KNBB Ledenadministratie online Handleiding verenigingssecretarissen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KNBB Ledenadministratie online Handleiding verenigingssecretarissen"

Transcriptie

1 1. Inleiding 2. Inloggen 3. Verenigingsgegevens 4. Opgeven nieuwe leden 5. Wijzigen/afvoeren gegevens lid 6. Speellokaal 7. Wijzigen bestuursgegevens KNBB Ledenadministratie online Handleiding verenigingssecretarissen 1. Inleiding De Ledenadministratie online van de KNBB is een via internet opgezette Ledenadministratie waarin secretarissen van de bij de KNBB aangesloten verenigingen via internet gegevens kunnen raadplegen en wijzigen. Ook kunnen via internet leden aan- en afgemeld worden als lid van de KNBB. Om de gegevens van onze leden te beschermen en te voldoen aan de wetgeving op het gebied van de privacy is het systeem op twee manieren beschermd: - een ieder die van het systeem gebruik maakt kan dit alleen doen via een inlogcode die door de KNBB verstrekt wordt (Deze inlogcode hebben de secretarissen van de KNBB ontvangen via de post); - het systeem werkt via een beveiligde internetverbinding te herkennen aan het voorvoegsel https aan het adres van de website. Adressen van normale websites beginnen met http. De s in https staat voor secure en stelt u in staat een beveiligde verbinding naar de Ledenadministratie online te maken. Om deze verbinding optimaal te kunnen gebruiken dient u enkele instellingen in uw internetbrowser aan te passen. Dit zijn een aantal vrij simpele handelingen die op de site in een ander document beschreven zijn.

2 2. Inloggen Door in uw internetbrowser in de adresbalk in te typen en op <Enter> te drukken gaat u naar de site van Ledenadministratie online: N.B. Het kan zijn dat u enkele beveiligingswaarschuwingen krijgt. Deze kunt u gewoon accepteren. In dit scherm kunt u de inlogcode die u per post ontvangen heeft invoeren: - de clubcode is het verenigingsnummer van uw vereniging; - de username is de naam van de secretaris; (tussen de punt na de voorletter en de achternaam staat een spatie) - het password is het opgegeven password Denk er bij het invoeren van de gegevens aan dat een en ander hoofdlettergevoelig is en exact dient te worden ingegeven. Na het invoeren van de gegevens klikt u op Login

3 3. Verenigingsgegevens U komt vervolgens op dit scherm: In het menu links vindt u onder Vereniging de items: - Overzicht In dit menu vindt u het overzicht van vereniging: o de naam en nummer van de vereniging; o district en regio o inschrijfdatum verening o rekeninggegevens o lidgegevens o gegevens van het speellokaal - Uittreksels Deze menuoptie wordt nog niet gebruikt - Teams Hieronder vindt u de teams die voor deze vereniging ingeschreven zijn mits de competitie van het desbetreffende district ook in Kompsos geadministreerd wordt. Hier vindt u ook de teams die via de vereniging ingeschreven zijn voor alle Nationaal georganiseerde competities. - Facturen Hieronder vindt u de aan de vereniging in rekening gebrachte bedragen voor lidmaatschappen, bestellingen, heffingen etc. Door met de muispijl enkele seconden boven een veld te gaan staan verschijn helpinformatie voor zover noodzakelijk.

4 Verenigingsgegevens In het bovenste blok vindt u de gegevens van de vereniging: - verenigingsnummer; - verenigingsnaam; - datum van inschrijving; - uitschrijving; - gewijzigd; - onder welk district en regio de vereniging valt. Wijzigingen in deze gegevens kunt u alleen via de afdeling Ledenadministratie van de KNBB doen plaats vinden. Wel kunt u middels het veld uitschrijving de vereniging afmelden bij de KNBB. In dit veld kunt u de datum aangeven waarop de vereniging bij de KNBB uitgeschreven dient te worden. Nadat de afdeling Ledenadministatie gecontroleerd heeft of de vereniging aan al haar verplichtingen heeft voldaan zal de vereniging uitgeschreven worden. Rekeninggegevens In het tweede blok staan de rekeninggegevens van de vereniging. Het rekeningnummer is reeds ingevuld (indien bekend bij de KNBB) en ook is het veld incasso ingevuld als de vereniging in het verleden de KNBB gemachtigd heeft verschuldigde bedragen af te schrijven van de rekening. U kunt het rekeningnummer hier wijzigen en door middel het aan- of uitzetten van het vinkje bij de machting de KNBB machtigen van u rekening te incasseren of de incasso laten vervallen.

5 De tenaamstelling en de woonplaats zijn niet ingevuld. Dit heeft te maken met het feit dat een deel van de verenigingen een rekening op naam van de penningmeester heeft en een deel van de verenigingen een rekening heeft op naam van de vereniging. Als de vereniging van penningmeester veranderd en de rekening staat op naam van de penningmeester dan dienen deze gegevens aangepast te worden. Staat de rekening echter op naam van de vereniging dan hoeven deze gegevens niet aangepast te worden bij het wijzigen van penningmeester. U wordt verzocht de tenaamstelling en woonplaats van de rekeninghouder hier in te vullen en, indien noodzakelijk, aan te passen als de vereniging van penningmeester wijzigt. Tot slot vindt u in dit blok nog de tekst Hier klikken om meer bankrekeningnummers toe te voegen. Door hier op te klikken wordt een extra regel geopend waar u indien nodig een tweede rekeningnummer kunt opgeven. N.B. Indien u hier gebruik van maakt en de KNBB op beide rekeningen machtigt wordt altijd het eerste rekeningnummer gebruikt.

