In zes stappen naar optimaal order fulfilment

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In zes stappen naar optimaal order fulfilment"

Transcriptie

1 In zes stappen naar optimaal order fulfilment White Paper Over hoe u uw voorraad op de juiste wijze kunt classificeren, sorteren en opslaan in de juiste opslagsystemen geautomatiseerde en andere om uw order fulfilment capaciteit te vergroten en de bijbehorende kosten te verlagen.

2 Introductie Hoewel politici het misschien niet eens zijn over de vraag of de economische recessie definitief voorbij is of niet, zien de meeste bedrijven hun omzet weer stijgen en vragen hun klanten om snellere levertijden dan ooit tevoren. Distributeurs en e-commerce-bedrijven in het bijzonder zoeken naar oplossingen om hun processen te verbeteren en kosten te verlagen zonder hun medewerkers met meer werk op te zadelen. Met warehouses vol pallets, dozen en items is het afhandelen van orders echter de meest arbeidsintensieve en geldverslindende activiteit in vrijwel elk warehouse. Schatting is dat de kosten van het orderpickproces kunnen oplopen tot 55 procent van de totale operationele uitgaven in een warehouse. 1 De reden is dat de reistijd de tijd die een orderpicker nodig heeft om van het startpunt van de order naar de picklocatie te lopen en de verzamelde artikelen naar de expeditieruimte te brengen soms wel 60 tot 65 procent 2 van alle directe werkzaamheden op de magazijnvloer kan beslaan. Het besef van de grote kansen die er liggen om tijd en geld te besparen, heeft optimalisatie van order fulfilment processen hoog op de agenda geplaatst. Deze whitepaper beschrijft zes stappen die warehouse en distributiecentrummanagers helpen om de basis te leggen voor een geoptimaliseerd order fulfilment systeem dat zowel de productiviteit als de accuraatheid versterkt. Deze zes stappen omvatten: 1. Classificeer de voorraad 2. Koppel voorraad aan opslagtechnologie 3. Automatiseer om kosten te reduceren 4. Wijs voorraad toe aan juiste opslaglocaties 5. Breng processen in kaart voor maximale capaciteit en minimale werklast 6. Integreer bedrijfssystemen voor maximale transparantie.

3 Stap 1: Classificeer de voorraad Hoe de voorraad in een warehouse gecategoriseerd moet worden, hangt af van vele factoren waaronder de type artikelen en de volumes waarin ze gewoonlijk worden gepickt. Begin met het classificeren van de voorraad op basis van de pickeenheid (zoals pallet, doos of item) en van de pickfrequentie of omloopsnelheid (snel, medium, langzaam of ultralangzaam). Tijdens het classificatieproces kunnen enkele gemeenschappelijke kenmerken aan het licht komen. Een voorbeeld is het groeperen van artikelen die op basis van de pickfrequentie tot de snel-, medium-, langzaam of ultralangzaamlopers behoren. Door in een grafiek de tijd die nodig is voor het verzamelen van elk artikel uit te zetten tegen de pickfrequentie, ontstaat een cost-to-pick diagram. De verreweg belangrijkste verbeteringen in order fulfilment zullen ontstaan door slimme oplossingen toe te passen voor volledige productcategorieën, en niet door het verbeteren van het proces voor slechts enkele artikelen. Dat heeft alles te maken met het Pareto-principe, ook wel bekend als de 80/20-regel. Dit principe stelt dat grofweg 80 procent van de effecten ontstaan door slechts 20 procent van alle oorzaken. Of anders geformuleerd: de meeste zaken in het leven (inspanning, beloning, opbrengst) worden niet evenredig verdeeld; sommigen dragen meer bij dan anderen. 3 Een voorbeeld: 80 procent van de omzet van een bedrijf is vaak afkomstig van slechts 20 procent van de klanten. Of 80 procent van de picks in een warehouse wordt veroorzaakt door niet meer dan 20 procent van de voorraad (de snellopers). De meeste bedrijven focussen hun inspanningen bij het optimaliseren van het fulfilmentproces uitsluitend op de snellopers die niet meer dan 20 procent van de voorraad beslaan. Houd echter in gedachten dat grote verbeteringen in efficiëntie, capaciteit en kosten behaald kunnen worden bij de medium- en langzaamlopers, die waarschijnlijk zo n 80 procent van de vloerruimte en werklast opslokken.

4 Stap 2: Koppel voorraad aan opslagtechnologie Na het voltooien van stap 1 mag het duidelijk zijn dat niet alle artikelen identiek zijn. Ze kunnen verschillen in afmetingen, gewicht, pickfrequentie en een groot aantal andere aspecten. De markt van magazijninrichters onderkent deze verschillen en heeft daarom een grote verscheidenheid aan effectieve opslagsystemen en technologieën ontwikkeld. Daartoe behoren: Palletstellingen. Systeem dat het mogelijk maakt om enkelvoudige artikelen of gepalletiseerde artikelen hoog op te slaan. Legbordstellingen. Systeem voor niet-gepalletiseerde artikelen, bestaande uit horizontale panelen die tussen verticale staanders zijn gemonteerd en aan de zij- en achterkant met beugels of panelen worden gesteund. Ladesystemen. Opslagladen, geplaatst in kasten of legbordstellingen die ideaal zijn voor kleinere artikelen. Doorrolstellingen. Stellingen waarin pallets of dozen over schuingeplaatste rollen op basis van zwaartekracht naar voren rollen. De kanalen waarin de pallets of dozen zich bevinden, worden langs de achterzijde aangevuld, wat leidt tot een first in / first out (FIFO) opslagsysteem. Horizontale carrousels. Bestaat uit bakken die bevestigd zijn aan een ovaalvormige constructie die door horizontale rotatie de juiste opslaglocatie naar de operator brengt. Dankzij dit geautomatiseerde opslag en orderpicksysteem wordt onproductieve reis- en zoektijd geëlimineerd. Verticale carrousels. Bestaat uit een aantal trays die verticaal roteren vergelijkbaar met een reuzenrad. Dit geautomatiseerde opslag- en orderpicksysteem brengt de opgeslagen artikelen veilig en snel op een ergonomisch ontworpen werkplek, zodat de operator niet hoeft te lopen en zoeken naar artikelen. Verticale liftsystemen. Een gesloten automatisch opslag- en orderpicksysteem dat bestaat uit twee kolommen met trays en een lift in het midden. De lift pakt geheel automatisch de juiste trays uit beide kolommen en presenteert ze aan de operator via een opening op heuphoogte, waardoor reis- en zoektijd wordt geëlimineerd. Elke opslagmethode heeft verschillende voordelen die betrekking hebben op het ruimtebeslag, het uitbreidingsgemak, de capaciteit, de productiviteit, de accuraatheid, het voorraadbeheer en de ergonomie, zoals blijkt uit tabel 1.

5 Tabel 1: Vergelijking van opslagsystemen. Criteria: 5=beste, 4=uitstekend, 3=beter, 2=goed, 1=redelijk Voordelen Lade Leg Pallet Doorrol Horizontale Verticale Verticale Systeem bord Stelling Stelling Carrousel Carrousel Liftsysteem Ruimtebeslag Capaciteit Productiviteit Accuraatheid Voorraadbeheer Ergonomie Uitbreidbaarheid

6 Door de specifieke voordelen van de verschillende opslagmethodes te relateren aan de geclassificeerde voorraad uit stap 1, moet het relatief eenvoudig zijn om te bepalen welke opslagmethode het best past bij elke categorie. Als we kijken naar de pickfrequentie (snel, medium, langzaam, of ultralangzaam), ziet het overzicht van ideale opslagmethoden per pickeenheid (pallet, doos of item) eruit als volgt: Tabel 2: Opslagmethoden per pickeenheid Palletpicking Palletstelling (snel- en mediumlopers) Palletdoorrolstelling (snel- en mediumlopers) Casepicking Doorrolstelling (snellopers) Horizontale carrousel (medium- en langzaamlopers) Palletstelling (langzaam- en ultralangzaamlopers) Legbordstelling (langzaam- en ultralangzaamlopers) Itempicking Doorrolstelling (snellopers) Horizontale carrousel (snel- en mediumlopers) Verticale carrousel (mediumlopers) Verticaal liftsysteem (langzaamlopers) Legbordstelling (ultralangzaamlopers) Ladesysteem (ultralangzaamlopers)

7 Stap 3: Automatiseer om kosten te reduceren Geautomatiseerde opslag- en orderpicksystemen kunnen bijdragen aan verdere optimalisatie van order fulfilment. Zoals aangegeven bij stap 1, concentreren de meeste bedrijven hun inspanningen en investeringen op de snellopers. Dat betekent dat tachtig procent van de voorraad inclusief medium- en langzaamlopers niet wordt geoptimaliseerd. Dat is dus een gebied waarop verdere kansen liggen voor reductie van werklast, tijd en kosten. Automatisering levert de volgende voordelen: Hogere productiviteit Stijging van het aantal picks per persoon per uur met percentages die oplopen tot 600 procent, terwijl arbeidskosten worden gereduceerd. Forse ruimtebesparing Maar liefst 30 tot 85 procent minder vloeroppervlakte, mogelijk door maximaal gebruik te maken van de hoogte van het warehouse. Meer capaciteit Kortere doorlooptijden en latere cut-off tijden. Minder fouten Door gebruik van ondersteunende technologieën zoals pick-to-light neemt het aantal fouten af, waardoor een accuraatheid van meer dan 99,9 procent tot de mogelijkheden behoort. Verbeterde voorraadbeheer Betere en betrouwbaardere informatie over de beschikbaarheid en de locatie van voorraden. Verbeterde ergonomie Orderpickers bukken en reiken veel minder door artikelen te presenteren op de juiste ergonomische werkhoogte, de zogenaamde gouden zone (op heuphoogte). Stap 4: Wijs voorraad toe aan juiste opslaglocaties Slotting is het proces waarbij voor elk artikel de optimale opslaglocatie in het warehouse, en meer in het bijzonder binnen het opslagsysteem, wordt bepaald. Optimaal kan in dit verband wijzen naar verschillende doelstellingen, die leiden tot een maximale efficiëntie en opslagcapaciteit. Veel voorkomende doelstellingen: Minder ruimtebeslag Minimalisatie van de hoeveelheid handling Grotere productiviteit Betere verdeling van werklast Betere voorraadbetrouwbaarheid en accuraatheid Betere ergonomie Minimalisatie van reistijden Reductie van zoektijden Slotting wordt in de praktijk vaak gezien als een ondankbare taak. De reden is dat hiervoor data nodig zijn, veel data over voorraadbewegingen, minimaal van één jaar inclusief seizoenspatronen en

8 een prognose van de toekomstige voorraadgroei. Bedrijven met een warehouse management systeem (WMS) beschikken vaak al over geïntegreerde ondersteuning op het gebied van slotting of kunnen die met een aanvullende module toevoegen. Voor bedrijven zonder een WMS is stand-alone slotting software beschikbaar, maar soms volstaat een eenvoudig spreadsheetprogramma als Excel. Indien nodig kan een externe consultant worden ingehuurd om de data te analyseren en een slottingadvies te genereren. De data die voor slotting nodig is, moet in ieder geval bevatten: Orderpickmethode per artikel Aantal pallets, dozen en aangebroken dozen van elk artikel Aantal hits per artikel (aantal keren dat een artikel is gepickt) Artikelnummers en artikelomschrijvingen Pickhoeveelheden (het aantal artikelen per order) De artikelen die vaak gelijktijdig worden gepickt Afmetingen en gewichten van artikelen Totale aantal items per artikel, inclusief minimum voorraadniveau en bestelhoeveelheid Gewapend met de voorraadinformatie die al eerder is geclassificeerd op basis van orderpickfrequentie, kan nu een slotting plan worden gemaakt. Wijs eerst elk artikel toe aan de juiste opslagmethode (zie stap 2), gebaseerd op pickfrequentie. Dat betekent dat snel- en mediumlopers moeten worden toegewezen aan de opslagsystemen die het best bereikbaar zijn, terwijl de langzaam- en ultralangzaamlopers kunnen worden opgeslagen in verder weggelegen zones. Bepaal vervolgens waar elk artikel binnen het opslagsysteem moet worden neergelegd. Daarbij kunnen zich beperkende randvoorwaarden voordoen, denk aan artikelen die vanwege hun gewicht of afmetingen niet in het ideale opslagsysteem passen. Denk ook aan de wijze waarop de artikelen worden gepickt met de hand, via een trap of een heftruck bijvoorbeeld. Houd daarnaast rekening met groepen artikelen die vaak gelijktijdig worden gepickt, bijvoorbeeld omdat ze worden gebundeld in een kit. Voor mediumlopers is twintig dagen voorraad een veel gebruikte vuistregel. Als er minder dan twintig dagen voorraad ligt, is vaak onevenredig veel tijd nodig voor het aanvullen van de voorraad. Als er meer dan twintig dagen voorraad ligt, is dat een signaal dat het betreffende artikel kostbare ruimte bezet houdt die beter op andere wijze kan worden gebruikt. Stap 5: Breng processen in kaart voor maximale capaciteit en minimale werklast Nu een slotting plan is gemaakt, is het belangrijk om te kijken naar alternatieve orderpickmethodes die de workflow nog verder kunnen verbeteren. Hieronder vallen bijvoorbeeld:

9 Batchpicking Grouperen van meerdere orders tot kleine batches, die meestal tussen de vier en twaalf orders omvatten. Orderpickers kunnen alle orders uit een batch tegelijkertijd verzamelen, waarbij ze gebruik maken van een samengestelde orderpicklijst. Batchpickingsystemen maken soms gebruik van ingewikkelde beslisregels om zo slim mogelijk batches samen te stellen. In operaties met maar weinig picks per order zorgt batchpicking voor een grote reductie van reistijden omdat orderpickers nu meer picks in hetzelfde gebied kunnen maken. Zonepicking Opdelen van het orderpickgebied in aparte secties of zones. Elke orderpicker wordt toegewezen aan een zone en pickt alleen artikelen in zijn eigen gebied. Orders bewegen van de ene zonde naar de andere, een methode die bekend staat onder de naam pick-and-pass. Deze aanpak is het meest effectief in grote operaties met een groot aantal artikelen, een groot aantal orders en een laag tot gemiddeld aantal picks per order. Verschillende zones kunnen worden ingericht met verschillende orderpicksystemen, denk aan een geautomatiseerd systeem in de ene en een manueel systeem in de andere zone. Wavepicking Wavepicking, ook bekend als parallel picking, is een variatie op de twee vorige methodes, waarbij in alle zones gelijktijdig wordt gepickt en waarbij de artikelen later worden geconsolideerd tot volledige orders. Operaties met een groot aantal artikelen op voorraad en met een gemiddeld tot hoog aantal picks per order kunnen baat hebben bij deze methode. Wavepicking kan ook worden gebruikt om orders per vervoerder, route of regio te bundelen. Slotting kan ook worden gebruikt om bottlenecks in bepaalde zones te elimineren. Hoewel het op papier een goed idee kan zijn om alle snellopers in één gang van één zone bij elkaar te plaatsen, kan dit in de praktijk leiden tot congestie en tijdverlies. Dan is het verstandiger om de snellopers over de verschillende zones te verspreiden. Dat vergroot de capaciteit en zorgt ervoor dat zones met weinig activiteit beter worden benut. Stap 6: Integreer bedrijfssystemen voor maximale transparantie Probeer voor zover mogelijk alle beschikbare bedrijfssystemen zoveel mogelijk te integreren met de slotting software om het orderpickproces te stroomlijnen en het voorraadbeheer te verbeteren. Denk aan ERP-systemen, warehouse management systemen (WMS), warehouse control systemen (WCS) en labor management systemen (LMS). Dat kan leiden tot verschuiving van cut-off tijden en meer inzicht in belangrijke partners in de logistieke keten, zoals leveranciers en vervoerders. Daarnaast levert integratie een enorme tijdsbesparing op in het beheer van de voorraadinformatie die noodzakelijk is voor optimalisatie van het order fulfilment-proces (zoals beschreven in stap 4). Als deze systemen aan elkaar gekoppeld zijn, is handmatig invoeren van data niet meer nodig, terwijl tegelijkertijd meer zicht op de voorraad ontstaat. Met geïntegreerde IT-systemen is het bovendien mogelijk om met één klik informatie te aggregeren en presenteren in een enkel rapport, zonder dat daarvoor verschillende systemen moeten worden geraadpleegd.

