Nieuwsbrief september 2014 obs De Nijenoord

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief september 2014 obs De Nijenoord"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief september 2014 obs De Nijenoord Start van het schooljaar We zijn inmiddels 21/2 week met het nieuwe schooljaar gestart. De kinderen en leerkrachten zijn uitgerust van vakantie terug en zijn zonder problemen gestart. We zullen vanaf dit jaar Engels geven aan alle groepen op school: vanaf groep 1 t/m groep 8. Als leerkrachtengroep zullen we ons ook meer in Engels bekwamen. In de groepen 3 wordt een nieuwe aanvankelijk leesmethode ingevoerd. Dat vraagt van de leerkrachten veel voorbereiding en werk om de methode in onze groepen 2/3 goed vorm te geven. We willen graag dat ieder kind met plezier leest! U kunt uw kind ondersteunen. Verderop in deze nieuwsbrief geven we aan wat u kunt doen. De Plusklas is vandaag gestart en ook binnen de school zullen we dit jaar extra aandacht hebben voor kinderen die meer uitdaging nodig hebben. Passend Onderwijs is ook officieel van start gegaan. We hebben onze zorgstructuur op orde, zodat we ook met Passend Onderwijs goed van start kunnen. Animatiefilmpje: passend onderwijs in 3 minuten Deze animatie legt in 3 minuten uit wat passend onderwijs inhoudt. Onder andere de zorgplicht voor scholen, de samenwerkingsverbanden met reguliere en speciale scholen en de verdeling van het geld voor extra ondersteuning komen aan bod. 0D D D300D D310D0D300D D372 E352E312E D3235 We hopen op een mooi schooljaar! Er wordt hard gewerkt in de groepen 2/3 Groepsavonden U bent uitgenodigd voor de groepsavond van uw kind. De avonden zijn over meerdere weken verdeeld. We houden daarmee rekening met de wensen van de MR en reacties van ouders. Er zijn geen avonden waarop verschillende bouwen tegelijk de groepsavond organiseren. Laat ons weten of u hier blij mee bent!

2 De Nijenouders De kinderen zijn weer naar school zijn, en de Nijenouders zijn ook weer begonnen aan een nieuw schooljaar. Samen met u en de leerkrachten hopen we een steentje bij te dragen aan een mooi schooljaar vol leuke activiteiten. Afgelopen jaar was het laatste jaar dat Erwin Oorebeek onze secretaris was, hij blijft nog 1 jaar commissies bij ons doen. Wij danken hem hartelijk voor alle notulen, stukjes en zeer goede ondersteunende administratieve zaken. Anja Ton heeft zijn positie overgenomen. Van Marian Hoogeveen die het vaste teamlid was binnen de Nijenouders hebben we afscheid genomen, Ingrid Rijkhoek heeft haar plek ingenomen. We hebben gelukkig versterking gekregen en wel van Alma van Steenbergen, Ellen van Elk en Margot van Doorn. Welkom. We zijn weer op volle sterkte en zijn met veel plezier begonnen met de activiteiten voor dit jaar. Misschien tot ziens bij één van deze activiteiten. Met vriendelijke groeten, Annette Kraaijeveld voorzitter De Nijenouders Kleurenleer in groep 4/5 Mobieltjes op school: voor de leerling en de ouders: Op school doen we ons best om voor alle kinderen en leerkrachten een veilige omgeving te creëren. We respecteren daarbij ieders eigenheid en vragen dat van iedereen binnen de Nijenoord gemeenschap. Daarbij hoort ook dat je niet ongevraagd in de lessen door anderen wordt gefotografeerd en gefilmd. Ons mobiel-beleid is op 2 pijlers gebaseerd: privacy en ongestoord werken. We hebben de volgende afspraak op de Nijenoord: Bij voorkeur hebben we geen mobiele telefoons op school. Als je de mobiel toch wilt meenemen, leg je die in het laatje bij de leerkracht als de lessen beginnen. Aan het eind van de dag kun je de mobiel weer uit dat laatje pakken. Je bent zelf verantwoordelijk voor wat er met je mobiel gebeurt. De beste tip is: laat je mobiel thuis.

3 Jaarlijkse controle van uw gegevens Ieder jaar vragen we u om de gegevens van u in onze administratie te controleren. Een web-based programma zorgt ervoor dat we u alleen vragen om de gegevens in ons systeem te controleren. We geven uw kind het formulier mee en u kunt aanvullingen of wijzigingen aangeven. Het formulier wordt ook gebruikt als uw kind plotseling ziek is geworden of als we u om een andere dringende reden willen bereiken. Als het nodig is een extra telefoonnummer toe te voegen, van uzelf of bv. van oma, kunt u dat onder aan het formulier vermelden. Het formulier kunt u inleveren bij de leerkracht van uw kind. (U hebt hierover al een mail gekregen) Kijkdozen in groep 8 Schrijverswedstrijd: Breng je stem uit op Martijn Adelmund (De zoon van Marian Hoogeveen!) Martijn Adelmund is de zoon van Marian Hoogeveen van 37 jaar. Hij heeft al een aantal boeken geschreven over mysteries in de provincies, over oude gebruiken en over een toverlantaarn. Hij heeft nu een boek over heksen geschreven en is daarmee genomineerd voor het beste fantasy boek van Hij wil die prijs graag winnen en als tegenprestatie wil hij een bezoek brengen aan de klas en vertellen over het boek, over schrijven e.d. als er minstens 10 stemmen per klas worden uitgebracht. Win een klassenbezoek op jouw school! Groep 5-6 Groep 7-8 De Wageningse schrijver Martijn Adelmund schrijft spannende en fantasievolle boeken voor alle leeftijden. In augustus 2014 verscheen door een samenwerking met illustratrice Iris Compiet zijn nieuwste roman Heksenwaan. Dat boek is nu genomineerd voor Het Beste Fantasyboek van 2014.

4 Het ontstaan van Heksenwaan is heel bijzonder. Aanvankelijk was het bedoeld als een grappig prentenboek voor kinderen vanaf 6 jaar, maar op aanvraag van de uitgever herschreef hij het naar een spannend kinderboek in de Harry-potter-leeftijd (vanaf groep 7 en 8). Zo veranderde een komisch boek over een doldwaze bezemstelenrace in een griezelige roman over een meisje dat door heksen ontvoerd wordt. Over beide versies van het boek kan hij op een aanstekelijk enthousiaste manier vertellen. Helpen jullie Martijn en Iris om hun nominatie te verzilveren? Als er genoeg mensen uit de klas stemmen, dan komt hij in jouw groep vertellen over zijn Beste Fantasyboek van Wat te doen? 1. Ga tussen maandag 15 september en 5 oktober (sluiting om 23:59) naar deze website: (of Google op Beste fantasy Hebban award ). 2. Stem op Heksenwaan, nummer 1 op de lijst. 3. Stuur een mail naar mail@martijnadelmund.nl met in het onderwerp: IK HEB GESTEMD [naam van de school en welke groep] 4. Bij meer dan 10 stemmen per klas is het klassenbezoek verdiend. WA verzekering van de school: Hoe zeer we ook ons best doen, er kan soms een ongelukje gebeuren. We hebben op school een WA verzekering. De verzekering vergoedt schade die door opzet van school of grove nalatigheid is ontstaan. Dat is bijna nooit het geval. Als er schade ontstaat door kleine ongelukjes tussen kinderen, aan een bril, een fiets, aan een kledingstuk, enz. is er vrijwel nooit sprake van opzet door school of grove nalatigheid. De verzekering betaalt dan niet uit. Het is mogelijk voor ouders om zelf een schoolverzekering voor hun kind af te sluiten, waardoor zij het risico verzekeren. Kleding- en speelgoedbeurs Op 4 oktober 2014 wordt de winterkleding- en speelgoedbeurs gehouden in het schoolgebouw aan het Hooilandplein. Op vrijdag 3 oktober om uur beginnen we met het opbouwen van de beurs, op zaterdagochtend 4 oktober tussen en uur verwisselt heel veel kleding en speelgoed van eigenaar en op zaterdag om uur leveren we het schoolgebouw weer opgeruimd op. Deze klus klaren we met een grote groep medewerkers. Wil je ons team komen versterken? Wordt dan ook medewerker van de beurs! Wist je dat? - je als medewerker altijd een verkoopnummer hebt? - en dat je maar 10% in plaats van 25% van de opbrengst afdraagt? - bovendien heb je eerste keus, omdat je kunt kopen voorafgaand aan de beurs. - en je helpt de Johan Friso school en de Nijenoordschool aan extra budget - het is ook nog heel gezellig. Wanneer kan je medewerker worden? - als je één of meer kinderen hebt die naar een van beide scholen gaat. - en je vrijdag en zaterdag mee kan werken. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marie Kruit-Libercé (telefoon: , marie.liberce@hotmail.com)

