VLAAMSE FEDERATIE HONDENSPORT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VLAAMSE FEDERATIE HONDENSPORT"

Transcriptie

1 VLAAMSE FEDERATIE HONDENSPORT TOESTELREGLEMENT AGILITY

2 2 VOLUME I: V.F.H. TOESTELREGLEMENT AGILITY REGLEMENT TOESTELLEN DEEL 1. TOESTELLEN, HINDERNISSEN, TERREINEN. TITEL 1. TOESTELLEN. Artikel 1. Algemene eisen der toestellen. 1. Enkel de in dit reglement vernoemde toestellen mogen gebruikt worden om hindernissen en / of parcours van agility samen te stellen. Het gebruik maken van meerdere, gelijke en / of dezelfde toestellen is toegestaan. Het meerzijdig gebruik is enkel toegestaan indien het toestel zich er toe leent. 2. Alle uitstekende of scherpe delen aan toestellen en toebehoren moeten afdoende afgerond zijn zodat noch de hond, noch de geleider er zich kunnen aan kwetsen. 3. Vaste delen moeten zodanig stabiel zijn dat ze niet heen en weer bewegen of vanzelf omvallen als de hond het toestel op een correcte wijze overschrijdt of door klimatologische oorzaken. 4. Alle toestellen moeten van een zodanige kleur- of kleurschakering voorzien zijn dat ze, zowel met de ondergrond als met elkaar fel contrasteren. 5. Alle loopvlakken moeten voldoende stroef zijn, zodat de hond er voldoende grip op heeft. Antisliplatjes dienen minimaal 0,1 m verwijderd te zijn van de scheidingslijn tussen loop- en raakvlakken, min 0,01 en maximaal 0,03 m boven het loopvlak uitsteken en niet afgerond te zijn.. 6. De raakvlakken dienen duidelijk met een contrasterende kleur aangeduid te zijn. Dit zowel op het loopvlak als op de zijkanten. Artikel 2. Afmetingen en eisen der toegelaten toestellen. 1. De tafel. Zij heeft een minimum bladmaat van 0,9 x 0,9 m en een maximum bladmaat van 1,2 x 1,2 m. Het blad ligt horizontaal en maximaal zo hoog als de maximale horde springhoogte van de desbetreffende klasse. Het tafeloppervlak moet van antislip worden voorzien. 2. De zigzag. Deze bestaat uit min. 8 en max. 12 paaltjes voor gevorderden, mini-, midi- en maxi-open klasse, veteranen en ploegen en uit 8 paaltjes voor beginnersklasse met een min. diameter van 0,015 m. en max. 0,04 m. bij een hoogte van min. 1 m. en maximaal 1,2 m. Ze staan tussen de 0,45 m en de 0,65 m uit elkaar, in een rechte lijn.

3 V.F.H. TOESTELREGLEMENT AGILITY 3 De A-schutting. Zij bestaat uit 2 rechthoekige delen die schuin tegen elkaar worden geplaatst. Elk deel is 0,9 m breed. Aan de basis mag dit 1,15 m zijn. Ze zijn beiden even lang en dit tussen de 2,75 m en de 3,2 m. Het hoogste punt is 1,9 m. De antisliplatjes zijn verplicht. Ze staan dwars op de looprichting steken max. 0,03 m en minimaal 0,01 m boven het loopvlak uit, zijn niet afgerond maar zijn wel even lang als het loopvlak breed is. Ze liggen max. 0,33 m uit elkaar en blijven minimaal 0,1 m verwijderd van de scheidingslijn tussen het raakvlak en het loopvlak. Ze moeten gelijk verdeelt zijn over het ganse oppervlak. De raakvlakken rijken tot 1,05 m hoog, gemeten vanaf de onderzijde van elk deel en komen op elk der delen voor. 3. De wip of schommel. Deze is tussen de 3,6 m en de 4,25 m lang en tussen de 0,3 m en 0,4 m breed. Het draaipunt is max. op 0,10 m onder het loopvlak. De hoogte ligt tussen de 0,6 en de 0,7 m. maar maximaal op 1/6 van de lengte van de plank. (bvb: Lengte plank = 3,6 m =>De max. hoogte van het draaipunt tot het grondvlak = 3,6 m : 6 = 0,6 m.) Een tegengewicht is zodanig geplaatst dat de loopplank kantelt met een gewicht van 1,5 kg geplaatst op de scheiding van het afgaand raakvlak en vanzelf weer keert. De op- en afstap hoogte van de loopplank mag max. 0,1 m zijn. De raakvlakken rijken tot 0,9 m ver, gemeten vanaf de uiteinden van de loopplank. De plank is stevig genoeg om een torsie- en plooivrije constructie te bekomen. Daar waar de steunen de grond raken mogen zij maximum 0,1 m buiten de breedte van de plank uitsteken en dit aan beide zijden. 4. De tunnel. Hij is rond met een diameter tussen de 0,5 en de 0,6 m. Hij is flexibel zodat hij in (een) bocht(en) kan gelegd worden. De lengte mag variëren tussen de 3,6 en de 4 m. De inloop- en de uitloopopening mogen ten hoogste 180 graden gedraaid zijn t.o.- v. elkaar.

4 4 V.F.H. TOESTELREGLEMENT AGILITY 5. De katteloop. zijn niet afgerond. Deze bestaat uit drie gelijke delen: een oplopend, een horizontaal en een aflopend. De hoogte van het horizontale deel t.o.v. het grondvlak is tussen de 1,2 en de 1,3 m. De lengte van de drie delen onderling is steeds gelijk en tussen de 3,6 en 4,2 m. De breedte mag schommelen tussen de 0,3 en de 0,4 m, maar is wel voor elk deel gelijk. De raakvlakken, rijken tot 0,9 m, gemeten vanaf de zijde van de op- en afloop die de grond raakt. De raakvlakken worden zowel op het loopvlak als op de zijkanten aangebracht. Eventuele anti-sliplatjes liggen max. 0,33 m uit elkaar en blijven minimaal 0,1 m verwijderd van de scheidingslijn tussen het raakvlak en het loopvlak. Ze moeten gelijk verdeelt zijn over het ganse oppervlak, steken maximaal 0,03 m en minimaal 0,01 m boven het loopvlak uit en 6. De slurf. De zak is gemaakt van slap en licht materiaal en heeft een diameter tussen de 0,6 m en 0,8 m. De totale lengte mag liggen tussen de 3,6 m en de 3,9 m. De toegang mag rond of poortvormig zijn. Respectievelijk met een diameter van 0,6 m of met een hoogte van 0,6 m. en een breedte tussen 0,6 m en 0,75 m. De lengte van de slurfingang is tussen de 0,45 m en 0,9 m. De uitloopzijde dient verankerd te zijn om het in de war raken van de zak te voorkomen. 7. De hoepel of band. Hij heeft een min. doorspring diameter tussen 0,375 m en 0,6 m en een min. breedte voor de rand van 0,05 m. De max. afstand aan de onderkant van de doorspring opening en het grondvlak is 0.65m voor maxi-open, 0,5 m voor midi- klasse en maxi gevorderden, en 0,4 m mini klasse, ploegen, veteranen en beginners. De ruimte rond de hoepel mag zowel open als gesloten van structuur zijn. De max. diepte van de hoepel is 0,2 m. Bij gebruik van een band moet aan de onderkant de ruimte tussen de 2 wanden dicht gemaakt of opgevuld zijn.