6 4. Leden opvoeren In het derde blok vindt u de gegevens van de leden van uw vereniging en kunt u nieuwe leden aanmelden. Klik op hier klikken om een nieuw lid aan te melden om een nieuw lid aan te melden. U komt nu in het volgende scherm: Voer alleen de achternaam en geboortedatum in:

7 en klik vervolgens op sluiten en vervolgens op opslaan Indien deze gegevens al in de Ledenadminstratie voorkomen krijgt u het volgende scherm: Afhankelijk van de gegevens dient u hier vast te stellen of het om een reeds bestaand lid dat u toe wilt voegen aan uw vereniging of dat het een nieuw lid betreft. Als u alleen een achternaam invult krijgt u meer keuzemogelijkheden: Door de volgende invoer:

8 krijgt u na sluiten en opslaan :

9 Met minder voorkomende namen als Jansen of De Vries is deze optie uiteraard handig maar de combinatie achternaam/geboorte datum is dermate uniek dat daarmee voldoende controle is. Andere combinaties worden niet aanbevolen. Iemand die zich bij uw vereniging aanmeld als Hans (voorletter H) kan in de Ledenadministratie reeds voorkomen met de voorletter J (Johannes) en adressen kunnen inmiddels gewijzigd zijn.

10 Als u kiest voor een reeds in de Ledenadministratie voorkomend lid krijgt u het volgende scherm: Hierin staan de reeds bij de KNBB van dit lid bekende gegevens die u kunt wijzigen en/of aanvullen. (Het wijzigen/aanpassen van gegevens wordt verderop in dit document besproken. Door naar beneden te scrollen komt u o.a. het blok activiteiten tegen:

11 Door op Hier klikken om meer activiteiten toe te voegen kunt het betreffende lid ook daadwerkelijk als lid aan uw vereniging toe te voegen. Hier kiest u vervolgens het soort lidmaatschap waarvoor u het betreffende lid wenst aan te melden: N.B. hier kiest u dus uit de onderste zes opties. De opties van bestuursleden wordt verderop in dit document behandeld.

12 5. Wijzigen/afvoeren gegevens lid In het derde blok vindt u, onder de tekst hier klikken om een nieuw lid aan te melden de gegevens van de aangesloten leden van uw vereniging. In de tweede regel staat actief en inactief (waarbij actief standaard is aangevinkt). Als actief aangevinkt is ziet u alleen de actuele gegevens. Dit zijn zowel de lidmaatschappen en bestuursfuncties zoals die op het moment van bekijken actief zijn. Als u inactief ook aanvinkt worden ook de gegevens zichtbaar van leden die in het verleden actief geweest zijn en/of de bestuursfuncties die door leden in het verleden zijn bekleed. Door inactief aan te vinken en actief uit te vinken ziet u alleen de historische gegevens. Op de volgende regel ziet u het aantal leden dat gevonden is en de tekst Toon 1..25». Standaard worden 25 leden per pagina weergegeven. Door op het enkele pijltje te klikken achter 25 gaat u naar de volgende pagina en door op het dubbele pijltje achter 25 te klikken gaat u naar de laatste pagina van het overzicht. Door op de kolomkoppen BondsNr. Naam Geboortedatum te klikken kunt u de ledenlijst sorteren op de respectievelijke gegevens. Door één keer op de kolomkop te klikken wordt gesorteerd van laag naar hoog (a tot z) en door twéé keer te klikken wordt van hoog naar laat (z tot a) In dit overzicht ziet u achtereenvolgens het - bondsnummer; - naam, voorletters en voornaam; - geboortedatum; - woonplaats; - lidmaatschappen en eventueel beklede functies binnen de vereniging - begin van het lidmaatschap c.q. functie - einddatum van het lidmaatschap c.q. functie (indien inactief aangevinkt is)

13 Door op de regel van een lid te klikken wordt het volgende scherm geopend: In het eerste blok Lidmaatschap vindt u het bondsnummer en de ingangsdatum van het lidmaatschap. In het tweede blok Persoonsgegevens vindt u de persoonsgegevens van het betreffende lid. Deze gegevens kunt u simpel wijzigen/aanvullen door eventueel foutieve of ontbrekende gegevens toe te voegen. In het derde blok Bankgegevens vindt u de rekeninggegevens van het betreffende lid. Door op Hier klikken om meer bankrekeningnummers toe te voegen wordt een regel geopend waarop het rekeningnummer, de tenaamstelling, de woonplaats van de rekeninghouder kunnen worden ingevuld en kan tevens aangegeven worden of een machtiging afgegeven wordt. Door wederom op Hier klikken om meer bankrekeningnummers toe te voegen kunnen meerdere rekeningnummers toegevoegd worden. N.B. Het eerstgenoemde rekeningnummer wordt door de KNBB gebruikt voor incasso s. In het vierde blok staan de adresgegevens van het betreffende lid. In de regel staat hier bij elk lid één adres dat gewijzigd kan worden bij een adreswijziging. Het is mogelijk,meerdere adressen toe te voegen. Na op Hier klikken om meer adressen toe te voegen te hebben geklikt wordt een nieuwe regel geopend. In de eerste kolom kan door middel van selecteren het soort adres te kiezen waarna in de overige kolommen het adres ingevuld kan worden. N.B. Het eerst genoemde adres zal door de KNBB als correspondentieadres gebruikt worden.

