Beleidsplan A. Huidige missie. B. Uitvoering missie. door Jascha Dikker. De missie van Stichting Alert is volgens de statuten (1991):

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beleidsplan 2013. A. Huidige missie. B. Uitvoering missie. door Jascha Dikker. De missie van Stichting Alert is volgens de statuten (1991):"

Transcriptie

1 Beleidsplan 2013 door Jascha Dikker A. Huidige missie De missie van Stichting Alert is volgens de statuten (1991): Stichting Alert, fonds voor jongerenactiviteiten, stelt zich ten doel de positie van jongeren in en buiten Nederland te verbeteren. Met haar subsidies streeft ze naar bevordering van een fundamentele maatschappijverandering die gericht is op een rechtvaardige verdeling van macht, kennis en kapitaal en een milieuvriendelijke manier van produceren, in tegenstelling tot de huidige maatschappij, respectievelijk samenleving, waarvan de grondslagen gebaseerd zijn op uitbuiting van grote groepen mensen en resulteert in vernietiging van het milieu. B. Uitvoering missie Het Alert Fonds voor Jongeren is een onafhankelijk fonds dat zich ten doel stelt progressieve projecten van, voor en door jongeren te ondersteunen. Het is voor jongeren niet makkelijk een initiatief te ontplooien of een project op te zetten; jongeren worden vaak niet serieus genomen of niet gezien als een serieuze gesprekspartner. Hierdoor krijgen jongeren niet de mogelijkheid mee te beslissen over de wereld waar zij nog het langst gebruik van zullen maken. Alert wil dat jongeren meer gehoord worden, maar denkt ook dat alleen jongeren zélf hiervoor kunnen zorgen. Daarom steunt Alert internationaal, van Groningen tot de Filipijnen van Meppel tot Rio de Janeiro, jongereninitiatieven met kleine subsidies. Hiermee streeft Alert naar fundamentele maatschappijverandering voor én door jongeren. Op de website van Alert ( kunnen jongeren een aanvraagformulier downloaden in het Nederlands, Engels en Spaans. Deze kan via of reguliere post naar de projectadministratie van Alert gestuurd worden. Maandelijks komen de bestuursleden bijeen om de binnengekomen aanvragen te bespreken. Uiterlijk binnen drie maanden na ontvangst van het aanvraagformulier krijgt de aanvrager bericht van het besluit. Het bestuur beoordeelt de projectaanvraag met behulp van bepaalde criteria, bijv. doelgroep (voor en door jongeren), onderwerp (Alert heeft een aantal thema s die ze belangrijk vindt om te ondersteunen), en projectomschrijving (klopt de begroting, zijn de kosten realistisch etc). Voor aanvragen buiten Nederland is het belangrijk dat er een bij Alert bekende en betrouwbare organisatie of persoon (de referent) wordt opgegeven. Bestuursleden kunnen contact opnemen met deze referent om meer informatie over de project aanvrager en diens land en context te vragen. Alert heeft zelf ook een bestand met referenten die altijd geraadpleegd kunnen worden naar aanleiding van projectaanvragen. Wanneer na overleg met de referent blijkt dat organisatie niet betrouwbaar is, dan wordt deze organisatie op een zogenaamde zwarte lijst gezet en heeft dit consequenties voor een eventuele nieuwe aanvraag.

2 Naast de reguliere aanvraag (maximum aan te vragen bedrag: 1.500,-) kunnen jongeren ook een snelverzoek indienen. Snelverzoeken worden door het Dagelijks Bestuur behandeld (maximum aan te vragen bedrag: 250,-) en de aanvrager krijgt binnen twee weken reactie. Nadat het ondersteunde project afgerond is, moeten de aanvragers een financieel en inhoudelijk verslag opsturen naar de projectadministratie (de verantwoording). Deze wordt ook beoordeeld door de bestuursleden tijdens de maandelijkse vergadering. Wanneer een organisatie geen verantwoording opstuurt, heeft dit consequenties voor een eventuele nieuwe aanvraag. C. Thema s & Richtlijnen Voor het nastreven van de missie en het beoordelen van de aanvragen hanteert Alert de hier onder volgende thema s. Een aanvraag dient inhoudelijk bij minimaal een van de thema s aan te sluiten om door het bestuur overwogen te worden. Deze thema s worden elk jaar bij het uitzetten van de koers van het komende jaar beoordeeld op hun actualiteit en relevantie. Voor dit jaar is besloten de thema s als volgt te handhaven. 1. Sociale en Politieke Participatie De verhoudingen in de wereld zijn op sociaal en politiek vlak ongelijk en onrechtvaardig verdeeld. Alert vindt het belangrijk dat jongeren via progressieve jongerenprojecten en activisme van onderaf een bijdrage leveren aan het bloot leggen en verbeteren van deze machtsverhoudingen - op lokaal en mondiaal niveau. Jongeren kunnen zelf beslissen over de wereld waarin zij leven en Alert vindt het belangrijk dat zij hierin gehoord worden. Daarom ondersteunt Alert initiatieven waarin jongeren bijdragen en actief participeren in sociale en politieke processen. Projecten waarin een actieve deelname aan de samenleving centraal staat Projecten waarin jongeren hun stem of mening naar voren kunnen brengen Projecten die de sociale groei/maatschappelijke ontwikkeling van jongeren stimuleren Projecten die jongeren een politiek podium bieden Projecten met een blijvende impact op de samenleving Projecten die hoofdzakelijk gericht zijn op economische participatie Projecten die hoofdzakelijk inkomsten genererende activiteiten ondersteunen 2. Milieu en Duurzaamheid Milieuvervuiling en ongelijke toegang tot de natuurlijke hulpbronnen zijn problemen die nadrukkelijk gevolgen hebben voor jongeren, omdat deze gevolgen vaak pas op langere termijn duidelijk worden. Jongeren worden echter nauwelijks betrokken in de besluitvorming over milieu en duurzame ontwikkeling. Alert vindt het belangrijk dat jongeren het besef uitdragen dat de wereld op duurzame wijze beheerd moet en kan worden. Alert ondersteunt bewustwording en directe actie rond een mens en milieuvriendelijke manier van produceren en natuurbehoud.

