Communicatieplan MVO en Duurzaamheid

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Communicatieplan MVO en Duurzaamheid"

Transcriptie

1 Revisienr. : 4 Blad nr. : 1 van 5 Communicatieplan MVO en Duurzaamheid Inleiding Het communicatieplan is er opgericht alle betrokkenen en belanghebbenden aantoonbaar te informeren over, en te stimuleren en activeren tot, een actief MVO- en Duurzaamheidbeleid. Zowel intern als extern wordt vanuit Venko gecommuniceerd over het MVO- en Duurzaamheidbeleid en het daarvan afgeleide CO 2-beleid en de reductie doelstellingen. Doelstelling De werkinstructie Communicatieplan CO 2-prestatie heeft tot doel alle belanghebbenden te identificeren en met deze belanghebbenden op een effectieve en regelmatige basis te communiceren omtrent de CO 2-prestaties van Venko. Tevens zijn in dit plan de verantwoordelijkheden bepaald wie zorg dragen voor de juiste wijze van communicatie met de daarbij behorende frequentie. Bedrijfskader Onder Venko Groep B.V. vallen de volgende werkmaatschappijen binnen het bedrijfskader voor de CO 2-prestatieladder certificering: Venko Cobi-Neutra B.V. Nevenvestiging Den Helder Venko Schilderwerken Arnhem B.V. Nevenvestiging Arnhem Venko Straal- en Coatingbedrijf Hoogeveen B.V. Nevenvestiging Hoogeveen Venko Materieel beheer B.V. Hoofdvestiging Hoogeveen Venko Offshore B.V. Hoofdvestiging Hoogeveen Venko Groep B.V. Hoofdvestiging Hoogeveen Venko Schilderwerken B.V. Hoofdvestiging Hoogeveen Venko Schilderwerken Zuid-West B.V. Nevenvestiging Ridderkerk Venko Offshore Ltd. # Nevenvestiging Great Yarmouth (UK) # Venko Offshore Ltd (UK) beschikt over een eigen management systeem dat is gecertificeerd voor ISO 9001, BS OHSAS en ISO Doelgroepen Er zijn in hoofdlijnen twee doelgroepen te benoemen: Intern; Medewerkers van Venko, welke werkzaam zijn in de werkmaatschappijen binnen eerder genoemd bedrijfskader. Extern; Alle geïdentificeerde belanghebbenden De communicatie van CO 2-beleid en bijbehorende reductiedoelstellingen wordt per doelgroep op verschillende wijze uitgevoerd. Desbetreffende werkinstructies geven per doelgroep nadere toelichting hoe hier invulling aan wordt gegeven. Rev.nr. Datum Omschrijving Opstellen Goedgekeurd Geautoriseerd Aanmaak RM JvdW Wijziging vestiging OS JvdW Wijziging in communicatiemiddelen + aanv. UK vestiging OS JvdW Wijziging ivm ambitie niveau 5 OS JvdW Wijziging organizatiegrenzen AM MB

2 Blad nr. : 2 van 5 Identificatie belanghebbenden Identificeren van de externe belanghebbenden is toegespitst op relevantie. Ten aanzien van het CO 2-beleid binnen Venko zijn op de volgende wijze de externe belanghebbende geïdentificeerd: Partijen die belang hebben bij CO 2-reductie, en Potentiele partners om mee samen te werken aan CO 2-reductie. Het gaat hierbij niet om partijen die mogelijk geschaad kunnen worden in hun belang als gevolg van de CO 2-reducerende maatregelen. Identificatie van extern belanghebbenden is gericht op: Venko algemeen; Project specifiek (indien hierop CO 2 gerelateerd gunningsvoordeel is verkregen) Venko algemeen: De identificatie van externe belanghebbenden in algemene zin voor Venko zijn gedefinieerd als: Opdrachtgevers Onderaannemers, A-leveranciers (regionale) Overheden NGO s Omwonenden van vestigingen en/of projecten Overige belanghebbenden Alle geïdentificeerde belanghebbenden worden jaarlijks bepaald en vastgelegd in het Milieu Aspecten en Effecten Register. Project specifiek: Specifieke identificatie van externe belanghebbenden op een project, waarop mede CO2 gerelateerd gunningsvoordeel is verkregen, zijn bepaald door middel van een eenmalige en/of project gebonden relatie. Deze belanghebbenden zijn gedefinieerd als: Opdrachtgever project Leverancier, project specifieke producten Onderaannemers, project specifiek Regionale overheid projectlocatie Omwonenden Alle project specifieke geïdentificeerde belanghebbenden worden voorafgaand aan het project bepaald en vastgelegd in het KAM-plan.

3 Intern Extern 1 per jaar 2 per jaar Continue Per project Incidenteel Werkinstructie : Blad nr. : 3 van 5 Communicatiemiddelen Voor een effectieve communicatie met alle interne en externe belanghebbenden zijn verscheiden communicatiemiddelen benodigd. Deze middelen hebben elk een eigen doel, en dragen gezamenlijk bij aan een wederzijdse communicatie omtrent het MVO-, Duurzaamheid en CO 2- bewustzijn, -beleid, reductiedoelstellingen en/of -prestaties. In het Venko zorgsysteem zijn diverse communicatiemiddelen aanwezig die worden ingezet naar de interne, externe of beide doelgroepen. Aanvullend zijn er separate middelen benoemd om de communicatie te completeren. In onderstaand overzicht staan de verschillende communicatiemiddelen, de doelgroep en de planning van presenteren c.q. actualiseren van het MVO-, Duurzaamheid- en CO 2-beleid, -reductiedoelstellingen en/of prestaties benoemd. Communicatiemiddelen Communicatiemiddel Frequentie Venko Algemeen: Overlegstructuren Campagnes/Toolboxmeetingen KAM-dag Website Brief belanghebbenden Mededelingenbord / TV centrale bord Pers / Media Leveranciers- / onderaannemersbeoordeling Klanttevredenheidsonderzoek Project specifiek: KAM plan Onderaannemingsovereenkomst Brief belanghebbenden Evaluatierapportage Toelichting communicatiemiddelen Venko Algemeen: Overlegstructuren De diverse overleggen, zoals opgenomen in de overlegstructuur onder het Algemeen deel punt 6 (TAB 1) van het Venko Handboek, dragen zorg voor een goede communicatie tussen alle bedrijfsniveaus binnen Venko. Campagnes/toolboxmeetingen Het uitdragen van het MVO- en Duurzaamheidbeleid en de daarbij behorende doelstellingen, zoals de energie- en CO 2-reductiedoelstellingen, naar alle medewerkers van Venko kan op effectieve wijze worden bereikt door gerichte campagnes in combinatie met toolboxmeetingen. Twee maal per jaar zal een aspect vanuit het MVO- en Duurzaamheidbeleid worden belicht, om medewerkers te informeren, stimuleren en activeren teneinde het bereiken van de gestelde doelen. Het uitvoeren van toolboxmeetingen is onderdeel van procedure 3.13 Veiligheid en milieu.

