To Do s Wijkverpleging

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "To Do s Wijkverpleging"

Transcriptie

1 To Do s Wijkverpleging Onze concrete tips voor u! Datum: 15 maart 2015 Versie: Definitief Auteur Arteria Consulting

2 Arteria Consulting Tips Wijkverpleging Pagina 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding Tips Marketing en verkoop Tips Toegang tot zorg Tips Informeren Tips Zorg verlenen Tips Factureren Tips Controleren en sturen Contact met specialisten wijkverpleging

3 Arteria Consulting Tips Wijkverpleging Pagina 3 1. Inleiding Als Arteria Consulting helpen wij u graag verder op weg om van de wijkverpleging een succes te maken. Hieronder staan een aantal to do s met daarbij een aantal tips voor de wijkverpleging die u verder kunnen helpen in uw uitvoering. In 2014 heeft u zich voorbereid op de Hervorming Langdurige Zorg. Er is veel energie gestoken in de samenwerking met gemeenten, zorgverzekeraars en zorgkantoren om alles goed te laten verlopen voor cliënt, verzekerde en burger. Nu is het zover. Vanaf januari 2015 zijn de wijkteams operationeel, is de verpleegkundige de centrale spil en wordt alleen nog zorg en ondersteuning gegeven als de cliënt het niet op eigen kracht georganiseerd krijgt. De eerste declaraties zijn de deur uit en als het goed is ook betaald. Arteria Consulting helpt u graag verder op weg om van wijkverpleging een succes te maken. Hieronder staan een aantal to do s met daarbij een aantal tips voor de wijkverpleging die u misschien verder helpen in uw uitvoering.

4 Arteria Consulting Tips Wijkverpleging Pagina 4 2. Tips Marketing en verkoop Vertaal de regionale afspraken met zorgverzekeraars over wijkgericht werken/niettoewijsbare zorg (schakeltaken) en de eisen vanuit de gemeentelijke verordening Wmo 2015, concreet naar in de werkprocessen van uw organisatie. Tips: In de gemeentelijke verordening Wmo staat over het algemeen in abstracte beleidstaal beschreven waar burgers recht op hebben (een maatwerkvoorziening waar de burger een beschikking van krijgt). De aanspraak Wijkverpleging in de Zvw is niet helderder dan zorg die gebruikelijk is voor wijkverpleegkundigen om te leveren. Klanten hebben hier niets aan. Vertaal uw afspraken met gemeenten en zorgverzekeraars daarom naar concrete klantgerichte product en diensten. Liefst op basis van een producten- en dienstencatalogus die uw medewerkers ook kunnen hanteren. Niet toewijsbare zorg (voorheen schakeltaken) zijn afspraken met gemeenten en zorgverzekeraars hoe de Wmo zorg en wijkverpleging in de gemeenten georganiseerd op elkaar aansluiten. Richt hiervoor een op de klant gericht loket en proces in, zodat de klant wordt begeleid van vraagverheldering, naar een passend aanbod.. Dat betekent dat er een front-office wordt ingericht, dat éénmalig alle gegevens die nog niet bekend zijn van de klant, invoert, maar ook inhoudelijk in staat is om het juiste zorgaanbod te doen op de vraag van de klant. De klant centraal betekent ook first time right en een vaste contactpersoon. Hiermee voorkomt u dat de klant in uw organisatie onbedoeld van het kastje naar de muur wordt gestuurd of steeds wordt doorverbonden. Arteria heeft ervaring met het ontwerpen van een dergelijk klant contact centrum in zorgorganisaties en we denken graag met u mee. Zorg dat u in beeld bent bij de zorgconsulenten van de zorgverzekeraars zodat zij kunnen bemiddelen tussen hun verzekerden en uw organisatie wanneer dit aan de orde is. Op deze wijze komen de cliënten ook via zorgverzekeraars bij u. Tips: Controleer of uw organisatie in de gidsinformatie op de website van de zorgverzekeraar is opgenomen. Deze informatie is afkomstig uit de contracten die de representerende zorgverzekeraar heeft opgenomen en via Zorgverzekeraars Nederland aan de andere zorgverzekeraars is toegestuurd. Als u bent opgenomen in de gidsinformatie, dan kan een verzekerde u gemakkelijker vinden, maar de zorgconsulent ook. Mocht er een onjuiste naam staan dan kunt u uw gegevens controleren in het AGB code register van Vektis. Neem actief (telefonisch) contact op met de afdelingen zorgbemiddeling van de zorgverzekeraars. Geef extra informatie over uw werkwijze en onderscheidend diensten- en zorgaanbod. Breng ze op ideeën hoe ze het beste met vragen over zorg en bemiddeling om kunnen gaan (de vraag achter de vraag) en bouw een vaste relatie. De zorgverzekeraar kan haar klanten dan goed over u informeren. Zorg voor een vast aanspreekpunt en vraag dat ook van de zorgverzekeraar.

5 Arteria Consulting Tips Wijkverpleging Pagina 5 Het relatienetwerk is een belangrijk aspect van zorgbemiddeling. Nodig de zorgconsulenten van zorgverzekeraars uit voor een werkbezoek, voor hen en voor u leerzaam. Als er een casus speelt, waardoor een klant een andere zorgverlener wil, is het ook voor hen belangrijk om de juiste informatie over uw organisatie binnen handbereik te hebben, zodat de zorgverzekeraar snel inzicht krijgt in het advies dat ze hun klant kan geven. Zichtbaarheid in de wijk! Zodat u als organisatie voor wijkverpleging in beeld bent voor verwijzers en cliënten in de wijk. Bouw en onderhoud een warm (liefst persoonlijk) contact met de leden van het gemeentelijk wijkteam en de zorgverleners zoals huisartsen en transferverpleegkundigen die klanten naar u moeten doorsturen. Pak dit gestructureerd op met een goede marketingaanpak en de inzet van relatiemanagement. Dit is idealiter onderdeel van uw frontoffice, maar iedere wijkverpleegkundige en verzorgende is natuurlijk uw ambassadeur in de wijk. Leer hen daarom dat zichtbaarheid en naamsbekendheid belangrijk zijn. Stel met hen (als mede uitvoerenden) een plan op. Als uw organisatie niet zelf deelneemt in het wijkteam van de gemeente waarmee u een contract heeft, probeer dan via overleg zoveel mogelijk hierbij betrokken te raken. Met als doel dat de indicerende wijkverpleegkundige weet dat het ook zinvol is om naar uw organisatie door te verwijzen. Desgewenst kunnen wij u adviseren over Zorgmarketing.

