Jaarverslag Jaarverslag over 2015 van SH Jong. 17 april Geschreven door: Secretaris van Stichting Hoormij/SH Jong

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Jaarverslag over 2015 van SH Jong. 17 april Geschreven door: Secretaris van Stichting Hoormij/SH Jong"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2015 Jaarverslag over 2015 van SH Jong 17 april 2016 Geschreven door: Wills Vendrig Secretaris van Stichting Hoormij/SH Jong

2 Colofon SH Jong De organisatie van en voor slechthorende jongeren SH Jong, FOSS en NVVS bundelen per 1 januari 2015 hun krachten in de federatieve Stichting Hoormij. Postadres: Postbus DC Houten Bezoekadres: De Randhoeve GA Houten. (Alleen op afspraak) Telefoon nr. Telefoon: Teksttelefoon: Fax: KvK nummer: E mail: Website: Contactpersoon: info@shjong.nl en Stan van Kesteren (voorzitter) E mail: stan@shjong.nl Telefoon:

3 Voorwoord Sinds 1 januari 2015 is het officieel: SH Jong bundelt haar krachten met NVVS en FOSS in de federatieve Stichting Hoormij. De komende maanden zullen er geleidelijk meer veranderingen plaatsvinden om de samenwerking in Stichting Hoormij te optimaliseren. Op 18 april 2015 was de Grand Opening van Stichting Hoormij. Op deze dag is het logo van Stichting Hoormij gelanceerd en op 13 oktober 2015 is de nieuwe website gelanceerd. Op deze website kunnen niet alleen de NVVS leden terecht, maar ook de leden van FOSS en SH Jong. Voortaan worden de activiteiten en informatie voor jongeren gedeeld op en gedeeld via een website voor op jongeren afgestemde informatie over onderwerpen als school, werk, hulpmiddelen en vrije tijd. Kortom we hebben er een swingend SH Jong jaar van gemaakt rondom het thema "Dat klinkt als muziek in de oren!"

4 Jaaroverzicht Datum Activiteit Nieuwjaarsborrel Toppersdag, Amersfoort Algemene Ledenvergadering Lentevolleybal toernooi Grand Opening Stichting Hoormij t/m Pinksterkamp in Geffen Waterskiën Tekstborden maken & High Tea t/m Herfstweekend Reeuwijk FOSS dag SH Jong stand + workshop Winterpret Landgraaf t/m Challenge Life weekend Kerstbonbon workshop Gehele jaar Werken aan de federatie en aan de website

5 Verslagen activiteiten in 2015 Toppersdag Verslag 15 februari 2015, geschreven door Amber van Buuren De dag begon om 10 uur met koffie en thee, die we vooraf aangeboden kregen. We gingen in een grote zaal zitten met een schrijftolk en Elisa ging wat vertellen over het programma van die dag. Het zou een saaie dag worden, maar met een leuke afsluiting. Wat? Dat was nog een verrassing. Elisa begon met belangrijke informatie over de federatie Hoormij, wat er gaat veranderen binnen SH Jong, en wat nog hetzelfde blijft. Vervolgens praatten we over wie een goede voorzitter zou worden en wie zich zou willen inschrijven voor het bestuur. Vervolgens hadden we een kleine pauze, waar nog veel werd gekletst over al die informatie die we hadden binnen gekregen. Daarna zijn we aan de slag gegaan met de nieuwe werkgroepen, die we zelf indeelden naar wat we dit jaar willen doen. Ook hebben we nieuwe afspraken gemaakt. Rond half 1 gingen we lunchen, waarbij we konden kiezen uit verschillende minibroodjes met lekker beleg. Om 1 uur moesten we weer verder om op tijd af te ronden, want om 2 uur was het tijd voor de verrassing. De verrassing bleek de Tuktuk tour. Met drie kleine toerautootjes toerden we door heel Amersfoort en tegelijkertijd hielden we een speurtocht en moesten we vragen beantwoorden. De groep die heeft gewonnen, kreeg als hoofdprijs een fles wijn en een boek over Amersfoort. Als afsluiting van de dag zijn de meeste mensen nog wat gaan drinken op een terras. Dat was heel gezellig! Kortom, weer een geslaagde Toppersdag!

6 Algemene Ledenvergadering 8 maart 2015, geschreven door Wills Vendrig De afgelopen jaren is SH Jong langzaam maar zeker uit haar 'winterslaap' gewekt. Op de achtergrond heeft het huidige bestuur heel hard gewerkt om de organisatie op te bouwen. En SH Jong is er klaar voor, het is tijd voor een nieuwe lente en een nieuw geluid! Een geluid dat SH Jong laat bloeien. Een nieuwe federatie betekent niet dat SH Jong geen bestuur meer nodig heeft. Het betekent dat het bestuur de handen vrij kan maken voor belangrijk werk voor de slechthorende jongeren in Nederland. Daarbij wordt zij ondersteund door het federatiebestuur. Minder papierwerk dus, en meer actie. De ledenvergadering werd gehouden in de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht op 8 maart Tijdens de vergadering werd gestemd over het Jaarverslag, Jaarcijfers enzovoort. Tevens werd afscheid genomen van Maartje als Algemeen Bestuurslid en Elisa als voorzitter. Er werd op deze dag een nieuw bestuur voorgesteld: Stan van Kesteren als voorzitter, Mikael als vicevoorzitter, Mila als secretaris (stopte per oktober 2015 wegens school met deze bestuurstaak), Mark als penningmeester en Wills als Algemeen Bestuurslid. Daarnaast wordt het bestuur aangesterkt met een aantal coördinatoren voor media, activiteiten, voorlichting, ledenwerving en samenwerking met andere organisaties. Lentevolleybal toernooi 14 maart Zaterdag 14 maart was het weer zover, de jaarlijkse Liever Sportiever Lentetoernooi in Arnhem.

7 SH Jong deed met drie teams mee in verschillende poules. Alle de teams hebben hard gewerkt om winnaar van de poule te worden. Alleen SH Jong 1 behaalde een podiumplaats. Omdat SH Jong 1 alle poulewedstrijden had gewonnen, was de kruisfinales met twee andere teams de volgende stap. SH Jong 1 had de eerste wedstrijd gewonnen en de tegenstander had al een wedstrijd verloren. De tweede plaats hadden we sowieso in de pocket. Na deze wedstrijd moest SH Jong 1 de laatste wedstrijd spelen tegen Werkpad. Ze waren helaas te sterk voor SH Jong 1, waardoor het team een mooie tweede plaats heeft behaald! Grand Opening Stichting Hoormij 18 april 2015, geschreven door Stichting Hoormij Op een feestelijke bijeenkomst voor bestuurders, vrijwilligers en samenwerkingspartners heeft Stichting Hoormij op zaterdag 18 april jl. haar logo en huisstijl gepresenteerd. Voor een enthousiast publiek van zo n 150 aanwezigen onthulde Stichting Hoormij voorzitter Eduard Cohen het nieuwe beeld waarmee Stichting Hoormij zich zal gaan presenteren. Stichting Hoormij is de federatie van NVVS, FOSS en SH Jong. Stichting Hoormij is met ingang van 1 januari jl. van start gegaan. Aan het begin van het jaar heeft Stichting Hoormij haar naam onthuld. Nu is dus het gezicht bij de naam onthuld, als volgende stap in de overgang van drie verenigingen naar één federatie. Aftredend SH Jong voorzitter en dagvoorzitter Elisa vergeleek het met een date dat uitgroeit in een relatie. Stichting Hoormij staat voor: gelijkwaardigheid in communicatie: luister naar mij, maak contact met mij. erkenning: neem me serieus. maatschappij, en daarmee ook voor gezamenlijkheid, het samen doen. het verhaal dat jij te vertellen hebt.