5 Kopers Kopers zijn op 4 oktober welkom van tot uur in het hoofdgebouw. Verkopers Verkopers kunnen vanaf 24 september een verkoopnummer aanvragen. Vanaf 17 september hangen de medewerkers posters op de scholen en zijn ze ook voor het weekend verspreid door Wageningen. Op de posters staan de adressen waar de verkoopnummers aangevraagd kunnen worden. Hoe kun je als ouder je kind ondersteunen bij het leesonderwijs? Bron: Kwaliteitskaart van School aan zet. Lezen en opvoeding Met het leren lezen gaat er voor uw kind een wereld open. Leren lezen kunt u als ouder stimuleren. Daarnaast is lezen belangrijk in de opvoeding. Waarom is lezen belangrijk? Lezen is niet alleen leuk, mooi, spannend, ontroerend en handig, maar ook een sleutel naar de volwassen wereld. Als kinderen leren lezen gaat er letterlijk een wereld voor ze open. Leestechniek ontwikkelt zich al vanaf de geboorte. Door voorlezen uit babyboekjes leren kinderen bijvoorbeeld dat de klanken boe en koe gekoppeld zijn aan een plaatje van een wit beest met zwarte vlekken en ze herkennen een echte koe later ook in de wei. Lezen en voorlezen stimuleert het leervermogen. Een kind leert nieuwe woorden en hun betekenis en doet kennis op over de wereld om zich heen. Naarmate kinderen beter lezen en meer lezen, kunnen ze meer en makkelijker leren. Lezen is dus een sleutel naar kennis. Lezen stimuleert luisteren, concentratie en fantasie. In kinderliteratuur wordt veel gebruik gemaakt van humor. Lachen is leuk en gezond. Boeken en lezen vormen een aanleiding tot gezelligheid, pret en interactie. Uit diverse onderzoeken blijkt dat er weinig wordt gelezen en voorgelezen. Bezoek voor onderzoeksgegevens de sites van de Stichting Lezen en (veelgestelde vragen over onderzoeken naar leesgedrag). Zo bleek uit onderzoek van KidWise in opdracht van uitgeverij Malmberg (2007) dat kinderen gemiddeld nog maar ongeveer tien minuten per dag lezen. Kinderen lezen minder omdat hun ouders minder lezen. Ouders hebben dus een voorbeeldfunctie als het om lezen gaat. Lezers worden gemaakt door lezers Waar kunnen ouders op letten? Enkele aandachtspunten om lezen een plek te geven in de opvoeding en het leven van uw kind: Het lidmaatschap van de bibliotheek is voor kinderen vaak gratis. Uw kind kan meebeslissen over de boekenkeuze. Er liggen vaak handige brochures met tips over leuke boeken. Volwassenen hebben de neiging voor te lezen zonder te stoppen. Zij willen weten hoe het verhaal afloopt en willen het boek uit hebben. Maar eigenlijk is de inhoud van het verhaal minder belangrijk dan de reactie van het kind. Als het verhaal de fantasie en het enthousiasme stimuleert kunt u daar op ingaan. Dat vergroot het plezier in lezen. Probeer met uw kind boeken uit te zoeken die aansluiten bij de interesses, belevingswereld en het taalgebruik van uw kind. Kies ook wat u zelf leuk vindt, dan klinkt uw enthousiasme door in het voorlezen. Boeken zijn een handig middel om uw kind bij te staan in lastige perioden of bij gebeurtenissen zoals scheiding, ziekenhuisbezoek, een broertje of zusje op komst, rouwverwerking, maar ook alledaagse zaken als eten en slapen. Dergelijke boeken met een bepaald thema bieden herkenning en behandelen mogelijke oplossingen. Lees liever dagelijks tien minuten met uw kind, bijvoorbeeld voor het naar bed gaan, dan één keer per week een uur. U stimuleert de leesontwikkeling van uw kind daardoor meer.

6 Jonge kinderen van 0-4 jaar Samen met babyboekjes (stoffen of kartonnen boekjes) spelen en plaatjes kijken zorgt voor veel momenten van plezier en contact tussen baby s en ouders. Een boekje is voor een baby een spannend speeltje. Het heeft zo n aantrekkingskracht, dat een baby er vaak vanzelf mee gaat spelen. Door te reageren op de geluidjes die uw baby maakt of de plaatjes die hij aanwijst, wordt zijn plezier in boekjes nog groter. Probeer zoveel mogelijk te reageren op gezichtsuitdrukkingen, geluiden en gebaren van uw kind. Door vragen te stellen, te wijzen op details in plaatjes en relaties tussen de plaatjes, leert uw peuter bewust en gericht kijken. Voor jonge kinderen is het leuk om een speelboek te lezen. Uw kind wordt dan actief betrokken in het leesproces, door te voelen en uit te klappen. Liedjes en gedichtjes zijn naast verhalen ook een aansprekende manier om met taal om te gaan. Vaak gaan kinderen na een verhaal verder met de inhoud door erover te tekenen of in fantasiespel met knuffels. Als de aandacht echt verslapt, dan kunt u gewoon stoppen. Jonge kinderen kunnen zich nog niet lang concentreren. Lees eerder voorgelezen boeken nog eens, zeker als uw kind daarom vraagt. Uw kind vindt dit leuk en gaat het boek of het verhaal steeds beter begrijpen. Lezen in groep 3 Kinderen in groep 1 en 2 Lees uw kind dagelijks voor. Let erop of uw kind begrijpt wat het hoort en blijf letten op de reacties van uw kind op het verhaal of op de illustraties in het boek. Het is belangrijk daarop in te gaan. Laat uw kind zien dat je met lezen iets kunt doen; lees een recept, een gebruiksaanwijzing van een huishoudelijk apparaat in aanwezigheid van uw kind. Doe met uw kind activiteiten waar lezen en schrijven voor nodig zijn: koken, boodschappenlijstjes maken, verlanglijstjes schrijven, kaarten schrijven en versturen, gezelschapsspel spelen met spelregels. Lees niet alleen boeken met verhalen voor, maar lees ook informatieve boeken over onderwerpen waarvoor uw kind interesse heeft. Lees regelmatig boeken met rijmpjes en versjes voor. Zing liedjes met uw kind en doe taalen rijmspelletjes. Zo stimuleert u het taalbewustzijn van uw kind.

