Nieuwsbrief ouders 3e vwo-x

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief ouders 3e vwo-x"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief ouders 3e vwo-x Alkmaar, 16 september 2014 Beste Ouders van onze leerlingen in 3Vwo-X, Dit is de eerste nieuwsbrief van het schooljaar De leerlingen liggen inmiddels op stoom en de eerste cijfers komen weer binnen. De kop is er af! Introductie Op de eerste dag na de vakantie was er sprake van een hernieuwde kennismaking. Omdat de leerlingen elkaar en de mentor allemaal kennen, was een strikte introductie niet nodig. Maar wel was het goed om met een gezamenlijke activiteit het schooljaar te beginnen. De leerlingen bezochten in groepjes verschillende musea in Alkmaar en gaven daarover in de klas een kleine presentatie. Overlijden van de moeder van Dirk van Haaster 3X1 Op 1 september bereikte ons het bericht van het overlijden van de moeder van Dirk, Mevr. Vis- Appeldoorn. In de dagen na dit overlijden hebben de klasgenoten en de school geprobeerd om Dirk zo veel mogelijk te steunen in zijn verdriet. Op de woensdag maakte de klas een boek met blijken van medeleven. Op de begrafenis waren bijna alle leerlingen aanwezig. Wij hopen dat de klas ook in de toekomst er zal zijn, als Dirk de klas nodig heeft. Groot PCC dictee 25 september Op donderdag 25 september zal de Dag van de Europese talen op het PCC Lyceum worden gevierd met het Groot PCC-dictee. In de les Nederlands worden voorrondes gehouden en de finalisten maken s middags het dictee. Vorig jaar waren er veel vwo-xtra leerlingen in die finale, dus ook nu willen we daar hard aan werken! Jaaragenda De Jaaragenda van onze vestiging is te vinden op de website onder `dit schooljaar`.

2 Chinese contacten Van 27 september tot en met 7 oktober zal er een groep Chinese leerlingen op onze vestiging komen in het kader van een uitwisseling. Van 16 oktober t/m 25 oktober zal een groep van onze leerlingen uit de bovenbouw een bezoek brengen aan China. Ook in de 2 e klas zullen de Chinese leerlingen een bezoek brengen. Ouderavond 1 oktober a.s. Op de ouderavond van 1 oktober kunt u de mentoren ook ontmoeten. U vindt onderaan deze brief een uitnodiging. De mentor zal de leerlingen een strookje geven. Ik verzoek u om dit strookje ingevuld aan uw kind mee te geven. 8 oktober vrij, 22 oktober eerder uit. Op 8 oktober hebben de leerlingen vrij. Het personeel werkt op die dag. In het basisonderwijs in Alkmaar hebben leerlingen op die dag met toestemming van de Inspectie altijd vrij, maar dat geldt niet voor het Voortgezet Onderwijs. De school kiest er dus zelf voor om dit jaar op deze dag geen lessen aan te bieden. Ook op 7 april hebben de leerlingen de hele dag lesvrij. Deze lesvrije dagen zijn een uitvloeisel van de nieuwe regeling die er in voorziet dat sinds de zomer van 2014 i.p.v. 7 weken 6 weken zomervakantie zullen zijn. Op woensdag 22 oktober heeft het Lyceum een Personeelsmiddag. Er is een 40 minutenrooster, waardoor de klassen eerder uit zijn. Zo n personeelsmiddag vindt één maal in het jaar plaats. De 3 e klassen hebben de dag erna proefwerkweek; zij kunnen zich dan dus al vanaf de middag op deze toetsen voorbereiden. Thema s 3e klas Het thema waar we dit jaar mee starten is Het Klimaat. Het thema dat in de 2e periode van het jaar aan de orde komt is Toekomst. Hierbij horen ook de activiteiten m.b.t. de keuze voor het profiel die vallen onder LOB: Loopbaanoriëntatie. Als 3e thema behandelen we Wereldburgerschap en het 4e thema is Mode. Buitenschoolse middag Onderaan deze Nieuwsbrief vindt u het overzicht van de donderdagmiddagen tot de herfstvakantie. Die vinden net zoals vorig jaar één maal in de 2 weken plaats. Soms wordt hier een uitzondering op gemaakt, omdat er sprake is van een unieke activiteit, die alleen kan plaats vinden op een bepaalde dag. De leerlingen hebben op 23, 24 en 27 oktober drie dagen proefwerkweek en daarna van 28 t/m 30 oktober activiteitendagen. Zeeland Op 28 oktober vertrekt 3VX om 6.00 uur naar Zeeland om daar de gevolgen van het Klimaat en de Klimaatverandering en de manier waarop de mens zich daar tegen wapent, in de praktijk te aanschouwen. De leerlingen zijn omstreeks uur terug. De dag erna hebben de leerlingen huiswerkvrij.

