Wageningse zwem- en poloclub DE RIJN Postbus AG Wageningen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wageningse zwem- en poloclub DE RIJN Postbus AG Wageningen"

Transcriptie

1 sjaarverslag WZ & PC De Rijn over 2016 Doel De vereniging heeft als doel de beoefening van de zwemsport, in de ruimste zin, te bevorderen en meer algemeen te maken. Daarnaast probeert de vereniging haar leden zoveel mogelijk te binden door het organiseren van activiteiten die de teamgeest vergroten en het lidmaatschap van de vereniging aantrekkelijk te maken. De vereniging is daarvoor lid van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). ssamenstelling Het bestuur van de zwem- en poloclub De Rijn bestaat met ingang van 1 januari 2016 uit de volgende personen: Sinds Aftredend in Voorzitter Nico van der Poel Vice-voorzitter Vacature Penningmeester Kevin van Wijk Secretaris Angelique Vullings Zwemcommissie (interim-voorzitter) Fré Pepping 2015 Zwemopleiding (voorzitter) Hilda Havinga Waterpolocommissie (voorzitter) Harrie Hekhuis s- en commissiewisselingen Dit jaar is Betsie van Loenen vervangen door Hilda Havinga.. Vergaderingen van het Algemeen Het Algemeen (AB) vergadert eenmaal per 2 maanden in de clubruimte van De Rijn. In 2016 heeft het AB vijfmaal een vergadering gehouden (januari, maart mei, september en november). Op 17 maart 2016 heeft de Algemene Ledenvergadering plaats gevonden. De vergaderdata voor 2017 van het AB zijn gepubliceerd op de website van onze vereniging. Vergaderingen van het Dagelijks Het Dagelijks (DB) van de Rijn bestaat op dit moment uit de voorzitter, de secretaris en de penningmeester. Voor de functie van vicevoorzitter is een vacature. Het DB vergadert in de maand dat er geen AB is en soms ook vaker als dit nodig is. Deze vergaderingen zijn in de clubruimte van De Rijn. Leden die iets willen bespreken of vragen kunnen via de een afspraak maken. Van deze mogelijkheid is het afgelopen jaar geen gebruik gemaakt. Werkwijze en relatie met commissies Alle commissies zijn verantwoordelijk voor de gang van zaken binnen hun afdeling. Het bestuur is eindverantwoordelijk. Communicatie en openheid wordt door het bestuur erg belangrijk gevonden. Binnen het bestuur wordt er bij de afzonderlijke voorzitters op aangedrongen zoveel mogelijk openheid te geven en overleg te stimuleren.

2 Belangrijke items 2016 Een korte opsomming van een aantal zaken wat wij als bestuur dit afgelopen jaar hebben gedaan: Het bestuur heeft dit jaar veelvuldig vergaderd met het dagelijks en algemeen bestuur van onze vereniging. De penningmeester heeft de subsidie voor 2017 aangevraagd bij de gemeente Wageningen (de subsidieaanvraag voor 2017 is door de gemeente gehonoreerd). Het dagelijks bestuur (of een afvaardiging hiervan) heeft vergaderingen bijgewoond van de KNZB, Regio Oost en Sportraad Wageningen. Diverse malen overleg gehad met Alwin (sportfondsenbad). Organiseren van een herhalingscursus Levensreddende Eerste Hulp. Voor iedere vrijwilliger langs de badrand, die nog geen VOG had, een VOG aangevraagd. Organiseren van de vrijwilligersavond bij H41 in oktober Voorbereiding Jubileum 90 jaar samen met jubileum commissie. Mogelijkheid geboden aan een aantal leden om een cursus te volgen. Er is een clinic geweest naar aanleiding van ons jubileum, daar is in overleg besloten de zwemcommissie hier gebruik van te laten maken. Een erelid benoemt nl. Nico van der Poel, dit is gebeurd tijdens het jubileumfeest. Ledental Het ledental in het jaar 2016 is als volgt, Aantal leden 2015 Aantal leden januari (bondsleden) 31 december (bondsleden) Extra op 31 december (verenigingsleden) Ereleden 6 7 Donateurs 5 5 Totaal op 31 december In 2016 zijn inclusief 105 afmeldingen 459 leden lid van de KNZB geweest. De verenigingsleden zijn geen lid van de KNZB, maar wel lid van onze vereniging.

3 Jaarverslag elementair zwemmen Voor het kader elementair zwemmen veranderde er op zich niets qua manier van lesgeven, echter alle lesgevers moeten vanaf 1 januari 2018 gecertificeerd zijn. Een groot aantal heeft daarom een verkorte cursus niveau 2 gevolgd, dit mocht omdat zij jaren ervaring hadden met het geven van zwemlessen. Allemaal zijn ze geslaagd! Drie lesgevers volgen de cursus van een jaar. Dit houdt in dat zij 3 aspecten van het lesgeven moeten maken/invullen, te weten lesgeven, diplomazwemmen en leerlingvolgsysteem.. Zowel praktijk als theorie. Ze zijn daar druk mee, maar het gaat ze goed af. In juni sluiten ze het af, we gaan er vanuit dat ze alle drie slagen!! Heel fijn als vereniging dat we door deze certificatie straks in 2018 gewoon door kunnen gaan met het uitgeven van officiële diploma s van de NRZ. Naast deze cursus moet de vereniging o.a. een veiligheids- calamiteiten en lessenplan hebben en tonen. Het inzien van geldige VOG s voor alle lesgevers. Ook dit jaar zal een aantal ( ws. 3) mensen een toets moeten afleggen om ook na 1 januari 2018 diplomazwemmen te mogen beoordelen. Hilda gaat dit in elk geval doen. Het moeten personen zijn met aantekening zwemleider A, B., ALO opleiding. Er is in x diploma gezwommen, in totaal behaalden 131 kinderen hun diploma. De doorstroming naar diploma B en C was redelijk tot goed. Het aantal kinderen dat doorstroomde vanuit behaalde C diploma was de laatste keer 6. Er wordt in principe 4x afgezwommen, in dit jaar werd er voor 2 kinderen een uitzondering gemaakt, zij ondervonden enorme last van het aanwezig zijn van een enorme mensenmassa op de tribune. Dit konden we doen en is prima verlopen in de reguliere lestijd was een bewogen jaar voor een aantal lesgevers en/of naasten van hen. Zo zijn 3 vaste lesgevers voor een langere periode weggevallen wegens familieomstandigheden. Twee daarvan willen binnenkort de draad weer oppakken. Ook zijn dit twee commissieleden. De commissie bestaat nu even uit Joke de Jong, Betsie van Loenen, Sigrid Leemeijer en Hilda Havinga. Berna van Es en Margo van Nieuwenhuizen zijn even op de achtergrond. Het ziet er naar uit dat deze twee binnenkort weer aansluiten. Er was, net als in het diepe bad, het jaarlijkse sponsorzwemmen, waar in het ondiepe bad een leuk speels parcours is gemaakt. Gelukkig kwamen er nog aardig wat lesklanten en bracht het ook in 2016 wat op. In 2016 waren we nog blij met vrijwillige ouders die hand en span diensten verrichten! Soms is t even zoeken, maar het lukt nog steeds geschikte kandidaten te vinden.

