handleiding bij versie 2.0.1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "handleiding bij versie 2.0.1"

Transcriptie

1 handleiding bij versie Fundels installeren het programma voor het eerst opstarten het beginscherm instellingen de hoeken de kijkhoek de leeshoek de tekenhoek de spelletjeshoek de knutselhoek de theaterhoek

2 HET PROGRAMMA VOOR HET EERST OPSTARTEN Als Fundels op de computer is geïnstalleerd, dient die mogelijks opnieuw opgestart te worden. Daarna vind je Fundels terug op het bureaublad. Als je het de eerste keer opstart, dien je een aantal eenmalige handelingen uit te voeren: je code ingeven: in het startscherm van Fundels kan je links boven een code ingeven. Vervolgens meld je je aan met een (bestaand of nieuw) Fundelaccount.

3 FUNDELS INSTALLEREN Je kan Fundels downloaden via Kies voor bestand opslaan. Soms is het nodig om een plug-in te installeren: klik op volgende.

4 Vink aan dat je de licentievoorwaarden hebt gelezen en accepteert. Vervolgens gaat de installatie verder: klik op volgende.

5 Kies de applicatietaal en kies voor volgende: Accepteer de voorwaarden en klik op volgende:

6 Kies de locatie waar het programma mag geïnstalleerd worden en kies volgende: Vervolgens klik je op installeren:

7 Kies nog eens voor uitvoeren: Tot slot dient de kaartlezer geïnstalleerd te worden:

8 Geef de locatie op en klik voor volgende: Kies vervolgens voor installeren

9 Klik op voltooien om door te gaan: Tot slot rond je ook de installatie van Fundels af:

10 Op je bureaublad staat nu een snelkoppeling naar Fundels. Als je erop dubbelklikt, kan je linksboven je code ingeven. Vervolgens meld je je aan en activeer je de licentie.

11 HET BEGINSCHERM VAN FUNDELS Als je via je bureaublad of via programma s Fundels opent, krijg je het startscherm van Fundels te zien. Dat bevat volgende onderdelen Als je een schoolabonnement op Fundels hebt bevestigd, ontvang je een activatiecode. Deze combinatie van letters en cijfers kan je hierin overtikken op plakken. Bevestig met OK. Je komt in het instellingenscherm terecht waar je je licentie activeert. Een licentie dient jaarlijks hernieuwt te worden. Je kan het programma op zoveel schoolcomputers installeren als gewenst. Standaard worden 5 licenties aangeleverd. Je kan uitbreiding aanvragen via support@fundels.com. Via deze drie knoppen, kan je de catalogus met beschikbare tites vernieuwen het programma minimaliseren 3 het programma sluiten Als je op de kaft van een boek klikt, krijg je meer info over het boek te zien: leeftijd*, korte inhoud, auteur en illustrator, uitgeverij, thema s* en talen in kijk- en leeshoek. * zijn pas zichtbaar als je het boek hebt gedownload. Alle beschikbare titels verschijnen hier. Je dient ze per computer eenmalig te downloaden (of lees verder bij importeren en exporteren). verschijnt als het nog niet op je computer is gedownload

12 boek verschijnt als het boek is gedownload, je kan van start gaan met het 4 Hier verschijnt de naam waarmee je bent ingelogd. 5 6 Via dit zoekveld kan je op zoek naar een specifiek boek. In het venster wordt gezocht op woorden die in het boek voorkomen, niet enkel in de titel! Via deze knop kan je alle instellingen aanpassen voor het programma.

13 INSTELLINGEN De knop instellingen bevat volgende onderdelen: status; help; beheer code; beheer licenties; beheer exporteren en importeren; configuratie algemeen en configuratie hoeken. We overlopen ze systematisch. status: in dit scherm kan je niets wijzigen. Het geeft enkel de status weer van je Fundelsinstallatie en de toebehoren. Het kan je wel helpen om een foutenanalyse te doen. help: via deze knop bereik je de helpfunctie van Fundels. beheer code beheer: hier kan je je code ingeven beheer licenties: via deze knop kan je je abonnement op Fundels nakijken. Klik daartoe op de knop voor licentie. Je krijgt te zien tot wanneer je abonnement loopt en hoeveel activeringen er zijn voor je abonnement. Per titel kan je ook nagaan wat de gebruiksvoorwaarden zijn. Klik daartoe op de knop.

14 beheer exporteren en importeren: hoger kon je al lezen dat de boekjes per computer eenmalig gedownload moeten worden voor je ze kan gebruiken. In schoolverband kan het zinvol zijn om de titels één keer te downloaden maar dan binnen de school te kopiëren. Klik daartoe op de computer waarop je de verschillende titels al hebt gedownload op de knop exporteren. Je kiest vervolgens een locatie om de titels op op te slaan (vb. een USB-stick, map op je computer ). Op de computer waarop je wil importeren, kies je voor de knop importeren en bladert vervolgens naar de loactie waar de titels zich bevinden (vb. een USB-stick, map op je computer ). De computer waar je gaat importeren moet met internet zijn verbonden en er moet al Fundels op geïnstalleerd zijn. configuratie algemeen: in dit scherm stel je algemene zaken in voor de werking van Fundels. Ga ervan uit dat de basisinstellingen volstaan voor de klaswerking.

15 configuratie hoeken: elk boek biedt verschillende hoeken aan: kijkhoek, leeshoek, tekenhoek, spelletjeshoek en knutselhoek. Voor elk van deze hoeken kan je instellingen aanpassen via dit beheer.

