater te stijgen; deze verzilting van het grondwater zal in de toekomst naar verwachting toenemen. Om in de toekomst aan de kwaliteitseisen voor chloride te kunnen voldoen, heeft Hydron besloten een RO-installatie te plaatsen waarmee een deelstroom van het grondwater direct kan worden ontzout (onder anaërobe condities). Logisticon heeft hiervoor in opdracht van Hydron een ontwerp vervaardigd, op basis waarvan de haalbaarheid van de RO-installatie is vastgesteld. Een niet onbelangrijk detail van het project is dat de RO-installatie in een bestaande ruimte opgesteld dient te worden, waarbij tevens rekening gehouden moet worden met een toekomstige uitbreiding. Logisticon heeft hiertoe voor Hydron een RO-installatie op maat ontworpen. Vanaf oktober 2004 zal het drinkwater op zuiveringsstation Reijerwaard minder chloride bevatten en ruimschoots aan de norm voldoen. TIJDELIJK DRINKWATER Dankzij de ingebruikname van een extra filterinstallatie kan drinkwaterproductiestation Dinxperlo weer jaren vooruit. Eerdere plannen van Vitens om deze locatie te sluiten werden eind 2003 herzien. Om de drinkwaterkwaliteit ook in de toekomst te waarborgen, was aanvullende zuivering met behulp van actiefkoolfilters en UV-desinfectie noodzakelijk. In opdracht van Vitens heeft Logisticon een tijdelijke zuiveringsinstallatie vervaardigd, die Vitens voor een periode van drie jaar huurt. Binnen deze termijn zal Vitens voor een definitieve installatie zorgen. De tijdelijke installatie bevindt zich in een 20-voetscontainer en bestaat onder meer uit een geïntegreerde pompbuffer, een pompfase en een UV-desinfectiestap (Berson). De actiefkoolfilters zijn mobiele filterunits (MFU) van Norit, die buiten opgesteld staan. Aangezien het geheel overeen moest stemmen met de bestaande hydraulische lijn van het pompstation, is de container verdiept opgesteld. Een mooi voorbeeld van een huurinstallatie die voldoet aan de stringente eisen die aan drinkwater worden gesteld. COMPLETE VERVANGING CHEMICALIËNDOSERING Op de drinkwaterproductielocatie Baanhoek wordt de gehele chemicaliënopslag en -dosering vervangen. De hoofdaannemer voor dit project is Imtech Projects. Logisticon zal de engineering en bouw van de benodigde chemicaliëndoseerinstallaties verzorgen. Daarmee wordt een vervolg gegeven aan de reeds door Logisticon gerealiseerde tijdelijke chemicaliënopslag- en -doseerinstallaties die de bedrijfsvoering tijdens deze grote ombouw kunnen garanderen. Op Baanhoek vindt dosering van chloordioxide, natronloog, zwavelzuur en ijzerchloride plaats. Een uitgebreid netwerk van nieuw aan te leggen leidingen dient de chemicaliën naar de doseerpunten te transporteren en de aanvoer van drink- en demiwater en perslucht naar het chemicaliëngebouw te verzorgen. Het leidingwerk voor de chemicaliën wordt geheel dubbelwandig uitgevoerd en voldoet aan de hoogste eisen met betrekking tot veiligheid van mens en omgeving.

6 ONTWIKKELING MEMBRAANBIOREACTOR (MBR) EUROPESE PRIMEUR De toepassing van membraambioreactoren (MBR s) heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Ook zijn er meer membraanleveranciers opgestaan met elk hun eigen specifieke MBR-product. Een van deze leveranciers is Hydranautics, een groot en gerenommeerd bedrijf waarmee Logisticon op het gebied van ultrafiltratie en reverse osmosis al geruime tijd een goede relatie heeft. DECANTER HERCULES GEMOBILISEERD Een van de vele specialisaties van Logisticon is het onderbrengen van waterzuiveringsinstallaties in compacte containerbehuizingen, variërend van 10- tot verhoogde 40-voetscontainers. Pieralisi, wereldwijd marktleider op het gebied van decanteercentrifuges, heeft kennisgenomen van deze specialisatie van Logisticon. Na in 2003 een eerste 20- voetscontainer met een kleine decanter te hebben gebouwd, heeft Pieralisi onlangs opdracht gegeven om twee van zijn grootste decanters, de Hercules, onder te brengen in een enkele containerbehuizing. Hydranautics heeft een dompelmembraan (onderdruk) ontwikkeld dat kan worden toegepast bij de voorbehandeling van oppervlaktewater: de Hydrasub. Logisticon heeft samen met Hydranautics dit membraan geschikt gemaakt voor MBR-toepassingen. Zo is onder meer in overleg het membraanmateriaal gewijzigd en het beluchtingssysteem aangepast. Logisticon past deze nieuwe MBR-membranen voor het eerst in Europa toe. Begin 2004 zijn 8 Hydrasub-modules in bedrijf gesteld in een nieuwe percolaatwaterzuiveringsinstallatie bij stortplaats Essent Milieu (5 m 3 /h percolaatwater) in Haps. Deze installatie wordt voor drie jaar gehuurd; daarbij is Logisticon verantwoordelijk voor een goed werkende installatie. Een verhoogde 40-voetscontainer was nodig om de Hercules met alle toebehoren onder te brengen. Samen zijn deze goed voor een vermogen van 104 kw. De container, voorzien van alle benodigdheden zoals isolatie, vloerafwerking, doorvoeren, loopdeuren en interne hijsvoorzieningen, zal door Pieralisi in Frankrijk worden ingezet voor de verwerking van een slibstroom die vrijkomt bij het verwerken van aardappels. ZUIVER BLUSWATER Bij het blussen van een brand zijn enorme hoeveelheden water nodig. Zo ook op het trainingscentrum van Risc Fire and Safety Training in de Botlek Rotterdam. Op deze locatie kunnen complexe industriële branden, offshore- en scheepsbranden realistisch nagebootst worden. Het waterverbruik is enorm en hergebruik van het water is dan vaak economisch rendabel. Bent u ook van plan (water)zuiveringsinstallaties te mobiliseren, belt u ons dan. We laten u graag in onze werkplaats zien hoe we containers ombouwen tot hoogstandjes zoals hierboven beschreven. Het bluswater dat bij de oefeningen vrijkomt, is verontreinigd met diverse blusmiddelen (zoals schuim) en verbrandingsstoffen. Het bluswater wordt verzameld en opgevangen, waarna het een biologische reiniging (aëroob) ondergaat. Het effluent van de bezinktank wordt nabehandeld door middel van zandfiltratie, waarna het water weer geschikt is om vuur te bestrijden.