3 Ter voorbereiding van dit werkbezoek zijn de volgende punten belangrijk: - Het meenemen van eten en drinken voor de gehele dag (lunch, busreis heen èn terug (2x 3 uur); N.B. Energy Drinks worden door ons niet toegestaan, omdat dit de leerlingen tijdens de excursie erg druk maakt. Het eventueel meenemen van geld voor de lunch of souvenirs; Het meenemen van regenkleding; Het aantrekken van goede wandelschoenen; Het meenemen van pen en papier om aantekeningen / opdrachten te maken; Het meenemen van een fototoestel; Het eventueel meenemen van tabletten tegen wagenziekte. Het zal ongetwijfeld een boeiende en leuke dag worden. LOB Dit jaar moet uw kind een profiel kiezen en daarbij behorende vakken. Om dat zo goed mogelijk te begeleiden zijn een aantal activiteiten georganiseerd: Het vak Loopbaanoriëntatie wordt in de mentorlessen ingevuld; leerlingen doen een stage en er is op woensdag 7 januari een Ouderavond over die keuze. In de lessen Nederlands wordt aandacht besteed aan de sollicitatiebrief en het verslag. Zie verder het overzicht onderaan. Ook de 2 onderwerpen die hierna volgen, horen bij de LOB. Stage Op 19 t/m 21 november zal uw kind stage lopen in het kader van de oriëntatie op de profielkeuze. U vindt hierbij als bijlage een aan u gerichte brief over de stage. Uw ondersteuning is hierbij van groot belang. Bij deze stage is het proces van het zoeken naar een bedrijf en het benaderen van dat bedrijf minstens zo belangrijk als de stage zelf. Bij het zoeken van een goed stageadres is belangrijk dat de leerling op tijd begint, omdat een bedrijf soms tijd nodig heeft om intern het verzoek in behandeling te nemen. Wanneer een bedrijf het verzoek afwijst, moet er nog genoeg tijd zijn om een nieuw adres te zoeken. Volgende week zal de mentor in de mentorles de stage toelichten. Brieven voor de leerling, voor het bedrijf, voor de ouders en een stageformulier zullen op de mentorpagina van de ELO in Magister worden opgeslagen. Beroepenvoorlichting door ouders voor leerlingen van de 3e klas vwo-x Op donderdagmiddag 18 december staat Beroepenvoorlichting voor 3e klas leerlingen gepland. Al 3 jaar komen ouders uit de klassen 1 t/m 3 van vwo-xtra op school om iets te vertellen over hun beroep. Leerlingen vinden dat bijzonder interessant. Het komt voor hen dichterbij, wanneer ouders hun verhaal doen. Ouders die dit willen doen, krijgen van school een instructie. De beroepenvoorlichting duurt van uur op de Buitenschoolse middag. Het mooiste is het als er beroepen worden vertegenwoordigd uit de 4 profielen die de leerlingen kunnen kiezen: Natuur en Techniek, Natuur en Gezondheid, Cultuur en Maatschappij en Economie en Maatschappij. Wanneer u bereid bent om hier aan mee te werken, wilt u mij dan mailen: c.hielkema@pcc.nu?

4 Communicatie via mentorsite In de mentormap van de ELO van Magister zullen zo veel mogelijk mededelingen worden geplaatst, over bijvoorbeeld de stage of de buitenschoolse middag. Natuurlijk kunt u daar ook op kijken, maar we verwachten van de leerling dat deze in dit 3e jaar weer net wat zelfstandiger wordt. Rapportage in de 3e klas De 2e en 3e klas draaien mee met de jaarindeling van de rest van de school. Dat betekent dat het 1e rapport verschijnt op 13 november. Maar u kunt op de hoogte blijven van de vorderingen van uw kind via de Magister inlogcode waarover u eerder dit jaar een brief heeft ontvangen. De mentoren zijn bekend van vorig jaar. Voor de overzichtelijkheid hun mailadressen: 3X1 dhr. B.Lagerweij b.lagerweij@pcc.nu 3X2 mevr. I.Post c.post@pcc.nu Het aantal rapporten is dit jaar : 4 cijferrapporten 1 intelligentierapport. Responsgroep Vorig jaar is na overleg met de responsgroep 3e klas besloten dat we de responsgroep 3e klas maar één maal per jaar bijeen laten komen. Naast de werkdruk speelt bij deze beslissing ook een rol dat het animo van de ouders voor een 2e bijeenkomst in het jaar af nam. De bijeenkomst voor de responsgroep 3e klas is op woensdag 3 december om Op de ouderavond van 1 oktober kunt u zich daarvoor opgeven. Wanneer u daar niet kunt zijn, maar toch lid wilt zijn van de responsgroep, kunt u mij een mail sturen: c.hielkema@pcc.nu. Mede namens het team van Vwo-Xtra, Met vriendelijke groet, Corien Hielkema, afdelingsleider vwo-xtra Ouderavond 1 oktober 2014 Op woensdag 1 oktober is een kennismakingsouderavond gepland voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van vwo-xtra. Op deze ouderavond zullen de mentoren aanwezig zijn. Hierin staan de studie- en leerlingbegeleiding centraal. Over de profielkeuze zal later dit jaar een aparte ouderavond zijn. De ouderavond begint om uur en duurt tot uiterlijk Ik verzoek u het onderstaande strookje in te vullen en mee te geven aan uw kind. Ondergetekende ouder/verzorger van. uit klas 3X1/3X2 is/zijn aanwezig op de ouderavond voor de 3vwo-Xtra klassen op woensdag 1 oktober 2014 met perso(o)n(en).

5 Handtekening: Strookje inleveren bij mentor uiterlijk maandag 30 september 2014 Belangrijke data Thema het Klimaat datum activiteit Locatie Levend Klimaat Dukatenspel Op school 21/8 Alternatieve energie Op school 4/9 Bij hoeveel regen krijg je het geld van je reis terug? Op school 18/9 Ouderavond Op school 1/10 Watersnoodramp Op school 2/10 Herfstvakantie 13 t/m 17/10 40 minutenrooster; Eerder uit i.v.m. Personeelsmiddag het Lyceum 22/10 Proefwerkweek 23,24, 27/10 Thema Toekomst Activiteitendagen met projecten en buitenschools onderwijs Alternatief rooster 28 t/m 30/10 Excursie Deltawerken 6.00 uur weg; 28/ uur terug Vakkenvoorlichting m.b.t. de profielkeuze Rooster in mentorsite 29/10 Afname GCT Op school 30/10 Filmproject Rapport uit In mentoruur 13/11 40 minutenrooster i.v.m. rapportvergaderingen 17 t/m 21 /11 Stage 19, 20 en 21 november extern 20/11 10 minuten gesprekken met mentor en/of docent Op school 24 en 26/11 Responsgroep 3 e klas Op school 3/12 Vieren Sinterklaas in klasverband met mentor 4/12 N.B. Schema aangepast en dus niet om de 2 weken i.v.m. Sinterklaas De economische toekomst Op school 11/12 Beroepenvoorlichting door ouders Op school 18/12 Kerstactiviteiten school 19 /12 Kerstvakantie 22/12 tot en met 2/1 Loopbaanoriëntatie 3e klas Vwo-Xtra Wat Wanneer Opmerkingen Mentorlessen september-maart Met behulp van Keuzeweb; ouders ontvangen daarvoor later in het jaar een inlogcode. Voorbereiding op de stage September-november Zie stappenplan (brieven in