5 V.F.H. TOESTELREGLEMENT AGILITY 5 8. De horde. Horde met 2 aparte zijvleugels De horde is max. 0,65 m hoog (0,5 m voor midi-open en midi en maxi gevorderden, 0,4 m voor mini-open klasse, mini gevorderden, beginners, ploegen en veteranen) en minimaal 1,2 m breed. De zijvleugels moeten min. 0,3 m breed zijn bij een min. hoogte (het dichtst bij de horde) van 0,8 m., en minimaal 0,4 m aan de buitenzijde, dicht van structuur zodat de hond er zich niet kan in vastlopen of er doorheen lopen en voorzien zijn van contrasterende kleuren. De min. diameter van de springbalken is 0,03 m. en max. 0,05 m. De springbalken moeten in de hoogte kunnen worden verlegd naargelang de klassen en het bovenste deel moet omklapbaar of afwerpbaar zijn uitgevoerd. De aanwijzingen door de keurders gegeven bij de toestelkeuring dienen strikt te worden nagevolgd. 9. De bezembak. Deze is in wezen een horde, eventueel zonder zijvleugels. Enkel wordt de bovenste springbalk vervangen door een bezem, de haren omhoog gericht, en afwerpbaar of omklapbaar. De max. diepte van de bezem is 0,15 m. Verder gelden de maten van een horde. 10. De vertesprong. Horde uit 1 basisstuk Hij bestaat uit 4 of 5 segmenten. De lengte van de sprong, van het eerste tot over het laatste segment: mini-, midi-open, mini en midi gevorderden, beginners, veteranen en ploegen max. 0,75m, maxi gevorderden 1,2m andere klassen max. 1,5 m. Breedte van elk segment: 0,15 m. Voor het eerste segment: Hoogte vanaf de grond vooraan: 0,15 m. Hoogte achteraan vanaf de grond: 0,175 m. De lengte (breedte) van het 1e segment vooraan is 0,95 m en achteraan 1,05. Voor de volgende segmenten: hoogte van voor = hoogte achteraan voorgaand segment. Hoogte achteraan van een segment is altijd 0,025 m meer dan zijn hoogte vooraan. Zijn breedte vooraan is dezelfde als het voorgaande element achteraan. Achteraan is altijd 0,1 m meer dan zijn breedte vooraan. Hij wordt verplicht op de vier hoeken afgepaald met 4 paaltjes die tussen de 1 m en 1,2 m. hoog zijn.

6 6 V.F.H. TOESTELREGLEMENT AGILITY 11. De waterbak. De waterbak wordt gevormd door een waterdichte bak met de volgende afmetingen: 0,1 x (0,75 voor mini-, midi-open, mini en midi gevorderden, beginners, veteranen en ploegen) 1,2 m aan de buitenzijde x 1,2 m. (H x D x B). Opstaande randen zijn verboden. Deze worden afgeschermd met een halve ronde buis, de bolle kant naar boven gericht. De waterbak wordt op de vier hoeken afgepaald met 4 paaltjes die tussen 1 en 1,2 m. hoog zijn en er staat minimaal 0,05 m water in. De veiligheid van dit toestel zal streng door de keurders worden beoordeeld. Voorbeeld doorsnedetekning water afschermin 10 cm 10 cm Er mag (IF: verplicht) dwars over het water een horde van 40 cm hoogte worden geplaatst, zonder zijvleugels. Let op voor de vertematen bij mini-, midi-open, beginners, veteranen en ploegen. 12. De muur. Zij wordt gevormd door een hindernis, dicht van structuur of met 1 of 2 openingen, van max. 0,65 m. hoog (0,4 m voor (mini-open en mini-gevorderden, beginners, veteranen en ploegen, 0,5 m voor midi klassen en midi en maxi gevorderden) en min. 1,2 m. breed. De max. diepte is 0,2 m. De hindernis dient beschilderd te zijn in stenenpatroon en de bovenste rij "stenen", die max. 0,15 m. hoog mag zijn, en licht van constructie moeten afwerpbaar zijn. Liefst afgerond.

7 V.F.H. TOESTELREGLEMENT AGILITY De cavaletti. (niet interfederaal) Dit is een kleine, vaste horde waarvan de springbalk op 0,3 m. hoogte ligt. De steunen mogen maximaal 0,05 m. boven de springbalk uitsteken. Zijvleugels mogen niet worden aangebracht. De min. breedte is 1 m. De diameter van de springbalken ligt tussen de 0,04 en de 0,1 m. 14. De kruising. Deze bestaat uit een tafel met een hoogte tussen de 1,2 en 1,35 m. en een bladmaat van min. 0,9 x 0,9 tot 1,2 x 1,2 m. Aan elk van de vier zijden van het blad is er een loopplank voorzien van min. 3,6 m. en max. 4,2 m. lang, bij een breedte die ligt tussen de 0,3 en de 0,4 m. De loopvlakken van de op- of afloopplanken en het tafelblad dienen voldoende stroef te zijn. Desnoods voorzien van antisliplatjes. Deze zijn dwars op de looprichting geplaatst, max. 0,33 m. uit elkaar en even breed als de loopplanken en blijven 10 cm verwijderd van de scheiding tussen loopvlak en raakvlak. Boven deze loopplank steken zij maximaal 0,03 m. en minimaal 0,01 m uit en zijn niet afgerond. De 4 loopplanken zijn allen even breed en lang. Op elke loopplank (ook op de zijkant) wordt in een contrasterende kleur een raakvlak aangeduid dat tot op 0,9 m. moet rijken, te beginnen vanaf het uiteinde dat de ondergrond raakt.

8 8 V.F.H. TOESTELREGLEMENT AGILITY 15. De wensput. Putrand : De inwendige breedte is 1,2 m. De hoogte is 0,15 m lager dan de springbaar. De maximale sprongdiepte in het center is 0,6 m. De maximale hoogte van de springbaar is 0,65 m. voor maxi-open (0,4m voor beginners, mini-gevorderden, mini-open, veteranen en ploegen, en 0,5m voor midi- en maxi-gevorderden en midi-open) Het bovenoppervlak moet gesloten zijn en heeft een ovale vorm. (zonder hoeken). De doorspring hoogte is dus steeds minimaal 0,85 cm Het dak : Het laagste punt is 1,5 m hoog. (1,35 m. of 1,25 m). De diepte van het dak is steeds 0,6 m. Er mag niets in de breedte buiten de verticale steunen van het dak uitsteken De springbaar : Deze moet afwerpbaar zijn. De min. diameter van de springbalk is 0,03 m. en max. 0,05 m. TITEL 2. HINDERNISSEN. Artikel 1. Samenstelling der hindernissen. 1. De horde. 2. De oxer. Hij bestaat uit twee hordes die achter elkaar zijn geplaatst met een tussenruimte van 0,35 m. De achterste horde heeft verplicht zijvleugels en de springbalk ligt steeds 0,15 m. hoger dan deze op de voorste horde. De max. hoogte blijft zoals bij een horde. 3. De bezembak. 4. De triple-bar. Hij bestaat uit drie hordes die achter elkaar zijn geplaatst met een tussenruimte van 0,35 m. onderling. De achterste horde is de hoogste en heeft, net als de voorste zijvleugels. Tussen elke bovenste springbalk is 0,15 m. hoogteverschil. De max. hoogte blijft zoals bij een horde.

9 V.F.H. TOESTELREGLEMENT AGILITY 9 5. De muur. 6. De cavaletti s. Ze zijn als hindernis gelijk aan het toestel met dezelfde naam. Er worden er wel min. 4 en max. 6 achter elkaar geplaatst op een rechte lijn met een tussenruimte, gemeten in het midden van de springbalk, van 2 m. 7. De samengestelde horde. Mag niet worden opgesteld bij beginners. Zij geldt als een hindernis. Ze is samengesteld 3 hordes. Tussen elke hindernis is een ruimte van, voor MXG, Veteranen en MXO: 2,75 m en voor alle andere klassen 2 m., elk deel staat in een rechte lijn achter het vorige. 8. De waterbak. Over het water, in de breedte mag (IF: moet) een horde (0,4 m) worden geplaatst. 9. De hoepel. 10. De A-schutting. 11. De katteloop. 12. De wip of schommel. 13. De kruising. 14. De slurf. 15. De tunnel. 16. De zigzag. 17. De tafel. 18. De vertesprong. 19. De wensput.