8 Pinksterkamp Geffen mei 2015, geschreven door Stan van Kesteren Balancerend op touwen naar de overkant van het water (droog of niet droog..), een spannend gevecht met laserguns en strijden in teams om de meeste spelletjes te winnen: Pinksterkamp 2015 was strijden om de beste te zijn! Op een mooie boerderij in Geffen (Noord Brabant), met een groot grasveld, een kleine speeltuin en een voetbalveld ernaast, kwamen SH Jongers van 22 t/m 25 mei samen voor het jaarlijkse Pinksterkamp. Zaterdag gingen we survivallen! SH Jong leden klommen razendsnel een touwladder op, sprongen over een kleine sloot en balancerend over touwen haalden ze droog de overkant van de grote sloot (alleen Matthijs haalde het niet, maar toch een dappere poging!). Na al dat harde werk waarbij veel calorieën verbrand werden, gingen we de calorieën er ook weer lekker aan eten: de frietkraam kwam speciaal naar onze boerderij voor onbeperkt snacken! Vele bitterballen, nasischijven, frikadellen, kroketten, patatjes, kaassoufflés, kipcorns, enzovoort, zaten zelfs Brian en Stan vol (en dat is toch wel een bijzondere gebeurtenis).

9 Zondag was gelukkig wat rustiger. s Ochtends deden de deelnemers een improvisatietoneelstuk met gekke voorwerpen die andere deelnemers hadden meegenomen. In de middag streden we in teamverband om de rollercoaster games te winnen. Quizzen, domino, touwtje springen, blaaspijp schieten, legpuzzel oplossen, we deden het allemaal en uiteindelijk won er iemand. Daarna volgde een BBQ en wederom een kampvuur, dit keer met marshmallows en (een poging tot) zingen). Maandag werd het kamp afgesloten, met een wedstrijdje Jongens tegen de Meisjes, waarbij de jongens uiteraard GLORIEUS wonnen (Mannen! Mannen! Mannen!).

10 Waterskiën 18 juli 2015, geschreven door Ellen Revenberg Op 18 juli 2015 gingen we waterskiën in Alphen aan den Rijn. Het was mooi weer en ik had er zin in. Toen ik aankwam, waren er al een paar vrienden en het was echt leuk om ze weer te zien. Door het lekkere weer konden we lekker buiten op het gras zitten. Algauw gingen we naar het terras en kregen we een lekker welkomstdrankje. Hierna mochten we ons wetsuit ophalen en ons omkleden. Ik was wel heel blij dat we een wetsuit kregen, want het water was niet bepaald warm. Na een korte uitleg gingen we het water op. Voor velen was het de eerste keer en het was leuk om te zien hoe velen dus gelijk vielen. Ik had al wel vaker gewaterskied, dus bij mij ging het gelukkig wel goed! We kregen twee uur de tijd om te waterskiën en dit was dan ook meer dan genoeg. Veel die het nog nooit hadden gedaan, konden aan het eind al best een stuk staan. Iedereen was dus uitgeput toen we weer op het terras zaten. We kregen nog een XXL burger voorgeschoteld, die was echt megagroot. Heel typisch kregen de heren deze burger wel op, maar de dames lieten allemaal iets staan. Dit was echt een leuke activiteit.

11 Tekstborden maken & High Tea 29 augustus 2015, geschreven door Wills Vendrig Op 29 augustus 2015 had Sanne Osterkamp de workshop Tekstborden maken georganiseerd. Het maken van een tekstbord is momenteel erg populair onder jong en oud. Naast het maken van je eigen tekstbord kreeg je een heerlijke high tea. Van te voren moest je de kleur van je tekstbord doorgeven en welke tekst je erop wilde hebben. We kregen een kregen onze tekstbord al geverfd, de tekst moesten wij er zelf op doen. Door de folie rustig los te maken van het folie papier en daarna op ons gekleurde tekstbord te plakken maakten wij onze eigen teks tbord. Herfstweekend oktober 2015 in Reeuwijk, geschreven door Gaby Vos

12 Organisatie vooraf en ter plekke: Mark van Lint, Brian Smit, Ed Weemaes, Gaby Vos en Ellen Revenberg Tolk NMG/schrijftolk: Inge de Vries Bakker en Ilse Peeters Het Herfstweekend is bedoeld als informatieve weekend voor slechthorende jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 30 jaar, waarin het thema dat klinkt toch als muziek in de oren centraal staat. Vrijdag 23 oktober: De vrijwilligers waren om 17:00 uur aanwezig in de accommodatie. Alle apparatuur werd klaargezet, de tafels werden aan de kant geschoven, de stoelen in een kring gezet en er werd koffie, thee en koekjes klaar gezet. Er waren 2 slaapzalen, 1 voor de mannen en 1 voor de vrouwen. De leiding en tolken sliepen bij de deelnemers. Om 19:30 uur kwamen de deelnemers op de accommodatie of ze werden door een van de leiding opgehaald van het station in Gouda. De avond begon met introductie en kennismaking. Daarna werd er een spel Lama gespeeld en was er na afloop van het spel, vrije tijd. Zaterdag 24 oktober: Op deze dag kwamen de Chill dag deelnemers en half weekend deelnemers. Om 9:15 uur kwamen de deelnemers op de accommodatie of ze werden opgehaald door een van de leiding van het station Gouda. Eerst hadden we in de ochtend uitleg over het spel Wie is de mol?. Brian legde het spel uit en dit spel duurde de gehele dag. Na de uitleg van het spel. Moest iedereen één voor één naar Brian toe. Brian vertelde aan de deelnemers of hij of zij een deelnemer is of de mol. Wanneer iedereen zijn rol wist deden wij nog een spel. Er lagen over de accommodatie verdeeld allemaal bakjes. Iedere deelnemer ging één voor één de volgorde van de bakjes af. De deelnemer mocht één buit dat in het bakje zat meenemen. De deelnemer mocht niet meer terug om de buit van een ander bakje te pakken. Om 12 uur gingen we met zijn alle verzamelen om naar de Attractiecentrum in Zoetermeer te gaan. Hier hebben wij karten en laserquashen gedaan. Van 13:00 tot 16:00 uur. Rond 21:00 uur vertrokken de Chill dag deelnemers naar huis of ze werden naar het station Gouda gebracht. In de avond was de afsluiting van het spel Wie is de Mol?. Brian en Ellen stelde vragen. Alle deelnemers moesten hun antwoordt van de vraag op het blaadje schrijven. Aan het einde keek Ellen de blaadjes na. Toen maakte Brian de uitslag van het spel Wie is de Mol? bekend. Daarna was er vrije tijd. Zondag 25 oktober: In de ochtend hadden de deelnemers vrije tijd, tijd om koffers in te pakken en was er de grote schoonmaak. Na de lunch gingen wij naar het Partycentrum in Gouda.