7 T-BOX VISIE OP BESTURING EN VISUALISATIE ADSL en ontwikkelingsmogelijkheden voor gebruik via UMTS. Logisticon heeft in samenwerking met zusteronderneming Elmon een besturingssysteem ontwikkeld op basis van internettechnologie. Het systeem, T-Box, is een PLC die modulair uit te breiden is en die zich onderscheidt door zijn vele geïntegreerde functies, waaronder een standaardwebbrowser. De complexere waterzuiveringsinstallaties, waarover Logisticon Verhuur beschikt, en de klantspecifieke installaties die Logisticon levert en waar service aan verleend wordt, worden nu standaard met deze T-Box uitgerust. De visualisatie van de T-Box is geïntegreerd in de PLC en is qua vormgeving gebaseerd op de standaard-scada-systemen. De wijze van communiceren is divers en omvat onder meer analoog-isdn-modem, gsm, ethernet TCP/IP, glasvezel en modbus. Logisticon is ook al bezig om de communicatie te laten verlopen via De T-Box beschikt verder over een alarmregistratie- en een uitbel-/beheersysteem, grafische weergave van analoge metingen en interne berekeningen, datalogging, etc. In verband met pilotonderzoek en optimalisatie van de bedrijfsvoering heeft Logisticon een matrixbesturing binnen de T-Box ontwikkeld. Op de Aquatech is een demonstratie van de T-Box-besturing te zien, die wordt toegepast op een ultrafiltratie-installatie. Kom dus gerust even kijken. AT YOUR SERVICE Het beheren en onderhouden van complexe waterzuiveringsinstallaties is veelal niet de core business van bedrijven. Uitbesteding aan een ter zake kundige specialist is dan een goede optie. En in deze wereld geldt zeker: de goedkoopste is niet de beste! Onze serviceafdeling neemt graag de verantwoordelijkheid voor het zuiveren en leveren van water van u over, waarbij we garant staan voor de gewenste capaciteit, kwaliteit en bovenal leveringszekerheid. Niet alleen worden onze servicemonteurs op locatie ingezet, maar ook voert Logisticon 24-uursbewaking uit. Vele installaties zijn hiertoe uitgerust met telemetrie, onder andere met de T-Box, zodat in geval van storingen direct gereageerd kan worden. Verder verzorgt Logisticon de managementrapportages voor opdrachtgevers, inclusief eventuele voorstellen voor optimalisatie van uw bedrijfsvoering. Sta dus even stil bij onderhoud om later niet met stilstand van uw installatie te worden geconfronteerd. Logisticon deelt graag zijn expertise op het gebied van beheer en onderhoud met u, zodat uw installatie optimaal en economisch verantwoord functioneert.

8 ETEN ONDER DE GROND Logisticon heeft van 1998 tot 2003 in consortiumverband met de provincie Drenthe, DHV en Bioclear een full-scale-onderzoek uitgevoerd naar biologische in-situ-sanering. Het zuiveringsprincipe bestond uit het stimuleren van de natuurlijke afbraak van per en tri in de bodem door toepassing en infiltratie van anaërobe bacteriën (nutriënten) en koolstofbron. Zodra de ondergrond ruimschoots voorzien is van bacteriën, kan de installatie worden afgebroken en kan worden volstaan met het verplaatsen van grondwater en het toevoegen van voedingsstoffen. De resultaten van het onderzoek waren succesvol. De toepasbaarheid van deze techniek hangt wel af van de grondopbouw; deze moet goed doorlatend zijn ( zanderig ). Heijmans Milieutechniek heeft Logisticon gevraagd deze techniek ten uitvoer te brengen bij een project in Almelo. Gezien het tijdelijke karakter van het inbrengen van biologie in de bodem heeft Logisticon besloten een mobiele bioreactor te bouwen (opgesteld in een 30- voetscontainer). Deze bioreactor inclusief alle benodigde randapparatuur heeft 20 weken op locatie (naast een winkelcentrum) de benodigde biomassa geproduceerd en geïnfiltreerd. Uit onderzoek is gebleken dat de resultaten goed zijn en dat de beestjes hard op weg zijn per en tri op te eten, zonder dat de omgeving daar last van heeft. Deze specifieke in-situ-techniek en de mobiele bioreactor hebben zich in de praktijk bewezen. Logisticon staat voor u klaar om uw grondwater met zo min mogelijk overlast te saneren. EEN HEERLIJKE COCKTAIL VAN ZWARE METALEN EN CYANIDEN In de jaren negentig is men in België begonnen met de ontwikkeling van zogenoemde brownfields: dit zijn verlaten braakliggende of onderbenutte terreinen waar in het verleden (of nog steeds) industriele activiteiten hebben plaatsgevonden. Aanwezige bodemverontreinigingen bemoeilijken de ontwikkeling. De laatste jaren zijn er verschillende projecten gerealiseerd, waarbij er momenteel 12 proefprojecten versneld in opdracht zijn gegaan. De site La Floridienne in Gent is hier een voorbeeld van. Deze site wordt op dit moment door DEC Environmental Contractors gesaneerd. Voor het complex verontreinigde grondwater, dat onder meer tal van zware metalen en cyaniden bevat, heeft DEC de zuiveringsinstallatie ontworpen. Deze maakt gebruik van technieken als zand- en actiefkoolfiltratie en ionenwisselaars. Een groot deel van deze zuivering heeft Logisticon in zeer korte tijd en naar volle tevredenheid van DEC gebouwd. OLIE- EN DIESELVERONTREINIGING AAN HET SPOOR Precies 165 jaar spoorhistorie heeft haar sporen in de Nederlandse bodem nagelaten. Op veel (voormalige) NS-terreinen is in het verleden bodemverontreiniging ontstaan. Bijvoorbeeld door ondergrondse olietanks of andere bedrijfsactiviteiten. Onder NS-station Enschede heeft het aannemingsbedrijf De Vries & van de Wiel een systeem aangebracht dat met behulp van zuurstof en nutriënten de bodem zuivert van een omvangrijke olie- en dieselverontreiniging. De hiervoor benodigde in-situinstallatie is in opdracht van De Vries & van de Wiel ontworpen en gerealiseerd door Logisticon. De installatie is vanwege het tijdelijke karakter uitgevoerd in containervorm, zodat ook andere vervuilde locaties in de toekomst aangepakt kunnen worden.