10 Tot slot maakt integratie het mogelijk om van slotting een terugkerend proces te maken, noodzakelijk om de toewijzing van artikelen aan opslaglocaties aan te passen aan veranderingen in het assortiment, speciale marketingacties of seizoenspatronen. Afgezien van de vraag hoe vaak reslotting moet plaatsvinden, is de slotting software vaak geïntegreerd in een warehouse of labor management systeem om het maximale eruit te halen. Het labor management systeem kan uitrekenen hoeveel het kost om een slotting plan uit te voeren. Dat is de basis van een zorgvuldige kosten/baten-analyse, noodzakelijk om te kunnen beslissen of de inspannen van het verplaatsen van artikelen opwegen tegen de voordelen ervan. Als een slottingplan wordt geaccepteerd, kan het warehouse management systeem de verplaatsingsopdrachten integreren met ander taken zoals de inslag van artikelen of het aanvullen van locaties. Door implementatie van automatische opslag- en orderpicksystemen zoals horizontale carrousels, verticale carrousels en verticale liftsystemen als onderdeel van een algemeen optimalisatieproces, kan een warehouse of distributiecentrum een enorme capaciteitswinst boeken terwijl de orderpickkosten tegelijkertijd afnemen. Als u meer wilt weten over de wijze waarop geautomatiseerde opslag- en orderpicksystemen kunnen bijdragen aan een geoptimaliseerd order fulfilment proces, kunt u contact opnemen met uw eigen contactpersoon bij Kardex Remstar.

11 Sidebar A Geoptimaliseerd order fulfilment in actie: orderpicken van onderdelen krijgt een impuls in snelheid en accuraatheid met slotting, zonepicking en horizontale carrousels. In Kansas City, Kansas, produceert en distribueert de American Crane & Tractor Company onderdelen voor Caterpillar-machines die vaak binnen één of twee werkdagen worden geleverd. Het bedrijf gebruikte voorheen een opslagsysteem met legbordstellingen, verdeeld over meerdere verdiepingen, bediend met pickkarren en papieren orderpicklijsten. Orderpickers doorkruisten het hele warehouse, van de ene naar de andere locatie op zoek naar de onderdelen om een order te kunnen afhandelen. Zodra een order compleet was, brachten ze die naar de expeditievloer en begon het hele proces weer overnieuw. Het bedrijf heeft nu zonepicking geïmplementeerd om aan de groeiende vraag naar onderdelen te kunnen voldoen. Het warehouse is opgedeeld in negen zones, waarbij de orderpickers voortaan een zone in plaats van een individuele order krijgen toebedeeld. De American Crane & Tractor Company zocht echter een efficiënter opslagsysteem voor het picken van de meest populaire, snellopende onderdelen. Het bedrijf heeft zes horizontale carrousels van Kardex Remstar geïnstalleerd, verdeeld over twee zones met elk drie systemen. Twee orderpickers één per zone kunnen tegelijkertijd artikelen voor maar liefst acht orders picken, waarbij ze worden ondersteund met pick-to-light op zowel de carrousels als het batch-station waar de onderdelen voor de verschillende orders in verschillende bakken worden gelegd. Terwijl een orderpicker van de ene carrousel pickt, zetten de andere twee carrousels alvast het volgende artikel klaar. De zes systemen bieden ruimte aan 47 procent van het totale aantal van orderdelen. Meer dan zestig procent van de picks komt uit deze twee zones. Om dergelijke cijfers te kunnen realiseren, is de voorraad in de carrousels zo slim mogelijk neergelegd. De onderdelen die het meest worden gepickt, liggen op heuphoogte in de gouden zones van de carrousels; de minder gevraagde artikelen liggen op e bovenste locaties. Als nieuwe artikelen worden geïntroduceerd, onderzoekt het management of ze voldoen aan de criteria voor opslag in een carrousel: hoge volume, kleine tot middelgrote onderdelen. Om de efficiëntie verder te verbeteren, probeert het bedrijf de grootste aantal picks in een zone te concentreren rond artikelen één of meerdere legbordstellingen. Orderpickers in de zeven manuele zones gebruiken barcodescanners die hen leiden naar de onderdelen die ze moeten picken. Als alle onderdelen uit een bepaalde zone zijn gepickt, worden de orderbakken met een conveyor naar de consolidatiezone gestuurd. Als de orders compleet zijn, worden ze verpakt en verzonden. Dankzij het nieuwe zonepickingsysteem zijn maar 22 orderpickers nodig, 25 procent minder dan de 29 orderpickers van voorheen. Zelfs met maar één orderpicker per carrouselzone hebben de manuele zones moeite om het tempo bij te benen. In het algemeen is de doorlooptijd gedaald tot slechts 20 minuten per order.

12 Sidebar B Geoptimaliseerd order fulfilment in actie: same-day levering van CNC-componenten met een groei in opslagcapaciteit van 95 procent en een accuraatheid van 99,67 procent dankzij slotting, verticale liftsystemen en pick-and-pass methode. Het warehouse van ruim 4000 vierkante meter van Mazak Corp. s in Florence Kentucky biedt ruimte aan een voorraad onderdelen met een waarde van meer dan 65 miljoen dollar. Meer dan artikelen, van kogelomloopspindels tot aandrijfassen en motoren, liggen hier op voorraad voor bijna elke Mazak CNC die op het westelijk halfrond wordt verkocht. Tot voor kort bestond het warehouse uit palletstellingen en kleine, manueel bediende verticale liftsystemen. Alle orders werden uitgeprint en verzameld met behulp van heftrucks, trappen en andere hulpmiddelen. Als de orders compleet waren, werden ze naar de expeditiezone gebracht. Omdat de orders voor onderdelen vaak pas in de middag binnenkomen en nog dezelfde dag moeten worden uitgeleverd, worstelden negen medewerkers om de meer dan duizend orders in een tijdvenster van slechts zes uur te verwerken. Omdat het niet gewenst was om extra mankracht in te huren, koos het bedrijf ervoor om de opslag te automatiseren en over te stappen op een pick-andpass batchpicking-proces. Het complete systeem bestaat uit dertien verticale liftsystemen van Kardex Remstar, verdeeld over vier zones. De systemen bevatten de mogelijkheid om onderdelen te indentificeren met barcodering en bieden ondersteuning voor pick-to-light, voorraadbeheer en het volgen van orders. Het nieuwe systeem wijst elke order toe aan een bak met een vaste barcode en stuurt de bak via een conveyor naar één van de vier zones. Als de bak daar arriveert, scant de orderpicker de barcode op de bak, waarna een corresponderend lampje op het batch-station gaat branden. Dit station biedt plaatst aan acht orders, die op deze manier tegelijkertijd kunnen worden gepickt. Vervolgens zetten de verticale liftsystemen zich in beweging om de gevraagde onderdelen beschikbaar te stellen aan de orderpicker, waarbij pick-to-light-displays aangeven welk artikel en hoeveel stuks moeten worden gepickt. Als een order compleet is, geeft het display aan dat de bak weer op de conveyor kan worden geplaatst, op weg naar de volgende zone. Omdat elke tray in de verticale liftsystemen tot 500 kilogram kan dragen, was het bedrijf in staat om zijn voorraad beter te verdelen en nu ook zwaardere onderdelen dan voorheen op de trays te plaatsen. Dat heeft geleid tot een verruiming van de opslagcapaciteit met 95 procent. De oude, manuele liftsystemen boden plaats aan artikelen. In de nieuwe Shuttles liggen nu onderdelen, terwijl nog maar 7000 oversized onderdelen in conventionele stellingen liggen. Omdat de onderdelen nu op ergonomische wijze aan de orderpickers beschikbaar worden gesteld, zijn nu nog maar vijf in plaats van negen orderpickers nodig. Het aantal orders per persoon per uur is met 80 procent gestegen van 13,9 voorheen tot 25 nu. Daarnaast is dankzij de gestegen voorraadbetrouwbaarheid en de pick-to-light technologie de accuraatheid gestegen van 98 tot 99,67

13 procent. Tot slot: dezelfde dag orders verzenden is niet langer een uitdaging. Een percentage van 97,5 van de orders wordt nu op dezelfde dag verzonden. Over Kardex Remstar Kardex Remstar, onderdeel van de Kardex Group, is een toonaangevende leverancier van automatische opslag- en orderpicksystemen voor productie, distributie, warehousing, kantoren en instellingen. Neem voor informatie over de dynamische opslagsystemen van het bedrijf contact op met Kardex Remstar, +31 (0) , of kijk op of

Scale your intralogistics. Vertical Buffer Module. Energie-efficiëntie Eenvoudig te integreren. Hoog pickvermogen

Scale your intralogistics. Vertical Buffer Module. Energie-efficiëntie Eenvoudig te integreren. Hoog pickvermogen Scale your intralogistics. Vertical Buffer Module. Energie-efficiëntie Eenvoudig te integreren Hoog pickvermogen De trends van de intralogistiek van de toekomst Waarop u voorbereid moet zijn: Sterk groeiend

Nadere informatie

Material Handling Forum. De spagaat tussen compacte opslagmethodieken, bezettingsgraad en doorzetcapaciteit. Eric Hereijgers

Material Handling Forum. De spagaat tussen compacte opslagmethodieken, bezettingsgraad en doorzetcapaciteit. Eric Hereijgers Material Handling Forum De spagaat tussen compacte opslagmethodieken, bezettingsgraad en doorzetcapaciteit Eric Hereijgers Vraag: Waarom worden compacte opslagsystemen regelmatig weer afgebroken: - smalle

Nadere informatie

A Member of the Constructor Group. DEXION OPSLAGMACHINES Verbeter de efficiëntie en opslagcapaciteit van uw magazijn

A Member of the Constructor Group. DEXION OPSLAGMACHINES Verbeter de efficiëntie en opslagcapaciteit van uw magazijn A Member of the Constructor Group DEXION OPSLAGMACHINES Verbeter de efficiëntie en opslagcapaciteit van uw magazijn Verbeter productiviteit met Dexion s automatische opslagmachines Dexion biedt computergestuurde

Nadere informatie

Logistiek & E-commerce

Logistiek & E-commerce Logistiek & E-commerce SLOTTING PROCES Houten, 19 juni 2014 9026X102 versie 1.1 De in dit rapport genoemde conclusies, aanbevelingen en adviezen zijn gebaseerd op door de opdrachtgever verstrekte informatie

Nadere informatie

WMS WISE voor food-retail

WMS WISE voor food-retail WMS WISE voor food-retail De moderne oplossing voor efficiënt magazijnbeheer Warehousemanagement met flexibiliteit als uitgangspunt WISE Minimalisatie van kosten, maximale productiviteit Als food-retailer

Nadere informatie

www.toyota-forklifts.nl Magazijnopslagsystemen

www.toyota-forklifts.nl Magazijnopslagsystemen www.toyota-forklifts.nl Magazijnopslagsystemen Magazijnopslagsystemen van Toyota Material Handling Toyota Material Handling zoekt altijd naar de juiste oplossing voor uw intern transport. Daarom hebben

Nadere informatie

Profiteer van de nieuwe generatie apotheekrobots

Profiteer van de nieuwe generatie apotheekrobots .E Profiteer van de nieuwe generatie apotheekrobots Zo maakt u met Consis E uw apotheek efficiënter en winstgevender. De Consis E is het nieuwe hart van uw apotheek. Staat u ook voor de vraag hoe u rijen

Nadere informatie

Oplossingen voor opslag

Oplossingen voor opslag Oplossingen voor opslag Wij bieden u de beste opslagmethoden voor iedere artikelsoort 50 jaar ervaring oplossingen voor opslag 3 een uitgebreid distributienetwerk in meer dan 70 landen, 3 elf productiecentra,

Nadere informatie

Software oplossingen voor intralogistieke processen

Software oplossingen voor intralogistieke processen Software Solution Software oplossingen voor intralogistieke processen Van flexibele integratie tot complex voorraadbeheer: JMIF, Kardex Drive, Power Pick Global Software Solution Warehouse Management System

Nadere informatie

GEAVANCEERD ORDERVERZAMEL- SYSTEEM VOLGENS GOEDEREN-NAAR-DE- MAN PRINCIPE: MODULAIR, FLEXIBEL EN SCHAALBAAR GEAUTOMATISEERD ORDERVERZAMELEN

GEAVANCEERD ORDERVERZAMEL- SYSTEEM VOLGENS GOEDEREN-NAAR-DE- MAN PRINCIPE: MODULAIR, FLEXIBEL EN SCHAALBAAR GEAUTOMATISEERD ORDERVERZAMELEN GEAVANCEERD ORDERVERZAMEL- SYSTEEM VOLGENS GOEDEREN-NAAR-DE- MAN PRINCIPE: MODULAIR, FLEXIBEL EN SCHAALBAAR GEAUTOMATISEERD ORDERVERZAMELEN WAAROM SAVOYE... Meer dan 30 jaar ervaring in het ontwikkelen

Nadere informatie

OPSLAG MVA OPLOSSINGEN OPSLAGSYSTEMEN

OPSLAG MVA OPLOSSINGEN OPSLAGSYSTEMEN OPSLAG MVA uw partner Logistiek - Retail OPSLAGSYSTEMEN OPLOSSINGEN in totaaloplossingen - Productie - Cash&Carry Palletstellingen Eenvoud en effi ciëntie van de constructie. Directe toegang tot elke stockagelocatie.

Nadere informatie

Warehouse Planning & Control

Warehouse Planning & Control Management Outlook Warehouse Planning & Control Jeroen van den Berg Consulting Magazijnen en distributiecentra kunnen flinke besparingen realiseren door het gebruik van intelligente planningsmethoden.

Nadere informatie

Kardex Remstar Horizontal

Kardex Remstar Horizontal Standard Solutions Horizontal Carousel Kardex Remstar Horizontal Een efficiënte oplossing voor snelle opslag en orderpicking Kardex Remstar Horizontal Kardex Remstar Horizontal: Bespaar tijd door een snelle,

Nadere informatie

Vertical Buffer Module. Scale Your Intralogistics.

Vertical Buffer Module. Scale Your Intralogistics. Vertical Buffer Module. Scale Your Intralogistics. Vertical Buffer Module: ontwikkeld om op uw wensen af te stemmen Altijd de juiste oplossing: de productcategorie Vertical Buffer Module van Kardex Remstar

Nadere informatie

Kramp kan groeien dankzij tienjarenplan voor de supply chain

Kramp kan groeien dankzij tienjarenplan voor de supply chain Kramp kan groeien dankzij tienjarenplan voor de supply chain Interview met Jan Frans Berends, Director Logistics Kramp Benelux door Marcel te Lindert Kramp is ambitieus. De internationaal opererende groothandel

Nadere informatie

Orderpicken binnen non-food E-commerce. Paul Haagh 9026X090/PH/ld v2.0

Orderpicken binnen non-food E-commerce. Paul Haagh 9026X090/PH/ld v2.0 Orderpicken binnen non-food E-commerce Paul Haagh 9026X090/PH/ld v2.0 Introductie Supply Chains Management Warehouse Logistics Construction Mgt. & Engineering Onafhankelijk Multi-disciplinair Calculatie

Nadere informatie

STOW mobile. De ideale oplossing voor compacte opslag in combinatie met toegankelijkheid van elke pallet.