3 Projecten die een actieve rol voor jongeren rondom een duurzame samenleving implementeren Projecten die een visie uitdragen over duurzaamheid voor de toekomst Acties als demonstraties, manifestaties en anderssoortige vormen van participatieve bewustwording Projecten waarin een duidelijk multiplier effect plaats vindt Projecten waarbij nieuwe groepen worden blootgesteld aan het onderwerp Projecten tegen kernenergie Onderzoek, als dit het hoofddoel van het project is 3. Emancipatie, Gender, en Seksuele Rechten Onder jongeren bestaan diverse verschillen op basis van onder andere etniciteit, gender en seksuele geaardheid. Alert vindt het belangrijk dat verschillen erkend en gerespecteerd worden. Jongeren mogen niet gepest of gediscrimineerd worden op grond van hun identiteit of achtergrond. Sekseverschillen mogen niet leiden tot verschillen in de mogelijkheden voor en behandeling van jongeren. Meisjes en jonge vrouwen moeten evenveel kansen en mogelijkheden krijgen om zelf beslissingen over hun leven en lichaam te maken als jongens. We vinden het belangrijk dat seksuele rechten erkend worden en dat alle jongeren - homoseksuele, lesbische, biseksuele, transgender, queer en heteroseksuele jongeren kunnen leven in een wereld zonder gediscrimineerd te worden. Projecten die een maatschappelijk taboe mbt emancipatie, gender, en seksuele rechten doorbreken (bijv een gaypride in oostbloklanden & empowerment in Pakistan) Projecten rondom mensensmokkel en prostitutie bij jongeren Positieverbetering en emancipatie jonge vrouw Projecten die buiten de maatschappij gesloten groepen ondersteunen om hun maatschappelijke positie te verbeteren Projecten met betrekking tot het recht op beslissing over je eigen lichaam Projecten rondom de acceptatie van seksuele geaardheid Gezondheidszorg HIV/AIDS projecten LGBT projecten west-europa (uitzonderingen mogelijk) 4. Vrede en Dialoog Op vele plekken ter wereld wordt geweld gebruikt om conflicten en geschillen op te lossen. Dit gebeurt zowel op kleine schaal (bijvoorbeeld in de wijk), als op grotere schaal (bijvoorbeeld tussen landen). Alert is van mening dat het gebruik van geweld alleen maar kan leiden tot meer geweld en

4 is tegen elke het gebruik van elke vorm van geweld. Het samenbrengen van mensen en het stimuleren van constructieve dialoog tussen groepen is belangrijk om op geweldloze wijze aan conflicten te kunnen werken. Alert ondersteunt vreedzame initiatieven die bijdragen aan het oplossen van conflicten. Projecten die taboe doorbrekend zijn of onbesproken onderwerpen bespreekbaar maken Creatieve manieren van conflict oplossing of vredesopbouw (ongeacht op welke schaal of onderwerp) tonen of demonstreren Projecten die dialoog of vredesopbouw mogelijk maken waar dit nog niet gebeurd Projecten die een platform bieden voor diverse groepen om in veiligheid samen te komen Projecten die een voorbeeldrol of positief initiatief tonen aan de maatschappij Projecten die ruimte geven aan de ongehoorde stem van jongeren Nationalisme in welke vorm dan ook Projecten met een religieuze inhoud Projecten waarbij (groepen) mensen van een bepaalde religie of levensovertuiging worden buitengesloten 5. Mensenrechten en mondiale rechtvaardigheid Alert vindt het belangrijk dat er wordt opgekomen voor de rechten van jongeren wereldwijd. Alert ondersteunt initiatieven die gericht zijn op voorlichting en bewustwording van mensenrechten en acties in het opeisen van deze rechten economische, sociale, culturele en burgerlijk-politieke rechten. Vrijheid van meningsuiting, het recht op en toegang tot onderwijs en vrije media spelen hier een belangrijke rol in. Alert vindt het belangrijk dat jongeren solidair zijn met andere jongeren in het opeisen van deze rechten, ook over landsgrenzen heen. Door het tonen van betrokkenheid en solidariteit kunnen jongeren een serieuze, positieve bijdrage leveren aan het verbeteren van de positie van andere jongeren in de wereld. Acties, demonstraties en manifestaties waarbij opgekomen wordt voor mensenrechten Projecten die solidariteit onder jongeren bevorderen Projecten die jongeren in staat stellen voor hun eigen rechten op te komen (bijv leadership training) Projecten waarbij het recht van de een wordt verdedigd door het schaden van het recht van de ander Partijpolitiek Vanwege de huidige maatschappelijke relevantie, heeft het bestuur er voor gekozen dit jaar extra aandacht te geven aan thema 5. Mensenrechten en mondiale rechtvaardigheid. Projecten die bij dit

5 thema aansluiten, zullen bij een vergelijking waar er kwalitatief gelijkwaardigheid bestaat met een ander project op grond van deze voorgenomen nadruk de voorkeur krijgen. Richtlijnen Naast de thema s zijn er nog een aantal algemene richtlijnen waar een aanvraag op beoordeeld wordt. Opgemerkt moet worden dat het hier om richtlijnen gaat en dat niet om strikte regels. Het is aan het algemeen bestuur om per aanvraag de richtlijnen te wegen en naar eigen inzicht te volgen. Alert Fonds voor Jongeren is een fonds voor jongeren. Dit betekent dat de opzet, aanvraag en uitvoering door én voor jongeren dient te zijn. Onder jongeren verstaan we in het algemeen jonge mensen tussen de 15 en 32 jaar. Er zijn uitzonderingen mogelijk zolang de nadruk op het jongeren aspect van het project maar belangrijk genoeg is Het project dient een onderwerp te hebben met maatschappelijke urgentie. Dit bekekent dat het project direct of indirect gericht is op fundamentele, progressieve, maatschappelijke verbetering Het project dient duidelijk afgebakend te zijn en een afgerond geheel te vormen. De totale begroting van het project is niet hoger dan ,- De financiële bijdrage van Alert dient significant te zijn (minimaal 10% van de totale begroting) De maximale bijdrage van Alert per reguliere aanvraag is 1.500,-. Voor snelverzoeken geldt 250,- Dezelfde organisatie kan per vijf jaar niet vaker dan twee keer ondersteund worden Alert steunt geen initiatieven die opgezet zijn door groepen/individuen/organisaties die zich intolerant opstellen naar groepen/individuen in de samenleving Per aanvraag dient er een volledig ingevuld aanvraagformulier te worden ingediend Bij het aanvraagformulier dient een gespecificeerde begroting te worden toegevoegd Alert steunt geen initiatieven die voor een groot deel (meer dan 50%) door een overheid worden betaald Alert geeft geen geld voor directe hulpverlening, opleiding- of studiekosten, of organisatiekosten. Voor organisatiekosten kan een uitzondering gemaakt worden als het opstartkosten betreft Alert steunt geen projecten waar de reis het hoofddoel is. Reiskosten die in verhouding staan tot de andere kosten van het project kunnen wel gesteund worden D. Nieuwe initiatieven Het bestuur is naast haar bezigheden als aanvraagbeoordelaar ook bezig om initiatieven te ontwikkelen die complementair zijn aan de doelstellingen van de stichting. Kennisopbouw van de Alert aanvragers Er is veel gesproken over de rol die Alert kan spelen in het opbouwen van kennis bij de jongerenaanvragers, met name op twee gebieden: 1. Op het gebied van de aanvragen is er veel coaching te verrichten. Het gaat dan met name om informatie over aan welke criteria men precies moet voldoen, en hoe een goede aanvraag met alles erop en eraan eruit moet zien.