14 In het vijfde blok vindt u de contactgegevens van het betreffende lid. Door op Hier klikken om meer , fax, tel. nummers etc. toe te voegen wordt een regel geopend waar de gegevens ingevoerd kunnen worden. U selecteert eerst bij Soort het soort gegeven dat u wilt invoeren. U kunt hierbij kiezen uit bovenstaande opties. Vervolgens voert u de betreffende informatie in. U kunt in de laatste kolom geheim aanvinken. Hierdoor zijn de gegevens wel voor het de medewerkers van het Bondsbureau van de KNBB zichtbaar maar niet voor overige leden/bestuurders van de KNBB. Een en ander wordt binnenkort zo aangepast dat geheime gegevens wel zichtbaar zijn voor relevante bestuurders binnen de organisatie. Als bij een lid van uw vereniging b.v. het telefoonnummer als geheim is gemarkeerd is dat in de toekomst wel zichtbaar voor de bestuursleden van de betreffende vereniging, de bestuursleden van het district waaronder de vereniging ressorteerd en het Bondbureau van de KNBB. Wij verzoeken/adviseren zo min mogelijk gebruik te maken van het afschermen van deze gegevens om de bereikbaarheid van de leden zo optimaal mogelijk te houden. N.B. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen vaste en mobiele telefoonnummers. Beide nummers kunnen als Tel. Privé ingevoerd worden. Als gevolg van de nummer opbouw herkent het systeem automatisch of er sprake is van een vast of mobielnummer. N.B. Alle op te geven contactgegevens kunnen meerdere malen opgegeven worden. Voor publicaties van gegevens (b.v. als teamleider van een team o.i.d.) zal gebruik gemaakt worden van het eerst ingevoerde gegeven.

15 In het zesde blok vindt u de gegevens van de activiteiten van het betreffende lid. In ondestaand voorbeeld is het betreffende lid: - penningmeester van de vereniging; - lid van de sectie Carambole per lid van de sectie Driebanden per N.B. Zowel een functie als het lidmaatschap van een sectie wordt als activiteit gezien. Bij het beëindigen van een activiteit dient in de kolom Tot de einddatum ingevoerd te worden per welke datum het lidmaatschap beëindigd dient te worden. N.B. Daar waar competities in Kompsos worden verwerkt zullen spelers die in de samenstelling van een team voorkomen uit deze samenstelling verdwijnen als de onder Tot ingevoerde einddatum bereikt is. In het zevende blok ziet u hierboven sluiten staan. Als hier alleen sluiten staat is er niets in de gegeven van het bewuste lid gewijzigd en kunt u het record gewoon sluiten. (Dit kan ook door de x rechtsboven in beeld aan te klikken met de muis) Als u in de gegevens wijzigingen aangebracht heeft wijzigt het zevende blok alsvolgt: Met opslaan legt u alle aangebrachte wijzigen vast. Met annuleren legt u geen van de aangebrachte wijzigingen vast. Met herstel worden alle aangebrachte wijzigingen in hun oorspronkelijke staat teruggebracht.

16 6. Lokaalgegevens In het laatste blok van de verenigingsgegevens staan de gegevens van de lokaliteit waar de vereniging speelt. Door de lokaliteit aan te klikken ziet u de gegevens van de betreffende lokalteit. Deze gegevens zijn vooralsnog alleen te bekijken. Op korte termijn vindt u hier ook de ontbrekende gegevens van het lokaal en zijn deze ook te wijzigen.

17 7. Wijzigen bestuursgegevens Indien u een bestuursfunctie aan de gegevens van een van de leden toe wilt voegen dan secteert u het betreffende lid waarbij u in zijn gegevens komt. U klikt vervolgen bij activiteiten op Hier klikken om meer activiteiten toe te voegen waarna u de betreffende bestuursfunctie kunt selecteren. In de kolom daarnaast geeft u aan per wanneer dit lid de betreffende bestuursfunctie gaat uitoefenen. Indien u een bestuursfunctie van een van de leden wilt beëindigen dan secteert u het betreffende lid waarbij u in zijn gegevens komt. Bij de betreffende bestuursfunctie vult u in het veld Tot de einddatum van de bestuursfunctie in. N.B. In principe is de einddatum van een bestuursfunctie bij lid X dezelfde datum van dezelfde bestuursfunctie bij lid Y. N.B. Denk er aan om bij wijziging van de penningmeester, indien nodig, ook de tenaamstelling van de rekening aan te passen.

Hieronder vindt u een handleiding voor het invoeren van competitie uitslagen in Kompsos, het wedstrijdadministratiesysteem van de KNBB.

Hieronder vindt u een handleiding voor het invoeren van competitie uitslagen in Kompsos, het wedstrijdadministratiesysteem van de KNBB. Handleiding invoeren competitie uitslagen in Kompsos Hieronder vindt u een handleiding voor het invoeren van competitie uitslagen in Kompsos, het wedstrijdadministratiesysteem van de KNBB. De hieronder

Nadere informatie

Handleiding OGS Leden. Handleiding Online Golf Systems LEDEN. Golfclub De Hooge Rotterdamsche

Handleiding OGS Leden. Handleiding Online Golf Systems LEDEN. Golfclub De Hooge Rotterdamsche Handleiding Online Golf Systems Handleiding OGS Leden LEDEN Golfclub De Hooge Rotterdamsche 1 Inhoudsopgave 1 INLEIDING 3 2 INLOGGEN LEDEN 3 3 UW PERSOONLIJKE PAGINA 4 4 RESERVEREN STARTTIJDEN 5 4.1 BAAN,

Nadere informatie

Het wedstrijdseizoen is bijna ten einde en we maken ons op voor een mooi nieuw seizoen.

Het wedstrijdseizoen is bijna ten einde en we maken ons op voor een mooi nieuw seizoen. Geachte bestuurder, Informatie ledenadministratie april 2018 Het wedstrijdseizoen is bijna ten einde en we maken ons op voor een mooi nieuw seizoen. Wij willen graag van deze gelegenheid gebruik maken

Nadere informatie

Handleiding Ledenadministratiepakket

Handleiding Ledenadministratiepakket Handleiding Ledenadministratiepakket Badminton Nederland heeft met ingang van 1 januari 2015 een nieuw ledenadministratie pakket. Badminton Nederland heeft bij het laten ontwerpen van dit pakket zoveel