Duurzame groei mogelijk door waterhergebruik

Duurzame groei mogelijk door waterhergebruik Duurzame groei mogelijk door waterhergebruik Waterhergebruik bij FrieslandCampina Aalter Door: Gert Snijders Datum: 19 maart 2015 Inhoud Informatie over site FrieslandCampina Aalter Projecten Condensaat

Nadere informatie

Water, wij halen eruit wat erin zit

Water, wij halen eruit wat erin zit Water, wij halen eruit wat erin zit U ziet papier......wij zien water Samen met u... Als uw afvalwaterzuiveringsinstallatie aan vernieuwing toe is, staat u voor belangrijke keuzes. Strategische, operationele

Nadere informatie

de dynamiek van water producten en diensten voor installatietechniek

de dynamiek van water producten en diensten voor installatietechniek de dynamiek van water producten en diensten voor installatietechniek 2 compleet en duurzaam Duijvelaar Pompen biedt een breed assortiment aan schoon- en vuilwaterpompen en installaties. Producten die in

Nadere informatie

Novochem Water Treatment

Novochem Water Treatment Novochem Water Treatment Ketelwater, Koelwater, Afvalwater Novochem Water Treatment is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en marketing van procesadditieven en chemicaliën voor waterbehandeling.

Nadere informatie

voor de deur Mobiele opvangmiddelen voor afvalwater Opslag van afvalwater Clean Water Mobiele waterzuiver

voor de deur Mobiele opvangmiddelen voor afvalwater Opslag van afvalwater Clean Water Mobiele waterzuiver Mobiele waterzuivering voor de deur Mobiele opvangmiddelen voor afvalwater Opslag van afvalwater Clean Water Mobiele waterzuiver ing Afvalwater zuiveren voor de deur Afvalwater zuiveren voor de deur? Niet

Nadere informatie

Drinkwater wij voegen er iets aan toe

Drinkwater wij voegen er iets aan toe Drinkwater wij voegen er iets aan toe Samen met u... Drinkwater is van levensbelang voor de maatschappij. Als de drinkwatervoorziening wegvalt, komt ons dagelijks leven vrijwel tot stilstand. Als drinkwaterbedrijf

Nadere informatie

Alles in huis voor een schone bodem

Alles in huis voor een schone bodem BAM Milieu Alles in huis voor een schone bodem BAM Milieu, onderdeel van BAM Wegen, is dé specialist op het gebied van preventie en sanering van bodemverontreiniging. Onze sterke focus op kwaliteit en

Nadere informatie

Drinkwater een goede bron voor de levensmiddelenindustrie. VMT/EHEDG bijeenkomst Geo Bakker, 2 december 2014

Drinkwater een goede bron voor de levensmiddelenindustrie. VMT/EHEDG bijeenkomst Geo Bakker, 2 december 2014 Drinkwater een goede bron voor de levensmiddelenindustrie VMT/EHEDG bijeenkomst Geo Bakker, 2 december 2014 Wetgeving Inhoud Drinkwaterkwaliteit Drinkwaterzuivering Verandering van drinkwaterkwaliteit

Nadere informatie

Watervergunning. Inhoudsopgave

Watervergunning. Inhoudsopgave Watervergunning Datum: Veendam, 25 oktober 2018 Nummer: HAS2018_Z11430 Onderwerp: Coöperatie AVEBE U.A., locatie Ter Apelkanaal; wijziging van de vergunning op grond van de Waterwet voor het brengen van

Nadere informatie

Naar een duurzame industriewatervoorziening in de Eemshaven

Naar een duurzame industriewatervoorziening in de Eemshaven Naar een duurzame industriewatervoorziening in de Eemshaven Verwachte groei vraagt In totaal nemen de bedrijven in de Eemshaven nu 300.000 m 3 drinkwater af voor industriële activiteiten. Waterbedrijf

Nadere informatie

De groenten van HAK, met het water van Brabant Water

De groenten van HAK, met het water van Brabant Water WATER PAKKET U kent Brabant Water van een betrouwbare drinkwaterlevering, maar Brabant Water heeft zakelijke klanten zoals u nog veel meer te bieden. Onze jarenlange ervaring, innovatieve aard en servicegerichte

Nadere informatie

Hergebruik communaal afvalwater voor de industrie 5 jaar praktijkervaring

Hergebruik communaal afvalwater voor de industrie 5 jaar praktijkervaring Hergebruik communaal afvalwater voor de industrie 5 jaar praktijkervaring Donny de Vriend Praktijkcases behandeling industrieel afvalwater 26-1-2017 Inhoud Aanleiding voor het hergebruikproject Gekozen

Nadere informatie

Water Treatment. Gateway to Altijd solutions. een oplossing verder

Water Treatment. Gateway to Altijd solutions. een oplossing verder Water Treatment Gateway to Altijd solutions een oplossing verder Afvalwater DHV heeft sinds jaar en dag een leidende positie op het gebied van afvalwaterzuivering en afvalwatertransport. Of het nu gaat

Nadere informatie

MBTF. Milieutechniek. Impressie: Moving Bed Trickling Filter 19 februari 2006

MBTF. Milieutechniek. Impressie: Moving Bed Trickling Filter 19 februari 2006 Milieutechniek Leeuwerik 11 8532 AW Lemmer Telefoon 0514-533746 Telefax 0514-534003 E-mail: rcl@planet.nl Impressie: Moving Bed Trickling Filter 19 februari 2006 MBTF Datum 18 februari 2006 Versie 4 RCL

Nadere informatie

Bepaling van het Biochemisch Zuurstofverbruik (BZV) in oppervlaktewater

Bepaling van het Biochemisch Zuurstofverbruik (BZV) in oppervlaktewater Bepaling van het Biochemisch Zuurstofverbruik (BZV) in oppervlaktewater april 2005 One Cue Systems Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt zonder schriftelijke toestemming

Nadere informatie

AGENDAPUNT 9 ONTWERP. Onderwerp: Krediet renovatie rwzi De Meern Nummer: 568495. Voorstel. Het college stelt u voor om

AGENDAPUNT 9 ONTWERP. Onderwerp: Krediet renovatie rwzi De Meern Nummer: 568495. Voorstel. Het college stelt u voor om VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR AGENDAPUNT 9 Onderwerp: Krediet renovatie rwzi De Meern Nummer: 568495 In D&H: 16-07-2013 Steller: Tonny Oosterhoff In Cie: BMZ 03-09-2013 Telefoonnummer: (030) 6345726

Nadere informatie

Aanpak hemelwater Chemie-Pack

Aanpak hemelwater Chemie-Pack Aanpak hemelwater Chemie-Pack Commissie Bestuur en Middelen, 7 juni 2012 Jeroen de Vugt Projectleider Uitvoering Chemie-Pack Onderwerpen Situatie en omstandigheden Algemene aanpak Aanpak (hemel)water Zuiveringsstudie

Nadere informatie

Schone handen, schone fabrieken, maar dan geldbesparend.