6 2. Aanvragen die Alert niet in behandeling kan nemen, bijvoorbeeld omdat zij buiten de doelgroep of de thema s vallen, moeten kunnen worden doorgestuurd naar collega-fondsen, waar zij meer kans van slagen hebben. Omtrent deze twee kwesties zijn er de volgende ideeën ontstaan: 1. ontwikkelen van materiaal waarin informatie rondom het aanvragen en opzetten van projecten verteld wordt 2. aanpassen van het aanvraagformulier op punten waar het wel een mis gaat, en om begrijpelijkheid voor de aanvrager te maximaliseren 3. toevoegen van een bijlage met extra informatie over de aanvraagprocedure bij het bestaande aanvraagformulier 4. collega-fondsen benaderen voor het mogelijk starten van een initiatief om jongeren op te leiden mbt tot projecten en activiteiten (bijvoorbeeld door het opzetten van een vrij toegankelijk internet platform) 5. actiever inspringen op netwerkmogelijkheden als Ariadne en Blend-It Inspireert Een pro-actieve rol als subsidieverstrekker ontwikkelen De afgelopen tijd is opgevallen dat er een duidelijke vermindering in kwaliteit onder de binnengekomen aanvragen is. Onder andere hierdoor zijn er het afgelopen jaar minder subsidies verstrekt dan begroot. Omdat Alert zich ten doel stelt zijn gehele subsidiebudget ook daadwerkelijk aan mooie projecten en initiatieven uit te keren, proberen wij kwaliteitsverbetering te bewerkstelligen door nieuwe initiatieven zoals de bovengenoemde punten onder het kopje Kennisopbouw van de Alert aanvragers. Het bestuur is echter ook van mening dat er nog veel kwaliteit rondloopt dat nog geen aanvraag doet. Alert kan op het moment alleen subsidie verstrekken op aanvraagbasis, een passieve houding waardoor we alleen kunnen afwachten op wat er binnen komt. Daarom werkt het bestuur aan een procedure om pro-actief subsidies toe te kunnen kennen, op eigen initiatief, aan projecten en activiteiten waar het geld van Alert effectief kan zijn. Hiervoor is de Alert Fund for Youth Most Valued Project Award (MVP Award) in het leven geroepen. De MVP Award is een prijs met een geldelijk bedrag van 750,- die wordt uitgereikt aan een door het bestuur gekozen organisatie, op basis van een excellent project of activiteit van deze organisatie. De leden van het bestuur dragen zelf organisaties aan voor een nominaties. De aangedragen nominaties worden gepresenteerd door hun aandragers en gaan vervolgens door 2 stemrondes heen, waarna er 1 winnaar overblijft. De Alert Fund for Youth Most Valued Project Award geeft Alert de mogelijkeheid om initiatieven op een zeer zichtbare wijze in het zonnetje te zetten, waarmee Alert haar naam, reputatie en een geldbedrag gebruikt om de beste initiatieven en projecten aan te moedigen. De MVP Award is bedacht als middel om succesvolle, moedige of anderzijds waardevolle initiatieven erop attent te maken dat hun werk gewaardeerd wordt, en doorgezet moet worden. De MVP Award is voor beide de winnaar en Alert een goed PR moment. De geldelijke prijs is een aanmoedigingsprijs en is bedoeld als startgeld voor de heropleving van een oud of de ontwikkeling van een nieuw project. Bij de prijs zitten bloemen, een beeldje, en een vergrote cheque. Kernpunten MVP Award:

7 Wordt vier keer per jaar uitgereikt Prijzenbedrag bedraagt 750,- De geldelijke prijs is een aanmoedingsprijs en is bedoeld als startgeld voor de heropleving van een oud of de ontwikkeling van een nieuw project Nominaties worden door bestuur aangedragen Bestuurders kunnen geen projecten aandragen waar mogelijk belangenverstrengeling optreedt (projecten van familie, vrienden, oud werkgevers, etc.) Uiteindelijke winnaar moet worden gekozen met een meederheid van het totale aantal bestuurders Totaal budget pilot MVP 3000 euro + kosten symbolisch materieel object Omdat deze nieuwe manier van werken geheel nieuw voor Alert is, zal de MVP Award eerst een jaar als pilot draaien, waarna er aan de hand van een evaluatie zal worden besloten hoe deze manier van subsidiëren wel al dan niet zal worden voortgezet.

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Verenigingen, stichtingen en instellingen barsten doorgaans van de ambities en toekomstplannen. Maar om ze te realiseren heb je financiële middelen

Nadere informatie

Subsidieregels Cultuurfonds

Subsidieregels Cultuurfonds Subsidieregels Cultuurfonds Op deze subsidieregels is de algemene subsidieverordening Borger-Odoorn van toepassing. Deze subsidieregels horen als bijlage bij de Beleidsregels Cultuur en Welzijn 2004-2008

Nadere informatie

Emancipatie: Ondersteuning Externe Initiatieven November 2015

Emancipatie: Ondersteuning Externe Initiatieven November 2015 Emancipatie: Ondersteuning Externe Initiatieven November 2015 Doel Externe initiatieven t.b.v. de LHBT-ers mogelijk maken die anders niet gehouden kunnen worden (stimulans voor doelgroep én voor de initiatiefnemer(s))

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Subsidieregeling meedoen en maatschappelijke participatie

gemeente Eindhoven Subsidieregeling meedoen en maatschappelijke participatie gemeente Eindhoven Besluit Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, Gelet op het bepaalde in de Algemene subsidieverordening gemeente Eindhoven, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Alleen organisaties met een culturele doelstelling en zonder winstoogmerk kunnen een aanvraag indienen.

Alleen organisaties met een culturele doelstelling en zonder winstoogmerk kunnen een aanvraag indienen. KUNSTPARTICIPATIE: OVER DEZE SUBSIDIE Met de programmalijn Kunstparticipatie wil het Fonds de vernieuwing van het aanbod van kunstbeoefening in de vrije tijd realiseren. Daarnaast wil het bijdragen aan

Nadere informatie

Subsidiereglement voor mondiale activiteiten in Brugge

Subsidiereglement voor mondiale activiteiten in Brugge Stad Brugge Noord-Zuiddienst Subsidiereglement voor mondiale activiteiten in Brugge Zetel: Stadhuis, 8000 Brugge Correspondentieadres: Noord-Zuiddienst Hoogstraat 9 8000 Brugge t 050 44 82 44 noordzuiddienst@brugge.be

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 02 Inhoud Inhoud Inleiding Visie en Missie Projecten Aanpak Toekomst p. 3 p 3 p. 4 p. 4 p. 7 03 Inleiding Visie en Missie Inleiding EducAIDed streeft naar goed onderwijs voor iedereen.

