NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 45 - OKTOBER 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 45 - OKTOBER 2013"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 45 - OKTOBER 2013 MARTINUSBRIEF IN DEZE UITGAVE: In Memoriam Pater Martin Cox de projecten van Martinusstichting steunt favela studente Suanny Martins en nog veel meer... UITNODIGING voor de Martinusdag Zondag 17 november tot uur in zalencomplex t Brugeind Meerlo Met als eregast ex-straatjongen/advocaat Pablo Cleto Silva en de vertoning documentaire Pablo van straatjongen tot advocaat. De traditionele Martinusdag van de Martinusstichting voor donateurs en sympathisanten van ons werk voor straatkinderen in Rio de Janeiro (Brazilië) vindt dit jaar plaats op zondagmiddag 17 november in zalencomplex t Brugeind te Meerlo (A73 afslag Horst Noord, richting Tienray). Ere-gast is PHOTO JANPATH de 27-jarige ex-straatjongen Pablo Cleto Silva. Met financiële hulp van onze donateurs kon hij de afgelopen jaren zijn lang gekoesterde droom waar maken. Studeren aan de universiteit van Rio de Janeiro voor de opleiding jurist/advocaat. Dezer dagen studeert hij met hoge punten af. Hij komt een week naar Nederland om zijn verhaal te vertellen aan onze sympathisanten en enkele lezingen te verzorgen over de problematiek van straatkinderen en de aanstaande WK voetballen en de Olympische Spelen. Tijdens de Martinusdag staan we ook stil bij het overlijden van onze grote voorganger pater Martin Cox (frei Carmelo), lichten we onze projecten toe, stellen we onze nieuwe Braziliaanse studente aan u voor en is er een spetterend optreden van onze muzikale ambassadeur van de Martinusstichting, de percussieband Busardo uit Leudal. Een week eerder, op de elfde-van-de-elfde, staat deze sympathieke band op het grote podium op het Vrijthof in Maastricht om samen met bezoekers de Vastenavond van het seizoen 2013/2014 te openen. Hoogtepunt van de Martinusdag is de vertoning van de nieuwste documentaire van filmmaker Marijn Poels getiteld: Pablo, van straatjongen tot advocaat. Aanmelden stellen wij zeer op prijs: Wij nodigen u allen van harte uit om naar Meerlo te komen. Het is fijn als u even per mail (renepoels1948@gmail.com) of telefoon ( ) laat weten dat u voornemens bent om te komen en met hoeveel personen. Dan kunnen wij daar rekening mee houden voor de catering. Tot zondag 17 november in Meerlo! De Nieuwsbrief is een uitgave van de Stichting Sint Martinus Nederland en wordt verspreid in een oplage van 1200 onder donateurs, organisaties, scholen en sympathisanten. Sint Martinus helpt in Brazilië (straat)kinderprojecten.

2 MARTINUSBRIEF In Memoriam Pater Martin Cox ( ) Op 15 maart 2013 is in het klooster van de Paters Karmelieten in Zenderen op 90 jarige leeftijd pater Martin Cox (frei Carmelo) overleden. Vanwege zijn ziekte is hij enkele jaren geleden vanuit zijn tweede vaderland Brazilië weer naar Nederland gekomen. De in Treebeek geboren Karmeliet heeft zijn leven lang in Brazilië gewerkt en naam gemaakt als beschermer van de straatkinderen in deze miljoenenstad. Hij werkte aanvankelijk als financiële man in de Staatsmijn Hendrik en vertrok als zogeheten late roeping naar Rio de Janeiro om daar een priester-opleiding te volgen. Al snel werd hij econoom van de paters Karmelieten in deze Braziliaanse miljoenenstad. Hij begon 25 jaar geleden als een van de eersten in Rio de Janeiro met de hulporganisatie Sao Martinho voor hulp aan de duizenden straatkinderen. Dat deed hij samen met de Braziliaanse zuster Adma Cassab Fadel en jeugdpastor Roberto dos Santos. Zijn organisatie werd geroemd voor de manier waarop kinderen op straat werden opgevangen en via plaatsing in huizen werden geresocialiseerd. Prinses Diana van Wales en prins Rainier van Monaco bezochten zijn organisatie en schonken huizen. Ook koningin Beatrix en kroonprins Willem Alexander en Maxima bezochten zijn centrum. Duizenden kinderen van de straat zijn dankzij zijn initiatief en werk geholpen en hebben kansen gekregen zich via onderwijs te bekwamen. De organisatie staat bekend voor de wijze waarop ze kinderen weer herenigd met hun families. Ruim tien jaar geleden werd de tweede hulporganisatie AMAR opgericht in het noordelijk deel van de stad. Vanuit Limburg en Brabant wordt AMAR ondersteund door de organisatie Stichting Sint Martinus. Via deze stichting zijn de afgelopen twintig jaar in veel parochies en op scholen acties gevoerd voor de organisatie van pater Cox. Voor zijn verdiensten heeft de immer bescheiden pater Cox jaren geleden een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

3 NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 45 - OKTOBER 2013 Ommekeer in het leven van straatmeisje Ana Raquel (door Jan Daniëls Ontwikkelingssamenwerker Brazilië) Toen een twee jaar geleden het 14 jarige zwerfmeisje Ana Raquel met behulp van VICpartnerorganisatie AMAR en de Martinusstichting vanuit de straten van Rio terug naar huis werd begeleid,gebeurde dat onder het oog van de camera van een Nederlandse filmploeg. De opnames maakten deel uit van de IKONdocumentaire reeks Brief van Mijn Kind. De serie werd sinds juni 2011 in heel Europa verspreid. Daarin werden kinderen uit arme gezinnen wereldwijd het woord gegeven, die in extreem moeilijke leefomstandigheden leefden en toch hun droom bleven omarmen. Een flink stuk droom is heden zo voor Ana Raquel werkelijkheid geworden. Vandaag is ze een normaal tienermeisje dat evenwel nog tegen epilepsie vecht, maar naar school loopt en recht vooruit kijkt in het leven met duizend en één plannen voor een nieuwe toekomst. Als je de omstandigheden van enkele jaren geleden in acht neemt zoals het delen van een slaapplaats met ratten in de vuile holte van een verkeersviaduct is de herthuisplaatsing van Ana Raquel tot een waar succes uitgegroeid. Ook de projectbegeleiders van AMAR zijn hier trots op. En Ana Raquel brengt nog regelmatig een bezoekje aan het centrum voor straatkinderen. Project AMAR biedt immers nog een tijdlang nazorg voor kind en gezin waarbij spycho-sociale hulp wordt geboden en waar nodig verdere bemiddeling om school, beroepscursussen of jeugdtewerkstelling te vinden.

4 MARTINUSBRIEF

5 NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 45 - OKTOBER 2013 PABLO een indrukwekkende documentaire over de exstraatjongen die advocaat werd. Documentairemaker Marijn Poels (Berlijn/Swolgen) reisde in de maand augustus samen met fotograaf Jan Janssen (Roermond) af naar Rio de Janeiro voor een documentaire over de ex-straatjongen Pablo Cleto Silva die zich opwerkte tot advocaat. Dit samenwerkingsproject van Marijn Poels Filmproduction en de Stichting Sint Martinus leverde een boeiend en indrukwekkend portret op van de ex-straatjongen Pablo en zijn huidig werk als jurist. In de film wordt ook de focus gelegd op de voorbereidingen van de Wereldbeker voetbal in 2014 en de Olympische spelen in Want, zegt Marijn Poels. Pablo laat ons ondubbelzinnig zien dat de straatkinderen de dupe zijn van het WK. Ze worden hardhandig uit het centrum van de stad geveegd en naar kampen ver buiten Rio gebracht. Niet zelden verdwijnen de straatkinderen in het niets. De stad moet schoon zijn voor de toeristen en de bezoekers van het WK. De rechten van de kinderen worden in deze moderne stad zwaar geschonden. Pablo en de collega s van hem van het mensenrechtencentrum CEDECA komen nu op voor de rechten van deze kinderen. De documentaire die de naam PABLO krijgt wordt op zondag 17 november tijdens een voorpremière getoond op de Martinusdag te Meerlo (13.00 tot uur) van de Stichting Sint Martinus en s avonds voor het publiek in zaal t Brugeind te Meerlo om uur. De film wordt uitgebracht onder auspiciën van de Martinus Stichting Nederland samen met Marijn Poels Filmproduction in samenwerking met Kiyo - België, Amar Rio de Janeiro, Cedeca Rio de Janeiro en PAMEN Rio de janeiro. Naast de film schreef Marijn Poels ook een zeer indrukwekkend verhaal over zijn ervaringen in de metropool Rio de Janeiro met als titel: Aan een ticket voor de Wereldbeker kleeft het bloed van een Carioca. Dit verhaal staat onder andere op onze facebookpagina.

6 MARTINUSBRIEF KORT NIEUWS Kerk en Wereld Tegelen De werkgroep Kerk en Wereld uit Tegelen heeft aangekondigd een actie te houden voor de straatkinderen van AMAR in Rio de Janeiro. Jubileumcadeau Op 31 mei vierde zuster Carmela Berkers haar 60-jarig kloosterjubileum bij de Missiezusters van Asten. Het jubileumcadeau van de Congregatie voor haar feest heeft zij beschikbaar gesteld aan het kinderopvanghuis in Rio de Janeiro, dat vernoemd is naar haar neef Frei Carmelo. Voedselpakketten voor gezinnen De straatkinderenorganisaties AMAR heeft met kerstmis en Nieuwjaar op verschillende plaatsen in de stad Rio de Janeiro (Brazilië) voedselpakketten uitgedeeld. De sociale medewerkers van AMAR zijn vooral op die plekken geweest waar arme families met kinderen op straat leven. Op deze wijze kregen ook deze straatbewoners en hun kinderen een onverwachts mooie Kerst en Nieuwjaar. Deze extra voedseluitdeling is mogelijk geworden dankzij een bijzondere gift die pater Cox heeft gekregen. Personenbusje opgeknapt Enkele jaren geleden hebben we samen met MIVA de organisatie AMAR een personenbusje geschonken. Het busje wordt dagelijks intensief gebruikt voor de benadering en vervoer van de straatkinderen van Rio de Janeiro, voor huisbezoek, voor het vervoer van materialen en vervulling van alle andere projecten. De kilometerstand stand is Het busje moest dringend worden opgeknapt. De Martinusstichting heeft daarvoor een bedrag van 3500 beschikbaar gesteld. Busardo De percussiegroep Busardo uit Leudal, onze muzikale ambassadeur, roert geregeld de trom. Ze geven workshops en demonstraties en treden geregeld op. En overal vertellen ze het verhaal van onze straatkinderen en de Martinusstichting. En dat levert niet alleen veel sympathie op maar ook geld voor de projecten in Rio de Janeiro.

7 NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 45 - OKTOBER 2013 KORT NIEUWS Protestante kerk Venlo In maart stond een dienst van de Protestante Kerk Venlo in het teken van de straatkinderen. Na de dienst vertelde vice-voorzitter Bernard Ruyten over ons werk in Brazilië. De collecte van deze dag kwam geheel ten goede van de straatkinderen van AMAR. SOS Meerlo-Wanssum gift De mondiale groep SOS Meerlo-Wanssum ze steunde eerder de bouw van een meisjeshuis in Rio- heeft bij gelegenheid van het overlijden van pater Martin Cox een gift van 500 overgemaakt. In de geest van pater Cox. Geen bloemen maar een bijdrage voor de projecten van zijn straatkinderen, zegt SOS penningmeester Peter Lenders. Rennen voor Rio Scholieren van de 2e klassen van het Van Maerlantlyceum uit Eindhoven hebben in het voorjaar tijdens de traditionele actieweek, voor het derde opeenvolgende jaar, weer gerend voor het studiefonds van Pablo. Net zoals voorgaande jaren leverde dat weer een mooi bedrag van 330 op voor onze stichting. De school heeft aangekondigd om ook in 2014 actie te voeren voor de straatkinderen van Rio de Janeiro. Pablo sluit universiteitsperiode af Onze Braziliaanse vriend Pablo Cleto Silva studeert dezer dagen af aan de universiteit van Rio de Janeiro. In oktober is hij onze gast tijdens de Martinusdag op 17 oktober 2013 in Steyl. Pedro Pereira (links) en Pablo Cleto Silva (rechts) Onlangs ontving hij uit handen van een Martinus delegatie in Rio het laatste studiebedrag. Zijn mentor de advocaat Pedro Pereira tekent het ontvangstbewijs terwijl Pablo lachend als altijd toekijkt. Pablo is het voorbeeld van een straatjongen die zich via onze bevriende organisatie AMAR heeft opgewerkt tot student aan de universiteit. Hij gaat binnenkort als jurist aan het werk bij CEDECA van Pedro Pereira. PHOTO JANPATH

8 MARTINUSBRIEF Voor deze projecten hebben wij uw steun nodig in 2014 Project 1: Transport van straatkinderen AMAR vangt dagelijks 120 straatkinderen (7 t/m 14 jaar) en kinderen uit de favela s op in opvanghuizen. Een groot aantal kinderen dat ver van de opvangcentra woont wordt dagelijks met een speciaal personenbusje opgehaald en s avonds naar hun favela s gebracht. De kosten van het transport voor deze kinderen zijn inclusief chauffeur, verzekering, vergunningen, brandstof en onderhoud ,-. Project 2: Pedagogische hulpverlening en schoolbegeleiding Tijdens het verblijf in het dagopvangcentrum worden er activiteiten ontwikkeld op het gebied van vormingswerk, onderwijs en sociaal pedagogisch werk. Ook worden er culturele, educatieve en sportieve activiteiten gehouden, die gericht zijn op het sociaal betrokken raken bij de maatschappij en terugkeer naar school. Het is van groot belang dat er een pedagogisch medewerker aanwezig is om al deze activiteiten uit te voeren. Deze pedagogisch medewerker werkt samen met de rest van het team. De pedagogische medewerker kost jaarlijks ,-. Project 3: Maaltijden voor straatkinderen in nachtopvanghuis Hier worden dagelijks 20 tot 30 crisiskinderen opgevangen en kinderen die via de rechtbank worden gestuurd. Er is schoolbegeleiding binnen het project en via de nachtopvang wordt voorkomen dat deze kinderen in aanraking komen met drugs. AMAR zorgt voor eten en drinken voor de jongens die in het nachtopvanghuis Casa de Acolhida Frei Carmelo Cox verblijven. De dagelijkse maaltijden bestaan uit: ontbijt, lunch, snack en avondeten. Kosten: ,-. Project 4: Juridisch centrum (CEDECA) Dit bijzonder juridisch centrum komt op voor de rechten van het kind, en in het bijzonder voor de rechten van de straatkinderen. Momenteel hebben de advocaten het erg druk omdat de overheid straatkinderen in het centrum zonder proces oppakt en opbergt in tehuizen of gevangenissen. De advocaten staan de kinderen juridisch bij en proberen hun vrij te krijgen en elders onderdak te geven. Dit project steunen wij samen met Kyjo België.Onze bijdrage ,-. Project 5: Straatkinderwerk AMAR Het werken in de stad met straatkinderen is een van de belangrijkste opdrachten van de organisaties. Dagelijks gaan opvoeders en maatschappelijke werkers van AMAR de straat op om contacten te leggen met straatkinderen. Ze geven hen een lichte maaltijd (brood en limonade) en proberen via het spel het vertrouwen van de kinderen te winnen. Als dat lukt worden de kinderen uitgenodigd om mee naar een van de huizen te gaan. Daar start dan het resocialiseringsprogramma. Ook dit belangrijk project doen wij samen met VIC België. Onze bijdrage: ,-.

9 NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 45 - OKTOBER 2013 Project 6: Sociale medewerkers begeleiden straatkinderen naar families Het doel van het nachtopvanghuis is om continuïteit te geven aan de behoeften van straatjongens in de meest complexe situaties. In het nachtopvanghuis zijn 25 plaatsen, waarvan 20 permanent en 5 voor urgente gevallen. Naast het verzorgen van eten, een schone slaapplek en allerlei activiteiten op het gebied van sport en spel, begeleiden zij de jongens bij de re-integratie met hun families, via bijvoorbeeld familiebezoek; bij het herplaatsen op school; met juridische hulp en gezondheidszorg. Kortom: zij zijn degenen die alle activiteiten in het nachtopvanghuis coördineren en in goede banen leiden zodat de straatjongens zo prettig mogelijk naar hun eigen omgeving kunnen terugkeren. De onkosten van dit project: ,-. NIEUW Project 7: Studiefonds voor ex-straatmeisje Suanny De Stichting Sint Martinus steunt het favela meisje Suanny bij haar studie aan de universiteit van Rio de Janeiro voor psycholoog. Onze bijdrage: 2500,- (zie elders in deze Nieuwsbrief). Glorieuze intocht Paus in de favela s Paus Franciscus heeft tijdens de Wereldjongerendagen in Rio de Janeiro een van de beruchtste sloppenwijken van de stad bezocht. Hij vroeg daar nadrukkelijk aandacht voor de problemen van de armen en steunde de acties voor een socialer beleid in Brazilië. Het onderwijs moet beter en voor iedere jongere bereikbaar zijn en wij moeten de mensen in nood bijstaan en hoop geven voor de toekomst, aldus de leider van de katholieke kerk. Braziliaanse ex-psv-er Romario: WK Voetbal kost teveel geld Tegelijk met het pauselijk bezoek deed oud PSV-voetballer Romario enkele opmerkelijke uitspraken over het WK voetbal en schaarde hij zich achter de actievoerders en de straatkinderen. Romario, tegenwoordig ook politicus, stelt dat het WK enorm veel geld kost. Geld dat in zijn ogen beter gebruikt had kunnen worden voor het verbeteren van sociale voorzieningen en de infrastructuur. We hadden nieuwe scholen kunnen bouwen, schoolbussen kunnen laten produceren of sportvelden aan kunnen leggen, rekende hij voor. Romario is overigens samen met oud-professional o.a. PSV Stan Valckx ambassadeur bij Topsport Limburg. Deze Limburgse organisatie wil allianties smeden op het gebied van topsport en onderwijs in Limburg en Brazilië. Topsport Limburg en de Stichting Sint Martinus overleggen over mogelijke samenwerking.

10 MARTINUSBRIEF Martinusstichting steunt favela studente Suanny Martins (22) Na het succes met Pablo heeft de Martinusstichting besloten om ook de komende jaren een Braziliaanse ex-straatjongere de kans te geven zich verder te ontwikkelen. Via CEDECA zijn wij in contact gekomen met de 22-jarige Suanny Martins. Na een leven van enige tijd op straat woont ze nu bij haar moeder in de favela Acari, gelegen in het arme noorden van de gemeente Rio de Janeiro. Ze heeft een zusje Samyra Cristina Martins (18) en een broer Calleus Martins Muniz (13) jaar. Haar vader is overleden. Suanny loopt nu stage bij CEDECA en wil graag psychologie gaan studeren aan de universiteit om straks kinderen uit de favela s en straatkinderen te helpen. Ze stelt zich zelf aan u voor: Ik wil mij als pscholoog inzetten voor straatkinderen Mijn moeder werkt als schoonmaakster in flatgebouwen. Ik heb het voortgezet onderwijs beëindigd en in mei van dit jaar ben ik gestart met een technische cursus voor veiligheid op het werk. Ik werk sinds mijn zestiende jaar. Mijn eerste baan was als minderjarige leerlinge bij het bedrijf Rio Luz, middels een sociaal project van het Kinderpastoraat (Aartsbisdom Rio de Janeiro). Toen ik 18 werd ben ik weggegaan bij Rio Luz en ben ik gaan werken als jongere leerlinge bij het bedrijf Zona Sul Supermarkten. Daar heb ik drie jaar en zes maanden gewerkt. In maart 2013 ben ik gaan werken als adminstratief medewerkster bij CEDECA-RJ. Ik vind dit werk heel fijn en ook de mensen zijn heel vriendelijk. Ik heb veel geleerd in deze korte tijd en mijn doel is om zo veel mogelijk te leren en te groeien in mijn professionele leven, zodat ik alles kan verkrijgen wat ik wens en ook zoveel mogelijk mijn familie kan helpen. Mijn grootste droom is om een universitaire cursus te kunnen volgen. Ik wil psychologie studeren. Maar daarvoor ontbreken de financiën. Ik heb me ingeschreven bij de ENEM (Nationale Examen van het Voortgezet Onderwijs) van dit jaar om een paats te bemachtigen in de Publieke Universiteit. Ik leerde Pablo kennen bij CEDECA en hij vertelde over zijn steun van jullie. Ik ben heel blij met mijn indicatie door CEDECA-RJ en ik hoop dat mijn aanvraag gehonoreerd wordt door Sint Martinus. De kans om naar de universiteit te gaan zal voor mij een sterke aansporing zijn om door te gaan met mijn studies. Als psycholoog kan ik een bijdrage leveren om op sociaal gebied te werken, voornamelijk voor kinderen en jongeren van mijn gemeenschap. Bij voorbaat mijn hartelijke dank aan alle sponsoren van de Martinusstichting. Ook mijn familie is u allen heel erg dankbaar. Suanny Martins (links) en Pedro Pereira (rechts)

11 NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 45 - OKTOBER 2013 Martinusstichting is een ANBI-instelling De Stichting Sint Martinus is door de Belastingdienst aangemerkt als ANBI-instelling. Dat betekent dat uw giften aan de stichting aftrekbaar zijn voor de Inkomstenbelasting. Bovendien betekent dit dat onze stichting transparant is en we zeer weinig onkosten maken om de organisatie draaiende te houden. Met ingang van 2014 treft u op onze website alle informatie over onze stichting zoals het beleidsplan, het jaarverslag en een financieel overzicht. Helpt u ons de straatkinderen te helpen? Ondanks het feit dat Brazilië het als land goed doet op de wereldmarkt blijft de hulp aan straatkinderen van Rio de Janeiro van groot belang. Onze partner in Rio, AMAR, doet een beroep op ons allen om ook in 2014 een bijdrage te leveren zodat ze nog meer kinderen van de straat kunnen halen, resocialiseren en begeleiden naar een betere toekomst. Samen met de steun van locale Braziliaanse donateurs kunnen wij AMAR helpen. Lees verderop in deze Nieuwsbrief de zeven bijzondere projecten die wij steunen. U kunt ons helpen door vandaag nog de accept giro in te vullen of via internetbankieren een bijdrage naar uw inzicht over te maken.namens de directie en medewerkers van AMAR en de straatkinderen hartelijk dank. Bestuur Martinusstichting René Poels (Meerlo), Bernard Ruyten (Venray), Jeannette Bouwman (Nijmegen), Ton van Dijk (Geldrop) en Rob Hendriks (Venlo)

12 MARTINUSBRIEF DRUK ARS GRAFISCH ROERMOND OPMAAK LINDA COX

NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 43 - ZOMER 2012

NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 43 - ZOMER 2012 NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 43 - ZOMER 2012 MARTINUSBRIEF IN DEZE UITGAVE: Martinusdag tijdens het Wereldfestival in Meerlo, projecten in 2012, Belgische minister over hulp in Rio en nog

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. In Rio de Janeiro (Brazilië)

Jaarverslag 2014. In Rio de Janeiro (Brazilië) 1 Jaarverslag 2014 Het jaar 2014 was een bewogen jaar voor de straatkinderen in Rio de Janeiro en onze partners, de Associação Beneficente AMAR en het mensenrechtencentrum CEDECA. Dit vanwege het Wereldkampioenschap

Nadere informatie

Jaarverslag Het jaar 2016 stond in het teken van:

Jaarverslag Het jaar 2016 stond in het teken van: 1 Het jaar 2016 stond in het teken van: Jaarverslag 2016 * de Olympische Spelen in Rio de Janeiro * ingebruikname nieuw sportcomplex voor straatkinderen bij Casa Don Helder Camara * de TV-actie van de

Nadere informatie

*Dagelijks gaan straathoekwerkers de straat op om straatkinderen te ontmoeten en uit te nodigen om mee naar het opvangcentrum te gaan.

*Dagelijks gaan straathoekwerkers de straat op om straatkinderen te ontmoeten en uit te nodigen om mee naar het opvangcentrum te gaan. *Directeur Roberto dos Santos van de straatkinderen organisatie AMAR in Rio de Janeiro tijdens zijn wekelijks bezoek aan de straatkinderen die in de gevangenis zitten. Jaarverslag 2015 Het jaar 2015 stond

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 46 - ZOMER 2014

NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 46 - ZOMER 2014 NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 46 - ZOMER 2014 MARTINUSBRIEF IN DEZE UITGAVE: Documentaire Pablo maakt tongen los Wethouder Horst aan de Maas trots en nog veel meer... Mede dankzij uw giften:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 47 - ZOMER 2015. IN DEZE UITGAVE: Samba Breda - KLM Crew - Amar en beroepen etc. Uitnodiging!

NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 47 - ZOMER 2015. IN DEZE UITGAVE: Samba Breda - KLM Crew - Amar en beroepen etc. Uitnodiging! NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 47 - ZOMER 2015 MARTINUSBRIEF IN DEZE UITGAVE: Samba Breda - KLM Crew - Amar en beroepen etc. Uitnodiging! Wij nodigen de donateurs en sympathisanten van de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 40 - KERSTMIS 2010

NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 40 - KERSTMIS 2010 NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 40 - KERSTMIS 2010 MARTINUSBRIEF IN DEZE UITGAVE: Verslag van de vierde Martinusdag, een waanzinnige actie van BINK, de projecten van 2011, de passie en emoties

Nadere informatie

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 Met deze Nieuwsbrief informeren we al onze sponsors en belangstellenden over de actuele stand van zaken van de. In onze vorige nieuwsbrief moesten we melden dat het financieel

Nadere informatie

Hoe gaat het in z n werk daar? Wat is er anders dan een gewone poli?

Hoe gaat het in z n werk daar? Wat is er anders dan een gewone poli? INTERVIEW d.d. 28 december 2009 Coeliakiepoli Op het interview-wenslijstje van Nynke en Zara staat Dr. Luisa Mearin. Zij is kinderarts MDL in het LUMC te Leiden en heeft als eerste met haar collega s in

Nadere informatie

D E V R I E N D E N K R A N T

D E V R I E N D E N K R A N T J a a r g a n g 2, n u m m e r 8 D E V R I E N D E N K R A N T S e p t e m b e r 2 0 0 9 IN DEZE NIEUWSBRIEF VAN ONZE VOORZITTER JUBILEUMRECEPTIE EEN PAAR FOTO S NIEUW VOORZITTER JEUGDCOMMISSIE REGELING

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1.

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1. Eerwraak Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman Blz 1. Vra!n. 1) Wat voor soort verhaal is je boek? Mijn boek is een eigentijdsverhaal/roman 2) Waar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Nieuwsbrief Amigos maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Voorwoord Beste Amigos, Terwijl wij hier in Nederland al weer helemaal het gevoel krijgen in het voorjaar te zijn beland, hebben de bursalen in Guatemala

Nadere informatie

La vita è bella! Het leven is mooi

La vita è bella! Het leven is mooi La vita è bella! Het leven is mooi Hier zien jullie een aantal foto s van vrienden en activiteiten die ik met vrienden heb gedaan. Links bovenin: Bezoeken van een AS Roma voetbalwedstrijd met collega s

Nadere informatie

Almelo, 8 juli 2015. En dat is niet zo makkelijk voor iedereen want de meeste kinderen zijn gewend aan school, vrienden, azc, enz, enz.

Almelo, 8 juli 2015. En dat is niet zo makkelijk voor iedereen want de meeste kinderen zijn gewend aan school, vrienden, azc, enz, enz. Almelo, 8 juli 2015 Onderwerp: Moeilijk verhuizen! Beste heer/mevrouw Ik ben (...) Ik ben 14 jaar oud. Ik woon met mijn ouders en mijn 2 kleine broertjes in azc Almelo. In deze vakantie moeten er ongeveer

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Leren & Werken

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Leren & Werken MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Leren & Werken Leren & Werken Wat is de beste school voor ons kind? Welke vervolgopleiding past bij mij? Kan mijn kind een betaalde baan aan of is een beschermde

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen Stichting Vrienden van Nadirkonyen Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Stichting Vrienden van Nadirkonyen Ringbaan West 116 5041 LS Tilburg

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Regelgeving & Geldzaken

Regelgeving & Geldzaken MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Regelgeving & Geldzaken Regelgeving & Geldzaken Hoe regel ik mijn geldzaken? Ik vind het moeilijk om overzicht te houden en wil geen schulden maken. Wie zorgt

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015 is er om 15 uur een aangepaste gezinsdienst in de Opstandingskerk te Terneuzen. Voorganger: de heer G.A. Slabbekoorn uit Goes

Zondag 12 april 2015 is er om 15 uur een aangepaste gezinsdienst in de Opstandingskerk te Terneuzen. Voorganger: de heer G.A. Slabbekoorn uit Goes LITURGISCHE WERKGROEP VOOR AANGEPASTE GEZINSDIENSTEN Corr. Adr.: Mevr. J. Pelle - Tel. 0115-694737 e-mail: japelle@zeelandnet.nl Dhr. A. Scheele - Tel. 0115-563188 e-mail: ascheele@hetnet.nl THEMA: Zondag

Nadere informatie

zorgen voor elkaar over mantelzorgers met een migranten achtergrond stamm

zorgen voor elkaar over mantelzorgers met een migranten achtergrond stamm zorgen voor elkaar over mantelzorgers met een migranten achtergrond stamm Mantelzorg is... Mooi De hulpvrager is je dankbaar, mantelzorg geeft veel voldoening Divers De taken lopen uiteen: huishoudelijke

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp.

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp. Verblijf van Tautvydas Rindzevicius in Kabaya/RWANDA in het kader van het bezoek aan wezen en kwetsbare kinderen gesponsord door de Jyambere stichting. Inleiding Tijdens de periode van juli-augustus 2015,

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Stichting Kinderpostzegels

Stichting Kinderpostzegels Stichting Kinderpostzegels gemaakt door Eva Prince 10/10/15 voorwoord Ik doe mijn werkstuk over Kinderpostzegels. Want ik vind dat kinderpostzegels verkopen leuk is. Ik vind dat Stichting Kinderpostzegels

Nadere informatie

Jaarverslag Fountains of Joy 2014.

Jaarverslag Fountains of Joy 2014. Jaarverslag Fountains of Joy 2014. In april 2014 hebben Erik en Esther Nagtegaal Stichting Fountains of Joy opgericht, met het doel aan de wereld het evangelie van Jezus te verkondigen en zorg te dragen

Nadere informatie

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 18 september 2015

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 18 september 2015 C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 18 september 2015 Terugkijken op de informatie-inloopavond Op dinsdagavond

Nadere informatie

ROFFELTJE. Hij ziet het niet

ROFFELTJE. Hij ziet het niet Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284 ROFFELTJE > Hij ziet het niet Vol vertrouwen legt hij zijn kleine bruine handjes in die van mij. Ik heb zwarte Piet gezien vertelt hij me met glanzende bruine

Nadere informatie

Een koerswending in de geschiedenis van Blessed Generation

Een koerswending in de geschiedenis van Blessed Generation Een koerswending in de geschiedenis van Blessed Generation Ruiru, 25 oktober 2014 Jambo nieuwsbrieflezers ( Hallo in Swahili) Habari? ( Hoe gaat het? ) Mzuri sana ( Het gaat goed ) In de vorige nieuwsbrief

Nadere informatie

Er is een hoop werk verzet en een geweldig bedrag opgehaald voor Masakhane: 2500,-!

Er is een hoop werk verzet en een geweldig bedrag opgehaald voor Masakhane: 2500,-! Nieuwsbrief 19 maart 2015 Johan Willem Frisoschool in Leeuwarden in actie voor Masakhane. Op de Johan Willem Friso school in Leeuwarden is met een spetterende opening op maandag 16 maart 2015 de projectweek

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Maxima Inleiding Ik hou mijn werkstuk over Máxima, omdat je erg vaak iets over Máxima hoort en ik dacht dat je daar veel informatie van hebt. Maar ik weet ook nog niet echt de rol van Máxima en ik hoop

Nadere informatie

EEN ZAMBIAANSE SPIEGEL

EEN ZAMBIAANSE SPIEGEL 26 EEN ZAMBIAANSE SPIEGEL Marike Spruyt - de Kloe / Willemieke Reijnoudt De grootste kracht van christelijk onderwijs is dat het bijdraagt aan karakterverandering. Op onze school komen kinderen uit arme

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Stichting Los niños de Dios

Jaarverslag 2013. Stichting Los niños de Dios Jaarverslag 2013 Stichting Los niños de Dios Index: 1. Inleiding 2. Algemeen 3. Projecten a. Comedor b. Buitenactiviteiten c. Begeleiding verslaafden d. Auto/vervoer 4. Slot 1 1. Inleiding Beste lezer,

Nadere informatie

Maria, de moeder van Jezus

Maria, de moeder van Jezus Maria, de moeder van Jezus Kerstoverdenking Rotary 2014 1. Maria in de kerkgeschiedenis 2. Maria in de Bijbel 3. Boodschap 1. Wees gegroet Wees gegroet Maria, vol van genade. De Heer is met u. Gij zijt

Nadere informatie

Tovergevogel. nieuwsbrief van. Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl.

Tovergevogel. nieuwsbrief van. Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl. Tovergevogel nieuwsbrief van Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl Inschrijven avondvierdaagse Agenda van 23 t/m 29 mei 2015 Plastic flessen inleveren

Nadere informatie

10-Jarige Minasayesh uit Ethiopië kan weer kind zijn. Indiase Angel (14 jaar) komt op voor kinderen met problemen

10-Jarige Minasayesh uit Ethiopië kan weer kind zijn. Indiase Angel (14 jaar) komt op voor kinderen met problemen NIEUWS NUMMER 16 Ι JAARGANG 8 Ι augustus 2012 10-Jarige Minasayesh uit Ethiopië kan weer kind zijn Indiase Angel (14 jaar) komt op voor kinderen met problemen Uw gift goed besteed Cordaid Kinderstem is

Nadere informatie

Verhaal van verandering

Verhaal van verandering Belgische Ashoka Fellow Ashoka : Kun je ons iets vertellen over je familie en waar je bent opgegroeid? Ingrid : Ik ben opgegroeid in Antwerpen, een belangrijke stad in Vlaanderen, België. Ik heb een oudere

Nadere informatie

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGE 1 A4 BLADEN THEMA S BIJLAGE 2 DOMINO EMOTIES BIJLAGE 3 MATCHING OEFENING GEVOELENS BIJLAGE 4 VRAGENLIJST FILM BIJLAGE 5 VRAGENSTROOKJES HOEKENWERK BIJLAGE 6 ANTWOORDENBLAD

Nadere informatie

ONDERWIJS IN EEN CRISISSITUATIE. Update november 2018 LIBANON

ONDERWIJS IN EEN CRISISSITUATIE. Update november 2018 LIBANON ONDERWIJS IN EEN CRISISSITUATIE Update november 2018 LIBANON EDUCATIE IN CRISISSITUATIE, LIBANON Om de kinderen die het meest getroffen zijn door de Syrische crisis een kansrijke toekomst te geven is in

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Wie zijn er van betekenis in mijn leven? Als ik daar over nadenk word ik blij. Want er zijn zoveel mensen van betekenis voor mij. en voor u? Voor wie ben ik van betekenis?

Nadere informatie

Jeroen Neef: betontimmerman met diploma

Jeroen Neef: betontimmerman met diploma bouwen Magazine over loopbaanontwikkeling en vaktechniek voor werknemers in de bouw en infra nr. 2 april 2011 Jeroen Neef: betontimmerman met diploma Prefab fundering met IJB Smartfoot Uitvoerder Cees

Nadere informatie

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier.

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier. Schoolresultaten 2013-2014 21 september 2014 De schoolresultaten mogen er zijn. 10 studenten zijn afgelopen jaar geslaagd. En dat is mede dankzij uw hulp mogelijk gemaakt. De pagina's van de schoolkinderen

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015

Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015 Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015 Van de directie Het nieuwe schooljaar is alweer in volle gang en de nieuwe brugklassers beginnen hun draai op SG De Dijk al aardig te vinden. Hierbij wensen we alle

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

Verhaal van verandering

Verhaal van verandering Belgische Ashoka Fellow Ashoka: Kun je ons iets vertellen over je familie en waar je bent opgegroeid? Arnoud: Ik ben opgegroeid in Bilzen, een stad in Belgisch Limburg. We waren een gelukkig gezin. Mijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief VPTZ Zuidoost Friesland 2e uitgave 2014

Nieuwsbrief VPTZ Zuidoost Friesland 2e uitgave 2014 Nieuwsbrief VPTZ Zuidoost Friesland 2e uitgave 2014 Onderwerpen nieuwsbrief Een quote uit het gastenboek Als je geboren wordt, word je omringd door liefde, warmte en geborgenheid. Als je sterft en je wordt

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Theresia

Woonzorgcentrum Theresia zonnehuisgroep amstelland Woonzorgcentrum Theresia Het leeft hier. Er lopen altijd mensen rond. Net een dorp. Licht, vriendelijk en sfeervol. ruimte voor wensen Theresia is een kleinschalig woonzorgcentrum,

Nadere informatie

1. NIEUWSBRIEF. Rosa Mathilde Campos (19 jaar)

1. NIEUWSBRIEF. Rosa Mathilde Campos (19 jaar) Rosa Mathilde Campos (19 jaar) Rosa Mathilde is doof geboren en ze kan niet lezen, ook niet schijven. Gebarentaal kent ze ook niet, ze leeft letterlijk geisoleerd. Ze werk samen met de moeder als schoonmaakster.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie 1 Stichting Samen in Actie Deimanstraat 43 2522 BC Den Haag Tel. 0649902721 KvK: 27314656 Postbank: 4129710 E: stichtingsa@ziggo.nl W: www.stichtingsa.nl Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in

Nadere informatie

Samen eenzaam. Frida den Hollander

Samen eenzaam. Frida den Hollander Samen eenzaam Samen eenzaam Frida den Hollander Tweede editie Schrijver: Frida den Hollander Coverontwerp: Koos den Hollander Correctie: Koos den Hollander ISBN:9789402122442 Inhoud Inleiding 1 Ik ben

Nadere informatie

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 C.J.V.Feijenoord Rotterdam NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 VAN DE REDACTIE: Beste lezers, Tot groot verdriet ontvingen we het bericht van het overlijden van Simon van Krimpen. We hebben Simon leren kennen als

Nadere informatie

Jaarverslag. Hard gewerkt. Stichting Caya Cama Ecuador

Jaarverslag. Hard gewerkt. Stichting Caya Cama Ecuador Jaarverslag 2016 Stichting Caya Cama Ecuador Hard gewerkt Kinderen een stap verder helpen naar een zelfstandige en succesvolle toekomst. Daar is het de stichting Caya Cama Ecuador om te doen en in 2016

Nadere informatie

zien dat het kan nieuwsbrief nummer 6 april 2014 stichting mensen uit de nood 25 jaar geleden werd de Stichting Mensen uit de Nood opgericht.

zien dat het kan nieuwsbrief nummer 6 april 2014 stichting mensen uit de nood 25 jaar geleden werd de Stichting Mensen uit de Nood opgericht. stichting mensen uit de nood zien dat het kan nieuwsbrief nummer 6 april 2014 25 jaar geleden werd de Stichting Mensen uit de Nood opgericht. Hoe blij de overige bestuursleden en ik daarmee zijn, liet

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 September 2015

Nieuwsbrief 6 September 2015 Stichting In de Wingerd Gezinshuis In de Wingerd Hullenweg 6 Hullenweg 6 8191 LB Wapenveld 8191 LB Wapenveld secretarisindewingerd@gmail.com 038-3376189 www.indewingerd.nl indewingerd@gmail.com www.indewingerd.nl

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB december 2013

Nieuwsbrief SHIB december 2013 Nieuwsbrief SHIB december 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB Terug- en vooruitblik Als maakster van deze nieuwsbrief sta ik verbaasd, het

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Presentatie Cor Rook d.d. 7 juni 2016 in de Josefkerk te Zwolle, zelf voor 12 tot 15 uur per week werkzaam als fondsenwerver voor goede doelen,

Presentatie Cor Rook d.d. 7 juni 2016 in de Josefkerk te Zwolle, zelf voor 12 tot 15 uur per week werkzaam als fondsenwerver voor goede doelen, Presentatie Cor Rook d.d. 7 juni 2016 in de Josefkerk te Zwolle, zelf voor 12 tot 15 uur per week werkzaam als fondsenwerver voor goede doelen, over fondsenwerving (Bron The Spirituality Of Fundraising

Nadere informatie

Stichting Mama Alice

Stichting Mama Alice Straatkinderen Je bent thuis een extra zorg want je schoolgeld kan niet betaald worden. Er is geen geld voor eten. s Avonds word je de straat opgestuurd en je mag pas thuis komen als je geld verdiend hebt

Nadere informatie

Lieve donateurs, familie en vrienden, Zoetermeer, januari 2015

Lieve donateurs, familie en vrienden, Zoetermeer, januari 2015 Lieve donateurs, familie en vrienden, Zoetermeer, januari 2015 Allereerst wens ik u een gezond en gelukkig Nieuwjaar! Eind september 2014 heb ik een bezoek gebracht aan het Radha Kishan Home (R.K.H) in

Nadere informatie

Stichting SAN Inhoudelijke jaarverslag 2014

Stichting SAN Inhoudelijke jaarverslag 2014 Inhoudelijke jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Activiteiten... 4 SPIOR... 4 Discriminatie... 5 Thema-avonden voor ouders... 6 Sport voor jongeren en ouderen... 7 Samenwerking

Nadere informatie

DELA LeefdoorPlan. wat gebeurt er met uw gezin na uw overlijden?

DELA LeefdoorPlan. wat gebeurt er met uw gezin na uw overlijden? DELA LeefdoorPlan wat gebeurt er met uw gezin na uw overlijden? wie zorgt er voor uw nabestaanden? Ná uw uitvaart gaat het leven door voor uw nabestaanden. Redden zij het dan financieel? Of overkomt hen

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: DE GESCHIEDENIS - DE GESCHIEDENIS VAN DE STAD - DE GESCHIEDENIS VAN DE STICHTING HOOFDSTUK 2: WAT IS HET DOEL - SENSIS

HOOFDSTUK 1: DE GESCHIEDENIS - DE GESCHIEDENIS VAN DE STAD - DE GESCHIEDENIS VAN DE STICHTING HOOFDSTUK 2: WAT IS HET DOEL - SENSIS 1 HOOFDSTUK 1: DE GESCHIEDENIS - DE GESCHIEDENIS VAN DE STAD - DE GESCHIEDENIS VAN DE STICHTING HOOFDSTUK 2: WAT IS HET DOEL - SENSIS HOOFDSTUK 3: WAT HEEFT DE STICHTING BEREIKT HOOFDSTUK 4: ONS STNDPUNT

Nadere informatie

Kom op, Maarten, je moet naar school! Moeder geeft haar jongen een duwtje. Even later loopt Maarten door de straten van Mansfeld. Dat is de stad waar

Kom op, Maarten, je moet naar school! Moeder geeft haar jongen een duwtje. Even later loopt Maarten door de straten van Mansfeld. Dat is de stad waar 6 Het is een jongen! Blij kijkt vader Hans Luther naar zijn zoon. De kleine jongen ligt tevreden bij zijn moeder in de armen. Het is 10 november. Buiten is het koud, maar binnen is het warm. Dat is goed

Nadere informatie

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 Irenesirene maandag 6 juni 2016 nr. 15 Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 -groep 1-2 a Saskia van Wijnen -groep 1-2 b Carla Markensteijn -groep 1-2 c Marieke de Jong (ma,di) en Marjolein Minderhoud (wo,do,vrij)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF STICHTING VRIENDEN VAN UMTHOMBO

NIEUWSBRIEF STICHTING VRIENDEN VAN UMTHOMBO NIEUWSBRIEF STICHTING VRIENDEN VAN UMTHOMBO MAART 2014 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Na het uitkomen van de vorige nieuwsbrief

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 48 - ZOMER 2016

NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 48 - ZOMER 2016 NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 48 - ZOMER 2016 MARTINUSBRIEF IN DEZE UITGAVE: In memoriam: Louis Jesoirens - De favela van Deize Carvalho - Op bezoek in een jeugdgevangenis etc. Fanclub Wout

Nadere informatie

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel Vlindernieuws Belangrijke data 22-25 juni Kamp locatie Noord 2 juli: Vuurvlindermarkt locatie Noord 7-8 juli: Eindmusical groep 8 locatie West 8 juli: Eindmusical groep 8 locatie Noord 10 juli: Laatste

Nadere informatie

14 januari 2016 Wetenswaardigheid 8. Beste kinderen, ouders en verzorgers,

14 januari 2016 Wetenswaardigheid 8. Beste kinderen, ouders en verzorgers, 14 januari 2016 Wetenswaardigheid 8 Beste kinderen, ouders en verzorgers, Vol energie zijn we allemaal na de kerstvakantie weer aan de slag gegaan. Na een eerste korte week en een lang weekend wordt er

Nadere informatie

De bruiloft van Simson

De bruiloft van Simson De bruiloft van Simson Weet je nog waar de vertelling de vorige keer over ging? Over Simson, de nazireeër. Wat is een nazireeër? Een nazireeër is een bijzondere knecht van God. Een nazireeër mag zijn haar

Nadere informatie

Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín,

Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, De stichting heeft de afgelopen maanden de luxe dat er drie Nederlanders hun buitenland stage in Medellín hebben georganiseerd. Sabine kennen jullie

Nadere informatie

Beste vrienden en sympathisanten van ons project Hope For The Children in Cambodja,

Beste vrienden en sympathisanten van ons project Hope For The Children in Cambodja, Beste vrienden en sympathisanten van ons project Hope For The Children in Cambodja, We vonden dat het tijd werd dat we jullie, sponsors van ons project, op de hoogte houden van wat er allemaal gebeurt

Nadere informatie

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is.

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is. De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008 Lieve mensen, Allereerst wens ik iedereen een vreugdevol nieuw jaar toe. Misschien begin je dit jaar met de beste voornemens, zoals altijd en heb je bewust gekeken naar

Nadere informatie

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken.

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Goednieuwsbrief! Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Een tijd van nieuwe groei en mogelijkheden. En ook voor het Dinka project is de lente begonnen! De ambassadeur

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting IDA Nr. 11 mei 2007

Nieuwsbrief Stichting IDA Nr. 11 mei 2007 Nieuwsbrief Stichting IDA Nr. 11 mei 2007 Aan onze donateurs. Dit is alweer de 11 de nieuwsbrief. Wij informeren u hiermee opnieuw over de ontwikkelingen van de activiteiten van de Stichting IDA. Naast

Nadere informatie

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf.

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Les 1 Werk en inkomen (1) Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Evert en Monica -2 Rijbewijs Monica is jarig.

Nadere informatie

Dag 16: De cadeautjes stromen binnen

Dag 16: De cadeautjes stromen binnen Dag 16: De cadeautjes stromen binnen Geplaatst op 11 september 2011 door Johan Hier is de foto van de drie meiden van de discotheek. Ze hebben lol gehad. Vol verhalen kwamen ze terug. Uhm, Vincy en Hao

Nadere informatie

Brood, tafel, maaltijd houden

Brood, tafel, maaltijd houden Brood, tafel, maaltijd houden Route 1: Aan tafel Kaart lezen Is brood de moeite waard? Ons broodje is gebakken Elke prent heeft een cijfer. Welke tekst hoort erbij? Geef die hetzelfde cijfer. Nog een beetje

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou!

Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou! Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou! Intro Het club- en verenigingseizoen is alweer in volle gang. We kijken met dankbaarheid terug naar de opening van het winterwerk. Verderop in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

UITNODIGING Alopecia voorjaarsconferentie en algemene ledenvergadering

UITNODIGING Alopecia voorjaarsconferentie en algemene ledenvergadering 1 UITNODIGING Alopecia voorjaarsconferentie en algemene ledenvergadering Kwaliteit van leven met haarverlies Zaterdag 11 april 2015 van 10:00 uur tot 16.30 uur Locatie: De Landgoederij, Camminghalaan 30,

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie

Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie Groep 7 heeft 2x een tekenles gekregen hoe je het beste een gezicht kan tekenen wat lijkt op een echt gezicht van een mens. Die lessen hebben

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Springs of Life

Nieuwsbrief Springs of Life Nieuwsbrief Springs of Life Dit is de 11e nieuwsbrief voor de kindsponsoren van Gezinshuis Mombasa. Het gaat goed in Gezinshuis Mombasa! We beseffen ons hoe bijzonder het is dat we jullie al een aantal

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Sparrow

Jaarverslag 2014. Stichting Sparrow Jaarverslag 2014 Stichting Sparrow Beste Lezer, Voor u ligt het jaarverslag van stichting Sparrow 2014. Een jaarverslag waar we aan de ene kant ontzettend trots op zijn. We hebben mensen geholpen. En voor

Nadere informatie

15 december 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 8

15 december 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 8 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 15 december 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 8 Van de directie Voor u ligt de laatste Lijstereens van 2014. Een hele dikke, want naast

Nadere informatie

Verjaardagen van kinderen: Specifieke informatie voor ouders en verzorgers: Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015

Verjaardagen van kinderen: Specifieke informatie voor ouders en verzorgers: Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015 Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015 Verjaardagen van kinderen: De komende 14 dagen vieren de volgende leerlingen hun verjaardag. Te beginnen in groep 1/2 B, daar is Tijn binnenkort het feestvarken.

Nadere informatie

Regelgeving & Geldzaken

Regelgeving & Geldzaken MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Regelgeving & Geldzaken Regelgeving & Geldzaken Hoe regel ik mijn geldzaken? Ik vind het moeilijk om overzicht te houden en wil geen schulden maken. Wie zorgt

Nadere informatie

Alle kinderen uit groep 7 B zijn inmiddels op de hoogte gebracht. We hopen dat u uw kind ook thuis goed opvangt als hij/zij erover wil praten.

Alle kinderen uit groep 7 B zijn inmiddels op de hoogte gebracht. We hopen dat u uw kind ook thuis goed opvangt als hij/zij erover wil praten. Bladzijde 1 Overlijden Bladzijde 2 Nieuwe leerlingen Uitslag MR verkiezingen Het beste paard van stal Avondvierdaagse Bladzijde 3 Penningmeester gezocht Klusjes schoolplein Zomerlezen Bladzijde 4 Zonnetje

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Regelgeving & Geldzaken

Regelgeving & Geldzaken MEE Gelderse Poort MEE maakt meedoen mogelijk Regelgeving & Geldzaken Regelgeving & Geldzaken Hoe regel ik mijn geldzaken? Ik vind het moeilijk om overzicht te houden en wil geen schulden maken. Wie zorgt

Nadere informatie

Lesbrief nr 1. Opdracht 1. voor Groep 7 + 8 +

Lesbrief nr 1. Opdracht 1. voor Groep 7 + 8 + Lesbrief nr 1 voor Groep 7 + 8 + ad Downlo ief ook r b deze les.net am op sams Wat is Samsam? Samsam is een cross-mediale methode over mondiaal burgerschap, kinder rechten en duurzaamheid. Het doel van

Nadere informatie

Een goed leven voor.

Een goed leven voor. Een goed leven voor. Juultje Holla - Perspectief - maart 2013 Als onderdeel van het ZonMW project Zeggenschap en Inclusie Met dank aan Rob, die mij hierbij enorm geholpen heeft. Een goed leven voor. Een

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 6 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014 Afscheid juf

Nadere informatie