16 DE HOEKEN Je komt in de verschillende hoeken terecht door onderaan in elk boek, op het beertje te klikken. Zo verschijnen de beschikbare hoeken. Elk boek biedt verschillende hoeken aan: kijkhoek, leeshoek, tekenhoek, spelletjeshoek, knutselhoek en theaterhoek. Je kan deze hoeken bereiken door helemaal onderaan het beeld in het midden op het beertje te klikken. kijkhoek deze hoek toont een geanimeerd en voorgelezen versie van het verhaal. Je kan pauzeren door in het scherm te klikken. Bovenaan kaan je naar andere pagina s scrollen. Het verhaal wordt ondertiteld leeshoek het verhaal wordt voorgelezen. Je kan het verhaal pauzeren (klik op het scherm) en ondertitels selecteren. tekenhoek in deze hoek kan je tekenen en figuren en achtergronden uit het verhaal gebruiken. Je kan de tekeningen afprinten of opslaan. spelletjeshoek Je kiest hier eerst de moeilijkheidsgraad. Binnen elke leeftijdsgroep worden verschillende spelletjes aangeboden. We gaan hier verder op in in het hoofdstuk spelletjes. knutselhoek het gaat hier om printbare documenten met kleurplaten of knutselideetjes op basis van het verhaal.

17 theaterhoek Via deze knop keer je terug naar de catalogus.

18 DE KIJKHOEK In de kijkhoek krijg je een geanimeerd verhaal met achtergrondgeluiden te zien en horen. Je kan het verhaal pauzeren of naar een specifieke scène gaan. Via de knop instellingen (klik eerst op de beer onderaan je scherm) kan je voor de kijkhoek deze zaken aanpassen of instellen: - ondertitels tonen - vertraagd afspelen - automatisch filmpje starten - pauzeren toelaten De titels zijn in verschillende talen beschikbaar: - taal voorleesstem: Nederlands, Frans of Turks - taal ondertitels: Nederlands, Frans of Turks

19 DE LEESHOEK In de leeshoek wordt het verhaal voorgelezen. Verschillend met de kijkhoek wordt in de leeshoek geen geanimeerd beeld gegeven. Ook de achtergrondgeluiden zijn weggelaten. Er is links en rechts een bladerknop om door het boek te bladeren om de juiste scène te selecteren. Via de knop instellingen (klik eerst op de beer onderaan je scherm) kan je voor de leeshoek deze zaken aanpassen of instellen: - automatisch boekje starten - ondertitels tonen - pauzeren toelaten De titels zijn in verschillende talen beschikbaar: - taal voorleesstem: Nederlands, Frans of Turks - taal ondertitels: Nederlands, Frans of Turks

20 DE TEKENHOEK In de tekenhoek is het mogelijk om tekeningen of collages te maken met de figuren of onderdelen uit het geselecteerde boek. Via de knop instellingen (klik eerst op de beer onderaan je scherm) kan je voor de tekenhoek deze zaken aanpassen of instellen: - afdrukken toelaten - bewaren toelaten Binnen het tekenscherm, zijn deze functionaliteiten beschikbaar: penseel om te kunnen schilderen + dikte kiezen. Gom om te wissen + dikte van de gom Kies een achtergrond uit het verhaal. Gebruik een figuur uit het verhaal. Eens gekozen, kan je verkleinen, vergoten, draaien, horizontaal en verticaal spiegelen of verwijderen. Tekening wissen Tekening opslaan of afdrukken.

21 DE SPELLETJESHOEK Binnen de spelletjeshoek kies je eerst het spelniveau: jongste kleuters oudste kleuters Er zijn per titel verschillende spellen beschikbaar. De spellen zijn verschillend per hoek: niet in elk boek zijn alle speltypes beschikbaar. Hieronder een overzicht. Completeword kies de juiste letter Op de bovenste rij staan er willekeurige letters door elkaar met daar tussen de ontbrekende letter van het woord op de onderste rij. Sleep de juiste letter op de juiste plaats van het woord. Als je op een letter klikt, wordt de letter uitgesproken door de vertelstem. Klik je op het woord, dan wordt het woord uitgesproken. Composeword maak het woord Alle letters staan door elkaar en moeten een woord vormen in de lege vakjes op de onderste rij. Als je op een letter klikt, wordt de letter uitgesproken door de vertelstem. Klik je op het woord, dan wordt het woord uitgesproken. CountPictures tellen de prenten Tel het aantal prenten uit het boek en duid het juiste getal aan. MatchShadow - schaduwen Links zie je een prentje uit het boek en rechts verschillende schaduwen. Het doel van dit spel is om de juiste schaduw van het prentje aan te klikken. Matchshadows - schaduwen Links zie verschillende prentjes uit het boek en rechts verschillende schaduwen. Het doel van dit spel is om het juiste prentje naar de juiste schaduw te slepen.

22 Matrix In de verticale kolom zie je verschillende prentjes. In de horizontale kolom zie je de verschillende kleuren. De bedoeling van het spel is om de verschillende prentjes bij het juiste prentje en het juiste kleur te plaatsen. Memory Als je op een plaatje klikt, wordt het plaatje omgedraaid. De bedoeling van het spel is om van elk plaatje een identiek plaatje te vinden. Bij niveau 1 zijn er 12 plaatjes, niveau 2 16 plaatjes en bij niveau 3 zijn er 20 plaatjes. Notpartofpicture wat hoort hier niet thuis? Je krijgt een aantal prentjes te zien uit het boek. Daartussen staan er enkele prentjes die niet thuis horen. Jouw taak is om de prentjes aan te klikken die niet thuishoren in het verhaal. Partofpicture welk prentje komt uit het verhaal? Je ziet prentjes uit het boek en een paar die daar niet thuishoren. De bedoeling van het spel is om de prentjes die in het boek thuishoren aan te klikken. Puzzle Sleep de puzzelstukken op de juiste plaats. Dicegame zet in de juiste volgorde Je krijgt een plaat gekoppeld aan een woord te zien waarvan de stukken worden verwisseld. De bedoeling van het spel is om de plaat samen met de letters in de juiste volgorde te zetten Spotdifferences zoek de verschillen Je ziet twee pagina s uit het boek naast elkaar. Op één pagina zijn er een aantal aanpassingen aangebracht. De opdracht is om de verschillen aan te duiden door er op te klikken. Bij niveau 1 vind je 3 verschillen, bij niveau 2 6 verschillen en bij niveau 3 9 verschillen. Storyline - verhaallijn Plaats de pagina s uit het boek in de juiste volgorde door de plaatjes naar de nummers te slepen.

23 Sudoku Een sudoku is een puzzel waar de vakjes moeten ingevuld worden op zo n manier dat in elke horizontale lijn én in elke verticale kolom en in elk van de vakjes de verschillende prenten één keer voorkomen. In een aantal vakjes staan er al prenten en de bedoeling is dus om de overige prentjes op de juiste plaats te slepen. Bij niveau 1 zijn dit 4 vakjes waarvan er reeds 2 vakjes zijn ingevuld. Bij niveau 2 waarvan er al 11 vakjes zijn ingevuld en bij niveau 3 16 vakjes met 6 ingevulde vakjes. Eens een spel is opgestart, kan je links boven kiezen uit verschillende stappen: Keer terug naar het scherm om het niveau te kiezen. Keer terug naar het scherm om een nieuw spel te kiezen. Je blijft binnen het eerder gekozen spelniveau. DE KNUTSELHOEK Binnen de knutselhoek, is er keuze uit drie items: cijfers verbinden knutselen inkleuren recepten

24 buitenactiviteiten Het gaat telkens op printbare bladen om mee te werken. Hiervoor moet je gebruik maken van Acrobat Reader. Dat is gratis te downloaden via

25 DE THEATERHOEK

Handleiding CONTENTS

Handleiding CONTENTS HANDLEIDING CONTENTS FUNDELS INSTALLEREN... 3 HET PROGRAMMA VOOR HET EERST OPSTARTEN...10 HET BEGINSCHERM VAN FUNDELS...10 Een abonnement activeren...12 INSTELLINGEN...13 Beheer...13 Configuratie...15

Nadere informatie

Handleiding CONTENTS

Handleiding CONTENTS HANDLEIDING CONTENTS HANDLEIDING... 1 FUNDELS INSTALLEREN... 3 HET PROGRAMMA VOOR HET EERST OPSTARTEN...10 HET BEGINSCHERM VAN FUNDELS...10 Fundels activeren...12 INSTELLINGEN...13 Beheer...13 Configuratie...14

Nadere informatie

5) Accepteer de licentievoorwaarden. Volgende. Handleiding HotPotatoes (downloaden)

5) Accepteer de licentievoorwaarden. Volgende. Handleiding HotPotatoes (downloaden) Handleiding HotPotatoes (downloaden) 5) Accepteer de licentievoorwaarden. Volgende. 1) Ga naar de website http://hotpot.uvic.ca 2) Downloads: klik de gewenste versie aan. 3) Selecteer de gewenste taal.

Nadere informatie

Downloaden & installeren. BankingTools Cashflow v4.2

Downloaden & installeren. BankingTools Cashflow v4.2 BankingTools Cashflow v4.2 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina s per vel

Nadere informatie

Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten.

Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten. SAMENVATTING HOOFDSTUK 3 Snelkoppelingen maken en verwijderen Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten. Een snelkoppeling herken je aan. Bij installatie van een

Nadere informatie

Maak met Alinea een foto van je tekstdocument of importeer foto s om direct voor te lezen. Een boek, een cursus of een artikel. Het kan allemaal!

Maak met Alinea een foto van je tekstdocument of importeer foto s om direct voor te lezen. Een boek, een cursus of een artikel. Het kan allemaal! Fotografeer en lees Maak met Alinea een foto van je tekstdocument of importeer foto s om direct voor te lezen. Een boek, een cursus of een artikel. Het kan allemaal! De app herkent de tekst en maakt er

Nadere informatie

Digitale Fundels in de bib

Digitale Fundels in de bib Digitale Fundels in de bib Digitale Fundels in de bib Deze gebruiksaanwijzing is geoptimaliseerd voor het lezen op een scherm. Je kunt deze gebruiksaanwijzing printen, maar het is mogelijk dat hierdoor

Nadere informatie

Fundels handleiding voor thuis

Fundels handleiding voor thuis Fundels handleiding voor thuis Inhoudstafel 1 Met Fundels aan de slag 4 1.1 Wat is Fundels? 4 1.2 Wat biedt Fundels? 4 1.2.1 Fundels thuis 4 1.3 Inhoud en uitpakken 4 1.3.1 Fundels-rugzak 4 1.3.2 Fundels-lezer

Nadere informatie

Handleiding schermen VAC. Principe:

Handleiding schermen VAC. Principe: Handleiding schermen VAC Principe: Het scherm speelt elke powerpoint presentatie af die op een pendrive (USB stick) staat. De enige voorwaarde is dat de presentatie presentatie.ppt is genoemd. De pendrive

Nadere informatie

Samen op zoek naar proeven

Samen op zoek naar proeven Samen op zoek naar proeven De handleiding Jens Vanhouwaert jens@vanhouwaert.be 1 Inhoudsopgave 1 Handleiding... 4 1.1 De website... 4 1.2 Algemene werking... 4 1.3 Download de databank... 4 1.3.1 Internet

Nadere informatie

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur HANDLEIDING CAMERASYSTEEM Korte inhoud: 1. Java Installeren 2. Software Installeren. 3. Software gebruik 1. Java Installeren: Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur firefox of internet explorer

Nadere informatie

Aanmelden op het Office 365 portaal

Aanmelden op het Office 365 portaal Aanmelden op het Office 365 portaal Met bovenstaande accountgegevens kan je je aanmelden op het Office 365 portaal op http://portal.office.com In het bovenste tekstveld vul je jouw gebruikersnaam in. Vergeet

Nadere informatie

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers PICASA FOTOBEWERKING Een handleiding 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl PICASA C O M P

Nadere informatie

UNetbootin downloaden en gebruiken.