Nadere informatie

Europees Jeugdfonds. Ondersteuning van jongeren in Europa. Jongeren centraal

Europees Jeugdfonds. Ondersteuning van jongeren in Europa. Jongeren centraal Europees Jeugdfonds Ondersteuning van jongeren in Europa Jongeren centraal Dialoog Kansen Gemeenschap Samenwerking Met het hart Interactief Flexibel Uitwisseling Professioneel DE RAAD VAN EUROPA De Raad

Nadere informatie

Stichting Buurtschap Stolwijkersluis Reglement bewonersinitiatieven

Stichting Buurtschap Stolwijkersluis Reglement bewonersinitiatieven DOELSTELLING REGLEMENT...2 Artikel 1...2 VERANTWOORDELIJKHEDEN...2 Artikel 2...2 MIDDELEN...2 Artikel 3...2 Artikel 4...2 AANVRAAG...3 Artikel 5...3 Artikel 6...3 BEOORDELING EN GOEDKEURING...3 Artikel

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT STUDENTENSTEUN

SUBSIDIEREGLEMENT STUDENTENSTEUN SUBSIDIEREGLEMENT STUDENTENSTEUN Naam organisatie: Land: Naam verantwoordelijke: Adres: Postcode + gemeente: Telefoon: Fax: E mail: Website: Rekeningnummer (Europees) + bank: Datum aanvraag: Handtekening

Nadere informatie

Reglement Rotterdamse emancipatieprijs voor roldoorbrekend opvoeden

Reglement Rotterdamse emancipatieprijs voor roldoorbrekend opvoeden Reglement voor de Rotterdamse emancipatieprijs voor roldoorbrekend opvoeden. In het kader van het gemeentelijk Emancipatiebeleid Afdeling: Afzender: Onderwerp: Scholing en Integratie Jeugd, Onderwijs en

Nadere informatie

Oss: actieve LHBT-gemeente

Oss: actieve LHBT-gemeente Meerjarenplan 2015-2017 Oss: actieve LHBT-gemeente (LHBT: Lesbiennes, Homoseksuelen, Biseksuelen en Transgenders) Project Oss: actieve LHBT-gemeente Datum Mei 2015 Versie 1 Auteur A. de Bruijn Project

Nadere informatie

Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt!

Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt! Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt! Emma s Hof Den Haag Aanvraag indienen Op de website www.fonds1818.nl kunt u het digitale aanvraagformulier invullen. Of u stuurt een uitgewerkt projectplan

Nadere informatie

GENDERWORKSHOP. Dag van de 4 de Pijler 18/2/17

GENDERWORKSHOP. Dag van de 4 de Pijler 18/2/17 GENDERWORKSHOP Dag van de 4 de Pijler 18/2/17 GENDER & SEKSE Sekse : fysieke, fysiologisch en biologische kenmerken, bepaald door de XX-chromosomen, XY vrouw / man Gender : socioculturele aspecten van

Nadere informatie

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Voor de behandeling van subsidieaanvragen voor projecten en activiteiten, werken wij met een vaste procedure. U kunt subsidie voor een bepaald project of

Nadere informatie

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent Goedgekeurd in de gemeenteraad van 15 december 2009 Bekendgemaakt

Nadere informatie

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 44114 22 mei 2015 Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien het

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Nr. 2790

PROVINCIAAL BLAD. Nr. 2790 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Groningen Nr. 2790 28 juni 2017 Besluit van de Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen houdende regels omtrent de subsidieverlening Pronkjewail

Nadere informatie

Subsidiereglement Internationale Solidariteit

Subsidiereglement Internationale Solidariteit Subsidiereglement Internationale Solidariteit Artikel 1 Algemeen Het bedrag voorzien in het gemeentelijk budget voor subsidies internationale solidariteit wordt als volgt verdeeld: 1. Werkingstoelage leden

Nadere informatie

Onderzoek WIJK-, BUURT- EN DORPSBUDGET DEAL-gemeenten

Onderzoek WIJK-, BUURT- EN DORPSBUDGET DEAL-gemeenten Onderzoek WIJK-, BUURT- EN DORPSBUDGET DEAL-gemeenten Burgers nemen veel initiatieven. Het wordt óók van hen verwacht dat ze zich steeds meer inzetten voor hun eigen buurt. Ieder initiatief, of het nu

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Hoofdstuk 2. Aanvragen Hoofdstuk 3. Beoordelingscriteria Hoofdstuk 4. Besluitvorming...

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Hoofdstuk 2. Aanvragen Hoofdstuk 3. Beoordelingscriteria Hoofdstuk 4. Besluitvorming... CUOS-REGELING INCIDENTELE SUBSIDIE Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen... 2 Begripsbepalingen...2 Doelstelling...3 Uitgangspunten en subsidieplafond...3 Hoofdstuk 2. Aanvragen... 4 Aan te leveren informatie...4

Nadere informatie

Werk van iedereen. Democratisering en vredesopbouw

Werk van iedereen. Democratisering en vredesopbouw Werk van iedereen Democratisering en vredesopbouw Foto: Rebke Klokke Werk van Gladys Haar man werd vermoord. Haar broer ontvoerd. En zelf raakte Gladys getraumatiseerd door wat ze meemaakte tijdens de

Nadere informatie

Beleidsregel tussentijdse aanvragen 'Back to Basics'

Beleidsregel tussentijdse aanvragen 'Back to Basics' Beleidsregel tussentijdse aanvragen 'Back to Basics' Voor u ligt de beleidsregel tussentijdse aanvragen 'Back to Basics'. Dit betreft een tijdelijke beleidsregel voor de periode 2014 en 2015, tot de aanvang

Nadere informatie

Aan: Algemene Kerkenraad Van: College van Kerkrentmeesters. Notitie: In beweging. Hilversum, 24 december 2018

Aan: Algemene Kerkenraad Van: College van Kerkrentmeesters. Notitie: In beweging. Hilversum, 24 december 2018 Aan: Algemene Kerkenraad Van: College van Kerkrentmeesters Notitie: In beweging Hilversum, 24 december 2018 In september 2013 is de nota Van Binnen naar Buiten, waarin de criteria voor financiële ondersteuning

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2011 van Stichting Alert Leiden

Jaarverslaggeving 2011 van Stichting Alert Leiden Jaarverslaggeving 2011 van Stichting Alert Leiden INHOUDSOPGAVE PAGINA A FINANCIEEL VERSLAG 1 Opdracht 3 2 Samenstellingsverklaring 3 3 Algemeen 4 B JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2011 5 3 Staat

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor stedelijke subsidiëring van publieksgerichte activiteiten van Turnhoutse verenigingen ikv ontwikkelingssamenwerking

Aanvraagformulier voor stedelijke subsidiëring van publieksgerichte activiteiten van Turnhoutse verenigingen ikv ontwikkelingssamenwerking Turnhout, de././.. Aanvraagformulier voor stedelijke subsidiëring van publieksgerichte activiteiten van Turnhoutse verenigingen ikv ontwikkelingssamenwerking De aanvrager verklaart dat: - de vereniging,

Nadere informatie

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S20/2019. Sport als instrument voor integratie en sociale inclusie van vluchtelingen