4 Ondanks dat we een goede naam hebben qua lesgeven, gaat de mond tot mond reclame niet hard genoeg. De wachtlijst slonk ook weer in 2016, er waren eind 2016 nog slechts 18 kinderen op aanwezig. Er zijn in 2016 flyers gebracht naar wat scholen en peuterzalen, ook hebben we op de ( molen) markten gestaan. Je kunt constateren dat we ons best doen om meer kinderen op de wachtlijst te krijgen. Er kwamen in 2016 wel zij-instromers van het sportfondsenbad. Oorzaak van minder lesklanten op de wachtlijst wijten we aan o.a.. concurrentie van het ontstaan van zwemscholen de laatste jaren. Daarbij komt dat waarschijnlijk anno nu de geschikte dag voor menig ouder( ze kiezen graag voor de vrije zaterdagochtend) helaas niet ligt op dins- en vrijdag avond. Hilda Havinga Zwemopleiding Jaarverslag Zwemcommissie de Rijn Samenstelling van de commissie/vergadering. De leden van de ZC (Rina Schimmel, Tineke van de Kraats-Verstege, Fré Pepping) zijn nog steeds op zoek naar versterking met twee leden. Tineke van de Kraats heeft in de herfst van 2016 afscheid genomen als lid van de ZC. 2. Trainers/officials. In 2016 heeft Nick Janssen de opleiding zwemtrainer 2 gevolgd en afgerond. In mei/juni werden voor de tweede keer evaluatiegesprekken gehouden met de trainers van minioren, junioren en senioren. Een overzicht van de trainersstaf is opgenomen aan het eind van dit verslag. 3. Wedstrijden en selecties De landelijke competitie bleef ongewijzigd de Rijn eindigde op een 17e plaats in de B-afdeling. In de laatste editie van de Gelderse competitie eindigden we als 6 e in de A-poule en als 8 e in de C-poule. De introductie van de nieuwe circuits door de KNZB heeft veel tijd gevraagd. We doet niet mee in het swimkick minioren circuit, hier geven we de voorkeur aan de eigen jeugdwedstrijden en de Vallei 25 wedstrijden. In het minioren - junioren (MJ) en junioren-jeugd-senioren (JJS) circuit is met name over het JJS circuit veel discussie over de meerwaarde van een verplicht aantal te zwemmen meters en het opnemen van finales. De Regio C-competitie is vervangen door een meerkamp, een initiatief van de regio Oost, bestaande uit 5 wedstrijden. De Rijn was vertegenwoordigd bij alle Gelderse Kampioenschappen: GWK in januari, GWK-B in februari, en de GK s in mei/juni, de Gelderse Minioren Finale in juni en Regionale Minioren finale in november. Twee (junioren)zwemmers van de

5 Rijn wisten zich te plaatsen voor de Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen (NJJK) korte baan in januari. Bij de NJJK lange baan deden 3 junioren mee. We waren aanwezig bij de Master kampioenschappen en in 2016 is op bescheiden wijze deelgenomen aan het zgn. Lange Afstand Circuit (LAC). De clubkampioenschappen werden gehouden op 2 juli. De schoolzwemkampioenschappen werden gehouden op 6 november. Vanuit de swimkick werd afgezwommen op 16 februari en 5 juli, eind 2016 zaten er 22 kinderen in de swimkick. Een wedstrijd die speciale vermelding verdient was de estafettewedstrijd, die de Rijn organiseerde op 4 juni voor een aantal bevriende verenigingen. De Zwemcommissie koos voor deze activiteit omdat de Rijn jarenlang de Gelderse Winter Club Kampioenschappen heeft georganiseerd. Helaas bestaat deze wedstrijdvorm niet meer op Regioniveau. Vanaf het seizoen zwemmen enkele studentleden van SV Aquifer mee in de landelijke competitie. 4. Extra activiteiten Publiciteit: De ZC heeft geheel 2016 gezorgd voor een vrij continue stroom, van berichten op de website van de vereniging. Het facebook account is afgestoft en wordt nu veel gebruikt voor korte (voor-)aankondigingen. Berichten ingestuurd naar Stad Wageningen worden nu ook opgenomen in de krant. Officials: Enkele officials werden dit jaar beoordeeld en maakten promotie. We konden in december drie officials toevoegen aan het grote team van tijdwaarnemers, jurysecretarissen, kamprechters, starters en scheidsrechters. Beleidsplan: Het beleidsplan van 2015 is op enkele punten bijgesteld en hoofdpunten werden gepresenteerd tijdens de ALV. Aanschaf materialen: Er werden in zgn. headsets aangeschaft, hiermee kan een trainer communiceren met een zwemmer en tijdens het zwemmen aanwijzingen geven. De Stichting Vrienden van de Rijn betaalde mee aan de aanschaf. Sponsorzwemmen: Het sponsorzwemmen werd samen met de afdeling waterpolo en het ABC-zwemmen georganiseerd. Er deden op 10 mei 81 zwemmers mee, die een sponsorbedrag van ongeveer 1700,- bij elkaar zwommen. Paaskamp: Het 33 ste Paaskamp 2016 was in de buurt van Uden en trok ruim 40 deelnemers en verliep geslaagd. Code blauw/binky: Aan dit KNZB initiatief werd op meerdere manieren aandacht geschonken, in april werd een bijeenkomst belegd met de minioren. Hierover is een terugkoppeling geven naar de KNZB. Andere sociale activiteiten: In 2016 werden o.a. georganiseerd een gezellig samenzijn ter afsluiting van de competities, een groepsactiviteit voor trainers minioren en ouder bij de start van het seizoen, een bijeenkomst met de trainers van de swimkick, en het kerstontbijt/kerstborrel (17 december). Op 2 maart werd voor ruim 60 personen een informatieavond verzorgd door Sebastiaan Kuijper

6 (voormalig trainer DWK, betrokken bij Olympisch Netwerk) en Rieneke Terink (tot medio 2015 topzwemster) over verschillende aspecten van een zwemcarrière. Clinic Inge Dekker: Op 22 november genoten ruim 30 zwemmers van een training van Olympisch-, Wereld- en Europeeskampioen Inge Dekker. Deze clinic werd de Rijn aangeboden door KNZB Tot slot: de Zwemcommissie wil graag alle vrijwilligers die in 2016 een bijdrage hebben geleverd aan het wedstrijdzwemmen binnen de vereniging hartelijk danken. Trainers seizoen en Hoofdtrainer (jeugd en Ed Mol (15-16), Ilona Vennegoor (16-17) senioren)/coördinerend trainer Herbert de Briais Backer geeft vanaf september 2016 drie trainingen per week Junioren A Ilona Vennegoor, Rianne Broeder (vanaf sept.), Nick Jansen (vanaf dec.) Junioren B, jeugd B en senioren B Minioren Swimkick (vanuit het zwemmen) Eric Langhorst, Bert Jansen en Thijs de Vos Mariëlle van Nieuwenhuizen, Rick van Nieuwenhuizen, Margreet van Aggelen (tot juli), Ed Mol (vanaf sept.) en Rianne Broeder (vanaf sept.) Coördinatie: Kim van Leendert (tot juli), Ed Mol en Nathalie Wakker (vanaf sept.) Anne Hoogstede, Anne Timmerman, Miranda Broeder, Rianne Broeder, Thijs de Vos, Nick Jansen, Quinty Mol, Hans de Korte, Gaby Zittersteijn (tot juli), Vera Geurken (tot sept.), Aicha Zwemmer (vanaf sept.) Lindsey de Harde (vanaf sept.) Fré Pepping wedstrijdzwemmen