Nadere informatie

Handleiding Online Golf Systems Handleiding OGS Ledenportal. Ledenportal

Handleiding Online Golf Systems Handleiding OGS Ledenportal. Ledenportal Handleiding Online Golf Systems Ledenportal 1 Inhoudsopgave 1 INLEIDING 3 2 INLOGGEN LEDEN 3 3 UW PERSOONLIJKE PAGINA 4 4 RESERVEREN STARTTIJDEN 5 4.1 STAP 1.1: BAAN, AANTAL SPELERS EN DATUM OPGEVEN 5

Nadere informatie

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie

Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder

Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder Voor Ambulante handelaren en niet leden HOB: Algemene opmerking gehele website: U kunt pas klikken op een tekst

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Inrichten van uw persoonlijke

Nadere informatie

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Inleiding U kunt via internet de gegevens van de leden van uw afdeling bijhouden. Hieronder staan de mogelijkheden beschreven. Inloggen Om te kunnen werken

Nadere informatie

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen Mijn.PvdA.nl Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen Versie 1.0 Amsterdam, mei 2011 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1

Nadere informatie

HANDLEIDING INSCHRIJVING PAY N PLAN

HANDLEIDING INSCHRIJVING PAY N PLAN HANDLEIDING INSCHRIJVING PAY N PLAN Inleiding Inschrijven bij sportvereniging Zilvermeeuw Altena verloopt sinds 26 maart via PaynPlan.nl die deze processen voor u en voor ons vergemakkelijkt. Onderstaand

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding ouder login Maakt u gebruik van of wilt u gebruik maken van de tussenschoolse opvang op PCBS De Kring, dan kunt u zich via de website

Nadere informatie

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Januari 2016 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Onthouden inloggegevens op computer... 5 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Maart 2014 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Mijn AGC... 3 Het ledenportaal... 3 Wachtwoord opvragen of vergeten... 4 Inzien

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G L E D E N N E T. 2 7 j u n i 2 0 0 6 V e r s i e 1. 4

H A N D L E I D I N G L E D E N N E T. 2 7 j u n i 2 0 0 6 V e r s i e 1. 4 H A N D L E I D I N G L E D E N N E T 2 7 j u n i 2 0 0 6 V e r s i e 1. 4 1 Handleiding Ledensite VNO-NCW Midden Inloggen... 3 Ledenlijst... 3 Bijeenkomsten... 3 Digitaal aanmelden... 4 Aanmelding...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO Gebruikershandleiding Ouder Login TSO Gebruikershandleiding ouder login Gaat u gebruik maken van de tussenschoolse opvang op de Hertog van Gelre, dan kunt u zich via de website van MAM's Kinderopvang registreren

Nadere informatie

Inloggen op het ledenportaal

Inloggen op het ledenportaal Inloggen op het ledenportaal Om toegang te krijgen tot het beveiligde deel van de website moet u inloggen. Voor het inloggen maakt u gebruik van uw e-mailadres en een wachtwoord. Beschikt u nog niet over

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.1

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.1 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.1 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Wijzigen van uw e-mailadres...

Nadere informatie

Akela handleiding basis Starthandleiding voor het eerste begin

Akela handleiding basis Starthandleiding voor het eerste begin Akela handleiding basis Starthandleiding voor het eerste begin Inhoudsopgave 1 Inleiding:...3 2 Account aanmaken: (éénmalig per lid)...4 2.1 Inlog-account aanvragen:...4 2.2 E-mail kwijt of niet ontvangen:...6

Nadere informatie

NBTA Online Inschrijf Systeem

NBTA Online Inschrijf Systeem Inhoud Inleiding...2 Hoofdstuk 1: de basisgegevens...2 1.1 Aanmelden...2 Hoofdstuk 2: Mijn vereniging...3 2.1 Toevoegen gegevens vereniging...3 Hoofdstuk 3: Leden...4 3.1 Toevoegen leden...4 3.2 Toevoegen

Nadere informatie

Handleiding verenigingsportaal

Handleiding verenigingsportaal Handleiding verenigingsportaal Hierbij een korte handleiding over het gebruik van het verenigingsportaal van het Watersportverbond. In deze handleiding lees je hoe je gegevens van de vereniging aanpast

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Inrichten van uw persoonlijke

Nadere informatie

HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL

HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL Controleer & wijzig uw gegevens in SWP U ontvangt deze handleiding namens ABP. 24.0100.16 OVER DEZE HANDLEIDING Controleer en wijzig uw gegevens in de Selfservice

Nadere informatie

Handleiding Official Portal

Handleiding Official Portal SPORTLINK, MEER TIJD VOOR SPORT Handleiding Official Portal KNBSB DE HANDLEIDING In deze handleiding wordt u stap voor stap door de applicatie geleid. Aan de hand van afbeeldingen wordt elke handeling

Nadere informatie

Invulinstructie Aanmelding (mede)beleidsbepaler accountant. Een toelichting bij het formulier Aanmelding (mede)beleidsbepaler accountant

Invulinstructie Aanmelding (mede)beleidsbepaler accountant. Een toelichting bij het formulier Aanmelding (mede)beleidsbepaler accountant Invulinstructie Aanmelding (mede)beleidsbepaler accountant Een toelichting bij het formulier Aanmelding (mede)beleidsbepaler accountant Inhoudsopgave Vooraf 3 1 Navigeren in het formulier 4 2 Gegevens

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.4

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.4 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.4 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Inrichten van uw persoonlijke

Nadere informatie

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Maart 2014 bijgewerkt mei 2014 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Mijn AGC... 3 Het ledenportaal... 3 Onthouden inloggegevens

Nadere informatie

Handleiding DBS. Invoeren van kind(eren)

Handleiding DBS. Invoeren van kind(eren) Handleiding DBS Invoeren van kind(eren) Opvang aanvragen... 1 Stap 1: Nieuw account of bestaand account... 2 Stap 2: Uw gegevens... 2 Stap 3: Gegevens van uw partner... 3 Stap 4: Gegevens gezin... 3 Stap

