Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg"

Transcriptie

1 Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten juni 2017, nummer 133 Eikenlaan RW Blijham telefoon

2 Eetpunt van Blijham in het Doe & Eetcafé Elke woensdagmiddag wordt er gekookt in de keuken van het Doe & Eetcafé voor 55-plussers uit Blijham en omgeving. Voor slechts 5,00 per persoon wordt er (door vrijwilligers) om 12 uur een voorgerecht, hoofdgerecht en een nagerecht geserveerd plus een drankje. Naast lekker eten is het een gezellig ontmoetingspunt voor ouderen die ook wel eens een keer samen willen eten. Ook in andere dorpen worden steeds meer zulke eetpunten georganiseerd, wat door zeer veel mensen wordt bezocht en gewaardeerd. Men is er even uit, het is gezellig en je eet een lekkere en gezonde maaltijd voor weinig geld. Mensen die niet in de Blanckenborg wonen kunnen zich hiervoor opgeven. Men kan zich aanmelden via Steunstee of bij de receptie van de Blanckenborg, telefoon Vervoer kan zo nodig tegen een kleine vergoeding geregeld worden. Zomerfestival op zondag 11 juni Zondag 11 juni is er weer een gezellige zomerfestival in het Doe & Eetcafé, met o.a. optredens van: Gymgroep Intramurale senioren, Duo Just Us, Duo Jan en Marga, Muziekvereniging DOK, Gym en Showdance Blijham Koor Kloostersmartlappers Koor Blue Happy Bacon Zumba dansgroep Winschoten Deze middag wordt u aangeboden door Welzijn Bellingwedde en de Blanckenborg en is voor alle belangstellenden uit de gemeente. De toegang is gratis! Bij het restaurant van het Doe en Eetcafé is er verkoop van koffie, thee, drankje en een (broodje) hamburger. Ook staat Nicolai Nomden er weer met de verkoop van lekker steekijs. Organisatie en presentatie is in handen van de heer Jan van Veghel. We hopen iedereen te mogen begroeten op 11 juni van 13 tot 17 uur.

3 Musical basisschool de Wiekslag op 20 juni Dinsdag 20 juni is een spannende dag voor de leerlingen van basisschool de Wiekslag, zij hebben dan namelijk hun jaarlijkse musicaluitvoering. De school heeft gevraagd of dit in het Doe & Eetcafé plaats kan vinden, dan kunnen ook de bewoners de musical bijwonen. Hier werken we natuurlijk graag aan mee. De leerlingen gaan de musical deze dag maar liefst DRIE keer spelen: s Ochtends voor alle leerlingen van de school, om uur voor alle bewoners van de Blanckenborg en dan s avonds nog eens voor alle ouders, opa's en oma s. Om deze reden is er deze dag geen koffie-ochtend in het Doe & Eetcafé maar is iedereen dus wel s middags om uur welkom om te genie ten van de musical. We hopen dat het een fijne middag mag worden voor u en wensen alle leerlingen (en leerkrachten/vrijwilligers) alvast heel veel succes!! Koren Naast de musical en het zomerfestival treden er in de maand juni ook nog twee koren op, te weten: Donderdag 15 juni: Blief fit, zing mit, aanvang 19 uur in het Doe & Eetcafé Dinsdag 27 juni: De Roergangers, aanvang 19 uur in het Doe & Eetcafé In verband met de zomerperiode zijn er in de maanden juli en augustus geen optredens en hebben verschillende clubs ook een zomerstop. In september starten we weer met een gevarieerd programma, waaronder maandag 4 september het jaarlijks uitstapje naar Lichtweek Wedde, aangeboden door Rotary Pekela.

4 Digitaal Café in de Blanckenborg Hebt u nog geen computer, een laptop of een smartphone? Maar wilt u wel eens weten of dat iets voor u zou kunnen zijn en wat u daar mee kunt? Of hebt u wel zo n apparaat maar u wilt daar meer van weten. Hoe u en berichtjes kunt sturen naar uw kinderen en kleinkinderen? Maar misschien weet u dat allemaal al maar u hebt een probleempje met uw computer of uw laptop en u wilt daar een oplossing voor? Dan kunt u in al die gevallen terecht bij het Digitaal Café. Op 18 mei van tot uur is vrijwilligster Astrid aanwezig om u hier meer over te vertellen. Alzheimer Café op 13 juni Dinsdag 13 juni is er een bijeenkomst van het Alzheimer Café. Het thema is: Dementie en technologie Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over dingen die ze meemaken, over dementie en over de mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer. Het programma begint om uur in het Doe & Eetcafé. Er zijn geen kosten aan verbonden, de koffie staat klaar. Wensboom In de centrale hal staat de wensboom waar u een persoonlijke wens kunt aangeven. Kaarten hiervoor liggen bij de receptie.

5 Maaltijdsoepen en eenpansgerechten Koelverse Eenpansgerechten om mee te nemen! De gerechten worden vers in onze keuken bereidt, in porties verdeeld, weer gekoeld en bewaard in de koeling tot het moment van uitgifte. Een dergelijke gerecht kan door u op ieder gewenst moment worden gewarmd. Uit eigen keuken zijn er op de volgende data heerlijke maaltijdsoepen of eenpansgerechten te verkrijgen voor slechts 5,80: makkelijk om mee te nemen. U kunt het gerecht voor 10 uur s ochtends bestellen en betalen bij de receptie. De maaltijd is dezelfde dag vanaf 12 uur op te halen uit de keuken. Juni Zaterdag 3 juni Dinsdag 6 juni Woensdag 7 juni Zaterdag 10 juni Dinsdag 13 juni Woensdag 14 juni Zaterdag 17 juni Dinsdag 20 juni Woensdag 21 juni Zaterdag 24 juni Dinsdag 27 juni Woensdag 28 juni Stamppot Rauwe Andijvie Stamppot Zuurkool Zweedse Hachee Stamppot Bruine Bonen Stamppot Boerenkool Pasta / Tonijn & Dillesaus Stamppot Chinese Kool Stamppot Spitskool Nasi Goreng Stamppot Appeltjes Hutspot Goulashschotel / Rijst / Doperwten (Deze maaltijden kunnen mogelijk sporen van allergenen bevatten) IJsverkoop Een heerlijk ijsje hoort bij het warme zomerweer. Wilt u een cornetto of misschien een waterijsje? We hebben een ruime keuze in de diepvries bij de receptie. Tijdens kantooruren kunt u bij Elly of Antje (van de receptie) een ijsje kopen.