4 Blad nr. : 4 van 5 KAM-dag Jaarlijks, in het 1 e kwartaal, worden KAM-dagen georganiseerd waarin alle medewerkers voorlichting krijgen op gebied van projecten, planning, MVO en KAM-aspecten. Hoewel de KAMdag is opgenomen in de overlegstructuur, wordt deze specifiek benoemd vanwege het bijzondere karakter van deze dagen, waarin naast de theoretische onderdelen ook aandacht wordt geschonken aan een praktische invulling van de dag. Deze praktische invulling kan daarbij elementen bevatten voor het vergroten van het MVO- en Duurzaamheidbewustzijn en/of instructies voor energie-, kosten en daarmee CO 2-reductie. Website Op de website van Venko is binnen het deel KAM een pagina ingericht specifiek omtrent de MVO-prestaties. Deze wordt voortdurend actueel gehouden. Actualisatie van de website is tevens onderdeel van procedure 3.17 Communicatie. Brief belanghebbenden Twee maal per jaar een brief naar alle belanghebbenden, waarin deze wordt geïnformeerd omtrent de MVO- en CO 2-prestaties van Venko, en waar mogelijk wordt opgeroepen om met suggesties te komen voor besparingen en verbeteringen. Mededelingen bord / TV centrale hal Het Venko Jaarplan, met daarin opgenomen de MVO- en duurzaamheiddoelstellingen, zijn voor een ieder zichtbaar op het mededelingenbord van de vestiging. Op het TV scherm in de centrale hal van de Hoofdvestiging te Hoogeveen, zullen de resultaten van genomen maatregelen en de voortgang worden geprojecteerd, voor een verdere bewustwording van het MVO- en Duurzaamheidbeleid van Venko. Pers / Media Bij vooraanstaande ontwikkelingen en/of innovaties zal voornamelijk middels de schrijvende pers bekendheid worden gegeven. Tevens zullen sociale media hierin een belangrijke rol krijgen. Leveranciers- / onderaannemersbeoordelingen Conform werkinstructie Inkopen en uitbesteden zal op regelmatige basis leveranciers- en onderaannemersbeoordelingen worden uitgevoerd. Hierin zullen mede de CO 2-aspecten worden beoordeeld. Het uitvoeren van leveranciers- /onderaannemersbeoordelingen is onderdeel van procedure 3.8 Inkopen en uitbesteden. Klanttevredenheidsonderzoek Het uitvoeren van klanttevredenheidsmetingen geeft de organisatie een meetbare terugkoppeling over het presteren aan een verscheidenheid van aspecten. Het aspect CO 2-prestaties is daarin opgenomen en geldt daarmee als een belangrijke prestatie indicator voor het CO 2-beleid binnen Venko. Het uitvoeren klanttevredenheidsonderzoeken is onderdeel van procedure 3.16 Het meten van klanttevredenheid.

5 Blad nr. : 5 van 5 Toelichting communicatiemiddelen Project specifiek: KAM plan Indien op een project CO 2-gerelateerd gunningsvoordeel is verkregen, zal in het KAM plan nadrukkelijk worden opgenomen, welke CO 2-reducerende maatregelen zijn genomen. Deze maatregelen hebben een specifiek project karakter en gelden bovenop de algehele CO 2- reductiedoelstellingen. Het opstellen van een KAM plan is onderdeel van procedure 3.6 Werkvoorbereiding en uitvoering van opdrachten. Onderaannemingsovereenkomst Onderaannemers, welke worden ingezet op projecten waarop CO 2-gerelateerd gunningsvoordeel is verkregen, zijn mede geselecteerd op de positieve houding ten aanzien van het CO 2-beleid. Een en ander wordt vastgelegd in het onderaannemersovereenkomst, waarin het commitment van de onderaannemer wordt vereist voor een CO 2-bewustwording en medewerking aan de gestelde project specifieke CO 2-reducerende maatregelen. Het opstellen van onderaannemingsovereenkomsten is onderdeel van procedure 3.8 Inkopen en uitbesteden. Brief belanghebbenden Afhankelijk van de aard en ligging van het project kan het relevant zijn om de omwonenden of bedrijven/bewoners, die langs aan- en afvoerroutes wonen, te informeren over planning en voortgang van het project. Daarvoor kan gebruik worden gemaakt van de plaatselijk beschikbare nieuwsmedia, of bijvoorbeeld door middel van huis- aan huisbrieven. Evaluatierapportage In het kader van vooraf gemaakte afspraken over (reductie)doelstellingen worden evaluaties uitgevoerd. Afhankelijk van gemaakte afspraken kunnen deze evaluaties worden vastgelegd in een rapportage, die in daarop aangepaste vormen aan de betreffende belanghebbenden kunnen worden gestuurd. Verantwoordelijkheden Voor het uitdragen en reflecteren van het MVO-, Duurzaamheid- en CO 2-bewustzijn, -beleid, - reductiedoelstellingen en -prestaties, zijn verantwoordelijkheden toegewezen aan verschillende functies binnen Venko. De verantwoordelijkheden zijn vastgesteld in de desbetreffende procedure, waar het communicatiemiddel deel van uitmaakt. De CO 2-aspecten zijn opgenomen in de desbetreffende communicatiemiddelen, zoals genoemd in deze werkinstructie onder hoofdstuk communicatiemiddelen. Indien communicatiemiddelen expliciet worden toegepast voor het uitdragen van de MVO-, Duurzaamheid- en CO 2-aspecten is betrokkenheid vereist vanuit de Duurzaamheidscommissie.

3C2 Communicatieplan CO2 reductie C.A. de Groot Holding B.V.

3C2 Communicatieplan CO2 reductie C.A. de Groot Holding B.V. 3C2 Communicatieplan CO2 reductie C.A. de Groot Holding B.V. Communicatieplan CO2 reductie C.A. de Groot Holding B.V. 04-06-2014, versie 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 2 2 Doelgroepen

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN 2011-2020 (PUBLIEKE VERSIE) Communicatie plan CO₂ Prestatieladder (niveau 3)

COMMUNICATIEPLAN 2011-2020 (PUBLIEKE VERSIE) Communicatie plan CO₂ Prestatieladder (niveau 3) Blad : Pagina 1 van 9 COMMUNICATIEPLAN 2011-2020 (PUBLIEKE VERSIE) Blad : Pagina 2 van 9 Inhoudsopgave 1. Inleiding. 3 2. Communicatie. 2.1 Stakeholders analyse. 4 2.2 Interne Communicatie. 6 Doelstellingen

Nadere informatie

Communicatieplan. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen & CO 2 Prestatieladder - Niveau 3. Datum: 17 december 2015 Versie: 3

Communicatieplan. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen & CO 2 Prestatieladder - Niveau 3. Datum: 17 december 2015 Versie: 3 Communicatieplan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen & CO 2 Prestatieladder - Niveau 3 Datum: 17 december 2015 Versie: 3 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 1 1. Doelstelling van het communicatieplan...