7 Jaarverslag waterpolo seizoen 2016 Algemeen is een goed seizoen geweest. Op Heren 1 na (plek bij de eerste 5 is de ambitie) voldoen we aan de ambities van het beleidsplan waterpolo qua resultaten. Promotie voor dames 2 en heren 2. Verder een flink aantal spelers bij de regioteams. De C-jeugd heeft met een 2 e plek prima gespeeld in de kampioenspoule voor regio Oost. De niet-competitie-activiteiten als het polokamp, 90-jaar toernooi en schoolwaterpolo zijn goed verlopen. Bezetting bij de trainers/coachingsstaf was goed voor 2015/2016 en is goed voor 2016/2017, maar het is elke keer weer hard werken op die voor het nieuwe seizoen op orde te krijgen. Aan het eind van het jaar 2016 is de hoofdtrainer voor de heren gestopt. Nieuw voor het seizoen is een heren 3 team. In 2017 is een voor het gehele waterpolo een opleidingsplan opgesteld en besproken met alle trainers/coaches. Eindstanden seizoen Jeugd: E-jeugd (onder 11): 2 e plek 1 e klasse A D-jeugd (onder 13): 7 e plek Kampioenspoule regio Oost C-jeugd (onder 15) : 2 e plek Kampioenspoule regio Oost B-jeugd (onder 17) : 5 e plek 2 e Klasse A Senioren: Dames 1: 2 e klasse bond 3 e plek Dames 2: 3 e klasse regio: Kampioen en promotie Heren 1: 3 e klasse bond: 9 e plek Heren 2: 2 e klasse regio: 2 e plek en promotie Seizoen Voor het seizoen zijn wederom 4 jeugdteams ingeschreven. Voor de C-jeugd hebben we helaas onvoldoende eigen spelers. Daarvoor is een combinatieteam gemaakt met EZ&PC. Er zijn 2 damesteams en 3 herenteams ingeschreven (1 herenteam extra). Samenstelling waterpolocommissie Voorzitter: Harrie Hekhuis Secretaris: Bea Steenbekkers Penningmeester: Raymond van Diermen Wedstrijdsecretaris: Paola Vullings Jeugd: Tanja Zittersteijn Lid: Wil Zittersteijn Scheidsrechters Tessa Tiemessen, Bjorn Pastoors, Hendrik-Jan van Broekhuizen, Jules vd Heijden

8 Regioteams en voorselecties Oranje Jong Oranje 201 Jorian Heerink Regiotteams 2016/2017 Kiara Heerink Yara Hovestad Jorian Heerink Anique Gravemaker Wessel Meeuwenberg Gaio Sanders Tristan Sanders Annemiek Huijsmans Ida Reinds Andere activiteiten: Schoolwaterpolotoernooi Waterpolokamp: locatie en aantal kids: De Boomklever, 't Frusselt 30, te Vierhouten Succesvol toernooi ihk 90 jaar jubileum gehouden voor leden en oud-leden. Smaakt naar meer en het plan is dit om de paar jaar te organiseren. Harrie Hekhuis Waterpolo Wageningen, maart 2017 Angelique Vullings Secretaris

Nieuwsbrief. Nummer blz 1. Hallo allemaal,

Nieuwsbrief. Nummer blz 1. Hallo allemaal, blz 1 Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 2e nieuwsbrief van dit jaar, met nieuws over onze vereniging. De nieuwsbrief wordt minimaal 4x per jaar per e-mail wordt verzonden. Daarnaast is voor

Nadere informatie

Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 4e nieuwsbrief van dit bijzondere 90-jarig Jubileum-Jaar 2016, met nieuws uit en over onze vereniging.

Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 4e nieuwsbrief van dit bijzondere 90-jarig Jubileum-Jaar 2016, met nieuws uit en over onze vereniging. Blz. 1 Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 4e nieuwsbrief van dit bijzondere 90-jarig Jubileum-Jaar 2016, met nieuws uit en over onze vereniging. De e-badkuip wordt minimaal 4x per jaar per e-mail

Nadere informatie

e-badkuip Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 2e nieuwsbrief van 2017, met nieuws uit en over onze vereniging.

e-badkuip Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 2e nieuwsbrief van 2017, met nieuws uit en over onze vereniging. Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 2e nieuwsbrief van 2017, met nieuws uit en over onze vereniging. De e-badkuip wordt minimaal 6x per jaar per e-mail verzonden. Daarnaast is voor het actuele

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 REGIOZWEMCOMMISSIE MIDWEST. De Regiozwemcommissie Midwest bestaat uit de afdelingen: Utrecht Amsterdam t Gooi Noord Holland

JAARVERSLAG 2013 REGIOZWEMCOMMISSIE MIDWEST. De Regiozwemcommissie Midwest bestaat uit de afdelingen: Utrecht Amsterdam t Gooi Noord Holland JAARVERSLAG 2013 REGIOZWEMCOMMISSIE MIDWEST De Regiozwemcommissie Midwest bestaat uit de afdelingen: Utrecht Amsterdam t Gooi Noord Holland De samenstellingen van de besturen van de afdelingen in 2013

Nadere informatie

Het afgelopen jaar zijn er binnen onze vereniging een aantal activiteiten georganiseerd door het bestuur en de verschillende afdelingen.

Het afgelopen jaar zijn er binnen onze vereniging een aantal activiteiten georganiseerd door het bestuur en de verschillende afdelingen. Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de eerste nieuwsbrief van dit jaar, met nieuws over onze vereniging. Het is de bedoeling dat er regelmatig een nieuwsbrief per e-mail wordt verzonden. Voor het

Nadere informatie

KICK-OFF seizoen september 2018

KICK-OFF seizoen september 2018 KICK-OFF seizoen 2018-2019 4 september 2018 Agenda 1. Terugblik vorig seizoen 2. Wijzigingen 1. Structuur afdeling wedstrijdzwemmen 2. Contributie 3. Onderlinge gedrags-afspraken 1. Code BLAUW 2. Zwemmers

Nadere informatie

Uitvoering van NDD-Beleidsplan 2012-2017 JAARPLAN AFDELING. Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN

Uitvoering van NDD-Beleidsplan 2012-2017 JAARPLAN AFDELING. Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN JAARPLAN AFDELING Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN 1 AFDELING: Wedstrijd zwemmen STELLER: Ed Laar DATUM: 01-09-2013 INLEIDING De Omnizwemvereniging Nieuwe

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2007 2012 korte variant. Zwem- en Waterpolovereniging d ELFT. Bestuur d ELFT. Delft, december 2006

BELEIDSPLAN 2007 2012 korte variant. Zwem- en Waterpolovereniging d ELFT. Bestuur d ELFT. Delft, december 2006 BELEIDSPLAN 2007 2012 korte variant Zwem- en Waterpolovereniging d ELFT Bestuur d ELFT Delft, december 2006 INHOUD HOOFDSTUK 1 - Situatiebeschrijving en beinvloedingsfactoren 1.1 Vereniging HOOFDSTUK 2

Nadere informatie

e-badkuip Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 4e nieuwsbrief van 2018, met nieuws uit en over onze vereniging.

e-badkuip Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 4e nieuwsbrief van 2018, met nieuws uit en over onze vereniging. Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 4e nieuwsbrief van 2018, met nieuws uit en over onze vereniging. De e-badkuip wordt minimaal 6x per jaar (bij voorkeur in de week na de bestuursvrgaderingen)

Nadere informatie

Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 2e nieuwsbrief van dit bijzondere 90-jarig Jubileum-Jaar 2016, met nieuws uit en over onze vereniging.

Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 2e nieuwsbrief van dit bijzondere 90-jarig Jubileum-Jaar 2016, met nieuws uit en over onze vereniging. Blz. 1 Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 2e nieuwsbrief van dit bijzondere 90-jarig Jubileum-Jaar 2016, met nieuws uit en over onze vereniging. Zoals je ziet is de naam van de nieuwsbrief veranderd.

Nadere informatie

Administratie doorstroom nieuwe vorderingskaarten Leszwemmen Secretaris Plus Leszwemmen Coordinator Plus Leszwemmen Gecertificeerd trainer ABC Plus

Administratie doorstroom nieuwe vorderingskaarten Leszwemmen Secretaris Plus Leszwemmen Coordinator Plus Leszwemmen Gecertificeerd trainer ABC Plus Afdeling Ondersteunende rol Gewicht Westrijdzwemmen Wedstrijdsecretariaat plus Westrijdzwemmen Ploegleider basis Westrijdzwemmen Coach/teambegeleider basis Westrijdzwemmen Official basis Westrijdzwemmen

Nadere informatie

VOORSTEL WEDSTRIJDPROGRAMMA REGIO OOST SEIZOEN 2014/2015

VOORSTEL WEDSTRIJDPROGRAMMA REGIO OOST SEIZOEN 2014/2015 VOORSTEL WEDSTRIJDPROGRAMMA REGIO OOST SEIZOEN 2014/2015 Door de zwemtrainers in de werkgroep Kampioenschappen is een voorstel uitgewerkt en aan de KZC s (Regio-zwemcommissie) aangeboden. Tijdens een gezamenlijke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ZV DE GOOYE APRIL 2015

NIEUWSBRIEF ZV DE GOOYE APRIL 2015 NIEUWSBRIEF ZV DE GOOYE APRIL 2015 Het zwemseizoen loopt al bijna weer op zijn einde. Met het maken van deze nieuwsbrief staan er nog enkele wedstrijden voor de deur, maar gelukkig ook nog tal van activiteiten!

Nadere informatie

Zwemnieuws Februari 2019

Zwemnieuws Februari 2019 Zwemnieuws Februari 2019 In deze nieuwsbrief gaan we in op de volgende onderwerpen: verslag ONMK, Ranomicup, zwemwedstrijden februari/maart, standen Nationale Zwemcompetitie en Regiocompetitie, verslag

Nadere informatie

e-badkuip Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 1e nieuwsbrief van 2017, met nieuws uit en over onze vereniging.

e-badkuip Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 1e nieuwsbrief van 2017, met nieuws uit en over onze vereniging. Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 1e nieuwsbrief van 2017, met nieuws uit en over onze vereniging. De e-badkuip wordt minimaal 4x per jaar per e-mail verzonden. Daarnaast is voor het actuele

Nadere informatie

e-badkuip Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 1e nieuwsbrief van 2018, met nieuws uit en over onze vereniging.

e-badkuip Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 1e nieuwsbrief van 2018, met nieuws uit en over onze vereniging. Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 1e nieuwsbrief van 2018, met nieuws uit en over onze vereniging. De e-badkuip wordt minimaal 6x per jaar (bij voorkeur in de week na de bestuursvrgaderingen)

Nadere informatie

e-badkuip Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 5e nieuwsbrief van 2017, met nieuws uit en over onze vereniging.

e-badkuip Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 5e nieuwsbrief van 2017, met nieuws uit en over onze vereniging. Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 5e nieuwsbrief van 2017, met nieuws uit en over onze vereniging. De e-badkuip wordt minimaal 6x per jaar (bij voorkeur in de week na de bestuursvrgaderingen)

Nadere informatie

dd. 3 april te Roden aanvang zaal open uur Agenda

dd. 3 april te Roden aanvang zaal open uur Agenda Agenda dd. 3 april te Roden aanvang 19.30 zaal open 19.00 uur 1.Opening 2.Mededelingen 3. Wedstrijdkalender 2019/2020 25/50 m wedstrijden Swimkick wedstrijden Minioren wedstrijden Junioren/jeugd/senioren

Nadere informatie

Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005

Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005 Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005 De CEZ ziet er eind 2005 als volgt uit: Sylvia Trijsburg - Verwoerd Voorzitter + leiding zaterdagochtend Jan Boelhouwer

Nadere informatie

Financieel gezien mogen we niet klagen. Ondanks stijgende kosten hebben we het jaar 2014 met een positief resultaat mogen afsluiten.

Financieel gezien mogen we niet klagen. Ondanks stijgende kosten hebben we het jaar 2014 met een positief resultaat mogen afsluiten. Jaarverslag 2014 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag over 2014. Hierin is een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen in de organisatie en de omgeving van onze vereniging opgenomen. We mogen

Nadere informatie

-Penningmeester en beheren wachtlijst Boerhaave: Annelies Mosterd-Luttikhuizen

-Penningmeester en beheren wachtlijst Boerhaave: Annelies Mosterd-Luttikhuizen Jaarverslag 2015 leszwemmen Werkgroep Fred Kuipers heeft de werkgroep verlaten. We hebben 1 nieuw lid mogen verwelkomen: Kitty Ungureanu. De taken zijn dit jaar als volgt verdeeld geweest: -Voorzitter:

Nadere informatie

e-badkuip Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 3e nieuwsbrief van 2018, met nieuws uit en over onze vereniging.

e-badkuip Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 3e nieuwsbrief van 2018, met nieuws uit en over onze vereniging. Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 3e nieuwsbrief van 2018, met nieuws uit en over onze vereniging. De e-badkuip wordt minimaal 6x per jaar (bij voorkeur in de week na de bestuursvrgaderingen)

Nadere informatie

e-badkuip Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 2e nieuwsbrief van 2018, met nieuws uit en over onze vereniging.

e-badkuip Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 2e nieuwsbrief van 2018, met nieuws uit en over onze vereniging. Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 2e nieuwsbrief van 2018, met nieuws uit en over onze vereniging. De e-badkuip wordt minimaal 6x per jaar (bij voorkeur in de week na de bestuursvrgaderingen)

Nadere informatie

Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!!

Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!! Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!! Onderwerpen Trainingstijden Wanneer wedstrijden zwemmen? Indeling op leeftijd & afstanden Soorten wedstrijden Uitgangspunten circuits Aanschrijving & afmelding

Nadere informatie

Individuele clubrecords meisjes/dames

Individuele clubrecords meisjes/dames blad 1 D/H afstand leeftijd* tijd verbetering startnr naam plaats datum D 50 ru 8 jaar 00:44.92 00:01.68 200200098 Lindsey de Harde Arnhem 20-11-2010 D 50 ru 9 jaar 00:40.45 00:01.25 9802922 Alyce-Faye

Nadere informatie

JAARVERGADERING WEDSTRIJDZWEMMEN 2 JUNI passie voor water

JAARVERGADERING WEDSTRIJDZWEMMEN 2 JUNI passie voor water JAARVERGADERING WEDSTRIJDZWEMMEN 2 JUNI 2016 passie voor water AGENDA Opening Mededelingen Innovaties wedstrijden toelichting door Titus Mennen - KNZB Invulling Regio West nieuwe seizoen Resultaten Evaluatie

Nadere informatie

Jaarverslag Activiteitencommissie

Jaarverslag Activiteitencommissie Jaarverslag Activiteitencommissie Samenstelling AC bij start: 1. Huub van den Akker (Penningmeester) 2. Helmi Janssen 3. Lieke Janssen 4. Sander Slaghuis 5. Thijs Villevoije 6. Tom Hinskens 7. (Sophie

Nadere informatie

Visie. Waterpolo Z & PC Nunspeet

Visie. Waterpolo Z & PC Nunspeet Visie Waterpolo Z & PC Nunspeet Inhoud Inleiding...3 De Waterpolo Commissie...3 Trainers en Coaches...4 Missie en Visie...5 Scheidsrechters en W officials...5,6 Trainingen en Teams...6,7,8 Inleiding De

Nadere informatie

e-badkuip Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 3e nieuwsbrief van 2017, met nieuws uit en over onze vereniging.

e-badkuip Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 3e nieuwsbrief van 2017, met nieuws uit en over onze vereniging. Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 3e nieuwsbrief van 2017, met nieuws uit en over onze vereniging. De e-badkuip wordt minimaal 6x per jaar (bij voorkeur in de week na de bestuursvrgaderingen)

Nadere informatie

Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 5e nieuwsbrief van dit bijzondere 90-jarig Jubileum-Jaar 2016, met nieuws uit en over onze vereniging.

Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 5e nieuwsbrief van dit bijzondere 90-jarig Jubileum-Jaar 2016, met nieuws uit en over onze vereniging. Blz. 1 Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 5e nieuwsbrief van dit bijzondere 90-jarig Jubileum-Jaar 2016, met nieuws uit en over onze vereniging. De e-badkuip wordt minimaal 4x per jaar per e-mail

Nadere informatie

Regio Junioren - Jeugd - Senioren C ircuit Bepalingen

Regio Junioren - Jeugd - Senioren C ircuit Bepalingen Algemeen Aan de Junioren en Jeugdwedstrijden nemen jongens junioren 1 t/m 4, jeugd 1 t/m 2 en senioren, meisjes junioren 1 t/m 3, jeugd 1 t/m 2 en senioren deel. Ook gehandicapte zwemmers kunnen deelnemen

Nadere informatie

UITSLAG NJJK, 29, 30, 31 JANUARI EN 1 FEBRUARI 2015 IN AMSTERDAM

UITSLAG NJJK, 29, 30, 31 JANUARI EN 1 FEBRUARI 2015 IN AMSTERDAM UITSLAG NJJK, 29, 30, 31 JANUARI EN 1 FEBRUARI 2015 IN AMSTERDAM Melissa Baars 100 vrije slag 1:02.26 200 vrije slag 2:14.42 200 vlinderslag 2:33.91 200 wisselslag 2:35.90 200 vrije slag 2:18.35 400 vrije

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2018

Beleidsplan 2014-2018 Beleidsplan 2014-2018 Zwemmen op landelijk A/B niveau Paul Maas 1 2014-12-30 De doelstellingen in het beleidsplan zijn: - te zorgen dat MOSA~regio (Swimteam Helden~MOSA) een stabiele zwemvereniging is,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Inhoudsopgave. Nummer 2015-03 Blz 1. Hallo allemaal,

Nieuwsbrief. Inhoudsopgave. Nummer 2015-03 Blz 1. Hallo allemaal, Blz 1 Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 3e nieuwsbrief van dit jaar, met nieuws over onze vereniging. De nieuwsbrief wordt minimaal 4x per jaar per e-mail wordt verzonden. Daarnaast is voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief MSV Zeemacht Wedstrijdzwemmen. Maart 2019

Nieuwsbrief MSV Zeemacht Wedstrijdzwemmen. Maart 2019 Wedstrijdagenda Maart 2019 Datum Wedstrijd Zwembad Bijzonderheden Maart 3 maart Minioren-Junioren Circuit deel 3 Den Helder Aanschrijving verstuurd 9-10 maart Jaargangwedstrijden Leiden Beste 18 NL per

Nadere informatie

Jaarverslag Commissie Elementair Zwemmen

Jaarverslag Commissie Elementair Zwemmen Jaarverslag Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) 2015 Samenstelling Commissie In de Commissie hadden per 31 december 2015 de volgende personen zitting: Carl van Dijk Jan van Oosten Paul Nijdam Lisette Bronsveld

Nadere informatie

Wedstrijdkalender Trainers

Wedstrijdkalender Trainers Wedstrijdkalender Trainers - 2018-2019 Dag Datum Wedstrijd Plaats Verzameltijd Wie ernaar toe? Contactpersoon September Zaterdag 1-9-2018 Zondag 2-9-2018 Zaterdag 8-9-2018 Zondag 9-9-2018 Zaterdag 15-9-2018

Nadere informatie

KADERBELEID. Werven, behouden en waarderen van kader

KADERBELEID. Werven, behouden en waarderen van kader KADERBELEID Werven, behouden en waarderen van kader KADERBELEID TECHNISCH KADER Trainers, instructeurs, officials en bestuursleden hebben een grote invloed op het sport- en spelplezier van de sporters,

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid Zwemclub Zeist

Vrijwilligersbeleid Zwemclub Zeist Vrijwilligersbeleid Zwemclub Zeist Doel Het bestuur van de Zwemclub Zeist heeft met het vrijwilligersbeleid tot doel om meer ouders en leden te betrekken bij de vereniging om de continuïteit van de Vereniging

Nadere informatie

Batavia Swim. geworden bij Batavia Swim. Door ontwikkeling of door ouder worden kan het wel zijn dat je kind naar een andere groep gaat.

Batavia Swim. geworden bij Batavia Swim. Door ontwikkeling of door ouder worden kan het wel zijn dat je kind naar een andere groep gaat. Vraag Waarom is er een nieuwe zwemvereniging opgericht Bestuurlijke verschillen van inzicht over de technische zaken van wedstrijdzwemmen (trainingen en wedstrijden) en de inbedding van wedstrijdzwemmen

Nadere informatie

Van Vliet Barracuda Zwem- en waterpolovereniging Nieuwerkerk a/d IJssel

Van Vliet Barracuda Zwem- en waterpolovereniging Nieuwerkerk a/d IJssel AANMELDINGSFORMULIER VAN VLIET BARRACUDA Naam : Voorletter(s) : Roepnaam : Geslacht : M / V Geboortedatum : Adres : Postcode : Woonplaats : Telefoonnummer (s): E-mailadres zwem(m/st)er: @ Naam ouder/verzorger

Nadere informatie

Sponsorplan. Z.C. de Vuursche. Contact:

Sponsorplan. Z.C. de Vuursche. Contact: Sponsorplan Z.C. de Vuursche Contact: Martijn Mostert: 06-10986504 Melvin de Vries: 06-53440102 Peter Frans Heek: 06-49333947 Patrick Terschegget: 06-21982306 sponsoring@zcdevuursche.nl www.zcdevuursche.nl/sponsoring

Nadere informatie

Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 3e nieuwsbrief van dit bijzondere 90-jarig Jubileum-Jaar 2016, met nieuws uit en over onze vereniging.

Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 3e nieuwsbrief van dit bijzondere 90-jarig Jubileum-Jaar 2016, met nieuws uit en over onze vereniging. Blz. 1 Hallo allemaal, Bij deze ontvangen jullie de 3e nieuwsbrief van dit bijzondere 90-jarig Jubileum-Jaar 2016, met nieuws uit en over onze vereniging. De e-badkuip wordt minimaal 4x per jaar per e-mail

Nadere informatie

Winterswijkse Watersport Vereniging

Winterswijkse Watersport Vereniging Huishoudelijk reglement Artikel 1: Algemeen Dit huishoudelijke reglement bevat een nadere uitwerking van de bepalingen gesteld in de statuten van WWV en mag geen bepalingen bevatten die met deze statuten

Nadere informatie

Voorwoord. Namens het bestuur. Lou Goedel Voorzitter

Voorwoord. Namens het bestuur. Lou Goedel Voorzitter Jaarverslag 2017 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag over 2017. Dit jaarverslag geeft een beeld van de belangrijkste ontwikkelingen in de organisatie en de omgeving van onze vereniging. Tal van vrijwilligers

Nadere informatie

Welkom bij de informa0eavond wedstrijdzwemmen d ELFT. Kerkpolderbad 2 september 2016

Welkom bij de informa0eavond wedstrijdzwemmen d ELFT. Kerkpolderbad 2 september 2016 Welkom bij de informa0eavond wedstrijdzwemmen d ELFT Kerkpolderbad 2 september 2016 Programma d ELFT als vereniging Wedstrijdzwemmen bij d ELFT Wedstrijden Startgemeenschap Albion d ELFT Vrijwillgers:

Nadere informatie

E Z C JAARVERSLAGEN BESTUUR EN COMMISSIES 2014

E Z C JAARVERSLAGEN BESTUUR EN COMMISSIES 2014 E Z C JAARVERSLAGEN BESTUUR EN COMMISSIES 2014 Jaarverslag bestuur 2014 Samenstelling bestuur: Het bestuur bestaat op 01-01-2014 uit de volgende personen: Herbert Wormeester voorzitter Marijke Ehrhardt

Nadere informatie

Nieuwsbrief MSV Zeemacht Wedstrijdzwemmen. Februari 2017

Nieuwsbrief MSV Zeemacht Wedstrijdzwemmen. Februari 2017 Wedstrijdagenda Februari 2017 Datum Wedstrijd Zwembad Bijzonderheden Februari 4 DZ&PC limietwedstrijd Lange Baan Drachten Aanschrijving verstuurd 5 Swimkick-Minioren circuit, deel 3 Alkmaar Aanschrijving

Nadere informatie

Informatiefolder Wedstrijdzwemmen

Informatiefolder Wedstrijdzwemmen Informatiefolder Wedstrijdzwemmen Seizoen 2016/2017 In deze folder vindt u alle informatie voor het komende zwemseizoen 2016-2017. Trainingstijden Indeling categorieën Wedstrijden Huishoudelijk reglement

Nadere informatie

plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer

plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer ALV notulen 19-04-2017 Notulist Joris Kaaks Start: 20.15 Baan 7 de Lockhorst 1. opening 2. vaststelling notulen plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer 3. mededelingen Afscheid

Nadere informatie

Statutair doel Deltasteur

Statutair doel Deltasteur Statutair doel Deltasteur De vereniging stelt zich ten doel de beoefening van de zwemsport, in de ruimste zin, te bevorderen en meer algemeen te maken. De verschillende recreatieve afdelingen Sterrenplan

Nadere informatie

Kick-off Seizoen Zwemlust den Hommel

Kick-off Seizoen Zwemlust den Hommel Kick-off Seizoen 2018-2019 Zwemlust den Hommel Inhoud presentatie Voorstellen Communicatie Vooruit kijken Trainingen Landtraining Wedstrijden Vragen Even voorstellen: De trainers voor dit seizoen Even

Nadere informatie

Jaarverslag badminton seizoen

Jaarverslag badminton seizoen Jaarverslag badminton seizoen 2016-2017 BESTUUR Dit seizoen bestond het bestuur uit de volgende leden: Henk Zonnenberg : voorzitter Patrick de Jong : secretaris Frans Verschuren : penningmeester / ledenadministratie

Nadere informatie

Wedstrijdkalender wedstrijdzwemmen

Wedstrijdkalender wedstrijdzwemmen Wedstrijdkalender wedstrijdzwemmen 2018-2019 1 Inhoudsopgave Aan welke wedstrijden mag ik mee doen?... 3 Seizoenskalender... 4 2018... 4 2019... 4 Informatie per wedstrijdcircuit & kampioenschappen...

Nadere informatie

Bossche ZwemVereniging

Bossche ZwemVereniging Bossche ZwemVereniging December 2015 Heb jij een nieuwtje voor de nieuwsbrief mail hem naar secretariaat@bzv.nl en wie weet staat hij volgende maand in deze nieuws brief. Beste Leden en Ouders, We mogen

Nadere informatie

Volwassenen naar het sportpark

Volwassenen naar het sportpark Laaghangend fruit: jong volwassenen die willen (blijven) sporten Volwassenen naar het sportpark Riccardo Gillieron Anja Garritsen NOC*NSF OZ&PC Arethusa Dia 1 Dia 2 We winnen veel met sport! Dia 3 Plus10

Nadere informatie

Politiek forum over scenario s rond toekomst zwembad op 10 juli.

Politiek forum over scenario s rond toekomst zwembad op 10 juli. Oldenzaal, juli 2017 Beste leden, ouders/verzorgers en vrijwilligers In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen: Politiek forum over de scenario s rond toekomst zwembad op 10 juli Onderzoek naar misbruik

Nadere informatie

Informatiefolder Wedstrijdzwemmen

Informatiefolder Wedstrijdzwemmen Informatiefolder Wedstrijdzwemmen Seizoen 2017/2018 In deze folder vindt u alle informatie voor het komende zwemseizoen 2017-2018. Trainingstijden Indeling categorieën Wedstrijden Huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Op weg naar s lands beste dorpsclub

Op weg naar s lands beste dorpsclub Zwem- en Poloclub Barendrecht Op weg naar s lands beste dorpsclub Beleidsplan 2013-2016 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Missie, visie en strategie... 4 1. lijk... 5 1.1 Organisatorisch... 5 1.2 Communicatie

Nadere informatie

Taakbeschrijvingen. Zwemmen

Taakbeschrijvingen. Zwemmen beschrijvingen Zwemmen Dit document bevat alle taken die voor de afdeling zwemmen uitgevoerd worden. De vrijwilligerstaak training geven is niet beschreven. Zwemcommissie 9 11 2008 1 Voorzitter zwemcommissie

Nadere informatie

ZPV Barracuda Zwem- en waterpolovereniging Nieuwerkerk a/d IJssel

ZPV Barracuda Zwem- en waterpolovereniging Nieuwerkerk a/d IJssel 2910 AH AANMELDINGSFORMULIER ZPV BARRACUDA Naam : Voorletter(s) : Roepnaam : Geslacht : M / V Geboortedatum : Nationaliteit : Adres : Postcode : Woonplaats: Telefoonnummer (s): E-mailadres zwem(m/st)er*:

Nadere informatie

Zwemnieuws September 2018

Zwemnieuws September 2018 Zwemnieuws September 2018 In deze nieuwsbrief gaan we in op de volgende onderwerpen: startbijeenkomst, de start van het LAC-seizoen, Bas wint prestatiemedaille LAC, afscheid van vrijwilligers, oproep voor

Nadere informatie

De eerste zwemwedstrijd

De eerste zwemwedstrijd Batavia Swim Lelystad www: email: bataviaswim.nl info@bataviaswim.nl Postadres: Jol 3318 8243HZ Lelystad ING Bank IBAN nr.: NL66 INGB 0007 853 116 KvK nr.: 69 1250 07 De eerste zwemwedstrijd Beste ouders

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Zwem- en Polovereniging AEGIR, Eindhoven opgericht 25 juni 1931 aangesloten bij de K.N.Z.B. Huishoudelijk Reglement Vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering van Zwem- en Polovereniging AEGIR op 19

Nadere informatie

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR Penningmeester Technische Commissie (TC) Activiteiten Commissie (AC) Commissie Communicatie & Publiciteit (CC&P) Algemene Zaken (AZ) TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

Nadere informatie

Nieuwsbrief MSV Zeemacht Wedstrijdzwemmen. Januari 2019

Nieuwsbrief MSV Zeemacht Wedstrijdzwemmen. Januari 2019 Wedstrijdagenda Januari 2019 Datum Wedstrijd Zwembad Bijzonderheden Januari 6 januari Zuyderzee Masters Circuit, deel 5 Amersfoort Aanschrijving verstuurd 6 januari ZV de Zaan limietwedstrijd Zaandam Aanschrijving

Nadere informatie

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl)

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl) ZV de Bron Nieuws Nieuw seizoen Een nieuw seizoen is aangebroken, en het was tijd voor een nieuw logo. De tand des tijds had er aardig aan zitten knagen. Na verschillende creatieve concepten is het gelukt

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 10 oktober 2014

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 10 oktober 2014 ALGEMENE LEDENVERGADERING 10 oktober 2014 Agenda ALV 2014 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Goedkeuring notulen van de ALV van 24 mei 2013. 4. Bestuur 5. Presentatie jaarverslag van het

Nadere informatie

ONDERWATERHOCKEY COMMISSIE JAARPLAN Onderdeel van N.O.B. Lid CMAS. Lid NOC*NSF

ONDERWATERHOCKEY COMMISSIE JAARPLAN Onderdeel van N.O.B. Lid CMAS. Lid NOC*NSF ONDERWATERHOCKEY COMMISSIE JAARPLAN 2014 Onderdeel van N.O.B. Lid CMAS Lid NOC*NSF INLEIDING Voor u ligt het jaarplan 2014 vanuit de onderwaterhockey commissie voor de sport onderwaterhockey in Nederland.

Nadere informatie

Commissie. Secretaris Voorzitter

Commissie. Secretaris Voorzitter Koers 2014 Inleiding Koers 2014 is van ons allemaal. Het is ons gezamenlijke kompas voor de toekomst van onze groep onderwaterhockeyers van V.Z.V. Njord. Spelers, trainers en commissieleden gaven in de

Nadere informatie

Het bestuur bestond bij aanvang van het seizoen uit de volgende personen:

Het bestuur bestond bij aanvang van het seizoen uit de volgende personen: Verslag secretariaat Haaften Kwiek seizoen 2014-2015 Het bestuur bestond bij aanvang van het seizoen uit de volgende personen: Vacature Jan Poppelier Angela de Best Alie van der Moore John van der Meer

Nadere informatie

Jaarvergadering 17 november 2014

Jaarvergadering 17 november 2014 Z.O.N./Sport & Spel Heerlen Jaarvergadering 17 november 2014 Periode: september 2013 - augustus 2014 Agenda Jaarvergadering 2014-2015 Secretariaat algemeen Leszwemmen en snorkelen Onderwaterhockey Waterpolo

Nadere informatie

Welkom bij zwemvereniging Tiamat

Welkom bij zwemvereniging Tiamat 2 Inhoudsopgave Welkom bij zwemvereniging Tiamat... 4 Contactgegevens... 5 Aanmelden / afmelden... 6 Contributie... 6 Trainingstijden... 7 Wedstrijdzwemmen... 8 Clubkampioenschappen... 8 KNZB circuitwedstrijden...

Nadere informatie

Doel Stichting ZwemSupport

Doel Stichting ZwemSupport Sponsorplan 2009-2011 Stichting ZwemSupport Alkemade Z&PC Alkemade Sponsorplan 2009-2011 Pagina 1 Doel Stichting ZwemSupport Het bieden van continuïteit aan de ontwikkeling en de beoefening van de zwemsport

Nadere informatie

Nieuwsbrief. A q u a - N o v i o 9 4 O p l e i d i n g e n N a t i o n a l e Zw e m d i p l o m a s

Nieuwsbrief. A q u a - N o v i o 9 4 O p l e i d i n g e n N a t i o n a l e Zw e m d i p l o m a s Nieuwsbrief A q u a - N o v i o 9 4 O p l e i d i n g e n N a t i o n a l e Zw e m d i p l o m a s januari2017, nummer 45 VERGADERING COMMISSIE DIPLOMAZWEMMEN -Beheer zwembad Dukenburg. Het beheer is ingegaan

Nadere informatie

Jaarverslag VVC-Vught 2012/2013

Jaarverslag VVC-Vught 2012/2013 Jaarverslag VVC-Vught 2012/2013 Voorwoord Het seizoen 2012/2013 ligt al weer wat maanden achter ons. Het was een enerverend jaar met uitschieters naar alle kanten op. We hadden teams die kampioen werden

Nadere informatie

Jaarplan Kalinko 2015-2016. Tijd om te oogsten!

Jaarplan Kalinko 2015-2016. Tijd om te oogsten! : Tijd om te oogsten! Waarom dit jaarplan? Waar willen we ook alweer naartoe? Wat zijn resultaten 2014-2015? Wat zijn de plannen 2015-2016? Bijlage: resultaten 2014-2015 in detail Waarom dit jaarplan?

Nadere informatie

NDD- Technisch Beleidsplan 2012-2017 JAARPLAN AFDELING WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN.

NDD- Technisch Beleidsplan 2012-2017 JAARPLAN AFDELING WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN. JAARPLAN AFDELING WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN 1 AFDELING: Waterpolo SEIZOEN: 2015-2016 OPSTELLER: Ramon Eltink DATUM: 10 juni 2015 SAMENSTELLING COMMISSIE Naam Functie

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2019

Beleidsplan 2014-2019 Zwem- en Poloclub Montferland Beleidsplan 2014-2019 Versie 11-12-2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Centrale doelstelling... 4 3. Zwemmen... 5 3.1. Groepen... 5 3.1.1. Breedtesport... 5 3.1.1.1. Instroom...