6 Verpleegkundig Specialisten. In gesprek met Gea Spaak en Caress Winkel. Misschien weet u wat dat is: een verpleegkundig specialist? En wat zo iemand doet? Ik wist het niet. Dankzij het gesprek dat ik had met Gea en Caress weet ik het nu wel. Ouderen blijven tegenwoordig steeds langer thuis wonen. Daarom zijn de bewoners van de Blanckenborg steeds vaker mensen met een meervoudige problematiek en hebben ze steeds vaker intensieve zorg nodig. Anders gezegd: De Blanckenborg is bezig met de overgang van zorginstelling naar verpleeghuis. Daarom is er nog meer verpleegkundige specialisatie nodig. Caress heeft in 2004 een stage mbo-verpleegkundige gedaan bij de Blanckenborg, is daar in 2006 in dienst gekomen als zorgassistente, werd in 2008 verzorgende en is na verdere studie, in 2011 als verpleegkundige bij de Blanckenborg in dienst gekomen. Gea heeft in 1997 al eens een stage als verzorgende gedaan bij de Blanckenborg en kwam daar in 2011 in dienst als HBOverpleegkundige. Om aan de vraag naar meer specialisatie te kunnen voldoen, wilden de beide dames zich verder ontwikkelen. Beide begonnen in 2013 met het volgen van de studie: Master AdvancedNursing-Practice (met de specialisatie Chronische Zorg) en zijn daar in 2015 voor geslaagd. Dat is een hele mond vol en vroeger zouden we, denk ik, gezegd hebben: Doctorandus in de Verpleegkunde. Met die titel zijn ze nu dus Verpleegkundig Specialist bij de Blanckenborg. Dat betekent ook dat ze nu ander werk doen dan de andere verpleegkundigen en dat ze andere verantwoordelijkheden hebben. Hierdoor is een goede verpleeghuiszorg mogelijk, zonder dat voortdurend een arts moet worden ingezet.

7 Iedere morgen zijn ze bezig met het doornemen van de rapportages van die nacht. Om te zien of iemand van de bewoners verdere onderzoeken, een andere behandeling of andere medicijnen nodig heeft. Dat bespreken ze natuurlijk met de verpleegkundige van de afdeling. Maar ook met de Specialist Ouderengeneeskunde van de Blanckenborg (dr. Jaap Koster) of met de huisarts van de bewoner. Omdat Gea en Caress inmiddels veel ervaring hebben met ouderenzorg, doen ze zelf voorstellen voor onderzoeken, behandelingen of medicijnen. Gea en Caress zijn daar goed in, omdat ze zelf een achtergrond hebben in de verpleegkundige zorg. De betrokken arts neemt die voorstellen dan ook meestal over. Veel overleg gaat telefonisch, omdat de huisarts kan vertrouwen op de deskundigheid van de Verpleegkundig Specialist. Natuurlijk zijn Gea en Caress ook vaak bezig met het maken van registraties, volgens de normen van verantwoorde zorg. Het werkterrein van Caress is van woensdag tot en met vrijdag bij de afdelingen Lijster, Eiber en Klaproos. Zij overlegt daar met dr. Jaap Koster. Gea werkt van maandag tot en met donderdag voor de overige afdelingen en heeft daar overleg met de huisartsen van de verschillende bewoners. Maar vooral s morgens kunnen er in de Blanckenborg zoveel incidenten zijn, dat hun pieper constant gaat. En natuurlijk zijn er nog de overleggen waar ze aan deelnemen. Zoals het artsenoverleg, het multidisciplinair overleg of het medisch overleg. Ook erg belangrijk zijn de familiegesprekken die Gea en Caress voeren met familieleden van de bewoners. Dat kan, bijvoorbeeld, een eerste kennismaken zijn of een gesprek over het verschil met thuis, over hoe het gaat met de betrokken bewoner of over al dan niet reanimeren. Ik vroeg de dames of het wel leuk is: werk doen waarbij je weet dat de patiënt bijna nooit herstelt. Gea en Caress vinden het erg bevredigend werk: Je kunt de mensen nog zoveel mogelijk bieden in de tijd die hen resteert en hen begeleiden aan het einde van hun leven. Met namen als Gea (betekent: godin van de liefde) en Caress (het Franse woord voor liefkozing) kan het niet anders of de bewoners van de Blanckenborg zijn bij hen in goede handen. Ton Groenbroek

8 Van de Cliëntenraad Beste bewoners, Het streven van de Blanckenborg is om de best mogelijke zorg en begeleiding te geven. Hierbij worden ons bepaalde zaken opgelegd door hogerhand. Niet onbelangrijk is dat ook wijzelf wel eens dingen zien die we graag veranderd en/of verbeterd zouden willen hebben. Er zullen altijd wel bepaalde handelingen iets minder goed gaan waarbij herhaling, bij gebrek aan maatregelen niet uitgesloten is. Met wij bedoel ik bewoners, hun contactpersonen, familie, vrienden of gewoon kennissen. In gesprekken hoor je vaak: : Het is hier ja goud, wie hebb n ja niks te kloagen. En toch, als je doorvraagt komen er vaak zaken naar voren, waarmee men het niet altijd eens is. Of wat men graag anders geregeld had zien worden. Soms betreft het kleine dingen maar ook komt het wel voor dat het grotere zaken zijn die wel verbetert moeten/kunnen worden. Maar omdat noch de medewerkers, noch de leiding er weet van hebben, of het simpelweg in de dagelijkse routine niet opmerken, blijft het zoals het is. Maar hoe organiseer je het dat deze mensen er wel weet van krijgen en dan de nodige veranderingen kunnen doorvoeren. Ik weet zeker dat de wil er wel is om er zo mogelijk iets aan te doen. Sinds kort is de heer Geert de Roo aangesteld als vertrouwenspersoon bij de Blanckenborg. Deze zal in de aan hem gemelde zaken nooit (en ik herhaal NOOIT) de namen van de melders doorgeven aan de directie of medewerkers. Mocht u op of aanmerkingen hebben op iets wat in de Blanckenborg gebeurt, dan kunt u dit schriftelijk melden in de gesloten postbus met de opschrift: vertrouwenspersoon. Alleen hij heeft de sleutel van deze bus. De heer de Roo zal de opmerkingen bekijken en dit waar nodig bespreken met de directie, de cliëntenraad en indien nodig met de klachtenfunctionaris. Op deze manier hopen wij om iets aan eventueel verborgen problemen te kunnen doen, in ons streven naar een nog beter verblijf in onze Blanckenborg. Met vriendelijke groet, Jacob Kuiper, voorzitter cliëntenraad.

9 Uitstapje Dankzij de opbrengst van de onlangs gehouden markt en het Nationaal Ouderenfonds zijn wij blij bewoners van de Blanckenborg en aanleunwoningen te kunnen uitnodigen voor een middag-uitstapje. U kunt kiezen uit twee opties: Een busrit naar Termunten (via een mooie route) alwaar een lekker vismenu wordt geserveerd bij Landman. Met de bus naar Blauwestad en dan in de boot voor een prachtige rondvaart over het meer (met koffie en gebak). De datums zijn nog niet bekend maar u kunt alvast uw voorkeur aangeven, waarschijnlijk worden de uitstapjes op een donderdagmiddag georganiseerd. Graag onderstaand strookje invullen en afgeven bij de receptie. Er zijn dus geen onkosten aan verbonden. Wees er op tijd bij, want vol is vol! Naam:...Adres.. Gaat mee naar : O Termunten O Blauwestad O Ik zit in een rolstoel en heb rolstoelvervoer nodig