STOW mobile. De ideale oplossing voor compacte opslag in combinatie met toegankelijkheid van elke pallet. STOW mobile De ideale oplossing voor compacte opslag in combinatie met toegankelijkheid van elke pallet. mobiele pallet stellingen De Stow Mobile verrijdbare stelling is een systeem met hoge dichtheid

Nadere informatie

KERNVRAAG: Wanneer mechaniseer ik mijn pick proces. Case Logistiek Centrum Klein goed. Bert Vermeijden, Still Arjen Kuyvenhoven, Eilogic

KERNVRAAG: Wanneer mechaniseer ik mijn pick proces. Case Logistiek Centrum Klein goed. Bert Vermeijden, Still Arjen Kuyvenhoven, Eilogic KERNVRAAG: Wanneer mechaniseer ik mijn pick proces Case Logistiek Centrum Klein goed Bert Vermeijden, Still Arjen Kuyvenhoven, Eilogic Programma Introductie Still & Eilogic Case logistiek centrum Bosch

Nadere informatie

Kernvraag: Wanneer mechaniseer ik mijn logistieke proces? Jeroen Boon, Rhenus Bert Vermeijden, Still. www.rhenus.com. www.still.nl

Kernvraag: Wanneer mechaniseer ik mijn logistieke proces? Jeroen Boon, Rhenus Bert Vermeijden, Still. www.rhenus.com. www.still.nl Kernvraag: Wanneer mechaniseer ik mijn logistieke proces? Jeroen Boon, Rhenus Bert Vermeijden, Still I Programma I Korte introductie Still en Rhenus Overzicht magazijn processen en keuze matrix Business

Nadere informatie

FLEXIBELE TRANSPORTROBOTS 4/04/2017

FLEXIBELE TRANSPORTROBOTS 4/04/2017 FLEXIBELE TRANSPORTROBOTS 4/04/2017 WORDEN ROBOTS IN DE LOGISTIEK REALITEIT? LUC PLEYSIER 4/04/2017 Agenda Intro robotica Objectieven en project verloop Flexibele transportrobots Innovatieve oplossingen

Nadere informatie

Samen werken aan innovatie door universiteit en bedrijfsleven

Samen werken aan innovatie door universiteit en bedrijfsleven COPE congres 25-05-2016 Samen werken aan innovatie door universiteit en bedrijfsleven prof. dr. Kees Jan Roodbergen Supported by: Het project Cross-chain order fulfillment for internet sales Samenwerkingsverband

Nadere informatie

Introductie. Een magazijn van binnen

Introductie. Een magazijn van binnen Les 2. Magazijnen Introductie Als de pennen klaar zijn, slaat Pennenland bv de pennen tijdelijk op in een magazijn. Pennenland heeft ervoor gekozen om geen eigen magazijn te bouwen, maar om ruimte te huren

Nadere informatie

Hoe organiseer je e-commerce binnen je magazijn

Hoe organiseer je e-commerce binnen je magazijn Hoe organiseer je e-commerce binnen je magazijn Den Bosch, 15 april 2014 9026X099WD/jdr WMS dag Introductie Groenewout MULTI-DISCIPLINARY Groenewout s team consists of highly qualified business consultants

Nadere informatie

Standaard ABC-indeling in magazijn werkt niet efficiënt!

Standaard ABC-indeling in magazijn werkt niet efficiënt! Standaard ABC-indeling in magazijn werkt niet efficiënt! Binnen warehousing staan toepassing van ABC-analyse en ABC-indeling van het magazijn buiten kijf. In een tweeluik bepleit van WHEREHOWS Logistic

Nadere informatie

Astro WMS: een innovatief en slim WMS

Astro WMS: een innovatief en slim WMS Astro WMS: een innovatief en slim WMS Beschrijving product: Astro WMS oplossing: innovatief en slim Astro WMS is een slim, innovatief en schaalbaar standaard warehouse management systeem wat zich aanpast

Nadere informatie

Wat is het ideale compacte automatische magazijn?

Wat is het ideale compacte automatische magazijn? Wat is het ideale compacte automatische magazijn? Meer en meer warehouses worden volledig geautomatiseerd. Naast distributiecentra geldt dit ook steeds vaker voor zogenaamde compacte magazijnen. Opvallend

Nadere informatie

Batching. Een beter begrip van uw batchingsysteem

Batching. Een beter begrip van uw batchingsysteem Een beter begrip van uw batchingsysteem Voor het ontwerp van een standalone batchingsysteem moeten de onderdelen zorgvuldig worden geselecteerd, op basis van de unieke procesvereisten. Batchingsystemen

Nadere informatie

Storelogic Warehouse Management System

Storelogic Warehouse Management System Storelogic Warehouse Management System Scherm voorbeelden Software Versie: 3.0 Datum: augustus 2004 2004 Logicworks BV, zie voor de laatste informatie: www.logicworks.nl Algemeen Figuur 1. De schermlayout

Nadere informatie

Diract Company Profile. Klant- en oplossingsgericht, flexibel en toegankelijk zijn de kernwoorden die de werkwijze van Diract IT omschrijven.

Diract Company Profile. Klant- en oplossingsgericht, flexibel en toegankelijk zijn de kernwoorden die de werkwijze van Diract IT omschrijven. Diract Company Profile Klant- en oplossingsgericht, flexibel en toegankelijk zijn de kernwoorden die de werkwijze van Diract IT omschrijven. Diract IT Opgericht in 2007 53 medewerkers (februari 2013) Ruim

Nadere informatie

HET AANSTUREN VAN MAGAZIJNMECHANISATIE; WCS VERSUS WMS-LOGISTIEK

HET AANSTUREN VAN MAGAZIJNMECHANISATIE; WCS VERSUS WMS-LOGISTIEK HET AANSTUREN VAN MAGAZIJNMECHANISATIE; WCS VERSUS WMS-LOGISTIEK Jeroen Bouman Business Consultant Steeds meer Nederlandse warehouses gaan over op het implementeren van een of meerdere mechanisaties. Denk

Nadere informatie

Pull-Out Unit. Statische palletopslag. Dynamische palletopslag

Pull-Out Unit. Statische palletopslag. Dynamische palletopslag Pull-Out Unit Visit www.constructor.nl/producten/p90-palletstellingen/pull-out-unit/ for the latest information. Palletstellingen voor veel verschillende toepassingen Palletstellingen P90 voor uiteenlopende

Nadere informatie

Material handling dag 2015 Kennis sessie 11:15 12:05 Aangeboden door Van Looy group Henk Smits Logistiek consultant

Material handling dag 2015 Kennis sessie 11:15 12:05 Aangeboden door Van Looy group Henk Smits Logistiek consultant Material handling dag 2015 Kennis sessie 11:15 12:05 Aangeboden door Van Looy group Henk Smits Logistiek consultant Kan de pensioengerechtigde leeftijd voor automatisch magazijnen op basis van railgebonden

Nadere informatie

DYNAMISCHE STELLINGEN DOORROLSTELLINGEN / FLOWRACKS / PUSHBACKBANEN

DYNAMISCHE STELLINGEN DOORROLSTELLINGEN / FLOWRACKS / PUSHBACKBANEN DYNAMISCHE STELLINGEN DOORROLSTELLINGEN / FLOWRACKS / PUSHBACKBANEN 2009 DYNAMISCHE STELLINGEN Flowracks of doosdoorrolstellingen Het opslagsysteem voor de dynamische opslag van dozen en kunststof bakken.

Nadere informatie

E A B m a x i pa c k e r

E A B m a x i pa c k e r maxipacker EAB s Maxipackersysteem maakt nuttig gebruik van het totale volume van uw magazijn als een efficiënt en economisch pallethandlingsysteem, voor verschillende palletafmetingen. De Maxipacker is

Nadere informatie

Mogelijke toepassingen. RealtimeWMS. "Webbased software to manage and control your warehouse."

Mogelijke toepassingen. RealtimeWMS. Webbased software to manage and control your warehouse. RealtimeWMS "Webbased software to manage and control your warehouse." Het standaard pakket RealtimeWMS is een zogenaamd Logistic Execution System. RealtimeWMS ondersteunt de medewerkers op de werkvloer

Nadere informatie

BUSINESS CASE. Datamigratiespecialist T2S begeleidt Veenman bij ERP-implementatie

BUSINESS CASE. Datamigratiespecialist T2S begeleidt Veenman bij ERP-implementatie BUSINESS CASE Datamigratiespecialist T2S begeleidt Veenman bij ERP-implementatie Veenman, leverancier van afdrukapparatuur en document management oplossingen, heeft in 2012 succesvol het nieuwe ERP-systeem

Nadere informatie

warehouse management system (WMS)

warehouse management system (WMS) warehouse management system (WMS) kwaliteit en productie verhogend en dus kostenbesparend Registratie van inkomende goederen WMS kwaliteit en productie verhogend en dus kostenbesparend kostenbesparing,

Nadere informatie

OPLOSSINGEN VOOR BANDENOPSLAG

OPLOSSINGEN VOOR BANDENOPSLAG A Member of the Constructor Group OPLOSSINGEN VOOR BANDENOPSLAG Legbordstelling Palletstelling Bandenstelling Oplossingen voor bandenopslag Onze oplossingen voor bandenopslag gaan allemaal over efficiëntie,

Nadere informatie

Snel, compact, efficiënt. CONSIS B apotheekrobots.