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering op vrijdag 24 april 2009

Algemene ledenvergadering op vrijdag 24 april 2009 Hiermee nodigt het bestuur van AV Hanzesport alle leden van de vereniging uit voor de Algemene ledenvergadering op vrijdag 24 april 2009 in het clubgebouw aan het Deventerachterpad 1 te Zutphen aanvang

Nadere informatie

Voorwoord. Namens het bestuur. Lou Goedel Voorzitter

Voorwoord. Namens het bestuur. Lou Goedel Voorzitter Jaarverslag 2018 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag over 2018. Dit jaarverslag geeft een beeld van de belangrijkste ontwikkelingen in de organisatie en de omgeving van onze vereniging. Tal van vrijwilligers

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Nieuwsbrief augustus 2018 Beste leden, Het is alweer een tijdje geleden maar zo voor het nieuwe seizoen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Hierin kijken we terug op een geweldig seizoen en een

Nadere informatie

De Babbeltjes. Maand: april. Jaarlijkse algemene ledenvergadering

De Babbeltjes. Maand: april. Jaarlijkse algemene ledenvergadering De Babbeltjes Maand: april Jaarlijkse algemene ledenvergadering Afgelopen dinsdag 4 april heeft de algemene ledenvergadering plaatsgevonden. Hoewel er op de jaarlijkse ledenvergadering vaak wordt teruggekeken

Nadere informatie

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours 2015-2016 We kunnen terug kijken op een zeer enerverend seizoen, met verschillende activiteiten en mooie resultaten. Dit zowel sportief gezien, maar zeker als club.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kees-Jan Brantjes Erelid van KZC. De laatste waterpolotrainingen van het seizoen

Nieuwsbrief. Kees-Jan Brantjes Erelid van KZC. De laatste waterpolotrainingen van het seizoen Nieuwsbrief Het einde van het waterpoloseizoen nadert, maar het seizoen is daarmee nog lang niet afgelopen. Er speelt veel binnen KZC: tijd om je weer op de hoogte te brengen dus! Wat vind je in deze nieuwsbrief:

Nadere informatie

Informatie ZV De Watervogels

Informatie ZV De Watervogels Informatie ZV De Watervogels Zwemvereniging De Watervogels Zwemvereniging de Watervogels is al meer dan 35 jaar de zwemvereniging van Bleiswijk. De vereniging is ooit begonnen met de komst van het 16 meter

Nadere informatie

Beste zwemvrienden, hierbij het verslag van de jaarvergadering BZ&PC van afgelopen donderdag 18 april jl., 20.00h bij cafe t Vertrek te Boxmeer.

Beste zwemvrienden, hierbij het verslag van de jaarvergadering BZ&PC van afgelopen donderdag 18 april jl., 20.00h bij cafe t Vertrek te Boxmeer. Beste zwemvrienden, hierbij het verslag van de jaarvergadering BZ&PC van afgelopen donderdag 18 april jl., 20.00h bij cafe t Vertrek te Boxmeer. Aanwezig inclusief bestuur 33 leden 1. Opening mededelingen

Nadere informatie

Website ZV De Zaan. Nieuwe website online! Nieuwsbrief ZV De Zaan, 21 april 2016 (nummer 19, seizoen 2015-2016)

Website ZV De Zaan. Nieuwe website online! Nieuwsbrief ZV De Zaan, 21 april 2016 (nummer 19, seizoen 2015-2016) Nieuwsbrief ZV De Zaan, 21 april 2016 (nummer 19, seizoen 2015-2016) Website ZV De Zaan Nieuwe website online! Sommige hebben het misschien van de week al gezien, maar sinds een paar dagen is onze nieuwe

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Waterpolo

Jaarverslag 2016 Waterpolo Jaarverslag 2016 Waterpolo Samenstelling van Kader Waterpoloafdeling 2016 - Stefan Doets Voorzitter TC waterpolo - Tom Possel Assistent voorzitter - Arnold Witteveen Trainer/Coach - Danny van Zoen Trainer/Coach

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

O.Z. & P.C. De Warande Wedstrijdzwemmen. Seizoen 2012-2013

O.Z. & P.C. De Warande Wedstrijdzwemmen. Seizoen 2012-2013 O.Z. & P.C. De Warande Wedstrijdzwemmen Seizoen 2012-2013 I N F O R M A T I E B I J E E N K O M S T 1 7 S E P T E M B E R 2 0 1 2 L O C A T I E : C L U B G E B O U W S C O R P I O T I J D : 1 9. 3 0 2

Nadere informatie

JEUGD. * clubzwemkampioenschap * swin-in Leiden * GirlzOnlY kamp

JEUGD. * clubzwemkampioenschap * swin-in Leiden * GirlzOnlY kamp Hallo allemaal, Ook het afgelopen weekend was spannend voor een aantal teams. De DG speelden in ons eigen zwembad het NK, de BJ de halve finale en de BM de finale voor het NK. De DG werd 2e, de BJ verloor

Nadere informatie

INFORMATIE BROCHURE SEIZOEN 16/17

INFORMATIE BROCHURE SEIZOEN 16/17 INFORMATIE BROCHURE SEIZOEN 16/17 DREAM, BELIEVE DREAM, BELIEVE AND AND ACHIEVE INHOUD Algemeen Missie, visie en doelstellingen Coaching filosofie Samenwerking Structuur Trainingsopbouw /trainingsfasering

Nadere informatie

Limieten Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen

Limieten Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen Limieten voor de diverse Nederlandse Kampioenschappen vloeien voort uit het Meerjaren Selectie Systeem. In principe zijn de E-tijden van toepassing, mits anders aangegeven in de oranje balk bij de leeftijdsgroep.

Nadere informatie

Notulen dd. 3 april te Roden

Notulen dd. 3 april te Roden Notulen dd. 3 april te Roden Aanwezigen: ZPC Hoogeveen, ZCNF 34, de Granaet, de Forel, de Wellerobben, HZ&PC Heerenveen, ZC Haren, ZV ORCA, Bubble, GZVW, Thor, Zeno, de Inktvis, de Spatters, de Kikker

Nadere informatie

Binky campagne Sociaal veilig sportklimaat DEK

Binky campagne Sociaal veilig sportklimaat DEK Binky campagne Sociaal veilig sportklimaat DEK Iedereen kent misschien wel een Binky in zijn directe sport omgeving. Iemand uit je team of lesgroep die altijd meer durft dan de rest, zichzelf heel wat

Nadere informatie

KICK-OFF seizoen september 2018

KICK-OFF seizoen september 2018 KICK-OFF seizoen 2018-2019 3 september 2018 Agenda 1. Doelstellingen Minioren 2. Wijzigingen 1. Structuur afdeling wedstrijdzwemmen 2. Contributie 3. Onderlinge gedrags-afspraken 1. Code BLAUW 2. Zwemmers

Nadere informatie

Opgericht 27 juni 1934 aangesloten bij de K.N.Z.B. KvK-nummer 40045742 Postbank 3119495. Waarderingen- en vergoedingenbeleid MZ&PC De Reest

Opgericht 27 juni 1934 aangesloten bij de K.N.Z.B. KvK-nummer 40045742 Postbank 3119495. Waarderingen- en vergoedingenbeleid MZ&PC De Reest Waarderingen- en vergoedingenbeleid MZ&PC De Reest Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Begripsomschrijving 2. Waarderingenbeleid 2.1 Jaarlijkse attentie 2.2 Vrijwilliger van het jaar 2.3 Overige niet-geldelijke

Nadere informatie

Informatie avond ouders wedstrijdzwemmers

Informatie avond ouders wedstrijdzwemmers Informatie avond ouders wedstrijdzwemmers Overzicht van de avond Code Blauw Trainingen Wedstrijden Trainers en Coaches Lifestyle en verwachtingen Blessures Kosten Vrijwilligers KNZB Code Blauw Code blauw

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 20 April 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 19 leden en 4 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie