NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 47 - ZOMER IN DEZE UITGAVE: Samba Breda - KLM Crew - Amar en beroepen etc. Uitnodiging!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 47 - ZOMER 2015. IN DEZE UITGAVE: Samba Breda - KLM Crew - Amar en beroepen etc. Uitnodiging!"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 47 - ZOMER 2015 MARTINUSBRIEF IN DEZE UITGAVE: Samba Breda - KLM Crew - Amar en beroepen etc. Uitnodiging! Wij nodigen de donateurs en sympathisanten van de straatkinderen van Rio de Janeiro uit voor het bijwonen van onze tweejaarlijkse MARTINUSDAG Zaterdag 14 november tot uur In het nieuwe Wereldpaviljoen Sint Michaelstraat 6a 5935 BL Steyl (gemeente Venlo). Het programma: *Ontvangst met (h)eerlijke koffie/thee en Limburgse vlaai *Stewardes Hanna Paul van Wings of Support (KLM) vertelt over haar ervaringen bij ons straatkinderen project in Rio de Janeiro. Wings of Support steunen het nieuwe sportcomplex voor straatkinderen. *Bernard Ruyten en René Poels brengen beeldend verslag uit van hun werkbezoek aan onze partner in Brazilië, AMAR. *De nieuwe sport- en speelaccommodatie bij Casa Don Helder Camara *Muzikale bijdrage van onze ambassadeurs van BUSARDO met de Pipers Society Castle d Aldenghoor *Hoe het financieel reilt en zeilt bij de Martinusstichting *Marktkraam met snuisterijen uit Brazilië t.b.v de straatkinderen *Bezoek en rondleiding in het Wereldpaviljoen Het Wereldpaviljoen is een nieuwe culturele attractie in Limburg. Speciaal gerealiseerd om kinderen, jongeren en volwassenen kennis te laten maken met andere culturen. In de vroegere drukkerij van het Missiehuis is het Nicaraguaanse stadje San Pedro nagebouwd. Je komt er door in een echte Fokker 50 een vlucht te maken van Steyl naar Nicaragua. Via de terminal van de luchthaven arriveer je in het stadje en kom je oren en ogen te kort. Hier wordt iedere bezoeker ondergedompeld in een andere cultuur door beleving. Kom naar de Martinusdag en beleef het ook. U kunt zich nu al aanmelden voor deze dag via bernard@tandartsruyten.nl. Een maand voor de Martinusdag sturen we alle abonnees van de Martinusbrief nog een uitnodiging met actuele gegevens. De Nieuwsbrief is een uitgave van de Stichting Sint Martinus Nederland en wordt verspreid in een oplage van 1200 onder donateurs, organisaties, scholen en sympathisanten. Sint Martinus helpt in Brazilië (straat)kinderprojecten.

2 MARTINUSBRIEF Kunt u een bijdrage leveren aan deze arme gezinnen? Doneer dan nu via: ABN/AMRO: NL30 ABNA RABO: NL86RABO ING(POSTBANK) NL32 ING B Hartelijk dank

3 NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 47 - ZOMER 2015 Martinusstichting presenteert zich tijdens festival SAMBA BREDA De Bredase Stichting Samba Breda organiseert jaarlijks een groot samba-festival in het stadscentrum. Dit jaar is dat op zaterdag 26 september 2015 vanaf uur. Vanaf dat moment kan het publiek genieten van de swingende klanken van verschillende samba bands en de danskunsten van Braziliaanse danseressen. Samba Breda is een samenwerking aangegaan met de Stichting Sint Martinus. Zo zal de Martinusstichting acte de presence geven met een stand op de markt in Breda. En onze Limburgse muzikale ambassadeur Busardo verzorgt ook een swingend optreden op dit Brabantse Samba-festival. Stichting Samba Breda steunt met haar festival het straathoekwerk van onze partner in Rio de Janeiro, AMAR. Onze studente in RIO Vorig jaar heeft Suanny Martins aan de openbare universiteit het toelatingsexamen gemaakt. Helaas is de concurrentie erg groot en zijn er maar enkele plaatsen te vergeven. Suanny hoorde vorig jaar niet bij het kleine aantal gelukkigen dat met de studie kon starten. Ze is bij het mensenrechtencentrum voor jongeren Cedeca gaan werken en het salaris dat ze hier verdient gebruikt ze om bij te dragen in kosten van het gezinshuishouden. Een privé universiteit zou een alternatief kunnen zijn voor de studie die Suanny wil doen, maar zij ontvangt daar geen beurs voor en de maandelijkse kosten van een dergelijke universiteit zijn erg hoog. Suanny doet dit jaar wederom het toelatingsexamen van de openbare universiteit. Zij is vastbesloten om haar uiterste best te doen. Ze hoopt dat zij dit jaar wel één van de gelukkigen zal zijn die een plaats krijgt toegewezen voor de studie Psychologie. Wij wensen Suanny heel veel succes en kan op onze steun rekenen: Boa sorte Suanny!

4 MARTINUSBRIEF KLM-crew steunt bouw sportcomplex in Rio Schiphol De organisatie Wings of Support, een particulier initiatief van de medewerkers van KLM en Martinair, steunt het te realiseren sportcomplex voor straatkinderen in Rio de Janeiro. Het betreft een overdekte sportplaats met tribunes en kleedruimtes voor straatkinderen van de organisatie AMAR, partner van de Nederlandse Stichting Sint Martinus en de Belgische organisatie KIYO. Medewerkers van de KLM steunen kinderprojecten in steden en regio s waar de KLM op vliegt. Sinds twee jaar landen de blauwe vogels van de KLM weer in Rio de Janeiro. Door de aard van het werk komt het vliegend personeel in veel landen, zo kan een project maximaal worden bezocht door piloten en stewards. Namens Wings of Support is stewardess Astrid Pauwels de coördinator. Zij bezocht de organisatie AMAR al enkele keren en heeft kennis gemaakt van de vorderingen van het sportcomplex. Astrid laat weten dat ze onder de indruk is van het sportcomplex in aanbouw en de wijze waarop de maatschappelijke werkers van AMAR met de straat- en favelakinderen omgaan. In Rio de Janeiro leven veel kinderen dag en nacht in de open lucht. Tijdens grote sport evenementen zoals het WK Voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016 wil het stadsbestuur een schone stad laten zien aan de wereld en daar horen geen straatkinderen bij! Via zogeheten sociale schoonmaakacties worden straatkinderen zonder pardon opgepakt en ver buiten de stad in een overheidsgebouw geplaatst. Met nauwelijks een sociaal programma wachten de kinderen daar hun lot af. Wings of Support en de Martinusstich-ting willen samen de kinderen, die door megasportevenementen in hun metropool buitenspel worden gezet, de kans geven om zelf te sporten, hun grote voetbalhelden als Neymar en Thiago Silva achterna.

5 NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 47 - ZOMER 2015 Recht op sport is bovendien een vaak vergeten kinderrecht en onderdeel van een integrale ontwikkeling en integratie in de gemeenschap. Het recht op sport en spel geldt voor élk kind wereldwijd en mag niet enkel een privilege blijven voor diegenen die het kunnen betalen. Daarom willen ze een solide sportinfrastructuur en een breed scala aan sportactiviteiten ter beschikking stellen aan straat- en favelakinderen in Rio. De afgelopen maanden is in Rio al hard gewerkt aan de realisering van het complex. Er worden al wedstrijden gehouden. Bovendien is het een prachtige plek om dans en andere activiteiten te organiseren. Het plan is om capaciteit te bieden aan 200 straatkinderen en kinderen van favela s. Elke dag kan een andere groep jongeren komen sporten. Wings of Support helpt geweldig mee.

6 MARTINUSBRIEF AMAR in Rio de Janeiro: Speciale programma s die leiden tot een beroep DOOR: Jan Daniels (KIYO Rio de Janeiro/AMAR) Het nieuwe sportcomplex is een nieuw onderdeel binnen de straatkinderen organisatie AMAR. Het biedt ontspanning aan kinderen die voortdurend onder spanning leven op straat en in en rond de favela s. Via sport en spel ontstaat er een vertrouwensband met straathoekwerkers (maatschappelijke werkers en psychologen) en gaan de straatkinderen een van de opvanghuizen bezoeken. Daar wordt er alles aan gedaan om de kinderen te resocialiseren en wordt onderzocht waar de familie van de kinderen wonen. Doel is om de kinderen weer terug te plaatsen naar de gezinnen. De medewerkers van AMAR blijven familie en de dan ex-straatkinderen begeleiden. Tegelijk volgen de kinderen educatieve en creatieve lessen in de opvanghuizen en worden de kinderen voorbereid om straks weer in de maatschappij te kunnen functioneren. Bovendien zijn de oudere kinderen actief in bijvoorbeeld de keuken om een horecavak te leren zodat ze na verloop van tijd aan de slag kunnen in een horecabedrijf als hulp in de keuken of bediening. Het Sportproject streeft ook een sociale inclusie na in een periode die gekenmerkt is door grote sportevenementen ( de Wereldbeker in 2014 en de komende Olympische Spelen in 2016), die vanuit een commercieel principe dikwijls de armste kinderen radicaal uitsluiten. Het project AMAR wil een voorbeeld geven binnen de Braziliaanse maatschappij dat door installatie en toegankelijkheid geven bij eenvoudige sportcomplexen in de volkswijken, de sociale, educatieve en sportieve integratie mogelijk wordt, ook voor kinderen die op straat of in de sloppenwijken leven. Kinderen die bij AMAR worden opgevangen in alternatieve klassen en zo deelnemen aan een gezonde dagelijkse sportagenda groeien op met veel meer kansen.

7 NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 47 - ZOMER 2015 AMAR biedt ook een opvolgproject voor beroepsvorming voor de opgroeiende kinderen vanaf 14 jaar: zo wordt voortgang gegeven aan de opvoedkundige aanpak ook voor jongeren, die voornamelijk hun grote wens voor het eerste zelfstandige inkomen nastreven door integratie op de arbeidsmarkt. AMAR koos hiertoe tot een vormingsproces in samenwerking met derde organisaties die beroepscursussen organiseren en vrij plaatsen bieden aan straat- en favela-jeugd die reeds bij het AMAR-project zijn aangesloten. Zo worden tieners, zowel jongens als meisjes. via het Stadssecretariaat voor Toerisme opgeleid tot jonge officiële toeristische gidsen, inbegrepen met Engelse les, om tegemoet te komen aan de groeiende vraag in de sector. Andere jongeren kunnen zich inschrijven voor elektriciteit, horeca- en kantoor assistenten. AMAR zelf zorgt voor de all round opvolging : de sociale begeleiding van de jongeren en hun families, de relatieopvoeding via positieve genderwerking, gezondheidsbegeleiding, culturele excursies en rechtenverdediging. Per semester worden zo 50 tieners van een technisch diploma voorzien, met een gemiddelde tewerkstelling van 70% op de bedrijven waar ze stage liepen. Dankzij het cursusinitiatief krijgen jongeren die voordien nog in een getto systeem leefden en ongeschoold bleven, een nieuwe kans. De jongeren zelf geven grote waarde ook aan het feit dat ze op de beroepscursussen en bij AMAR een constructief sociaal leven kunnen opbouwen, ver weg van de verleiding en de druk om bij de drugsorganisaties te moeten gaan werken, die actief zijn in de meeste armenwijken. Zo geeft de beroepsvorming van AMAR meteen een uitweg voor een nieuw levensproject. Bovendien wordt de maatschappelijke verankering van het initiatief steeds tastbaarder: niet alleen de ngo s, maar ook de bedrijven en de overheid slaan immers de handen in elkaar om probleemoplossend en preventief te werk te gaan. Het beroepsvormings-project van AMAR leverde de afgelopen jaren reeds 250 tewerkgestelde jongeren af, waarbij een deel al zelfstandig is gaan wonen, verder studeert en economisch bijdraagt in de eigen gezinssituatie. AMAR sloot ook aan bij het nationale programma Jovem Aprendiz ( leerjongen/leermeisje), waarbij de federale overheid studiebeurzen ter beschikking stelt voor leerjongens/leermeisjes om de transport- en voedingskosten te helpen dekken. Momenteel onderhandelt AMAR tevens met de elektriciteitsmaatschappij LIGHT van Rio, voor inschakeling van studenten in technische herstelcursussen voor hoogte bedrading. Zo sluiten bedrijven en financiers steeds meer aan bij de strijd voor de kinderrechten!

8 MARTINUSBRIEF Boeken en CD s KORT NIEUWS Sander Neger is 30 jaar en werkt al zes jaar als sociotherapeut in een TBS-kliniek. Twee jaar geleden heeft hij in Rio de Janeiro zijn vriendin ontmoet. Zij is vorig jaar naar Nederland gekomen. Ze reizen nog veel naar Rio om familie te bezoeken. Het huis van zijn schoonmoeder in Villa Isabel in Rio stond vol spullen die niet meer gebruikt werden, maar zij vond het moeilijk om een manier te vinden ze weg te doen. Via internet maakte de familie kennis met AMAR en de Sint Martinusstichting en werd besloten om alles te schenken aan AMAR. Zoals een pentium computer met toebehoren, een 15 inch panasonic tv, een grote collectie aan cd s (van Braziliaanse en internationale artiesten) en schoolboeken en andere boeken. Sander meldt: Met een opmerkelijk enthousiasme werd alles binnen een week geregeld en opgehaald! Mijn schoonmoeder is blij dat haar huis opgeruimd is en dat haar spullen naar een goed doel zijn gegaan, de straatkinderen van Rio. Hierbij wil ik jullie bedanken voor de fijne samenwerking en het mooie resultaat. Zij hebben geschonken aan AMAR. FOTO: Sander, Esther en schoonmoeder Voedselpakketten Tussen kerst en Nieuwjaar hebben vrijwilligers van AMAR een groot aantal voedsel pakketten uitgedeeld aan families in de favela s die het zeer moeilijk hebben. De voedselpakketten zijn geschonken door onze donateur Henny Huuskens uit Molenhoek. Mario Moras, de financiële man van AMAR, laat ons weten dat de mensen erg blij zijn en dat ze veel dank verschuldigd zijn aan de goede gever in Nederland. De foto s van de mensen met blije gezichten na ontvangst van de pakketten spreekt voor zich.

9 NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 47 - ZOMER 2015 Franse fooienpot Marc en Jacqueline Receveur Venlo besloten in 2007 om hun woonplaats Venlo te verruilen voor de Charente-Maritime, een prachtig gebied in Zuid-West Frankrijk. Ze runnen hier sindsdien een heerlijke toeristische accommodatie met de naam Domaine la Fontaine, genoemd naar de eeuwenoude waterbron (la Fontaine) net buiten hun terrein. Ze bieden vijf chambres d hôtes (B&B formule). In de centrale ruimte hangt een fooienpot waar gasten een bijdrage kunnen stoppen. Elk jaar gaat de opbrengst van deze pot naar een goed doel. Dit jaar komt het geld ten goede aan het straatkinderenwerk van onze partner in Rio de Janeiro, AMAR.

10 MARTINUSBRIEF Onze partner; Cedeca De medewerkers van het mensenrechtencentrum CEDECA die gespecialiseerd zijn in de rechten van de straatkinderen. Links onze vriend Pablo en tweede van rechts directeur Pedro Pereira. Samen met de Belgische organisatie KIYO steunen wij CEDECA in het werk ten behoeve van de straatkinderen in de metropool Rio de Janeiro. Dankzij het werk van de advocaten van CEDECA zijn al heel wat kinderen die onschuldig in de gevangenis zaten vrij gekomen. Andere kinderen werden met succes juridisch bijgestaan. Naast het juridische werk doen de medewerkers ook veel aan lobby bij politici om de situatie van de straatkinderen onder de aandacht te brengen. Martinusdag in het Wereldpaviljoen De Martinusdag 2015 vindt plaats op zaterdag 14 november in een bijzondere locatie: het Wereldpaviljoen in Steyl. Laat u verrassen en kom naar de Martinusdag en proef de sfeer van dit Latijns-Amerikaans land. Het Wereldpaviljoen is sinds 17 oktober 2014 geopend en behoort nu al tot de top 3 van meest maatschappelijke uitjes van ons land. Zo oordeelde onlangs een leden- en vakjury van de ANWB. Oordeelt u straks zelf! of facebook. com/wereldpaviljoen

11 NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 47 - ZOMER 2015 Uw hulp blijft hard nodig Doneer vandaag nog via: ABN/AMRO: NL30 ABNA RABO: NL86RABO ING(POSTBANK) NL32 ING B Hartelijk dank

12 MARTINUSBRIEF DRUK ARS GRAFISCH ROERMOND OPMAAK LINDA COX

Jaarverslag 2014. In Rio de Janeiro (Brazilië)

Jaarverslag 2014. In Rio de Janeiro (Brazilië) 1 Jaarverslag 2014 Het jaar 2014 was een bewogen jaar voor de straatkinderen in Rio de Janeiro en onze partners, de Associação Beneficente AMAR en het mensenrechtencentrum CEDECA. Dit vanwege het Wereldkampioenschap

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 45 - OKTOBER 2013

NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 45 - OKTOBER 2013 NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 45 - OKTOBER 2013 MARTINUSBRIEF IN DEZE UITGAVE: In Memoriam Pater Martin Cox de projecten van 2014 - Martinusstichting steunt favela studente Suanny Martins

Nadere informatie

Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín,

Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, De stichting heeft de afgelopen maanden de luxe dat er drie Nederlanders hun buitenland stage in Medellín hebben georganiseerd. Sabine kennen jullie

Nadere informatie

Jaarverslag Het jaar 2016 stond in het teken van:

Jaarverslag Het jaar 2016 stond in het teken van: 1 Het jaar 2016 stond in het teken van: Jaarverslag 2016 * de Olympische Spelen in Rio de Janeiro * ingebruikname nieuw sportcomplex voor straatkinderen bij Casa Don Helder Camara * de TV-actie van de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 46 - ZOMER 2014

NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 46 - ZOMER 2014 NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 46 - ZOMER 2014 MARTINUSBRIEF IN DEZE UITGAVE: Documentaire Pablo maakt tongen los Wethouder Horst aan de Maas trots en nog veel meer... Mede dankzij uw giften:

Nadere informatie

J U N I 2 0 1 4. Tevens maken wij graag van deze gelegenheid gebruik om u een fijne zomer(vakantie) te wensen! Hartelijke groeten, Het Cucu bestuur

J U N I 2 0 1 4. Tevens maken wij graag van deze gelegenheid gebruik om u een fijne zomer(vakantie) te wensen! Hartelijke groeten, Het Cucu bestuur J U N I 2 0 1 4 Beste nieuwsbrieflezers, De zomer is in volle gang, het Oranje elftal heeft zichzelf de groepsfase door geschopt en ook Cucu gaat voortvarend door met haar activiteiten. In deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Namaste! Beste donateurs en belangstellenden,

Namaste! Beste donateurs en belangstellenden, Namaste! Beste donateurs en belangstellenden, Wij zijn verheugd dat we na het verschijnen van onze eerste nieuwsbrief jullie kunnen vertellen dat we mooie activiteiten hebben kunnen uitvoeren. Daarnaast

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 43 - ZOMER 2012

NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 43 - ZOMER 2012 NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 43 - ZOMER 2012 MARTINUSBRIEF IN DEZE UITGAVE: Martinusdag tijdens het Wereldfestival in Meerlo, projecten in 2012, Belgische minister over hulp in Rio en nog

Nadere informatie

Slachtoffers maken van hun leed geen show.

Slachtoffers maken van hun leed geen show. Slachtoffers maken van hun leed geen show. UITNODIGING UNIEKE DINNERSHOW TEN BATE VAN FONDS SLACHTOFFERHULP Het Twentse bedrijfsleven beleeft de Top in culinair en muzikaal genieten! Maar de opbrengst

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF STICHTING VRIENDEN VAN UMTHOMBO

NIEUWSBRIEF STICHTING VRIENDEN VAN UMTHOMBO NIEUWSBRIEF STICHTING VRIENDEN VAN UMTHOMBO MAART 2014 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Na het uitkomen van de vorige nieuwsbrief

Nadere informatie

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief 2014-2015. Allemaal heel erg bedankt!! Met dank aan de oud papier ophalers..

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief 2014-2015. Allemaal heel erg bedankt!! Met dank aan de oud papier ophalers.. Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 9, 30-04-2015 Nieuwsbrief 2014-2015 NB 9, 30-04-2015 In dit nummer: Met dank aan de oud papier ophalers.. Met dank aan oud papier

Nadere informatie

Zet je in als vrijwilliger voor Plan België. Foto: Plan / Denis Closon

Zet je in als vrijwilliger voor Plan België. Foto: Plan / Denis Closon Foto: Plan / Denis Closon Zet je in als vrijwilliger voor Plan België Foto: Plan / Daniel Silva het Plan Zet je in als vrijwilliger voor Plan België en verander de toekomst van kinderen en hun gemeenschap

Nadere informatie

6 maart Geachte ouder(s) / verzorger(s),

6 maart Geachte ouder(s) / verzorger(s), 10 6 maart 2018 Geachte ouder(s) / verzorger(s), Een kijkje in de keuken In de media leest u vaak over werkdruk in het onderwijs en het te kort aan personeel. De stakingen van de afgelopen tijd hebben

Nadere informatie

D E V R I E N D E N K R A N T

D E V R I E N D E N K R A N T J a a r g a n g 2, n u m m e r 8 D E V R I E N D E N K R A N T S e p t e m b e r 2 0 0 9 IN DEZE NIEUWSBRIEF VAN ONZE VOORZITTER JUBILEUMRECEPTIE EEN PAAR FOTO S NIEUW VOORZITTER JEUGDCOMMISSIE REGELING

Nadere informatie

A P R I L 2 0 1 5. Beste nieuwsbrieflezers,

A P R I L 2 0 1 5. Beste nieuwsbrieflezers, A P R I L 2 0 1 5 Beste nieuwsbrieflezers, Middels deze lentenieuwsbrief brengen we jullie graag op de hoogte van de laatste Cucu nieuwtjes, onze voorliggende plannen en de manieren waarop u mogelijk een

Nadere informatie

Begeleiding. novacollege.nl/welzijn. Kinderopvang. Onderwijs. Sociaal werk. Welzijn 2016/2017

Begeleiding. novacollege.nl/welzijn. Kinderopvang. Onderwijs. Sociaal werk. Welzijn 2016/2017 novacollege.nl/welzijn Begeleiding Kinderopvang Onderwijs Sociaal werk Welzijn 2016/2017 Van jongs af weet ik al dat ik wil werken met verstandelijk beperkte jongeren. Dat is vanwege mijn broertje, ik

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

Missiehuis Sint Michael stemt in met komst Wereldpaviljoen

Missiehuis Sint Michael stemt in met komst Wereldpaviljoen Nr. 33, september 2012 NIEUWSBRIEF Wereldpaviljoen Floriade nr. 33, september 2012 Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg) en René Poels (SOS Meerlo-Wanssum) www.coslimburg.nl, e-mail: info@coslimburg.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Fountains of Joy 2014.

Jaarverslag Fountains of Joy 2014. Jaarverslag Fountains of Joy 2014. In april 2014 hebben Erik en Esther Nagtegaal Stichting Fountains of Joy opgericht, met het doel aan de wereld het evangelie van Jezus te verkondigen en zorg te dragen

Nadere informatie

Wereldpaviljoen Steyl genomineerd door ANWB voor meest maatschappelijk uitje in 2015

Wereldpaviljoen Steyl genomineerd door ANWB voor meest maatschappelijk uitje in 2015 Nieuwsbrief STEYL Nummer 47 - maart 2015 Redactie: werkgroep Communicatie Wereldpaviljoen Wereldpaviljoen Steyl genomineerd door ANWB voor meest maatschappelijk uitje in 2015 Het in oktober 2014 door gouverneur

Nadere informatie

E.V.V.C. Sponsorplan. Maatschappelijk verantwoord ondersteunen.

E.V.V.C. Sponsorplan. Maatschappelijk verantwoord ondersteunen. E.V.V.C. Sponsorplan Maatschappelijk verantwoord ondersteunen www.evvc.nl Het helpen bij de ontwikkeling van mens en maatschappij Voetbalvereniging E.V.V.C. Samen scoren De voetbalvereniging E.V.V.C. is

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 48 - ZOMER 2016

NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 48 - ZOMER 2016 NIEUWSBRIEF SINT MARTINUS NEDERLAND UITGAVE: 48 - ZOMER 2016 MARTINUSBRIEF IN DEZE UITGAVE: In memoriam: Louis Jesoirens - De favela van Deize Carvalho - Op bezoek in een jeugdgevangenis etc. Fanclub Wout

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers,

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers, 20 november 2014 LET OP: Dinsdag 2 december Vergadering Medezeggenschapsraad Donderdag 4 december Sinterklaasfeest op school Dinsdag 9 december Vergadering Ouderraad Donderdag 18 december Kerstviering

Nadere informatie

V.V. DEVO 58 KON. GOEDGEKEURD 5 JULI 1961

V.V. DEVO 58 KON. GOEDGEKEURD 5 JULI 1961 DEVO 58 Herman Bonpad 4 1067 SN Amsterdam Amsterdam, 2012 Betreft: Club van 58 Geachte voetballiefhebber, Hartelijk dank voor uw interesse in de Club van 58, het gezamenlijke donateurcollectief van DEVO

Nadere informatie

*Dagelijks gaan straathoekwerkers de straat op om straatkinderen te ontmoeten en uit te nodigen om mee naar het opvangcentrum te gaan.

*Dagelijks gaan straathoekwerkers de straat op om straatkinderen te ontmoeten en uit te nodigen om mee naar het opvangcentrum te gaan. *Directeur Roberto dos Santos van de straatkinderen organisatie AMAR in Rio de Janeiro tijdens zijn wekelijks bezoek aan de straatkinderen die in de gevangenis zitten. Jaarverslag 2015 Het jaar 2015 stond

Nadere informatie

Nieuw op de Molenwiek : Groep 1: Valentijn, Sira, Levi, Bente, Daniel, Lotte. Groep 2: Kian. Groep 3: Pablo, Lucas. Groep 4: Lisa

Nieuw op de Molenwiek : Groep 1: Valentijn, Sira, Levi, Bente, Daniel, Lotte. Groep 2: Kian. Groep 3: Pablo, Lucas. Groep 4: Lisa NIEUWSBRIEF MOLENWIEK CBS de Molenwiek Weekbrief 1 5 september Nieuw op de Molenwiek : WELKOM OP SCHOOL Groep 1: Valentijn, Sira, Levi, Bente, Daniel, Lotte Groep 2: Kian Groep 3: Pablo, Lucas Groep 4:

Nadere informatie

Stichting GHANA Medical Support. Ghames Foundation. Nieuwsbrief juli 2013. Geachte vrienden, sponsors en sympathisanten,

Stichting GHANA Medical Support. Ghames Foundation. Nieuwsbrief juli 2013. Geachte vrienden, sponsors en sympathisanten, Holland address: c/o J.W. de Rijke Wieldijk 5 3218 LL Heenvliet Telefoon +31 181 661451 of +31 10 2831105 Email: jan.derijke@nl.rmi-global.com ABN AMRO bank 50.07.96.009 ING bank 68.20.43.486 Stichting

Nadere informatie

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin.

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. www.wenumhoeve.nl 2015 Jaargang 11 Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. Zoals gebruikelijk een overzicht van alle activiteiten in het afgelopen jaar kort weergegeven. Uiteraard

Nadere informatie

Sponsor a Granny Support the Community. Midterm-rapportage 2010

Sponsor a Granny Support the Community. Midterm-rapportage 2010 N I E U W S B R I E F Sponsor a Granny Support the Community Ethiopië Midterm-rapportage 2010 Older people in St. Michael s home engaging in income generating activities. Inleiding Ethiopië is een van

Nadere informatie

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken.

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Goednieuwsbrief! Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Een tijd van nieuwe groei en mogelijkheden. En ook voor het Dinka project is de lente begonnen! De ambassadeur

Nadere informatie

Stichting Kleine Helden. Beleidsplan

Stichting Kleine Helden. Beleidsplan Stichting Kleine Helden Beleidsplan 2017-2020 Stichting Kleine Helden Oude Arnhemse bovenweg 16a 3941 XM Doorn November 2017 Inhoudsopgave pagina Inleiding 3 Visie en missie 4 Activiteiten 5 Doelstellingen

Nadere informatie

een waardevol diploma vmbo en mbo in één havo-top! Uiterlijke Verzorging en Mode Consumptief en Toerisme Zorg en Welzijn, Sport en Bewegen

een waardevol diploma vmbo en mbo in één havo-top! Uiterlijke Verzorging en Mode Consumptief en Toerisme Zorg en Welzijn, Sport en Bewegen een waardevol diploma vmbo en mbo in één havo-top! Uiterlijke Verzorging en Mode Consumptief en Toerisme Zorg en Welzijn, Sport en Bewegen Handel en Administratie vmbo-mbo-havo PENTA werkt al een tijdje

Nadere informatie

Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar.

Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar. Vogelwaarde, januari 2014. Beste ouders/verzorgers en leden, Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar. Even terugkijken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 Met deze Nieuwsbrief informeren we al onze sponsors en belangstellenden over de actuele stand van zaken van de. In onze vorige nieuwsbrief moesten we melden dat het financieel

Nadere informatie

Stichting Mama Alice

Stichting Mama Alice Straatkinderen Je bent thuis een extra zorg want je schoolgeld kan niet betaald worden. Er is geen geld voor eten. s Avonds word je de straat opgestuurd en je mag pas thuis komen als je geld verdiend hebt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen. Nu al meer dan 400 kinderen en 30 studenten!!

NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen. Nu al meer dan 400 kinderen en 30 studenten!! NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen Stichting Kans op Toekomst bestaat dit jaar 5 jaar. In die jaren heeft uw voetbal vereniging een welkome bijdrage geleverd aan

Nadere informatie

Stichting SAN Inhoudelijke jaarverslag 2014

Stichting SAN Inhoudelijke jaarverslag 2014 Inhoudelijke jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Activiteiten... 4 SPIOR... 4 Discriminatie... 5 Thema-avonden voor ouders... 6 Sport voor jongeren en ouderen... 7 Samenwerking

Nadere informatie

SPONSORDOSSIER VOETBALVERENIGING FC SMETLEDE VOETBALSEIZOEN FC SMETLEDE Schildekenstraat 9340 Smetlede

SPONSORDOSSIER VOETBALVERENIGING FC SMETLEDE VOETBALSEIZOEN FC SMETLEDE Schildekenstraat 9340 Smetlede 2015 SPONSORDOSSIER VOETBALSEIZOEN 2015-2016 FC SMETLEDE Schildekenstraat 9340 Smetlede VOORWOORD CLUBINFO Beste voetballiefhebber Graag richt ik mij tot u als voorzitter, maar vooral ook als voetbalfanaat.

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015 Kalender: 21 okt Inloopochtend CJG voor ouders, 8.30 9.30 uur 21 okt Ouderavond Kanjeren 22 okt Groep 6 gaat naar MEC, tentoonstelling Dino s 23 okt Verjaardag

Nadere informatie

Leven in veiligheid. Artikel 1, Vluchtelingenverdrag van Genève, 1951

Leven in veiligheid. Artikel 1, Vluchtelingenverdrag van Genève, 1951 Leven in veiligheid Niemand laat zonder reden zijn familie, vrienden en bezittingen achter. Vluchtelingen kunnen niet anders. De situatie in hun eigen land is te gevaarlijk om er te blijven. Ze vluchten

Nadere informatie

Horeca en Facility 2016/2017

Horeca en Facility 2016/2017 novacollege.nl/horecafacility Facilitair management Gastheer/gastvrouw Horeca management en ondernemen Kok Horeca en Facility 2016/2017 Op het Nova College leer ik niet alleen veel over eten, drinken en

Nadere informatie

goede doelengeld 213.99

goede doelengeld 213.99 goede doelengeld 213.99 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 4 december schooljaar 2015-2016 AGENDA Woensdag 2 december Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken

Nadere informatie

Stichting Bolleboos Nieuwsbrief

Stichting Bolleboos Nieuwsbrief Stichting Bolleboos Nieuwsbrief December 2011 Aktiviteiten Op 3 en 4 september stonden we met een stand op het corso in Eelde. Daar hebben we veel Keniaanse producten verkocht, producten die we mee hadden

Nadere informatie

Stichting Arise and Shine Netherlands. Jaarverslag 2016

Stichting Arise and Shine Netherlands. Jaarverslag 2016 Stichting Arise and Shine Netherlands Jaarverslag 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 De bestemming van de gelden van AASN...3 Inkomsten...4 Communicatie...4 Balans...5 Staat van baten en lasten...5 De

Nadere informatie

Nieuwsbrief zomer 2015, Stichting Onderwijs voor India. Leer alsof je voor eeuwig zou leven Leef alsof je morgen zou sterven Mahatma Gandhi

Nieuwsbrief zomer 2015, Stichting Onderwijs voor India. Leer alsof je voor eeuwig zou leven Leef alsof je morgen zou sterven Mahatma Gandhi Nieuwsbrief zomer 2015, Stichting Onderwijs voor India In deze nieuwsbrief: Korte inleiding: Over zonnepanelen en afgestudeerden! Foto s Uitnodiging voor donateur bijeenkomst 27 september Kort Nieuws:

Nadere informatie

GOLF NIEUWSBRIEF JUNI WereldWijd voor Kinderen Een nieuw gezicht! Donateur worden?

GOLF NIEUWSBRIEF JUNI WereldWijd voor Kinderen Een nieuw gezicht! Donateur worden? WereldWijd voor Kinderen Een nieuw gezicht! Wellicht valt het u op. ons logo heeft een nieuwe stijl! Beter leesbaar en iets vrolijker dan voorheen. Als bestuur werken wij er hard aan om WereldWijd voor

Nadere informatie

Stichting Rotterdamse Autisten Soos

Stichting Rotterdamse Autisten Soos Beleidsplan Stichting Rotterdamse Autisten Soos juni 2015 De Wilgen 8 2661 BD Bergschenhoek telefoon: 010-5216450 - e- mail: ras.soos@hetnet.nl website: www.rassoos.nl - Rek.nr.: NL71 RABO 0170 7195 53

Nadere informatie

Verslag studiereis AIDA Cruise met Holland International

Verslag studiereis AIDA Cruise met Holland International Verslag studiereis AIDA Cruise met Holland International 22 september 2012 t/m 26 september 2012 Onze collega Elke van den Broek mocht mee met de eerste Holland International Cruise studiereis. Een 5-daagse

Nadere informatie

Iedereen heeft een eigen verhaal

Iedereen heeft een eigen verhaal informatie voor ouders Iedereen heeft een eigen verhaal > Goed om te weten als uw kind tijdelijk bij JJC verblijft Uw zoon of dochter gaat tijdelijk naar JJC in Den Haag. Wij gaan uw kind intensief begeleiden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017

Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017 Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017 Onze eerste nieuwsbrief sinds wij op 29 oktober 2015 officieel een stichting zijn geworden. Graag willen wij jullie een update geven over hoe het met onze kinderen

Nadere informatie

Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Varanen

Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Varanen 1 of 5 25/06/2015 20:54 Share Forward Digitaal Beste vrienden van Hellabeem, Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Helène

Nadere informatie

RAPPORTAGE 2015 Guatemala Haïti. Van Lodenstein College

RAPPORTAGE 2015 Guatemala Haïti. Van Lodenstein College RAPPORTAGE 2015 Guatemala Haïti Van Lodenstein College Contactgegevens Woord en Daad Postbus 560 4200 AN Gorinchem Nederland Tel.: 0183 611 800 Corjan Rink 0183-611 800 E-mail: c.rink@woordendaad.nl Internet:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF WK FLEVOLAND 2016

NIEUWSBRIEF WK FLEVOLAND 2016 NIEUWSBRIEF WK FLEVOLAND 2016 In het kort In deze nieuwsbrief willen wij u kort inlichten over de vorderingen en ontwikkelingen van het WK binnen Flevoland. Wij wensen u veel Lees plezier. Het WK Flevoland

Nadere informatie

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Nieuwsbrief Amigos maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Voorwoord Beste Amigos, Terwijl wij hier in Nederland al weer helemaal het gevoel krijgen in het voorjaar te zijn beland, hebben de bursalen in Guatemala

Nadere informatie

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp.

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp. Verblijf van Tautvydas Rindzevicius in Kabaya/RWANDA in het kader van het bezoek aan wezen en kwetsbare kinderen gesponsord door de Jyambere stichting. Inleiding Tijdens de periode van juli-augustus 2015,

Nadere informatie

LA SONRISA NARANJA. Het kerstfeest komt er aan! Jaargang 2 nummer 1. JAARGANG 6 Nummer 3 december 2014 INHOUD. 1. Kerstfeest komt er aan!

LA SONRISA NARANJA. Het kerstfeest komt er aan! Jaargang 2 nummer 1. JAARGANG 6 Nummer 3 december 2014 INHOUD. 1. Kerstfeest komt er aan! NAAM BEDRIJF NIEUWSBRIEF 3 LA SONRISA NARANJA JAARGANG 6 Nummer 3 december 2014 Jaargang 2 nummer 1 Het kerstfeest komt er aan! janua- INHOUD 1. Kerstfeest komt er aan! 2. La Sonrisa Naranja op Facebook

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Aloha Foundation. Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1

Beleidsplan Stichting Aloha Foundation. Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1 Beleidsplan Stichting Aloha Foundation Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1 Pagina 1 van 10 Voorwoord Op 12 maart 2015 is de Stichting Aloha Foundation opgericht. In dit

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de tiende nieuwsbrief van HCOIJ, de laatste van 2013. Boordevol leuke nieuwtjes, foto s, mededelingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF LA SONRISA NARANJA

NIEUWSBRIEF LA SONRISA NARANJA NAAM BEDRIJF NIEUWSBRIEF 4 LA SONRISA NARANJA JAARGANG 9 Nummer 4 december 2017 INHOUD 1. Public relations in Ecuador Public Relations in Ecuador 2. Bezoek van Wings of Support 3. Wereld Aids Dag 4. Berichten

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Onze activiteiten in beeld. 3. Financiële verslaglegging. 4. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Onze activiteiten in beeld. 3. Financiële verslaglegging. 4. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt v 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Onze activiteiten in beeld 3. Financiële verslaglegging 4. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord Beste vrienden, 2014 was een jaar waarin er veel

Nadere informatie

B!NK goes. Marokko. Stichting B!NK bedankt allen die een bijdrage hebben geleverd aan het succes van het B!NK- Benefiet -2011

B!NK goes. Marokko. Stichting B!NK bedankt allen die een bijdrage hebben geleverd aan het succes van het B!NK- Benefiet -2011 Stichting B!NK bedankt allen die een bijdrage hebben geleverd aan het succes van het B!NK- Benefiet -2011 B!NK goes celebrate life by helping others Marokko To: Sent: Subject: ;

Nadere informatie

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 18 september 2015

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 18 september 2015 C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 18 september 2015 Terugkijken op de informatie-inloopavond Op dinsdagavond

Nadere informatie

NIEUWSKRANT nummer 54 Medellín, juni Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín,

NIEUWSKRANT nummer 54 Medellín, juni Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, NIEUWSKRANT nummer 54 Medellín, juni 2017 Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, Bibliotheek My Book Buddy Vrijwillig Gregory van der Linden heeft onlangs de stichting weer eens bezocht

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 1 LA SONRISA NARANJA

NIEUWSBRIEF 1 LA SONRISA NARANJA I LA SONRISA NARANJA JAARGANG 11 Nummer 1 januari 2019 Nieuwjaarswens NHOUD 1 Nieuwjaarswens 2. De nieuwe vestiging 3. Kerstfeest in de wijk 4. Mrthe 5. Berichten van Els Stichting La Sonrisa Naranja Admiraliteitskade