6 mentorsite ELO Magister) Keuzebrochure PCC Op website dedecaan.net Vakkenvoorlichting 29 oktober 2014 Afname Geldergroep capaciteitentest (GCT) Alle leerlingen moeten een stageplek hebben Inleveren stageformulier bij mentor 30 oktober 2014 Informatie op ouderavond. Ook ontvangt u hier na de herfstvakantie nog een brief over. 4 november 2014 Zie hierboven meer informatie over stage. 11 november Stage 19 t/m 21 november 2014 Beroepenvoorlichting door 18 december ouders Ouderavond over de keuze 7 januari V en 3VX Samen met ouders van regulier vwo Nabespreking DAT Gesprekken over keuze mentor-leerling, evt. decaan December/januari Januari /februari Ouders kunnen een afspraak maken voor ouderavond van 4 en 6 maart voor een LOB gesprek Voorlopige profiel keuze 26 januari 2015 Moet ook ondertekend worden door ouders Adviezen docenten Februari 2014 Gaat mee naar huis met rapport Definitieve keuze 9 maart 2015 Moet ook ondertekend worden door ouders

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Alkmaar, 14 september 2014 Beste Ouders van onze leerlingen in 2Vwo-X, Dit is de eerste nieuwsbrief van het schooljaar 2014-2015. Als ervaren studenten lopen onze 2e

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1

Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1 Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1 Alkmaar, 1 september 2014 Beste ouders van onze leerlingen in 1Vwo-X, De kop is er af. De introductieweek is voorbij. Leerlingen en begeleiders hadden er zin in en met het

Nadere informatie

Nieuwsbrief ouders 3 vwo-x

Nieuwsbrief ouders 3 vwo-x Nieuwsbrief ouders 3 vwo-x 1314.2 Alkmaar, 30 oktober 2013 Beste Ouders van onze leerlingen in 3 vwo-x, Dit is de tweede nieuwsbrief van het schooljaar 2013-2014. A.s. vrijdag begint de Proefwerkweek.

Nadere informatie

JAARAGENDA PCC 2013/14 datum:

JAARAGENDA PCC 2013/14 datum: 2013-2014 JAARAGENDA PCC 2013/14 datum: 27-08-2013 datum activiteit informatie zo 18-aug ma 26-aug start schooljaar 2013-14 leerlingen vrij di 27-aug introductie alle klassen hele dag, geen les, wel activiteiten

Nadere informatie

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur 36 0 ma 4-09-17 Roostervrije dag leerlingen di 5-09-17 Start schooljaar, introductieprogramma alle leerjaren wo 6-09-17 introductieprogramma 1x gehele dag do 7-09-17 introductieprogramma 1x gehele dag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3-vwo-Xtra 1314.5

Nieuwsbrief 3-vwo-Xtra 1314.5 Nieuwsbrief 3-vwo-Xtra 1314.5 Beste ouders, Nog even en het schooljaar is ten einde. Over de afsluiting van het schooljaar en het begin van volgend jaar zult u in deze Nieuwsbrief een aantal huishoudelijke

Nadere informatie

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur JAARPLANNER PCC HET LYCEUM 2017-2018 wknr dag datum schoolactiviteiten wie tijd 36 0 ma 4-09-17 Roostervrije dag leerlingen di 5-09-17 Start schooljaar, introductieprogramma alle leerjaren wo 6-09-17 introductieprogramma

Nadere informatie

Profielen- en Vakkeninformatie 3(t)vwo

Profielen- en Vakkeninformatie 3(t)vwo Profielen- en Vakkeninformatie 3(t)vwo Werkboekje 2 januari februari 2019 Naam: Klas: Mentor: Inleiding Vanaf week 2 (8 januari tot en met 22 februari) zullen de vakdocenten van de verschillende vakken

Nadere informatie

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur 36 0 ma 4-09-17 Roostervrije dag leerlingen di 5-09-17 Start schooljaar, introductieprogramma alle leerjaren wo 6-09-17 introductieprogramma 1x gehele dag do 7-09-17 introductieprogramma 1x gehele dag

Nadere informatie

Informatieavond 3 havo. Steven Koelewijn Afdelingsleider havo Docent Biologie

Informatieavond 3 havo. Steven Koelewijn Afdelingsleider havo Docent Biologie Informatieavond 3 havo Steven Koelewijn Afdelingsleider havo Docent Biologie Programma Welkom in 3 havo Steven Koelewijn LOB & profielkeuze Wouter Keizer, decaan & jaarcoördinator 3 havo Kennismaken met

Nadere informatie

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur JAARPLANNER PCC HET LYCEUM 2017-2018 wknr dag datum schoolactiviteiten wie tijd 36 0 ma 4-09-17 Roostervrije dag leerlingen di 5-09-17 Start schooljaar, introductieprogramma alle leerjaren wo 6-09-17 introductieprogramma

Nadere informatie

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur 36 0 ma 4 09 17 Roostervrije dag leerlingen di 5 09 17 Start schooljaar, introductieprogramma alle leerjaren wo 6 09 17 introductieprogramma 1x gehele dag do 7 09 17 introductieprogramma 1x gehele dag

Nadere informatie

Informatie avond 3 havo

Informatie avond 3 havo Informatie avond 3 havo Algemene inleiding Informatie over LOB / profielkeuze door Korte pauze Mentorengedeelte Doel van de avond (Hernieuwde) kennismaking met de afdeling en mentoren Informatie over het

Nadere informatie

Informatie avond 3 havo

Informatie avond 3 havo Informatie avond 3 havo Algemene inleiding door Sandra Dekker Informatie over LOB / profielkeuze door Wouter Keizer Korte pauze Mentorengedeelte Doel van de avond (Hernieuwde) kennismaking met de afdeling