10 Herinneringen... Vele jaren terug schreef ik eens: herinneringen zijn vreemde vogels; ze vliegen nooit voorwaarts maar altijd terug en roesten dan steevast op plaatsen waar je vroeger als kind hebt gespeeld of waar je als jongeman voor het eerst een wandelingetje maakte met je latere vrouw aan je arm. Ik liep destijds op eieren omdat ik mij wanhopig afvroeg of ik haar straks bij het afscheid nemen nu wel of niet een zoen moest geven. Tot zover mijn plagiaat op mijn eigen werk en dus ben ik derhalve niet in het bezit van de vereiste toestemming van de toenmalige schrijver. En kennelijk strafbaar, maar de man in de spiegel knipoogt tegen mij. De straf valt dus wel mee Een vreemde vogel fladdert de kamer binnen en nestelt zich als een dief in de nacht tussen al die herinneringen in. Als ik beter kijk is het een oud mannetje die zijn klapbroek omlaag doet en het kersenboompje een douchebeurt geeft. Dan trekt hij aan de klep van zijn schipperspetje. En plotseling herken ik dat mannetje die vol overgave aan zijn meerschuimen pijpje met de fonkelende vonkenvanger lurkt. Deze man en zijn vrouw zal ik niet bij naam noemen, aangezien veel nazaten van deze twee nog altijd in het Veen bivakkeren. De schipper heeft het roer van zijn aardappelschip aan één van zijn oudste zonen overgegeven. Rond zijn tuin groeide een wel twee meter hoge hagedoorn waarvan verondersteld werd, dat de stekels van deze heg voldoende waren om ons als kwajongens te verhinderen zich meester te maken van de aardbeien die daarachter groeiden. Met een F. Herder baanden wij ons toch vrije toegang tot het verboden fruitparadijs. Ze smaakten heerlijk, en wij wisten ook precies waar die oude baas stond te plassen en liepen daarom maar even verder om wortels te plukken. Natuurlijk veegden wij onze voetsporen met een takje uit, want wie niet sterk is moet slim zijn. Looster PS Als u dit echtpaar nog eens wilt bezoeken dan moet u maar eens op het kerkhof in Vriescheloo kijken. Hij werd op een paar dagen na honderd jaar!

11 Voorkomen is beter dan. We genieten van het mooie weer, zitten/zijn als het kan veel buiten en buitendeuren en ramen staan lang open. Heerlijk. Helaas hebben we hierdoor niet altijd zicht op bezoekers die hier niet horen en kan het dus diefstalgevoelig zijn. De politie waarschuwt daarom alle zorginstellingen om extra alert te zijn bij zomers weer, want dan is het moeilijker controleerbaar wie er allemaal in het gebouw komen. Er wordt geadviseerd om onder andere geen grote bedragen op de kamer te hebben liggen en dure sieraden goed op te bergen. En sluit verder de kamerdeur af indien u een heerlijk buitenwandeling wilt maken. Als we samen alert blijven, krijgt een dief geen kans. Puzzelhoek De uitslag van de puzzel uit de vorige nieuwsbrief is: lief en de attentie gaat naar mevrouw Scholten. Van harte gefeliciteerd. Deze keer vragen waarbij u even goed moet nadenken. De antwoorden staan onderaan. 1. Waar zit de meeste vis? 2. Wat wordt iedereen op de hele wereld op dezelfde tijd? 3. Iemand gaat een donkere kamer in met een doosje waar nog 1 lucifer in zit. In de kamer is een olielamp, een kaars en een open haard. Wat steekt hij als eerst aan als hij licht wil hebben? 4. Hoeveel druppels kunnen er in een leeg wijn glas? 5. Hoeveel dieren van elk nam Mozes mee in zijn ark? 6. Wat staat er in de kamer op drie poten? 7. Welke maand telt 28 dagen? 8. Kunt u 5 achtereenvolgende dagen noemen waarin de letter A niet voorkomt? Antwoorden: 1. Tussen kop en staart / 2. Een dag ouder / 3. Lucifer / 4. Eén druppel / 5. Noach had een ark, Mozes niet / 6. Letter m / 7. Alle / 8. Eergister, gister, heden, morgen, overmorgen

12 Bewoner mutaties In de afgelopen periode is overleden: Mevrouw Pot-Günther, kamer 114 Mevrouw Bijhold-Ensing, kamer 103 Mevrouw Sloot-Havinga, kamer 32 Mevrouw Schenkel-Brands, kamer ELV1 Mevrouw Kluiter-Geertsema, kamer 117 Wij wensen familie en vrienden veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. (Interne) verhuizingen: Mevrouw Rozenveld-Vrugt van kamer 100 naar kamer 115 Nieuwe bewoners zijn: De heer Machiel/mevrouw Brouwer, Berkenpad 8 De heer Mulder, kamer ELV2 Mevrouw Metting-Mulder, kamer 100 De heer Venema, Esweg 25 Mevrouw Hemmes-v.d. Wal, kamer 1 Mevrouw Bakker-Holt, kamer ELV1 Wij heten u van harte welkom en hopen dat u spoedig went en u thuis zult voelen in uw nieuwe omgeving. Beter Bewegen met Marieke Woensdagmiddag 14 en 28 juni komt fysiotherapeute Marieke in de binnentuin van de Blanckenborg. Zij begeleid het beweeguurtje met behulp van de beweegbankjes en buitenspelletjes. Ook geeft zij tips zodat u uw conditie zo goed mogelijk houdt. Gezellig samen met een groepje bewegen onder begeleiding, ook mensen uit de aanleunwoningen zijn hierbij van harte welkom! Er zijn geen kosten aan verbonden. Het beweeguurtje start om 14 uur in de binnentuin.

13 Alle activiteiten van juni op één rij Elke ochtend om 10 uur staat de koffie klaar in het Doe & en Eetcafé Donderdag 1 juni Boekenuitleen, 9 uur Doe & Eetcafé Schilderclub uur (via opgave) Doe & Eetcafé Meer Bewegen Voor Senioren, 15 u Doe & Eetcafé Vrijdag 2 juni Wandelgroep verzorgingshuis11 uur Spel- en borreluur, 14 uur Doe & Eetcafé Wandelgroep Eiber en Lijster, 14 uur Zaterdag 3 juni Zondag 4 juni 1e Pinksterdag Maandag 5 juni 2e Pinksterdag Dinsdag 6 juni Stamtafelmaaltijd, 12 u Doe & Eetcafé Bingo, 14 uur Doe & Eetcafé Knutselclub (via opgave) 14 uur Woensdag 7 juni Koffie-uurtje Esweg, 10 u bij lift 1e etage Zangkoor, uur Doe & Eetcafé Snackverkoop, u restaurant Doe & Eetcafé Donderdag 8 juni Inloop Digitaal Café, 10 uur hoofdingang Schilderclub uur (via opgave) Doe & Eetcafé Meer Bewegen Voor Senioren, 15 u Doe & Eetcafé Vrijdag 9 juni Bloemenverkoop, 10 uur bij het winkeltje Wandelgroep verzorgingshuis, 11 uur Spel- en borreluur, 14 uur Doe & Eetcafé Wandelgroep Eiber en Lijster, 14 uur

14 Alle activiteiten van juni op één rij Elke ochtend om 10 uur staat de koffie klaar in het Doe & en Eetcafé Zaterdag 10 juni Zondag 11 juni Geen stamtafelmaaltijd Zomerfestival 13 uur Doe & Eetcafé Maandag 12 juni Handwerkclub, uur Doe & Eetcafé Dinsdag 13 juni Inloopspreekuur Beter Horen, 11 uur Vissenkom Stamtafelmaaltijd, 12 u Doe & Eetcafé Bingo, 14 uur Doe & Eetcafé Knutselclub (via opgave) 14 uur Alzheimer Café, uur Doe & Eetcafé Woensdag 14 juni Koffie-uurtje Esweg, 10 u bij lift 1e etage Zangkoor, uur Doe & Eetcafé Beter Bewegen met Marieke, 14 u Binnentuin Snackverkoop, u restaurant Doe & Eetcafé Donderdag 15 juni Schilderclub uur (via opgave) Doe & Eetcafé Meer Bewegen Voor Senioren, 15 u Doe & Eetcafé Koor Blief fit, zing mit, 19 uur Doe & Eetcafé Vrijdag 16 juni Wandelgroep verzorgingshuis, 11 uur Spel- en borreluur, 14 uur Doe & Eetcafé Wandelgroep Eiber en Lijster, 14 uur Zaterdag 17 juni Zondag 18 juni Vaderdag

15 Alle activiteiten van juni op één rij Elke ochtend om 10 uur staat de koffie klaar in het Doe & en Eetcafé Maandag 19 juni Handwerkclub, uur Doe & Eetcafé Dinsdag 20 juni Geen koffiedrinken in het Doe & Eetcafé, 10 uur Stamtafelmaaltijd, 12 u Doe & Eetcafé Musical basisschool de Wiekslag, 14 u Doe & Eetcafé Knutselclub (via opgave) 14 uur Woensdag 21 juni Koffie-uurtje Esweg, 10 u bij lift 1e etage Zangkoor, uur Doe & Eetcafé Snackverkoop, u restaurant Doe & Eetcafé Donderdag 22 juni Boekenuitleen, 9 uur doe & Eetcafé Schilderclub uur (via opgave) Doe & Eetcafé Meer Bewegen Voor Senioren, 15 u Doe & Eetcafé Vrijdag 23 juni Bloemenverkoop, 10 uur bij het winkeltje Wandelgroep verzorgingshuis11 uur Spel- en borreluur, 14 uur Doe & Eetcafé Wandelgroep Eiber en Lijster, 14 uur Zaterdag 24 juni Zondag 25 juni Mandag 26 juni Handwerkclub, uur Doe & Eetcafé Dinsdag 27 juni Knutselclub (via opgave) 14 uur Koor de Roergangers, 19 uur Doe & Eetcafé

16 Alle activiteiten van juni op één rij Elke ochtend om 10 uur staat de koffie klaar in het Doe & en Eetcafé Woensdag 28 juni Inloopspreekuur Fieret Optiek, 10 uur Doe & Eetcafé Koffie-uurtje Esweg, 10 u bij lift 1e etage Zangkoor, uur Doe & Eetcafé Beter Bewegen met Marieke, 14 u Binnentuin Snackverkoop, u restaurant Doe & Eetcafé Opstapbus activiteit, 17 uur Doe & Eetcafé Donderdag 29 juni Digitaal Café, 10 uur hoofdingang Hee Ouwe Zo begroette de heer van Hassel de kapitein van De Zuiderzee. Samen met zijn vrouw genoot hij van de IJsselmeercruise, georganiseerd door Het Nederlandse Rode Kruis afdeling Pekela s. Zijn wens om de stuurhut te mogen bezoeken werd ingewilligd, hij werd hierbij geholpen door twee sterke mannen. De kapitein, ook Theo genaamd, heette hem van harte welkom en liet hem, zoals de foto laat zien, zelf de boot besturen. Als oud machinist was dit zeer naar de zin van de heer van Hassel. Hij vond het spijtig dat het etenstijd was want het liefst was hij de hele tocht in de stuurhut gebleven. Schilderclub uur (via opgave) Doe & Eetcafé Meer Bewegen Voor Senioren, 15 u Doe & Eetcafé

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten mei 2017, nummer 132

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten mei 2017, nummer 132 Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten mei 2017, nummer 132 Eikenlaan 34 9697 RW Blijham telefoon 0597-565500 www.blanckenborg.nl 4 MEI Twee minuten (Wendeline Braaksma) Twee minuten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Activiteiten November 2015 nummer 118

Nieuwsbrief Activiteiten November 2015 nummer 118 Nieuwsbrief Activiteiten November 2015 nummer 118 Eikenlaan 34 9697 RW Blijham Tel.: (0597) 565500 www.blanckenborg.nl Sint Maarten, de koeien hebben staarten. Woensdag 11 november is het weer zo ver,

Nadere informatie

de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten juni/juli nummer 143 Eikenlaan RW Blijham telefoon

de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten juni/juli nummer 143 Eikenlaan RW Blijham telefoon de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten juni/juli nummer 143 Eikenlaan 34 9697 RW Blijham telefoon 0597-565500 www.blanckenborg.nl Van de Cliëntenraad Beste bewoners, Afgelopen maand is er weer heel veel

Nadere informatie

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten september 2017, nummer 135

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten september 2017, nummer 135 Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten september 2017, nummer 135 Eikenlaan 34 9697 RW Blijham telefoon 0597-565500 www.blanckenborg.nl Wereld Alzheimer Dag 21 september 2017 Donderdag

Nadere informatie

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg 50 jaar! nieuwsbrief activiteiten juli / augustus 2016, nummer 124 Laat u verwennen.. Wilt U graag mooie verzorgde nagels en een lekkere handmassage? Dan bent U zeker

Nadere informatie

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten februari 2017, nummer 129

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten februari 2017, nummer 129 Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten februari 2017, nummer 129 Eikenlaan 34 9697 RW Blijham Tel.: (0597) 565500 www.blanckenborg.nl Twee Tovertafels zijn geïnstalleerd! Begin

Nadere informatie

de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten mei nummer 142 Eikenlaan RW Blijham telefoon

de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten mei nummer 142 Eikenlaan RW Blijham telefoon de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten mei nummer 142 Eikenlaan 34 9697 RW Blijham telefoon 0597-565500 www.blanckenborg.nl Van de Cliëntenraad Beste bewoners, Deze tijd van het jaar wordt door velen

Nadere informatie

Alle activiteiten van december op één rij

Alle activiteiten van december op één rij Alle activiteiten van december op één rij Elke ochtend om 10.00 uur staat de koffie klaar in de zaal Dinsdag 1 december Sjoelen en andere spelletjes, 14 uur zaal Woensdag 2 december Sinterklaasbezoek op

Nadere informatie

Nieuwsbrief Activiteiten

Nieuwsbrief Activiteiten Nieuwsbrief Activiteiten Mei 2015 nummer 113 Eikenlaan 34 9697 RW Blijham Tel.: (0597) 565500 www.blanckenborg.nl FEEST IN DE TENT!!! Zoals iedereen inmiddels al weet is de recreatiezaal gesloten in verband

Nadere informatie

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg 16 november 50 jaar! nieuwsbrief activiteiten november 2016, nummer 127

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg 16 november 50 jaar! nieuwsbrief activiteiten november 2016, nummer 127 Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg 16 november 50 jaar! nieuwsbrief activiteiten november 2016, nummer 127 50 jaar Eindelijk is het deze maand zover: woensdag 16 november is de Blanckenborg jarig! We

Nadere informatie

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg 50 jaar! nieuwsbrief activiteiten september 2016, nummer 125 Wandelen op 21 september Woensdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag en daar besteden we graag extra

Nadere informatie

de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten september nummer 145 Eikenlaan RW Blijham telefoon

de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten september nummer 145 Eikenlaan RW Blijham telefoon de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten september nummer 145 Eikenlaan 34 9697 RW Blijham telefoon 0597-565500 www.blanckenborg.nl De activiteiten gaan weer volop van start! De R is weer in de maand,

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt. NIEUWSFLITS September NIEUWSFLITS september 2016

Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt. NIEUWSFLITS September NIEUWSFLITS september 2016 Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt September 2016 september 2016 In deze editie: Hoi Ingeborg, dit is een test! Trefpunt Mantelzorg Wandelen Werkt! Wandelen met een wandelcoach door mooi Bellingwedde

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ACTIVITEITEN

NIEUWSBRIEF ACTIVITEITEN NIEUWSBRIEF ACTIVITEITEN SEPTEMBER 2014 NUMMER 105 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM TEL.0597-565500 WWW.BLANCKENBORG.NL Blijf in beweging Dinsdagochtend 2 september komen

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSPRAAT VRIJWILLIGERSPRAAT DECLARATIE KILOMETERVERGOEDINGEN. Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenbörg'

VRIJWILLIGERSPRAAT VRIJWILLIGERSPRAAT DECLARATIE KILOMETERVERGOEDINGEN. Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenbörg' NIEUWSBRIEF 3 JULI 2011 Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenbörg' Eikenlaan 34 9697 RW Blijham tel 0597-565500 www.blanckenborg.nl VRIJWILLIGERSPRAAT Clarie de Boer Vrijwilligerscoördinator clarie.deboer@blanckenborg.nl

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN RW BLIJHAM

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN RW BLIJHAM Tot slot Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend. We verwachten dat zowel de organisatie als de vrijwilliger zich aan de gemaakte afspraken houdt. Dit is een van de basisregels voor een

Nadere informatie

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg

Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg Stichting Zorgcentrum de Blanckenborg 50 jaar! nieuwsbrief activiteiten mei 2016, nummer 122 Bonte Avond was een groot succes! Wat hebben we een gezellige avond gehad met elkaar op 7 april. En wat een

Nadere informatie

Thuiszorg van Stichting zorgcentrum de Blanckenborg

Thuiszorg van Stichting zorgcentrum de Blanckenborg Thuiszorg van Stichting zorgcentrum de Blanckenborg Welke vormen van zorg kunnen wij u bieden in de thuissituatie? Stichting zorgcentrum de Blanckenborg Eikenlaan 34, 9697 RW Blijham. Tel: 0597-56 55 00

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede December 2015

Activiteiten programma De Meerstede December 2015 Dinsdag 1 december Mozaïek De laatste keer in dit jaar. Het wordt een kleurrijke middag. Locatie: 1 e etage creatief-centrum + materiaalgeld Kosten intern: materiaalgeld Zaal open 14.00 uur Aanvang 14.15

Nadere informatie

Nieuwsbrief Activiteiten. Januari 2015 nummer 109

Nieuwsbrief Activiteiten. Januari 2015 nummer 109 Nieuwsbrief Activiteiten Januari 2015 nummer 109 Fraaie romantische poppen in de vitrine In de maand januari zullen in de vitrine bijzonder mooie poppen worden tentoon worden gesteld. De poppen zijn van

Nadere informatie

de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten november nummer 147 Eikenlaan RW Blijham telefoon

de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten november nummer 147 Eikenlaan RW Blijham telefoon de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten november nummer 147 Eikenlaan 34 9697 RW Blijham telefoon 0597-565500 www.blanckenborg.nl Van de Cliëntenraad Beste bewoners, Met de R in de maand gaan mijn gedachten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ACTIVITEITEN

NIEUWSBRIEF ACTIVITEITEN NIEUWSBRIEF ACTIVITEITEN OKTOBER 2014 NUMMER 106 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM TEL.0597-565500 WWW.BLANCKENBORG.NL Hoe kun je merken dat je ouder wordt? Alles is veel

Nadere informatie

Maaltijden. Broodmaaltijd. Meer weten?

Maaltijden. Broodmaaltijd. Meer weten? Maaltijden Maaltijden Wilt u genieten van een heerlijke verantwoorde maaltijd? Dat kan! In deze folder leest u meer informatie over het gebruiken en/of afnemen van maaltijden bij Driezorg. Broodmaaltijd

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Oog voor wat telt. Wonen met intensieve zorg

Oog voor wat telt. Wonen met intensieve zorg Oog voor wat telt Wonen met intensieve zorg Welkom bij De Lozerhof In de Haagse wijk Bouwlust vindt u De Lozerhof. Hier wonen ouderen met dementie die niet meer zelfstandig thuis kunnen zijn. In de huiselijke

Nadere informatie

Ons kent ons in De Spiker

Ons kent ons in De Spiker Ons kent ons in De Spiker DE SPIKER EEN KEER PER WEEK HELP IK DEZE CLIËNT MEE MET ZIJN GROTE HOBBY: BOUWEN MET LEGO. DAT GAAT HEEL GOED ZO SAMEN. In De Spiker is altijd wat te doen. Het is een plek van

Nadere informatie

Welzijns Activiteiten Overdal

Welzijns Activiteiten Overdal Welzijns Activiteiten Overdal Augustus 2018 Dag Activiteit Tijd/Plaats Woensdag 1 aug Donderdag 2 aug Sjoelen De Schakel 15:00 uur Vrijdag 3 aug Weeksluiting (G.Meyer) Dag Activiteit Tijd/Plaats Maandag

Nadere informatie

KOFFIE-IN. Elke maandagochtend nodigt de geur van koffie en vers gebakken koekjes dorpsgenoten uit om binnen te lopen bij de Koffie-In.

KOFFIE-IN. Elke maandagochtend nodigt de geur van koffie en vers gebakken koekjes dorpsgenoten uit om binnen te lopen bij de Koffie-In. Voorjaar 2018 NIEUWSBRIEF Het steunpunt OOK Zandvoort is er voor alle inwoners van Zandvoort Noord die door bijvoorbeeld ziekte, beperking of ouderdom steun kunnen gebruiken. Door mensen waar nodig te

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN RW BLIJHAM

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN RW BLIJHAM Tot slot Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend. We verwachten dat zowel de organisatie als de vrijwilliger zich aan de gemaakte afspraken houdt. Dit is een van de basisregels voor een

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon 0597-565500 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon 0597-565500 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBORG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM Tot slot Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend. We verwachten dat zowel de organisatie als de vrijwilliger zich aan de gemaakte afspraken houdt. Dit is een van de basisregels voor een

Nadere informatie

Inschrijfformulier Aanleunwoningen. Naam:.

Inschrijfformulier Aanleunwoningen. Naam:. Inschrijfformulier Aanleunwoningen Naam:.... Geb. Datum:. (Indien van toepassing) Naam Partner:.. Geb. Datum.. Postcode en Woonplaats Telefoon:....-.. Evt. mobiel: 06-... 1e contact persoon: Naam:. Telefoon:.b.g.g.:

Nadere informatie

Wist u bijvoorbeeld dat er in de Vriezenhof dagelijks momenten zijn waarop u elkaar kunt ontmoeten?

Wist u bijvoorbeeld dat er in de Vriezenhof dagelijks momenten zijn waarop u elkaar kunt ontmoeten? Beste heer of mevrouw, Voor u ligt de 2 e uitgave van de activiteitenkrant. We zijn heel benieuwd hoe u de eerste uitgave hebt ervaren. We hopen dat u ervan hebt kunnen genieten en dat het voor u overzichtelijk

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Juni

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Juni Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender Juni 2015 MAANDAG 1 JUNI 10.00-11.00 uur Leesclub Grootletterboeken te leen voor de leesliefhebbers 0,25 per boek oplossen van allerlei puzzels 14.45-16.00

Nadere informatie

Het Theeblaadje Juni 2015

Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theehuis is een wijklocatie van zorgorganisatie Het Spectrum. Het is een gezellig ontmoetingscentrum voor 55-plussers waar diverse activiteiten plaatsvinden. Het Theehuis

Nadere informatie

Gastvrije ouderenzorg in huiselijke sfeer

Gastvrije ouderenzorg in huiselijke sfeer Gastvrije ouderenzorg in huiselijke sfeer Hartelijk welkom Wij geloven dat mensen die zorg nodig hebben, het beste tot hun recht komen als ze zich gehoord, erkend en welkom voelen. In een omgeving met

Nadere informatie

HET GROTENHUIS TRIMENZO. Juni en Juli Het Grotenhuis Binnenweg GP Twello. Hallo Allen,

HET GROTENHUIS TRIMENZO. Juni en Juli Het Grotenhuis Binnenweg GP Twello. Hallo Allen, JUNI en JULI 2019 TRIMENZO HET GROTENHUIS Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programma-overzicht. voor de maanden Juni en Juli 2019 We hopen dat u allen

Nadere informatie

Aansluitend is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een kopje koffie.

Aansluitend is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een kopje koffie. ZONDAG 7 MEI Dankdienst De Vredehorst, Zuidwoldigerweg 30 in Hoogeveen 14:30-15:30 uur alle belangstellenden Indien u niet op eigen gelegenheid naar de Vredehorst kunt gaan en vervoer nodig heeft, graag

Nadere informatie

Activiteitenplanning Intermezzo December 2015

Activiteitenplanning Intermezzo December 2015 Activiteitenplanning Intermezzo December 2015 Datum Ochtend Middag/Avond Dinsdag 1 Woensdag 2 Vrijdag 4 Vrijdag 4 Vrijdag 4 cliënten van etage 3 met de Vriendenbus. Zin om er even uit te gaan. Geeft u

Nadere informatie

de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten Maart 2019 nummer 150

de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten Maart 2019 nummer 150 de Blanckenborg nieuwsbrief activiteiten Maart 2019 nummer 150 Van de Cliëntenraad Beste bewoners, Was het begin februari volop winter, plotseling veranderde dat in prachtig lenteweer. En het is net alsof

Nadere informatie

HET GROTENHUIS TRIMENZO. April en Mei Het Grotenhuis Binnenweg GP Twello. Hallo Allen,

HET GROTENHUIS TRIMENZO. April en Mei Het Grotenhuis Binnenweg GP Twello. Hallo Allen, APRIL en MEI 2019 TRIMENZO HET GROTENHUIS Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programma-overzicht. voor de maanden April en Mei 2019 We hopen dat u allen

Nadere informatie

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website Augustus 2017 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer, locatie De Nieuwpoort als locatie de Palatijn worden aangeboden. Voor wie

Nadere informatie

Activiteitenfolder december 2015

Activiteitenfolder december 2015 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder december 2015 Aangepaste openingstijden Prinsenhof: 11 december: Gesloten tot 11.30 uur 24 december: Gesloten vanaf 14.00 uur Gesloten: 25,

Nadere informatie

Activiteiten Vita voor: Intramuraal & VPT & extramurale gast

Activiteiten Vita voor: Intramuraal & VPT & extramurale gast Activiteiten Vita voor: Intramuraal & VPT & extramurale gast Wandelclub. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers is deelname mogelijk. Dag: Maandag ochtend. Tijd: 10.00 uur tot 11.30 uur. Locatie: Samenkomst

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort en locatie De Palatijn worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort en locatie De Palatijn worden aangeboden. Maart 2019 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort en locatie De Palatijn worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is, zijn

Nadere informatie

In de maand september staan er weer allerlei leuke activiteiten op het programma.

In de maand september staan er weer allerlei leuke activiteiten op het programma. Beste heer of mevrouw, Voor u ligt de 1 e uitgave van de activiteitenkrant. De komende 2 maanden (september en oktober) zal er een exemplaar bij u in de bus komen te liggen. Het is voor ons een proef en

Nadere informatie

De Vraagwijzer Maaltijdservice Weert

De Vraagwijzer Maaltijdservice Weert De Vraagwijzer Maaltijdservice Weert Informatie Gezond eten kan ook lekker zijn Gezond eten levert een belangrijke bijdrage aan een gezond leven. Kies bewust voor een gezonde voeding, maar geniet ook van

Nadere informatie

Activiteiten Zorglocatie Vita 2018 Intramuraal & VPT

Activiteiten Zorglocatie Vita 2018 Intramuraal & VPT Activiteiten Zorglocatie Vita 2018 Intramuraal & VPT Wandelclub. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers is deelname mogelijk. Dag: Maandag ochtend. Tijd: 10.00 uur tot 11.30 uur. Locatie: Samenkomst

Nadere informatie

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie.

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 45 8 november 2018 Nieuws Agenda 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans(

Nadere informatie

U bent van harte welkom!

U bent van harte welkom! Seizoen 2017-2018 U bent van harte welkom! In dit boekje vindt u alle activiteiten die georganiseerd worden in de Hanzeborg voor het seizoen September 2017 September 2018. Het kan zijn dat er wijzigingen

Nadere informatie

Activiteitenkalender Juli

Activiteitenkalender Juli Activiteitenkalender Rosengaerde In deze kalender vindt u terug welke activiteiten er wanneer, waar en hoe laat plaatsvinden. De geplande activiteiten vindt u terug in een weekoverzicht. Voor deze activiteiten

Nadere informatie

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website Oktober 2017 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer, locatie De Nieuwpoort als locatie de Palatijn worden aangeboden. Voor wie

Nadere informatie

Jan Thijs Seinenhof Diever. Verenigingsleven en recreatieve activiteiten

Jan Thijs Seinenhof Diever. Verenigingsleven en recreatieve activiteiten Jan Thijs Seinenhof Diever Verenigingsleven en recreatieve activiteiten 1 2 Geachte meneer, mevrouw, In deze uitgave van Jan Thijs Seinenhof staat beschreven welke mogelijkheden wij bieden voor vrijetijdsbesteding

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers September 2016

Vacaturebank Vrijwilligers September 2016 Vacaturebank Vrijwilligers September 2016 Buiten zijn is gezond Hulp in de Linnenkamer Voor onze ouderen werkplaats de In de Linnenkamer van Hestia, zijn we opzoek naar een Midgard helpen al een aantal

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers Oktober 2016

Vacaturebank Vrijwilligers Oktober 2016 Vacaturebank Vrijwilligers Oktober 2016 Buiten zijn is gezond Hulp in de Linnenkamer Voor onze ouderen werkplaats de In de Linnenkamer van Hestia, zijn we opzoek naar een Midgard helpen al een aantal vrijwilliger

Nadere informatie

Activiteitenbulletin van Schavenweide

Activiteitenbulletin van Schavenweide Activiteitenbulletin van Schavenweide Mei 2017 Activiteitenbulletin Vanaf dit moment, zult u per maand een activiteitenbulletin ontvangen. In dit bulletin vindt u ook het activiteitenprogramma voor de

Nadere informatie

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een dagje ouder Ouder worden Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Een dagje ouder, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern

Nadere informatie

ACTIVITEITENKRANT. Locatie Kasteelhof/De Hof. Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn Juni 2016 Krant ook te bekijken via: www.zmw.