13 Rond 15:00 uur was het Pinksterkamp afgelopen en gingen de deelnemers weer naar huis. Degene die met de trein weer naar huis gingen, werden naar station Gouda gebracht. Opmerkingen/tips: Het was een hele goede locatie met een grote groepsruimte en buiten voldoende ruimte om te gaan zitten. Een minpunt was de slaapzalen. Er was vrij weinig privacy. Nog een minpunt was dat er buiten niet voldoende buiten speelruimte was. Daardoor moest iedereen zich binnen vermaken. De samenwerking is goed verlopen. Iedereen wist wat de bedoeling was. Over het algemeen waren de deelnemers tevreden over het weekend. Alleen de deelnemers vonden het jammer dat ze niet mochten voetballen buiten doordat er niet voldoende ruimte was. Alle verschillende leeftijden waren op het weekend aanwezig. Dus zowel 12 jarige als 25 jarige deelnemers. De sfeer was ontspannen ondanks dat er alleen binnen voldoende ruimte was en buiten bijna niet. Desondanks heeft iedereen zich binnen kunnen vermaken door middel van gezamenlijk spelletjes te spelen. Symposium 7 november 2015, geschreven door Stichting Hoormij

14 De jaarlijkse Informatiedag SH en TOS, voor ouders, jongeren en kinderen, is op zaterdag 7 november weer een groot succes geweest. Dit keer is de organisatie voor het eerst in handen van Stichting Hoormij, daar waar de voorgaande bijeenkomsten door de FOSS (nu samen met NVVS en SH Jong een federatie in Stichting Hoormij) zijn georganiseerd. De dag wordt als vanouds in de school Auris Fortaal te Utrecht gehouden en trok ook dit keer weer veel deelnemers. Diverse professionals uit de sector waren ook aanwezig. In een informele sfeer is veel informatie aangeboden en hebben de deelnemers met elkaar kunnen spreken. Een zeer leerzame dag, waar je als slechthorende zeker bij wilde zijn. Deze workshops uit het programma waren interessant voor leden van SH Jong: Challenge life door enkele actieve leden van Stichting Hoormij/SH Jong. Een leuke manier om kennis te maken met de activiteiten van Stichting Hoormij/ SH Jong voor slechthorenden vanaf 12 jaar. In de workshop was veel ruimte voor discussie over hoe je als slechthorende jongere kan meedoen in de maatschappij en op school en hoeveel je als jongeren aan elkaar kunt hebben. Erbij horen op de werkvloer door Elke Dirven (jobcoach bij GGMD) GGMD (Geestelijke Gezondheids...zorg en Maatschappelijke Dienstverlening) begeleidt mensen met een gehoorbeperking en hun naasten. Het vinden van passend werk is soms moeilijk. Werkgevers weten vaak niet wat slechthorenden en doven wél kunnen. Elke Dirven vertelt over communicatie op de werkvloer: hoe communiceer je als slechthorende over slechthorendheid en de aanpassingen die je daarvoor nodig hebt? Wat mag je eisen van je werkgever? En hoe zorg je er zelf voor dat je erbij hoort? Opvoeden van slechthorende kinderen door Erik Dinkgreve en Trudy van Rijn Erik is vader van twee slechthorende kinderen in de tienerleeftijd en hij is zelf ook slechthorend. Trudy is moeder van een jongvolwassen slechthorende zoon en van twee horende zoons. Zij vertellen waar je tegenaan loopt in de opvoeding van je kind in relatie tot de slechthorendheid. Wat vinden kinderen zelf belangrijk, waar kunnen ze hulp gebruiken en in hoeverre kunnen ze hun eigen beslissingen nemen? Wat houd je als ouder nou eigenlijk tegen om je kinderen los te laten? Hoe help je ze? Een boeiende presentatie met veel ruimte voor discussie. Winterpret SnowWorld Landgraaf 14 november 2015, geschreven door Jeanine Ottink Of je nu een beginnende skiër of snowboarder was, of je was al gevorderd, iedereen kon hier een hoop plezier beleven. De beginners konden gebruik maken van de ski les. Gedurende hele dag was er een tolk aanwezig en ook bij de lessen, zodat iedereen de les goed kon volgen. Daarna mocht je zelf nog vrij oefenen op de skipistes. En was je al gevorderd, en kon je de les overslaan, dan kon je heerlijk vier uur zelf vrij skiën of snowboarden op de skipistes, en je lekker uitleven in het funpark. Na het skiën of snowboarden werd er nog een drankje genuttigd.

15 Challenge Life weekend november 2015, geschreven door Stan van Kesteren Op uitnodiging van SH Jong, onderdeel van Stichting Hoormij, kwam een twintigtal slechthorende jongeren (leden van de internationale organisatie voor slechthorende jongeren IFHOHYP) uit de hele wereld naar Amsterdam, voor een inspirerend en zeer gezellig weekend. Stichting Hoormij/SH Jong was met plezier de gastheer voor dit evenement. Voorzitter Stan van Kesteren: In veel landen zijn er nog niet zulke goede faciliteiten en zoveel aandacht voor mogelijkheden voor slechthorende jongeren als in Nederland (denk bijvoorbeeld aan Grow2Work). Door het weekend in Amsterdam konden we laten zien hoe het er in Nederland aan toe gaat en zo elkaar inspireren. IFHOHYP wil dat slechthorende jongeren over de hele wereld kansen krijgen zoals wij die hebben, dat is iets wat wij toejuichen. Het weekend startte voor de IFHOHYP leden op donderdagavond. Ze deden een heuse Holland Quiz, met spelleider Mikael de Vries. Daarbij kregen ze vragen als: hoeveel grachten heeft Amsterdam (165), wat is de Jiddische naam voor de hoofdstad (Mokum) en wie schilderde de Nachtwacht (Rembrandt van Rijn). Op vrijdag hielden de IFHOHYP leden een strategiesessie, waarin ze bespraken op welk van hun doelen de focus gaat liggen. Op vrijdagavond sloten de leden van Stichting Hoormij/SH Jong zich bij de internationale slechthorende jongeren aan. Ze deden een aantal spelletjes om elkaar te leren kennen, waarna een gezellige avond volgde. Op zaterdag deden de leden van SH Jong en IFHOHYP samen mee aan een Engelse workshop van Caroline van Dijk, oud productiemanager bij NCRV en nu eigenaar van Direct