Nadere informatie

DEFINITIEF JAARROOSTER 2014-2015 D.D. 23-6-2014

DEFINITIEF JAARROOSTER 2014-2015 D.D. 23-6-2014 augustus week 33 augustus week 34 augustus week 35 september week 36 11 18 SEMESTER 1 25 01 - Zomervakantie/week 0 Begin cijferperiode 1-8.30 uur start lessen - Introductie leerjaar 1+3 na 4e lesuur -

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2016-2017

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2016-2017 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2016-2017 Den Haag, juli 2016 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Ouderavond 3 Havo /3 Vwo. Profielkeuze. 12 februari 2015

Ouderavond 3 Havo /3 Vwo. Profielkeuze. 12 februari 2015 Ouderavond 3 Havo /3 Vwo Profielkeuze 12 februari 2015 Voorstellen Peter Legierse Teamleider Havo Mevr. Smit- van der Vaart (H3A) Dhr. Langendoen (H3B) Mevr. Griffioen (H3C) Mentoren Havo Clemens Bentlage

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING VMBO GT Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Inleiding De kop van het nieuwe schooljaar is er alweer vanaf. Gelukkig is iedereen weer gezond en wel terug gekomen van de vakantie. Alle 2e klassers

Nadere informatie

Inleiding. Veel succes met het maken van jouw profielkeuze! S. Koningsveld, decaan Havo H. Lubberdink, decaan Vwo - 1 -

Inleiding. Veel succes met het maken van jouw profielkeuze! S. Koningsveld, decaan Havo H. Lubberdink, decaan Vwo - 1 - Inleiding Dit schooljaar sta je voor een belangrijke keuze: het kiezen van je profiel. De ervaring leert dat het maken van deze keuze niet altijd even gemakkelijk is. Het profiel en de eventuele extra

Nadere informatie

JAARPLANNER PCC HET LYCEUM

JAARPLANNER PCC HET LYCEUM 34 0 ma 22-08-16 di 23-08-16 wo 24-08-16 do 25-08-16 vr 26-08-16 za 27-08-16 zo 28-08-16 35 1 ma 29-08-16 start eerste periode - roostervrije dag leerlingen di 30-08-16 Eerste lesdag / Introductieprogramma

Nadere informatie

Ouderavond profielkeuze 3 havo 16 januari 2019 Op naar 4 havo!

Ouderavond profielkeuze 3 havo 16 januari 2019 Op naar 4 havo! Ouderavond profielkeuze 3 havo 16 januari 2019 Op naar 4 havo! Bert Warners decaan Twee stromen Natuur (wiskunde, natuurkunde, scheikunde, biologie, nlt) Maatschappij (wiskunde, geschiedenis, aardrijkskunde,

Nadere informatie

do vr za zo ma kennismakingsavond 4H di kennismakingsavond 4V 19.30

do vr za zo ma kennismakingsavond 4H di kennismakingsavond 4V 19.30 0 ma 27-08-18 di 28-08-18 wo 29-08-18 Start OOP en MT do 30-08-18 vr 31-08-18 za 1-09-18 zo 2-09-18 1 ma 3-09-18 eerste schooldag/ roostervrij di 4-09-18 PWS-dag Ouderavond Chinareis 19.30 wo 5-09-18 do

Nadere informatie

3 vwo en 3 havo. 12 september en 19 september 2018

3 vwo en 3 havo. 12 september en 19 september 2018 Welkom 3 vwo en 3 havo 12 september en 19 september 2018 Programma 19.30 uur WELKOM De eerste weken Indeling schooljaar LOB Op naar de top! Met de mentor mee. De eerste weken Introductie Afspraken 3-hoek

Nadere informatie

augustus - september 2014 september - oktober 2014

augustus - september 2014 september - oktober 2014 augustus - september 2014 september - oktober 2014 25 31 augustus (week 35) do 28 vr 29 1 7 september (week 36) ma 1 di 2 vr 5 8 14 september (week 37) Afhalen boeken Start schooljaar Studiedag personeel

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Augustus Jaarplanning 2019-2020 Week 34 1 e schoolweek ma 19 Start Periode 1 en 5 Ontruimingsoefening in deze periode APV Ontvangst en kennismaking leerlingen Fotograaf (HKR) Jaaropening alle locaties

Nadere informatie

Informatieboekje MAVO bovenbouw 4 mavo

Informatieboekje MAVO bovenbouw 4 mavo Informatieboekje MAVO bovenbouw 4 mavo Welkom op de afdeling mavo bovenbouw! Wat gebeurt er allemaal in de bovenbouw van de mavo? In dit boekje voor ouders en leerlingen van 3 en 4 mavo staat informatie

Nadere informatie

Keuzebegeleiding HAVO

Keuzebegeleiding HAVO Keuzebegeleiding HAVO 2016-2017 Christelijk Lyceum Delft Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 2 2. Aanmelden ouders op www.cld.dedecaan.net.... Tijdpad... 4 4. De Tweede Fase... 5 5. Keuzemogelijkheden op het

Nadere informatie

BELANGRIJK: Dinsdag 29 augustus start het schooljaar. We verwachten de leerling om 8.30 uur in de plaza/aula van het Hub van Doornecollege.