10 10 V.F.H. TOESTELREGLEMENT AGILITY Artikel 2. Bijkomende benodigdheden. 1. De cijfers die de volgorde der hindernissen aanduiden zijn min. 0,05 x 0,12 m. (B x H). De cijfers gaan van 1 t.e.m. 20 en de letters A,B,C en D. Voldoende materiaal om toestellen stabiel te kunnen verankeren. Artikel 3. Grafische voorstelling der hindernissen. 1. De in dit reglement gebruikte grafische voorstelling der hindernissen zijn de enige toegelaten voorstellingen. Op de tekening wordt het aantal punten weergegeven dat die hindernis bij foutloos afwerken ervan kan opbrengen bij gokparcours.!! het pauzevak bestaat niet meer!! 2-Horde 2 - Vertesprong 4-Wip 2-Oxer 8-Weef 4 - A-schutting 2-Triplebar 2 - Cavaletti (totaal) 2-Slurf 2 - Bezembak 5 - Pauzevak (finnish) 2 - Tunnel 2 - Muur 5 - Tafel (finnish) 2-Band 2-Waterbak 4 - Katteloop 2x4 - Kruising 2-Wensputje

11 V.F.H. TOESTELREGLEMENT AGILITY 11 TITEL 3. TERREINEN. Artikel 1. Ondergrond of loopvlak. 1. Alle loopvlakken moeten voldoende stroef zijn. De hond en geleider moeten voldoende grip hebben. Voor buitenterreinen geldt dit voor alle weersomstandigheden. De geleider moet wel aangepast schoeisel dragen, al zijn spikes en ander schoeisel met scherpe uitsteeksels uit veiligheidsoverwegingen voor de hond verboden. 2. De ondergrond moet voldoende veerkrachtig zijn. Beton, betontegels en andere niet veerkrachtige materialen zijn ten strengste verboden. 3. De ondergrond moet vlak zijn. Grasvelden in terrasvorm e.d. zijn verboden. Hellingen van max. 5% zijn toegestaan. Hierop mogen de hindernissen enkel waterpas en bergopwaarts worden genomen. 4. Alle puntige, scherpe of andere voorwerpen die in of op de grond zitten zullen voorwerp uitmaken ter afkeuring van het terrein. Springputten, grachten e.d. moeten met een afsluiting van minimaal 1 m. hoogte worden afgeschermd of dicht gelegd kunnen worden met een overspanning die sterk genoeg is om geleider en hond, zonder de minste problemen te kunnen dragen. Artikel 2. Terreinafmetingen. 1. De minimum afmeting van een wedstrijdterrein is bepaald op 500 m² (IF: 800 m², IF kampioenschap 1200 m²), en dit met een zijde van min. 15 m. Een afzonderlijk inspringterrein wordt aanbevolen. Vaste hindernissen mogen niet meer dan 10 % van het totale terreinoppervlakte innemen. Artikel 3. Afsluitingen, afschermingen en afstanden. 1. Het terrein moet afgesloten zijn met een omheining die min. 0,8 m. hoog is en zodanig dicht van structuur dat de hond er zich niet kan in vastlopen. Het publiek of vreemden aan de op dat moment gehouden proef mogen niet binnen deze omheining postvatten. 2. Afschermingen van obstakels moeten min. 1 m. hoog zijn en het liefst in een felle kleur. Putten moeten of, afgeschermd zijn als hiervoor vermeld of plat worden afgedekt met een overspanning die sterk genoeg is om zonder problemen hond en geleider te kunnen dragen. 3. Zijvleugels en alle bijstukken van hindernissen moeten minimaal 0,8 m. hoog zijn, het dichtst bij het toestel, en 0,4 m aan de buitenkant, dicht genoeg van structuur zodat de hond er zich niet kan in vastlopen of er door heen kan lopen en voorzien zijn van contrasterende kleuren en tussen de 0,3 en 1 m. breed zijn. De aanwijzingen gegeven door de keurders bij de toestelkeuring dienen strikt nagevolgd te worden. 4. Tussen het einde van een hindernis en het begin van de volgende moet er minimaal 4 m. zijn, behalve voor het begin van de slurf of de tunnel in alle klassen behalve beginners. Het moet voor alle geleiders mogelijk zijn, zonder moeite, tussen de hindernissen te lopen.

12 12 V.F.H. TOESTELREGLEMENT AGILITY 5. Indien het wedstrijdterrein overdekt is mag het laagste punt van het plafond niet lager zijn dan 4 m. boven het hoogste punt van het loopvlak. De eventuele daksteunen die op het oppervlak van het wedstrijdterrein zouden staan moeten afgeschermd worden zoals "obstakels".

Checklist toestellen Commissie Agility, Raad van Beheer 1

Checklist toestellen Commissie Agility, Raad van Beheer 1 Hoogtesprong Vleugels De staander moet tenminste 100cm hoog zijn. Het begin van de vleugel begint op tenminste 75 cm hoogte op de staander. De breedte van de vleugel is 40 tot 60 cm. Het mag niet mogelijk

Nadere informatie

Checklist toestellen 2016 Commissie Agility, Raad van Beheer 1

Checklist toestellen 2016 Commissie Agility, Raad van Beheer 1 Hoogtesprong Hoogte L: 55-60 cm, M: 35-40 cm, S: 25-30 cm Vleugels De staander moet tenminste 100cm hoog zijn. Het begin van de vleugel begint op tenminste 75 cm hoogte op de staander. De breedte van de

Nadere informatie

Pagina 1 van 4 KNK CYNOPHILIA

Pagina 1 van 4 KNK CYNOPHILIA sprong Muur Breedtesprong Slalom Vleugels De staander moet tenminste 100cm hoog zijn. Het begin van de vleugel begint op tenminste 75 cm hoogte op de staander. De breedte van de vleugel is 40 tot 60 cm.

Nadere informatie

FHN Reglementen. Behendigheid Toestellen

FHN Reglementen. Behendigheid Toestellen FHN Reglementen Behendigheid Toestellen Behendigheid Toestellen versie 2009 INHOUDSOPGAVE Blz. DE TOESTELLEN 3 FIGUUR 1: Hoogtesprongen 8 FIGUUR 2: De Muur 9 FIGUUR 3: De Borstelsprong 10 FIGUUR 4: De

Nadere informatie

Checklist toestellen 2018

Checklist toestellen 2018 TOESTEL ONDERDELEN EISEN AKKOORD Hoogtesprong Hoogte L: 55-60 cm, M: 35-40 cm, S: 25-30 cm Vleugels De staander moet tenminste 100cm en maximaal 120 cm hoog zijn. Het begin van de vleugel begint op tenminste

Nadere informatie

AGILITY REGLEMENTEN Inleiding Definitie.

AGILITY REGLEMENTEN Inleiding Definitie. AGILITY REGLEMENTEN 0.0. Inleiding. 0.1. Definitie. Agility is een discipline van de hondensport die te vergelijken is met jumping bij paardensport. Het parcours omvat een aantal hindernissen die de hond

Nadere informatie

AGILITY INTERFEDERALE REGLEMENTEN

AGILITY INTERFEDERALE REGLEMENTEN AGILITY INTERFEDERALE REGLEMENTEN 0.0. Inleiding. 0.1. Definitie. Agility is een discipline van de hondensport die te vergelijken is met jumping bij paardensport. Het parcour omvat een aantal hindernissen

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Agility

Wedstrijdreglement Agility Wedstrijdreglement Agility 1 Vlaamse Federatie voor Hondensport 2 Inhoudsopgave 1 Wat is agility... 4 2 Algemene reglementering... 4 2.1 Voorwaarden om te mogen deelnemen aan wedstrijden... 4 2.2 De parcoursen...

Nadere informatie

Handleiding STEWARDING

Handleiding STEWARDING Handleiding STEWARDING Editie 2012 (Beknopte handleiding opgemaakt door Muriel Coppin (LRV) in samenwerking met Francis Michielsens.) UPDATE 1 april 2012 Handleiding stewarding 1 STEWARDING DOEL - Het

Nadere informatie

Inspectievoorschriften Visuele inspectie: Afhankelijk van de intensiteit van het gebruik maandelijks tot wekelijks.

Inspectievoorschriften Visuele inspectie: Afhankelijk van de intensiteit van het gebruik maandelijks tot wekelijks. Gebruikshandleiding art.nr. GP100 "Evenwichtsparcours om in gras of bosgrond te plaatsen" ( versie 2017-05) de meest recente versie is steeds te vinden op www.govaplast.com tranche d'age 1 12 age range

Nadere informatie

Gecombineerd toestel. Vragen over de huidige toestand OK Niet OK. FC* Beschrijving - Commentaar. 1. Conform de EN-norm Permanente markering

Gecombineerd toestel. Vragen over de huidige toestand OK Niet OK. FC* Beschrijving - Commentaar. 1. Conform de EN-norm Permanente markering Vragen over de huidige toestand Niet 1. Conform de EN-norm 1176 Is op het speeltoestel een markering aangebracht dat het in overeenstemming met de NBN/EN-norm 1176 is of kan de fabrikant een geschreven

Nadere informatie

Richtlijnen ontwerp en bouw cross-country parcoursen 2011

Richtlijnen ontwerp en bouw cross-country parcoursen 2011 Richtlijnen ontwerp en bouw cross-country parcoursen 2011 doelstelling klasse B Paard/pony vertouwenen ontwikkelen. Ruiter rijervaring opdoen. Dit leerproces moet een goede basis zijn om zich verder in

Nadere informatie

Commissie Commissarissen & Reglementen

Commissie Commissarissen & Reglementen Kennis van de afmetingen van de fiets is nood-zakelijk en behoort tot de basiskennis van de commissarissen. De UCI-reglementen zijn beschikbaar op ww.uci.ch in Deel 1, Algemene organisatie van de wielersport

Nadere informatie

Systeemomschrijving Plateau 2.0

Systeemomschrijving Plateau 2.0 Systeemomschrijving Plateau 2.0 Mei 2017 Systeemomschrijving Plateau 2.0 Mei 2017 Definitie: varkenshok met Een hok waarin varkens vrij beschikken over twee verblijfsniveaus, één op de begane grond en

Nadere informatie

VN/ECE Reglement nr. 73 zijafscherming

VN/ECE Reglement nr. 73 zijafscherming VN/ECE Reglement nr. 73 zijafscherming VN/ECE Reglement nr. 73 zijafscherming 2.1 2.2 2.3 2.4 R 2,5 min 25 max 150 max 250 min 30 max Buitenzijde laadeenheid 1.3 1.2 3.1 3.2 5.2 Zijaanzicht 2.1 2.2 2.3

Nadere informatie

Programma van Eisen en Wensen BBT Testbaan

Programma van Eisen en Wensen BBT Testbaan Programma van en en Wensen BBT Testbaan 1. BBT Testbaan Medewerkers van de brandweer worden periodiek medisch en fysiek gekeurd. Dit Periodiek Preventief Medisch Onderzoek (PPMO) bestaat uit de volgende

Nadere informatie

Handleiding STEWARDING

Handleiding STEWARDING Handleiding STEWARDING Editie 2018 UPDATE 1 maart 2018 * Opm: afstanden zijn bedoeld voor wedstrijden voor paarden. Voor pony s moet met enige ervaring de filosofie worden doorgetrokken naar de betreffende

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE POLITIEHOND VERENIGING Opgericht 1907 - Beschermheer: Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven

KONINKLIJKE NEDERLANDSE POLITIEHOND VERENIGING Opgericht 1907 - Beschermheer: Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven KONINKLIJKE NEDERLANDSE POLITIEHOND VERENIGING Opgericht 1907 - Beschermheer: Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven EISEN KEURINGSTERREINEN POLITIEHOND 1 Eisen voor keuringsterreinen 2007 Politiehond 1 algemeen

Nadere informatie

Gebruikshandleiding art.nr. GP100 Evenwichtsparcours om in gras of bosgrond te plaatsen (versie )

Gebruikshandleiding art.nr. GP100 Evenwichtsparcours om in gras of bosgrond te plaatsen (versie ) Gebruikshandleiding art.nr. GP100 Evenwichtsparcours om in gras of bosgrond te plaatsen (versie 2019-02) De meest recente versie is steeds te vinden op www.govaplast.com. GP100 Van dit speeltoestel bestaat

Nadere informatie

K. K. U. S. H. - sectie 4C AGILITY-REGLEMENT VAN DE F. C. I. MET AANVULLINGEN VAN HET BELGISCH REGLEMENT

K. K. U. S. H. - sectie 4C AGILITY-REGLEMENT VAN DE F. C. I. MET AANVULLINGEN VAN HET BELGISCH REGLEMENT 1 K. K. U. S. H. - sectie 4C AGILITY-REGLEMENT VAN DE F. C. I. MET AANVULLINGEN VAN HET BELGISCH REGLEMENT INHOUD: DEEL 1: Agility-reglement van de F.C.I. 1. PARCOURS 1.1. Algemeenheden 1.2. Vorm van het

Nadere informatie

Uw eigen broedhok bouwt u zo

Uw eigen broedhok bouwt u zo 1 Zelf aan de slag Uw eigen broedhok bouwt u zo Dit hebt u nodig: spijkertjes schroeven 3,5 x 30 mm schroeven 3,5 x 10 mm 2 scharnieren 7 x 7 cm 2 eierkist-sluitingen 1 drukschakelaar met maakcontact elektriciteitsdraad

Nadere informatie

Montage Alle onderdelen worden compleet voorgemonteerd geleverd. (de gebogen loopbalken in 2 delen, incl. Rvs montageschroeven Torx 25)

Montage Alle onderdelen worden compleet voorgemonteerd geleverd. (de gebogen loopbalken in 2 delen, incl. Rvs montageschroeven Torx 25) Gebruikshandleiding art.nr. GP99 "Evenwichtsparcours op verharding te plaatsen" (versie 2017-05) de meest recente versie is steeds te vinden op www.govaplast.com tranche d'age 1 12 age range GP99 7

Nadere informatie

Het gebruik van het opmeettoestel en het bepalen van morfologische uitzonderingen.

Het gebruik van het opmeettoestel en het bepalen van morfologische uitzonderingen. Het gebruik van het opmeettoestel en het bepalen van morfologische uitzonderingen. UCI Fietsmetingen Het kennen van de afmetingen van de fiets is nog steeds noodzakelijk. Het opmeettoestel is enkel een

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK Montage-instructies voor cassetteschermen ALVORENS U VAN UW ROLLUIK KUNT GAAN GENIETEN DIENT U EERST HET ROLLUIK TE MONTEREN INHOUD VERPAKKING VERPAKKING 1 1. PANTSER IN KAST

Nadere informatie

Reglementsaanpassingen cq correcties op reeds gepubliceerd Veiligheids- en Technisch Reglement op 9 december 2013 Wijziging No.01

Reglementsaanpassingen cq correcties op reeds gepubliceerd Veiligheids- en Technisch Reglement op 9 december 2013 Wijziging No.01 Reglementsaanpassingen cq correcties op reeds gepubliceerd Veiligheids- en Technisch Reglement op 9 december 2013 Wijziging No.01 ARTIKEL 253 (pagina 26) is tekening 253-29 weggevallen, hieronder de tekening:

Nadere informatie

Stanza Terrasoverkapping Assemblage- en montagehandleiding

Stanza Terrasoverkapping Assemblage- en montagehandleiding Assemblage- en montagehandleiding * * A T T E N T I E * * AVZ kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele voorkomende fouten in deze handleiding, noch voor eventuele nadelige gevolgen die uit