7 Lees eerder voorgelezen boeken nog eens, zeker als uw kind daarom vraagt. Uw kind geniet ervan en gaat het boek of verhaal steeds beter begrijpen en onthouden en gaat het zelf voorlezen. Geef uw kind eigen schrijfspullen, zoals potlood, pen, viltstiften en papier. Stimuleer het (na)schrijven van woorden zoals de eigen naam, de namen van gezinsleden enzovoort. Kinderen in groep 3 In groep 3 leren de kinderen lezen. Spreek de letters niet uit zoals u dat doet als u het alfabet opzegt, maar zoals in de navolgende voorbeelden: Uitspraak van de letters bij het leesleerproces in groep 3 a Geen aa, maar als in tak aa Als in maan b Niet bee, maar bû, met een bijna onhoorbare u e Geen ee, maar als in zes ee Als in teen f Geen ef, maar fff h Geen haa, maar hu, met een bijna onhoorbare u ie Als in fiets z Geen zet, maar zzz Als uw kind moeite heeft met een bepaald woord, kunt u vragen om eerst de letters van dat woord afzonderlijk te lezen, bijvoorbeeld b-oe-k en daarna de letters aan elkaar te plakken en het hele woord vloeiend te lezen: boek Als uw kind u voorleest en veel moeite heeft met een woord, zeg het woord dan voor, zodat uw kind weer door kan lezen. In de meeste bibliotheken en boekwinkels is een aparte plank met materiaal voor beginnende lezers. Er zijn samenleesboeken, spelletjes, voorleesboeken, groeiboeken, audio-cd's, kleurboeken, spelleerbloks en cd-roms. Allemaal afgestemd op het niveau van uw kind. Op de boeken voor beginnende lezers staat vaak vermeld hoeveel weken leesonderwijs uw kind moet hebben gehad om het te kunnen lezen geschikt voor na 3 weken, 6 weken, 9 weken leesonderwijs. Ook vindt u niveauaanduidingen op sommige boekjes zoals AVI 1, AVI 2, AVI 3 enz. Niveauaanduidingen op boeken voor beginnende lezers in groep 3 Na 3 weken leesonderwijs Na 6 weken leesonderwijs Na 9 weken leesonderwijs Oude aanduiding: Nieuwe aanduiding: AVI 0-1 AVI-Start, AVI-M3 geschikt voor rond de voorjaarsvakantie AVI 2-3 AVI-E3 geschikt voor de meeste kinderen eind groep 3 Neem contact op met de groepsleerkracht als u denkt dat de taalleesontwikkeling van uw kind in groep 3 niet goed verloopt. Boeken en tijdschriften: Typecursussen: (in Wageningen) Online oefenprogramma:

8 RTL ranking lijstje RTL heeft voor de zomervakantie een overzicht gemaakt van de resultaten van de basisscholen in Nederland. Ondanks de weerstand die een aantal mensen van ons heeft tegen dit soort rankinglijstjes, zijn we stiekem toch wel een beetje trots dat de Nijenoord volgens RTL de school met de beste resultaten van Wageningen is. Playtime AMV Hou jij van muziek, wil je graag een instrument leren bespelen of goed leren zingen? Kom dan eens kijken op maandagmiddag vanaf uur bij de lessen van t Venster in het hoofdgebouw van De Nijenoord, in Noord-West. In Noord-West biedt t Venster de volgende cursussen aan: Playtime 2 Blokfluit & Keyboard AMV (vanaf groep 4, minimaal 7 jaar oud) Muziekles is vet! Je kunt in Playtime 2 kiezen tussen keyboard of blokfluit. Centraal staan zingen, muziek maken, bewegen en een scala aan muzikale spelletjes. Het belangrijkste is dat kinderen leren hoe leuk het is om muziek te maken. Ook maken de kinderen kennis met het notenschrift. De kinderen leren omgaan met blokfluit, keyboard, xylofoon, handtrommels en ander klein slagwerk. Aan het einde van het jaar is er op de open dag een snuffelronde waarin kinderen kennismaken met diverse instrumenten. De Playtime kids treden regelmatig op in de eindpresentaties van t Venster. Bij deze cursus krijg je een werkboek, dit is bij de prijs inbegrepen. Je hebt voor deze cursus verder ook een instrument, een muziekboekje, potlood, gum en een map nodig. De blokfluit, het keyboard en de methode kunnen via t Venster worden aangeschaft. A10 Playtime 2 maandag uur Docent: Alice Leenhouts A11 Playtime 2 maandag uur Docent: Alice Leenhouts 142,50 (38 lessen van 45 minuten) Playtime 3 Choose your Instrument AMV (vanaf groep 5, minimaal 8 jaar oud) vervolg op Playtime 2. Muziekles is vet! Je kunt in Playtime 3 allerlei instrumenten uitproberen. Elke week staat er een ander instrument centraal. Je leert voelen hoe het is om op zo n instrument klank te maken. En we laten horen hoe het klinkt als een goede speler het instrument bespeelt. Centraal staat de keuze van het instrument: welk instrument past het beste bij jou? Je krijgt daarnaast ook proeflessen naar keuze voor 5 instrumenten om het kiezen nog makkelijker te maken. In deze cursus gaan we ook verder met het instrument van Playtime 2 (blokfluit of keyboard) en staan zingen, muziek maken, bewegen en een scala aan muzikale spelletjes weer centraal. Bij deze cursus krijg je een werkboek, dit is bij de prijs inbegrepen. Je hebt voor deze cursus verder ook een instrument, een muziekboekje, potlood, gum en een map nodig. De blokfluit, het keyboard en de methode kunnen via t Venster worden aangeschaft. A12 Playtime 3 maandag uur Docent: Alice Leenhouts 142,50 (38 lessen van 45 minuten) De cursussen worden gegeven in het hoofdgebouw van De Nijenoord. Hooilandplein 47. Boven in het muzieklokaal.

9 Verkeersveiligheid rondom school We herinneren u aan de belangrijkste verkeersregels voor ouders, kinderen en medewerkers van OBS de Nijenoord 1. Kom met de fiets of te voet naar school 2. Zet je fiets in de stalling 3. Parkeer je auto in de vakken 4. Rij niet of stapvoets in de buurt van de schoolgebouwen 5. Rij rustig in de wijk 6. Houd rekening met elkaar 7. Let op overstekende kinderen! 8. Fiets niet op het schoolplein 9. Kom op tijd: haastige spoed is zelden goed 10. Wie dit allemaal doet, doet het goed Hieronder het vakantierooster van de Nijenoord. In het vorige overzicht was er een datum weggevallen. Ook op woensdag 25 maart zijn de kinderen vrij! O.b.s. de Nijenoord VAKANTIEROOSTER Herfstvakantie: zaterdag 18 oktober 2014 t/m zondag 26 oktober 2014 Kerstvakantie: zaterdag 20 december 2014 t/m zondag 4 januari 2015 Voorjaarsvakantie: zaterdag 21 februari 2015 t/m zondag 1 maart 2015 Pasen vrijdag 3 april 2015 t/m maandag 6 april 2015 Koningsdag maandag 27 april 2015 Meivakantie: zaterdag 2 mei 2015 t/m zondag 17 mei 2015 Incl. hemelvaart Pinksteren: zaterdag 23 mei 2015 t/m maandag 25 mei 2015 Zomervakantie: zaterdag 11 juli 2015 t/m zondag 23 augustus 2015 De vrijdagen voor de herfstvakantie, de kerstvakantie, de voorjaarsvakantie en de zomervakantie is de school om uur uit. Extra vrij voor groep 1 en 2: Iedere 2 e vrijdag van de maand Alle vrijdagen in november en december 2014 met uitzondering van 5 december Alle vrijdagen in juni en juli 2015