BELANGRIJK: Dinsdag 29 augustus start het schooljaar. We verwachten de leerling om 8.30 uur in de plaza/aula van het Hub van Doornecollege. Deurne, 17 juli 2017 Aan de ouder(s)/verzorger(s) en leerling Betreft: Start schooljaar 2017-2018 Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste leerling, Hoewel de vakantie pas net is begonnen, sturen wij jullie

Nadere informatie

LOB update januari-februari 2019

LOB update januari-februari 2019 LOB update januari-februari 2019 Alle leerlingen zijn vrij om een (profiel)keuzegesprek met een decaan te plannen. Dit kan via de mail, telefoon of binnen te lopen op het decanaat. Profielkeuzegesprekken:

Nadere informatie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie Jaaragenda.. 2015-2016 Week 35 tijd omschrijving Ma 24-08-15 zomervakantie Di 25-08-15 zomervakantie Wo 26-08-15 zomervakantie Do 27-08-15 zomervakantie Vr 28-08-15 zomervakantie Week 36 Ma 31-08-15 11.00

Nadere informatie

3 vwo en 3 havo. 12 september en 19 september 2018

3 vwo en 3 havo. 12 september en 19 september 2018 Welkom 3 vwo en 3 havo 12 september en 19 september 2018 Programma 19.30 uur WELKOM De eerste weken Indeling schooljaar LOB Op naar de top! Met de mentor mee. De eerste weken Introductie Afspraken Indeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen In deze nieuwsbrief Open dagen Steunles Nieuw rooster Toetsweek 3 Het komende weekend staat in het teken van de Open dagen. Op vrijdagavond, zaterdag en maandagavond zullen hopelijk weer veel leerlingen

Nadere informatie

JAARPLANNER PCC HET LYCEUM

JAARPLANNER PCC HET LYCEUM 34 0 ma 22-08-16 di 23-08-16 wo 24-08-16 do 25-08-16 vr 26-08-16 za 27-08-16 zo 28-08-16 35 1 ma 29-08-16 start eerste periode - roostervrije dag leerlingen di 30-08-16 Eerste lesdag / Introductieprogramma

Nadere informatie

Opwarmer. Welk profiel heeft uw kind? Cultuur en Maatschappij Economie en Maatschappij Natuur en Gezondheid Natuur en Techniek

Opwarmer. Welk profiel heeft uw kind? Cultuur en Maatschappij Economie en Maatschappij Natuur en Gezondheid Natuur en Techniek Opwarmer Welk profiel heeft uw kind? Cultuur en Maatschappij Economie en Maatschappij Natuur en Gezondheid Natuur en Techniek De mentor als spil Eerste indrukken van de groep: mentor Eerste indrukken van

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 31 AUGUSTUS 2018 1 2 3 4 5 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 6 7 8 9 10 11 12 33 13 14 15 16 17 18 19 vanaf deze dag is de school weer bereikbaar voor externen 34 20 21 22 23 24 25 26 start

Nadere informatie

Programma. Voorstellen Overzicht over het derde leerjaar Havo en VWO Profielen en dedecaan.net Profielkeuze traject Kennismaking met de mentoren

Programma. Voorstellen Overzicht over het derde leerjaar Havo en VWO Profielen en dedecaan.net Profielkeuze traject Kennismaking met de mentoren Programma Voorstellen Overzicht over het derde leerjaar Havo en VWO Profielen en dedecaan.net Profielkeuze traject Kennismaking met de mentoren 3 Decanen Mw. Eijkholt (VWO) Dhr. Bosma (Havo) 3e klas HAVO

Nadere informatie

Onze Lieve Vrouwelyceum 2012-2013 3 september 2012 AUGUSTUS 2012. Ma di wo do vr za zo

Onze Lieve Vrouwelyceum 2012-2013 3 september 2012 AUGUSTUS 2012. Ma di wo do vr za zo 31 AUGUSTUS 2012 1 2 3 4 5 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 6 7 8 9 10 11 12 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 33 34 35 13 14 15 16 17 18 19 Zomervakantie

Nadere informatie

3 havo en 3 vwo. 21 september en 5 oktober 2016

3 havo en 3 vwo. 21 september en 5 oktober 2016 Welkom 3 havo en 3 vwo 21 september en 5 oktober 2016 Programma 19.30 uur WELKOM De eerste weken Indeling schooljaar LOB Op naar de top! Anglia Met de mentor mee. De eerste drie weken Introductie Indeling

Nadere informatie

Begin schooljaar DINSDAG Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma algemeen

Begin schooljaar DINSDAG Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma algemeen JAARPLANNING CITAVERDE COLLEGE NEDERWEERT 2016-2017/ ouders 36 1 MAANDAG 5-9-2016 09.00-11.00 13.00 Begin schooljaar 2016-2017 DINSDAG 6-9-2016 Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma

Nadere informatie

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus Week 34 1 e Opening schooljaar Vanaf 13.00 uur ontvangst leerlingen.

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Den Haag, juli 2015 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Jaaragenda. jaaragenda

Jaaragenda. jaaragenda Jaaragenda 2017 2018 jaaragenda 2017-2018 1 augustus 2017 18-08-2017 Organisatiedag 1 Geen les Opening jaar 2017-2018 - Personeelsbijeenkomst 9.30-13.00 uur Sectieoverleg en overdracht mentoraten 13.30

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2015-2016 de site versie 8 september 2015. JAAROVERZICHT 2015-2016 voor ouders en leerlingen H.N. WERKMAN COLLEGE

Jaaroverzicht 2015-2016 de site versie 8 september 2015. JAAROVERZICHT 2015-2016 voor ouders en leerlingen H.N. WERKMAN COLLEGE STADSLYCEUM H.N. WERKMAN COLLEGE JAAROVERZICHT 2015-2016 voor ouders en leerlingen Hoewel de meeste data vaststaan, behoudt de schoolleiding zich het recht voor om de agenda aan te passen. Het is altijd

Nadere informatie

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is de laatste nieuwsbrief die u ontvangt dit schooljaar. We informeren u over bijzondere dingen die gebeurd zijn en over activiteiten die

Nadere informatie

ACTIVITEITENROOSTER 2015-2016

ACTIVITEITENROOSTER 2015-2016 ACTIVITEITENROOSTER 2015-2016 Augustus-September Week 36 1 e schoolweek ma 31 Start Periode 1 Deze periode worden 3 dagen ckv-activiteiten ingepland Ontruimingsoefening in deze periode Instructie LWOO

Nadere informatie

Keuzebegeleiding HAVO 2015-2016

Keuzebegeleiding HAVO 2015-2016 Keuzebegeleiding HAVO 2015-2016 Christelijk Lyceum Delft Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 2 2. Aanmelden ouders op www.cld.dedecaan.net.... Tijdpad... 4 4. De Tweede Fase... 5 5. Keuzemogelijkheden op het

Nadere informatie

Brugklassen les volgens rooster / Introductieparty klas 1, uur. Ouders vanaf uur.