Nadere informatie

Communicatieplan. N.C. Zwart Verhuur BV

Communicatieplan. N.C. Zwart Verhuur BV N.C. Zwart Verhuur BV met de werkmaatschappijen: - Zwart Infracare BV - N.C. Zwart BV Wervershoof, januari 2018 (versie 180130) Auteur: Functie: M. Kuin KVGM-functionaris Geaccordeerd door: Functie: J.

Nadere informatie

Communicatieplan CO2 Periode Hoeflake Electrotechniek. Hoeflake Infratechniek. Hoeflake Installatietechniek VIOSS

Communicatieplan CO2 Periode Hoeflake Electrotechniek. Hoeflake Infratechniek. Hoeflake Installatietechniek VIOSS Communicatieplan CO2 Periode 2016 Hoeflake Electrotechniek Hoeflake Infratechniek Hoeflake Installatietechniek VIOSS Montad Elektrotechnisch Adviesbureau Goedgekeurd door Datum: 01-06-2016 Directeur: mevr.

Nadere informatie

Communicatieplan NAGELHOUT WOUDSEND BV

Communicatieplan NAGELHOUT WOUDSEND BV Communicatieplan NAGELHOUT WOUDSEND BV Het vermenigvuldigen van deze documentatie en / of het verstrekken van gegevens aan derden in welke vorm dan ook is ten aller tijde verboden, tenzij hiervoor schriftelijk

Nadere informatie

1. Inleiding. Communicatieplan Versie 5 / mei 2016 Pagina 2 van 5

1. Inleiding. Communicatieplan Versie 5 / mei 2016 Pagina 2 van 5 Communicatieplan Het vermenigvuldigen van deze documentatie en/of het vertrekken van gegevens aan derden in welke vorm dan ook is te allen tijde verboden, tenzij hiervoor schriftelijk toestemming is verkregen

Nadere informatie

Communicatieplan CO2-reductie

Communicatieplan CO2-reductie Communicatieplan CO2-reductie Erp, aug 2017, versie 2 Opgesteld door: R. Kanner (intern) A. van Oorschot (intern) A. Heerkens (extern) Geaccordeerd door: B. Kerkhof Namens de directie INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING

Nadere informatie

Communicatieplan 2016 CO2-prestatieladder

Communicatieplan 2016 CO2-prestatieladder Communicatieplan 2016 CO2-prestatieladder Communicatieplan CO2 prestatieladder 1 Inhoudsopgave HOOFDSTUK Pagina 1 Voorwoord 3 2 Communicatiedoelstellingen en doelgroep 3 2.1 Communicatiedoelstellingen

Nadere informatie

Communicatieplan CO2-prestatieladder

Communicatieplan CO2-prestatieladder Communicatieplan CO2-prestatieladder T.b.v. certificering CO2-prestatieladder. Winssen, 11 februari 2019 Luuk Bruisten Akkoord namens directie Datum: 11 februari 2019 Handtekening: Luuk Bruisten Inhoud

Nadere informatie

Communicatieplan 2016

Communicatieplan 2016 Communicatieplan 2016 Status: Definitief 3.C.1 & 3.C.2 Versie 2016/1 Uitgegeven door: Van Wijk Nieuwegein Copyright 2016 Van Wijk Nieuwegein Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductie

Communicatieplan CO 2 -reductie Communicatieplan CO 2 -reductie Nistelrode, maart 2016 Opgesteld door: M Schakenraad (intern) A. Heerkens (extern) Geaccordeerd door: Dhr. A Strijbosch Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 1.1

Nadere informatie

Communicatieplan 3C v2. CO2 prestatieladder

Communicatieplan 3C v2. CO2 prestatieladder Communicatieplan 3C v2 CO2 prestatieladder Adres Strangeweg 7 7731 GV Ommen T +31 (0) 529 452150 F +31 (0) 529 451165 E info@dunnewindgroep.nl Projectgegevens Naam: Status: CO2 prestatieladder Definitief

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -prestatie

Communicatieplan CO 2 -prestatie Communicatieplan 2016-2019 CO 2 -prestatie Van Rosmalen B.V. Weidestraat 7-B 5241 CA ROSMALEN tel. 073 523 26 32 M. info@vanrosmalenbv.nl www.vanrosmalenbv.nl Opgesteld d.d.: Maart 2018 Revisie: 002 Opgesteld

Nadere informatie

Communicatieplan DE ROO B.V.

Communicatieplan DE ROO B.V. Communicatieplan DE ROO B.V. Het vermenigvuldigen van deze documentatie en / of het verstrekken van gegevens aan derden in welke vorm dan ook is ten aller tijde verboden, tenzij hiervoor schriftelijk toestemming

Nadere informatie

Aann.bedrijf H.van Haarst B.V. Kanaalstraat 329 Enschede

Aann.bedrijf H.van Haarst B.V. Kanaalstraat 329 Enschede Communicatieplan CO 2 -reductie Aann.bedrijf Kanaalstraat 329 Enschede Het vermenigvuldigen van deze documentatie en/of verstekken van gegevens aan derden in welke vorm dan ook is te allen tijde verboden,

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 3.C.2. 23 juni 2015. Voorbij Prefab. Voorbij Prefab Siciliëweg 61 1045 AX Amsterdam Nederland

Communicatieplan. Conform 3.C.2. 23 juni 2015. Voorbij Prefab. Voorbij Prefab Siciliëweg 61 1045 AX Amsterdam Nederland Conform 3.C.2 23 juni 2015 Voorbij Prefab Voorbij Prefab Siciliëweg 61 1045 AX Amsterdam Nederland INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING COMMUNICATIE... 3 1.1 Interne communicatie... 3 1.2 Externe communicatie...

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductie 2014

Communicatieplan CO 2 -reductie 2014 Communicatieplan CO 2 -reductie 2014 BVR Groep B.V. Roosendaal, 20-06-2014. Auteur(s): H. Schrauwen, Energie & Technisch adviseur. Geaccordeerd door: M. Soenessardien, INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1 1.1

Nadere informatie

3.C.2 Communicatieplan

3.C.2 Communicatieplan 3.C.2 Communicatieplan CO 2 -Prestatieladder Autorisatie: Bedrijf Functie Naam Handtekening Datum Opsteller Vermeulen Groep KAM-manager C. Adriaanse 13-10-2016 Controle Vermeulen Groep KAM-manager C. Adriaanse

Nadere informatie

Communicatieplan CO2-prestatieladder

Communicatieplan CO2-prestatieladder Communicatieplan CO2-prestatieladder T.b.v. certificering CO2-prestatieladder Pennings Groenvoorziening B.V. Geffen, 25 oktober 2018 Wim Pennings Akkoord namens directie Handtekening: Wim Pennings Inhoud

Nadere informatie

Communicatieplan 2015

Communicatieplan 2015 Communicatieplan 2015 Status: Definitief 3.C.1 & 3.C.2 Versie 2015/1 Uitgegeven door: Van Wijk Nieuwegein Copyright 2015 Van Wijk Nieuwegein Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

Communicatieplan CO2-prestatieladder

Communicatieplan CO2-prestatieladder Communicatieplan CO2-prestatieladder Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Voorwoord Hoofdstuk 2 Communicatiedoelstellingen en doelgroepen 2.1 Communicatiedoelstelling 2.2 Interne doelgroepen 2.3 Externe doelgroepen

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Firma W. Zwaan en Zonen. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Firma W. Zwaan en Zonen. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Communicatieplan Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2 Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Firma W. Zwaan en Zonen Auteur(s): G. Zwaan, directie & CO 2-functionaris M. de Lange, extern

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van. Henzen Wegenbouw B.V.