6 Arteria Consulting Tips Wijkverpleging Pagina 6 3. Tips Toegang tot zorg Richt een efficiënt proces in voor nieuwe klanten en het vastleggen van hun zorgverzekeraar. Dit vervangt het indicatiebericht van het CIZ en het voorkomt dat het dubbel of door de verpleegkundige moet gebeuren. Laat klanten of hun vertegenwoordigers, zoveel als mogelijk hun eigen gegevens in een webportaal invullen. Dat scheelt administratieve lasten en verhoogt de kwaliteit van het registratieproces. Ook verpleegkundigen komen zo beter in hun kracht, omdat de verpleegkundige alleen nog maar de gegevens hoeft te controleren. Het mes snijdt daarmee aan twee kanten: klanten vullen hun gegevens in op een moment dat het hen uitkomt en het (keukentafel)gesprek gaat direct over de zorgvraag in plaats van eerst de administratie af te handelen. Arteria heeft een concept voor toegang tot Wmo en wijkverpleging ontwikkeld: Stepped Entrance. Hierbij is de eerste stap zo n web portaal. Wilt u daar meer van weten? Wij komen het graag toelichten. Voorkom dat klanten van het kastje naar de muur worden gestuurd. Heeft u samen met de gemeente, zorgverzekeraar en zorgkantoor werkafspraken in het wijkteam voor zorg- en ondersteuningsvragen als die zwaarder worden? Richt een gezamenlijk toegangsmodel voor wijkgerichte zorg in waarin de stappen zijn beschreven voor wanneer de zorgvraag zwaarder wordt. Van digitaal loket (e-tafel), via keukentafelgesprek naar de tafel van vier (gemeente, klant, zorgverlener, zorgverzekeraar/ zorgkantoor). Vertrouw hierbij op de professionaliteit van de betrokken zorgverleners en organisaties als de complexiteit die van het keukentafelgesprek overtreft. Het zogenaamd onafhankelijk indiceren is afstandelijk en levert minder op dan indicatie door professionals dichtbij de klant. Als de klant in aanmerking komt voor de Wlz is heldere communicatie met het CIZ noodzakelijk om te voorkomen dat de indicatie geheel van voren af aan plaatsvindt. Arteria heeft samen met zorginstellingen, zorgkantoren, zorgverzekeraars, MEE Nederland en CIZ het Stepped Entrance concept ontwikkeld. Wij kunnen desgewenst kijken in welke mate de aanpak in de gemeenten waar u actief bent, nog verbeterd kan worden.

7 Arteria Consulting Tips Wijkverpleging Pagina 7 4. Tips Informeren Informeer de klant correct (juist, volledig en tijdig). Zodat u voldoet aan het informatierichtsnoer van de NZa zodat u bijvoorbeeld in staat bent om via de website eventuele wachttijden voor wijkverpleging concreet inzichtelijk te maken. Dat geldt ook voor productomschrijvingen en tarieven/ Indien u verwacht niet tijdig gevraagde zorg te kunnen gaan leveren, richt dan een proces in waarmee u de status kunt volgen van de zorgvragen die u mogelijk niet kunt leveren. Dit vraagt om een goede administratie en rapportage met inzicht in zorgvraag en capaciteit. Zorg voor periodieke actualisatie op uw website en andere communicatiemiddelen. Zorg voor een proces waarmee u zowel de klant als de zorgverzekeraar goed kunt informeren. Wij kunnen desgewenst samen met u bekijken op welke wijze uw administratie kan worden verbeterd en op welke wijze informatie kan worden ontsloten voor klanten en zorgverzekeraars. Controleer of het gepubliceerde aanbod van uw producten en prijzen juist, volledig en actueel is. Sluit het aan op het gemeentebeleid, komen al uw diensten er in terug, zijn de producten complementair aan wat de gemeente heeft ingekocht en worden geen diensten of producten vermeld die u niet meer levert? Wordt door anderen naar uw aanbod verwezen? Kan de informatie gemakkelijk en intuïtief gevonden worden? Is het in begrijpelijke taal geschreven. Doe dit niet vanuit uw eigen expertise maar vanuit klantperspectief. Vraag ondersteuning bij het beoordelen van uw website van uw klantenraad of een professionele organisatie. Vraag ook de medewerkers van het wijkteam waarom zij uw website wel of niet gebruiken. Een producten en diensten catalogus (PDC) waarin uw aanbod en de bijbehorende tarieven zijn omschreven kan u hierbij ondersteunen. Een heldere catalogus helpt niet alleen uw klant maar ook uw medewerkers. Een PDC vormt de gemeenschappelijke taal die iedereen binnen en buiten uw organisatie spreekt omtrent uw producten. De producten en diensten kunt u modulair opbouwen zodat elk gewenst arrangement kan worden samengesteld om aan een vraag van een klant te voldoen. Vervolgens helpt een PDC om in alle aansluitende processen, van intake, zorgverlening tot registratie en facturatie, met één en dezelfde productdefinitie te werken. Hierdoor krijgen klanten begrijpelijke facturen, weet de zorgprofessional wat van hen wordt verwacht en kan het management daadwerkelijk sturen, omdat overal dezelfde definities worden gehanteerd. Wilt u weten hoe u een goede PDC eruit ziet? Wat u moet doen om een PDC op te zetten? Wij laten graag onze hulpmiddelen zien en een voorbeeld van een PDC die het productenaanbod goed inzichtelijk maakt voor uw klanten, verwijzers en medewerkers. De link naar de website van de NZa: Richtsnoer informatieverstrekking zorgaanbieder

8 Arteria Consulting Tips Wijkverpleging Pagina 8 5. Tips Zorg verlenen Indicatie is een volledig nieuw proces. Welke diagnosemethode heeft u gekozen om de verpleegkundige de zorgvraag te laten indiceren en organiseren? Voldoet de indicatiestelling en degene die het uitvoert aan het normkader van de V&VN? Dit alles met als doel een goede kwaliteit indicatiestelling? Tips: Doe een concrete controle tussen het normenkader en uw classificatiesysteem (zoals OMAHA, NIC, NOC, NANDA, ICF of Domeinen Actiz). Controleer of deze volledig is ingebed in de werkprocesbeschrijvingen van uw organisatie en de gemeenten. En kijk of dit classificatiesysteem ook tot transparante informatie leidt, zowel voor uw organisatie, uw klanten en voor de zorgverzekeraar. Houd er rekening mee dat het indiceren nog in ontwikkeling is en dat voor 2016 mogelijk minder methodieken gebruikt kunnen worden dan nu het geval is. Momenteel wordt door Vilans, Stichting Omaha System Support en 30 zorgaanbieders samengewerkt aan een landelijke professionele standaard. Zorg voor een goede begeleiding en coaching zodat uw medewerkers op een goede manier de klant kunnen uitleggen dat de zorg adequaat is volgens de indicatiestelling ook als deze misschien minder in omvang is dan de klant verwacht (zorg = informele zorg + formele zorg). Hoe worden ervaringen met indicatiestelling gedeeld? Hoe heeft u bij vragen de communicatie richting zorgverzekeraar georganiseerd?