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41 Montage-instructie Rolluik RV40 - RV41 Inhoud verpakking 1 1. pantser in kast 2. bediening a. handbediening: koord- of bandopwinder b. elektrisch: schakelaar + stekker c. afstandbediend: afstandbediening

Nadere informatie

Bijlage: Vaste toegangsmiddelen

Bijlage: Vaste toegangsmiddelen Bijlage: Vaste toegangsmiddelen Inleiding Onder vaste toegangsmiddelen vallen werkbordessen, looppaden, trappen, trapladders, vaste ladders en balustraden. De Europese geharmoniseerde normserie NEN-EN-ISO

Nadere informatie

3.3 Kimfixatie. 3.3.1 Kimfixatie Algemeen

3.3 Kimfixatie. 3.3.1 Kimfixatie Algemeen 3.3 Kimfixatie 3.3.1 Kimfixatie Algemeen De EPDM folie moet mechanisch bevestigd worden op iedere plaats waar de folie onderbroken wordt of een hoekverandering ondergaat die groter is dan 15% zoals bij

Nadere informatie

K. K. U. S. H. - sectie 4C AGILITY-REGLEMENT VAN DE F. C. I. MET AANVULLINGEN VAN HET BELGISCH REGLEMENT

K. K. U. S. H. - sectie 4C AGILITY-REGLEMENT VAN DE F. C. I. MET AANVULLINGEN VAN HET BELGISCH REGLEMENT 1 K. K. U. S. H. - sectie 4C AGILITY-REGLEMENT VAN DE F. C. I. MET AANVULLINGEN VAN HET BELGISCH REGLEMENT INHOUD: DEEL 1: Agility-reglement van de F.C.I. 1. PARCOURS 1.1. Algemeenheden 1.2. Vorm van het

Nadere informatie

Sunstock Holland. Assemblagehandleiding. Castor

Sunstock Holland. Assemblagehandleiding. Castor Sunstock Holland Assemblagehandleiding Castor Inhoud Handleiding Castor 3 Algemene informatie Castor 4 Assemblage-instructie Castor 9 Assemblage-instructie Castor, spie afdichting (optioneel) 1 Attentie:

Nadere informatie

PTV hindernis beschrijvingen basis -TREC

PTV hindernis beschrijvingen basis -TREC PTV hindernis beschrijvingen basis -TREC Versie 1, 2015 NHAV 1 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Acht rijden met één hand 4 2 Achterwaarts naast het paard 5 3 Achterwaarts te paard 6 4 Afsprong naast het paard

Nadere informatie

Panelen van bekleed staal (plastisol, polyester, polyurethaan, PVDF, ). Gemakkelijk te plaatsen en bestand tegen de tand des tijds.

Panelen van bekleed staal (plastisol, polyester, polyurethaan, PVDF, ). Gemakkelijk te plaatsen en bestand tegen de tand des tijds. Panelen van bekleed staal (plastisol, polyester, polyurethaan, PVDF, ). Gemakkelijk te plaatsen en bestand tegen de tand des tijds. S Het Dakpan-Paneel is een product van de nv ROBS PRODUCTKENMERKEN Gebruik

Nadere informatie

Vlaamse Federatie Hondensport

Vlaamse Federatie Hondensport Vlaamse Federatie Hondensport INWENDIG REGLEMENT AGILITY Versie 2009 pagina 2 VOLUME I: INWENDIG REGLEMENT AGILITY. DEEL 1. WEDSTRIJDBEPALINGEN. TITEL 1. LEDEN, WEDSTRIJDCHRONOLOGIE. Artikel 1. Aansluiting.

Nadere informatie

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC MONTAGEHANDLEIDING BELANGRIJKE INFORMATIE Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC Lees de hele handleiding aandachtig. Als de hierin vermelde instructies niet worden opgevolgd, is

Nadere informatie

Waak en verdediging P 2

Waak en verdediging P 2 Waak en verdediging P 2 Gemaakt door NVDV vzw op 23-01-2017 Aanval De aanval bij de P 2 moet los gebeuren. De begeleider en de hond nemen plaats achter een gemerkt punt of een lijn. Hun positie is maximum

Nadere informatie

Waak en verdediging P 2

Waak en verdediging P 2 Waak en verdediging P 2 Gemaakt door NVDV vzw op 01/03/2016 Aanval De aanval bij de P 2 moet los gebeuren. De begeleider en de hond nemen plaats achter een gemerkt punt of een lijn. Hun positie is maximum

Nadere informatie

HET OPMETEN VAN FIETSEN

HET OPMETEN VAN FIETSEN HET OPMETEN VAN FIETSEN. UCI-REGLEMENTERING FIETSEN Kennis van de afmetingen van de fiets is noodzakelijk en behoort tot de basiskennis van de commissarissen. De UCI-reglementen zijn beschikbaar op ww.uci.ch

Nadere informatie

1. DOEL EN GEBRUIK. Op de eerste transportband wordt een grote vultrechter geplaatst (figuur 1). Deze houdt het gestorte materiaal op de band.

1. DOEL EN GEBRUIK. Op de eerste transportband wordt een grote vultrechter geplaatst (figuur 1). Deze houdt het gestorte materiaal op de band. 1. DOEL EN GEBRUIK De transportband is ontworpen voor het transporteren van vaste (niet-vloeibare) en niet-gevaarlijke materialen zoals zand, steenslag, puin, landbouwgewassen e.a.. Het te verplaatsen

Nadere informatie

vastnagelt. Voor het nagelen is het aangewezen hulp in te schakelen. Deze persoon verschillende delen vasthouden tijdens het nagelen.

vastnagelt. Voor het nagelen is het aangewezen hulp in te schakelen. Deze persoon verschillende delen vasthouden tijdens het nagelen. Bouwplan dakenkoffer 2 De dakenkoffer bestaat uit verschillende onderdelen: de onderbouw (de koffer zelf, in de vorm van een huis), de bovenbouw (de dakconstructie) en een deksel. De dakconstructie is

Nadere informatie

1. Reglement Wijzigingen reglement Mededelingen ruiters Buiten wedstrijd in de klasse 3 welke licentie. 5.

1. Reglement Wijzigingen reglement Mededelingen ruiters Buiten wedstrijd in de klasse 3 welke licentie. 5. 1. Reglement 2018 2. Wijzigingen reglement 2018 3. Mededelingen ruiters 2018 4. Buiten wedstrijd in de klasse 3 welke licentie. 5. Licentie J15 is afgeschaft, wat mag een J16 rijden. 6. Jonge paarden hoogten

Nadere informatie

Handleiding: aanleg van een buitenbolbaan voor de krulbolsport

Handleiding: aanleg van een buitenbolbaan voor de krulbolsport Handleiding: aanleg van een buitenbolbaan voor de krulbolsport Een buitenbolbaan is niet in één dag aangelegd. In deze handleiding worden alle facetten behandeld die nodig zijn om een buitenbolbaan aan

Nadere informatie

FOD Binnenlandse Zaken A.D. Civiele Veiligheid

FOD Binnenlandse Zaken A.D. Civiele Veiligheid MINISTERIEEL BESLUIT VAN 6 JULI 1998 HOUDENDE VASTSTELLING VAN DE UITERLIJKE KENMERKEN VAN DE VOERTUIGEN DIE INGEZET WORDEN IN DE DRINGENDE GENEESKUNDIGE HULPVERLENING. (B.S. 09.07.1998) De Vice-Eerste

Nadere informatie

Commissie Commissarissen & Reglementen

Commissie Commissarissen & Reglementen Kennis van de afmetingen van de fiets is nood-zakelijk en behoort tot de basiskennis van de commissarissen. De UCI-reglementen zijn beschikbaar op ww.uci.ch in Deel 1, Algemene organisatie van de wielersport

