Heb je eerder deelgenomen aan een profielexcursie in MAVO-3, mag je uiteraard nog een keer mee of je kiest voor het programma op school.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Heb je eerder deelgenomen aan een profielexcursie in MAVO-3, mag je uiteraard nog een keer mee of je kiest voor het programma op school."

Transcriptie

1

2

3 Kenmerk: HG14 Lf379 Apeldoorn, 3 september Aan de leerlingen van Mavo-3 en hun ouder(s)/verzorger(s) Betreft: Excursies oktober 2014 Geachte heer/mevrouw, beste leerling, Het is een goede traditie van De Heemgaard om ieder schooljaar meerdaagse excursies te organiseren. Zoals aan het eind van het vorige schooljaar al was bekend gemaakt, staan de excursies gepland in de week vóór de herfstvakantie tussen 11 en 17 oktober (week 42) Nu krijgen jullie/u dit informatiepakket over de excursies, zodat iedereen zich kan oriënteren. Bij dit pakket zit een inschrijfformulier dat je moet inleveren op de MAVO-kamer. Óók is van belang dat je via Magister inschrijft. Inschrijven gaat als volgt: Vul, nadat je met je ouders alles goed hebt doorgelezen, het inschrijfformulier in en lever dit vóór 19 september 2014 a.s. in bij de Mavo-kamer (eerste verdieping). Óók schrijf je dan in via Magister (onder het kopje ELO>inschrijvingen ) Dit jaar kunnen de leerlingen kiezen uit 4 bestemmingen. Van iedere leerling wordt gevraagd om, straks bij de inschrijving, zijn/haar voorkeur aan te geven. De ervaring heeft ons geleerd dat het bijna onmogelijk is om van iedere leerling zijn/haar eerste keus te honoreren. Wij gaan er vanuit dat ALLE leerlingen meegaan. Heb je eerder deelgenomen aan een profielexcursie in MAVO-3, mag je uiteraard nog een keer mee of je kiest voor het programma op school. N.B.: Iedereen die géén of niet op tijd het inschrijfformulier inlevert en zich niet opgeeft via Magister wordt ingedeeld. Bij bijzondere omstandigheden, graag contact opnemen met de coördinator excursies F. Lampenscherf (het liefst via mail: Lf@heemgaard.nl) Keuzemogelijkheden excursies Mavo-3: bestemming reissom (voorlopige) begeleiding Vertrek/aankomst (lengte reis) Maximum aantal Texel 275,- Bg, Se, AMA, 13 t/m 17 okt. 30 pers. Zs 2014 (5 dagen) Tsjechië 330,- Wb, Ct, Nk, 11 t/m 16 okt. 48 pers. KLP, Dy 2014 (6 dagen) Parijs 275,- Vu, Kn, Nl, On 13 t/m 17 okt. 48 pers. Tigouleix (Frankrijk) 330,00 Bls, Fa, Ka 12 t/m 17 okt. 15 pers.

4 >> LEES ONDERSTAANDE VOORWAARDEN GOED DOOR!!!! << Algemene voorwaarden/ opmerkingen de excursies vinden plaats tussen 11 en 17 oktober de kosten bedragen maximaal 55,- per leerling, per dag. betaling geschiedt d.m.v. een acceptgirokaart die medio oktober 2014 zal worden toegezonden. Gaarne betalen per ommegaande. alle leerlingen zijn tijdens de excursies door de school verzekerd (dit is exclusief een annuleringsverzekering maar inclusief een ongevallen- en bagageverzekering). Het is aan te bevelen om zelf een annuleringsverzekering af te sluiten voor de buitenlandse bestemmingen. Zonder annuleringsverzekering is het onmogelijk om overgemaakte bedragen terug te vorderen. (Dit geldt dus niet voor Texel!) alle leerlingen volgen bij iedere excursie het gehele programma. om de werkweek goed te laten verlopen zijn zorgvuldige voorbereidingen noodzakelijk, derhalve is iedere deelnemer verplicht bij de voorbereidingen aanwezig te zijn! alle leerlingen dienen op het inschrijfformulier en in Magister hun prioriteiten aan te geven en daarbij hun eerste, tweede en derde keus te noemen. Kiezen houdt niet in dat men automatisch zijn/haar 1 e keus krijgt. In de praktijk blijkt het zelfs onmogelijk om iedere leerling zijn/haar 1 e keus te honoreren. de 1 e keus wordt sowieso niet gehonoreerd, wanneer: - het inschrijfformulier te laat is ingeleverd. ( na vrijdag 19 september 2014 ) - het inschrijfformulier niet volledig is ingevuld. - men niet (óók) inschrijft via Magister ( vóór 19 september 2014) - wanneer er meerdere malen dezelfde bestemming wordt genoteerd. - de 1 e, 2 e en 3 e keuze niet wordt gemotiveerd. alle leerlingen mogen een aantal vrienden/vriendinnen ( max. 3 ) noemen met wie men graag dezelfde excursie doet. Wij proberen daar rekening mee te houden. Tot slot: Bedenk dat alle excursies even waardevol zijn en dat je pas achteraf kunt constateren dat een excursie niet alleen leerzaam maar ook leuk is geweest. Dit laatste wordt meer bepaald door de groep deelnemers zelf dan door de (inhoud van de ) bestemming. Bijgevoegd zijn, per bestemming, de inhoud van de diverse programma s. Hopelijk worden het weer onvergetelijke, leuke en leerzame dagen! Met vriendelijke groet, mede namens de schoolleiding, dhr. F. Lampenscherf Coördinator excursies

5 Hallo allemaal, Dit jaar wordt Texel vast weer een topper! Veel zee, strand en duinen, maar zeker ook sfeer en plezier. Er kunnen 25 á 30 leerlingen uit mavo3 mee. Wadexcursie Met een gids gaan we het wad op. Tijdens het wadlopen ervaar je het wadgevoel. We verdiepen ons in de ecologie van de Waddenzee en de verschillende menselijke belangen en invloeden. EcoMare EcoMare is het centrum voor wadden en Noordzee op Texel. In Ecomare maak je kennis met de waterzaal, de zeehonden- en vogelopvang en de verschillende exposities. Paracentrum Texel We gaan naar het paracentrum om een rondvlucht te maken in een 4- of 6-persoonsvliegtuigje over het eiland. TX10 'Emmie' Vanuit de haven van Oudeschild gaan we met een schip een avontuurlijke tocht maken over de Waddenzee. We gaan een kijkje nemen bij de zeehonden en garnalen vissen. De Slufter Dit is een bijzonder kweldergebied en enorm dynamisch. Tijdens een excursie komen bijzondere eigenschappen van planten in het gebied aan bod. Ook wordt er aandacht besteed aan duinvorming en de dieren die in de Slufter voorkomen. In de Slufter gaan we vissen met een kornet, zodat je een indruk krijgt van het leven in de geul. Organisatie We vertrekken maandagochtend per bus om 8.00 uur van school en zijn vrijdag om uur terug. De kosten bedragen 275,00. (inclusief huur van een fiets). Verder info over deze reis kun je opvragen bij: mw. van der Schalie, mw. Schneider, dhr. Baars, dhr. Zinnemers en Dhr. Bruijnjé Kampeerboerderij We verblijven in recreatiehoeve Nieuw Vredestein bij De Koog. De hoeve beschikt over goede sanitaire voorzieningen en een gezellige zit- en eethoek. De kampeerboerderij heeft meerdere slaapkamers voor 4 of 6 personen. Rondom Nieuw Vredestein zijn grasvelden om te sporten en te relaxen. Verder is er een tafeltennistafel en een barbecueplaats.