9 Arteria Consulting Tips Wijkverpleging Pagina 9 6. Tips Factureren Zorg voor een goede inrichting in uw software voor de sleutelvariabelen zoals AGB codes, prestaties en tarieven. Hiermee borgt u dat declaraties juist, volledig en correct worden verzonden en u tijdig u geld ontvangt. Tips: Controleer wat is afgesproken met de zorgverzekeraar die namens de andere zorgverzekeraars met u een contract heeft gesloten. Het hoort per 5 minuten per declaratiemoment te zijn ook al is een uurtarief afgesproken. Declaraties kunnen bij verkeerde afronding worden afgewezen. Controleer voor de volledigheid de websites van Achmea, CZ, VGZ, Menzis, DSW, ASR, ONVZ, Eno en Zorg & Zekerheid om te zien of het declaratieprotocol overeenkomt met uw werkwijze. Controleer of de nieuwe prestatiecodes voor wijkverpleging conform prestatiecodelijst 065 zijn ingericht. U vindt de prestatiecodelijst onder de volgende link: prestatiecodelijst 065. De oude prestatiecodes AWBZ kunnen in 2015 niet gedeclareerd worden in de Zvw. Vraag de resultaten en bevindingen van de ketentest op bij uw softwareleverancier en vergewis u van de juiste verwerking in het systeem dat u gebruikt. Zijn de juiste prestaties, tarieven, AGB codes en factuurstromen ingericht? Is uw werkwijze SVB proof nu deze de informatie- en declaratiestromen nog niet volledig op orde heeft? Arteria consulting heeft landelijk ervaring met dergelijke ketentests en kan u ondersteunen bij de inrichting van uw administratie of helpen bij (het opsporen van) facturatie problemen. Er zijn mogelijk zorgverzekeraars waarbij u voor het eerst declareert. Een zorgverzekeraar verifieert voor de eerste betaling altijd uw IBAN nummer (i.c.m. met een uittreksel KvK en een verklaring dat degene die het IBAN nummer verstrekt daartoe ook gemachtigd is). De zorgverzekeraars gebruiken het AGB register om contact met u op te nemen bij vragen zoals de IBAN verificatie. Controleer daarom of de juiste gegevens van uw organisatie in het AGB register staan. Als u er meer informatie over wilt vinden, kunt u op de website de juiste procedure en aanvraagformulier vinden

10 Arteria Consulting Tips Wijkverpleging Pagina Tips Controleren en sturen De CIZ indicatie die voor zorgprofessionals voorheen leidend was, is vervallen. Zorg dat u grip heeft op de te indiceren en geleverde zorg zodat deze vallen binnen de budgetafspraken met gemeenten en zorgverzekeraars. Check of in uw Planning & Control cyclus is geborgd dat de interne budgethouders inzicht hebben in en invloed hebben op de zorgafspraken en zorgverlening. Op welke manier monitort u dat? Zijn de indicatoren daarvoor zowel bruikbaar in de dagelijkse praktijk van uw zorgverleners en de wijkteams? Kan er direct richting management en gemeenten over verantwoord worden? Ofwel: heeft u deze nieuwe wijze van zorg verlenen aangegrepen om met minder administratieve lasten beter te monitoren op de aspecten hoeveel, geld en kwaliteit? Met een dashboard waarin financiën, processen, markt, personeel en kwaliteit in evenwicht worden gepresenteerd, kan juist en snel worden bijgestuurd. Arteria Consulting heeft speciaal voor de zorg een dergelijk dashboard ontwikkeld. Wij kijken graag mee of er nog aanvullingen op uw eigen rapportage mogelijk zijn. Toon aan de financier (gemeente, zorgverzekeraar) en andere stakeholders aan dat u concrete resultaten boekt. Uw succes hangt onder meer af van het kunnen aantonen dat er minder zorg en ondersteuning wordt geleverd door zorgverleners dan voorheen. Maak met uw medewerkers en uw stakeholders een dashboard met 10 indicatoren die dagelijks gebruikt worden, zodat u sturings- en verantwoordingsinformatie heeft in lijn met de afspraken met gemeenten en zorgverzekeraars. Kijk daarbij vooral naar de lokale afspraken en niet naar landelijke monitors of kwaliteitsinformatie. Gebruik ook uw gezond verstand, ontwerp op basis van vertrouwen, regel niet alles dicht. Dat motiveert uw medewerkers enorm en zorgt er ook voor dat ze meer tijd aan de klanten kunnen besteden in plaats aan het invullen van lijstjes. Een dergelijke resultatenkaart heeft Arteria Consulting in één van de ERAI experimenten al gemaakt. Onze kwaliteitskaart is de basis van één van de elementen uit het actieplan Ouderenzorg van VWS: externe kwaliteitsverantwoording op basis van het interne kwaliteitssysteem. Benieuwd of die aansluit op uw aanpak?

11 Arteria Consulting Tips Wijkverpleging Pagina Contact met specialisten wijkverpleging Heeft u naar aanleiding van deze tips nog vragen, of bent u geïnteresseerd geraakt in één van onze producten of diensten, neem dan vrijblijvend contact op met één van onze specialisten op het gebied van wijkverpleging. Zij vertellen u graag meer. Hartelijk dank voor uw aandacht. Jeroen Bankers Marcel Dopper Martijn Mallie jeroen.bankers@arteriaconsulting.nl marcel.dopper@arteriaconsulting.nl martijn.mallie@arteriaconsulting.nl

Inleiding. Wijkverpleging 2015. Notitie. Aan. Zorgaanbieders en zorgverzekeraars Project IZA en Zorgverzekeraars Nederland. Auteur

Inleiding. Wijkverpleging 2015. Notitie. Aan. Zorgaanbieders en zorgverzekeraars Project IZA en Zorgverzekeraars Nederland. Auteur Aan Van Auteur Doorkiesnummer Ons kenmerk Zorgaanbieders en zorgverzekeraars Project IZA en Zorgverzekeraars Nederland Lindy Hilgerdenaar, Jeroen Bankers Bl-15-9427 Notitie Datum 12-08-2015 Onderwerp Toelichting

Nadere informatie

Zorg Groep Beek en de huisarts, samen goed in ketenzorg

Zorg Groep Beek en de huisarts, samen goed in ketenzorg Zorg Groep Beek en de huisarts, samen goed in ketenzorg Inleiding Zorg Groep Beek (ZGB) is al vele jaren een heel goed alternatief voor cliënt gerichte thuiszorg en wijkverpleging in de Westelijke Mijnstreek.