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S20/2019. Sport als instrument voor integratie en sociale inclusie van vluchtelingen OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S20/2019 Sport als instrument voor integratie en sociale inclusie van vluchtelingen Deze oproep tot het indienen van voorstellen past in de uitvoering van het

Nadere informatie

Subsidieregeling Nieuwe Culturele Initiatieven. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel;

Subsidieregeling Nieuwe Culturele Initiatieven. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gemeente Capelle aan den Ijssel Subsidieregeling Nieuwe Culturele Initiatieven Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gelet op de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Stichting Latoer BELEIDSPLAN 2015-2020

Stichting Latoer BELEIDSPLAN 2015-2020 Stichting Latoer BELEIDSPLAN 2015-2020 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 4 3. Werkwijze 5 4. Organisatie 6 5. Financiën 7 Pagina 2 van!syntaxisfout,! 1. Inleiding In dit beleidsplan kunt u meer

Nadere informatie

Beleidsregel: Incidentele subsidiëring sociaal culturele en welzij nsactiviteiten Behorende bij de Algemene subsidieverordening gemeente Emmen 2011

Beleidsregel: Incidentele subsidiëring sociaal culturele en welzij nsactiviteiten Behorende bij de Algemene subsidieverordening gemeente Emmen 2011 Beleidsregel: Incidentele subsidiëring sociaal culturele en welzij nsactiviteiten Behorende bij de Algemene subsidieverordening gemeente Emmen 2011 Collegebesluit d.d. 01-11-2011 reg.nr. 11.0850 Publicatiedatum:

Nadere informatie

Gemeente Tervuren. Informatie en richtlijnen bij het aanvragen van subsidies. Aanvraagformulier voor het werkjaar 2014

Gemeente Tervuren. Informatie en richtlijnen bij het aanvragen van subsidies. Aanvraagformulier voor het werkjaar 2014 Gemeente Tervuren Aanvraag tot subsidies voor activiteiten in Tervuren gericht op informatieverstrekking, educatie en sensibilisatie rond de problematiek van ontwikkeling(samenwerking), mensenrechten,

Nadere informatie

Reglement Subsidiefondsen Student Union

Reglement Subsidiefondsen Student Union Kenmerk: SU 08/098 Reglement Subsidiefondsen Student Union Artikel 1. Algemene bepalingen 1.1 Het Basisreglement Student Union is op dit reglement van toepassing. 1.2 In dit reglement wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Deelverordening incidentele subsidies Wijdemeren 2017

Deelverordening incidentele subsidies Wijdemeren 2017 Gelet op het bepaalde in de Gemeentewet, de Algemene wet bestuursrecht en het bepaalde in artikel 4 van de Algemene subsidieverordening 2017 Wijdemeren besluit de gemeenteraad in te stemmen met de Deelverordening

Nadere informatie

Homo-emancipatie behouden voor volgende generaties. moet zichzelf kunnen zijn

Homo-emancipatie behouden voor volgende generaties. moet zichzelf kunnen zijn Homo-emancipatie behouden voor volgende generaties Ieder mens moet zichzelf kunnen zijn Daarom bewaakt en versterkt Het Blauwe Fonds de rechten van homoseksuelen. We nodigen je uit om Het Blauwe Fonds

Nadere informatie

In beweging voor vrouwenrechten

In beweging voor vrouwenrechten In beweging voor vrouwenrechten Strategisch plan 2009-2013 VISIE ELKE VROUW EN ELK MEISJE heeft de kracht en de middelen om volwaardig en gelijkwaardig deel te nemen aan het creëren van een vreedzame,

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Jeugddienst Londerzeel Lijsterstraat 1 1840 Londerzeel Tel.: 052 31 94 62 Fax: 052 30 53 84 jeugd@londerzeel.be Algemeen Artikel 1: Enkel erkende jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

Perspectieven voor LHBT s in Schiedam

Perspectieven voor LHBT s in Schiedam Perspectieven voor LHBT s in Schiedam Perspectieven voor LHBT s in Schiedam Mensen moeten zich prettig en veilig kunnen voelen in hun eigen leefomgeving, ongeacht hun seksuele geaardheid of genderidentiteit.

Nadere informatie

Naam organisatie: Ondernemingsnummer : Land: Naam verantwoordelijke: Rijksregisternummer : Adres: Postcode + gemeente: Telefoon: Website:

Naam organisatie: Ondernemingsnummer : Land: Naam verantwoordelijke: Rijksregisternummer : Adres: Postcode + gemeente: Telefoon: Website: REGLEMENT VOOR SUBSIDIËRING VAN ACTIVITEITEN BINNEN DE GEMEENTE ZWEVEGEM MET BETREKKING OP INFORMATIEVERSTREKKING, SENSIBILISATIE EN VERSTERKING VAN SAMENWERKING MET HET ZUIDEN. Naam organisatie: Ondernemingsnummer

Nadere informatie

Perspectieven voor LHBT s in Schiedam

Perspectieven voor LHBT s in Schiedam Perspectieven voor LHBT s in Schiedam Mensen moeten zich prettig en veilig kunnen voelen in hun eigen leefomgeving, ongeacht hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. Dat is een streven van regenbooggemeente

Nadere informatie

Stichting So Logical Foundation

Stichting So Logical Foundation Stichting So Logical Foundation BELEIDSPLAN 2015-2016 Stichting So Logical Foundation Postbus 5823 1410 GA Naarden Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 4 3. Werkwijze 6 4. Organisatie 7 5. Financiën

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

SUBSIDIEREGLEMENT ONTWIKKELINGSSAMENWERKING SUBSIDIEREGLEMENT ONTWIKKELINGSSAMENWERKING HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: kredieten De gemeente Brecht voorziet in de begroting een jaarlijks budget ontwikkelingssamenwerking. De voorgestelde

Nadere informatie

Stichting Vrienden van PARK VOSSENBERG

Stichting Vrienden van PARK VOSSENBERG Beleidsnotitie 2018-2022 Stichting Vrienden van PARK VOSSENBERG Opgesteld door het bestuur van Stichting Vrienden van Park Vossenberg Kaatsheuvel, 29 maart 2018 Inleiding Stichting Maasduinen vervult een

Nadere informatie

Grafiek 26.1a Het vóórkomen van verschillende vormen van discriminatie in Leiden volgens Leidenaren, in procenten 50% 18% 19% 17% 29%

Grafiek 26.1a Het vóórkomen van verschillende vormen van discriminatie in Leiden volgens Leidenaren, in procenten 50% 18% 19% 17% 29% 26 DISCRIMINATIE In dit hoofdstuk wordt ingegaan op het vóórkomen en melden van discriminatie in Leiden en de bekendheid van en het contact met het Bureau Discriminatiezaken. Daarnaast komt aan de orde

Nadere informatie

Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts

Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerlen. Nr. 40033 17 juli 2014 Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts Artikel 1 Begripsomschrijving In deze beleidsregel wordt verstaan

Nadere informatie

Geschreven door OVL donderdag 12 november :00 - Laatst aangepast donderdag 12 november :01