Nadere informatie

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN KLEINE MENSEN GROTE WENSEN Voor de betere kinderopvang DOOR DE OGEN VAN KINDEREN Dit boekje laat je kinderopvang zien door de ogen van kinderen. Een praktische gids voor iedereen die nadenkt over de opvang

Nadere informatie

Extra Vertrouwd Dichtbij

Extra Vertrouwd Dichtbij Extra s voor een goed leven Extra Fijn die extra s. Ze maken mijn leven een stuk prettiger en makkelijker. Extra informatie, voordeel en gemak ZuidZorg ondersteunt u op alle mogelijke manieren. En als

Nadere informatie

Bijzonder. nieuws. Een wereld te winnen met bewegen! Nummer 2, 2014. Nieuwsbrief voor donateurs

Bijzonder. nieuws. Een wereld te winnen met bewegen! Nummer 2, 2014. Nieuwsbrief voor donateurs Bijzonder Nummer 2, 2014 nieuws Nieuwsbrief voor donateurs Een wereld te winnen met bewegen! Fonds verstandelijk gehandicapten is onderdeel van Stichting Meedoen mogelijk maken. Nieuws Geachte donateur,

Nadere informatie

LA SONRISA NARANJA. Aan het einde van het jaar. JAARGANG 5 Nummer 4 december 2013 INHOUD. 1. Aan het einde van het jaar. 2. Verslag van een stagiaire

LA SONRISA NARANJA. Aan het einde van het jaar. JAARGANG 5 Nummer 4 december 2013 INHOUD. 1. Aan het einde van het jaar. 2. Verslag van een stagiaire NAAM BEDRIJF NIEUWSBRIEF 4 LA SONRISA NARANJA JAARGANG 5 Nummer 4 december 2013 INHOUD 1. Aan het einde van het jaar 2. Verslag van een stagiaire 3. Berichten van Els 4. Financiën Aan het einde van het

Nadere informatie

Eurocult-Lito en More2Win

Eurocult-Lito en More2Win Eurocult-Lito en More2Win More2Win gelooft dat er veel meer te winnen valt rondom wereldwijde sportevenementen. De lokale bevolking in een gastland moet hier meer van profiteren. Tijdens het evenement

Nadere informatie

Stichting Karibu ANBI geregistreerd

Stichting Karibu ANBI geregistreerd Stichting Karibu ANBI geregistreerd Ambassadeur: Rik Felderhof Voorzitter Comité van aanbeveling: Mr. A.A.M. van Agt Piksenweg 19A 7645 BC Hoge Hexel Lezingen/info: tel. 0546 697 188 Internet: marjantieberink@gmail.com

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wij maken werk van TALENT. En toen was het alweer kerst... Nieuw jaar. Wens. Nieuwsbrief 52

Nieuwsbrief. Wij maken werk van TALENT. En toen was het alweer kerst... Nieuw jaar. Wens. Nieuwsbrief 52 Dit is een uitgave van STIP VSO Utrecht. Een samenwerking tussen de VSO afdelingen van de Herderschêeschool en de Wilhelminaschool. Reacties op deze nieuwsbrief mailt u naar: nieuwsbrief@stipvso.nl. Nieuwsbrief

Nadere informatie

E.V.V.C. Sponsorplan. Maatschappelijk verantwoord ondersteunen.

E.V.V.C. Sponsorplan. Maatschappelijk verantwoord ondersteunen. E.V.V.C. Sponsorplan Maatschappelijk verantwoord ondersteunen www.evvc.nl Het helpen bij de ontwikkeling van mens en maatschappij Voetbalvereniging E.V.V.C. Samen scoren De voetbalvereniging E.V.V.C. is

Nadere informatie

Beleidsplan Sunshine House

Beleidsplan Sunshine House Beleidsplan Sunshine House In dit beleidsplan geven we u enerzijds informatie over Stichting Weeshuis Sunshine House en haar doelstellingen, anderzijds geven we u inzage in de uitdagingen waar we in de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3 Bij deze weer een nieuwe nieuwsbrief. Eens per kwartaal proberen wij u met een nieuwsbrief op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. We wensen u veel leesplezier. Vanuit Hongarije Kledingbeurs Vlak

Nadere informatie

04 tot 07 April 2016 PAASVOETBALKAMP KFC HELSON

04 tot 07 April 2016 PAASVOETBALKAMP KFC HELSON 04 tot 07 April 2016 PAASVOETBALKAMP KFC HELSON Trainingen tussen 09uur30 tot 16uur30 Trainingen door gediplomeerde trainers Prijs? 110 euro alles inbegrepen (2 de kind 60 euro) Fiscaal aftrekbaar Inschrijven:

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 3

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 3 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 3 4 januari 2015 Alweer de derde nieuwsbrief van de kleine Nicolaas en de eerste in 2015. Wij willen graag alle kinderen en ouders een heel gelukkig nieuwjaar wensen.

Nadere informatie

3 maanden vrijwilligerswerk in Guatemala met EVS Subsidie Voor jongeren van 18-30 jaar

3 maanden vrijwilligerswerk in Guatemala met EVS Subsidie Voor jongeren van 18-30 jaar 3 maanden vrijwilligerswerk in Guatemala met EVS Subsidie Voor jongeren van 18-30 jaar Vrijwilligerswerk in Guatemala, Quetzaltenango In samenwerking met onze partnerorganisatie FDI hebben we subsidie

Nadere informatie

Door Magryt Alberts & Veerle Beeuwsaert Y3TK

Door Magryt Alberts & Veerle Beeuwsaert Y3TK Door Magryt Alberts & Veerle Beeuwsaert Y3TK 1. Hoofdstuk 1 tour operator & reisbureau 2. Hoofdstuk 2 citytrip Groningen 3. Doelgroep 4. Omschrijving stad 5. Bezienswaardigheden 6. Bed & Breakfast 7. Programma

Nadere informatie

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders Normen en waarden Beste Doskoanen, Het doet mij een genoegen om als voorzitter van s.v. DOSKO het woord tot u te richten in dit boekje over de NORMEN & WAARDEN bij en in onze club. Als bestuur hechten

Nadere informatie

UITNODIGING. Een wedstrijd voor zwemmers die zich niet (kunnen) kwalificeren voor de Swim Cup.

UITNODIGING. Een wedstrijd voor zwemmers die zich niet (kunnen) kwalificeren voor de Swim Cup. VRIJDAG 3 MAART ZATERDAG 4 MAART ZONDAG 5 MAART : JEUGD & SENIOREN : MINIOREN : JUNIOREN UITNODIGING Met trots kunnen we aankondigen dat in de pauze van de Swim Cup the Hague de eerste editie van de Ranomi

Nadere informatie

5 de reünie oud-leerlingen en oud-collega s. 3 de benefietdiner De Campusvrienden

5 de reünie oud-leerlingen en oud-collega s. 3 de benefietdiner De Campusvrienden Activiteiten januari - februari 5 de reünie oud-leerlingen en oud-collega s Op vrijdag 31 januari 2014 vindt de 5 de de uitnodigingen zijn reeds de deur uit! reünie voor oud-leerlingen en oud-collega s

Nadere informatie

Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het.

Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het. ONTMOET HUMANITAS Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het. Zonder uitzondering. Lukt het je niet alleen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie 1 Stichting Samen in Actie Deimanstraat 43 2522 BC Den Haag Tel. 0649902721 KvK: 27314656 Postbank: 4129710 E: stichtingsa@ziggo.nl W: www.stichtingsa.nl Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: DE GESCHIEDENIS - DE GESCHIEDENIS VAN DE STAD - DE GESCHIEDENIS VAN DE STICHTING HOOFDSTUK 2: WAT IS HET DOEL - SENSIS

HOOFDSTUK 1: DE GESCHIEDENIS - DE GESCHIEDENIS VAN DE STAD - DE GESCHIEDENIS VAN DE STICHTING HOOFDSTUK 2: WAT IS HET DOEL - SENSIS 1 HOOFDSTUK 1: DE GESCHIEDENIS - DE GESCHIEDENIS VAN DE STAD - DE GESCHIEDENIS VAN DE STICHTING HOOFDSTUK 2: WAT IS HET DOEL - SENSIS HOOFDSTUK 3: WAT HEEFT DE STICHTING BEREIKT HOOFDSTUK 4: ONS STNDPUNT

Nadere informatie

Groepen 7 verkeersexamen praktijk. Kijkochtend nieuwe ouders. Muzezomerfeest

Groepen 7 verkeersexamen praktijk. Kijkochtend nieuwe ouders. Muzezomerfeest MUZEJOURNAAL WEEK 22 en 23; VRIJDAG 22 MEI 2015 AGENDA Maandag 25 mei Dinsdag 26 mei Woensdag 27 mei Donderdag 28 mei Vrijdag 29 mei Pinksteren: VRIJ Groepen 7 verkeersexamen praktijk Kijkochtend nieuwe

Nadere informatie

Zending wereldwijd. Driebergen, januari 2015. GZB-dag 2015: op 13 juni in Gorinchem

Zending wereldwijd. Driebergen, januari 2015. GZB-dag 2015: op 13 juni in Gorinchem GZB-dag 2015: op 13 juni in Gorinchem De GZB-dag wordt dit jaar op D.V. 13 juni in de Evenementenhal in Gorinchem gehouden. Voor deze nieuwe datum en plaats is gekozen omdat er op het terrein van Hydepark

Nadere informatie

BLI X OPENER. In dit nummer: EINDEJAARS EDITIE 2016 NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE

BLI X OPENER. In dit nummer: EINDEJAARS EDITIE 2016 NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE BLI X OPENER EINDEJAARS EDITIE 2016 NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE Voedselbank In dit nummer: Voedselbank Voorstelling kleuters Afgelopen week hebben wij als school voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Inzamelingen in de maand november 2015. Fair Climate (2% fonds). 1 Najaarszendingsweek.

Inzamelingen in de maand november 2015. Fair Climate (2% fonds). 1 Najaarszendingsweek. Inzamelingen in de maand november 2015. Datum 1e inzameling 1 Najaarszendingsweek. Vandaag reizen we voor de collecte naar het verre oosten, naar Thailand. Slechts 1 procent van de Thaise bevolking is

Nadere informatie

Nieuw woonhuis voor kinderen met een beperking in Ghana geopend

Nieuw woonhuis voor kinderen met een beperking in Ghana geopend Nieuw woonhuis voor kinderen met een beperking in Ghana geopend De vlaggen van Ghana en Nederland wapperen in een warm windje. Dat betekent dat er iets te vieren valt: de opening van het nieuwe woonhuis

Nadere informatie

Provinciale subsidie voor permanent Wereldpaviljoen Steyl

Provinciale subsidie voor permanent Wereldpaviljoen Steyl N Nieuwsbrief nr. 26 Februari 2011 Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg) en René Poels (SOS Meerlo- Wanssum) www.wereldpaviljoen.com e-mail: info@wereldpaviljoen.com Inleiding Deze Nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2013 Nummer 1

Nieuwsbrief December 2013 Nummer 1 Nieuwsbrief December 2013 Nummer 1 Start brede school Steenvoorde Met deze nieuwsbrief informeren wij jou als medewerker van de toekomstige brede school Steenvoorde over de voortgang van onze brede school.

Nadere informatie

Sponsorbrochure. Hartige Samaritaan. Pop-up restaurant voor vluchtelingen

Sponsorbrochure. Hartige Samaritaan. Pop-up restaurant voor vluchtelingen Sponsorbrochure Hartige Samaritaan Pop-up restaurant voor vluchtelingen 1 Algemene projectinfo: Wat betekent u voor vluchtelingen? In uw handen hebt u de sponsorbrochure van Hartige Samaritaan. Hartige

Nadere informatie

LA SONRISA NARANJA. Veel activiteiten. JAARGANG 7 Nummer 1 april 2015 INHOUD. 2. Summerschool. 3, Dirk Spits. 4. Berichten van Els. 5.

LA SONRISA NARANJA. Veel activiteiten. JAARGANG 7 Nummer 1 april 2015 INHOUD. 2. Summerschool. 3, Dirk Spits. 4. Berichten van Els. 5. NAAM BEDRIJF NIEUWSBRIEF 1 LA SONRISA NARANJA JAARGANG 7 Nummer 1 april 2015 Veel activiteiten INHOUD 1.Veel activiteiten 2. Summerschool 3, Dirk Spits 4. Berichten van Els 5. Financiën 6. Periodieke bijdrage

Nadere informatie

G E V E R S - DEUTZ TERWEESCHOOL

G E V E R S - DEUTZ TERWEESCHOOL G E V E R S - DEUTZ TERWEESCHOOL TERWEEWEG 106 2341 CV OEGSTGEEST TEL. (071) 565 24 32 e-mail: gdtinfo@gdterwee.nl website : www.gdterwee.nl Een gezamenlijke tweewekelijkse uitgave van de Ouderraad en

Nadere informatie

Ook heeft ieder kind een paar slipper gekregen omdat vele kinderen op blote voeten lopen. Zoals je op de foto s hieronder kunt zien zijn alle

Ook heeft ieder kind een paar slipper gekregen omdat vele kinderen op blote voeten lopen. Zoals je op de foto s hieronder kunt zien zijn alle Nummer 3 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Zoals we in onze vorige nieuwsbrief al vermelden zijn

Nadere informatie

Studie en werk voor hoger opgeleide vluchtelingen

Studie en werk voor hoger opgeleide vluchtelingen Studie en werk voor hoger opgeleide vluchtelingen De Stichting voor Vluchteling- Studenten UAF De Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF is een mensenrechtenorganisatie die financiële, praktische en

Nadere informatie