UNetbootin downloaden en gebruiken. 1 UNetbootin downloaden en gebruiken. Download het programma UNetbootin van deze link: http://unetbootin.sourceforge.net/ Klik op de blauwe knop Download (for Windows) zie afbeelding Opslaan in de map

Nadere informatie

Handleiding publiekspc s

Handleiding publiekspc s Handleiding publiekspc s 1. Wat zit waar? Figuur 1: beginscherm Hierboven ziet u een afbeelding van het beginscherm. Zonder in te loggen heeft u toegang tot een aantal gratis sites zoals de website en

Nadere informatie

Microsoft PowerPoint is een programma om presentaties en diavoorstellingen te maken.

Microsoft PowerPoint is een programma om presentaties en diavoorstellingen te maken. POWERPOINT WAT IS POWERPOINT Microsoft PowerPoint is een programma om presentaties en diavoorstellingen te maken. WAAROM POWERPOINT Het wordt gebruikt om mensen te informeren en animeren door middel van

Nadere informatie

Handleiding voor de installatie van Robobridge

Handleiding voor de installatie van Robobridge Handleiding voor de installatie van Robobridge Dit is de weg die ik gevolg heb. Mijn computer draait op het besturingssysteem Windows XP(32bits). Bij andere systemen kunnen kleine verschillen voorkomen.

Nadere informatie

Visitaal Pictogrammen Postbus AD Amsterdam tel Handleiding PictoSerie 1.

Visitaal Pictogrammen Postbus AD Amsterdam tel Handleiding PictoSerie 1. Visitaal Pictogrammen Postbus 184 1000 AD Amsterdam tel 020-6678618 www.visitaal.nl contact@visitaal.nl Handleiding PictoSerie 1.0 inhoud handleiding PictoSerie 1. introductie... 1 2. over deze handleiding...

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Oefenboek voor groepen. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Oefenboek voor groepen. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Oefenboek voor groepen Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Zoeken in de cd rom Oefenboek voor groepen 5 1. Zoekopdracht 5 2. Geavanceerde

Nadere informatie

Vragentrein: toets maken met multiple choice vragen.

Vragentrein: toets maken met multiple choice vragen. Vragentrein: toets maken met multiple choice vragen. Hoe kan ik mijn leerlingen een toets laten afnemen op de pc differentiatie inbouwenn Stap 1: Open de leraarskamer van Vragentrein: (Deze vind je in

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

7.1. Hoe kan ik eerste documenten maken en ordenen?

7.1. Hoe kan ik eerste documenten maken en ordenen? 7.1. Hoe kan ik eerste documenten maken en ordenen? Inhoud 1. Ik zorg voor een vast beginscherm en stel de taakbalk in. 2. Ik maak en orden mappen. 3. Ik maak een snelkoppeling Word in de taakbalk. 4.

Nadere informatie

Foto s importeren in Windows 10

Foto s importeren in Windows 10 Foto s importeren in Windows 10 Verbind de camera/tablet/telefoon met de computer d.m.v. een usb kabeltje of stop de geheugenkaart in de kaartlezer. U ziet het volgende venstertje (onderin of bovenaan

Nadere informatie

Handleiding VirtualBox

Handleiding VirtualBox Pagina 1 van 18 Handleiding VirtualBox Inhoud 1) Wat is VirtualBox?... 2 2) Installatie... 2 3) Schermopbouw VirtualBox... 6 4) Downloaden van Linux ISO... 7 5) Virtuele Machine aanmaken... 7 6) Besturingssysteem

Nadere informatie

Installatie procedure Wis@d

Installatie procedure Wis@d Installatie procedure Wis@d Voorbereiding: Om een nieuwe installatie van wisa uit te voeren moet u de bestaande versie verwijderen! Dat doet u door via het configuratie scherm het programma Cwisadmin te

Nadere informatie

Inhoudstafel. 1. Pictoselector installeren en updaten. 2. Een nieuw pictoblad maken. 3. Geef het blad een titel. 4. Zoek picto s

Inhoudstafel. 1. Pictoselector installeren en updaten. 2. Een nieuw pictoblad maken. 3. Geef het blad een titel. 4. Zoek picto s Inhoudstafel 1. Pictoselector installeren en updaten 2. Een nieuw pictoblad maken 3. Geef het blad een titel 4. Zoek picto s 4.1 Selecteer pictogrammendatabanken 4.2 Voeg een picto in 4.3 Omschrijving

Nadere informatie

Welkom bij de handleiding van emule, een programma om te downloaden het P2P (peer to peer) netwerk.

Welkom bij de handleiding van emule, een programma om te downloaden het P2P (peer to peer) netwerk. Emule handleiding Welkom bij de handleiding van emule, een programma om te downloaden het P2P (peer to peer) netwerk. Wat komt er aan bod deze handleiding? Inleiding Voor en na-delen van het programma

Nadere informatie

Ledenlijsten + etiketten maken

Ledenlijsten + etiketten maken Ledenlijsten + etiketten maken Eerst wordt uitgelegd hoe je een ledenlijst (van alle clubleden of leden per lesjaar) kan opvragen en bewerken en nadien hoe je met deze lijst etiketten kan maken. De ledenlijst

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan...