10 Studiedagen. De kinderen zijn vrij: Dinsdag 7 oktober 2014 Maandag 24 november 2014 Donderdag middag 11 december Donderdag 22 januari 2015 Maandag middag 16 februari 2015 Woensdag 25 maart 2015 Vrijdag 17 april Woensdag 10 juni Woensdag 1 juli Link naar de maandkalender Adreswijzigingen en wijzigingen telefoonnummers en adressen graag ook doorgeven aan het secretariaat: info@denijenoord.nl Hoofdgebouw Hooilandplein RT Wageningen telefoon : Dependance De Overloop Dudoklaan RP Wageningen telefoon : Dependance De Duizenpoot Piet Bakkerstraat SW Wageningen telefoon :

TAALLEESONDERWIJS - Lezen voor ouders

TAALLEESONDERWIJS - Lezen voor ouders TAALLEESONDERWIJS - Lezen voor ouders Praktische handvatten voor het taallees- en rekenonderwijs zoals deze kwaliteits zijn te vinden op www.taalpilots.nl en www.rekenpilots.nl. De rubriek implementatiekoffer

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018 obs De Nijenoord

Nieuwsbrief september 2018 obs De Nijenoord Nieuwsbrief september 2018 obs De Nijenoord Start van het schooljaar In deze nieuwsbrief informeren we u over schoolse zaken. Daarnaast vindt u informatie die voor u of voor uw kinderen van belang kan

Nadere informatie

Leesontwikkeling op de Casimirschool

Leesontwikkeling op de Casimirschool Leesontwikkeling op de Casimirschool Waarom veel aandacht voor leesontwikkeling? Als kinderen lezen worden allerlei onderdelen van het brein aangesproken Veel aandacht voor leesontwikkeling 1. Als kinderen

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers,

Beste ouders en verzorgers, Beste ouders en verzorgers, Hier leest u alweer de tweede nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. Behalve het feit dat we nu volledig digitaal zijn geworden, geen papieren versie meer van de nieuwsbrief,

Nadere informatie

Informatieavond lezen groep 3. Welkom!

Informatieavond lezen groep 3. Welkom! Informatieavond lezen groep 3 Welkom! Inleiding Waarom is lezen belangrijk? Hoe leren de kinderen lezen in groep 3? Hoe kunt u als ouder het leesproces van uw kind ondersteunen? Bezoek aan de bibliotheek.

Nadere informatie

DECEMBER NIEUWE LEERLINGEN Quinn Hilbrink is er bij gekomen in groep 1. Wij wensen hem een fijne tijd op De Kreeke! 1. 5 dec

DECEMBER NIEUWE LEERLINGEN Quinn Hilbrink is er bij gekomen in groep 1. Wij wensen hem een fijne tijd op De Kreeke! 1. 5 dec NIEUWE COMPUTERS! We krijgen nieuwe computers in het computerlokaal en in groep 1 en 2 komt ook per groep 1 computer, dan kunnen de kinderen om de beurt leuke spelletjes doen op de computer. Groep 3 en

Nadere informatie

Geniet van de vakantie! We zien je graag uitgerust op 24 augustus weer op school!

Geniet van de vakantie! We zien je graag uitgerust op 24 augustus weer op school! Nieuwsbrief obs De Nijenoord juni & juli 2015 Geniet van de vakantie! We zien je graag uitgerust op 24 augustus weer op school! Nieuws van de Nijenoord: Afscheid groep 8 Afgelopen maandag hebben de groepen

Nadere informatie

Juffrouw Veronique Glim 25 jaar op de Maria-Bernadette school!! Van harte gefeliciteerd!

Juffrouw Veronique Glim 25 jaar op de Maria-Bernadette school!! Van harte gefeliciteerd! Maria-Bernadette school 23 november 2018 Nieuwsbrief 06 www.maria-bernadette-medemblik.nl Juffrouw Veronique Glim 25 jaar op de Maria-Bernadette school!! Van harte gefeliciteerd! Juffrouw Veronique werkt

Nadere informatie

Maart Nieuws van de Nijenoord!

Maart Nieuws van de Nijenoord! Maart 2014 Nieuws van de Nijenoord! Open dag Dit schooljaar organiseren we onze open dag op woensdag 9 april. We nodigen nieuwe ouders uit om de school te bekijken en met ons te praten. We vragen enkele

Nadere informatie

Nieuwsbrief obs De Nijenoord April 2014

Nieuwsbrief obs De Nijenoord April 2014 Nieuwsbrief obs De Nijenoord April 2014 Beste ouders en verzorgers Hierbij de nieuwsbrief van april. We hebben een lange vakantie voor de deur staan. Op dit moment vindt in alle klassen het paasontbijt

Nadere informatie

Sam is geboren. CITO-eindtoets groep 8. Voorleeskampioen. Groep 4 gaat gymmen. Afronding opleiding ALO

Sam is geboren. CITO-eindtoets groep 8. Voorleeskampioen. Groep 4 gaat gymmen. Afronding opleiding ALO Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Schooljaar 2012 2013 Inhoud: 31 januari 2013 Pagina 1 Sam is geboren

Nadere informatie

WAAROM VOORLEZEN? VOORWOORD WANNEER VOORLEZEN?

WAAROM VOORLEZEN? VOORWOORD WANNEER VOORLEZEN? VOORLEESTIPS VOORWOORD Kinderen vinden voorlezen meestal fijn. Ook grote kinderen die zelf al kunnen lezen houden van voorlezen. Volwassenen hebben er mooie herinneringen aan: de mooie voorleesboeken,

Nadere informatie

Nieuws uit CBS Het Kompas. Toetsen

Nieuws uit CBS Het Kompas. Toetsen Nieuws uit CBS Het Kompas Voor iedereen, die ik nog niet persoonlijk gezien heb, nog de beste wensen voor 2014! Toetsen Wij zijn alweer ruim drie weken aan het werk in de klassen. Hier op school heerste

Nadere informatie

29 januari studiemiddag Team 7 april Studiedag Team, hele dag 4 maart TOF studiedag

29 januari studiemiddag Team 7 april Studiedag Team, hele dag 4 maart TOF studiedag 29 januari studiemiddag Team 7 april Studiedag Team, hele dag 4 maart TOF studiedag Beste abonnees, Afgelopen weekend was er toch even sneeuwpret voor de kinderen. Prach ge plaksneeuw en daardoor grote

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2018 obs De Nijenoord

Nieuwsbrief augustus 2018 obs De Nijenoord Nieuwsbrief augustus 2018 obs De Nijenoord Start van het schooljaar We zijn allemaal weer op school. In de vakantie zijn er aan beide gebouwen werkzaamheden geweest. We zijn er trots op dat de school er

Nadere informatie

Het is goed om een dagelijks ritueel te hebben, bv. even lezen en zingen voor het naar bed gaan.