Nadere informatie

FICHE UITRUSTING VAN DE ARBEIDSPLAATSEN

FICHE UITRUSTING VAN DE ARBEIDSPLAATSEN FICHE UITRUSTING VAN DE ARBEIDSPLAATSEN Afmetingen van lokalen en werkruimten : de lokalen zijn tenminste 2,5 m hoog (de delen die geen 2,5 m hoogte bereiken worden niet meegeteld voor de bepaling van

Nadere informatie

1.29 Richtlijnen 7 tegen 7. 1.29.1 Pupillen

1.29 Richtlijnen 7 tegen 7. 1.29.1 Pupillen 1.29 Richtlijnen 7 tegen 7 1.29.1 Pupillen Afmetingen Het speelveld moet rechthoekig zijn. De lengte mag variëren tussen 60 en 70 meter. De breedte tussen 42,5 en 55 meter. Aanbevolen wordt een lengte-/breedtefactor

Nadere informatie

Schommel. Vragen over de huidige toestand OK Niet OK. FC* Beschrijving - Commentaar. 1. Conform de EN-norm Permanente markering

Schommel. Vragen over de huidige toestand OK Niet OK. FC* Beschrijving - Commentaar. 1. Conform de EN-norm Permanente markering 1. Conform de EN-norm 1176 Is op het speeltoestel een markering aangebracht dat het in overeenstemming met de NBN/EN-norm 1176 is of kan de fabrikant een geschreven attest afleveren dat het toestel in

Nadere informatie

Lariks Douglas hout aanbouw met Polycarbonaatplaten dak

Lariks Douglas hout aanbouw met Polycarbonaatplaten dak Lariks Douglas hout aanbouw met Polycarbonaatplaten dak Stappenplan voor Lariks Douglas houten aanbouw met Polycarbonaatplaten dak. Product: https://gadero.nl/aanbouw-veranda-hout-met-helder-polycarbonaat/

Nadere informatie

Langer thuis wonen! GRIPO ALU grijppaal voor een gemakkelijker dagelijks leven. Functionele hulpmiddelen

Langer thuis wonen! GRIPO ALU grijppaal voor een gemakkelijker dagelijks leven. Functionele hulpmiddelen Langer thuis wonen! GRIPO ALU grijppaal voor een gemakkelijker dagelijks leven Functionele hulpmiddelen www.prestonability.com Één systeem - ontelbare mogelijkheden GRIPO ALU een veilige ondersteuning

Nadere informatie

INBOUWHANDLEIDING FONTEYN LUXURY POOLS. Type: Tenerife Afmeting: 500 x 300 x 145

INBOUWHANDLEIDING FONTEYN LUXURY POOLS. Type: Tenerife Afmeting: 500 x 300 x 145 INBOUWHANDLEIDING FONTEYN LUXURY POOLS Type: Tenerife Afmeting: 500 x 300 x 145 Belangrijke voorwaarden Deze inbouwhandleiding moet in ieder detail nauwkeurig worden opgevolgd. Het is aan de inbouwspecialist

Nadere informatie

De bouwonderdelen bij dit nummer

De bouwonderdelen bij dit nummer De bouwonderdelen bij dit nummer Bij deze aflevering ontvangt u houten latten voor de verschansingen en onderdelen voor het dekbeslag. Gevormde houten onderdelen 0 roosterelementen, 33 mm lang rondhout

Nadere informatie

ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een collector gemonteerd op panlatten.

ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een collector gemonteerd op panlatten. ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een gemonteerd op panlatten. Leverancier van alternatieve oplossingen voor water, warmte comfort en stroom Tel: 058-288 47 39 / Fax 058-288 92 98 PLAATSING VAN

Nadere informatie

MODULAIRE TUINTREDE. Productinformatie. Toepassingen. Eigenschappen. Beschikbare modules

MODULAIRE TUINTREDE. Productinformatie. Toepassingen. Eigenschappen. Beschikbare modules Toepassingen Tuintrap Eigenschappen Modules om rechte en draaiende tuintrappen te bouwen Treden vervaardigd van met glasvezel versterkt polypropyleen Lichtgewicht modules Makkelijk en snel te plaatsen:

Nadere informatie

Gebruikshandleiding art.nr. GP99 Evenwichtsparcours om op verharding te plaatsen (versie )

Gebruikshandleiding art.nr. GP99 Evenwichtsparcours om op verharding te plaatsen (versie ) Gebruikshandleiding art.nr. GP99 Evenwichtsparcours om op verharding te plaatsen (versie 2019-02) De meest recente versie is steeds te vinden op www.govaplast.com. GP 99 Van dit speeltoestel bestaat een

Nadere informatie

DE KAATSHANDSCHOEN: LASTENBOEK (jaar 2019) bestemd voor de handschoenfabrikanten 1. Handschoen die vervaardigd mag worden : Enkel de handschoen van

DE KAATSHANDSCHOEN: LASTENBOEK (jaar 2019) bestemd voor de handschoenfabrikanten 1. Handschoen die vervaardigd mag worden : Enkel de handschoen van DE KAATSHANDSCHOEN: LASTENBOEK (jaar 2019) bestemd voor de handschoenfabrikanten 1. Handschoen die vervaardigd mag worden : Enkel de handschoen van het type 2019 mag vervaardigd worden. Het is verboden

Nadere informatie

Slijpmal voor messen SVM-45

Slijpmal voor messen SVM-45 Slijpmal voor messen SVM-45 MESSEN Minimumlengte lemmet 60 mm. RECHTE TREKMESSEN Positie van de machine Opm. Zorg dat de slijpmachine niet te hoog staat bij het slijpen van messen. Afhankelijk van uw lengte

Nadere informatie

Besteksomschrijving;

Besteksomschrijving; Besteksomschrijving; BELUmat beluchtingsmat Ter bevordering van de zuurstofvoorziening en om de bodemgassen af te voeren dient gebruik gemaakt te worden van een driedimensionale nylon structuurmat, dikte

Nadere informatie

Voorafgaand aan de installatie:

Voorafgaand aan de installatie: Gefeliciteerd met de aankoop van uw Neodeck terras! Daar Neodeck een vrij nieuw product is en toch specifieke montagerichtlijnen vereist, vindt u hieronder alle nodige info : Voorafgaand aan de installatie:

Nadere informatie

Zelf een kinderbed maken - HORNBACH

Zelf een kinderbed maken - HORNBACH Pagina 1 van 7 Zelf een kinderbed maken - HORNBACH Dit heb je nodig voor jouw project! Materialen Gereedschap 360 x JD Plus spaanplaatschroef verzonken kop 4 x 40 mm 70 x JD Plus spaanplaatschroef verzonken

Nadere informatie

INSTALLATIE-INSTRUCTIES

INSTALLATIE-INSTRUCTIES ALGEMEEN Deze installatie-instructies zijn alleen van toepassing op de hieronder vermelde ROTO-bouwproducten: Regenwateropslagtanks Afvalwaterzuiveringsinstallatie Olieafscheiders Vetafscheiders Pompstations

Nadere informatie

Verplaatsbare voetbaldoelen

Verplaatsbare voetbaldoelen Ministerie van Economische Zaken Dienst Productveiligheid Veiligheidsgids nr. 1 Verplaatsbare voetbaldoelen 2002 Deze veiligheidsgids werd opgesteld door de Dienst Productveiligheid van het Ministerie

Nadere informatie

Montagehandleiding Luxalon Plafond Type: 300L

Montagehandleiding Luxalon Plafond Type: 300L Montagehandleiding Luxalon Plafond Type: 300L Voor een optimaal resultaat heeft u een aantal eenvoudige gereedschappen nodig: - Scherp mes, bijvoorbeeld een hobbymes (voor het op maat snijden van de lamellen)

Nadere informatie

ARMACOMFORT MONTAGEHANDBOEK. T. +49 (0)

ARMACOMFORT MONTAGEHANDBOEK.   T. +49 (0) ARMACOMFORT MONTAGEHANDBOEK T. +49 (0) 251 7603-0 info@armacell.com www.armacell.eu 03 ArmaComfort Montagehandboek Inhoud Gereedschappen voor het verwerken en installeren van ArmaComfort... 04 Leidingen

Nadere informatie

CIRCULAIRE. Technische voorwaarden waaraan de burgerlijke helihavens moeten voldoen.