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan... Handleiding Picasa Inleiding... 2 Verwijderen, verplaatsen en hernoemen... 2 Opzoeken... 2 Importeren... 3 Selecties maken... 3 Opslaan... 3 Markeren... 3 Bewerken... 3 Diavoorstelling... 4 Collage...

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

Etiketten maken en Printen.

Etiketten maken en Printen. Etiketten maken en Printen. Klik op het tabblad verzendlijsten Het onderstaande venster verschijnt nu, Klik nu op afdruk samenvoegen Nu komt het hiernaast staande venster klik nu op Stapsgewijze wizard

Nadere informatie

Vragentrein Multiple-Choice toets

Vragentrein Multiple-Choice toets Vragentrein Multiple-Choice toets 1. Starten met vragentrein. Vragentrein is een gratis programma dat geïnstalleerd moet worden. Je kan het op een enkele pc draaien, maar het kan ook servergestuurd. Hiervoor

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave. Legal Insolve Update handleiding 1. Licentiebestand... vernieuwen 2008 KSU

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave. Legal Insolve Update handleiding 1. Licentiebestand... vernieuwen 2008 KSU Inhoudsopgave I Inhoudsopgave Legal Insolve Update handleiding 1 Voordat u begint... 1 Update downloaden... 1 Update installeren... 3 Update herstellen... 5 Licentiebestand... vernieuwen 7 Licentie activeren...

Nadere informatie

Handleiding muziek spelen van een tablet.

Handleiding muziek spelen van een tablet. Handleiding muziek spelen van een tablet. Wat heb je nodig: een tablet minimum 8.4 groot (8.4, 9.7, 10.1, 105, 11.6, 12.2 13.3 zijn geschikt) Wanneer je die nog moet aanschaffen kan ik wel raad geven na

Nadere informatie

Handleiding. Maak gemakkelijk een fotoboek

Handleiding. Maak gemakkelijk een fotoboek Handleiding Maak gemakkelijk een fotoboek In deze handleiding voor de software van FotoboekShop.nl worden alle stukjes met behulp van afbeeldingen overzichtelijk uitgelegd, zodat je stap voor stap je fotoproduct

Nadere informatie

Windows Movie Maker opstarten: Start het programma op via Start > Alle programma s > Applicaties > Audio en video > Movie Maker.

Windows Movie Maker opstarten: Start het programma op via Start > Alle programma s > Applicaties > Audio en video > Movie Maker. Handleiding Movie Maker Maak een map aan op je G-schijf en zet daarin de bestanden die je gaat gebruiken. Let op: Filmbestanden zijn meestal erg groot. Als je niet genoeg ruimte hebt op je G-schijf (totaal

Nadere informatie

Aan de slag met Search and Recover

Aan de slag met Search and Recover Aan de slag met Search and Recover Deze handleiding behandelt het volgende: 1. Systeemeisen 2. Installatie van de downloadversie 3. Licentie- en installatieproblemen oplossen 4. Aan de slag met Search

Nadere informatie

Files\Content.Outlook\J0T7FZQ8\Handleiding extra beveiligen certificaat.docx

Files\Content.Outlook\J0T7FZQ8\Handleiding extra beveiligen certificaat.docx Back-up maken van uw certificaat Open Internet Explorer en kies rechts bovenin voor het menu Extra. Ga vervolgens naar Internetopties (onderste) en klik in het venster wat geopend wordt op het tabblad

Nadere informatie

Inleiding. Instellingen. Agendamodule

Inleiding. Instellingen. Agendamodule Inleiding Instellingen Agendamodule Inhoudsopgave 1. Starten in Omniwize 2 a) opstarten en inloggen 2 b) mijn profiel wijzigen (enkel nodig bij eerste gebruik) 2 2. Een kleine rondleiding door het programma

Nadere informatie

Installatie Mplus Touch Screen Kassa

Installatie Mplus Touch Screen Kassa Installatie Mplus Touch Screen Kassa Deze handleiding beschrijft de installatie van Mplus Touch Screen Kassa en de installatie van Mplus Touch Screen Kassa Update. Index Hoofdstuk 1 - Downloaden van de

Nadere informatie

Installatie-instructie AccountView 9.3 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor BKB en computerboekhouden

Installatie-instructie AccountView 9.3 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor BKB en computerboekhouden LICENTIE ACCOUNTVIEW 9.3 - NOI Installatie-instructie AccountView 9.3 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor BKB en computerboekhouden 02-2014 Om AccountView 9.3 van Visma Software te installeren

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 augustus 2018 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 augustus 2018 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Peridos Handleiding uitslagen combinatietest

Peridos Handleiding uitslagen combinatietest Peridos Handleiding uitslagen combinatietest Plaats: Utrecht Datum: 18-09-2017 Auteur: Landelijk functioneel beheer Peridos Versie: 2.0 1. Inleiding Peridos ondersteunt de digitale labworkflow voor de

Nadere informatie

Gratis films downloaden van het internet Een volledige gebruiksaanwijzing van A tot Z

Gratis films downloaden van het internet Een volledige gebruiksaanwijzing van A tot Z Gratis films downloaden van het internet Een volledige gebruiksaanwijzing van A tot Z www.filmsgratisdownloaden.be Inhoudstabel: BitTorrent - Inleiding... 3 Het downloaden van de beste Torrent software...