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Wijkverpleging 25 - juni 2014 Gewijzigde versie. De Friesland Zorgverzekeraar

Informatiebijeenkomst Wijkverpleging 25 - juni 2014 Gewijzigde versie. De Friesland Zorgverzekeraar Informatiebijeenkomst Wijkverpleging 25 - juni 2014 Gewijzigde versie De Friesland Zorgverzekeraar Wijzigingen Inkoopbeleid S2 publicatiedatum 1 juli 2014 naar Inkoopbeleid S2 publicatiedatum 7 juli 2014

Nadere informatie

De transities in vogelvlucht en hoe de toegang tot zorg georganiseerd is. ZorgImpuls maart 2015

De transities in vogelvlucht en hoe de toegang tot zorg georganiseerd is. ZorgImpuls maart 2015 De transities in vogelvlucht en hoe de toegang tot zorg georganiseerd is ZorgImpuls maart 2015 Inleiding Vanaf 1 januari 2015 is er veel veranderd in de zorg en ondersteuning. Het Rijk heeft veel taken

Nadere informatie

De declaraties voor het indiceren valt onder het afgesproken omzetplafond. Daarbij geldt de volgende bepaling uit de overeenkomst:

De declaraties voor het indiceren valt onder het afgesproken omzetplafond. Daarbij geldt de volgende bepaling uit de overeenkomst: Veel gestelde vragen over indiceren (PGB), declaraties, niet-gecontracteerde zorg, Palliatief Terminale Zorg (PTZ) en Ketenzorg dementie De antwoorden op de veel gestelde vragen die u hieronder aantreft

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) - Deel 2

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) - Deel 2 Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) - Deel 2 Deel 2: Verzekerde deel aanvraag 2019 Dit deel wordt door de verzekerde of een (wettelijk) vertegenwoordiger ingevuld.

Nadere informatie

Zorgverzekeraar:... Achternaam:... Voorletters:... Geboortedatum :... BSN:... Relatienummer verzekerde:...

Zorgverzekeraar:... Achternaam:... Voorletters:... Geboortedatum :... BSN:... Relatienummer verzekerde:... AANVRAAGFORMULIER PERSOONSGEBONDEN BUDGET DEEL 2 VERPLEGING EN VERZORGING (ZVW PGB) DEEL 2: Verzekerde deel aanvraag 2017 Dit deel wordt door de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger ingevuld

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 14 september 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 14 september 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 25 VX Den Haag T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

Enquête Overschrijdingen Wijkverpleging 2015

Enquête Overschrijdingen Wijkverpleging 2015 Enquête verschrijdingen Wijkverpleging 2015 Let op: dit PDF-bestand is enkel een handleiding voor het invullen van de vragenlijst. Voor deelname aan de enquête dient u deze online in te vullen. Vraag 1

Nadere informatie

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging DEEL 1: Verpleegkundig deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger 1. Een kopie

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget verpleging en verzorging (pgb/vv)

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget verpleging en verzorging (pgb/vv) Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget verpleging en verzorging (pgb/vv) Postbus 400, 2300 AK Leiden T. (071) 5 825 825 F. (071) 5 825 011 zorgenzekerheid.nl K.v.K. 28050216 AFM nummer 12001019 DEEL

Nadere informatie

Transities in vogelvlucht de hervorming van de langdurige zorg. ZorgImpuls maart 2015 versie gemeente Rotterdam

Transities in vogelvlucht de hervorming van de langdurige zorg. ZorgImpuls maart 2015 versie gemeente Rotterdam Transities in vogelvlucht de hervorming van de langdurige zorg ZorgImpuls maart 2015 versie gemeente Rotterdam Inleiding Vanaf 1 januari 2015 is er veel veranderd in de zorg en ondersteuning. Het Rijk

Nadere informatie

Wijkverpleging PGB. De toestemmingsverklaring 2016 versturen wij uiterlijk 18 december 2015.

Wijkverpleging PGB. De toestemmingsverklaring 2016 versturen wij uiterlijk 18 december 2015. Wijkverpleging PGB In dit informatiebulletin informeren wij u over de veranderingen die vanaf 1 januari 2016 worden doorgevoerd voor pgb vv. Wij adviseren u om het informatiebulletin goed door te lezen.

Nadere informatie

Achternaam Voorletters de heer* mevrouw* Adres Postcode en woonplaats Geboortedatum BSN Telefoonnummer Relatienummer verzekeraar

Achternaam Voorletters de heer* mevrouw* Adres Postcode en woonplaats Geboortedatum BSN Telefoonnummer  Relatienummer verzekeraar Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget deel 2 verpleging en verzorging (Zvw pgb) DEEL 2: Verzekerde deel Dit deel wordt door de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger ingevuld. 1 Wij verzoeken

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST VERPLEGING EN VERZORGING 2019

ZORGOVEREENKOMST VERPLEGING EN VERZORGING 2019 ZORGOVEREENKOMST VERPLEGING EN VERZORGING 2019 Partijen: A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A. gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar (Uzovi-code

Nadere informatie

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging DEEL 1: Verpleegkundig deel aanvraag 2018 Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Langdurige zorg thuis (VPT/MPT) Het CZ zorgkantoor wijst u de weg Voor wie is deze brochure? Deze brochure is voor mensen die een indicatie hebben voor zorg uit de Wet langdurige

Nadere informatie

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget (pgb) verpleging en verzorging

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget (pgb) verpleging en verzorging Aanvraagformulier persoonsgebonden budget (pgb) verpleging en verzorging Wilt u een pgb aanvragen of een nieuwe indicatie? Vul dan dit formulier in en stuur het naar ons op. 1: Wie vult het formulier in?

Nadere informatie

OHRA Zorgverzekering. Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget verpleging en verzorging (Zvw pgb) Deel 2: Verzekerde deel aanvraag 2017

OHRA Zorgverzekering. Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget verpleging en verzorging (Zvw pgb) Deel 2: Verzekerde deel aanvraag 2017 OHRA Zorgverzekering Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget verpleging en verzorging (Zvw pgb) Deel 2: Verzekerde deel aanvraag 2017 Dit deel wordt door de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

Middels dit document houden wij u op de hoogte van de belangrijkste (inhoudelijke) wijzigingen.