Nadere informatie

Leden handleiding Inhoudsopgave

Leden handleiding Inhoudsopgave Leden handleiding Inhoudsopgave De leden site...2 Inloggen...3 Wachtwoord opvragen of vergeten...4 Inzien handicap...6 Wijzigen emailadres...7 Scorekaart invoeren...8 Reserveren van een starttijd...9 Inzien

Nadere informatie

Ledenmutaties via de NPO-site. Handleiding voor online verenigingsledenadministrateurs

Ledenmutaties via de NPO-site. Handleiding voor online verenigingsledenadministrateurs Ledenmutaties via de NPO-site Handleiding voor online verenigingsledenadministrateurs Versie 2008 INHOUD 1. TOEGANG (INLOGGEN) EN SCHERMEN 3 1.1. Algemeen 3 1.2 Beginscherm 3 1.2.1 De eerste keer online

Nadere informatie

Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers

Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers In deze handleiding leggen wij u stap voor stap uit hoe u van start gaat met my.tentoo voor opdrachtgevers. Inloggen Start via het internet de volgende website

Nadere informatie

Invulinstructie Aanmelding overige betrokkenen accountant. Een toelichting bij het formulier Aanmelding overige betrokkenen accountant

Invulinstructie Aanmelding overige betrokkenen accountant. Een toelichting bij het formulier Aanmelding overige betrokkenen accountant Invulinstructie Aanmelding overige betrokkenen accountant Een toelichting bij het formulier Aanmelding overige betrokkenen accountant Inhoudsopgave Vooraf 3 1 Navigeren in het formulier 4 2 Gegevens aanvrager

Nadere informatie

HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL

HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL premie- en inningssystematiek HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL Het controleren van uw gegevens in SWP U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector.

Nadere informatie

Opgave Loon en Premie via Netwerken

Opgave Loon en Premie via Netwerken Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf Stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche Opgave Loon en Premie via Netwerken De uitvoering

Nadere informatie

Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers (Holdingstructuur)

Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers (Holdingstructuur) Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers (Holdingstructuur) In deze handleiding leggen wij u stap voor stap uit hoe u van start gaat met my.tentoo voor opdrachtgevers Inloggen Start via het internet de

Nadere informatie

De knop Nieuw (inschrijfwizard)

De knop Nieuw (inschrijfwizard) De knop Nieuw (inschrijfwizard) Voor het inschrijven van nieuwe leden en relaties hebben wij de inschrijfwizard ontwikkeld. Deze heeft als doel het inschrijven van nieuwe leden en relaties eenvoudiger

Nadere informatie

ReproConsult B.V. Customerweb handleiding

ReproConsult B.V. Customerweb handleiding ReproConsult B.V. Customerweb handleiding Versie 2.0 Bij J. Vink Maart 2015 Afbeelding 1 Op afbeelding 1 ziet u het inlogscherm van het Customerweb. U logt hier in met uw e-mailadres en uw eigen wachtwoord.

Nadere informatie

Handleiding verenigingsportaal

Handleiding verenigingsportaal Koninklijk Nederlands Watersport Verbond Overkoepelende organisatie ten dienste van de watersport Handleiding verenigingsportaal Hierbij een korte handleiding over het gebruik van het nieuwe verenigingsportaal

Nadere informatie

De teamleider is een coördinator van de lotenverkoop binnen uw vereniging, hij of zij heeft een aantal lotenverkopers onder zich.

De teamleider is een coördinator van de lotenverkoop binnen uw vereniging, hij of zij heeft een aantal lotenverkopers onder zich. 1. Inleiding Hieronder vindt u uitgebreide informatie over het invoeren van lotenkopers. U vindt hier alles over het gebruik van de knoppen en achterliggende invoer- en beheerschermen. 2. Het gemak van

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

A & A Consultancy. Het aanmaken van een adresbestand in Microsoft Excel.(2007)

A & A Consultancy. Het aanmaken van een adresbestand in Microsoft Excel.(2007) Het aanmaken van een adresbestand in Microsoft Excel.(2007) In het programma Microsoft Excel kunt u een adresbestand aanmaken. Dit bestand kunt u vervolgens weer gebruiken voor het afdrukken van adresetiketten

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Online zelfregistratie

Online zelfregistratie Online zelfregistratie Het nieuwe zelfregistratieproces maakt het voor u als aspirant ABO nog eenvoudiger om u te registreren en een eigen business te gaan bouwen. U kunt zelf uw registratie starten op

Nadere informatie

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding voor de Opdrachtgever EuroSystems B.V. Nieuwegein 2008, EuroSystems B.V., Nieuwegein Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

1. Inleiding. U kunt op twee manieren navigeren binnen Cursief, te weten: Via de tekstmenubalk; Via de buttons (Deze verschijnen na de eerste inlog).

1. Inleiding. U kunt op twee manieren navigeren binnen Cursief, te weten: Via de tekstmenubalk; Via de buttons (Deze verschijnen na de eerste inlog). 1. Inleiding Het doorlopen van deze handleiding geeft u een goed beeld van de basismogelijkheden van Cursief. De door u ingevoerde gegevens worden door ons dagelijks uit de database verwijderd. U hoeft

Nadere informatie

Handleiding digitaal aanmelden bij de MO-zaak

Handleiding digitaal aanmelden bij de MO-zaak datum 24-9-2012 Versie 1.6 Pagina 2 van 15 Inhoud 1. Vereiste instellingen (eenmalig instellen)... 3 1.1 De site van de Mo-zaak toevoegen aan de vertrouwde websites... 3 1.2 Pop-Up blokkering... 4 1.3

Nadere informatie

Handleiding Mijn Golfpagina

Handleiding Mijn Golfpagina Handleiding Mijn Golfpagina De vernieuwde 'Mijn Golfpagina' In deze handleiding wordt uitgelegd wat er vernieuwd is aan 'Mijn Golfpagina' van de Herkenbosche en welke functionaliteiten, nu dan wel binnenkort,