6 Excursie Tsjechië De excursie naar Tsjechië duurt 6 dagen.we vertrekken op zondag. We verblijven op een camping in blokhutjes in de plaats MLada Boleslav.De eigenaar verzorgt voor ons alle maaltijden. Wat doen we in deze week? We gaan een dag naar de prachtige stad Praag,waar jullie een rondleiding door de stad krijgen. Onder leiding van een gids zullen we een bezoek brengen aan het voormalig doorvoer en concentratiekamp terezin. We gaan een kanotocht maken,klimmen en naar de zwarte markt. In de avond uren maken we een kampvuur of we gaan naar een subtropischzwembad.

7 Parijs 2014 Beste leerlingen, Parijs is, zoals je misschien al vermoedt, een enorm leuke, mooie, boeiende stad. Tijdens de excursie gaan we zeker van mooie dingen die Parijs biedt, genieten. Eén weekje is eigenlijk veel te kort om heel Parijs te leren kennen. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van een aantal dingen, waarvan wij vinden dat ze zeer zeker de moeite waard zijn, en die gaan we bekijken. Het programma zit zo in elkaar dat je ook nog iets leert over de stad, haar geschiedenis, en haar ontstaan. Naast alle cultuur is er zeker ook de tijd om rond te wandelen en te shoppen in de beroemde Parijze warenhuizen en winkelstraten. En wat dacht je van het uitzicht vanaf de Eiffeltoren, en de romantiek van de lichtstad als het donker is. Als uitvalsbasis hebben we een camping in het Bois de Boulogne. Het is de bedoeling dat we in zogenaamde Mobil Homes overnachten. Als vervoermiddel gebruiken we in Parijs voornamelijk de metro en minstens even vaak de benenwagen. Als dit je aanspreekt zouden wij het erg leuk vinden als je meegaat. Mevr. Sepp van Kampen, mevr. Norel Nieuwenhuis, dhr. Oosterveen, dhr. Verheul

8 Nieuw! Excursie Tigouleix, Frankrijk Ga je graag de natuur in? Vind je het leuk om op zoek te gaan naar bijzondere dieren? Hou je van gezelligheid? Dan is de excursie naar Tigouleix echt iets voor jou! We gaan met een kleine groep enthousiaste leerlingen naar Tigouleix in het departement Creuse in Frankrijk. Centraal staat de natuurbeleving en het gezellig samen zijn. Wat gaan we doen? Hagedissen, salamanders, slangen en bijzondere padden waarnemen in de uitgebreide natuurgebieden van de Creuse, een nachtelijke excursie op zoek naar de vuursalamander en vleermuizen, gezellig samen rond een kampvuur, een keer buiten overnachten in een zelfgemaakte slaapplek (voor de liefhebbers). Als heuse jagers-verzamelaars maak je keuzes om bijvoorbeeld een keer te gaan vissen, kippen en rivierkreeften vangen, planten en bessen zoeken voor onze maaltijd en deze bereiden op een kampvuur net zoals ons brood, pizza en de pannenkoeken. We voegen er nog wel wat producten aan toe die lokaal geproduceerd zijn en krijgen daarbij een kijkje in hun keuken. Je kunt ook een onderzoek doen, bijvoorbeeld voor je profiel- of sectorwerkstuk. Geschikt voor wie? Alle leerlingen uit 3 Mavo, 4 Havo en 5 VWO met biologie (maximaal 15 leerlingen). Wanneer? Zondag 12 oktober tot en met vrijdag 17 oktober. Hoe? Met twee personenbusjes gaan we naar Tigouleix. Daar verblijven we in een Gîte en blokhut, op het Franse platteland. Begeleiding? Mevrouw Feddema en meneer ten Bolscher. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen? Schiet ons gerust even aan!

9 INSCHRIJFFORMULIER EXCURSIES MAVO inleveren MAVO-kamer! Beste leerlingen uit de Mavo-3 klassen, Dit is het inschrijfformulier, waar je een keuze op aan geeft voor de komende excursies in okt Uiteraard vinden wij het noodzakelijk dat je ouder(s)/verzorger(s) op de hoogte zijn van jouw keuze en dat zij tekenen voor de kosten die hieraan verbonden zijn. Daarom vragen wij je het volgende: Vul op dit formulier in: Je naam en klas én je voorkeurskeuze voor de excursies. Vervolgens laat je dit thuis aan je ouders zien. Lever dit formulier vóór vrijdag 19 september 2014 in op de Mavokamer (eerste etage). Tevens schrijf je ook (vóór vrijdag 19 september a.s. ) in via Magister (Magister > ELO > Inschrijven) Naam:.. Klas:. 0 Ik heb al deelgenomen aan een profielexcursie in MAVO-3 en volg het programma op school. ( evt. aankruisen ) Voorkeur voor de excursies: 1 e keuze:.. 2 e keuze:.. 3 e keuze:. Motivatie 1 e keuze:.. Motivatie 2 e keuze:.. Motivatie 3 e keuze:.. Vrienden / vriendinnen waarmee je graag dezelfde excursie doet (max 3) :.. Ik ga akkoord met de keuze van mijn kind en zal bij de keuze voor een excursie het bedrag vóór 10 oktober 2014 voldoen. Ik sluit evt. zelf een annuleringsverzekering af. Handtekening ouder(s)/ verzorger(s):

REIZEN: ouder(s)/verzorger(s) van 3 e jaars leerlingen van het Munnikenheide College. Etten-Leur/Rucphen, november 2017 buitenschoolse reizen

REIZEN: ouder(s)/verzorger(s) van 3 e jaars leerlingen van het Munnikenheide College. Etten-Leur/Rucphen, november 2017 buitenschoolse reizen Aan ouder(s)/verzorger(s) van 3 e jaars leerlingen van het Munnikenheide College Datum Betreft Bijlage(n) Etten-Leur/Rucphen, november 2017 buitenschoolse reizen 2018 1 Beste leerlingen en geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Als je niet meegaat, zet je een kruisje in de kolom geen deelname. Wie niet deelneemt, krijgt geen vrij, maar volgt een aangepast lesprogramma.