Middels dit document houden wij u op de hoogte van de belangrijkste (inhoudelijke) wijzigingen. Middels dit document houden wij u op de hoogte van de belangrijkste (inhoudelijke) wijzigingen. Wijzigingen versie 1.14 t.o.v. versie 1.13 Toevoeging stap 5 Kostprijzen, aandachtspunten Wlz Informatie

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget verpleging en verzorging (PGB vv)

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget verpleging en verzorging (PGB vv) verpleging en verzorging ( vv) zorgenzekerheid.nl DEEL 1: Verpleegkundige deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde en/of een (wettelijke) vertegenwoordiger 1. Een kopie van dit

Nadere informatie

Ziekenhuis Verplaatste Zorg vanaf 2010

Ziekenhuis Verplaatste Zorg vanaf 2010 Inleiding In overleg tussen VWS, Zorg verzekeraars Nederland [ZN], Ned. Vereniging van Ziekenhuizen [NVZ], Ned. Federatie van Universitaire Medische Centra [NFU]; ACTIZ en V&VN-transferverpleegkundigen

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget verpleging en verzorging (PGB vv)

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget verpleging en verzorging (PGB vv) verpleging en verzorging ( vv) DEEL 1: Verpleegkundige deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde en/of een (wettelijke) vertegenwoordiger 1. Een kopie van dit deel van het aanvraagformulier

Nadere informatie

Nadere Regel NR/CU-256

Nadere Regel NR/CU-256 Nadere Regel Regeling Zintuiglijk gehandicaptenzorg Gelet op artikel 36, 37 en 38 en artikel 40 lid 4 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de volgende

Nadere informatie

DEEL 2: Verzekerde deel aanvraag 2017

DEEL 2: Verzekerde deel aanvraag 2017 De Amersfoortse Verzekeringen Afdeling Zorg Postbus 2072 3500 HB Utrecht Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (Zvw pgb) deel 2 DEEL 2: Verzekerde deel aanvraag 2017 Dit deel

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor wijst u de weg Voordat u deze brochure leest Hebt u langdurige zorg nodig? Per 1 januari 2015 is er veel veranderd. In deze brochure

Nadere informatie

Zorgarrangement: planning = realisatie

Zorgarrangement: planning = realisatie Zorgarrangement: planning = realisatie Algemene informatie Organisatie: Rivas Zorggroep Aantal zorgprofessionals: 6.000 waarvan 2.500 werkzaam in de extramurale AWBZ Registratievorm: van handmatige registratie

Nadere informatie

Grip op het financiële proces rondom de productie!

Grip op het financiële proces rondom de productie! Grip op het financiële proces rondom de productie! Voor deze workshop gebruiken we de app: Meetoo WiFi: FriendshipSC-WiFi Wachtwoord: Move2016 Download de app MeetingID: 162-601-685 Hoe krijgen we grip

Nadere informatie

DEEL 2: Verzekerde deel aanvraag 2018

DEEL 2: Verzekerde deel aanvraag 2018 DEEL 2: Verzekerde deel aanvraag 2018 Dit deel wordt door de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger ingevuld. 1 Wij verzoeken u voor het invullen het Ditzo Reglement Zvw-pgb 2018 te raadplegen.

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb)

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) DEEL 1: verpleegkundige deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

Voorletters Geboortedatum BSN Telefoonnummer Relatienummer verzekeraar

Voorletters Geboortedatum BSN Telefoonnummer  Relatienummer verzekeraar DEEL 2: Verzekerde deel aanvraag 2018 Dit deel wordt door de verzekerde of een (wettelijk) vertegenwoordiger ingevuld. 1 Wij verzoeken u voor het invullen het Reglement Persoonsgebonden Budget Verpleging

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb)

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) DEEL 1: verpleegkundige deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

Wat gaat er in de zorg veranderen en waarom?

Wat gaat er in de zorg veranderen en waarom? Wat gaat er in de zorg veranderen en waarom? Het ministerie van VWS heeft wee websites in het leven geroepen die hierover uitgebreid informatie geven www.dezorgverandertmee.nl en www.hoeverandertmijnzorg.nl

Nadere informatie

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging (Zvw-pgb)

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging (Zvw-pgb) Aevitae afdeling Medische Garanties / PGB Postbus 2705 6401 DE Heerlen Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging (Zvw-pgb) DEEL 1: Verpleegkundig deel aanvraag 2018 Dit deel vult

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) - Deel 2

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) - Deel 2 Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) - Deel 2 Deel 2: Verzekerde deel aanvraag 2018 Dit deel wordt door de verzekerde of een (wettelijk) vertegenwoordiger ingevuld.

Nadere informatie

De wijkverpleegkundige in Friesland Stand van zaken mei 2015

De wijkverpleegkundige in Friesland Stand van zaken mei 2015 De wijkverpleegkundige in Friesland Stand van zaken mei 2015 Wat moet de eerstelijnszorgverlener weten over de wijkverpleegkundige (S1 en S2) om de (ouderen)zorg optimaal te organiseren? 1 Inhoud 1. Inleiding...

Nadere informatie

Langdurige zorg thuis. CZ zorgkantoor regelt uw langdurige zorg

Langdurige zorg thuis. CZ zorgkantoor regelt uw langdurige zorg Langdurige zorg thuis CZ zorgkantoor regelt uw langdurige zorg Check www.ciz.nl of bel het CIZ op 088 789 10 00 om te kijken of u zorg kunt krijgen die vergoed wordt vanuit de Wlz. Inhoudsopgave Langdurige

Nadere informatie

Van contract tot juiste, tijdige en volledige declaratie en verantwoording ~ Door: Lennart Roest, Hilde van Dongen en Noortje Peters

Van contract tot juiste, tijdige en volledige declaratie en verantwoording ~ Door: Lennart Roest, Hilde van Dongen en Noortje Peters REGIE OP DE WMO 2016 Van contract tot juiste, tijdige en volledige declaratie en verantwoording ~ Door: Lennart Roest, Hilde van Dongen en Noortje Peters Voor veel aanbieders die Wmo zorg en ondersteuning

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb)

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) DEEL 1: verpleegkundige deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Langdurige zorg in een instelling CZ zorgkantoor wijst u de weg Voor wie is deze brochure? Deze brochure is voor mensen met een indicatie voor opname in een zorginstelling

Nadere informatie

Backoffice Jeugdzorg en nieuwe Wmo. Bijeenkomst voor Arnhemse zorgaanbieders 16 december 2014, Musis Sacrum

Backoffice Jeugdzorg en nieuwe Wmo. Bijeenkomst voor Arnhemse zorgaanbieders 16 december 2014, Musis Sacrum Backoffice Jeugdzorg en nieuwe Wmo Bijeenkomst voor Arnhemse zorgaanbieders 16 december 2014, Musis Sacrum Programma 1. Welkom - Gemeente Arnhem 2. Introductie - WMO kantoor 3. Toelichting Administratief

Nadere informatie

Format inschrijving nieuwe aanbieders toewijsbare zorg (S2)

Format inschrijving nieuwe aanbieders toewijsbare zorg (S2) Format inschrijving nieuwe aanbieders toewijsbare zorg (S2) Voor u ligt het format inschrijving nieuwe aanbieders toewijsbare zorg (S2) wijkverpleging 2015. Door het invullen van dit format maakt u de

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget deel 2 verpleging en verzorging (Zvw pgb)

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget deel 2 verpleging en verzorging (Zvw pgb) Salland Zorgverzekeringen Munsterstraat 7 Postbus 166 7400 AD Deventer Klantenservice (0570) 68 74 84 op werkdagen te bereiken van 8.00 tot 19.00 uur, s zaterdags van 9.00 tot 13.00 uur E-mail Internet

Nadere informatie

OHRA Zorgverzekering. Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget verpleging en verzorging (Zvw pgb) Deel 2: Verzekerde deel aanvraag

OHRA Zorgverzekering. Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget verpleging en verzorging (Zvw pgb) Deel 2: Verzekerde deel aanvraag OHRA Zorgverzekering Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget verpleging en verzorging (Zvw pgb) Deel 2: Verzekerde deel aanvraag Dit deel wordt door de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

Zilveren Kruis Zorgkantoor

Zilveren Kruis Zorgkantoor Zilveren Kruis Zorgkantoor Contractering subsidieregelingen Extramurale behandeling 2016 EXTRAMURALE BEHANDELING Recent is de subsidieregeling Extramurale Behandeling (EB) in de Staatscourant gepubliceerd.