Snel, compact, efficiënt. CONSIS B apotheekrobots. Snel, compact, efficiënt. CONSIS B apotheekrobots. Maak optimaal gebruik van het potentieel van uw apotheek: uw medewerkers, geneesmiddelen en opslagcapaciteit. .B Met Consis B is de opslag en uitgifte

Nadere informatie

E-COMMERCE en SORTEREN

E-COMMERCE en SORTEREN E-COMMERCE en SORTEREN Open dag Dinsdag 2 november 2010 Impact van E-commerce op uw magazijnlogistiek Willy van Vliet DENC Netherlands BV Werken Winkelen Specialist in bedrijfshuisvesting - Projectmanagement

Nadere informatie

Voorraadbeheer met. behulp van WMS (magazijnbeheer) Edwin Nicolai. Erik van Westerveld

Voorraadbeheer met. behulp van WMS (magazijnbeheer) Edwin Nicolai. Erik van Westerveld met Edwin Nicolai Erik van Westerveld behulp van WMS (magazijnbeheer) Ontwikkelingen in de markt Warehousing steeds meer een commodity; Snelheid wordt belangrijker: van warehouse cross-dock; Product life

Nadere informatie

Rotomat Opslagsystemen Kostenverlaging in het ziekenhuis

Rotomat Opslagsystemen Kostenverlaging in het ziekenhuis Rotomat Opslagsystemen Kostenverlaging in het ziekenhuis Het werkingsprincipe van Rotomat opslagsystemen Rotomat principe Het principe is eenvoudig. Wat u ermee kunt bereiken is geniaal! Iedere Rotomat

Nadere informatie

TECSYS SMS - Supply Management System

TECSYS SMS - Supply Management System TECSYS SMS - Supply Management System Innovatie op de werkplek Curomed BV info@curomed.nl www.curomed.nl Uitdagingen in zorglogistiek op de werkplek Moderne ziekenhuizen hebben dagelijks te maken met verschillende

Nadere informatie

Brochure BX LMS. Oplossingen gebaseerd op SAP Business One

Brochure BX LMS. Oplossingen gebaseerd op SAP Business One Brochure BX LMS Oplossingen gebaseerd op SAP Business One Logistiek Management voor SAP Business One Logistiek Management voor SAP Business One vormt een ongeëvenaarde combinatie functionaliteiten voor

Nadere informatie

Driving Down Costs in goederenstapelen en -opslag

Driving Down Costs in goederenstapelen en -opslag Driving Down Costs in goederenstapelen en -opslag Driving Down Costs in goederenstapelen en -opslag Het opslaan en verplaatsen van goederen kan een complex proces zijn, maar de meeste consumptiegoederen

Nadere informatie

Toetsmatrijs Logistiek medewerker

Toetsmatrijs Logistiek medewerker Opgesteld door: CCV Categoriecode: LOGM Toetsvorm: Schriftelijk Totaal aantal vragen: 40 Dekkingsgraad toetstermen: 80% Cesuur: 75% Bijzonderheden: Toelichting op tabel met afbakening = onomiecode = eitelijke

Nadere informatie

CONSTANT ONDERHANDEN WERK ZORGT VOOR STABIELE DOORLOOPTIJDEN

CONSTANT ONDERHANDEN WERK ZORGT VOOR STABIELE DOORLOOPTIJDEN CONSTANT ONDERHANDEN WERK ZORGT VOOR STABIELE DOORLOOPTIJDEN Klanten verwachten tegenwoordig een grotere leverbetrouwbaarheid, tegen lagere kosten, met betere kwaliteit en dat allemaal tegelijk. Diegenen

Nadere informatie

Hoe haalt u het maximale rendement uit uw WMS? Arjen Lagerweij a.lagerweij@evo.nl +31 6 2191 7307

Hoe haalt u het maximale rendement uit uw WMS? Arjen Lagerweij a.lagerweij@evo.nl +31 6 2191 7307 Hoe haalt u het maximale rendement uit uw WMS? Arjen Lagerweij a.lagerweij@evo.nl +31 6 2191 7307 Wat gaan we doen? 1. Introductie 2. Wat willen we bereiken met WMS? 3. Voorbereiding aanschaf WMS 4. Samenvatten

Nadere informatie

MODERNE EN EFFICIËNTE BEDRIJFSVOERING

MODERNE EN EFFICIËNTE BEDRIJFSVOERING MODERNE EN EFFICIËNTE BEDRIJFSVOERING Optimale veiligheid Gebruikersvriendelijk Efficiënte workflow, tijdwinst Optimale interactie burger Verkorten van wachttijden 100 % geautomatiseerd Minimaliseren van

Nadere informatie

Pick-to-Light in een hybride orderpickproces

Pick-to-Light in een hybride orderpickproces Pick-to-Light in een hybride orderpickproces Zoektocht naar de optimale combinatie van orderpicktechnieken In vrijwel elk magazijn zorgt een klein deel van het assortiment voor de meeste activiteit. Dat

Nadere informatie

A Member of the Constructor Group DRAAGARMSTELLINGEN. Magazijnstellingen voor lange goederen

A Member of the Constructor Group DRAAGARMSTELLINGEN. Magazijnstellingen voor lange goederen A Member of the Constructor Group DRAAGARMSTELLINGEN Magazijnstellingen voor lange goederen Draagarmstellingen: Magazijnstellingen voor lange goederen " Of het nu plastic buizen, houten planken of stalen

Nadere informatie

ALLIANDER. Neemt de wind in de zeilen en transformeert het inkoopproces

ALLIANDER. Neemt de wind in de zeilen en transformeert het inkoopproces ALLIANDER Neemt de wind in de zeilen en transformeert het inkoopproces Alliander NV beheert energie netwerken die gas en elektriciteit distribueren naar grote delen van Nederland voor huizen, transport,

Nadere informatie

Independer.nl verhoogt efficiency met BizTalk Server

Independer.nl verhoogt efficiency met BizTalk Server Independer.nl verhoogt efficiency met BizTalk Server Door het proces tussen aanvraag en afsluiten van een verzekering te automatiseren, verloopt het sneller en is de kans op fouten sterk afgenomen. Independer.nl

Nadere informatie

Meerdere warehouse implementaties te kostbaar?

Meerdere warehouse implementaties te kostbaar? Your solution partner for growth Meerdere warehouse implementaties te kostbaar? 12 April 2016 Arjan Kühl AGENDA Introductie Probleemstelling Template WMS implementatie Methodiek Scenarios Technische Oplossing

Nadere informatie

We groeiden vorig jaar met ruim 30%. We blijven keihard groeien. In Paazl hebben we een partner die deze groei kan bijhouden.