Brugklassen les volgens rooster / Introductieparty klas 1, uur. Ouders vanaf uur. JAARAGENDA 2018-2019 wk datum NB di. 28/8 en do. 30/8 school open 36 maandag 3 september dinsdag 4 september woensdag 5 september donderdag 6 september vrijdag 7 september Start personeel - welkom 9.00

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

JAARPLANNING SCHOOLJAAR 2015/2016

JAARPLANNING SCHOOLJAAR 2015/2016 JAARPLANNING SCHOOLJAAR 2015/2016 week 34 Begin schooljaar centen en leerlingen Klassen 17 augustus ma 17 09.00 Stuedag centen, leerlingen ij Kantine A 18 09.00 Start introprogramma brugklassen 10.00 Start

Nadere informatie

Jaaragenda 2013-2014 1 RSG Tromp Meesters

Jaaragenda 2013-2014 1 RSG Tromp Meesters Jaaragenda 2014-2015 Vademecum 6 Dag Datum Week*/Tijd Activiteit * = Schoolweek / Kalenderweeknummer week 1/34 ma 18-08 introductieprogramma's en ophalen boeken 13.30 Ontvangst leerlingen klas 1 Vakcollege

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, In deze oudernieuwsbrief staat de jaarvergadering van de ouderraad op maandag 17 november om 19.30 uur het meest centraal. Tijdens deze jaarvergadering wordt met de ouders/

Nadere informatie

OUDERAVOND. 2 e klas Mavo

OUDERAVOND. 2 e klas Mavo OUDERAVOND 2 e klas Mavo MENTOR Naam mentoren: K.Kop Jansen/ R.Knots Klassen: 2M1 / 2M2 Vak: Natuurkunde/ Handvaardigheid en Tekenen E-mailadressen: kpj@lyceumypenburg.nl knt@lyceumypenburg.nl Andere belangrijke

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2018-2019 Den Haag, juli 2018 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Keuzebegeleiding HAVO Christelijk Lyceum Delft. Editie Technasium

Keuzebegeleiding HAVO Christelijk Lyceum Delft. Editie Technasium Keuzebegeleiding HAVO 2016-2017 Editie Technasium Christelijk Lyceum Delft Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 1 2. Aanmelden ouders op www.cld.dedecaan.net.... Tijdpad... 4 4. De Tweede Fase... 5 5. Keuzemogelijkheden

Nadere informatie

Ouderavond Profielkeuze 3 HAVO

Ouderavond Profielkeuze 3 HAVO Ouderavond Profielkeuze 3 HAVO Donderdag 12 november 2015 Schooljaar 2015-2016 Inhoud Belang van juiste profiel Keuzebegeleiding Profielen Dominicuscollege.dedecaan.net Belang van juiste profiel Veel vervolgopleidingen

Nadere informatie

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn:

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn: Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2019-2020 Den Haag, juli 2019 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

dag datum voor ouders en personeel rooster

dag datum voor ouders en personeel rooster 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 dag datum voor

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Voorlopige jaarplanning 2014-2015

Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Pagina 1 Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Maand september 2014 ma 1 sep 13.00-16.00 Introductieprogramma Brugklas ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma tweede leerjaar ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE OVER DE VERNIEUWDE TWEEDE FASE VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS HAVO VOOR OUDERS EN LEERLINGEN

INFORMATIEBROCHURE OVER DE VERNIEUWDE TWEEDE FASE VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS HAVO VOOR OUDERS EN LEERLINGEN INFORMATIEBROCHURE OVER DE VERNIEUWDE TWEEDE FASE VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS HAVO VOOR OUDERS EN LEERLINGEN Christelijk Lyceum Delft Oktober 2014 1 WOORD VOORAF Voor de leerlingen uit de derde klassen

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen uit het derde leerjaar tvwo

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen uit het derde leerjaar tvwo Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen uit het derde leerjaar tvwo Alphen aan den Rijn, december 2009 Kenmerk: SBR0915c Betreft: keuze profiel Geachte ouder(s)/verzorger(s), Uw zoon/dochter is

Nadere informatie

Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015

Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015 Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015 Einde schooljaar 2013-2014 Week 28 maandag 7 juli, leerling-/oudergesprekken, leerling-/oudergesprekken uitstapje Efteling dinsdag 8 juli

Nadere informatie

Paginanummer Lesplein = leesplein 2. CRAFTS stage en thema 6 3-4

Paginanummer Lesplein = leesplein 2. CRAFTS stage en thema 6 3-4 Nieuwsbrief nr. 4 2014 2015 In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen genoemd: Paginanummer Lesplein = leesplein 2 Vervanging van lessen en onderwijstijd 2 OPG 2 Magister 2 Herkansing 3 CRAFTS

Nadere informatie

Doetinchem, 15 augustus Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Doetinchem, 15 augustus Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s), Doetinchem, 15 augustus 2016 Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s), Op 2016 start het nieuwe schooljaar. Dat lijkt op dit moment misschien nog ver weg, maar toch sturen we jou en je ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3

KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3 KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3 2014-2015 Belangrijke data i.v.m. profielkeuze schooljaar 2014 2015 9 dec. Ouderavond 10 dec. Mentoravond 26-30 jan. Elke derde klas gaat één dag op keuzedag 2 feb

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT Nr 2 - november 2010 MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Op de hoogte Van dinsdag 9 t/m vrijdag 12 november aanstaande zijn er cijferbesprekingen

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag 14-8-2018 woensdag 15-8-2018 donderdag 16-8-2018 vrijdag 17-8-2018 zaterdag 18-8-2018 zondag 19-8-2018 34 maandag 20-8-2018 1 leerlingen vrij

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS EDITIE 2 23 DECEMBER 2016 OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 Op donderdag 12 januari 2017 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