Het is goed om een dagelijks ritueel te hebben, bv. even lezen en zingen voor het naar bed gaan. TIPS bij taal: Tips voor ouders van kinderen tussen 2-3 jaar: - Praat over een onderwerp en neem de tijd om te luisteren en te antwoorden. Breid het gesprek uit door informatie over het onderwerp toe te

Nadere informatie

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3 2 oktober 2013 Jaargang 05 Nieuws 3 Infobrief Bij deze Nieuws treft u een infobrief van de groep(en) van w kind(eren) aan. In deze infobrief staan de belangrijkste zaken die het komende schooljaar spelen

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Afscheid

In deze nieuwsbrief. Afscheid In deze nieuwsbrief Agenda: Afscheid Vakantierooster Vrije (mid)dagen Meester Peter Plusklas Nieuws vanuit de MR Nieuws vanuit de Ouderraad Lezen in de zomervakantie Vakantiebijbelclub Resto van Harte

Nadere informatie

Praten leer je niet vanzelf

Praten leer je niet vanzelf jeugdgezondheidszorg Praten leer je niet vanzelf... hier ben ik www.icare.nl Over de spraak-taalontwikkeling van kinderen van 0-4 jaar Praten gaat niet vanzelf, praten moet je leren. Een kind leert praten

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Leren praten. Praten gaat niet vanzelf, praten moet je leren. Een kind leert praten door horen, zien en doen.

Leren praten. Praten gaat niet vanzelf, praten moet je leren. Een kind leert praten door horen, zien en doen. Leren praten Leren praten Praten gaat niet vanzelf, praten moet je leren. Een kind leert praten door horen, zien en doen. De rol van de ouders is heel belangrijk. Zij geven het goede voorbeeld, zij reageren

Nadere informatie

De Li speltuut. Wer ving en sel ect ie van een nieuwe dir ect ie

De Li speltuut. Wer ving en sel ect ie van een nieuwe dir ect ie Nummer 5 Januari 2019 De Li speltuut schooljaar 2018-2019 Wer ving en sel ect ie van een nieuwe dir ect ie Zoals u weet zijn wij als interim-directie sinds de start van dit schooljaar aan De Schelp verbonden.

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Nieuwsbrief, 17 november 2017

Nieuwsbrief, 17 november 2017 Nieuwsbrief, 17 november 2017 Sintviering maandag 4 december Kerstviering en knutselen 1 e Talentendag zeer geslaagd Winnaars kinderboekenweek Verkeersproject fietsverlichting Nieuws uit de bieb Agenda

Nadere informatie

E-mail: dewissel@onzewijs.nl Homepage: www.dewissel.onzewijs.nl DE UITWISSELING. Schooljaar: 2015-2016 Nummer: 7 Uitgifte: 4-2-2016.

E-mail: dewissel@onzewijs.nl Homepage: www.dewissel.onzewijs.nl DE UITWISSELING. Schooljaar: 2015-2016 Nummer: 7 Uitgifte: 4-2-2016. Hoofdgebouw Flamingoweg 53 4386 DT VLISSINGEN Tel.: 0118-46 03 44 Nevenvestiging Kleiweg 15-17 4386 PA VLISSINGEN Tel.: 0118-47 87 92 E-mail: dewissel@onzewijs.nl Homepage: www.dewissel.onzewijs.nl DE

Nadere informatie

Naam leerling. Geboortedatum. Geboorteplaats. Geboorteland. Adres. Telefoon thuis. Telefoon werk. Telefoon oppas. adres. Huisarts + telnr.

Naam leerling. Geboortedatum. Geboorteplaats. Geboorteland. Adres. Telefoon thuis. Telefoon werk. Telefoon oppas.  adres. Huisarts + telnr. Entreeformulier Dit ben ik Naam leerling Geboortedatum Geboorteplaats Geboorteland Adres Telefoon thuis Telefoon werk Telefoon oppas E-mailadres Huisarts + telnr. Datum van invullen Ingevuld door Namen

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F Belangrijke data: N I E U W S B R I E F obs Apollo --- Grote Beer 36 --- 7904 LW Hoogeveen --- tel. 0528-262616 website: www.obs-apollo.nl --- email: obsapollo@bijeen-hoogeveen.nl 2 oktober 2017 4 oktober

Nadere informatie

Lijster eens. 21 augustus 2017 schooljaar nieuwsbrief 1

Lijster eens. 21 augustus 2017 schooljaar nieuwsbrief 1 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 21 augustus 2017 schooljaar 2017-2018 nieuwsbrief 1 Van de directie Wat zijn die 6 weken omgevlogen. Ik hoop dat iedereen een goede vakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief MEI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief MEI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Na alle activiteiten van de afgelopen periode met ter afsluiting deze week de koningsspelen en de eindcito van groep 8 is het tijd om even uit

Nadere informatie

Taalklas.nl Plus Cursistenmateriaal

Taalklas.nl Plus Cursistenmateriaal Opdracht 1 Nieuwe woorden Lees het woord Bedek het woord Schrijf het woord in de zin Klopt het? de computer Bart speelt vaak spelletjes op de In de leer ik hoe internet en e-mail werken de computerles

Nadere informatie

De Nijenoord is volop bezig om het onderwijs voor volgend schooljaar te organiseren.

De Nijenoord is volop bezig om het onderwijs voor volgend schooljaar te organiseren. Nieuwsbrief mei 2018 obs De Nijenoord Het schooljaar duurt niet lang meer. Met het mooie weer van de afgelopen week lijkt het al bijna zomervakantie. In de komende weken zullen we natuurlijk gewoon lesgeven,

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR NR. 5, FEBRUARI AGENDA Agenda. Nieuws vanuit het management

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR NR. 5, FEBRUARI AGENDA Agenda. Nieuws vanuit het management KINDEROPVANG Topaas 18 2719 VD Zoetermeer 079 3620035 opvang@ikcdeedelsteen.nl DALTONONDERWIJS Sieraadlaan 100 2719 SN Zoetermeer 079 3617629 onderwijs@ikcdeedelsteen.nl NIEUWSBRIEF www.ikcdeedelsteen.nl

Nadere informatie

Ravenstein maart 2016

Ravenstein maart 2016 Ravenstein maart 2016 Beste ouders, De winter verlaat ons land alweer bijna en in de ochtenden is het weer vroeger licht. De eerste helft van het schooljaar zit er weer op en u heeft tijdens het rapportgesprek

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2017 obs De Nijenoord

Nieuwsbrief april 2017 obs De Nijenoord Nieuwsbrief april 2017 obs De Nijenoord Fijne meivakantie! Morgenmiddag begint de meivakantie. Na de meivakantie gaan we de laatste periode van het schooljaar in en de schoolreisjes, kampen van groep 8,

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

H O F N I E U W S. Centrale wervingsdagen Stichting Veldvest Do. 9 februari 1 t/m 8 Studiedag, alle leerlingen vrij

H O F N I E U W S. Centrale wervingsdagen Stichting Veldvest Do. 9 februari 1 t/m 8 Studiedag, alle leerlingen vrij H O F N I E U W S AGENDA Groep(en) Activiteit Woe. 25/1 t/m za. 4/2 1 t/m 8 Nationale Voorleesdagen Ma. 23 t/m za. 28 januari Centrale wervingsdagen Stichting Veldvest Do. 9 februari 1 t/m 8 Studiedag,

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

(Het volgende Praatpaaltje verschijnt op ) GOED GEDAAN!