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Handleiding webshop. Om in te loggen gaat u naar de volgende website: http://webshop.sibo.nl.testbyte.nl

Handleiding webshop. Om in te loggen gaat u naar de volgende website: http://webshop.sibo.nl.testbyte.nl Om in te loggen gaat u naar de volgende website: http://webshop.sibo.nl.testbyte.nl Handleiding webshop Of klikt u op de SIBO Website http://www.sibo.nl/webshop.aspx op de Webshop button: U wordt dan verder

Nadere informatie

teken dient te klikken, voordat u bij de vermelde keuze in het menu kunt komen.

teken dient te klikken, voordat u bij de vermelde keuze in het menu kunt komen. 2 CORRESPONDENTIEGEGEVENS Voorafgaande stappen: Inloggen Voor alle stappen waarbij wordt aangegeven welke keuze u in het menu moet maken, geldt dat bij gebruik van de mobiele versie of als u uw scherm

Nadere informatie

Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap.

Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap. Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap. Mijn Verzekeringsmap is de persoonlijke online klantomgeving van Centraal Beheer Achmea. In Mijn Verzekeringsmap ziet u welke verzekering(en) u bij ons

Nadere informatie

Handleiding GEBRUIK LEDENBEHEER BADMINTON VLAANDEREN. Gert Piqueur gert@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.83

Handleiding GEBRUIK LEDENBEHEER BADMINTON VLAANDEREN. Gert Piqueur gert@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.83 Gert Piqueur gert@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.83 Handleiding GEBRUIK LEDENBEHEER BADMINTON VLAANDEREN Inloggen Elke secretaris heeft de login gegevens ontvangen om zich aan te melden bij het ledenbeheer.

Nadere informatie

Handleiding Glimworm nieuwsbrief

Handleiding Glimworm nieuwsbrief Handleiding Glimworm nieuwsbrief Auteur: Marten Hoekstra Datum: 26 Mei 2005 Versie: 1.0 Dit document bevat vertrouwelijk informatie die niet voor anderen dan de relatie van Glimworm bedoeld is. Op alle

Nadere informatie

Handleiding Abakus compleet

Handleiding Abakus compleet Handleiding Abakus compleet SMS- en E-mail-Service Abakus Compleet Pagina 1 / 13 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Instellingen... 4 Globale instellingen... 4 Praktijk instellingen... 7 E-mail- en SMS-Service

Nadere informatie

HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL (SWP)

HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL (SWP) HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL (SWP) Het controleren van uw gegevens in SWP U ontvangt deze handleiding namens Stichting Pensioenfonds voor de Architectenbureaus OVER DEZE HANDLEIDING Controleer

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cicero Trainingen

Gebruikershandleiding Cicero Trainingen Gebruikershandleiding Cicero Trainingen Inhoud Hoe log ik in?... 2 Gevolgen van de privacyverklaring... 4 Werken op een groepsaccount van Cicero... 4 Wachtwoord vergeten... 5 Ingelogd zijn... 5 Individueel

Nadere informatie

Invulinstructie aanmelding en wijziging verbonden bemiddelaar

Invulinstructie aanmelding en wijziging verbonden bemiddelaar Invulinstructie aanmelding en wijziging verbonden bemiddelaar Een toelichting bij het aanmeldings- en wijzigingsformulier voor de verbonden bemiddelaar Inhoudsopgave Vooraf 3 1 Navigeren in het formulier

Nadere informatie

BaSe-IT 1-7-2008 www.base-it.net. Handleiding. www.vervangerspool.nl

BaSe-IT 1-7-2008 www.base-it.net. Handleiding. www.vervangerspool.nl Handleiding www.vervangerspool.nl 1 Inhoudsopgave: 1. Login... 3 1.1 Wachtwoord en gebruikersnaam ontvangen:... 3 1.2 Nog geen wachtwoord en gebruikersnaam ontvangen:... 4 2 Overzicht gebruikers:... 4

Nadere informatie

Handleiding. Online bestelsysteem. Horesca Horecavo Weversbaan 25 2352 BZ Leiderdorp 071 5 41 20 11

Handleiding. Online bestelsysteem. Horesca Horecavo Weversbaan 25 2352 BZ Leiderdorp 071 5 41 20 11 Handleiding Online bestelsysteem Horesca Horecavo Weversbaan 25 2352 BZ Leiderdorp 071 5 41 20 11 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Beginnen... 4 2.1. Inloggen... 5 2.2. Meerdere debiteuren onder één

Nadere informatie

AFMELDEN VAN EEN WERKNEMER HANDLEIDING 3A

AFMELDEN VAN EEN WERKNEMER HANDLEIDING 3A AFMELDEN VAN EEN WERKNEMER HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens BPF Schoonmaak en De stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche. OVER DEZE HANDLEIDING U wilt

Nadere informatie

----- Handleiding -----

----- Handleiding ----- ----- Handleiding ----- Optering 1. Een account Voordat u een optie kunt nemen moet u een account aanmaken op nieuwbouwinschrijving.nl. Dit kunt u doen door op de knop Log in rechtsboven op het scherm

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS)

HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS) HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS) Fonds verstandelijk gehandicapten Mei 2015 Inhoudsopgave HOE KOM IK IN HET SYSTEEM?... - 3 - UITLEG PER FUNCTIE... - 4 - Algemeen - 4 - Home - 4 - Plaatselijke

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDER Versie: 28-01-2015

HANDLEIDING OUDER Versie: 28-01-2015 HANDLEIDING OUDER Versie: 28-01-2015 Inhoudsopgave 1 Snelstart...3 2 Inloggen...4 3 Wachtwoord vergeten?...5 4 Gastouderbureau...6 5 Wachtwoord aanpassen...6 6 Overzichten Informatie...7 7 Overzichten

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal. Jaamo Jaamo - Handleiding ouderportaal - 0 -