JAARAGENDA DRACHTSTER LYCEUM

JAARAGENDA DRACHTSTER LYCEUM JAARAGENDA DRACHTSTER LYCEUM 2014 2015 augustus 2014 Week 34/1 * Tijdens introductieprogramma hebben Brugklassen alleen 2e, 3e en 4e uur les volgens rooster In deze week diagnostische rekentoets voor V5

Nadere informatie

Ouderinformatie avond 4 MAVO

Ouderinformatie avond 4 MAVO Ouderinformatie avond 4 MAVO Maandag 14 september 2015 Tijd: 20.00 uur Mentor Eerste aanspreekpunt voor leerlingen Op de hoogte van resultaten & cijfers Eerste aanspreekpunt voor ouders (ziekte, cijfers

Nadere informatie

stad & esch & eerste ouderavond H3 Van harte welkom op de ouderavond!

stad & esch & eerste ouderavond H3 Van harte welkom op de ouderavond! eerste ouderavond H3 Van harte welkom op de ouderavond! mentor - 1e aanspreekpunt bij problemen met / in school - komt op voor de belangen van de klas / leerling - helpt met plannen - helpt met leren leren

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA 2015-2016 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 11 september 2015 t.b.v. www.picasso-lyceum.nl

JAARPROGRAMMA 2015-2016 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 11 september 2015 t.b.v. www.picasso-lyceum.nl JAARPROGRAMMA 2015-2016 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 11 september 2015 t.b.v. www.picasso-lyceum.nl Dit jaarprogramma wordt met ingang van maandag 7 september wekelijks geactualiseerd.

Nadere informatie

Onze Lieve Vrouwelyceum juli 2016

Onze Lieve Vrouwelyceum juli 2016 Op lesvrije (mid)dagen buiten de in dit programma aangegeven schoolvakanties dienen de leerlingen beschikbaar te zijn voor excursies, praktische opdrachten, schoolexamens, achterstallig werk en, eventueel,

Nadere informatie

JAARROOSTER DRACHTSTER LYCEUM 2012-2013 versie voor leerlingen en ouders

JAARROOSTER DRACHTSTER LYCEUM 2012-2013 versie voor leerlingen en ouders JAARROOSTER DRACHTSTER LYCEUM 2012-2013 versie voor leerlingen en ouders september 2012 week 36/1 * Tijdens introductieprogramma hebben Brugklassen alleen 2 e, 3 e en 4 e uur les volgens rooster. H4 H5

Nadere informatie

Excursie Waterbouw (Havo NLT lln) 24 september 2014 Oefenrekentoets. Spreekuur schoolarts

Excursie Waterbouw (Havo NLT lln) 24 september 2014 Oefenrekentoets. Spreekuur schoolarts 39 22 september 2014 Ouderavond Vwo Ouderavond Vwo Excursie Schier (Mavo) 23 september 2014 Ouderavond Havo Ouderavond Havo Excursie Waterbouw (Havo NLT lln) Excursie Waterbouw (Havo NLT lln) 24 september

Nadere informatie

NSE. newman. college. Scapino december agenda. Algemene activiteiten en mededelingen

NSE. newman. college. Scapino december agenda. Algemene activiteiten en mededelingen Scapino december 2017 newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 5 25 januari 2018 januari 25 oudernieuwsbrief 5 27 10.00-14.00 uur: open dag 29 studiedag

Nadere informatie

Begin schooljaar 2015-2016: rooster ophalen en introductieprogramma

Begin schooljaar 2015-2016: rooster ophalen en introductieprogramma Begin schooljaar 2015-2016: rooster ophalen en introductieprogramma Leerjaar 1 afdeling vmbo bl/kl Op maandag 31 augustus verwachten we de leerlingen om 13.00 uur op school om het rooster op te Op dinsdag

Nadere informatie

Jaaragenda onderbouw 2014-2015 * onder voorbehoud van wijziging

Jaaragenda onderbouw 2014-2015 * onder voorbehoud van wijziging 36 ma 1-9-2014 Organisatiedag en personeelsfoto ontvangst lln. 1e leerjaar en foto di 2-9-2014 ontvangst alle lln. klas 2 t/m 6 ontvangst alle lln. klas 2 t/m 6 wo 3-9-2014 do 4-9-2014 vr 5-9-2014 37 ma

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 31 AUGUSTUS 2017 1 2 3 4 5 6 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 7 8 9 10 11 12 13 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 33 14 15 16 17 18 19 20 Zomervakantie

Nadere informatie

OUDERAVOND 11 DECEMBER 2018 PROFIELKEUZE VWO 3

OUDERAVOND 11 DECEMBER 2018 PROFIELKEUZE VWO 3 OUDERAVOND 11 DECEMBER 2018 PROFIELKEUZE VWO 3 Ouderavond 1. Profielkeuze 2. Belangrijke data 3. Vervolgopleiding 4. Korte pauze splitsen per klas 5. Presentaties leerlingen LOB op het Dr. Mollercollege

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING HAVO. Contact. Agenda. Welkom in het nieuwe schooljaar! Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING HAVO. Contact. Agenda. Welkom in het nieuwe schooljaar! Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING HAVO Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Welkom in het nieuwe schooljaar! Heeft uw kind groep 8 verlaten voor de brugklas? Of maakt hij/zij juist de stap naar een volgend jaar? Het is allemaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

Week ZONDAG MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG. bijzonderhedenlijst. klaar. -Informatieavond 2hag (19.30 uur)

Week ZONDAG MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG. bijzonderhedenlijst. klaar. -Informatieavond 2hag (19.30 uur) 35 Start Periode 1 -Mentoren werken aan 28 aug -Cupweek TF week 34 -Ontbijt (8.30 ) -Opening schooljaar (9.30 )* -Boeken-roosters ophalen alle klassen -Fotograaf klassen 1 t/m 3 -Warme overdracht -Bijeenkomst