Schone handen, schone fabrieken, maar dan geldbesparend. Schone handen, schone fabrieken, maar dan geldbesparend. Warmteterugwinning GRATIS ENERGIE, WIE WIL DAT NU NIET Waar koude wordt gemaakt ontstaat warmte. Met name shockvriezers leveren veel warmte op van

Nadere informatie

Mourik Techniek Inventief in technische realisaties

Mourik Techniek Inventief in technische realisaties Mourik Techniek Inventief in technische realisaties Technische talenten...werken aan maatwerkoplossingen Mourik Techniek is breed georiënteerd en thuis in vele markten. In onze goed geoutilleerde werkplaats

Nadere informatie

Recreatietechniek en Infratechniek. Boven en onder de grond

Recreatietechniek en Infratechniek. Boven en onder de grond Recreatietechniek en Infratechniek Boven en onder de grond Voorop in vooruitgang Ontzorgen van de klant, boven en onder de grond Als totaalaanbieder is Gebr. vd Donk altijd bereid een stapje meer te doen

Nadere informatie

beschrijving zuiveringsproces MOBIELE AFVALWATERZUIVERING

beschrijving zuiveringsproces MOBIELE AFVALWATERZUIVERING MOBIELE AFVALWATERZUIVERING beschrijving zuiveringsproces Lindenstraat 33a - 1015 KV Amsterdam - tel 020 623 67 80 - fax 084 730 25 87 - info@clean-water.nl CleanWater reinigt - met behulp van een mobiele

Nadere informatie

TECHNISCHE GEGEVENS ASTERIA 750 WATERZUIVERINGSSTATION

TECHNISCHE GEGEVENS ASTERIA 750 WATERZUIVERINGSSTATION TECHNISCHE GEGEVENS ASTERIA 750 WATERZUIVERINGSSTATION ASTERIA 750 De Asteria waterzuiveringen zijn ontworpen voor het zuiveren van huishoudelijk type afvalwater berekend op een debiet van 150 liter /

Nadere informatie

Custom Built Products

Custom Built Products Geen standaard oplossing voorhanden? Custom Built Products Als standaard producten niet toereikend zijn... Custom Built Products van Alusta De oplossing van uw ventilatieprobleem. Custom Built Products

Nadere informatie

onderzoeken Peka Kroef 2011/2012

onderzoeken Peka Kroef 2011/2012 onderzoeken Peka Kroef 2011/2012 1 Verwerking van > 200.000 ton aardappelen per jaar Productie van gekookte aardappel producten Verbruikt hierbij ca. 600.000 m 3 water. Produceert hierbij ca. 500.000 m

Nadere informatie

Ovivo Holland B.V. Uw Specialist in Waterbehandeling. ovivowater.com. Toegevoegde waarde in water door innovatie, creativiteit en expertise

Ovivo Holland B.V. Uw Specialist in Waterbehandeling. ovivowater.com. Toegevoegde waarde in water door innovatie, creativiteit en expertise Ovivo Holland B.V. Uw Specialist in Waterbehandeling Toegevoegde waarde in water door innovatie, creativiteit en expertise ovivowater.com 2013 GLV Inc. All rights reserved. Ovivo Holland B.V. Ovivo: marktleider

Nadere informatie

LOGISTICON. water treatment

LOGISTICON. water treatment LOGISTICON water treatment Ruim 25 jaar ervaring met waterbehandeling Logisticon Water Treatment b.v. ontwerpt en bouwt in eigen fabriek al ruim 25 jaar kwalitatief hoogstaande installaties voor een breed

Nadere informatie

The partner in industrial automation INTEQNION. Process Control Systems

The partner in industrial automation INTEQNION. Process Control Systems The partner in industrial automation INTEQNION Process Control Systems Kennis, kwaliteit en vakmanschap Inteqnion is een innovatief en dynamisch bedrijf dat gespecialiseerd is in ontwerp, bouw en implementatie

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Posthumus Breda

Bewonersbijeenkomst Posthumus Breda 1 Bewonersbijeenkomst Posthumus Breda Welkom en opening Toelichting Bosatex-regeling Onderzoeksresultaten Zonnebloemstraat 3-7 en omgeving Beoogde saneringsaanpak en gevolgen voor omgeving Planning en

Nadere informatie

NIEUWE DEELSTROOMBEHANDELING VOOR WATERSCHAP AA EN MAAS

NIEUWE DEELSTROOMBEHANDELING VOOR WATERSCHAP AA EN MAAS Index Waterschap Aa en Maas Waterzuivering Arisu in Turkije Mobiele MBR onttrekkingsunit Attero Croda realiseert hergebruik van afvalwater Levering membraaninstallaties voor HumVi Omgekeerde osmose voor

Nadere informatie

Vitotherm Technische informatie. www.vitotherm.nl

Vitotherm Technische informatie. www.vitotherm.nl Vitotherm Technische informatie www.vitotherm.nl Deze folder informeert u over de producten en dienstverlening van Vitotherm B.V. Soms moet je iets durven investeren om vervolgens veel te besparen. Dit

Nadere informatie

ZWEMBADEN. Zorgeloos waterplezier. vandorp.eu

ZWEMBADEN. Zorgeloos waterplezier. vandorp.eu ZWEMBADEN Zorgeloos waterplezier DUURZAME KWALITEIT Van Dorp is al meer dan 35 jaar specialist op het gebied van o.a. zwembaden, sauna s, stoomcabines en waterattracties. Onze activiteiten zijn ontwerpen,

Nadere informatie

koel- en vriestechniek airconditioning elektrotechniek Bewust verder

koel- en vriestechniek airconditioning elektrotechniek Bewust verder koel- en vriestechniek airconditioning elektrotechniek Bewust verder Dijksma Koudetechniek is specialist in het creëren van een optimaal bewaarklimaat voor producten in onder meer de agrarische sector

Nadere informatie

Generating Powerful Solutions Pon Power CUSTOMER SERVICE

Generating Powerful Solutions Pon Power CUSTOMER SERVICE G e n e r a t i n g P o w e r f u l S o l u t i o n s CUSTOMER SERVICE PAGINA 2 CUSTOMER SERVICE Een Caterpillar is een hoogwaardige, betrouwbare krachtbron die is ontworpen om te presteren en vooral om

Nadere informatie

Holland Hydraulics World-wide industrial hydraulics

Holland Hydraulics World-wide industrial hydraulics Holland Hydraulics World-wide industrial hydraulics Dag en nacht hydraulische kracht Every hour hydraulic power Hydraulische Kraft rund um die Uhr SYSTEM ENGINEERING TRADING SERVICE Mobiele torenkranen