Als je niet meegaat, zet je een kruisje in de kolom geen deelname. Wie niet deelneemt, krijgt geen vrij, maar volgt een aangepast lesprogramma. Brielle, 16 november 2012 Aan de leerlingen in 4-havo en 5-vwo en aan hun ouders of verzorgers. Geachte ouders, beste leerlingen, Het Maerlant organiseert elk schooljaar voor leerlingen van 4-havo en 5-vwo

Nadere informatie

Schoolreis Texel 2012. 27 29 juni

Schoolreis Texel 2012. 27 29 juni Schoolreis Texel 2012 27 29 juni Naam Klas :.. :.. 1 Welkom op Texel Je verblijft in Stayokay Texel, Haffeldenweg 29, 1791 AS Texel Je neemt de volgende spullen mee: Kleding, zwemkleding, regenkleding,

Nadere informatie

Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s), Wij hopen ook komend schooljaar weer op een leuke, leerzame en bovenal onvergetelijke excursie!

Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s), Wij hopen ook komend schooljaar weer op een leuke, leerzame en bovenal onvergetelijke excursie! Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s), Het is een goede traditie van De Heemgaard om ieder schooljaar meerdaagse excursies te organiseren. Komend schooljaar staan de excursies gepland voor mavo-4,

Nadere informatie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Skiën -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Survival --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

REIZEN: ouder(s)/verzorger(s) van 3 e jaars leerlingen van het Munnikenheide College. Etten-Leur/Rucphen, november 2014 buitenschoolse reizen 2015 1

REIZEN: ouder(s)/verzorger(s) van 3 e jaars leerlingen van het Munnikenheide College. Etten-Leur/Rucphen, november 2014 buitenschoolse reizen 2015 1 Aan ouder(s)/verzorger(s) van 3 e jaars leerlingen van het Munnikenheide College Datum Betreft Bijlage(n) Etten-Leur/Rucphen, november 2014 buitenschoolse reizen 2015 1 Beste leerlingen en geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Aan de leerlingen uit Havo-4, Atheneum-5 en hun ouder(s)/verzorger(s)

Aan de leerlingen uit Havo-4, Atheneum-5 en hun ouder(s)/verzorger(s) Kenmerk: HG14 Lf380 Apeldoorn, 3 september 2014 Aan de leerlingen uit Havo-4, Atheneum-5 en hun ouder(s)/verzorger(s) Betreft: Excursies oktober 2014 Geachte heer/mevrouw, beste leerling, Het is een goede

Nadere informatie

Stanislas College SCR REIZENWEEK 2016

Stanislas College SCR REIZENWEEK 2016 Stanislas College SCR REIZENWEEK 2016 Inleiding Eén van de hoogtepunten van je schoolcarrière is ongetwijfeld de reizenweek in het derde leerjaar. In het schooljaar 2015-2016 vindt deze reizenweek plaats

Nadere informatie

Schoolkamp vierdejaars leerlingen Mariëndael 20 t/m 23 april 2015

Schoolkamp vierdejaars leerlingen Mariëndael 20 t/m 23 april 2015 Schoolkamp vierdejaars leerlingen Mariëndael 20 t/m 23 april 2015 Werkweken Mariëndael We zijn er aanbieden: trots op dat we als school drie verschillende soorten werkweken/kampen kunnen - Survivalkamp

Nadere informatie

Eindevaluatie werkweek scholengemeenschap de Heemgaard

Eindevaluatie werkweek scholengemeenschap de Heemgaard Eindevaluatie werkweek scholengemeenschap de Heemgaard Centre Tigouleix oktober 2014 Beoordelingscijfer 0-10 en toelichting door studenten VMBO HAVO VWO (leerjaar 4 en 5) 1. De informatie vooraf (infoavond/boekje)

Nadere informatie

Hoewel de programma s inhoudelijk op diverse programma onderdelen verschillen, zijn de belangrijkste onderdelen wel gelijk, nl:

Hoewel de programma s inhoudelijk op diverse programma onderdelen verschillen, zijn de belangrijkste onderdelen wel gelijk, nl: Beste ouders/verzorgers 3 e klas, Het schooljaar vordert rap, en inmiddels is het tijd om het leukste onderdeel van de schoolcarrière van uw kind aan te mogen kondigen de buitenland reis! Dit jaar zullen

Nadere informatie

Wilt u bij betaling in termijnen de data zelf goed in de gaten houden en op tijd betalen, dit voorkomt een hoop administratieve handelingen.

Wilt u bij betaling in termijnen de data zelf goed in de gaten houden en op tijd betalen, dit voorkomt een hoop administratieve handelingen. Aan de ouder(s) of verzorger(s) van leerlingen uit het derde leerjaar Krommenie, 21 januari 2016 Betreft: meerdaagse schoolreis Londen, 19 t/m 23 september 2016 Kenmerk: FdK/jb/16-024 Geachte mevrouw,

Nadere informatie

Het betreft: 1) het invullen en inleveren van de aanmeldingsstrook 2) het invullen en inleveren van de veiligheidskaart

Het betreft: 1) het invullen en inleveren van de aanmeldingsstrook 2) het invullen en inleveren van de veiligheidskaart Aan de ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen uit 3 HAVO. datum 30 september 2014 betreft Buitenlandse reis behandeld door Sacha Vogel en Richard Raven Kenmerk B9201983 bijlagen 3 Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Wintersport 2016 naar Oostenrijk

Wintersport 2016 naar Oostenrijk Wintersport 2016 naar Oostenrijk Dit jaar organiseren Jan Broekman en Annemiek Paulussen weer de wintersportvakantie van De Wissel. We vertrekken op vrijdag 11 maart en komen we op zondag 20 maart met

Nadere informatie

Brugklasgids 2016. Een zee aan mogelijkheden!