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van. Henzen Wegenbouw B.V. Communicatieplan Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2 Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Henzen Wegenbouw B.V. Auteur(s): Dhr. P. Henzen, (Directie) Mevr. H. Nawijn (CO 2-functionaris)

Nadere informatie

Communicatieplan. Gebr. Janssen Beheer BV Hagelkruisstraat 6 5835 BD Beugen. Conform 3.C.2. 05 Mei 2015

Communicatieplan. Gebr. Janssen Beheer BV Hagelkruisstraat 6 5835 BD Beugen. Conform 3.C.2. 05 Mei 2015 Conform 3.C.2 05 Mei 2015 Gebr. Janssen Beheer BV Hagelkruisstraat 6 5835 BD Beugen INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING COMMUNICATIE... 3 1.1 Interne communicatie... 3 1.2 Externe communicatie... 4 2 DOELSTELLINGEN

Nadere informatie

Communicatieplan CO₂-Prestatieladder

Communicatieplan CO₂-Prestatieladder Documentnummer: Communicatieplan CO₂ Document: 2015-12 Communicatieplan CO₂-Prestatieladder Scope 1 en 2 Bedrijf: ToekomstGroep Gedeputeerde Laanweg 47 1619 PB Andijk Postbus 4 1619 ZG Andijk T 0228-594900

Nadere informatie

Communicatie plan. CO₂ prestaties

Communicatie plan. CO₂ prestaties Communicatie plan CO₂ prestaties Rijssen, juni 2016 Auteur: L.J. Hoff Geaccodeerd door: M. Nijkamp Directeur Inhoudsopgave 1. Inleiding Pagina 3 2. Wijze van communicatie Pagina 4 2.1 Doel Pagina 4 2.2

Nadere informatie

Communicatieplan. Gerard Bos Holding B.V. (waaronder Gerard Bos Machineverhuur B.V. En Gerard Bos Specialistisch Grondverzet B.V.

Communicatieplan. Gerard Bos Holding B.V. (waaronder Gerard Bos Machineverhuur B.V. En Gerard Bos Specialistisch Grondverzet B.V. Communicatieplan Gerard Bos Holding B.V. (waaronder Gerard Bos Machineverhuur B.V. En Gerard Bos Specialistisch Grondverzet B.V.) Te Ammerstol Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder Opgesteld door:

Nadere informatie

Communicatieplan

Communicatieplan Communicatieplan 2017-2020 Timmer Grond- Weg- en Waterbouw B.V. Barneveldseweg 105 3826 PB Nijkerk Periode van uitvoering: Mei 2018 Rapportrevisie: 1 Datum: 28 mei 2018 Status: Definitief INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Communicatieplan Conform 3.C juli BW Groep b.v. Waaronder de werkmaatschappijen;

Communicatieplan Conform 3.C juli BW Groep b.v. Waaronder de werkmaatschappijen; - 2019 Conform 3.C.2 05 juli 2019 BW Groep b.v. Waaronder de werkmaatschappijen; de Waard Grondverzet b.v. de Waard Transport & Overslag b.v. Baardmeesweg 20 Professor Zernikestraat 14 3899 XS ZEEWOLDE

Nadere informatie

Groen-Punt Groep B.V.

Groen-Punt Groep B.V. Conform 3.C.2 Oktober 2014 Groen-Punt Groep B.V. Groen-aannemingsbedrijf Punt B.V. Groen Punt Uitzendorganisatie B.V. Chroomstraat 1d 3067 GN Rotterdam INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING COMMUNICATIE... 3 1.1 Interne

Nadere informatie

Communicatieplan 2017

Communicatieplan 2017 Communicatieplan 2017 Scope 1 en 2 Naam Functie Datum Opgesteld door R.A. Marchal KAM-Manager 07-03-2017 Versie 03 Status Definitief ToekomstGroep Gedeputeerde Laanweg 47, 1619 PB Andijk www.toekomstgroep.nl

Nadere informatie

CO₂ - Communicatieplan Krinkels B.V.

CO₂ - Communicatieplan Krinkels B.V. CO₂ - Communicatieplan Krinkels B.V. Inhoud 1.0 Inleiding... 2 2.0 Visie op energieverbruik en CO₂ uitstoot... 2 3.0 Doelstellingen... 3 3.1 Communicatief... 3 4.0 Doelgroep... 4 4.1 Intern... 4 4.2 Extern...

Nadere informatie

Communicatieplan m.b.t. CO2

Communicatieplan m.b.t. CO2 Communicatieplan m.b.t. CO2 Opgesteld door : H. van Roode en Y. van der Vlies Datum : 20 februari 2014 Goedgekeurd door : H. van Roode Datum: 20 februari 2014 Blad 2 van 11 Inhoudsopgave Inleiding... 3

Nadere informatie

Communicatieplan Milieu & Duurzaamheid, september 2014 1. Inhoudsopgave

Communicatieplan Milieu & Duurzaamheid, september 2014 1. Inhoudsopgave Communicatieplan Milieu & Duurzaamheid, september 2014 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Communicatiedoelstellingen 3 3. Doelgroepen 4 3.1 Stakeholdersanalyse 4 3.2 Doelgroepen intern 4 3.3 Doelgroepen

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductie. Baggerbedrijf West Friesland

Communicatieplan CO 2 -reductie. Baggerbedrijf West Friesland Communicatieplan CO 2 -reductie Baggerbedrijf West Friesland Gebruikte handelsnamen: Baggerbedrijf West Friesland Grond & Cultuurtechniek West Friesland Andijk, februari-mei 2014 Auteurs: M. Komen C. Kiewiet

Nadere informatie

VOF Van der Heijden & Zn

VOF Van der Heijden & Zn Conform 3.C.2 April 2014 VOF Van der Heijden & Zn VOF Van der Heijden & Zn. Roodakker 4 4016 DB Kapel-Avezaath INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING COMMUNICATIE... 3 1.1 Interne communicatie... 3 1.2 Externe communicatie...