Nadere informatie

HANDLEIDING Live Movie Maker

HANDLEIDING Live Movie Maker HANDLEIDING Live Movie Maker Inhoudsopgave Movie Maker downloaden. 4 Aan de slag 6 3 Video bewerking 7 3. Video s besnijden 7 3. Overgangen toevoegen 8 3.3 Titels toevoegen 0 3.4 Aftiteling toevoegen 3.5

Nadere informatie

Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen

Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen Een foto, ergens op uw computer Open een de map van bestanden voor de website, of maak deze eerst aan. Open de te gebruiken foto met het volgende

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Windows 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Windows 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Windows computer,

Nadere informatie

inex Client Quicksheet

inex Client Quicksheet inex Client Quicksheet Installeren Klik op het icoon StandardSetup. Het volgende scherm verschijnt: Klik op Next. Selecteer Client en klik op Next. Kies eventueel in welke map inex geïnstalleerd mag worden

Nadere informatie

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Inleiding... 4 1. Installatie Windows XP/Vista/7/2000/2003 of 2008... 5 2. Backupset maken... 11 3. Extra Backupset

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Inhoud Inleiding... 2 1. Image Manager hoofdscherm...3 1.1 Onderdelen van het venster...3 1.2 Het scherm veranderen...3 1.2.1

Nadere informatie

a. Een korte opdracht bevatten. b. Een link naar een dia met een langere opdracht bevatten c. Een link naar een website bevatten.

a. Een korte opdracht bevatten. b. Een link naar een dia met een langere opdracht bevatten c. Een link naar een website bevatten. Handleiding bij het het DigiTakenbord voor eerste graad en kleuters. Het digitakenbord is gebasseerd op het metromodel. Het metromodel is een model waarmee kinderen zelfstandig aan de slag kunnen. Doel

Nadere informatie

Beknopte handleiding Sprint

Beknopte handleiding Sprint Beknopte handleiding Sprint Sprint helpt kinderen, jongeren en volwassenen met lees-, schrijf- en spellingsproblemen, zoals dyslexie 1 Algemene info Dit is een beknopte handleiding in functie van. de Sprinto

Nadere informatie

HANDLEIDING POWERPOINT 2010

HANDLEIDING POWERPOINT 2010 HANDLEIDING POWERPOINT 2010 Ella Wynants & Caroline Nijsmans THOMAS MORE KEMPEN Turnhout Inleiding Dit zijn allerlei handelingen die je vaker zult moeten gebruiken. Je weet al een manier om dit te doen

Nadere informatie

Inhoudstafel A. Downloaden en installeren... 3 Stapsgewijze accountvalidatie van i3annotate... 4 B. Valideren na installatie... 5 C.

Inhoudstafel A. Downloaden en installeren... 3 Stapsgewijze accountvalidatie van i3annotate... 4 B. Valideren na installatie... 5 C. Handleiding Inhoudstafel A. Downloaden en installeren... 3 Stapsgewijze accountvalidatie van i3annotate... 4 B. Valideren na installatie... 5 C. Hoe gebruik ik i3annotate?... 6 i3annotate opstarten...

Nadere informatie

TT-organiser GEBRUIKERSHANDLEIDING

TT-organiser GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Inhoud Inleiding... 2 Een trainingsschema maken... 2 De programma indeling... 2 De trainingsgegevens invullen... 3 Een groep toevoegen... 3 Opwarming... 4 Cooling down... 4 Oefeningen

Nadere informatie

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development Email2Act! Handleiding Versie 1.1 25-3-2015 Inleiding Met de standaardfunctionaliteit van Act! kunt u alleen een e-mail koppelen aan een contact. Met Email2Act! kunt u ook uitgaande en binnenkomende e-mails

Nadere informatie

196 CEWE *)zie einde les

196 CEWE *)zie einde les www.sencomp.nl 196 CEWE *)zie einde les laatst gewijzigd 29 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met CEWE. Deze cursus bestaat uit 5 delen.indien u gekozen heeft voor Hema lees Hemafotoboek

Nadere informatie

Stappenplan Movie Maker

Stappenplan Movie Maker Start Movie Maker op Stappenplan Movie Maker Foto s, filmpjes of muziek importeren Voor je aan de slag kan moet je eerst je filmpje of je foto s importeren naar Movie Maker. Daarvoor klik je op een van

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

Eocortex handleiding voor eindgebruikers

Eocortex handleiding voor eindgebruikers Eocortex handleiding voor eindgebruikers 1. Inloggen 2. Live beelden bekijken a. Grid aanpassen naar wens b. Aantal camera s selecteren c. Maximaliseren van 1 beeld d. Snapshots en quick record 3. Archief

Nadere informatie

Handleiding FileZilla

Handleiding FileZilla Handleiding FileZilla Deze handleiding beschrijft de installatie en configuratie van FileZilla. Met dit programma is het mogelijk om bestanden van uw computer te verplaatsen naar een zogeheten (web)server.

Nadere informatie

Instructieblad. 6.1 PDF-bestand downloaden

Instructieblad. 6.1 PDF-bestand downloaden 6.1 PDF-bestand downloaden PDF-bestand downloaden Als je teksten, foto s of muziek van het internet wil opslaan op je computer, noem je dat downloaden. De teksten, foto s en de muziek noemen we bestanden.

Nadere informatie

Verlofregistratie. Installatie

Verlofregistratie. Installatie Easy Template Gulperberg 63 3453 RW De Meern Tel: 030-232 1092 Fax: 030-2321013 E-mail: info@easytemplate.nl Website: www.easytemplate.nl ABN-AMRO 55 70 72 441 IBAN: NL75ABNA0557072441 BIC: ABNANL2A KVK

Nadere informatie

Act! LinkedContactsUpdater Handleiding

Act! LinkedContactsUpdater Handleiding Act! LinkedContactsUpdater Handleiding Versie 1.1 16-09-2014 Inleiding Al uw contacten in één keer bijwerken met de gekoppelde gegevens van hun bijbehorende bedrijf? Dat kan met Act! LinkedContactsUpdater.