CIRCULAIRE. Technische voorwaarden waaraan de burgerlijke helihavens moeten voldoen. KONINKRIJK BELGIE MINISTERIE VAN VERKEER EN INFRASTRUCTUUR Bestuur van de Luchtvaart CIRCULAIRE CIR/GDF-02 Datum : 07/83 Uitgave : 4 Betreft : Technische voorwaarden waaraan de burgerlijke helihavens moeten

Nadere informatie

B. Woningafscherming. a. Profielenoverzicht I. ROLLUIKEN I. LAMELLEN STORVINYL P 958 P 3801 P 951 P 299 LUXOR P 293 EXTRA P 3800 P 292 MINI

B. Woningafscherming. a. Profielenoverzicht I. ROLLUIKEN I. LAMELLEN STORVINYL P 958 P 3801 P 951 P 299 LUXOR P 293 EXTRA P 3800 P 292 MINI Z B. Woningafscherming I. ROLLUIKEN I. LAMELLEN a. Profielenoverzicht STORVINYL 13.5 P 958 11 14.5 9.5 8 40 P 292 MINI 14.5 P 966 (INOX) 293 P 971 (INOX) 299 P 972 299 60 37 55 50 50 P 293 EXTRA P 3800

Nadere informatie

STAD AALST BIJZONDER PLAN VAN AANLEG NR. 16 AALST - HEILIG HARTLAAN

STAD AALST BIJZONDER PLAN VAN AANLEG NR. 16 AALST - HEILIG HARTLAAN STAD AALST BIJZONDER PLAN VAN AANLEG NR. 16 AALST - HEILIG HARTLAAN PROVINCIE OOST-VLAANDEREN STAD AALST BIJZONDER PLAN VAN AANLEG NR. 16 H. HARTLAAN STEDEBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Art. 1 : Algemeenheden

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Technische bepalingen tennisterrein

Tennis Vlaanderen Technische bepalingen tennisterrein Tennis Vlaanderen Technische bepalingen tennisterrein Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Montage-instructie Screens V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlager voorzien van neopreen (of ritslager) c. voorprofiel 3. montageset

Nadere informatie

FIETSMETINGEN BIJ WIELERWEDSTRIJDEN (Meten is weten )

FIETSMETINGEN BIJ WIELERWEDSTRIJDEN (Meten is weten ) FIETSMETINGEN BIJ WIELERWEDSTRIJDEN (Meten is weten ) Versie 17-01-2016 Bronnen: UCI/KNWU 1 Inhoud Nieuwe wijzigingen regels per 1-1-2016 De fiets Positie zadel Traditioneel stuur Tijdritstuur Tijdritfietsen

Nadere informatie

Verplaatsbare voetbaldoelen

Verplaatsbare voetbaldoelen FEDERALE OVERHEIDSDIENST ECONOMIE, K.M.O., MIDDENSTAND & ENERGIE KWALITEIT EN VEILIGHEID Afdeling Veiligheid Dienst Productveiligheid Veiligheidsgids nr. 1 Verplaatsbare voetbaldoelen 2002 Deze veiligheidsgids

Nadere informatie

Triple Solar PVT Paneel

Triple Solar PVT Paneel Triple Solar PVT Paneel Montagehandleiding bij pannendak Onderdelen Triple Solar PVT panelen RVS dakhaken (minimaal 1 dakhaak per meter) Triplex/multiplex planken (ter versteviging van het dakbeschot)

Nadere informatie

Begripsvragen: kracht en krachtmoment

Begripsvragen: kracht en krachtmoment Handboek natuurkundedidactiek Hoofdstuk 4: Leerstofdomeinen 4.2 Domeinspecifieke leerstofopbouw 4.2.1 Mechanica Begripsvragen: kracht en krachtmoment 1 Meerkeuzevragen Kracht 1 [H/V] Een boek ligt stil

Nadere informatie

Zenturo en Zenturo Super installeren als gevulde wand

Zenturo en Zenturo Super installeren als gevulde wand Zenturo en Zenturo Super installeren als gevulde wand Bij de installatie van Zenturo en Zenturo Super als gevulde wand houdt u best rekening met enkele veiligheidsmaatregelen. Het toevoegen van vulling

Nadere informatie

Categorie A: verbeteren van de toegankelijkheid in de woning

Categorie A: verbeteren van de toegankelijkheid in de woning Technische nota Categorie A: verbeteren van de toegankelijkheid in de woning 1. Drempels / dorpels Algemeen: - Voor de toegangsdeur dient een vlak opstelvlak van minimum 1,20 x 1,50 m te worden voorzien.

Nadere informatie

Montagehandleiding: Rolluiken

Montagehandleiding: Rolluiken Montagehandleiding: Rolluiken Montage-instructie Rolluik Inhoud Verpakking 1 1 1. Pantser in de kast 2. Bediening a. Handbediening: Koord- of bandopwinder b. Elektrisch: Schakelaar + stekker c. Afstandbediend:

Nadere informatie

Deel 2 Specifieke technische gegevens per kleidakpan

Deel 2 Specifieke technische gegevens per kleidakpan 1 SPECIFIEKE PRODUCTGEGEVENS VAN DE -KLEIDAKPAN 1 STANDAARDKLEUREN De -pan is te bekomen in volgende standaardkleuren: - afwerking Natuur: natuurrood - afwerking Engobe: koperrood grijs leikleur - afwerking

Nadere informatie

Paviljoenen. 8-hoekig model MONTAGEHANDLEIDING. Benodigd gereedschap

Paviljoenen. 8-hoekig model MONTAGEHANDLEIDING. Benodigd gereedschap MONTAGEHANDLEIDING Paviljoenen 8-hoekig model Benodigd gereedschap Accuschroefboor Waterpas Lijmtang Nijptang Zakrolmaat Hamer Voor het opbouwen zijn doorgaans twee personen voldoende. Bij grotere tuinhuisjes

Nadere informatie

Versie maart 2015 definitief TREC club Nederland TREC Hindernis beschrijvingen

Versie maart 2015 definitief TREC club Nederland TREC Hindernis beschrijvingen Versie maart 2015 definitief TREC club Nederland 2015 TREC Hindernis beschrijvingen Inhoudsopgave Pagina 2 Hindernis beschrijvingen: 1. Laaghangende takken 3 2. Wal 4 3. Figuur 8 rijden met één hand 5

Nadere informatie

CombiSport Wedstrijdorganisatie

CombiSport Wedstrijdorganisatie FHN Reglementen CombiSport Wedstrijdorganisatie CombiSport Wedstrijdorganisatie versie 2011 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1 AANVRAAG VAN EEN COBISPORT WEDSTRIJD 3 RICHTLIJNEN 3 TAKEN VAN DE FHN 3 TAKEN VAN DE

Nadere informatie

Toegankelijke Stemlokalen Toegankelijkheidscriteria voor stemlokalen (juni 2012)

Toegankelijke Stemlokalen Toegankelijkheidscriteria voor stemlokalen (juni 2012) Toegankelijke Stemlokalen Toegankelijkheidscriteria voor stemlokalen (juni 2012) 1. INLEIDING Op verzoek van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK) zijn door het Projectbureau

Nadere informatie

- 60 punten: a) niet inbijten, volgt richtlijnen niet.