Nadere informatie

PAKKETKEUZE EN LOOPBAAN ORIËNTATIE

PAKKETKEUZE EN LOOPBAAN ORIËNTATIE PAKKETKEUZE EN LOOPBAAN ORIËNTATIE LOB/PAKKETKEUZE OP HET BERNARD NIEUWENTIJT COLLEGE de loopbaan begeleiding is de verantwoordelijkheid van de decaan, mentoren en vakdocenten. de decaan coördineert de

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5 dag en datum tijdstip omschrijving Oktober 2015 vrijdag 2 oktober 2015 dinsdag 6 oktober 2015 19.30 uur audities musical (zang en dans) woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College

Nadere informatie

Onze Lieve Vrouwelyceum juli 2016

Onze Lieve Vrouwelyceum juli 2016 Op lesvrije (mid)dagen buiten de in dit programma aangegeven schoolvakanties dienen de leerlingen beschikbaar te zijn voor excursies, praktische opdrachten, schoolexamens, achterstallig werk en, eventueel,

Nadere informatie

Nummer 2 november 2015

Nummer 2 november 2015 Nummer 2 november 2015 Inhoud van dit ouderbulletin Voorwoord De Weddenschap Go4it beroepenmanifestatie (klas R2a-R2b-R2c) Voorlichting VHTO meiden uit 3TL Nieuws vanuit de Franse les Praktische zaken

Nadere informatie

Derde klas. Wat betekent de Tweede Fase? Voorbereidingsjaar op de Tweede Fase. Profielkeuze traject: Mentorlessen Profiellessen

Derde klas. Wat betekent de Tweede Fase? Voorbereidingsjaar op de Tweede Fase. Profielkeuze traject: Mentorlessen Profiellessen 9 oktober 2017 Ouderavond Welkom Derde klas en Tweede fase Profielen op het Zaanlands Lyceum Jaarplanning Profielkeuzetraject Het maken van een keuze Magister Website Huishoudelijke regels Counselor ZLV

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast. dag datum 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag

Nadere informatie

Jaarrooster 2013 DRACHTSTER LYCEUM

Jaarrooster 2013 DRACHTSTER LYCEUM 2014 Jaarrooster 2013 DRACHTSTER LYCEUM augustus 2013 Week 35/1 * Tijdens introductieprogramma hebben Brugklassen alleen 2e, 3e en 4e uur les volgens rooster In deze week diagnostische rekentoets voor

Nadere informatie

09.00 uur: start introprogramma klas 1 Beroepsstage 4m (t/m 11-9) di 1 sep. 19.30-20.30: info avond klas 2 en 3 14:00 uur: Diagnostische rekentoets

09.00 uur: start introprogramma klas 1 Beroepsstage 4m (t/m 11-9) di 1 sep. 19.30-20.30: info avond klas 2 en 3 14:00 uur: Diagnostische rekentoets P dag datum Kader Mavo Havo/v onderbouw Havo/v bovenbouw 0 ma 17 aug. 18 aug. 19 aug. 20 aug. 21 aug. za 22 aug. P1 zo 23 aug. CLEANTEAM H/V BB CLEANTEAM H/V BB CLEANTEAM H/V BB CLEANTEAM H/V BB 1 ma 24

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019 Aflevering 4 30 november 2018 Algemeen Maandrooster december 13-dec Start J-uur periode 2 20-dec KL 3-4 20:00-00:00 Kerstgala 21-dec KL 1-2 9:30-11:30 Kerstviering Nieuwsbrief

Nadere informatie

BELANGRIJK: Dinsdag 21 augustus start het schooljaar. We verwachten de leerling om 8.30 uur in de plaza/aula van het Hub van Doornecollege.

BELANGRIJK: Dinsdag 21 augustus start het schooljaar. We verwachten de leerling om 8.30 uur in de plaza/aula van het Hub van Doornecollege. Deurne, 2 juli 2018 Aan de ouder(s)/verzorger(s) en leerling Betreft: Start schooljaar 2018-2019 leerjaar 1 Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste leerling, Hoewel de vakantie pas net is begonnen, sturen

Nadere informatie

SG Breda Jaarrooster 2010-2011 versie 10 Michaël college

SG Breda Jaarrooster 2010-2011 versie 10 Michaël college Op lesvrije (mid)dagen buiten de in dit programma aangegeven schoolvakanties dienen de leerlingen tussen.0 uur en.00 uur beschikbaar te zijn voor excursies, stages, projecten, praktische opdrachten, achterstallig

Nadere informatie

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge 2015-2016 Augustus ma24 Start periode 1 ma 24 di 25 do 27 vr 28 vr 28 14.00 uur ontvangst 1 e leerjaar, 14.30 uur ontvangst 2 e leerjaar,

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond klassen 3 h/v

Welkom. Ouderavond klassen 3 h/v Welkom Ouderavond klassen 3 h/v Programma De presentatie wordt op de website gepubliceerd Centraal Opening / voorstellen Algemene informatie Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding (door de decaan) Profielen

Nadere informatie

Ouderavond Klas

Ouderavond Klas Ouderavond Klas 2 12-9-2016 Het programma: 19.00 uur: Inloop met koffie/thee 19.30 uur: Welkom/opening (Dhr. E. Franken) 19.35 uur: Presentatie zorg (Dhr. G. Kuper) 20.00 uur: Kennismaking met mentor Informatie

Nadere informatie

Programma. Voorstellen Overzicht over het derde leerjaar havo en vwo Profielen en dedecaan.net Profielkeuze traject Kennismaking met de mentoren

Programma. Voorstellen Overzicht over het derde leerjaar havo en vwo Profielen en dedecaan.net Profielkeuze traject Kennismaking met de mentoren Programma Voorstellen Overzicht over het derde leerjaar havo en vwo Profielen en dedecaan.net Profielkeuze traject Kennismaking met de mentoren 3 Decanen Mw. Eijkholt (VWO) Dhr. Bosma (Havo) 3e klas HAVO

Nadere informatie

Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas

Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas 24 november 2015 26-06-14 1 Na vanavond begrijpt en weet U: Wat profielen zijn. Welke profielen er op het Cosmicus College zijn. Hoe een profiel gekozen

Nadere informatie