Nadere informatie

Ontwerp Bouw Financiering Exploitatie

Ontwerp Bouw Financiering Exploitatie Ontwerp Bouw Financiering Exploitatie HydroBusiness exploiteert waterzuiveringen op maat voor: - de productie van industriewater - het zuiveren van afvalwater - hergebruik van water www.hydrobusiness.nl

Nadere informatie

de dynamiek van water producten en diensten voor installatiebouw

de dynamiek van water producten en diensten voor installatiebouw de dynamiek van water producten en diensten voor installatiebouw 2 kennis en ervaring centraal Waar water is, zijn pompen. Los of samengebouwd tot een nieuwe installatie, Duijvelaar Pompen levert een breed

Nadere informatie

INDUSTRIEWATERPROJECT ROERMOND

INDUSTRIEWATERPROJECT ROERMOND INDUSTRIEWATERPROJECT ROERMOND Toetssteen voor een systematische aanpak van industriewaterprojecten Samenvatting Door NV Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) is een onderzoek uitgevoerd naar aanpassings-

Nadere informatie

De hoogwaardige zuivering van afvalwater papierfabrieken Eerbeek

De hoogwaardige zuivering van afvalwater papierfabrieken Eerbeek De hoogwaardige zuivering van afvalwater papierfabrieken Eerbeek De drie oprichters van IWE Binnen modern en duurzaam ondernemerschap past het niet om het milieu onnodig te belasten. Een besef dat nu wijdverbreid

Nadere informatie

Biologisch-adsorptieve ontijzering van grondwater. Koen Huysman

Biologisch-adsorptieve ontijzering van grondwater. Koen Huysman Biologisch-adsorptieve ontijzering van grondwater Koen Huysman 03-06-2019 Biologisch-adsorptieve ontijzering (grondwater) Introductie Pidpa Kwaliteit grondwater voor drinkwaterproductie Ontijzering Vlokkingsontijzering

Nadere informatie

De compacte installatie voor de zuivering van industrieel afvalwater.

De compacte installatie voor de zuivering van industrieel afvalwater. De compacte installatie voor de zuivering van industrieel afvalwater. Fijn filtratie Electrolyse CURAQ Ell Filter DE SPEERPUNTEN CURAQ - Innovatief en uniek de pluspunten Electrolyse CURAQ Ell filter Fijn

Nadere informatie

"Wij zijn creatieve denkers met kennis van industriële automatisering" JB Systems Westlandseweg 190 3131 HX Vlaardingen Postbus 108 3130 AC Vlaardingen T +31 10 460 80 60 F +31 10 460 80 00 info@jbsystems.nl

Nadere informatie

SITA REMEDIATION DE TOTAALOPLOSSING VOOR BODEMSANERING, WATERZUIVERING EN GRONDREINIGING

SITA REMEDIATION DE TOTAALOPLOSSING VOOR BODEMSANERING, WATERZUIVERING EN GRONDREINIGING SITA REMEDIATION DE TOTAALOPLOSSING VOOR BODEMSANERING, WATERZUIVERING EN GRONDREINIGING UW PARTNER IN SANERINGEN ZORG VOOR DE AARDE Met de opgedane kennis en ervaring in binnen- en buitenland kan op het

Nadere informatie

Maatwerk in telemetrie en automatisering

Maatwerk in telemetrie en automatisering Maatwerk in telemetrie en automatisering Datawatt. Specialisten in vanzelfsprekendheden Wat gebeurt er wanneer onverwacht de elektriciteit uitvalt? Wat zijn de consequenties als er plotseling geen water

Nadere informatie

Samenbouwnunits van Fischer- Dat is een slimme keuze!

Samenbouwnunits van Fischer- Dat is een slimme keuze! Samenbouwnunits van Fischer- Dat is een slimme keuze! Met Fischer realiseert u in 3 eenvoudige stappen complete, gebruiksklare koelsystemen voor uw klanten. Succes, door een warme samenwerking binnen de

Nadere informatie

CERTIFICEREN IN GEBRUIK STELLEN SERVICE EN ONDERHOUD VERVANGINGSADVIES

CERTIFICEREN IN GEBRUIK STELLEN SERVICE EN ONDERHOUD VERVANGINGSADVIES CERTIFICEREN IN GEBRUIK STELLEN SERVICE EN ONDERHOUD VERVANGINGSADVIES Hefas Branddetectie BV biedt u een breed spectrum aan diensten en service om brandmeld-en ontruimingssystemen in gebruik te stellen,

Nadere informatie

November 2006 heeft Logisticon Waterbehandeling het contract getekend met Ovako Wire b.v.

November 2006 heeft Logisticon Waterbehandeling het contract getekend met Ovako Wire b.v. Roulatielijst 12 1600 M 3 /H ZANDFILTRATIE VOOR OVAKO ALBLASSERDAM November 2006 heeft Logisticon Waterbehandeling het contract getekend met Ovako Wire b.v. in Alblasserdam voor de levering van een zandfiltratiesysteem

Nadere informatie

Optimalisatie door integratie

Optimalisatie door integratie Optimalisatie door integratie industriële en utilitaire dienstverlening op het gebied van elektrotechniek, werktuigbouw, instrumentatie, automatisering, HVAC en service & onderhoud Dassen Group is opgericht

Nadere informatie

jaar 25 JAAR LOGISTICON Index

jaar 25 JAAR LOGISTICON Index Index 5 jaar Logisticon Terugblik op 5 jaar Logisticon De beginjaren van Logisticon Logisticon Verhuur en de verhuurgids De eerste jaar / Logistilympics Grondwatersaneringen Nieuwe technieken Innovatieve

Nadere informatie

de dynamiek van water producten en diensten voor industrie

de dynamiek van water producten en diensten voor industrie de dynamiek van water producten en diensten voor industrie 2 dynamiek is onze uitdaging Zoveel vragen als er zijn vanuit de industrie, zoveel oplossingen heeft Duijvelaar Pompen. Ons standaard assortiment

Nadere informatie

Almeco bestaat uit drie Business Units: Industriële Ventilatoren, Koeltorens, Droog- en Afblaasoplossingen.

Almeco bestaat uit drie Business Units: Industriële Ventilatoren, Koeltorens, Droog- en Afblaasoplossingen. NL Axon wordt sinds januari 2015 gebruikt als overkoepelende naam voor de bedrijven Almeco en PCA. De zusterfirma s leveren complementaire producten en diensten in de markt van lucht- en watertechnologie,

Nadere informatie

Omdat er schakelkasten zijn waar absoluut niks mis mee mag gaan.