Brugklasgids 2016. Een zee aan mogelijkheden! Brugklasgids 2016 Een zee aan mogelijkheden! 02 03 Hallo bijna-brugklasser! Nog even en dan ga je naar de brugklas! Spannend, maar vooral ook leuk. Je wilt natuurlijk naar een school waar jij je thuis

Nadere informatie

Kandinsky Travel 2011-2012

Kandinsky Travel 2011-2012 Kandinsky Travel 2011-2012 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 pagina Skiën in Bottrop 4 Gaziantep 5 Suriname 6 Barcelona 7 Efteling of Walibi World 11 Spelregels 12 2 Inleiding Beste reiziger, Het reisprogramma

Nadere informatie

Skikamp : 15 februari t/m 20 februari 2015 Survivalkamp: 15 juni t/m 19 juli 2015 Informatieboekje (met inschrijfformulier)

Skikamp : 15 februari t/m 20 februari 2015 Survivalkamp: 15 juni t/m 19 juli 2015 Informatieboekje (met inschrijfformulier) Skikamp : 15 februari t/m 20 februari 2015 OF Survivalkamp: 15 juni t/m 19 juli 2015 Informatieboekje (met inschrijfformulier) Inhoudsopgave Brief over schoolkamp algemeen... 2 Informatie over het skikamp...

Nadere informatie

Stichtse Vrije School

Stichtse Vrije School Studiewijzer Eindwerkstuk Stichtse Vrije School Klas 11A / 11B Schooljaar 2014-2015 Algemeen Je sluit je vrijeschooltijd af door een eindwerkstuk te maken. Je bent vrij in de keuze van de vorm en inhoud

Nadere informatie

EEN LEERZAAM AVONTUUR! Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport MAVO HAVO VWO

EEN LEERZAAM AVONTUUR! Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport MAVO HAVO VWO 2015 2016 Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport EEN LEERZAAM AVONTUUR! Klap deze folder uit en scan hem met de Layar app! MAVO HAVO VWO

Nadere informatie

Eerste hulp bij jouw CV met ouders!

Eerste hulp bij jouw CV met ouders! Heb jij al een CV? Daarin zet je alle belangrijke dingen die je hebt gedaan: bijvoorbeeld je opleiding(en) en baantjes. Hiermee laat je aan werkgevers zien wie je bent en wat je kunt: dat is dus heel belangrijk

Nadere informatie

Van Mavo-4 naar Havo-4

Van Mavo-4 naar Havo-4 Van Mavo-4 naar Havo-4 Doorstromen naar HAVO-4 met een Mavodiploma. Een leerling kan er voor kiezen om na het behalen van het Mavodiploma door te stromen naar Havoo-4 op het Hoeksch Lyceum. De overstap

Nadere informatie

Het gymnasium: iets voor jou?

Het gymnasium: iets voor jou? Het gymnasium: iets voor jou? Stel jezelf eens de vraag... Ben ik nieuwsgierig? Heb ik een brede belangstelling? Hou ik van onderzoeken? Ben ik gek op cultuur? Houd ik van nieuwe dingen leren? Ben ik kritisch?

Nadere informatie

Algemene voorwaarden buitenlandse schoolreizen

Algemene voorwaarden buitenlandse schoolreizen Algemene voorwaarden buitenlandse schoolreizen 2014-2015 Vastgesteld op: 3-7-2014 Inhoud Inschrijving... 3 Betaling... 4 Verzekering... 5 Annulering... 6 Grensdocumenten... 7 Regels tijdens de reizen...

Nadere informatie

Tekst lezen en vragen stellen

Tekst lezen en vragen stellen 1. Lees de uitleg. Tekst lezen en vragen stellen Als je een tekst leest, kunnen er allerlei vragen bij je opkomen. Bijvoorbeeld: Welke leerwegen zijn er binnen het vmbo? Waarom moet je kritisch zijn bij

Nadere informatie

SG De Rietlanden. Informatiegids 2 e klas kamp. 22 t/m 24 mei 2017

SG De Rietlanden. Informatiegids 2 e klas kamp. 22 t/m 24 mei 2017 Informatiegids 2 e klas kamp 22 t/m 24 mei 2017 1 2 Voorwoord De Rietlanden verzorgt al jaren in de tweede helft van de maand mei voor de tweede-klassers een meerdaagse reis. Dat doen we ook dit schooljaar

Nadere informatie

1 Buitenlandreizen 2016 Romboutscollege. Buitenland Reizen. Romboutscollege

1 Buitenlandreizen 2016 Romboutscollege. Buitenland Reizen. Romboutscollege 1 Buitenlandreizen 2016 Romboutscollege Buitenland Reizen 2016 Romboutscollege 2 Buitenlandreizen 2016 Romboutscollege Beste leerlingen en ouders, De buitenlandreizen voor 2016 komen eraan. De reizen zijn

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE VOORWOORDJE TEXELREIS GROEP 8 WAT NEEM JE ALLEMAAL MEE DAGINDELING TEXEL INFORMATIE OVER DE ACTIVITEITEN

INHOUDSOPGAVE VOORWOORDJE TEXELREIS GROEP 8 WAT NEEM JE ALLEMAAL MEE DAGINDELING TEXEL INFORMATIE OVER DE ACTIVITEITEN INHOUDSOPGAVE VOORWOORDJE TEXELREIS GROEP 8 WAT NEEM JE ALLEMAAL MEE DAGINDELING TEXEL INFORMATIE OVER DE ACTIVITEITEN VOORWOORDJE Aan de ouders en leerlingen van groep 8, Het is bijna zover, groep 8 gaat

Nadere informatie

De ouderbijdrage per kind bedraagt voor het schooljaar 2014-2015 180, waarbij we de volgende kortingsregeling hanteren:

De ouderbijdrage per kind bedraagt voor het schooljaar 2014-2015 180, waarbij we de volgende kortingsregeling hanteren: Bussum, 11 september 2014 Geachte mevrouw, mijnheer, Hierbij verstrek ik u informatie over de ouderbijdrage. Het Willem wil kwaliteit bieden in de breedste zin van het woord. Daartoe bieden wij de leerlingen

Nadere informatie

REISWEEK 2015 PARIJS PRAAG IK HOU VAN HOLLAND ARDENNEN BERLIJN IK HOU VAN HOLLAND ARDENNEN PRAAG PARIJS

REISWEEK 2015 PARIJS PRAAG IK HOU VAN HOLLAND ARDENNEN BERLIJN IK HOU VAN HOLLAND ARDENNEN PRAAG PARIJS REISWEEK 2015 PARIJS PRAAG IK HOU VAN HOLLAND ARDENNEN BERLIJN IK HOU VAN HOLLAND ARDENNEN PRAAG PARIJS Beste leerlingen, Voor jullie ligt het boekje voor de reisweek 2015. Deze week vindt plaats van maandag

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op Schoonoord Doorn Schoonoord Doorn is een kleine school voor voortgezet onderwijs met ongeveer 400 leerlingen.