Handleiding Ouderportaal. Jaamo Jaamo - Handleiding ouderportaal - 0 - Handleiding Ouderportaal Jaamo 02-2019 WWW.JAAMO.NL Jaamo - Handleiding ouderportaal - 0 - Inhoudsopgave Nr. Onderwerp Blz. - Introductie 2 1 Inloggen en gebruikersgegevens 3 2 Contracten tijdens het inschrijven

Nadere informatie

Handleiding ONLINEDESK

Handleiding ONLINEDESK Handleiding ONLINEDESK Inhoudsopgave 1. Inloggen op Onlinedesk 3 Hoe kom ik op Onlinedesk? 3 Nieuw wachtwoord aanvragen 4 Wachtwoord vergeten/account geblokkeerd 5 Ingelogd 6 Administratievoerder met meerdere

Nadere informatie

Online ledenadministratie

Online ledenadministratie Online ledenadministratie door afdelingssecretaresse of verantwoordelijke ledenadministratie 1 Inleiding... 2 2 Aanmelden... 2 3 Algemeen... 4 3.1 Tabbladen... 4 3.2 Gegevensfiche... 5 3.3 Validatie...

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes invullen. - rapportages. Persoonlijk. - loonstroken. 1 16-1-2012 12:24:54 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje aanbieden 7 5 Rapportage

Nadere informatie

Yellowbrick handleiding Mijn Yellowbrick

Yellowbrick handleiding Mijn Yellowbrick Yellowbrick handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick november 2010 1 Het gebruik van uw persoonlijke pagina Mijn Yellowbrick Als klant van Yellowbrick heeft u toegang tot uw account via

Nadere informatie

Bestelprocedure huurkoop in termijnen

Bestelprocedure huurkoop in termijnen Bestelprocedure huurkoop in termijnen Login gegevens per e-mail Namens CVO Melanchthon heeft u via idealnet een e-mailbericht ontvangen met een unieke gebruikersnaam en wachtwoord om te kunnen inloggen

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX)

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) 2019 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronica of

Nadere informatie

Invulinstructie Afmelding (mede)beleidsbepaler. Een toelichting bij het afmeldingsformulier (mede)beleidsbepaler

Invulinstructie Afmelding (mede)beleidsbepaler. Een toelichting bij het afmeldingsformulier (mede)beleidsbepaler Invulinstructie Afmelding (mede)beleidsbepaler Een toelichting bij het afmeldingsformulier (mede)beleidsbepaler Inhoudsopgave Vooraf 3 1 Navigeren in het formulier 4 2 Gegevens aanvrager 5 2.1 Wat moet

Nadere informatie

Invulinstructie Afmelding aangesloten onderneming. Een toelichting bij het formulier om een aangesloten onderneming af te melden

Invulinstructie Afmelding aangesloten onderneming. Een toelichting bij het formulier om een aangesloten onderneming af te melden Invulinstructie Een toelichting bij het formulier om een aangesloten onderneming af te melden Inhoudsopgave Vooraf 3 1 Navigeren in het formulier 4 2 Gegevens aanvrager 5 2.1 Wat moet u hier invullen?

Nadere informatie

WIJZIGEN VAN EEN BESTAAND DIENSTVERBAND

WIJZIGEN VAN EEN BESTAAND DIENSTVERBAND premie- en inningssystematiek WIJZIGEN VAN EEN BESTAAND DIENSTVERBAND HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens Stichting Pensioenfonds voor Woningcorporaties (SPW). OVER DEZE HANDLEIDING U wilt een

Nadere informatie

Bij het opstarten van het programma zie je

Bij het opstarten van het programma zie je OnTip Hussel is een php programma van Erik Hendrikx voor het bijhouden van de scores van Hussels en Voorgelote partijen. Een Hussel is een spelvorm waarbij je per ronde loot voor je medespeler(s) en tegenstander(s).

Nadere informatie

Handleiding inloggen als vzw www.ro-bisdommen.be

Handleiding inloggen als vzw www.ro-bisdommen.be Handleiding inloggen als vzw www.ro-bisdommen.be Inhoud Inloggen als vzw... 1 OPTIE 1. U bent nog niet geregistreerd.... 3 OPTIE 2. U bent al geregistreerd... 6 Gebruik van de website... 6 UW GEGEVENS

Nadere informatie

Inhoud handleiding. Handleiding CoSy 3.0

Inhoud handleiding. Handleiding CoSy 3.0 Inhoud handleiding Stap 1.1: Inloggen... 2 Stap 1.2: Inloggen; een account activeren en AVG stappen doorlopen... 3 Stap 1.3: Inloggen; AVG stappen doorlopen... 4 Stap 2.1: NRR-Bijdrage... 5 Stap 2.2: NRR-Bijdrage;

Nadere informatie

Handleiding ledenadministratiepakket. Badminton Nederland. Versie februari 2012 1

Handleiding ledenadministratiepakket. Badminton Nederland. Versie februari 2012 1 Handleiding ledenadministratiepakket Badminton Nederland Versie februari 2012 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1. Handleiding 3 1.1 Voor u begint 3 2. Inloggen 4 2.1 Wachtwoord Vergeten 5 2.2 Wachtwoord/gebruikersnaam

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie juli 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetsysteem.nl 1 Inhoud Korte introductie... 3 Over de handleiding... 3 Let op (info over browser)...

Nadere informatie

Handleiding verzuimloket

Handleiding verzuimloket Handleiding verzuimloket Uitvoerende instanties Dienst Uitvoering Onderwijs Versie 6.2 24 november 2014 Inhoudsopgave 0. Versiebeheer...3 1. Inleiding...4 2. Meldingen...6 2.1 Raadplegen meldingen...7

Nadere informatie

Wat doe je bij het nieuwe werkjaar?

Wat doe je bij het nieuwe werkjaar? Wat doe je bij het nieuwe werkjaar? Stap 1: Oude secretaris nieuwe secretaris PAS OP: Wall-e heeft één nacht nodig om nieuwe bestuursleden een login aan te maken. 1. Ga naar Bestuur > beheer. 2. Vink de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Handleiding Contracteermodule. Zorgaanbieders. Gebruikershandleiding voor de contracteermodule van het Zorginkoopportaal

Handleiding Contracteermodule. Zorgaanbieders. Gebruikershandleiding voor de contracteermodule van het Zorginkoopportaal Handleiding Contracteermodule Zorgaanbieders Gebruikershandleiding voor de contracteermodule van het Zorginkoopportaal Handleiding Contracteermodule Zorgaanbieders Datum : 5-1-2015 Versie : 1.1 Copyright

Nadere informatie

Stap 1.1: Inloggen... 2 Stap 1.2: Inloggen; een account activeren en AVG stappen doorlopen... 3 Stap 1.3: Inloggen; AVG stappen doorlopen...

Stap 1.1: Inloggen... 2 Stap 1.2: Inloggen; een account activeren en AVG stappen doorlopen... 3 Stap 1.3: Inloggen; AVG stappen doorlopen... Inhoud handleiding Stap 1.1: Inloggen... 2 Stap 1.2: Inloggen; een account activeren en AVG stappen doorlopen... 3 Stap 1.3: Inloggen; AVG stappen doorlopen... 4 Stap 2.1: NRR-Bijdrage... 5 Stap 2.2: NRR-Bijdrage;

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 1 Inloggen op het ledenportaal... 2 Wachtwoord opvragen of vergeten... 3 Uitleg menubalk en beginscherm... 4 Inzien van uw

Nadere informatie

HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie

HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie Versie: Technopark 1.0 Datum: 01-12-2014 Inleiding OBD-Personeelsdiensten maakt gebruik van een digitaal urendeclaratie systeem. De flexwerker voert zijn uren aan het einde

Nadere informatie

Incura Handleiding. SMS- en E-mail-Service

Incura Handleiding. SMS- en E-mail-Service Incura Handleiding SMS- en E-mail-Service Incura 1 / 12 Inleiding De SMS- en E-mail-Service is een betaalde service die u als module kunt toevoegen aan Incura. Bij afname van deze module heeft u de mogelijkheid

Nadere informatie

Handleiding NWB Online

Handleiding NWB Online Handleiding NWB Online 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Korte uitleg aanvragen bankgarantie 3 2. Inloggen 4 Nieuw wachtwoord aanmaken 4 Wachtwoord vergeten 4 3. Hoofdpagina NWB Online 5 4. Status van uw bankgarantieaanvraag

Nadere informatie

Handleiding digitaal aanleveren wedstrijduitslagen competitie 2013

Handleiding digitaal aanleveren wedstrijduitslagen competitie 2013 Handleiding digitaal aanleveren wedstrijduitslagen competitie 2013 September 2012 Inleiding In het Competitiereglement is bepaald dat de aanvoerder van een ploeg verplicht is om de uitslagen van competitiewedstrijden

Nadere informatie

Handleiding formulier vangstopgave aal

Handleiding formulier vangstopgave aal Handleiding formulier vangstopgave aal Open uw internetbrowser en ga naar de website van het DR-Loket: www.drloket.nl. Klik op Mijn dossier in de zwarte balk. Vul in dit scherm uw Gebruikerscode en Wachtwoord

Nadere informatie

Mijn Informatie Gebruiksaanwijzing (Internationaal)

Mijn Informatie Gebruiksaanwijzing (Internationaal) Mijn Informatie Gebruiksaanwijzing (Internationaal) Deze gebruiksaanwijzing beschrijft de procedures voor het gebruik van Mijn Informatie, een internetportaal voor werknemers van Ashland met een centrale

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes - rapportages. Persoonlijk. - facturen. - layout. 1 16-1-2012 14:30:41 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje goed of afkeuren 7 5

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS)

HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS) HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS) Fonds Gehandicaptensport Januari 2017 Inhoudsopgave BEGRIPPEN - 3 - HOE KOM IK IN HET SYSTEEM? - 4 - Snelkoppeling maken op het bureaublad - 4 - UITLEG PER FUNCTIE

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal Korein

Handleiding Ouderportaal Korein Handleiding Ouderportaal Korein Handleiding Ouderportaal versie 15 januari 2016 Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 1. Inloggen... 5 2. Tijdlijn... 6 2.1. Meldingen... 6 2.2. Kind aanmelden... 7 2.2.1. Dagopvang,

Nadere informatie

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Hieronder vindt u de instructie voor de aanvraagmodule voor de subsidie Asbest eraf Zonnepanelen erop. Hieronder vindt u het beginscherm van

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

A & A Consultancy. Het aanmaken van een adresbestand in Microsoft Excel.(2013) In mijn voorbeeld gaan we gebruik maken van de volgende veldnamen.

A & A Consultancy. Het aanmaken van een adresbestand in Microsoft Excel.(2013) In mijn voorbeeld gaan we gebruik maken van de volgende veldnamen. Het aanmaken van een adresbestand in Microsoft Excel.(2013) In het programma Microsoft Excel kunt u een adresbestand aanmaken. Dit bestand kunt u vervolgens weer gebruiken voor het afdrukken van adresetiketten

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Opgavemodule Mini-in-de-krant

GEBRUIKERSHANDLEIDING Opgavemodule Mini-in-de-krant GEBRUIKERSHANDLEIDING Opgavemodule Mini-in-de-krant 1 Inloggen en/of aanmelden gebruiker Dit is het startscherm van de online opgavemodule. Hier kunt u aangeven of u een particuliere of een zakelijke gebruiker

Nadere informatie

e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer

e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer e-boekhouden.nl is een product van SkillSource. Maart

Nadere informatie