Omdat er schakelkasten zijn waar absoluut niks mis mee mag gaan. Omdat er schakelkasten zijn waar absoluut niks mis mee mag gaan. NOFIQ heeft een uniek en innovatief concept om branden in schakelkasten te voorkomen en hiermee de continuïteit van kritisch-efficiënte

Nadere informatie

Waterregeltechniek. De juiste keuze

Waterregeltechniek. De juiste keuze Waterregeltechniek Drink- en proceswater De juiste keuze Drukregeling Gegarandeerde kwaliteit De kwaliteit van de Honeywell waterbehandelingsproducten is alom gewaardeerd. Niet alleen wordt de grootste

Nadere informatie

ZUIVER WATER VRAAGT OM ZUIVERE OPLOSSINGEN. Water Treatment Chemicals

ZUIVER WATER VRAAGT OM ZUIVERE OPLOSSINGEN. Water Treatment Chemicals ZUIVER WATER VRAAGT OM ZUIVERE OPLOSSINGEN Water Treatment Chemicals Zuiver water vraagt om zuivere oplossingen Zelfs afvalwater moet aan strenge normen voldoen De inwoners van Groenland kennen minstens

Nadere informatie

Veiligheid. voor alles

Veiligheid. voor alles Veiligheid voor alles Voor BASF Nederland, locatie De Meern betekent veiligheid: alles in het werk stellen om te voorkomen dat er iets mis gaat. In deze brochure leest u hoe we dat doen. Veiligheid is

Nadere informatie

Weg met dat vieze water! Alles wat je moet weten over afvalwater

Weg met dat vieze water! Alles wat je moet weten over afvalwater Weg met dat vieze water! Alles wat je moet weten over afvalwater Nederland is een land van water. Met veel beken, sloten en rivieren. Het water dat door deze beken, sloten en rivieren stroomt noemen we

Nadere informatie

www.vddonk.nl Glasvezeltechniek Telecommunicatie

www.vddonk.nl Glasvezeltechniek Telecommunicatie www.vddonk.nl Glasvezeltechniek Infratechniek Recreatietechniek Telecommunicatie Voorop in vooruitgang Ontzorgen van de klant, boven en onder de grond Als totaalaanbieder is Gebr. vd Donk altijd bereid

Nadere informatie

Water leveren op een energieefficiënte

Water leveren op een energieefficiënte Water leveren op een energieefficiënte en betrouwbare manier Altivar 1200, de complete middenspanningsregelaar Evides Waterbedrijf Zuid-Holland Het leveren van water op een energie-efficiënte en betrouwbare

Nadere informatie

Hergebruik en infiltratie resulteert in duurzame winning in de duinen van de Westkust

Hergebruik en infiltratie resulteert in duurzame winning in de duinen van de Westkust Hergebruik en infiltratie resulteert in duurzame winning in de duinen van de Westkust Emmanuel Van Houtte Intercommunale Waterleidingsmaatschappij van Veurne-Ambacht Doornpannestraat 1, 8670 KOKSIJDE Symposium

Nadere informatie

1. De relativiteit van de effluentkwaliteit

1. De relativiteit van de effluentkwaliteit 1. De relativiteit van de effluentkwaliteit 1. Water zuiveren = normen nastreven Basis uitdaging voor meeste sectoren (Nieuwe wetgeving: micropolluenten, ZM, ) 2. Filosofie van Pantarein, water zuiveren

Nadere informatie

LICHT & KRACHT DATA & TELECOM SERVICE & ONDERHOUD

LICHT & KRACHT DATA & TELECOM SERVICE & ONDERHOUD Focus op perfectie! LICHT & KRACHT DATA & TELECOM SERVICE & ONDERHOUD Focus op perfectie! Iedere dag scherp Elektropartners. Kennis. Kunde. Kwaliteit. Elektropartners is een elektrotechnisch installatiebedrijf

Nadere informatie

Slijtvaste onderwater pompen

Slijtvaste onderwater pompen Slijtvaste onderwater pompen HET VERSCHIL Onze reeks omvat meer dan 100 verschillende modellen van centrifugaalpompen, voor het verpompen van zware vloeistoffen met vaste en schurende bestanddelen. Meer

Nadere informatie

ATLAS COPCO WEDA POMPEN. Pompen voor professionals 50Hz

ATLAS COPCO WEDA POMPEN. Pompen voor professionals 50Hz ATLAS COPCO WEDA POMPEN Pompen voor professionals Hz Ontworpen voor prestaties In 6 jaar opgebouwde expertise op het gebied van pomptechniek WEDA-pompen vinden hun oorsprong in de oude WEDA-gieterij uit

Nadere informatie

Slijtvaste onderwaterpompen met woelkop

Slijtvaste onderwaterpompen met woelkop Slijtvaste onderwaterpompen met woelkop HET VERSCHIL Het TOYO programma omvat ruim 135 robuuste centrifugaalpompen voor het verpompen van zware vloeistoffen met vaste en schurende bestanddelen. De pompen

Nadere informatie

Groot in kleinschalige projecten

Groot in kleinschalige projecten Groot in kleinschalige projecten Beheer en onderhoud Verbouw en renovatie Kleinschalige nieuwbouw Gerritsen kleinbouw Nieuw bedrijfsonderdeel, vertrouwde naam In ruim 75 jaar heeft Gerritsen Bouwgroep

Nadere informatie

Energiebeheer op afstand

Energiebeheer op afstand Energiebeheer > > > OP AFSTAND Draadloze elektriciteitsmeters > Draadloze pulstransmitters Onderstations met Ethernet en GPRS/UMTS WEBBased datacollectiesysteem Overzichtelijke rapporten Multi-site Energiebeheer

Nadere informatie

Bacterie en virus bestrijding in drinkwater.

Bacterie en virus bestrijding in drinkwater. Bacterie en virus bestrijding in drinkwater. www.iwateq.com Introductie Iwateq BV uit Rijen is een organisa especialiseerd in waterbehandeling van drinkwaterinstalla waterinstalla oor land- en tuinbouw

Nadere informatie

DEMONSTRATIEPROJECT D ECENTRALE AFVALWATERZUIVERING

DEMONSTRATIEPROJECT D ECENTRALE AFVALWATERZUIVERING DEMONSTRATIEPROJECT D ECENTRALE AFVALWATERZUIVERING D ECENTRALE AFVALWATERZUIVERING INLEIDING Landustrie Sneek BV bezit een ruime hoeveelheid kennis en ervaring in het transporteren en behandelen van riool-

Nadere informatie

Bodemverontreiniging en grondwaterbeheerssysteem Chemours, Baanhoekweg Dordrecht.