Nadere informatie

1. Installeren Update 2.4.7

1. Installeren Update 2.4.7 1. Installeren Update 2.4.7 De update kan rechtstreeks geïnstalleerd worden vanaf internet. U moet altijd wel MeaFinance afsluiten alvorens de update te draaien Let op: maak voordat u de update uitvoert

Nadere informatie

File: M.Peters / Powerpoint 1

File: M.Peters / Powerpoint 1 PowerPoint 2003. File: M.Peters / Powerpoint 1 Een PowerPoint presentatie maken. Met behulp van een diapresentatie kun je een groep mensen informatie geven over een bepaald onderwerp of product. Een voorbeeld:

Nadere informatie

HANDLEIDING IBAMAFLEX

HANDLEIDING IBAMAFLEX HANDLEIDING IBAMAFLEX Voor docenten Deel 1: registratie examenresultaten Deel 2: naamlijsten en fotolijsten van studenten Deel 3: gegevens en afwezigheden van studenten opzoeken 08/01/2014 Inhoud 1. Elektronisch

Nadere informatie

KORTE HANDLEIDING PIXTON

KORTE HANDLEIDING PIXTON KORTE HANDLEIDING PIXTON 1 INHOUDSOPGAVE 1. Voor je begint... 3 1.1. Inloggen... 3 2.1. Een account aanmaken... 3 2.2. De hoofdbalk... 4 3. Een personage maken... 5 3.1. Een nieuw personage aanmaken...

Nadere informatie

Handleiding De Biedwedstrijd

Handleiding De Biedwedstrijd Handleiding De Biedwedstrijd Auteur: Marcel Hofstede Versie: 2.1 Handleiding Biedwedstrijd (V2.1) Blz. 1 van 11 INHOUDSOPGAVE Programma Biedwedstrijd...3 1. Installatie en opstarten van het programma...3

Nadere informatie

Dave Quick Install Windows

Dave Quick Install Windows Dave Quick Install Windows Deze handleiding legt u in enkele stappen uit hoe u Dave op uw computer kan installeren zonder de uitgebreide handleiding te moeten lezen. Deze handleiding is bedoeld voor de

Nadere informatie

em Client Mailprogramma

em Client Mailprogramma em Client Mailprogramma Omdat Windows Live Mail (WLM) na 10 januari 2017 niet meer door Microsoft wordt ondersteund (er komen geen veiligheidsupdates meer uit) is het verstandig om over te stappen op een

Nadere informatie

Om paint te openen volgen we dezelfde weg als bij de rekenmachine:

Om paint te openen volgen we dezelfde weg als bij de rekenmachine: Paint is een éénvoudig tekenprogramma. Vele functies hiervan komen later terug bij diverse foto- en tekenprogramma s. Om paint te openen volgen we dezelfde weg als bij de rekenmachine: rechtbovenaan zoeken

Nadere informatie

Handleiding GfK Digital Trends voor Android en ios... 2 Voor deelname aan GfK Digital Trends voor ios is het volgende nodig... 2

Handleiding GfK Digital Trends voor Android en ios... 2 Voor deelname aan GfK Digital Trends voor ios is het volgende nodig... 2 Inhoud Handleiding GfK Digital Trends voor Android en ios... 2 Voor deelname aan GfK Digital Trends voor Android is het volgende nodig... 2 Voor deelname aan GfK Digital Trends voor ios is het volgende

Nadere informatie

Log in op www.knooppunt.net, ga naar Lesmateriaal, open je e-boek en de aantekeningenlaag voor de klas.

Log in op www.knooppunt.net, ga naar Lesmateriaal, open je e-boek en de aantekeningenlaag voor de klas. Een e-boek is een digitale versie van het leerboek, werkboek of leerwerkboek voor leerlingen. Meestal bestaat een e-boek uit een combinatie van enkele digitale boeken die samen horen. In deze module gaan

Nadere informatie

1 1: Algemene informatie

1 1: Algemene informatie 0 INHOUDSOPGAVE 1. Algemene informatie 2. Leerlingen-programma 3. Docenten-programma Algemene setup toetsen Overzicht uitleningen Producten Toets en Resultaten Barcodes 0-1 1 1: Algemene informatie Met

Nadere informatie

Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde).

Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT

Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT Plaats: Utrecht Datum: 18-09-2017 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.1 1. Inleiding Peridos ondersteunt de digitale labworkflow voor de NIPT.

Nadere informatie

Cloud Backup Handleiding

Cloud Backup Handleiding Cloud Backup Handleiding 1 Cloud Backup handleiding In deze handleiding zullen we stap voor stap uitleggen hoe u Cloud Backup kunt installeren, backups kunt maken en terugzetten. Met het Backup programma

Nadere informatie

Instructies voor het downloaden van nieuwsbulletins

Instructies voor het downloaden van nieuwsbulletins Instructies voor het downloaden van nieuwsbulletins Inleiding Met het RTV AudioDownload Tool kan ieder uur het laatste nieuwsbulletin worden gedownload en beschikbaar worden gesteld voor de omroep automatisering

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Image Manager hoofdscherm... 2 1.1 Onderdelen van het venster... 2 1.2 Het scherm veranderen... 2 1.3 Een andere

Nadere informatie

Wiskunde en ICT 1. Met het lettertype wiskunde.ttf kan je onderstaande wiskundige symbolen invoegen.

