De Paraplu Zeist Stichting voor gespecialiseerd educatief en recreatief werk Jaarverslag 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Paraplu Zeist Stichting voor gespecialiseerd educatief en recreatief werk Jaarverslag 2016"

Transcriptie

1 De Paraplu Zeist Stichting voor gespecialiseerd educatief en recreatief werk Jaarverslag 2016

2 Secretariaat bestuur: Ivar van Teylingen of Coördinatoren: Ingrid van Hoevelaak en Daphne Koman

3 Jaarverslag 2016 Stichting De Paraplu Zeist is een stichting voor gespecialiseerd educatief en recreatief werk. Voor mensen met een verstandelijke beperking verzorgt De Paraplu al meer dan 45 jaar activiteiten op het gebied van vorming en ontspanning. Deze activiteiten worden begeleid door gespecialiseerde vrijwilligers. Inleiding Voor De Paraplu was 2016 een jaar van gecontroleerde groei. Wij hebben nog nooit zo veel deelnemers mogen begroeten. Ook veel nieuwe en jonge cursisten wisten de weg naar De Paraplu te vinden. Dat is ook nodig omdat een aantal van onze deelnemers de leeftijd bereiken dat natuurlijk verloop een onvermijdelijk gegeven wordt. De Paraplu zit niet stil. Steeds worden nieuwe initiatieven genomen om een zo interessant en prikkelend mogelijk aanbod te houden. Onze deelnemers vormen een kwetsbare groep in onze samenleving. Het is van het grootste belang dat het bestuur en alle medewerkers van De Paraplu zich hiervan bewust zijn: het bestuur om de kaders aan te geven en de medewerkers dienen empathisch en met respect om te gaan met de verschillende persoonlijkheden die onze cursisten zijn en de mogelijkheden die zij hebben. Velen van onze medewerkers hebben een jarenlange ervaring in de begeleiding van de doelgroep, waardoor een constante kwaliteit van onze activiteiten gewaarborgd is. Veiligheid en geborgenheid staat hoog in het vaandel. Kernfunctie en werkgebied De Paraplu organiseert activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking vanaf 16 jaar uit Zeist en directe omgeving. De Paraplu vindt het belangrijk dat de deelnemers, met behulp van de begeleiders, met enige regelmaat, zelf aangeven welke activiteiten zij het meest op prijs stellen. De stichting probeert met haar aanbod zo goed mogelijk op de kenbaar gemaakte wensen en behoeften aan te sluiten. Dat aanbod hield in het verslagjaar in, dat de deelnemers aan de Paraplu-activiteiten aan een breed scala van activiteiten konden deelnemen. Ontmoeting en gezelligheid zijn sleutelwoorden bij De Paraplu, maar onze cursussen bieden een belangrijke bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling en kennisvergaring. Onze deelnemers vergroten hun sociale netwerk, zo wordt sociaal isolement voorkomen. Veel van de deelnemers komen al vele jaren met groot plezier bij De Paraplu. Conform hetgeen in de statuten is vastgelegd, heeft de stichting de gemeente Zeist als werkgebied. Er komt een beperkt aantal deelnemers uit omliggende gemeenten.

4 Kernactiviteiten en nadere typering De kernactiviteiten van de Stichting De Paraplu zijn vrijetijdsactiviteiten, die de stichting in de periode september t/m mei in De School voor Praktijkonderwijs aan de Laan van Eikenstein in Zeist organiseert. Daarbij worden aan de deelnemers buiten alle schoolvakanties iedere dinsdag- en donderdagavond diverse educatieve en recreatieve activiteiten aangeboden. Deze activiteiten worden door vrijwilligers begeleid. Een aantal vrijwilligers heeft ervaring in het (gespecialiseerde) onderwijs. In het verslagjaar 2016 werden de volgende activiteiten aangeboden: Sporten zaalvoetbal, basketbal en badminton Muziek maken in groepsverband op 2 niveaus, De Tornado s en de Notenkrakers, met optredens bij bijzondere activiteiten binnen De Paraplu, maar ook daarbuiten. De Tornado s - onze muziekgroep o.l.v. Rina Kruis, steelt menig hart. De Tornado s worden regelmatig uitgenodigd voor een concert of een muzikale bijdrage. Klussen in en om het huis, met onder meer sleutelen aan fietsen en brommers Koken een beetje theorie en vooral veel praktijk koken, bakken, opeten en daarna natuurlijk afwassen Dansen erg populair en oefening baart kunst; deelnemers krijgen moeilijke stijldanspassen goed onder de knie Handwerken breien, borduren, haken naar de individuele wens van de deelnemer of in groepsverband Houtbewerking timmeren, zagen, schuren, schroeven, maar ook het schilderen en aflakken Creativiteit en gezelschapsspelen - knippen, plakken sieraden maken, werken met klei, etc. Tekenen en schilderen Dans en sport met de spelcomputer (Wii) Educatieve activiteiten: Nederlands taal, lezen, schrijven Engels eenvoudig Engels, handig op vakantie Engels voor gevorderden Computerles Computerles op de IPad Theater sinds september 2016 een nieuwe activiteit Voor alle activiteiten geldt dat er veel plezier wordt gemaakt en dat tegelijkertijd de deelnemers geprikkeld worden zich te ontwikkelen.

5 Capaciteit: aantal deelnemers en begeleidingsstaf Bij de start van het cursusjaar hadden zich 120 deelnemers ingeschreven voor 166 activiteiten. De deelnemers aan de activiteiten worden bij De Paraplu intensief begeleid. De begeleiding is in de deskundige handen van 2 coördinatoren, 19 activiteitenbegeleiders en 10 assistenten. De meeste begeleiders en assistenten hebben vaak een relevante professionele achtergrond en specifieke Paraplu-ervaring. Bestuur Het bestuur heeft een vast vergaderpatroon van 1 x per maand. De coördinatoren schoven aan bij 5 vergaderingen. Besproken onderwerpen waren de activiteiten en de deelnemers, personele perikelen van de vrijwilligers, communicatie, huisvesting, financiën, BedrijfsHulpVerlening en alle dagelijks voorkomende onderwerpen. Speciale aandacht werd besteed aan de Paraplu-gedragscode. Door publicaties in de nieuwsbrief van De Paraplu en door een apart schrijven werden de vrijwilligers nog eens expliciet gewezen op de kwetsbaarheid van onze deelnemers. Door ondertekening van de gedragscode bevestigden alle vrijwilligers kennisname van deze gedragscode. In dit kader werd ook het VOG-protocol opgesteld. Voor de goede orde wordt aanvullend vermeld, dat het bestuur van De Paraplu uit vrijwilligers bestaat en dat de bestuursleden van de stichting geen enkele vergoeding krijgen, ook geen vergoeding voor gemaakte onkosten (telefoon, gereden kilometers, administratieve kosten, enz.) SAMENSTELLING BESTUUR Het bestuur was eind 2016 als volgt samengesteld: Voorzitter: Secretaris: Penningmeester: Lid: Mevrouw Drs. I.M.L. (Ingrid) van Maarschalkerweerd De heer I.H. (Ivar) van Teylingen De heer G. (Gert) Verbeek Mevrouw S.(Simone) Engelmann