Nadere informatie

Inhoudsopgave

Inhoudsopgave H4A Communicatieplan CO2 prestatieladder 2018 Inhoudsopgave HOOFDSTUK Pagina 1 Voorwoord 4 2 Communicatiedoelstellingen en doelgroep 4 2.1 Communicatiedoelstellingen 4 2.2 Interne doelgroepen 5 2.3 Externe

Nadere informatie

Communicatieplan m.b.t. CO2

Communicatieplan m.b.t. CO2 m.b.t. CO2 Opgesteld door: Janneke Out en Bernard Rodenburg Opgesteld d.d. 16 december 2013 Inhoudsopgave 1. Interne communicatie... 4 1.1 Doelstellingen en doelgroepen... 4 1.2 Plan van Aanpak... 4 1.3

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 3.C juli BR Holding BV. Waaronder de werkmaatschappijen;

Communicatieplan. Conform 3.C juli BR Holding BV. Waaronder de werkmaatschappijen; Conform 3.C.2 14 juli 2017 BR Holding BV Waaronder de werkmaatschappijen; BRControls Products BRControls Projects Telfordstraat 47 Bezoekadres: Paxtonstraat 17 8013 RL Zwolle 8013 RP Zwolle Hambakenwetering

Nadere informatie

Communicatieplan. CO2-Prestatieladder. Nebest Adviesgroep B.V. Rapportnummer 2016/P /rap05 v1.0. Rapportdatum 23 juni 2016

Communicatieplan. CO2-Prestatieladder. Nebest Adviesgroep B.V. Rapportnummer 2016/P /rap05 v1.0. Rapportdatum 23 juni 2016 Nebest Adviesgroep B.V. Marconiweg 2 T 085 489 01 00 4131 PD Vianen F 085 489 01 01 Postbus 106 E info@nebest.nl 4130 EC Vianen I www.nebest.nl Communicatieplan CO2-Prestatieladder Opdrachtgever Nebest

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -prestatie

Communicatieplan CO 2 -prestatie Communicatieplan 2013-2014 CO 2 -prestatie Mouwrik Waardenburg b.v. Steenweg 63 4181 AK WAARDENBURG tel. 0031 418 654 620 fax 0031 418 654 629 www.mouwrik.nl Opgesteld d.d.: Februari 2014 Revisie: 001

Nadere informatie

Communicatieplan CO₂ Prestatieladder

Communicatieplan CO₂ Prestatieladder Communicatieplan CO₂ Prestatieladder L Ortye Transportbedrijf B.V. T.b.v. Audit CO₂ Prestatieladder (3.C.1) DOC3C1, Versie 3.0 L Ortye Transportbedrijf B.V. Kvk 14025427 Haven Stein B.V. Kvk 14039634 Exploitatiemaatschappij

Nadere informatie

Communicatieplan CO2-prestatieladder

Communicatieplan CO2-prestatieladder Communicatieplan CO2-prestatieladder T.b.v. certificering CO2-prestatieladder Tuin & Groenverzorging Bruisten B.V. Winssen, 24 november 2017 Luuk Bruisten Akkoord namens directie Handtekening: Luuk Bruisten

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Keiser Verkeerstechniek B.V. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Keiser Verkeerstechniek B.V. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Communicatieplan Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2 Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Keiser Verkeerstechniek B.V. Auteur(s): Marko Keiser (Directeur Keiser Verkeerstechniek B.V.)

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 3.C.2. Juli 2013. BW Groep b.v. Waaronder de werkmaatschappijen;

Communicatieplan. Conform 3.C.2. Juli 2013. BW Groep b.v. Waaronder de werkmaatschappijen; Conform 3.C.2 2012 Juli 2013 BW Groep b.v. Waaronder de werkmaatschappijen; de Waard Grondverzet b.v. de Waard Transport & Overslag b.v. Baardmeesweg 20 Professor Zernikestraat 18 3899 XS ZEEWOLDE 8606

Nadere informatie

CO2 prestatieladder - Communicatieplan

CO2 prestatieladder - Communicatieplan CO2 prestatieladder - Versie: Definitief Datum: februari 2015 Eis: 2.C.3 Westgaag 42b - 3155 DG Maasland Postbus 285-3140 AG Maassluis Telefoon: 010-5922888 Fax: 010-5918621 E-mail: info@kroes.org Versie:

Nadere informatie

3.C.2 Communicatieplan CO 2 - prestatieladder T.b.v. certificering CO 2 -prestatieladder

3.C.2 Communicatieplan CO 2 - prestatieladder T.b.v. certificering CO 2 -prestatieladder 3.C.2 Communicatieplan CO 2 - prestatieladder T.b.v. certificering CO 2 -prestatieladder Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Doelstellingen en doelgroepen... 3 2.1 Communicatiedoelstellingen... 3 2.2 Doelgroepen...

Nadere informatie

Communicatieplan Bedrijf: Elenbaas-Snoep Holding B.V. Periode: 2019

Communicatieplan Bedrijf: Elenbaas-Snoep Holding B.V. Periode: 2019 Communicatieplan Bedrijf: Elenbaas-Snoep Holding B.V. Loon & Grondwerkbedrijf J. Elenbaas B.V. Elenbaas-Snoep Onroerend Goed B.V. Landbouwbedrijf Elenbaas B.V. Periode: 2019 Auteur: Datum: 17-06-2019 A.

Nadere informatie

Introductie. JH - d.d. 27-5-2014 O:\Marketing en PR\Communicatieplannen\CO2-prestatieladder.docx Pagina 2 van 6

Introductie. JH - d.d. 27-5-2014 O:\Marketing en PR\Communicatieplannen\CO2-prestatieladder.docx Pagina 2 van 6 Introductie Oosterhof Holman streeft naar een beter milieu en naar een transparante communicatie hierover met al haar in- en externe doelgroepen. Sinds december 2011 is Oosterhof Holman gecertificeerd

Nadere informatie

Broekema Wegenbouw BV

Broekema Wegenbouw BV Communicatieplan CO 2 -reductie Broekema Wegenbouw BV Groningen, 14 oktober 2013 Auteur: F. Bakker Geaccordeerd door: G.R. Beks Algemeen Directeur I N H O U D S O P G A V E 1 INLEIDING 3 1.1 Over dit communicatieplan

Nadere informatie

WETERING. CO₂ Communicatieplan

WETERING. CO₂ Communicatieplan WETERING 2018 2 van 6 Inhoud 1 INLEIDING... 3 1.1 Beschrijving Communicatieplan... 3 2 DOELSTELLINGEN, MIDDELEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN... 4 2.1 Interne communicatie... 4 2.1.1 Doelstelling... 4 2. Doelgroepen...

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductie

Communicatieplan CO 2 -reductie Communicatieplan CO 2 -reductie Heerenveen, 8 februari 2012 Auteur(s): G. Schoemaker Geaccordeerd door: Directeur C O L O F O N Het format voor dit communicatieplan is opgesteld door Stichting Stimular.

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN CO2-REDUCTIESYSTEEM VAN DEN HEUVEL HOLDING B.V.