Nadere informatie

Toegang tot langdurige zorg moet anders! Introductie van Stepped Entrance

Toegang tot langdurige zorg moet anders! Introductie van Stepped Entrance Toegang tot langdurige zorg moet anders! Introductie van Stepped Entrance Arteria Consulting Introductie van Stepped Entrance pagina 2 Het Regeer- en Zorgakkoord confronteert de zorgsector met een grote

Nadere informatie

Aanvraagformulier pgb

Aanvraagformulier pgb Aanvraagformulier pgb Deel 2: Verzekerde deel pgb verpleging en verzorging (Zvw-pgb) Dit deel vult u of uw (wettelijk) vertegenwoordiger in. 1 Wij verzoeken u voor het invullen het Reglement pgb Verpleging

Nadere informatie

Inkoopbeleid Wijkverpleging 2018

Inkoopbeleid Wijkverpleging 2018 Inkoopbeleid Wijkverpleging 2018 1 Inleiding Caresq zal als inkooporganisatie vanaf 2018 de inkoop verzorgen voor zorgverzekeringen van de labels: Promovendum National Academic Besured Caresq treedt op

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk l / Ervaringen invoering Wlz 16 september 2015

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk l / Ervaringen invoering Wlz 16 september 2015 Aan alle Wlz-uitvoerders Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres l Onderwerp Datum

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging Deel 1

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging Deel 1 Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging Deel 1 Deel 1: Verpleegkundige deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

Datum : Referentie : Betreft : Informatie wijkverpleging Beweging 3.0. test

Datum : Referentie : Betreft : Informatie wijkverpleging Beweging 3.0. test Raad van Bestuur Computerweg 6 3821 AB Amersfoort www.beweging3.nl Telefoonnummer: (033) 469 20 20 E-mail: klantcontactcentrum@beweging3.nl Datum : Referentie : Betreft : Informatie wijkverpleging Beweging

Nadere informatie

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget (pgb) verpleging en verzorging

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget (pgb) verpleging en verzorging Aanvraagformulier persoonsgebonden budget (pgb) verpleging en verzorging Wilt u een pgb aanvragen of een nieuwe indicatie? Vul dan dit formulier in en stuur het naar ons op. 1: Wie vult het formulier in?

Nadere informatie

Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor wijst u de weg

Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor wijst u de weg Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor wijst u de weg Check www.ciz.nl of bel met het CIZ op 088 789 10 00 om te kijken of u zorg kunt krijgen die vergoed wordt vanuit de Wlz. Hoe komt u in aanmerking

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging Deel 1

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging Deel 1 Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging Deel 1 Deel 1: Verpleegkundige deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

Zorg uit de Zvw. Wijkverpleging, ELV, GRZ. Judith den Boer

Zorg uit de Zvw. Wijkverpleging, ELV, GRZ. Judith den Boer Zorg uit de Zvw Wijkverpleging, ELV, GRZ Judith den Boer 2-10-2017 Voorstellen Judith den Boer Hogeschool Zeeland Wijkverpleegkundige Erasmus Universiteit Master Zorgmanagement Hogeschool Zeeland Docent

Nadere informatie

Voorletters O de heer O mevrouw Adres Postcode en woonplaats Geboortedatum BSN Telefoonnummer E-mail Relatienummer verzekeraar

Voorletters O de heer O mevrouw Adres Postcode en woonplaats Geboortedatum BSN Telefoonnummer E-mail Relatienummer verzekeraar DEEL 2: Verzekerde deel Dit deel wordt door de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger ingevuld. 1 Wij verzoeken u voor het invullen het Reglement Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging

Nadere informatie

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging Deel 1: Verpleegkundig deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger 1. Een kopie van dit deel van het aanvraagformulier dient te worden toegevoegd

Nadere informatie

Notitie: Van aanmeldformulier naar vraagdossier

Notitie: Van aanmeldformulier naar vraagdossier Notitie: Van aanmeldformulier naar vraagdossier Inleiding De werkgroep vraagverheldering 1 heeft zich het eerste half jaar gericht op de opdracht om eenduidigheid in proces, inhoud, en dossiervorming aangaande

Nadere informatie

Langdurige zorg thuis. CZ zorgkantoor wijst u de weg

Langdurige zorg thuis. CZ zorgkantoor wijst u de weg Langdurige zorg thuis CZ zorgkantoor wijst u de weg Check www.ciz.nl of bel het CIZ op 088 789 10 00 om te kijken of u zorg kunt krijgen die vergoed wordt vanuit de Wlz. Langdurige zorg thuis nodig? De

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over Wijkverpleging

Veelgestelde vragen over Wijkverpleging Veelgestelde vragen over Wijkverpleging Vragen over inkoop & contractering Is de inkoop bijzondere zorgsoorten ook voor nieuwe aanbieders weggelegd? Voor de zorgsoorten PTZ, IKZ, ketenzorg/casemanagement

Nadere informatie

Inkoopbeleid wijkverpleging

Inkoopbeleid wijkverpleging Inkoopbeleid wijkverpleging 2015 informatiebijeenkomst Zwolle, 25 juni 2014 Algreet Tamminga, teammanager V&V ZVW aanspraak wijkverpleging 2015 Zorg zoals verpleegkundigen die plegen te bieden

Nadere informatie

Zorgkantoor Friesland Versmalde AWBZ (Wlz)

Zorgkantoor Friesland Versmalde AWBZ (Wlz) Zorgkantoor Friesland Versmalde AWBZ (Wlz) & De Friesland Zorgverzekeraar Toewijsbare Wijkverpleegkundige Zorg (Zvw) Niet-toewijsbare Wijkverpleegkundige Zorg (Zvw) Inhoud Presentatie Hervormingen Langdurige

Nadere informatie

Wat is het en wie kan er gebruik van maken? Hoe werkt het pgb bij uw zorgverzekeraar?