16 Yourself (coaching en mediaproducties). Zij is zelf ook slechthorend. De workshop stond in het teken van de regie nemen over je eigen leven: stap uit die luie, comfortabele kinderstoel waar alles voor je geregeld wordt, en ga in de assertieve directors stoel zitten en neem het heft in eigen handen. s Avonds stapte de hele groep op de boot voor een rondvaart door de grachten van Amsterdam en konden de deelnemers de lichtjes van het Amsterdam Light Festival aanschouwen. Zondag was de AGM (ledenvergadering) van IFHOHYP. De leden van Stichting Hoormij/SH Jong volgden hun eigen programma. Dat begon met een workshop van Vocal Center, zangcoaches van o.a. de Voice of Holland, waar ze leerden om twang in hun stem te gebruiken, een manier om je stem helderder te laten klinken. s Middags ging de SH Jong leden de stad in voor spelletjes, die door de regen helaas een beetje in het water vielen. De introductie was gelukkig wel droog (wel zo handig voor de schrijftolken), in de Wintertuin van het Krasnapolsky Hotel bij de Dam. De medewerkers daar waren zo aardig om de leden van Stichting Hoormij/SH Jong daar even te laten zitten. De deelnemers vermaakten zich daarna met fotospelletjes in de stad, waarbij ze onder andere een huwelijksaanzoek vanuit een prullenbak fotografeerden Na een geslaagd weekend ging iedereen met een rugzakje vol mooie herinneringen weer naar huis! Over IFHOHYP De IFHOHYP (International Federation Hard Of Hearing Young People) behartigt de belangen van slechthorende jongeren over de hele wereld. Ze staan voor contacten tussen de onderlinge organisaties, verdedigen de belangen van slechthorende jongeren: communicatie toegankelijkheid, faciliteiten, etc. Stichting Hoormij/SH Jong heeft een afgevaardigde in IFHOHYP en daarmee stemrecht in de organisatie. IFHOHYP heeft op diens beurt weer afgevaardigden en stemrecht in EFHOH, de Europese organisatie voor slechthorenden, en IFHOH, de internationale organisatie voor slechthorenden.

17 Kerstbonbon workshop 19 december 2015, geschreven door Wills Vendrig Dit keer had de workshop bonbons een kersttintje. Zo gingen we niet alleen overheerlijke bonbons maken, maar ook musketkransen. Eerst kregen we uitleg hoe wij de musketkransen en de bonbons moesten maken. Iedereen had een vormpje voor de bonbons gekregen. Met marsepein en spijs maakten je de musketkransen, hierdoor kon je er nog noten in verwerken. Nadat de musketkransen in de vriezer waren gingen wij de bonbons maken. Iedereen maakte een verschillende inhoud van de bonbons en een verschillende buitenkant. Nadat de bonbons net als de musketkransen in de vriezer lagen, kregen wij een heerlijke chocoladefondue met vers fruit, koekjes en marshmallows. Aan het einde van de workshop mocht je de zelfgemaakte bonbons meenemen in een mooi doosje om er thuis van te kunnen snoepen!

18

19 Nieuwe website Challenge Life is live! Onlangs lanceerde SH Jong een nieuw platform waar in de informatie uit ons eigen boekje 'Slechthorend? Nou en!' toegankelijk is voor iedereen. Daarbij kun je jouw eigen ervaringen delen rondom slechthorendheid en jong zijn. De boodschap: Wees niet bescheiden in je ambities! Met slechthorendheid kun je vrijwel elk levensdoel bereiken dat je jezelf stelt. Deel je ervaringen én oplossingen met andere slechthorende jongeren op

2017 Jaarverslag SH-Jong 2017

2017 Jaarverslag SH-Jong 2017 Jaarverslag SH-Jong 2017 2017 Inhoudsopgave Vooorwoord 2 Lotgenotencontact 3 Informatievoorziening en belangenbehartiging 4 Overig 4 Vooorwoord In 2017 ging de aandacht van het bestuur met name uit naar

Nadere informatie

Informatiedag voor ouders en jongeren over SH en TOS op zaterdag 4 november 2017, Thema: Communicatie versterken

Informatiedag voor ouders en jongeren over SH en TOS op zaterdag 4 november 2017, Thema: Communicatie versterken Informatiedag voor ouders en jongeren over SH en TOS op zaterdag 4 november 2017, Thema: Communicatie versterken INSCHRIJFFORMULIER STAAT ONDERAAN DIT DOCUMENT Een dag speciaal voor ouders van slechthorende

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. DVD presentatie GGMD ism SUDO 22 januari 2013. LEVEN MET EEN PSCYHISCH PROBLEEM voor doven en slechthorenden

NIEUWSBRIEF. DVD presentatie GGMD ism SUDO 22 januari 2013. LEVEN MET EEN PSCYHISCH PROBLEEM voor doven en slechthorenden NIEUWSBRIEF Voorzitter: Op 22 januari 2013 was er lezing in het gebouw GGMD te Utrecht gehouden, helaas was de opkomst bedroevend te laag misschien wegens sneeuw. Toch heeft Anouska van GGMD presentatie

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zomerweek tot en met 11 Augustus

Recreatieprogramma. Zomerweek tot en met 11 Augustus Recreatieprogramma Zomerweek 32 05 tot en met 11 Augustus WELKOM ALLEMAAL! Het wordt een super leuke vakantie want, wij organiseren allemaal leuke activiteiten voor jong en oud! Voor alle activiteiten

Nadere informatie

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Op zaterdag 17 januari 2015 zijn gelijk met de jeugd de clubkampioenschappen voor de senioren-a gehouden. Er hadden zich hiervoor negen deelnemers aangemeld

Nadere informatie

Kerstvakantie 2015. BSO De Spreng

Kerstvakantie 2015. BSO De Spreng Kerstvakantie 2015 BSO De Spreng Maandag 21 december 2015 De kinderen waren vanmorgen flink aan het knutselen. Papieren bordjes versieren met glitters, stiften en plakfiguren. Ze maakte er schilderijtjes

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Jaarverslag over 2014 van SH Jong. Februari 2015. Geschreven door:

Jaarverslag 2014. Jaarverslag over 2014 van SH Jong. Februari 2015. Geschreven door: Jaarverslag 2014 Jaarverslag over 2014 van SH Jong Februari 2015 Geschreven door: Mila Schretlen Wills Vendrig Secretaris Junior bestuurslid Medewerking van: Anja van Steenbrugge en Jeanine Ottink (vrijwilligers)

Nadere informatie

Interviews: Wat is je naam? Marjolijn Zoodsma. Hoe oud ben je? 14 jaar. Wat wil je later worden? Hotel manager. Wat is je lievelingseten?

Interviews: Wat is je naam? Marjolijn Zoodsma. Hoe oud ben je? 14 jaar. Wat wil je later worden? Hotel manager. Wat is je lievelingseten? Kamp in Bakkeveen! Afgelopen weekend zijn we met 37 kinderen en 10 leiders naar een kampeerboerderij in Bakkeveen geweest. We vertrokken vrijdagmiddag om half 5 vanaf de parkeerplaats bij het korfbalveld.

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Samen gaan we voor kwaliteit

Samen gaan we voor kwaliteit Samen gaan we voor kwaliteit Een geslaagde studiedag voor Taalambassadeurs. 24 juni 2017 in Utrecht. 1 ABC en de stichting L&S organiseerden op 24 juni 2017 samen de studiedag. Meer dan 80 taalambassadeurs

Nadere informatie

Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam.

Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam. Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam. Toen we aan kwamen moesten we een paar minuten wachten,

Nadere informatie

Gastvrij Jaarsveld. SPEELWEEK 2012 Dinsdag 10 juli t/m vrijdag 13 juli op het trapveld in Jaarsveld PROGRAMMABOEK

Gastvrij Jaarsveld. SPEELWEEK 2012 Dinsdag 10 juli t/m vrijdag 13 juli op het trapveld in Jaarsveld PROGRAMMABOEK Gastvrij Jaarsveld SPEELWEEK 2012 Dinsdag 10 juli t/m vrijdag 13 juli op het trapveld in Jaarsveld PROGRAMMABOEK De speelweek 2012 wordt mede mogelijk gemaakt door: Finse golf 18 3446 CK WOERDEN tel. 0348

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SV DUO, NUMMER 3 SEIZOEN

NIEUWSBRIEF SV DUO, NUMMER 3 SEIZOEN NIEUWSBRIEF SV DUO, NUMMER 3 SEIZOEN 2017-2018 Dag allemaal, De laatste nieuwsbrief van het seizoen 2017-2018. Met verslagen van activiteiten van de afgelopen periode en nieuws over onze vereniging. Aan

Nadere informatie

Arrangementen KIRI Bowling Hoogeveen

Arrangementen KIRI Bowling Hoogeveen Folders KIRI 5x _ V2:Opmaak 1 29-04-2009 15:55 Pagina 1 Arrangementen KIRI Bowling Hoogeveen Bowling- Pool- en Darts-tarieven Bowlingtarieven: per uur/per baan (max. 6 personen per baan) Maandag t/m vrijdag:

Nadere informatie

HANDLEIDING AANVULLENDE HOORHULPMIDDELEN

HANDLEIDING AANVULLENDE HOORHULPMIDDELEN HANDLEIDING AANVULLENDE HOORHULPMIDDELEN Voorwoord Er zijn in Nederland naar schatting 1,5 miljoen mensen met een gehooraandoening. Stichting Hoormij is dé patiëntenorganisatie voor mensen met een gehooraandoening.

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht.

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren met de leerkracht. Zinnen maken met omdat. Hulp vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Coalitie Erbij Woudenberg

Coalitie Erbij Woudenberg Jaarverslag 2015 Coalitie Erbij Woudenberg Inhoud Voorwoord Jaarverslag 2015 Bijlage: financieel overzicht Voorwoord Beste lezer, Voor u ligt het jaarverslag 2015 van de Stichting Coalitie Erbij Woudenberg.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018

Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018 Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018 Sinterklaas Op woensdag 5 december kwam Sinterklaas met vier pieten op school.alle kinderen stonden op het plein opgesteld om Sinterklaas welkom te heten. De ouderejaars

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014

Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014 Jaarverslag oudervereniging werkgroepen schooljaar 2013 / 2014 Inloopavond / open school Dit jaar waren wij weer aanwezig op de inloopavond en hebben ons daar gepresenteerd om u en andere ouders enthousiast

Nadere informatie

Datum: vrijdag 31 augustus 2018

Datum: vrijdag 31 augustus 2018 Datum: vrijdag 31 augustus 2018 Populierenblaadje Algemeen: We zijn helemaal klaar voor de werkweek en het kamp. Het ziet er naar uit dat het mooi weer gaat worden. Hebben jullie er ook zoveel zin in?

Nadere informatie

HUIS MARANT MAART Groepswerking Marant. Mechelsesteenweg Herent

HUIS MARANT MAART Groepswerking Marant. Mechelsesteenweg Herent MAART 2013 HUIS MARANT Groepswerking Marant wordt gevormd door mensen die armoede een stem willen geven. We komen samen in en organiseren maandelijks informatieve en ontspannende activiteiten. Het Marantboekje

Nadere informatie

Het allerleukste meisje

Het allerleukste meisje > > 0 0 0 Het allerleukste meisje Er zijn meisjes die het liefst met poppen spelen er zijn meisjes die vaak voor de spiegel staan er zijn meisjes die zich als een bruid verkleden en dan wensen dat ze ooit

Nadere informatie

Coalitie Erbij Woudenberg

Coalitie Erbij Woudenberg Jaarverslag 2016 Coalitie Erbij Woudenberg Inhoud Voorwoord Jaarverslag 2016 Bijlage: financieel overzicht Voorwoord Beste lezer, Voor u ligt het jaarverslag 2016 van de Stichting Coalitie Erbij Woudenberg.

Nadere informatie

De kinderen hoeven deze dag niets voor het tienuurtje mee te nemen, maar wel hun eigen lunch voor tussen de middag.

De kinderen hoeven deze dag niets voor het tienuurtje mee te nemen, maar wel hun eigen lunch voor tussen de middag. Weekmail obs Hagen 5 april 2019 De Koningsspelen Op vrijdag 12 april doen we weer mee met de Koningsspelen. Twee studenten van het Graafschap College hebben deze hele dag voorbereid. Op 12 april krijgen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Beste kinderen, ouders en leerkrachten, Nog een paar dagen en dan barst het carnavalsfeest weer los. Even een periode lekker uit ons dak gaan en daarna hebben we nog enkele

Nadere informatie

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie!

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie! Nieuwsbrief d.d. 17-04-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Pasen 2019 We willen iedereen hele, gezellige

Nadere informatie

HANDLEIDING SPRAAKAFZIEN EN NmG

HANDLEIDING SPRAAKAFZIEN EN NmG HANDLEIDING SPRAAKAFZIEN EN NmG Voorwoord Er zijn in Nederland naar schatting 1,5 miljoen mensen met een gehooraandoening. Stichting Hoormij is dé patiëntenorganisatie voor mensen met een gehooraandoening.

Nadere informatie

Vakantie activiteiten & Workshops

Vakantie activiteiten & Workshops Vakantie activiteiten & Workshops Augustus, September, Oktober 2013 De herfstvakantie staat al bijna weer voor de deur! De Kettingkas biedt tijdens deze periode weer leuke en spannende vakantieactiviteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vreedzame School

Nieuwsbrief De Vreedzame School Nieuwsbrief De Vreedzame School Algemeen Onze school werkt met het programma van de Vreedzame School. Dit programma wil een bijdrage leveren aan een positief sociaal klimaat en de vorming van actieve en

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zomerweek tot en met 28 Juli

Recreatieprogramma. Zomerweek tot en met 28 Juli Recreatieprogramma Zomerweek 30 22 tot en met 28 Juli WELKOM ALLEMAAL! Het wordt een super leuke vakantie want, wij organiseren allemaal leuke activiteiten voor jong en oud! Voor alle activiteiten geldt,

Nadere informatie

Winterbraam

Winterbraam Winterbraam 2015 www.bvbramerland.nl Woordje vanuit het bestuur Input Braam Angelique Leenheers Haagakker 7 We zitten aan het einde van het jaar. We hebben er weer een mooi jaar op zitten met de buurtvereniging.