6 Verslag van de coördinator van de dinsdagactiviteiten Bijdrage jaarverslag de Paraplu 2016, coördinator dinsdag was eigenlijk weer een heel gewoon Paraplu -jaar: enthousiaste cursisten, zowel nieuwe als heel trouwe (sommigen al vele jaren); bekende cursussen en bekende activiteitenbegeleiders (de meesten ook al vele jaren); een paar jaarlijks terugkerende extra activiteiten zoals de spelletjesavond, carnaval, sinterklaas, kerstviering en de eindavond. Voor De Paraplu en veel Paraplu-ers heel gewoon. Maar ís het wel zo gewoon? Niet als je kijkt wat De Paraplu met mensen doet. De wisselwerking, en samenwerking, tussen mensen met een beperking, onze cursisten, en mensen zonder beperking, zoals onze activiteitenbegeleiders, is al heel lang heel bijzonder. Hoe bijzonder die wisselwerking en samenwerking zijn en wat dat kan doen voor en met cursisten, is dit jaar heel duidelijk geworden met de start van onze nieuwe cursus theater. De theatergroep is in september gestart als een nieuwe cursus. Verschil met de reguliere cursussen is dat de cursisten of spelers, hier zelf een grote inbreng hebben op de inhoud van de cursus. Vooraf was niet bekend wat er zou gaan gebeuren en hoe dat zou gaan gebeuren. Alles hing en hangt af van de spelers en hun talenten en dat heeft verrassende resultaten opgeleverd. Zo is het verhaal van de Kerstvertelling, de eerste productie, bedacht door een van de cursisten en is ook de rest van de voorstelling, grotendeels ingevuld door de cursisten zelf. Met het werken aan de voorstelling, werken de spelers ook aan zichzelf en aan het verleggen van hun grenzen. Mooiste voorbeeld is daarvoor een lieve, stille, grijze-muizige cursiste, die gedurende de repetities uit haar schulp kruipt en tijdens de voorstelling iedereen verrast als de boze, felle, scheldende buurvrouw. Met deze cursus theater zijn De Paraplu, beide activiteitenbegeleiders en de spelers begonnen aan een avontuurlijke reis door theaterland, waarvan de eindbestemming niet bekend is, maar die leidt langs verborgen talenten, onverwachte persoonlijke ontwikkelingen, super veel plezier en hopelijk heel veel voorstellingen voor medecursisten, familie en kennissen. Een avontuurlijke reis waarbij je je af kunt vragen of het reisgezelschap nu een beperking heeft of juist andere talenten. Ingrid van Hoevelaak.

7 Verslag van de coördinator van de donderdagavond activiteiten Mijn naam is Daphne Koman. Ik ben Mirjam de Jong in mei van dit jaar opgevolgd als coördinator voor de donderdagavond. Gelukkig kon ik de laatste maand van het seizoen gebruiken om mijn collega s en onze deelnemers te leren kennen en mij de Paraplu procedures eigen te maken. Dat was best een pittige uitdaging maar met de hulp van de activiteitenbegeleiders is dat goed gelukt en kunnen we terugkijken op een goede start van het seizoen De cursisten voelen zich er prima bij. De kerstviering was ook bijzonder. Leerlingen van het CLZ, die de kerstviering organiseerden in het kader van hun maatschappelijke stage, beleefden veel plezier aan dit spektakel. Onze deelnemers dragen, onbewust, bij aan de ontwikkeling van deze jonge mensen, voor wie contact met mensen met een beperking vaak niet alledaags is. Het zet aan tot nadenken. Op de donderdag maken we muziek, leren we en spreken we Engels. We doen spelletjes op de Wii, en op de computer. We schilderen, we tekenen. Maar vooral hebben we het naar ons zin, zowel de cursisten als hun maatjes, onze vrijwilligers. Deze wisselwerking van geven en ontvangen, over en weer, maakt de Parapluavonden zo waardevol voor alle betrokkenen. In het begin van mijn werk voor De Paraplu keek ik met veel bewondering naar de vrijwilligers die dit werk al vele jaren met passie en liefde doen. Nu begrijp ik waarom dit mogelijk is: puur plezier. Daphne Koman Beleidsplan Het beleidsplan vormt het richtinggevend kader voor het te voeren beleid. Het in 2007 opgestelde beleidsplan geldt nog steeds als de bestuurlijke leidraad. In het beleidsplan is onder meer vastgelegd, dat met een zekere regelmaat wordt nagegaan hoe het bestaande activiteitenaanbod door de deelnemers wordt gewaardeerd en of zij wellicht andere, nieuwe activiteiten aangeboden zouden willen krijgen. De deelnemers hebben uiteenlopende wensen en behoeften. Stichting De Paraplu probeert daarin te voorzien door een gedifferentieerd aanbod van activiteiten aan te bieden. Het aanbod omvat educatieve activiteiten, het ontwikkelen van praktische vaardigheden en diverse sport- en recreatieve activiteiten. Aan het sociale aspect van de activiteiten werd ook in 2016 veel aandacht besteed. Jaarlijks wordt het beleidsplan tegen het licht gehouden en indien nodig aangepast. Verder participeert De Paraplu in het Zeister netwerk van instellingen en organisaties op het terrein van zorg en welzijn voor mensen met een verstandelijke beperking.