Bodemverontreiniging en grondwaterbeheerssysteem Chemours, Baanhoekweg Dordrecht. Memo Dossier Zaaknummer 200433 Kenmerk D-16-1539473 Datum 17 maart 2016 Onderwerp Bodemverontreiniging en grondwaterbeheerssysteem Chemours, Baanhoekweg Dordrecht. Inleiding In deze memo wordt uitleg gegeven

Nadere informatie

Ondernemend in waterbeheer

Ondernemend in waterbeheer Ondernemend in waterbeheer Nederland is onlosmakelijk verbonden met water. Het zit in ons DNA. Al dat water moeten we optimaal beheren. Daar weet u alles van. Van der Linden Pomptechniek is specia list

Nadere informatie

REGENWATER AFKOPPELEN

REGENWATER AFKOPPELEN Januari 2012 REGENWATER AFKOPPELEN Particulier afkoppelen Brochure 3 REGENWATER AFKOPPELEN Regen, u kunt het er vaak niet bij gebruiken, maar... wat als u het regenwater wél kunt gebruiken? Bijvoorbeeld

Nadere informatie

WAT BIED BORALIT AAN?

WAT BIED BORALIT AAN? WAT BIED BORALIT AAN? Boralit bied 2 systemen aan. Een intensief en een extensief systeem. Wat is het verschil? Bij een intensief systeem wordt er zuurstof in de zuivering geblazen door middel van een

Nadere informatie

Diesel roterende UPS systemen. Ride Through systemen. Aggregaten. PDF documentatie

Diesel roterende UPS systemen. Ride Through systemen. Aggregaten. PDF documentatie PDF documentatie Diesel roterende UPS systemen Ride Through systemen Aggregaten Algemeen AA Energy Services verhuurt Uninterruptible Power Supply (UPS) systemen en stroomvoorzieningen. Onze huurvloot omvat

Nadere informatie

Het optimale klimaat voor uw gasten... KOUDETECHNIEK. koudetechniek procestechniek cellenbouw airconditioning service en beheer

Het optimale klimaat voor uw gasten... KOUDETECHNIEK. koudetechniek procestechniek cellenbouw airconditioning service en beheer Het optimale klimaat voor uw gasten... KOUDETECHNIEK koudetechniek procestechniek cellenbouw airconditioning service en beheer Het optimale klimaat voor uw gasten? Onze zorg! Voor de beheersing van het

Nadere informatie

TNAV workshop.

TNAV workshop. TNAV workshop Uw stoomketel levert geld op Hydris Engineering Jonas Van Delsen Het Sustain concept: optimalisatie van stoomketelbeheer SUSTAIN concept maximale kostenbesparing Wat is sustain? manier om

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDL Konings

Kracht door samenwerking. VDL Konings Kracht door samenwerking VDL Konings VDL Konings VDL Konings, opgericht in 1873, is een uiterst betrouwbare co-maker en co-developer van machines, systemen en modules voor een zeer uiteenlopende reeks

Nadere informatie

UW SPECIALIST IN WATER- BEHANDELING

UW SPECIALIST IN WATER- BEHANDELING Worldwide Experts in Water Treatment UW SPECIALIST IN WATER- BEHANDELING De installaties worden klant specifiek ontworpen bij Ovivo Holland Skidbouw van de installaties om de montage en tijd voor inbedrijfstelling

Nadere informatie

Standpunt Nieuwe Sanitatie

Standpunt Nieuwe Sanitatie Standpunt Nieuwe Sanitatie Vastgesteld door het college van dijkgraaf en hoogheemraden op 12 juni 2012. Inleiding Over de manier van inzameling- en zuivering van huishoudelijk afvalwater ontstaan nieuwe

Nadere informatie

Raineo : de oplossing voor het beheer van regenwater Vanaf nu is wateroverlast geen natuurverschijnsel, maar een keuze!

Raineo : de oplossing voor het beheer van regenwater Vanaf nu is wateroverlast geen natuurverschijnsel, maar een keuze! Raineo : de oplossing voor het beheer van regenwater Vanaf nu is wateroverlast geen natuurverschijnsel, maar een keuze! Parkeren of aanleggen? 2 Raineo : wateroverlast is een keuze! Wij ervaren allemaal

Nadere informatie

Met als voornaamste doel het verhogen van de leveringszekerheid

Met als voornaamste doel het verhogen van de leveringszekerheid Roulatielijst 10 SPECIALE NANOFILTRATIE- INSTALLATIES VOOR TERSCHELLING Met als voornaamste doel het verhogen van de leveringszekerheid heeft Waterleidingbedrijf Vitens ervoor gekozen om haar productielocatie

Nadere informatie

Membraanfiltratie in de brouwerijsector

Membraanfiltratie in de brouwerijsector Membraanfiltratie in de brouwerijsector DRIJFVEREN VOOR MBR 1. Brouwerijen in België booming business 2. Geen zuivering? heffingen creëren business plan 3. Regenwachtbekken? biologie 4. Ruimtetekort? MBR

Nadere informatie

Individuele Behandeling van Afvalwater de natuurlijke zuivering

Individuele Behandeling van Afvalwater de natuurlijke zuivering Individuele Behandeling van Afvalwater de natuurlijke zuivering Individuele waterzuivering met actief slib De afkorting IBA staat voor Individuele Behandeling van Afvalwater. Het is een toestel dat verplicht

Nadere informatie

Werken met VAn DIJk EEN BEDR IJF va N holl a NDsE BoDEm

Werken met VAn DIJk EEN BEDR IJF va N holl a NDsE BoDEm Werken met VAN DIJK EEN BEDRIJF van hollandse bodem Aangenaam: Van Dijk Hoewel de kans groot is dat we ons niet meer hoeven voor te stellen. Met een historie van meer dan een halve eeuw zijn we uitgegroeid

Nadere informatie

WAGO-TRAININGS PROGRAMMA

WAGO-TRAININGS PROGRAMMA WAGO-TRAININGS PROGRAMMA 2015 1 WAGO-TRAININGEN Uw doel is onze maatstaf Productgerelateerde en klant-specifieke trainingen Kleine Groepen Door de kleine groepen bij de WAGO trainingen komt een ieder aan

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Schriftelijke vragen van de Statenfractie van de Partij voor de Arbeid inzake "Sanering terrein Chemie-Pack" Schriftelijke vragen van het lid

Nadere informatie

Logisticon Waterbehandeling uit Groot-Ammers heeft van drinkwaterbedrijf Vitens opdracht gekregen om een spoelwaterhergebruik-installatie

Logisticon Waterbehandeling uit Groot-Ammers heeft van drinkwaterbedrijf Vitens opdracht gekregen om een spoelwaterhergebruik-installatie Roulatielijst 13 NIEUWE SPOELWATERHERGEBRUIK- INSTALLATIE PRODUCTIEBEDRIJF SPANNENBURG: GROOTSTE VAN NEDERLAND! Logisticon Waterbehandeling uit Groot-Ammers heeft van drinkwaterbedrijf Vitens opdracht