ACTIVITEITENKRANT. Locatie Kasteelhof/De Hof. Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn Juni 2016 Krant ook te bekijken via: www.zmw. ACTIVITEITENKRANT Locatie Kasteelhof/ Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn Juni 2016 Krant ook te bekijken via: www.zmw.nl/actueel Colofon Activiteitenkrant: Jaargang 52, Juni 2016 Zorgcentrum De Kasteelhof

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 6 06 Februari 2018 Nieuws Agenda 7 febr: Fablab in Zeist 7 febr: Voetbal FC Utrecht tegen Sparta 9 febr: DDK met SMASH 9 febr: Carnaval Zeist(nieuw) 10 febr: Voetbal FC Utrecht

Nadere informatie

Producten- en Dienstencatalogus 2017

Producten- en Dienstencatalogus 2017 Producten- en Dienstencatalogus 2017 Voor thuiswonenden December 2016 Inhoud Voorwoord blz. 3 Thuiszorg blz. 5 Huishoudelijke zorg blz. 6 Dagbesteding blz. 7 Behandeling blz. 8 Maaltijd aan huis blz. 9

Nadere informatie

Careyn editie Rozenhof, nummer 130, september 2015

Careyn editie Rozenhof, nummer 130, september 2015 Careyn editie Rozenhof, nummer 130, 2015 Beste bewoner, Mijn naam is Marjo Farenhout, ik ben 62 jaar en moeder Van 2 volwassen dochters Cantal en Joycee. Ook ben ik een trotse oma van Jim, Liz, Ben en

Nadere informatie

De Molenberg. Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling

De Molenberg. Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling De Molenberg Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in De Molenberg In het centrum van Groenlo, nabij parken en winkels, ligt

Nadere informatie

Wat wordt bedoeld met activiteitenbegeleiding?

Wat wordt bedoeld met activiteitenbegeleiding? Wat wordt bedoeld met activiteitenbegeleiding? De activiteitenbegeleiding van Maarsheerd zorgt er voor dat de activiteiten worden afgestemd op de zorgbehoefte van de bewoners. Het team bestaat uit hiervoor

Nadere informatie

WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF

WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF VOOR EEN LEVEN MET KLEUR Welkom bij De Lingehof het huis in het hart van het Over-Betuwse Bemmel In De Lingehof kunt u aangenaam wonen met gespecialiseerde verzorging

Nadere informatie

Activiteiten programma

Activiteiten programma Activiteiten programma De Meerstede Oktober 2017 Maandag 1 oktober Tennissen bij De Meerstede 55+ Voor alle liefhebbers. Op een ontspannen manier kunt u mee doen met tennis. Kosten: 2,00 per keer exclusief

Nadere informatie

(tijdens de periode Weerkunde heeft klas 5-6 gewerkt aan een Tunnelbook. De creaties staan in de hal en zeker de moeite waard om even te bekijken!

(tijdens de periode Weerkunde heeft klas 5-6 gewerkt aan een Tunnelbook. De creaties staan in de hal en zeker de moeite waard om even te bekijken! (tijdens de periode Weerkunde heeft klas 5-6 gewerkt aan een Tunnelbook. De creaties staan in de hal en zeker de moeite waard om even te bekijken!) Agenda dinsdag 16 t/m donderdag 18 april: Cito toetsen

Nadere informatie

Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld

Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld September 2017 Activiteitenkalender Het Anker In deze kalender vindt u terug welke activiteiten er wanneer, waar en hoe laat plaatsvinden. Deze activiteiten zijn

Nadere informatie

Activiteitenkrant Augustus

Activiteitenkrant Augustus Activiteitenkrant Augustus Maandag 29 juli t/m zondag 4 augustus Maandag 29 juli 10.00 uur Koffiedrinken in de Diamant 14.30 uur Wraps maken in de Robijn 14.30 uur Beleef TV in de Regenboog Dinsdag 30

Nadere informatie

Deel 2 Specifieke informatie over St. Franciscus

Deel 2 Specifieke informatie over St. Franciscus Deel 2 Specifieke informatie over St. Franciscus Woon- en Zorgcentrum St. Franciscus in Coevorden bestaat al sinds 1958 en is het oudste katholieke woon- en zorgcentrum in Drenthe. In 2006 is het oude

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Humanistische grondslag

Woonzorgcentrum. Humanistische grondslag Woonzorgcentrum Thebe De IJpelaar is een woonzorgcentrum. We ondersteunen u in Thebe De IJpelaar graag op het gebied van verzorging, verpleging en begeleiding. Uiteraard alleen waar nodig. De IJpelaar

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede december 2016

Activiteiten programma De Meerstede december 2016 Mededeling: dinsdag 6 december wordt het huis in de kerstsfeer gezet door creatieve vrijwilligers. Donderdag 1 december Sinterklaas lunch feest. De goede Sint komt vanmiddag op de Lunch. Hij moet tenslotte

Nadere informatie

Activiteitenfolder oktober 2015

Activiteitenfolder oktober 2015 Activiteitenfolder oktober 2015 Prinsenhof bruist van de activiteiten in oktober! We organiseren deze maand een nieuwe ontmoetingsmiddag met een heerlijke maaltijd, mooie activiteiten bij het verliescafé,

Nadere informatie

DECEMBER 2016 JANUARI 2017 TRIMENZO HET GROTENHUIS

DECEMBER 2016 JANUARI 2017 TRIMENZO HET GROTENHUIS DECEMBER 2016 JANUARI 2017 TRIMENZO HET GROTENHUIS Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello TRIMENZO Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programma-overzicht. voor de maanden December 2016 en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Activiteiten

Nieuwsbrief Activiteiten Nieuwsbrief Activiteiten Juni/Juli 2015 nummer 114 Eikenlaan 34 9697 RW Blijham Tel.: (0597) 565500 www.blanckenborg.nl Alzheimer Café op 9 juni Dinsdag 9 juni is er een bijeenkomst van het Alzheimer Café.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 27 mei 2016

Nieuwsbrief 27 mei 2016 Nieuwsbrief 27 mei 2016 Even delen Nu we weer vol op stoom zijn, lijkt de meivakantie alweer een poos geleden. Maar wat was het heerlijk om te genieten van het mooie lenteweer en het uitslapen elke dag.

Nadere informatie

Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht

Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht Januari - februari 2013 Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht Ontmoetingen en activiteiten Heeft u behoefte aan ontspanning, ontmoeting en/of activiteiten? Laurens en KijkopWelzijn bieden met het Ontmoetingsplein

Nadere informatie

1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014

1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014 1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014 Beste ouders en kinderen, Obs Dijkerhoek, een dijk van een nieuwe school! Het is zover! Na ruim twee jaar is de nieuwbouw van Obs Dijkerhoek gerealiseerd.

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Wegens het wegvallen van de vaste vrijwilliger zoeken wij voor Lilia 4 een nieuwe vrijwilliger die met 2 bewoners af en toe iets wil ondernemen. Te denken valt aan

Nadere informatie

Buurten in Termei Ontmoeting & gezelligheid in Open Vensters!