Geschreven door OVL donderdag 12 november :00 - Laatst aangepast donderdag 12 november :01 Algemeen Op 21 december 2011 heeft de gemeenteraad van de gemeente Leek ingestemd met een breed gedragen initiatief voor de oprichting van een ondernemersfonds ter behartiging van collectieve belangen

Nadere informatie

2014-2018. Publieksversie 20-05-2014 M A T H E N E S S E R L A A N 3 0 5 - B 3 0 2 1 H K R O T T E R D A M

2014-2018. Publieksversie 20-05-2014 M A T H E N E S S E R L A A N 3 0 5 - B 3 0 2 1 H K R O T T E R D A M STRATEGISCH PLAN SINT LAURENSFONDS 2014-2018 ZORG DR A GEN DA T KWETS BARE JE UGDI GEN E N OUDEREN ( BL I J VE N) MEEDOEN IN DE ROT TER DA M SE MAATS C HAPPIJ Publieksversie 20-05-2014 M A T H E N E S

Nadere informatie

Subsidiereglement Internationale Solidariteit

Subsidiereglement Internationale Solidariteit Subsidiereglement Internationale Solidariteit 1. Algemeen kader De cel Internationale Solidariteit van de gemeente Anderlecht streeft ernaar projecten inzake internationale solidariteit te ontwikkelen,

Nadere informatie

Aanvraagformulier Rabo ImP³actfonds

Aanvraagformulier Rabo ImP³actfonds Aanvraagformulier Rabo ImP³actfonds Rabobank Apeldoorn en omgeving De PDF viewer (plug-in) van Chrome geeft dit formulier niet goed weer. Sla het formulier op en open deze in Acrobat of gebruik een andere

Nadere informatie

Achtergrondinformatie. Man 2.0. Programma ter bevordering van emancipatie en participatie van sociaal geïsoleerde mannen

Achtergrondinformatie. Man 2.0. Programma ter bevordering van emancipatie en participatie van sociaal geïsoleerde mannen Achtergrondinformatie Man 2.0 Programma ter bevordering van emancipatie en participatie van sociaal geïsoleerde mannen April 2010 1 Inleiding Het is het Oranje Fonds gebleken dat veel maatschappelijke

Nadere informatie

GENDERGELIJKHEID SOLIDARITEIT ACTIE. De werkzaamheden van GUE/NGL in de Commissie rechten van de vrouw en gendergelijkheid van het Europees Parlement

GENDERGELIJKHEID SOLIDARITEIT ACTIE. De werkzaamheden van GUE/NGL in de Commissie rechten van de vrouw en gendergelijkheid van het Europees Parlement GENDERGELIJKHEID SOLIDARITEIT ACTIE De werkzaamheden van GUE/NGL in de Commissie rechten van de vrouw en gendergelijkheid van het Europees Parlement Gendergelijkheid, solidariteit, actie Voor politieke

Nadere informatie

Relevantie, significantie en prioriteren van de MVO-kernthema s en onderwerpen

Relevantie, significantie en prioriteren van de MVO-kernthema s en onderwerpen Relevantie, significantie en prioriteren van de MVO-kernthema s en onderwerpen Van der Meer B.V. heeft in 2011 een nulmeting laten uitvoeren door een externe adviseur. Deze actie is genomen om op een objectieve

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Het Dorp

Stichting Vrienden van Het Dorp Stichting Vrienden van Het Dorp 1 Informatie over subsidiemogelijkheden voor bewoners van Het Dorp Stichting Vrienden van Het Dorp werd in januari 1963 opgericht en bestaat dus al ruim 50 jaar. Deze beheert

Nadere informatie

De Vreedzame School. Sociale competentie en actief burgerschap in het basisonderwijs

De Vreedzame School. Sociale competentie en actief burgerschap in het basisonderwijs De Vreedzame School Sociale competentie en actief burgerschap in het basisonderwijs Aanleidingen voor het ontstaan van De Vreedzame School (1999) toenemende gedragsproblematiek in scholen grensoverschrijdend

Nadere informatie

SOCIALE EN BURGERSCHAPSCOMPETENTIE

SOCIALE EN BURGERSCHAPSCOMPETENTIE Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel SOCIALE EN BURGERSCHAPSCOMPETENTIE Algemene vorming op het einde van de derde graad secundair onderwijs Voor de sociale

Nadere informatie

1. Inleiding Over het Victoriefonds Bestuurssamenstelling Missie Ambitie Doelstelling en beleid 5

1. Inleiding Over het Victoriefonds Bestuurssamenstelling Missie Ambitie Doelstelling en beleid 5 1. Inleiding 3 2. Over het Victoriefonds 4 3. Bestuurssamenstelling 4 4. Missie 4 5. Ambitie 5 6. Doelstelling en beleid 5 7. Beheer van het vermogen 6 8. Besteding van het vermogen 6 9. Aanvraagprocedure

Nadere informatie

Aanvraagformulier Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven

Aanvraagformulier Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven Aanvraagformulier Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven Uitsluitend met dit formulier kunt u een verzoek om financiële steun indienen bij Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven. Het fonds

Nadere informatie

Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel.

Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel. Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel. Doel Artikel 1. Binnen de perken van de in de districtsbegroting voorziene kredieten geeft het district Berchem met een projecttoelage

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT PROJECTEN IN HET ZUIDEN

SUBSIDIEREGLEMENT PROJECTEN IN HET ZUIDEN SUBSIDIEREGLEMENT PROJECTEN IN HET ZUIDEN Naam organisatie: Ondernemingsnummer: Land: Naam verantwoordelijke: Rijksregisternummer : Adres: Postcode + gemeente: Telefoon: Fax: E mail: Website: Rekeningnummer

Nadere informatie

EUROPARC Jongeren Manifest. een oproep tot. Verandering op. het platteland en beschermde natuurgebieden in europa

EUROPARC Jongeren Manifest. een oproep tot. Verandering op. het platteland en beschermde natuurgebieden in europa EUROPARC Jongeren Manifest een oproep tot Verandering op het platteland en beschermde natuurgebieden in europa we moeten meer zelfvoorzienende, gevarieerde en veerkrachtige plattelandsgemeenschappen Creëren

Nadere informatie

Stichting. Stichting Surinaamse Gehandicapten Zorg - Surgezo. Beleidsplan 2014-2018. Een stichting met hart voor mensen met een lichamelijke beperking

Stichting. Stichting Surinaamse Gehandicapten Zorg - Surgezo. Beleidsplan 2014-2018. Een stichting met hart voor mensen met een lichamelijke beperking Stichting Stichting Surinaamse Gehandicapten Zorg - Surgezo Beleidsplan 2014-2018 Een stichting met hart voor mensen met een lichamelijke beperking Colofon De Stichting De naam 'Surgezo' staat voor: SURinaamse