Wiskunde en ICT 1. Met het lettertype wiskunde.ttf kan je onderstaande wiskundige symbolen invoegen. Vergelijkingseditor 2010 Wiskunde Module 1a Wiskunde en ICT 1 WISKUNDE EN ICT Tijdens de lessen wiskunde op deze hogeschool met de laptop moet je ook voor wiskunde de laptop zinvol gebruiken. Dat dit niet

Nadere informatie

Handleiding Informat. v1.0

Handleiding Informat. v1.0 Handleiding Informat v1.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Afspraken... 3 2. Aanmelden... 3 3. Afwezigheden invullen... 5 3.1 Afwezigheden code Z, B, R, D... 5 3.1.1 Inbrengen... 5 3.1.2 Wijzigen...

Nadere informatie

Inhoud. PROGRAMMA DOWNLOADEN www.albumcollectie.nl 3. PROJECTKEUZE Nieuw project / updates 4 Productgroepen 5 Projectkeuze 6

Inhoud. PROGRAMMA DOWNLOADEN www.albumcollectie.nl 3. PROJECTKEUZE Nieuw project / updates 4 Productgroepen 5 Projectkeuze 6 HANDLEIDING Inhoud PROGRAMMA DOWNLOADEN www.albumcollectie.nl 3 PROJECTKEUZE Nieuw project / updates 4 Productgroepen 5 Projectkeuze 6 HET ONTWERP PROGRAMMA Foto s uploaden 7 Paginastijlen / maskers /

Nadere informatie

Installatie UZI-kaartlezer

Installatie UZI-kaartlezer Installatie UZI-kaartlezer 1 Handleiding installatie UZI-kaartlezer Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van de UZI-kaartlezer. De installatie duurt ongeveer 10 minuten, als u alle onderdelen

Nadere informatie

Technische handleiding database ontslagmanagement

Technische handleiding database ontslagmanagement Technische handleiding database ontslagmanagement 1. Het databasevenster De database opent u door te dubbelklikken 1 op het Access-icoon Ontslagmanagement.lnk Mogelijk krijgt u eerst één of meerdere vensters

Nadere informatie

Gebruikershandleiding NEDERLANDS

Gebruikershandleiding NEDERLANDS NEDERLANDS Inclusief DVD met demoversies van: - Zoomtext Magnifier/ScreenReader - Zoomtext Magnifier - SuperNova Access Suite - SuperNova Reader Magnifier - SuperNova Magnifier Gebruikershandleiding KOBA

Nadere informatie

Opdracht 1 : Een eerste werkblad

Opdracht 1 : Een eerste werkblad De map Mijn documenten Elke Windows-computer is uitgerust met een map Mijn documenten. Deze map is er speciaal om al ons materiaal (tekstbestanden, afbeeldingen, muziekbestanden) in te bewaren zodat we

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows Gold. Pl@nner. Handicom, 2010, Nederland

Handicom. Symbol for Windows Gold. Pl@nner. Handicom, 2010, Nederland Handicom Symbol for Windows Gold Pl@nner Handicom, 2010, Nederland Inhoud 1 Weergaven... 4 1.1 Wisselen tussen RealTime en Plan-modus... 4 1.2 Dag-, Week- en eenvoudige weergave... 4 2 RealTime modus (de

Nadere informatie

1. Instellingen. Voor we starten, nemen we best eens een kijkje bij de instellingen. Klik hiertoe op de knop Instellingen aanpassen.

1. Instellingen. Voor we starten, nemen we best eens een kijkje bij de instellingen. Klik hiertoe op de knop Instellingen aanpassen. 1. Instellingen Voor we starten, nemen we best eens een kijkje bij de instellingen. Klik hiertoe op de knop Instellingen aanpassen. Klik de items aan en aan de rechterkant verschijnen de verschillende

Nadere informatie

INSTALLATIE IN PRINT INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate In Print

INSTALLATIE IN PRINT INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate In Print AAN DE SLAG INSTALLATIE In deze handleiding worden de stappen besproken die doorlopen worden bij het installeren van de volledige versie Communicate In Print LET OP! WANNEER U EERDER EEN VERSIE VAN IN

Nadere informatie

De Leerkrachtassistent bestaat uit twee onderdelen: het Digimenu en de Modellentool. Het programma opent in het Digimenu.

De Leerkrachtassistent bestaat uit twee onderdelen: het Digimenu en de Modellentool. Het programma opent in het Digimenu. Gebruikershandleiding Leerkrachtassistent Wizwijs De Leerkrachtassistent Wizwijs is software voor het digitale schoolbord. Met dit programma kunt u uw rekenlessen efficiënt organiseren en aantrekkelijker

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

Deel 1: PowerPoint Basis

Deel 1: PowerPoint Basis Deel 1: PowerPoint Basis De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen 1 Deel 1 PowerPoint Basis

Nadere informatie

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail Live Mail Windows Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima programma

Nadere informatie

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen?

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hiervoor moeten twee taken uitgevoerd worden. De schermafdruk maken De schermafdruk op het forum plaatsen. I. Een schermafdruk maken: Om een schermafdruk te maken

Nadere informatie

Dave Quick Install MacOS X

Dave Quick Install MacOS X Dave Quick Install MacOS X Deze handleiding legt u in enkele stappen uit hoe u Dave op uw computer kan installeren zonder de uitgebreide handleiding te moeten lezen. Deze handleiding is bedoeld voor de

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Downloaden & installeren. BankingTools Cashflow v5.1

Downloaden & installeren. BankingTools Cashflow v5.1 Downloaden & installeren BankingTools Cashflow v5.1 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie

Nadere informatie