8 Financiering De activiteiten van Stichting De Paraplu Zeist worden gefinancierd door een subsidie van de Gemeente Zeist. Vooral in jaren van veranderende financieringsstructuren in de gezondheidszorg (WMO) is de toekenning van subsidie geen vanzelfsprekendheid. Na de onzekere overgangsjaren waarbij de gemeente Zeist veel taken moest overnemen van de overheid, lijkt het erop dat de betrokken partijen in rustiger vaarwater zijn gekomen. De subsidieaanvraag voor 2016 werd op basis van de aangeleverde toelichting en begroting toegekend. De deelnemers, het bestuur en alle vrijwilligers van De Paraplu zijn daar erg blij mee. De toekenning van de subsidie waarborgt de continuïteit van onze activiteiten voor onze deelnemers, mensen met een verstandelijke beperking. De contacten met de Gemeente Zeist zijn intensief en uitermate opbouwend. Wij stellen de persoonlijke betrokkenheid van de wethouder en de beleidsmedewerker zeer op prijs, zodat we niet alleen op papier maar ook op de werkvloer hebben kunnen laten zien wat wij doen en wat wij bereiken. Naast de subsidie van de gemeente Zeist dragen ook de deelnemers bij aan de financiering van onze stichting. Voor incidentele, grotere uitgaven kunnen wij vaak een beroep doen op plaatselijke maatschappelijk betrokken organisaties, zoals de Van Tellingen-Pul Stichting, de Veenendaal- Both Stichting en de Rotary. Het bestuur van De Paraplu Zeist 7 februari 2017

De Paraplu Zeist Stichting voor gespecialiseerd educatief en recreatief werk Jaarverslag 2017

De Paraplu Zeist Stichting voor gespecialiseerd educatief en recreatief werk Jaarverslag 2017 De Paraplu Zeist Stichting voor gespecialiseerd educatief en recreatief werk Jaarverslag 2017 WWW.DEPARAPLUZEIST.NL Secretariaat bestuur: Ivar van Teylingen 0343 430432 of 06 53690578 Coördinatoren: Ingrid

Nadere informatie

De Paraplu Zeist Stichting voor gespecialiseerd educatief en recreatief werk Jaarverslag 2018

De Paraplu Zeist Stichting voor gespecialiseerd educatief en recreatief werk Jaarverslag 2018 De Paraplu Zeist Stichting voor gespecialiseerd educatief en recreatief werk Jaarverslag 2018 Jaarverslag 2018 Stichting De Paraplu Zeist is een stichting voor gespecialiseerd educatief en recreatief

Nadere informatie

Dagbesteding Bijzonder

Dagbesteding Bijzonder Dagbesteding Bijzonder Bijzonder biedt dagbesteding met een kleinschalig karakter. Hierdoor is er veel tijd voor persoonlijke aandacht, en sta je als mens centraal. De cliënt moet zich hier thuis en beschermd

Nadere informatie

Culturele en Maatschappelijke Vorming. CMV voltijd de opleiding en het werkveld.... van mensen zonder werk ondernemers maakt

Culturele en Maatschappelijke Vorming. CMV voltijd de opleiding en het werkveld.... van mensen zonder werk ondernemers maakt Culturele en Maatschappelijke Vorming CMV voltijd de opleiding en het werkveld... van mensen zonder werk ondernemers maakt Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) voltijd Samenleven in buurt en stad,

Nadere informatie

Cursus - en activiteitenoverzicht Samen doen! Doe je ook mee?

Cursus - en activiteitenoverzicht Samen doen! Doe je ook mee? Cursus - en activiteitenoverzicht 2018 2019 Samen doen! Doe je ook mee? VOORWOORD Hierbij vind je het overzicht van de activiteiten en cursussen in 2018 2019. Welzijn De Meierij organiseert activiteiten

Nadere informatie

Stichting Mag ik meedoen? Beleidsplan 2017

Stichting Mag ik meedoen? Beleidsplan 2017 Stichting Mag ik meedoen? Beleidsplan 2017 Stichting Mag ik meedoen? KvK nummer 66828090 info@magikmeedoen.org IBAN NL72RABO 0375 229 000 1 Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 Doelstelling... 3 Werkzaamheden...

Nadere informatie

Inleiding. Voor u ligt het jaarverslag van Stichting ELF over het jaar 2013.

Inleiding. Voor u ligt het jaarverslag van Stichting ELF over het jaar 2013. Jaarverslag 2013 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van Stichting ELF over het jaar 2013. De stichting Expertise- en Logeercentrum Friesland (ELF) voorziet als organisatie in zorg, begeleiding, ontwikkeling

Nadere informatie

Avondsport. Actief meesporten in een variatie van ploegsporten.

Avondsport. Actief meesporten in een variatie van ploegsporten. Avondsport Domein Omschrijving Doelstelling Methodiek Doelgroep Aantal deelnemers Wanneer Locatie Praktisch Sport & beweging Actief meesporten in een variatie van ploegsporten. Zich op een sportieve manier

Nadere informatie

Voor u ligt het jaarverslag van Stichting ELF over het jaar 2015.

Voor u ligt het jaarverslag van Stichting ELF over het jaar 2015. Jaarverslag 2015 Stichting ELF Jaarverslag 2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van Stichting ELF over het jaar 2015. Stichting Expertise- en Logeercentrum Friesland (ELF) organiseert educatieve

Nadere informatie

Versie mei Beleidsplan

Versie mei Beleidsplan Versie mei 2014 Beleidsplan Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Care4Foundation voor de periode mei 2014 t/m 31 december 2017. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten

Nadere informatie

Informatie Vrijwilligerswerk

Informatie Vrijwilligerswerk Informatie Vrijwilligerswerk 1 Stichting Vrije Tijd en Vorming Midden-Holland Bloemendaalsweg 68 2804 AB Gouda Telefoon 0182 527 566 Fax 0182 532 942 Internet www.vtvmiddenholland.nl E-mail info@vtvmiddenholland.nl

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven:

BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN DOEL VAN DE STICHTING: In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: Het oprichten en in stand houden van een koor onder

Nadere informatie

Er wordt volop gewerkt aan het huis van Thuis.