We groeiden vorig jaar met ruim 30%. We blijven keihard groeien. In Paazl hebben we een partner die deze groei kan bijhouden. We groeiden vorig jaar met ruim 30%. We blijven keihard groeien. In Paazl hebben we een partner die deze groei kan bijhouden. 1 Case-study: Brouwland 2 Wat zijn de ingrediënten van cross-border succes

Nadere informatie

Maak het verschil met magazijnautomatisering. Over de voordelen en misvattingen van automatisering in e-commerce-magazijnen

Maak het verschil met magazijnautomatisering. Over de voordelen en misvattingen van automatisering in e-commerce-magazijnen Maak het verschil met magazijnautomatisering Over de voordelen en misvattingen van automatisering in e-commerce-magazijnen Whitepaper Lalesse Europe, 2016 Logistiek maakt het verschil E-commerce heeft

Nadere informatie

Driving Down Costs in horizontaal transport

Driving Down Costs in horizontaal transport Driving Down Costs in horizontaal transport Driving Down Costs in horizontaal transport In de supply chain leggen goederen vaak een lange weg af van producent tot consument. Tijdens dit proces wordt de

Nadere informatie

Digitale transitie in de groothandel & retail. Sjoerd Leiker en Hans Broer

Digitale transitie in de groothandel & retail. Sjoerd Leiker en Hans Broer Digitale transitie in de groothandel & retail 8 juni 2017 Sjoerd Leiker en Hans Broer Global Managed Services team 24 x 7 Foto s van collega s 2 Copyright HSO 3 Copyright HSO Wat gebeurt er in de groothandel

Nadere informatie

DEXION PALLETSTELLINGEN

DEXION PALLETSTELLINGEN A Member of the Constructor Group DEXION PALLETSTELLINGEN De beste magazijnstelling voor palletopslag P90 Palletstellingen Veelzijdige palletstelling Van standaard palletstellingen tot verrijdbare palletstellingen

Nadere informatie

Financieel Upload prijsbestanden

Financieel Upload prijsbestanden Besteladvies Behoefde op basis van historisch verbruik Inzicht in lopende acties Advies per leverancier Bestelplanning leverancier Logistiek Optimale voorraad beheersing Klant routeplanning Picklijsten

Nadere informatie

Hoe ontwikkelen de semi automatische magazijnen zich in Europa?

Hoe ontwikkelen de semi automatische magazijnen zich in Europa? Hoe ontwikkelen de semi automatische magazijnen zich in Europa? Een achtergrond over hoe semi automatische magazijnen zich hebben ontwikkeld en waarom technologie, arbeidswetgeving, veranderende werktijden

Nadere informatie

Effectief opslaan en terugvinden van informatie OFFICE FILING

Effectief opslaan en terugvinden van informatie OFFICE FILING Effectief opslaan en terugvinden van informatie OFFICE FILING Snelle toegang tot uw dossiers optimaliseert uw productiviteit Informatie vormt de levenslijn binnen uw onderneming de basis van effectieve

Nadere informatie

Bouwstenen. De volgende bouwstenen zijn beschikbaar: Empty Pallets

Bouwstenen. De volgende bouwstenen zijn beschikbaar: Empty Pallets Bouwstenen insidescm loopt voorop wat betreft de nieuwe SAP EWM oplossing voor magazijnbeheer. Bent U hier nog niet klaar voor en is dit nog een stap te ver voor uw organisatie, dan heeft insidescm verschillende

Nadere informatie

Jerrel Djaidoen Marketingmanager

Jerrel Djaidoen Marketingmanager Material Handling Forum Jerrel Djaidoen Marketingmanager Toyota Material Handling Nederland Products Hand Pallet Trucks Order Picking Trucks Very Narrow Aisle (VNA) Powered Pallet Trucks Reach Trucks Electric

Nadere informatie

Economie en handel. Assistent logistiek. Deel 2 van 6 Maakt goederen/producten gereed voor opslag en slaat deze op

Economie en handel. Assistent logistiek. Deel 2 van 6 Maakt goederen/producten gereed voor opslag en slaat deze op Economie en handel Assistent logistiek Deel 2 van 6 Maakt goederen/producten gereed voor opslag en slaat deze op Titel Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Auteur:

Nadere informatie

ULTIMAX WHOLESALE HOU UW RENDABILITEIT ONDER CONTROLE ADULTIMA IMPROVING BUSINESS PRODUCTIVITY

ULTIMAX WHOLESALE HOU UW RENDABILITEIT ONDER CONTROLE ADULTIMA IMPROVING BUSINESS PRODUCTIVITY ULTIMAX WHOLESALE HOU UW RENDABILITEIT ONDER CONTROLE ADULTIMA IMPROVING BUSINESS PRODUCTIVITY Onze voorraad wordt nu realtime bijgewerkt. En met voicepicking hebben we de uitlevergraad fors verbeterd.

Nadere informatie

Dental Experience Special

Dental Experience Special Dental Experience Special VOORRAADBEHEER 50 procent minder voorraadruimte nodig Nooit teveel, nooit te weinig op voorraad Altijd inzicht in uw actuele voorraad Ik ben er echt van overtuigd dat dit systeem

Nadere informatie

Focus op Kwaliteit en Flexibiliteit

Focus op Kwaliteit en Flexibiliteit VKL jaarcongres Focus op Kwaliteit en Flexibiliteit J.M. Stoots, Production Manager J. Bijsterbosch, Spare parts Manager 6 november 2008 Agenda Jos Stoots, Manager Productie 1. Introductie Remeha 2. Van

Nadere informatie

Picking Efficiëntie Ergonomie

Picking Efficiëntie Ergonomie Picking Efficiëntie Ergonomie Workshop Swisslog Inspiratiedagen 2016 Page: 1 Picking Efficiëntie Doorgaans meer dan 50% van de kosten van arbeid in een distributiecentrum worden veroorzaakt door de verwerking

Nadere informatie

PILOT AZ DELTA (ROESELARE)

PILOT AZ DELTA (ROESELARE) PILOT AZ DELTA (ROESELARE) Opzetten van een decentrale distributie met gecontroleerde Unit Dose afdelingsvoorraden Ludo Sys (1) Centrale distributie : Voorraad aan medicatie ligt opgeslagen in de apotheek

Nadere informatie

Materials handling 3 MATERIALS HANDLING 3 (CLO08.3/CREBO:50200)

Materials handling 3 MATERIALS HANDLING 3 (CLO08.3/CREBO:50200) MATERIALS HANDLING 3 (CLO08.3/CREBO:50200) sd.clo08.3.v1 ECABO, Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen of gepubliceerd in enige vorm of wijze,

Nadere informatie

Lecot-Raedschelders richt distributiecentrum

Lecot-Raedschelders richt distributiecentrum Metaalwarengroothandel gaat Lecot-Raedschelders richt distributiecentrum De groei die Lecot-Raedschelders beleeft is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Drijvende kracht achter het succes van de organisatie

Nadere informatie

Warehouse Management Systeem: Van maatwerk naar standaard

Warehouse Management Systeem: Van maatwerk naar standaard Warehouse Management Systeem: Van maatwerk naar standaard Specialist in software voor logistiek dienstverleners Wij leveren: Software oplossingen gebaseerd op het Microsoft platform Standaard software

Nadere informatie

voor productie, logistiek en fulfilment

voor productie, logistiek en fulfilment (Verladings)registratie voor productie, logistiek en fulfilment Wim Gerrits Account Manager LogisticIDsolutions wgerrits@vierpool.nl Agenda Wat is het De basis Drie toepassingen De uitdagingen Winst, voordeel

Nadere informatie

Gaaswanden voor magazijnen, industrie en garages

Gaaswanden voor magazijnen, industrie en garages Gaaswanden voor magazijnen, industrie en garages Wij weten bijna alles over veiligheid en gaaswanden Axelent is een Zweeds bedrijf met jarenlange ervaring in de productie van gaaswandsystemen als beveiligingen

Nadere informatie

Crossdocking Creëert Groeiplatform voor Graham's Toiletries

Crossdocking Creëert Groeiplatform voor Graham's Toiletries CASESTUDIE Schoonheid van Binnen Naar Buiten Crossdocking Creëert Groeiplatform voor Graham's Toiletries De strijd in de markt van lichaamsverzorgingsproducten in Engeland is bikkelhard. Het grote wapen

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties 2 Supportdesk Pro Introductie Inhoudsopgave I Supportdesk Pro 3 1 Inleiding... 3 2 Werkwijze... 3 II Zaken 4 1 Introductie... 4 2 Zaken beheren... 4 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 4 Verwerken...

Nadere informatie

Totaal aantal posities # artikelen Waarvan..# op pallet Waarvan..# kratten / dozen / bakken Waarvan..# andere speciale afmetingen

Totaal aantal posities # artikelen Waarvan..# op pallet Waarvan..# kratten / dozen / bakken Waarvan..# andere speciale afmetingen 1 Structurele en Capaciteit gegevens 1.1 Type transportmiddelen: Pallets Afmetingen (L*B*H):... Kratten / Kartons / Bakken Afmetingen (L*B*H):... Afwijkende maten (rollen, lange stuk goederen mat.,...)