COMMUNICATIEPLAN CO2-REDUCTIESYSTEEM VAN DEN HEUVEL HOLDING B.V. COMMUNICATIEPLAN CO2-REDUCTIESYSTEEM VAN DEN HEUVEL HOLDING B.V. Opsteller Versie Status Referentie L. Deerns & B. Ketelaars 1605-CO2-DEF Definitief 2.C.3 & 3.C.2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Managementsamenvatting

Nadere informatie

MVO- MVO-communicatieplan internet 2015. Pagina 1 van 6 MVO COMMUNICATIEPLAN

MVO- MVO-communicatieplan internet 2015. Pagina 1 van 6 MVO COMMUNICATIEPLAN Pagina 1 van 6 MVO COMMUNICATIEPLAN Pagina 2 van 6 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. INTERNE COMMUNICATIE... 3 2.1. Doelstellingen en doelgroepen... 3 Doel:... 3 Doelstelling:... 3 Interne doelgroepen:...

Nadere informatie

Communicatieplan. Interne/externe communicatie C02-foodprint en CO2-emissie reductiedoelstellingen

Communicatieplan. Interne/externe communicatie C02-foodprint en CO2-emissie reductiedoelstellingen Interne/externe communicatie C02-foodprint en CO2-emissie reductiedoelstellingen 2015-2016 Clematis Holding B.V. Aannemingsbedrijf B.V. 1 Inleiding De Directie heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan

Nadere informatie

Communicatieplan Van Mensvoort Beheer bv

Communicatieplan Van Mensvoort Beheer bv Van Mensvoort Beheer bv Communicatieplan Van Mensvoort Beheer bv 2016 B. van Lier 08 juni 2016 Inhoudsopgave 1. COMMUNICATIEPLAN... 3 1.1. Doel van de communicatie... 3 1.2. Interne communicatie... 3 1.3.

Nadere informatie

Communicatieplan Datum: Versie: 1.0. Opgesteld door: Rob Kriellaars

Communicatieplan Datum: Versie: 1.0. Opgesteld door: Rob Kriellaars Communicatieplan 2017 Datum: 12-11-2018 Versie: 1.0 Opgesteld door: Rob Kriellaars Inhoud 1. Inleiding... 2 1.1 Doel en inhoud van dit document... 2 2. Doel, doelgroepen en boodschap... 3 2.1 Doel... 3

Nadere informatie

Communicatieplan [3.C.2] HOOIJER Wegenbouw B.V. HOOIJER Renkum B.V. HOOIJER Milieu B.V. Pagina 1. Versie 11-7-2013, Geactualiseerd 28-8-2013

Communicatieplan [3.C.2] HOOIJER Wegenbouw B.V. HOOIJER Renkum B.V. HOOIJER Milieu B.V. Pagina 1. Versie 11-7-2013, Geactualiseerd 28-8-2013 Communicatieplan [3.C.2] HOOIJER Wegenbouw B.V. HOOIJER Renkum B.V. HOOIJER Milieu B.V. Versie 11-7-2013, Geactualiseerd 28-8-2013 Pagina 1 Inhoudsopgave Nr. Titel Pagina 1. Inleiding 3 2. Eisen vanuit

Nadere informatie

3C communicatieplan CO2-prestatielader. 1 Communicatieplan voor de CO2 prestatieladder

3C communicatieplan CO2-prestatielader. 1 Communicatieplan voor de CO2 prestatieladder 1 Communicatieplan voor de CO2 prestatieladder 1.1 Doelstelling communicatieplan Ten behoeve van de CO2 prestatieladder dient er structureel intern én extern gecommuniceerd te worden over de: - CO₂ footprint

Nadere informatie

Communicatieplan. Gerard Bos Machineverhuur B.V. te Ammerstol. Opgesteld door: Revisie 2 opgesteld 22 maart 2018 te Ammerstol

Communicatieplan. Gerard Bos Machineverhuur B.V. te Ammerstol. Opgesteld door: Revisie 2 opgesteld 22 maart 2018 te Ammerstol Gerard Bos Machineverhuur B.V. te Ammerstol Opgesteld door: De heer G. Bos (Directie) Mevrouw E. Drijfhout (CO2-functionaris) Revisie 2 opgesteld 22 maart 2018 te Ammerstol Inhoud 1. Introductie 3 2. Doelstellingen

Nadere informatie

Communicatieplan [3.C.2] HOOIJER Renkum B.V. HOOIJER Wegenbouw B.V. Versie d.d. 5-6-2015

Communicatieplan [3.C.2] HOOIJER Renkum B.V. HOOIJER Wegenbouw B.V. Versie d.d. 5-6-2015 Communicatieplan [3.C.2] HOOIJER Renkum B.V. HOOIJER Wegenbouw B.V. Versie d.d. 5-6-2015 Inhoudsopgave Nr. Titel Pagina 1. Inleiding 3 2. Eisen vanuit de CO2 prestatieladder 3 3. Communicatiedoelstellingen

Nadere informatie

CO₂ Prestatieladder - Communicatieplan

CO₂ Prestatieladder - Communicatieplan 2015 CO₂ Prestatieladder - Communicatieplan Goedgekeurd door: H. van Wijk Auteurs: Y. van der Vlies & L. van Wijk Bedrijf: H. van Wijk transport- en Handtekening: aannemersbedrijf & H. van Wijk bestrating

Nadere informatie

CO2-Prestatieladder Energiemanagement actieplan Invalshoek C; Communicatie Projectburo B.V.

CO2-Prestatieladder Energiemanagement actieplan Invalshoek C; Communicatie Projectburo B.V. CO2-Prestatieladder Energiemanagement actieplan Invalshoek C; Communicatie 05-2019 Projectburo B.V. Inhoudsopgave Inleiding... 3 Belanghebbenden... 4 Interne belanghebbende(n)en... 4 Externe belanghebbende(n)en...

Nadere informatie

CO₂ Prestatieladder - Communicatieplan

CO₂ Prestatieladder - Communicatieplan 2018 CO₂ Prestatieladder - Communicatieplan Goedgekeurd door: H. van Wijk Auteurs: L. van Wijk Bedrijf: H. van Wijk transport- en aannemersbedrijf & H. van Wijk bestrating b.v. 1-6-2018 Pagina 0 van 10

Nadere informatie

CO2-COMMUNICATIEPLAN Samen zorgen voor minder CO2

CO2-COMMUNICATIEPLAN Samen zorgen voor minder CO2 Samen zorgen voor minder CO2 HOVENIERSBEDRIJF HOEFAKKER B.V. HET EIGEN CO2-HUIS OP ORDE & SAMEN MET EN VOOR DE SECTOR EN/OF BRANCHE Participeren in duurzaam en innovatief ondernemen met de CO2-prestatieladder

Nadere informatie

CO₂ - Communicatieplan Krinkels B.V.