Er wordt volop gewerkt aan het huis van Thuis. NIEUWSBRIEF #12 Juni 2013 Er wordt volop gewerkt aan het huis van Thuis. Bouw De contouren van de oude boerderij zijn weer zichtbaar. Een terugblik van de afgelopen 3 maanden. De oude stenen van de boerderij

Nadere informatie

Informatie Vrijwilligerswerk

Informatie Vrijwilligerswerk Bloemendaalsweg 68 2804 AB Gouda Telefoon 0182 527 566 Fax 0182 532 942 Internet www.deklupgouda.nl E-mail info@deklupgouda.nl Informatie Vrijwilligerswerk Welkom bij De Klup Om wat voor reden dan ook

Nadere informatie

Onderzoek Behoefte aan Vrije tijdsbesteding

Onderzoek Behoefte aan Vrije tijdsbesteding Onderzoek Behoefte aan Vrije tijdsbesteding Inleiding MEE IJsseloevers heeft onderzoek gedaan naar de vrije tijdsbesteding van mensen met een beperking of chronische aandoening en de behoeften die zij

Nadere informatie

Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij

Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij 2017-2018 26-6-2017 Naam cursus/activiteit Locatie Cursustijd Duur Periode Start Schijndel - beweging + 20% Dru yoga maakt gebruik van toegankelijke,

Nadere informatie

Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij

Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij 2017-2018 4-7-2017 Naam cursus/activiteit Locatie Cursustijd Duur Periode Start Schijndel - beweging + 20% Dru yoga maakt gebruik van toegankelijke,

Nadere informatie

daar dat de centrale cliëntenraad in overleg met de familieverenigingen tot de conclusie kwam, dat er aan beeldvorming en voorlichting gewerkt moest

daar dat de centrale cliëntenraad in overleg met de familieverenigingen tot de conclusie kwam, dat er aan beeldvorming en voorlichting gewerkt moest De Stichting Fonds De Twentse Zorgcentra is ontstaan in de jaren 1980 1990 op initiatief van de toenmalige familievereniging van de LosserHof. De geldstromen van de uitkeringsgerechtigden, die er woonden

Nadere informatie

Workshops! Welkom bij het cursusbureau. Informatie/Contact. Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij: Belangrijk

Workshops! Welkom bij het cursusbureau. Informatie/Contact. Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij: Belangrijk Informatie/Contact Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij: Workshops! Welkom bij het cursusbureau Elk kind heeft talent. Of dat nou dansen, voetballen, acteren, proefjes doen of knutselen is, iedereen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting WAUW

Beleidsplan Stichting WAUW Beleidsplan Stichting WAUW Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een beeld van de activiteiten van Stichting Wauw. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen bij de stichting. Stichting

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting JESPA over 2016

Jaarverslag Stichting JESPA over 2016 Jaarverslag Stichting JESPA over Naast de bekende instuiven op zaterdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur voor de verstandelijk en lichamelijk gehandicapten en daarbij op zaterdagmiddag van 16.00 17.00 uur

Nadere informatie

Meerjaren Beleidsplan Stichting WOON

Meerjaren Beleidsplan Stichting WOON Meerjaren Beleidsplan Stichting WOON definitief Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 2 Visie en missie Stichting WOON... Missie... Visie... Missie Woontrainingshuis Kortgerecht... Visie Woontrainingshuis

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING HELP-US-AUT

JAARVERSLAG 2014 STICHTING HELP-US-AUT JAARVERSLAG 2014 STICHTING HELP-US-AUT Inhoudsopgave INLEIDING... 2 VOORWOORD... 2 Stichting HELP US AUT... 3 Historie... 4 SPONSORING:... 4 GEBEURTENISSEN IN DE AFGELOPEN PERIODE 19-11-2013-31-12-2014:...

Nadere informatie

Gewoon je passie blijven volgen?

Gewoon je passie blijven volgen? Gewoon je passie blijven volgen? Dat vinden wij bijzonder normaal! Activiteiten op maat het gevoel van samen Een persoonlijk programma Activiteiten op maat De dagbestedingsactiviteiten zijn bedoeld voor

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSBELEID Versie april 2017

VRIJWILLIGERSBELEID Versie april 2017 VRIJWILLIGERSBELEID Versie april 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Stichting WelzijnsActiviteiten in het kort 4 2.1 Missie en Visie 2.2 Doelstelling 2.3 Doelgroep 2.4 Dienstverlening 3. Stichting WelzijnsActiviteiten

Nadere informatie

Voor u ligt het beleidsplan voor 2016 van Stichting Roos, organisator van vakanties voor kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking.

Voor u ligt het beleidsplan voor 2016 van Stichting Roos, organisator van vakanties voor kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Inleiding Voor u ligt het beleidsplan voor 2016 van Stichting Roos, organisator van vakanties voor kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. 1. Achtergrond Al in 1967 werden door de

Nadere informatie

BESTE OUDERS EN VERZORGERS,

BESTE OUDERS EN VERZORGERS, Nieuwsbrief 15 BESTE OUDERS EN VERZORGERS, Het is zover: de zomervakantie staat voor de deur! Een moment om terug te kijken en te denken aan alle mooie herinneringen van het afgelopen jaar. Voor mijzelf

Nadere informatie

Van onze vrijwilligers

Van onze vrijwilligers Meld je aan om onze nieuwsbrief per mail te ontvangen via het contact formulier op onze website www.hetbruisnest.nl Van onze vrijwilligers Een indruk van vrijwilligers die zijn gestart met een bijzonder

Nadere informatie

Stichting De Nieuwe Brug

Stichting De Nieuwe Brug M.A. de Ruijterstraat 7 www.denieuwebrug.com 3201 CK Spijkenisse 0181 611096 / 06 42826465 Vrijblijvend komen kijken Informatie: bij onze activiteiten is altijd gre.wiechmann@gmail.com mogelijk. De Stichting

Nadere informatie

Waar zijn we naar op zoek: Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om in de bediening te werken.

Waar zijn we naar op zoek: Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om in de bediening te werken. Het Bruisnest is een ontwikkelingsplaats waar mensen zijn of haar kwaliteiten en talenten kan inzetten om zo te groeien naar een plek in de maatschappij. Wil je meer weten ga naar onze website, www.hetbruisnest.nl

Nadere informatie

SUBSIDIE-AANVRAAG WELZIJNSACTIVITEITEN 2013

SUBSIDIE-AANVRAAG WELZIJNSACTIVITEITEN 2013 SUBSIDIE-AANVRAAG WELZIJNSACTIVITEITEN 2013 Aan burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg Hierbij verzoeken wij u in aanmerking te komen voor een subsidie over het kalenderjaar 2013 ten behoeve

Nadere informatie

a. het ondersteunen van lokale initiatieven; ad a. Het ondersteunen van lokale initiatieven ad b. Het Zingen voor je Leven Koor Leiden

a. het ondersteunen van lokale initiatieven; ad a. Het ondersteunen van lokale initiatieven ad b. Het Zingen voor je Leven Koor Leiden BELEIDSPLAN 2015 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN DOEL VAN DE STICHTING: In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: Het oprichten en in stand houden van een koor onder

Nadere informatie

Avondsport. Actief meesporten in een variatie van ploegsporten.

Avondsport. Actief meesporten in een variatie van ploegsporten. Avondsport Domein Omschrijving Doelstelling Methodiek Doelgroep Aantal deelnemers Wanneer Locatie Praktisch Sport & beweging Actief meesporten in een variatie van ploegsporten. Zich op een sportieve manier

Nadere informatie

Dagbesteding & Leer- en Werktrajecten

Dagbesteding & Leer- en Werktrajecten Leekerweide Dagbesteding & Leer- en Werktrajecten Leekerweide geeft kleur aan je dag www.leekerweide.nl Dagbesteding Inhoud Goede dagbesteding geeft zin 3 Atelier De Specht in Enkhuizen 4 De Kolk in Hoogkarspel

Nadere informatie

Januari ma di wo do vr za zo. 1 januari 2 januari 3 januari 4 januari 5 januari 6 januari uur: spelinloop

Januari ma di wo do vr za zo. 1 januari 2 januari 3 januari 4 januari 5 januari 6 januari uur: spelinloop Januari 2019 ma di wo do vr za zo 1 januari 2 januari 3 januari 4 januari 5 januari 6 januari 7 januari Deze week luizencontrole 8 januari 9 januari 10 januari 8.30-9.00 uur: spelinloop groep 2 11 januari

Nadere informatie

Meerjaren Beleidsplan Stichting WOON

Meerjaren Beleidsplan Stichting WOON Meerjaren Beleidsplan Stichting WOON Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 2 Visie en missie Stichting WOON... 2 Missie... 2 Visie... 2 Missie Woontrainingshuis Kortgerecht... 3 Visie Woontrainingshuis Kortgerecht...

Nadere informatie

Informatiebrochure. Sport en vrijetijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. www.spindo.nl

Informatiebrochure. Sport en vrijetijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. www.spindo.nl Informatiebrochure Sport en vrijetijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking www.spindo.nl Wie zijn wij? Stichting SPINDO biedt sport en vrijetijdsbesteding aan mensen met een verstandelijke

Nadere informatie

Stichting Kansvol Jaarverslag 2014

Stichting Kansvol Jaarverslag 2014 Stichting Kansvol Jaarverslag 2014 Inhoud 1. De organisatie p.2 Oprichting Stichting Kansvol Doelstellingen Werkwijze Opstartfase Onderweg naar 2015 2. Activiteiten p.3 Kunstproject met Toevlucht Activiteitenmiddag

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Paardrijden Gehandicapten Deventer/Gorssel e.o.

Beleidsplan. Stichting Paardrijden Gehandicapten Deventer/Gorssel e.o. Beleidsplan Stichting Paardrijden Gehandicapten Deventer/Gorssel e.o. Inhoudsopgave 1. Inleiding a. Waarom paardrijden voor minder validen b. Mogelijkheden voor valide amazones en ruiters 2. Doelstelling

Nadere informatie

Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen. Jaarverslag 2010. Tel: 06-51.45.11.30. Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik

Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen. Jaarverslag 2010. Tel: 06-51.45.11.30. Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Jaarverslag 2010 Tel: 06-51.45.11.30 Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik www.thuissterven.info De inhoudsopgave

Nadere informatie

Beleids- en activiteitenplan 2013-2018

Beleids- en activiteitenplan 2013-2018 Beleids- en activiteitenplan 2013-2018 Inleiding Buurtvereniging Buytenrode is een gezonde vereniging die op 25 augustus 1977 is opgericht; vrijwel direct na oplevering van de nieuwbouw in de wijk Buytenwegh.

Nadere informatie

ACTIVITEITEN EN WERK VOOR MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL

ACTIVITEITEN EN WERK VOOR MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL Ondersteuning bij activiteiten en werk ACTIVITEITEN EN WERK VOOR MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL Voorpagina: Gerben de Gruijl: Jarenlang had ik mij beziggehouden

Nadere informatie

Angela is. gelukkig. hier. Wij dus ook. Hannie, moeder. groeien geluk

Angela is. gelukkig. hier. Wij dus ook. Hannie, moeder. groeien geluk Angela is hier gelukkig. Wij dus ook. Hannie, moeder groeien geluk van 1 GROEIEN VAN GELUK Vakantiefoto s kijken met Rob, met Alex een boekje lezen op de bank, samen met Jeroen naar de sportschool. Al

Nadere informatie

Informatiegids. Voor vrijwilligers bij Reinaerde

Informatiegids. Voor vrijwilligers bij Reinaerde Informatiegids Voor vrijwilligers bij Reinaerde Reinaerde waardeert het dat er veel vrijwilligers binnen de organisatie actief zijn en hecht veel belang aan het vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk heeft

Nadere informatie

Betref: Informatie over vrijwilligersactiviteiten Humanitas Heuvelrug. Zeist, 11 oktober 2016

Betref: Informatie over vrijwilligersactiviteiten Humanitas Heuvelrug. Zeist, 11 oktober 2016 Betref: Informatie over vrijwilligersactiviteiten Humanitas Heuvelrug Zeist, 11 oktober 2016 Geachte leden van de gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug, Humanitas is er voor alle inwoners van uw gemeente

Nadere informatie

Informatiegids. Voor vrijwilligers bij Reinaerde

Informatiegids. Voor vrijwilligers bij Reinaerde Informatiegids Voor vrijwilligers bij Reinaerde Reinaerde waardeert het dat er veel vrijwilligers binnen de organisatie actief zijn en hecht veel belang aan het vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk heeft

Nadere informatie

Programmaboekje 2019 Groepsbegeleiding Jeugd Gronsveld

Programmaboekje 2019 Groepsbegeleiding Jeugd Gronsveld Programmaboekje 2019 Groepsbegeleiding Jeugd Gronsveld Programmaboekje Groepsbegeleiding Jeugd Locatie Gronsveld Dit is het programmaboekje voor de Groepsbegeleiding Jeugd, locatie Gronsveld. In dit boekje

Nadere informatie

DoeMeeWeek 15-19 september

DoeMeeWeek 15-19 september Lokaal Dienstencentrum 6 De Vlaschaard DoeMeeWeek 15-19 september Kom ons hele aanbod gratis uitproberen, een week lang! Tijdens onze DoeMeeWeek, van maandag 15 tot vrijdag 19 september, kan u al onze

Nadere informatie

Vossenjacht KinderBoekenWeek

Vossenjacht KinderBoekenWeek Vossenjacht Kinderboekenweek Vandaag hadden we de afsluitende vossenjacht voor de KBW Kinder Boeken- Week. Gelukkig hebben we de afgelopen week nog een groot aantal aanmeldingen van ouders gehad die deze

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2019 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven:

BELEIDSPLAN 2019 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: BELEIDSPLAN 2019 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN DOEL VAN DE STICHTING: In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: Het oprichten en in stand houden van een koor onder

Nadere informatie

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Seizoen 2012-2013 Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Liefde voor muziek De Zeister Muziekschool is hèt trefpunt voor muziek in Zeist. Iedereen die iets met muziek wil doen - van spelen tot luisteren,

Nadere informatie

BIJLAGE. Bijlage nr. 1. Fiches. Titel initiatief: Caleidoscoop. Initiatiefnemer: GC De Vaartkapoen. Projectomschrijving

BIJLAGE. Bijlage nr. 1. Fiches. Titel initiatief: Caleidoscoop. Initiatiefnemer: GC De Vaartkapoen. Projectomschrijving BIJLAGE Bijlage nr. 1 Fiches Titel initiatief: Caleidoscoop Initiatiefnemer: GC De Vaartkapoen Caleidoscoop is een zelforganisatie die is ingebed in het gemeenschapscentrum. Een 8-tal vrouwelijke, allochtone

Nadere informatie

Aanvraagformulier welzijnssubsidie 2016

Aanvraagformulier welzijnssubsidie 2016 Aanvraagformulier welzijnssubsidie 2016 Activiteiten waarvoor u een welzijnssubsidie aanvraagt De nieuwe koers: eigen kracht eerst! In 2014 heeft de gemeenteraad van Baarle-Nassau nieuw welzijnsbeleid

Nadere informatie

Monitoring Sociale Inclusie via SIT-systeem

Monitoring Sociale Inclusie via SIT-systeem Monitoring Sociale Inclusie via SIT-systeem In dit document bevinden zich twee lijsten. Op onderdeel 2 na, zijn ze identiek. De eerste lijst kan gebruikt worden om te kijken wat iemand kan en doet voor

Nadere informatie

Stichting Protestants Jeugdwerk Maassluis

Stichting Protestants Jeugdwerk Maassluis Stichting Protestants Jeugdwerk Maassluis Voorheen st. Gereformeerde Jeugdraad Maassluis JAARVERSLAG 2017 www.jeugdwerkpknmaassluis.nl Lange Boonestraat 5 3144 CR Maassluis E: info@jeugdwerkpknmaassluis.nl

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2019 Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN... 3 1.1 NAAM INSTELLING, VESTIGINGSPLAATS EN ADRES... 3 1.2 BESTUUR EN PROCEDURES BESTUUR... 3 1.3 DOELOMSCHRIJVING... 3 2. HUIDIGE SITUATIE... 4 2.1 BESTUUR...

Nadere informatie

Stichting Lach voor een Dag. Beleidsplan

Stichting Lach voor een Dag. Beleidsplan Stichting Lach voor een Dag Beleidsplan Inleiding De Stichting Lach voor een Dag werd op 9 juli 2013 opgericht. De aanleiding hiervoor was de wens om structuur en uitbreiding te geven aan bestaande, incidentele

Nadere informatie

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017 Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017 Stichting Present Zuidoost Groningen Postbus 12 9665 ZG Oude Pekela

Nadere informatie

Informatieavond De informatieavond staat op donderdag 10 september gepland.

Informatieavond De informatieavond staat op donderdag 10 september gepland. 150904 Nieuwsbrief 4 september 2015 Beste lezers van onze nieuwsbrief, Het nieuwe schooljaar. Het schooljaar is nu 2 weken oud, weken waarin er veel werd gedaan, ontdekt, geleerd en opgezet. Zowel door

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 06

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 06 HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 29-10-2018 Nummer: 06 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Talentencircuit - BOON zoekt vrijwilligers - Wecycle - Nationaal Schoolontbijt -

Nadere informatie

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK je d r o w r a a d! n a v r e z j i w Judy Menger Directeur Kindcentrum Vroondaal Meester Jelle Ik ben meester Jelle en werk als adjunct-directeur op deze school. Ik ben

Nadere informatie

AGENDA WEEKSLUITING Vrijdag 23 februari (Noord) Maanstenen en Zwerfkeien. Voorjaarsvakantie 26 februari t/m 4 maart.

AGENDA WEEKSLUITING Vrijdag 23 februari (Noord) Maanstenen en Zwerfkeien. Voorjaarsvakantie 26 februari t/m 4 maart. Het Toermalijntje 19-02-2018 2017/2018 nummer 11 AGENDA WEEKSLUITING Vrijdag 23 februari (Noord) Maanstenen en Zwerfkeien. Voorjaarsvakantie 26 februari t/m 4 maart. Rapportgesprekken donderdag 8 maart

Nadere informatie

Grize Lok. Het Goud van Oud zit in de aders van onze herinneringen

Grize Lok. Het Goud van Oud zit in de aders van onze herinneringen Het Goud van Oud zit in de aders van onze herinneringen Grize Lok een podium voor levenswijsheid levenservaring en levensverhalen voor ouderen in verzorgingstehuizen Wie vraagt aan ouderen wat zij kunnen?

Nadere informatie

Informatie Vrijwilligerswerk

Informatie Vrijwilligerswerk Bloemendaalsweg 68 2804 AB Gouda Telefoon 0182 527 566 Fax 0182 532 942 Internet www.deklupgouda.nl E-mail info@deklupgouda.nl Informatie Vrijwilligerswerk Welkom bij De Klup Om wat voor reden dan ook

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. samen spelen + leren = groeien. Een nieuw schooljaar

NIEUWSBRIEF. samen spelen + leren = groeien. Een nieuw schooljaar NIEUWSBRIEF samen spelen + leren = groeien Beste ouder, Een nieuw schooljaar Op het moment dat u dit leest, zit de eerste schoolweek er bijna op. Het was fijn om de afgelopen dagen velen van u te begroeten!

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht Subsidieregeling eenmalige subsidie Woensdrecht Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht Gelet op artikel 160 van de Gemeentewet, de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting Hart van Hoop Beleidsplan 2016-2018 Samen Zijn Verbindt Ons A. Visie en Missie Stichting Hart van Hoop staat voor hoop en verbinding met elkaar. Wij hebben een passie voor mensen en willen dit

Nadere informatie

Alle bestuursleden zijn gezamenlijk bevoegd om besluiten te nemen namens stichting Meridiaan.

Alle bestuursleden zijn gezamenlijk bevoegd om besluiten te nemen namens stichting Meridiaan. Algemene gegevens Stichting Meridiaan Meridiaan 40 3813 AW Amersfoort www.stichtingmeridiaan.nl RSIN 816179281 KvK Inschrijvingsnummer 32116451 Doel Het doel van Stichting Meridiaan kan samengevat worden

Nadere informatie

Hoe gaat het eigenlijk met jou?

Hoe gaat het eigenlijk met jou? Hoe gaat het eigenlijk met jou? Amarins (medewerker) en Debbie (medewerker) vanboeijen.nl Hoe gaat het eigenlijk met jou? Een Goed leven voor cliënten. En Mooi werk voor medewerkers. Met elkaar. Daar staat

Nadere informatie

J A A R V E R S L A G E N J A A R R E K E N I N G. Stichting Activa. Horst

J A A R V E R S L A G E N J A A R R E K E N I N G. Stichting Activa. Horst J A A R V E R S L A G E N J A A R R E K E N I N G 2 0 1 1 Stichting Activa Horst Inhoudsopgave 1. Verslag over het jaar 2011 2. Balans per 31 december 2011 3. Staat van Baten en Lasten over 2011 4. Toelichting

Nadere informatie

WELKOM. Bezoek het inloophuis de Schuilplaats en ervaar de warmte en de gezelligheid!

WELKOM. Bezoek het inloophuis de Schuilplaats en ervaar de warmte en de gezelligheid! WELKOM Bezoek het inloophuis de Schuilplaats en ervaar de warmte en de gezelligheid! Een schuilplaats is een plek waar je je veilig voelt, maar ook een plek waar je jezelf kan zijn. Waar je lekker even

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting TinH (Thuis in Helvoirt) Januari 2017

Beleidsplan Stichting TinH (Thuis in Helvoirt) Januari 2017 Beleidsplan Stichting TinH (Thuis in Helvoirt) Januari 2017 Beleidsplan Stichting TinH (Thuis in Helvoirt) Januari 2017 Ontstaan van Stichting TinH Stichting TinH is opgericht in oktober 2015 door een

Nadere informatie

Straapsels. 6 september 2018

Straapsels. 6 september 2018 6 september 2018 Agenda voor de komende weken Maandag 10 t/m woensdag 12 september: trektocht groep 7 Woensdag 26 september: studieochtend, alle kinderen vrij Dinsdag 2 en donderdag 4 oktober: oudergesprekken

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Toelichting baten. 3. Toelichting lasten

1. Inleiding. 2. Toelichting baten. 3. Toelichting lasten Jaarverslag Stichting Levende mens 2017 En wat vond ik daar ook, maar ook in Rimini? Daar kwamen, in mijn tijd, vele honderdduizenden, veelal jonge mensen samen. Ik vond er een zinderende, vibrerende kerk,

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Dit is de nieuwsbrief van Praktijk de Regenboog. Via regelmatige nieuwsbrieven willen wij u als ouder, collega of andere geïnteresseerde op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Nadere informatie

SUBSIDIE-AANVRAAG WELZIJNSACTIVITEITEN 2013

SUBSIDIE-AANVRAAG WELZIJNSACTIVITEITEN 2013 SUBSIDIE-AANVRAAG WELZIJNSACTIVITEITEN Aan burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg Hierbij verzoeken wij u in aanmerking te komen voor een subsidie over het kalenderjaar ten behoeve van de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Wie heeft er goede ideeën? 5 e jaargang - juli-aug nr. 6-7 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Workshops en ideeën.

NIEUWSBRIEF. Wie heeft er goede ideeën? 5 e jaargang - juli-aug nr. 6-7 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Workshops en ideeën. NIEUWSBRIEF 5 e jaargang - juli-aug. 2017 - nr. 6-7 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Workshops en ideeën. Zowel vanuit de begeleiding als vanuit de deelnemers leven ideeën om workshops te

Nadere informatie

STICHTING DIACONAAL CENTRUM VOOR HET GEVANGENISPASTORAAT. BELEIDSPLAN Van het diaconaal centrum voor het gevangenispastoraat Voor de periode 2014-2016

STICHTING DIACONAAL CENTRUM VOOR HET GEVANGENISPASTORAAT. BELEIDSPLAN Van het diaconaal centrum voor het gevangenispastoraat Voor de periode 2014-2016 STICHTING DIACONAAL CENTRUM VOOR HET GEVANGENISPASTORAAT BELEIDSPLAN Van het diaconaal centrum voor het gevangenispastoraat Voor de periode 2014-2016 Inleiding: De Stichting Diaconaal Centrum voor het

Nadere informatie

Jan Thijs Seinenhof Diever. Verenigingsleven en recreatieve activiteiten

Jan Thijs Seinenhof Diever. Verenigingsleven en recreatieve activiteiten Jan Thijs Seinenhof Diever Verenigingsleven en recreatieve activiteiten 1 2 Geachte meneer, mevrouw, In deze uitgave van Jan Thijs Seinenhof staat beschreven welke mogelijkheden wij bieden voor vrijetijdsbesteding

Nadere informatie

Activiteiten Jaarverslag 2013

Activiteiten Jaarverslag 2013 Activiteiten Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1 Een bezoek van de wethouder 2 Project Kunst en Cohesie 3 Bewonersdag 4 Bijeenkomst met de wijkbewoners 5 Burendag 6 Culturele thee avonden 7 De tafel van één

Nadere informatie

De onweerstaanbare verleiding om van kunst te genieten

De onweerstaanbare verleiding om van kunst te genieten OPEN ACADEMIE LINGEWAARD De onweerstaanbare verleiding om van kunst te genieten Kunst en cultuur zijn essentieel om ons staande te houden BEELDENDE KUNST THEATER FOTO/VIDEO D A N S M U Z I E K Lingewaard,

Nadere informatie

CVD Aanbod Dagbesteding

CVD Aanbod Dagbesteding CVD Aanbod Dagbesteding Waar kunnen we u mee van dienst zijn? Centrum Voor Dienstverlening / www.cvd.nl Voor veel mensen is werk een belangrijk onderdeel in het leven. Wie zich prettig voelt in zijn werk

Nadere informatie

Leekerweide. Vrijwilligers. vrijwilliger zijn bij leekerweide: een vip status

Leekerweide. Vrijwilligers. vrijwilliger zijn bij leekerweide: een vip status Leekerweide Vrijwilligers vrijwilliger zijn bij leekerweide: een vip status Weet je wel hoe belangrijk je bent? Heel veel lachen, leven in de brouwerij, kleine dingen koesteren, grote dingen ondernemen,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2, MIDDELLAND COLLEGE, 23 juli 2018

NIEUWSBRIEF 2, MIDDELLAND COLLEGE, 23 juli 2018 Middelland College NIEUWSBRIEF 2, MIDDELLAND COLLEGE, 23 juli 2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), De verbouwing is al een aantal weken gaande, in eerste instantie hebben de bouwers zich gericht op het verwijderen

Nadere informatie

LAETARE-ACTUEEL. Kom op tijd! Februari 2017

LAETARE-ACTUEEL. Kom op tijd! Februari 2017 LAETARE-ACTUEEL Februari 2017 Op tijd Op tijd komen is fijn. Fijn voor uw zoon of dochter, fijn voor de juf of meester en voor de groep. Wij hebben de regel dat kinderen vanaf 8.15 uur welkom zijn. Om

Nadere informatie

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018 Beleidsplan 2018 Definitief Secretariaat: bank: NL02 TRIO 0338 6495 06 KvK nr. 17151409 Inleiding Achtergrond Dagblad Trouw 3 maart 1995: De basis voor de lokale Agenda 21 werd gelegd in 1992 tijdens de

Nadere informatie

Badminton. Sport & beweging

Badminton. Sport & beweging Badminton Doelstelling Praktisch Op dit uur kan er badminton worden gespeeld op elk niveau. Het goed kunnen spelen is absoluut geen vereiste, maar het graag doen is al meer dan voldoende. - actief en zinvol

Nadere informatie

Op cursus met KEI-JONG vzw zeker iets voor jou...!?

Op cursus met KEI-JONG vzw zeker iets voor jou...!? Op cursus met KEI-JONG vzw zeker iets voor jou...!? Op cursus met KEI-JONG vzw is... op stap gaan bijleren nieuwe mensen Bijleren op een plezante manier. Nieuwe dingen uitproberen. Nieuwe mensen leren

Nadere informatie

DAC Hellevoetsluis cluster Langdurende Zorg

DAC Hellevoetsluis cluster Langdurende Zorg DAC Hellevoetsluis cluster Langdurende Zorg informatie voor cliënten Inhoud 1 Inleiding 1 De Brink 2 Aanmelding en opname 2 Behandelteam 3 Behandeling 5 Ontspanning en vrije tijd 6 Rechten tijdens behandeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief februari 2019 Nieuwsbrief februari 2019 Voor je ligt de nieuwsbrief van Gemiva-SVG Groep voor cliënten en/of cliëntvertegenwoordigers. 4 tot 6 keer per jaar verschijnt deze brief. We beginnen met een leuk cliëntenverhaal:

Nadere informatie

INHOUD. Activiteiten 2e kwartaal 2014 De Vlasgaard

INHOUD. Activiteiten 2e kwartaal 2014 De Vlasgaard INHOUD Voorwoord... 2 Voor elk wat wils... 2 Activiteitenaanbod op locatie De Vlasgaard... 4 Activiteitenaanbod i.s.m. andere organisaties... 9 De agenda voor de komende periode... 11 1 VOORWOORD Dit informatieboekje

Nadere informatie

Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015

Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015 Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015 Voorwoord Met trots presenteren wij u het jaarbericht van Mentorschap Haag en Rijn. Het aantal mentoren en cliënten is in 2015 flink gestegen. De behoefte aan

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 FHL Nederland

Jaarverslag 2014 FHL Nederland Jaarverslag 2014 FHL Nederland 1-3-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Bijeenkomsten... 3 2.1 Centra... 3 2.2 Workshops... 3 2.3 Retraite... 3 2.4 Boeken, audio en video... 3 3 Organisatie... 4 3.1

Nadere informatie

Vrijwilliger bij ASVZ

Vrijwilliger bij ASVZ Vrijwilliger bij ASVZ Inhoud Vrijwilligerswerk: leuk en waardevol! 05 Dit is wie we zijn 06 Het verhaal van Ingrid 08 Wat kun je doen bij ASVZ? 10 Het verhaal van José 12 Belangrijke informatie 14 Scholing

Nadere informatie

Beleidsplan Nutsdepartement Middelstum

Beleidsplan Nutsdepartement Middelstum RSIN: 804988079 Beleidsplan Nutsdepartement Middelstum 1.Doelstelling Het departement Middelstum is een vereniging met statuten die zijn opgemaakt d.d. 6 mei 1996. De vereniging stelt zich ten doel, in

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT 2. TERUGBLIK OP HET JAAR 2014 2.1 INTERNE BESTUURLIJKE ORGANISATIE 2.1.1 BESTUUR 2.1.2 COORDINATIE 2.2

Nadere informatie