Nadere informatie

Gemeente Schaarbeek. 1. Algemeen principe

Gemeente Schaarbeek. 1. Algemeen principe Gemeente Schaarbeek Voor het eerst in 2015, heeft de gemeente Schaarbeek een begrotingskrediet voor de Noord-Zuid samenwerkingsprojecten te ondersteunen ingeschreven. De gemeente wil de lokale initiatieven

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam; Nadere regels subsidie buurtbudgetten, bewonersinitiatieven en stimuleringsfonds buurtmedia 2014

Gemeente Amsterdam; Nadere regels subsidie buurtbudgetten, bewonersinitiatieven en stimuleringsfonds buurtmedia 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 21627 18 april 2014 Gemeente Amsterdam; Nadere regels subsidie buurtbudgetten, bewonersinitiatieven en stimuleringsfonds buurtmedia 2014 Artikel

Nadere informatie

Subsidiereglement. 1 maart stad Antwerpen servicepunt verenigingen

Subsidiereglement. 1 maart stad Antwerpen servicepunt verenigingen Subsidiereglement Reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van de maatschappelijke integratie en participatie van personen met een handicap 1 maart 2014 stad Antwerpen servicepunt

Nadere informatie

Bestuur bij de federatie COC Nederland

Bestuur bij de federatie COC Nederland Bestuur bij de federatie COC Nederland Het COC streeft naar een diverse en inclusieve samenleving die werkt aan gelijke rechten, emancipatie en acceptatie, zodat mensen volledig kunnen participeren en

Nadere informatie

Aan de leden van Provinciale Staten

Aan de leden van Provinciale Staten Aan de leden van Provinciale Staten Datum : 27 januari 2009 Briefnummer : 2009-04028/5/A.22, CW Zaaknummer : 155503 Behandeld door : Antonis M. Telefoonnummer : (050) 316 4312 Antwoord op : Bijlage : Onderwerp

Nadere informatie

b e s l u i t Voor de uitvoering van deze regeling is in 2018 eenmalig een bedrag van ,- beschikbaar.

b e s l u i t Voor de uitvoering van deze regeling is in 2018 eenmalig een bedrag van ,- beschikbaar. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oegstgeest; gelet op het bepaalde in titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; gelet op het bepaalde in artikel 3 van de Algemene Subsidieverordening

Nadere informatie

2015 t/m 2017. Dier&Recht Beleidsplan & Beloningsbeleid

2015 t/m 2017. Dier&Recht Beleidsplan & Beloningsbeleid Dier&Recht Beleidsplan & Beloningsbeleid 2015 t/m 2017 In het beleidsplan wordt ingegaan op de doelstellingen, de werkzaamheden, de fondsenwervende activiteiten en het financieel beheer van Stichting Dier&Recht.

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor stedelijke subsidiëring van activiteiten van Turnhoutse scholen met betrekking tot mondiale vorming

Aanvraagformulier voor stedelijke subsidiëring van activiteiten van Turnhoutse scholen met betrekking tot mondiale vorming Turnhout, de././ Aanvraagformulier voor stedelijke subsidiëring van activiteiten van Turnhoutse scholen met betrekking tot mondiale vorming De aanvrager verklaart dat er binnen de 2 maanden na het afsluiten

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas projecten mogelijk maken of versterken

Nadere informatie

Werkgroep Café: Café 2.0 Lunch (ma t/m vr) November 2015

Werkgroep Café: Café 2.0 Lunch (ma t/m vr) November 2015 Werkgroep Café: Café 2.0 Lunch (ma t/m vr) November 2015 Doel Een grotere diversiteit aan groepen binnen halen in het COC Café (jongeren, zakenmensen, expats, studenten, multi-culti, vrouwen) Het bieden

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen overwegende dat het gewenst is voor subsidiering algemene regels vast te stellen;

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen overwegende dat het gewenst is voor subsidiering algemene regels vast te stellen; CVDR Officiële uitgave van Harlingen. Nr. CVDR27949_1 16 augustus 2016 Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen 2006 Raad : 6 december 2006.... DE RAAD VAN DE GEMEENTE HARLINGEN; overwegende dat

Nadere informatie

overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren;

overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren; Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg; overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren; overwegende

Nadere informatie

Procedure en Criteria

Procedure en Criteria Procedure en Criteria Subsidieaanvragen 2015 Ben je lidorganisatie van het LPGGz (inclusief regiokamer, kamer familieraden en kamer cliëntenraden) en wil je met je organisatie een project op het gebied

Nadere informatie

Beleidsplan. Beleidsplan. Vastgesteld: 26 april Reformatorische Vereniging van Ongewild Kinderloze Echtparen Pagina 1 van 5

Beleidsplan. Beleidsplan. Vastgesteld: 26 april Reformatorische Vereniging van Ongewild Kinderloze Echtparen Pagina 1 van 5 Beleidsplan Vastgesteld: 26 april 2013 Reformatorische Vereniging van Ongewild Kinderloze Echtparen Pagina 1 van 5 1 Inleiding Beleidsplan In dit document is het beleid van de Reformatorische Vereniging

Nadere informatie

Inschrijfformulier Brabantse Kempentrofee 2015

Inschrijfformulier Brabantse Kempentrofee 2015 Inschrijfformulier Brabantse Kempentrofee 2015 Uitgebracht door het Huis van De Brabantse Kempen In opdracht van het Streekplatform De Brabantse Kempen Middelbeers, 9 juni 2015 1 De partners in het Streekplatform

Nadere informatie

Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016.

Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Ermelo. Nr. 30596 16 maart 2016 Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Ermelo; overwegende

Nadere informatie

Er zijn twee geldprijzen voorzien van elk 21.200 euro. Deze worden verdeeld tussen één NGO en één vierde pijler organisatie.

Er zijn twee geldprijzen voorzien van elk 21.200 euro. Deze worden verdeeld tussen één NGO en één vierde pijler organisatie. Wedstrijdreglement Mechelen Mondiaal duurzaamheid 2016-2017 ART 1. DOELSTELLING VAN DIT WEDSTRIJDREGLEMENT De stad Mechelen wil met haar beleid internationale samenwerking solidair zijn met het Zuiden.

Nadere informatie

Beleidsplan Liberi Foundation

Beleidsplan Liberi Foundation Beleidsplan 2016 2021 Liberi Foundation Inhoudsopgave 1. Over Liberi Foundation 2. Beleid 3. Ideologische grondslag 4. Communicatie 5. Inkomsten / uitgaven en vermogensbeheer 6. Bestuur Met dit beleidsplan

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 3016

GEMEENTEBLAD. Nr. 3016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 3016 11 januari 2017 Subsidieregeling Stimuleringsfonds particulier initiatief 2016 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien

Nadere informatie

Activiteitenbudget Cultuur Vragen? Invulinstructie

Activiteitenbudget Cultuur Vragen? Invulinstructie Activiteitenbudget Cultuur 2013-2016 Met het Activiteitenbudget Cultuur geven wij uitvoering aan de Cultuurnota Het Verhaal van Groningen 2013 2016. Met dit budget wil de Provincie Groningen de volgende

Nadere informatie

Gelijke Kansen en Diversiteit binnen het UZ Gent

Gelijke Kansen en Diversiteit binnen het UZ Gent Gelijke Kansen en Diversiteit binnen het UZ Gent 1. Missie - visie Gelijke Kansen en Diversiteit UZ Gent Het UZ Gent is een pluralistische instelling. De benadering van Gelijke Kansen en Diversiteit op

Nadere informatie

Inclusief onderwijs Maak het vanzelfsprekend!