(Het volgende Praatpaaltje verschijnt op ) GOED GEDAAN! (Het volgende Praatpaaltje verschijnt op 14-01-2019) Beste ouders, GOED GEDAAN! Deze week wordt er niet schoolbreed gewerkt aan hetzelfde thema van Goed Gedaan! Het is een zogenaamde herhalingsweek. Deze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 2016

NIEUWSBRIEF november 2016 NIEUWSBRIEF 7 25 november 2016 INHOUDSOPGAVE: Studiedag maandag 14 november Sint Maarten op de Odyssee Sinterklaasfeest op school Boeken voor de schoolbieb Inschrijven broertjes/zusjes & melden verhuisplannen

Nadere informatie

U, als ouder, zal op korte termijn ook uitgenodigd worden om mee te denken over de toekomst en ambitie van ons IKC. Meer informatie volgt t.z.t.

U, als ouder, zal op korte termijn ook uitgenodigd worden om mee te denken over de toekomst en ambitie van ons IKC. Meer informatie volgt t.z.t. Gevraagd Voor de luisterboeken in de bibliotheek zijn we op zoek naar discmans (om cd s af te spelen). Hiermee kunnen de kinderen in de klas gaan zitten en hoeven niet met zo n groot apparaat in de bibliotheek

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 juli 2018

Nieuwsbrief 6 juli 2018 Nieuwsbrief 6 juli 2018 Nog één week en dan.. Fijne zomervakantie allemaal! Mededelingen DE MUSICAL! Groep 8 heeft de laatste weken hard gewerkt aan de musical. De musical heet: Herrie op het eiland! De

Nadere informatie

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam!

Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Waarom zo vroeg beginnen? Baby s kunnen veel meer dan je denkt. Luisteren Vanaf de eerste dag luistert je baby naar jouw stem. Al begrijpt

Nadere informatie

Vrijdag 21 september: Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij!

Vrijdag 21 september: Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij! RKBS IKC Floriant Florasingel 17 T: 079-3615607 W: www.unicoz.floriant.nl E: administratie@floriant.unicoz.nl Agenda Vrijdag 14 september: Schoolreis Maandag 17 september: Inloop groep 3 t/m 8 Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Morgen kan ook het papieren stemformulier tussen uur op school worden afgegeven als digitaal stemmen niet lukt of wenselijk is.

Nieuwsbrief. Morgen kan ook het papieren stemformulier tussen uur op school worden afgegeven als digitaal stemmen niet lukt of wenselijk is. Nieuwsbrief Maandag 17 juni 2019 Laatste dag medezeggenschap (MR) verkiezingen Vandaag is het de laatste dag dat digitaal gestemd kan worden. Door op onderstaande link te klikken komt u bij het stemformulier

Nadere informatie

Kalender mei-juni. Vrijdag 21 juli Leerlingen vrij Zomervakantie t/m 3 september Maandag 4 september Eerste schooldag schooljaar

Kalender mei-juni. Vrijdag 21 juli Leerlingen vrij Zomervakantie t/m 3 september Maandag 4 september Eerste schooldag schooljaar Beste ouder(s)/verzorger(s), Dit is alweer de laatste INFO van dit schooljaar. Aankomende vrijdag zullen de kinderen een brief krijgen met de groepsindeling voor volgend schooljaar. We wensen u alvast

Nadere informatie

Nieuws uit CBS Het Kompas

Nieuws uit CBS Het Kompas Nieuws uit CBS Het Kompas 20 augustus: De school is weer begonnen!!! We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en in goede gezondheid is gestart. Het weer was in ieder geval fantastisch on-nederlands!

Nadere informatie

Voor jezelf? Les 1 Welkom!

Voor jezelf? Les 1 Welkom! Voor jezelf? Les 1 Welkom! Welkom! Dit is de cursus Voor jezelf? Wil je voor jezelf beginnen? Droom je ervan een eigen bedrijfje te starten? Zou je dit ook kunnen? In deze cursus ga je dit onderzoeken.

Nadere informatie

Leestips! Tip 2: Zoek een gezellige plek om samen te lezen.

Leestips! Tip 2: Zoek een gezellige plek om samen te lezen. Leestips! Tip 1: Thuis lezen moet leuk zijn voor uw kind. Het gaat erom om samen met uw kind op een ontspannen manier bezig te zijn. Moedig Uw kind tijdens het lezen aan en geef een complimentje als het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OG TITUS BRANDSMA NR 6 - JUNI 2014

NIEUWSBRIEF OG TITUS BRANDSMA NR 6 - JUNI 2014 NIEUWSBRIEF OG TITUS BRANDSMA NR 6 - JUNI 2014 INHOUD 1 ALGEMENE ZAKEN 3 1.1 DE VAKANTIEBIEB-APP 3 1.2 VAKANTIEROOSTER 3 1.3 SPELEN IN HET GROEN, TEEKCONTROLE DOEN 4 2 NIEUWS UIT DE GROEPEN 5 2.1 GROEP

Nadere informatie

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL 7.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken 1 2 3 Badria vindt Nederlands moeilijk. De juf komt op huisbezoek.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar Nieuwsbrief 1 22 augustus 2019 Belangrijke data: 28 augustus AC vergadering (20.00-22.00 uur) 02 september Introductie ouderavond groepen 1 en 2 04 september Introductie ouderavond groepen 5 05 september

Nadere informatie

ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND. Leeftijd 0 tot 4 jaar

ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND. Leeftijd 0 tot 4 jaar ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND Leeftijd 0 tot 4 jaar Het leren praten van uw kind gaat vaak bijna vanzelf. Toch is er heel wat voor nodig voordat uw kind goed praat. Soms gaat het niet zo vlot met

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letterfeest TAAL THUIS Gezond op school Plastificeren van nieuwe boeken Vanuit groep 1/2 En verder.. Kalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juni 2019 Nieuwsbrief juni 2019 Belangrijke data juni 4 juni OR vergadering 9 en 10 juni Pinksteren (leerlingen vrij!) 11 juni Studiedag (leerlingen vrij!) 12 juni t/m 14 juni Lustrumweek! 18 juni MR vergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 OBS De Driekleur Daltonlocatie 10 april 2018

Nieuwsbrief 15 OBS De Driekleur Daltonlocatie 10 april 2018 Nieuwsbrief 15 OBS De Driekleur Daltonlocatie 10 april 2018 11 april Studiedag: kinderen vrij Voetbaltoernooi groepen 7 en 8 12 April Groepen 3-4-5 naar Rotterdams Philharmonisch orkest 16 april Verkeersexamen

Nadere informatie

Beste ouder(s) / verzorger(s),

Beste ouder(s) / verzorger(s), 28september 2018 1 3 Hazerswoudestraat 250 2729 CN Zoetermeer tel: 079-3315022 Directie: Annette Mulder & Lianne Leukfeldt Email: directie@floris.unicoz.nl Website: www.floris.unicoz.nl Beste ouder(s)

Nadere informatie

28 augustus

28 augustus Abraham Kuyperplein 2 Amsterdam tel.: 5061980 www.tkoggeschip.nl BIJLAGE In de bijlage - informatie over de levensbeschouwingslessen van komend schooljaar. - informatie over gezonde voeding op t Koggeschip.