Nadere informatie

Tour Denemarken 2016

Tour Denemarken 2016 Tour Denemarken 2016 Dag 1 Rond tien uur in de ochtend werd ik opgehaald door Joris van Wijngaarden. Daarna haalden we Leon op van het station en haalde we Simone op in Gorinchem. Ik liep naar boven in

Nadere informatie

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 41 Peutercollege weetjes o De locaties hebben weer nieuwe ouder- kindkisten ontvangen. Zo heeft t Kasteeltje de kist van het thema regen en het Kwetternest heeft nu de kist van Wat heb

Nadere informatie

Karperpraat Kwartaal nr

Karperpraat Kwartaal nr Karperpraat Kwartaal nr. 4 2017 Welkomstwoord! Welkom, December! Afwas! Wist u dat: De afwasborstel geen handjes heeft, hij dus ook niet kan slaan! Hij ook geen tandjes heeft hij dus ook niet kan bijten!

Nadere informatie

Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond uur op de Rijnkade om de

Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond uur op de Rijnkade om de KERSTREIS DUSSELDORF 2014 Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond 14.00 uur op de Rijnkade om de medereizigers daar welkom te heten.

Nadere informatie

Ons seizoen van het begin tot het einde.

Ons seizoen van het begin tot het einde. Ons seizoen van het begin tot het einde. SGV F1 Trainsters: Mart Ise Tamara Gijs Yara Daphne Matthias Mirthe Op woensdag 20 augustus was het dan eindelijk zo ver het seizoen ging van start met de eerste

Nadere informatie

beekbergen van zalige zondag tot aparte aandacht

beekbergen van zalige zondag tot aparte aandacht beekbergen van zalige zondag tot aparte aandacht Over OMA OMA beekbergen ondersteunt werkende ouders om de balans tussen de eisen van het privéleven en die van het werk te behouden of te herstellen. Bij

Nadere informatie

Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B

Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B Dinsdagochtend Dinsdagochtend hoefden we pas 9.30 op school te zijn. We konden dus lekker uitslapen. We moesten met onze bagage naar school fietsen (of lopen). Toen

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari ACTIVITEITEN. Hallo lieve leden, Hierbij de nieuwsbrief van februari.

Nieuwsbrief februari ACTIVITEITEN. Hallo lieve leden, Hierbij de nieuwsbrief van februari. Nieuwsbrief februari ACTIVITEITEN Donderdag 1 Micado Zondag 4 Maandag 5 Woensdag 7 Donderdag 8 Avond: Kruiden als thee Woensdag 14 Donderdag 15 Zondag 18 Hallo lieve leden, Hierbij de nieuwsbrief van februari.

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

BUIKVET WORKSHOP LES 2

BUIKVET WORKSHOP LES 2 BUIKVET WORKSHOP LES 2 De beste eet momenten voor een slanke buik Welkom bij de tweede les van de buikvet workshop. Of je nu een vrouw bent die in de overgang zit, of net bevallen bent van je eerste kindje,

Nadere informatie

Beste Ouders en/of verzorgers, De meivakantie staat voor de deur. In tegenstelling tot veel scholen in de regio hebben de

Beste Ouders en/of verzorgers, De meivakantie staat voor de deur. In tegenstelling tot veel scholen in de regio hebben de KBS De Touwladder T: 079-3413033 Velddreef 328 E: info@touwladder.unicoz.nl 2727 CV Zoetermeer W: www.touwladder.unicoz.nl Beste Ouders en/of verzorgers, De meivakantie staat voor de deur. In tegenstelling

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 5 Mei 2019

NIEUWSBRIEF 5 Mei 2019 NIEUWSBRIEF 5 Mei 2019 Wist u dat...... er na de vakantie weer een luizenscreening plaatsvindt.. op 19 mei onze communicantjes hun 1 e Heilige Communie doen.. groep 8 als vanouds weer op kampdriedaagse

Nadere informatie

Let op! Nieuwsbrief Kindcentrum Putten. Oktober Ouderavond. Hoe gezellig is het bij jou aan tafel? en Wat is nou gezonde voeding?

Let op! Nieuwsbrief Kindcentrum Putten. Oktober Ouderavond. Hoe gezellig is het bij jou aan tafel? en Wat is nou gezonde voeding? Ouderavond Woensdag 18 november organiseert de oudercommissie van Kindcentrum Putten weer de jaarlijkse ouderavond. Naast het informatieve gedeelte is er ook de gelegenheid om de oudercommissieleden en

Nadere informatie

nieuwtjes uit groep 3/4

nieuwtjes uit groep 3/4 Nieuwskrant 12 nieuwtjes uit groep 3/4 Inhoud 1. Van groep 3 2. Van groep 4 3. Schoolvoetbal 4. Nieuwtjes in het kort 5. Gebarentaal 6. Onderzoek en uitslag 7. Mooie tekeningen Van groep 3-4 April 2015

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

nieuwsbrief nummer 4 Studiedag Maandag 9 januari is er een studiedag. Alle kinderen hebben 1 dag langer kerstvakantie! Thema avond 22 december 2016

nieuwsbrief nummer 4 Studiedag Maandag 9 januari is er een studiedag. Alle kinderen hebben 1 dag langer kerstvakantie! Thema avond 22 december 2016 nieuwsbrief nummer 4 22 december 2016 Beste ouders en verzorgers, In dit nummer: Om twaalf uur na een vrolijke toneelvoorstelling van de leerkrachten en het opruimen van de kerstspullen was het jaar 2016

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zomerweek Juli tot en met 04 Augustus

Recreatieprogramma. Zomerweek Juli tot en met 04 Augustus Recreatieprogramma Zomerweek 31 29 Juli tot en met 04 Augustus WELKOM ALLEMAAL! Het wordt een super leuke vakantie want, wij organiseren allemaal leuke activiteiten voor jong en oud! Voor alle activiteiten

Nadere informatie

VOORWOORD EEN BLI(J)K VAN WAARDERING

VOORWOORD EEN BLI(J)K VAN WAARDERING NIEUWSBRIEF VOOR OUDER(S)/VERZORGER(S) EN LEERLINGEN VOORWOORD EEN BLI(J)K VAN WAARDERING Schooljaar 2018-2019 zit erop. Iedereen zal ongetwijfeld toe zijn aan een periode van rust, ontspanning en inspiratie.

Nadere informatie

Kamp groep 8. Zon, water, natuur. Terug in de tijd... BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013

Kamp groep 8. Zon, water, natuur. Terug in de tijd... BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013 Kamp groep 8 BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013 Zon, water, natuur Terug in de tijd... Klaar voor vertrek Om 08.00 uur kwamen de eerste kampgangers aan. Alle bagage werd ingeladen in de auto's

Nadere informatie

Interne vrijdagavond-competitie

Interne vrijdagavond-competitie Interne vrijdagavond-competitie Op 23 september begint TVN s gezellige interne vrijdagavond- competitie. Iedereen vanaf 16 jaar mag meedoen!! Geef je op met of zonder partner! Je speelt één dubbelpartij

Nadere informatie

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B Funpop 2019 Sevenum 20 mei 2019 27 mei 2019 Reisverslag V1901B Inleiding Accommodatie: Landal Domein De Schatberg, huisje 116 Deelnemers: Joop Ferry Hans Wilco Rene Udo Jurrien Begeleiders: Gerrit Frieda

Nadere informatie

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM voor mensen met een beperking Overzicht activiteiten maandag ochtend bakken, computer dinsdag ochtend tekenen & schilderen, creatief met papier, winkel, computer