Nadere informatie

OUR. Kwaliteitszorg is een vast gegeven binnen onze. Alstublieft. Onze nieuwe LOGISTICON EN-ISO-9002 1994 INHOUDSOPGAVE CERTIFICERING WAARBORG

OUR. Kwaliteitszorg is een vast gegeven binnen onze. Alstublieft. Onze nieuwe LOGISTICON EN-ISO-9002 1994 INHOUDSOPGAVE CERTIFICERING WAARBORG 1 LOGISTI CONTOUR OUR Jaargang 4 / nr. 6 6 INHOUDSOPGAVE EN-ISO-9002 1994 CERTIFICERING WAARBORG VOOR KWALITEIT EN-ISO-9002 1994 Certificering pag 1 waarborg voor kwaliteit www.logisticon.com pag 1 Nieuwe

Nadere informatie

GESCHIEDENIS T-GRADIN S GESCHIEDENIS

GESCHIEDENIS T-GRADIN S GESCHIEDENIS GENERAL FACTSHEET GESCHIEDENIS T-GRADIN S GESCHIEDENIS T-Gradin ondersteund haar klanten met Project Management services en is opgericht in 2000 in Nederland. Door een toenemende behoefte aan onafhankelijke

Nadere informatie

Uw afval is geld waard! Duurzamer produceren bij lagere kosten.

Uw afval is geld waard! Duurzamer produceren bij lagere kosten. Uw afval is geld waard! Duurzamer produceren bij lagere kosten. Waar gehakt wordt vallen spaanders. Voor uw productiebedrijf betekent dit dat naast de gewenste producten ook afval wordt geproduceerd. Afval

Nadere informatie

Notitie. Randvoorwaarden terreingebruik voor, tijdens en na de bodemsanering bij Chemie-Pack e.o.

Notitie. Randvoorwaarden terreingebruik voor, tijdens en na de bodemsanering bij Chemie-Pack e.o. Notitie Onderwerp Rand terreingebruik voor, tijdens en na de bodemsanering bij Chemie-Pack e.o. 1. Inleiding Als gevolg van de brand bij Chemie-Pack is een omvangrijke grond- en grondwaterverontreiniging

Nadere informatie

efficiënte olieafscheider De meest

efficiënte olieafscheider De meest De meest efficiënte olieafscheider Zeer korte terugverdientijd Maximale standtijd van de reiniger Onderhoudsvrije constructie Minimale bedrijfskosten Ook effectief voor kleine installaties Diverse capaciteiten

Nadere informatie

Gebruik van oppervlakte water. Praktijkervaring Grote Gete

Gebruik van oppervlakte water. Praktijkervaring Grote Gete Gebruik van Praktijkervaring Grote Gete 1 Introductie Citrique Belge produceert citroenzuur Citroenzuur wordt gebruikt in de voeding, dranken, farmaceutische, industrie Per ton citroenzuur eindproduct

Nadere informatie

it diensten alles voor uw bedrijfscontinuïteit

it diensten alles voor uw bedrijfscontinuïteit it diensten alles voor uw bedrijfscontinuïteit Kantoor- en bedrijfsautomatisering it diensten alles voor uw bedrijfscontinuïteit vanboxtel is naast gerenommeerd automatiseerder van logistieke processen,

Nadere informatie

STRUCTURAL DRUKTANKS DUURZAME OPLOSSINGEN VOOR WATEROPSLAG WATER PURIFICATION TANKS & SYSTEMEN - STRUCTURAL

STRUCTURAL DRUKTANKS DUURZAME OPLOSSINGEN VOOR WATEROPSLAG WATER PURIFICATION TANKS & SYSTEMEN - STRUCTURAL STRUCTURAL DRUKTANKS DUURZAME OPLOSSINGEN VOOR WATEROPSLAG WATER PURIFICATION TANKS & SYSTEMEN - STRUCTURAL Het bedrijf dat in 1954 als Structural Fibers opgericht werd, produceerde oorspronkelijk onderdelen

Nadere informatie

Abird Continu energie & verlichting

Abird Continu energie & verlichting Abird Continu energie & verlichting Abird is georganiseerd naar specialisme Zo behouden we de kennis, daadkracht en flexibiliteit om u optimaal van dienst te zijn. We hechten waarde aan de specialistische

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDS Technische Industrie

Kracht door samenwerking. VDS Technische Industrie Kracht door samenwerking VDS Technische Industrie VDS Technische Industrie VDS TECHNISCHE INDUSTRIE COMBINEERT SNIJ- EN BUIG- C.Q. TREKBEWERKINGEN IN ÉÉN GEREEDSCHAP EN KAN OOK EXTRA DELEN ZOALS NUTS OF

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDL Industrial Products Process safety

Kracht door samenwerking. VDL Industrial Products Process safety Kracht door samenwerking VDL Industrial Products Process safety VDL Industrial Products is actief op verschillende terreinen: Explosie-onderdrukking Explosie-ontlasting (venting) Explosie-ontkoppeling

Nadere informatie

Abird Continu lastechniek & gereedschap

Abird Continu lastechniek & gereedschap Abird Continu lastechniek & gereedschap Abird is georganiseerd naar specialisme Zo behouden we de kennis, daadkracht en flexibiliteit om u optimaal van dienst te zijn. We hechten waarde aan de specialistische

Nadere informatie

de dynamiek van water break-units onderbrekingsinstallaties Jansen Pompentechniek T: +31(0)485-371318 E: info@pompentechniek.nl

de dynamiek van water break-units onderbrekingsinstallaties Jansen Pompentechniek T: +31(0)485-371318 E: info@pompentechniek.nl de dynamiek van water break-units onderbrekingsinstallaties 2 break-unit bescherming van water Zuiver en betrouwbaar water is essentieel voor iedereen. Het heeft vele toepassingen die samen zijn aangesloten

Nadere informatie

Abird is georganiseerd naar specialisme

Abird is georganiseerd naar specialisme Abird is georganiseerd naar specialisme Zo behouden we de kennis, daadkracht en flexibiliteit om u optimaal van dienst te zijn. We hechten waarde aan de specialistische kennis en kunde binnen onze afdelingen.

Nadere informatie

Legionellabestrijding in koeltorens Marktonderzoek naar chemicaliënvrije desinfectie Pieter Mensink Projectleider/adviseur bij DWA Eigenaar InstAct installatiemanagement Inhoud Chemicaliënvrij? Legionellabeheer,

Nadere informatie