Nadere informatie

Informatieboekje (voor)lezen

Informatieboekje (voor)lezen Informatieboekje (voor)lezen Welkom op basisschool Het Mozaïek Algemeen Uw kind is in een ontwikkelingsfase gekomen waarbij hij/zij met regelmaat in contact komt te staan met andere kinderen / volwassenen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016 obs De Nijenoord

Nieuwsbrief september 2016 obs De Nijenoord Nieuwsbrief september 2016 obs De Nijenoord Voor u ligt de tweede nieuwsbrief van dit schooljaar. We vragen uw speciale aandacht voor IPC en de nieuwsbrief over andere schooltijden. Natuurlijk zijn ook

Nadere informatie

KENNISMAKINGSMIDDAG woensdag 16 juni 2010

KENNISMAKINGSMIDDAG woensdag 16 juni 2010 KENNISMAKINGSMIDDAG woensdag 16 juni 2010 Beste brugklasser, Welkom op het Reviuslyceum. Je bent vanaf 1 augustus leerling van deze school, maar vandaag kun je alvast een beetje aan ons wennen! Wat gaan

Nadere informatie

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht.

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht. Een dag bij de kleuters op De Bangert (bijlage bij de schoolgids) De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00

Nadere informatie

ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND

ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND 0 tot 4 jaar ZEG HET MAAR Het leren praten van uw kind gaat vaak bijna vanzelf. Soms gaat het leren praten niet zo vlot. Eén op de vijf kinderen op de basisschool start

Nadere informatie

Boekje voor: spreekbeurt, boekenkring en werkstuk

Boekje voor: spreekbeurt, boekenkring en werkstuk Boekje voor: spreekbeurt, boekenkring en werkstuk Dit boekje is van: Datum spreekbeurt Datum boekenkring Inleverdatum werkstukken (groep 6 t/m 8) Werkstuk 1: woensdag 22 november Werkstuk 2: woensdag 18

Nadere informatie

Juni 2017, jaargang 21. Inhoud. Woordje van onze voorzitter

Juni 2017, jaargang 21. Inhoud. Woordje van onze voorzitter Juni 2017, jaargang 21 Inhoud Woordje van onze voorzitter Zaterdag 1 juli: Gratis proeflessen of een keer spelen op een ander instrument Einde cursusjaar: opnieuw aanmelden Uitnodiging roosterbespreking

Nadere informatie

Fusie: Op dit moment zijn er nog geen verdere mededelingen te doen, betreffende de voorgenomen fusie.

Fusie: Op dit moment zijn er nog geen verdere mededelingen te doen, betreffende de voorgenomen fusie. TWISTVLIEDSCHOOL School voor Katholiek Primair Onderwijs Kwikstaart 44 46 Postbus 381 3640 AJ Mijdrecht Tel. 0297 256654 E mail: twistvliedschool@hetnet.nl TWIST INFO 31 e jaargang no 10 juli 2015 Fusie:

Nadere informatie

Luchtpost. Informatie van de directie. Vakantierooster schooljaar 2015-2016. Bewaarnummer 1 vrijdag 21 augustus 2015

Luchtpost. Informatie van de directie. Vakantierooster schooljaar 2015-2016. Bewaarnummer 1 vrijdag 21 augustus 2015 Basisschool De Zeppelin Anna Polaktuin 27 1705 JS Heerhugowaard T (072) 5726782 www.dezeppelin.nl Luchtpost Bewaarnummer 1 vrijdag 21 augustus 2015 Agenda Spreekuur meester Steven de Wit: vrijdag van 08.45

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 35. Belangrijke data: IPC groep 5-6. Onderwijs op De Windroos:

ICBS De Windroos WEEKINFO 35. Belangrijke data: IPC groep 5-6. Onderwijs op De Windroos: WEEKINFO 35 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 5-6-2017 Tweede Pinksterdag Beste ouders/verzorgers, In deze info: 6-6-2017 Studiedag, leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2017 obs De Nijenoord

Nieuwsbrief oktober 2017 obs De Nijenoord Nieuwsbrief oktober 2017 obs De Nijenoord De Nijenoord heeft weer een nieuwe leerlingenraad!! Wij vinden het belangrijk dat leerlingen meedenken en meepraten over hun school, de organisatie en het onderwijs.

Nadere informatie

Nieuwsbrief van obs De Goudvink

Nieuwsbrief van obs De Goudvink Nieuwsbrief van obs De Goudvink schooljaa r 2016-2017 Inhoud Belangrijke data Voorwoord Sportiefste school Gymschoenen Luizenzakken Pauzehap Gymtijden Start schooldag Snappet HVO Nieuwsbrief 2 september

Nadere informatie

Tussendoelen Taal: Spraak- Taalontwikkeling

Tussendoelen Taal: Spraak- Taalontwikkeling Tussendoelen Taal: Spraak- Taalontwikkeling 0 1;6 2 2;6 3 3,6 4 4;6 1. Praat in één-woordzinnen ( bal? betekent bijvoorbeeld: ik wil de bal hebben). 2. Kent de betekenis van ongeveer 70 3. Kan woorden

Nadere informatie

Info januari CBS t Klinket Belangrijke data

Info januari CBS t Klinket Belangrijke data Info januari 2018 CBS t Klinket 0118-556126 klinket@primas-scholengroep.nl Belangrijke data 17 januari - juf Wendy jarig 24 januari Veerse voorleesdag 25 januari - juf Carolien jarig 29 januari juf Marit

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015 obs De Nijenoord

Nieuwsbrief oktober 2015 obs De Nijenoord Nieuwsbrief oktober 2015 obs De Nijenoord Voor u ligt de tweede nieuwsbrief van dit schooljaar. In deze nieuwsbrief vertellen we u graag iets over de Kinderboekenweek, de start van onze leerlingenraad,

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 8

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 8 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 8 19 april 2018 Inwerken Beste ouder(s)/verzorger(s), Met open armen ben ik op dinsdag 3 april door het team, ouders en leerlingen onthaald. Het is een feest om iedere

Nadere informatie

Inleiding. Drie taalvormen

Inleiding. Drie taalvormen Inleiding Uw kind gaat binnenkort naar of zit inmiddels op de basisschool. Vaak horen wij van ouders: Tja, mijn kind zit nu in groep 1 of 2. Het stempelt daar met letters en het bekijkt en luistert naar

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2017 obs De Nijenoord. Activiteiten in december:

Nieuwsbrief november 2017 obs De Nijenoord. Activiteiten in december: Nieuwsbrief november 2017 obs De Nijenoord Activiteiten in december: Sinterklaas Maandag 4 december zal de Sint de Nijenoord bezoeken. Hij komt om 8.30 aan, dus dan staan alle klassen buiten klaar! Het

Nadere informatie

Jaargang 4: nummer 3 13 oktober 2017

Jaargang 4: nummer 3 13 oktober 2017 Jaargang 4: nummer 3 13 oktober 2017 Nieuws rondom & vanuit de Hummelingschool. Agenda: Van Petra Even voorstellen Uit groep Parro app Contact leerkracht Kinderboekenweek Studiedag Schoolreisje Whatshappy

Nadere informatie

Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan

Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan Onder ouders verstaan wij ook verzorger(s), pleeg- of adoptieouder(s) U kunt wijzigingen of aanvullingen op deze informatie doorgeven per E-mail: patienteninformatiewkz@umcutrecht.nl

Nadere informatie

Werkboek. Wij werken samen. Nederlands Mentorles Duits Geschiedenis Kunst Muziek Percussie. oktober - december 2015 Meridiaan College JAAR VAK