Nadere informatie

Driving Down Costs in compacte opslag

Driving Down Costs in compacte opslag Driving Down Costs in compacte opslag Driving Down Costs in compacte opslag Voor veel bedrijven is het belangrijk om optimaal gebruik te maken van hun magazijn- en opslagruimte. Dit kan een aanzienlijke

Nadere informatie

do it together maatschappelijk, duurzaam, milieubewust en efficiënt ondernemen

do it together maatschappelijk, duurzaam, milieubewust en efficiënt ondernemen do it together maatschappelijk, duurzaam, milieubewust en efficiënt ondernemen Introductie Samenwerking in algemene zin Shared Warehousing Duurzaam ondernemen Maatschappelijk verantwoord Partner en Samenwerking

Nadere informatie

Prestatie-analyse van zone-picking systemen

Prestatie-analyse van zone-picking systemen Prestatie-analyse van zone-picking systemen Ivo Adan, Jelmer van der Gaast, René de Koster, Jacques Resing Donderdag 11 oktober Zone-picking systemen 2/38 Populair order-picking systeem Magazijn verdeeld

Nadere informatie

Webshop Dashboard. Inkoopmodule

Webshop Dashboard. Inkoopmodule Webshop Dashboard Inkoopmodule Shoxl Dashboard Inkoopordermodule 2012 v2 1 Copyright Integrace BV 2012 1. Introductie Met de inkoopmodule van het Dashboard beheert u uw inkooporders. Inkooporders kunnen

Nadere informatie

Hyarchis.Net MKB. Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers. Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen

Hyarchis.Net MKB. Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers. Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen Hyarchis.Net MKB Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen Heeft uw bedrijf door alle uitpuilende archiefkasten soms meer weg van een papieropslag? Kunt u

Nadere informatie

Brochure AMF Inkoop en logistiek

Brochure AMF Inkoop en logistiek Brochure AMF Inkoop en logistiek AMF Inkoop en logistiek AMF Inkoop en logistiek maakt onderdeel uit van de complete bedrijfssoftware AMF. AMF Bedrijfssoftware is modulair opgezet. U kunt hierdoor klein

Nadere informatie

Kardex Remstar Megamat RS

Kardex Remstar Megamat RS Standard Solution Vertical Carousel Kardex Remstar Megamat RS High performance, maximale ruimtewinst en optimale efficiency op de vierkante meter Standard Solution Vertical Carousel Kardex Remstar Megamat

Nadere informatie

13 september E-commerce en de balans tussen mens, proces en techniek

13 september E-commerce en de balans tussen mens, proces en techniek 13 september 2016 E-commerce en de balans tussen mens, proces en techniek E-Commerce en bedrijf Winfred Laudy Proces manager Copaco Voorstel ronde, wie zijn wij Quiz Wat beïnvloedt ons Kwaliteit vs kwantiteit

Nadere informatie

Conventionele magazijngebouwen

Conventionele magazijngebouwen Conventionele magazijngebouwen M4210 1 Conventionele magazijngebouwen 1. Inleiding M4210 3 2. Conventionele magazijnen M4210 3 2.1. Afmetingen en indeling M4210 3 2.2. Methodes van opslag M4210 4 2.2.1.

Nadere informatie

Eén partij voor uw magazijninrichting van A tot Z

Eén partij voor uw magazijninrichting van A tot Z U verbetert uw succes. Wij verbeteren Wereldwijd. Eén partij voor uw magazijninrichting van A tot Z SSI SCHÄFER ers De SSI SCHÄFER-groep Ongelimiteerde mogelijkheden SSI SCHÄFER is wereldwijd één van de

Nadere informatie

aan de leverancier zijde oplossingen om alle processen te optimaliseren.

aan de leverancier zijde oplossingen om alle processen te optimaliseren. Product Data Manager zet zich in voor digitale uitwisseling van gegevens tussen partijen. Inkooporders, artikelinformatie, prijsmutaties, voorraadpositie, pakbonnen, facturen, orderbevestigingen; er gaat

Nadere informatie

Toetsmatrijs Logistiek medewerker - Extern

Toetsmatrijs Logistiek medewerker - Extern Opgesteld door: CCV Categoriecode: LOGM Toetsvorm: Schriftelijk Totaal aantal vragen: 40 Dekkingsgraad toetstermen: 100% Cesuur: 75% ijzonderheden: Toelichting op tabel met afbakening = onomiecode = eitelijke

Nadere informatie

Figuur 1 Model Operational Excellence

Figuur 1 Model Operational Excellence 1. Management samenvatting Ondanks de groeiende populariteit process redesign, is er maar weinig bekend over de strategieën die organisaties kunnen volgen om te bereiken. Een redesign strategie specificeert

Nadere informatie

Een groot Assortiment kost geld?!

Een groot Assortiment kost geld?! Een groot Assortiment kost geld?! Een 1-stappen plan voor Managers Ir. Paul P.J. Durlinger 28-12-212 / WP.5.212 / Versie 1. . Inleiding Wat betekent een groot assortiment voor de winstgevendheid van uw

Nadere informatie

Mobility....sleutel tot actueel voorraadbeheer en meer efficiency. Whitepaper

Mobility....sleutel tot actueel voorraadbeheer en meer efficiency. Whitepaper Mobility...sleutel tot actueel voorraadbeheer en meer efficiency Whitepaper UNIT4 Software B.V., 2013 Mobiel ondernemen: altijd en overal toegang tot bedrijfsgegevens Door nieuwe toetreders en afzetmarkten

Nadere informatie

Warehouse Management Systems

Warehouse Management Systems Management Outlook Warehouse Management Systems Managers willen met een nieuw WMS hun productiviteit en servicegraad verhogen, doorlooptijden verkorten, een betere informatievoorziening leveren en anticiperen

Nadere informatie

AccountView Go Workflow documenten handleiding

AccountView Go Workflow documenten handleiding AccountView Go Workflow documenten handleiding Workflow AccountView Go Pagina 1 van 12 Inhoud 1 Business Case... 3 1.1 Maandelijkse rapporten... 3 1.1.1 BTW Aangifte... 3 1.1.2 Openstaande posten debiteuren...

Nadere informatie

MULTI CARE SYSTEMS. Applicatiebeheerder Veronique Lodewikus: IK WIL MIJN COLLEGA S HELPEN SLIMMER EN EFFICIËNTER TE WERKEN.

MULTI CARE SYSTEMS. Applicatiebeheerder Veronique Lodewikus: IK WIL MIJN COLLEGA S HELPEN SLIMMER EN EFFICIËNTER TE WERKEN. MULTI CARE SYSTEMS Applicatiebeheerder Veronique Lodewikus: IK WIL MIJN COLLEGA S HELPEN SLIMMER EN EFFICIËNTER TE WERKEN. INHOUDSOPGAVE DE PROCESSEN 34 KEUZE VOOR FULL- TIME AFAS BEHEER INLEIDING 3 ERVARING

Nadere informatie

Materials handling 4 MATERIALS HANDLING 4 (CLO08.4/CREBO:50149)

Materials handling 4 MATERIALS HANDLING 4 (CLO08.4/CREBO:50149) MATERIALS HANDLING 4 (CLO08.4/CREBO:50149) sd.clo08.4.v1 ECABO, 1 mei 1997 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen of gepubliceerd in enige

Nadere informatie

E-procurement. Transparantie - efficiëntie - automatisatie - kostenreductie

E-procurement. Transparantie - efficiëntie - automatisatie - kostenreductie E-procurement Transparantie - efficiëntie - automatisatie - kostenreductie E-BUSINESS: virtueel bestellen, echt profiteren. E-Business een overzicht. De snelste weg leidt ons vandaag via internet, zowel

Nadere informatie

BOM s horen niet in spreadsheets

BOM s horen niet in spreadsheets BOM s horen niet in spreadsheets Innoveer met vertrouwen, wetende dat iedereen de juiste versie heeft van de BOM. Alles wat je nodig hebt om je product te bouwen De bill of materials (BOM) bevat de onderdelen

Nadere informatie

voice-picking productiviteit omhoog, kosten omlaag

voice-picking productiviteit omhoog, kosten omlaag voice-picking productiviteit omhoog, kosten omlaag Commando wordt gegeven door systeem. voice-picking productiviteit omhoog, kosten omlaag Voice-picking: handen en ogen vrij Het grote voordeel van een

Nadere informatie