Nadere informatie

Inschrijfboekje zeilkampen 2015

Inschrijfboekje zeilkampen 2015 Inschrijfboekje zeilkampen 2015 Samen leren, samen zeilen 1 Zeilkampen van Het Streek Vlakbij het Sneekermeer, in het hartje van de mooiste watersport-provincie van Nederland, ligt het dorpje Uitwellingerga,

Nadere informatie

Streetwise, let op gewijzigde schooltijden. Maandag 11 t/m woensdag 13 mei Kamp groep 5 en 6 Atletiekdag groep 7 en 8, vertrek 8.30 uur met de fiets

Streetwise, let op gewijzigde schooltijden. Maandag 11 t/m woensdag 13 mei Kamp groep 5 en 6 Atletiekdag groep 7 en 8, vertrek 8.30 uur met de fiets Regel van de Week Van elkaar afblijven! Agenda Woensdag 29 april Donderdag 30 april Vrijdag 1 mei Zaterdag 2 mei Maandag 4 t/m vrijdag 8 mei Maandag 4 mei Streetwise, let op gewijzigde schooltijden Afscheid

Nadere informatie

Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan 24 3703 GL Zeist Telefoon: 030-692 3054 mail: post@svszeist.nl

Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan 24 3703 GL Zeist Telefoon: 030-692 3054 mail: post@svszeist.nl STAGE-INOFRMATIEBOEK Klas 11 2013/2014 Stageboekje van : Klas : Stagebegeleider : Stageplaats bij Naam instelling : Straat : Plaats : Telefoonnummer : Stagebegeleider : Stichtse Vrije School Voortgezet

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau A, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

Buitenlandse schoolreizen

Buitenlandse schoolreizen Buitenlandse schoolreizen 1-5 okt 2018 MCO INLEIDING Ola, Hello, Bonjour, Hallo! Vanaf volgende week is het zover! Alle leerlingen uit het 3e leerjaar maken een keuze in welke stad ze de schoolreis gaan

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages Hoogezand-Sappemeer

Maatschappelijke Stages Hoogezand-Sappemeer Maatschappelijke Stages Hoogezand-Sappemeer Informatie voor leerlingen van dr. Aletta Jacobs College. Schooljaar 2012-2013 1 Welkom bij de Maatschappelijke Stage! Dit schooljaar ga jij mee doen aan de

Nadere informatie

CP9. In gesprek over de toekomst

CP9. In gesprek over de toekomst CP9 In gesprek over de toekomst Na het voortgezet onderwijs kiest uw kind welk vak hij wil gaan leren en welke opleiding hij wil gaan volgen. Hij maakt een beroepskeuze. Een decaan of studiebegeleider

Nadere informatie

De avond begint om en zal bestaan uit 3 voorlichtingsronden van elk 40 minuten.

De avond begint om en zal bestaan uit 3 voorlichtingsronden van elk 40 minuten. Datum : 5 oktober 2018 Onderwerp : Voorlichtingsavond vervolgstudies Geachte ouder(s)/verzorger(s), Beste leerlingen, Via deze brief nodigen we jullie van harte uit voor een voorlichtingsavond over vervolgstudies

Nadere informatie

Aan de leerlingen van de 3 mavo klassen en hun ouder(s)/verzorger(s) Enschede, 11 september 2015 Kenmerk:GWO1516-KUW-016

Aan de leerlingen van de 3 mavo klassen en hun ouder(s)/verzorger(s) Enschede, 11 september 2015 Kenmerk:GWO1516-KUW-016 Aan de leerlingen van de 3 mavo klassen en hun ouder(s)/verzorger(s) Enschede, 11 september 2015 Kenmerk:GWO1516-KUW-016 Betreft: uitnodiging informatieavond en voorlichting werkweek Londen Bijlagen: 1.

Nadere informatie

Vragen die je kunnen helpen

Vragen die je kunnen helpen Vragen die je kunnen helpen 1. Jij hebt het voor het zeggen, maar... je hebt wel een serieuze taak. Jij mag een nieuwe school bedenken. Wat heeft deze school absoluut wel en wat absoluut niet 2. Als je

Nadere informatie

Geachte ouder, verzorger, voogd,

Geachte ouder, verzorger, voogd, Geachte ouder, verzorger, voogd, Hartelijk dank voor uw belangstelling voor deze school van de VCPO Noord-Groningen. Hopelijk heeft u een goede indruk gekregen. Als u uw kind voor deze school wilt aanmelden,

Nadere informatie

1BK1, 1BK2, 1BK3 & 1BK4

1BK1, 1BK2, 1BK3 & 1BK4 Sneek, september 2013 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van: Betreft: Introductiekamp Geachte ouder(s)/verzorger(s), Zoals u in de brief boekengeld/schoolfonds hebt kunnen lezen, wordt er voor de klassen 1BK1,

Nadere informatie

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Alkmaar, 14 september 2014 Beste Ouders van onze leerlingen in 2Vwo-X, Dit is de eerste nieuwsbrief van het schooljaar 2014-2015. Als ervaren studenten lopen onze 2e

Nadere informatie

Lyceum Ypenburg Gymnasium, Atheneum, MAVO, HAVO, VWO Laan van Kans VB Den Haag tel (070) fax (070)

Lyceum Ypenburg Gymnasium, Atheneum, MAVO, HAVO, VWO Laan van Kans VB Den Haag tel (070) fax (070) Lyceum Ypenburg Gymnasium, Atheneum, MAVO, HAVO, VWO Laan van Kans 3 2496 VB Den Haag tel (070) 413 20 50 fax (070) 413 20 55 info@lyceumypenburg.nl Aan de ouders / verzorgers van leerlingen 3 e klassen

Nadere informatie

: Ouderbijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten. Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd.

: Ouderbijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten. Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van het Mill-Hillcollege Goirle, 24 september 2015 Uw kenmerk : Ons kenmerk Onderwerp : BLA-1516-032/NIK/AHA/spe : Ouderbijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

Ouderbrief April 2017

Ouderbrief April 2017 Ouderbrief April 2017 Geachte ouders/verzorgers, Het derde rapport ontvangt u uiterlijk a.s. vrijdag en via Magister kunt u inschrijven voor de tafeltjesavond. Het zijn drukke tijden, zeker voor de examenkandidaten.

Nadere informatie

De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9e uur.