Wat is het en wie kan er gebruik van maken? Hoe werkt het pgb bij uw zorgverzekeraar? Wat is het en wie kan er gebruik van maken? Hoe werkt het pgb bij uw zorgverzekeraar? Wanneer u een indicatie hebt voor verpleging en/of verzorging kunt u hiervoor bij uw zorgverzekeraar een persoonsgebonden

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 29 september 2014 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 29 september 2014 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 255 XP DEN HAAG T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

Notitie: Van aanmeldformulier naar vraagdossier

Notitie: Van aanmeldformulier naar vraagdossier Notitie: Van aanmeldformulier naar vraagdossier Inleiding De werkgroep vraagverheldering heeft zich het eerste half jaar gericht op de opdracht om eenduidigheid in proces, inhoud, en dossiervorming aangaande

Nadere informatie

4-sporen-aanpak. Wijkverpleging. Verstand van Zorg

4-sporen-aanpak. Wijkverpleging. Verstand van Zorg 4-sporen-aanpak Wijkverpleging Verstand van Zorg Positionering, rolontwikkeling én instroom Vraagstukken wijkverpleging De komende jaren verandert de zorg ingrijpend, waardoor zorgorganisaties voor complexe

Nadere informatie

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget (pgb) verpleging en verzorging

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget (pgb) verpleging en verzorging Aanvraagformulier persoonsgebonden budget (pgb) verpleging en verzorging Postbus 400, 2300 AK Leiden T. (071) 5 825 825 F. (071) 5 825 011 zorgenzekerheid.nl K.v.K. 28050216 AFM nummer 12001019 Wilt u

Nadere informatie

Invulling Aster Zorg van addendum bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een Wlzindicatie

Invulling Aster Zorg van addendum bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een Wlzindicatie Invulling Aster Zorg van addendum bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een Wlzindicatie Inleiding Aster Zorg levert huishoudelijke hulp in het kader van de WLZ. We doen dat

Nadere informatie

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging Aevitae afdeling Medische Garanties Postbus 2705 6401 DE Heerlen Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging DEEL 1: Verpleegkundig deel aanvraag 2019 Dit deel vult de verpleegkundige

Nadere informatie

Mede-eigenaarschap van de coöperatie en een officiële stem in de organisatie. Georganiseerde ledenvergaderingen. Uitgesloten van aansprakelijkheid

Mede-eigenaarschap van de coöperatie en een officiële stem in de organisatie. Georganiseerde ledenvergaderingen. Uitgesloten van aansprakelijkheid Als zzp-lid (cliënten via Coöperatie Als zzp-organisatielid (met inbreng cliënten) Als organisatie (met inbreng cliënten) Wat biedt Coöperatie Dichtbij? Onderwerp Faciliteiten Medezeggenschap & ALV Mede-eigenaarschap

Nadere informatie

Pilot Planning is Realisatie. Samenwerking van Menzis, Icare en Meander om met de Lean filosofie de extramurale ouderenzorg te verbeteren

Pilot Planning is Realisatie. Samenwerking van Menzis, Icare en Meander om met de Lean filosofie de extramurale ouderenzorg te verbeteren Pilot Planning is Realisatie Samenwerking van Menzis, Icare en Meander om met de Lean filosofie de extramurale ouderenzorg te verbeteren déò~ãéåäáàâé=~ãäáíáé Betaalbare, kwalitatief goede zorg voor cliënten

Nadere informatie

Wijkverpleging niet-gecontracteerde zorgaanbieder

Wijkverpleging niet-gecontracteerde zorgaanbieder Wijkverpleging niet-gecontracteerde zorgaanbieder Let op! Sla dit formulier eerst op bij uw documenten op uw computer. Vul daarna het formulier in. Machtigingsaanvraag Vult u dit formulier in als u wijkverpleging

Nadere informatie

Kwaliteit Eenvoudig Inzichtelijk (KEI) Versterking van de zorgplan PDCA cyclus resulteert in zinvol en regelarm verantwoorden over kwaliteit

Kwaliteit Eenvoudig Inzichtelijk (KEI) Versterking van de zorgplan PDCA cyclus resulteert in zinvol en regelarm verantwoorden over kwaliteit Kwaliteit Eenvoudig Inzichtelijk (KEI) Versterking van de zorgplan PDCA cyclus resulteert in zinvol en regelarm verantwoorden over kwaliteit Kwaliteit Eenvoudig Inzichtelijk (KEI) Geen kwaliteitsdossier

Nadere informatie

Wijzigingen in de verpleegkundige zorg thuis naar aanleiding van intrekken beleidsregel MSVT per 2018

Wijzigingen in de verpleegkundige zorg thuis naar aanleiding van intrekken beleidsregel MSVT per 2018 Wijzigingen in de verpleegkundige zorg thuis naar aanleiding van intrekken beleidsregel MSVT per 2018 Versie 2.0 22 December 2017 Deze factsheet is geschreven door ActiZ, ZN, V&VN en de NFU, met input

Nadere informatie

PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB)

PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Infoblad PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Na 1 januari 2015 blijft het pgb mogelijk voor verschillende vormen van zorg en ondersteuning. u Wat is een pgb? Een pgb is een persoonsgebonden budget dat ingezet

Nadere informatie

Declaratieprotocol Subsidieregelingen Wlz 2015

Declaratieprotocol Subsidieregelingen Wlz 2015 Declaratieprotocol Subsidieregelingen Wlz 2015 Addendum bij overeenkomst 2015 Zorgkantoor-Zorgaanbieder Wlz t.b.v. subsidieregelingen extramurale behandeling/eerstelijnsverblijf op grond van artikel 11.1.5.

Nadere informatie

SOORTEN PGB PGB- SERVICE UW BUDGET

SOORTEN PGB PGB- SERVICE UW BUDGET SOORTEN PGB PGB- SERVICE UW BUDGET Folder Soorten PGB - 1 Over Uw Budget Mag ik mij even aan u voorstellen? Mijn naam is Rob Hansen en ben eigenaar van het bedrijf. Ik heb het bedrijf opgericht in 2004

Nadere informatie

Checklist invoering Wmo

Checklist invoering Wmo Checklist invoering Wmo Een overzicht van benodigde acties vóór 1 januari 2007 voor gemeenten in het kader van de invoering van de Wet maatschappelijke Ondersteuning Verordening & besluit Heeft u beleid

Nadere informatie

Met deze aanbieders wordt in dialoog bekeken of en op welke wijze de uitkomsten van de proeftuin meegewogen kan worden. 1

Met deze aanbieders wordt in dialoog bekeken of en op welke wijze de uitkomsten van de proeftuin meegewogen kan worden. 1 TOELICHTING MONITOR 2017 Onderdeel Kwaliteit Thema/onderdeel 1. Basis versterken Toelichting a. Het resultaat van het meest recente IGZonderzoek is voldoende Als voldoende wordt beschouwd dat de zorgaanbieder

Nadere informatie

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging (PGB vv)

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging (PGB vv) Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging (PGB vv) DEEL 1: Verpleegkundige deel Dit deel vult de wijkverpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger.