- 60 punten: a) niet inbijten, volgt richtlijnen niet. Waak en verdediging P 1 Gemaakt door NVDV vzw op 23-01-2017 Aanval De aanval bij de P 1 moet volledig los gebeuren. De begeleider en de hond nemen plaats achter een gemerkt punt of een lijn. Hun positie

Nadere informatie

AGILITY. Een handleiding voor cursisten van de agilitysport.

AGILITY. Een handleiding voor cursisten van de agilitysport. AGILITY Kevin v. Miranchel (eig./trainer Henry Beuks) (UV, AD, ZTP, VZH, BH, IPO 3, NBC Agilitykampioen 2000+2001, NBC Agilityjaarwinnaar 2001) Een handleiding voor cursisten van de agilitysport. Samengesteld

Nadere informatie

Handleiding 'maken verlengde doos'

Handleiding 'maken verlengde doos' Handleiding 'maken verlengde doos' Benodigdheden: - 2 zuurvrije kartonnen dozen (in deze handleiding gebruiken we de Museumdoos 554 van de firma Jansen-Wijsmuller en Beuns, bodem 844x564x200mm deksel 854x582x70mm)

Nadere informatie

CI/SfB. (73.1) x (35) December 2009. Flexi

CI/SfB. (73.1) x (35) December 2009. Flexi CI/SfB (73.1) x (35) December 2009 Flexi Flexi Manueel of elektrisch keukensysteem voor werkbladen Geeft vrije ruimte onder de werkbladen voor rolstoelgebruikers Geeft de perfecte hoogte voor iedereen

Nadere informatie

* * A T T E N T I E * *

* * A T T E N T I E * * Assemblage van Stanza Terrasoverkapping * * A T T E N T I E * * AVZ kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele voorkomende fouten in deze handleiding, noch voor eventuele nadelige gevolgen die

Nadere informatie

Wedstrijdvormen voor het spel AGILITYCOMPETITIE BOXERS

Wedstrijdvormen voor het spel AGILITYCOMPETITIE BOXERS Wedstrijdvormen voor het spel AGILITYCOMPETITIE BOXERS Hieronder tekst en uitleg van enkele wedstrijdvormen die kunnen gebruikt worden als spel bij de Agility voor Boxers Competitie. Inhoud Tijd Gambling...

Nadere informatie

FIETSMETINGEN BIJ WIELERWEDSTRIJDEN. Bronnen: UCI/KNWU

FIETSMETINGEN BIJ WIELERWEDSTRIJDEN. Bronnen: UCI/KNWU FIETSMETINGEN BIJ WIELERWEDSTRIJDEN Bronnen: UCI/KNWU Positie regels Plaats van het traditionele stuur Plaats van de stuur extensies Meting punt van de shifters Hoogte van het stuur extensies Positie van

Nadere informatie

Aanvraag werken op openbaar domein

Aanvraag werken op openbaar domein Gemeente Herselt - Administratie Openbare Werken - Kerkstraat 1-2230 Herselt Tel 014/53.98.21 en 014/53.98.22 - fax 014/53.98.23 BTW: 0207.502.103 - e-mail: openbare.werken@herselt.be Aanvraag werken op

Nadere informatie

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer)

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) *100% UV-bestendig *Blijvend soepel en elastisch * Hoge elasticiteit. Tot 400% rek * Scheur-, breuk-,

Nadere informatie

INFO MOTORCROSS SEIZOEN Categorieën en klassen Leeftijd - Nummering kleur nummerplaten

INFO MOTORCROSS SEIZOEN Categorieën en klassen Leeftijd - Nummering kleur nummerplaten INFO MOTORCROSS SEIZOEN 2017 01. Categorieën en klassen Leeftijd - Nummering kleur nummerplaten 01.01 van 11 tot en met 14 jaar (2002) vanaf 1 Zwart / Wit 01.02 Cup 125 Beloften vanaf 14 tot en met 17

Nadere informatie

Stap 1. M o n t a g e h a n d l e i d i n g S p e e l J u w e e l

Stap 1. M o n t a g e h a n d l e i d i n g S p e e l J u w e e l Stap 1 Benodigdheden: - 2 balken van 4,5 x 9 x 180 cm - 2 balken van 4,5 x 9 x 171 cm - 4 schroeven van 6 x 100 mm Uitleg: 1. Leg de balken neer zoals op de tekening is aangegeven. 2. Schroef in elke hoek

Nadere informatie

VEILIG WERKEN OP DAKEN 1961 blz.1

VEILIG WERKEN OP DAKEN 1961 blz.1 blz.1 1. INLEIDING 1.1 Dat het werken op daken bijzondere gevaren met zich mee kan brengen, behoeft geen nadere toelichting. Op de middelen die dienen te worden aangewend ter voorkoming of beperking van

Nadere informatie

Handleiding. Metal stud wand. montage

Handleiding. Metal stud wand. montage Handleiding Metal stud wand montage Metal stud wand handleiding Hoe plaatst u een metal stud wand en waar moet u aan denken? Welke gereedschappen en materialen heeft u nodig? Wij leggen u in 7 stappen

Nadere informatie

Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006

Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006 Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006 Algemene informatie: Het product is CE-gecertificeerd: prestatieverklaring op www.doerken.be. De folie beantwoordt

Nadere informatie

Toegankelijke Stemlokalen Toegankelijkheidscriteria voor stemlokalen (update maart 2014)

Toegankelijke Stemlokalen Toegankelijkheidscriteria voor stemlokalen (update maart 2014) Toegankelijke Stemlokalen Toegankelijkheidscriteria voor stemlokalen (update maart 2014) 1. INLEIDING Op verzoek van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK) zijn door PBTconsult

Nadere informatie

Het bouwen van een Century zwembad

Het bouwen van een Century zwembad Het bouwen van een Century zwembad Stap 1 Het begint allemaal met het graven van het gat met daarin een mooie waterpas uitgelijnde vloer. Graaf het gat altijd wat groter dan de maat van het zwembad. Liefst

Nadere informatie

Plaatsingsvoorschriften voor DELTA -ALPINA bij pannendaken in beton of gebakken aarde in BENELUX

Plaatsingsvoorschriften voor DELTA -ALPINA bij pannendaken in beton of gebakken aarde in BENELUX Plaatsingsvoorschriften voor DELTA -ALPINA bij pannendaken in beton of gebakken aarde in BENELUX Plaatsingsvoorschriften voor DELTA -ALPINA (afbeelding 1) DELTA -ALPINA is een dubbelzijdig gecoate universele

Nadere informatie

Vereiste omgeving/eigen perceel. Blinden en slechtziende

Vereiste omgeving/eigen perceel. Blinden en slechtziende Maatregelen voor een woongebouw Woongebouwomgeving Bijlage 3 Vereiste omgeving/eigen perceel Doelgroep Blinden en slechtziende Rolstoelgebrui kers, personen Slechtlopende (spelende) Kinderen met boodschappen

Nadere informatie

Montagehandleiding. Voordat u start met het plaatsen van het Twist-Fix lijnsysteem, controleer of de volgende artikelen aanwezig zijn:

Montagehandleiding. Voordat u start met het plaatsen van het Twist-Fix lijnsysteem, controleer of de volgende artikelen aanwezig zijn: Montagehandleiding Het Twist-Fix lijnsysteem is conform de EN-795C voor platte daken en geschikt voor vier gebruikers tegelijkertijd. Het lijnsysteem wordt middels ankerpunten mechanisch bevestigd aan

Nadere informatie

SPECIFIEK REGLEMENT VOOR TREKPAARDEN 2013

SPECIFIEK REGLEMENT VOOR TREKPAARDEN 2013 1 SPECIFIEK REGLEMENT VOOR TREKPAARDEN 2013 2 SPECIFIEK REGLEMENT VOOR TREKPAARDEN 2013 De trekpaarden mogen aansluiten in CAN 1, CAN 3 en CAN 4 wedstrijden voor trekpaarden, maar moeten aan de voorwaarden

Nadere informatie