De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9e uur. Hardenberg, 20 april 2016 Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Spaans wordt op het Vechtdal College gegeven als extra vak met 1 lesuur in de week. Volgend schooljaar, 2016-2017, begint er voor leerlingen

Nadere informatie

Nieuw! MUSICAL WEEKEND. 18-19 - 20 maart. zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! een weekend vol met

Nieuw! MUSICAL WEEKEND. 18-19 - 20 maart. zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! een weekend vol met Nieuw! MUSICAL WEEKEND 2016 18-19 - 20 maart een weekend vol met zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! Scala Musical Weekend 2016 Het is zover! Met ingang van het seizoen 2015-2016 organiseert

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau B, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

HEYTHUYSEN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Heythuysen. VMBO-theoretisch VMBO-gemengd VMBO-beroepsgericht (basis en kader)

HEYTHUYSEN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Heythuysen. VMBO-theoretisch VMBO-gemengd VMBO-beroepsgericht (basis en kader) HEYTHUYSEN Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Heythuysen VMBO-theoretisch VMBO-gemengd VMBO-beroepsgericht (basis en kader) Postadres: Postbus 3016 6093 ZG HEYTHUYSEN Schooladres: Tienderweg 101 6093

Nadere informatie

1e klas: met vrienden en vriendinnen van de basisschool in één klas

1e klas: met vrienden en vriendinnen van de basisschool in één klas 1 mavo Intro Deze brochure geeft u informatie over de vmbo-theoretische leerweg op hethml: de mavo. Met vragen kunt u terecht bij de afdelingsleider bovenbouw mavo, Thomas ter Hart. 1e klas: met vrienden

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

Top-patissier-Klas. Bij De lekkerste school van Nederland 2014-2015. Informatie voor leerlingen en ouders/verzorgers

Top-patissier-Klas. Bij De lekkerste school van Nederland 2014-2015. Informatie voor leerlingen en ouders/verzorgers Top-patissier-Klas Bij De lekkerste school van Nederland 2014-2015 Informatie voor leerlingen en ouders/verzorgers Wil jij die echte Topper worden in de patisserie? Dat kan nu op de Hubertus Vakschool!

Nadere informatie

Dubai. Studiereis Dubai 2018 HAVO 5 / September Foto : groep Dubai 2017

Dubai. Studiereis Dubai 2018 HAVO 5 / September Foto : groep Dubai 2017 Dubai Studiereis Dubai 2018 HAVO 5 / September 2018 Foto : groep Dubai 2017 Samenvatting Na het succes van het afgelopen jaar gaan we komend schooljaar in het kader van het profielwerkstuk met een kleine

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Nieuws van Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Kind op maandag... 1 Maandaggeld... 1 Aanmeldingen nieuwe leerlingen... 2 Avond4daagse... 2 Continurooster vrijdag 1 mei... 2 Jantje Beton loterij... 2 Schoonmaakavond

Nadere informatie

Lyceum Ypenburg gymnasium, atheneum, havo, mavo Laan van Kans VB Den Haag tel (070) fax (070)

Lyceum Ypenburg gymnasium, atheneum, havo, mavo Laan van Kans VB Den Haag tel (070) fax (070) Lyceum Ypenburg gymnasium, atheneum, havo, mavo Laan van Kans 3 2496 VB Den Haag tel (070) 413 20 50 fax (070) 413 20 55 info@lyceumypenburg.nl Aan de ouders / verzorgers van leerlingen 3 e klassen Lyceum

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Het invoeren van een voorlopige keuze is voor iedere leerling in leerjaar 2 verplicht. Ook voor leerlingen uit leerjaar 2 met havo potenties.

Het invoeren van een voorlopige keuze is voor iedere leerling in leerjaar 2 verplicht. Ook voor leerlingen uit leerjaar 2 met havo potenties. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van leerjaar 2 Ons kenmerk: Knr/Oaea/B-1819.150 Datum: 18 december 2018 Onderwerp: Voorlopig vakkenpakket schooljaar 2019-2020 Inlichtingen bij: 036 845 23

Nadere informatie

WISPO 2013. Wat is de WISPO? Elk jaar organiseert NOVA voor alle studenten van de Haagse Hogeschool Delft een

WISPO 2013. Wat is de WISPO? Elk jaar organiseert NOVA voor alle studenten van de Haagse Hogeschool Delft een WISPO 2013 Wat is de WISPO? Elk jaar organiseert NOVA voor alle studenten van de Haagse Hogeschool Delft een wintersport vakantie, genaamd de WISPO. De WISPO commissie 2013 heeft dit jaar een reis georganiseerd

Nadere informatie

Skikamp 2015 Valuascollege Venlo

Skikamp 2015 Valuascollege Venlo Skikamp 2015 Valuascollege Venlo Ook dit schooljaar organiseert het Valuascollege een wintersportreis naar Oostenrijk rond de carnavalsvakantie, voor leerlingen van bovenbouw HAVO-VWO. We gaan dit jaar

Nadere informatie

STAGEPLAN. Datum inlevering /./ 20 Datum bespreking toetsingscie. /./ 20. Datum inleveren reflectieverslag Akkoord reflectieverslag ja nee

STAGEPLAN. Datum inlevering /./ 20 Datum bespreking toetsingscie. /./ 20. Datum inleveren reflectieverslag Akkoord reflectieverslag ja nee Het is van groot belang om een helder stageplan te maken. Het stageplan maak je voordat je op stage gaat. In dit stageplan beschrijf je je eigen verplichtingen en geeft school aan waar zij voor verantwoordelijk

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen leerjaar 2. Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen leerjaar 2. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen leerjaar 2 Ons kenmerk: Knr/jpo/B-1718.196 Datum: 20 maart 2018 Onderwerp: Definitief keuzepakket schooljaar 2018-2019 Inlichtingen bij: 036 845 23 00 Geachte

Nadere informatie

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN!

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Naam: Heerbeeck college Best Schooljaar 2014-2015 MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! -handen ineen -elkaar helpen -samenwerken -iets voor een ander doen -sociaal Stage coördinator: mevr. A. Luteyn

Nadere informatie

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Verleg je grenzen! i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het een mooie, gezellige

Nadere informatie

Kies je vakkenpakket. 2 en 3 MAVO 2015-2016

Kies je vakkenpakket. 2 en 3 MAVO 2015-2016 Kies je vakkenpakket 2 en 3 MAVO 2015-2016 1 2 Introductie Beste leerling, ouder of verzorger, Op dit moment zit jij of je kind in het tweede of derde jaar van de mavo. In beide jaren zullen keuzes gemaakt

Nadere informatie

Vanavond. Ouderavond Mavo 3 Maandag 12 januari 2015. Wij heten u van harte welkom

Vanavond. Ouderavond Mavo 3 Maandag 12 januari 2015. Wij heten u van harte welkom Vanavond Ouderavond Mavo 3 Maandag 12 januari 2015 Wij heten u van harte welkom Programma 19:30 uur -...:... uur Wat staat uw kind te wachten? Mentoren 3Ma: Dhr Huygen 3Mb: Mw Wessels Afdelingscoördinator

Nadere informatie

HET ERASMUS HAVO/VWO TECHNASIUM. Het Erasmus. Wanted! Nieuwsgierige types

HET ERASMUS HAVO/VWO TECHNASIUM. Het Erasmus. Wanted! Nieuwsgierige types HET ERASMUS HAVO/VWO TECHNASIUM Het Erasmus Wanted! Nieuwsgierige types HET ERASMUS HAVO/VWO Wie kiest voor het Technasium van Het Erasmus, kiest voor Vijf uur per week het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O)

Nadere informatie

Het Vakantiekamp. Ben jij tussen de 6 en 15 jaar oud? En heb je zin in een té gekke zomervakantie? Ga dan met ons mee!

Het Vakantiekamp. Ben jij tussen de 6 en 15 jaar oud? En heb je zin in een té gekke zomervakantie? Ga dan met ons mee! Het Vakantiekamp Ben jij tussen de 6 en 15 jaar oud? En heb je zin in een té gekke zomervakantie? Ga dan met ons mee! Jeugdkamp Lutherse Kerk Den Haag Begin je zomervakantie goed en beleef een avontuurlijke

Nadere informatie

Toelichting keuzeformulier Frans/Duits en kunstvakken voor B-leerlingen voor 3 Mavo/3 Havo schooljaar

Toelichting keuzeformulier Frans/Duits en kunstvakken voor B-leerlingen voor 3 Mavo/3 Havo schooljaar Toelichting keuzeformulier Frans/Duits en kunstvakken voor B-leerlingen voor 3 Mavo/3 Havo schooljaar 2019-2020 Beste B-leerling, Vóór het eind van het tweede schooljaar ga je vakken kiezen die je in de

Nadere informatie

VOORJAARSBLOK 2014-2015

VOORJAARSBLOK 2014-2015 VOORJAARSBLOK 04-05 WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Voorjaar? Maar het is toch winter? Het is inderdaad winter maar in de tijd dat dit blok loopt, beginnen ook de

Nadere informatie

Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd.

Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van het Mill-Hillcollege Goirle, 20 september 2017 Uw kenmerk : Ons kenmerk Onderwerp : F-1718-040/NIK/AHA/spe : Bijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten

Nadere informatie

En nu jij. Schoolreis Texel. Op 3-5 juli Naam:...

En nu jij. Schoolreis Texel. Op 3-5 juli Naam:... Texel 2012 En nu jij Schoolreis Texel Op 3-5 juli 2013 Naam:... Klas : 3. Neemdit boekje mee opde schoolreis.in dit boekjeworden gegevens bijgehouden. Je kunt zelfaankruisen waarvoor je gekozen hebt. Schoolreis

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Regel van de week!!! 23 eptember 2015 Schooljaar 2015//2016 no. 04. De felicitaties zijn voor:

Regel van de week!!! 23 eptember 2015 Schooljaar 2015//2016 no. 04. De felicitaties zijn voor: Regel van de week!!! 23 eptember 2015 Schooljaar 2015//2016 no. 04. De felicitaties zijn voor: Datum: Naam: Groep van: 26 sep. Yana Jore juf Babs 27 sep. Juf Susanne van Meer 28 sep. Sabine Maes juf Jeanne

Nadere informatie

Van Mavo-4 naar Havo-4

Van Mavo-4 naar Havo-4 Van Mavo-4 naar Havo-4 Doorstromen naar havo-4 met een mavodiploma. Een leerling kan er voor kiezen om na het behalen van het mavodiploma 1 Havoo-4 op het Hoeksch Lyceum. door te stromen naar De overstap

Nadere informatie

1. Voor welke opleiding wil je in ons bedrijf een stage- of leerwerkplaats? Opleiding:

1. Voor welke opleiding wil je in ons bedrijf een stage- of leerwerkplaats? Opleiding: Intake instrumenten HorecaVakPunt A Vragenlijst nieuwe leerling Je wilt graag een stage- of leerwerkplaats in ons bedrijf Dat stellen wij op prijs en daarom hebben we graag een sollicitatiegesprek met

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages

Maatschappelijke Stages Maatschappelijke Stages Inhoudsopgave 3 4 4 6 7 8 11 12 13 15 Inleiding Wat is een Maatschappelijke Stage? De stage Overzicht belangrijke data Hulp bij het zoeken naar stageplekken De eindopdracht en de

Nadere informatie

Tijdsplanning werkstuk groep 5

Tijdsplanning werkstuk groep 5 Naam: Groep 5 Tijdsplanning werkstuk groep 5 Wat wanneer Aan de juf het onderwerp van maandag 21 januari 2013 mijn werkstuk doorgeven inleveren opdracht 1 maandag 28 januari 2013 inleveren opdracht 2 donderdag

Nadere informatie

Sectorwerkstuk. Theoretische Leerweg. Klas 4 TL/M 2015-2016

Sectorwerkstuk. Theoretische Leerweg. Klas 4 TL/M 2015-2016 Sectorwerkstuk Theoretische Leerweg Klas 4 TL/M 2015-2016 Naam leerling Naam mentor/begeleider Inleiding Met het maken van dit sectorwerkstuk oefen je vaardigheden die je als leerling van het VMBO nodig

Nadere informatie

GA JE MEE? Wat houdt een Bindingkamp in?

GA JE MEE? Wat houdt een Bindingkamp in? ZOMER 2014 Wat houdt een Bindingkamp in? GA JE MEE? Een Bindingkamp is vooral een heel gezellige week vakantie met een groep leeftijdgenoten. Maar een kamp is ook veel méér! Je staat gezamenlijk op, je

Nadere informatie

Schoolreizen schooljaar

Schoolreizen schooljaar Schoolreizen schooljaar 2018-2019 OF Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Na het succesvolle Wintersportkamp in 2016, willen we dit jaar weer proberen een Wintersportkamp voor de leerlingen uit de

Nadere informatie

Handleiding. Inschrijven via toernooi.nl

Handleiding. Inschrijven via toernooi.nl Handleiding Inschrijven via toernooi.nl Geschreven door Erwin Boudewijns Datum: 14-1-2015 1 Inhoud Stap 1 Ga naar de website... 3 Stap 2 Ga naar de toernooipagina... 3 Stap 3 Het inschrijven... 5 Stap

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Zoals op de voorlichtingsavond toegezegd is, ontvangt u deze brief waarin u met uw zoon/dochter een keuze maakt voor:

Zoals op de voorlichtingsavond toegezegd is, ontvangt u deze brief waarin u met uw zoon/dochter een keuze maakt voor: Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van leerjaar 3 Ons kenmerk: Mos/Dkk/13517 Betreft: buitenschoolse activiteiten leerjaar 3 Doetinchem, september 2012 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Zoals

Nadere informatie

Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan 24 3703 GL Zeist Telefoon: 030-692 3054 mail: post@svszeist.nl

Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan 24 3703 GL Zeist Telefoon: 030-692 3054 mail: post@svszeist.nl STAGE-INFORMATIEBOEK Klas 10 2014/2015 Stageboekje van : Klas : Stagebegeleider : Stageplaats bij Naam instelling : Straat : Plaats : Telefoonnummer : Stagebegeleider : Stichtse Vrije School Voortgezet

Nadere informatie

K.S.E. leerlingen info week 47: 18 november t/m 24 november

K.S.E. leerlingen info week 47: 18 november t/m 24 november K.S.E. leerlingen info week 47: 18 november t/m 24 november Agenda: 18-11 : leerlingbespreking mavo-4 19-+20 november : leerlingbespreking mavo-3. 20-11 : roostervrij vanaf het 4 e uur. 21-11 : herkansingen

Nadere informatie

keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart

keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart Aan de ouders/verzorgers van leerlingen uit het derde leerjaar TL. UCN 18/19 170 Zaandam, januari 2019 Geachte ouders/verzorgers, Wij nodigen u uit op dinsdag 5 februari voor een informatieavond over de

Nadere informatie

Datum 5 juni 2012 Contactpersoon BSA Referentie BSA12262.GOO E-mail bsa@heerbeeck.nl Onderwerp Internationaliseringsreizen t4 Klas «Klas» Bijlage(n)

Datum 5 juni 2012 Contactpersoon BSA Referentie BSA12262.GOO E-mail bsa@heerbeeck.nl Onderwerp Internationaliseringsreizen t4 Klas «Klas» Bijlage(n) Aan de ouder(s)/verzorger(s) van: «Roepnaam» «Tussenv» «Achternaam» «Straat» «Nr» «Nrtv» «Postcode» «Woonplaats» 5 juni 2012 Contactpersoon BSA Referentie BSA12262.GOO E-mail bsa@heerbeeck.nl Onderwerp

Nadere informatie

Eindevaluatie. Riga. Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke

Eindevaluatie. Riga. Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke Eindevaluatie Riga 2011 Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke Inhoud Inleiding... 3 Wat voor cijfer geef je de Riga reis?... 4 Wat was je voornaamste reden om naar Riga te gaan?... 4 Hoe heb je de heenreis

Nadere informatie

Samen goed voor elkaar!

Samen goed voor elkaar! Nieuwsbrief 1 8 oktober 2015 De wekelijkse nieuwsbrief van de Sint Maartenschool. In deze nieuwsbrief Beste ouders en verzorgers Uw school is ingeloot! Thema avond van 26 november Afscheid nemen Kinderboekenweek

Nadere informatie

Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd.

Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van het Mill-Hillcollege Goirle, 20 september 2017 Uw kenmerk : Ons kenmerk Onderwerp : F-1718-040/NIK/AHA/spe : Bijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw, Onderstaande mail is ook aan uw zoon/dochter gestuurd. Beste leerling, beste ouder/verzorger,

Geachte heer/mevrouw, Onderstaande mail is ook aan uw zoon/dochter gestuurd. Beste leerling, beste ouder/verzorger, Aan de ouders/verzorgers van Paucke Aartsen v6c Geachte heer/mevrouw, Onderstaande mail is ook aan uw zoon/dochter gestuurd. Beste leerling, beste ouder/verzorger, Het schooljaar is pas net begonnen, maar

Nadere informatie

December 2013. Vriendelijke groet, betasteunpunt@org.hanze.nl d.j.schorren@pl.hanze.nl 050-595 7821 06-13 222 700/ 050-595 5552.

December 2013. Vriendelijke groet, betasteunpunt@org.hanze.nl d.j.schorren@pl.hanze.nl 050-595 7821 06-13 222 700/ 050-595 5552. December 2013 Het Betasteunpunt van de Hanzehogeschool is het eerste aanspreekpunt voor scholieren en docenten uit het voortgezet onderwijs (VO) met interesse voor techniek en ict. In het schooljaar 2013-2014

Nadere informatie

Wanneer je goed voorbereid bent, zul je merken dat je tijdens het gesprek minder gespannen bent.

Wanneer je goed voorbereid bent, zul je merken dat je tijdens het gesprek minder gespannen bent. Handleiding motivatieformulier Inleiding Het is zo ver, je mag beginnen met je stageperiode. Je hebt een motivatiebrief met CV verstuurd naar een kinderopvangorganisatie en bent uitgenodigd voor een motivatiegesprek.

Nadere informatie

Activiteitenprogramma 2009

Activiteitenprogramma 2009 Activiteitenprogramma 2009 Zaterdag 4 april Openingstocht Seizoen Rondje Appingedam Ontmoetingsdag "vrienden Wirdumerklap" Even weer bootcontact met een leuke tocht op het Damsterdiep. Ik ontvang jullie

Nadere informatie

15 Klushuizen Oude Noorden Lokatie: Bloklandstraat Louwerslootstraat

15 Klushuizen Oude Noorden Lokatie: Bloklandstraat Louwerslootstraat INSCHRIJFFORMULIER 15 Klushuizen Oude Noorden Lokatie: Bloklandstraat Louwerslootstraat Inschrijven Lees eerst de toelichting voordat u dit formulier in- Inschrijftermijn vult. U kunt zich inschrijven

Nadere informatie

Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015

Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015 Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015 Van de directie Het nieuwe schooljaar is alweer in volle gang en de nieuwe brugklassers beginnen hun draai op SG De Dijk al aardig te vinden. Hierbij wensen we alle

Nadere informatie

Voedselweb van strand en zee

Voedselweb van strand en zee Spel Doel: Materialen: Groepsgrootte: Duur: De leerlingen leren dat verschillende zeedieren en planten van elkaar afhankelijk zijn, doordat ze elkaar eten. Alle dieren en planten zijn met elkaar verbonden,

Nadere informatie

(uiterlijk vrijdag 10 november 2017)

(uiterlijk vrijdag 10 november 2017) Voorwoord Beste 8+ leerling, Jouw leraar van groep 8 heeft je geselecteerd voor deelname aan het 8+ project van het Walburg College Zwijndrecht. Dit betekent dat jij bovengemiddeld intelligent bent, je

Nadere informatie