Nadere informatie

Veel gestelde vragen. Caterogie Vraag Antwoord. Indicatie. 1 Wie stelt de indicatie tbv de aanspraak wijkverpleging?

Veel gestelde vragen. Caterogie Vraag Antwoord. Indicatie. 1 Wie stelt de indicatie tbv de aanspraak wijkverpleging? 1 Wie stelt de indicatie tbv de aanspraak wijkverpleging? Voor de aanspraak wijkverpleging geld dat er een HBO-(wijk)verpleegkundige niveau 5 (formeel: art. 3a, wet BIG, hbo bachelor) of verpleegkundig

Nadere informatie

Wijzigingen in de verpleegkundige zorg thuis naar aanleiding van intrekken beleidsregel MSVT per 2018

Wijzigingen in de verpleegkundige zorg thuis naar aanleiding van intrekken beleidsregel MSVT per 2018 Wijzigingen in de verpleegkundige zorg thuis naar aanleiding van intrekken beleidsregel MSVT per 2018 Versie 1.0 10 November 2017 Deze factsheet is geschreven door ActiZ, ZN, V&VN en de NFU. Andere brancheorganisaties

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (pgb vv)

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (pgb vv) Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (pgb vv) DEEL 1: verpleegkundige deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

Declaratieprotocol jeugdhulp

Declaratieprotocol jeugdhulp H-10 inkoopbureau Declaratieprotocol jeugdhulp Procesbeschrijving voor het indienen van declaraties voor jeugdhulp voor de H-10 gemeenten H-10 inkoopbureau 19-2-2015 Inhoudsopgave Context... 2 Toewijzing...

Nadere informatie

Indicatieformulier aanvraag pgb

Indicatieformulier aanvraag pgb Indicatieformulier aanvraag pgb 1. Gegevens verzekerde (voor wie is het pgb bedoeld) Achternaam Voorletters Adres de heer mevrouw Postcode en woonplaats Geboortedatum BSN Telefoonnummer E-mail 2. Gegevens

Nadere informatie

Telefoonnummer. Verpleging en/of verzorging. Intensieve kindzorg (IKZ)** Medisch specialistische verpleging thuis (MSVT) Of de zorgvraag betreft

Telefoonnummer. Verpleging en/of verzorging. Intensieve kindzorg (IKZ)** Medisch specialistische verpleging thuis (MSVT) Of de zorgvraag betreft Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget verpleging en verzorging (Zvw pgb) Deel 1: Verpleegkundige deel aanvraag Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger.

Nadere informatie

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging DEEL 1: Verpleegkundig deel aanvraag 2017 Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

Toelichting bij het formulier Model zorgovereenkomst met een zorginstelling

Toelichting bij het formulier Model zorgovereenkomst met een zorginstelling Servicecentrum PGB Toelichting bij het formulier Model zorgovereenkomst met een zorginstelling Met het formulier Model zorgovereenkomst met een zorginstelling legt u de afspraken met uw zorgverlener vast.

Nadere informatie

Bijlage 5 DECLARATIEPROTOCOL Wlz 2018 TEN BEHOEVE VAN DE ZORGINKOOP LANGDURIGE ZORG

Bijlage 5 DECLARATIEPROTOCOL Wlz 2018 TEN BEHOEVE VAN DE ZORGINKOOP LANGDURIGE ZORG Bijlage 5 DECLARATIEPROTOCOL Wlz 2018 TEN BEHOEVE VAN DE ZORGINKOOP LANGDURIGE ZORG 2018-2020 Zorgverzekeraars Nederland Juni 2017 Reikwijdte van het document Dit document heeft alleen betrekking op declaraties

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2017 2018 29 538 Zorg en maatschappelijke ondersteuning Nr. 261 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT Aan de Voorzitter van de Tweede

Nadere informatie

De noodzaak van een geïntegreerd ECD

De noodzaak van een geïntegreerd ECD De noodzaak van een geïntegreerd ECD Whitepaper 2 UNIT4 De noodzaak van een geïntegreerd ECD De noodzaak van een geïntegreerd ECD Papieren dossier maakt plaats voor geïntegreerd ECD dat multidisciplinair

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst zorgaanbieders. Esther Klompenhouwer Productbeheerder

Informatiebijeenkomst zorgaanbieders. Esther Klompenhouwer Productbeheerder Informatiebijeenkomst zorgaanbieders Esther Klompenhouwer Productbeheerder Agenda Aanleiding Het register Inhoud van AGB Wensen en eisen rondom AGB Wat betekent dit voor u als zorgverlener? Het aanvraag

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) - Deel 2

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) - Deel 2 Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) - Deel 2 Deel 2: Verzekerde deel aanvraag 2017 Dit deel wordt door u of uw (wettelijke) vertegenwoordiger ingevuld. 1 Wij verzoeken

Nadere informatie

Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013)

Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013) Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013) Voor het indienen van declaraties voor jeugdhulp wordt gebruik gemaakt

Nadere informatie

Vragen en antwoorden ZZP ers bijeenkomsten oktober 2014

Vragen en antwoorden ZZP ers bijeenkomsten oktober 2014 Vragen en antwoorden ZZP ers bijeenkomsten oktober 2014 Aan ZZP ers werkzaam in de langdurige zorg Van Telefoonnummer E-mailadres Directie Zorgmarkten Care 0900 770 70 70 vragencare@nza.nl Onderwerp Datum

Nadere informatie

Overzicht veranderingen persoonsgebonden budget verpleging en verzorging 2016

Overzicht veranderingen persoonsgebonden budget verpleging en verzorging 2016 Overzicht veranderingen persoonsgebonden budget verpleging en verzorging 2016 Doelgroep pgb Soorten zorgverlene rs AGB code 2015 Doelgroep pgb (artikel 2): Heeft u een indicatie voor verpleging en verzorging?

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST VERPLEGING EN VERZORGING 2019

ZORGOVEREENKOMST VERPLEGING EN VERZORGING 2019 ZORGOVEREENKOMST VERPLEGING EN VERZORGING 2019 Partijen: A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A. gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar (Uzovi-code

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget verpleging en verzorging (Zvw pgb)

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget verpleging en verzorging (Zvw pgb) Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget verpleging en verzorging (Zvw pgb) Deel 1: Verpleegkundige deel aanvraag Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

Aanvraagformulier pgb 2019

Aanvraagformulier pgb 2019 Aanvraagformulier pgb 2019 Deel 2: Verzekerde deel pgb verpleging en verzorging (Zvw-pgb) Dit deel vult u of uw (wettelijk) vertegenwoordiger in. 1 Wij verzoeken u voor het invullen het Reglement pgb Verpleging

Nadere informatie

DEEL 2: Verzekerde deel

DEEL 2: Verzekerde deel DEEL 2: Verzekerde deel Dit deel wordt door de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger ingevuld. 1 Wij verzoeken u voor het invullen het Reglement Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging

Nadere informatie