Werkboek. Wij werken samen. Nederlands Mentorles Duits Geschiedenis Kunst Muziek Percussie. oktober - december 2015 Meridiaan College JAAR VAK oktober - december 2015 Meridiaan College NAAM JAAR VAK PROJECT TITEL KLAS Nederlands Mentorles Duits Geschiedenis Kunst Muziek Percussie Werkboek Wij werken samen Wat gaan we doen? Het Meridiaan College

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

nieuwsbrief Dit leest u in deze nieuwsbrief: Agenda Luizenkammen Gezonde School Herdenking 17 sept 15-9 Meester Marc (gr.5)jarig

nieuwsbrief Dit leest u in deze nieuwsbrief: Agenda Luizenkammen Gezonde School Herdenking 17 sept 15-9 Meester Marc (gr.5)jarig nieuwsbrief Schooljaar 2016-2017 15-09-2016 Dit leest u in deze nieuwsbrief: Luizenkammen Gezonde School Herdenking 17 sept Agenda 15-9 Meester Marc (gr.5)jarig 16-9 Studiedag (alle kinderen zijn vrij!)

Nadere informatie

Mocht u vragen hebben kunt u ook altijd terecht bij de locatievertegenwoordiger Cas Geerling.

Mocht u vragen hebben kunt u ook altijd terecht bij de locatievertegenwoordiger Cas Geerling. Vakanties 2017-2018 Voorjaarsvakantie Zaterdag 24 februari 2018 t/m zondag 4 maart 2018 Goede vrijdag en 1e Paasdag Vrijdag 30 maart 2018 t/m maandag 2 april 2018 Meivakantie Vrijdag 27 april 2018 t/m

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 02-09-2020 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het eerste Open Podium van dit schooljaar. Met de collega s, met de kinderen en ook met u als ouders/verzorgers, maken we een nieuwe start. Hieronder kunt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst

NIEUWSBRIEF. Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst NIEUWSBRIEF Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst Jaargang 27 Nummer 28 12 april 2018 Inloop na de middagpauze Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende. Na het overblijven

Nadere informatie

Maandag 24 juni geen school. Klimophetnieuws Spetterende BBQ met ouders, leerlingen op vrijdag 5 juli. Donderdag 13 juni Data om te onthouden

Maandag 24 juni geen school. Klimophetnieuws Spetterende BBQ met ouders, leerlingen op vrijdag 5 juli. Donderdag 13 juni Data om te onthouden Donderdag 13 juni 2019 Klimophetnieuws Spetterende BBQ met ouders, leerlingen op vrijdag 5 juli Het is weer bijna tijd voor de jaarlijkse BBQ. De ouderraad organiseert op vrijdag 5 juli heel veel leuke

Nadere informatie

Tips voor Taal Hoe stimuleer je de taalontwikkeling van je kind?

Tips voor Taal Hoe stimuleer je de taalontwikkeling van je kind? Tips voor Taal Hoe stimuleer je de taalontwikkeling van je kind? Tips voor Taal Hoe stimuleer je de taalontwikkeling van je kind? Ga op ooghoogte met je kind zitten Door op ooghoogte te gaan zitten tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief obs De Nijenoord juni & juli 2018 Geniet van de vakantie! We zien je graag uitgerust op 27 augustus weer op school!

Nieuwsbrief obs De Nijenoord juni & juli 2018 Geniet van de vakantie! We zien je graag uitgerust op 27 augustus weer op school! Nieuwsbrief obs De Nijenoord juni & juli 2018 Geniet van de vakantie! We zien je graag uitgerust op 27 augustus weer op school! Opbrengst Sponsorloop We hebben met de Sponsorloop 7924,63 bij elkaar gelopen

Nadere informatie

2. Profiel van onze school

2. Profiel van onze school 2. Profiel van onze school Bij ons op school voelen kinderen zich gerespecteerd en gewaardeerd binnen een WARM pedagogisch klimaat, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen op zowel: COGNITIEF, CREATIEF,

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F OKTOBER 2012 JAARGANG: 17 NR. 2

N I E U W S B R I E F OKTOBER 2012 JAARGANG: 17 NR. 2 N I E U W S B R I E F OKTOBER 2012 JAARGANG: 17 NR. 2 Samen spelen en leren op een veilige plek van de directie Kleding inzameling Heeft u uw zomerkleding al uitgezocht? Bent u van plan het een en ander

Nadere informatie

Beste brugklasser, Veel plezier op onze school en een fijne vakantie, Namens iedereen van het Reviuslyceum, mevrouw Van Koten teamleider onderbouw

Beste brugklasser, Veel plezier op onze school en een fijne vakantie, Namens iedereen van het Reviuslyceum, mevrouw Van Koten teamleider onderbouw KENNISMAKINGSAGENDA woensdag 17 juni 2009 Beste brugklasser, Welkom op het Reviuslyceum! Je bent vanaf 1 augustus leerling van deze school, maar vandaag kun je alvast een beetje aan ons wennen! Wat gaan

Nadere informatie

BROCHURE:-LEZEN? JA-GRAAG!-

BROCHURE:-LEZEN? JA-GRAAG!- -! BROCHURE:-LEZEN? JA-GRAAG!- Lezen? ja graag! Kinderen lezen tegenwoordig veel minder, vinden lezen lastig of beginnen er niet eens aan. Misschien lijkt het lezen van een boek teveel op een schoolopdracht,

Nadere informatie

27 juni 2016 schooljaar 2015-2016 nieuwsbrief 20

27 juni 2016 schooljaar 2015-2016 nieuwsbrief 20 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 27 juni 2016 schooljaar 2015-2016 nieuwsbrief 20 Van de directie Op verzoek van de kinderredactie komt deze Lijstereens een paar dagen

Nadere informatie

Jaargang 3 nr. 10 5 juni 2015. = Kind op Maandag. Carrousel Nieuws. Agenda

Jaargang 3 nr. 10 5 juni 2015. = Kind op Maandag. Carrousel Nieuws. Agenda Jaargang 3 nr. 10 5 juni 2015 = Kind op Maandag Week 24: 8 14 juni Uitgeblust? 1 Koningen 19 Alle mensen hebben kunnen zien dat de Heer God is, zelfs koning Achab. Maar koningin Izebel is boos, zij wil

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekbespreking

Uitleg boekverslag en boekbespreking Uitleg boekverslag en boekbespreking groep 7 schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 7 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding voor: * spreekbeurt * nieuwskring * leeskring * website * voorlezen

Handleiding voor: * spreekbeurt * nieuwskring * leeskring * website * voorlezen Handleiding voor: * spreekbeurt * nieuwskring * leeskring * website * voorlezen Antoniusschool Groep 7/8 Let op: deze heb je het hele schooljaar nodig! Hoe maak je een spreekbeurt? Mijn voorbereiding:

Nadere informatie

Bakenpraatje, 9 juli 2015. Gegevens schooljaar 2015-2016: Vakantierooster 2015/2016

Bakenpraatje, 9 juli 2015. Gegevens schooljaar 2015-2016: Vakantierooster 2015/2016 Bakenpraatje, 9 juli 2015. Gegevens schooljaar 2015-2016: Vakantierooster 2015/2016 Herfstvakantie 19-10 t/m 23-10 Sint middag 04-12 middag Middag voor kerstvakantie 18-12 middag Kerstvakantie 21-12 t/m

Nadere informatie