Nadere informatie

HOORzaken december 2010 Kersteditie

HOORzaken december 2010 Kersteditie HOORzaken december 2010 Kersteditie Nog iets meer dan een week en dan is het al weer 2011. Het gaat snel dit jaar, vindt u ook niet? Ik aarzel al een paar dagen: ga ik nog even volle kracht vooruit om

Nadere informatie

Schiedammers maken geluk

Schiedammers maken geluk Schiedam Groenoord van 21 september t/m 28 september 2018 Schiedammers maken geluk tijdens de Week van het Geluk 2018 Er zijn zoveel wegen naar Geluk en hopelijk is deze week er 1 van. Even aandacht voor

Nadere informatie

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van:

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van: NASCHOOLSE DAGBEHANDELING Figaro Welkom! Binnenkort kom je kennismaken op Figaro. In dit boekje leggen we je alvast wat dingen uit. Het boekje is gemaakt voor kinderen die hier voor de eerste keer komen,

Nadere informatie

PITSTOP TWENTE. Met ons unieke weekendprogramma van de Pitstop kom je dichter bij je eigen stem. Je gaat antwoord vinden op vragen zoals:

PITSTOP TWENTE. Met ons unieke weekendprogramma van de Pitstop kom je dichter bij je eigen stem. Je gaat antwoord vinden op vragen zoals: PITSTOP TWENTE Nadat we er veel vraag naar kregen; nu ook de Pitstop in Twente! Ben je heel erg druk en heb je letterlijk even tijd nodig voor een Pitstop? Dat kan. Met ons unieke weekendprogramma van

Nadere informatie

Iedereen die op wat voor manier ook, zijn hulp spullen de accommodatie of zelf, heeft mee gewerkt aan dit kamp willen wij erg graag bedanken.

Iedereen die op wat voor manier ook, zijn hulp spullen de accommodatie of zelf, heeft mee gewerkt aan dit kamp willen wij erg graag bedanken. KAMPVERSLAGEN KAMP 2010 Iedereen die op wat voor manier ook, zijn hulp spullen de accommodatie of zelf, heeft mee gewerkt aan dit kamp willen wij erg graag bedanken. Door jullie allen kunnen we terug kijken

Nadere informatie

Les 4. De fysiotherapeut.

Les 4. De fysiotherapeut. http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Les 4. De fysiotherapeut. Inleiding Deze les gaat over praten met de fysiotherapeut. Een man, meneer Bashir, belt de fysiotherapeut. Hij maakt een afspraak. Hij zegt

Nadere informatie

Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch

Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch Nieuwsbrief december 2016 Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch In deze Nieuwsbrief Eskil aan het woord Partners van... Movie night Stichting specsavers Sociale vaardingsheids training Vrijwilliger

Nadere informatie

Nieuwsbrief Uitgave 1 mei 2015

Nieuwsbrief Uitgave 1 mei 2015 Nieuwsbrief Uitgave 1 mei 2015 Afscheid Mariet Fidder Dit schooljaar hebben we niet meegedaan met de Koningsspelen, omdat we er voor kiezen om bij het afscheid van Mariet Fidder een vierdag te houden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 mei 2015 Nr 9

Nieuwsbrief 20 mei 2015 Nr 9 Nieuwsbrief 20 mei 2015 Nr 9 Gevonden voorwerpen Bij de conciërge liggen de gevonden voorwerpen. Deze kunnen tot en met volgende week opgehaald worden en daarna gaan ze weg. Schooluitje 23 juni 2015 Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief,

Nieuwsbrief, Nieuwsbrief, 08-06-2016 Trapvaardigheid Op 17 en 18 mei heeft groep 8 aan het Bavo verkeersveiligheidscircuit bij voetbalvereniging Good Luck deelgenomen. De leerlingen zijn wat betreft hun fietskwaliteiten

Nadere informatie

MTB-school: XC-training voor gevorderden

MTB-school: XC-training voor gevorderden MTB-school: XC-training voor gevorderden Zaterdag 3 november 2007 Vandaag was het tijd om onze afspraak met de MTB-school na te komen. Om 9 uur stonden we paraat aan het meer van Warfa om er een dag flink

Nadere informatie

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014 Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober 2014 Maandag 29 september 2014 We hadden om 8 uur afgesproken op Schiphol in vertrek hal 1. Eenmaal verzameld moesten we ons inchecken. Nadat we ingecheckt waren

Nadere informatie

HANDLEIDING SPRAAKAFZIEN EN NmG

HANDLEIDING SPRAAKAFZIEN EN NmG HANDLEIDING SPRAAKAFZIEN EN NmG Voorwoord Er zijn in Nederland naar schatting 1,5 miljoen mensen met een gehooraandoening. Stichting Hoormij is dé patiëntenorganisatie voor mensen met een gehooraandoening.

Nadere informatie

Welkom bij KVW Hulsberg!

Welkom bij KVW Hulsberg! Welkom bij KVW Hulsberg! Wat leuk dat uw zoon/dochter mee doet aan KVW Hulsberg! Dit jaar zijn er weer geweldig veel aanmeldingen en we zorgen ervoor dat alle deelnemers een geweldige week tegemoet gaan;

Nadere informatie

Landelijk Brabant Langenboom juli 2017

Landelijk Brabant Langenboom juli 2017 Landelijk Brabant Langenboom 14-21 juli 2017 Met wie beleefden we deze week Marjolein Rowold Henk Peters Marina Naaijens Antje van Reken Chiel Vrins Nellie Roemer Dag 1 14 juli aankomst De Lummel Caroline,

Nadere informatie

03 05 09 13 17 19 21 08 17 03 05 21 31 03 13 19 09 50 "In mijn praktijk zie ik vaak mensen met klachten die passen bij overspannenheid, vermoeidheid. Vaak is dat gerelateerd aan het werk. Zeker als

Nadere informatie

Feestweek 50 jaar Roncalli. Informatieboekje

Feestweek 50 jaar Roncalli. Informatieboekje Feestweek 50 jaar Roncalli Informatieboekje Roncalli mijn school! Refrein Ik zie de zon. Ik ben nog jong. Ik ren naar Ronronronron- Roncalli mijn school Ik zie de zon. Ik zing mijn song. Ik zing van Ronronronroncalli-

Nadere informatie

*Tijdens dit thema leren de kinderen verschillende plaatsen te benoemen bijv. op de kast, in het bedje, onder de tafel enz.

*Tijdens dit thema leren de kinderen verschillende plaatsen te benoemen bijv. op de kast, in het bedje, onder de tafel enz. WELKOM PUK!!! Van week 35 t/m 40 gaan wij van start met het thema Welkom Puk. De vakantie is weer voorbij, dat betekent dat er nieuwe baby s en kinderen bij ons op De Boerderij komen. Zo wordt ook Puk

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Zaterdag 19 juli Geschreven door Antje en Maarten V.v.V. De treinreis van Maastricht naar Luik was echt te warm, maar van Luik naar hier was wel ok. Toen we aankwamen zijn

Nadere informatie

Zomervakantie Thema:Nederland. Activiteitenprogramma. Zomervakantie 2017 Kroeseboom/de Cirkel/Lappendeken

Zomervakantie Thema:Nederland. Activiteitenprogramma. Zomervakantie 2017 Kroeseboom/de Cirkel/Lappendeken Activiteitenprogramma Kroeseboom/de Cirkel/Lappendeken Thema:Nederland Maandag 17/7 Dinsdag 18/7 Woensdag 19/7 Hollandse spelen koekhappen, spijkerpoepen, ooit wel eens gedaan? Vandaag is het je kans.