Buurten in Termei Ontmoeting & gezelligheid in Open Vensters! Buurten in Termei Ontmoeting & gezelligheid in Open Vensters! Programma Januari 2019 Voorwoord Als eerste de allerbeste wensen voor 2019. In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand januari. U

Nadere informatie

Maandprogramma Activiteiten

Maandprogramma Activiteiten Maandprogramma Activiteiten Berkumstede December 2018 De activiteiten met de kleur groen zijn toegankelijk voor iedereen: ook voor mensen die niet op Berkumstede wonen. De activiteiten met de kleur blauw

Nadere informatie

Berghuizen Breed. Doe mee met leuke activiteiten in Zuid-Berghuizen!

Berghuizen Breed. Doe mee met leuke activiteiten in Zuid-Berghuizen! Tot woensdag 9 maart aanmelden Berghuizen Breed De eerste testuitgave in Zuid-Berghuizen, gemaakt en bezorgd door vrijwilligers. Lees en laat ons weten wat u ervan vindt! Mail uw ervaring, tips en vragen

Nadere informatie

Dagbestedings- activiteiten Hoog Duinen. December 2017

Dagbestedings- activiteiten Hoog Duinen. December 2017 Dagbestedings- activiteiten Hoog Duinen December 2017 De vaste activiteiten in deze maand zijn: Gymnastiek Lees / gespreksgroep Biljarten Kerkdienst Klaverjassen Kapper Schoonheidsspecialiste Duo fiets

Nadere informatie

Vertrouwde zorg en fijn wonen in hartje Roermond

Vertrouwde zorg en fijn wonen in hartje Roermond Proteion RCG Vertrouwde zorg en fijn wonen in hartje Roermond Welkom bij Proteion RCG In hartje Roermond, aan het mooie Munsterplein, staat in de schaduw van Cuypers beroemde Munsterkerk een bijzonder

Nadere informatie

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief.

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 46/47 15 november 2018 Nieuws Agenda 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans ( nieuw) 24 nov. : De Hongerige Klant (nieuw) 25 nov. : Voetbal FCU

Nadere informatie

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 LINQUENDA THEATER Op MAANDAG 31 JULI komt er speciaal voor u een theatershow. Laat u verrassen met de show Terug naar vroeger van LINQUENDA Theatershows. Nodig hiervoor

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 15 10 april 2018 Nieuws Agenda 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag Doorn

Nadere informatie

DECEMBER 2018 en JANUARI 2019

DECEMBER 2018 en JANUARI 2019 DECEMBER 2018 en JANUARI 2019 TRIMENZO HET GROTENHUIS Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programma-overzicht voor de maanden December 2018 en Januari

Nadere informatie

14e Editie - november & december 2017 Activiteitenkalender

14e Editie - november & december 2017 Activiteitenkalender 14e Editie - november & december 2017 Activiteitenkalender Voorwoord De herfst is aangebroken. De bomen verkleuren en laten ons zien hoe mooi zij kunnen zijn met hun rode, gele en bruine bladeren. Het

Nadere informatie

Activiteitenboekje Mei/Juni 2014

Activiteitenboekje Mei/Juni 2014 Sponsoring Somatiek Sponsoring: De afdelingen Somatiek staan altijd open voor sponsoring betreft de activiteiten. Kent u een bedrijf of particulier die de afdelingen Somatiek zou kunnen/willen sponsoren?

Nadere informatie

FEBRUARI en MAART 2019

FEBRUARI en MAART 2019 FEBRUARI en MAART 2019 TRIMENZO HET GROTENHUIS Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programma-overzicht voor de maanden Februari en Maart 2019 We hopen

Nadere informatie

Dagbestedings- activiteiten Hoog Duinen. Juni 2018

Dagbestedings- activiteiten Hoog Duinen. Juni 2018 Dagbestedings- activiteiten Hoog Duinen Juni 2018 De vaste activiteiten in deze maand zijn: Gymnastiek Lees / gespreksgroep Kerkdienst Klaverjassen Kapper Schoonheidsspecialiste Duo fiets Dinsdagochtend:

Nadere informatie

I N H O U D. Voorwoord. Terugblik Dag van de Mantelzorg. Wakker blijven na een slechte nacht. Mantelzorg en zorgverzekeringen

I N H O U D. Voorwoord. Terugblik Dag van de Mantelzorg. Wakker blijven na een slechte nacht. Mantelzorg en zorgverzekeringen I N H O U D Voorwoord Terugblik Dag van de Mantelzorg Wakker blijven na een slechte nacht Mantelzorg en zorgverzekeringen Activiteiten voor mantelzorgers Boekentip! Alzheimer café Nijkerk Voorwoord Beste

Nadere informatie

Dagbestedings- activiteiten Hoog Duinen. Oktober 2017

Dagbestedings- activiteiten Hoog Duinen. Oktober 2017 Dagbestedings- activiteiten Hoog Duinen Oktober 2017 De vaste activiteiten in deze maand zijn: Gymnastiek Lees / gespreksgroep Biljarten Kerkdienst Klaverjassen Kapper Schoonheidsspecialiste Duo fiets

Nadere informatie

Maand programma. juni 2015. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw. de Beijerkorf groen. Activiteiten in

Maand programma. juni 2015. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw. de Beijerkorf groen. Activiteiten in Maand programma Activiteiten in de Beijerkorf groen activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw 2 10.00-12.00 uur Bingo - deelname E 5,-. * 2 10.00-12.00 uur lezing over de renaissance

Nadere informatie

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website November 2017 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer, locatie De Nieuwpoort als locatie De Palatijn worden aangeboden. Voor wie

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Maandag 10.00 tot 21.30 uur / Inloop de Spil Loop eens binnen bij De Spil voor een kop koffie en een praatje. De krant ligt klaar om gelezen te

Nadere informatie

Simeon & Anna. Een gezellige locatie in het levendige Rotterdam-Zuid. meer dan zorg. Laurens

Simeon & Anna. Een gezellige locatie in het levendige Rotterdam-Zuid. meer dan zorg. Laurens Laurens Simeon & Anna Een gezellige locatie in het levendige Rotterdam-Zuid meer dan zorg Simeon en Anna Laurens Simeon en Anna is een bekende woonzorglocatie gelegen op het kruispunt van de wijken Vreewijk,

Nadere informatie

De vrijwilligers staan klaar om u te helpen. Kosten extern: consumptie Zaal open uur Aanvang uur

De vrijwilligers staan klaar om u te helpen. Kosten extern: consumptie Zaal open uur Aanvang uur Activiteiten programma De Meerstede Oktober 2016 Mededeling: Dinsdag 4 oktober is er geen hersengym. Dinsdag 4 oktober Jeu de boules De vrijwilligers staan klaar om u te helpen. Donderdag 6 oktober Jubileumfeest

Nadere informatie

Dignis. De Kombuis. Dagbehandeling voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen

Dignis. De Kombuis. Dagbehandeling voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen Dignis De Kombuis Dagbehandeling voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen Zo lang mogelijk thuis, in de eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Dat is de wens van veel mensen. Soms lukt dat niet

Nadere informatie

Activiteitenfolder maart 2016

Activiteitenfolder maart 2016 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder maart 2016 Openingstijden Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur (keuken sluit om 19.30 uur) Zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur Ontmoetingscentrum

Nadere informatie