Inclusief onderwijs Maak het vanzelfsprekend! 1 Projectoproep Inclusief onderwijs Maak het vanzelfsprekend! Deelnemingsformulier 2015 Hart voor Handicap streeft naar een warme en inclusieve samenleving. Een samenleving waar iedereen van tel is. Een

Nadere informatie

ALGEMEEN. Hoofdstuk 3 Regeling Internationaliseringssubsidies A & B INTERNATIONALE SUBSIDIE A

ALGEMEEN. Hoofdstuk 3 Regeling Internationaliseringssubsidies A & B INTERNATIONALE SUBSIDIE A Hoofdstuk 3 Regeling Internationaliseringssubsidies A & B ALGEMEEN Artikel 1. Begripsbepalingen Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. De universiteit, de RUG: de Rijksuniversiteit

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Deelregeling Jij maakt het mee Fonds voor Cultuurparticipatie 2013 2016

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Deelregeling Jij maakt het mee Fonds voor Cultuurparticipatie 2013 2016 STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 29620 21 oktober 2013 Deelregeling Jij maakt het mee Fonds voor Cultuurparticipatie 2013 2016 10 oktober 2013 Het bestuur

Nadere informatie

daar dat de centrale cliëntenraad in overleg met de familieverenigingen tot de conclusie kwam, dat er aan beeldvorming en voorlichting gewerkt moest

daar dat de centrale cliëntenraad in overleg met de familieverenigingen tot de conclusie kwam, dat er aan beeldvorming en voorlichting gewerkt moest De Stichting Fonds De Twentse Zorgcentra is ontstaan in de jaren 1980 1990 op initiatief van de toenmalige familievereniging van de LosserHof. De geldstromen van de uitkeringsgerechtigden, die er woonden

Nadere informatie

Analyse-instrument seksuele diversiteit in leermiddelen

Analyse-instrument seksuele diversiteit in leermiddelen Analyse-instrument seksuele diversiteit in leermiddelen Een instrument voor de analyse van hoe seksualiteit en seksuele diversiteit voorkomt in leermiddelen voor leerlingen van 4 tot 15 jaar Inleiding

Nadere informatie

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordening Jeugdsport 2 Deelverordening maatschappelijke participatie 4 Deelverordening subsidieverlening jaarlijks

Nadere informatie

CUOS-Regeling Internationaliseringssubsidies

CUOS-Regeling Internationaliseringssubsidies CUOS-Regeling Internationaliseringssubsidies Algemeen Artikel 1. Begripsbepalingen Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. De universiteit, de RUG: de Rijksuniversiteit Groningen.

Nadere informatie

Jaarrekening 2012. Stichting Leergeld Groningen e.o. Groningen

Jaarrekening 2012. Stichting Leergeld Groningen e.o. Groningen Jaarrekening 2012 Stichting Leergeld Groningen e.o. Groningen Inhoud 1 Jaarrekening 2 2 Balans per 31 december 2012 4 3 Staat van baten en lasten over 2012 5 4 Toelichting op de balans en staat van baten

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2016 Stichting Bethesda voor Peru

Beleidsplan 2014-2016 Stichting Bethesda voor Peru Beleidsplan 2014-2016 Stichting Bethesda voor Peru Boslaan 25, Lunteren Correspondentieadres: Spikhorst 49, 3927 DC Renswoude KvK 09115100 info@bethesdavoorperu.nl 1. Doelstelling In de statuten is de

Nadere informatie

REGIEGROEP NIEUW WEST MIDDEN

REGIEGROEP NIEUW WEST MIDDEN REGIEGROEP NIEUW WEST MIDDEN en de Subsidie Bewonersinitiatieven 2015 Heeft u een leuk idee voor uw buurt? Wilt u iets doen voor uw buurt? Wilt u samen met buurtbewoners een activiteit starten maar heeft

Nadere informatie

Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking

Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking Artikel 1: Binnen de perken van de kredieten voor ontwikkelingssamenwerking, elk jaar voorzien in de begroting van de stad, worden toelagen uitgekeerd aan initiatieven,

Nadere informatie

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Doel van de subsidie Het gemeentebestuur keert, binnen de perken van het bedrag vermeld onder de actie ACT- 102/Ondersteuning gemeenschapsvormende initiatieven/0719-00/6493000

Nadere informatie

1 keer 2 keer 3 keer 4 keer of vaker 1. Uw leeftijd Ja

1 keer 2 keer 3 keer 4 keer of vaker 1. Uw leeftijd Ja DISCRIMINATIE Soms worden mensen ongelijk behandeld op basis van persoonlijke kenmerken zoals leeftijd, afkomst of geloof. We spreken dan van discriminatie. Heeft u dit zelf in de afgelopen maanden wel

Nadere informatie

Leven met een handicap in Peru Samenvatting Verkenningsonderzoek

Leven met een handicap in Peru Samenvatting Verkenningsonderzoek Leven met een handicap in Peru Samenvatting Verkenningsonderzoek Wensen, behoeften, belemmeringen en kansen van mensen met een lichamelijk handicap in Peru m.b.t. sociale en economische participatie Cisca

Nadere informatie

Gedragscode. SCA Gedragscode

Gedragscode. SCA Gedragscode SCA Gedragscode 1 Gedragscode SCA Gedragscode SCA wil op sociaal- en milieutechnisch verantwoorde wijze omgaan met haar belanghebbenden en op basis van respect, verantwoordelijkheid en uitmuntendheid een

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op de artikelen 1.3 en 2.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS,

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op de artikelen 1.3 en 2.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS, STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 3953 20 januari 2017 Besluit van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 18 januari 2017, nr. VO/1112830,

Nadere informatie

Richtlijnen subsidieaanvraag Vereniging Bartiméus Sonneheerdt

Richtlijnen subsidieaanvraag Vereniging Bartiméus Sonneheerdt Richtlijnen subsidieaanvraag Vereniging Bartiméus Sonneheerdt I. Algemene bepalingen: 1. De aanvrager is een rechtspersoon. 2. Het project heeft een maximale looptijd van 24 maanden. Voor wetenschappelijke

Nadere informatie

Resultaat: 566 projecten mogelijk

Resultaat: 566 projecten mogelijk Resultaat: 566 projecten mogelijk 1 In 2014 heeft Skanfonds bijna 10 miljoen aan 566 projecten toegekend. Stuk voor stuk helpen de projecten kansen scheppen voor kwetsbare mensen in de samenleving. Besteding

Nadere informatie