Nadere informatie

Zomervakantie activiteiten kalender

Zomervakantie activiteiten kalender Maandag 24 juli Dinsdag 25 juli Woensdag 26 juli Donderdag 27 juli Vrijdag 28 juli Vandaag staat helemaal in het teken van sport. We beginnen met het ontwerpen van een cool sport shirt en deze gaan we

Nadere informatie

Noorwegen. Gemaakt door: Merel Hamoen

Noorwegen. Gemaakt door: Merel Hamoen Noorwegen Gemaakt door: Merel Hamoen Inhoud Hoofdstuk 1: Dag 1 de aankomst Hoofdstuk 2: Dag 2 Hoofdstuk 3: Dag 3 Hoofdstuk 4: Dag 4 Hoofdstuk 5: Dag 5 de terugreis Hoofdstuk 6: Het gastgezin Hoofdstuk

Nadere informatie

R.K. basisschool De Bronckhorst. Het team van De Bronckhorst wenst u allen een gezond en gelukkig 2016!

R.K. basisschool De Bronckhorst. Het team van De Bronckhorst wenst u allen een gezond en gelukkig 2016! Nieuwsbrief 6 - januari 2016 Het team van De Bronckhorst wenst u allen een gezond en gelukkig 2016! AGENDA 4 januari 1e dag na de vakantie: luizencontrole 8 januari Gastles Wereld natuur fonds groepen

Nadere informatie

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse nieuwsbrief 30 schooljaar 2014-2015 12 juni 2015 1. Projectweek Woensdag 17 juni start de projectweek. Dit jaar is het thema geschiedenis. Een heel breed thema waar we veel mee kunnen. Elke bouw heeft

Nadere informatie

Aan alle ouders, Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Rapportgesprekken. Voorstelling voor groep 1 tot en met 4. Nieuw zand in de zandbakken

Aan alle ouders, Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Rapportgesprekken. Voorstelling voor groep 1 tot en met 4. Nieuw zand in de zandbakken 2 4 Nieuwsbrief 39 Maandag 26 vrijdag 30 juni Aan alle ouders, Nog één keer een herinnering, komende dinsdag, 27 juni, doen we als school mee aan de (korte) staking. We beginnen die dag een uur later!

Nadere informatie

Welkom op de leukste pagina van de hele school!

Welkom op de leukste pagina van de hele school! Welkom op de leukste pagina van de hele school! We hebben weer een heleboel gedaan de afgelopen weken zoals leuke uitstapjes en de avond4daagse. De kinderen krijgen al een beetje het vakantiegevoel te

Nadere informatie

Kleine school, grote toekomst!

Kleine school, grote toekomst! Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo Kleine school, grote toekomst! Informatie voor leerlingen Schooljaar 2015-2016 De SAV: kleine school, grote toekomst Iedereen staat voor elkaar klaar,

Nadere informatie

Maandag 21 oktober Poppenkast! uur! Kom gezellig naar onze poppenkast naast onze Happy Fun Beach voor een gaaf avontuur! Leeftijd: 4-10 jaar!

Maandag 21 oktober Poppenkast! uur! Kom gezellig naar onze poppenkast naast onze Happy Fun Beach voor een gaaf avontuur! Leeftijd: 4-10 jaar! Poppenkast Huifkartocht Maandag 21 oktober Poppenkast! 16.30 uur! Kom gezellig naar onze poppenkast naast onze Happy Fun Beach voor een gaaf avontuur! Leeftijd: 4-10 jaar! Geef je op bij de Funbrigade

Nadere informatie

Zomer Vakantie activiteiten, Vakantiewerk

Zomer Vakantie activiteiten, Vakantiewerk Zomer 2014 Vakantie activiteiten, Vakantiewerk Hoi Allemaal! In dit boekje staat alleen de zomervakantie van 2014. Op deze manier kunnen we het allemaal lekker overzichtelijk houden. Alles staat per week

Nadere informatie

OUD (ERS) TEGEN JEUGD C3

OUD (ERS) TEGEN JEUGD C3 OUD (ERS) TEGEN JEUGD C3 Zaterdag 3 december was het zover, de oud (ers) tegen de jeugd JO15-3. Deze wedstrijd is ontstaan door dat veel al ouders het langs de lijn beter weten dan de speler zelf. Hier

Nadere informatie

SPROOKJES. THEATER Met otto, elle of izzi! SPORT EN SPEL KNUTSELEN. Voorbeeld van hoe een programma er In een GROENE week uit zou kunnen zien

SPROOKJES. THEATER Met otto, elle of izzi! SPORT EN SPEL KNUTSELEN. Voorbeeld van hoe een programma er In een GROENE week uit zou kunnen zien Met otto, elle of izzi!... Voorbeeld van hoe een programma er In een GROENE week uit zou kunnen zien SPORT EN SPEL Iedere middag is er van alles te doen. Kijk snel wat we deze week gaan doen! Elke dag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017

Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017 Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017 Inhoud Water afscheid groepen 8 Pauzeplan vijf-gelijke-dagen-model Lunchen op school Tussendoortje voor de ochtend Van de overblijfadministratie Schoonmaakavond Kalender nieuwe

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Stichting De Klaprozen

Jaarverslag 2015 Stichting De Klaprozen Stichting De Klaprozen Voor mensen met een jaartje meer Jaarverslag 2015 Stichting De Klaprozen Voor mensen met een jaartje meer Amsterdam Juni 2016 Stichting De Klaprozen Voor mensen met een jaartje meer

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugd November 2016

Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Hallo Allemaal, Inmiddels begint het buiten weer steeds vroeger donker te worden en dat betekent dus dat we ook weer een aantal feestdagen gaan krijgen de komende tijd.

Nadere informatie

Workshop Steviger in je schoenen staan

Workshop Steviger in je schoenen staan Verslag jongerendag De Stichting Eigen Gezicht organiseert ontmoetingsdagen voor jongeren met een gelaatsafwijking in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar, omdat juist op deze leeftijd het uiterlijk een grote

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Maandag 09 mei 2015

Schooljaar 2015-2016 Maandag 09 mei 2015 INFOOTJE NR. 15 Schooljaar 2015-2016 Maandag 09 mei 2015 Agenda Donderdag 12 mei Praktijk verkeersexamen groep 7 Fiets mee naar school Zondag 15 mei Eerste Pinksterdag Maandag 16 mei Tweede Pinksterdag,

Nadere informatie

Gezellig jeugdkamp op de Berghoeve te Epe

Gezellig jeugdkamp op de Berghoeve te Epe Gezellig jeugdkamp op de Berghoeve te Epe Van vrijdag 14 t/m zondag 16 juni is de jeugd van voetbal-d en handbal-c met kamp geweest naar de Berghoeve in Epe. Bijna 60 kinderen hebben een prachtig weekend

Nadere informatie