CO₂ - Communicatieplan Krinkels B.V. CO₂ - Communicatieplan Krinkels B.V. Inhoud 1.0 Inleiding...2 2.0 Visie op energieverbruik en CO₂ uitstoot...2 3.0 Doelstellingen...3 3.1 Communicatief...3 4.0 Doelgroep...4 4.1 Intern...4 4.2 Extern...4

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductiesysteem

Communicatieplan CO 2 -reductiesysteem Communicatieplan reductiesysteem Conform niveau 3 op de 2.2 Auteur: Mariëlle de Gans - Hekman Datum: 30 september 2015 Versie: 1.0 Status: Concept Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Communicatieplan... 3

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN CO2-REDUCTIESYSTEEM 3.C.2_1 VERSIE: 01 06/05/2013

COMMUNICATIEPLAN CO2-REDUCTIESYSTEEM 3.C.2_1 VERSIE: 01 06/05/2013 Heereweg 1a 2161 AB Lisse 0252-417788 COMMUNICATIEPLAN CO2-REDUCTIESYSTEEM 3.C.2_1 VERSIE: 01 06/05/2013 Conform niveau 3 op de prestatieladder 2.0 Status Versie/ Datum Opgesteld Geautoriseerd Akkoord

Nadere informatie

MVO- CO2-communicatieplan (2) Versie: November 2016 CO 2 COMMUNICATIEPLAN

MVO- CO2-communicatieplan (2) Versie: November 2016 CO 2 COMMUNICATIEPLAN Zorgsysteem Pagina 1 van 6 CO 2 COMMUNICATIEPLAN Zorgsysteem Pagina 2 van 6 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. INTERNE COMMUNICATIE... 3 2.1. Doelstellingen en doelgroepen... 3 Doel:... 3 Doelstelling:...

Nadere informatie

CO₂ - Communicatieplan Quercus Boomexperts

CO₂ - Communicatieplan Quercus Boomexperts CO₂ - Communicatieplan Quercus Boomexperts Inhoud 1.0 Inleiding... 2 2.0 CO₂ visie... 2 3.0 Doelstellingen... 3 3.1 Algemeen... 3 3.2 Communicatief... 3 4.0 Doelgroep... 4 4.1 Intern... 4 4.2 Extern...

Nadere informatie

Communicatieplan CO2-prestatieladder

Communicatieplan CO2-prestatieladder Communicatieplan CO2-prestatieladder Conform 3.C.2 Onderneming: Van Berkel Bedrijven B.V. Werkmaatschappijen: Van Berkel Landschap & Infra B.V. Van Berkel Biomassa & Bodemproducten B.V. Van Berkel Bouwstoffen

Nadere informatie

3.C.2 Communicatieplan KONE B.V.

3.C.2 Communicatieplan KONE B.V. 3.C.2 Communicatieplan KONE B.V. 3.C.2 Communicatieplan versie 1.0 Pagina 1/9 Verantwoording Titel : Communicatieplan KONE B.V. Revisie : 1.0 Datum : 27-7-2015 Gecontroleerd en goedgekeurd door : Claes

Nadere informatie

Communicatieplan. Project: Onderhoudswerk Gemeente Woerden. Ouwejan & F. de Bruijn Infra B.V. Ouwejan & F. de Bruijn Materieel B.V. Heifra B.V.

Communicatieplan. Project: Onderhoudswerk Gemeente Woerden. Ouwejan & F. de Bruijn Infra B.V. Ouwejan & F. de Bruijn Materieel B.V. Heifra B.V. Gemeente Woerden Bedrijf: Bruco Zegveld B.V. Ouwejan & F. de Bruijn Infra B.V. Ouwejan & F. de Bruijn Materieel B.V. Heifra B.V. Periode: 2017 Auteur: J.N. Liebrecht Datum: 23-02-2017 Document code: Status:

Nadere informatie

Milieu Communicatieplan

Milieu Communicatieplan Milieu Communicatieplan Milieu Datum: 27-10-2014 ID: ALG-DC-011 Versie: 1.1 Status: Definitief Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Communicatiedoelstellingen 3 3. Doelgroepen 4 3.1 Stakeholdersanalyse

Nadere informatie

Communicatieplan CO2-prestatieladder. Eis 3.C.2

Communicatieplan CO2-prestatieladder. Eis 3.C.2 Communicatieplan CO2-prestatieladder Eis 3.C.2 COLOFON Project : Communicatieplan CO2-prestatieladder Omvang rapport : 5 pagina's Auteur : Bijdrage : Reinder Disbergen Datum : 20 december 2013 DM-nummer

Nadere informatie

Van Esch Cultuur- en Civieltechniek

Van Esch Cultuur- en Civieltechniek Communicatieplan Van Esch Cultuur- en Civieltechniek Autorisatie Versie Datum Opsteller Goedgekeurd directie 01 01-02-2017 F. van Doorn J. van Esch 3.C. Communicatieplan Van Esch 2017 v_1, 1/6 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. De Rijk B.V. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. De Rijk B.V. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Communicatieplan Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2 Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van De Rijk B.V. Auteur(s): A. de Rijk de Jong, directie & CO 2-functionaris, De Rijk B.V. De heer

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductiesysteem

Communicatieplan CO 2 -reductiesysteem 0 Communicatieplan CO 2 -reductiesysteem Conform niveau 3 op de CO 2-3.0 Auteur: Mariëlle de Gans - Hekman Datum: 9 oktober 2017 Versie: 3.0 Status: Concept Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Communicatieplan...

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductie. Van Schoonhoven Infra B.V.

Communicatieplan CO 2 -reductie. Van Schoonhoven Infra B.V. Communicatieplan CO 2 -reductie B.V. Leusden, november 2013 Auteurs: G.J. van Schoonhoven D.J. van Boven Geaccordeerd door: D.J. van Boven Directeur eigenaar INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 1.1 Over dit communicatieplan

Nadere informatie

CO2 COMMUNICATIEPLAN 2019

CO2 COMMUNICATIEPLAN 2019 mateco b.v. Pittsburghstraat 1 3047 BL Rotterdam Nevenvestigingen: Eiffelstraat 11, 8013 RT, Zwolle Vlothavenweg 8, 1013 BJ, Amsterdam Doornhoek 3724, 5465 TA, Veghel Scottweg 12, 4462 GS, Goes Nusterweg

Nadere informatie

Communicatieplan Rey beheer ID 3C

Communicatieplan Rey beheer ID 3C Communicatieplan Rey beheer ID 3C Amsterdam 1 juli 2015 Rene Rutte Jeroen de Ruiter Akkoord namens directie Datum: Handtekening: 0. Inhoud 0. Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 1.1 Over dit document... 3 1.2

Nadere informatie

Communicatieplan Certificering CO 2-Prestatieladder - Invalshoek C: Transparantie

Communicatieplan Certificering CO 2-Prestatieladder - Invalshoek C: Transparantie Communicatieplan Certificering CO 2-Prestatieladder - Invalshoek C: Transparantie FPH Ploegmakers BV - Communicatieplan 1 Verantwoording Titel Communicatieplan Invalshoek C: Transparantie Revisie 1.0 (definitief)

Nadere informatie

Communicatieplan Conform 3.C.2

Communicatieplan Conform 3.C.2 Conform 3.C.2 5 oktober 2018 Wolterinck Bultemansweg 2a 7156 NP Beltrum INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING COMMUNICATIE... 3 1.1 Interne communicatie... 3 1.2 Externe communicatie... 4 1.3 Doelstellingen communicatie...

Nadere informatie

Communicatieplan WTH Vloerverwarming in het kader van de CO2-Prestatieladder

Communicatieplan WTH Vloerverwarming in het kader van de CO2-Prestatieladder Communicatieplan WTH Vloerverwarming in het kader van de CO2-Prestatieladder Communicatieplan, 22 Augustus 2014 1 Voorwoord Duurzaamheid is geen trend, het is de toekomst. Het is niet meer weg te denken

Nadere informatie

Communicatieplan Newae B.V.

Communicatieplan Newae B.V. Communicatieplan Newae B.V. CO2 prestatieladder Pagina 1 van 10 Inhoudsopgave 1. Introductie... 3 2. Communicatiedoelstelling... 4 2.1. Doelstelling interne doelgroep... 4 2.2. Doelstelling externe doelgroep...

Nadere informatie

Communicatieplan Centercon B.V.

Communicatieplan Centercon B.V. Communicatieplan Centercon B.V. Inhoudsopgave INLEIDING 3 1. DOELGROEPEN, BOODSCHAP EN COMMUNICATIEMIDDELEN 4 1.1 INTERNE BELANGHEBBENDEN 4 1.2 EXTERNE BELANGHEBBENDEN 4 2. COMMUNICATIESCHEMA 6 Communicatieplan

Nadere informatie

CO₂ Communicatieplan. CO₂ Communicatieplan. Datum Versie 1. Rapportnr 3C.COM-PLAN2016. Opgesteld door. A. van de Wetering & H.

CO₂ Communicatieplan. CO₂ Communicatieplan. Datum Versie 1. Rapportnr 3C.COM-PLAN2016. Opgesteld door. A. van de Wetering & H. 1 van 6 Datum 8-3-2016 1 Rapportnr Opgesteld door A. van de Wetering & H. Buuts Gedistribueerd aan 1x Directie 1x KAM Coördinator 1x Handboek CO₂ Prestatieladder Autorisatie directie J.W.A. van de Wetering

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -prestatieladder 2016

Communicatieplan CO 2 -prestatieladder 2016 Communicatieplan CO 2 -prestatieladder 2016 INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 1 DOELGROEP... 3 1.1 Interne doelgroep... 3 1.2 Externe doelgroep... 3 2 DOELSTELLING... 4 2.1 Interne communicatie... 4 2.2 Externe

Nadere informatie

CommunicatieplanCO 2 -reductie. Van de Kreeke Beheer bv & Habets-van de Kreeke Holding bv

CommunicatieplanCO 2 -reductie. Van de Kreeke Beheer bv & Habets-van de Kreeke Holding bv CommunicatieplanCO 2 -reductie Van de Kreeke Beheer bv & Habets-van de Kreeke Holding bv Nuth, 20augustus 2015 Auteur(s): Tom Kitzen Theo Beckers Geaccordeerd door: Serge Vreuls Financieel directeur COLOFON

Nadere informatie

CO 2 Communicatieplan

CO 2 Communicatieplan CO 2 Communicatieplan 7 mei 2018 Datum:... Paraaf directie:... 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen 4 3. Doelgroepen 5 4. Communicatiemiddelen 7 5. Planning en Budget 8 1. Inleiding

Nadere informatie

1.0 Inleiding. 2.0 Situatieanalyse. 3.0 Communicatiestrategie

1.0 Inleiding. 2.0 Situatieanalyse. 3.0 Communicatiestrategie Communicatie plan Inhoud 1.0 Inleiding... 3 2.0 Situatieanalyse... 3 3.0 Communicatiestrategie... 3 4.0 Communicatie middelen... 4 5.0 Belanghebbende... 5 5.1 Intern... 5 5.2 Extern... 5 6.0 De boodschap...

Nadere informatie

Communicatieplan [3.C.2] HOOIJER Renkum B.V. HOOIJER Wegenbouw B.V.

Communicatieplan [3.C.2] HOOIJER Renkum B.V. HOOIJER Wegenbouw B.V. Communicatieplan [3.C.2] HOOIJER Renkum B.V. HOOIJER Wegenbouw B.V. Versie d.d. 11-7-2013 Geactualiseerd d.d. 04-10-2013 Geactualiseerd d.d. 09-05-2014 Inhoudsopgave Nr. Titel Pagina 1. Inleiding 3 2.

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN CO₂REDUCTIE Haarsma Groep

COMMUNICATIEPLAN CO₂REDUCTIE Haarsma Groep COMMUNICATIEPLAN CO₂REDUCTIE Haarsma Groep Infra & milieu Beton & Industrie bouw Infra Beheer Transport Kraanverhuur 1. Inleiding Dit communicatieplan is opgesteld in het kader van de CO₂ prestatieladder

Nadere informatie

Versie 1.0 30-04-2015

Versie 1.0 30-04-2015 Versie 1.0 30-04-2015 3.C.2 Communicatieplan Milieu en duurzaamheid Pagina 2 Voorwoord Voor u ligt het communicatieplan milieu van Martens en Van Oord, hierna te noemen MvO. Dit communicatieplan is onderdeel

Nadere informatie

CO 2 communicatieplan

CO 2 communicatieplan CO 2 communicatieplan t.b.v. CO 2 prestatieladder niveau 5 Opgesteld: F. Morel Datum maart 2016 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Doel van communiceren... 4 3 Stakeholders... 5 4 Strategie... 6 5 Aanpak

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductie. Van de Kreeke Beheer bv & Habets-van de Kreeke Holding bv

Communicatieplan CO 2 -reductie. Van de Kreeke Beheer bv & Habets-van de Kreeke Holding bv Communicatieplan CO 2 -reductie Van de Kreeke Beheer bv & Habets-van de Kreeke Holding bv Nuth, 20augustus 2015 Auteur(s): Tom Kitzen Theo Beckers Geaccordeerd door: Serge Vreuls Financieel directeur C

Nadere informatie

Communicatieplan EMS (Energie Management Systeem)

Communicatieplan EMS (Energie Management Systeem) plan EMS (Energie Management Systeem) CO 2 -Prestatieladder Agmi Group september 2012 (mei 2013 aangepast) Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 1.1 Rapportage & reductiedoelstelling... 4 1.2... 4 2. - Interne

Nadere informatie

VBK Groep. Naam document Auteur Datum Communicatieplan V01 I. Hessels 08-10-2010

VBK Groep. Naam document Auteur Datum Communicatieplan V01 I. Hessels 08-10-2010 Communicatieplan CO 2 VBK Groep Naam document Auteur Datum Communicatieplan V01 I. Hessels 08-10-2010 Goedgekeurd H.J. Kloosterman Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd zonder voorafgaande

Nadere informatie